Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another language.

Ahlstrands webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Klicka på F5 eller - för senaste version av webbsidan.

 

Åter meny

Vår dagbok 2012 

Jan - Mars

Söndag 1 jan: Gott Nytt År önskar vi alla våra besökare. I dag gratulerar vi Michael Nordlund Köping, som fyller 50 år. Ha nu en riktigt skön dag Michael. Hur det ser ut utmed Tisken promenaden. Lämningar efter gårdagens fyrverkerier och pilsner drickande. Bosse och jag tog oss fram ändå. Även en tur runt Tisken med Birgitta och Bosse. Birgitta och Anders S kom förbi på en fika och lämnade dvd filmer som dom tog med hem från Samos i höstas. Birgitta bjöd på Värmlandskorv med potatispuré. Det har snöat av och till under dagen, Bosse gillar att leka i snön. Bosse tycks trivas bra i Sverige. Nilla och Perry ringde via Skype telefon. Sent i säng trots förutsatsen att lägga mig tidigt.

Måndag 2 jan: Vaknade tidigt. Efter frukosten gick jag och Bosse runt Tisken. Bosse gillar vädret, trots snöblask for han omkring och slirade. Vid middagstid for vi till Harry P för att fika. Helena J var också där. På hemvägen var vi in på Lidl, första gången jag besökte den affären i Sverige. Sedan Clas i Sjön och handlade. En ny våg, hår trimmer bland annat. Blodpudding, bacon, ägg, lingon och morotssallad till middag. Gott! Sylvia B och Åke O hörde av sig via Skype. Kristina och Sören droppade in för en stunds umgänge. Bosse fick några vänder i snöblasket innan det var dags att sova.

Tisdag 3 jan: I dag gratulerar vi Marie Göransson Gagnef, som fyller 52 år. Ha en bra dag Marie. Birgitta har tvättstugan i dag. Alla måste upp före klockan sju för att sängen ska skattas på sitt innehåll, ja inte på mig men väl sängkläder. Bosse och jag rymmer fältet och går på kiss och bajsrunda. Ett par vänder till Rusta för hund- och fågelmat. Vid lunchtid åker vi till Dalasalen för att äta lunch med Sylvia B. Sedan hem till oss för kaffe och klappa på Bosse. I dag anlände modem och tv box från Com Hem. Kvällen är räddad. Åsa och Birgitta går en långpromenad med Bosse och jag kopplar upp mig. Nu är det bättre fart på linan. Både den stationära och lapp topp fungerar nu mot Internet. Vi tittade på ett program om Grekland och dess kris. Vi har nu även en massa tv kanaler på prov i två månader.

Onsdag 4 jan: Morgon volta runt Tisken, Bosse glad som en speleman när änderna snattrar högljut och raskt kom oss till mötes, vankades det kanske bröd? Därefter smakade det gott med frukost. Jag körde Birgitta till sjukhuset för provtagning med mera. Per H hämtar mig för ett möte med personalen på en fritidsgård. Det gäller en veckas vistelse på Samos. Efter några timmar var det dags att hämta hem Birgitta från sjukhuset. Vi var sedan till Expert och köpte en lapptopp till Birgitta. Hämtade sedan Marco som kom med tåget från Stockholm. Hem och körde i gång Birgittas lapptopp. Sov sedan teve.

Torsdag 5 jan: Birgitta följde med vid morgonens volta runt Tisken. Polisen har nykterhetskontroll utmed Strandvägen. Vi slapp undan då vi promenerade! Bosse plurrade i Tisken, på svaga is. Det var inte så kul för han även om det bara var bakvagnen som blev doppad. Det bildades is i bak tassarna och pälsen. Jag ska ta bort fyra stygn på Birgitta efter kärlprov, men dålig syn och darrig hand och Birgittas tålamod så lade jag ner projektet och hon får åka till Falu vårdcentral istället. Kristina L och Birgitta gör stan! Kan bli dyrt. Jag jobbar på med hennes lapptopp, svårt att få till Nod32. Felkod!! Bosse längtar ut allt oftare, hur han nu kan gilla kyla, snö och halka samt Tiskens kalla vatten. Vi var med Åsa och handlade mat. Nu har jag smugit ner pölsa och ärtsoppa i kundvagnen. Tittade på Viva la Greta från Fredriksdalsteatern. Proffsigt var ordet! Sedan en ny bok och hopp i sängen.

Fredag 6 jan: I dag gratulerar vi Perry Forsberg Köping som fyller 58 år. Ha en bra dag Perry. Kalla vindar vid vår nu dagliga morgonen volta. Vis av gårdagens ofrivilliga badförsök höll sig Bosse en bit från sjöisen. Gott att komma in i värmen och äta en god frukost. Jobbade med en del saknade dagbokssidor, som Nicke snällt påtalade i ett e-mail. Tack för det Nicke. Jobbar vidare med Örebroträffen. Installerar skrivare i vårt nätverk och annat pyssel. Birgittas barnbarn var hit och fikade. Birgitta fick ett fin foto på Jessica och Mikael. På kvällen skjutsade vi Åsa och Krister till en födelsedags fest i Grycksbo. Beställde mat från Piccolo Mondo. Tittade på "På spåret". Jobbade vidare med drivrutiner till skrivaren. Sedan i säng med Diskologen, en släktforskar tidning. 

Lördag 7 jan: Bosse har bråttom i dag, fullfart sedan tvärstopp och full fart igen. Rekordtid runt Tisken? Till min förvånig upptäcker jag att den stationära datorn endast har 1 GB interminne! Det måste åtgärdas och även Birgittas nya lapptopp ska få mer minne. "Mot Clas i Sjön, medels språng"! Mina minnen till stationära var fem gånger dyrare än till Birgittas! Monterade dem och sedan for vi ut till Hökviken. Thomas, Nicke och jag var till bastun i Linghed, det var skönt och varmt. Vi åt sedan god mat på kvällen. Gun-Britt och Tomas var också inbjudna. En mycket trevlig kväll i goda vänners lag.

Söndag 8 jan: I dag gratulerar vi Åke Ollars, Sjugare Leksand som fyller 73 år. Åke ha en bra dag. Bosse låg och knoppade hos alla under natten. Han skötte sig bra och jagade inte fem rådjur som han fick span på med Kerstin och Birgitta som promenadkompisar. Däremot rymde han senare och jagade en bil med släpvagn. Då gick det undan, öronen fladdrade och bilföraren stannade till jag fick jaga efter och kalla hem honom. En god frukost och vid lunchtid for vi hem till Falun. Det snöade ymnigt ett tag. Slappade med Teve tittande. Åsa var här och lånade vår bil för att ta sig till jobbet i morgon! Tack Hedlunds för en trevlig helg.

Måndag 9 jan: Vi undrar vem som förärat Bosse ett tuggben? Det låg på dörrmattan. Bosse gillar det och jobbar på att decimera benet. Kall morgon volta runt Tisken, vi träffade en trevlig strävhårs tax med vidhängande ägare. Det har varit en lugn dag. Friserat busken utanför sovrumsfönstret. Hängt ut taljbollar och nötpåse åt fåglar. Ett par vändor med Bosse. Sedan Teve för resten av kvällen. Många kanaler är det.

Tisdag 10 jan: Morgonvoltan i ett snötäcke. Vackert är det.... ja men, jag överdriver lite. I dag har vi löst "Melodikrysset" så nu är det som vanligt. Birgitta ska till banken på pensionärsträff, gamla bankanställda träffas av och till. Information om banken och  sedan lunch. Det blir säkert trevligt för Birgitta att träffa gamla bankkompisar. Jag gick en ny långpromenad med Bosse ca en och en halv timma. Sedan åt jag pölsa, synd att jag inte har rödbeter hemma. Pratade med Harry P via Skype. Åsa kom med vår bil och jag for ner på stan och handlade ett lysrör som pajat. Samtidigt köpte jag några öl på systemet. "Har du köpt helrör" frågade Åsa..... Anders S ringde och ville hänga med på Tisken rundan i morgon, han är med hund då. Kollade Teve som nu är ganska kul, många program att kolla. Missade tyvärr "Att angöra en brygga" med Hasse och Tage. Såg slutet. Sedan en sen vända med Bosse innan sängen kallar och en Hennig Mankell bok.

Onsdag 11 jan: I dag gratulerar vi Åsa Segerström Falun, som fyller 42 år. Ha nu en bra dag Åsa. Härlig morgonvolta några plusgrader det gillar jag. Vid tiotiden var det dags för ännu en tur runt Tisken i sällskap med Anders S och Salsa, en trevlig tik. Bosse mallade upp sig som killar gör, ja andra killar! Men det gick bra sedan. Under tiden förskönades Birgitta hos en frisör. Birgitta har tid på ögonmottagningen i dag. Birgitta väntar även svar från reumatologen, det tar tid!! På eftermiddagen ringde dom och provet var bortslarvat, ny provtagning nya stygn att klippa. Det är nu konstaterat att Birgitta har reumatism. Nytt samtal, provet var hittat. Birgitta knallade hem till Kristina L och Bosse och jag knallade runt för kiss runda. Kollade på några naturprogram. innan det var dags att krypa ner bland bolstren.

Torsdag 12 jan: Snöblandat regn faller under natten. Nu på morgonvoltan är det i form av regn. Både folk och fä är dyngsura vid hemkomsten. Birgitta har tid hos tandläkaren i dag. Frånsett några volter med Bosse och skjutsat Åsa till Övre Norslund har det varit en lugn dag. Lasagne till middag. Birgitta pratade med Kerstin S via Skype och med Harry P. Teve och sedan i säng.

Fredag 13 jan: I dag gratulerar vi Margareta "Matte" Dahlfors Falun, som fyller 65 år. Ha nu en bra dag Matte. Några minusgrader och blåsigt i dag. Det bet i kinderna på morgon voltan. Bosse hittade några grästuvor som skulle genomsökas medels morrande, svansviftande och nosning!! Kanske något djur som övernattat där! Vid lunchvändan snöade det ymnigt och blåsten har ökat något. Kallt om tassar och fingrar. Birgitta har fått tag i en damtrasa då är det bäst att hålla sig undan! Kopplade i motorvärmaren, blomster inköp väntar. Nu skall pappersblommorna få vila till nästa gång vi åker ner till Samos. Kristina L ringde och frågade om vi ville följa med och äta på Marianns Saloon, Pub & Restaurang. God mat, trevlig personal och fin inredning. Vi vandrade hem till oss och drack kaffe med muffins, vin bjöd Sören på. En trevlig avslutning på en bra dag. Bra initiativ Kristina och Sören!! En sista vända med Prinsen innan sängen och Håkan Nessers bok "Borkmanns punkt" avslutade kvällen.

