Google Översätt" if you want to translate this page into another language.

Ahlstrands webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

                    Åter meny

Vår dagbok 2013 

April - Juni.

Måndag 1 April: Kalo Mina, ny månad och närmare sköna sommardagar!!! Jag hoppas på en bättre sommar i år. Vi vaknade tidigt och for upp till Myran med Bosse och Ira. Skönt väder även i dag, solen skiner från en klarblå himmel. Mycket Ishockey var det i dag. J20 SM och slutspel för större folk. Skönt att se på hockey när inte Djurgården deltager, då slipper jag vara nervös! Andra vändan till Myran slutade med att jag fick något slags fel. Kallsvettig, darrig i hela kroppen. Blodsocker fall? Birgitta fick hämta bilen och hämta mig, sittande på en stock. Ira var fundersam och hoppade upp på stocken och tryckte sig emot mig. Bosse vaktade trogen, sittande vid sidan om!!!! Birgitta handlade en flaska vatten åt mig. Väl hemma åt vi resterna efter den goda fisksoppan. Hundarna tror att det är SM i matätning. Eftersom dom föredrar varandras foder så mixar Birgitta maten, hälften av var sort. När Birgitta sedan ställer ner skålarna blir det full fart på käkandet. Trött och halvdålig tog jag en Alvedon och gick till sängs. Birgitta gick en sista kvällsrunda.

SM i matätning, Bosse och Ira! © foto: Bengt Ahlstrand

SM i matätning, finalisterna Bosse och Ira.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 2 April: Kände mig fräsch nu på morgonen. Birgitta ska på gymnastik så jag tog hundarna upp till Myran. Vi träffade på Italienaren, Totti hund och fullt bus blev det. Till slut fick vi sära på de tre doggarna. Bosse blev för grov i rösten, troligen beskyddar han fröken Ira. Plus till Tottis matte som kommer emot oss på vägen för att hundarna ska få leka. Tyvärr många yngre hundägare går förbi med snorkig min, stramt koppel, hundar som knappt får nosa eller kissa. Hundarna kastar sig över matskålarna så fort vi kommer hem. Jag kör dammsugaren medan jag väntar på att telefonen slutar att tuta upptaget till SPF. Jag ska boka tre Vårlunch till Rankhyttan i maj. Birgitta bjuder på fika på balkongen. En vända till återvinnings station med burkar och tidningar. Där träffar vi Birgitta och Anders S som är ute i samma ärende! Tankar bilen, trodde att priset skulle sjunka efter påskhelgen. Inte då, bensinen höjdes med 10 öre. En promenad med hundarna upp förbi Lövhyddan. Kunde inte låta bli att fotografera de små liven.

Mycket att spana efter. © foto: Bengt Ahlstrand     Ira den gulliga fröken. © foto: Bengt Ahlstrand     Ser du några valpar? © foto: Bengt Ahlstrand     Spanarna! © foto: Bengt Ahlstrand     Man får hålla vakt medan matte borstar. © foto: Bengt Ahlstrand

Dagens eftermiddags promenad med Ira och Bosse. Ira ser du några valpar? Matte borstade oss fina.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 3 April: Birgitta var så omtänksam i morse. Jag fick vila foten efter att i flera dagar linkat omkring på vägarna. Hon tog Bosse och gick morgonvoltan. Jag bäddade och förberedde frukosten. Vi löste Melodikrysset , vi glömde av att lösa krysset i lördags. Skapade en backup på samtliga bilder från laptop till en extern disk. En vända med Bosse upp mot Lövåsen. I dag är det min turdag. Birgitta ska ut och käka pizza och sedan gå på bio med Majblommorna, gamla Falu Kurir kompisar. Det innebär att Pelles Pölsa som blev över i går tillhör mig... smaskens. Sedan kollade jag hockey slutspel. När biofilmen var slut gick jag Birgitta till mötes så att Bosse fick en kvälls volta.

Torsdag 4 April: Morgonvoltan sköter Birgitta och jag förbereder frukost med mera. Även i dag fick vi besök av Sidensvansar i träden vid faluån, det är svårt att få skärpa utan stativ. Jag får rigga det till nästa besök. Birgitta motionerar upp till Stångtjärn med banktanter. Bosse var inte så sugen på promenaden i morse enligt hustrun. Letat efter Routrar, har haft flera stycken men när man ska ha en, så är dom troligen på ÅVC som mycket annat. Bosse och jag drog till hundrastgården vid Tisken. Där var så geggigt så vi for ut till Ö Främby. Träffade Gunilla och Eva med sina hundar. Det var trevligt att se dom och Bosse gillar ju sällskapet. Då hustrun har tvättstuga i dag fick jag telefonbud om att handla tvättmedel. Trots tipps så var det inte helt lätt att hitta rätt märke och rätt konsistens. Jag fick godkänt när jag kom hem. Som trolig! idrottsnörd kollade jag på fotboll. Svenska Cuppen, mitt kära Djurgården mötte Norrköping och vann efter straffläggning. Kollade Halvåtta hos mig och Tina i LA lagade mat. Sen gick vi alla tre en vända innan det var dags att knoppa in.   

Sidensvans. © foto: Bengt Ahlstrand

Sidensvans! Svårt att få riktig skärpa utan stativ.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 5 April: Birgitta och Bosse går på en långpromenad. Jag förbereder frukosten. Nu är det mycket slentrian och det händer inte mycket. Synd att det inte går att sova över på Korpholen ännu. Angående att sova borta så damp "Masmästaren Nr 1 2013", ner i brevlådan. Där berättas om genomgripande renovering av deras fastigheter, bland annat vårt. Citat: - Under tiden planeras för att hyresgästerna bor i olika lägenheter som vi tillhandahåller, eller alla helst - det är kanske trevligast för de inblandade - om de under den här renoveringsperioden på ca två månader - har anhöriga eller släktingar att bo hos, då utgår en ersättning från oss. Det ska vara klart 2018, fan vet om man jobbar kvar då! Men den tiden den sorgen. Vi behöver handla och passade samtidigt på att ta en runda upp vid Myran med Bosse. Jag var in på SIBA för att kolla om dem sålde nätaggregat, DC24 volt. Men inte då, inte heller Clas i Sjön hade 24 volt. På ICA Maxi träffade vi Nicke som var ute i samma ärende, att handla mat. På kvällen teve och jag tog en sista kvällsrunda med Bosse. Bosse är smart grymtar lite när vattenskålen är tom.

Lördag 6 April: I dag gratulerar vi Anders Johansson Falun, som fyller 47 år. Njut av dagen Anders. I dag glömde vi inte att lösa Melodikrysset. Nilla och Perry kommer på lunch, bra att det händer något. Vi får några trevliga timmar med en god lunch och många skratt. Vi tar Bosse med till Lövhyddan på volta. Åsa och Anders kommer förbi och fikar. Dom berättar om resan till Island. På kvällen lite teve innan der var kojdags.

Söndag 7 April: I dag gratulerar vi Lisbet Jobs Siljansnäs, som fyller 52 år. Ha nu en bra dag Lisbet. Morgonens volta deltog jag i också. Mycket  snö kom det i går, det kunde vi konstatera på väg vid Lövhyddan. Skönt i solen som värmde gott. Väl hemma och efter frukosten var det arbetsplikt!! En vädrings "pinne" ska skruvas i ute på balkongen. Ingen bra grej för mig. Trots att jag för borrade fick jag inte i skruvarna ordentligt. Ingen stjärnmejsel som fungerade, måste kasta och investera i några nya.... eller om jag ska vänta till någon händig med stjärnmejsel försedd dyker upp! Åsa beställde mat från Piccolo Mondo och vi käkade hos dom. Sedan kollade vi bilder och dräglade över turistinformation om Island. Det ser så storslaget ut och enligt Åsa och Anders ett bra semestermål. Sedan var det dags att ta itu med årets deklaration, vi har ju en försäljning av bostadsrätt. Inskickad via nätet. Några teveprogram innan det var dags att hoppa i bingen. Birgitta ska upp tidigt i morgon för att resa till Åland.

Måndag 8 April: I dag är Birgitta på väg till Mariehamn för en dagstur. Jag har styrelsemöte SPF, på förmiddagen. En snabbvända med Bosse utmed Varpan, synd att jag missade Gizmo och Nicke som var i Falun, för att sedan träffa Sören F som bjuder på lunch, en China krog vid gamla posten. Tack Sören gott och trevligt. Kollade redovisningsprogram och fastan för SPCS. Ett redovisningsprogram jag använde i min redovisningsfirma när det begav sig. Nu återupptar jag min ekonomiska sida genom att tillträda som kassör i SPF. Det ska bli trevligt och inspirerande. Några vänder med Bosse och några teveprogram innan det var dags att hämta Birgitta och Kristina vid bussterminalen. I väntan på att bussen ska anlända knallade jag och Bosse omkring i omgivningen. Jag körde hem Kristina, damerna var lydiga och handlade öl med mera till oss. En kvällsmacka innan det var dags att knyta sig.

Tisdag 9 April: Vaknade tidigt och gav mig iväg med Bosse på en skön morgonvolta. Utforskade några skogstigar. Birgitta är på gymnastik. Vi ska besiktiga bilen i morgon så jag passar på att få bilen tvättad. Jobbigt att få bilen tvättad först köa och sedan sitta i bilen och vänta medan maskinen vaskar!! Var tvungen att lägga mig på rygg en stund med en bok. Jag är nu inne på Sven Hassels bok "Den blodiga vägen". Böckerna är väldigt blodiga och detaljrika, med sprutande blod och lemmar som far åt alla hål bland bomber och granater. Men i boken "Kommando Reichsfuhrer Himmler" var det en beskrivning om Kattkapplöpning med spel om pengar. Det var så dråpligt, jag skrattade så tårarna sprutade!! Nicke H kom hit med Gizmo. Jag har nämligen äran att få umgås med Gizmo, medan Nicke H, Birgitta och Kristina L är på lunch med banktanter och farbröder! Vi, hundarna och jag åker upp till Myran för en kiss och bajsrunda. På kvällen kollar vi lite teve innan det är dags att besöka sängen.

Buspojkarna Bosse och Gizmo. © foto: Bengt Ahlstrand

Buspojkarna Bosse och Gizmo.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 10 April: Vaknade i natt av en mardröm. Jag ska besiktiga bilen i dag. Förra besiktningen gick bra men fick den inte godkänd på grund av en trasig skyltbelysning. I mitt minne kommer jag ihåg att lampan går sönder ganska omgående. Svår att byta. Birgitta som är den som har hand om minnet, tröstade mig med att det är Seat bilen i Grekland där lampan slocknar nästan omgående och snälla grannar påpekade det. Morgonens volta gick vi i Ö Främby och träffade Gunilla och hennes två hundar. Jag fixade frukosten och Birgitta städade bilen invändigt. Jag for upp till besiktningen tidigt och kom in direkt. Nu är allt ok och bilen är godkänd. Besiktningsmannen påpekade att vänster spindelled är lite glapp, men håller ett tag till. Får byta den framöver. Birgitta är hos frisörskan och får håret förskönat. En volta utmed Gamla fruns väg i solskenet, tror jag såg en korsnäbb högt uppe i en grantopp. Pelles Pölsa till middag, hur gott som helst. Jag var på månadsmöte med Falubygdens Släktforskarförening och fick läshjälp. Sedan lite teve innan det var dags att slagga.

Torsdag 11 April: Vi gick denna morgon ner mot Faluns Hökviken för att kika på kolonilotter. Birgitta tycker också att det kunde vara trevligt att odla lite grönsaker. Bosse flängde runt som en skållad dammsugare, nya tidningar att läsa och säkert många hardofter i området. På hemvägen tankade jag bilen. Birgitta går stavgång med banktanterna och jag läser manual till Visma (SPCS) Administration 200. E-mail från Nilla att det inte blir något falubesök i helgen. Jag hämtar även hem Administration 200 till datorerna. Birgitta kommer med ett bra förslag, vi ska luncha på Geschwonergården. Först går vi en runda med Bosse  uppe vid Gruvan innan lunchen. Ärtsoppa bland annat stod på menyn, ingen höjdare vad jag tycker en ärtsoppa ska smaka. Det smakade bara kryddor. Sedan Birgitta till lasarettet för att fixa medicin. Jag for till Siba för att handla en fotoskrivare. Testade den och Birgitta gillade resultatet. Bosse och jag gick en vända på kvällen föra teveprogrammen.

