Ahlstrands webbsida.

Åter meny

Vår dagbok 

2006

Måndag 9 jan: Lars Jobs bjuder med mej på hockey i Leksand. Leksand spelar mot Djurgården. Det blir oavgjort som tur är då vi håller på olika lag. Jag är ju Djurgårdare av födsel och ohejdad vana.

Torsdag 12 jan: Begravning av Bengt Göransson, som så olyckligt var med om en trafikolycka. Det var vackert och stämningsfullt med mycket bra musik.

Lördag 14 jan: Lars J och jag hade 5 rätt på travet, vi firade med en extra öl.

Lördag 21 jan: Birgitta och jag åker tåg på kvällen ner till Arlanda och checkar in på Rest and Fly.

Söndag 22 jan: Grekland se resedagbok.

Söndag 29 jan: Birgitta hem från Grekland, via Aten och Köpenhamn.

Torsdag 9 feb: Lars Rydén hjälpte Birgitta med att få ADSL inkopplad. Så som jag väntat. Tack Lars R för hjälpen.

Fredag 17 feb: Birgitta var på Ejendals och såg på genrepet av melodifestivalen. Hög volym och mycket glitter, var hennes kommentar.

Söndag 26 feb: Birgitta bokar resa ner till Samos, 26 mars. Kerstin från Järvsö har varit hos Birgitta över helgen.

Fredag 10 mars: Birgitta masserade Annica R.

Lördag 12 mars: Birgitta bjöd Åsa och Jan med familjer på mat.

Söndag 12 mars: Birgitta firade Meta på hennes födelsedag. God mat

Söndag 19 mars: Lars J sandade åt Birgitta och har hjälpt henne med snöskottning i vinter. Ett stort tack för det Lars.

Måndag 20 mars: Birgitta och Meta till Rankhyttan på SPA dag.

Lördag 25 mars: Birgitta till Arlanda och i morgon kommer hon ner till Samos, för 10 sköna dagar.

Onsdag 5 april: Anländer Arlanda på kvällen tåg till Borlänge. Åsa hämtar oss i Borlänge och kör oss hem.

Torsdag 6 april: Lars J kom med vår post, kul att se honom. Raderade nästan 500 e-mail.

Lördag 8 april: Birgitta till Järvsö på akupressur träff. Jag och Lars J fikade hos mamma Karin innan bastubad i Häradsbygden.

Tisdag 11 april: Harry och Meta kom från Kläppen och åt lunch med oss. Jag på Gagnefs Älvtrafik årsmöte. Kvarstår som ekonomiansvarig.

Torsdag 13 april: Harry och Meta till oss för att fira min 65 årsdag i efterskott. Vi tittade även på bilder från Samos.

Fredag 14 april: Till Korpholen och fikade. Jag beskar några träd.

Lördag 15 april: Bastubad och V75, ingen lycka med hästarna. Men skam den som ger sig.

Måndag 17 april: Nicke hämtade mig för några dagars skoghuggarläger i Hökviken.

Tisdag 18 april: Full fart på skogs avverkning, så fort det nu går med hand och axlar.

Onsdag 19 april: I dag tog vi ned ett par bamsiga granar.

Torsdag 20 april: Plockade lite på förmiddagen och sen körde Nicke mig hem till Jonheden, där Birgitta bjöd oss på lunch.

Fredag 21 april: Jag sotade skorstenen, spis och den öppna spisen. På kvällen var vi bjudna på middag hos Annika och Lars-Åke på Tibbleberget. God mat, som vi alltid får.

Lördag 22 april: Lars J och jag tog ner några torrgranar och björkar, efter det en skön bastu i Häradsbygdens ångbastu. Sedan böt jag däcken på våra bilar.

Tisdag 25 april: Vattenläcka hos Lars som drabbar merparten av gårdarna här i Jonheden. Jag hjälpte grävmaskinisten i lergropen.

Onsdag 26 april: I dag fick vi duschgäster, då vattnet är avstängt sedan i går för några hushåll. Karin J bjöd på kaffe och bullar när läckan var tätad. Hon bakar goda bullar.

Lördag 29 april: Lars och jag fick 7 rätt på V75, firade med en extra öl efter bastubadet.

Söndag 30 april: Harry och Meta kom på kaffe. Skickade med en del klara deklarationer med dom.

Tisdag 2 maj: Birgitta till Örebro med Losi, för operation.

Torsdag 4 maj: Testade nya motorsågen som vi skall ha i Grekland, lite svag för grova stockar men duger gott till att beskära olivträden.