Lördag 14 jan: Birgitta fick sovmorgon i dag. Kallt och blåsigt är det runt Tisken. Efter en god frukost var det dags att lösa "Melodikrysset". Birgitta besökte Jysk för att handla en del förvaringskorgar till badrumsskåpet. Jag passade på att ta en vända med Bosse under tiden. Skitig blev Bosse i saltslasket. Bäst att underredsbehandla honom! In i duschen, fram med nyinköpt hundschampo. Killen är duktig nu med bad och i dag fick jag "föna" pälsen. Dagen till ära fick han låna min Djurgårds handuk!! Tittade på skidor, sprint. Vad duktiga dom är, etta Ida och tre Teodor i finalen. Birgitta bjöd på god mat, lax på potatis och spenatbädd. Vi gjorde ett felköp förra hösten på Åsas affär IKEA. Det gäller toalettsits. Nu kommer den till pass då Åsa var på väg att köpa en sådan. Stjärnorna på Slottet och någon deckare får avsluta dagen.

Bosse får låna min Djurgårds handuk. © foto: Bengt Ahlstrand     Bosse njuter kanske av att fönas. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse gillade min Djurgårds handuk och att bli fönad!!

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 15 jan: Denna morgon var vacker och behagligt väder. Aurora, morgonrodnadens gudinna, gav ett vackert sken över sjön Runn. Vilken morgon. Bosse fick morsa på två hundar och skötte sig bra. Bosse har även börjat leka med pinnar. Även på lunch voltan blev det några doggar att hälsa på. Även en fingervante gick att leka med, även om ägarinnan har en annan åsikt!!! På eftermiddagen var det uppvaktning med kaffe hos Åsa. Uppgraderade min lapptopp från Grekland från Windows 7 Home Premium till Windows 7 Professional med licensen från skrotad lapptopp. Det var enkelt medels Windows Anytime Upgade och produkt nyckel. Sedan var det att njuta av "Benny Andersons Orkester" vilken härlig musik. Det kallar jag dansmusik! Även "På spåret" och "Skavlan" avnjöts. En sista vända med Bosse och en ny bok av Colin Forbes "Noshörningen".

Måndag 16 jan: Vaknade tidigt och kunde inte somna om. Uppgraderade Birgittas lapptopp till Windows 7 Professional och laddade hem ett antivirusprogram. Duggregn när vi gick morgon voltan. Bosse var på riktigt bushumör. Skuttade som en yster kalv. Jagade "något" bland grästuvor och anföll pinnar som snabbt avlivades... han trivs i Sverige. Vår vän Camille C ringde från Göteborg, det är alltid lika kula att prata med Camille. Anita L ringde från Gävle, det var problem med Skype på en av deras datorer. När vi var i Hökviken på partaj och bastubad fick jag låna en reflexväst som knäpps på framsidan. Vi har västar som man trär över huvudet, jobbigt. Därför blev det även en tur till vår favoritbutik Clas i Sjön. Vi köpte nya västar och även en till Bosse. Han såg så skamsen ut när vi testade den och han ville inte ta ett steg! Men till slut accepterade han sin väst!! På kvällen Idrottsgalan.

Bosses nya kostym. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosses nya kostym.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 17 jan: I dag blir det jäktigt. Birgitta på gymnastik och jag till läkaren, även Birgitta till lasarettet på eftermiddagen. Extra lång volta med Bosse  dag. Jag tror inte att Bosses sällskap till respektive läkare skulle uppskattas. Bosse är bra på att slappa medan vi ränner runt på stan. Pumpen och lungorna var bra. Provtagning sedan som även gäller prostata. Jag bokade tid för Läkarintyg avseende kärkortsbehörigheterna buss och lastbil. Jag har haft den behörighet sedan 1963. Birgitta får nu en mildare form av cellgift. Vi tröstade och firade med kyckling och något glas vin.

Onsdag 18 jan: I dag gratulerar vi Lillemor Norlén Västerås, som fyller 65 år. Ha nu en bra dag Lillemor. Skönt väder ute denna morgon. Ingen sol men vindstilla och någon minusgrad. Det går nog rykten om Bosse, en del vill inte att deras hundar ska få bekanta sig med Bosse! Efter frukost skall jag åka och lämna urinprov till Falu vårdcentral. Vi har köpt biljetter till "Ruggugglan på solsemester" till matinén på lördag. Vi ska gå tillsammans med Kerstin och Nicke H. Det blir säkert trevligt trots att vi är utspridda över salongen. I går var vi på biblioteket och fixade varsitt lånekort. Vi lånade tre böcker av Janet Evanovich. Hon har producerat mer än ett tiotal böcker om Stephanie Plum, prisjägare borgensagent. Det är läsvärda böcker, humoristiska och lättlästa. Några teve program hann vi med innan sängdags. Det snöar ymnigt, blötsnö som Bosse gillar!!

Torsdag 19 jan: Soluppgång och 3,5 grader kallt. Efter morgon promenaden gäller det att skrapa bilrutor och borsta bort snö från bilen... trodde nog att jag skulle slippa det! Men det gäller att gilla läget. I dag blir det en tur upp till Leksandstrakten. Vi ska besöka Leksands Bröd äta en Istanbul på Insjöns Pizzeria. Hälsa på Birgittas "vävtant " Bibbi R blir kul för oss alla tre att träffas. Bosse får följa med på bilturen. Lasse och Barbro är i Falun, medan vi är i Leksand. Vi träffar dom på eftermiddagen. Det blev en trevlig dag med alla gamla bekanta vänner som vi träffade, Märta och Lars, Birger och Sylvis som slöt upp på pizzerian i Insjön. Bosse charmade alla och det känns bra. Nu gäller det att sova så jag är pigg i morgon redan klockan åtta ska jag vara hos PO och Marianne, ja tandläkaren!

Fredag 20 jan: Satan i gatan så kallt det är, minus fjorton! Bosse verkar inte beröras av kylan, skuttar glatt runt i snön och får spel. Jag har varit vaken av och till sedan klockan två i natt bara för att jag ska tidigt till tandläkaren!! Roligt och avslappat var det hos Marianne och Pär Olof, tandläkaren. Lagade några fyllningar som lossnat under förra året. Birgitta såg jag vandra Tisken runt med Bosse när jag var färdig med besöket. Vi var ute på en inköpsrunda vid lunchtid. Jag var tvungen att investera i ett nytt SDHC kort till min kamera. Flärpen som fanns på kortet för att hindra radering av bilder lossnade och det innebär att jag inte kan fotografera. Ett digert arbete med pappers strimlaren sysselsatte mig resten av dagen. Jag har ju fortfarande kavar många pärmar med bokföring, tioårslagringen är uppnådd, från diverse kunder sedan min redovisningsbyrå. Värmlandskorv och pure till middag och sedan var det tid att bänka sig framför teven och njuta av På såret och Skavlan.

Lördag 21 jan: I dag gratulerar vi Lars Rydén Knutsgårdarna som fyller 70 år. Ha nu en bra dag Lasse och njut av livet. Kallt på morgonvoltan men det bekommer inte Bosse som skuttar graciöst bland snödrivorna. Jag frös om kinderna och längtade inomhus till en kopp varmt kaffe. Kupévärmaren har lagt av så det blir en ny investering. Så var det då dags för en av lördagens höjdpunkter, Melodikrysset. Löst och inskickat. Nästa höjdpunkt blir när Kerstin och Nicke kommer hit. Vi ska gå på matinén, Swing Models "Ruggugglan på solsemester". Var väl så där, blir lätt lite gapigt och då är det svårt att höra. Visst fanns det godbitar. Sedan promenerade vi hem till Sturegatan och Birgittas goda middag. Vi fick några trevliga timmar tillsammans. Medan vi pratade om Filio, Julia och Stavro så ringer Stavro. Det var bra med dem alla och så skönt att höra från dem.

Söndag 22 jan: I dag gratulerar vi Erik Jalking Leksand som fyller 52 år. Ha nu en bra dag Erik. Vid morgonens volta runt Tisken träffade vi på ett par med två hundar. Bosse fick leka med deras valp, en australiensk vallhund. Dobermann en kille på sju år tryckte sig mot våra ben och ville bli kliad. Jag promenerade ner till centrum och Clas i Sjön för att köpa en ny kupévärmare. Som vanligt tog jag fel på tid för öppethållande i butiken. Biblioteket och en mataffär sysselsatte mig medan jag väntade på att Clas i Sjön ska öppna. Vid hemkomsten var Birgitta och Bosse på rymmen. Det var inte så drastiskt som jag trodde, dom var hos Åsa. Jag förberedde lapptopp för e-böcker. Laddade sedan hem boken "Jag är Zlatan". Jag lagade en vegetabilisk lasagne till middag. Smakade oväntat bra. Sedan bänkade vi oss framför Teve för att se på "Så ska det låta" och en Bäck film.  

Måndag 23 jan: Morgon voltan i morse var åter lite kyligt i ansiktet, det drar kallt utmed vatten. Bosse fick hälsa på några hundar under vändan. På eftermiddagen ska Birgitta till lasarettet på tuttklämning, ja jag vet, mammografi heter det! En första vända till stora återvinnings centralen med gamla papper och en del annat skräp. Stora städningen har startat så smått. På hemvägen stannar vi till på ICA maxi för diverse inköp. Har plockat hem ett program som ser till att jag kan läsa e-böcker som jag lånar från Bibliotek. Första testet görs på "Jag är Zlatan" och det jag hittills läst gör att jag måste revidera min uppfattning av Zlatan, till det bättre! Ingen dans på rosor i Rosengård precis. På kvällen tittade vi på Guldbagge galan. 

Tisdag 24 jan: Först en kort volta med Bosse före frukosten. Birgitta och Kristina L ska på gympapass med f.d. bankanställda pensionärer. Sören och jag går en långpromenad under tiden med Bosse, så vi får vår beskärda del av motion. sedan smakade det gott med en kopp kaffe. Birgitta gnölade på mig att jag inte kunde ta fram muffins ur frysen och bjuda på.... inte tänkte jag på det. Kanske beroende på att jag sällen äter kaffebröd. Korv pytt med ägg bjöd jag på i dag. Kristina S från Järvsö ringde och önskar oss välkomna på lunch för min del och datajobb. Kristina och Birgitta stannar en natt och tar tåget hem till Falun. Vi har bokat en vecka till Samos i sommar. I säng med en bra bok. Just nu två böcker på gång, "Explosivt byte" av Janet Evanovich och "Jag är Zlatan" som e-bok.

Onsdag 25 jan: Lite småkyligt, åtta minus. Bosse fick hälsa på några hundar i dag med. Kul med hund, man får träffa folk som ofta är väldigt trevliga. En kille stannade med sin cykel och undrade vilken ras Bosse tillhör.... han är ju så fin. Birgitta pratade med Kerstin S om morgondagen. Kristina och Sören kom in på en kopp kaffe efter sin morgonvolta, det var trevligt. Kristina och Birgitta drog ner till gallerior och butiker... flera timmar! Fläskkorv med pure till middag. Fläskkorv det är smaskens. Tömde bagage utrymmet på Saaben då jag ska ha fyra stolar med hem från Järvsö i morgon. Birgitta städade badrummet. På kvällen teve, Sveriges Mästerkock och program om Peter Jöback i Berlin. Sedan i säng med Janet Evanovich! Ja hennes bok vill säga. 

