Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another language.

Ahlstrands webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Klicka på F5 eller - för senaste version av webbsidan.

 

Åter meny

Vår dagbok 2012 

Juli - Sep.

Söndag 1 Juli: Sovit gott efter gårdagens trevliga besök på Gräsö. Denna morgon gick vi en långpromenad upp till Stångtjärn. Soligt och ganska bra väder, lite kallt i skuggan. Uppe vid Stångtjärn träffade vi Stina och Sören som satt och frukosterade i solen. Rackarns att vi inte han dit innan dom käkat färdigt!! Bosse är nöjd och glad, att få nosa runt efter att ha tillbringat så många timmar i går på resande tass. Jag jobbar på trådlösa nätverket, inga roliga väggar här inte. Temporärt har jag länkat till en gammal router så lite bättre fart är det. Jag får kolla med Clas i Sjön vad dom har att erbjuda. Regn nu på eftermiddagen. En sen vända med Bosse mellan skurarna och kollade fotboll Spanien Italien, orkade inte hålla mig vaken, det blev sängen i stället.

Måndag 2 Juli: Äntligen morgon!!! Upp till Stångtjärn med frukosten stuvad i mesen. Lite blåsigt och kallt när inte solen värmde. På hemvägen träffade vi först en kull orrar som Bosse ville leka med och sedan en söt lapphunds valp. Efter en lättare lunch på filmjölk for vi ut till Nicke i Hökviken som var sugen på att med hundarna ta en runda i skogen. Det blev Nysjöns fäbodar som drog. Nicke har fixat kaffe och kanelbullar. Bosse underhöll oss med att köra in huvudet i den "tomma" kanelpåsen för att förvissa sig om att inget gick till spillo. Vi köpte ost och messmör hos Hans-Olof Backlund som har djur på fäboden. Tidigare var det "Get" Sune som drev boskap på Nysjöns fäbod. Efter en trevlig dag med Gizmo och Nicke for vi hem till Falun och ICA Maxi för att handla, dock utan scanner!!! Åsa kom förbi en sväng och sedan var det teve som gällde. En sista kiss och bajsrunda med Bosse innan sängen intogs.

Bosse spanar efter kor och getter. © foto: Bengt Ahlstrand     Nysjöns kossor trivs med tillvaron. © foto: Bengt Ahlstrand     Nicke bjuder på fika och kanelbulle. © foto: Bengt Ahlstrand     Bosse i bullpåsen medan Gizmo vaktar! © foto: Bengt Ahlstrand     Många gamla fina stugor finns det i Nysjöns fäbod. © foto: Bengt Ahlstrand     Vacker fäbod, Nysjön. © foto: Bengt Ahlstrand     Vacker vy i Nysjöns fäbovall. © foto: Bengt Ahlstrand     Nysjön. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse sparar efter djuren. Nicke bjuder på kaffe och kanelbulle. Bosse letar bullar medan Gizmo håller vakt. Några hus och vyer från Nysjö fäbod.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 3 Juli: Denna morgon blir det att åka bil upp till Stångtjärn och sedan promenad runt sjön med Bosse. I dag ska bilen bli snyggare. Vi tvättar den för hand i garaget Sturegatan 73, 47 ans grill. Snyggt blev det. Jag for till Kjell & Company för att köpa D-Link Home Plug. Fick det inte att fungera först och ringde deras suport. 39 kronor skulle dom ha för att svara på frågor!! Där sjönk det företaget och Clas i Sjön får behålla mig som leverantör. Jag fick en del tips av gossarna i Falu butiken, gratis. Birgitta träffade kusinen Lene från Stockholm. Dom fikade och snackade minnen. På kvällen promenerade vi med Bosse upp till Sigmundsson på Jungfruberget. Jag har köpt Anders cykel. Anders och jag vädrade Boule kloten på vägen. Kändes så bra trots att vi inte spelat på många år. En spännande film, Shooter fick avsluta kvällen. Jag är besviken på Tele2, som inte kan hålla löftet att portering av mobilnumret ska vara klart i dag.

Onsdag 4 Juli: Klockan inställd på väckning, klockan sex, bilen ska på service. Vi vaknar ofta tidigt, men är hur trötta som helst när väckarklockan ringer. Jan-Erik erbjöd mig skjuts hem, det tackade jag för, men Bosse och Birgitta var också med upp för vi har planerade in morgonpromenaden från Carlia Bil. Vi fick en skön promenad hem, med Bosse i sniffar högform! Tyvärr var jag allergisk så jag njöt nog minst av oss. Birgitta fick poppa in på ICA i Slätta för att köpa pappers näsdukar. Frukosten smakade gott, alltid en tröst. Bilen var snabbt servad. Fått en ny tid då det saknar reservdelar till fönsterhiss och centrallås m.m. Jobbade med sidan om Spjärsbodarna. På skoj så Googlade jag på Spjarbodarna och fann bland annat denna sida. "Use the Spjarsbodarna Free On-Line Dating Site to find other singels in Spjarsbodarna, Dalarnas län. You can browse thousands of profiles of singel living in ..." Fan trot sa Kolingen. Birgitta jonnade ner på stan för att sköta om sina fötter, hon fick en tid i morgon. Plötsligt fick Tele2 fart på sina program och min telefon är nu igång. Marco skickade länken till manualen för telefonen, det tackar jag för. Kollade Halv åtta hos mig och Tinas Sommarkök sedan kallade sängen.

Torsdag 5 Juli: Även denna morgon fick vi vakna till väckarklockan, bilen ska köras ut ur garaget för 07.00 på grund av städning. Ringt och bokat tid åt Bosse hos veterinär Åsa i Leksand, för kolla av tandsten. Jag åkte upp till Stångtjärns vägen själv denna morgon då Birgittas leder var ur humör. Passade även på att boka en tid hos cykeldoktorn för genomgång av min cykel. Birgitta donar sina fötter och jag pluggar på mobil manualen, Bosse trynar i sängen! Bosse måste rastas ordentligt vi ska på Cykel akuten i kväll tillsammans med Stina och Sören. Hur rolig som helst var det. Gå och se den i morgon eller på Lördag!

Fredag 6 Juli: I dag gratulerar vi Margareta Wickbom Hedemora och Pythagorio som fyller 57 år. Njut av dagen Maggan. Vi for denna morgon till Ö Främby för att träffa Bosses kompisar. Endast Anton var där! På hemvägen kollade vi nya rastgården för hundar. Det blir bra när Ira kommer för att hälsa på Bosse. Frukosten är i dag förstärkt, vi ska åka till Stockholm och fira med 60 % av Tiogänget. En present från dem till Birgitta. Det kommer att bli trevligt. Lämnar Bosse hos Stina och Sören, han gillar dom också. Nicke kommer och hämtar oss vid 12 tiden för färd till Hedemora där Gizmo ska bo hos Kerstins mamma. Resan ner går bra, Nicke kör som en riktig stockholmare bra jobbat. En öl på Rigagatan innan vi far till hotell Scandic. Tionde våningen med utsikt över lilla Värtan, två stora färjor en avgång och en lade till medan vi preparerade oss för meze hos Kerstin och Nicke. Gott smakade det och ostarna var läckra. Vi fick en trevlig kväll med många skratt. Buss tillbaka till hotellet. Vi har då träffat på tre trevliga bussförare av tre möjliga. Njöt en stund av utsikten innan sängen hägrade.

Värdparet Kerstin och Nicke i övernattningsvåningen. © foto: Bengt Ahlstrand     God Meze och trevligt umgänge hos Kerstin och Nicke. © foto: Bengt Ahlstrand     En Jonsson båt i lobbyn på hotellet. © foto: Bengt Ahlstrand

En trevlig kväll hos Kerstin och Nicke med Meze. En Jonsson båt i lobbyn.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 7 Juli: Vaknade till en gråmulen morgon, dock med en underbar utsikt. Solen letade sig fram bland molnen så vi får se hur dagen blir. Efter frukost kommer Nicke och kanske Kerstin hit. Nicke behöver tillgång till internet. Så blev det inte utan vi träffades vi Fältöversten. Vi handlar  lunch mat för att ta med ut till Fjäderholmarna. Vid Nybrokajen möter Gunn-Britt och Thomas upp. Härlig tur med båten och mycket vackert att beskåda under turen ut. Kerstin hittar ett bra lunchbord ute bland solande och möhippa sällskap. En trivsam stund och vi undrar lite över hur trivsamt det var för omgivningen då vi skrattade gott. Den blivande bruden med sällskap kom över med kakor. Vi han med att besöka allmogebåts utställning. På kvällen var vi på Kungsholmen där Hedlund - Olofsson bjöd på middag på restaurang, Levendi Bar & Kök. Där vi tillbringade några trevliga timmar i ett glatt sällskap. Kaffet fick vi serverat utomhus då jag inte orkade med mer musik. Tack än en gång kära vänner. Kvällen avslutades med lite bubbel och jordgubbar på Rigagatan. Trötta och nöjda tog vi bussen till hotellet och bussföraren bjöd oss på resan. En stund avkoppling innan vi hoppade i säng.

Hedlund ordnade ett fin boende åt oss. © foto: Bengt Ahlstrand          Fint boende på Scandic Frihamnen. © foto: Bengt Ahlstrand     Färjer kommer och går. © foto: Bengt Ahlstrand

Fin utsikt från rummet i Scandic Ariadne, som Hedlund och Olofsson bjuder på.

© foto: Bengt Ahlstrand

Trevligt att åter se spårvagnar i på stan. © foto: Bengt Ahlstrand     Lunch på Fjäderholmarna. © foto: Bengt Ahlstrand     Gunn-Britt, Thomas och en färja. © foto: Bengt Ahlstrand     Den blivande bruden, som får ett gårdsnamn från Leksand. © foto: Bengt Ahlstrand

Spårvagnar på stan. Lunch på Fjäderholmarna. Blivande brud!

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 8 Juli: Värsta dimman över Lilla Värtan i dag. Det gav mig en nostalgitripp från min tid som sjöman, när vi hörde passagerarbåten komma och lägga till utan att vi såg den. Endast mistluren som gav signal varannan minut talade om att fartyget gick för maskin. När jag var skeppare på Lisskulla skulle jag köra en Skallerormstur från bryggan i Mellsta upp till Gagnef. På nervägen var det så tät dimma så jag fick kolla uppmot träden för att kunna orientera mig. Ner kom vi och då lättade dimman. Efter den persen lade vi Lisskulla kvällen före på höstarna om det var risk för dimma. Trots detta väder så for vi med bussen till Rigagatan för att åka med Nicke hem till Dalarna. Vi stannade och åt en god lunch i Heby och i Hedemora fick vi kaffe hos Nickes svärmor. Vi hämtade även en glad Gizmo. Vilket regnande vi kom in i. Upp med packningen och i väg ut till Sågmyra för att hämta en blöt och butter Bosse, som dock piggnade till trots skitvädret. Handlade till morgonens frukost. Birgitta kollade "Solsidan" vilket inte var något program som föll mig på läppen. Däremot löste vi Melodikrysset innan det var dags att sova.

Dimma över Lilla Värtan. © foto: Bengt Ahlstrand

Dimma över Lilla Värtan.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 9 Juli: Värsta regnandet även i dag Vaknade tidigt och då det endast duggade lätt for Bosse och jag på en snabb kiss och bajs runda. Både han och jag var tacksamma att få komma hem igen. Efter frukosten lämnade jag in min cykel för service. Hämtade mattor på kemtvätten och lite andra ärenden. Väl hemma fixade jag så att datorerna är kopplade via kabel. Bättre fart på grejorna. Birgitta fick ett brev från Svenska Postkod Lotteriet, hon har vunnit en unisexcykel och 10 ledlampor, kul var det. Kerstin, Nicke och Gizmo kom förbi på lunch. Kul för Bosse som gillar att busa med Gizmo. Nicke och jag gick en promenad med dem i regnet. Vi försökte att sätta upp lite tavlor, saknar lämplig spik. Får bli en sväng till Klas i morgon. En kvällspromenad med Bosse innan det är dags för teve. Wallanderfilmen var bra och spännande.

Tisdag 10 Juli: Vaknade tidigt och kollade vädret. Inget regn så fort in med Bosse i bilen och upp till Stångtjärns parkeringen. Bosse var väl inte så begeistrad men gick efter lite lock och pock med på att rasta sig. Blöt som en hund blev han ändå i gräset. Mycke hår gick att borsta av "kostymen" hans. Birgitta pratade med Nilla, vi behöver ha hjälp av dem att betala hyran i Pagonda, då det dröjer innan vi kan komma ner. På förmiddagen ska Åsa och Birgitta beställa en soffa bland annat, från IKEA. Jag har blivit tillfrågad men dom är bättre skickade att sköta det estetiska i ett hem. Är det någon som undrar över gästböckerna på webbsidan, så jag har raderat dem då det sällan skrivs inlägg i dem. Nu är jag ekiperad. Birgitta kom hem med byxor, skjorta och en tröja, inköpta på Dressman. Det tackar jag för och inte nog med det Åsa och Birgitta handlade middagsmat. Dem åt skinksallad och jag och Bosse fick Kebabtallrik. Åsa tipsade mig om hur man skickar bilder från mobilen. Halv åtta hos mig, var en kul donna från götet i dag. Allsång på Skansen sedan. Vi går en promenad med Bosse innan vi lägger oss. Inget fungerande Internet nu på kvällen.

