Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another language.

Ahlstrands webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Klicka på F5 eller - för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2012 

April - Juni

Söndag 1 April: Sovit gott i en skön säng. Bosse kom och väckte mig till morgonvolta. Jag tog med mig Gizmo också. Bosse upptäckte ett rådjur mellan en tall och en sten. Den var väl kamouflerad och såg ut som en hund som satt och spanade. Det är kanske så många tror att det är varg dom ser. Efter en god frukost så var det dags att jobba lite med datorer. Vi tittade även på bilder från Tioträffar. Det är alltid trevligt med fågelliv hos Kerstin och Nicke. Bergfink, stjärtmes, koltrast, bofink bland annat. Vi tackade och for hem efter två trevliga dagar. Tack än en gång. På hemvägen lämnade jag av en lapptopp från Lilla Främsbacka, som jag jobbat med. Kollade på hockey och ett program om Watt, ångmaskinens skapare. Vi fick även låna en dvd av Hedlunds "Min stora feta Grekiska semester" som vi kollade på. Rätt så fyndig. Berit och Tommy, vänner från Västergötland ringde. Dem åker ner till Samos samma dag som vi åker hem till Falun. En sista bajsrunda med Bosse och sedan till sängen. En trevlig helg.

Måndag 2 April: Iskalla och hårda vindar så lite manfall, ja menar kvinnofall vid morgonens hundvolta ute vid Ö Främby. Bosse och jag kämpade i motvinden och händerna var stelfrusna trots handskar. Gott att komma hem i stugvärmen. Birgitta är värre än Snoris och Boris, hostar och har näsdropp!! Vi åt linssopa till lunch och plockade sedan med flyttsaker. Det är en lagom takt att packa lite då och då. Vi tittade på en DVD som vi köpt, Änglar och Demoner. Lite rörig men jag har jag läst boken så det gick att hänga med så där. Bosse ser och känner igen folk på långt håll, tror jag. Vid en av volterna så såg jag Kristina och Sören på deras balkong vinkande. Bosse satte sig ner och svansen gick som en riktig propeller och kollade upp mot huset, åttonde våningen. Tittade på ett program om Zlatan och Halv åtta hos mig. Birgitta fixade en skål med keso och nötter. Det bar sig inte bättre än att den ena skålen slant ur näven med en förödande spridning på golvet. Inga problem, det fyrbenta damsugaren Bosse ryckte ut och fixade uppslickning av keson. Vid sista kvällsrundan med Bosse var det full snöyra ute.

Tisdag 3 April: Soligt och varmt, snön ligger ännu kvar och det är halt på sina ställen. Det blev en oplanerad sovmorgon i dag, så även för Bosse som parkerat sig mellan oss i sängen. Så fort jag steg upp var det om parkering, framför ytterdörren. Det gäller att bevaka päronen och deras förehavande! Birgitta får vila vidare i sängen. Honungsvatten med vitlök bjöd jag henne i hopp om bättring. Förkylning! I dag arbetade vi med flytten. Först en vända till sopstationen med en del grejor. Bland annat en bokhylla som Ta till vara ville ha. Båda våra ordinarie bokhyllor revs och bars ner i källaren. Snart kan vi ta bilder av vardagsrummet inför försäljningen. Jag fick äta Pelles pölsa själv och Birgitta åt en mix av tonfisk. Pelles pölsa är en höjdare. Kollade på hockey det går inget bra för Leksand. Nöjd med dagen var det dags att krypa ner i sänghalmen med min bok "Jambo" av Olle Strandberg, en bok jag fick av mina morföräldrar i julklapp 1958!

Onsdag 4 April: Fem grader kallt en klarblå himmel och vidstilla, vad mer kan man begära! En härlig morgon med hundar. I dag en nyinflyttad liten goding vid namn Teddy. Lite försiktig med alla nya jyckar. Då var det skönt att trycka sig mot mig! Jag faller för sådant!! Efter frukost och läst tidningen åker vi och handlar mat. I en ny gammal matbutik. ICA Britsarvet. Passar på att boka vårstädning av min cykel hos en cykelfirma i samma byggnad som ICA. Dem har ett väldigt gott ryckte om sig och var väldigt trevliga och serviceinriktade. Birgitta åt röding och jag åt upp resten av Pelles Pölsa. Några vändor med Bosse innan det var dags att sova. Över milen gick vi sammantaget i dag, Bosse och jag.

Torsdag 5 April: Karin och Nico i Ireon skickade oss en påskhälsning. Birgitta och Åsa åker ner till Åsas affär IKEA i Barkarby och jag med Bosse till Ö Främby. En skön men sval morgon utan blåst. Teddy har oflyt, matte kom med honom utan koppel, Bosse och Freja drog honom till mötes. Teddy vände och sprang hem. Allt gick bra till slut. Jag fick då trösta Teddy vilket är så mysigt! Var en sväng på biblioteket och lånade databöcker. Bosse och jag käkade falukorv med stekt potatis och ägg. Ja han fick bara liten smakbit, som vanligt. Vi önskar alla våra läsare en riktigt god och glad påsk!

Fredag 6 April: Birgitta följde med på morgon voltan och fick träffa den nya hund killen Teddy. Vi konstatera att dessa träffar är bra för hundarna och bra för oss tvåbenta också! Det är en fröjd att se Bosse med ett koppel tikar i bakhasorna rusa runt och skyddas av lilla Lido, en tvärhand hög!! Birgitta var hos Åsa hela dagen och jag släktforskade. På kvällen kom Åsa hit och vi åt Påskmiddag, lammstek. Vi tittade på Let´s Dance och pratade till halv två på natten då Bosse och jag följde Åsa hem. Bosse drog efter Åsa och satt framför porten gnällde och ville in! Min blivande förkylning gav sig till känna.

Lördag 7 April: I dag gratulerar vi Lisbeth Jobs Siljansnäs som fyller 51 år. Ha en bra dag Lisbeth. Birgitta gick morgonvoltan med Bosse och jag låg kvar i sängen och tyckte synd om mig själv. Jag tordes inte hosta då det brann i bröstet. Efter två vitlöksdrinkar var jag något piggare och är nu uppe på fötter igen. En matsked olivolja lenar halsen. V75 sprack, bättre lycka nästa gång. Vi är bjudna till Åsa på middag. Tyvärr så smakade inte maten, trots prinskorvar, hästkorv och köttbullar att plocka på tallriken. Inte ens ölen som Marco bjöd på smakade. Det är inte kul att vara förkyld. Jag och Bosse fick tillstånd att gå hem och vila. Kollade på Polisskolan. En Alvedon och en vitlöksdrink fick bli kvällsvard.

Söndag 8 April: Birgitta och Bosse tog bilen ut till hundträffen. Jag ligger kvar i sängen och kraxar och dricker vitlöksdrink. Kulmen är nog nådd nu. Birgitta ringer och berättar att Bosse rymt! Jag lugnar Birgitta med att han kommer tillbaka, jag klev ur sjuksängen och gick ut till Ö Främby. Efter 45 minuter återvände brottslingen och kunde infångas!!! Jag fick lite motion och bilresa hem. Åsa och Birgitta ska göra affärer osäkra i dag och jag kryper ner i sängen med en datorbok. Ska försöka förkovra mig det jag missat under några år. Tipps om nyttig litteratur emottages tacksamt. Vi glömde av Melodikrysset i Lördags, kanske på grund av snuvan. Men nu är det löst och inskickad. Jag har släktforskat, hittade några saknade personer på morfars sida. Såg även att min syster lagt ut släktbilder på Ancestry. Kunde vara trevligt att få låna bilder till mitt släktträd. Gick en kort vända med Bosse för att avlasta hustrun som inte heller är så pigg.

Måndag 9 April: Birgitta fick även denna morgon åka ut till hundträffen. Jag tycker det får vara nog nu med snuva. Om man ändå inte var så trött i kroppen och uttråkad ginge det väl ann! I morgon ska jag vara bra, så det så!! Slappat ömsom på rygg ömsom framför lapptopp. Försökte släktforska men tröttnade och boken kändes sövande. Slut på gnäll. I morgon ska jag ut med Bosse på morgonen då Birgitta ska på gymnastik. Så tidigt i säng med en Alvedon.

Tisdag 10 April: Tro det eller ej! Birgitta ska gå på gymnastiken och har lovat att ta det lugnt. Som jag känner mig skulle jag aldrig utsätta mig för dylikt. Jag tog bilen till hundträffen. På grund av duggregn och dyiga landområden, vatten ståndet har sänkts, utmed Runn så höll jag Bosse kopplad. Birgitta var glad och nöjd när hon kom hem. Gymnastikpasset gjorde nog gott, för humöret. Sedan full fart i tvättstugan och jag for för att tvätta bilen som ska besiktigas i dag. Var även på Biblioteket och lånade fler dator böcker. Sökte efter en om Nätverksbygge, men var tydligen utlånad. Det fick bli en om Säkerhet i trådlösa nätverk. Nu känns det som om man är på banan igen!! Besiktningen av bilen gick bra, skyltbelysningen var paj. Men ingen ombesiktning behövs. Nu gäller det att ta reda på vad för slags lampor som behövs. Jag lagade en pytt i panna på resterande lammköttet. Välsignad köttbit räckte till fyra måltider. Kollade Hockey final ett som Brynäs vann med 6-3. Bosse nekar att gå ut på en sen kiss och bajs runda. Jag förstår Bosse!

Onsdag 11 April: Vaknade till ett dimmigt Falun med duggregn. Vi bilade till Ö Främby, fortfarande inte helt kuranta. Endast Rolf med Lido och Gunilla med Bondy träffade vi. Bosse fick gå i koppel, skrattmåsar och änder i leriga vikar är allt för frestande för "fågelhunden" Bosse. Frukosten smakade bra efter att tvagerskan och Bosse lämnat duschen. "Ta till Vara" kom och hämtade saker som vi vill bli av med. En vända upp till tippen, bland annat med fix- och framkallningsvätskor! Hur gamla är dessa, jag har ju inte labbat med fil eller bilder sedan Främby tiden. Åsas balkong tömdes också på brännbart och färgburkar. När jag ändå var i farten for jag till Clas i Sjön och köpte lampor till skyltbelysningen och bytte ut de trasiga. Jag som inbillat mig att bilreparatörer har nävar som släggor! Jag har kontorshänder men trots det kunde jag inte komma åt att byta lampor, utan fick ta till stora matlagnings pincetten. Nu är det lagligt att susa iväg med bilen. Bosse fick besök av Sylvia, hon som fixade så att vi fick Bosse från Leros med till Samos. Ja lovade att lägga ut bilder på Bosses blogg!!! På kvällen åt vi Stinas kyckling, det var många år sedan vi njöt av den goda maten. Bosse nekade att gå ut i regnet på kvällen.

Torsdag 12 April: Sovmorgon nej Bosse väckte oss och vill ut snabbt. På med paltorna i brandkårsfart, två långa kissar direkt och sedan blev det annat, Bosse käkade kycklingben i går kväll. Vi orkade bara gå till Slussen fram och åter, bröstet brinner, så det är nog inte bara en vanlig förkylning vi gått och dragit på oss. Ryggläge efter frukost vilket uppskattades av Bosse som passade på att inta hustruns plats, medan hon dammsög köket och hallen som såg ut som en byväg om våren! Vilat på hela ryggen vid två tillfällen i dag, då är jag sjuk. Promenerade upp till Gruvan för att om möjligt se berguv. Fel tid, men korpar lekte utmed bergväggarna. Birgitta for upp till Berget och vävde vidare på sina mattor, tror jag det är. Soligt på efter middagen och inte så kallt. Nu skall jag titta på andra finalmatchen i ishockey.

Fredag 13 April: Nu är det en vana att åka bil ut till hundmöten. Tröstar oss med att vi får motion och Bosse får träffa kompisar ändå. Vi hundägare har så trevligt tillsammans. I dag träffade vi även Stina och Sören som promenerat runt Ö Främby. En ensam Trana kretsade runt, övergivet trumpetade över Runn, kärt att lyssna på. Birgitta ska till lasarettet för provtagning och sedan åker vi och handlar mat. Jag släpper Birgitta på stan och åker hem. Troligen någon butik som hägrar!! Pust, fick ensam ansvara för uppackning, men med Bosses stöd gick det bra. I dag är det långfredag i Grekland. Ringt till en glad Filio och senare i kväll ska vi ringa till Julia och Stavro. I dag hände det! Birgitta fick ett "e-mail från Swedbank" där hon ombads att skicka sitt kontonummer. Givetvis ropade hon på mig och var lagom skärrad. Jag  raderade och körde sedan några säkerhets genomsökningar. Allt var ok. Jag trodde inte vi skulle råka ut för dessa försök till att plantera illasinnade koder på datorer. På kvällen några teve program innan sängen lockade.

Lördag 14 April: En snabb tur ut med hundgänget. I dag ska vi åka till Klockargården med Kerstin och Nicke, för att äta lunch och gå på revy, "Nu är det klippt". Åsa kom och hämtade Bosse för långpromenad som t.f. matte. Kerstin och Nicke kom och parkerade hos oss. Vi for upp till Tällberg. Vackert väder och vi stannade och beundrade Siljans stränder. Väl framme på Klockargården åt vi lunch före föreställningen. Det var Wallenbergare och pure, ganska gott. Föreställningen var ganska bra. Janne Loffe Karlsson och Carina Lidbom var ju två tunga namn i pjäsen. Birgitta for vidare på ett 60 års kalas med FK tjejerna. Bosse har det bra hos Åsa och slappade mest hela kvällen. Orkade inte kolla färdigt på James Bond filmen. Det har varit en trevlig dag med vänner. Tack även till t.f. matte Åsa. 