Torsdag 26 jan: I dag gratulerar vi Agneta Ryding, Kungsör som fyller 69 år. Ha en bra dag. Tidigt uppe och en runda med Bosse runt Tisken. Vill inte jäkta därav denna denna arla uppstigning. Vi är på väg till Kerstin S i Järvsö. Jag för dator jobb och Kristina och Birgitta för Akupressur träff. Sören, den klippan tar hand om Bosse, eller blir det tvärt om!! Bilresan upp gick som på räls, bra väg upp till Järvsö. Kerstin S bjöd på en god lunch och vi träffade även Lennart, som lagat svärfars egenhändigt snickrade matsalsstolar. Bra jobbat Lennart. Jag fixade till Kerstins lapptopp och for sedan hem med stolarna som resesällskap. Jag köpte rött och beställde två kebab med bröd och avnjöt detta med Sören vår kämpe till hund vakt. En trevlig kväll och vi Skype pratade med damerna i Järvsö. En sista sväng med Bosse och somnade sedan framför teven....

Birgitta, Lennart, Kristina och värdinnan Kerstin. © foto: Bengt Ahlstrand     Vinterbilder från Kerstins gård i Järvsö. © foto: Bengt Ahlstrand     Vinterbilder från Kerstins gård i Järvsö. © foto: Bengt Ahlstrand     Vinterbilder från Kerstins gård i Järvsö. © foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta, Lennart, Kristina med värdinnan Kerstin. Vinterbilder från Kerstins gård.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 27 jan: Sovmorgon till klockan nio sedan tyckte Bosse jag slappat färdigt. Bosse drog inte av mig täcket... men nästan! En runda runt Tisken gjorde Bosse glad och nöjd. Vi träffade en söt matte med en slags nakenhund, men med päls. Tibetansk tror jag hon sa att det var. Sören och jag ska äta lunch på Dalasalen och for dit till tjugo i tolv för att undvika rusning, men satan i gatan... kö till dörrarna. Vi vände om och for ner till Victuscella vid Hälsingtorget. Inte så illa ställe. Hem till Sören för att försöka få fart på hans nya ComHem tele abonnemang. Den var inte igång trots att abonnemangs starten var i går. Lite huslig arbete, jag körde diskmaskinen. Sedan var det dags att hämta Kristina och Birgitta vid tåget från Järvsö, med byte i Gävle. Bosse var så glad när matte kom hem nu är flocken samlad tycker han. Några teve program och en sen  volta med Bosse innan det var dags att hoppa i säng med Janet Evanovich bok "Skuggat byte".

Lördag 28 jan: En kortare runda med Bosse före frukost. Efter "Melodikrysset" ska vi gå till Främby Udde, en riktigt skön långpromenad. Det är många som åker långfärdsskriskor både unga och gamla. Promenaden utsträckte sig till Källviken och över Främby hem, tre timma gick innan vi var hemma igen. Skönt tyckte även Bosse som plöjde runt i snödrivor. Nu var det skönt att slappa framför teve och lapptopp. Birgitta bjöd på en god bacon inlindad köttfärslimpa med svampsås. Smaskens tyckte både jag och Bosse. Vi avslutade med att se fyra program "Halv åtta hos mig".

Söndag 29 jan: I dag gratulerar vi Tobias Jonspers Falun som fyller 23 år. Ha en bra dag Tobias. Denna morgon fick vi sova till klockan nio, det var skönt. Något stela ben efter gårdagens långkörare. Nu på morgonen utforskade vi den gamla nerlagda järnvägen, Björbobanan tror jag den kallades för. Den gick förbi Källtorp där vi byggde hus 1976. På den tiden hade vi Vorster Bessie och taxen Bill. Jag tolkade på skidor med Bessie som draghund. Birgitta och Åsa åkte bil och mötte upp vid varje vägövergång, om det kom en bil så fick dom kasta sig över Bessie för att vi skulle få stopp på ekipaget. Bessie var så stark. Birgitta bakade mat bröd och muffins sedan gick hon och Åsa en långpromenad. Mycket promenerande har det blivit tack vare Bosse. Åsa åt kalamari med oss till middag. Kvällen teve "Så ska det låta" och en "Beck" film.

Måndag 30 jan: En ny promenadväg i dag med Bosse, kanske något längre än Tisken runt, enligt Birgitta och henne kan man lita på! Vi for sedan på inköps resa. Till turistbyrån och köpte biljetter till Peter Carlsson & Blå Grodorna "Ett sextonårsjubileum" i September. Till ICA Maxi för att handlade mat. I kväll blir det ugnsbakad Chorizo Falukorv det blir smasken. Marco kom och fikade. Kollade på Teve bland annat ett om Zlatan. Det är ju passande när jag läser Zlatans bok.

Tisdag 31 jan: Ensam vid morgonens volta, ja Bosse var med. Birgitta fixar frukost och förbereder sig för tisdags gymnastiken. Jag ska till Thomas V, på Falu vårdcentral för läkarintyg. Det är dags att förnya körkortsbehörigheterna C, CE, D, DE. Därefter ska Birgitta till lasarettet för provtagning. Efter lunch åker vi till Margareta och Olle i Lilla Främsbacka för datorjobb. Alltid kul att kunna hjälpa till. Kaffe med Olles nybakade kakor. Mikael S kom på besök. Kvällen ägnade jag åt Birgittas lapptopp och några teve program.

Onsdag 1 Feb: I dag gratulerar vi Jan Segerström Sågmyra som fyller 46 år. Ha en bra dag Janne. Birgitta stökar om i min sängen, "Men inte så tidigt" tänker jag. Hum, det var sängkläderna som hon var ute efter. Tvättstugan är bokad. Sedan voltan som vanligt. Många motionärer blev nog småsura i dag. En cigarr med vidhängande ägare, gick också runt Tisken. Han kändes på hundra meter. Jag har åkt runt på bensinmackarna för att lösa däckproblem. När jag luftar däcket så pyser det ut mer än in. På eftermiddagen bar det av mot Djura och till Bibbi som har sonen Clas hemma. Kul att träffa Clas, det är ju inte så ofta vi har kunnat träffas. En trevlig stund och Bosse klev rakt in, han har ju varit där tidigare och hälsat på. På hemvägen mellanlandade vi hos Åsa som har datorproblem. Jag kommer att frakta hem Åsas dator i morgon, lättare att jobba hemma med den. Vi blev bjudna på en god och smakrik middag. Det tackar vi för. Bosse fick vara hemma och vakta soffan och sängarna. Glad som en speleman när vi kom hem.

Torsdag 2 Feb: Vid morgonens volta träffade jag på en trevlig man med hund, f.d. arbetskamrat med Erik Nirs. Vi pratades vid länge och hundarna fick umgås. Birgitta är ute på stavgång med bankpensionärer. Jag ska knalla över till Åsa och försöka få fart på hennes dator. Efter några timmars försök så lutar det emot nätverkskortet är trasigt. Har några liggande i "bra att ha" lådan. Ska prova att byta ut det kortet i morgon.

Fredag 3 Feb: Iskalla vindar i dag. Fy f-n vad jag fryser och kinderna känns som isbitar. Hur ska detta sluta. Det finns ju vissa händelser som värmer en frusen kropp och själ. Det är okända men omtänksamma människor!!! Följande e-mail anlände i morse!!!!!

Dear Sir/Madam

This is a personal email directed to you. I and my wife won a Jackpot Lottery of $11.3 million in July and have voluntarily decided to donate the sum of $500,000.00 USD to you as part of our own charity project to improve the lot of 10 lucky individuals all over the world. If you have received this email then you are one of the lucky recipients and all you have to do is get back with us so that we can send your details to the payout bank.
You can verify this by visiting the web pages below.

Hoppas nu bara, att ingen tror att jag går på detta. En sväng upp till ICA för att handla mat sedan till Åsa för att testa vidare vad som hindrar internet uppkoppling. Lyckades klura ut ett möjligt fel, en drivrutins fil "raspppoe.sys" är skadad. Kopierade filen från min lapptopp till ett usb minne, för att ersätta den skadade. Men ack, jag saknar behörighet!!! Trots inloggad som admin. Har e-mailat min IT kompis Uffe. Är det någon mer som kan tänkas komma med något tips. Birgitta friserade mig och vi förbereder oss på att åka till Agneta och PH i Borlänge för att träffas och äta gott. Vilken mysig kväll. Vi åt gott och njöt av brasa och trevligt sällskap. tack Agneta och Per för en trevlig kväll. Vilken mysig våning. Vi flyttar in!!!!

Lördag 4 Feb: Iskallt, minus 20,3 grader! Termobyxorna vi köpte i går kom till pass, så även rånarluvan. Jag får tacka Bosse som en förståndig polare, han frös om tassarna och hoppade ömsom på tre ben. Vi kortade av morgonvoltan av den anledningen. Nu ska vi lösa "Melodikrysset". Birgitta och Kristina gick ner på stan för att shoppa. Bland annat köpte hon en Garmin GPS som present till min födelsedag, inte illa. På kvällen var Kristina och Sören hit på mat. En trevlig kväll var det och Birgitta bjöd på god mat.

Söndag 5 Feb: I dag fick jag sovmorgon och Birgitta gick ensam med Bosse. Jag kollade på skidor och utförsåkning i dag. Harry P ringde via Skype. Kollar vidare med Åsa datorproblem ska testa några tipps jag fick av Uffe.

Måndag 6 Feb: Inte så kallt i dag. Men blåsigt värre. Kallt om nosen. Birgitta till lasarettet för att hålla Bibbi R sällskap. Ja till Åsa och testade vidare. På kvällen tittade vi på Teve. Förra veckans "Halv åtta hos mig". Internet Explorer problem. Väntar på en pinnkod och gör ett sista försök hos Åsa.

Tisdag 7 Feb: Först en snabbvända med Bosse före frukost. Birgitta och Kristina har gymnastik och Sören kommer till mig för en långpromenad med Bosse som sällskap. Damerna drog sedan vidare för lunch och årsmöte i Sparbankens Pensionärers kamrat och Idrotts Förening SPIF. Bosse och jag drog i väg på en runda till, efter att jag käkat Pölsa med lever i, rätt så gott men inte samma sting som i vanliga pölsan. Det blev nästan fem timmars motion för oss två. Ännu en lyckans dag, följande e-mail anlände i lådan......

Dear Google Award Winner.

We wish to congratulate you on this note, for being part of our lucky winners selected this month of Febuary 2012.Please read the Award Notification from the attach file for your Winning details and procedures,do contact the claims manager for claims procedures.