Onsdag 11 Juli: Felet låg hos "Home plugg", en anordning som kopplas till eluttaget för att slippa dra kabel. Efter reset, fick jag fart på linan. Morgonens volta med Bosse blev upp till Stångtjärn. Vi gick leden mot Källslätten. Efter några kilometer vände vi då det var så vattensjukt. Runt Stångtjärn då! Samma där vi fick vända även där på grund av vatten på stigen. Bosse plaskad omkring i diken och verkade gilla det. Han blir kanske en badhund! Jobbade på att koppla laptop till teven. HP laptop som pajade i Grekland gick hur bra som helst. Men min Sony, inköpt i Grekland får jag inte att fungera. Några tips? På eftermiddagen for vi ut till Främby Udde Resort, för att Bosse ska få lite sjöluft. Traskade runt och njöt av en glass och Bosse nosade runt till han upptäckte glassarna. Så lydig och sällskaplig Bosse blev, allt för att få slicka glass. Jag får köpa en ren vanilj åt honom. På kvällen var det teve som brukligt. Bosse varskodde att det var bajs dags, och så var det. Sedan dags att krypa till kojs.

Bosse och Birgitta vandrar runt vid Främby Udde. © foto: Bengt Ahlstrand     Vacker Grosshandlarvilla från 1897. © foto: Bengt Ahlstrand     Fina moderna byggnader. © foto: Bengt Ahlstrand     Främby Udde badplats och camping. © foto: Bengt Ahlstrand

Bilder från Främby Udde. © foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 12 Juli: Bra va! Sov ända till klockan åtta i dag. Det är bra när Bosse gör ifrån sig på kvällen, det ger ro och jag sover lugnare. Bosse och jag drar upp mot Stångtjärn, lite duggregn som ökar när vi är på hemväg. Birgitta städar medan vi är ute. Ingen höjdare med vädret, svårt att hitta på något som får dagen att gå. Vi for upp mot Falu Gruva och Bosse fick nosa runt, En biltur runt Aspeboda för att få tiden att gå. Nu är jag gnällig, känner jag. Det måste vara vädret som inverkar! Birgitta bjöd på god mat, stuvad vitkål till köttfärsbiffar, smaskens. Vi kollade sedan de program som gått med "Sommar med Ernst". Även "Halv åtta hos mig". Sedan en sen kiss och bajssväng sväng med Bosse. Lite sura är vi nog på varandra, Bosse och jag. Han hittade något ben som jag tog av honom och han blir så sur, gör utfall mot mina händer... låter som värsta tiger men biter inte. Tur för Bosse. Vi vill inte att han ska knapra på matrester ute i naturen. Te och en macka innan det är dags att koja med en bra bok. Nu läser jag "Inget att förlora" av Lee Child. Mycket spännande.

Fredag 13 Juli: Är det verkligen så att fredag den 13 är otursdag. Många olika händelser har inträffat just denna dag. Men varför har mitt Bild och Dokument bibliotek försvunnet? Märkligt i alla fall. Nu får jag fundera hur jag ska rädda tillbaka dessa då inga backupper fungerar. Bosse fick i alla fall en vända på morgonen. Birgitta hittade kantareller så voltan var bra. Åsa och Birgitta har åkt till Borlänge, kan bli dyrt!!! Marco kom över en sväng och hjälpte mig med Samsungen. Nu vet jag att meddelande är det samma som SMS. Beställde ett virusskydd till mobilen, om det nu fungerar med sms. God mat och teve fick avsluta dagen.

Lördag 14 Juli: Sov länge denna morgon, Bosse och Birgitta tog en sväng. Efter frukost var det dags för Melodikrysset. Bitgitta var på hugget i dag och vi tycker nog att det var ganska så lätt löst i dag. Slappar på förmiddagen med Bosse på balkongen med en kopp kaffe och en bok. Birgitta löser korsord. Uttråkade tar vi bilen till Ö Främby för att kolla vad det är för tärna jag sett där tidigare. Med kikarens hjälp såg att det var en fisktärna. Kvällen firade vi med Kronprinsessan Viktoria.

Söndag 15 Juli: I dag gratulerar vi systersonen Denis Ahlstrand Karlstad, som fyller 51 år. Ha nu en bra dag Dennis. Bosse däremot har ingen bra dag. Vid morgonens volta gick han ca fyrahundra meter sedan var det tvärstopp. Jag vände och åkte hem. Såg tre ganska orädda harar, troligen tonåringar, leka på grusvägen. Trots att en dam kom med två hundar. Ut i skogen ska vi gå, skor och strumpor på. Det gäller kantareller och att rasta Bosse. Med oss är Stina och Sören. Svamp? Men Bosse fick klösa omkring bland blåbär och kottar och glass åt vi i Torsång. Vi får försöka att väcka Bosses lust att fånga kantareller och inte bara jaga humlor, fåglar, ekorrar och allt annat, som vi inte ser eller hör, som rör sig i omgivningen. Birgitta vill inte laga mat i dag så det blir kinamat, Stina och Sören hänger med. Blir vid torget, Golden Palace tydligen den enda som serverar kinamat som har öppet! Vilken tur att vi gick dit. God mat och trevlig personal så dem besöker vi gladligen igen. En öl hos oss innan det var dags för en volta med Bosse och en rolig film, vet inte vad den heter men Julia Roberts spelade i en av rollerna.

Kaffe och smörgås i svampskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     En mjukglass slank ner vid Torångs kaffe. © foto: Bengt Ahlstrand

Rast i svampskogen och mjukglass i Torsång.

© foto: Bengt Ahlstrand

ndag 16 Juli: I dag ska vi åka upp till Korpholen med Harry P och se till fäboden. Säkert gräs som behöver klippas och skönt att komma dit och njuta av den fina naturen och Sjöbotten. Tar med kamera och kikare. Vi hämtar Harry P och far i väg med Birgittas goda dubbelmackor, kaffe och Bosse. Bosse sprang runt benen länge, när vi sa att "Du får följa" lade han sig på dörrmattan och väntade, svansen pendlade några slag varje gång vi passerade förbi. Jag visade Kajen området i Leksberg, som jag och Sören F utforskat för någon månads sedan. Det är så fin planerat. När vi närmade oss Lindor så såg vi själva vilka vattenmassorna som härjat i området. Trots att gräset var blött lyckades vi få fint på tunet. Harry bjöd oss på lunch. Det var Moskogen Restaurang som Harry valt, Harry vet att det är en av våra favoritställen. God mat alltid där. Sedan tillbaka till Korpholen och vi krattade ihop överflödigt gräs. Beskar ett plommonträd. Vi packade ihop och åkte upp till Jonheden för att kolla läget. Det var en stor förödelse av vatten från berget. Vi träffade på Jan-Olof som köpte vårt hus och Lasse Jobs. Det var trevligt att se dom. Sedan hem till Falun. Jag kollade om min cykel var klar och Birgitta handlade mat. Bosse fick en promenad med Birgitta hem från ICA. På kvällen en Wallander film.

Fint blev det trots blött gräs. © foto: Bengt Ahlstrand

Nyklippt på Korpholen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 17 Juli: I dag fick Birgitta sovmorgon och Bosse och jag for till Ö Främby. Först träffade vi Lido och Rolf, Rolf är en tvåbent kamrat, sedan dök det upp flera hundar under voltan. Bland annat Selma en badglad tjej från Gävle. Gillade skarpt att bada och simma efter pinnar. Hem till en god frukost. Kerstin S försökte ringa i går medan vi satt med våra TV lurar. Vi ska upp till hennes stuga och njuta några dagar. Fiska! och plocka svamp kanske. Det blir trevligt, det är så vacker natur vid hennes stuga. Min cykel är helservad hos Sportson Falun, på vägen dit stannade jag för att se på SPF folk som spelade Boule vid Kålgården, jag blir så sugen. Birgitta har fått en återbudstid på ortopeden i dag. Samtidigt var det full fart i tvättstugan men vi han med allt till slut. En sväng hem till Åsa och fikade. Nu ska fiskegrejorna fram ur gömmorna. Ska verkligen bli kul att fiska, det var så länge sedan. Men jag är välutrustad med grejor såg jag när jag hittade på fiskelådan.... På kvällen teve bland annat Allsång på Skansen.

Onsdag 18 Juli: Vi åkte alla tre ut till Ö Främby för att umgås med hundar och ägare. Skönt i solen där låg Dreja och njöt i fulla drag. I dag träffade vi även Teddy. Teddy har blivit biten av en schäfertik, inte så trevligt. Efter frukosten ska vi packa bilen och åka upp till Kerstin Ström och hennes sommarstuga. På vägen upp kom vi in i ett par riktiga skyfall, vi såg nog inte mer än tio meter framför bilen. När vi närmade oss Ljusdal så sken solen. Kerstin mötte upp med skottkärra då det ör en bit fram till stugan. Lennart och hunden Jack fanns på plats när vi kom. Lennart och jag tog roddbåten ut till ett bra fiskeställe. Vi fick några fina abborrar. Middag på bryggan smakade gott, vin och öl därtill. Jag provade senare på kvällen kastspöet, som legat i "träda" i många år. Fel drag, ingen fisk den vägen. En stund på altanen innan det var dags att krypa ner i slafen.

Torsdag 19 Juli: I dag gratulerar vi två som fyller år Anne Wiklund Falun, som fyller 92 år och Jan-Olov Karlsson Jonheden Djura som fyller 44 år. Hopas att ni båda får en skön dag. Vi har det. Solen lyser från en klarblå himmel och Bosse och jag har promenerat runt och tittade på den förödelse som orkanen Dagny orsakat. Sedan satt vi ute på bryggan i solen och myste. Kollade sjöfågel och ett Sädesärla par som matade sina telningar. Det är så fridfullt med alla fåglar. Under en promenad såg vi en Fiskgjuse cirkla omkring över sjön. Kerstin stekte kolbullar och det smakade mumsigt. Till det fick vi ett par snavare, OP Andersson. Sedan for vi ut och rodde drag, Kerstin rodde Bosse och Birgitta i fören och jag i aktern med kastspö. Napp inte då. Vi besökte en kusin till Kerstin, som har stuga på andra sidan sjön. Jesper deras barnbarn fick en abborre på 6,2 hekto, inte illa. Kvällsvarden var mina fångade abborrar, grillade och jag åt starka goda grillkorvar. En stund uppe på altanen innan det var dags att knoppa in.

Kerstin och Birgitta njuter av kvällen på bryggan. © foto: Bengt Ahlstrand          Även en unge behöver god frukost. © foto: Bengt Ahlstrand          Här fiskade jag abborre. © foto: Bengt Ahlstrand          Bosse njuter i solen. © foto: Bengt Ahlstrand

Kvällsvard för oss och frukost för sädesärlan. Fem abborrar fick jag här. En av Bosses favoritställen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 20 Juli: I dag gratulerar vi Per Weilander Storvreta, som fyller 54 år. Ha en bra dag Per. Vaknade tidigt och gick en lång vända med Bosse. Kallt och blåsig morgon. Jag vände vid en skogrand av fallna träd som inte bolaget hunnit med att kapa upp. En märklig syn, bred gata som en avverkning och sedan plockepinn av fallna träd och rotvältor. Efter den voltan smakade frukosten gott. Birgitta diskade efter det att jag eldat under pannmuren. Stortvätt av kropparna blev det även. Sedan en tur in till Ljusdal för att handla. Även ett besök på Hembygdsgården där Kerstin bjöd på kaffe och macka. Tillbaka till stugan, Kerstin vill att vi stannar en dag till. På kvällen kom dottern Catarina en pigg och trevlig tjej, som gärna slänger käft precis som sin mor. Vi fick en trevlig kväll på altanen med god mat, kycklinggryta. Jag provade kastspöet nere i älvfåran och fick fem fina abborrar. Trötta på kvällen var vi alla så det blev sängen som lockade mest.

Frukost på bryggan. © foto: Bengt Ahlstrand     Utsikt från bryggan. © foto: Bengt Ahlstrand     Vacker solnedgång. © foto: Bengt Ahlstrand     Även en sten gick att ligga på! © foto: Bengt Ahlstrand

Frukost med morgon och kvälls vy. Bosses stenfavorit.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 21 Juli: Samma långa vända med Bosse som nu vant sig vid att om han lyder så slipper han kopplet. På ett krön såg jag ett rådjur komma ut ur en glänta. Nu vill jag se hur Bosse reagerar. När vi närmar oss krönet, blir det liv i nosandet. Jag kopplar upp honom innan han hinner dra i väg. En god frukost avnjuts och sedan ägnar jag mig åt att fylla på vatten och elda i pannmuren. Bära in ved och allmänt nyttiga ting. Kerstin skojar att det är skönt att bli av med oss och jag säger "Vi åker till Hedluns". Birgittas telefon ringer och vi hinner inte att svara. Det är Nicke Hedlund som ringt. Jag ringer upp och Nicke vill att vi ska komma och bada bastu och äta middag på kvällen. Så kan det gå om man skojar om att åka till "Hedlunds". Vi blir glada och inte minst Bosse som får träffa Gizmo. Vi åker via Falun för att ta med ombyte till bastun. Det kändes skönt att bada bastu efter några dagar i skogen, där jag frös som en hund..... måste bero på medicinen jag naggar och de kalla vindarna. I övrigt bra väder uppe hos Kerstin S. Kerstin H bjöd på god mat och vi fick ytterligare en trevlig kväll. Nickes svärmor, Ingegärd var också med en glad och sprallig dam. Bosse och Gizmo trivs så bra ihop. Nicke och jag gick en vända på kvällen med hundarna. Nicke reseledaren bokade en vecka på Samos för oss och Nicke, som ska hjälpa till att plocka hem lite mer från huset. Kerstin och Ingegärd är hemma som hundvakter.

