Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another language.

Ahlstrands webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2013 

Jan - Mars.

Tisdag 1 Jan: Vi önskar alla ett gott nytt år! I dag gratulerar vi Michael Nordlund Köping som fylle 51 år. Ha en bra dag Michael och njut. Tack vare Nicke kom hundarna ut på morgon voltan. Jag kände mig helt slut, inte på grund av den goda maten och drickan utan av förkylningen. Vid lunchtid for vi hem till Falun. Vår häst, Bankers Garcon vann igen på Eskilstuna. Lunkade runt med Bosse medan Birgitta lagade mat. Synd nog kunde jag inte äta upp, vet inte varför. Om det är förkylningen som gör att inget smakade.

Onsdag 2 Jan: Ingen bättre morgon att vakna till. Som tur är så orkar Birgitta rasta Bosse så har hon gjort hela dagen. På kvällen fick jag i mig lite mat. Jag får återkomma med bilder. Hav tålamod.

Torsdag 3 Jan: I dag gratulerar vi Marie Göransson Gagnef som fyller 53 år. Ha nu en bra och skön dag Marie. Birgitta sköter Bosses kiss och bajs runder. Jag känner mig bättre i dag. Jag kollade på skidor och Jag minns mitt 50 tal. Skönt att sitta upp och dricka vitlöksdrinkar till bra teve program. På eftermiddagen såg vi Juniorkronorna gå till final genom att besegra Ryssland. Onödigt spännande blev det med förlängning och straffar. På kvällen gick jag en sväng med Bosse och kände mig utpumpad trots att Bosse satte ned bakvagnen med jämna mellanrum och beundrade något i sin omgivning. Men nu är jag nog på banan igen! På kvällen slappade vi framför teven med någon film där dom skulle vara döda efter några minuters slagsmål. En sista vända med Bosse innan sängdags.

Fredag 4 Jan: I dag var jag så pigg att jag knallade runt med Bosse på morgonvoltan. Nu är den värsta förkylningen över. Skönt att det inte blev så långvarigt för mig som för Birgitta. Birgitta ska till Vårdcentralen för provtagning. En tur till ICA Britsarvet för att handla mat, innan skidor och Stenbeck tog vid, på teven. I dag har det inte hänt så mycket, mest slappa i teve fåtöljen och en sen vända med Bosse och samtidigt ett besök vid en återvinnings central med tidningar och burkar.

Lördag 5 Jan: Äntligen kommer vi i väg till Östra Främby för att träffa våra gamla hund- och hundägare. Nu träffade vi Rolf och hans hund Lido, en av mina favorithundar. Vi bjöds även på kaffe och smörgås hos Rolf. Hundarna har trevligt och även vi njuter av gott kaffe och trevligt umgänge. Sedan blir det skidor och ishockey på teven. Ishockeyn var nervöst så vi gick en volta med Bosse. Silver är inte fy skam det heller. Vi förstår att det känns surt att förlora. Leksand slog Mora med hela 5 mot 0 enligt Birgitta. På kvällen tittade vi bland annat på "Crocodile Dundee i Los Angeles" och en sista natt kiss med Bosse.

Vilken morgon vid Ö Främby. © foto: Bengt Ahlstrand     Pimlare på isen Ö Främby. © foto: Bengt Ahlstrand     Lido en av mina favorit hundar. © foto: Bengt Ahlstrand

Vilken vacker morgon vid Ö Främby. Lido i camouflage päls.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 6 Jan: I dag firar vi Perry Forsberg, Köping / Pagonda, som fyller 59 år. Ha nu en riktigt bra dag Perry. Skön morgon, någon minusgrad och vi träffade några trevliga hundar på morgonvoltan. Efter en god frukost löste vi Melodikrysset. Det var lätt denna gång. Jag testade en applikation till min mobil som Thomas O tipsade mig om på nyårsaftonen, TrackID. Nu blir det skidor på teve. Efter att ha sett backen som skidåkarna ska ta sig upp för så kan den s.k. "Mördarbacken" i Falun slänga sig i väggen. Populärt uttryck! Birgitta och Bosse var länge på promenad... dem var hos Åsa och Anders. I dag har jag beställt fiskbullar i hummersås och så fick jag. Bra sätt att få i sig fisk!! I morgon åker vi upp en sväng till Korpholen. Vi ligger inte kvar utan kollar läget och handlar Pelles Pölsa och Leksands Brungräddade. Någon som vill ha besök!

Måndag 7 Jan: Bosse och Birgitta gick morgonvoltan. Efter frukosten ska vi åka upp till Korpholen och kollar läget. Första stoppet var på Rältagården för att köpa Pelles Pölsa och även en julkorv fick vi med oss. Märta P fick sälja ägg åt oss. Väl framme vid Korpholen såg jag spår i snön. Blev lite fundersam, det var en älg som stövlat omkring, dock utan synliga skador på träden. Kallt inne minus 3 grader. Bosse ville inte åka därifrån. Nere vid ån såg vi strömstarar även denna gång. Vi åkte in mot Leksand och passade på att äta på Moskogen. Alltid lika gott. Leksandsbröd köpte vi och sedan for vi till Sylvia och LE för att träffa dem och Ira. Bosse gillade det. På kvällen kom Nicke H hit för att friseras av Birgitta. Med var givetvis Gizmo, så Bosse fick busa runt. Festligt att sed dom stående, på bakbenen som två brottar, och tampas. En teve film som var värd att se på, Inkognito en svensk film. Sedan en vända med Bosse innan det var dags att krypa till kojs med Sven Hassel böcker, som jag fått låna av Lars-Erik.

Strömstaren vid Rälta ån. © foto: Bengt Ahlstrand     Bosse och Ira. © foto: Bengt Ahlstrand

Strömstare vid Rälta ån. Bosse och Ira.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 8 Jan: I dag firar vi Åke Ollars Leksand, som fyller 74 år. Ha en skön dag Åke. Tidig morgonvolta och vi träffade på hunden "Skorpan" med matte. Många pussar fick jag... ja av "Skorpan" alltså! Bosse är i sniffar stadiet nu och det går långsamt fram. Inget jäkt där inte. På hemvägen mötte vi Birgitta som är på väg till gymnastiken. Jag fick näst intill släpa Bosse hem. Han gick en meter satt sedan och kollade efter matte. Jag tittade på teve kanal 10, SAS i England och gisslandrama. Birgitta ringde när gymnastiken slutade så Bosse och jag gick henne och Kristina L till mötes. Vi gick via Falu ån hem för att se om Strömstaren vill visa upp sig. Men inte såg vi den, däremot träffade vi hunden Elvis som körde nosen i magen på mig. På kvällen gick vi en längre volta Bosse och jag medan hustrun tog en tupplur. I dag vankas det Pelles Pölsa till middag, det är mat för Måns det. På kvällen kollade vi vidare på teve deckaren Inkognito. Tidigt i säng för att läsa vidare i Sven Hassels "De fördömdas legion".

Onsdag 9 Jan: Tidig volta med Bosse, nu har han bestämt sig för att gå sakta hemåt. Så sker nu varje volta. I dag var det brottom då första delen av dagen är stressigt. Birgitta ska på lasarettet för koll och sedan är det Stenbeck, en repris då vi missade det i går. Sedan är det min tur i läkarsvängen. Jag har fått tid för undersökning av Ortoped Molander. Sedan blir det lugnt!! En handlings tur blev det, bland annat svin öron till Bosse. Birgitta ändrade tiden och har tvättstugan i kväll. Jag tittar på kanal 10 om andra världskriget. Den 30 januari har jag tid för operera min tå, sen blir det ingen dans Kerstin H, på ett tag!! Kollade på ABBA och Inkognito innan sängen hägrade.

Torsdag 10 Jan: Trött vaknade jag av att Birgitta stökade omkring, det är ju torsdag då Birgitta ska ha en tablett en halv timma före frukost. Jag gick morgonvoltan och Bosse var snabb i dag så efter dryga halvtimma var vi hemma. Birgitta ska ut på promenad med banktanterna. Jag själv ska kolla på kanal 10 om andra världskriget. Birgitta handlade en del på hemvägen och jag gick en timma med Bosse. Kristina ringer och vill ha sällskap ner på stan... kan bli dyrt!! Köttbullar och Rältagården,s Julkorv till middag. Birgitta gör en god senapssås till anrättningen. Bosse gillade såsen skarpt. Såg sista delen om Jan Stenbeck, en riktig entreprenör var han. Vi kan tacka honom för att det inte är svindyrt med mobiler och internet priser. En sista volta med Bosse, sammanlagt drygt sex kilometer i dag och möte med "Skorpan". Bra för mig och bra för Bosse.

Fredag 11 Jan: I dag gratulerar vi Åsa Segerström Falun som fyller 43 år och Majlis Berglund Falun som fyller 72 år. Ha nu båda en trevlig födelsedag. Stångtjärn var vårt mål med voltan i dag. Bosse gillar att gå upp till Stångtjärn, många väldoftande spår att sniffa i och ut och in bland buskar och snår. På eftermiddagen var vi på hundspaning i Kvarnberget och Ö Främby området. Det är en gatuhund från Rumänien som är på drift. På kvällen så träffar vi Jan, Marie, Lisbett, Björn, Åsa, Anders på Kopparhatten för att äta tillsammans och fira Åsa på hennes dag. En stor dator olycka hände mig för första gången, lyckades snubbla på en kabel så att stationära gick i golvet och går ej att starta. Hårdisken fick väl stryk.

Lördag 12 Jan: Vad stela vi är i dag, blev mycket trajande i går. Men Bosse vill ut så jag gick en vanlig morgonvolta. Efter frukost plockade jag ur hårdisken ur stationära datorn. Funderar nu hur jag ska göra vidare. Någon som har erfarenhet hur man kan gå vidare. Har skickat ett e-mail till Uffe som kanske har några tips. Vi var även i dag ute och letade efter Fiola, en gatuhund från Rumänien som är på rymmen. Vi vandrade runt i skogen mellan Främby och Galgberget. Det är svårt och känns onyttigt att bara ströva omkring på måfå. Efterlyste samordning, träffpunkter vid ett visst klockslag för att samordna eftersöket. I dag vankades det en toppen middag, blodpudding, bacon och stekt ägg. Sådant jag saknade under åren i Grekland. På tal om Grekland, undrar vad dom skulle säga om, en massa människor är ute och letar efter en bortsprungen hund!! På kvällen några trevliga teve program Stjärnorna på slottet och ett program om Cornelius. Bosse låg på dörrmattan vilket betyder "följ med mig ut en sväng".