The management,
Google Security Team

Jag slutar aldrig att förvånas hur mycket skit som folk klurar ut för att luras.

Onsdag 8 Feb: I dag gratulerar vi Peter Jonspers, Falun som fyller 54 år. Ha det bra på din dag! Nu börjar det kännas att jag promenerat mycket de senaste dagarna. Skenbenen känns av. Men vi kämpar på alla tre, ja för Bosse är det inga problem, han skuttar vidare i snön. Birgitta har köpt tassalva och det var bra, mindre med isklumpar bildas mellan trampdynorna. En skön känsla drabbade mig denna morgon, att jag först nu känner mig som en riktig pensionär. Det är ingen åldersnoja utan mer insikten att jag inte ska behöva prestera arbete! Hem till Kristina och Sören för att mecka med deras lapptopp. Gott Zoega kaffe bjöd Sören på. Hjälpa till med datorer är bara trevligt och det känner jag inte som något betungande "arbete". Birgitta bjöd på god spagetti med köttfärssås. Några teve program och lite meckande med Sörens gamla lapptopp avslutar en bra dag.

Torsdag 9 Feb: Jag gick en morgon volta ensam med Bosse då hustrun ska staka sig fram, tillsammans med ett gäng bank pensionärer. Birgitta trivs bra nu med sina aktiviteter. Det är henne väl unt. Jag pysslar vidare med Sörens gamla lapptopp. Fick ett trevligt e-mail från Nicke H på en söt kille som dom ska hämta hem till Hökviken. Vill bara pussa på han. Blir en trevlig buskompis till Bosse.

Gizmo

I kväll ska Birgitta till Siv S på baluns, jag ska skjutsa Kristina och Birgitta dit och Sören hämtar hem dom. Bosse och jag käkande köttbullar, smaskens tyckte vi båda. Birgitta kom hem sent, dom har haft en trevlig kväll hos Siv S.

Fredag 10 Feb: I dag gratulerar vi svågern Harry Persson, Falun, som fyller 82 år. Ha nu en bra dag vi kommer i kväll! I dag vill Birgitta ha vilomorgon, det är henne väl unt. Birgitta har jobbat på med gymnastik och långpromenader och det sliter på kroppen och vristen. Bosse och jag knallade runt men nu en annan lite längre vända ut mot Källviks hållet. Trevligare att gå där när det är lite kyligt och blåsigt. I dag kommer Nilla och Perry upp till Falun och vi ska äta lunch med dom. Det blir trevligt att träffas. Tack för trevlig lunch och vi avslutade hemma hos oss och Bosse. Bosse gillar att bli medelpunkt. Mot kvällningen var det fika och smörgåstårta hos Harry. Tiden rann i väg och vi kollade QX galan när vi kom hem.

Lördag 11 Feb: Morgonvolta runt Tisken med Bosse i drägligt väder. Några minusgrader och vindstilla. Näsan ej kall vid hemkomsten!! Roland W, en av Tiogänget är tillbaka i Falun av och till. Trevligt då kan vi ha "gubbmöten". Sören F ringde, vi pratade om eventuella uppgraderingar på hans gamla lapptopp. Nu blir det "Melodikrysset" som underhållning. Då var krysset löst och insänt. I dag for vi till återvinningsstationen med Opel vinter däcken och lite annat skräp. Clas i Sjön fick ett besök, vi köpte oss varsin stegräknare. Det kan vara kul att hålla lite koll på hur många kilometer det blir vid långpromenaderna med Bosse. Vi tittade på tremilen för herrar med en spännande seger för Johan Olsson i Nove Mesto, Tjeckien. Hör och häpna, vi tittade på Melodifestivalen, då är det dåligt med underhållning eller annan verksamhet!! 

Söndag 12 Feb: En skön morgonvolta med sol och många trevliga hundägare. Är den någon som kan något om Stegräknare? Vi har programmerat in vikt, steglängd och tid, men inte fungerar det!! Stoppuret rullar på men km är noll trots två timmars promenad. Asaklitt var produkten. Kollade damernas stafett från Nove Mesto, Tjeckien. Vilket lopp av Ingmarsdotter och hela laget. Äntligen en lösning på Asaklitt, Åsa gav tipps och att den ska sitta upp och ner var ju inte min första gissning. Men nu är vi på banan när det gäller att kolla förbrukade steg. En kort volta runt Kvarnberget med Bosse, tackdropp och många flanörer. Härligt! Åsa och Birgitta var på shopping tur och handlade även med Kebab mat. På kvällen "Så ska det låta" med Galenskaparna och After Shave, i mitt tycke det bland de bästa. Full fart med galenskap.

Måndag 13 Feb: Nu blir det full fart, mycket ska utföras. Först ska Bosse ha sin morgonrunda och efter frukosten åker vi runt i Falun. Lämna igen felköpta varor till ÖB. Besöka Masmästaren, ett fastighetsbolag. Vi vill presentera oss för dem. Expert butiken för inköp av en lapptopp. Det är Åsa som ska ha en ny dator och vill ha hjälp med att inhandla. Djuraffären för mat till Prinsen. Clas Ohlsson för diverse inköp. Biblioteket för att återlämna böcker. Upp till Ica Maxi för att fylla på kylskåpet och sist hämta Åsas sommardäck för lagring i vår källare. Väl hemma drog jag igång lapptopp. Installerade några nödvändiga städprogram. Kristina och Sören kom och fikade och tog sin lapptopp, som jag meckat med, hem till sig. På kvällen promenerade vi hem till Åsa och avlämnade datorn. Försökte installera trådlös internet koppling!! Jag blir inte klok på ComHem och dess koppling till internet. Både mobilt bredband och trådlöst modem!! Jag ska kontakta dem och fråga hur det är tänkt. Birgitta kollar på teve och jag löser en Sudoku. Det har varit en bra dag, med flyt.

Tisdag 14 Feb: Dagarna rinner i väg. Kort vända först med Bosse då det vankas tidig frukost. Birgitta ska på gymnastik och jag åker till Åsas lägenhet och testar trådlöst med ett modem jag har liggande. Det fungerar nu bra. Då återstår bara att få ComHem att byta det "trådlösa modem" som dom levererat. Går bara att köra via kabel trots att det ska vara ett trådlöst!! Har även kopplat med en kort kabel mellan modemen, vilket snyggar till golvet från 10-15 meter slingrande kabel. Rensade hjärnan från problemlösning med en lång skön promenad på två och en halv timma med Bosse. Birgitta bakar till Akupressur träffen på fredag. På kvällen var vi och tittade på en större lägenhet, tre rum och kök. Den var schyst och jag får ett rum för datorer kombinerta med gästrum. Enda problemet för mig är, när jag frågade om det var lugnt i huset, att en grabb våningen under har förfest och spelar musik i de högre volymerna. Inte bra.

Onsdag 15 Feb: Denna morgonen blir det en kort volta med Prinsen, vi ska till Åsas lägenhet och släppa in en låssmed för byte av sjutillhållarlås. Sedan ska vi till Matte och Olle i Lilla Främsbacka för att hotta upp deras stationära dator. Kaffe och goda mackor trakteras oss och Bosse bjuds på Hellströms korv. Favorit korv enligt Olle och Bosse. Väl hemma ringer vår nyvunna vän på Masmästaren och undrar hur vi gillade den lägenheten som vi tittade på i går. Vi tackar ja och jag berättar om spel- och förfest mannen. Det vet vi inget om, då ingen har klagat. Det är nog så att man genomlider det mesta för att inte sticka ut. Birgitta lagade en god middag och vi "del" firade lägenheten, som när vi byggde hus i Källtorp, många fester blev det. Nu vet ni att det finns en bra lägenhet, två rum och kök till salu! Nydonat badrum, helkaklat med golvvärme. Kvällen avslutade vi med att titta på en DVD som vi fick låna av Matte och Olle, "Mitt stora feta grekiska bröllop".

Torsdag 16 Feb: Tisken runt i sällskap med Bosse och Birgitta. På vägen hem mötte vi Irene N med hunden "Hilma". Bosse och Hilma skuttade runt och trivdes i snön. Efter frukost ska jag kolla en lapptopp från Lilla Främsbacka. En sväng upp till Sören F för att fixa Kristinas lapptopp, krånglande minneskretsar. Birgitta och Kristina L vandrade ner till centrum, Bosse och jag drog på en långpromenad efter ett par timmar var vi sega båda två. Meckade med två trådlösa hörlurar till teven. Nu kan vi höja ljudet var och en till belåtenhet. Inga grannar störs heller om det blir för högt. Irene N har bakat bröd och gav oss en påse. Det tackar vi för. Tittade på "Falun 1960" trevligt även för mig då jag kom till Falun i slutet av 60 talet. Te och Irenes bröd fick avsluta en bra dag.

Fredag 17 Feb: Träffade några trevliga hund- och hundägare vid morgonens volta. Lånade ett DDR2 - Minne av Sören för att testa i Olles och Maggans lapptopp. Negativt, det är DDR - minnen i deras lapptopp. Kerstin S från Järvsö kom förbi för fika samt klappa på Bosse. Det är Akupressur träff hos Berit T i dag. Så jag får vara hemma!!! Några promenader med Bosse i solskenet var ett nöje. Städade i bokhyllan, många böcker åker i återvinnings kärlet. Bland annat mången segligs litteratur. Sören F ringde och tipsade om att kanal 10 visade ishockey matchen Södertälje och Leksand. Jag tittade på den och Leksand var ju duktiga hockey krigare.

Lördag 18 Feb: I dag gratulerar vi min syster Birgitta som fyller år och Marianne Dahlqvist, Linköping. Träffade ett gäng trevliga "flickor", med vidhängande hundar, på morgonens volta. Bosse fick löpa fritt med deras hundar, full rulle var det. Nu är det snart dags att lösa veckans Melodikryss. Då var Melodikrysset löst och inskickad. Nu ska jag skjutsa flickorna upp till Berit T för ännu en Akupressur träff. Sedan fick ICA Maxi ett besök och jag fick en kontroll på själv scanningen. Inga problem tänker jag som är hur ärlig som helst. En av två Bollnäsfil var ej scannad!! Jag vet att jag körde på samma filförpackning.... Jag brukar verkligen kolla efter varje vara. Nog om detta, det känns skämmigt att ha försökt smuggla ut en Bollnäsfil!!! Hämtade hem Kristina och Birgitta på eftermiddagen. Till middag vankas det hel kyckling i Romargryta. Det är många år sedan vi använde vår Romargryta. Tittade på Whitney Houstons begravningen, vilken musik. Sedan såg vi på Bodyguard, en film vi inte sett tidigare.

