Ahlstrands webbsida.

Åter meny

Vår dagbok

2002

Lördag 19 jan: Bjudna till Annika och Lars-Åke. Lars-Åke bjöd på Raclette med kallskuret, (om man fick magproblem fanns Kirsch, italiensk snaps ?) Lars-Åke och jag fick problem genast!!! och till kaffet  Tiramisu en Italiensk god tårta. 

Tisdag 22 jan: När Birgitta och jag kom hem från Falun, en snörik dag, var det plogat... Lars-Åke och Grållen (traktor) hade fixat det... tack Lars-Åke.

Söndag 10 feb: Svågern Harry P fyller år, vi till Falun och firade, god smörgås och en del fick vin... gissa vem.

Lördag 23 feb: Annika, Lars-Åke, Birgitta och jag på Grycksborevyn, en ganska bra revy med många duktiga skådisar. Träffade Anders och Birgitta S. Sedan köttfärspaj och vin hos oss.

Lördag - Söndag 2-3 mars: Kerstin fyller 50 år och bjuder ett glatt och trevligt gäng till Åkerblads i Tällberg på middag och övernattning. Vi som var bjudna var Inga och Roland, Gunn-Britt och Tomas, Lillemor och Gerth-Olof och jag med hustru och sist men inte minst Nicke. Vi åt Svensk Delikatessbuffé, Helstekt reninnanlår med muscovadorostade rotfrukter med enbärssås och Halloncheesecake med kiwisallad, mycket smakligt och trevligt till förrätten drack vi  Carlsberg Hoff och den lille, till huvudrätten  ett franskt rödvin från 1995, Chateau Tayac Cotes de Bourg Bordeaux, sist ett portvin Cachucha till desserten . Senare öppnades baren i den kungliga sviten, stoj och glam. Tack Hedlunds för en mycket trevlig helg med  ett glatt gäng.

Fredag 8 mars: Herrmiddag i Rälta bystuga med ärtsoppa och punsch samt tävling i "manlighet". Olle N visade två filmer från "Fjällvandring". Det blev många historier och skratt. Tack Ola, Stefan, Daniel och Lars-Åke m.fl. för en trevlig kväll.

Söndag 10 mars: Vilken present jag fick av Hustru Birgitta! Lunchbuffé Moskogen (mitt favoritställe) och sedan Sveasalen. Charlie Norman som gästartist hos Saxomania. Charlie, jag säger då bara det vilken fest, vilken musik, vilken glädje... tur att Dagny inte släppte i väg honom utan  PO Jönis vid ratten... PO fick vi på köpet.

Onsdag 20 mars: Slutfört Oceanskeppare astronomisk navigation i dag, nu är jag färdig  med de fyra kurser som  Båtlivsnämnden administrerar.

Lördag - Söndag 23-24 mars: Startade resan mot Stockholm i en av Krister lånad minibuss för att fira Birgitta 60 års, på Birka Princess. Hans och Solweig anslöt i Stockholm, då blev vi tio glada firare, Åsa och Krister, Marie och Jan, Meta och Harry samt jag och jubilaren. Trevligt, god mat och vin, mycket skratt blir det blir när vi i släkten träffas. På söndagen var det så grant, sol  den härliga skärgården, som visade sig från sin bästa sida. Det var en lyckad tur, mången tack hustru!! 

Birka Princess     Kapten Gratulerar

Onsdag 27 mars: Hustrun fyller 60 år,  många gratulanter kom och firade med oss. Tack Meta och Harry för hjälpen!

Torsdag 28 mars:  Annika och Lars-Åke kom och firade Birgitta, vi åt en god middag och drack lite vin.

Lördag 30 mars: Bjudna till Annika och Lars-Åke, Aina och Peter  på påskmiddag,  med ägg, Lars-Åkes älgfärsköttbullar, prinskorv, omelett, sill, Aalborgs jubileums Akvavit och mycket annat gott, trevligt och vi tackar och bockar. 