Vid Siljans strand. © foto: Bengt Ahlstrand     Vid Siljans strand. © foto: Bengt Ahlstrand

Vackert vid Siljan. © foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 15 April: Vilken morgon, mulet och vidstilla. Helt perfekt för hundpromenad. Stackars Teddy han fick på nöten igen, skön tröst fick han sedan. Gillar den hunden troligen för han är lite försiktig, då vill Bengt trösta!! Många goda skratt denna morgon, min förkylning känns bättre nu. Vi glömde av Melodikrysset i går så vi löser det under dagen. Jag tror hustrun vill ner i ett av källarförråden och stuva om!! Mycket riktigt blev det en tur ner i källaren. Snabbt jobbat av oss båda, så kunde vi gå upp och lösa Melodikrysset. Löst och in skickat. Efter en vända med Bosse ska vi åka upp till Harry P för att kolla läget. Jag passar på att gå en promenad med Bosse i skogen ovanför. Där träffar jag Nisse D en gammal bekant till oss. Han är också ute i hund ärenden. På kvällen teve och jag bjöd på en vegetarisk lasagne.

Måndag 16 April: I dag gratulerar vi Kerstin Ström Järvsö som fyller 65 år. Ha en bra dag Kerstin och välkommen i de mognas klubb. Jag undrar om det är Kerstin i Järvsö som beställt detta väder och uppgav fel adress?? Snö kaos på vägarna, Åsa står i en bilkö som står helt stilla någonstans på väg till jobbet. Bosse däremot gillar vädret, skuttar som en skållad ekorre och tror att jag ska hänga med!! Vi gick Tiskbergsvägen till Källtorp, fram och åter. Det är fortfarande stopp på vägarna, ropar hustrun från köket. Klockan 09,07. Ringde till Åsa som nu sakta börjar rulla mot jobbet, efter att i en och en halv timma stått stilla mellan City Gross och Karlsvik, på riksvägen!! Större delen av dagen har vi bilat fram och åter med cyklar. Den cykel jag fick av Marco var inget att göra åt så till tippen med den. Vi fick då erbjudande att lämna Åsas cykel, då vi var inbokade på Sportsons verkstad. Vi kunde inte lämna en låst cykel. Ingen vet var cykelnyckeln är, Birgitta provade två ur skåpet men ingen passade! Hem för att vänta till Åsa slutar jobba. Ok jag provade nycklarna innan vi lastade av och visst var det en av dem. Tillbaka igen nu med en upplåst cykel. Sms på kvällen att cykeln är klar. Ett mycket trevligt team som jobbar där så vi kan varmt rekommendera den verkstaden. På tal om cyklar har du en cykel du vill sälja så är jag intresserad. På eftermiddagen var vi bjudna till Stina och Sören på kaffe med glasstårta, mumsigt. Anders S hörde av sig angående en cykel, jag får kolla om det är något som passar.

Snöoväder i April. © foto: Bengt Ahlstrand     Snöovädewr i April. © foto: Bengt Ahlstrand

Snöoväder i Dalarna. © foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 17 April: I dag på hundmötet hörde vi Storlommen tuta till en sekund. En härlig morgon med frisk luft. Marco kom med flera banankartonger så nu kan hustrun packa porslin. Nu på middagen far det omkring lite snö i luften. En decimeter i Gagnef i morse enligt Ola G. Vid middagsturen med Bosse, som gick upp i skogen på stigar, träffade vi en så söt Cavalier King Charles spaniel vid namn Greta. Jag blev blixtförälskad! På hemvägen stannade vi vid lekparken för att morsa på en italiensk vattenhund. Ett gäng dagmammor var där. En av dem kom och frågade om vi inte kände varandra. Det var Annika O från Databolin som liftat med mig till Falun en gång. Hon berättade även att jag haft vinprovning hemma hos dem. Världen är inte så stor. I dag travar vår häst Bankers Garcon i lopp 4 på Eskilstuna. Det blir spännande. Hästen vann och sprang in 40000 tusen. Bra utdelning vinnare/plats. På kvällen hockey innan det var dags att sova.

Onsdag 18 April: I dag gratulerar vi Solveig Hjort Leksand som fyller 55 år. Ha en bra dag Solveig i Mexico. Jag har värk i höger knä efter gårdagens "gatloppet" uppe i skogen bland sten och rötter med Bosse. Jag ska ut till Nicke och kapa ved. Förra gången hade jag ramlat ner från ett garagetak och krossat tummen bland annat. Nicke tycke det var drastisk åtgärd för att slippa så nu törs jag inte "sjukanmäla" mig. Några bra och roliga timmar i Hökviken var trevligt med Gizmo och Nicke. Vi fick en hel del grov ved kluven. Även en promenad upp i skogen för att inspektera trädbeståndet. Där finns jobb att göra. Hoppas att jag får tillfälle att hjälpa till med avverkning, skogshuggare läger är alltid roligt. Samt att man då får nöjet att umgås med Gizmo... ja med Nick också. Bosse nosade mycket och kände nog doften av Gizmo. Vi gick en kiss och bajsrunda och Birgitta tar hand om Bosse på kvällen så att jag får vila knät, kurera magen med te och ett glas Samarin samt Alvedon. Jag vill se den mage och knä som motstår denna kur.

Torsdag 19 April: Pigg och nästan frisk. Den kuren visste var den tog. Full fart på hundarna i dag. Tur att Bosse var kopplad när det blev jakt efter katt. Inte för jag tror någon hinner i kapp en katt. Bosse som gammal gatuhund har säkert erfarenhet av kattklor! Försökte nå Nicke på förmiddagen då vädret var lämpligt för fortsatt ved arbete. Jag gick senare en sväng upp till Gruvan och njöt av väder och utsikten. På hemvägen ringer hustrun och vill att jag ska titta in hos henne. Något företag ska jobba med Åsas avloppsrör. Ingen fanns där så Bosse och jag knallade hem. Birgitta åker upp till Birgitta S för att väva och jag vaktar sängen med hjälp av Bosse. Fick ett napp angående en cykel, men det var nog inte helt övertänkt. På kvällen kollade vi hockey och åt god mat som Birgitta bjöd på. En sista vända med Bosse, som först inte ville lämna sänghalmen och Birgitta, men jag skakade med kylskåpsdörren och då vaknade Bosse. Kul jycke har vi.

Fredag 20 April: Kyliga vindar i dag på morgonen. Känns att det är snö i luften. Vi tittade i en kikare som en av hundägarna har, helt suverän men så kostade den över femton tusen. Trots kylan så fick Bosse jogga runt i en och en halv timma. Vi mår alla bra av dessa hundträffar. I nyhetsbrevet pconline läste jag om hur man kan luras uppdatera programmen Adobe Flash Player och Reader att installera illbattingar på datorn. Sören F ringde och vill att jag ska komma och fika samt prata inkoppling av router, medan Stina och Birgitta är i Svärdsjö på Rut och Knut. En inköps resa till matbutik och sedan en god middag innan kvällens teve startar. Vi tankade bilen inför Akupressur gängets resa till Järvsö.

Lördag 21 April: Snöandet har avtagit något, cirka fem centimeter, har dalat ner sedan i går kväll. Morgonens volta med Bosse gick mot Främby via Tiskbergsvägen. Bosse skulle kanske kunna bli en rådjurshund, full fart när han kände vittring. Jag såg färska spår därför vet jag att det var rådjur. Birgitta är nu på väg upp till Järvsö. Tillsammans med Stina L och Berit T ska det praktiseras akupressur och umgås. Återkommer på söndag. Kerstin och Nicke är sanna vänner. Nicke kommer och hämtar mig för bastu och förhoppningsvis kan vi även klyva ved. Kerstin bjuder på mat och Bosse och Gizmo får busa till. Skönt var det i bastun. Nu har jag kommit upp mig i gänget och fått en egen sittdyna!! Ja, jag fick köpa den!!! Trevlig och många som badade denna lördag. Thomas O bjöd Nicke och mig på pilsner till badet. Gun-Britt och Thomas kom och vi blev bjudna på god mat som damerna lagt ner mycket kärlek på. Vi fick en trevlig kväll med många sköna skratt. Synd om Birgitta som inte kunde vara med! Hon hade det säkert trevligt uppe hos Kerstin S i Järvsö. Jag fick av och till sängkompisar.

Söndag 22 April: I dag gratulerar vi Per Hillerström Borlänge som fyller 58 år. Ha en bra dag PH. Vaknade till en vidstilla och skön morgon. Så skönt att vakna i Hökviken, lugnt och tyst. Svalt i sovrummet och en skön säng. Vad mer kan man begära. Nicke och jag gick en lång promenad runt Linghed med Gizmo och Bosse. Vi såg en vacker räv på en åker som jagade sork. Ett par språng så var den frukosten fixad. Sedan inspekterade vi ägorna ner mot sjön. En fin björkudde nu. Minns hur tätt med träd och sly det var en gång. Där har Nicke jobbat bra. Nicke och jag började att klyva ved. Vi fick till ett bra flyt och hann klyva en hel hög. Kerstin fixade en god lunch åt oss, Faluburgare mumsigt! Birgitta kom ut till oss och han att träffa Kerstin och Olofsson innan dem for till Stockholm och jobben. Birgitta fick jobbet som hundvakt medan vi klöv ved. Väl hemma i Falun så bjöd Birgitta på en wokgryta och vi tittade på teve innan det var dags att krypa ner mellan lakarna.

Måndag 23 April: I dag gratulerar vi Hanna Björk Leros som fyller 32 år. Ha en bra dag Hanna. Det är tack vare Hanna och mamma Sylvia som vi har vår älskade Bosse. Bosse häckade utanför Hannas bageri och fick mat av henne. Sylvia och Lars-Erik, Hannas föräldrar var på Leros och ville att vi skulle komma över några dagar från Samos. Bosse följde med oss hem till Samos. På så vis blev vi med hund!! Hundträffen i morse var märklig. Inga hundar i gänget hittade vi på. Lite tomt var det. Birgitta har tid för hårvård i dag på förmiddagen och jag väntar besked från ved chefen Nicke om dagens arbete. Två vändor runt gruvan blev det i dag en även med Birgitta. Vi fick låna en kikare av en dam och kunde kolla på både en vuxen Berguv och ungarna. Nicke ringde på kvällen och vi ska jobba med ved i morgon. Vi njöt av Hasse & Tages Att angöra en brygga. Den håller än i dag, bra skådespelare var dom. Kvällen avslutades med en film om fåglars flytt. Några fåglar var försedda med kamera. Spännande bilder om födosök och jakten.

Tisdag 24 April: I dag gratulerar vi Anders Sigmundsson Jungfruberget som fyller 77 år. Vi gratulerar även Eveli Jönsson Falun som fyller 42 år. Ha en bra dag Anders och Eveli. Jag gick ut till hundträffen denna morgon då Birgitta behövde bilen till gymnastiken. Mannfallet i går var som jag trodde, Gunilla tvättstugan och Stina jobbar och pojkarna grovarbetade med garagelängor. Stina har köpt en tennisboll med snodd. Vem kastade upp den i en tallgren? På grund av sekretes, nämner jag inte hans namn!!! Efter frukosten gick jag hem till Sören F för att aktivera deras nya bredband. Labbade en stund med dåligt resultat. Vi får jobba med bredbandet på torsdag då jag är på väg till Nicke i Hökviken för att klyva ved. Vi jobbade fram till halv fem, Nicka duschade och jag gick en kiss och bajsrunda med Gizmo. Sedan bar det av hem och jag förskönade mitt yttre, då Nicke och jag ska hem till Roland W, en tiogängskompis på grabbträff. Roland bjöd på god mat och trevligt umgänge. Nicke ropade in Birgitta, som var hundvakt till Bosse och Gizmo, då hon gick förbi. Birgitta hade följt Åsa hem. Roland bjöd Birgitta på ett glas rött, ost och kex. Trevligt av Roland att bjuda in till denna träff. Tackar för det. Nicke och jag gick hem till oss.

Onsdag 25 April: Nicke och Gizmo följer oss på morgonvoltan ute i Ö Främby. En skön stund på morgonen med alla jyckar, elva stycken som mest. Efter frukost så åker Nicke och jag ut till Hökviken för att jobba vidare med vedklyvning. Birgitta träffar Nilla A och fikar. Irene N kollar vår lägenhet igen. Medan vi jobbar med veden bär en ekorre ner sina ungar från boet på Hedlunds tak. Ekorren kollar upp oss medjämna mellanrum. Ganska orädd. En suverän klättrare är han, springer upp och ner på brandstegen med ungarna, som ser ut som en boll i munnen på honan. Vi blir klara med vedjobbet på kvällen. Birgitta bjuder på en god sallad till kvällen. Nu vet vi att vi får nycklarna till nya lägenheten fredag. Trött som jag är, så somnade jag i teve fåtöljen.