Söndag 13 Jan: I dag gratulerar vi Margareta Dahlfors Lilla Främsbacka Falun som fyller 66 år. Ha en bra dag Matte! Kallt ute minus sexton när Bosse och jag gick morgon voltan. På hemvägen träffade vi på Skorpan med matte. Jag var en vända till Clas i Sjön för att köpa datorprylar för att testa om jag kan läsa hårddisken som pajat. Ingen lycka där men inget viktigt på disken. Har beställt en ny hårdisk och får vänta på den innan jag funderar vidare. Några vändor i kylan med Bosse. Birgitta bjöd på en god middag bestående av kyckling och en gratäng av rotsaker. På kvällen teve och en sista kiss tur innan sängen, med Sven Hassels bok "Jag såg dem dö".

Måndag 14 Jan: En snabbvända med Bosse i kylan. Han gillade inte den kalla snön, linkade och höll tassen i luften. Ingen is eller snö mellan trampdynor utan det var kallt. Efter frukost skjutsar jag Birgitta till Berit T för behandling, själv åker jag ut till Främby för att söka efter Florin, jag ger upp efter ett par timmar då det känns lite halvdant att bara gå runt lite på måfå. Man väntar på någon specialist! från Hedemora. Så jag åkte hem och rastade Bosse. En varm nudelsoppa satt bra i min frusna kropp. På kvällen klockan 20.00 var det samling vid Konsumparkeringen vid Kvarnberget. Jag har laddat upp med ficklampa, kaffe och macka..... ja jag vet, det var Birgitta som fixade. Vi delade upp oss i 4 eller 5 grupper. Vi var fyra och en halv i vår grupp, taxen Molly en trevlig krabat. Vi sökte av området från Vägen Främby udde till Kopparvallen. Vi får hoppas på att det går bättre när det är ljust. Vi blev bjudna på korv, men min grupp som var mest yngre ska upp och jobba i morgon så jag for hem jag med. En sen volta med Bosse innan det var dags att sova.

Tisdag 15 Jan: Vaknade tidigt och njöt en stund med en bok. Bosse, Birgitta och jag gick på volta. Birgitta till gymnastik och vi gick hem sedan vi lämnat av henne. Pratade med Kerstin H, dom mår bra. Ringde till Kosta på Samos och äntligen har "julklapparna" kommit fram till dem, Stavro och Julia! Det tog tid för dem att få paketet, vi var ängsliga att någon stulit paketet. På kvällen kollade vi "På spåret" via Svt Play.

Onsdag 16 Jan: Birgitta gick med Bosse och sedan var det en tur bort till ICA Brittsarvet för att handla mat. Vi får lunch gäster i dag. Kerstin och Nicke kommer efter att Eva på Hundtrimmet är klar med Gizmo och hans klor samt pälsvård. Gizmo var så mjuk och len när dom kom. Vi, jag Nicke bokade resor till Tallin. Nicke och jag åker nästa vecka och "rekar", vi ska alla fyra åka när Kerstin och jag fyller år! God mat bjöd Birgitta på, fiskgratäng och inget ben fick jag!! Jag brottas med dator problemet. Jag har monterat en ny hårdisk men får ändå ingen fart på installation. På kvällen gick vi en längre runda med Bosse.

Torsdag 17 Jan: Birgitta går stavgång med bank tjejerna, Stångtjärn och åter! Bosse och jag går våra egna vägar. När vi kom hem träffade vi på en riktig goding, ja hundtiken alltså. En brun björnaktig glad tik. Bosse och hon busade runt ett bra tag. Jag blir så glad när dom får leka ordentligt. När Gizmo och Bosse träffas blir det också bus! Jag brottas med min trasiga dator men inget händer. Är det någon som har några tips. Någon som har en installations skiva med Windows operativsystem som jag kunde få prova, trist att köpa en innan jag vet om det är andra fel på datorn än hårdisken. På kvällen tittade vi på Falkenbergs revyn "Glödhett", så proffsigt och duktiga dom är. Birgitta följde med på en sista kvällsrunda och då träffade vi på hunden Niko.

Fredag 18 Jan: I dag firar vi Lillemor Norlén Västerås, en i Tiogänget som fyller 66 år. Njut av dagen Lillemor. Vaknade kallsvettig vid femtiden av en mardröm där alla mina datorer var stulna till och med bordet var väck. Skönt att det bara var en dröm. Men problemet med att få igång stationära ligger över mig. Denna morgon åkte vi först ut till rastgården med Bosse men som vanligt inga hundar andra hundar där. Vi kastade boll och Bosse fick jogga runt och leka Zlatan. Vi åkte ut till Östra Främby och hoppades på att träffa några hundbekanta, lika tomt där. Efter att lämnat av Birgitta och Bosse vid lägenheten åkte jag till Q8 för att få bilen tvättad. Hela dagen har jag försökt nå Nikos Vliamos via telefon men utan resultat. Nikos har lovat att fixa bilskatten på vår bil på Samos. Jag fick telefon från Perry om att det nu var andra bestämmelser för bilförsäkring i Grekland. Bilen måste vara försäkrad hela året. På kvällen var det teven som gällde.

Lördag 19 Jan: Vid morgon voltan träffade vi på några trevliga hundar och ägare, bland annat "Skorpan" med matte Anna Maria. Vi har nu löst Melodikrysset, ganska så lätt i dag. Maila Emmanuel i Ireon om bilförsäkring och bilskatt. Vi väntar och ser vad han kan göra för oss. Lunch på Geschwonergården i dag, bra färslag av hustrun. Några trevliga hundar träffade vi vid Bosses eftermiddags volta. Skidskytte såg vi en dal av i dag. På kvällen några teve program. Har provat att ringa Nikos i dag med men han svarar inte i telefon. Till sängs och spännande läsning.

Söndag 20 Jan: Vaknade sent i dag, trött. Läste mellan fem och sju och efter det var det sömning. Birgitta gick tidiga voltan med Bosse. Birgitta och Bosse fick sällskap med Skorpan och matte Anna Maria. Efter frukosten blev det skidsport för hela slanten. Mycket spännande med stafetter av olika slag. Olidligt spännande i bland. Middags voltan med Bosse var trevlig. Vi träffade på många hundar och hundägare som var trevliga. På eftermiddagen fick vi kaffe främmande av Birgitta och Anders S. Det var trevligt. Birgitta bjöd på en god kyckling rätt med bacon. Nicke och jag pratade om morgondagens resa till Tallinn. Sedan teve "Så ska det låta" och "En pilgrims död". En sista kiss vända innan sängen.

Måndag 21 Jan: I dag gratulerar vi Lars Rydén Djura, som fyller 71 år. Ha nu en bra dag Lasse. Morgon voltan blev lite längre denna morgon då vi var i behov av medicin. Apoteket och ICA fick besök på hemvägen. Efter en lunch hos oss åker Nicke och jag till Stockholm och Värtahamnen för en tur till Tallinn. Vi hittade ett parkeringsgarage nära terminalen, där vi parkerade 42 timmar för 220 SEK. Väl ombord gick vi en runda för att kolla vad som erbjöds i matväg på kvällen och lite allmän orientering. Vi startade med en öl och en Jägermeister. Vi satt länge och njöt i en folktom pubb. Vi åt senare a la carte med ett gott rött vin. En tur i taxfri för att kolla lite. Vi satt sedan och lyssnade på en orkester som spelade gamla godingar från 60 70 talet. Högt var det så jag använde papperstussar, såg väl ut som en travhäst!! En dansgrupp från Ukraina, sex killar och åtta flickor, som underhöll. Mycket duktiga var dom. Somnade gott.

Tisdag 22 Jan: Vaknade och åt en god frukost innan vi gick in till Tallinns Gamla Staden. Där fanns mycket att titta på, synd bara att det var kallt och blåsigt på sina ställen. Efter några timmar återvände vi till båten. Vi kollade en vin och spritbutik vid terminalen, en del priser lägre än på fartyget!! Tanken var att vi ska äta en smörgås och öl innan middagen. Det finns ett dygnet runt öppet ställe på båten där vi kunde få något att tugga på. Sedan var det dags att bunkra upp från Taxfree, innan middagen. Nu gick vi till Buffé matsalen. Inget som tilltalade mig, men jag höll mig vid liv. På kvällen var det som i går. Lyssnade på musiken och kollade dans showen. Tidigt i säng. Bilder kommer senare.

Nicke utanför Iskrogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Utsikt från Gamla staden. © foto: Bengt Ahlstrand     Medeltida krögare. © foto: Bengt Ahlstrand     Vackra hus. © foto: Bengt Ahlstrand

Nicke utanför Is krogen. Vacker utsikt. Medeltida krögare. Vackra hus i Tallinn.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 23 Jan: Vaknade tidigt och njöt av Stockholms skärgård. Sedan en god frukost innan vi packade i hop och lämnade båten. En kort promenad till garaget för att sedan hämta Kerstin på Swedbank, Stora Essingen. Resan hem gick bra och Birgitta bjöd på en god middag. Det har gått bra med Bosse och Gizmo, hustrun är duktig. Dom var så glada när vi kom. En sväng med Bosse för att vinka av Hedlundarna som åker hem till Hökviken. Tack Nicke för trevlig sällskap. Vid en av Bosses volta träffade vi Skorpan och matte Anna Maria. Vi fick en pratstund innan vi vandrade vidare. Mia på Grötö tittade vi på innan det var dags att koja. En tanke jag har! Har hört att båtarna till Baltikum ska vara så sunkiga! Jag tycker att båtarna och personalen är trevliga.