Lördag 6 maj: I dag var Birgitta med till bastun och tyckte det var skönt. Lars och jag var i dag eldare i bastun. 5 rätt på V75. Harry och Meta kom på kvällen och vi grillade. Vi tog upp en flaska Dao som legat i källaren i sex år. Den smakade så gott.

Söndag 7 maj: Nu har högen med snö vid garaget äntligen smält bort. Jag har jobbat på ved backen några dagar, det blir några timmar då och då.

Tisdag 9 maj: Jan Segerström och jag till Lisskulla för att starta båten. Jan har gjort ett mycket proffsigt arbete med henne. Båten startade direkt, vilket inte hänt någon gång tidigare.

Torsdag 11 maj: I dag är det en stor dag, tycker jag. Birgitta har bestämt sig för att ta förtida pension.

Fredag 12 maj: Vi åker i dag till Falun och min revisor Mikael. Vi säljer vårt aktiebolag, som Harry, Meta, Birgitta och jag haft sedan 1995. Meta bjöd oss på lunch, en mycket god kasslergratäng. På kvällen medverkade jag i Gagnefs Närradio och fick tillfället att marknadsföra Gagnefs Älvtrafik och årets turlista.

Lördag 13 maj: Karin, Lars J och jag var på Granngården och köpte oss varsin stege, till ett förmånligt pris. Karin bjöd på sina goda bullar. Lars hjälper mig att få hem veden som jag avverkade i höstas. Skönt bastubad i dag, det är så kyligt och kalla vindar. V75 var så nära igen.

Söndag 14 maj: Lars J drog hem de sist träden från skogen. Nu är det sågning som gäller. Stort tack Lars.

Måndag 15 maj: Jag var hos tandläkaren i Falun. Vi tittade på lite bilar. Vi bestämde oss för en Saab Sport 9.3 Turbo.

Tisdag 16 maj: Fönster till Lisskulla äntligen färdigmonterade.

Onsdag 17 maj: Birgitta och jag var hos Sören och Kristina, för att visa våra bilder på huset i Pagondas, Samos. Vi fick god glass och kaffe. Sören och Kristina åker till Samos i helgen.

Torsdag 18 maj: Mer bildvisning från Samos, Pagondas. Klas och Bibbi var hos oss och efter att vi tittat på bilder, bjöd Birgitta på en Potatisgratäng med färstäcke. Det var så gott och en flaska Albali Gran Reserva 1998 smakade utmärkt till maten.

Fredag 19 maj: I dag är det leverans av vår nya bil. Så det blir en tur till Falun igen. Birgitta bjöd mig på lunch på regementets utmärkta matställe, vad det nu kan heta. Hälsade på Inger Lindgart på vägen till bilfirman. Bilen var klar när vi kom och vi fick en genomgång av det viktigaste. Vinterdäck skall vi få vid ett senare tillfälle. Upp till Jungfruberget och familjen Sigmundsson var nästa anhalt. Anders såg att bilen saknade dragkroks skydd, så Anders hämtade ett sådant som verkligen matchade bilen, ett stort tack för det. Lars J och jag tippade V75.

Lördag 20 maj: Harry och Meta var upp till fäboden i Korpholen och passade på att komma förbi med skott av Änglatrumpet, till Birgitta. Lars J och jag badade ångbastu i Häradsbygden. Lars J och jag hade 5 rätt på travet. På kvällen sov Birgitta och jag TV vaknade vid midnatt.

Söndag 21 maj: Hjälpte Lars med att länsa en gammal gödselbrunn. Karin bjöd oss på kaffe och sina goda bullar.

Onsdag 24 maj: Efter arbete på vedbacken  bar det av till Leksand, Insjön för inköp av, mobil, glasögon till Birgitta, nytt antivirusprogram och lite annat. På kvällen kom Karin, Lisbeth och Lars Jobs med vin och ett stort paket med Karins bullar. Kaffe lite bildvisning från Grekland och allmänt trevligt. Tack alla för det.

Birgitta och Lisbeth uppvaktar Bengt     Karin och Lars uppvaktar Bengt

Torsdag 25 maj: Jag mötte Birgitta efter jobbet för att besöka Medeltidsmarknaden i Leksand. Mycket folk var det. Vi åt Pelles goda "RältaNöff" en höjdare som vi känner till vid det här laget. Sedan till Erik för lite hjälp med tavlor m.m.

Lördag 27 maj: All ved hemma i från skogen. Lars J och jag på vårens sista bastubad. Smörgåsar, korv och ost bjöds vi på. Travet? Säger inget.

Söndag 28 maj: Var till skogs och tittade på Slagugglan och hennes 4 ungar.

Måndag 29 maj: I dag var det premiär för Lisskulla. Körde en resa från Mellsta. Trevligt med hustrun som jungman.