Gizmo och Bosse. © foto: Bengt Ahlstrand     Gizmo tycker det var lugnast ute på altandäcket. © foto: Bengt Ahlstrand     Polarna Gizmo och Bosse. © foto: Bengt Ahlstrand

Hundpolarna på kalas i Hökviken.  © foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 22 Juli: Vaknade i Hökviken till en varm och solig morgon. Trots de kyliga vindarna uppe i norr hos Kerstin S var det uppehåll alla dagar. Frukosten intogs på altanen efter det att Nicke och Birgitta rastat hundarna. Jag fick sovmorgon vilket jag tackar för. Vi pratade om Tioträffen i september i Stockholm. Nicke lovade att fixa hotellrum. Sedan for vi hem till Falun. Birgitta ska köra tvättmaskinen vilket kan behövas. Vi tackar nu vännerna Ström och Hedlund för några trevliga dagar. Till middag åt Birgitta abborrarna som jag fiskade och jag bjöds fiskbullar, det närmaste i fiskväg som faller mig på läppen. Bosse fick en promenad och sedan såg vi på "Mamma Mia" på teven innan det var dags att sova. Trötta är vi.

Måndag 23 Juli: I dag gratulerar vi två som fyller år Camille Chebli Göteborg, som fyller 47 år och Carina Sjöblom Hofors som fyller 42 år. Hopas att ni båda får en skön dag. Trots regn ville Bosse knalla upp till Stångtjärn. Nu vände vi lite tidigare då regnet ökade. En stor del av dagen ägnade vi åt att hjälpa Åsa med att skruva upp tavellister och teve på väggen. Sedan handlade vi mat på ICA Maxi och Birgitta bjöd oss på en god korvgryta. Bosse fick några promenader mellan teve programmen. Sent i säng blev det på grund av Wallander filmen Luftslottet!

Tisdag 24 Juli: I dag gratulerar vi Sivert Jonsson Falun, som fyller 78 år. Ha en bra dag Sivert. Jag och Bosse gick till Lövberget fram och åter. Vi ville båda gå hem då regnet hotade som vanligt. I dag så började jag spela Boule igen, efter många års uppehåll. Kändes bra och det var trevliga medspelare. Städade bland verktyg och annat. Mycket går till tippen. Bosse fick en promenad upp till Harry P som bjöd på kaffe, kaka och godis. Ja inte till Bosse utan till oss. Birgitta syr en markis för att ha som insynsskydd på balkongen. I dag var det fest på teve. En timma med Tomas Ledin på Skansen, efter ordinarie programmet Allsång på Skansen. Så bra.

Onsdag 25 Juli: Saaben ska till verkstaden i dag. Vi for upp alla tre och lämnade bilen. En skön promenad hem till frukostbordet. Nu är bilen snart reparerad! Vi är uppe i niotusen nu och det återstår tre saker till att fixa för ca sex tusen.... Birgitta är duktig på att gissa eller veta, vad det kostar att fixa bilar. Hon trodde i december innan vi for hem till Sverige, att det kommer att kosta närmare femton tusen. Nu är det bara fjärrlåset till bakdörrar och bältesindikeringen på främre passagerare plats kvar att åtgärda. Jag cyklade upp och hämtade bilen. Det var dumt för senare under dagen värker det i foten. Likar som en skadeskjuten kråka. Voltaren salva och tabletter håller mig vid något gott humör. Vi lyckades trots detta få in bäddsoffan i arbetsrummet, medels mattor att hasa den på. I morgon kommer det möbler från IKEA i Gävle, bland annat en soffa. Birgitta var ner och tittade på Crusing jag avstod och vilade foten. Kollade teve på kvällen. Bosse sittstrejkade av någon underlig anledning!! Vill inte gå!!!

Torsdag 26 Juli: Dagens volta med Bosse var ute i Ö Främby. Lite mindre påfrestning på tån. Men jag är skapligt bra i foten i dag. Tackar Voltaren för det!? Kul för oss och bra för Bosse att få busa lite med andra doggar. På Söndag får Bosse träffa en gammal grekbekant, Ira som numera bor i Sverige och vi får träffa Sylvia och Lars-Erik B. I dag blir det stressigt med tidspassning. Posten ska leverera Birgittas vinst cykel och IKEA ska leverera soffa, bord och vitrinskåp och vid olika, inte bestämda tidpunkter. Samtidigt behöver vi handla, besöka Clas i Sjön och rasta Bosse. Cykeln har nu anlänt. Men IKEA har inte hört av sig och klockan är 18.31! Men dom kom strax efter och det gick smidigt att få alla paket på plats. Vi kunde nu åka och handla mat till helgen, som vi ska tillbringa i Korpholen. Det är märkligt, när vi handlar så tar det 54 minuter att komma förbi grönsaksavdelningen och 35 sekunder att komma förbi korvavdelningen!!!! Vi startade monteringen av soffan, trots den sena timman. Allt gick bra, nästan, två brickor av totalt sex stycken lyckades att rymma!! Fattar inte när, och vart. Jag har då haft mängder av brickor men nu hittar jag ingen.. ja ok då en som inte passade. Får jaga rätt på brickor i morgon.

IKEA leverans, en soffa skall det bli. © foto: Bengt Ahlstrand

Dagens beting, en soffa ska monteras.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 27 Juli: I dag gratulerar vi Ann-Mari Johansson Smedjebacken, som fyller 68 år. Ha en bra dag Ann-Mari. Först en vända med Bosse och sedan till tippen med kartonger och elektronikskrot. Vi letade efter de två förrymda brickorna i dagsljus utan resultat. Efter frukosten ska vi packa bilen för att åka till ett av våra favoritställen, Korpholen. Birgitta körde damsugaren och torkade fönster och annat pyssel. Jag körde gräsklipparen och trimmern. Jag snyggade även till vägen upp till genomfartsvägen. Tur har jag om Harry P inte ger mig sparken, för att jag ödslar bensin på allmänningen. Snyggt blev det i alla fall. Vi gick en volta med Bosse och kollade förödelsen efter översvämningarna. Lasse J kom på fyrhjulingen när vi var på väg till honom. Vi åt gott, en paj som Birgitta haft med sig. Vi fick några timmar med nostalgi från vår tid här uppe. Jag tände en brasa på kvällen.

Tunet nyfriserat. © foto: Bengt Ahlstrand       Vägen till fäboden också friserad. © foto: Bengt Ahlstrand       Trevligt möte på Sjöbotten. © foto: Bengt Ahlstrand

Perssons fäbod och väg friserad. Trevligt möte på Sjöbotten.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 28 Juli: Vi har då sovit gott i natt. Tyst och rogivande omgivning. En vända ner till brunnen för att hämta vatten och Bosse ville mer än den korta promenaden. Birgitta lagade frukost och Bosse och jag gick en längre kiss och bajs runda. Vi lyssnade på Melodikrysset utan uppkoppling och kryssplan. Vi får fylla i krysset i morgon när vi kommer hem. En svampletar promenad med Bosse som ledare, resultat en kantarell. Jag åkte in till Leksand för att handla mat och att försöka skicka några bilder till Facebook. Det gick alldeles utmärkt att skicka bilder och att läsa e-mail. Sedan en sväng förbi Jonheden och hämtade V75 andelar som Lasse J fixat åt oss. Fick även av Lasse de berömda och förrymda brickorna till soffan. Tack alla ni andra som hört av er med erbjudande av brickor. Vilken lycka att sitta på tunet och nagga kyckling med några glas vin. Inte minst med en gullig Bosse, Bosse är alltid gullig när det finns chans på matnyttigt. Nu ska vi äta kräftor i kväll, småkyliga efter två dagars upptining. Lasse J kom med glada nyheter, vi har sju rätt på V75.

Söndag 29 Juli: Sovmorgon för min del och Birgitta gick morgonvoltan med Bosse. En varm och solig dag kan det bli. I dag lite småpyssel bytte ut en trasig ytterlampa och allmän städning. Vid lunchtid for vi till Sylvia och Lars-Erik för att träffa Ira, en Leros hund. Vi var ner till en granne till dem, med en tik som heter Mira. Hundarna kunde springa lösa i deras trädgård. Full rulle är bara förnamnet på deras lekar. L-E bjöd på gott kaffe innan vi for hem till Falun. Nu ska ni få höra mer om mina bekymmer med brickor till soffan. Jag fick brickor av Lasse J och allt var bra. Trodde jag, en bricka hittade jag resten finns väl någonstans på Korpholen!! Jag ringde till Anders S och fick några brickor av honom så vi kunde färdigställa soffan. Även soffbordet skruvade vi ihop. Lite sallad och keso till kvällsvard. En långtur med Bosse innan det var dags att skriva klart dagboken.

Ira från Lersos. © foto: Bengt Ahlstrand     Ira och Bosse två f.d. Leros hundar. © foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 30 Juli: Morgonvolta upp till Stångtjärn. Vi mötta ett par med tre Borderterrier, roliga krabater som av och till skällde ut Bosse. Jag vaknade redan vid fyra tiden och monterade färdigt ett överskåp. Sedan jobbade jag vidare med vitrinskåpet vilket tog hela dagen, ja nästan. Man tar det lugnt och får ibland fundera över ritningar. IKEA har ett bra litet verktyg i plast. En nubb hållare. Nu slipper man hålla småspikarna med en tång. Jag har nu glasdörrarna kvar att montera och sedan para ihop de olika skåpen. Kvällen ögnade vi oss åt att kolla på teve.

En smart spikhållare. © foto: Bengt Ahlstrand

En smart spikhållare. © foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 31 Juli: I dag gratulerar vi Hans Wickbom Hedemora / Samos, som fyller 55 år. Ha en bra dag Hans. Tidigt uppe i dag med, vi skall till veterinären Åsa Martinsson i Leksand och då vill jag att Bosse ska vara ordentligt rastad. Efter fasta sedan 20 i går kväll finns det nog inte så mycket att hoppas på. Några antydningar, annars mest skvätta på alla grässtrån som finns!! Vi åkte upp till Leksand och vägen dit var kantad av endera regn eller sol beroende på var man för tillfället befann sig. Mycket lokala skura om man säger. Vi vägde in Bosse 10,2 kilo och sedan fick an två lugnade sprutor. En pläd var utlagd på golvet men Bosse behagade somna på mina skor och underben. Då lämnade vi huset och for till Tällberg för att äta lunch på Gyllene Hornet. Ingen vad vi fick höra har lunchbuffé enbart tallrik. Det blev till sist min favorit Moskogen som fick oss som lunchgäster. Vi han med att kolla båtar och Birgitta hittade några klädesplagg. Bosse var låg när vi hämtade men inte så låg utan att han kunde besvara en skälland patient som dök upp på kliniken. Den levergodis vi köpt i storpack är orsaken till placken som Bosse fått och små hundar är utsatta för. Så nu åker godiset i soptunnan och vi får skaffa annat godis. Stina ringde och dom cyklade iväg någon stans och jag monterade nästan färdigt vitrinskåpen. Kollade OS fotboll damerna. Lassi Karonen från Djura vann överlägset i kvartsfinalen. Gratulerar till det och sedan spända att följa Lassi vidare mot final!

Onsdag 1 Aug: Kalo mina. Sov länge i dag och det var skönt för oss alla tre att ta det lugnt. Vid vår morgonvolta i dag hittade vi kantareller så det blir en svampmacka till kvälls teven. I dag klockan 12.20 startar Lassi Karonen kanottävling OS. Hoppas att den visas i teve för då tar jag rast från vitrinskåps jobben. Bra jobbat av Lassi Karonen, två utan att anstränga sig för mycket. Nu blir det jobb till tippen, alla kartonger och dem är många från IKEA förpackningar. Vi körde upp i skogen för att kolla efter svamp. När inte Bosse vill luska ut var dom finns så får Birgitta agera svamphund och med den äran! Monterade de tre sektionerna till vitrinskåpet och rest det på plats. Sedan kollade vi teve och jag satt länge och såg på OS.

Torsdag 2 Aug: Ö Främby var dagens hundutflykt. Bosse spårade ivrigt och drog mig genom buskar och snår. Det visar sig att det går en rådjursfamilj i trakten. Bosse fick en borsten, jag med borste inte i glas. Han njuter verkligen av sitta på bagageluckan, med god utsikt och bli ompysslad. Efter frukosten var det dags att slutmontera vitrinskåpet. Lite pyssel med dörrarna, inte helt ok. Det finns säkert någon som kan fixa det vid tillfälle. Snyggt blev det. Tittade på segling 470, svenskarna är duktiga. Sedan får vi gratulera Håkan Dahlby till silvermedaljen i Doublé Trapp. Vi planerar nu för en ny skön helg i Perssons fäbod. Vi är så tacksamma att vi får låna den. Inte lätt att sitta i en lägenhet, åtminstone inte för mig. En sista vända med Bosse innan det är dags att avsluta en bra dag. Birgitta har förskönat vitrinskåpet redan!

Morgonvolta Birgitta, Gunilla och Eva med hundar. © foto: Bengt Ahlstrand     Alice på grönbete. © foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta, Gunilla och Eva med hundar. Alice på grönbete.

Vitrinskåpet färdigmonterad. © foto: Bengt Ahlstrand           tvbänk

Vitrinskåpet färdigmonterad   Någon som behöver en tv bänk?