Torsdag 24 Jan: Direkt på morgonen for vi ut till Ö Främby med Bosse. Kallt och det bet i kinderna. Inga hundar träffade vi. Bosse mår nog inte bra av "pölsan" som Birgitta kallar hundmat på burk. Bosse var lös i magen nu på morgonen. Ett problem med min mobil av något slag hade jag i går och nu på morgonen var den "död". Jag fick i gång mobilen genom att ta ur batteriet och sätta tillbaka det. Jag hade tankar att resetta mobilen redan i går, men var då inte säker på att jag mindes rätt pinnkod!!! Körde Birgitta till Lasarettet för röntgen av ansikte och ögat. Vid middags tid kom min kurskamrat i släktforskning, Janne Wänn på besök. Vi snackade släktforskning. Sedan gick jag lös på datorn, den trasiga och under över alla under nu är den snart lagad. Marco kom på besök. Han och Birgitta sitter i köket och chattar, jag jobbar vidare med datorn, nu sju och en halv timma. En promenad till Marcos lägenhet och lite lek med en schäfertik som Marco är hundvakt åt. Bosse snodde en boll och tyckte nog att han var tuff mot schäfern. Sedan full fart hem och hopp i bingen.

Fredag 25 Jan: Ut med Bosse till Ö Främby för morgonvolta. I dag träffade jag Gunilla och hennes hundar och Daniel med Freja. Trevligt för Bosse att få busa lite. Birgitta är hos Berit T för ömsesidig akupressur behandling. Nu är den stationära datorn fullt brukbar. Just nu är det ett bra erbjudande på att uppgradera till Windows 8. Körde en kompatibel test och Frontpage var inte kompatibel... Någon som har kunskap om detta, det kanske fungerar om jag installera programmet i efterhand. Försökte att få hjälp av Microsoft, men det är tji att hitta rätt väg att nå dem. På kvällen åkte vi till Romme travbana för att se vår Bankers Garcon i V5 femte avdelning. Tyvärr galopperade hästen före Bankers Garcon, men det blev en fjärde plats. Bra upphämtning. Han, Bankers Garcon är så fin och har ett sån bett i travet. Vi var inne på stallbacken och klappade på honom och träffade Fredrik Pedersen, kusk och tränare. Alltid lika kul att träffa Fredrik P, han är så cool. Nu ser vi fram emot nästa lopp. Väl hemma hos en glad Bosse så kollade vi "På spåret" innan det var dags för att skutta ner i sänghalmen.

Lördag 26 Jan: I dag gratulerar vi Agneta Ryding Kungsör, som fyller 70 år. Njut av dagen Agneta. Vi mötte Skorpan och matte Lotta och fick trevligt sällskap. Bosse är lugnare och vi mötte flera trevliga hundar. Sedan var det dags att lösa Melodikrysset. Kerstin H bjöd oss att äta och Nicke H bjuder på bastubad. Så vi åker ut till dem i Hökviken. Kul även för Bosse att träffa Gizmo. En skön bastu med glada gubbar, alltid lika trevligt att njuta ett bastubad. Nicke och jag gick sedan en volta med våra hundar. Kerstin bjöd på supergod mat och vi skrattade gott och njöt av livet. Vi brukar inte kolla på teve när vi är hos Hedlunds, men vi kan ju inte missa "Stjärnorna på Slottet". En god drink avslutade kvällen.

Hedluns glashylla. © foto: Bengt Ahlstrand

Hedlunds glas. © foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 27 Jan: Vaknade efter en god natts sömn, det är så tyst och skönt ute i Hökviken för oss ett paradis. Birgitta gick ut med hundarna, förtäljde Nicke. Jag snabbt på med kläderna för att följa med så även Nicke som är bastueldare denna helg och behövde kolla upp att allt var ok. Vid hemkomsten bjöd Kerstin på en god frukost, vilket fint pang vi har tagit in på. Vid middagstid begav vi oss hem mot Falun. Diverse inköp på Rusta och ICA Maxi innan vi var hemma. Birgitta gick av en bit före hemmet för att Bosse skulle få en kissvända. Jag for till Pizzeria La Vencia på Hyttgatan 64 C och köpte Kebab tallrik. Mycket god och en väldigt trevlig kille som expedierade. Dem kommer vi att handla mera hos. Tänk vad det är viktigt, det första bemötandet man får som kund. Mätta blev vi och gott var det. På kvällen blir det Så ska det låta och En pilgrims död. Tack än en gång Kerstin och Nicke för en trevlig helg.

Måndag 28 Jan: Fick ett e-mail från Nikos W angående bilskatten till vår bil på Samos. Jag måste tydligen via dator plocka ut underlag för att sedan betala på posten.... hur många bilägare har tillgång till datorer i byarna? Nog om detta jag får fixad det när vi åker ner nästa gång. Nu blir det mera gnäll, befogat. När jag bytte leverantör av bredband så var det fel på linjen. "Det har hängt sig, vi fixar det tar någon timma!". I dag var hastigheten under 1 Mbit/s då datatrafiken är "begränsad", efter 15 GB. Jag höjer upp hastigheten och data mängden från 15 till 40 GB, "Det tar 30 minuter, sen startar du om systemet". Provade efter en timmas volta med Bosse. Inget händer. Efter 4 timmar ringer jag och efter 20 minuter i telefonkön, får jag veta att uppgraderingen till 40 har "hängt sig". På min tid på Göran Werner, Databolin och Datema så kollade vi upp att allt var ok. Så gör man tydligen inte numera. Jag är nog den mest otursförföljda dator användare. Det "skiter" sig för det mesta med det som jag inte själv kan påverka.

Tisdag 29 Jan: I dag gratulerar vi Tobias Jonspers Falun, som fyller 24 år. Ha en bra dagen Tobias. Bosse och jag åkte till Ö Främby och gick runt, halt och isigt så broddarna kom till pass. Mötte endast Molly så vi gick vidare ut mot Främby Udde. Inte så trevligt att kryssa mellan hästskiten på gångvägen. Birgitta är på gymnastik med banktanterna. Janne W, en ny kompis från släktforsknings kursen, kom med en "sandal" som han använde när han opererade stortån. Tack för det Janne du sänkte mina omkostnader med 175 pengar!!! På eftermiddagen gick vi en långpromenad med Bosse på Gamla Fruns Väg. På hemvägen besökte vi Clas i Sjön för att köpa en ny radio och en lampa till "mitt" rum. Även Skatteverket fick besök, vi ska deklarera försäljning av bostadsrätten. God middag i dag, jag önskade blodpudding och knaperstekt bacon, jag fick det. Tack hustru. Sedan några teve program och en sista kissvända innan det var dags att sova.

Onsdag 30 Jan: Väckning medels hjälp av nya klockradion. En tidig volta med en förvånad Bosse, va så tidigt tycker han säkert, Men Birgitta ska till tandläkare och jag till Håkan Molander för att mejsla bort brosk på vänster fot, Hallux Valgus. Birgitta fick beröm för sina fina tänder och jag somnade nästan på operationsbordet. Märkte bara att det var lite rörelse i foten av stämjärnet och högt ljud i någon form av smärgel maskin. Satan vad det var svårt att hålla balansen med kryckorna. Min smarta hustru hämtade sin pall till massagebänken, så nu åker jag rullpall i brist på rullstol. Trevligt att Birgitta och Anders S kom på sjukbesök. Det blir mycket ryggläge. Nu är det god tid att läsa Sven Hassel böcker och diverse datormanualer. Kopplat i hop resterande delar till den stationära datorn. Svårt att sova.

Torsdag 31 Jan: Vände och vred på mig mest hela natten. Värk trots tabletter. Efter att Birgitta gått morgonvoltan var det dags för stavgång med bank tjejerna. Boss och jag halvlåg i sängarna med benet uppallat medels en kartong och kuddar. Passade på att städa mobilen och läsa på manualen till de nya fasta telefoner vi har. Har fortfarande låg hastighet på 4G linan. Väntar någon dag till sedan får jag åter ta kontakt med Tele2 och då hoppas att komma i kontakt med en kunnigare på Help desk. Någon nära Falun som kan låna ut "Marschbataljonen" skriven av Sven Hassel? På kvällen tittade vi på "Mia på Grötö". Jag kan konstatera att jag är urusel på kryckor. Ramlade i kull! Ingen vidare rullpalls åkare heller, körde på min andra friska häl så blodvite uppstod. Får väl överväga om jag ska sluta lämna snarkofagen!!

Fredag 1 Feb: I dag gratulerar vi Jan Segerström Sågmyra, som fyller 47 år. Ha en bra dagen Janne. Sov bättre i natt men vaknade redan vid tretiden. Det pulserar allt mindre i foten, kanske beroende på den friska foten som blev påkörd av en rullpall tar över!!!! Birgitta och Bosse är ute och luktar på omgivningen. Kanske det bara är Bosse som sysslar med det! 19.40 sänder kanal 7 "Söderkåkar" med Falkenbergs killarna. Jag har inte fått i gång min video, så är det någon som kan spela in det åt oss? När jag blir frisk i foten ska jag försöka få igång vår dvd spelare. Hans P spelar in åt oss, det tackar vi för och även Er som har tänkt att fixa det. Birgitta, Åsa och Bosse åker till Sågmyra för att fira Jan. Jag sitter i teve stolen och njuter av ett Norskt program om Duvhöken, Hönsehöken på Norsk. Sedan på spåret. En stund vid köksbordet när hustrun återvänder från Sågmyra. 

Lördag 2 Feb: Jag har kunnat sova hela natten och inte behövt knapra tabletter, skönt. Birgitta och Bosse var ute länge och efter frukost ska hon träffa Åsa på stan! Hans P kom förbi med dvd "Söderkåkar" proffsigt Hans och tack. Vi pratade datorer och nostalgi när jag jobbade med textteve. Köttfärssås och spagetti fick jag i dag, det är mums för en sjukling. Broder Nicke ringde och berättade att han bastade och jag fick V75 raden. Han njöt av en öl i bastuvärmen och jag försökte få Bosse att apportera en till mig. Under och ja jag vet inte vad, vi har tittat på Melodifestivals uttagningen. Oj oj vad mycket skrik det var. Vid sista kvälls voltan avslöjade Birgitta Bosse med att torrkissa för att slippa gå hem eller åtminstone dra ut på tiden. Han är en riktig luring vår kära Bosse.