Onsdag 3 april: Vi tog en promenad runt Kvarndammen, via sjöbotten och Knutsgårdarna. 39 tranor, fyra sångsvanar, sex rådjur varav två så nära kanske 60 meter och bocken gick snett emot oss utan större rädsla, märkligt. Sedan såg vi spillkråka, gulsparv, tofsvipa, knipa, gräsand, kanadagäss och en massa skönsjungande sånglärkor. Bofinken spelade i kapp med talgoxen och grönfinken i träden runt om oss. Vilken skön morgon trots det kyliga vädret.

Onsdag 10 april: Årsmöte i Skrufångarfartyget Engelbrekts Vänförening. Jag blev invald i styrelsen och ser fram emot en trevlig och stimulerande verksamhet.

Fredag 12 april: I dag har Birgitta och jag blivit fosterföräldrar genom Plan, till en kille från Timor Indonesien.

Jedit Kase

Jedit Anderias Kase från Timor 14 år, att killen ser allvarlig ut är inte att han råkade få oss som fosterföräldrar, utan mer  av att dom är ovana vid att fotograferas. Säger vår kontaktman.... i alla fall!!!

Lördag - Söndag 13-14 april: Birgitta och jag har ägnat helgen åt Ledarskapsutbildning, givande och nyttig. På kvällen bastu, mat och samvaro. Tre tjejer badade bastu med oss och samtliga  badade i isvak, en av dessa modig var Birgitta!!!

Tisdag 31 april: Annica och Lars-Åke bjöd på middag. Dovhjotsfilé och sadel. Vin och trevlig stämning som det är ni vi träffas.

Lördag 4 maj: Reste till Stockholm och Kungliga tekniska högskolan KTH och tenterade för Maskinbefälsexamen klass VI.

Torsdag 9 maj: Birgitta och jag vandrade en solig skön dag. Vi startade vid Sörängsdammen och gick sedan via Tjärnbodarna och Sölsbodarnas fäbodar tillbaka till Sörängsdammen.

Lördag 11 maj: Utbildning gällande säkerhet, manöverprov på Engelbrekt. Jag gjorde ett man över bord prov som gick bra. Var även i maskin och övade. Vi avslutade med grillning på Vaverön. Sedan återfärd Leksand. En mycket givande dag.

Torsdag 23 maj: Fick svar på tentamen, godkänd. Är så glad för det. Det andra trevliga denna dag är att vi (Gagnefs Älvtrafik) transporterat Lisskulla III till flottbron i Gagnef. Allt gick bra, mycket folk och tidningsjournalister tittade på. Det är första gången som Liskulla III lämnat Siljan. Vi, Arne G och jag testade henne.

Fredag 24 maj: Arne Gustavsson (den andre skepparen) och jag arbetade med Lisskulla, städar och övar in oss på båten.

Lördag 25 maj: Sjösättning av Matilda (segelbåt). Regnigt och motorn surnade lika mycket. Båten fick ligga kvar vid Gästbryggan.

Måndag 27 maj: Arne G och jag övar manöverprov "man över bord" och att landa snyggt vid bryggorna. Uppkörning på Torsdag för Sjöfartsverket. Tur att jag har goda grannar, problem med punktering på båtvagnen, skulle låna verktyg och fick Lars-Åke på köpet. Utan han skulle jag förmodligen hålla på fortfarande. Tack ännu en gång Lars-Åke.

Torsdag 30 maj: Ett reducerat antal Majblommor kom till Birgitta detta år, det 18 året. Så jag och Sivert fick vara med!!!!