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 3 Aug: Ö Främby var även i dag målet för volta med Bosse. I dag bra uppslutning av doggar med vidhäng. Gråmulet väder men ingen kyla. Klockan 13.30 gäller det att bänka sig framför teven. Lassi Karonen ror förhoppningsvis för medalj, men bra att Lassi har kommit till final. Vi var ner till djuraffären och handlade mat åt Bosse och sedan till ICA för att handla åt oss tvåbenta. Lassi var nära medalj och gör ett bra lopp trots allt. Nu packar vi för en skön helg på Korpholen. Med nytankad bil kör vi först till Leksand för att handla det vi glömt ... och andelar till morgondagens V75. Middagen består av grillad kyckling och Rydbergs goda potatissallad. Lasse J ringer precis när vi är på väg upp till honom. Bosse gillar Lasse! Vi klämmer ett par öl ute i Lasses nyinköpta trädgårdsmöbler. Barbro, Peggy och Janne, dem som köpte vår gård kom ner och gjorde oss sällskap. En trevlig och skratt rik kväll. Bosse träffade Murre som "morrade" grovt. En skön promenad ner till Korpholen och en väntande säng.

Bosse och LasseJ spanar efter Murre! © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse och Lasse J spanar efter Murre!

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 4 Aug: Vaknade tidigt och jag gick med Bosse på en morgonvolta. Vi gick ner till badet vid ån. Forsar på ordentligt med vatten fortfarande. Bosse gillar vatten det är helt klart. En god frukost serverade Birgitta vid hemkomsten. När jag hämtade vatten såg jag att flera kommit till fäboden. Vi löste Melodikrysset, vi får skicka in krysset när vi kommer till en WiFi anslutning. Jag var en sväng in till Leksand för att handla och kunde lägga ut några bilder på Facebook. Handlade hamburgerbröd till kvällens begivenhet hos Lasse J. Först grillar vi och njuter i solen, det ser fint ut just nu, Sedan ska vi följa V75 travet. Vi får väl hoppas på sju rätt denna vecka!!!! Lasse har lovat att fixa en brasa i sin utomhus eldstad. Han vet att jag njuter av brasor i alla former. Fy om du har sådana tankar!!!! Barbro och Janne kommer också att vara med oss, det blir säkert en häftig kväll med många glada skratt. Det blev så, en trevlig kväll och jag njöt av Lasses utomhuskamin. Fem rätt på V75 gjorde kvällen ännu "trevligare"!! Sedan hem till Persons Fäbod för att sova. Tack för en trevlig kväll!

Grillparty hos Lasse J tv. sedan Barbro och Janne. © foto: Bengt Ahlstrand     Eftersom Bosse var bjuden så kom Murre på inspektion. © foto: Bengt Ahlstrand     Fyrmästare Lassa håller trivseln igång. © foto: Bengt Ahlstrand     Rogivande att titta in i elden. © foto: Bengt Ahlstrand     Bra mycket bättre än teve. © foto: Bengt Ahlstrand

Grillfest hos Lasse J. Barbro och Janne. Kapen Murre. Lasse håller fyr. Skönt och rogivande att titta in i elden.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 5 Aug: Vaknade vid sextiden så Bosse och jag gick en tidig volta. Troligen vildsvin på ängarna då Bosse vid något tillfälle gick in på åkern, morrade och backade ut med svansen mellan benen. För att i nästa minut stödda upp sig och ivrigt pocka på att få "gå till anfall". Efter frukosten begav vi oss ut i svampskogen! Vi gick i fel skog, Birgitta hittade två kantareller och jag fick ont i mitt knä igen. Klippte gräsmattorna, då inte svåger Harry sparkat mig som gräsklippare så fixade jag till hela vägen upp till genomfartsvägen! Ser så trevligt ut. I dag var det mera folk på fäboden. På hemvägen köpte vi korv på Rältagården. Som ni säkert har insett så finns det ingen WiFi tillgång i Korpholen varför jag uppdaterar dagboken sporadiskt, senast Söndag kväll. Melodikrysset är nu ifyllt och inskickat. En bra film om spion och agenter fick avsluta kvällen.

Måndag 6 Aug: I dag gratulerar vi Roland Wallgren Örebro, en i Tiogänget som fyller 67 år. Ha en bra dag Roland och vi ses snart i Stockholm. Bosse var lat i dag så vi fick sovmorgon. Men vilken morgon, inget regn bara sol hittills, men det går väl över. I dag var det inte roligt att bokat tvättstugan. Torkrummet tömdes inte under vår tvättid av den som bokat 7 - 10,30 filtret till torktumlaren var igengrott av ludd. Detta är väl en ganska vanlig företeelse!!! Vi for upp till Stångtjärn med Bosse för att leta svamp, vi hittade lite kantareller. Ett besök hos Bergnils Järnhandel för inköp av en bärplockare. Där hittade jag också en fiffig bärrensare. Andreasson en granne till oss på Jonheden lånade oss en gång en sådan rensare och jag vet att den är bra. Så nu blir det bärplockning i år. En Wallander, Jokern avslutade dagen.

Tisdag 7 Aug: Birgitta och Stina L åker på bussresa till Laxön och jag fortsätter ut till Ö Främby med Bosse. Endast Gunilla med Bondy är ute i regnet. Våt ända in på kroppen trots regnjacka, den är väl så gammal så all impregnering är borta. Mötte Tord med sina jyckar när jag var på väg hem. Det var länge sedan. På grund av regn och genomblöt så skippade jag Boulen denna morgon. Vädret blev bättre på eftermiddagen så Bosse och jag for ut till Hökviken och Linghed för att gå en Fäbodvandring. Korvgryta hos Olofsson bottnade för en lyckad dag. Tack Gunn-Britt. Vi var bara åtta, bl.a. Thomas och Nicke, Gizmo och Bosse oräknade, som samlades vid Bondsågen för att vandra till Gylleberget. Många uteblev säkert på grund av risk för regn. Vi som gick fick i alla fall en trevlig vandring i vacker natur. Inga, den lilla flickan från vandringen till Spjärsbodarna var med. Duktig för att bara vara sju år! Nu kan vi tala om att vara dyngsura. Blöta upp till knäna av gräs och ris anlände vi Gylleberget. Där fikade vi innan vi fick biltransport tillbaka till Bondsågen. Tack Nicke för kaffe och macka. Sent anlände Bosse och jag Falun. Birgitta tipsade om att sätta fötterna i ett fotbad och värmen återkom i kroppen. Gizmo och Bosse är nog dem som har bästa kondition av oss alla. Somnade ovaggad.

Samling vid Bonsågen, Bruno i röd jacka informerar oss. © foto: Bengt Ahlstrand     Åtta tappra vandrare, Inga sju år yngst i gänget. © foto: Bengt Ahlstrand     Bara glada miner. © foto: Bengt Ahlstrand     Gizmo strävar på med husse Nicke. © foto: Bengt Ahlstrand     Släjor och trolsk natur. © foto: Bengt Ahlstrand

Bilder från Fäbodvandring Bondsågen till Gylleberget. © foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 8 Aug: I dag gratulerar vi svägerskan Solweig Boiardt Weilander Hässelby, som fyller 79 år. Ha en bra dag Solweig. Bosse var lite spak i dag, ingen brådska ut för kiss och bajs runda! Själv hoppade jag i ett varmt karbad för att mjuka upp lederna. Det får nog bli bastubad på lördag i Linghed. Nu är det stövlar på för en sväng i blåbärsskogen. Skörden blev både blåbär och kantareller. En kille som var ute och joggade kunde inte låta bli att plocka fina kantareller som vi fick när han kom i kapp oss. Det tackar vi för. Tyvärr var det blött i blåbärsriset, vi var ute för tidigt, men efter att bären fick torka på ett skynke på balkongen var det dags att testa vår nyinköpta bärrensare. Den fungerade alldeles utmärkt. Kollade på OS i dag, löpgrenar är spännande att följa. Sedan hopp i bingen.

Invigning av bärrensaren. © foto: Bengt Ahlstrand     Bärrensaren var godkänd. © foto: Bengt Ahlstrand

Invigning av vår inköpta bärrensare.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 9 Aug: Morgonens volta blev ute vid Ö Främby. Skaplig anslutning i dag. Dom har så roligt i hundgruppen. Birgitta har tvättstugan i dag. Kerstin H ringde och språkade med Birgitta. Vi ska träffa dom och Olofssons på lördag. Kollade OS höjdhopp damer och stafett 400 meter herrar. Vi var runt och letade lämpliga kängor att vandra i. Dålig service i de flesta skoaffärer hittade sedan lämpliga på Jaktia i Norslund. Birgittas storlek var slut med dom tar hem flera. Så att vi är rustade för vandring. Vi avslutade flackandet på stan med en kebab med bröd på Piccolo Mondo. Sedan hem för att kolla OS. Bosse nöjd med dagens motion, får vi hoppas. Trots en skaplig dag så föll det regn på kvällen!!

Caxa spanar in något att jaga! © foto: Bengt Ahlstrand     Boundy poserar. © foto: Bengt Ahlstrand     Sol i dag fast kalla vindar. © foto: Bengt Ahlstrand

Morgonens hundträff. Bland andra Caxa och Bondy.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 10 Aug: I dag gratulerar vi Anita Lång Gävle / Pythagorio, som fyller 68 år. Ha en bra dag Anita i värmen. Vi ha ingen bra sommar tycker jag... kallt och regn nästan varje dag. Vi gick upp emot Stångtjärn denna morgon. Vi träffade Sonny med husse och någon mer hund som Bosse träffat tidigare. Vid hemkomsten blev det dopp i badkaret för Bosse, han gillar det nog! Åtminstone när vi fönar honom med hårtorken han rör sig inte ur fläcken då. Vid elvatiden hämtar jag svågern Harry P för färd upp till deras fäbod Korpholen. Vi ska klippa gräs och kolla en del som behöver åtgärdas. Sedan bjöd Harry på lunch, Moskogen så klart! Det tackar jag för. Åter i Falun handlade vi mat, dels till i morgon hos Hedlunds och dels upp till Järvsö för mig och till Kerstin S och Birgitta inför deras Norgeresa. Inget trevligt att komma till lägenheten grannen under oss är hemma och spelar hög musik. Ett par glas vin och ost avslutar kvällen.

"Inte riktigt torr men belöning kan jag ta emot ändå" © foto: Bengt Ahlstrand

"Inte riktigt torr men jag tar gärna emot godis!!"

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 11 Aug: I dag gratulerar vi Ulf Dahlqvist Linköping, som fyller 56 år. Ha en bra dag Ulf. Morgonrunda med Bosse och sedan frukost Birgitta och Åsa åker till Dala-Järna och Flygdagarna jag är hemma och håller Bosse sällskap. Jobbar med router problem då jag använder en router som växel till två datorer på en lina. Var ner på stan och handlade öl till bastubadet. Även en kebab tallrik slank ner. Bosse gillar kebab kött. Plockar ihop det som ska med i bilen ut till Hökviken. En glad Gizmo mötte oss när vi kom fram. Nicke och jag promenerade till bastubadet. Några sköna timmar med bastugänget. När Birgitta anlände från Flygdagarna vankades det middag. Då har Gunn-Britt och Thomas anslutet. Vi har sedan en trevlig kväll som alltid när vi träffas. God mat och gott att dricka förgyller det hela. Något sent efter en sista volta med hundarna var det dags att hoppa i snarkofagen.

Ska ni gå och basta utan oss? © foto: Bengt Ahlstrand

Ska ni gå och basta utan oss?

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 12 Aug: Doggarna kom inrusande där jag sov med svansar som propellrar. Det vart bara att glida ur snarkofagen och ut med dem på morgonvoltan. Nicke kom med kopplen och sedan bar det iväg. Skönt väder trots avsaknad av sol. Efter en god frukost bar det av mot Falun för omlastning för resa upp till Järvsö och Kerstin S stuga norr om Ljusdal. Kerstin S ringer och erbjuder en grönsakssoppa när vi kommer vilket vi tackar jag till. "Blanda inte i för mycket grönsaker" sa jag och Birgitta upplyste mig om att Kerstin var en hejare på soppor. Det var så sant kanongott och jag fick korv i min soppskål. Det tackar jag för. Jag far sedan med många goda råd upp till stugan. Bosse kilar ner till bryggan direkt och spanar ut över sjön. Två änder hannar bråkar på andra sidan viken, viket måste undersökas, tycker Bosse och drar som en avlöning. Birgitta ringer på kvällen och frågar om jag öppnat det kuvert som Kerstin skickat med. Däri fanns förutom en del bra telefonnummer en "alkotestare", en pappskiva med snören och ett sugrör.... gick inte att blåsa med....rött hela tiden. Det kallar jag humor. Nöjda och glada kryper vi till kojs med en brandgul himmel utanför sovrummet.

Måndag 13 Aug: Vaknar vid niotiden och tar då en långpromenad med Bosse. Bosse får löpa fritt och jag övar lite inkallning. Det är helt underbart att kunna traska runt med Bosse som kan kuta runt fritt och nosa på allt. Sedan frukost, fil och mackor. Grå mulet ute men det gör inget, sjön ligger spegelblank. Så himla mysigt jag och Bosse har det. Vi har suttit på bryggan mest hela dagen och kollat djurlivet. Åtta lommar simmar runt. En Mink med ungar kilade runt bland stenblocken vid stranden. Festligaste synen var när Bosse låg med nosen mot bryggan och en trollslända landade 20 centimeter från nosen, dom blev nog lika snopna båda två. Nu på kvällen kom två Estländare i varsin skåpbil. Den ene kom emot mig och jag fråga de vad han vill. Fiska! Ok på andra sidan detta är Privat sa jag. Man blir lite misstänksam. Hela kvällen och en bit inpå natten satt jag och kollade vad dom gjorde. Jag kröp till kojs och förväntade att Bosse skulle varsko om dom kom närmare huset. Dessa misstankar beror på att det varit inbrott tidigare.