Söndag 3 Feb: Chattade med Lasse R i Mexiko vid fyra tiden. Somnade sedan och vaknade av att Bosse och Birgitta drog till Ö Främby. Dom träffade en hund, Molly. Efter en stärkande grötfrukost tar syster Birgitta kommandot och tvingar in mig i badrummet. Bosse flyr men jag kan inte det. Med Birgittas kunskaper som personlig assisten går tvagningen som en dans. Bosse är sur på mig för att jag linkar omkring och inte går ut med honom. Vår häst travar i lopp 1 V64 på Gävletravet, spår 10 igen. Jag kan inte förstå att lottningen bär emot för det mesta. Nu går det snabbt med läkningen av foten. Jag kan via hälen få balans när jag stultar om kring på kryckor. Det känns bra att det går undan med läkningen. Vi fick sjukbesök av Stina och Sören. Kaffe och bulla bjöds vi på av Birgitta. Jag fick även chansen att berätta om operationen, när jag kommer till stämjärnet och slipmaskinen ryser dom flesta, kul va! Han är så duktig Håkan Molander som opererade. På kvällen kom Marco och vill ha hjälp med att printa ut några papper. Vi kollade på teve knäckte en öl. Birgitta gick en sen vända med Bosse.

Måndag 4 Feb: Birgitta for ut till Ö Främby med Bosse. Bosse är purken för att jag inte är med och inte går ut med han. Birgitta var till P O Östman och lagade en fyllning. Sylvia B kom för bi med några fler Sven Hasselböcker och vi kunde lämna tillbaka de tre jag läst. Synd att jag inte fått något napp från någon som kan låna ut "Marschkompaniet" den fjärde boken i serien. Även gulliga Ira var med så både vi och Bosse fick en kul stund med hundar och Sylvia. Sedan blev det tråkiga möten med hundar! Birgitta for till hundrastgården vid Tisken. Två Boxer hundar, den ena löpte och hanhunden anföll Bosse som skrek och försökte att gömma sig bakom Birgitta. Nu gick allt bra denna gång. Bosse var däremot skärrad. Varför kan inte folk läsa vilken av rastgårdarna dom skulle vara i utan väljer den för småhundar. Tydligen var hanhunden aggressiv mot Bosse då tiken löpte. Detta är så jävla trist då Bosse ofta skäller på stora hundar, denna händelse förstärker kanske hans skälland som vi försöker arbeta bort. Inget roligt på teve så sängen fick tidigt besök.

Tisdag 5 Feb: Birgitta knallade runt i området med Bosse på grund av snöyran. Ingen Gizmo kom till mig i dag. Husse är dålig och ska inte gå på Bankpensionärernas årsmöte. Birgitta hämtades upp av Kristina L så dom närvarar. Jag är så sur på Tele2 nu. Jag tröttnar på att prata med halvdåliga suporter på kundtjänst. Skickar ett e-mail där jag talade om att Mbit/s är mellan 7 - 11, sämre trots uppgradering från 15 Mbit/s till 25 Mbit/s. Tråkigt börjar det bli nu. Halvbra och det kliar i benen att få gå ut. Men jag har lovar att vänta en vecka till, då tar Birgitta ur stygnen. Vi kollade på "Söderkåkar" från Vallarna Halland med hela glade gänget. Tack än en gång Hans för att du spelade in den åt oss. En kul film på kanal 11 avslutade kvällen.

Onsdag 6 Feb: Nu är jag förbannad! Jag har fått svar från Tele2 angående hastigheten på mobilt bredband. I svars e-mail står följande.

Hej Bengt

Hastigheten du får är inom våra ramar för en godkänd hastighet. Ingen felsökning kommer att göras i dagsläget.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice på telefonnummer 0770-25 25 25. Du kan läsa om våra tjänster och produkter på www.tele2.se

Med vänliga hälsningar

Tele2 Sverige AB

Kundservice

xxxxxxxx xxxxx

Mobilt Bredband

Jag har nu på morgonen kört två tester bland annat TPtest5 och får då 12 Mbit/s och har ett abonnemang på 25 Mbit/s.!!!! Jag har skickat ett nytt e-mail till Tele2. När jag ändå är på dåligt  humör så ska jag varna känsliga Pelles Pölsa älskare. Gör inte som jag gjorde i går. Det fanns lite skruvmakaroner kvar i kylskåpet som jag blandade i hop med Pelles Pölsa i stället för potatis. Fy för den lede vad det sabbade smaken på Pelles Pölsa. Pratade med brorsan Nicke för att förhöra mig om hans välmående. Bli frisk Nicke! Birgitta och Kristina åker till Leksand, dels för att handla bröd åt Kerstin S i Järvsö och kolla en utställning på Leksands bibliotek. På hemvägen hämtade dom mat från Buonissimo, runda kiosken på Knoppen Kantarellen som nu åter är på plats. God mat var det för oss pasta älskare. Vi fick en trevlig kväll. Nu ska jag för ovanlighetens skull kolla på fotboll. Enligt vår sportkille Sören så är Messi och Zlatan med.

Torsdag 7 Feb: Vaknade efter att ha sovit hela natten. Värkte i stortån så en Ipren slank ned. Efter Bosses volta for Birgitta upp mot Stångtjärn för promenad med banktanterna. Jag fick besök av släktforskar kompisen Janne W. Vi utbytte erfarenheter och lite dator fixande. Blir alltid inspirerad av Janne, så det blev släktforskning och den numera fungerande stationära datorn anpassades programmässigt för att kunna visa kyrkoarkiven. Även en del adekvata tipps om hur jag ska behandla min tå efter operationen. Tur det annars hade det fungerat som en steloperation!!! En god frukost, lite sen sådan, intogs innan det var dags för Bosse volta. Resten av dagen ägnade jag åt släktforskning och hittade mig i födelseboken. Furusundsgatan 14 i Oscars församling står det i Mariestads Lasaretts födda 1941. Så Slipgatan 6 måste vara senare i mitt liv! På kvällen en teve film om Carolina Kluft och en action film avslutar dagen. I morgon åker Berit T, Stina L, Bosse och Birgitta till Kerstin S i Järvsö.

Fredag 8 Feb: I dag gratulerar vi Peter Jonspers Falun, som fyller 55 år. Njut av dagen Peter. Vaknade onödigt tidigt denna morgon. Ägnade då tiden till att ta diverse räddningsskivor och systemavbildning på båda maskinerna. Bra att ha om det händer! Dagen fortsatte med städning av hårddiskar, defrag och diverse tester av systemen. Passade på att installera trådlös färgskrivare. Köttfärssås med spagetti till middag. Pratade en stund med Nicke som är sjuk i någon influensa så även Kerstin. På kvällen blir det teve för hela slanten, om jag orkar hålla mig uppe vill säga!

Lördag 9 Feb: Visst orkade ja se färdigt även på den sena filmen. Jag är nog lite övermodig när det gäller att knalla omkring med foten. I dag värker foten så jag får behärska mig och inse att jag får ta det lite lugnare. Nu är det klart med vårt delägarskap i årets Rikstravet, hästen heter Protective. Angående hästar så funderar jag på lasagne som innehåller hästkött som plockats bort ur vissa butiker inte skulle vara skadligt... när vi följde med Jan Eriksson till Krauchthal för att fira nyår och åka skidor var det en restaurang där som serverade hästbiff som en specialitet. Åsa och Anders bjöd på middag. Dom bjöd på en toppengod Moussaka och Tzatziki. Vi fick en trevlig kväll. Tack för god mat. Vi kollade sista avdelningen av QX Galan innan det var sovdags.

Söndag 10 Feb: I dag gratulerar vi svåger Harry Persson Falun som fyller 83 år. Vi kommer och äter smörgåstårta. Vaknade tidigt och det var svårt att somna om så jag löste en Sudoku för att varva ner. Sedan sov jag någon timma till. Birgitta ska ut på Runn med Åsa och Anders i dag. Eftermiddagen åkte vi upp till Harry P för att fira och äta smörgåstårta. Vi träffade Helena, Björn och Lisbet och hunden Molly. Bosse gillade Molly en riktig liten läckerbit som han uttryckte sig. Så ska det låta, på teve innan det var läggdags.

Måndag 11 Feb: Nu är det bara två dagar kvar innan stygnen ska väck. Jag ville bli av med bandaget för att se hur tån ser ut. Birgitta ska tvätta rent. Foten är då fortfarande väldigt öm och nog är det svårt att vicka på tån.... Nu har vi gjort en översikt inför deklarationen och gjort en preliminär fyllnadsinbetalning. Sedan var det släktforskning med benet i högläge resten av dagen och kvällen. Äntligen hittade jag farfars troliga födelseort. Han kommer från Jämtland han också. Enligt dödboken står det okänd födelseort. Läst färdigt Ved boken av Lars Mytting. Då jag inte får tag i Marschbataljonen av Sven Hassel så får jag läsa SS Generalen.

Foten ser lite vissen ut! © foto: Bengt Ahlstrand

Foten ser lite vissen ut! © foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 12 Feb: I natt har jag sovit dåligt en värktablett fick mig att somna vid halv fyra tiden. Kanske en aning uppskruvad för att komma vidare med min farfars uppväxt och födelseort. Birgitta är på gymnastik med banktanterna. Fortsatt med släktforskning. Tittade på parallellslalom Sverige fick ett VM SS silver, bra jobbat. Sov teve på kvällen. Till sängs med med SS Generalen.

Onsdag 13 Feb: Trött i dag. Fick e-mail från Uffe med tips om Marschbataljonen, tack för det. Birgitta knegar på med Bosses motionsrundor. I dag har jag tid hos Dr Håkan Molander för att bli av med stygnen. Birgitta tycker att det är bättre att dom gör det och samtidigt så får dom se foten. Svullen och öm är den, det är ju bara 14 dagar sedan operationen, så vad är att vänta! Harry P hörde av sig och tackade för blommor och undrade hur det var med mig. Jag har sänt ett e-mail till Tele2, jag vill häva avtalet då jag anser att Mbit/s ej motsvarar den utlovade hastigheten. Vår häst startade på Solvalla i dag och kom sist, vet inte riktigt vad orsaken var. Nu längtar jag till sängen och boken.