Torsdag 26 April: Full fart på jyckarna, många var dom i dag. Det brukar aldrig vara några problem med cyklister och hundlösa som vi möter. Jag slapp höra flickorna bli utskällda av en man, för att hundarna var lösa. Vi var några som gick före och han tordes väl inte säga något till oss. Men han såg ut som han hade vaknat på fel sida!! I dag blir det full verksamhet. Först frukost och kaffe! Jag ska till Sören F, för installation av nätverk och uppkoppling mot nätet. Sedan ska jag skjutsa Birgitta till Jungfruberget för att hon ska väva. Sedan lasarettet för Birgittas provtagning. Till någon ICA butik för att handla mat. Ja, ja, dagen går fort. ICA Maxiblev leverantör av mat, men ingen scanning då vi , som Birgitta klokt sa, ändå blir kollade vilket "sinkar". Åka, en av grannarna vill ha hjälp med sin Teve. Alla tror att jag kan allt!! Sedan hem till Sören F för vidare jobb med deras internet. Får ingen publik IP adress. Pratade med tele2 suport efter det att jag kopplat upp Sörens båda lapptopp hemma hos mig och det fungerade alldeles utmärkt. Felet måste ligga i Kopparstadens router, där WAN lampan blinkar rött i stället för grönt. Vi fick besök av en kille som är intresserad av lägenheten. På kvällen kom Kristina och Sören hit och "fikade"!

Fredag 27 April: Jag gick en volta med Bosse runt källtorp hoppade över hundträffen då vi ska vara med vid nya lägenhetsbesiktningen. Någon tapetvåd ska fixas och sedan är allt klart för inflyttning. I samma veva ringer Daniel, som kollade lägenheten i går, att han köper den. Var även upp till Affärs Fastigheter, hämtade överlåtelse handlingar  och kontrollerade vilket år stambytet skett. Sören får telefon från tele2 att allt är ok!! Det visste vi redan i går och att det är Kopparstadens lina in i lägenheten som är felaktig eller deras router. Ändrat adress via adressändring och begärt flytt på bredband och telefoni. Birgitta bjöd på en riktig god middag, en köttfärs och broccoli gratäng med ädelost. Gick en vända med Bosse upp till Gruvan för att fota Berguv! Men glömde kameran!! Vi tittade på teve innan sänggång.

Lördag 28 April: I dag gratulerar vi Clas Riddersporre, Stockholm som fyller 60 år. Ha nu en bra dag Clas. Bosse fick busa med jyckarna i dag. Birgitta var med så att jag kunde fotografera. Hittade på Bläsänder och smög runt i bland buskar och stenar. Tyvärr inget stativ viket gör det svårare att få skarpa bilder med zoom. Förra veckan löste vi inget Melodikryss då Birgitta var i Järvsö och jag i Linghed. Vi glömde bort det och blev påminda vid dagens kryss. Birgitta och Åsa ska ut och köpa grönsaker, ja blommor och frön. En långpromenad med Bosse på eftermiddagen upp till Gruvan bland annat. På kvällen är vi bjudna till Stina och Sören på middag. God mat och en trevlig kväll. Tidigt i säng för att i morgon starta med flytten.

Söndag 29 April: I dag har vi hyrt en släpvagn under dagen och ska börja köra kartonger och några möbler till nya lägenheten. Jag och Bosse gick via Gruvan i ett underbart väder, solen värmer gott och fåglarna sjunger. Efter frukosten hämtade jag släpvagnen. Sören var snäll och hjälper mig med att lasta i vagnen. Vi hinner två turer till nya lägenheten. Den sista med bäddsoffa, byrå och köksbord. Tursamt för oss gamlingar kom Marco förbi när soffan ska bäras upp i lägenheten. Många tack till er två för hjälpen. Bosse känner sig lite vilsen och undrar säkert vad som är på gång! Lämnade tillbaka släpvagnen och förbygger morgondagens träningsverk genom att sätta mig framför datorn och njuta av en kall öl. Birgitta stökar i köket och förbereder kvällens middag som vi ska äta tillsammans med Forsman Lilja som tack för hjälpen. Kvällen rann i väg fort när man har trevligt. Sen vända med Bosse innan sängen pockade på uppmärksamhet.

Måndag 30 April: I dag gratulerar vi Marie Segerström, Sågmyra som fyller 45 år. Ha nu en bra dag Marie. Morgonens volta gick upp mot gruva och tog en och en halv timma enligt hustrun. Hon var fundersam då jag inte har telefonen med mig. På tal om mobilen. När någon ringer på den hamnar dom direkt i mobilsvar!! Någon som vet vad det kan bero på? I dag ska jag laga ett däck till Birgittas cykel och sedan ska vi köpa trall till nya balkongen. Vi var till nya lägenheten och packade upp glas och mätte golvytan på balkongen. En tur till Rusta och ÖB för att kolla på golvtrall. Ingen trall blev det men en dela annat. Vi köper trall en annan dag. Jag badade i badkaret, det var femton år sedan sist jag fick det nöjet. En sväng med Bosse upp till Gruvan där man övade inför kvällens begivenhet. Då Åsa behövde vila så skippade vi Gruvan och kollade på teve i stället. Tidigt i säng vilket är skönt.

Tisdag 1 Maj: I dag gratulerar vi Kristina Kling, Falun som fyller 44 år. Ha nu en bra dag Stina. Stina ingår i hundgänget. Många pigga jyckar och tvåbenta vid morgonens volta. Vi hörde lövsångare och så bävrar. En lite småkylig morgon med värmande sol. På hemvägen var det nykterhetskontroll vid Kopparvallen. För er som funderar hur det gick, kan jag trösta att jag var nykter. Vi åkte till ÖB och köpte trall till balkongen och Bosse fick en egen "säng", han har ännu inte accepterat den!! Det finns ju bättre sängar. Jag lade trallen och Birgitta körde diskmaskinen. Sedan hem och svidade om för att åka ut till Sågmyra för att äta smörgåstårta och fira Maries 45 års dag. Bosse kollade läget, han ska ju bo där en vecka i maj. Den veckan vi åker ner till Samos för att plocka hem en del saker. På kvällen åkte vi en sväng till lägenheten med några kartonger. Bosse gillar sin säng, han har nu fattat att det är hans. Tittade på en dvd, Svensson Svennson i nöd & lust. Lite småtrevlig var den och sedan i säng.

Bäver i viken. © foto: Bengt Ahlstrand     Dykande bäver. © foto: Bengt Ahlstrand     Hundträffen 1 maj, nio hundar. © foto: Bengt Ahlstrand

Bävermorgon simmar, dyker. Hundträffen i dag nio hundar.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 2 Maj: Vilken morgon, soligt och förhållandevis varmt. Letade efter bläsands paret vid morgonens volta. Hittade däremot en nyfiken ekorre som troligen retade Bosse genom att komma oss när. Tyvärr så satt kamerans minneskort i laptop och inte i kameran. Lyckades få en skaplig bild ändå. Det dök upp flera problem angående bilden då jag packat kabeln till kameran i någon låda som flyttats. Jag flyttade några lådor i samband med att jag kvitterade nycklarna till lägenheten. Samtidigt så visade jag på några skador på tak och tapet, som vi kan leva med, men vill inte belastas av vid eventuell flytt. I dag har vi sålt lägenheten till en trevlig kille, Daniel som flyttar in 15 juni. Ännu en vända med kartonger i samband med att vi var och handlade mat. Köpt en flaska vitt vin till kvällen, för att fira att vi sålt lägenheten och att båda parter är nöjda. Efter maten tittade vi på ett av våra favoritprogram Trädgårds Onsdag, det är trevligt att lyssna på deras snack. Så roliga. Sängen ropade redan vid tiosnåret.

Torsdag 3 Maj: Vaknade redan vid fyra tiden. Inte enbart för att jag hoppade i säng tidigt i går kväll. Mer problem med ett värkande knä, värre än tandvärk. Kallt och snålblåst vid morgonens hundträff. Bosse käkar gräs och kräks, har väl en massa hår i magen! Efter frukosten åkte vi till nya lägenheten och monterade i hop bokhyllorna. Dessa Lundqvist hyllor är sen Främby tiden, alltså 1978 och har monterats ner och upp nio gånger nu. För varje gång har jag minskat på småspiken till bakstyckena. De flesta böcker är nu på plats. Birgitta ska till lasarettet och träffa sin läkare under tiden åker jag till Masmästaren för att kvittera ut garagenyckel. Vi var till ett persienn företag och beställde nya persienner, utom till sovrummet där vi ska ha en mörk rullgardin. Bosse var med till lägenheten och han gick direkt till rätt dörr och svansen vispade som en propeller. Bra att han gillar vårt val av boende!!! På kvällen teve, men har lite svårt att hålla mig vaken.

Fredag 4 Maj: I dag gratulerar vi P O Östman, Falun som fyller 44 år. Ha nu en bra dag Pär-Olov. P O är vår trevliga tandläkare. Vilket hundväder det är utanför. Men på hundträffen var det full fart som vanligt. Vi saknar Stina och Freja. Bosse gillar vädret men blir så blöt och smutsig. Det blev badavdelningen för hans del när vi kom hem! Anita L ringde via Skype. Hon och Sven åker snart ner till Samos och blir kvar till oktober. Jag for på inköpsvända. Först till RentAwreck för att boka släpvagnen till söndag. Hyr hos dom, billiga och trevliga! Sedan Rusta för att köpa en trappstege som man ej blir höjdrädd i. Stegen var med på deras webbsida men saknades tillsvidare. Bergnils fick sälja en trappstege, men garanterade inte bot mot höjdrädsla! Vi packade och körde bilen full av kartonger. Jag satte upp bilnumret på vår plats i garaget. Träffade grannen på samma våning. En mamma till barn som jag har haft på dagkolonin i Vika. Telefon från persienn företaget, på tisdag kommer dom och mäter fönstren. På eftermiddagen kollade jag på hockey VM. Danmark överraskade mig. Sverige spelade hyfsat bra. Sent i säng blev det.

Lördag 5 Maj: Ingen hundträff i dag och i morgon för oss. Vi gick runt Främby med Bosse innan vi startar dagens flyttjobb. Betinget är att tömma garderober för att underlätta morgonen jobb. Ett tungt objekt finns där så det är bra om det är tomt. Nilla och Perry är så snälla, dom har erbjudet sig att åka från Köping för att hjälpa oss med flytt. Vi glömde av att lösa Melodikrysset i dag med! Vi löser det just nu. Nu har vi löst färdigt. Birgitta fortsätter nu med garderoben och jag understöder. Birgitta tar Bosse på en volta och jag kör till lägenheten med kartonger. Provar samtidigt om det finns något internet i närheten som jag kan surfa på till mitt blir flyttat. Vi tittar på ett program om Tumba, vilken lirare han var. Birgitta går till Åsa och jag kollar hockey. Sent i säng.

Söndag 6 Maj: Vaknade tidigt och gick en sväng med Bosse. Bosse har fullt upp med att kolla alla fåglar och all rörelse som bara han kan se och höra. Men det fanns tid för kiss och bajs. Efter frukosten ska jag hämta den hyrda släpvagnen hos RentAwreck. Hoppas att få flyttat alla tunga och skrymmande saker i dag. Nu har vi kört ett last möbler, släpvagnen sväljer ganska mycket. Tre vändor med flyttkartonger blev det allt som allt. Bosse den stackaren funderar på vad som är på gång. Men var ska vi ha alla förråds saker? Från fyra till ett lite. Vi åt mat på Piccolo Mondo hela gänget. När vi lämnade igen släpvagnen så var det något alarm som tjöt. Vi letade och lyssnade, det kommer från dig sa Åsa. "Vad har du i bakfickan", inget. Till slut kom vi på att det var min stegräknare som satt i bältet som har ett inbyggt paniklarm. Inte var det särskilt panikartat larm!!! Sprinten till larmet lossnade när jag klev ur bilen. Tack ska ni ha för hjälpen med flytt. Halvsov framför teve resten av kvällen.

Måndag 7 Maj: Vaknade tidigt i dag med. Värkande ben, fötter, armar och rygg! Har jag glömt något. Bosse har funnit sig tillrätta, traskade runt och sov lite varstans. I brist på lina ut på Internet fick det duga med en patiens sittand i sängen. Vi åkte ut till Ö Främby och träffade hundgänget. Vi kommer att åka dit ut ofta trots avståndet.  Köpt två nattduksbord till sovrummet på Jysk. Tar lite tid att skruva ihop!! Då vi var i närheten passade vi på att hämta mer saker från gamla lägenheten. Åsa gratulerar vi till lyckad satsning på jobbet. Hon kom och åt en bit mat med oss. Jag tittade på Danmark - Sverige i ishockey, härligt klös i Sveriges hockey killar. Sov sent.

Tisdag 8 Maj: I dag gratulerar vi Ingamaj Östlund, Samos som fyller 60 år. Ha nu en bra dag IM var du nu än firar den. Morgonvolta med Bosse i nya området då jag väntar på en som ska mäta fönstren för nya persienner och Birgitta är på gymnastik. Fixade färdigt mitt nattduksbord, då jag inte villa spika vid gårdagens sena timma. Vill bli av med emballaget och en del annat skräp så det får bli en vända till sopstationen. Bosse fick hänga med. Han gnydde i buren så jag stannade vid rondellen till Stångtjärn. Vi gick elljusspåret upp till Stångtjärn fram och åter, ca 8 kilometer. Skön promenad i ett vackert område. Sedan tippen. Birgitta är på bankträff så jag käkar ärtsoppa till lunch. Jag till Sturegatan och packade och Birgitta var på N Mariegatan och packade upp. Monterade taklampor i arbetsrummet och sovrummet. Konstiga krokar i taken. På kvällen kollade vi teve. En sen vända med Bosse utmed ån. Träffade på en trevlig nysvensk kille med metspö, som undrade om det finns fisk. Sedan till sängs.