Söndag 19 Feb: Tidig morgon volta med en glad hund och hustru. Små halt var det. Bosse träffade på några glada hundar, men även en storvuxen löptik som han hamnade i gräl med. Inget blodvite vad vi kunde se. Bosse är tuff han skulle in i slagsmålet igen!! Tråkigt att upptäcka ett bilinbrott på parkeringen mitt emot vårat hus. Bakrutorna utslagna och antagligen en del verktyg stulna. Jag ringde VD på hans mobil för att dom ska kunna åtgärda så att inget mer försvinner i natt. Åsa, Bosse, Birgitta och jag har varit i Sågmyra för att fira Jan S på en, på grund av sjukdom, försenad födelsedag, Jag med en kaffekopp i handen knallade upp till datorn för att fixa en del problem och att hämta hem Skype, som har krånglat. Lisbeth och Björn var också där. Lisbeths lilla hundtik Molly, en trevlig bekantskap, blev så glad att hon kissade på sig, hunden alltså inte matte. Bibbi R ringde på kvällen och språkade med Birgitta, Bibbi är så käck. Inga-Maj pratade Birgitta också med. På kvällen bjöd jag på en Kyckling och bacon pytt, smasken var det. Kollade på "Så ska det låta". Detta program är så bra när det är pigga deltagare och en så god stämning. Må programmet vara i evigheter!!!

Måndag 20 Feb: Vid dagens morgonvolta träffade jag på Freja med matte Christina. Hundarna fick springa fritt ute på en udde. Det var en njutning att se två glada hundar busa runt. Bosse bar sedan stolt hem mina vantar i munnen. Vantarna plaskblöta? Nej hur torra som helst ingen dräglande hund. Birgitta jobbar hårt i tvättstugan så i kväll kryper vi ner i rena sänglinnen. Alltid lika skönt första natten när det är nybäddat. Bosse får många vändor nu. Var en sväng till Åsas lägenhet för att kolla Internet uppkopplingen. I dag hittade jag modemet i listan men lösenordet var felaktigt, trots att jag läst den på brev från ComHem. På tal om ComHem avbeställde jag Teve kanaler som jag fått på prov i två månader. Jag bad samtidigt att få en bekräftelse på uppsågningen per e-mail. Inget händer på den fronten. Jag måste tydligen ringa och prata med kundtjänst. God mat bjöd Birgitta på, köttfärslimpa med bacon och kantarellsås. Tidigt i säng för att vila lemmarna....

Tisdag 21 Feb: Gympa för damerna i dag och Sören följde med mig runt Tisken. Fan vad jag är less på företag som inte är tillgängliga. ComHem är numera ett i mitt tycke dåligt företag. Ingen e-mail adress, då jag efter två försök via telefon och 40 minuters kostnader inte fått svar. Det fick bli snigelpost, brev med andra ord. Vi for ut till Nicke i Hökviken då vi vill träffa Gizmo. En trevlig krabat. Bosse fick många hundkompisar i dag med. Efter kaffe med semla for vi hemåt. Birgitta föreslog att vi skulle passera Gammelvägen för att kolla om hundarna Greta och Lotta med Jenny och Tobias var hemma. Där var det full rulle i snön och Bosse fick jobba på mot de större vovvarna. Trevligt tyckte vi alla! Radhusbiff till middag och sedan några teve program.

Onsdag 22 Feb: Birgitta den tappra följde med vid morgonens volta. Vi gick mot Främby udde hållet och mötte det gäng med hundar som brukar rastas där om morgnarna. En var en tidigare arbetskamrat från banken. Bosse fick springa lös och njöt av alla gossiga tikar. Sedan stolt promenad hem med husses vante i "näbben"! När vi startade promenaden små duggade det, på hemvägen var det uppehåll. Det smakade sedan gott med frukost. En stund på rygg med en bok och något slumrande kändes skönt i dag. Ganska mycket värk i Hallus valgus efter flera dagars längre promenader på över milen. På kvällen några matprogram och ett med Peter Jöback som var lärorikt. Sedan skönt att hopa i säng och läsa vidare.

Torsdag 23 Feb: Denna morgon träffade jag hundgänget och Bosse och Freja jagade en hare som lurade pälsen av dom båda. Skönt att kunna släppa Bosse med de övriga hundarna. Han somnade om när vi kom hem. Birgitta till lasarettet för provtagning och undersökning. Hon träffade Jan Eriksson som varit på något 65 års prov. han ringde mig och vi åkte upp till ICA Maxi och fikade. Kul att träffa min första kompis i Falun när jag flyttade hit 1968. Birgitta och jag var på ICA Maxi och handlade och träffade på bekanta. Tror ni inte jag missade, att scanna lök. På kvällen var det teve och vi satt uppe länge och planerade den nya lägenheten.  Masmästaren har nu tagit en UC, så nu närmar sig kontraktskivandet.

Fredag 24 Feb: I dag gratulerar vi Berit Telde Falun, som fyller 67 år. Ha nu en bra dag Berit. Vi morgonens volta kom en man med hund i kapp oss och skrek att jag skulle "Ta bort hunden, ta bort hunden". Den stackars hunden gick stramt i koppel, få chanser att nosa. Den i särklass otrevligaste hundägare jag någonsin träffat på. Trött i dag så jag vilade med Bosse först på rygg sedan på rygg, fast i teve fåtöljen. Kollade på Svt Play och Kort Vasan. Både Helena och Jenny körde och kom i mål, bra jobbat. Tidigt till sängs.

Lördag 25 Feb: I dag var det kraftiga vindar men Birgitta hängde med, bra. Nu har Birgitta berättat för mig att området där jag träffar gänget med hundar heter Östra Främby. Efter frukost är det dags att lösa veckans Melodikryss lite marigare i dag. På teven körs Tjejvasan så förmiddagen är räddad. Bosse bäddar om, vi lägger ut gamla gardiner i sängen. men det är inte alltid som vi gör "rätt"! Kristina och Sören var ute på en volta och Birgitta ropade in dem på kaffe. Tjejerna gick sedan på bio. Sören kollade hockey och jag malde gammal bokföring. Jag bjöd på en knepig middag bestående av strimlad kycklingfilé, strimlad potatis, morötter, potatis, palsternacka och morötter, fräst och gottats i en senapssås. Tidig sänggång.

Bosse bäddar om till egen smak. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse bäddar för egen smak.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 26 Feb: I dag gratulerar vi Robban Gustavsson Siljansnäs som fyller 51 år. Njut Robban av din dag. Två timmars volta med Bosse. Bland annat på isen, i sällskap med tre hundtjejer. Vilket fint väder, kunde inte se ett enda moln på himmelen. Sedan en god grötfrukost när jag kom hem. I dag ska vi ta oss upp till Rältagården på Matmarknad. Då hoppas jag att det finns Pelles Pölsa kvar till oss. Först ett besök på Leksandsbröd för inköp av Brungräddat knäckebröd. Mycket folk var det som handlade bröd. Troligen Vasloppsfolk och publik samt sportlovs folk. Sedan for vi vidare till Rältagården för att smaka på korv och köpa pölsa och annat gott. trevligt att träffa några bekanta och Birgitta fick Rälta tunnbröd av Inger Bergli som sålde bröd. Jag gick in och bytte några ord jag med Inger. Sverre Bergli var på rymmen. Det är två pigga företagare i Rälta. Vi träffade även Birgit Bååth en av Birgittas vävkompisar. Hon blev förstjust i Bosse. Det var surrigt inne på krogen så jag bjuder Birgitta på lunch på en av mina favoritställen Moskogen. Vi passade på att svänga upp till Jonheden föra att kolla om Lasse Jobs var hemma, så var dock inte fallet. Maten på Moskogen smakade gott. Hem med inhandlad mat och med Bosse för att sedan åka till Åsa och testa ett modem samt hämta flytt kartonger. Jag malde papper som ska slängas och städade undan pärmar, en del kastas och några bra pärmar behåller jag. Teve fick avsluta kvällen.

Rältagården Matmarknad, korvförsäljning. © foto: Bengt Ahlstrand     Gårdsbutiken och många balar foder. © foto: Bengt Ahlstrand     Många letade sig hit under dagen. © foto: Bengt Ahlstrand

Några bilder från Rältagården Matmarknad.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 27 Feb: I dag följer hustrun med på morgonvoltan och jag har med mig kameran. Så några bilder visar glada hundar och ägare. Bosse det födgeniet hittade två korvar vid en grillplatsen. Bosse brås nog på mig och känner doften av korvar på långt håll!! Under alla omständigheter så trivs hundarna med varandra. Efter drygt två timmar smakar det gott med frukost. Jag fortsatte med att mala papper och sedan for vi till Återvinningsstationen med brännbart och även tog vi med en del från Åsas lägenhet. Nu Åsa kommer du in genom dörren!! Något lite snö på eftermiddagen och plusgrader. Äntligen kunde jag servera Pelles Pölsa, från Rältagården till middag. Den är så god. Birgitta S erbjöd Birgitta att väva mattor uppe på Berget. Några teve program avslutade dagen. Sedan hopp i bingen med Strindbergs "Hemsöborna" som nattlektyr.

Mätesplatsen innan rundvandringen i Östra Främby och på isen. © foto: Bengt Ahlstrand     Hänger du med Matte? © foto: Bengt Ahlstrand     Det är lugna puckar! © foto: Bengt Ahlstrand     Någon som hittat något? © foto: Bengt Ahlstrand     Har du godis? © foto: Bengt Ahlstrand     Hitåt alla Christina har godis. © foto: Bengt Ahlstrand     Kolla läget, typ korvar! © foto: Bengt Ahlstrand     Oj då, en kopis till på ingång. © foto: Bengt Ahlstrand

Nu går vi. Är du med Matte? Jag stressar aldrig. Hallå, har ni hittat något? Har du godis? Hitåt, Christina har godis. Jag hittade två korvar, typ. Oj en ny kompis på ingång.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 28 Feb: I dag är det vilodag för mig och Bosse. En kort vända på en halvtimma innan frukost. Sedan slappar vi och pysslar lite var och en på sin plats, jag framför datorn och Bosse i någon säng!! Birgitta ger inte upp trots värken i lederna, hon åker till gymnastiken och utövar det som går att deltaga i. TT, tapper tant. Bosse och jag gick senare en långpromenad upp och runt Stora stöten. Solsken och varmt i solen. Jag har aldrig gått runt gruvhålet vad jag minns. Mycket att titta på och skyltar att läsa, det var väl ingen höjdare tyckte Bosse. Läsa på skyltar när man kan gå nosa runt bland slaggsten och spännande byggnader. Birgitta var ner till Birgitta S på kupan i något ärende. Jag agerade privatchaufför. Då måste ju bilen tvättas också. Åsa har ju inte tid med det, tränar för Stafett Vasan så det blev OK macken som fick besök. DVD Mitt stora feta Grekiska bröllop, som vi lånat av Matte och Olle är ju så bra passade på att njuta av den en gång till. Eventuellt ska vi åka ut till dem i morgon och fixa med datorer och Skype. Nu blir det Halv åtta hos mig, bland annat innan sista vändan med Bosse och sen i snarkofagen, med Madam Flod!!