Fredag 12 April: Ut till Ö Främby för morgonvoltan. Trevligt att träffa mattar och hundar. Grämer mig att jag glömde kikaren. Skrattmås och en del andfåglar kanske Knipa fanns ute i en vak. Jag får åka dit igen med kikare runt halsen. Till baka med kikare vid middagstid. Inte så många fåglar kvar då. Skrattmås, gräsänder och några knipor. Medan vi kollar så kommer det en Fiskgjuse segland, den ryttlar över vaken och vill säkert ha lite mat. Några dykningar utan resultat. Blodpudding, bacon och stekt ägg vankades till middag. Ett glas rött till maten. Vi tittade på två Mitt i Naturen vår program via Svt Play. Sedan Let´s Dance av alla program. Jag får erkänna att dom är duktiga i årets upplaga. Min favorit är Marco. Gott att hoppa i bingen sedan.

Lördag 13 April: Ut till Ö Främby även i dag. Såg spår efter Bäver. Det duggregnar men jag vill spana fåglar i viken. Fyra Sångsvanar fanns det att beskåda. Bilderna blev inte så bra. Skakig värre numera! Får ta med stativ nästa gång. Tänkte mig att få en bild på Sädesärla men den lyse med sin frånvaro. Träffade några hundar, bland andra Ida. Kollade vad som ska finnas i bilen efter vintern. Stövlar, motorsåg m.m. lastas i. Jag var upp till Harry P och så även Hans P. Vi beställde ett snabbare bredband åt Harry. Skjutsade Marco och Chantal till en bilfirma. Kollade på hockey och såg även Falun bli svenska mästare i innebandy. Birgitta var till Grycksbo på invigningskaffe, Jessika har egen lägenhet. Birgitta lämnade min motorsåg till Janne S för justering av tomgången. Bra att den är ok för nästa veckas skogsarbete hos Nicke. Om nu vädret och blåsten håller sig i skinnet!! Birgitta bjöd på god köttfärslimpa och svampsås. Sedan var det teve och jag somnade som vanligt och vaknade kvart över ett...... 

Bäver spår utmed Runn. © foto: Bengt Ahlstrand

Bäverspår. © foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 14 April: Ut till Ö Främby, Birgitta med Bosse och jag med kamera, stativ och kikare... inga Sångsvanar såg jag. Grågås flög över oss. Efter frukosten pratade jag med Lasse R. Vi ska åka upp till Korpholen och försöka öppna dörren. Elda lite och kolla över stugorna. Till Rältagården och köpte Pelles Pölsa, till Ägg Märta och sedan till Barbro och Lasse R. Behöver en regel för att försöka lyfta dörren till Gäststugan. Del blev inget resultat av mina försök med dörren jag fick ge upp också denna gång. Var till Lasse J och lånade en kofot, trodde jag skulle lyckas att få in kofoten under dörren! Nej då. Vi fick då träffa Karin J i alla fall. Vi gav upp och for till Moskogen för att äta söndags buffé. Ett stopp vid Limsjön och fågeltornet, Bosse sprang som en vessla upp och ner i trapporna. Han är inte riktigt klok vår Bosse. Via Sågmyra för att hämta motorsågen som Janne S fixat åt mig. Den är ju inte purung, köpte motorsågen begagnad för 20 år sedan! På kvällen teve i vanlig ordning. Birgitta kollar en deckare och jag går en sen volta med Bosse.

Morgon volta vid Ö Främby. © foto: Bengt Ahlstrand

Morgonvolta vid Ö Främby.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 15 April: Ut till Ö Främby igen för att fota Sångsvan medan Birgitta och Bosse umgås med andra hundar och Mattar. Efter frukost gick Birgitta upp till Sigmundsson för att väva en matta. Jag begav mig ner i garaget för att byta till sommardäck. Det gick bra men så trött jag blir. Blev upphunnen av en granne och hon frågade om jag "behövde hjälp upp för trappen". Vi pratade en stund och jag tyckte hon såg road ut. När jag tvättade händerna och såg mig i spegel fick jag svaret. Näsan och överläppen var svart av olja, jag såg ut som en sämre kopia av Hittler. Efter att pustat ut så var det dags att rasta Bosse. Jag åkte upp till Sigmundsson och gick en vända i skogen. Lagom till Birgitta ville följa med hem. Bosse åkte direkt i badkaret, lortgris som han är!!! Reste, Pelles pölsa och köttfärslimpa till middag. Kerstin S ringde och sökte Birgitta. Pratade med Harry P om router. I dag löste vi Melodikrysset då vi upptagna i Lördags. Janne S lovar oss att vi får härbärgera våra vinter däck så vi åkte ut till Sågmyra och fick även hjälp med att lufta sommardäcken. Janne har full service anläggning till det mesta. Tack! Halv åtta hos mig, vi tittade på TV4 Play då vi inte hann hem. Sedan bums i säng, Bosse och jag drar till Ö Främby i morgon bitti.

Sångsvanar. © foto: Bengt Ahlstrand

Sångsvanar. © foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 16 April: I dag gratulerar vi Kerstin Ström Järvsö, som fyller 66 år. Ha det bra Kerstin. Ut till Ö Främby igen, men utan Birgitta som har Gymnastik. Såg Fiskgjusen igen nu som ett par. Såg även Björktrast. Bosse såg bara grässtrån, färska..... Harry P har fått sitt modem så jag åkte upp för att installera. Det blev lite fel så vi återställde det till det gamla. Efteråt har jag fått klart för mig var felet låg. Vi löser det på torsdag Hans P och jag. Ringde till Nicke för att höra hur det blir med Skogshuggare läger. Vi beslöt att det det var dags att jobba. Vi fick en del uträttat innan det var dags att göra en volta med hundarna. Rengöring av motorsågar, slipning av kedjor avslutade kvällens arbete. Det vankades Pytt i Panna till middag, stekt ägg och rödbetor. Inte att förglömma Ålborgs Jubileums Akvavit. Skönt att höra elden spraka och njuta av värmen. Vi sover gott och tar nya tag i morgon... med avverkning.

Onsdag 17 April: En långpromenad med doggarna och Nicke passade på att fyllde på pellets i bastun. Blåsigt och kalla vindar. Trots hård vind lyckades vi fälla ett parträd utan åverkan på hus och egendom!! Sågade upp i längder och sedan staplade. Vi åt en sen lunch. Bra med sen lunch för att slippa sätta på sig jobbarkläderna igen. Såg många fåglar på Hedlunds matställe. Bofinkar i mängd, Stjärtmes, Nötväcka, Grönsiska och Grönsparv. Jag for hem på eftermiddagen och Nicke med Gizmo kom senare. Våra damer ska ut och äta med Siv S och Kristina L. Nicke och jag köpte en god Pizza på La Vencia Hyttgatan 64 C. Jag har Nickes laptop och ska plocka bort några elakingar. Roland i Tiogänget ringde upp via Skype i tro att det var Nicke framför laptop. Men vi fick en pratstund. Kostas på Samos ringde och förhörde sig om vår hälsa. Dom blev glada när dom fick höra att vi kommer ner till deras Påsk. Så även Julia som jag ringde för att gratulera Stavro på födelsedagen. Dom fira namnsdagar. Mike en före detta kund till mig, redovisning. Han har problem med att bevisa att han arbetat i Sverige. Jag får leta och se om jag har någon form av backup. Nu är Nickes laptop klar och ren från elakingar. Sedan trött i säng. Det blev ju sent i går kväll......

Torsdag 18 April: I dag gratulerar vi Solveig "Solan" Hjort Leksand, som fyller 56 år. Ha en skön dag Solan. I dag såg vi Sädesärlan för första gången. Hans P hämtar mig för att åka upp till Harry P och installera nytt adsl modem. Harry har nu upp till 8 Mbit/s. Vi fikade och fick en trevlig stund. Hans skjutsade mig hem då Birgitta har bilen till stavgången med Bank flickorna! Bra anslutning, enligt Birgitta, trots regn. Var till Clas i Sjön för diverse inköp. Bland annat ett fäste för mobiltelefon, men det blev fel. Vi handlade mat och köpte en grillad kyckling  som vi delade på. Bosse var väl den som blev gladast. Tittade på några teveprogram.

Fredag 19 April: Ut till Ö Främby, lite senare än vanligt. Bosse hade inte brottom denna morgon. Kanske beroende av att han var på kyckling kalas i går!! Träffade Dessie med husse som kom efter att spanat fåglar vid Norsbo och Liljan. Birgitta har tvättstugan i dag. Till Clas i Sjön för att byta mobilhållare och investera i ett nytt flexikoppel åt Bosse. Sedan upp till Arken för att köpa ett vanligt koppel att ha i stan en större "bura" att ha i bilen. Doggar var välkomna i butiken. Det är bra. Träffade på Kerstin och Nicke H, dom kom och fikade efter det att diverse matinköp var klart. Nick fick tillbaka sin laptop. En långpromenad med Bosse och nya kopplet, för stadsbruk användes. Flexi är för skogen och landet!!

Lördag 20 April: Birgitta förbereder sig för ögonoperationen nu på förmiddagen. Nytvätta hår med mera enligt kallelsen. Jag och Bosse åker ut till Ö Främby. En kanondag med sol men kalla vindar. Trevligt att Stina med hunden Freja var med. Freja löpte och Bosse var den enda som ville uppvakta. Svettigt blev det. Ett gäng Kanadagäss flög över Främby viken. Körde Birgitta till Ögonkliniken och jag for sedan runt och kollade fåglar. Hämtade sedan en pigg Birgitta. En ny vända ut med Bosse till Ö Främby där vi vandrade runt nära två timmar. Bosse sniffade runt efter Frejas dofter!!! Vi löste Melodikrysset vid hemkomsten. Nicke ringde och gav mig veckans trav.

Söndag 21 April: Jag gick en vända själv med Bosse runt i området. Efter frukosten begav vi oss ut till Hinsnoret, rasta Bosse och kolla fågellivet. Blåste kallt, så vi blev inte länge i området. Vi for till Lugnet och Skyttepaviljongen för att fika där får ju Bosse följa med in. Gott kaffe, Zoégas? och goda mackor till ett humant pris, bra Pia med personal. Vidare till Åsa och Anders för att hämta en överbliven skohylla till vår tambur. Bosse ville stanna hos Åsa och Anders, mutor? Jag köpte pizza på La Vencia Hyttgatan 64 C, till middag. Deras pizza har en tunn botten och är så goda. Bosse gillar dem också.

   Mås på is. © foto: Bengt Ahlstrand     Sädesärla på is. © foto: Bengt Ahlstrand     Nötväcka. © foto: Bengt Ahlstrand

Mås och Sädesärla på is. Nötväcka som undrar vad jag gör!

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 22 April: I dag gratulerar vi Per PH Hillerström Borlänge, som fyller 59 år. Ha en skön dag PH. Vanliga trippen ut till hund och fågelmöten. Efter någon timma runt i området kom vi tillbaka till bilen. Där upplevde vi tre Fiskgjusar på jakt efter mat. Ryttlande och sedan ner i vattnet med ett plask, så vattnet stänkte säkert metern upp. Efter några vingtag så skakade Fiskgjusen av sig vatten från kroppen, vackert att se med solen som bakgrund. Ringde till Nicke för att förhöra mig om skogshuggare läger. Birgitta packar tandborsten och jag kamera, kikare, Bosse och laptop. Det var väl en bra arbetsfördelning! I Hökviken finns Tranor nere på isen. Jag serveras en god lunch innan vi tar itu med att såga upp en tall och en gran, samt lite annat pyssel. Vården av motorsågar fixar jag, medan Nicke går en volta med doggarna. Till kvällsmat äter vi Pelles Pölsa, stekt ägg och rödbeter där till. God mat för hungriga skogsfarbröder. En stund vid köksbordet innan det är dags att knoppa in efter en bra dag i skogen och på landet!

Gunilla, Dreja, Bosse och Birgitta. © foto: Bengt Ahlstrand           Fiskgjuse på jakt! © foto: Bengt Ahlstrand           Stjärtmes. © foto: Bengt Ahlstrand    

Gunilla, Dreja, Bosse och Birgitta. Fiskgjuse på jakt. Stjärtmes.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 23 April: I dag gratulerar vi Hanna Björk Leros Grekland, som fyller 33 år. Ha en bra dag Hanna. Vaknade och smög omkring för att inte väcka Nicke och hundarna. Det var inte nödvändigt, då Nicke kom hem, efter en runda med hundarna. Efter frukost startar vi arbetet med att såga lämpliga vedklampar av ett antal fällda trä. Nu går sågarna bra, nyslipad kedja och rengjort filter... vad mer behövs. Nu är allt upp kapat som ligger i skogen. Vi tar fram klingan och börjar kapa i 25 och 33 cm ved. Innan middagen rengör jag motorsågarna och slipar kedjor så att sågarna är klara för att brukas nästa gång. Vi går en lång volta med doggarna och lyssnar till Lommen som nu är i sjön. Ser även koltrasten. På efter middagen far jag och Bosse hem till Falun. Trötta och belåtna. Nicke tycker att vi gjort ett bra jabb dessa dagar. Birgitta bjuder på blodpudding och bacon... Nicke ska också laga det åt sig. Tidigt i säng i dag med.