Onsdag 9 Maj: Regnet står som spön i backen! På med regnställ och sedan i väg till Ö Främby. Några tappra hundar var med i dag. Enligt Gunilla så nekade Deja att gå ut. Klok vovve. Vi for sedan till Sturegatan för att packa. Birgitta bokade tvättstuga till Fredag. Vem råkar ut för måndagsexemplar, jag ofta. Denna gång var det Birgittas tur eller snarare otur. Den vädringsställning hon köpt på Rusta var trasig, en poppnit var lös. Vi fick byta den trots att kvittot gömt sig bland flyttkartonger. Det är service! På hemvägen ska vi handla mat, Ica i Boysenburg var meningen. Det blev Ica Maxi vid regemente då det låg nära till hands. Dock utan själv scanning. Vad ser jag vid vågen, jo en skyllt, Glöm inte scanna. Jag har då bidragit med något!! Trist att sakna webben och att behöva åka till Sturegatan för att surfa. Då jag inte kommer ihåg när jag begärde flytten så var jag till Clas i Sjön för att köpa en vecka Comviq mobilsurf. Passade på att köpa en ny brödrost samtidigt. Den gamla åker till Ta till Vara i morgon, om dom vill ha den. Birgitta fixar gardiner till kök och vardagsrum, fint blir det. Vår häst Bankers Garcon travar på Solvalla i kväll. Inget bra lopp blev det. Sverige besegrade Tyskland i ishockey, alltid en tröst. Trötta av dagens jobb så var det skönt att knopa in.

Torsdag 10 Maj: I dag gratulerar vi Hans Persson, Borlänge som fyller 51 år. Ha en bra dag Hans. Vilken skön morgonvolta det blev i dag. Stenslund, Varggården, Slätta och hem. Vi träffade en trevlig tjej med hunden Nelly, vi blev inbjudna på deras gård där hundarna kunde leka. Vi träffade också Maj-Lis och Stig, i juni ska jag beskära deras rododendron. Frukosten smakade utmärkt efter ett par timmar utomhus. Vi åker till tippen med skräp och Ta till vara saker. Även skräp från Åsas lägenhet packade vi in i bilen. Inte helt lätt att få ett extra bankkort till Birgitta för kontot på ICA Bank. ICA Bank måste lägga upp ett nytt konto. Glöm Carlsson, Hemsöborna alla föreställningar slutsålda och lång kö för icke utlösta biljetter. Nicke H kom och fikade med oss. På kvällen teve. Bosse ogillade att gå ut i regnet.

Fredag 11 Maj: I dag gratulerar vi Bibbi Riddersporre, Djura som fyller 89 år. Ha en skön dag Bibbi. Regnigt i dag. Uppehåll medan vi var på hundträffen. Sedan till Sturegatan. Birgitta kör tvättmaskin och jag packar och försöker slänga så mycket det bara går. Små pyssel hela dagen och en vända till ÅVC, som jag nu lärt mig att soptippen heter. Bosse fick en vända i skogen, en bit på Stångtjärns spåret. Nu är vi på banan igen, när det gäller Internet. I går var vi omkopplade till nya lägenheten. Jag funderade mycket på hur jag ska koppla routern då ComHem har en koaxialkabel. Men jag hittade på deras vägguttag, som jag inte sett bland alla andra kopplings dosor och flyttkartonger. Tittade på ishockey Sverige Ryssland innan det var sovdags.

Lördag 12 Maj: Bokat parkering på Benstocken Arlanda. Sedan ska vi åka upp till Korpholen för att beskära träd. Bosse höll sig lydigt på tunet ett tag, sedan bar det snabbt av och ignorerade alla hot om utebliven mat, klappar och godis. Träffade på back Per och frågade om han sett en förrymd hund. Nej, men han tro att han sett vildsvin på Sjöbotten. Trött kom Bosse tillbaka efter en halvtimma med en nöjd blick och glada skutt. Till Jonheden och Lasse Jobs på fika. Sådan tur jag har, Karin var också hos Lasse så jag fick smaka hennes bullar. Det var trevligt att träffa dem. Synd att tiden inte tillät att besöka fler gamla bekanta. Plockade hem desktopp dator och monterade i hop den. Tyvärr dålig speed på den, då routern står i vardagsrummet. På kvällen såg vi en bra svensk film Livvakterna, tyvärr sov jag i mittenpartiet av filmen. Spännande var det, det jag såg. Halv två blev klockan.

Söndag 13 Maj: Ut till Ö Främby och hundgänget. Något manfall var det. Sedan till Sturegatan dit Janne kom för att spika fast golvsocklar i vardagsrummet. Jag fick även hjälp med att plocka ner hyllor från väggarna. Jag körde några vändor med kartonger för att slippa det oväsen som en slagborr orsakar. Även Åsa fick hjälp av Janne. Vi bjöd på mat hos Piccolo Mondo i Kvarnberget som tack för hjälp. Trött efter dagen slit hoppade jag i badkaret för en skön varm avkoppling. En öl på badkarskanten satt inte helt fel! Plockade lite på Norra Mariegatan. En vända med Bosse utmed ån, Bosse verkade lite småsugen på att bada!! Sedan teve och en VHS film med Nils Poppe fick avsluta en bra dag.

Måndag 14 Maj: Blåsigt och småkyligt denna morgon. Birgitta fick sovmorgon och Bosse och jag drog till hundträffen. I dag på förmiddagen ska Birgitta upp till Jungfruberget och Sigmundsson för att väva och jag till Sturegatan för att rensa i förrådet. Det blev en vända upp till ÅVC igen med metallskrot, ett gammalt väggur med mera. Anders S lånade ut en slagborrmaskin så jag kan få upp skåp och hyllor. Mest betongväggar är det ju! Vi handlade mat. Jag fick ringa Apollo i dag då vi inte fått flygbiljetterna till Samos. Dom har skickat till fel e-mail adress. Nu har vi i alla fall printat ut dom. Stina och Sören kom förbi och vi knäckte en Amstel eller två. Vi tittade på några VHF band, Räddningsövning med Lisskulla, den passagerarbåt jag var kapten på ett antal år. Lasse R i Knutsgårdarna filmade övningen. Samt en film från min 50 års kalas. Med bland annat Stina och Sören. En promenad med dem och Bosse innan det var sängdags.

Tisdag 15 Maj: Birgitta ska åka ut med gymnastikdamerna och "fira" avslutning. Jag åker själv ut till hundmötet. Trevligt denna morgon var att Stina och Sören kom ångande bland kottar och strån för att morsade på jyckar och ägare! Jag åkte till Sturegatan för att packa vidare. Efter första vändan med tavlor med mera gick Bosse och jag en sväng uppåt Stångtjärn. En Kebab med bröd slank ner hos Piccolo Mondo innan jag for till Sturegatan för att jobba vidare. Samtidigt startade saneringen av grannlägenheten som förstördes när Åkes gamla teve brann. Åkes lägenheten ligger vägg i vägg med vår och vi känner ingen röklukt. När vi säljer hus eller lägenheter händer alltid något!! Huset i Främby, inbrott. Huset på Jonheden, elfel i backen mellan härbre och huset. Hockey på kvällen sedan en sen vänd med Bosse.

Onsdag 16 Maj: Morgonens volta gick bortåt Herrhagen och vidare mot Stenslunds hållet. Kollade på bäverhyddan, där vi ofta satt och kollade bäverungar för så där en femton år sedan. Mycket aktiva bävrar som gnagt  runt bland träden. Bosse gillade fågellivet och försökte ihärdigt att uppvakta dem. Vi träffade en söt valp, elva veckor och den har samma färger som Bosse. En vända upp till ÅVC med skräp, vi hämtade även hos Åsa. Jag var även till Röda Korset med kläder och skor, från Birgitta och Åsa. Försökte att få tag i flera trall till balkongen, typiskt slutsålt. Var en sväng till Sturegatan för att hämta grejor. Fixade efter bästa förmåga upp en list i köket med krokar och knivställ. Birgitta jobbade med gardiner. Trötta och lite ont i ryggen var det slapp i teve fåtöljen. Sedan hopp i säng.

Torsdag 17 Maj: Birgitta såg bävern i morse vid Ö Främby. Plaskade rejält när han dök. I dag mötte vi några för oss nya hundar. Tråkigt väder, uppehåll men disig och blött i gräset. Bosse får en omgång i duschen när vi kommer hem. Jag försökte mig på att borra i betongväggen för att fästa en list bakom sängarna. På den listen ska sedan fästas en vävd duk som skydd. Jag går bet!! Tryckte på med mina 75 kilo, det krävs nog en riktig slagborr!!! Trist med tanke på att det ska upp lampor och hyllor. Anders S ringde och erbjöd borrar och berättade att det går att ställa om borrmaskinen. När jag tittar noga kan jag hitta en ring för omställning till slagborr. Tack för det Anders. Laddar nu batteriet och provar i morgon. Sverige är utslagna i hockey VM efter förlust mot Tjeckien. Det var trevligare att titta på filmen Notting Hill och sedan en promenad med Bosse. Vi undrar om Bosse känner påsig att vi ska resa bort en vecka!! Lite sorgsen och mycket kelig.

Fredag 18 Maj: Växlande väder nu på morgonen. Solen värmer men småkyligt i skuggan. Stina och Sören dök upp bland hundarna och vi planerade lite inför morgondagens resa. Birgitta borstade Bosse och jag körde hår trimmern innan vi åkte hem. Birgitta tog över trimmern och snyggade till mig. Nu är jag renhårig inför morgondagens resa till Samos. På hemvägen passade vi på att hämta grejor från Sturegatan. I övrigt ska vi ta det lugnt denna dag. Anders S låter mig behålla borrmaskinen ett tag till, det tackar jag för. Jag får ta nya tag med de där betongväggarna, när vi kommer tillbaka från Samos. Av hustrun som har hand om förståndet, får jag klart för mig att Berit och Tommy G kommer till Samos samma dag som vi åker hem. Det är ju trist. Vi får hoppas på bättre tur till hösten. Birgitta drog ner på stan för shopping och jag för att tanka och tvätta bilen. På kvällen kom Åsa för att äta med oss. Marco kom in på en öl. Vi måste ju kolla "Halv åtta hos mig" i dag då Hans Barksjö är en av deltagarna. En sista vända med Bosse innan sängdags.

Stina med godispåsen. © foto: Bengt Ahlstrand     Birgitta, Stina, Rolf, Gunilla, Ewa ocg Tord i solgläntan. © foto: Bengt Ahlstrand     Stina och Sören joggar förbi. © foto: Bengt Ahlstrand     Stina K, Birgitta, Bosse, Stina L och Sören. © foto: Bengt Ahlstrand     Ewa, Birgitta, Lars och Stina K. © foto: Bengt Ahlstrand     Freja, Alice och Dessie kollar läget. © foto: Bengt Ahlstrand     Ida njuter i solen. © foto: Bengt Ahlstrand     Charmtrollet Lido. © foto: Bengt Ahlstrand

Stina med godispåsen. Birgitta, Stina K, Rolf, Gunilla, Ewa och Tord. Stina L och Sören. Ewa, Birgitta, Lars och Stina K. Freja, Alice och Dessie. Ida. Lido.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 19 Maj: Vaknade tidigt och gick runt Kålgården med Bosse, soligt men kallt i skuggan. Inte en människa så långt ögat ser. Nu ska vi åka och lämna Bosse och möta upp Stina och Sören för att gemensamt åka i våra bilar till Arlanda. Två bilar beror på att dom stannar två veckor på Samos. Vi får se hur det blir med uppdatering av dagboken. Men är lovad att hänga på Nilla och Perrys lina. Resan ner till Arlanda flöt bra. Så bra att vi tog fikapausen nära Uppsala i stället för Sala som var planerad. Birgitta visade mig hur man checkar in bagage och tar ut boarding kort. Allt gick mycket smidigt. Vi åt på planet, ingen höjdare att sitta och försöka peta i sig mat utan att spilla på sig själv och på grannen. Landningen på Samos var lite vinglig... men Nilla var ju med på planet!!! Perry var snäll och skjutsade Birgitta upp till Pagonda. Dom kom och mötte mig med bagaget och vi for in till Pythagorio för att handla och äta. En trevlig avslutning på kvällen. Huset var skapligt rent men vad det växt i lunden och landen. Rena djungeln. Pysslade lite och kopplade av innan det var dags att krypa ner mellan lakanen. Vi saknar Bosse!

Söndag 20 Maj: Pagonda Samos. Vaknade av att Kostas ropade. Vi är bjudna till Terna och Kostas i morgon kväll då det är hans dag. Träffade Filio hon grät och pussade på mig. Olivolja mannen kom lämpligt, så jag köpte tvålar och fick pussar av Irini som bytte olja mot olivtvålar. Jag fick en stor tvål av henne. IM kom och fikade med oss. Birgitta far om krig och donar med allt. Jag axlade grästrimmern och försöker att få bort det mesta höga gräs och tistlar närmast huset. Några timmar orkade jag köra trimmern sedan sa ryggen ifrån. Provstartade Seat. Trots frånkopplad kabel så startade inte bilen. Vill minnas att det var så förra hösten när den var parkerad en vecka vid flygplatsen. Batteriet köpte vi på OK det året vi körde ner vår Opel, så batteriet är gammalt. Jag får investera i ett nytt. Rengjorde polerna och fyllde på batteri vatten, så nu fungerar det tillsvidare. Vi for ner till Ireon och köpte frukt och fyllde på min mobil. Sedan åt vi mat hos Georgs på Venetia. Gott var det som vanligt. Träffade Kostas, biluthyrare och bad hans son att fixa en försäkring till bilen fram till hösten. Väl hemma var det dags att krypa till sängs, så trötta var vi trots det tidiga timman.  