Onsdag 29 Feb: Tänk vad en del är lyckliga i dag. Ja dem som är födda 29 februari! Födelsedag i dag och nästa gång om fyra år....  I dag var Birgitta med vid morgonvolta med hundgänget. Flera nya mysiga hundar dyker fram bland träden med vidhängande matte eller husse. Ett trevlig gäng under alla omständigheter. Bosse och jag hoppade in i duschen. Ok inte Bosse, han fick jag infånga efter några tappra försök av Bosse att få upp badrumsdörren. Det är trångt bland rosbuskarna utanför balkongen. Svårt att skaka sängkläder och mattor. Det var att spänsta ner i källaren och leta på sekatör och arbetshandskar. Var sedan in till en av grannarna och hjälpte honom med att uppdatera teve kanaler. Birgitta bjöd på ugnsbakad falukorv, så gott. Laddat hem Open Office till Birgittas lapptopp. Något teve tittande innan det är dags att krypa ner i sänghalmen. I stort en skön dag med sol och värme. Noterade att det är kallt i Pagonda. Det är tur att vi är i Sverige och i en varm lägenhet.

Torsdag 1 Mars: Tiden går, ny månad. Den vanliga morgonvoltan med hundgänget. Bosse har en tendens att  ensam dra iväg efter harspår och är inte helt lätt att kalla hem. Det blir i alla fall bättre med tiden. Efter frukost blir det städa och feja rent. En tur till mataffären står också på dagordningen. I går kväll fick jag en tanke på hur jag eventuellt ska kunna lösa en krånglande internet anslutning hos Åsa. Den numera välkända  problemet med filen "raspppoe.sys". En sväng till Apoteket på hemvägen. Vademecum, var något som jag tänkte inhandla men saknas på apoteket. Är Vademecum borta från marknaden? Någon som vet. En varm och skön dag och Bosse gillar livet, vill ut på balkongen mellan vilostunden på någon kudde. På kvällen pratade Birgitta med Anita L i Gävle via Skype. Teve Halv åtta hos mig, med en trevlig veckofinal. I dag fick vi en dvd med posten, tror det var reklam för en dvd klubb. Den heter "Poppers Pingviner" med Jim Carrey. Vi vred oss av skratt. Har ni inte sett den så gör det.

Fredag 2 Mars: I dag gratulerar vi Margit Jonsson Falun som fyller 73 år. Ha en bra dag Margit och Laila Siggstedt Ollars Sjugare Leksand som fyller 72 år. Ha en bra dag du med. En rask vända med Bosse och sedan hem för frukost. Motorvärmaren jobbar på så även kupévärmaren. Vi ska dra till Evertsberg för att kolla att Åsa inte tränger sig före i Stafettvasan. Åsa kör tredje sträckan för Isoflex. Vilken skön dag vi haft. Trots blåst var det en njutbar dag. Tät trafik men vi har inga tider att passa. Vi var tidigt uppe i Evertsberg och fick tid att uppleva trängsel och stress. Åsa kom i väg och putsade sitt tidigare rekord med fem minuter. Bra jobbat Åsa, tror att armbågsträningen gav resultat. Vi stannade vid en viadukt där spåren löper under vägen. Där hände en vurpa alldeles före Åsa passerade. Den tjejen såg inte trevlig ut i ansiktet. Poliserna som vaktade på vägen hämtade sjukvårdsväska så fick hon skjuts till Mora. Medan vi stod där fick jag en sidospegel i ryggen som vek sig, föraren kom nervöst gående och bad Birgitta om ursäkt. Birgitta trodde att jag skojade det där med spegeln. Jag tröstade bilföraren med att berätta historien om taxiföraren som skojade med en norrman om att klippa gående med bildörren! Sedan var det snigelfart ner till Oxberg. Vi kom dit först efter att Åsa växlat och hon såg oförskämt pigg ut. Vi åt god mat på kvällen och tittade på ett VHF band med Elvis Presley. En inspelning jag gjorde från TV1 som sände en hel natt med Elvis.

Åsa njuter i solen före växlingen i Evertsber. © foto: Bengt Ahlstrand     Åsa strax efter vöxlingen i Evertsberg. © foto: Bengt Ahlstrand     Åsa stakar på, sysn till vänster om björken. I förgrunden flickan som vurpade. © foto: Bengt Ahlstrand     Åsa (3:e sträckan), Peter, Birgitta, Henrik (2:a sträckan) och Matias. © foto: Bengt Ahlstrand

Åsa före och efter växlingen i Evertsberg. Åsa tv om björken. I förgrunden flickan som vurpade svårt. Åsa (3:e sträckan), Peter Bilförare, Birgitta, Henrik (2:a sträckan) och Matias.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 3 Mars: I dag gratulerar vi Sten Ryding Kungsör som fyller 71 år. Ha en bra dag Sten. En volta runt Tisken i dag. Bosse nosar och har all tid i världen jag kollade frågorna på en tipsrunda som handlade om hundraser, Tasscompaniet ligger bakom det hela. Vackert väder och sol även i dag. Vi köpte thaimat och åkte ut till Kolgårdsparken och smaskade i oss det i solgasset. Bosse var med och såg till att inget gick till spillo. Tittade på Skidskytte och löste sedan veckans Melodikryss. Vi glömde av att lyssna i morse så vi körde programmet via lapptopp. En lugn kväll Birgitta kollade lite på teve och jag rensade några lösa lapptopp diskar från tidigare datorer. Sedan i säng för att i morgon köra Vasaloppet i teve soffan hos Åsa, som bjuder på brunch till skidfesten.

Söndag 4 Mars: En kortare vända med Bosse i dag då vi ska åka Vasaloppet via Åsas soffa. Där bjöds vi på kaffe mackor bacon och äggröra. Efter en massa försök och tester så fick jag äntligen igång Åsas trådlösa system. Nu återstår bara att fixa till wlansvc.dll filen till den stationära datorn. Till lunch fick vi lasagne som var smaskens, Bosse visade tydliga tecken att det var en favorit. På kvällen njöt vi av Så ska det låta, som är så bra. Trötta efter dagens skidåkning i soffan så blev det hopp i säng direkt efter Wallander, Vittnet. 

Måndag 5 Mars: Denna morgon var Birgitta med på promenaden till Östra Främby. En skön vindfri dag. Jag har med en tennisboll och Bosse vill hämta den med vill inte komma tillbaka. Husse kan hämta tycks budskapet vara. Freja slöt upp och då blev det jakt i bland undrar man att dom orkar. Nu är det klart med lägenheten, vi skriver kontrakt på fredag. Marie S kom förbi och fikade. Nu blir det en ny toalettstol till Sturegatan, den gamla har lagt av. Ja det finns inga vettiga reservdelar att få tag på och även krångligt att laga. Marlena och Ulf, vänner från Samos kommer till Falun i helgen, för att åka skidor, så vi ska träffas. Det blir trevlig. Birgitta kollar teve och jag går till sängs med Carlsson och madam Flod.

Tisdag 6 Mars: I dag gratulerar vi Kerstin Hedlund Hökviken/Stockholm som fyller 60 år. En av vännerna i Tiogänget. Ha en bra dag Kerstin. Hundarnas mattar sjöng och hurrade för mig.... då Kerstin och jag firar samma dag. Förra året, när jag fyllde 70, kom Kerstin och Nicke ner till Samos och överraskade mig totalt. Bosse gillar hundträffarna ute i Östra Främby, full rulle på isen. I dag kom Sören F också med. Sedan fika hos mig då även Marco anslöt. Marco fixar fruktkartonger till vår flytt. Tack för det Marco. Birgitta och Kristina är i Stångtjärns stugan på något möte med bankpensionärer. Sedan är det avfärd mot Hökviken för att fira Kerstin. Det var verkligen en skön och trevlig fest. God mat och dryck. Trevlig var att vi var 80% från Tiogänget. Jag fick även träffa Kerstins mor en parant kvinna som man bara vill krama om. Jag fick present jag med, goda starka korvar och öl av skilda märken. Tack för det. Hem till Bosse och sedan provade vi en grillstekpanna som vi fåt av Åsa, det var present korvarna som fick inviga. Bosse gillade också korv med klös. Kollade Halv åtta hos mig och sedan i säng.

Onsdag 7 Mars: I dag gratulerar vi Jenny Jonspers Falun som fyller 25 år. Ha en bra dag Jenny och låt Greta smaka av tårtan!!! Tidigt ute med Bosse och hundgänget. Birgitta var pigg och följde med. Chattade sedan med Hökviken via Skype telefon. Birgitta skjutsas till lasarettet för provtagning. Vid ICA handlingen blev vi kollade för femte gången i rad. Snart får vi byta butik!! Till middag gjorde jag vegetabilisk lasagne. Svågern Harry P kom med vin och blommor. Tack än en gång Harry. Vi fikade och Birgitta och Harry mumsade Kladdkaka.... Chattade med Hedlunds via Skype och webb kamera så att Kerstins mor fick en glimt av Bosse och vi av Gizmo. På kvällen teve, matprogrammen Sveriges mästerkock och Halv åtta hos mig. Några grillade korvar slank också ner.... sen sov vi gott. 

Torsdag 8 Mars: I dag gratulerar vi Helena Jonspers Falun som fyller 53 år. Ha en bra dag Helena och i dag är det din tur att bjuda Greta på tårtbit. Snöar i dag och halt då snön fastnar bland broddarna. En dam halkade framför oss och gjorde illa handleden. Åsa fick bekymmer när hon ska till jobbet. Arbete med garageporten!!!! Hon fick åka med chefen, som hon troligen mötte på väg hem till oss och vår bil. Trevligt med hundgänget och Bosse blir bara bättre och bättre på att hålla sig till gruppen och lyssna på inkallning! Nu lita att styra med, jag ska ha grabb- och hundträff i kväll medan damerna går ut med Kerstin H på lokal. Vi, Sören, Nicke, Bosse, Gizmo och jag ska nagga korv och potatissallad. Någon öl slinker nog också ner till korvarna. Vi fick en trevlig kväll med korvar och hundar som huvudämne. Gizmo är ju också en charmig kille och han fann sig väl tillrätta hos oss. Damerna kom och hämtade respektive gubbe och hund. Birgitta och jag avslutade dagen men Halv åtta hos mig.

Gizmo kollar en katt som sitter på väggen. © foto: Bengt Ahlstrand         Bosse har helt ok käk! © foto: Bengt Ahlstrand         Två glada gossar. © foto: Bengt Ahlstrand

Gizmo kollar en katt. Bosse har helt ok käk!! Sören och Nicke mätta och glada.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 9 Mars: I dag är det precis ett år sedan Birgitta trampade snett på en trottoarkant i Karlovassi, som renderade gipps och många sjukhus besök. Denna morgon ska vi skriva kontrakt på nya lägenheten, varför det blev en kortare runda vid Falu gruva. Men Bosse var nog nöjd ändå. Marco kom med bananlådor till våra böcker. Vi tittade på Friidrott från Turkiet. Kvällen avlutade vi med James Bond, Casino Royale.