Tisdag 30 Maj: Åter en charter med Lisskulla. Bland passagerarna fann jag en gammal seglarkompis, från min Finnjolle tid i Falun och RSS, Bosse Brink.

Onsdag 31 Maj: Planterat hallonhäck, plantor vi fick av Annika.

Torsdag 1 juni: Lars-Åke och Annika bjöd på ost och vin.

Fredag 2 juni: Lars J och jag klurade i hop en säker V75 rad! Fast det är väl ölen som är mest lätt "tippad".

Lördag 2 juni: Vedbacken några timmar och Birgitta klippte gräset. Lennart A hjälpte mig med den trasiga belysningen i jordkällaren. Lars J och jag hade 5 rätt på V75.

Söndag 3 juni: Efter en halv dag på vedbacken hämtade vi Bibbi Riddersporre för en resa på älven med Engelbrekt. Vi åt mat och jag passade på att besöka Olle Nordesjö i styrhytten för att memorera farleden runt Insjön. Vacker väder och god mat.

Birgitta och Bibbi låter sig väl smaka av Klasses mat.     Glada och nöjda passagerare.     Skeppare Olle Nordesjö     Åke Ollars med besättning. 

Måndag 4 juni: Till Falun och tandläkaren. Birgitta var med, då vi var bjudna till Anders och Birgitta på Jungfruberget på lunch. Birgitta gav Birgitta S en akupressur omgång. Jag uppdaterade Anders pc. Lars J undrade om jag hade tandvärk och bjöd på eld och öl.

Lars njuter av elden och ölen.

Tisdag 6 Juni: Jag jobbade med veden. Lars J kom upp och vi grillade, Heta korvar och Birgittas potatissallad.

Onsdag 7 juni: Efter arbete med veden så fick jag Birgitta som jungman på Lisskulla. Vi körde ett glatt gäng från SSAB Tunnplåt.

Torsdag 8 juni: I dag är det nog snart slut med ved jobbet. Lars J kommer upp med en stor klyv. Nicke hämtade sin motorsåg och vi fikade.

Den 10 - 18 juni: Grekland se Samos semester.

Torsdag 22 juni: Åsa och Marco kom upp till Jonheden och åt lunch med oss. Då jag måste öva MOB (man över bord) så åkte vi en sväng med Lisskulla på älven. På kvällen kom Sigmundsson upp för ett par dagar.

Fredag 23 juni: Anders och Birgitta hjälpte oss att städa Lisskulla, inför körning. Flickorna plockade blommor till Lisskulla och vår midsommarstång på Jonheden.

Lördag 24 juni: Lars J och jag hämtade björkris på morgonen. På dagen körde jag ett gäng bröllopsgäster från Sifferbo camping till Gagnef. Lars J och jag till Rällta på kvällen, korv och öl.

Måndag 26 juni: Grannen Lennart A hjälpte mig med elen till vedkapen. På kvällen lämnade vi vår Opel till Jan i Sågmyra för bromsbyte.

Tisdag 27 juni: Jag har kört ett glatt och trevligt gäng med Remmaren i Leksand. Till Waverön för grillbuffé och fiske. På kvällen hämtade Lundqvist hem sin hund som vi passat några dagar. En glad och trevlig krabat, inget skällande där inte.

Torsdag 29 juni: Via Falun för att hämta Harry och Meta, for vi till Bromma för att hälsa på svåger Hans som ligger på Bromma sjukhus. Solweig bjöd oss på lunch på en trevlig liten taverna i Hässelby. På hemvägen fikade vi i Sala vid en fin sjö.

Fredag 30 juni: Birgitta målade ytterdörren. Christel och Göte kom förbi och fikade. På kvällen körde vi Lisskulla till Mellsta.

Lördag 1 juli: Jag har i dag kört första Skallerormsturen. Birgitta målat färdigt ytterdörren.

Söndag 2 juli: Meta och Harry bjöd på god middag och vin. Kvällen i Korpholen avslutades med femkortspoker. Jag vann inte.

Tisdag 4 juli: Birgitta och jag åkte upp till Nås för att se Ingmarsspelen. Vid hemkomsten for jag och Lars J ut för att fiska förrymda öringar. Men ingen ville nappa på våra fiskedrag. Men då vi löst fiskekort hos Lars Persson, så kan vi åka ut och försöka fler gånger.

Fredag 7 juli: Harry och Meta hit på fika, dom åker till norrland. Lars J kom upp och vi fixade till en V75 till lördagen. Lite öl framför utomhus brasan.