Måndag 21 Maj: Pagonda Samos. Skönt att vakna utvilad och pigg. Kroppen känns ok, så det är bara att jobba vidare. Julia och Stavro kom och berättade att i kväll ska vi till Terna och Kosta och i morgon till Farmen. Penelope har fått en valp så Bosse skulle ha som kompis. Men jag tror Bosse har det bättre i Sverige. Undrar hur han skulle se ut i pälsen bland allt ogräs. Tvättmaskinen strejkar, sand i silen. Problem när kommunen stänger av och sätter på vattnet. Det gick att rensa så nu fungerar det igen. Jag jobbar vidare med grästrimmern. Blir några timmar per dag. Vi bestämde möte med Stina och Sören nere i Iron. Var till Kostas biluthyrning för att prata bilbatteri. Mitilini är den verkstad som är bra. Vi blev bjudna på öl och tilltugg av Stina och Sören. Skjutsade sedan dom till Pythagorio. Jag har ringt Stellas i Balos och dom har öppet så på Onsdag far vi dit för att äta. Tillbaka till Karin för att handla presenter och lite dricka till oss själva. Där var det stopp på bilåkandet. Batteriet har alltså inte laddat under dagens turer. Hyrde en bil tills i morgon då jag kan köpa ett nytt. Nu är vi på väg till Terna och Kostas. Även Julia och Stavro anslöt. Terna bjöd på god plockmat, men så väl tilltagen. Vi fick några trevliga timmar med dem, det brukar inte bli så sent då alla är trötta efter dagens jobb. Hemma i Pagonda så åkte myggmaskiner fram och laddades, innan det var dags att krypa ner i bingen.

Tisdag 22 Maj: Pagonda Samos. Sovit gott i natt också. Mulet och fuktigt väder idag. Nu ska jag tända en brasa för att få lite torrare luft i huset. Kontraorder från hustrun! Det behövs ingen brasa, Birgitta är rädd för att det ska ryka in i huset. Jag for och tankade lite bensin i hyrbilen. Sedan fick jag hjälp att medels starkablar få fart på Seat. Upp till Mitilini och elektriska verkstaden. Dom satte i ett nytt batteri och mätte även generatorn. Inga fel på generatorn så det var batteriet som var slut. 70 € för batteriet och 137 € för ett halvårs bilförsäkring. IM var hos Birgitta för att tvättade sina kläder. Birgitta rensar runt rosen buskarna och svettas. Jag friserade rosor som stack mig blodig som tack för visad omvårdnad. Sedan var det dags för grästrimmern igen. Körde klart på våningen ovanför huset. Sedan ett tag bland vinstockarna. Tröttheten i armarna förorsakade skador på en stock varför jag spar det tills morgondagen. Provstartade Ladan vid middagstid och glömde släcka belysningen. Tur att Irini och Filio är vaksamma. En timma innan vi ska åka ner till Farmen ropade dom att belysningen var på. Det tackar vi för. Nu batteriladdare på gång och hoppas att batteriet hinner få lite kräm. Gissa vem som är kyrklig i vår familj! Jag hänger ju på Nilla och Perrys WiFi. Solljus är ju inte så bra för att kunna se på skärmen, så jag traskar in i vår lilla kyrka för att skickar dagboken, läser e-mail och kollar Facebook. Ladan startade och vi kom ner till Farmen. Där fick vi träffa Penelopes valp. Så mysig och fin valp. Stavro lovade valpen, att när Bosse kommer får han en kompis. Birgitta och Nilla plockade fästingar på hunden. God mat bjöd Julia på som vanligt. Hanna ringde från Leros för att kolla båtar från Samos till Forni. Vi ska undersöka det. Vi fick vin och ägg med hem.

Onsdag 23 Maj: Pagonda Samos. Sov länge i dag. Birgitta däremot var uppe tidigt och putsade fönster och tvättade gardiner. Hur orkar hon! I dag ska vi åka till Balos, till Stella och Niko och sonen Kiriaki för att fira Birgitta och IM som fyllt jämt. Med oss kommer även Stina och Sören. Vi får väl se om någon törs ta sig ett dopp i havet. Jag lovar att vakta kläder som vanligt. Var hos Nilla och Perry för att visa bilderna på Bosse som Åsa lagt ut på Facebook. Perry kör trimmer och gör snyggt i deras lund. Vi for iväg i värmen. I dag är det ordentligt varmt. Hämtade upp Stina och Sören och for till Balos. Ingen var sugen på bad så jag slapp vakta kläder. Härligt att träffa Stella, Niko och Kiriaki igen. Vi åt gott och satt hos dem i timmar På hemvägen var vi på Osteria och "fikade". Vi fick vin av Filio och jag hjälpte henne med att fylla glykol i pickupp. Kvällen avslutade Birgitta och jag med att spela poängpoker. Tidigt i säng, trötta efter dagens turistande.

Torsdag 24 Maj: Pagonda Samos. Trötta fast vi sovit gott och vaknad strax efter sju. Väderguden utlovar regn och åska i dag. Vi får väl se hur det går med det. Jag ska ladda batteriet till Ladan och hjälpa Filio med hennes pickupp. Passar då även på att rensa ogräset ner mot vägen. Körde trimmern mellan plommonträden. Birgitta packar en kartong som vi var ner till Niko postmästaren med, c:a 6.62 kilo 55€! Vi får avvakta till i morgon när Niko vägt in det på postkontoret. Mycket kläder har förstörts av fukten i vintern. Bland annat Birgittas vita dunväst och min skinnväst. Birgitta vilade och jag gick i kyrkan... ja för att kolla e-mail med mera. På kvällen är vi bjudna på mat nere i Ireon. Det är Nilla och Perry som firar Birgitta och Inga-May som fyllt jämt. Det var god mat och trevligt umgänge, så tre timmar bara försvann. Det regna nere  Ireon men inte i Pagonda. Efter någon timma regnade det även här. Tack än en gång Nilla och Perry för en trevlig kväll. Lite kortspel innan sängen, för att varva ner.

Fredag 25 Maj: Pagonda Samos. I dag gratulerar vi Stig Berglund Falun som fyller 77 år. Ha en bra dag Stig. Vaknade och mornade oss på spikmattan, i omgångar förstås. Medan Birgitta tvättar gardiner och städar sovrummet startar jag grästrimmern. På grund av den täta växtligheten har solen inte hunnit torka upp, så det blev att pyssla med annat. Beskar några frukträd på vildskot och plockade av de citroner som finns kvar. Mouchmolan är nu mogen så jag plockade ner några för att äta. Monterade upp myggnät i sovrummet så vi kan ha det fönstret öppet för vädring. Mussäkrade även det tänkta avloppet med nät. Nu ska vi till OTE och få pengar tillbaka och sedan till Ulla och Kriton för att äta. Med oss följer Stina och Sören. Alltid lika gott och trevligt hos Ulla och Kriton. Vi stannade länge och jag gick ner till Kriton när han vallade getter och lamm. Sedan via nya marinan till Pythagorio. Birgitta och Stina shoppade loss bland affärerna, men det blev endast en snygg vitskjorta åt mig. Tack kära hustru. Till Osteria där jag drack en pilsner och de andra ouzo. Härligt att sitta och njuta av båtar och vatten. Hem via Ireon där vi handlade och åt en glass. Årets första i övrigt. Tog farväl av Karin, Ira och Niko. Nu blir det att försöka pussla ihop det som ska med hem denna gången.

Lördag 26 Maj: Pagonda Samos. I dag firar vi tre stycken jubilarer. Gösta Falk Halmstad fyller 89 år. Tommy Gustafsson Källby 64 år och Mikael Segerström Grycksbo. Sista dagen denna gång på Samos i kväll hemresa. Dagen blir arbetsfri frånsett att packa ihop det som ska med hem denna resa. Stina och Sören blir kvar en vecka till och får låna våran bil. Julia och Stavro kom och sade adjö. Vi var över till Nilla och Perry så att vi kunde lösa Melodikrysset tillsammans. En fika innan vi ska ut och äta på Sinadisi med Stina och Sören. Trevligt att träffa Amy och Georgios innan vi ska resa hem. En vecka är kort särskilt om man som oss, ska städa huset och i lunden. trevligt för Stina och Sören som också blev lyriska av deras goda mat. Vi åkte sedan till flyget och jag har tur med damerna som lovade att checka in oss. Sedan for vi till Ireon och fiskehamnen där vi njöt av havet. Vi kunde inte träffa Berit och Tommy G som kommer ner med samma plan som vi åker med. Resan hem gick smärtfritt förutom "sittsår", jag menar lite obekvämt. Landade 23.25 på Arlanda. Bussen till Benstocken och sedan bilen hem till Falun. I dörren möter Bosse med en glad svans snurrande som en propeller. En snabb kissvända vid 02.30 tiden, Bosse med en golfboll i munnen. Tack Marie och Jan för hjälpen med Bosse. Tack Åsa för ditt bidrag och att Bosse var hemma när vi kom. Det kändes så bra. Birgitta och jag delade på en öl mest för att varva ner. Sedan i säng.

Söndag 27 Maj: Vaknade redan klockan halv sju och for ut till Ö Främby med Bosse. Träffade på några glada hundar med ägare. Vilken morgon och vad det har grönskat sedan vi for till Samos. Pratade med Åsa en stund via Skype. Nu blir det uppackning av resväskor som gäller samt frukost. Bosse trynar på olika ställen gärna i vår närhet. Vår häst Bankers Garcon startar på Solvalla i dag. V75 lopp 5, det blir spännande att se hur han klarar sig bland dom andra hästarna!! Det var ingen höjdare för hästen men det var väntat. Men fick in DD och elitlopps segraren. Inga stora pengar men kul ändå. På kvällen åkte vi till Grycksbo för att fika hos Micke som fyllt år. Bosse var med men ville ut i naturen. Dåligt med papperskorgar i Grycksbo för bajspåsar. Kollade Mästarnas Mästare innan det var dags att sova. 

Måndag 28 Maj: Vi var alla ute vid Ö Främby denna blåsiga och småkalla morgon. Inte många hundar var det. OBS Nilla skickade ett e-mail att vi gjort ett fel vid lördagens Melodikryss. V5 ska vara snubbar och inte snobbar. Jag var till Dalarnas Försäkringsbolag som felaktigt klassat våran hyreslägenhet som bostadsrätt. Dom rätter och skickar ut ett nytt försäkringsbrev. Birgitta är på lasarettet för provtagning. Biblioteket fick låna ut några böcker till mig. I dag var det meningen att vi ska sätta upp en list i sovrummet som jag misslyckats med tidigare. Nu har jag sett hur man ställer om borrmaskinen för att jobba som slagborr. Det visar sig att borren jag använt tidigare var böjd av att jag legat på för hårt. En vända till Clas i Sjön för att köpa borrar. Nu saknas ett vattenpass, som jag troligen har gett bort. Det blir med andra ord inget gjort i dag. Försökte att koppla upp lapptopp mot teve för att kola på Trädgårdsonsdag. Men har nog glömt hur man gör. Hittade inte på menyn var jag ska välja ingången till teven. Googlade men där hittade jag bara djupa långrandiga diskussioner. Vi fick titta genom lapptopp. Sömniga blev vi, så var det dags att sova. Anita L ringde via Skype telefon från Pythagorio. Vi pratade en stund innan det var dags att krypa ner i sänghalmen.

Birgitta och Bosse, Kom då husse! © foto: Bengt Ahlstrand     Rolf och Gunilla med Deja och Baunty. © foto: Bengt Ahlstrand     Deja funderar, Ingen sovmorgon i dag heller! © foto: Bengt Ahlstrand     Alice har hittat en bra sten till matte Ewa. © foto: Bengt Ahlstrand     Alice! © foto: Bengt Ahlstrand     Visst måste man kröka en märla! © foto: Bengt Ahlstrand     Morgonputts i anddammen! © foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta och Bosse. Rolf och Gunilla. Deja, ingen sovmorgon. Alice stenbärare. Alice. Bosse kröker en märla. Morgontoalett i and dammen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 29 Maj: Vaknade redan halv fyra med huvudet fullt av funderingar. Nu kan jag lägga ut den bilden på ekorren som retades med Bosse en morgon. Kabeln till kameran var med hem från Pagonda. Nicke kom in till oss. Jag får äran att gulla hela dagen med Gizmo och Bosse, jag är betrodd hundbevakare. Jag skjutsade dem till bussen, ja Birgitta och Nicke förstås. Vi andra, Bosse, Gizmo och jag for ut till Ö Främby co promenerade runt ett par timmar. Trots den sen timman träffade jag på Gunilla och några damer till med hundar. Sedan hem och såg till att hundarna fick mat och vatten. Mutade dem med lite kyckling då jag tänker smita till Clas i Sjön för att handla. Monterat upp hallampor som jag köpt i dag. Inget går min väg, saknade krok i taket på det ena stället. Tur att man sparar. I segelbåts reparationsväskan fann jag stålringar så att jag kunde lösa upphängningen. Jyckarna får motionera upp mot Stångtjärn, det blir smart då kan jag åka till ÅVC, i mitt huvud soptippen. Handlade en halv kyckling till middagen. Fick hjälp av två polare. Köpte också ost och kex så vi kan njuta, när bankpensionärerna kommer hem i kväll. Nicke är med egen tandborste försedd! Jag hämtade dem på Tisken parkeringen. Kul jag träffade en del gamla bankbekanta. Vi käkade kex och ost. Dessemellan volta med doggarna. Trevlig kväll var det och sent blev det.

osse gillar ekorrar, denna retades med Bosse på nära håll. © foto: Bengt Ahlstrand          Ekorren var närgången för att retas med Bosse. © foto: Bengt Ahlstrand         Parhundarna Bosse och Gizmo. © foto: Bengt Ahlstrand          Slagna hjältar, Gizmo och Bosse. © foto: Bengt Ahlstrand  

En retsam kurre som frestade Bosse! Parhundarna Bosse och Gizmo. Slagna hjältar, Gizmo och Bosse.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 30 Maj: Vi sov ganska länge denna morgon. Sedan gick Nicke och jag en lång volta ut emot Stennäset. En tur på ett par timmar. Det var bra träning inför 6 junis Fäbodsvandring i Linghed. Handlade på vägen hem och Birgitta har frukosten klar. Gizmo och Bosse är så festliga ska pinka på samma grässtå om möjligt. Bosse försökte trigga igång Gizmo på lite bus, men han som åldersman, avböjde! Försökte att få till listen i sovrummet och upp med läslampor. Jag begriper inte hur det kan vara så svårt att borra i betong. Jag låg på av all kraft men lyckades inte få till det. Fick fimpa pluggen och byta till kortare skruv. Det kan ju inte vara möjligt att jag träffar på armeringsjärn fem gånger på fem hål!!! Hoppas att Anders S låter mig låna slagborren på obestämd tid. Det lutar åt mental uppladdning inför varje projekt. Till slut blev det bra och läslampor med en del justering av skruvar (var är alla mina skruvar), jag var tvungen att leta på ett par kortare. Tittade på fotboll Sverige mot Island. Zlatan är ju en riktigt duktig bolltrollare. Försökte koppla lapptopp till teven. Fattar inte varför det inte fungerar. Det har fungerat tidigare. Var det den senaste kraschade HP lappen som det fungerade på? Kanske det saknas en drivrutin i min grekiska Sony Vaio. Trötta efter gårdagen och en volta med Bosse, så var det sängen som hägrade, samt att kunna läsa i belysningen från nyuppsatta sänglampor!!!