Tisdag 18 juni: Vilken dag!!!! Birgitta och jag gifta i 25 år. Jag körde turistbåt på älven medan hustrun slet med gräsklipparen 3065 kvadratmeter. Men sedan bjöd hustrun på mat och Aalborg på kvällen, inköpt hos tillverkaren. Så såg vi ut för 25 år sedan.

gifta.jpg (15049 byte)

Lördag - Söndag 6-7 juli: Birgitta och jag inbjudna till Nicke och Kerstin och deras nyinköpta hus i Linghed. Ett verkligt paradis med sjöutsikt och fridfull omgivning (lite trafik i och för sig). Vi fällde träd och planerade. Grillade lam och drack vin. En skön helg i goda vänners sällskap. Många träd blir det nog.....

Onsdag 10 juli: Hjälpte Lars-Åke och Annica plocka ner tegel från ladan. 

Lördag 13 juli: Grillfest i Persgården.  Lars-Åkes systerdotter Lena och hennes pojkvän Ola och så Peter. Mycket korv och godsaker till spetten. Skön och varm kväll. Synd om Hustrun som började jobba 22.00. 

Lördag 3 aug: Vi var bjudna till Annika och Lars-Åke på mat. Mosaka och vin, verkligen gott. (Längtar till Samos) Planerade lite för Granadans hemfärd från Mora. Lånat ut den till en hugad köpare, men man måste nog vara öppen för Segeldamen om det skall gå bra.

Söndag 4 aug: Birgitta körde oss till Mora. Bytte lite grejer på motorn och körde sen Granadan till Leksand c:a 21 M. Var en skön och varm resa. Lars-Åke kockade, korv och Pilsner, toppen.

Torsdag 14 aug: Meta, Harry, Birgitta och jag är bjudna till Ann och Erik Wiklund, våra forna grannar i Slätta, på kräftkalas. Gott trevligt och en varm skön kväll. En bra start på vår efterlängtade semester. Vi tog en promenad hem till Meta och Harry.

Fredag 15 aug: Harry kör oss till järnvägsstationen för resa till Arlanda och Radison Hotel.

Lördag 16 - 31 aug: Semester på Samos Grekland. Läs vår reseskildring .

Lördag 7 sep: Annika och Lars-Åke kom upp på mat, gott och trevligt, som alltid när vi träffas.

Fredag 13 sep: Till Annika och Lars-Åke på surströmming, Peter, Monica och Maj-Britt från Örebro var också bjudna. Trevligt gott och  festligt.

Fredag 20 sep: Resa till Transtrand, senare efter installation var det middag och gott att dricka. Lite skryt och skrävel som peppning inför morgondagens vandring.

Lördag 21 sep: Klockan 08.30 skjutsades vi Ca 100 talet i väg till en halvmil söder om Mångsbodarna, där vi startade för en promenad på dryga 3 mil. Det var många trötta och stela ben som närmade sig Transtrand. På kvällen var det middag och trevligheter. Bildspel med oss som vandrat. Birgitta och jag sov tidigt.

Söndag 22 sep: Efter frukost packade vi bilen för hemresa från Transtrand, trötta men glada och stolta.

Fredag 4 okt: Hämtade Birgitta på jobbet för att åka till Linghed, till Kerstin och Nicke. God mat och lite vin och Amstel.

Lördag 5 okt: Nicke och jag fällde träd och sågade upp till spis ved medan fruarna och Åsa for till Ikea och förlustade sig. Nicke och jag trötta men nöjda efter dagen. God mat och många skratt på kvällen kompenserade vårt slit.

Söndag 6 okt: Mer träd och vedsågning på förmiddagen. Sedan åkte Birgitta och jag hem till Jonheden.

Lördag 12 okt: Birgitta och Anders hit över helgen, Anders hjälper mig med el i härbret och att bygga "kaninbur" åt fåglarna.

Fredag 1 nov: Lars Dikander och jag har i dag tagit upp Bysjön, vår arbetsbåt i Gagnefs Älvtrafik, för vinterförvarig, en skön känsla att puttra utmed en vintrig älv. Senare på kvällen var Annica och Lars-Åke upp till oss på Birgittas trerätters med vin. 