Kerstins hjälp då jag trott att jag glömt alkomätaren tidigare. © foto: Bengt Ahlstrand     Kerstins förhållningsorder. © foto: Bengt Ahlstrand

Trodde jag glömt alkomätaren senast jag var hos Kerstin!!! och dagordning.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 14 Aug: Vaknar vid fyratiden och det var tyst på parkeringen. Vid sjutiden packade dom ihop och startade med en rivstart. Märken efter rivstarten uppfatta jag inte när Bosse och jag följde efter dom för att se åt vilket håll dom for, utan när jag gick hem. Bråttom upp till huset då jag inte var säker på om dom kommit tillbaka genom skogen. Men ingen fara, kollade nog hur det såg ut där dom övernattat och såg då inte groparna efter däcken. Bosse jagade iväg en mink som förskräckt hoppade i vattnet. Från bryggan studerar jag nio stycken Storskrake som fiskar, vilket skådespel. Två tranor seglade över i morse. Lennart kommer ut och hälsar på. Han bjuder på varmkorv med bröd. Ett trevligt avbrott i natur spanandet. Jag har under dessa två dagar tillbringat mesta tiden på bryggan med kamera och kikare. Bosse har sina bästa dagar, strövar fritt omkring, kommer alltid till baka och kollar vad jag gör. Trötta och nöjda kryper vi till kojs. Bosse ligger på kudden och snusar i mitt öra men har inte hjärta att flytta på honom.

Spanar efter Storskrak. © foto: Bengt Ahlstrand     Storskarak. © foto: Bengt Ahlstrand     En som stromtrivs på landet! © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse spanar på Storskrak och njuter av friheten på landet.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 15 Aug: Ännu en underbar dag att vakna till. Efter en långpromenad med en älgspanande Bosse så blir det en god frukost. Bosse är i sitt esse. Han ligger oftast på bryggan och njuter, sedan nosen i vädret och en tjurrusning upp i skogen... alltid något som rört sig, ekorrar är ju kul att jaga. I kväll kommer damerna tillbaka från en tredagars resa till Norge och Hurtigrutten, så det får bli storbyk och disk av tallriken, skoghuggare stuket har det varit dessa sköna dagar i Kerstin S stuga. Vid 22 tiden kommer dom och det blir  en sillmacka och öl innan vi alla hoppar i respektive binge.

Varmvatten till disk och tvagning. © foto: Bengt Ahlstrand     Bosse spanar. © foto: Bengt Ahlstrand     En av alla spararstenar. © foto: Bengt Ahlstrand     Var är dom! Fåglar och Minkar. © foto: Bengt Ahlstrand

Varmvatten till disk och tvätt. Bosse njuter och spanar efter fåglar, mink och ekorrar.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 16 Aug: Vaknar till en stråland solig morgon. Bosse och jag smyger i väg på morgonvoltan och hoppas att inte väcka damerna, som jag förstod av gårdagens beskrivning haft tidiga morgnar under sin resa. Frukosten är klar och serveras utomhus när vi återvänder till stugan. Nu tar jag itu med att korta av kedjan till roddbåten. Med stövlar försedd och bågfil kortar jag den till en lämpligare längd. Lite annat pyssel innan vi åker till Järvsö. Kollar Kerstins laptop och äter ett par smörgåsar innan vi startar hemfärden till Falun. Bosse ville inte följa med. Jag kallade på Bosse inget händer, Kerstin kallar och han kommer direkt. Med andra ord Bosse ville inte åka hem, jag förstår honom. När vi packar upp så hör Birgitta ett pipande under diskbänken. Det är en vattenläckage varnare, så det blir att ringa Masmästaren i morgon bitti. Innan det var dags att krypa till kojs så kollade vi bilder från Norge och dem jag fotat i stugan.

Fredag 17 Aug: Tidigt uppe och lagt in bilder och skrivit färdigt dagboken, det jag kommer ihåg!!! Batteri till laptop laddas ur efter några dagar på landet. Birgitta har tvättstugan och går ut med Bosse. Felanmäler vattenlarmet till fastighetsbolaget, det är tydligen ingen panik då ingen kommer och tittar på felet, det är fyra och en halv timma sedan jag felanmälde. Det var ett enkelt fel, batteriet var slut. Nu så ställer vi kosan mot Korpholen för lite arbete och mycket trevnad. Bosse är helgalen i kräftor. Barbro, Janne och Lars J bjöd på kräftor. Bosse fick smaka och han har inte tiggt så som när han fått smak på dem. Han krafsade mig på benet för att jag ska uppmärksamma att han vill ha mera.

Lördag 18 Aug: Nu har det hänt! För första gången har jag glömt laptop i Falun. Kris, kris kris! Hur ska detta sluta. Även om jag inte kan uppdatera dagboken så kan jag skriva vad som händer och då minnet är som det är blir det jobbigt att komma ihåg på söndag kväll när vi återvänder hem. I går travade vår häst i Gävle men blev oplacerad enligt broder Nicke H som jag bad kolla läget. Rensade sly. Stina och Sören dök upp med bullar till fika. Det tackar vi för. På eftermiddagen var vi upp till Jonheden för att se travet. Ingen höjdare denna gång. Tack Barbro och Janne för inbjudan. Bosse har det som vanligt bra och jagar hästar... nja lite rädd var han allt när Fredrika med dottern kom ridande genom Korpholen. Eldade brasa och njöt av stillheten.

Söndag 19 Aug: Vaknade tidigt och gick en långpromenad med Bosse som nu är ganska bra att ha lös. Efter frukosten var vi på väg till Lars R och Barbro. Ingen hemma där och Birger P var inte hemma. Men Märta och Lars P var hemma och vi bjöds på kaffe och pratade om allt som hänt och händer. Även Fredrika med dotter dök upp. På hemvägen hittade Birgitta kantareller. Lars R ringde och sa att nu är vi hemma. Efter ännu mer sly rensning och uppstädning packade vi ihop. Först till Rältagården och handlade korv åt Åsa och Pelles Pölsa åt oss. Sedan hem till Barbro och Lasse på fika och inspektion av diverse byggprojekt. Sedan var det dags att fara hem till Falun. En sväng till korvmadammen Åsa innan vi slutligen kunde packa upp och planera för nästa vecka...jo visst var det mer att komma ihåg. När vi vandrade upp till Knutsgårdarna i morse så fann vi ett gäng får som stövlade omkring fritt på Sjöbotten, vi tänkte inte mer på det förrän vi var på väg till Falun och mötte fåren på stora vägen. Birgitta fick tag på ägaren i Rätlindor så vi hoppas dom fick hem dom igen till hagen.

Måndag 20 Aug: I dag gratulerar vi en i Tiogänget, Thomas Olofsson Bandhagen / Linghed, som fyller 60 år. Ha en bra dag Thomas och vi ses snart. Vaknade tidigt och ute är det som vanligt gråmulet. Vi löste Melodikrysset och det är nu inskickat. Birgitta har ärenden på stan. Först provtagning på lasarettet och sedan friseras, hos frissan. Bra blev det, håret alltså. Birgitta var upp till Forsman Lilja med nyckeln till vår Seat som dem får låna vid deras semestervecka på Samos. Jag tillbringade väntetiden i hundrastgården vid Bergnils med två andra hundar med vidhängande ägare. Bosse var boss i hagen.... en trevlig Jack Russel valp på fyra månader gladde oss alla. Vilken kul kille han var. Efter diverse inköp beslutade vi att redan i dag åka till IKEA för att handla skrivbord med mera. Jag har hyrt en släpvagn i två dygn för diverse trasporter. Hemma så startade jag omgående med att montera i hop delar till skrivbordet. Jag få lov att skryta med att man blir en hävert på att montera IKEA saker!!! Birgitta tog hand om Bosses motion. Kollade teve innan det var dags att knoppa in.

Tisdag 21 Aug: Uppe före tuppen och startade montering av nästa skrivbords hurts. Birgitta tar morgon voltan med Bosse och jag kan fortsätta bygga. Sedan ska jag till Kålgården och spela Boule 9.30. Regnet öser ner och inget Boule spel blev det. Men mitt skrivbord blev klart och skåphyllor även uppsatta. Snyggt blev det, möjligen måste jag byta ut de fyra skruvarna mot ett nummer större!! Senare än beräknat hämtade jag släpvagnen och vi for till Sågmyra för att hämta gräsklippare, motorsåg och röjsåg / grästrimmer. Gräsklipparen är självgående och passar mig utmärkt när det är dags att klippa gräs i Fäboden. Nu regnade det otroligt, allt var blött stora "sjöar" på vägarna så något gräs blev inte klippt i dag. Bosse passade på att lufsa runt, gillar landet! Vi ska hämta vårt stora furubord med stolar hos Lasse J och i väntan på Lasses hemkomst åkte vi till nyöppnade Insjöns Pizzeria, så fint dom fött det och ligger mycket bättre till för kunderna. Det blev två Istanbul, barnpizza. Lasse hjälpte oss med lastning och surrandet av möblerna. Hemma var det jobbigt, bordsskivan är ju så stor och bastant, samt tung. Birgitta som är en tapper hustru kämpade på duktigt. Men så trötta vi är efter allt bestyr. Jag lade ryggen i hett vatten, i badkaret och kände mig fräsch efter en stund. Skönt att krypa ner i sängen och läsa vidare på Roslund & Hellström "Två soldater", en tegelsten på 685 sidor, oerhört spännande läsning.

Onsdag 22 Aug: Tidigt uppe i dag med. Vi ska lämna bilen hos Carlia bil för reparation av centrallås och bältesindikator. På hemvägen hittade vi kantareller. Bosse var lagom intresserad av vårt lufsande i skogen. Jag har skickat ett e-mail till en firma i Uppsala, som handlar med frimärken. Känner att det är dags att sälja både stämplat och ostämplat sam förstadagsbrev. Vi får se hur det går. Sylvia B ringer och vill att hundarna ska få leka. Vi hoppas att vi får bilen före klockan 12 så vi kan hänga med. I väntan på bilen så monterar vi ihop matsalsbordet. Det är bra att vi kan ha det i lägenheten. Bordet var specialbeställd från en möbelsnickare till köket på Jonheden. Tungt och gediget. Tyvärr kunde vi inte äta med Hanna, Stavro och Sylvia då bilen var på service. Dom kom senare och hälsade på. Trevligt och Stavro var en kul filur. Jag gick en vända med Ira och Bosse som verkligen gillade att busa. Matsalsbordet är nu på plats, fin blev det. Tack för att vi fick lagra den hos dig Lasse J. Lite teve innan det var läggdags.

Mitt nya skrivbord. © foto: Bengt Ahlstrand     Äntligen har vi plats för vårt matsalsbod. © foto: Bengt Ahlstrand

Nya skrivbordet och vår återhämtade matsalsmöbel.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 23 Aug: Regnar i dag med! Ett par tavlor hängde vi i går och några blir det nog i dag med. I övrigt inte mycket på dagens agenda. Då skapar man jobb. Jaktia i Norslund fick sälja vandrings kängor till Birgitta, lika som dem jag har köpt. Mat ska inhandlas och vi far upp till ICA Maxi, dock utan scanner! Efter som det är lunchtid och vi missade Dalasalen i går med Sylvia, Stavro och Hanna så åker vi dit i dag och äter mat. Vi får ett trevligt par vid vårt bord. Birgitta fick ett bra tipps på strömmingslåda. Nu ska ni höra något... jag äter fisk i dag, panerad eller hårt stekt rödspätta kan jag inte motstå, garanterad benfri. Vi for upp till det nya handelsområdet Majoren, för att handla bland annat en dörrmatta till fäboden som är lätt att skaka av. Blir så mycket skräp inne annars.  Hem och ut med Bosse, vi följs åt alla tre och då tycker Bosse om att gå ut, även när det regnar. Sakerna i källarförrådet måste omfördelas för att vi ska få plats med gamla matbordet. Två kartonger med Rosental bärs upp och Birgitta diskar och ställer in dem i Vitrinskåpet. Nu är Bengt trött och får inta rygglägen en stund innan pysslet fortsätter. Birgitta vill ta blodtrycket, allt var bra men hög puls! På kvällen Halv åtta hos mig, finalen och sedan en timmas skön njutning om Galenskaparna 30 år. Birgitta pratade med Birgitta S via Skype. En sista vända med Bosse och en kopp varm mjölk med honung satt bra innan sänghopp!

Fredag 24 Aug: Regnar när vi är till Ö Främby för att träffa hundar och ägare. Trevligt för oss och Bosse. Bilen är lastad med gamla kartonger som vi kör upp till tippen. Nu packar vi för färd mot Leksand. Jag har även med ett trådlöst modem som jag ska installera hos Lars J, vilket ger mig chansen att uppdatera dagboken hos honom. I Leksand träffade Birgitta Kristel och Nettan och dom pratade medan jag var och handlade andelar till Lördagens V75. Lunchen intog vi på Sibylla vid brofästet, rejäla portioner och gott smakade det. I klass med Piccolo Mondo i Falun. Bara en stuga bebodd, Krister med familj. Vi gick en långpromenad till Knutsgårdarna och Jonheden. Vi hittade även kantareller till en nattmacka. Kristina L ringde från Samos, Sören har startat vår bil på flygplatsen och det är vi glada för. Nu vet vi att den är ok när vi kommer den 4 september. Eldade brasa och njöt av livet!