Torsdag 14 Feb: Vaknade tidigt och knaprade i mig en värktablett. Somnade om och vaknade när Birgitta kom hem efter morgonvoltan. Tele2 svarade i dag. Dom vidhåller att min hastighet är godkänd. Der märkliga undret skedde i dag, för första gången var hasigheten över 20 Mbit/s. Jag får även tipps om att testa att låsa routern vid 4G 2600Mhz och testa några dagar. Säg den glädjen som varar, nu är det mellan 11 och 13 Mbit/s. Jag ska testa detta några dagar sedan även med 900Mhz. Men nu blir det ingen mer kontakt med Tele2 utan det blir direkt med ett konsumentråd, Telekområdgivarna. Trevligt med Fredrik Lindström som i dag erövrade bronset i skidskytte. Matte Dahlfors ringde och tröstade mig, tack för det. Ett bra program på kvällen om Anja Pärson och hennes karriär. Birgitta och Bosse tog en sista kvällsvolta.

Fredag 15 Feb: Hittade några trevliga applikationer till mobilen, bland andra en valutaomvandlare, kompass och ett piano. Ja jag lovar att inte demonstrera det för någon!! Tror jag. Bosse är lite lyckligare i dag, ser väl att husse inte går på gravens rand längre!! Birgitta gör ett bra jobb med Bosses motion. Samt att även försöka få mig på bättre humör.

Lördag 16 Feb: Nu har vi löst Melodikrysset. Foten värker och allt är småjobbigt. Några teve program på kvällen. Längtar till sängen och boken!

Söndag 17 Feb: Denna söndag har jag suttit i teve soffan hela dagen och tittat på VM skidor. Tur för mig. Nu är det jävligt trist att bara sitta och vänta på att något händer... Nu får jag sluta att gnälla och gilla läget.

Måndag 18 Feb: I dag gratulerar vi min syster Birgitta och Marianne Dahlqvist, Linköping som fyller år. ha en skön dag. Äntligen händer det trevliga saker, Kerstin och Nicke H kommer förbi och fikar. Gizmo ska få sina klor klippta hos Eva på Hundtrimmet Trotzgatan 10. Semla och kaffe och en trevlig pratstund blev det innan dom for vidare. Jag vilade middag i dag, vi är båda trötta. Teve på kvällen.

Tisdag 19 Feb: I natt har jag sovit gott. Jag löd sköterskan hos Molanders att knapra piller, voltaren. Birgitta på gymnastik och jag får besök av Janne W för släktforskning och utbyte av tankar. Våra möten inspirerar och vi lär oss alltid något nytt. Jag fick klart för mig en hel del felaktigheter i min forskning. Det har jag på känn varför jag ej har skapat någon fil att skicka till en större databas. Jag ägnade dagen åt att rätta fel och hittade nya människor att fylla på min databas. Svåger Harry ringde och vi pratade bredband. Vi kollade på teve på kvällen innan det var dags att knoppa in. Nya boken av Sven Hassel som ligger på nattduksbordet är "Döden på larvfötter"

Onsdag 20 Feb: Även i natt har jag sovit ovaggad till klockan sex, det känns bra. Pratade med Sylvia via Skype telefon nu på morgonen. Birgitta joggar runt med Bosse. Släktforskning står på dagens agenda. Birgitta är på Falu Vårdcentral för provtagning. På kvällen teve.

Torsdag 21 Feb: Solen skiner ute och det är 17 grader kallt. Då är det gott att ha fönsterbord. Birgitta och Bosse trivdes tydligen i solen. Kollade på Skid-VM, sprint där svenskarna var duktiga. På eftermiddagen fick vi kaffebesök, Birgitta och Anders S från Jungfruberget. Vi fick en trevlig stund runt skorpfatet. Några timmars släktforskning och sedan Idrott från Globen på teve. Birgitta gick en långpromenad på kvällen med Bosse.

Fredag 22 Feb: Fan ta vissa nätter, som denna. Vaknade varje timma känns det som. Jag var trött när det var dags för frukost. Birgitta kollade foten och tvättade såret samt meddelad mig glatt att svullnaden avtar... bra tycker vi. Sugen på att starta om forskningen på familjerna för att rätta eventuella fel. Med Svar, de ny scannade kyrkoregistren, är lättare att läsa. Birgitta kollade tandsten på Bosse... han Bosse är nog den tåligaste av oss alla! Birgitta och Bosse har fått en djupare relation dessa veckor jag legat hemma. Jag ägnade större delen av dagen att kolla upp släkten på Morfars sida. Moster och Morbror ska vara födda i Mariestad men kan inte hitta dem i födelseböcker. På kvällen njöt vi av Lena PH, ett toppen proffsigt program.

Lördag 23 Feb: Foten krampar så fort jag försöker kravla mig ur sängen, inte skönt! Jag tog mig till teven och kunde följa Tjejvasan. Bra jobbat av Julia Svan, hon är junior och bekämpat sjukdomen twar. I dag blir det skidor på teven och kanske lite ryggläge emellanåt. Kollade på Melodifestivalen, fy så tråkigt. Vi konstaterade att det gäller endast att skrika högst när man framför en låt.

Söndag 24 Feb: I dag gratulerar vi Berit Telde Falun, som fyller 68 år. Ha en skön dag Berit. Nu är jag så trött på foten. Trösten var att se på skidor, Sprintstafetten, Två silvermedaljer blev det. Kollade storslalom, inte lika roligt som på Ingmar Stenmarks tid. Vilken vårdag, med strålande sol från en klarblå himmel. För mig är det fönsterbord som gäller. På kvällen lite roligt med Så ska det låta. Deckaren Johan Falk tyckte jag var så seg så jag styltade in till datorerna, mycket trevligare.

Måndag 25 Feb: En solig morgon även i dag. Vi ska försöka komma ut en sväng om än sittandes i bilen. Birgitta träffade Kålgårdsgänget vid morgonens volta. Vi löste Melodikrysset och skickade in. I dag planerar vi att åka ut till Främby Udde eller annan lämplig plats för att vädra mig! I väntan på telefonsamtal från en av Birgittas läkare provade jag kängor. Det gick inte, behövde nog haft 44 - 45 för att det ska fungera. Det får bli plastpåse, modell stor!! Vi åkte till Ö Främby och knallade runt på hundpromenadstigarna. Det fungerade bra med en plastkasse från Åhléns om fossingen. Det var skönt att komma ut i solen och friska luften. Det märktes att Bosse var glad att jag var med, han ville gå samma väg som jag. Synd nog såg vi bara en hund, Teddy på lite avstånd. Jag ville så gärna träffa några av hundarna. När vi kom hem smakade maten gott. Släktforskade på eftermiddagen. En film på kvällen sedan till kojs med en ny bok av Sven Hassel, Gestapo.

Tisdag 26 Feb: I dag gratulerar vi Robban Gustavsson Siljansnäs, som fyller 52 år. Ha en trevlig födelsedag Robban. I dag känns det att jag blev vallad runt i Ö Främby, träningsvärk! Voltaren i alla former ska åtgärda problemen och det blir en vilodag i dag. Birgitta på Gymnastik och jag och Bosse får gulla lite i sängen bland kuddar och böcker. På middagen kollade jag på skidor damer, Kalla 7a. Janne W ringde och bjöd oss till deras sommarstuga i Långshyttan på kaffe i morgon eftermiddag, det blir trevligt. Platsen ser så vacker ut, på Jannes bilder. Birgitta knatade runt i affärer medan Bosse och jag vilade middag. På kvällen hittade jag mera släktingar, som sjöofficerare i Karlskrona och Skeppsholmen på mormors sida. Nu förstår jag mormors uppbackning till att jag fick gå till sjöss som ung. Det är svårt att somna efter all detta sökande i kyrkoarkiv.

Onsdag 27 Feb: Startade med släktforskningen direkt medan Birgitta gick en lång volta med Bosse. Vi åt lunch på stan i dag och for sedan till Engelfors för att fika och även träffa Jannes fru Ingrid. Vi satt ute på deras altan i solskenet och njöt av vädret och inte minst kaffe med dopp. Vi fick en trevlig stund och vilket paradis! Sjönära och lugnt. På hemvägen handlade vi och sedan skjutsade Birgitta mig till ett möte med Falubygdens Släktforskarförening. Mötet handlade om att göra släktböcker. På grund av värk i foten fick Birgitta hämta mig vid kafferasten. Teve på kvällen och sedan hopp i halmen.

Torsdag 28 Feb: Vaknade och kände mindre värk i foten. Måndagens fotvandring med efterföljande värk håller på att släppa. Det känns bra då det nu bara är en vecka tills vi tillsammans med Kerstin och Nicke ska åka till Tallinn för att fira våra födelsedagar..... nja mest för att köpa öl... tror jag. Birgitta steppar runt med banktanterna, jag letar efter släktingar och Bosse sover i sin koj! Ganska lugnt med andra ord. Gratulerar svenska tjejerna till silver i skidstafetten. Bra jobbat av dem alla. Chattade med både Sylvia och Lasse, dom hörde av sig via Skype. Det var länge sedan Lasse i Knutsgårdarna och jag pratades vid. Jobbade vidare med släkten. Blodpudding till middag en av mina favoriter. Jag känner mig bättre i foten även nu på kvällen. Det löser sig nog. Jag fick en idé här på kvällskvisten. Jag är ju så j-a förbannad på Tele2 med den låga hastigheten, som dom tycker är ok. Det går ju att ha fast lina i stället. Ska prata med dem i morgon. Nu i säng med "Gestapo".. ja inte frun utan boken.

Fredag 1 Mars: Kαλό μήνα! Då är det en ny månad med hopp om varmare väder och mindre snö! Foten krampar och jag somnade inte före halv fyra i natt. Birgitta get foten akupressur så jag hoppas att det blir bra. Fan, det känns bra i fot varannan dag. I dag blir det mycket sport på teve så jag kan vila. På kvällen en del teve och avslutade med en spännande film på tv1.