Onsdag 6 nov: Djura akademi träffades hos Annika och Lars-Åke, ost, vin, bruschetta och lite småplock. Sedan utsågs 2002 års Nobelpristagare Gudrun Eldh, som vid vår nobelmiddag 14 december kommer att hedras. Samtliga sex stolar var närvarande.

Onsdag 13 nov: Birgitta och jag medbjudna på LLF (Leksands Lyckliga Fetknoppar) ett gäng bad&festprissar. Lars-Åke och Annica fixade så vi fick vara med. En verkligt trevlig tillställning på Restaurang Bosporen. Vi trakterades först med ett glas Calvados medan vi hälsade runt på varandra. Sedan vakades det  Svartsoppa med krås, gås och en god dessert, vin, cherry. Lars-Åke som var tvungen att åka tidigt dagen därpå, körde oss sedan hem vid 23-tiden. 

Torsdag 21 nov: Var och bastade och badade bubbelpool med LLF (Leksands Lyckliga Fetknoppar). Sedan åt vi en gryta innehållande lever, kassler och amerikanskt fläsk, ris och en öl. Många dråpliga historier till kaffet blev det.

Tisdag 26 nov: Vi har fått rapport från Plan om vårt fadderbarn Jedit och några nya fotografier. Dom mår bra, men han har fortfarande inte tid att gå i skolan då han måste hjälpa till med insamling av ved och vatten m.m.

Jedit      Jedit och han mor Margarita

Torsdag 28 nov: Bastu och bubbelpool med LLF. Sedan vankades det pytt i panna, det smakar så gott att äta efter bad och bastu!

Torsdag 5 dec: I dag vankades Bandspagetti och köttfärssås på LLF. Birgitta var också med och bubblade och solade, dock inte som LLF, are!

Onsdag 11 dec: Ändrad bastu dag. Efter bastu och bubbelpool åkte jag, Yngve och Kalle (Otto och Hans var indisponibla) till Jonheden och Lars-Åke på mat, Rotmos och Fläsklägg med snaps och öl. Gott och gemytligt. 

Lördag 14 dec: Årets Nobelmiddag avnjöts i år hos Annica och Lars-Åke i Persgården. Tråkigt nog utan pristagaren Gudrun Eldh, som var upptagen med barndop i Stockholm. Årets Nobelmeny var 1994. Förrätt Ankbröstrulader på salladsbädd, varmrätt kalvfilé med svamp, spenat och tomat. Efterrätt Nobelglassparfarit. Dryck, rödvin, dessertvin, kaffe cognacs, whiskey. 

Söndag 15 dec: Meta, Harry och Hans kom hit på fika. Vi lånade släpvagn av Sven-Erik Fritz och körde ner snöslungan, för att förbereda familjen Perssons julfirande på fäboden, Korpholen.

Måndag 23 dec: Åsa kom hit från Falun för att fira jul med oss. Många sköna skratt och mat, vin och ingen tv.

Tisdag 24 dec: Birgitta och Åsa promenerade till Korpholen och önskade Fam Persson och Fam. Jonspers och Hans en God Jul. Sedan åt vi lite Julmat och spelade Geni. Då var det glatt och trevligt.

Onsdag 25 dec: Birgitta och jag till Meta, Harry, Helena och Jenny och Hunden Ronja. Drinkar och småprat några timmar. Varmt och skönt i stugan.

Torsdag 26 dec: Korpholen firarna drack kaffe hos oss innan hemförd. Birgitta och jag bjuden på mat till Mari, Jessica, Mikael och Jan i Sågmyra. Där var det gott att äta och för en del gott att dricka. Trevligt och lugnt, fick fina julklappar av Jessica och Mikael.

 

Åter meny


   Länkar:  

Ahlstrands webbsida.

Bo i Ireon vid havet. Hyra bil eller motorcykel.

Senast ändrad 2021-01-03  © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2002 - 2021