Torsdag 31 Maj: Vilket väder, regnar ymnigt vilket jag inte upptäckte förrän jag körde ut ur garaget. Men Bosse ville till Ö Främby. Några hundar var ute, vi var i och för sig sena denna morgon. Tanken var att mellanlanda på Sturegatan men genomsura och en blöt och skitig hund fick oss att åka direkt hem. Anders S ringde efter att läst dagboken. Han berättade att det inte finns armeringsjärn i väggarna och att han ställer upp i morgon och hjälper oss. Tack för det Anders. Jag åker till Sturegatan och tömmer lägenheten på det sista, samt ännu en andra gång upp till ÅVC. En inköps resa till ICA för att handla mat och sedan till Plantagen för Birgitta behöver blommor, de gamla har tagit slut... där träffade vi Hans Bettembourg. Vi träffades första gången i Stockholm där han också tränade. Jag minns att jag frågade vad allt slitet skulle leda till. Hans blev, bland annat bronsmedaljör i München 1972. Hem med tunga kassar, det är ju träning det med. Birgitta bjöd på god mat och Bosse och blötte ner oss under voltan, för andra gången i dag. Kollade på teve och när jag skulle lägga mig såg jag på tv-tablån att 24 visade Jan Malmsjö 80 år. Fick upp hustrun ur sängen och vi fick njuta av en sång och dansman.

Fredag 1 Juni: Tidigt uppe svårt att sova. Funderade mycket på om jag kan hitta Access 2007 på någon hårdisk från någon skrotad lapptopp. Hittade en bild på våra kära lamm som vi hade i Pagonda för några år sedan. Kallt och blåsigt denna morgon. Endast Gunilla var på hugget. Jag frös som en hund varför vi kortade av rundan. Då jag inte har något stativ med, så fick jag ändå försöka att fota fåglar. Vi for förbi Sturegatan och hämtade någon kartong. Samlar i hop för en ny vända till ÅVC. Birgitta och Anders S kom förbi och fikade. Anders ställer upp och hjälper mig nästa vecka med att borra. Det är vi tacksamma för. Birgitta vill till Rusta för att köpa ett planteringsbord. Vi passade på att poppa in på Willys då Birgittas paket från Pagonda anlänt. Hm, inget paket förrän efter 16.00. Hem för att montera ihop planteringsbordet. På kvällen kollade vi teve och tittade även på en nyinköpt dvd "The Stig-Helmer" story.

Jag vallar Beba och Birgitta (lamm). © foto: Birgitta Ahlstrand     Kanadagäss med två ungar. © foto: Bengt Ahlstrand     Ett måspar delar sten med en storskrak. © foto: Bengt Ahlstrand     Storskrak. © foto: Bengt Ahlstrand

Jag vallar Beba och Birgitta (lamm). Kanadagäss med ungar. Storskrak delar sten med ett måspar.

 © foto: Birgitta Ahlstrand

Lördag 2 Juni: I dag gratulerar vi Inger Norell Gagnef som fyller 67. Njut av dagen Inger. Bosse och jag gick till Stångtjärns stugan fram och åter. Vi mötte en gammal dam från Lövberget med en strävhårs tax. Vi fick ett trevligt samtal om hundar och gamla Stockholm. Passade även på att besöka ÅVC för att dumpa grejor. Bland annat en luftfuktare från Främby tiden, har legat i originalkartongen sedan dess.  Melodikrysset är löst och inskickat. Nu ska jag i korta drag berätta om postpaketet som vi skickade ifrån Grekland. I går anlände en postavi. Den avin säger, att dom sökt oss och inte kunnat leverera. Vi har då inte hört eller sett något. På avin står det att paketet finns att hämta Willys Origo!! Varför inte Svalan som ligger på vår sida om stan? Jag åker dit för att hämta. Killen säger att paketet är i Östersund!! När jag efterlyser paketet på posten får jag följande historia.

2012-05-30 10:12 Försändelsen har klarerats och släppts av tullen. 2012-05-30 13:34 transport Malmö. 2012-05-31 02:42 transport Örebro. 2012-05-31 07:29 transport ank. Främby. 2012-05-31 08:40 lastad på bil, utkörning påbörjad. 2012-05-31 14:18 gick inte att leverera meddelande har lämnats på adressen. 2012-05-31 15:52 Falun Främby. Försändelsen lagd på lager. 2012-05-31 20:37 försändelsen transporteras Örebro. 2012-06-01 07:55 försändelsen transporteras Östersund. 2012-06-01 15:13 försändelsen anländer Östersund. Beräknad leveransdatum är 2012-06-05 före 16:00.

Nu förstår vi varför det kostar över 500 sek att få paketet till Sverige. Avsikten i dag var att åka ut till Linghed för att basta. Det fick bli jobb med arbetsrummet i stället. På måndag kommer persiennfirman och byter ut gamla trasiga persienner. Det gäller att underlätta åtkomsten av fönster. På kvällen tittade vi på några nyinköpta dvd filmer. Trettondagsafton och Selma tittade vi på den tredje filmen i boxen är August. Trettondagsafton är hur bra som helst med Claes Månsson som Blek av nosen. Samliga tre dvd filmerna kostade 49 kronor på Rusta. SVT - Klassiker box 1.

Kniphona med ungar. © foto: Bengt Ahlstrand     Sädesärla. © foto: Bengt Ahlstrand

Kniphona med sex ungar. Sädesärla.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 3 Juni: I dag gratulerar vi Barbro Lindeborg Knutsgårdarna som fyller 60. Ha det bra Barbro. Bosse, Birgitta och jag promenerade upp till Stångtjärn ram och åter. Vi mötte två damer till från Lövberget, den ena med en söt hund. Jag tror hon tillhörde Bregott kossorna, lika färgad som korna. En snygg tjej, Lina lystrade hon till. Uppe vi Stångtjärns stugan träffade vi på en av bastubadarna. Vi förhörde oss lite vilka som fortfarande var aktiva. Jag badade, även på vintern, och bastade med dem när vi bodde i Slätta. Regnet startade när vi kom hem, ganska bra timat. Stina L ringde till Birgitta, hon och Sören komna hem från Samos i natt. Plockade lite i arbetsrummet. Plockade upp alla kameror i hyllan. Försökte mig på att laga ett gammalt blixt aggregat. Men tji fick jag, inte lika smidiga fingrar som kineser tydligen har. Plockade fram min ljusmätare Lunasix. Batterierna är av förståeliga skäl slut. Mallory PX13 heter dom. Googlade och fick fram ett motsvarade batteri hos Clas i Sjön, SR44. På kvällen Mästarnas Mästare.

Måndag 4 Juni: Regn i dag med, det trotsade vi och for ut till Ö Främby. Endast en nyfriserad Alice med matte Ewa var på plats. Vi såg, ja Bosse först, ett rådjurs kid på grusgången. Åsa säger att Bosse inte kan bli en cirkushund, men så fel hon har, han skuttade på bakbenen för att se i det höga gräset. Är det jakthund i Bosse måntro! Träffade på Stina och Sören som promenerade runt. De såg bruna och pigga ut. I dag får vi våra persienner utbytta, ja får och får vi får betala. Wallners Persienn & Markis AB heter företaget. Två trevliga grabbar kom och tog bort de gamla och monterade nya. Fint blev det och nu slipper jag solen direkt in på datorerna. Tro det eller ej vårt paket skickades i natt från Östersund till Örebro och på tidig morgon vidare till Falun och Willys Svalan, som är närmare för oss. Vi är bjudna på kaffe hos Sigmundsson på Jungfruberget. Trevligt och gott. Bosse gillade miljön och alla "djur" som han fick dofter av. Pratade med Nicke H om onsdagens fäbodvandring. På kvällen stekte jag på ett par korvar som "nattamat" men det var ingen höjdarkorv. Däremot var dvd filmen August en riktig höjdare. Bra skådespelare och en spännande handling. Sent blev det.

En jungfrulik miljö hos Sigmundssons. © foto: Bengt Ahlstrand     Här trivs grodor och fåglar. © foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta, Bosse, Birgitta S och Anders S och deras fontän.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 5 Juni: Vaknade redan klockan fem trots en sen sänggång i går! Då Bosse nekade att gå ut i går kväll så gick vi en runda direkt. Birgitta får sova ut i dag. Fick ett trevligt e-mail från Nilla. Vädret denna morgon är ingen höjdare. Inget regn ännu vilket man får vara tacksam för. Vilken start på sommaren. Jag åker till Sturegatan och packar och sorterar sådant som ska kastas. På tal om kasta så var jag till ÅVC med gamla persienner och wellpapps kartonger. Jag frågade killarna varför man inte bränner wellpapp. Det går att återvinna upp till sju gånger! Bra va!! Nu är det inte mycket mer att flytta. På fredag hjälper Jan till att köra en byrå och annat stort. Vi har fått nya ICA kort. Det går inte att koppla ytterligare kort till nuvarande konto. Vi får avsluta kontot som och öppna ett nytt för att kunna ha varsitt kort. Var på Clas i Sjön och handlade handuks hängare till bad och toalett. Investerade i ett bra fotostativ, Verbon C-600 ett utmärkt alternativ mot de dyrare som finns att köpa i specialbutiker. Kollade fotboll Sverige besegrade Serbien i EM genrep med 2-1. En sen kissvända innan sängen intogs.

Onsdag 6 Juni: Sveriges Nationaldag. Uppe tidigt och en volta med Bosse för att sedan äta frukost. Till Åsa med Bosse som lovat underhålla honom medan vi idkar motion i Linghed. Vi ska genomföra en Fäbodvandring, tillsammans med Nicke och andra hugade, från Linghed till Spjärsbodarna. ädret i Spjärsbodarna. Bilder kommer på en egen webbsida om ett par dagar. Vi blev ett tjugotal personer som vandrade. Vädret var bra för att vandra lite hagel uppe på höjderna samt lite regn fick vi på oss. Arrangemanget var väl genomtänkt med vätska kontroller och faluburgare vid målet. Gizmo var på topphumör och drog i täten för det mesta, det var bara för Nicke att hänga på. Vi blev lite trötta mot slutet och mitt knä började att värka sista kilometern. Birgitta gjorde det bra med tanke på hennes skador och andra sjukdomsproblem. Vi bussades tillbaka till Linghed efter vandringen. Skönt att komma hem och plantera fötterna i hett fotbad. Voltaren och en Gammeldansk fixade värken. Sov gott på kvällen, nöjda med dagen.

Torsdag 7 Juni: Vaknade sent och vi gick med Bosse upp till Stångtjärn runt sjön och elljusspåret hem, en tur mellan 7 och 8 km. Det kändes hur bra som helst i kroppen. Inga fysiska skador efter gårdagen. Vilken härlig morgon det ändå var. Solsken från en klarblå himmel, vindstilla och en skön fågelkör underhöll. Ett tjugotal, minst med korpar små kivades över skogen. Bosse gillar Stångtjärn. Vi mötte damerna från Lövberget, med deras hund Lia. En söt hundtjej som är tecknad som korna i Bregott reklamen. Vi ångrade att vi inte tog med oss frukosten denna morgon. Jag for till Överskotts Bolaget och köpte mer golvtrall till vårt balkonggolv. Får undersöka om det går att såga av en bit för att täcka resten av golvet. Nu äntligen är min nya kikare på gång, troligen redan i morgon. Om nu inte det paketet ska valsa runt i Sverige som det paket vi skickade hem från Samos.

Fredag 8 Juni: En härlig solig morgon även i dag. Birgitta packade frukosten i en ryggsäck och vi vandrade upp till Stångtjärn under fågelsång och påhejande korpar. Bosse njöt och han fick slippa kopplet medan vi frukosterade. Jag vill se den Bosse som rymmer eller får vittring på något lämpligt att jaga, när det finns mat i vädrings avstånd. Janne S lovade att köra det sista från Sturegatan med sin pickupp. Nu är det "nästan" tomt på saker! Nicke H och Gizmo kom och fikade med oss. Meningen var att Nicke skulle handla och Gizmo skulle underhålla oss. Men det blev Veterinär besök i stället. Kan var något åt magen. Jag tror att det kan var något med halsen. Gizmo ledde fäbodvandringen i onsdags och det kan fresta på halsen. Vet att Bosse har haft liknande problem och vi fick ha sele på Bosse en tid. Kvällens höjdpunkt, frånsett hustruns goda mat, var reprisen på Macken! "Hej då, macken! Vi ses i mörr'n".