Lördag 8 juli: När Birgitta slutat jobbet cyklade vi och Lars J till Rältagården  och deras nya krog och åt gott, vilken snygg lokal dom har fixat. Rekommenderar verkligen ett besök där. Efter att handlat i gårdsbutiken cyklade vi via Korpholen hem. Lars J bjöd på korv öl och brasa. Sent blev det.

Tisdag 11 juli: Jag plockar upp medlemmar i  Djura Vävstuga, för att med hyrd minibuss åka till Gamla Staberg Barockträdgård. Där fick vi en guidad visning. Mycket spännande. Sedan lunchade vi där. Färden gick sedan vidare till Linnés Bröllopsstuga, Carl Larssongården och Stora Hyttnäs. Hemfärd vid 17 tiden till Djura. En trevlig dag med bra väder för dessa aktiviteter.

Lördag 15 juli: Karin , Lars och jag var med på en visning av Lindors Bruk. Mycket spännande saker att titta på. Samt en vacker natur med Rältaån och Svandammen. Efter visningen bjöd Lars på kaffe och Karin goda bullar. Vi for sedan till Insjön för att lämna in V75. Jag besökte Hjulhuset och fick mina glasögon limmade. Handlade lite god mat till Birgittas hemkomst från Järvsö. Lars och jag åt en Pizza i Insjön. V75? Målfota på två lopp men inte till vår fördel.

Söndag 16 juli: Lars och jag bytte kylare på vår Toyota. Nu är det inte längre bastu i bilen.

Måndag 17 juli: Lars B, Lars D och jag jobbade med flotbåten inför sjösättning.

Onsdag 19 juli: Anders S var med mej på Lisskulla som jungman. Vi for sen till Falun och Anders Birgitta stannade på Jonheden för att varpa.

Fredag 21 juli: Loppmarknad på Persgården. Vi sålde ett par lampor och B&O ljudanläggning. På kvällen öl och V75 funderingar.

Lördag 22 juli: Hans Persson kom upp från Korpholen och vi for till Clas Ohlsson för att handla lite dataprylar. Ingen lycka med travet. Men bra odds för dom som var förunnat att få in rätt hästar.

Söndag 23 juli: På eftermiddagen bilade vi till Hans och Solweig på Gräsö. Väl framme åt vi lite god mat och vin. Birgitta och jag gick ner till havet och njöt någon timma av havsluft och måsskrik. Härligt.

Måndag 24 juli: Vaknade till en solig och fin dag. Efter frukost for vi och handlade mat. Hans, Birgitta och jag for upp till Örskär för att även Hans skall få se havet. Han är trött. Birgitta lagade mat till kvällen. Vi gick ner till havet på kvällen Birgitta, Solweig och jag.

Tisdag 25 juli: Soligt och varmt även i dag. Efter lunch lämnade vi Gräsö och via Ikea hem till Jonheden. Två sköna och uppfriskande dagar nära havet fick vi njuta av.

Onsdag 26 juli: Stopp i avloppet, märkligt. Då vi även här i Sverige är försiktiga med avloppen. I Grekland är det smala avloppsrör så det sitter i ryggmärgen att vara aktsam även här på Jonheden. Jag körde Lisskulla hela dagen, Birgitta var med som jungman första Mellsta turen då det var fler än 30 personer.

Torsdag 27 juli: Till Lars för toalettbesök. Sedan hjälpte vi Lars med att rödmåla huset. Testade att få igång avloppet med min spiral. Även ringt till Insjöns Rör men inget napp där. Semestrar och även mobiljouren har semester.

Fredag 28 juli: Jobbade med avloppet, lånade en vridbar spiral av Lennart men gick bet med den också. Det blev en resa till Clas i Sjön för att köpa rensslang och högtrycksspruta. 15 meter slang hjälpte inte. Christer Backlund på Leksands Miljövård kom och fixade avloppet. Tack för det. Även Dagens Dubbel gav utdelning, mycket tack vare Lars tipps. En bra dag blev det ändå. På kvällen Bröllop och jäkelskap på TV. Siw Carlsson, Jojje Jönsson och Annika Andersson är bara så bra.

Lördag 29 juli: Regnig dag så det blir inget rödfärgning. Bibbi och sonen Clas bjöd in oss på kaffe. V75 gav två sexor med snudd på sju rätt, galopp på upploppet efter en stark återhämtning. Vi är nära för jämnan.

Söndag 30 juli: I dag får jag åter ställa in båtturen till Mellsta med Lisskulla, för få har bokat plats. Det blir rödfärgning hos Lars i dag. Birgitta bjöd mig och Lars på Rältagården. Vi åt alla Helstekt Gris på Rälta Vis. Birgitta och jag drack ett Bordeaux vin. Så gott och så trevligt är det att besöka vår nya Gårdskrog.