Lördag 2 Mars: I dag gratulerar vi Margit Jonsson Falun, som fyller 74 år och Laila Ollars Leksand, som fyller 73 år. Ha en trevlig födelsedag Margit och Laila. Inatt har jag sovit gott. Birgitta och Bosse drar ut på morgonvolta. Vi löste sedan Melodikrysset, svårare än vanligt. Nu blir det en ny teve dag. Först friidrott och sedan skidsport. Vilken bragdtjej, Abeba Aregawi har aldrig sett någon dylikt i idrottsväg. Svenska idrottare var duktiga överlag. På eftermiddagen kom Åsa och Anders hit. Dom bjöd på vin öl och ett roligt spel Draw, man får ett kort med fem olika sammansatta ord och det gäller att teckna ordet så att medspelarna gissar rätt. Vi slutade först efter klocka ett, så kul var det. Birgitta gick en runda med Bosse innan det var kojdags.

Söndag 3 Mars: I dag gratulerar vi Sten Ryding Kungsör, som fyller 72 år. Ha en trevlig födelsedag. Jag blir trött bara av att se på. Trångt är det också! Jag tittar på Vasaloppet, från teve soffan. Utanför fönstren är det ett strålande vacker väder. Det kommer att bli en härlig "sportdag". Vilken rysare 5 milen blev. Vilken seger Johan Ohlsson fixade, häll på att få hjärtsvikt i ren nervositet. Så mycket sport var det länge sedan jag sett på. Gillar skidåkning. Nicke kom, har bokat hårklippning hos Birgitta. Bra för Bosse och mig, vi fick rå om Gizmo under tiden. Gizmo och Bosse liknade häst släppet med dess rankingkrig. Stod på bakbenen som boxare som gått i klinch. På kvällen Så ska det låta och Johan Falk. Sen i bingen.

Måndag 4 Mars: Bosse mår lite halv dåligt i dag, kräktes när dom kom hem efter voltan. Birgitta har tvättstugan i dag. Anders J och jag ska åka till Borlänge polisen för att förnya pass. Inte kunde jag köra bil, det räckte att sätta sig i bilen för att backa. Det skar i hela foten när jag testade att trampa ur kopplingen. Så Anders fick köra bilen. Det gick snabbt hos polisen, en person före oss. Passkort, fingeravtryck och namnteckning allt i en och samma maskin. Problemet för mig är att när jag ska skriva min namnteckning så låser det sig. Sviter efter tiden som arbetslös när jag var tvungen att skriva "arbetslös" och namnteckningen fjorton gånger per kort. Ok lite mer darrhänt i dag. Tre gånger, sedan var hon nöjd med min namnteckning. Det gälled inte att skriva läsbart utan att kunna upprepa samma darriga stil när jag hämtar ut passet. Jag bjöd Anders på Kebab tallrik innan vi lämnade Borlänge. Ett besök med en halvt uttråkad Bosse vid Tiskens rastgård. Det var ett par större hundar och vi gick över till den rastavdelningen. Där var det full rulle till slut, Bosse och fyra andra jyckar for runt och lekte. Vi var på studiebesök på Residenset i Falun. Det var Föreningen Kultur och Miljö i Falun som anordnade träffen. Vilken vacker byggnad. Smakfull inredning. Malin, Husfrun, var vår ciceron berättade om Residenset på ett behagligt sätt. Tack för det. Birgitta for sedan till Åsa för något manikyr bestyr och jag tittade på en kul film, The Proposal med snygga Sandra Bullock och Ryan Reynolds.

Kungens sovrum vid Falu besäk. © foto: Bengt Ahlstrand

Kungens sovrum vid Falubesök.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 5 Mars: Bosse och Birgitta jogga runt vid Kålgården, förhoppningsvis tillsammans med andra trevliga hundar med bihang. I dag ska Birgitta och Nicke på studiebesök på Sveriges television i Falun. Jag får då äran att ha Gizmo som gäst. Bosse och Gizmo joggade runt och lekte hästar på vårbete. Sedan for vi till rastgården när bankpensionärerna var klara med sitt studiebesök. Åter en vända med tele2, kan inte få fast bredband genom dem. Fan, nu får jag dras med dem till juni 2014 om jag inte vinner pengar, så jag kan lösa mig från deras kontrakt tidigare. Birgitta åker till Sågmyra med Bosse, dom ska vara hundvakt medan vi åker till Tallin i morgon tillsammans med Kerstin och Nicke H. Några teve program innan det är dags att knoppa in.

Storfrämmande i dag av Gizmo. © foto: Bengt Ahlstrand

Jag har äran att få sällskap av Gizmo.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 6 Mars: I dag gratulerar vi Kerstin Hedlund Stockholm/Hökviken som fyller 61 år. Nu ska vi fira Kerstin och mig, jag fyller 72 med en resa till Tallinn. Bosse är hos Segerströms i Sågmyra så vi har BF några dagar. Med vetskap om problem med internet så blir det ett uppehåll i dagboken till fredag. Jag gratulerar Jenny och Helen som fyller i morgon och i övermorgon. Resan ner till Stockholm och Värtahamnen gick bra. Vi hämtade upp Kerstin på Rigagatan. Nicke körde oss direkt till terminalen för att jag ska slippa gå. Tack för det. När vi installerat oss på båten korkade Kerstin upp Champangen och vi firade våra födelsedagar. Det var tal om att vi skulle firas på scenen, men vi lyckades avstyra det, jag har säkert fyllt 73 innan jag hunnit fram!!! Vi åt gott och tittade på uppträdandet, samma dansgrupp som när Nicke och jag åkte i slutet av januari. Orkestern denna gång var verkligen bra med en tjej som sjöng med inlevelse, ingen dansbandsmusik där inte. Sköt att krypa ner i kojen.

Boundy en sötnos. © foto: Bengt Ahlstrand           Skumpa i hytten för att fira Kerstin och mig. © foto: Bengt Ahlstrand

Boundy en sötnos. Skumpa i hytten för att fira Kerstin och mig!

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 7 Mars: Efter en god frukost vandrade Birgitta, Kerstin och Nicke ut på stan. Säkert fick några affärer besök och dem drack "kaffe med musik" på ett litet mysigt kaffe med en öppen spis. Säkert mysigt. Jag stannade på båten för att vila fossingen! Mat på kvällen och besök i Taxfree. Kvällen avslutade vi med att lyssna på orkestern, jag med hörselproppar.

Biritta och Kerstin njuter av en "Kaffe med musik". © foto: Bengt Ahlstrand     Även Nicke får njuta "Kaffe med musik". © foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta Kerstin och Nicke njuter av "Kaffe med musik"

© foto: Nicke Hedlund och Birgitta Ahlstrand.

Fredag 8 Mars: Samma goda frukost, gillar frukostern på båtar och hotell. Bacon och äggröra är favoriter. Sedan var det bara att njuta av Stockholms vackra skärgård. Nicke hämtade bilen och jag satt på en soffa och pratade med en dam. Jag glömde tid och rum, såg inte att Nicke och bilen var på plats, packad och klar. Tur att Kerstin kom in i terminalen och hämtade mig. Resan hem gick också bra. I Hedemora fick vi kaffe hos Ingrid, Kerstins mamma som haft Gizmo som sällskap. Birgitta körde oss hem, vi har haft Saaben parkerad hos Ingrid. Birgitta åkte ut till sågmyra och hämtade hem Bosse. Hemma såg jag att Stavro ringt några gånger och han ringde igen innan jag han ringa upp. Dom gratulerade mig på födelsedagen. Han funderar mycket över hur jag ska göra med bilen som vi har på flygplatsen. Stavro berättade även att våran rara granne Filio dött. På kvällen teve och sedan trötta i säng.

Fili.© foto: Bengt Ahlstrand

En bild på Filio, Stamati Filios man dog i Juni 2009.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 9 Mars: Vaknade sent, trött men bättre i foten. Nu ser jag en bättring, så visst ska jag kunna köra bil före jul!!!!! Skämtsam målsättning. Kollade på skidtävlingar, sprint från Lahtis. Emil Jönsson vann herrarnas och Kikkan Randall damernas. I dag mest häckande framför teve burken. Bland annat program om hangarfartyg. Såg på fotboll, Zlatan göra två mål åt sitt lag. Sist men inte minst genomled vi Melodifestivalen. Mest för att få tiden att gå och kanske bra för lösande av Melodikryss. På tal om Melodikryss så har vi glömt av det. Tidigt i säng.

Söndag 10 Mars: Vaknade av att någon slickade mig bakom örat, inte hustrun det var Bosse. Jag är nog förlåten och en fullvärdig flock medlem igen!!! Dom gav sig av på morgonvolta och jag bäddade sängarna. I dag blir det skidor igen, ja framför teven. Birgitta, Åsa och Bosse gick en lång promenad runt gruvan och Välan så jag fick även titta på fotboll för att få tiden att gå. Trösten kom i form av Kebab tallrik som Birgitta inhandlade på hemvägen. Det gladde mig då jag hade funderingar, om jag skulle ringa och be henne köpa Kebab. På kvällen teve igen och sedan följde jag med runt en sväng med Bosse. Det gick hyfsat bra. Vi löste Melodikrysset innan det var dags att knoppa in.

Måndag 11 Mars: Vilken morgon, ingen kramp i foten när det var dags för morgon kissen. Bossen och Birgitta drar i väg på morgonvolta. Nu är det kallt på nätterna, minus 18 hos Ola Granat i Djurås. Nu har vi tvättat bilen, ja OKQ8 närmare bestämt. Sedan till polisen för att hämta ut passet. Nu blir det svårt att resa! Jag ser ut som en f.d. Alcatraz fånge, i nya passet. I dag var jag på mitt första styrelsemöte med SPF. Jag kan säkert bidraga med en lösning, redovisning som visar budget resultat för olika kostnadsställe. På hemvägen mötte jag Birgitta och Bosse. Bosse blev så glad att han var tvungen att nagga på min hand. Tittade på teve innan det var dags att sova.