Onsdag 24 April: I dag gratulerar vi Anders Sigmundsson Jungfruberget Falun, som fyller 78 år. Njut av dagen Anders. Vid morgonens volta ute vid Ö Främby såg vi även Lommen. I dag fick vi även träffa Rolf och Lido, som jag längtat efter Lido, en skön liten Dvärg Schnauzer. Nicke och Gizmo kom in från Hökviken. Nicke för att bli klippt av Birgitta och Gizmo för att busa med Bosse. Efter fikat traskade vi runt en stund med doggarna. Birgitta och jag ska hem till Kajsa och Björn O Henrikssons för visningen av Carl Larssons skolhushåll. Numer bostad för familjen Henriksson. Väldigt inressant att lyssna på Björns berättelse om huset och bildvisning. Jag glömde av att Nicke och jag såg en Hermelin som skaffat sig en fristad under en vedhög. På eftermiddagen packade vi kamera, kikare, kamerastativ och givetvis Bosse för att åka till Ö Främby för att fota Bläsand som Lars W sett i viken. Hittade både Bläsand, Lövsångare och Häger. Känner att jag håller på att bli förkyld... eller är det allergi, morgondagen avgör vilket.

Till vänster Björn O Henriksson visar Carl Larsson Skolhussåll. © foto: Bengt Ahlstrand     Carl Larssons Etsarstuga där han avled januari 1919. © foto: Bengt Ahlstrand     Till höger i bild Carl Larssons atelje. © foto: Bengt Ahlstrand

SPF hos familjen Henrikssons hem, Carl Larssons skolhushåll 1909 - 1919.

Bläsand. © foto: Bengt Ahlstrand     Häger. © foto: Bengt Ahlstrand

Bläsand och Häger.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 25 April: I dag vet jag att det är en lättare förkylning, hoppas jag. Vaknade med halsont och värmde på en mugg mjölk med honung och sedan en vitlöksdrink... vill se det virus som överlever den dunderkuren!! Kollade på teve programmet Helt sjukt, mest för att Robert Gustavsson och Anna Mannheimer deltog. Det resulterade att jag läste en artikel i Veteranen, ett SPF organ. "Muskelreumatismen" berodde på Simvastin. När jag läst hela artikeln tror jag, att som en 100 årigs sätt tar mig ur sängen och klär på mig på morgonen kan beror på Simvastin. Jag får prata med min läkare Tomas Vanky. En eftermiddags volta till Ö Främby med kikare och Bosse. Vi fick njuta av Fiskgjusar, tre stycken som jagade efter föda i viken. Ärtsoppa och pankaka till middag i dag, det är inte så ofta vi har det. Sedan var det teve för hela slanten. Kul program, Hockeymatchen. Jag har sett något avsnitt tidigare och ser nu fram mot Lördagens final mot Tre Kronors OS lag 1994, med bland andra Tomas Jonsson. Angående Tomas  påminner jag mig om när jag var med och tränade FIF pojklag. Jag frågade varför Tomas inte var med på träning men ändå fick spela i laget! Han spelar i A-laget!!!

Bosse och Birgitta njuter i vårsolen. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse och Birgitta njuter i vårsolen. Jag kikar på fåglar.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 26 April: Birgitta och Kristina L åker till Kerstin S i Järvsö för Akupressur träff. Bosse och jag ut till Ö Främby. I dag träffar vi även Lido som blir som tokig i Bondy som löper. Husse Rolf får vända om. Festligt, stor skillnad på storlek mellan löptiken Bondy och en lättsinnig Lido. Visst är det kul med djur. Nja inte alltid. För andra gången så fastnar det bajs i Bosses "bakvagn" och det smetas alltids ut när husse ska städa upp. Hem och ringa hustrun för att fråga var det finns plasthandskar... sedan ner med Bosse i badkaret för stor rengörings insatts. Bosse opponerar sig inte som tur är och står sedan stilla. Även medans hårtorken jobbar på. Vilken start på dagen! Nu startar "beta av listan"! När jag passerar Ara Jet kostar bensinen 14.59. Först till Lidl för inköp av toapapper så jag passade på att handla en del annat. Köttfärs till kvällens varma mackor jag ska bjuda hustrun på. När jag lämnar Lidl 20 minuter senare och passerar Ara Jet kostar bensinen 14.23 så jag passade på att tanka upp. Sedan till Clas i Sjön för att handla batterier. Köpte  även ett Skype anpassat hedset. Lite rött från systemet till kvällens varma köttfärsmacka. Till sist bar det av till Hälsingberg för att tvätta bilen. jag hade en gratistvätt där! Köpte en Kebab tallrik med hem så att Bosse och jag fick något till livs.... mest jag. Sedan ut till Ö Främby för kiss och bajsrunda med Bosse. Vi satt på badflotten och såg hur blåst och vågor nötte bort is. Pust vilken dag dock fick jag allt uträttat som jag förutsatt mig. Hans P sände mig länkar till Öppet arkiv. Jag kollade på Fröken Fleggmans mustasch Hasse, Tage, Gösta och inte minst en ur bra Lena Nyman. Birgitta uppskattade varma mackorna och rödvin därtill. Några teve program innan sängen kallade.

Lördag 27 April: Vaknade tidigt och for ut till Ö Främby, ja jag har en alkotest så jag kör lagligt. Det blir lite långsamma promenader, så fort jag stannar för att fotografera eller kika på fåglar så säter Bosse ner rumpan och kollar vad jag gör, enligt hustrun. Nu är det mer öppet vatten i Runn. Isen har minskat mycket sedan i går eftermiddag. Fortfarande är det kalla vindar. Birgitta och Åsa är nere i centrum och gör affärs runda... Vid eftermiddagens volta såg vi hur isen minskat i Runn. Några nya doppingar som jag inte hunnit att lokalisera namnen på. Kommer nog! Tittade på dressyr tävlingar i Göteborg med bland andra Minna Telde. Det är så bra och vilka hästar. Löste Melodikrysset. Njöt av Hockey matchen mellan Kändislaget och Tre Kronors OS Lag i Lillehammer. Kul jippo och man beundrar Nassim al Fakir. Sedan var det bums i säng.

Söndag 28 April: I dag gratulerar vi Clas Riddersporre Stockholm, som fyller 61 år. Njut av dagen Clas. I dag fick jag sovmorgon. Bosse och Birgitta gick ensamma på volta. Efter frukosten for vi ut till Ö Främby och kollade fåglar och Bosse fick fullt upp med att rota i grästuvorna efter humlor och annat spännande. Vi tror att han fick en kyss av en humla... Kalla hårda vindar är det så vi drog hemåt ganska snart. Via Clas i Sjön för att köpa solcellsbelysning och bordslykta med solcell åt grekvännerna. Även Kerstin S i Järvsö är med på presenterna. Swedbank har nya moderna bankomater men inte gick det att välja Euro! Vi fick gå till Forex. På eftermiddagen en ny tur ut till fågellivet med Bosse. Inget roligt väder snålblåst. Mycket av isen är nu borta. Runn sköljer nog endera dagen. Köttfärs bullar till middag. Skickat e-mail till Peris hotell i Athen att vi kommer på tisdag kväll.

Kolla matte en fågel. © foto: Bengt Ahlstrand          Gräsänder och ett Bläsand par middagsvila. © foto: Bengt Ahlstrand          Lommar. © foto: Bengt Ahlstrand

Kolla Matten en fågel! Gräsandshanar och ett Bläsandpar vilar middag. Lom.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 29 April: Väckarklockan på ringning. Vi ska lämna vår SAAB på verkstad för att byta en spindelled. Sedan promenerade vi med Bosse tillbaka via ICA Slätta. Med en del hundmöten, fågelspaning hörde Grönfinken men såg den inte, gick det åt en och en halv timma hem i blåsten. Fy för den lede. Ska bli skönt med en vecka på Samos. Carlia Bil ringer, bilen är klar och jag får hämtning. Det tackar jag för, ont efter morgonens promenad. Nästan fem tusen kostade kalaset. Efter en vända ut till Ö Främby i blåst och kyla for vi upp till Falu Gruva och lunchade på Geschwonergården. Sedan tittade vi på Berguvshonan som troligen ligger och ruvar. Måste åka dit efter att vi kommer tillbaka från Samos. Nu när jag har en riktig kikare så blir det mer utbyte av fågelskådning. Birgitta packar och jag letar bilder för att printa ut till våra Grekvänner. Till Åsa och Anders med Bosse, kändes lite tungt att lämna honom. En spjuver är han, extra kelig när han förstår att vi ska resa bort. Varma mackor till kvällsmat. Tittade på teve bland annat en film True Lies med Arnold Schwarzenegger och Jamie Lee Curtis, hur otroligt som helst men man kunde inte låta bli att kolla klart. Rolig film i alla fall. Sedan dags knyta sig.

Tisdag 30 April: I dag gratulerar vi Marie Segerström Sågmyra, som fyller 46 år. Ha en bra dag Marie. Nu är det bråttom gäller att packa det sista för avfärd till Arlanda och flyget till Athen. Det blir sedan övernattning på Hotell Peris Athen för att i morgon förmiddag flyga till Samos. Resan till Benstocken och Arlanda flöt på bra, ingen trafik som störde. Checkade in och bokade platser gjorde vi via datorn i går. Boardingkort och taggar fick vi snabbt vid incheckningsdisken. På platsen bredvid Birgitta satt en trevlig dam som verkade bekant. Birgitta såg att hon läste Ljusdalsposten. Det var Ann Marie som Birgitta träffade när hon åkte Hurtigrutten. Ann Marie med make skulle göra Athen osäker några dagar. Världen är bra liten! Landningen var otroligt mjuk, de du Nilla! Väl framme i Athen hämtades vi av Peris Hotel. Vi fick rummet ovanför ingången, ett jätterum och stor balkong. Birgitta tror det ska bli dans. Här är varmt och skönt. Ännu inga abstinens besvär, jag har ingen dator med denna gång. Hotell ägaren fixade vin och ringde och beställde Gyro Pita, så vi inte behövde svälta ihjäl! Den lokala Tavernan som vi besökte senast vi bodde på hotellet var stängd över Påsken. Somnade sen gott.

Bigitta skriver dagbok i väntan på Gyro Pita. © foto: Bengt Ahlstrand          Pita Gyro och lite vitt vin. © foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta skriver dagbok i väntan på Pita Gyro!

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 1 Maj: Vaknade efter en god sömn i sköna sängar på Peris Hotel. Efter frukost blev vi skjutsade till flygplatsen. Blev av med väskorna så att vi kunde lugnt strosa runt och ta en öl innan vi gick ombord på planet till Samos. Stavro och Kostas mätte oss på flygplatsen. Bilen startade direkt utan problem. Vi åkte hem till Terna och Kostas för att fika innan vi for vidare till Farmen. Där fick vi eget rum, rena rama Lyxhotellet. Jag hjälpte Stavro att slakta ett par getter. Stavro har många beställningar inför Påskhelgen. På kvällen kom Terna och Kosta med mat vindolmar bland annat och min favorit Keftedes. Vi fick en trevlig kväll. Stavro fick vår solvärmare och har monterat upp den på deras nya "badhus" och har nu varmvatten nästan året runt. Detta glädjer oss!

En glad och trevlig kväll på Farmen. © foto: Bengt Ahlstrand          Solvärmaren monterad på Farmen. © foto: Bengt Ahlstrand

En glad och trevlig kväll på Farmen. Solvärmaren.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 2 Maj: Vi har sovit så gott i natt, trots att det endast är en tunn gardin mellan vårt och köket där Julia Stavro bor. Det kommer säkert att bli en bra vecka. Dom är så hänsynsfulla. Med hjälp av Stavro och någon av hans vänner för vi en tid för besiktning av Seat. Först åker vi till en biltvätt. Trevlig personal, en av kilarna kom fram och hälsade på oss, han har ofta skött om vår bil. 5 € kostade det, sänkt med 1 € sedan förra året. Stavro mötte upp i Hora och vi for till Mitilini, där den nya KETO bilbesiktningen, ligger. Vi fick betala extra, då Seat skulle besiktigas senast januari. Det kostade oss 85.50 €. Ingen anmärkning på bilen, det var glädjande. Nu är det som i Sverige, besiktningsmannen kör själv runt med bilen. Vi åkte sedan ner till Ireon och träffade på Manolos på Friendly Biluthyrning. Manolos fru, han har gift sig sedan förra gången vi träffade honom, jobbar på ett försäkringsbolag. Hon faxade över ett interimskvitto på försäkringen. Originalet hämtar Stavro och åker ner till flyplatsen och sätter på vindrutan. 140 € går försäkringen lös på för sex månader. Lämnar 270 € för bilskatten, den blir dubbelt så dyr, beroende på att den ska betalas innan december månad. Vi bad en person att fixa det men så blev det inte. Så det kostar att ha en bil i Grekland. Dock dyrt att hyra också. Till Karin Pool och köpte öl och ouzo till Stavro. Till Farmen, när vi kom till Pagonda satt I-M vid busshållplatsen, hon har varit här sedan 1 april. Vi tycker det är lite besvärligt att se hus huset och våran f.d. olivlund förfaller. Men folket är så glada att vi kommer. Ben, Ben. Många pussar, från sådana som inte visat något större intresse tidigare... man saknar inte kon förrän båset är tomt! Vi träffar Nilla och Perry i deras hus, på deras balkong med samma fina utsikt som vi haft i vårt hus. Vi pratar en stund och jag passar på att ladda min svenska mobil. Kollar saldot på min grekiska mobil. Till Farmen och mer slakt. På kvällen när vi åt pratade vi om att och till Ulla och Kriton i Kamara för att äta på måndag kväll efter Paska.