Torsdag 3 aug: Harry och Meta  kom förbi och fikade.

Fredag 4 aug: I dag fick vi hämta "Pärlan" Vår Opel är nu klar för långfärd till Grekland. Tack vare Jan i Sågmyra som bytt alla bromsar, kamrem och diverse annat, samt Lars i Insjön som lagat rost. Tack för bra arbete. Sedan till Carina i Yttermo för PC hjälp.

Lördag 5 aug: Hans P kom på cykel från Korpholen. Några timmars teknik snack.

Måndag 7 aug: Birgitta handlat färg till köksluckorna. På kvällen grillparty hos Lars. Närvarande: Lisbeth, Robert, Carina, Birgitta och jag samt gillmästaren Lars. Gott var det och sent blev det.

Tisdag 8 aug: Åkte nercabbat med Lisbeth till Leksand och till "Åkdon och Termos" vid Hembygdsgården. Trevlig värre, med en massa fina bilar, bussar, motorcyklar och mopeder.

Onsdag 9 aug: Var med Lars och Karin till Björberget och slog gräs. Fikade och åt mackor och bullar. Sedan hem Birgitta startade renovering av köksluckor.

Torsdag 10 aug: Harry och Meta förbi på kaffe. Meta bjöd på bröd. På kvällen bjöd Lars på Kolbullar, smakade verkligen gott.

Fredag 11 aug: Lars och vi for till Siljansnäs och tittade på flygplan. Vilken uppvisning en kille med ett ganska stort radiostyrt plan bjöd på. Ett Tyskt plan visade sin snabbhet 450 km per timma på 5-10 meter över landningsbanan. Senare på kvällen var det by möte och vi bildade en styrelse för Jonheden och Knutsgårdarna. Åsa kom upp från Falun och vi åt en sen middag. Lars och jag fixade en V75 till Lördag.

Lördag 12 aug: Vilken dag! Åsa, Birgitta, Lars och jag for till Dala-Järna och Flygfesten. Det var helt sanslösa piloter som lekte med sina plan. Bra var att det var piloter från flygvapnet som var spiker, som verkligen informerade om vad som hände och kunde berätta en massa sköna historier. Jag rekommenderar alla att fara dit i morgon. V75? Säger inget.

Tisdag 15 aug: Birgitta har nu snart målat färdigt köksluckorna, det blir så bra.

Onsdag 16 aug: På eftermiddagen for vi till Falun och handlade nya handtag till Birgittas nymålade köksluckor. Tankade bilen och dunkar. Sedan hämtade vi Meta och Harry för teaterbesök. Vi var och såg Folklustspelet Thunströms. Anna, Maja och Fingal spelade och Bertil Larsson musicerade på dragspel. Det var så bra och roligt, vi skrattade gott och njöt. Jag rekommenderar verkligen ett besök den 22 eller 23 augusti om det finns platser kvar. Biljetter genom turistbyrån.

Torsdag 17 aug: I dag har jag fått en dröm uppfylld. Att prova på att flyga sportplan. Robert Gustavsson från Siljansnäs bjöd på lite "spaka själv" i Ovansiljans Flygklubbs Piper Cherokee Archer II SE-GNN. Vi flög över Jonheden ett par varv och ner mot Gagnef och Häradsbygden Leksand hem. Det var en mäktig upplevelse. Hoppas nu på V75 vinst så att jag kan prova att ta flygcertifikat. Mången tack Robert för instruktioner.

Roger i färd med att dra Piper ur hangaren.     Bengt ser lycklig ut

Söndag 20 aug: Jag firade min Totovinst med att bjuda Lars och Birgitta på Pizza.

Tisdag 22 aug: Birgitta och jag far till Falkenberg och Skrea för att hälsa på Birre och Gösta Falk. Testade min nya Navigationsdator och vi kom rätt. I Töreboda stannade vi vid Göta Kanal och fikade. Vid 15 tiden var vi framme i Skrea. Det var trevligt att träffa Birre och Gösta som vi inte sett på sju år. Efter fika gick vi ner till havet. Deras sommarstuga ligger så fint nu efter att en massa träd och enar försvunnet, dels med hjälp av stormen Gudrun och en del för Göstas yxa. Birre har rensat en del stenhällar och planterat blommor i skrevorna, snyggt blev det. På kvällen badade vi före kvällsfikat.