Bosse njuter i Marcos knä. © foto: Bengt Ahlstrand

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 10 Mars: Inga hundar såg jag i dag ute vid Östra Främby. Men jag tror att Bosse ändå var nöjd. Nu är det duschen som gäller nästan efter varje volta. Skitigt ute, långhårig och korta ben leder ofelbart till detta. Birgitta hos Birgitta S på Jungfruberget för att sätta upp en vän, så jag fick lösa Melodikrysset själv. Krysset klart och inskickat. Beklagar att webbsidan legat nere nu på förmiddagen. Leverantören har troligen haft server problem. I morgon ska vi träffa Malena och Ulf, vänner från Grekland, och äta lunch med dem. Grannen Åka har fått en "tjockteve" av sonen. Åkes granne och jag hjälptes åt att bara in den. Stor, bynglig och tung! Kopplad och programmerad. Åsa kom förbi på kvällen och vi åt en sen middag. Sedan några teve program innan sängdags.

Matte borta, man får väl vila. © foto: Bengt Ahlstrand

Matte inte hemma, vad göra!

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 11 Mars: Denna morgon sov vi alla längre än vanligt. Vid morgonens volta träffade vi på en massa trevliga hundar med ägare. Iskalla vindar och den sena timman gjorde att vi kortade av voltan när vi mötte Kristina och Sören. Det är första gången vi möts, trots att vi har samma vägar som promenadstråk. Vid lunch tid träffar vi Malena och Ulf över en brunch buffé på Victuscella vid Hälsingtorget. God mat och en trevlig stund med dem. Sedan promenerade vi upp till Falu Koppargruva och tittad på gruvan vilket vi tror Malena och Ulf gillade. En promenad i solen tillbaka ner till centrum där vi skildes åt. Kanske dom kommer upp igen till sommaren! Vi handlade på hemvägen och Bosse fick en promenad. Vi köpte "Göta kanal 3" och "Änglar och Demoner". Kristina L kom till Birgitta då Sören kollade på hockey på teve. Vi avlutade kvällen med filmen Göta kanal3. Lite småtrevlig men ingen super film. Jag tror att det är svårt att få till det.

Måndag 12 Mars: Vilken strålande morgon, solen värmer Tisken har en bred ränna öppet vatten. Härom dagen flög tre Sångsvanar över sjön. Så nu luktar det vår. Tidigt iväg med Bosse och länge lekte hundarna. Stina och Christer bjöd på frukost. Freja och Bosse fortsatte att leka och busa. De två trivs bra i hop. Birgitta jobbar på i tvättstugan hela dagen. Vi var upp en vända till Rusta som har 25% på alla varor. Det blev en del bra grejor. Bosse och jag gick hem, men det tog tid att övertyga Bosse att Birgitta redan åkt hem med bilen. Han stannade var annan meter och satte ner rumpan och väntade!!! I kväll ska vi njuta av Eva Rydberg och Tomas von Brömssen i "Obesvarad Kärlek". Där mina vänner missade ni något stort. Det var så bra och roligt att vi kiknade av skratt. Hela publiken gav dem stående ovationer efter uppträdandet. Mackor och en öl njöt vi av innan det var dags att hoppa ner bakom nytvättade sängkläder.

Tisdag 13 Mars: I dag gratulerar vi Karin Jon Jobs Leksand, som fyller 75 år. Karin ha nu en riktigt skön dag i vårsolen. Vådan med nybäddat i sängen är att man sover längre än vanligt. Så vi fick ta bilen ut till Östra Främby och hundmötet. Vid lunchtid fick vi kaffefrämmande av Stina och Sören. Dem firar 25 år tillsammans i dag. Vi gratulerar och det blir tjo och tjim i eftermiddag. Gick en långpromenad med Bosse då vi ska ut på festiviteter i kväll. Först hem till Stina och Sören på "förfest", stackars grannar!! En middag på ett nytt matställe. Bosse är lite knäpp, han känner inte igen Marcos lastbil. När det kommer en röd Maserfrakt viftar han på rumpan och vill dit. Trevlig kväll med jubilarerna. Inte någon höjdare den restaurangen vi besökte. Då var kaffet och glassen godare hemma hos Forsman Lilja. Sören och jag sparade oxfilé åt Bosse som inte var så noga med om den var bra, svansen gick och man såg ögon av glädje!!! Sedan skönt att törna in i bingen. 

Stina och Sören firar 25 år tillsammans. © foto: Bengt Ahlstrand

Stina och Sören firar i dag 25 år tillsammans.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 14 Mars: Fyra Grågäss kom flygande över oss medan vi rastade hundarna. Såg även Gråtrutar ute i Tisken. Ett tiotal hundar i dag. Lido, en liten tuff Dvärgschnauzer hjälper Bosse när brudarna blir för "besvärliga". Nu är det en härlig tid med flyttfåglars återkomst. Birgitta har tid på lasarettet så jag skjutsade. Vi hämtade skräp hos Åsa då vi ska till tippen. Handlade mat och var förbi Birgitta och Anders S och lånade flyttkartonger. Några Halv åtta hos mig, tittade vi på. Trötta och belåtna med dagen så fick sängen tidigt besök.

Larsson och Lido. Bondy i bakgrunden. © foto: Bengt Ahlstrand     Larsson, Lido, Bondy, Freja och Bosse och tant Godis-Stina. © foto: Bengt Ahlstrand     Skönt i skogen med hundar. © foto: Bengt Ahlstrand     Hunden Lido, den killen som hjälper Bosse när brudarna blir svåra. © foto: Bengt Ahlstrand     Ännu törs vi gå på isen. © foto: Bengt Ahlstrand     Vilka fina morgonträffar med hundarna. © foto: Bengt Ahlstrand

Larsson och Lido.  Larsson, Lido, Bondy, Freja och Bosse och godis tanten Stina. Sköna promenader i solen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 15 Mars: Dagarna bara rasar i väg. Morgonens volta med hundar var som vanligt trevligt. Denna morgon ville alla sitta på en brygga i solen, så även hundar. Det var så varmt och skönt på isen. På hemvägen mötte vi en dam med hund som nog vaknat på fel sida eller lomhörd. Fyllde en banankartong med böcker och en del tidskrifter. Birgitta sorterade en kartong med prydnadssaker. Upp till Rusta för att köpa hundgodis... det var tomt. I dag har Rusta 50% på kvarvarande artiklar, så det var ganska tomt enligt Birgitta. Jag och Bosse väntade utanför. Mikael S har fått virus i sin dator så jag hämtade den och rensade bort bland annat två trojaner. Passade på att städa datorn och uppdatera operativsystemet. Kollade på resterande Halv åtta hos mig. Småslumrade till Änglar och Demoner. Får kolla den DVD en annan gång.

 

Fredag 16 Mars: I dag fick jag sovmorgon. Passade bra då jag kört en djupskanning av datorerna som inte hunnit gått klart i natt. Bosse var ingen snabb hund i dag, enligt Birgitta. Satt mest på stjärten och kollade läget. Birgitta var ner till centrum i affärer och fick handla en HDMI kabel då jag ska koppla lapptopp till teven. Bra när man vill titta på Svt Play med mera. Men inte fick jag igång det. Är det någon som vet hur? Det skulle spara tid att slippa experimentera. Packade en banankartong med böcker och annat från bokhyllan. Snart kan jag plocka ner bokhyllorna. Birgitta bjöd på rödspätta, det är fisk som jag tycker om. Inga ben där inte. Skavlan avslutade kvällen.

Lördag 17 Mars: I dag gratulerar vi Marco De Hoogh Falun, som fyller 34 år. Marco ha en riktigt bra dag. Morgonens hundträff bestod av herrar med hundar. Hunden Ida har nog accepterat Bosse vilket innebär att hon inte morrar eller gör utfall. Bosse fick äntra duschen när jag kom hem. Skitigt och blött fortfarande på stigarna. Det har varit plusgrader hela natten. På grund av all skididrott och hockey så glömde vi av att lösa Melodikrysset i förmiddags. Men nu är det löst och insänt via nätet. Jag var ner i källaren och plockade om en del grejor mellan förråden. Meningen med detta är att flyttlådor ska finnas i ett av förråden. En småtrevlig deckarserie startade i dag, Mord i Paradiset. Sedan sängen.

Söndag 18 Mars: I dag gratulerar vi Olle Jansson Falun, som fyller 72 år och Gunn-Britt Olofsson Bandhagen, som fyller 59 år. Hoppas att ni får en riktigt skön dag. Morgonen hundträff startade med bilåkande ut till Östra Främby! Meningen var sedan att jag skulle gå hem och Birgitta ta bilen. Bosse slog på alla bromsar när Birgitta gick till bilen. Det var bara att hoppa in i bilen och glömma att promenera hem. Kanske bra då benhinnorna börjar värka så smått. Voltaren och duscha Bosse vid hemkomsten. Vid en av promenader med Bosse träffade vi på flickor som behövde hjälp med bilen. De har tankat diesel i stället för bensin. Efter en konsultation med Janne S som föreslog att späda ut med bensin. Jag gick hem efter bilen och bogserade upp dem till bensinstationen på Timmervägen. Jag fick försöka att starta under lång tid innan det blev ordentlig fart på motorn.  Eftermiddagen gick åt att bevaka skidor på alla de sätt, i tevestolen. Ganska utmattade när det var över. På kvällen Så ska det låta och en urdålig action film The Expendables. Att jag kollade på den var för att Stalone, Willis, Schwarzenegger och Dolf Lundgren var med. Somnade nog efter ett tag. 

Måndag 19 Mars: I dag blåste det iskalla och hårda vindar. Bosse och jag kämpade oss ut till Östra Främby och hundträffen. Hem för frukost och sedan skjutsa Birgitta upp till Birgitta S och vävstolen. Plockade lite i källaren och fann åter källardörren olåst. Inte bra med så oansvariga hyresgäster som därmed underlättar för källarinbrott. Hämtade Birgitta och vi for till Lidl och handlade. Är jag trött på Ica Maxi? Handlade talgbollar och nötpåsar åt fåglarna. Janne kom med bilen som han fixat avgasupphängning på. Vi fikade då även Åsa kom för att följa Birgitta och se på lägenheten. Djurgården besegrade Leksand i kvalhockeyn. Nöjda med dagen törnade vi in.