Biltvätt, grönt märke på nummerskylten. © foto: Bengt Ahlstrand          Nybesiktigad, gult märke. © foto: Bengt Ahlstrand

Biltvätt före besiktning. Grönt märke på skylten sedan gult.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 3 Maj: Jag försökte att hjälpa till med rensning i grönsakslanden med det går inte. Yr så fort jag böjer eller reser mig. Fan så irriterande. Vi vet att dom vill att vi ska njuta och åka runt som turister, likväl får vi ångest över att inte räcka till. Slakten går bra för där är det mer stillastående jobb. Två ungdomar kom för att köpa två getter till uppfödning, det glädjer oss att dom satsar på jordbruk. Vi åker till Kamara för att kolla med Ulla att det är öppet på måndag kväll. Hon och Kriton blev så glada att träffa oss. Vi delade på en Kalamari medan vi pratade om menyn till måndag. Vi beslutade oss för Meze och lite olika keftedes. På kvällen slakt och en kompis till Stavro kom och hämtade kött. Det är en väldig kommers till Paska. God mat på kvällen och nu får vi med oss Julia och Stavro på måndag. Även Nilla och Perry blir med. Vi har alla en gemensam vän som heter Janis. Nu fick vi veta att han åkt på en hjärnblödning och var halvt förlamad och vill nog inte vara med. Kriton pratar ofta om Janis.

 Vi pratar om måndagens besök. © foto: Bengt Ahlstrand

Ulla på Kriton taverna i Kamara.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 4 Maj: Julia bakar, Birgitta och jag spritar bönor. Bönor till Ben, säger Julia. Hon vet att jag gillar dessa bönor både okokta och kokta. En slappar dag för oss, men en lång och arbetsam dag för Julia och Stavro. Julia lagar mat till ett helt regemente till Paska som är i morgon Söndag. Även om hon vet att gästerna har kokat och bakat var för sig, som dom har med i morgon. Klart att grisarna, hundar och andra djur blir glada! Stora lögardagen för värd folket. På kvällen åt vi sent och mycket som vanligt. Stavro är väldigt trött så vi knoppade in alla så fort det gick. El är indragen i badhuset och i huset. Så det är så fint med all belysning när elverket startas. Vi har med oss presenter från oss och Kerstin S i Järvsö, Solcell belysning och två som är bra att ha på bordet. Julia ställer en i vart av rummen så vi har ledbelysning på nätterna vid behov.

Vackra solcellampor. © foto: Bengt Ahlstrand          Bra att ställa på bordet. © foto: Bengt Ahlstrand

Solcell belysning från Kerstin S, Birgitta och jag.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 5 Maj: Kalo Paska. I dag var det vår tur att påsk duscha. Skönt är det med tillgång till varmt vatten. Vid middagstid droppade folket in. Först två bekanta som vi inte träffat förut. Pepa och Lakki. Hon var också från Bulgarien. Det blir tre brudar därifrån i dag, Julia, Terna och Pepa. Lakki har en taverna i Pythagorio nära Hans och Margareta, två svenskar som vi träffat några gånger. Lakki har varit många gånger i Sverige och kunde lite och förstod svenska rätt bra. Sedan kom Nilla och Perry och sist Terna och Kosta. Tio personer runt bordet och mat för 25... Men en trevlig efter middag med ett glatt gäng och mycket god mat. Folk droppade av efter hand. Julia vill att Nilla och Perry ska stanna till kvällen och äta meze med oss. Även kvällen var lyckad med många skratt och nostalgi minnen. Vi sov dåligt på grund av allt för mycket mat i magen.

Paska mat på Farmen. © foto: Bengt Ahlstrand          Paska mat Farmen. © foto: Bengt Ahlstrand

Påsk firande på Farmen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 6 Maj: I dag ska vi åka in till Pythagorio och handla sandaler åt mig. Först till Nilla och Perry för att prata om kvällen hos Ulla och Kriton. Samtidigt träffade vi på Georgios, Filios son från Athen. Skönt att få prata med honom, vi är lika ledsna som han. Nu är det bara Irini kvar av mina flickor, som Stavro säger. Vi går en runda i hamnen och satte oss sedan på Ostria, jag för en öl Birgitta för apelsin dricka. "Hemingway" och Antonio träffar vi. Antonio har nu en fin liten buss med mycket PR för sin turistbåt. Skönt att sitta vid hamnen och njuta av båtar och tre charterplan såg vi landa när vi var hos Nilla och Perry. Jag hittade på ett par fina sandaler, dyra men av kvalité, sa hustrun tröstande. Vi mellanlandar hos Terna och Kostas som för att säga adjö och lämna en bordslykta. Naturligt blev det mat också. Sedan ner till Farmen för att vila siesta. När Julia och Stavro var klara med mjölkning och annat bestyr far vi i två bilar. Nilla och Perry i sin bil. Det blir en lyckad kväll med många dråpliga berättelser om Stavro som busig skolpojke. Turligt nog hade jag deras dotter sittande hos mig som berättade en del som jag inte uppfattar. Han gick fyra år i skolan. När magistern klappade till honom slog han tillbaka och sedan gick han inte dit mer. God mat som vanligt. Nu är det sista natten med Julia och Stavro. Dom var glada för att vi tog dom till Ulla och Kriton. Ulla tyckte det var bra att vi kom för Kriton och Stavro har ju mycket gemensamt. Olika viner och olivinläggningar plockades fram, diskussion om inläggning med mera.

Antonis nya buss. © foto: Bengt Ahlstrand          at på Kriton Taverna i Kamara. © foto: Bengt Ahlstrand

Antonis buss, Pythagorio. Mat på Kriton taverna Kamara.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 7 Maj: I dag är det hemresa. En sväng till Karin i Ireon för att köpa Ouzo åt Marie S. Vi satt en stund i hamnen innan vi for hem för att packa klart. Avsked är alltid jobbiga. Incheckningen gick som smort, trots några kilo övervikt. Julia skickade med oliver och olja, ost och några mackor att ha i Athen. Flög ett stort plan till Athen, troligen många resande i påsktider. Vi kunde inte få bagaget direkt Arlanda denna gång. Planet till Arlanda gick något sent från Athen men landade tidigare än beräknat i Stockholm. Fick vänta en del på väskorna. Bussen till Benstocken väntade på oss. Hemresan flöt på, lite trafik på natten anlände Falun strax efter ett. Birgitta packade upp och jag drog igång datorerna... skönt. Kollade lite e-mail innan jag somnade.

Julia sitter hos kycklingarn. © foto: Bengt Ahlstrand           En sista öl före heresan, Ireon. © foto: Bengt Ahlstrand

Julia sitter "inne" hos sina kycklingar. Vi tar en sista dricka i Ireon.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 8 Maj: Nu är vi tillbaka i Falun. Vi kom hem sent i morse från Arlanda. Packade upp väskorna och en öl och några hårda mackor slank ner. Annat fanns ej att äta. Birgitta var en sväng på stan, Lust och Fägring tror jag det heter. Sedan full fart ut till Sågmyra för att hämta hem Prinsen. Bosse blev så glad och var så fin i pälsen. Han trivs hos Marie och Janne. Birgitta plockade Vitsippor på hemvägen. Det har hänt en del i naturen den vecka vi var på Samos. Det kommer mer om Samos efter hand. Jag for ut till Ö Främby med Bosse för volta. Hittade en Snok som låg och smälte mat, tror jag var så tjock! Cirka 1,3 - 1,4 meter lång. Bosse gnydde och ville dit och hälsa, jag tror inte Snoken gillar det. Fick ett meddelande via Stay Friends och en klasskamrat från realskolan, Erland Hillby. Trevligt, det är ju inte så många som "använder datorer" i vår ålder. Endast tre fyra stycken har jag kontakt med. På kvällen kollade vi några Trädgårdsonsdag program, alltid lika trevliga. Jag såg Sverige besegra Norge i hockey. Lite löjlig diskussion på Facebook, att inte alla spelarna sjöng med i Nationalsången!!

En matsmältande Snok vid Ö Främby. © foto: Bengt Ahlstrand

En matsmältande Snok vid Ö Främby.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 9 Maj: Bosse sov länge i  dag. Birgitta och Bosse går med banktanterna upp till Stångtjärn. Säkert kul för Bosse som gillar tanter. Själv ska jag ta i tu med dagboken och bilder från vår vecka på Samos. Det är pyssligt att få ihop text och leta bilder. Men nu är det klart. Bosse och jag åkte ut till Ö Främby, han för att uträtta behov och kolla folk och andra hundar samt även någon humla som är störtkul att försöka fånga. Birgitta lagar Kyckling i Rommargryta till kvällen. Vi tittar på en del program som vi "missat" under veckan. Tur att Harry P hörde av sig. Det är städdag på Korpholen i helgen. Vi åker upp i morgon och hoppas att vi får upp dörren, så vi slipper sova i bilen... det blir säkert bra.

Fredag 10 Maj: I dag gratulerar vi Hans Persson Borlänge, som fyller 52 år. Ha nu en bra dag Hans. Jag gick morgonvoltan ner mot Hökvikens Kolonilotter. Jag träffade på en dam som gav mig ett telefonnummer. Får kolla om det finns någon ledig lott. Vi packade bilen och åkte sedan mot Korpholen. Det tog tid! Fösta stoppet Djurås för inköp av vin och potatis. Sedan Clas i Sjön där vi köpte två luftsängar, varken Birgittas eller min rygg gillar att bädda sängarna uppe på Korpholen. Man sover så bra i dom men jobbiga att bädda. Nästa anhalt var Leksandsbröd och sist men inte minst Märta och Lars Persson för inköp av ägg. Bra att få prata med Lars P, som sågat sig i armen samt hjärtbesvär. Han var pigg och kry vilket glädjer oss. Sedan full fart till Korpholen. Birgitta och Bosse promenerade sinta biten vilket innebar att jag hann öppna, (nu gick det att få upp dörren), plocka fram trädgårdsmöbler stolar och servers ett glas vin på tunen! Lasse J läste på vår webbsida att vi ska till Korpholen och kom en stund. Lars som är en snäll kille lovade mig att jag får fritidshugga hos honom, så ved till Korpholen kommer inte att saknas. Tidigt i säng.

Lördag 11 Maj: Vaknade tidigt. I dag är det städdag i Korpholen. Jag axlar svåger Harry P arbete med vägpinnar som ska tas ner efter vintern. Jag och Gertrud jobbar i hop. Sedan var det att kratta vägen som Lasse W sladdade med sin traktor och hyvel. Det blev hur bra som helst. Birgitta och jag städade sedan på tunet, mycket ris som rasat från träden och en del efter höstens "skogsavverkning". Det var en del sådant jobb runt om i gårdarna, så jag saknade min motorsåg. Trötta och ömma i ryggarna blev det rast vila på tunet. Ömsom sol och ömsom moln. En valp kom upp och satte fart på Bosse. Den tillhörde Anna-Britta T. Jag fick tillfälle att spana på fåglar. Såg Svartvita och Grå flugsnappare, Tofsvipa, Storspov, Trana, Domherre par och många andra. En bra och skön dag har det varit. Ett har jag klart för mig.... ingen kolonilott i Falun. Räcker tillräckligt bra att fixa en del i Korpholen och njuta av naturen här och den vackra Sjöbotten.

Valpen Lory på besök. © foto: Bengt Ahlstrand     Valpen Lory på besök. © foto: Bengt Ahlstrand     Hunden Lory på besök. © foto: Bengt Ahlstrand     Man blir trött av att busa med småvalpar. © foto: Bengt Ahlstrand

Hundvalpen Lory var uppe och busade med Bosse. Man blir trött av småvalpar!!