Tisdag 12 Mars: Foten känns bra mycket bättre nu. Snart kan jag linka fram utan kryckor. Birgitta är på gymnastik. Sylvia ringde och berättade att hon ska till Falun några timmar och jag erbjöd Ira att komma och latcha med Bosse. Nu har även jag blivit uppringd av "Microsoft". Jag svarade att jag inte var intresserad att bli lurad och lade på luren. Det var nog den personen som ringde i går, men inte gav sig till känna. Vi for till rastgården vid Tisken. Där fanns Acke hund med matte. Full sula på tre hundar. Det festliga var att alla tre uträttade sitt behov samtidigt i olika buskar. Jag städar skrivbord och högar med papper. Tackar nej till försäljare. Birgitta går en volta med Bosse. Birgitta passade på att handla mat samtidigt. I dag testade jag att trampa ur kopplingen på bilen. Det gick bra så snart kan jag köra bil igen.

Onsdag 13 Mars: I dag gratulerar vi Karin Jon Jobs Leksand, som fyller 76 år. Ha en skön dag Karin. I dag ska jag och Janne W gå på SPF månadsmöte. "Gustav Vasa och hans dräng" kända och okända äventyr här i Dalarna. Ett trevligt och roande program blev det. Tackar Janne W för skjuts och sällskap. Tittade på skidor och kollade Mia på Grötö på TV4 Play som vi missade förra onsdagen. Till kojs med Bosse och en bok.

Torsdag 14 Mars: Lite snurrig i pallet i dag med! Det har du väl alltid varit säger hustrun med ett leende! Tar med Bosse på morgonvolta. Jag bäddar och kokar kaffe. Frukosten blir senare i dag, Birgitta går stavgång med banktjejerna. Jag forsätter att städa bland mina papper, nu ska det bli ordning i röran... ångrar att jag skrotade alla A4 pärmarna vid senaste flytten. Kollade hockey och sedan till sängs, tidigt blev det.

Fredag 15 Mars: Efter det att Bosse och Birgitta återvänt från morgonvoltan och frukosten uppäten beslutar vi att åka upp till Korpholen för att kolla läget. Vi måste göra något, känner jag som börjar tappa sugen med fot j-n! Fan varannan dag bra och sen lika dagen efter. Pelles Pölsa finns i butiken vet jag, sedan Leksandsbröd, ägg hos Märta och ev. kaffe hos Rydéns vad mer kan man begära? Jo att snön vore borta, så man kunde knoppat kvar i Korpholen med brasa och femkortspoker!! Pelles Pölsa är inhandlad, Märtas ägg likaså. Kaffe hos Barbro och Lasse smakade bra och vi fick en trevlig stund. Jaguaren luftade Lasse så vi fick njuta av skönheten. Ett trevligt möte mellan Sigge katt och Bosse hund fick vi uppleva. Bosse nådde inte upp till bänken så Sigge lutade sig så att dom kunde nosa på varandra. Sigge blev varse en tax ute på gården så någon djupare relation var inte att tänka på. Vid Korpholen såg allt bra ut. För mycket snö ännu för att det ska vara bra för foten att pulsa omkring i. Även skare. Lunchade på Moskogen, jag åt fisk igen.... men sprid det inte, jag har ju min Image att bevara. Några teve program på kvällen.

Lördag 16 Mars: Vilka dagar, sol mest hela tiden. Det är kallt ute så det är skönt med fönsterbord. Jag hade tänkt besöka Släktforskningens dag på Biblioteket men skippar det. Lite ont i foten och rädd för eventuell trängsel. Birgitta skall till Eva på Hundtrimmet i eftermiddag med Bosse. Klorna klippta, håriga tassar och mage friserad. Snygg kille när han kom hem. Harry P ringde och förhörde sig om vår hälsa. Birgitta berättade om vårt besök i Korpholen. Jag kollade skidsport och njöt av en lugn dag. Vill vila foten inför onsdagens resa. På kvällen lite teve som vanligt.

Söndag 17 Mars: I dag gratulerar vi Marco de Hoogh Falun, som fyller 35 år. Hoppas att du får några trevliga dagar i Holland med tvillingbror Patrick. Vädret här i Falun ser hyfsat ut med några minusgrader. Birgitta och Bosse är ute på morgonvolta. Efter en god grötfrukost laddar vi för att lösa Melodikrysset. Ja via Internet, vi hann inte i går... Det var lite knöligt Melodikryss i dag, men med lite Google så gick det till slut. Nu ska min frisör Birgitta hyfsa till min frisyr, ingen mittbena här inte. Snyggt blev det. Birgitta överraskade med att bjuda mig på lunch uppe vid gruvan, Geschwonergården. Med var även Kristina och Sören. Vilken god potatisgranäng dom serverade i dag. Vi gick en runda med Bosse uppe vid gruvan. Sedan var det Rusta som gällde, en del ska handlas. Bosse och jag travade runt bland bilar och flaggstänger under tiden. Det känns bra nu med foten, det går nu åt rätt håll. Kanske Voltaren salvan morgon och kväll är behjälplig! Lite teve innan der var dags att törna in i halmen.

Måndag 18 Mars: I dag gratulerar vi Gunn-Britt Olofsson Stockholm/Linghed, som fyller 60 år och Olle Jansson Lilla Främsbacka, som fyller 73 år. Ha nu båda en skön och trevlig födelsedag. På eftermiddagen åkte vi via sopstationen till hundrastgården där Bosse fick sällskap av två andra kompisar. Full fart på spirorna Bosse först och de andra i släptåg. Jag provade att köra bil och det gick bra. Lite ont gör det ju när jag trampar ur kopplingen. Birgitta vill till ÖB för att handla tvättmedel med mera och sedan ICA. Jag kollade på slutspels hockey. Tidigt i säng.

Tisdag 19 Mars: Birgitta är på gymnastik och jag ska ner till SPF och bokade en resa till Birgitta. Kö direkt, men nu är det fixat. Träffade på Anders S i kön, dom ska åka samma resa som Birgitta och Kristina L. På hemvägen mötte jag först Gunnar N en gammal akvariekompis och sedan har jag tur att träffa Skorpan och fick många sköna pussar. Fick en pratsund även med Skorpans husse Torsten. Hem och fixade frukost till Birgitta när hon kom hem från gymnastiken. På eftermiddagen var jag med om en längre volta med Bosse, skönt men kallt och halkigt. Jag lagade middagen i dag.... Pelles Pölsa smaskens tyckte även Bosse. Smart kille!! Nu blir det några teve program och sedan hopp i bingen, då jag ska upp tidigt för att åka till Malung på SPF Distriktsstämma.

Onsdag 20 Mars: Varför är jag så trött när jag har väcka klockan laddad? Vaknar tidigt varje morgon pigg annars. Nu snabbfrukost och sedan i väg för att hämta Birgitta L på Sturegatan för färd till Malung. Resan upp gick bra och vi kom precis i tid till kaffe och en stor god ost och skinkmacka. Innan stämmoförhandlingarna fick vi en kort information av kommunalrådet och en halvtimmas musikupplevelse med Yvonne Isaksson som sjöng och berättade om sig själv. Härlig upplevelse. Stämman förflöt utan några problem och sedan lunch innan vi for hem till Falun. Jag fick en bra feeling om SPF som organisation. På kvällen gick jag med på voltan och träffade en stilig och keligt varghundsliknade tjej. Hon gillade att trycka sig mot min mage och bli kelad. Till slut tröttnade både Birgitta och hundens matte varför vi fick "skiljas" åt!!! Dom kallar oss skådisar, avslutade kvällen.

Torsdag 21 Mars: Vaknade utsövd denna morgon. Solen skiner och det är några minusgrader. Birgitta tar Bosse på volta och jag bäddar och pysslar i köket.... ja jag börjar friskna till i fot och humör. Birgitta ska på stavgång med banktanterna. Frukosten serveras när Birgitta kommer hem. Jag har kollat igenom gamla och halvtrasiga hårdiskar efter mitt SPCS redovisningsprogram, som jag nu behöver... men ingenstans hittar jag det. Bokslutsprogrammet fungerar tydligen inte med Windows 7. När jag installerar det så är det inga filer som fungerar. På eftermiddagen for jag till rastgården vid Tisken med Bosse. Några hundar, det vill säga två kom och Bosse fick busa lite. Molly ock Flora var små härliga jyckar. Fixat lite med trådlösa skrivaren. Hittade installations cd. Hans P skickade en länk om gamla tåg och modelljärnvägar. Hur bra som helst och i synnerhet denna dag då det inte vankades mer än Halv åtta hos mig. Tack Hans för tips. Jag gick en sen volta med Bosse innan det var dags att knoppa in. Tackar för gratulationer! Vi har nu bokat en vecka till Samos för att hämta hem lite mer prylar. Påpassligt är det vid den Grekiska påsken. Då blir Stavro och Julia glada. Stavro lät så besviken senast vi pratades vi och han frågade om vi kom till "Paska".

Fredag 22 Mars: I dag gratulerar vi Kristina Lilja Falun som fyller 68 år. Ha en bra dag med akupressur tjejerna. Kerstin S från Järvsö kommer hit i dag. Birgitta och Kerstin ska till Kristina på akupressur träff. Bosse och jag får väl trösta oss med en kebab tallrik. Pratat med Sylvia via Skype. Kopplade in samtliga hårdiskar för att kolla om något program på dem som var användbara sedan körde jag formatering. Nu har jag några, i och för sig små att labba med. En vända med Bosse till hundgården. Tre friska hundar fick Bosse sällskap med. Köpte en kebabtallrik och sedan ska jag åka till Romme travet då vår nya häst ska visas upp och kusken ska berätta lite om hästen. Det var en trevlig tillställning med en massa delägare. Det bjöds på kaffe och tårta. Vår kusk är ung, 25 år och skötaren Lina lika så. Dem är ett par med rätt inställning till djur. Vid första provstarten blev hästen helt nervig och spänd som en fiolsträng enligt Joakim Elfving. Hästen ska kastreras vilket gör honom lugnare. Som tur var åkte jag hem tidigt då jag inte var säker på när damerna lämnade Kristinas fest. Bosse blev då lycklig och vi gick en kiss och bajs runda. En liten pratstund fick vi när Birgitta och Kerstin kom hem.