Lördag 25 Aug: Duggregnar nu på morgonen, det är ju inget konstigt denna sommar. Igång med brasan för att få upp värmen i stugan. En god frukost före Melodikrysset, som vi inte glömde denna lördag. Det var meningen att vi skulle besöka Insjödagen och hämta en katalog från Clas i Sjön. Glöm det, bilköer och parkering närstan i annat län... ja nästan, samt bussas till Insjön!!! Det fick bli Bondens Marknad i Leksand i stället. Där träffade vi Märta P, Annica och Lars-Åke L. En korv och en hamburgare slank ner i brist på Pelles Gris på Rältavis. Hem till fäboden och slå gräset mellan skurarna. Bra blev det med motor gräsklipparen som jag har tagit upp. Sedan hem till Lars J för satt installera en trådlös router. Så nu kan Lasse knalla runt med sin nyinköpta laptop. Birgitta och jag städade undan den sly som jag klippt av och körde ner till brännhögen. Sedan kortspel och njutning framför brasan.

Söndag 26 Aug: Regn och åter regn. Efter morgonvoltan med Bosse beslöt vi att packa ihop och åka till Falun. Väl hemma blev det en god frukost. Kerstin och Nicke kom förbi med Gizmo och en del papper inför vår resa till Samos. Vi fikade och fick några trevliga timmar. Nicke och jag gick en promenad med hundarna som vid detta laget var bra möra efter allt busande. På grund av väder blev det inget besök av Släktforskningens dag i Gävle eller Musik i Statsparken. Vi kollade några teve program vi missat bland annat Doobidoo, som är helt överlägset bra. Denna gång njuter vi av Caroline af Ugglas som är så bra. Tidigt i säng blir det.

Måndag 27 Aug: Tidigt upp ur sänghalmen, Birgitta ska på Reumatologen för undersökning. Bosse och jag till skogs, upp vid gamla myran vid Lugnet, under tiden. Jag hann även med att tanka bilen innan det var dags att hämta hem hustrun. En sväng till kantarell skogen hann vi också med. Birgitta och Bosse tog en promenad upp till Sandtäktsvägen, men Harry P var på rymmen! Beställde taxfri sprit till hemresan är klart, mycket blev gjort i dag. Några vänder med Bosse innan det var dags att sova.

Tisdag 28 Aug: Till Ö Främby för hundträff i dag. Kallts som attan bara sex grader på morgonen. Det blev en kort promenad då jag ska till Kålgården för att spela Boule. Efter frukosten packar Birgitta min ryggsäck med smörgås, kaffe och boule kulorna. Jag grenslar min cykel och trampar i väg till Kålgården. Äntligen passade tisdags förmiddagen så jag fick njuta av min favoritsport. Första laget var det tre äldre och trevliga damer med mycket humor. Nästa lottning blev med duktiga killar och en dam. Min blygsamhet förbjuder mig att tala om resultaten. Men vilka härliga människor som man träffar. Taklampan ska på plats över matsalsbordet, fram med Janne S Hilti som jag fått låna, jag lyckas inte få den att fungera som slagborr. Men fick i alla fall till det ändå. Några tavlor blev också hängda i rummet. Sedan kollade vi på Polar Music Prize 2012. Bra men hur kan tv4 bryta för reklam mitt i Ale Möllers framträdande, fy fan rent ut sagt. Birgitta bjuder på god mat och sedan blir det Halv åtta hos mig. Senare i kväll ska vi njuta av ett dryga timman långt program med Simon & Garfunkel.

Onsdag 29 Aug: Efter en god frukost och pratat med Harry P som nu är tillbaka efter en tripp till Åland. En volta med Bosse packar vi för att åka upp till Korpholen för lingonplock och lite slyjobb. Clas i Sjön kommer att få ett besök! I Leksand träffade vi på Karin Jobs som bjöd hem oss på kaffe och bullar. Så vi hinner besöka Clas i Sjön medan Karin uträttar ärenden. Birgitta har namnsdag så hon fick en HP skrivare med scanner och kopiator. Lite annat smått och gott plockade vi i korgen. Birgitta inhandlade en Daimtårta att ha med till Karin. Goda bullar som vanligt. Alltid lika roligt att träffas. På Korpholen fortsatte jag med att röja sly och Birgitta plockade lingon. Vi for hem och åt middag, lite frestande var det att stanna kvar. Det är ju en del som ska fixas inför, först Stockholms helgen med Tiogänget och sedan veckan på Samos. Kvällen ägnade vi åt teve. Bland annat invigningen av Paralympiska spelen London. Men så lätt att somna till intåget.

Torsdag 30 Aug: Grensaxen i går gav mig en värkande högeraxel och Birgitta muskelvärk från gårdagens lingonplockande. Bra va! Man känner att man är fullvuxen. Bosse däremot, som inte ville åka ifrån Korpholen i går, är pigg som en lärka! Kristina L ringde om vår bilnyckel, så vi for till Sturegatan och hämtade den. Sedan ut till Främby för promenad ut till Främby Udde. Kyligt i luften är det, annat var det i går, då var det så varmt. Märklig "sommar" är det!! Birgitta var och förskönade sig på salong och jag tog Bosse med på kiss, bajs och svamprunda. Hittade lite rynkad tofsskivling, en god matsvamp. Birgitta visste att tillaga den perfekt. Bosse och Birgitta vandrade hem till Åsa med Bosses mat inför helgen då lillmatte får träda in. Teve på kvällen, bland annat Landgång. Ett trevligt program. Någon som har operativsystemet Windows XP och vill ha en flatbädds scanner? Hör av dig.

Fredag 31 Aug: Nu knallar vi runt ute i Ö Främby med Bosse. Freja löper, nu var det inte kuta runt och leka utan uppvaktning på pilsk nivå. Vår stackars konsult (vet hur man gör, men kan inte själv) Bosse var till sig i trasorna. Det är trevligt att träffa damerna och herrarna så vi åker allt oftare dit ut. Birgitta har brödbak nu på morgonen och sedan bär det av mot Tioträffen i Stockholm. Hökvikens Bokningsservice, Nicke H har fixat boendet åt oss åtta utsocknes kommande och det tackar vi för. Tackar färddatorn att vi är på plats i Farsta Strand och hotellet Best Western. Några problem blev det ändå, lekte norrman i en del rondeller men aldrig mer än två varv. Problemet var ofta dålig GPS mottagning i tunnlar och den intensiva fredags trafiken. Kul att möta en större del av Tiogänget, med nya fina tröjor som Roland fixat åt oss. Förfest med skumpa och tilltugg innan det var dags att äta en sen middag på hotellet. Trevlig flicka som skötte om oss. Lite efter snack med någon öl innan det var dags att sova.

Våra nya tröjor som Roland fixat. © foto: Bengt Ahlstrand

Våra nya tröjor som Roland fixat.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 1 Sep: Vilka sköna sängar vi har sovit i på Hotel Best Western. Regnar nu ihållande så det blir ändrad dagordning för Tiogängets träff. Men inte illa för det, lunch hemma hos Olofsson med gott att äta och dricka och god stämning. Efter lunchen åker vi till Stockholms Stadshus, där vi fick en guidad visning. som var toppen bra. Guiden var duktig och vi fick mycke historik om Stadshuset. Därefter var det "hopp och lek" vilket innebar fria aktiviteter till klockan 19.00 då det serverades middag hemma hos Olofssons. Det var så gott och vi har det så kul när vi träffas. Sent blev det så vi åkte taxi tillbaka till hotellet. Birgitta och jag testade att lösa Melodikrysset men det var något skumt med sändningen eller Internet så det blev sängen istället.

Söndag 2 Sep: Även denna natt sov vi gott och åt en god frukost. Efter att vi fixat till vårat yttre så startade vi hemresan mot Falun. Resan gick bra och vi var hemma vid tvåtiden. Åsa kom med Bosse som var så glad att han plockad in en massa saker i rummet. Stina och Sören kom förbi och vi kunde sitta på altanen en stund, ja med jacka på! Jag gick en vända med Bosse. Till middag åt vi Hans Barksjö korv frön Rältagården så god den är. Kvällen avslutades med några bra teveprogram.

Måndag 3 Sep: Snabb vända med Bosse då Birgitta ska till lasarettet denna morgon. En planerad röntgenundersökning. Nu upptäcker Birgitta   att det troligen är bältros som hon gått och dragit på sig. Det blir då även en tur till Falu Vårdcentral som skriver ut ett botemedel. Sedan är det full fart med brödbak och annat bestyr innan vi ska lämna Bosse i Hökviken hos Kerstin som stannar hemma och sköter om hundarna. Nu är sidan från vår Tioträff i helgen färdig. En tur upp med Bosse blev det innan vi far ut till Hökviken. Bosse och Gizmo rusade runt och fick spel. Det blir en trevlig vecka för Ingrid och Kerstin att jaga runt med hundarna. Nicke följer med oss in till Falun, där vi ska försöka sova någon timma innan avfärd mot Arlanda. OBS kan bli ett hack i uppdateringen! Men troligen kan jag uppdatera dagboken via Nilla och Perry.

Tisdag 4 Sep: I dag gratulerar vi Gerth-Olof Sennerholt Västerås, som fyller 66 år, en i Tiogänget. Efter några timmars sömn startade vi, Nicke, Birgitta och jag bilresan till Benstocken. Parkerade och blev bussad till terminalen. Där träffande vi I-M som också är på väg till Samos. Bilen startade snällt, men så dammig den var. Tankade och fyllde luft i däcken och for upp till Pagonda. Till Ireon och ett besök hos Karin Pol för att handla. Efter att installerat oss blev den en Amstel på altanen. Det var problem med vatten. Det visade sig att vattencistern blåst ner från sin ställning på taket och det var tur att jag stängde vattnet när vi for hem i våras. Foti, Stavros bror ropade efter mig på gatan och undrade hur det var. Han erbjöd sig direkt att hjälpa till med att laga och rengöra vattencistern. Även Filio och några andra ropade. Filio berättade att hon har problem med hjärtat. Jag ringde till en glad Stavro som kommer förbi i morgon. Jag får låna nyckel till Nilla och Perrys hus, då kan jag skicka dagboken och kolla e-mail. Det tackar jag för. Vi gick ner på torget till Georgios taverna för att äta middag. En liten GT på altanen innan det var dags att sova.

Onsdag 5 Sep: Vaknade när Stavro tjoade på gatan. Vi pratade om vad som behöver göras. Inget sa jag. Vi lägger inte ner mer arbeta på olivlunden och det övriga. Skickade med en massa bra att ha saker med Stavro. Ansi kom och pussade mig på munnen, dom gör det mina tanter. Ansi frågade Stavro om min Lada var till salu. Mikaeli är intresserad. Irina efter pussande på munnen vill köpa tvättmaskin och motorsåg! Det ordnar sig nog med att bli av med en del. Plommonträden ser fina ut, får kolla om det är något att skörda. Bytt packning på läckande kran och sände i tanken ett stort tack till Foti som hjälpte Nicke och mig i går. Nu har jag WiFi och kan sända dagboken. Sedan blir det en tur ner till Ireon för att handla kanske bad för vissa!!  Bilen blev tvättad och ser nu fin ut. Badet avstår vi för, demonterar kaminen med rör. Tack Nicke för bra jobb! Vi var även en sväng till Nico postmästare. Betalade hyran för september. Nu var det dags att åka ner till Ireon för bad. Birgitta och Nicke tjoade att det är varmt i vattnet. Jag knallade i, ja ja ja stultade i och fick sedermera ett näs skölj i ryggläge. Hem fort för att svida om till mat på Venetia. Till Giorgio på Taverna  Venetia styr vi kosan för att äta middag. Suverän mat och trevlig atmosfär fick vi på köpet. Vi tackar Nicke för middagen. Hem till Pagonda och en Skype chatt med Inga, Bosse, Gizmo och Kerstin innan det var dags att krypa ner i sänghalmen.

Birgitta och Nicke på altanen. © foto: Bengt Ahlstrand           Vad ska med hem? © foto: Bengt Ahlstrand

Vila behövs i värmen. Arbete med att tömma huset.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 6 Sep: Jag tillbringade först tjugo minuterarna denna morgon på spikmattan. Det kändes skönt för en halvtaskig rygg efter gårdagens klängande på stegen. Frukost i värmen, vi jagar skugga. Terna och Kosta kom på fika. Bra för då kunde vi bli av med gummi sängen (vi är alltid välkomna att bo hos dem, vi låter Nicke ligga i den till vi åker hem), frysboxen och soffborden samt annat smått och gott. Vi är bjudna till dem på middag i morgon kväll. Samtidigt kunde Kosta berätta för Filio att vi kommer tillbaka som turister, då hon är ledsen för att vi åker. Vi ägnade stora delar av dagen att slänga sånt som ingen har nytta av. Vi sparar i två högar, med saker som kanske är "bra att ha", en till Nilla och Perry samt en till Julia och Stavro. Nicke torkar golvet i köket. Det känns om vi har läget under kontroll. Nu är det hög tid att åka ner till Farmen. Penelope och Odysea skällde glatt när vi kom. Vi fick en trevlig kväll med många dråpliga minnen, som vi återberättade för Nicke. Julia och Stavro saknade Kerstin H och "Strong Kerstin". Julias mat är ju bara så god och vi gjorde vad vi kunde för att visa hur gott det var. När vi kom hem, med vindruvdruvor mat och annat gott satt vi en stund på altanen och kunde konstatera att vi haft en bra kväll på Farmen.

Hos julia och Stavro på Farmen. © foto: Nicke Hedlund

Mat på Farmen hos Julia och Stavro.