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 12 Maj: Vaknade till en halvmulen dag. Denna morgon är det bystämma hos Lars W på Korpholen och vi representerar Fäboden Timgubb, det vill säga Harry P. Jag åtog mig en styrelsepost för att år. Sedan några sköna promenader runt sjöbotten och lite plock på tunet. Det regnade under stämman och jag tänkte kalka gräsmattor. Det blev inget mer regnade så det får ske en annan gång. På hemvägen for vi upp till Barbro och Lars R. Jag fick en åktur i Lars Jaguar, en härlig bil. Hans P ringde på Skype med sin nya mobil, det fungerade alldeles utmärkt. Kollade Mästarnas Mästare innan det var dags att sova.

Måndag 13 Maj: Vi åkte ut till Ö Främby med Bosse och kikaren. Lugnt med fågellivet de flesta ligger på ägg nu. Efter frukost var det att snygga till mig, jag har träff i dag med Maggan! Ja det är vår tandhygienist!! Hon var nöjd med mig. En lagning som PO får fixa den 21 maj. I dag travar vår Bankers Garcon på Örebro. Just nu sitter jag med Live ATG och ska se på loppet. Han gjorde ett hyfsat lopp från spår 11, räckte inte mot slutet, blev femma, bra jobb ändå tycker jag. Nu ska jag ta med Bosse upp mot Jungfruberget  där Birgitta är och hjälper Birgitta S med att dra på en varp. Vi gick en volta Bosse och jag då damerna ej var klara med varpen. Sedan bjöd Anders på kaffe och bulla. Vidare till Harry P där vi redogjorde för Fäbodstämman i Korpholen. Harry var nöjd med resultatet. Vi är så glada att vi får vara på Fäboden. Äntligen mat, vi har inte hunnit äta under dagen. Dags att lösa Melodikrysset. Åsa och Anders kom förbi och vi pratade Samos och bilen. Vi kollade på en del hus som var till salu. Vilka fantasipriser. En sista sväng med Bosse och sedan såg vi Halv åtta hos mig. Trötta, sedan var det strömhopp i bingen.

Tisdag 14 Maj: Något regn i natt blött på gatorna. Det är uppehåll så vi drar i väg som vanligt med Bosse. Träffar Lido bland andra jyckar. På hemvägen kommer en mobilpratande kvinna med en lös schäfer. Den hoppar på Bosse, jag han i mellan så ingen skada skedd. Synd för schäfern var nog en trevlig jycke men något irriterade. Birgitta och Kristina med de andra gympa damerna äter lunch i Hyttstugan Sundborn. Bosse och jag fick promenera ensamma då hustrun smaskade, tror vi god lunch!! Handlings runda på eftermiddagen och sedan hem för middag. Korv och stekt potatis bjöd jag på. Badrummet och toaletten är nu sanerad, ja städad alltså. Jag bidrog lite också. Kollade på hockey, kul att se bröderna Sedin och Joel Eriksson i aktion. Birgitta ska ta sista kvälls voltan med Bosse, Bosse tyckte att jag skulle vara med då han kom in och på sitt sätt, klappra med käkarna uppmanade mig att följa. Nu fick jag kolla hockeyn då Birgitta drog iväg med Bosse utan mig.

Onsdag 15 Maj: Upp till Jungfruberget med Bosse och samtidigt lämnade jag en av Birgittas cyklar på reparation. Punka och dåligt däck. Det blev en kort vända med Bosse satte ner ändan och stretade tjurigt emot. När jag vände, satte Bosse full fart mot bilen. Efter personlig hygien åkte vi ut till Rankhyttans Herrgård. Det blir vårlunch i SPF regi. God mat och och trevligt umgänge. Birgitta har tvättstugan och jag hämtade hem Birgittas cykel. Nytt bakdäck så nu kan hon jonna runt igen. Jag körde damsugare ett par timmar... jag lite rast behövs. Vi gick en sen vända med Bosse ner till city. Birgitta vill ha kontanter till morgondagens Stockholmsresa. Sedan tittade vi på Trädgårdsonsdag. Sängen kallar, vi lyssnar!!

Torsdag 16 Maj: Upp till Jungfruberget redan klockan sex med Bosse. Långt fram på vägen satt någon som liknade en hund med spetsiga öron, brunaktig. Jag kollade i kikaren. Vi gick närmare och djuret lämnade vägen, visade upp en vacker yvig svans. Det måste varit en stor räv och jag kan förstå att folk tror sig se varg! Rådjur fans det gott om och Bosse blev jakttogig som vanligt. Denna tidiga volta beror på att Birgitta ska åka med SPF till Stockholm och gå på teater, "I sista minuten". Jag och Bosse får stanna hemma och planera inför morgonens färd upp till Korpholen. I går fick vi ett tråkigt besked angående delägarskapet i Protective. Han har råkat ut för en hovbensfraktur i vänster framben. Det kommer att ta lång tid att läka. Jag hyr en släpvagn för att hämta bord som SPF köpt. Snyggt blev det och en timma tog det. Ännu en vända med en tapper Bosse, som varit bosatt av och till i bilen med öppna fönster. Nu är jag på väg upp till Harry P för datajobb. Hans och jag fixade drivrutiner till Harrys printer. Nu fungerar den, en bra printer med färg lasertoner. Harry bjöd på glass och kaffe. Bosse ville ut så han fick en vända och sedan åkte vi ner på stan för att handla på Clas i Sjön, band till min Dymo. Clas i Sjön var det enda stället som har band till min något ålderstigna Dymo. På kvällen fick jag njuta av en hockey seger över Canada. Bra jobbat bröderna Sedin som fått fart på Tre Kronor. Bosse och jag mötte Birgitta vid bussen. Sedan ser jag färdigt matchen.

Fredag 17 Maj: Birgitta gick en volta med Bosse och jag baddade och förbereder frukosten. Nu är vi på gång upp till Korpholen, om så bara till i morgon. På söndag är det ägarträff hos Fredrik Pedersen och hästen Bankers Garcon. Fick resultat rapport angående Bankers Garcon. Pengarna räcker till ytterligare två års träning. Ska bli spännande med söndags mötet hos Fredrik P. Jag går nog in som delägare i en häst till. På vägen upp till Korpholen blev det några stopp. Bland annat för inköp av blommor och blomjord. Birgitta vill ha det fint på tunet. Bosse är salig, hela tunet med 30 meter lina, vad kan man mer begära. Träffade på Lars W, tidigare ordförande, jag berättade att en kompis från Knutsgårdarna som med sin traktorgrävare kan dika ur vid vändplanen. Jag ska prata med kompisen Lars R om han har tid nästa vecka då vi kan vara i Korpholen tisdag till söndag. Vi fick en skön dag i solen. På kvällen brasa, sudoku och korsord. Tidigt i säng nöjda med dagen.

Lördag 18 Maj: Först en volta med Birgitta, Bosse och kikaren. Så vackert med Sjöbotten. Halvmulet väder och hett i solen när den visade sig. Vi fick oväntat besök trotts avsaknad av Gevalia... vi har Zoega. Det var Sylvia och Lars-Erik B som kom förbi och bjöd på kaffebröd. Trevligt och vi pratade om Samos och Leros. Några vändor med Bosse och kikaren blev det i det nu soliga vädret. Birgitta putsade fönster och städade hon är så energisk, snyggt blev det. Mot kvällningen for vi hem till Falun. Nu tittade vi på Melodifestivalen, som vi inte brukar. Inga kommentarer. Sen vända med Bosse innan det var dags att sova.

Söndag 19 Maj: Morgonens volta blev en runda bland våra kvarter. Sedan laddar vi för ägarträffen hos Fredrik Pedersen i Stusshyttan Avesta. Bankers Garcon var på gott humör och vi klappade även på Amaretto Scoop, en häst som jag tänker gå in som delägare i. En genom trevlig och välordnad träff. En kille lottades som segrare av 6 som tippat 4 rätt på en V5 från en massa år tillbaka. Han vann en tur i dubbelsulky med Bankers Garcon och Fredrik. Det killen såg lycklig ut när dom susade förbi på rakbanan. Det var ett fint ställe för hästar och gott om plats för stallar och tillbehör. På hemvägen handlade Birgitta mat på ICA Maxi medan jag promenerade med Bosse fram till gamla Svärsjövägen där vi blev upplockade av Birgitta. Vi löste Melodikrysset innan det var dags för hockey på teven.

Många ägare var på plats hos Sonny och Fredrik. © foto: Bengt Ahlstrand      Information och lunch hos Fredrik Pedersen. © foto: Bengt Ahlstrand     Sonny selas för arbete med vinnaren av V5. © foto: Bengt Ahlstrand     Vinnaren och Fredrik kör Sonny. © foto: Bengt Ahlstrand     Sonny tv. i hagen. © foto: Bengt Ahlstrand     Vi blir delägare i Amaretto Scoop. © foto: Bengt Ahlstrand

Bilder från ägarträffen med Bankers Garcon  och Fredrik Pedersen. Hästen till höger är vi på gång att bli delägare av, Amaretto Scoop.

© foto: Bengt Ahlstrand  

Måndag 20 Maj: Morgonens volta blev till Ö Främby där vi träffade några mysiga hundar med vidhängande ägare. Bosse gillar det. Såg en Rödstjärt annars ganska lugnt på fågelfronten. Ägg ska ju ruvas! Jag har ett styrelsemöte med SPF på förmiddagen. En snabb lunch och sedan åkte vi ut till Hökviken. Till Nicke och Gizmo. Jag för att hämta min motorsåg med tillbehör. Vi fikade och jag hjälpte Nicke en stund med att klyva ved. Jag kommer att åka ut nästa vecka några dagar och klyva ved. Det blir trevligt, gillar att köra vedklyv! Nicke och Birgitta gick en långpromenad och jag körde vedklyv under tiden. Birgitta plockade brännässlor, så det vankas soppa till middag, Smaskens var det. Amaretto Scoop galoperade vid starten men tog sig på upploppet fram till en femte plats. Det var strongt gjort. Vi kollade några teve program och började förberedelser för morgondagens resa till Korpholen. Tidig sänggång var det som gällde... inte blev det så!

Tisdag 21 Maj: Birgitta travar bort till Falu Vårdcentral för provtagning och Bosse följer med mig till Jungfruberget. Sedan frukost. Ett bra samtal från Tandläkaren, jag får komma tidigare vilket är toppen. Packar bilen för färd mot Korpholen. I helgen är det Medeltids Marknad i Leksand, besök den om Ni har vägarna förbi. PO lagade en flisa i framtanden och jag fick en rolig stund med han och Karin. Birgitta travade i väg med Bosse och jag hämtade upp dem för färd mot Korpholen. En bit utanför stan kom vi på att vi skulle ha köpt hundmat. Det foder vi vill ha var slut i går och ska finnas på hyllan i dag. Det var bara att vända och köra tillbaka upp till Arkens Zoo. Jag handlade Myrmedel på Grangården, nu även medlem där. Den nya trenden är tydligen att man blir medlem i butiker genom att uppge sitt personnummer!! På vägen till Korpholen var vi in till Ägg Märta, äggen slut, vi får kolla i morgon. Birgitta pysslade med blommor i amplar och jag hämtade vatten. Efter maten gick vi en lång promenad med Bosse. Det är tomt i fäboden, förutom oss. På kvällen brasa och kollade en av alla de dvd filmer vi fått av Åsa och Anders. Har även riggat mobila router och kan konstatera att det kan gå, om än långsamt att uppdatera webbsidan från Korpholen.

Onsdag 22 Maj: Vaknar tidigt. Bosse och Birgitta snusar vidare. Jag sätter fyr på en brasa i öppna spisen och njuter av spraket från elden. Hämtar ett par hinkar vatten från brunnen och lyssnar på fågelsången som nu på morgonen är  intensiv och högljudd. Bra för en som har taskig hörsel! Jag passade på att kalka gräsmattorna på tunet då det är blött och kanske mer regn. Bra att mobila bredbandet fungera så pass. Vi åker till Clas i Sjön för att handla en skarvdos och skarvsladd så att jag kan sätta routern i fönstret på övervåningen. Vi stannade till hos Lars och Märta och si där fanns en låda ägg till oss. Lars kom ut från diskbaljan för att utbyta livets frågor. Träffade även Birgers svåger Sven. Han tyckte var bra att vi flyttat hem till Sverige. Sedan Clas i Sjön där vi handlade mer än beräknat. En 2,5 liters burk med träolja till utemöblerna inköptes, räcker även till ev. byte av vidskivor. Hem till lunch och sedan korsord, sudoku då det småregnar. På eftermiddagen ville Bosse ha sällskap ut i skogen. Vi gick via Knutsgårdarna för Birgitta behövde låna bakpulver av Barbro L. Barbro och Lasse står i begrepp att åka till LA USA på Calles R bröllop. Det blir säkert en upplevelse i filmstjärnans liv. Vi får nöja oss med Korv Stroganoff, inte illa det heller!! När vi kom hem hoppar Bosse upp på den stora stenen, sin vana trogen, parkerade hela kroppen uppe på toppen. Jag fick tvinga ner honom för att komma hem. Rolig lirare den där Bosse hund! Kvällen avslutade vi med en brasa i öppna spisen och njöt av två dvd filmer från Samos som Lars Rydén filmade vi deras besök hos oss. Riktigt roligt att uppleva gamla minnen på detta sätt.