Lördag 9 Juni: En lika härlig morgon och frukost vid Stångtjärn igen. Lite molnigt var det, med varmt och skönt ändå. Jag fick inviga nya kikaren. Toppenbra är den. Efter hemkomsten löste vi Melodikrysset, via webben. Handlade på ICA i Slätta, där var det ombyggt och stort sedan vi flyttade från Slätta. Dit åker vi säkert fler gånger. Plockade bland kartonger, försöker hitta våra Boule kulor och cykelhjälmar. Begriper inte var dom kan vara. Det blir inget bastubad denna lördag heller. Får satsa på nästa helg. Sniglar bjöd Birgitta på till kvällstugg. Gott och en öl till det. Vi avslutade med att titta på "Fars lille påg" från 1985 på Fredriksdalsteatern. Poppe i högform, vilka spåningar skådespelarna skrattade så dom inte kunde agera. Nöjda med dagen så var det strömhopp i sängarna.

Dags för frukost vi Stångtjärn. © foto: Bengt Ahlstrand         Olika former av motion. © foto: Bengt Ahlstrand        Bosse vaskar tassarna. © foto: Bengt Ahlstrand         Harry däremot gillar att bada. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse och Birgitta väntar på frukost. Olika motions utövare. Bosse vaskar tassarna. Harry gillar att bada.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 10 Juni: Denna morgon blev Bosse rastad ute vid Ö Främby. Det kom några hundar till slut. Bosse gillar att leka med Freja och de andra hundarna. I dag får vi hjälp med flyttstädning av Sturegatan. Jag missade tidsangivelsen jag, 10.00 hon 9.00 vi kom 9.30 men hon var glad och trevlig. Ordförande i föreningen däremot visade sin buttra sida. Lyckades att sätta upp en stor Jobbs tryck i hallen, som Birgitta fått av tjejerna på Falu Kuriren när hon fyllde 40 år. Nu till Åsa för lite dator jobb. Fixade även ett nytt virusprogram åt Åsa, Esset Nod32 som jag använt i många år och som fungerar bra. Birgitta bilade hem och jag gick med Bosse, så han och jag fick motion! Fastnade vid teven och fotboll, Spanien mot Italien. Birgitta gick en kvällsvända med Bosse. Avslutade med en klassisk konsert från Österrike, tror jag.

Måndag 11 Juni: Dagens volta gick upp till Stångtjärn. Dagens behållning, frånsett skön frukost glad hustru och hund, var ett lompar med en nyckläckt unge, så liten. Även en Drillsnäppa som putsade fjädrarna. Fan att jag glömde kameran i dag. Vi har köpt lite flera trall till balkonggolvet. Janne S gav oss råd hur vi ska lägga om för att enklast såga till det som fattas. Nu är trallen omlagd och det ser snyggare ut. En sväng ner på stan för lite inköp. Sedan fotboll för hela slanten. En sen vända med Bosse, inget regn denna volta. Bosse slog alla fyra tassarna i backen när jag tidigare under dagen försökte att få honom på en kissrunda.

Tisdag 12 Juni: I dag gratulerar vi Berit Gustafsson i Källby, som fyller 63. Ha det bra Berit, hoppas att vi ses på Samos i höst. Morgonens volta upp mot Stångtjärn blev en utan rast. En hel skola har friluftsaktiviteter uppe vid Stångtjärn. En tur till ÅVC innan det var dags att åka hem och frukostera. I dag invigde vi tvättstugan! Hur bra som helst. Fina maskiner och torktumlare. Även torkrum finns och Birgitta är nöjd med tvättstugan. Nicke H tipsade om ett tveprogram med "Östen med resten", så bra. Tack Nicke för det. Fotboll och ett program med Drottning Elisabeth, 60 år som regent firades. Jag kan skryta med att jag har fått en minnesmedalj av drottningen i samband med invigningen av de nya slussarna, sjöleden Montreal Toronto och upp till Chicago. Jag minns inte om det var, att vi var det första fartyget som passerade de nya slussarna. Stora folksamlingar vid varje sluss minns jag. Sent i säng!

Onsdag 13 Juni: I dag gratulerar vi Lisbet Orrbén i Lidköping, som fyller 63. Ha det bra Lisbeth. Kanske ni också kommer till Samos i höst. Höstaktigt var det i morse när vi begav oss upp mot Stångtjärn. Några droppar regn också. Många skolungar även denna morgon. På hemvägen mötte vi ett par med en schäferhund. Den var något aggressiv och det slutade med att den bet ägarens far i benet, några sår men dom kunde vandra vidare. Inget trevligt när det blir så! Till ÅVC med våra och Åsas skräp. Sedan in till Carlgrens bil för att beställa service och en del reparationer på bilen. 4 juli är det som gäller. En sista vände till Sturegatan för att lämna nycklar till lägenheten åt Daniel. Daniel har köpt en fin orkidé till oss. Det känns så bra att det var en trevlig kille som vi sålt åt. Vi ville bjuda med Daniel till Dalasalen för att äta lunch, tyvärr kunde inte han, vi kommer att försöka längre fram i tiden. Birgitta och jag lunchade dock där innan vi for och handlade mat. Bosse har inte varit särskilt begeistrad i att gå ut i dag. Först nu på kvällen när vi båda gick ut passade det herrn. Kollade fotboll och plockade lite bland mina dataprylar. En tavla, Skagen målarna, på muggen fick jag också uppsatt. Såg sena matchen Holland torska mot Tyskland. Sedan bums i kojen.

Lom med en unge. © foto: Bengt Ahlstrand          Två som gillar blommor. © foto: Bengt Ahlstrand           Gizmo knoppar i Bosses korg. © foto: Bengt Ahlstrand

Lom med en unge. Bosse och Birgitta gillar blommor. Gizmo knoppar i Bosses korg.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 14 Juni: Denna morgon får Bosse och jag ensamma vandra upp till Stångtjärn! Ja det är inte så att hustrun ballat ur. Birgitta ska till läkaren, dels för provtagning och undersökning. Det blir en remiss till magnetröntgen. Jag passar på att uträtta en del ärenden och även upp till gruvan för att titta efter fåglar. På eftermiddagen kom Kerstin S från Järvsö. En promenad med damerna och Bosse var önskemålet från Kerstin och Bosse. Vi gick vår runda upp till Stångtjärn. Vi åt snittar och mousserande vin som Kerstin haft med sig. Gott och festligt. Sent i säng blev det.

kerstin, Birgitta och Bosse på väg mot Stångtjärn. © foto: Bengt Ahlstrand       Vårt frukostbord vid Stångtjärn. © foto: Bengt Ahlstrand       Smultronblom. © foto: Bengt Ahlstrand       Humleört. © foto: Bengt Ahlstrand

Kerstin, Birgitta och Bosse på väg till Stångtjärn. Frukostbordet. Smultronblom och Humleört.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 15 Juni: I dag gratulerar vi Jessica Segerström Sågmyra, som fyller 20 år. Ha en bra dag Jessica. Birgitta vallade Bosse denna morgon. Kerstin och Birgitta förbereder dagens mat till Akupressur gänget. Själv flyr jag och Sören F på utflykt. Första anhalten blev Pizzeria Insjön där jag åt minfavorit, Istanbul. Vilka stora pizzor dom bakar. Vi satt länge med maten och till slut var jag nödd att be om en kartong. Andra anhalten var Leksands bröd där jag handlade bröd åt Berit, Kerstin och åt oss själva. Sedan var det Limsjön och ett av fågeltornen. Där njöt vi av fågellivet och skränet från alla måsfåglar. Många svanar har ungar och en sothöna bygger sitt rede alldeles nedanför oss. En del rovfåglar svävade över sjön. Sören bjöd på kaffe på Sturegatan och vi lyckades att rädda bilderna ur en trasig mobil. Fotbollen kollade vi hemma medan akupressur tjejerna "hinkade" vi och åt paj. En trevlig kväll trots att Sverige förlorade mot England.

Sören njuter av bauta pizzan. © foto: Bengt Ahlstrand             Min favorit pizza, Istabul. © foto: Bengt Ahlstrand              Snyggt blev det vid nya Kajenområdet i Leksand. © foto: Bengt Ahlstrand             Knölsvan med ungar, Limsjön Leksand. © foto: Bengt Ahlstrand

Sören F gillar Insjöns Pizzeria. Min Istanbul pizza. Nya Kajen området i Leksand. Knölsvan med ungar, Limsjön Leksand.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 16 Juni: Jag och Bosse knallade i väg till Stångtjärn medan Birgitta och Kerstin trynade vidare. Kallt, blåsigt och sedan regn vilket inte var så skönt. Träffade några trevliga människor under promenaden. Bosse skällde ut en hare och lyssnade noga på gökens hoande. Frukosten smakade bra vid hemkomsten. Meckade med mitt e-post konto på ahlstrand.com, slutat att vidare sända mail. Då Birgitta är upptagen med att behandla och bli behandlad så fick jag lösa Melodikrysset på egen hand. Nu är krysset inskickat. En promenad med Bosse och sedan lite nyttig mat med brudarna. Tittade på fotboll medan Birgitta och Kerstin diskuterade i köket. Bosse och jag gick en sen vända. Träffade Micke Jonson, en före detta företagare som anlitade min redovisningsbyrå för många år sedan. Han var sig lik, nu 68 år och fortfarande aktiv.

Vad gör man inte för gästerna. © foto: Sören Forsman mobil.

Man måste vara i hatten ibland!!

© foto: Sören Forsman mobil.

Söndag 17 Juni: Denna morgon for Bosse och jag ut till Ö Främby för att träffa det gamla hundgänget. Man måste ju fördela sina gracer. Kerstin sade hej och hälsade mig välkommen upp till Järvsö och hennes fina sommarstuga, vid en tjärn... ja insjö kanske! Kerstin har för avsikt att åka tidigt hem. Det var några mattar och hussar, trots att det regnat kraftigt vid halv sjutiden. Jag märkte ju inget som tur var. Var inte klädd för regn. Turligt nog var det uppehåll de timmar jag var ute med Bosse. Gick även en sväng mot Främby udde då Bosse var på hugget. Det smakade bra med frukost sedan. Vi åkte till Sågmyra för att fira Jessica som fyllt år. Regnade och åskade så alla fick fly in till kaffet. Jag satt med Bosse i bilen och Björn S satt med Molly i deras bil. På kvällen kom Stina och Sören vi åt god korv och en snaps därtill. Sent men roligt var det.

Måndag 18 Juni: I dag firar jag och Birgitta trettiofem år som gifta. Bosse fick en kortare volta nu på morgonen med den avsikten att vi senare promenerar upp till Stångtjärn. Inget Sångtjärn i dag men väl Kyrkbysjön i Vika, en fågel sjö. Vi såg mest måsfåglar och väldigt mycket mygg. Det är många år sedan vi var där och kollade fågel. Hellströms pölsa åt jag till middagsmat och Birgitta åt lax och andra rester. På kvällen fotboll Kroatien mot Spanien. Birgitta rastade Bosse så jag fick kolla fotboll, tack för det. Tidigt i säng, med en fågelbok, denna kväll.

Tisdag 19 Juni: I dag gratulerar vi Birre Falk, Falkenberg, som fyller 84 år. Ha en bra dag i stugan vid Skrea, om ni är där. Soligt och skönt när vi vid sextiden gick upp till Stångtjärn. Mörka moln och kalla vindar fick oss att skippa frukosten vid Stångtjärn och vi knallade tillbaka samma väg. Det blev ändå en tur på fem kilometer. Vi hjälptes åt att "bygga" färdigt balkonggolvet, Birgitta häll i och jag sågade, det blev fint till slut. Marco kom och fikade. Sylvia har tagit hem Hannas hund från Leros. Nu ska dom på en förbeställd resa och vi har erbjudet oss att vara "hundvakt". En promenad upp till Berit med kvarglömd väska, Bosse gillade en extra promenad det blev 12 km i dag för hans del. Jag är glad att jag tittade på Sveriges sista match den mot Frankrike. Den var spännande och vilka mål!!! Sen var det skönt att få krypa ner i säng, efter den nervpersen.

Onsdag 20 Juni: Det ser lovande ut, denna morgon för frukost uppe vid Stångtjärn. Vi laddar mesen med kaffe, smörgås och Bosse i koppel! Synd nog var det mycket folk i dag som också beslutat sig för att njuta så det blev ingen bekväm frukost. Vi hade i alla fall tur med vädret. Vi hörde göken för fjärde gången, svår att upptäcka var han. Drillsnäppan har troligen ungar utmed stigen, båda två jobbade hårt för att lura oss vidare från redet. Även trädkryparen visade upp sig. Vi följde den övre vägen på elljusspåret denna morgon, det visade sig vara 8,3 km som vi gått i dag. Bosse är nu svensk hundborgare, jag registrerade om Bosse via internet. Han ska slippa resa till Grekland. Vi fick fint besök i dag Gizmo, Kerstin och Nicke kom och fikade. Nicke och jag var på en kiss och bajsrunda med radarparet. Nicke hjälpte mig med en del namn från Fäbodvandringen. På tal om vandring så gick Birgitta och jag på en stadsvandring, Gamla Herrgården. Göran Rogström visade oss ett gammalt hus som han renoverat. Där bodde en gruvarbetar familj. Många gamla föremål har Göran och hans fru samlat på sig. Stadsvandringen leds av Daniels Sven Olsson trevligt och bra guidad. En tallrik ärtsoppa och några knäckebröds mackor blev dagens middag efter två och en halv timmas stadsvandring. Sedan i säng då det inte fanns något intressant på teve.