Protective och kusk/tränare Joakim. © foto: Bengt Ahlstrand     Protective och skötare Lina. © foto: Bengt Ahlstrand     Protective. © foto: Bengt Ahlstrand

Vår andelshäst Protective, kusk/tränare Joakim och skötare Lina.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 23 Mars: Vaknade tidigt och dukade för frukost. Birgitta och Kerstin gick en volta med Bosse. Kerstin har bråttom hem till Järvsö och for hem före lunch. Vi kollade skidor från Falun och jag såg på damhockey finalen. AIK vann över Brynäs som varit i SM final för fjärde gången. Vi löste Melodikrysset, ganska lätt denna gång. Fick V76 raden av Nicke, den gav två femmor som går till bastudriften. En lugn dag i övrigt. Kollade Fångarna på Fortet. Sedan en kvällsrunda med en glad Bosse.

Söndag 24 Mars: Birgitta gick ut med Bosse och jag fixade en del av frukosten... utom grötkoket och äggen. Svårt att veta när Bosse känner för att gå hem. Denna dag ska ägnas åt att uppdatera tredjeparts program och drivrutiner på samtliga tre datorer. Det tar sin tid att manuellt fixa det. Jag kommer att kolla på skidor och speedway också. Jag tror jag blivit idrottsfreak under min konvalescens!! Åsa och Birgitta ska gå en långpromenad med Bosse. Pratade Gunn-Britt O som nyligen fyllt år, även över Skype med Lasse R. Birgitta och jag åkte till Dala Wärdshus Jungfrurondellen för att äta. Biffstek med Bearnaisesås, ingen höjdare för 150 kronor. Seg som en skosula var min biff i alla fall. Vi handlade på vägen hem. Mästarnas Mästare och Birgitta tittade på Johan Falk medan Bosse och jag gick en kvällsvolta. Sedan var det dags att knoppa in.

Måndag 25 Mars: Bäddade och fixade inför frukosten medan Birgitta var ute med Bosse. Det var meningen att vi ska åka till Korpholen i dag och skotta upp gångar så det blir trevligare att åka dit. Eftersom Ira hund ska vara hos oss över påsken och Sylvia och LE hade för avsikt att komma i morgen kväll så åker vi Korpholen i morgon så slipper dom resan till Falun och kan i lugn och ro packa. Efter frukosten ska jag labba med trådlösa nätverket. Tele2 gör inget för att förbättra min situation med slö lina så jag får göra det bästa möjliga till bindningstiden går ut och att jag slipper ett dåligt och inte kundvänligt Tele2! En sväng till rastgården med Bosse tog jag på middagen. Pratade med Sylvia om en bild som hon lagt ut på Facebook. Det är en hund 10 år gammal och nu död. Men vad den är lik Bosse. Harry kom med blommor och lite dryckjom för att fira våra födelsedagar. Vi fikade och fick en trevlig pratstund. Tack Harry för uppvaktning! Bosse och jag följde Harry till bilparkeringen, för att sedan gå en volta. Bosse for ut på den snö- och is klädda delen av Falu ån, där han for omkring som en skållad ekorre, han fick spel med andra ord. Det var länge sedan han fick spel, så nu mår Bosse bra. Man måste se hans ögon och kroppsspråk för att förstå hur kul han har det. På kvällen Halv åtta hos mig och sedan i säng med en ny bok av Sven Hassel, Kommando Reichsfuhrer Himmler.

Tisdag 26 Mars: Började dagen med att gå ut med Bosse då Birgitta har gymnastik. Sedan var jag ner till SPF och bokade biljetter till "Moraeus med mera" i Orsa den 15 juni. Bussresa, mat och tvinspelning och äter på kvällen till Falun. Det blir spännande och se om det finns en studiovärd som skyltar när vi ska applådera... Vi lastar bilen och åker mot Korpholen. Först landar vi hos Märta, men alla äggen var slutsålda. När vi kom till Korpholen pulsade jag i snön, det var inte skönt för foten. Dörren svällt av olika anledningar så vi kom i oförättat verk. Min lösning efter påskhelgerna att ta med en liten domkraft och en bröda att sätta under dörrhandtaget och försiktigt lyfta dörren. Till Moskogen för att äta lunch. Gott som vanligt och jag åt sej igen... Vi hälsade på LE på Långs Elektriska för att önska en trevlig resa. Vi passade på att handla spissvärta, tack för det LE. När vi parkerade hemma hos Sylvia skrämde vi upp en flock rådjur. Sylvia berättade att i går kväll var det ett femtontal vildsvin i olika storlekar i dungen där rådjuren brukar äta. Vi bjöds på fika och gott därtill. Hundarna surrade runt och "morrade farligt" på lek. Jag gick en långpromenad med hundarna. Vi packade in oss med Bosse och Ira och for hem. Några inköp på ICA. Hundarna är roliga, Bosse åt Iras mat och Ira åt Bosses. Sedan kollade vi på teve och sedan en sista kvällsrunda med hundarna.

Onsdag 27 Mars: I dag gratulerar vi Birgitta Ahlstrand Falun, en i Tiogänget, som fyller 71 år. Ha nu en bra dag. Jag gick så mycket i snö och annat knaggligt i går så foten är en aning svälld enligt mig, normal enligt hustrun. Men det blev rastgården vi Tisken med hundarna, så jag slapp att jogga omkring på hala isiga vägar. Jag förärade hustrun en ny kamera, en Samsung ST200F slimmad med WiFi anslutning. Janne W och jag var på studiebesök i Svärdsjö kyrka med gott kaffe som avslutning. Sedan en rundvandring bland gravstenar, som släktforskare har för vana. Birgitta gick en lång promenad med hundarna under tiden. Åsa och Anders var hör på födelsedagskaffe och smörgåstårta. Åsa visade hur man kan boka om Olympic Air bokningar. Vi bokade om resan till Samos till en mer kristlig tid. Ingen höjdare att åka till flygplatsen vid fyra tiden på morgonen. En sen runda med doggarna innan det var dags för sängen.

SPF Studiebesök Svärdsjö kyrka. © foto: Bengt Ahlstrand     Prästen Gerhard Paping t.h. berättar om kyrkan. © foto: Bengt Ahlstrand     En vacker kyrka och vetgiriga SPF,are. © foto: Bengt Ahlstrand     Kyrkkaffet smakade bra. © foto: Bengt Ahlstrand

SPF på studiebesök, Svärdsjö kyrka. Gerhard Paping guidar. Kyrkkaffe som god avslutning.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 28 Mars: Det blir nog rastgården vid Tisken några morgnar till, fot j-n värker efter gårdagens promenader. Det är synd att det inte är fler  hundarna i hundgården så det var mer motion för dom. Birgitta träffar banktanter och går stavgång. Jag labbar med datorer. Fick svar via e-mail från "Perrys" hotell. Jag berättade att vi bokat om flyget till Samos. Dom sänkte priset från 90 till 80 EUR. En långpromenad i solen uppe på Myran med hundarna. Janne S kom och fikade med oss. På kvällen teve och en sen vända med hundarna innan det var dags att koja.

Bosse och Ira i väntan på morgonvolta. © foto: Bengt Ahlstrand           Bosse kollar änder i Tisken och Ira läser morgontidningen. © foto: Bengt Ahlstrand          Kom in och lek med oss. © foto: Bengt Ahlstrand

I väntan på morgonvoltan. Bosse kollar änder och Ira läser morgontidningen. Kom in och busa med oss.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 29 Mars: Trist att se förödelsen som skett i går kväll eller i natt. Två cyklar som var förstörda låg i vår gång. Påskvippor utslängda på gatan, troligen från någon portgång. Morgonens volta gick runt Kålgården. Inga hundar och ägare var ute. Synd för det vore kul för mig att träffa på dem som Birgitta träffat under min konvalescens tid. Det var skönt i solen och ganska isfria gångar. Frukosten smakade sedan bra. Birgitta förbereder dagens middag. Svåger Harry P är bjuden till middag hos oss. Vi hann med en vända med hundarna, nästan upp till Stångjärn. Jag hämtade Harry och vi fick en whiskey innan maten. Birgitta bjöd på en trerätters. Lammstek till varmrätt, vad annat när det är påsk. Vi fick en trevlig kväll med mycket, "kommer du i håg det". Let´s Dance kollade vi på, turligt nog ville jyckarna ut så jag "missade" Montazami. Vi beställde en taxi till Harry P efter en lyckad kväll.

Lördag 30 Mars: I dag gratulerar vi Reinier Smits Dala-Floda, som fyller 64 år. Ha det bra Reinier. En lång morgonvolta med hundarna i solskenet. Jag var bra trött när vi kom hem. Whiskey och GT är tydligen inget bra dopingmedel!! Efter frukosten lutade jag ikull mig en stund. Nicke ringde och gav mig morgondagens V75 och en lägesrapport om familjen. Minnenas television visade en komedi från Dramaten "Den Jäktade", med bland andra Jan-Olof Strandberg, Margaretha Krook, Lena Nyman, Ernst-Hugo Järegård m.f. Den är värd att se. En vända med hundarna uppe vid Myran. Bra att gå där, mycket uppför i början. Middagen var rester från gårdagen, smakar bara bättre och bättre. Kvällen avslutades framför teven och en kvällsrunda med doggarna.

Söndag 31 Mars: Morgonens volta gick runt Myran. Sol och endast några minusgrader. Vi mötte en hund, Totti en italienare som sjöng "arior", en rolig valp. Handlade på vägen hem. Nu smakar frukosten bra. Jag kollade på ishockey, junior SM och SM slutspel. På eftermiddagen blev det en vända upp till Myran. Birgitta bjöd på en fisksoppa, den var god. Vi tittade på ett program från Vetenskapens värd. Programmet handlar om olika metoder att undvika  cancer, hjärtinfarkt och diabetes. Slutsatsen var att "banta" två dagar i veckan. Man får äta något kalorifattigt. Jag tror att vi ska prova det. Möjligtvis kan man kanske skippa tabletterna för högt blodtryck och kolesterol?? Kolade på Mästarnas Mästare och sedan en kvällsvända med doggarna. Birgitta tittade på Johan Falk och jag hoppade i bingen.

Nya dagbok April - Juni

Bilder från nyårsfirandet i Hökviken finns nu inlagda.

Tryck på F5 för senaste version av  webbsidan.


 Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2013 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.