Torsdag 23 Maj: Sov ända till klockan sju denna morgon. Smög ner för att inte väcka övriga.... inte ens Bosse vaknade. Tände en brasa, fortfarande lite småkallt. En kopp kaffe och kollade e-mail. Känns väldigt bra att det går, om än sakta, att kunna koppla upp sig här på Korpholen. Sist ner kom Bosse och då var det dags för en volta runt på Sjöbotten. Många Storspovar flög runt över Sjöbotten denna morgon, drillade så vackert. Efter frukosten njöt vi av solen de gånger den tittade fram mellan molnen. Efter någon timma så lockade arbetsdjävulen till att pyssla. Kollade vindskivorna de är ok, dom ser bara risiga ut. Lite borstning och inoljning så blir dom som nya!! När vi plockade ut trädgårdsmöbler från  logen hittade Birgitta plåt till vidskivor men bara några sticken. Så jag kommer att ersätta de fyra trasiga mot dessa. Jag gav mig på sly och  samlade ihop gamla grenar för transport ner till bränn högen. Sylvia kom förbi med bröd från Leksand Bröd. Bosse fick brottas med lilla söta fröken Ira! En tur till Clas i Sjön för att köpa en hårblåst, jag har ju namnsdag!! Nöjda med dagen så tittade vi på den tredje Samosfilmen som Lasse fångade med sin videokamera. Vi tycker det är guld värt dessa fyra cd. 

Fredag 24 Maj: Sov ända till klockan sju denna morgon också, så lugnt och fridfullt. Som gammal grottmänniska tände jag en brasa så att det var skönt för Bosse och Birgitta att komma upp. En kopp kaffe och sedan en volta med Bosse medan hustrun fixade frukosten. En röd bil stannade och en hund med matte klev ur. Bosse tvärnekade att gå vidare så det var bara att vända och möta dem. Det var Barbro F med hunden Vasco från Jonheden. Det var först när jag frågade vad hunden heter som jag fick klart för mig att det var Barbro. Vi pratade en stund om hundar. Vid middagstid åker vi in till Leksand och Medeltids Marknad. Träffade Kristina och Sören. Dom följde med oss och vi åt middag tillsammans. En trevlig eftermiddag.

Många djur på marknaden. © foto: Bengt Ahlstrand     Rältagården var på marknaden med god mat. © foto: Bengt Ahlstrand     Ett gäng gycklare. © foto: Bengt Ahlstrand

Underliga djur. god mat hos Pelle och Gycklare som underhöll.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 25 Maj: I dag gratulerar vi Stig Berglund, som fyller 78 år. Ha nu en bra dag Stig. Vilken morgon frukosten på tunet och Bosse nöjde sig med att lapa sol en stund innan bajsrundan. Bosse och jag gick Årundan, som Meta en gång döpte den till. Bara några pölar kvar på vägen, det torkar upp fort i solen. Träffade Krister på hemvägen så även Göran. Det har kommit några fäbod ägare, kanske mest för att klippa gräs. Jag plockar kvistar och kör ner till brännhögen. Förbereder för morgondagens gräsklippning. Ingen av oss är sugen på att åka in till Leksand och Medeltids Marknad. Skönare att skrota runt på tunet. En långpromenad på en och en halv timma, det gillade Bosse. Jag högg ved och fick rast när Lasse J kom förbi. Alltid lika roligt när han dyker upp. Han har ju lovat mig att fritidshugga och nu kommer vi tillsammans att huga på helger i höst. Sedan blir det säkert Ångbastu på då och då. En kvällsrunda med Bosse innan vi knoppar in.

Söndag 26 Maj: I dag gratulerar vi Gösta Falk Falkenberg / Halmstad, som fyller 90 år. Ha nu en bra dag Gösta samt Mikael Segerström Grycksbo, som fyller 24. Även du ska ha en bra dag vi kommer förbi på en kopp kaffe. Medan jag sover på söta örat joggar Bosse och Birgitta iväg på morgonvoltan. Den blir kort Bosse har vädrat ivrigt på den platsen tidigare. Birgitta ser Slagugglan som flyger iväg men återkommer ganska omgående. Hemrusande ivrig att berätta. Jag tar kameran och fotograferar ugglan. Lars J lovade mig näver och tändved så jag försåg mig med en säck och for upp till Jonheden. Lars var på rymmen så när jag var klar åkte jag upp till Barbro K, som köpte vårt hus. Hon var pigg och körde gräsklippare hon med. Jag slog tunet och körde sedan trimmer. Snyggt blev det trots att jag inte klipper så kort första gången. Klipper på onsdag kväll igen. På hemvägen stannade vi i Grycksbo och gratulerade Mikael med blommor. Birgitta fick också blommor på mors dag, av Mikael. Efter kaffe och bulla och en stunds umgänge så åker vi vidare till Falun. Stannar till och handlar det nödvändigaste inför morgondagen. Vi löser melodikrysset, lite små knepigt denna gång, eller var vi inte på hugget. En Wallander film på kvällen. Sen kissvända och hopp i bingen.

Änligen ser vi Slagugglan igen. © foto: Bengt Ahlstrand

Slaguggla.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 27 Maj: I dag ska jag på skogshuggare läger hos Nicke i Hökviken. Föst till ÅVC med tomburkar och kartonger. Efter frukosten åkte jag till Hökviken. Vi jobbade på bra och fick mycket uträttat. Dess emellan var det hundpromenad. På kvällen åt vi krögarpytt med stekt ägg, rödbetor och en Aalborg. Nicke och jag fick en trevlig kväll och löste en del världsproblem.

Tisdag 28 Maj: I dag gick jag en tidig volta med hundarna. Sedan frukost. Skjutsade Nicke till Svärdsjö, han och övriga bankpensionärer ska åka på hemlig resa i dag. Jag jobbade hela dagen med vedklyvning med avbrott för hundpromenader. Vid sjuttontiden avbröt jag vedjobbet, måste ju ha lite i morgon förmiddag att göra. Nicke får jobb att stapla ved i morgon. Nu väntar jag bara på att Nicke ska ringa om hämtning i Svärdsjö. Vi tar en promenad runt i Svärdsjö medan vi väntar på Nickes buss. Sedan blir det korv och öl till kvällsmat. Kerstin S ringer och "bråkar" på mig att jag inte är hemma när hon kommer!!!! Vi träffas på Fredag. En sista vända med hundarna och sedan bums i säng. Ganska så trött i kroppen.

Onsdag 29 Maj: I dag gick Nicke med hundarna medan jag sov. Anade att hundarna hoppade upp och jag fick en slick och en kall nos men somnade om direkt. Jag var å andra sidan rakad och tvättad innan dom kom hem. Nu är det finalen på vedklyvningen. Vid middagstid var vi klara och efter lunchen drog jag till Falun för att handla mat till mina dagar på Korpholen. Det blev "utan hustrun med i affären" mat. Köttbullar, potatissallad, ärtsoppa, korv (jag Bosse gillar ju också korv). Sedan bar det av mot Gagnef för att köpa ett par öl och till Clas i Sjön för att handla en del småsaker. Ägg Märta är värd ett besök. Äntligen framme på Korpholen. Gräset har inte växt så mycket som jag trott. Nu kollade jag på mitt finger som jag har en självspricka på. Vad ser jag, jo plåstret jag fick av Nicke sitter på långfingret i stället för på pekfingret. Hm, så går det när inte hustrun är med! Bosse ville gå en bajsrunda och han valde den förlängda å rundan. Birgitta ringde på kvällen för att höra hur det var. Hon kommer på fredag. Nu är det skönt att krypa ner i sängen och dra täcket över sig.

Torsdag 30 Maj: Nu är vi snart inne i juni månad och ännu ingen sommarvärme! Eller är det bara jag som är frusen. Solsken under morgonvoltan är det. Vi stod länge och kikade på en Råbock som mumsade på gräs. Med andra ord en skön morgon på Korpholen. Lagade frukost och njöt en stund i solen. Körde bort lite fler ris och kvistar. Lagade min trasiga hörapparat med ett superlim jag köpte i går på Clas i Sjön. Lyckades limma i hop den utan att få lim i de små kanalerna. Så nu hör jag fågelsången i "stereo". Jag hör alldeles för mycket nu!! En förlängd Årunda gick vi och kollade fåglar jag hörde gruset knastra under mina skor!! Hungrig blir man så det var dags att äta. Sedan gav jag mig på gräsmattan med klipparen. När vi bodde på Jonheden och jag körde klipparen på treans växel, hojtade hustrun "varför skjuter du på gräsklippare, den är ju självgående". Nu var jag glad att jag han med när jag körde på tvåan! Chattar med Lasse R som är i Los Angeles. Bosse är sugen på många volter. Inte gör det mig något jag har kikaren och mycket villt är det och jag hör ju bra, så länge det varade. Den som alltid har fungerat, lade av nu. Bytte batteri men totalslut. Nu är det bara att hoppa i bingen och hoppas på en skön morgondag.

Fredag 31 Maj: I dag gratulerar vi Birger Persson Knutsgårdarna Djura, som fyller 79 år. Ha en bra dag Birger. En skön morgon med sol och ganska behaglig värme. Kokade mig en kopp kaffe, Zoega. Tänkte njuta av den koppen på tunet. Det fanns invändningar mot detta i form av Bosse hund som vill gå på en kiss och bajsrunda först! Så fick det bli. Bosse är bra på att inte göra ifrån sig där han tillfälligt bor. Birgitta ringde och handlar en del mat innan hon kommer upp till Korpholen. Jag klippte en del busk vi komposten. Det går bra att knalla runt på grusvägarna med Bosse men so fort det blir ojämnt så gör det ont i foten. Nu har jag bestämt mig, jag hoppa över Fäbodvandringen i år. Den är 15 km i växlande terräng och det känns inte som jag vill riskera mer värk än nödvändigt!! Kerstin S skjutsade upp Birgitta till Korpholen. Vi drack en kopp kaffe och småpratade en stund innan hon for via Leksands Bröd hem till Järvsö. Vi njöt i solen och Birgitta bjöd på god kyckling som blev över från Akupressur träffen. Mot kvällningen kom Lars J ner en sväng. Bosse vevar runt med svansen bara han hör Lars komma. En liten kvällsrunda innan sängen kallade.

Lördag 1 Juni: Kalo mina! Nu ska det vara sommar, säger hustrun. Hoppas att hon har rätt. Nu blir det att sno på. Först in till Leksand och handla en V75 andel. Till Falun och där tvätta av bilen som numer är vitgul av pollen. Sedan ska vi till Hökviken. Kerstin och Nicka har bjudit oss dit på bastu och middag, det blir trevligt. Vi startade med att köra en gammal utombordare och annat skrot till ÅVC i Borggärdet. Nicke sköter eldningen i bastun denna lördag, det var varmt i bastun och skönt med en ordentlig tvagning. Alltid trevligt att träffa gubbarna i bastun. Sedan vandrade vi hem till hundar och fruar. Vi fick mousserande vin med jordgubbar ute på altanen. Trevlig invigning på en glad kväll i Hökviken. Vi bjöds på grillad ytterfilé med citronsmakande potatissallad. Det smakade så gott. Vi fick en mycket trevlig kväll med många skratt. Hundarna fick behövlig motion. Tack Hedlund för en trevlig kväll.

Söndag 2 Juni: Vaknade av att någon hund slickade mig i ansiktet, troligen Gizmo. Kerstin och Birgitta har gått morgonvoltan så jag kom upp lagom till frukosten. Skönt att sova hos Hedlunds, tyst och lugnt. Efter frukosten satt Kerstin och Birgitta länge ute på bron och pratade livet. Nicke och jag satt vid köksbordet med varsin lapptopp. Vid lunchtid tackade vi för oss och for in till Falun. Birgitta handlade på Rusta och Ö&B. Vi tittad på finalprogrammet av Let´s Dance. Kul att Markoolio vann. Birgitta har gjort en markis till balkongräcket, den satte vi upp och det ger lite insynsskydd. Vi löste Melodikrysset och Birgitta var verkligen på hugget. Jag är så trött att jag hoppar nog i säng tidigt i dag.