Torsdag 21 Juni: Hundträff i Ö Främby denna morgon. Trevligt många glada hundar med mattar och hussar! Det är så mysigt när vi kommer stigen fram och möter hundgänget några glada jyckar kommer stormande emot oss och vill bli kliade och en del vill "pussas", ja slaska mule då!! Det gör gott i själen. Birgitta kammade Bosse medan jag körde hår trimmern på mig själv, skrattand hjälper Birgitta mig med finliret av stubben. Missat något, frågade jag!! Sedan mot Ica Maxi, för att handla. Byst med folk. Jag höll mig undan och träffade Anders Persson, en kompis från 70 talet, så vi språkade gamla tider. När vi jobbade med skidliften på Lugnet, innan hoppbackarna kom till. Även scouterna var vi ledare, åt Vargungarna. Jag minns att några föräldrar tyckte vi var, kanske jag, oansvariga som lät barnen gå en stadsorientering. Det var ju farligt. Men när dom cyklade runt på egen hand var det inte farligt. Ja, ja nog om det. Vi kom ut ur butiken med det som Birgitta noterat och kunde åka hem till en närande frukost. Vid middags tid var jag ner på stan för en del inköp. Jag passade på att slinka in på Tre mobilbutik för att prata en ny telefon. Galaxy X cover var ett alternativ. När jag googlade på den lät det inte så bra. Någon som har tipps på bra smarta mobiler, samt bra leverantörer? Vi snyggade till oss och for till Hökviken. Först för att jag och Nicke ska bada bastu och sedan äta smörgås tårta för att fira broder Nicke som fyller år i morgon. Vi fick en mycket trevlig kväll med många skratt. Bosse och Gizmo busade runt. Sent i säng efter en trevlig dag.

 Visst är vi lika Bosse och jag. © foto: Sören Forsman mobil.

Visst är vi lika Bosse och jag!

© foto: Sören Forsman mobil.

Fredag 22 Juni: I dag firar vi broder Nicke Hedlund Hökviken, som fyller 68 år. Ha en bra dag Nicke. Tanken denna morgon var att gå en kortare promenad på morgonen och en längre på eftermiddagen. Så blev det inte, vi gick lite nya stigar uppåt Stångtjärn och njöt i solen. Birgitta borstar oftast Bosse när vi kommer tillbaka till bilen. Så även i dag. Två fästingar stapplade runt i Bosses päls. Bra att få fatt i dom innan dom biter sig fast. Frukost och jag vilade middag i dag, inte så ofta men det var skönt. Eftermiddagen och kvällen förflöt i lugnets tecken. Birgitta lagade mat för att spara i frysen, bra ifall det är knappt om tid någon gång. Sedan var det tevesoffan till det var dags att knoppa in... jag sov nog redan innan det var dags att lägga sig.

Lördag 23 Juni: I dag firar vi Elisabeth Nordlund Köping, som fyller 48 år. Ha en bra dag Elisabeth. En lång volta med Bosse. Tyvärr kom inte kikaren med denna gång. Jag tror vi såg en Kungsfågel i en gran. På hemvägen kom vi ifatt ett par som har haft hundar och frun var försedd med hundgodis, gissa vem som gillade henne. Även mannen fick en slick på handen. Vid hemkomsten fann vi en post it på dörren, Barbro och Lasse från Knutsgårdarna har nyligen ringt på. Jag ringde upp dem och vi bjöd på fika med Birgittas goda muffins. Vi fick en trevlig stund med humor. En tur till Rusta för inköp av parasoll och kuddar till balkongstolarna, Birgitta tror att det blir sol. På eftermiddagen kom Åsa på middag. Vi löste Melodikrysset och kollade fotboll Spanien mot Frankrike. En sista vända med en haltande Bosse. Tydligen fick han en sträckning efter att han halkat på golvet under en tjurrusning ut på balkongen.

Söndag 24 Juni: Denna morgon gick vi bara två kilometer, vill spara på Bosses ben. Han haltar men tycks inte lida så värst mycket. Bosse hoppar upp på stenar och skuttar ut i gräset, när han tror sig se eller höra något spännande. Birgitta ägnade en del av dagen att hjälpa Åsa med matlagning. Det är ju praktiskt att ha en del matlådor förberedda. Jag och Bosse tog det lugnt. Vi försökte äta ute, på balkongen i dag. En del ungdomar stojade och skrek värre än på dagis. Igen med balkongdörren, vi fick äta inne. En tur upp mot Stångtjärn, för att rasta Bosse. Han haltade inte så mycket nu och det är skönt då vi ska gå en Fäbodvandring på tisdag kväll. Vi får lägga Bosse i viloläge!!! Fotboll England mot Italien 0-0 vid full tid. Jag visste inte att det var förlängning så jag stängde teven och gick till sängs.

Bosse vilar inför tisdagens Fäbodvandring. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse vilar upp sig inför tisdagens Fäbodvandring.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 25 Juni: Ut till Ö Främby för att träffa lite hundar och en lugnare promenad. Endast Gunilla träffade vi med Deja och Bonzo. På hemvägen öste det ner, men lokalt. Vi äter frukost hemma och sedan är det mycket som ska uträttas på stan! Fixade ett fotografi till körkortet. Nu syns det att du är gammal, upplyste hustrun mig om när hon såg korten. Killen i butiken som ombesörjde fotograferingen var en som kalsingarna syntes på. Jag frågade varför man vill gå omkring så. Han hade inget svar på det, men blev nog lite sur, därav att jag ser gammal ut på korten!! Jag försökte förklara för hustrun, att det nog var hans fel att jag såg gammal ut!! Tvättstugan väntade sedan, ingen rast och ingen ro. Bosse är låg i dag, vill inte ens ha Birgittas blodpudding godis. Om det nu beror på regnet, slog till med en fyrtass broms när jag testade en kiss och bajsrunda. Marco kom och visade sin nya Samsung Galaxy S III, det är den jag lutar åt så det var bra att få känna på den. Vi var upp till posten på Ingarvet och hämtade en matta som Åsa skickat efter. Senare lyckades jag få Bosse på en kiss och bajsrunda. En Wallander film fick avsluta dagen.

Tisdag 26 Juni: Denna morgon var det regnkläder på och en sväng upp till Stångtjärn för att kolla Bosses status på tassen. Allt gick bra och dessa 6 km var en bra uppvärmning för oss alla tre. Vi ska bjuda Daniel, han som köpte vår lägenhet på lunch, Dalasalen är målet. Alltid god mat där. En snabbvisit hos Stina och Sören, efter det vi skjutsat hem Daniel. Sedan laddar vi inför kvällens fäbodvandring i Linghed. I Svärdsjö blir det stopp, vi ska handla på Rut & Knut. Snygga kläder, där måste jag medge, Birgitta och "Rut" fixade valen. Birgitta får åka dit med någon kompis för att shoppa. Nicke och Gizmo mötte oss med glada skall, ja det var nog Gizmo som "skallade" mest. Nicke har startat grillen och bjöd på härligt starka korvar med bröd. Det smakade kalasgott inför vandringen "Från Bylunds till Westmans fäbod". Men så blött det var på sina ställen, gymnastikskorna och jag blev dyngsura. Regnade också av och till, men i trevligt sällskap gör det inget. Hundarna Bosse och Gizmo lubbade på så även Östen Haglunds båda hundar. Ledaren Bruno Wiklund gillade att vi var så många som ville vandra. Måste berätta en skön kommentar. Jag var med i Nysjöns jaktlag i slutet av sextiotalet och jag träffade på en jaktkompis från den tiden. Någon har berättade att jag var med i jaktlaget där även han var med. Mitt största intryck på jaktlaget var nog att jag lagade mat så jag frågade om han mindes det. "Ja men det var ju en ung grabb" svarade han. "Du sköt en tjur, va". Dagen före fick vi stycka två fällda älgar och bära fram dem till en väg på grund av oländig terräng. På kvällen sa jag stöddigt "Att älgen ska ligga utmed vägen". Dagen efter sköt jag en älgtjuren så att den låg två meter från en väg. Tur ska även en stöddig "Stockholmare" ha.

Vandringen startar vid fd. Bylunds fäbod. © foto: Bengt Ahlstrand     Bra väg och inget regn, ännu. © foto: Bengt Ahlstrand     God anslutning till vandringen. © foto: Bengt Ahlstrand     Målet Westmans fäbod, regnigt disigt och blött. © foto: Bengt Ahlstrand     Regnandet har upphört. © foto: Bengt Ahlstrand     Utsik mot Enviksbyn, tänkt rastplats om det inte regnat! © foto: Bengt Ahlstrand  

Bilder från vandringen "Från Bylunds till Westmans fäbod" i Räv-Lenas vänners regi.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 27 Juni: I dag blev det Ö Främby, för att vi alla ville ta det lugnt och mjuka upp lite stela leder. Ingen stor anslutning denna morgon heller. Gunilla och Ewa med sina hundar. Synd att det blåser kyliga vindar när solen värmer så skönt. Vid middagstid var det dags att uträtta en del ärenden. Vi tittade på Allsång på Skansen via Svt Play då vi var ute i Hökviken i gåt kväll. I dag åt vi fiskbullar, det som är så gott. Jag har äntligen bestämt mig för en ny mobil. Det blev en Samsung Galaxy S III. Kvällen avslutades med fotboll Portugal mot Spanien.

Torsdag 28 Juni: I dag firar vi Mats Weilander Hässelby, som fyller 50 år. Ha en bra dag Mats. Under över alla under det ser ut att vara en regnfri himmel, denna morgon. En kort vända med Bosse hinner vi med, innan Birgitta ska åka upp till Jungfruberget och dra på en varp tillsammans med Birgitta S. Vi mötte Stina och Sören som var på väg upp till Stångtjärn med frukost mesen på ryggen. Synd att vi inte kunde följa med. Det är ju ändå en ganska skön morgon, trots att det är kyliga vindar. På kvällen är vi bjudna till Birgitta och Anders S på Jungfruberget. Fördrink på deras altan och sedan god mat i partytältet. Trevligt hade vi och sent blev det.

En skön kväll på Berget. © foto: Bengt Ahlstrand     Anders och Birgitta bjuder till bords. © foto: Bengt Ahlstrand     Vävstugan. © foto: Bengt Ahlstrand     Bergets eget stenlejonhuvud. © foto: Bengt Ahlstrand

En skön kväll med god mat uppe hos Sigmundsson på Jungfruberget.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 29 Juni: Eftersom det blev väldigt sent i går kväll så sov vi länge denna morgon. Bosses rastning gick ner till stan och Hundfrissan Eva på Hundtrimmet Falun. Bosse ska få sina klor friserade och det var kemi mellan Bosse och Eva. Vi har ju hört så mycket gott om Eva av hundkompisarna i Ö Främby. Birgitta handlade markistyg till balkongen medan Bosse och jag satt på en bänk och tittade på folk. Med tanken på gårdagens baluns så är det lite slött i dag. Vi var och handlade och jag tittade på en film på teven Varning för Jönssonligan. Tidig i säng.

Lördag 30 Juni: Regnat hela natten tror jag. Det skvalade i alla fall mot fönsterblecken, varje gång jag vaknade till. Bosse fick en kort volta mellan skurarna. I dag ska vi bila till Gräsö för att fira Mats W som fyllde 50 år i torsdags. Vi är Jan, Marie, Harry, Åsa, Birgitta hunden Bosse och jag. Resan gjorde ett uppehåll vid Åsas affär IKEA. Vi ska köpa en ny soffa och lite annat så den ska provsittas, soffan alltså. Vi åt även mat på IKEA. Vid tvåtiden anlände vi ett soligt Gräsö. Vi fick några trevliga timmar med många skratt hos Mats, Oskar, Anne-Louise, Solweig, Inga-Lill och grannen Britt-Marie. Bosse passade på att sticka ut på äventyr och kom tillbaka alldeles utpumpad, stångjärnshammare är nog bara förnamnet till Bosses andning och puls. Mats är en hävert på att baka tårta, den kunskapen fick vi njuta av. Åsa och Marie passade på att gå ner till havet, det har växt upp och förändrats, berättade Åsa. Det kändes bra att vi kunde åka ner och fira Mats. På hemvägen stannade vi i Gävlebro och käkade en sen middag, då ingen kände lust att laga mat vid hemkomsten till Falun och Sågmyra. Birgitta och jag njöt av en James Bond film och ett glas vitt innan det var dags att koja in.

Sådan vacker natur får vi njuta av. © foto: Bengt Ahlstrand     Jubilar och tårtmästare Mats. © foto: Bengt Ahlstrand     Jan, Mats, Birgitta, Britt-Marie, Oskar, Inga-Lill, Harry, Marie och Åsa. © foto: Bengt Ahlstrand     Britt-Marie, Oskar, Inga-Lill, Harry, Marie och Åsa. © foto: Bengt Ahlstrand 

Vackert på Gräsö, Jubilar och tårtmästare Mats samt gästerna.       

© foto: Bengt Ahlstrand

Nu gäller dagbok Juli - Augusti 2012.


 Senast ändrad 2022-01-19 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2012 - 2022

Webbmaster Bengt Ahlstrand