© foto: Nicke Hedlund

Fredag 7 Sep: Vaknade till en skällande hund, den mår säkert inte bra då den skäller i timmar. En god frukost och sedan planering inför dagen. Vi startar nog med att Nicke visar bilder från deras Italienresa. Vi fortsatte att plocka bland prylarna. Synd att dom inte tömt soptunnorna i dag, dem är fulla av våra säckar och påsar. Jag lagade en spagetti och köttfärssås till lunch. Det gäller att inte äta för mycket då vi ska hem till Terna och Kosta på mat. Innan det var dags att åka till Terna och Kostas så ville vissa bada. Jag vaktade kläderna som vanligt. Ett glatt mottagande fick av dom och mycket god meze, loukanika, tiganita och revithia keftedhes. Alla, dom vi känner tycker inte om att vi återvänder till Sverige. Hur vi än lovar att komma som turister, så är det inte samma sak, tycker dom. Boende har vi överallt och det känns ju skönt, till och med tre månader tycker Terna att vi ska stanna!!! Kosta kommer och hämtar oss och kör oss till flygplatsen, det är ju bra. Dom är för gulliga våra grekvänner. Nu så blir det en GT på altanen.

Birgitta och Nicke väntar på mat. © foto: Bengt Ahlstrand     Terna förbereder middagen. © foto: Bengt Ahlstrand     God mat hon Terna och Kosta. © foto: Bengt Ahlstrand    

Birgitta och Nicke. Terna dukar upp. Nicke, Kosta, Terna och Birgitta.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 8 Sep: Nu gäller det att snabbt käka frukost då Stavro kommer för att hämta saker. Stavros lastbil blir fullsmockad med skåp, vattentanken, slang, verktyg, dunkar jag allt som kan vara till nytta för dem nere på Farmen. Irini vill köpa tvättmaskinen. Filio vill ha trappstegen och ett par stolar. Vi lastade kaminen i Ladan och körde upp den till Inga-May. Inga-May erbjöd sig även att ta en resväska med 15 kilo vilket vi tackar för. Vi släppte lös Nicke för att handla i Pagonda, precis när vi skulle kalla in skallgångskedjan kom han till rätta. Filio vill att jag ska köra hennes bil för att ladda batteriet. Nicke vaktade hennes parkerings plats och då var det deras tur och fundera om jag var på rymmen. Jag var klädvakt och löste Sudoku medan andra badade. Handlade mat i Ireon innan vi for hem. I kväll kommer Nilla och Perry ner till Samos så vi mötte upp på flygplatsen. Glada anländ dom tjugo minuter tidigare efter en vådlig landning enligt Nilla och Perry. Vi for sedan till Sinadisi för att äta, gott som vanligt. Mätta och glada for vi sedan hem till Pagonda där vi alla hoppade i respektive binge ganska omgående. Vi glömde sova siesta i dag!!!

Söndag 9 Sep: Lite svalka utanför köksdörren och skönt att inta frukosten där. I kväll ska vi till Farmen igen, då tillsammans med Nilla och Perry. Vi ska fira Stavro, efter som vi inte är här när Stavro har namnsdag vill dom att vi kommer i kväll. Det blir trevligt. I dag bör vi nog provpacka diverse resväskor. Hasse och Margareta, som har hus i Pythagorio kom på besök. Dom stannar till Oktober. På kvällen åker vi ner till Farmen. Vi har en helkväll med god mat och prat om gamla tider. Sent blev det.

Jag, Stavro, Julia och Birgitta. © Bengt Ahlstrand

Jag, Stavro, Julia och Birgitta.

© foto: Perry Forsman

Måndag 10 Sep: Efter frukost åker Stavro och jag in till Vathy för att avregistrera Ladan. Det var lätt fixat, under över alla under. Även döda föräldrars namn ska fyllas i, även tur att jag har mitt grekiska papper med skattenummer med mig. Vi fikar tillsammans med Nilla och Perry innan vi far hemåt. Birgitta och Nicke har packat resväskorna. Tvättmaskinen bär Nicke och Stavro upp till Irini. Hon kommer sedan upp och fäller en tår. Det är jobbigt med alla farväl hit och dit. Jag mår sämre och sämre, så jag har lovat att uppsöka farbror doktorn, för att utröna om det är enbart stress. Birgitta och Nicke åker ner för bad och jag intar ryggläge. På kvällen bjuder Nilla och Perry oss på mat i Pythagorio, det tackar vi för och även ölen hos Lisa på Osteria. Träffade även Vasili. Vi vinkade åt Anita och Sven när vi kom, men dom har troligen lagt sig tidigt så vi kunde inte morsa på dom. Även otur med Tommy från Källby som är här, hamnar hos en Mikael med sms och försök att ringa. Väl hemma i Pagonda blir det bums i säng.

Tisdag 11 Sep: Vaknar tidigt och startar med att frukostera och sedan köra "skräp" till byns större soptunnor. Kostas och Terna kommer, Terna har lagat  Meze klockan fyra i morse för att vi ska få med till Sverige. Lokomades har hon med som vi njuter av. Vi prackar på dem också saker vi inte får med till Sverige. Perry hämtar saker vi får ha i deras källare. Nilla kommer och tröstar oss. Stavro fyller Ladan med saker och kör allt till Farmen. Filio ger oss stor kram och många tårar flyter. Terna och Kosta följer oss till flyget för att vinka av oss. Resan hem går bra med olivolja, oliver. Prick 60 kilo bagage har vi tre checkat in. Resan till Hökviken flöt, också bra. Bosse och Gizmo blev så glade när vi kom hem. Vi äter Ternas Meze och Kerstins kantarell paj. Vi lastar in Bosse och åker till Falun. Skönt att komma hem. Packar upp kollar post och klappar på Bosse. 

Vi kalasar på Ternas Meze. © foto: Bengt Ahlstrand     Kerstin bjuder på mat och Terna på Meze. © foto: Bengt Ahlstrand

Vi njuter av Ternas Meze och Kerstins paj. Kerstin, Inga, Nicke och Birgitta.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 12 Sep: Vi gratulerar Barbro Karlsson Jonheden som fyllde 56 år i söndags, har den äran i efterskott inte lätt att hålla ordning på dagarna då vi var ner till Samos för att avsluta vårt boende där. En volta med Bosse, med många stopp för att läsa vad som hänt medan han var hos Inga och Kerstin i Hökviken. Samtidigt än en gång tack Nicke för hjälpen i Pagonda och tålamod med en stressad husbonde. Birgitta har återbesök på öronavdelningen på lasarettet, ingen tumör hittad, vilket glädjer oss. Under tiden strosar Bosse och jag runt i Lugnet området. Det blir en tur upp till Stångtjärn för att plocka en hink lingon. Där träffade vi ett par solstolsförsedda, Stina och Sören satt vid badet och njöt i värmen... det blev molnigt när vi kom. Till middag fixade jag till Pelles Pölsa och jag kunde äta upp maten. Nicke ringde Birgitta för att höra om mitt besök hos läkaren... i morgon ska jag gå dit. Annars får jag inte följa med Nicke till Stockholm!!! Vi tittade på en del teve bland annat "Vem tror du att du är" "Kalle med mera" och "Trädgårdsonsdag". Nu blir det hopp i säng efter Bosses kissrunda.

Torsdag 13 Sep: En solig morgon men ack så kyliga vindar. Skarvar och Hägrar ute vid Ö Främby, dit vi går med Bosse denna morgon. Inte så många hundägare ute i dag. Bosse är i alla fall pilsk på Bondy som inte är ett dugg imponerad av hans uppvakning. Har ringt Falu Vårdcentral och ska bli uppringd om tre kvart. Birgitta har också ärende till Falu Vårdcentral, provtagning. Jag och Bosse passar på att motionera. En vända upp mot Stångtjärn blev det. Birgitta har tvättstugan och jag städar "arbetsrummet", läs datornästet! Finns mycket att städa bort även här. Ugnsbakad Falukorv till middag sitter fint. Kvällen ägnar vi åt att kolla en del teveprogram vi missat. Nicke ringde om söndagens aktiviteter och Birgitta får nöjet att ha Gizmo som sällskap.

Fredag 14 Sep: Busväder ute men Bosse godkänner en kiss och bajsrunda. Efter frukosten ska jag åka en vända upp till återvinningen med skräp och sedan boka en släpvagn till söndagens aktiviteter. Min hovleverantör RentAwreck kunde inte hjälpa mig denna gång men hänvisade till regementsorådet. Där fanns stora släpvagnar. Passade på att kolla stationära datorer på Siba. Jag fick välja en annan väg till då två bilar kolliderat i en korsning. Ambulanspersonalen jobbade länge, då dem fortfarande var aktiva när jag åkte därifrån. Det blev ytterligare en tur upp till Ica Maxi för diverse matinköp. Samt en tur till nya köpcentrat, till djuraffären. Efter jobbet kom Åsa hit på mat och några glas rött. Vi tittade på Doobidoo. Vi ringde till Stavro och gratulerade på hans namnsdag, det var uppskattat. Alla var där utom vi. Följde Åsa en bit på väg för att Bosse skulle få en chans att kissa. Sedan bums i säng.

Lördag 15 Sep: I dag var det säkert extrabilaga i Bosses tidning. Mycket att sniffa på och tätt mellan stoppen. Kanske solen bidrog till hans glädje! Det smakade sedan gott med frukost. Rensade ur datakablar och telefon tillbehör ur en banankartong. Nu tycker jag att jag är duktig på att slänga "bra att ha saker". Sedan var det hög tid att hämta släpvagnen och lyckades hitta en tillräckligt stor ruta att parkera utmed gatan. Men jag ändrade mig under tiden vi rastade Bosse och ringer Harry P för att höra om jag kan parkera släpet hos han. Det var ok! Underhandlar med Marco om hemtransport av en väska från Pagonda. Han kan låna vår bil den vecka han är på Samos. Vi äter rester, en korvgryta. Sedan lite teve innan det är dags att hoppa i snarkofagen.

Söndag 16 Sep: Tidig volta med Bosse. Kerstin, Nicke och jag drar till Stockolm med hyrd släpvagn. Birgitta, Gizmo och Bosse stannar hemma. Åsa och Birgitta var till hundrastgården vid Tisken. Där fick Gizmo och Bosse rusa runt och skälla på allt som rör sig! Jag åker upp till svågern Harry och hämtar släpvagnen. Vagnen har jag fått parkera hos Harry då jag inte vill att det ska hända något med den! Vi kommer ner till Kungsängen och börjar packa och lasta. Det tar några timmar men vi har gott humör och jobbet flyter på. På vägen hem bjuder Nicke oss på korv med mos så att vi inte faller ur, av näringsbrist. Det blir direkt färd ut till Linghed för att lasta av det mesta. Bilen tankas, tack Hedlunds för det. Ett skåp ska till Nickes syster. Vi släpper av Kerstin hos oss och dom handlade kinamat medan vi levererade skåpet och lämnade tillbaka släpvagnen. Cirkus utbryter när vi kommer hem, full rulle på hundarna med andra ord. Sedan smakade det gott med kinamat och en öl. Kollade på "Kalle med mera" före sänggång.

Måndag 17 Sep: Tur med vädret igår när vi körde flyttlast. I dag genommulet och regn. Bosse trotsade regnet och gick nästan upp till Stångtjärn, med "nästan" som en modifikation. På hemvägen blev det sopstationen. Efter frukosten ska jag upp till Falu Vårdcentral för att kolla pumpen. Syster Jane, kanske hon heter så tog ett EKG. Hon frågade om jag gjort det tidigare "Jag tror inte det"! Tomas Wanky, min läkare tyckte att EKG såg bra ut lika som förra gången... jag har alltså tagit EKG förut!! Blodtrycket var bra. Jag ska inte anstränga mig var rådet. Jag bad att få ett Arbetes EKG och jag får en remis. Det är bra. På eftermiddagen for vi upp till Sigmundsson för att lämna tillbaka lånade verktyg, samt även rasta Bosse i skogen. Vi bjöds på gott kaffe med dopp. Vi åt Hans Barksjös goda korvar till middagen, som vi köpte på Rältagården. Några teveprogram kollade vi på innan det var dags att knoppa in. Men före det en kiss volta med Bosse.

Tisdag 18 Sep: Vaknade tidigt. Låg någon timma och läste "Två soldater", måste få den färdigläst, fängslande men otäck story. Det blir en tidig volta med Bosse då Birgitta ska på gympa och jag spela Boule, nu på morgonen. Många glada Boule spelare i dag. Spelade i två olika lag och tre matcher. Nästa tisdag är det klubbmästerskap i inomhus hallen i Norslund. Jag är anmäld att deltaga. Bitgitta och Bosse var ute på kissrunda när jag kom hem, ganska genomsur på grund av regn. Birgitta bjöd på en god svamp och spenatsoppa. Det får bli inomhus aktiviteter i dag. På kvällen blev det en tur till Ica Maxi för diverse inköp. Även till ÖB för inköp av små grisöron till Bosse. Bosse fick en volta uppe vid Myran, de gamla militära övningsfälten. Vi åt en god middag komponerad av Hans Barksjös goda korvar och grönsaksröra. Melodikryset löstes vi innan det var dags att sova.

Onsdag 19 Sep: Vaknade sent i dag och kände mig trött ändå. Vi tog bilen upp till Jungfruberget för Bosses morgonvolta. Sedan smakade frukosten så gott. Någon svamp hittade vi inte. I dag sov jag middag vilket inte är så vanligt. På efter middagen blev den en tur upp till Stångtjärn, Birgitta gick med Bosse och jag tränade med Boule kulorna. Äntligen kan jag lägga boken "Två soldater" av Roslund & Hellström på hyllan.  Birgitta bjöd på en god kycklinggratäng med god sås. På kvällen blev det några teve program och en volta med Bosse innan det var kojdags. Trött, så jag sov nog delar av programmen!!!