Måndag 3 Juni: I dag gratulerar vi Barbro Lindeborg Knutsgårdarna som fyller 61 år. Ha en bra dag Barbro och välkommen hem från LA USA. Jag och Bosse åkte ut till Ö Främby där han fick träffa sina gamla kompisar. Bosse var mer intresserad i en uppblåst plastgrej som flöt omkring i vinden. Den ska man morra åt, tyckte han. Birgitta var uppe hos Harry P och fick lite tips av Helena om övningar för ryggen. Även Greta och Jenny var med. Vi packade bilen och for mot Korpholen. Birgitta satte upp amplar med blommor på altanen, snyggt blev det. Korv och potatissallad vankades till middag. På kvällsvändan med Bosse fick vi se Slagugglan mata genom att överräcka en råtta till honan. Det var en bra bit från boet. Båda flög bort från boet innan honan fick maten. Troligen för att vilseleda oss! Vilken underbar syn att se dessa giganter ljudlöst flyga mellan träden. Han hoar dovt och hon hoar ljudligt. Väl tillbaka i stugan eldar vi en brasa för att få lite varmt och mysigt. Svägerskan ringde och vill att vi kommer till Gräsö nästa vecka. Vi har det verkligen priviligerat som har så många fina landställen att besöka.

Tisdag 4 Juni: Vaknade till en strålande sol. Väl ute på morgonvoltan blåste det kalla nordanvindar. Men det blir bättre säger hustrun! Efter en god frukost, inomhus tar jag fram röjsågen för att klippa gången från Kristers och ner på Sjöbotten. Det går av bara farten att jag slår gräset nere vid pumpen också. Erik J ringer och vill ha mig till hjälp med att sköta försäljning av Lisskulla. Men på grund av "ålderssvagt" huvud var jag tvungen att tacka nej. Det har säkert hänt en del förändringar under våra år på Samos. Nu ska vi åka in till Leksand och prata med en glasmästare om kittning av fönstren på Korpholen. På fredag morgon får vi lämna in två fönster och hämta dem några timmar senare. Vi gör ett fönster i taget då det ska oljas, grundas och målas enligt expertråd. Köttbullar och löksås med potatispuré till middag. Vid kvällspromenaden såg vi två Spillkråkor trakassera Slagugglan som skickligt undvek varje anfall. Vi avslutade kvällen med Irene Huss, en kriminalserie jag inte har hört talas om. Men smårolig och Lasse Brandeby visar att han inte bara var en pajas.

 Spillkråkan trakassera Slagugglan. © foto: Bengt Ahlstrand     Slagugglan undvek skickligt Spillkråkan. © foto: Bengt Ahlstrand

Spillkråkan trakasserade Slagugglan.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 5 Juni: Denna sköna morgon startade vi med en långpromenad. Bosse vädrade vildsvin eller vad det nu var. På hemvägen träffade vi Hasse L. Vi pratade länge innan vi kom oss för att gå hem och äta frukost. Efter disken gick jag ner till kraftledningen där något verk kapat under elledningarna. Jag ska förstärka snöpinnarna inför höstens utsättning. Bra att passa på när det ligger på backen och Lasse W lovade mig att ta hur mycket jag vill. Birgitta sitter på tunet och river mattrasor, blir säkert en fin matta. Solen skiner och det blåser inte så mycket i dag, ännu! Jag passade på att köra ner ett last av pinnar, grenar medan Birgitta lagar middag. Sedan satt vi länge och njöt i solen och lyssnade på fågel konserten. En långpromenad med Bosse innan det var dags att titta på ännu en Irene Huss dvd.

Kvällssol på tunet. © foto: Bengt Ahlstrand     Kvällssol på tunet. © foto: Bengt Ahlstrand

En vacker kvällssol på tunet.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 6 Juni: Flamma stolt.... I dag är det Sveriges nationaldag. Vaknade tidigt. Ingen vidare värme bara tio grader ute och sexton inne. Då är det skönt att tända en brasa och koka en kopp kaffe. Bosse och Birgitta snusar vidare. Bosse har inte så brottom ut på morgnarna och det är ju skönt för oss gamlingar!! Nu ska det smaka bra med frukost. Vi har med kikare och Bosse gått fyra kilometer utmed skogsvägen mot Molnbygden. En kopparorm och fåglar har underhållit oss. På eftermiddagen kom Karin och Lars J på fika. Vi fick en trevlig stund med dem. Bosse och jag gick en volta medan Birgitta lagade middagen. Skönt av och till i solen. Kalla vindar när solen går i moln. En sorgmantel kom och satte sig på stol- ryggen bredvid mig. Ingen kamera till hands och den blev skrämd av Bosse. Fotade den uppe på taket till Gäststugan. Birgitta putsade fönstren i Gäststugan. Jag diskade och Birgitta och Bosse gick en kvällsrunda. Jag försökte lura ut hur Dala Trafiks bussar går från Falun till Leksand utan att resa över Amsberg. Det slutade med att jag skickade ett e-mail med en förfrågan!!

Sorgmantel. © foto: Bengt Ahlstrand                          osse gillar att sitta i Lasses knä. © foto: Bengt Ahlstrand                      Karin och Lars kom på fika. © foto: Bengt Ahlstrand

En sorgmantel på taket.   Bosse knähund i Lasses knä!    Lars J, Bosse, Karin J och Birgitta.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 7 Juni: En vacker och molnfri himmel men ack så kallt. Det är inga problem då jag njuter av att elda brasa på morgonen. Med en eller ett par koppar kaffe så är livet gott. I dag ska jag köra in två fönster till glasmästaren i Leksand och få dem om kittade. Handla färg. Enligt vännen Janne W ska fönstren oljas, grundas och sedan målas två gånger. Tur att Birgitta har kunskap och tålamod. Birgitta målade om alla köksluckorna på Jonheden, dem var många och snyggt blev det. Efter att ha lämnat fönstren var jag och handlade på ICA Mårtas. Jag fick i uppdrag att bland annat handla Persilja och Gräslök. Jag kastade mig på mobilen och ringde till hustru och tjoade, ska du verkligen ha grönsaker dem kostad nära 700 kronor kilot. Hon skrattade åt mig. Nu vet jag en som ska bli miljonär! Här ska odlas gräslök och persilja!! Jag var sedan till Ägg Märta tjugofyra ägg för femtio kronor, det är skillnad det!!! Hämtade två nykittade fönster hos Siljans Glasmästeri i Leksand. Sylvia och LE kom och hämtade Birgitta för att åka upp till Fäbod café Skinnaråsen för att äta Bratwurst. Jag kan tyvärr inte följa med då jag lovat att hjälpa till att ta ner majstången på Jonheden. Bosse fick många kompisar där han satt bunden vid Lasse J äppelträd. En stund på tunet med ett glas rött innan det var dags att knoppa in.

Birgitta skrapar fönster. © foto: Bengt Ahlstrand     Nykittat, på Siljans Glasmästeri. © foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta skrapar fönster. Nykittat!

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 8 Juni: Vilken skön morgon. Solen värmer oss när vi går den förlängda Årundan med Bosse. Efter frukost ska vi jobba med fönster och jag ska försöka våga mig upp på stegen och fixa till plåten på vindskivorna. Målarmästare Birgitta i full färd med grundmålning av fönster och fönster- karm. Gräsmattan är min avdelning och nu är den fixad. Lasse J kom förbi och vi tog en öl. Fönstren är nu isatta och grundade. Vi kollade över de andra fönstren och det ser ut att bli mindre jobbigt. Nicke ringde och gav mig veckans V75 rad. Vi har även köpt en andel i Alvens Sisters i Leksand den gav oss något över 800 kronor på 100 satsade. Dom är både snygga och duktiga. Lasse J ringde och berättade, han har också köpt en andel. Bosse slutar aldrig att förvåna oss. Medan Birgitta kollade på bröllop gick jag med Bosse. Han hoppade ner i en vatten samling och jagade skräddare och grodyngel. Till slut var vattnet så grumligt så att han såg nog inte mycket. Han "kokade kaffe", jag får ge honom en Groda i silver! Skitig och blöt var han i alla fall. Inte nog med det han torkade av sig mot vildsvinens bökande utmed vägen. Då kan vi snacka om lerig hund! Vi åt rester, lax i god sås med potatis. Jag tycker att det var gott. Sprid nu inte detta jag har ju mitt rykte att tänka på! På kvällsrundan träffade jag Margareta och Krister som påtade i sina land. Vi pratade en stund och Bosse strosade runt och letade efter något, vem vet. En brasa på kvällen innan det var dags att hoppa i bingen.

Målarmäster Birgitta grundmålar. © foto: Bengt Ahlstrand

Målarmäster Birgitta grundmålar.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 9 Juni: Vanliga morgonrundan med Bosse. Hörde Storspoven drilla över Sjöbotten och en ryttlande hök. Efter frukosten åker vi till Falun och byter kollar posten, duschar och packar för några dagar på Gräsö. Solveig vill att vi kommer dit. Nu vet jag inte om mitt Tele2 mobila router fungerar där. Det gör det om än långsamt. Resan ner gick bra vi kom fem minuter innan färjan gick över till Gräsö. Solveig blev glad när vi kom, hon har väntat sedan elva att vi skulle dyka upp. Vi bor fint i det yngre huset. Det är nu klart med dusch och ett fint kök. Birgitta har kycklingbröst i form bara att värma. Ett par glas vin till det och vi är alla belåtna. Jag gick en vända med Bosse. Det har förändras mycke med stigar sedan vi var här mer frekvent. Bosse såg sent ett Rådjur på åkern den var bara hundra meter från oss innan den upptäckte oss. Då blev det fart under klövarna och en vit stjärt försvann bland buskarna. Vi är alla lite trötta redan före nio. Det är ok då vi varit i selen hela dagen.

Måndag 10 Juni: Jag vaknade tidigt och gick en volta med Bosse. Ner över ängarna och kikade på Tofsvipor och Grågäss eller Sädesgäss, ännu ej söker. Långt avstånd sömndruckna ögon och en ivrig Bosse som drog... mycket att skylla på. Birgitta har frukosten klar när jag kommer hem. Det är så fiffigt att vi äter frukost i eget boende. Det är smart då vi kanske har olika morgonvanor. Vi går alla ner till havet och njuter av havsluft och fågellivet. Bosse parkera sig på en sten och sniffar havslukt. Jag fotograferar fåglar och ekorre från altanen. Vi njuter av solen nästan hela dagen. Det regnar först mot kvällen. Lax och god potatis till middag. En sen vända med Bosse och sedan en DVD film Stalingrad om kriget 1942. Lite jobbig att se då det ofta blir rörigt i dessa masscener. Slutade kvällen att läsa vidare i sista Sven Hassel boken "Kommissarien" handlar också om andra världskriget.

Birgitta och Bosse vid havet. © foto: Bengt Ahlstrand       Bosse trivs vid vatten. © foto: Bengt Ahlstrand      Ekkorren smaskar solrosfrön. © foto: Bengt Ahlstrand       Domherre. © foto: Bengt Ahlstrand

Solweig, Birgitta och Bosse vid havet. Ekorre smaskar solrosfrön, så även Domherren.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 11 Juni: Birgitta och Bosse gick en långpromenad till Söderbodarna och tillbaka. Jag läste färdigt Sven Hassel boken "Kommissarien". Nu har jag plöjt igen tolv av hans böcker. Tack för lånet Lars-Erik B. Nu blir det fakta böcker om redovisning en tid framöver. Ska även införskaffa en bok om fjärilar som väckt mitt intresse för djurlivet. I dag ska vi åka in till fastlandet och besöka Inga-Lill och Lasse som bor i Nolsterby. Vi var även till Lasses hus tror det heter Lackvik... Vi har med Birgittas rabarber paj och bjuds på fika. Vi fick några trevliga timmar innan vi for hemåt. Var in och köpte en frigolit sits till torrtoan på Korpholen. Tittade på dvd Stockholmspärlor 1897 - 1929. Solweig bjöd på Ungs bakad kassler med broccoli och färsk potatis som vi hade med oss. Tack Bertil Eriksson, som läst om mitt intresse för fjärilar och skickat mig ett e-mail om en bok om Fjärilar som finns att köpa för tjugo kronor på Länsstyrelsen Dalarnas expedition. Jag får skicka hustrun att inhandla den åt mig på Torsdag. Nu är det dags att knoppa in.

Koltrast. © foto: Bengt Ahlstrand     Talgoxe. © foto: Bengt Ahlstrand     En måsbebodd ö utanför Gräsö. © foto: Bengt Ahlstrand

Koltrast, Talgoxe och Tärnor och Mås.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 12 Juni: I dag gratulerar vi Berit Gustafsson Källby som fyller 64 år. Ha en bra dag och hoppas att vi träffas på Samos i höst.  Bosse och jag gick en tidig men kort volta. Han ville hem till korgen, trodde jag... nä det var två rådjur som smög omkring bland husen. Med milt våld fick jag Bosse inomhus. Efter lunchen packar vi i hop och drar iväg till Falun. Birgitta stannade i Valbo och handlade. Bosse och jag promenerade runt och luktade på stolpar. Ett stopp till i Falun och Rusta. Två solstolar och lite bajspåsar inköptes. Väl hemma i Falun var det packa upp och packa ner i bilen. Efter att jag uträttat några ärenden i datorsvängen så for Bosse och jag upp till Korpholen. Där gällde det att packa ur bilen, hämta vatten och elda en brasa. Bosse fick ett grisöra och då var kvällen räddad för hans del. Jag löste Melodikrysset och skickade, precis en minut i tolv. Hopp i bingen före midnatt var målet, men det sprack!