Tisdag 20 Mars: Bosse har det jobbigt på morgonvoltan. Tre stycken Kniphannar krigar på Tisken och Bosse måste naturligt vis dit ut. Efter frukost åker Kristina L och Birgitta till gymnastiken. Jag anfaller köket med damsugaren. Jag plockar med flyttsaker i förråden. Birgitta bjuder på Kyckling i Rommargryta. Solan H skickade konstiga e-mail till oss så jag fick en anledning att besöka henne och Lars. Birgitta är hedersgäst i Djura Vävstuga så det passade bra att besöka Solan och mecka med deras Lapp Topp. Synd att jag inte han hem till Lasse J, som jag planerat då vävtanterna avslutade sitt möte och Birgitta var klar för hemfärd. I stort sett en trevlig dag och kul att träffa "vävtanterna". Tack för kaffet Solan och Lars. Avslutade kvällen med att kolla på Halv åtta hos mig via datorn.

Onsdag 21 Mars: Vaknade tidigt och tågade bort mot Östra Främby. Det märks på hundarna att dom trivs att busa tillsammans, det är fullt skaft. På hemvägen stannade jag upp i skogen mot Främby. Risigt ovårdat men spännande fågel lokal. I dag såg jag Stjärtmes. Biltvätt var hög prioriterad på vår dagordning. Vi for först till tvätthallen vid gamla OK, men där var det fullt och flera i kö. Det får bli nya tvätthallen upp emot Rusta. Vi fick hjälp av en trevlig tjej som tvättat där ofta. En SAAB full med tvålmedel och inget vatten i högtrycken. Man har glömt att öppna vatten kranen. Vi fick kod så vi kunde fortsätta. Det var inget bra resultat så det blev en vända till OK-Q8 i rondellen och maskintvätt. På eftermiddagen ska vi åka till Majlis och Stig B, grannar i Slätta. Fika hembakade Bulla tårta med glass då Stig sett att det var Bengt som har namnsdag. Jag brukar beskära ett träd hos dem sedan många år tillbaka. Nu har Stig beskuret det själv på ett mycket bra sätt. Bosse trivdes han fick korv av Majlis. Kycklingen i  rommar grytan räckte till tre måltider trotts att Bosse hjälpte till att nagga. Trötta efter dagen så kändes det skönt att törna in.

Torsdag 22 Mars: I dag gratulerar vi Kristina Lilja Falun, som fyller 67 år. Ha nu en skön dag och ät något gott. Birgitta gick med ut till Ö Främby i dag. Full fart på henne och alla hundar. Nu är det jobbigt, jag är tvungen att handla kläder alltså gå in i affärer. Det är ju inte Clas i Sjön precis!!! Där känner jag ju mig trygg. Vi hamnade på Dressmann och fick en tålig och trevlig expedit. Så inhandlingen gick något smärtfritt. Vi var där förra året när jag var i Sverige, inför Tioträffen och fick även då hjälp av en trevlig tjej. Nicke ringde medan vi var på Hemköp och var på väg till Falun för att besöka en frisör. Vi får då äran att sällskapa med Gizmo. Gizmo är nu trygg hos Kerstin och Nicke och var inte skällig och försiktig som första gången vi träffade honom. Trevlig, kelig och pigg kille. Tonern till skrivaren är slut. När jag kollar priset på toner är det nästan lika dyrt som en ny skrivare. Jag får kolla runt lite i morgon om det blir en ny skrivare eller en ny toner. Kollade hockey innan det var dags att sova.

Fredag 23 Mars: Vilken härlig morgon, varmt soligt och nästan vidstilla. Bofinken hörde jag i dag, första gången i år. Det blev en tre timmars volta med hundarna. Kanske inte så mycket motion för oss tvåbenta men mer för hundarna som jagar varandra i yster lek. Det är ju det väsentligaste!! Jag får då motion både dit och hän. I dag ska vi få vår nya toalett installerad, varför Birgitta valde att stanna hemma och invänta montören. Till lasarettet med Birgittas fot för röntgen. Jag var på apoteket och hämtade ut blodtrycksmedicin. Fikasugna som vi var åkte vi upp till Harry P och pratade bort en stund. Harry var pigg vilket gläder oss. Ny toner till skrivaren inhandlades hos Clas i Sjön. Funderade länge om jag ska köpa en ny printer i stället. Printerinköp får vänta då jag har en ny toner till skrivaren i Grekland, tar med den hem i maj. Birgitta lagade moussaka till middag och Åsa kom och åt med oss. En trevlig kväll och sent blev det. Somnade ovaggad.

Lördag 24 Mars: Morgonens volta ut till Ö Främby med Birgitta i sällskap. En skön stund för hundarna, åtta stycken i dag. Småmulet med sol av och till. Melodikrysset löst och inskickad. Solan Hjort från Leksand kom och fikade med oss. Birgitta fick en fin blomsterbukett. Vi var och lyssnade på Falu Storband på Biblioteket. Härlig musik att njuta av. På kvällen var vi bjudna på middag hos Åsa. Det var barnen som bjöd oss som present.

Solan kom med en vacker bukett till Birgitta. © foto: Bengt Ahlstrand

Solan kom med en vacker bukett till Birgitta.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 25 Mars: Mingel med hundar och tvåbenta kompisar i kyla och snålblåst. Det märks att vi var en timma tidigare ute på promenaden i dag. Birgitta invigde sin cykel genom att jonna ner på stan för att handla. Vid middagstid gick jag en längre runda med en rastlös hund. Åsa och Marco kom för att hämta Åsas sommardäck och även byta dem. Jag passade på att få ett handag till däckbyte på vår bil samtidigt, tack Marco. Åsa tog med sig sina vinterdäck, då vi inte har plats för dem längre. Kebab med bröd blev kvällsmat och Så ska det låta underhållning. Tretton kilometer har Bosse och jag traskat runt i dag. Birgitta var med på sju av dem. Nu är det sängen som hägrar.

Måndag 26 Mars: Birgitta möttes av sång och hurrarop när vi anlände till Ö Främby hundträff. En vacker blomsterbukett fick hon med sig hem. Det var en lång skön volta med hundarna. Får Birgittas och min del över två timmar. Det är bra då Bosse ska följa med oss på resa i eftermiddag. Innan avfärd ska bilens däck kollas och Bosse ska duscha han med. Hårtorkning av Bosses pälsen tar längre tid än hustruns!! Hav tålamod om jag inte kommer åt något WiFi de närmsta dagarna!!!!! Inga problem WiFi uppkoppling i huvudbyggnaden. Vi har installerat oss i en liten stuga med torvtak. Bosse får vara med. Fläsk med löksås serverades till lunch. Vi åkte in till tätorten och handlade vin och ost till kvällen. Personalen ska på utbildning så mat serveras inte i kväll. Birgittas kusin Lene ringde på kvällen och gratulerade. Vi myser och har har en skön kväll med en vacker utsikt över nejden och sjön.

Tisdag 27 Mars: I dag firar vi min kära hustru, Birgitta Ahlstrand Falun som fyller 70 år. Första sms med gratulationer kom redan klockan fem i morse. Vi fick frukosten serverad i den lilla stugan som vi hyrt ett par dagar. Det blir inga direkta långpromenader med Bosse. Vädergubbarna har dock spått bättre väder i eftermiddag. Men vad gör det att vädret inte är det bästa, stugan vi bor i är mysig. Vi var ner en vända till Rättviks centrum och knallade runt bland affärer. Någon var inne och klämde på varor, gissa vem! Även ett besök uppe vid Vidablick hann vi med. Kristina L och Sören F överraskade med att komma med blommor och bubbel. Vi åt en god middag på kvällen och övertalade sedan dem att stanna kvar och hyra ett rum. Vilket inte var några problem vi var nog inte många som bodde i stugorna. Stavro ringde från Pagonda, det gladde oss. Birgitta njöt av en bra födelsedag och tackar för alla gratulationer.

Birgittas födelsedags frukost på Dala Wärdshus. © foto: Bengt Ahlstrand     Champagne frukost. © foto: Bengt Ahlstrand     Osten och kexen är inhandlad. © foto: Bengt Ahlstrand     Utsikt från Vidablick. © foto: Bengt Ahlstrand     Inget dåligt boende. © foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta njuter Champagne frukost. Kvällens ost och kex är inköpta. Utsikt Vidablick.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 28 Mars: Vaknade till en regnig morgon Bosse var lite nödbedd i starten! Följde dock med på en morgon volta. Vi åt en god frukost och satt länge och pratade. Jag var uppkopplad via WiFi och smet av och till i väg till lapptopp. Vid lunch tid bröt vi upp från Dala Wärdshus i Hantverksbyn utanför Rättvik där vi bott. Ett trevligt ställe med trevlig personal. Dit återvänder vi gärna. I eftermiddag ska jag köra vår granne Irene N vävstol som hon har haft magasinerad. På kvällen blev vi bjudna på en god skaldjurspaj och vin. En trevlig grannträff. Sov sedan lite teve...  

Torsdag 29 Mars: På morgonen kommer Nicke H och vovven Gizmo hit. Vi har den äran att vara med Gizmo medan husse Nicke är ute i andra ärenden. Vi åker bil ut till Ö Främby så Gizmo får träffa våra hundvänner. I dag tio hundar som har "halabalo i skogen". Sedan äter Nicke frukost med oss innan han åker till till Clas i Sjön. Det var kyligt och lite blåsigt i dag, varför fönsterbord är att rekommendera. Oväntat besök, Nilla och Perry kom förbi och gratulerade Birgitta. Vi fick en stund tillsammans innan det bar hemåt till Köping för delas del. En vända till soptippen och sedan mataffären, inte till ICA Maxi om någon trodde det!!!! Fyra Halv åtta hos mig samt isdans avslutade dagen.

Fredag 30 Mars: I dag firar vi Reinier Smits Dala-Floda som fyller 63 år. Ha nu en bra dag Reinier vi ses i "Floa" någon dag! Birgitta vilade från dagens hundträff. Lite småkyligt när vinden ökade, frostnupna grästuvor trots plusgrader. En sväng upp till sopstationen och med Birgitta till lasarettet för provtagning. Jag vilade hela ryggen någon timma, skönt var det! Jag bjöd på köttfärssås och spagetti. På kvällen tittade vi på Let´s Dance.

Lördag 31 Mars: I morgon är det en ny månad, april så se upp så ni inte blir lurade. Kall och hård nordan i morse, tur att jag fick vinden i ryggen på väg till Ö Främby. Birgitta hämtade mig med bilen så jag slapp traska hem i motvind. Melodikrysset är löst och inskickad. Nu är det Hökviken och Hedlunds som gäller. Vi ska först basta jag och Nicke. Skönt att njuta värmen då det är snålblåst runt byxbenen. Gizmo och Bosse kallade på uppmärksamhet, kiss och bajs runda. Sedan en god och trevlig middag, gått att dricka också! Klockan blev sent innan sängen kallade.


Senast ändrad 2022-01-19 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2012 - 2022

Webbmaster Bengt Ahlstrand