Torsdag 20 Sep: Denna morgon for vi till Ö Främby för att träffa hundar med vidhängande ägare! Inte så många var ute denna dimmiga och svala morgon. Hem för frukost. Birgitta ska knalla stavgång med bank pensionärer till Stångtjärn. Där fikar dom innan det är dags att knalla hemåt igen. Jag plockar vidare bland sådant som ska kastas och vad som ska stuvas undan i garderoben. Sylvia B vill bjuda oss på lunch i Västannor då vi ska upp till Korpholen för att kolla gräset. Det blir trevligt för Bosse att träffa sin gamla Leros kompis!! I dag fick jag remiss till Hjärtmottagningen. Det är nog ingen fara med min pump då det i kallelsen står följande. "Väntetiden beräknas till 1 - 2 månader från den 17 september  2012 men kan bli längre". Wanky, min läkare trodde en vecka, kanske jag hörde fel. Vi for upp till Sylvia B på lunch. God mat, blandat grekiskt och svenskt. I väntan på kaffet knallade Bosse, Ira och jag ut i skogen. Ira är ju också så kelig. Stavro växer och gror så även Hanna. Tack för en trevlig lunch. dan iväg till Korpholen för att klippa gräs. Det har inte växt så väldigt sedan sist. Vi åker nog upp igen på söndag eller måndag. Jag vill trimma av gammalt högt gräs samt ta bort sly. Kvällen avslutades med "Nya Landgång" och "Halv åtta hos mig" där alla fyra deltagarna vann med 21 poäng!!

Fredag 21 Sep: Vi tog åter bilen upp till Jungfruberget för Bosses morgonvolta. Lugnt, tyst och vacker natur när solen bryter igenom morgondiset. Bosse hoppade upp på en stor sten och satt där och spanade länge! Efter frukosten for jag till Carlia Bil för att få halvljuslampa bytt. Mycke delar fick killen plocka bort för att komma åt att byta. Tur att jag inte försökte själv. Fick kallelse från Hjärtmottagningen i dag!! Redan den 28 september får jag komma. Gick en långpromenad med Bosse till Främby Udde, vackert väder och strålande solsken över Runns vatten.

Spindelspår i naturen. © foto: Bengt Ahlstrand     Bosse spanar in djurlivet. © foto: Bengt Ahlstrand     Med Bosse på Främby Udde.© foto: Bengt Ahlstrand

Spindelspår och Bosse spanar in djurlivet. Med Bosse på Främby Udde.

© foto: Bengt Ahlstrand

På eftermiddagen är vi bjudna till Stina och Sören på kräftkalas. Vi kom försent på grund att Bosse ska pinka in nya revir!!! Det var ett fint dukat bord med alla detaljer som ett kräftkalas tarvar. Goda kräftor, goda ostar bland annat. Det var knytkalas så vi tog med OP Andersson och Birgittas nygräddade paj. Vi var alla eniga om att det var rätt att träffas tidigt då vi är lite till åren komna. Nu hade vi så trevligt så klockan han nästan bli midnatt innan vi skilde åt. Tack för en trevlig kväll.

Sören, Birgitta och Stina njuter av kräftor och OP Andersson. © foto: Bengt Ahlstrand      Även jag kom med på en bild. © foto: Bengt Ahlstrand

Trevligt kräftkalas hos Stina och Sören.

© foto: Bengt Ahlstrand © foto: Sören Forsman

Lördag 22 Sep: Vanlig vända med Bosse dock genomsura båda två. Regnet vräkte ner så det blev vaskning i badkaret både för mig och Bosse. Bosse gillar att bli torkad med Birgittas hårblås, eller vad det nu heter. Efter lunchen löste vi Melodikrysset. Bosse är inte så sugen på att gå ut i regnet. En tur till mataffären och jag gick en volta med Bosse. Marco kom och fick bilnyckeln till Seat. Han åker till Samos på tisdag. Pelles Pölsa åt jag till middag och Birgitta åt fisk. Sedan var det teve för resten av kvällen. En sen vända med Bosse som fick glass till kvällen. Bosse är tokig i glass. Skönt att krypa ner i bingen och läsa en stund innan ögonen faller i hop!!

Söndag 23 Sep: Denna regnfria morgon knallar vi upp till Stångtjärn och runt tjärnen och hem. Det blev 6,39 km på 1,26 timmar. Både Birgitta och Bosse var på hugget. Efter frukost ska jag försöka få tag i någon som vill spela lite Boule! Vi for upp till Stångtjärn på eftermiddagen, jag för att kasta några klot medan Bosse och Birgitta traskade runt på en kiss runda. Birgitta kom sedan och hon kände på sina klot. Hon är duktig. Bosse gillade detta han for omkring som en skållad ekorre efter kloten och försökte även gräva ner dem. På kvällen god grekmat och sedan teve.

Måndag 24 Sep: Jag fick sovmorgon och Birgitta och Bosse drog ut på morgonvolta. Till lunch en tallrik svampsoppa och hårdbröd med Land Alice smör på. Gott gott. Nu tar vi Bosse till rastgården vid Tisken och hoppas på några trevliga hundar. En tik fick Bosse leka med. Vi for sedan upp till Lugnet för att fika på Skyttepaviljongen. Där var det stängt så det blev fika hemma. En promenad till Lidl för att köpa mer grekmat att lägga i frysen. Tyvärr var lammkorven slut. Birgitta åt fisk och jag ärtsoppa till middag. Kollade lite teve och ska sedan lägga oss tidigt dä det gäller att komma upp tidigt i morgon.

Tisdag 25 Sep: Vaknade redan vid fyra tiden och fick ta till en bok för att somna om. En volta med Bosse runt i kvarteren innan frukost. I dag ska jag spela Boule i hallen ute i Norslund. Det är KM i Falu Boule. Det gick inte bra, vi förlorade alla tre matcherna. Det är inte lätt att spela i lag med människor man aldrig spelat med tidigare. Det gäller att träna jag har ju inte spelat på tio år, tror jag. Men det är en trevlig sport trots att jag är lite låg efter dagen. Birgitta var på gymnastik. På eftermiddagen for Bosse och jag på en runda vid Jungfruberget. Lammkorv till middag. Vi kollade på "Svindlande affärer" med bland andra Janne "Loffe" Karlsson. En dvd vi köpt men inte sett. Sedan en lång kvällsrunda med Bosse som gillade att vi gick tillsammans alla tre!!!

Onsdag 26 Sep: Vi gick upp mot Stångtjärn med Bosse denna regniga morgon. Inte så populärt tyckte Bosse och vände efter en stund. Däremot var han väldigt nöjd med att få ställa sig under hårblåsen vid hemkomsten! Frukosten smakade gott. Jag uppdaterade några program och anmälde mig till en kurs i släktforskning, genom SPF studieverksamhet. Birgitta har tvättstugan i dag så jag får säkert hjälpa till med något. Äntligen fick jag tummen ur det berömda och bytte till större skruvar i skåpen ovan datorbänken. Med god hjälp av hustrun. Sedan monterade jag en nyinköpt ljusramp under skåpet vilket gav mig ett behagligt ljus. Birgitta bjöd på goda köttbullar till middag. Bosse var lite nödbedd att gå ut, han gillar nog inte regnet. Men en sen vända blev det ändå vid ett uppehåll. Uppdateringen av visrusskyddet var nog ingen bra idé, samtliga tre datorerna har jobbat i flera timmar med genomsökning. 

Torsdag 27 Sep: Fortfarande jobbar den laptop jag inte stängde i går kväll. Nu bröt jag även den genomsökningen. Något fel är det. Jag tog bilen till Främby Udde vägen med Bosse. Ganska torrt på den grusvägen. Birgitta kör stavgång med gamla bankkompisar. Nicke ska klippa sig i Falun och vi får äran att ha Gizmo hos oss under tiden. Han, Gizmo är så glad i oss och Bosse, tur är det då vi är glad i han. Nicke bjöd på kaffebröd och köpte även kaffe åt mig. Vi fick en pratstund till och efter kaffet. Mest Birgitta och Nicke med sina gemensamma bekanta. Ingen från IT Komponenter i Leksand har hört av sig i dag heller. Slarvigt tycker jag som vill bli uppringd med en gång.... Storhandlade i dag på ICA Maxi. Fel dag konstaterade vi, så mycket kunder att det var trångt. Kerstin S ringer och vill bjuda på fisksoppa i morgon när hon kommer till oss. Akupressur tjejerna ska träffas i helgen. En vända upp mot Jungfruberget med Bosse, Birgitta plockade mossa. Några teve program, "Halv åtta hos mig" och "Nya Landgång" tittade vi på. Jag fixade ett par varma smörgåsar till kvällsvard. En sista kvällsrunda med en glad hund innan det var dags att törna in i bingen.

Fredag 28 Sep: Fan vilket oflyt jag har. Jag har inte varit förkyld på många år. Jag kände av sveda i halsen i går och vaknade tre i natt med halsont. Jag smuttade på två vitlöksdrinkar med citron och honung. Kröp sedan ner i sängen igen. Vaknade och kände mig som en säck potatis. Nog klagat. Nu på förmiddagen ska jag till Hjärtmottagningen för ett arbets-ekg. Kerstin S från Järvsö kom och dom ska ut med Bosse på en långpromenad. Hopas det går bättre än Birgittas försök nu på morgonen... det var alla fyra tassarna i backen. Det regnar ju! Träffade en läkare, Agnes på Hjärtmottagningen. Fick ett arbets-ekg som var hur bra som helst och varken doktor Agnes eller överläkaren kunde finna något sår på mitt hjärta. Som narkospersonalen nämnde när jag opererade min skadade tumme för ett antal år sedan. Nu känns det bra och många funderingar är över. Nu törs jag sätta i gång med långa promenader igen. Jag får jobba kvar ett tag till!!! Försöka att gå en volta med Bosse själv när vi har främmande, det är kört fyrtass broms. Så det gällde att kalla på Birgitta och Kerstin. Då gick det bra. Känns bra att han är ordentligt rastad när vi ska bort i kväll. Vi ska på Peter Karlson & Blå Grodorna. Förutom Peter själv och Staffan Wiklander var det nya musiker för oss. Så otroligt begåvade allihopa. Trummisen imponerade på mig, men alla var så bra och showen var den bästa jag sett. Omtumlande och glada for vi hem för en liten vickning innan det var dags att koja. Ja åtminstone jag som ska upp till Korpholen i morgon bittida med Harry och Hans P för arbetsdag.

Lördag 29 Sep: Full rulle nu på morgonen. Fram med Bollnäsfil och mackor. Birgitta packar kappsäcken.. ja ryggsäcken då om det nu är så noga. Upp till Lugnet och en snabbvolta med Bosse, allt för att vara hos Harry P klockan åtta. Vi träffade Jenny och hennes hund Greta, det var trevligt. Sedan bar det av mot Korpholen. Väl där mötte vi Hans P som redan satt på elen, hämtat och värmt vatten. Det regnade som vanligt när vi mötte upp de andra nere vid pumpen. Som väntat så får vi jobba med utsättning av snöpinnar. Ett jobb som gick galant då både Harry och Hans var vana. Sedan fikade vi och Hans visade bilder från Bastubygget i deras stuga uppe i Norrland. Hans är så duktig på att snickra och fixa med elförsörjning via solen. Jag gick en vända med Bosse innan vi for hem. Birgitta ringer och frågar var nycklarna finns, till hennes vunna Postkods cykel! Vi fattar inte var dom är. Jag monterade ju färdigt den här om dagen. Vi ringde till Julia och Stavro. Kerstin ville tacka för sika (fikon), hon fått av dem. Dom blev glade, trodde vi var i Pagonda. Jag har tidigare sagt att jag letar efter en billig resa ner någon vecka. På kvällen åt vi grekisk mat, tack Sylvia och Hanna för tips om att Lidl har en del grek meze. Då jag nu är ordentlig förkyld och mår huggorm, inte av snapsen utan av förkylningen går jag till sängs, märk väl inte hoppar. Nu litar jag på att Kerstin och Birgitta sköter om Bosses kvälls volta.

Söndag 30 Sep: Vaknade av att damerna gav sig i väg med Bosse. Det känns bättre i dag kanske kamomill teet gjorde susen, som jag bjöds i går kväll och nu på morgonen. Efter frukost ska vi åka upp till Källslätten. För att Kerstin ska får uppleva denna vackra plats mitt i skogen. Har aldrig tidigare kört fel till Källslätten, i dag hände det. Hamnade i Skog och vi kände inte igen oss. jag var in i en stuga och frågade om vägen. Det var ett trevligt par från Falun som ägde stället. Vi närmare umgänge visade det sig att han var kusin till en bekant till Kerstin, en f.d. bankanställd i Järvsö. Nog är världen liten. Vi hittade med deras hjälp. Det vankades lunch vid grillplatsen. Bosse gillade att plaska omkring i leran, vilket slutade med en dusch när vi kom hem. En skön tur med alla höstens fina färger. Stina och Sören kom förbi och fick ett glas vin. Alltid trevligt när någon ringer på dörren. Birgitta och jag kollade på teve, Moreaus med mera och en rolig film med Tom Cruise. En kort kissrunda med Bosse innan hopp i säng.... ja jag mår bättre angående  min förkylning.   

Vackra höstfärger i Källslätten. © foto: Bengt Ahlstrand     Den gamla vårdlönnen som sägs ha planterats 1648. © foto: Bengt Ahlstrand     Bilden tage strax innan Bosse fått vädring på lunchen. © foto: Bengt Ahlstrand     Höst i Källslätten. © foto: Bengt Ahlstrand

Några bilder från vårt besök i Källslätten.

© foto: Bengt Ahlstrand


Senast ändrad 2022-01-19 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2012 - 2022

Webbmaster Bengt Ahlstrand