Onsdag 23 aug: Vaknade tidigt. I dag skall vi åka till Falkenberg och handla, men vi fick åka till Varberg för att köpa ett MMC-kort till Birgittas nya digitalkamera. Sedan vidare till Getterö fågelstation. Gösta och jag gick ned till ett gömsle för att titta efter rariteter, men svårt utan tubkikare. Vi for sedan vidare till Österöö får farm, nära Dagsås en vacker belägen gård invid en bokskog. Där åt vi en lunch bestående av nybakat bröd och produkter från gården. På hemvägen investerade Birgitta och jag i nya badkläder, som vi sedan invigde efter kaffet. Efter maten gick Birre, Birgitta och jag en promenad runt ett nybyggt område, många smaklösa hus fanns det.

Torsdag 24 aug: Vädret har varit fint dessa dagar så även i dag. Efter frukost gick vi till ett av mina favoritställe i Skrea, Susån. Där fick vi verkligen se vad stormen Gudrun har åstadkommit med sin kraft. Där det tidigare varit som en djungel är det nu nästan karlhygge. Efter lunch for vi till Vallarnas friluftsteater, och en skön promenad utmed Ätran och kaffe på en gammal fin uteservering. Färden gick sen vidare mot två gårdsbutiker. Den första är Gudmundsgården  i Slöinge där man föder upp fritt strövande grisar, där handlade vi en massa korvar och annat gott. Sist men inte minst var Bårarps Gårdsbutik i Getinge med hjorthägn och "Bo på landet", rum och frukost. Mer mat blev det i bilens bagageutrymme. Jag pratade slakt med frun på gården. Vi fick med oss några goda recept hem. Väl hemma i Skrea satte Gösta fart på grillen och Birre grillade spett, kotletter och revbensspjäll. Ett  gott rödvin till maten bjöd Gösta på och mätta blev vi. Det blev en långpromenad utmed havet innan sängdags.

Fredag 25 aug: Vi reser nu hem till Jonheden via Mariestad och Sjötorp. Besökte mormor och morfars grav och sedan en nostalgitur runt i Leksberg och Mariestad. Kaffe och smörgås vid Göta Kanal i Töreboda. På kvällen var det dags att sätta ihop V75 med Lars.

Lördag 26 aug: Birgitta var jungman på min sista charter med Lisskulla. Ett trevligt gäng från Bäsna som firade ett syskonpar, 50 och en 40 åring. Fem rätt på V75 gick till Jakpott.

Söndag 27 aug: I dag är vi bjudna till Karin Jobs på kaffe, bullar och smörgåstårta. Det var så gott. På kvällen var Lars och jag ute före att titta efter en råbock.

Måndag 28 aug: Birgitta och jag åt kräftor.

Onsdag 30 aug: Till Falun för service på nya bilen. Sedan till Hökviken och Nicke, fixade lite med Nickes PC. Det blir även skogshuggarläger nästa vecka, några dagar. Nicke bjöd på lunch i Svärdsjö. Där träffade vi Kerstin och Anette på Föreningssparbanken.  Lämnade Birgittas Toyota till Åsa som övertar den. Nikos ringde från Samos och undrade när vi kommer. Monterade köks luckorna som Birgitta målat färdigt. Det blev så snyggt. Duktig fru jag har.

Torsdag 31 aug: Birgittas sista arbetsdag, nu är hon friherrinna.

Lördag 2 sep: Lars och jag till Dragsängarna, modellflygets dag. Sedan till Karin och fikade och åt bullar. Kerstin och Birgitta till Clas i Sjön. På kvällen åt vi surströmming och räkor, trevlig och skön kväll.

Söndag 3 sep: Lars R stukat foten och jag skjutsade Lars R och Barbro till Falun för undersökning. Birgitta akupressur träff.

Måndag 4 sep: Med Lars och högg upp ett par kullblåsta björkar och en tall.

Tisdag 5 sep: Jag till Nicke i Hökviken för några dagars "skogshuggarläger". Lars Rydén lämnade en flaska Whiskey som present, tackar för det.

Onsdag 6 sep: Birgitta bjöd Meta och Helena på lunch, sedan plockade dom lingon. Jag och Nicke kämpade med sly i Hökviken.

Torsdag 7 sep: I dag regnar det och jag åkte hem till Jonheden. Birgitta jobbar vidare med målning av köks lådor m.m.

Fredag 8 sep: Kämpat med en dator som krånglat, den är nu klar för att tas med till Samos. Hoppas nu på telefoninstallation. V75,an klar så imorgon rasar pengarna in!

Lördag 9 sep: Lars och jag åker till Björberget med ett jakttorn inför kommande älgjakt. Dagens Dubbel gav utdelning.

Söndag 10 sep: Klippte gräsmattor för sista gången för säsongen? Lars hjälpte mig att byta strålkastare på vår Opel.

Onsdag 13 sep: Lånade Jobs släpvagn och kört bort skräp till bränn högen.

Fredag 15 sep: Lars och jag drog fram lite timmer ur skogen. Sedan fällde vi en rönn hos oss. V75 tipps och en öl avslutade arbetet. På kvällen var vi bjudna till Barbro och Lasse Rydén på god mat och vin. Trevligt och gemytligt. Vandrade hem under en stjärnklar och vacker himmel.

Onsdag 20 sep: Köpt däck till vår Opel.

Fredag 22 sep: Lars hjälpt oss med att koppla in vår Navigator, då cigarett uttaget var trasigt. Det blev en sista öl. Thore kom upp och önskade en trevlig resa. Även Lisbeth, Kristina, Sören, Harry och Meta.

Fredag 1 dec: Grekland se resedagbok. Nu är dagboken uppdaterad. Vi fick skicka den via e-mail till de som ville få daglig rapport. Åsa och Marco hämtade oss på Arlanda. Vi anlände till Jonheden klockan 23.30. Ytterbelysning var på och en adventsgran stod på gården. Lars J kom upp, han har eldat i vår spis sedan 17.00 och det var så varmt och skönt i huset. Tack till Åsa, Marco och Lars.

Lördag 2 dec: Birgitta vaknade och undrade var hon befann sig. Äntligen dags för Ångbastu i Häradsbygden. Det var så skönt för en små snorig man. Vi lämnade in en V75 Harry Boy, men det blev ingen utdelning. Nästa fredag får vi klura ut  travet själva.

Söndag 3 dec: Hostade, inte bra ännu efter tre veckor. Vi donade lite i trädgården (tomten) en del grenar var brutna efter den blötsnö som kom medan vi var i Grekland. Jag skulle hjälpt Lars J med lite skogsarbete men det var för tungt att andas. Lars J kommer upp med älgkött en kasse med färs, stekar. Vi tar en öl och språkar om livet. Tack Lars!

Måndag 4 dec: I dag var vi i Leksand och Sveasalen för att köpa kläder, raggsockor och superunderställ m.m. Även Granngården fick vårt besök, fågelmat och stövlar köpte vi. En liten sväng upp i skogen för att plocka trattkantareller.

Tisdag 5 dec: Birgitta i väv stugan. Låset dåligt så Karin D fick komma och öppna utifrån. Jag rensade hängrännor. På kvällen var vi hos Bibbi och Clas på middag. Gott och trevligt.

Lördag 9 dec: Bastubad i Häradsbygden, det var så skönt. Lars och jag lämnade in V75 och DD. Efter travet bjöd Birgitta oss på mat och öl.

Söndag 10 dec: Efter att vi inmundigat frukosten for vi till Falun och Åsa. Vi har en gran med oss till Marco som gillar att det luktar skog i lägenheten. Vi fyra begav oss upp till gruvan på julmarknad. Mycket folk var det. Vi träffade en massa bekanta, somliga ser vi bara en gång per år och då vid gruvan. Jag föreslog, då det var svårt att hitta korvförsäljningen att vi skall äta på stan. Birgitta bjöd oss på maten, vi åt på en Thai restaurang. God mat men jävligt entonig musik, som i varuhus m.m. Jag bad servitören att sänka och det blev så, men sen ökade musiken igen. Det är tråkigt då man vill prata och umgås. Kaffe fick vi hos Harry och Meta dit vi for sedan.

Tisdag 12 dec: Mycken tid framför pc. Tittar på rymdfärden via Nasa webbsida.

Onsdag 13 dec: Birgitta och jag for till Falun och hämtade upp Anders S för vidare färd till Falu Kurirens lucia firande för oss f.d. anställda. Trevligt och gott. Lucia med tärnor sjöng vackert. Trevligt att träffa gamla arbetskamrater. Jag fick en uppdatering av Pia på abonnemang om det nya datorsystemet. Jag var med och körde igång det första systemet på FK 1980-1981.

Fredag 15 dec: Åter en resa till Falu, denna gång för att installera trådlöst Adsl åt Åsa och Marco.

Lördag 16 dec: I dag var det skönt i bastun, lagom varmt och mycket ånga. Jag njöt och kände mig rätt så pigg efteråt. Birgitta bakade tiganiti i dag det är så gott och biffar på älg färsen som vi fick av Lars, Travet? Tja så där. Tittade på Christer Fugelsang.

Tisdag 19 dec: Bibbi, Birgitta och jag var på Noret och handlade, även Clas i Sjön fick ett besök. Jag inhandlade minneskretsar till två  datorer. Nu går det undan. Sören F har också investerat i en ny lapptopp. Kristina och Sören kom hit till Jonheden och vi installerade program m.m. Lars J kom upp lagom till kaffet. Dagarna har i övrigt bestått av att följa rymdäventyret på Nasa´s webbsida.

Lördag 23 dec: På förmiddagen luftade vi hydroforen. Karin bjöd på kaffe och bullar före bastubadet. V75 gav några sexor. Såg på en gammal film med Frank, Dean och Sammy "The rattpack" Las Vegas.

Söndag 24 dec: Birgitta och jag åker till Falun. Först till Harry och Meta för att hälsa god jul, även Hans fick en hälsning. Där fick vi julklappar. Åsa och Marco bjuder oss på jul middag. Först lite kallskuret innan Kalle Anka och hans vänner på televisionen.  Därefter blir det korv, köttbullare och en god "Janson". Mätta och dästa går vi runt Tisken. Ser ISS rymdstation en kort stund strax efter klockan 18.15. Sedan spelar vi TP i några timmar, roligt och mycket trivsamt. Vi fick julklappar, mat och godis låda och en platta med Amstel.

Måndag 25 dec: Vaknade sent och frukosterade. Sedan provade Marco en av sina julklappar, en Skype telefon. Det var många glada miner nere i Holland, dom fira julafton i dag. På vägen hem åkte vi in till Jan i Sågmyra för att hämta deras dator för lite upp datering och nya installationer. På kvällen var det sedan mest tv-filmer.

Tisdag 26 dec: Lars J hämtade mig på morgonen för en jakttur. Vi vandrade runt i några timmar, såg några tjädrar det var allt. Men som vanligt är det kaffet och smörgåsen som är bäst. På eftermiddagen kom Åsa, Marco, Jan, Marie och Mikael hit på jul middag. Tyvärr var Jessika förkyld och låg hemma. Det blev även lite datorarbete.

Onsdag 27 dec: Lars J , Brigitta och jag for in till Noret och såg Göta Kanal 2. Hur kul som helst. Sågad av FK kritiker, det är faktiskt synd om kritiker... många gör spe av dom med all rätt. Filmen är helt ok. Vi fick många skratt och spontana applåder utbröt. Kontentan är att filmer som kritikern sågar är bäst, många kommentarer i publiken gav vittne om det.

Torsdag 28 dec: Vi åker mot Järvsö för att gästa Kerstin Ström. Vi fick ett hjärtligt mottagande. God mat , vin och medicin för min hosta. Jobbade med Kerstins PC. Lite redovisnings utbyte var det också tid till. En liten dam knappt två år var på besök. Frida heter hon, en kul typ som snabb tar till sig ord och gester. Sent i säng blev det.

Fredag 29 dec: Väcktes av damerna till frukost. Plockade ihop och for hem till Jonheden. Hjälpte Lars att bära in nya frysen och kylskåpet. Sedan plitade vi i hop en V75:a. Åsa och Marco bjuder på hemlagad Pizza i kväll och vi sover över hos dom för att i morgon köra till Arlanda.

Lördag 30 dec: Vaknade tidigt och njöt av resterna från gårdagens goda Pizza. Vi åker till Arlanda med Åsa och Marco som ska fira nyår i Holland, hemma hos Marcos föräldrar. Dom kommer att bila tillbaka med Marcos bil. På hemvägen stannade Birgitta och jag på "skitiga duken" i Sala för att äta. Jag åt köttfärslimpa och Birgitta lax. Det var så gott. Jag ringer Lars, för att meddela att jag inte hinner hem till bastun. Att det händer dödsolyckor utmed vägarna är inte alls konstigt, så många nötter som kör bil. I Gagnef stannade vi och tvättade bilen från smuts och framför allt väg salt. V75 i dag gav sex rätt med ett galoppsteg (Snubblade?) från sju rätt, Min Narkissos ledde överlägset på upploppet. Vi var trötta efter några dagar borta och sov skönt framför tv,n.

Söndag 31 dec: I dag har vi video chattat med Åsa och Marco i Holland. Marcos föräldrar är nyfikna på vårt hus i Grekland så jag tänker att lägga upp ett fotogalleri med bilder från Samos. På kvällen var vi bjudna till Lars Jobs på nyårs mat. Älg filé med potatisgratin och trattkantarell sås, vin och öl bjöds vi på. Det var så gott så allt gick åt. Stackars Murre blev utan frukost. Tack än en gång Lars, för en trevlig kväll.

Åter meny


   Länkar:  

Ahlstrands webbsida.

Bo i Ireon vid havet. Hyra bil eller motorcykel.

Senast ändrad 2021-01-03  © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2006 - 2021