Gamla huset på Gräsö. © foto: Bengt Ahlstrand     Nya huset, göststugan. © foto: Bengt Ahlstrand     Husen och en del av tomten. © foto: Bengt Ahlstrand     Vinbärssnigel. © foto: Bengt Ahlstrand

Husen på Gräsö. Vi bor i det andra huset (bild 2 f.v.) Vinbärssnigel.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 13 Juni: I dag gratulerar vi Lisbeth Orrbén Lidköping som fyller 64 år. Ha en bra dag Lisbeth. I dag regnar det, bra för potatisen. Bosse knoppar vidare och har inget intresse för att gå ut. Han känner väl på sig att det regnar! Regnat har det av och till hela dagen. Jag har gjort en grundlig städning av laptop, djupskanning, defrag och rensat bort gamla filer. Allt tack vare regnet. Bosse ligger mest i sin korg och snusar eller tjurar, vem vet. Tre kortare vändor har jag lockat med honom på. Det är bara korvsnuttar som får honom att skina upp och vifta på rumpan... annars smakar inte maten. Nu var det mycket snack om Bosse, det händer ju inte mycket i övrigt. En kvällspromenad mellan skurarna hann vi med och efter ett par korvsnuttar vid hemkomsten behagade Bosse inta sin egen föda! God Natt!

"Fy bubblan vad det är trist!" © foto: Bengt Ahlstrand

"Fy bubblan vad jag tycker det är trist"

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 14 Juni: Nu på morgonen blir det en tur in till Siljans Glasmästeri i Leksand. Jag ska lämna två fönster till för om kittning och byte av en sprucken ruta. Nu har Sädesärlan fått ut sina ungar. Jag såg dem på grusvägen. Ungarna flyger undan för bilen några meter och sen upprepas det till dom kommer underfund med att lämna vägen! Kråkorna kraxar ovanligt mycket nu. Kan det vara så att Slagugglan är ute efter deras ungar. Slagugglan är ju inte bara sork ätare och klarar även dåliga sork år. Ja, ja nog om djurlivet för en stund. Fönstren är lämnade och Bosse njöt, han fick åka i framsätet. Birgitta i sin bur naturligt vis!! Han gilla nog att se husse växla och svära åt trista bilåkare, som han i rondellen i Leksand som inte använde blinkers. En långpromenad med en glad och sprallig Bosse, gillade att sitta fram med husse i bilen!!! Det fick han även när vi for in till Siljans Glasmästeri i Leksand, för att hämta nykittade fönster. Löste även in V75 vinsten och köpte oss (hustrun) varsin andel till Lördag. När jag kom till Korpholen låg det plåtar på bron, tack Lasse J, jag ska använda "kattburksmetoden" och se om det går att förstärka signalerna från Tele2. Min vanliga otur, när jag ska sätta i fönstren kom det en riktig åskskur med vidhängande åska. Regnet kom naturligt i "sidleds", det var inte att tänka sig avvakta. Dyngsur är bara förnamnet. Lasse J kom förbi och vi pratade om ditten och datten, mest om väsentliga ting som skogs huggning dyrt kilopris på gräslök m.m. Jag är ju numer lite "snurrig i kolan". Lasse väckte en tanke, kan det vara så att jag har lågt blodtryck! Jag får kolla det. Kanske är min blodtycks piller för starka? Ja, jag ska knoppa in Bosse tjatar på mig att nu är det dags.

Lördag 15 Juni: I dag gratulerar vi Jessica Segerström Grycksbo som fyller 21 år. Ha en bra dag Jessica. Bosse och jag gick en långpromenad. Det är bara varmt i solen. Undrar när sommaren ska komma med varma nätter och om morgonen. Sylvia ringde och undrade om dom fick hämta Bosse tidigare. Dom kom och vi löste Melodikrysset. Sylva var på hugget. Vad tomt det blev när dom och Bosse for iväg. Nu laddar jag för att bila upp till Orsa och inspelningen av Moraeus med mera. Det blir kul att uppleva en inspelning av ett så populärt program. Jag bilar upp för att jag är på Korpholen och vill hem så fort som möjligt för att kunna hämta Bosse i kristlig tid. Inspelningen var som man tänkt sig, omtagning omtagning. Fejkade applåder och skratt ifall det inte gick att få igång publiken. Förr var det raka rör, var på en sändning med Pecka Langer, frågesport tror jag. Där var det direkt ut i etern. Men varför gnälla om detta när jag får trevliga e-mail från folk ute i världen som är mån om mig!!

Från Sophia Omar

Hej,

Jag är Fröken Sophia Omar från Abidjan Elfenbenskusten (Ivory Coast). Jag är 22 år gammal flicka föräldralös som är ett resultat av jag har ingen förälder jag har om US $ 10,5 miljoner som jag ärvt av min älskade sena far Herr Omar I vill investera denna fond i ditt land med ditt samtycke, samarbete, stöd, råd och hjälp
Andra på din fulla acceptans för att arbeta med mig angående detta vänligen ange ditt intresse genom att svara tillbaka till mig så att jag kommer att förse dig med den needfully information och information om hur man ska gå vidare, kommer jag erbjuda dig 20% av pengarna till din hjälp
Må Gud välsigna dig för din snabba respons. Min bästa och Lovely Hälsningar till dig och hela din familj när ni kontaktar mig för mer
uppgifter
Jag behöver din hjälp
Tack
Sophia Omar
 

Behöver du? Ekonomiskt stöd av något slag
Personliga lån?
Business lån?
Hypotekslån?
Jordbruks- och projektfinansiering?
Vi ger ut lån på 3% A.P.I. hastighet! Kontakta gruppo_finanziario@wss-id.org

======================================================

Do you need? Financial assistance of any kind
Personal Loans?
Business Loans?
Mortgage loans?
Agricultural and project funding?

We give out loans at 3% A.P.I. rate! Contact gruppo_finanziario@wss-id.org

======================================================

Inte var dag man får erbjudande att jobba med unga flickor! Bra när våra 7 rätt på V75 inte gav så mycket pengar i utdelning!!

Söndag 16 Juni: Det kom regn i natt och just nu skiner solen. Bosse snusar i korgen trött efter gårdagens besök på Marknad? Tack Sylvia och Lars-Erik för hundhjälpen under dagen. Pysslade med att rensa bort skott på stubbar efter höstens fällning. Fyllt upp vatten i plastdunken i köket och på ute toan. Diskat och ställt i ordning så att det är fint när vi kommer tillbaka i morgon kväll. Bosse och jag gick en långpromenad på eftermiddagen innan vi for via Rältagården för att köpa Pelles Pölsa. Medan jag lastade in från bilen kom Birgitta hem. Birgitta har varit i Grycksbo och gratulerat Jessica S som fyllt år. Jag njöt en stund i badkaret medan Birgitta körde en tvättmaskin och kollade på Bäck på TV4. Sedan hopp i säng.

ndag 17 Juni: Förberedde mig för morgonens styrelsemöte i SPF. Birgitta for med Bosse upp till Jungfruberget. Mötet slutade strax efter tolv och sedan var det datorhjälp för SPF medlemmar några timmar. Vi handlade mat och for iväg upp till Korpholen. Gissa vem som viftade på svansen när vi nämnde Korpholen. Kvällen ägnade vi oss åt att packa upp mat och en långpromenad med Bosse. En solig dag har det varit och Birgitta grämer sig över att vi inte kunde komma hit tidigare, då hon är sugen på att måla fönster. Det blev kyckling till en sen middag då vi glömt pölsan i Falun. Det är inte bara pölsan utan även laddaren till min mobil! Jag ska lämna in två fönster till Siljans Glasmästeri i Leksand i morgon, passar då på att åka till Falun. Det man inte har i huvudet får man ha i gaspedalen!

Tisdag 18 Juni: Vaknade i natt av en kraftig åsksmäll. Snabbt upp och kopplade bort modemet. Åskade även nu på morgonen och regn i massor. I dag firar jag och Birgitta trettisex år som gifta! Jag fick ringa återbud till Siljans Glasmästeri i Leksand då jag inte lyckades få ur fönstren. Jag får komma i morgon. Det blir en handlings och "glömda" saker resa till Falun. Några olika butiker avverkade vi bland andra Stickos Handelsträdgård för att köpa gräslöksplanta, kostnad på ICA Mårtas mellan 600 och 700 kronor kilot!! Jag mötte en dam som kom med en gräslöksplanta, "Du blir en rik kvinna", sa jag och berättade kilopriset. "Jag tar en till", inte för priset urskuldade hon sig! Birgitta berättade varför jag tjatar om kilopriset till alla som vill lyssna. Birgitta målade vidare på fönstersidan jag fortsatte att knipsa av sly runt huset och vid komposten. På kvällen lagade jag middagen. Pelles Pölsa från Rältagården. Det var lika gott med lingon, då vi inte har rödbeter. En skön kvällspromenad med Bosse. Jag eldade en brasa och vi njöt av kvällen.

 

Onsdag 19 Juni: Vaknade till en solig och skön morgon. Plockade ur fönster medan Birgitta och Bosse gick en morgonvolta. Dom fick uppleva älgpar med två små kalvar på spinkiga ben. Tjuren drog och honan höll uppsikt från skogen. Birgitta är lyrisk när hon berättar. Jag handlade blomjord när jag lämnat fönstren. Googlade på Stickos öppettider utan att kunna se öppettider. Därför blev det Hemköp. Efter en god frukost, jobbar Birgitta vidare med fönster målning och jag är springpojke och diskare. Kunde inte låta kameran stå overksam. Blåmesens ungar är nu så stora att dom tittar ut ur holken. Nu har jag hämtat mod till att pinna upp för stegen och laga plåtarna över vindskivor. När jag ändå klängde runt på stegen passade jag på att rensa hängrännor. Jag hann med en sida i dag då gräsklipparen ropade, läs hustrun. Hämtade hem två fönster, nykittade. Passade på att hämta ut V75 vinsten. Det var rekord i låg utdelning. En kvällsvända med Bosse ner mot älgskogen. Inga älgar med dock sniglar. Köttbullar och makaroner till middag.

Grå Flugsappare. © foto: Bengt Ahlstrand     Blåmesen matar. © foto: Bengt Ahlstrand     Blåmesunge. © foto: Bengt Ahlstrand     Snigel på väg någonstans. © foto: Bengt Ahlstrand     Snigel på väg uppåt. © foto: Bengt Ahlstrand     Blommorna räcker nog till midsommar. © foto: Bengt Ahlstrand     

Grå Flugsnappare. Blåmes med ungar som ropar efter mat. Snigel fart uppåt i livet. Korpholen fäbod.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 20 Juni: Regnat under natten sol när vi vaknade. En riktig långpromenad med Bosse runt Sjöbotten sju och en halv kilometer. En lätt frukost och sedan iväg för att handla. Ägg hos Märta och mat i Djurås. Birgitta skrapar och målar vidare på fönsterfoder och fönster. Jag rensar hängrännor och byter trasiga tegelpannor. Ingen höjdskräck infann sig. På eftermiddagen grillade vi och åt god färskpotatis. En vacker kväll men ack så kylig. En sista kvällsvända med Bosse som var lite pys av att busat med grannen Jakob Sjöholms lilla hund Bobby. Vi är också trötta och gick tidigt till sängs.

Fredag 21 Juni: Vaknade och kokade kaffe. Kollar efter lämpligt sätt att ta livet på en TR/Sireferf.A.78 trojan i en SPF medlems dator. Vet inte riktigt om jag kommer till någon bra lösning. Någon därute som har tips? Gårdagens långa volta inspirerade mig till att knalla runt i dag med. Ett Råddjur störde lugnet, Bosse tror att han är vän och kompis med dem alla, det är mer än vad Råddjuren vet. Till sist kunde vi vandra vidare. En tur in till Leksand för att köpa en andel i Alvin Sisters V75. Vad folk det var och vilken trafik. Trevligt med alla dessa gamla "Raggarbilarna" som jag mötte. Till lunch bjöds Fårbog och färskpotatis. Åsa och Anders for sedan hem till Falun. Ett tack till gårdagens goda grillmiddag. På eftermiddagen propsade Bosse på att vi skulle följa med på en runda. Vi beslutade att gå upp till Jonheden för att önska Lasse J glad midsommar. Som "tur" var var han inte hemma utan hos Barbro och Janne, dom som köpte vårt hus. Vi fick en trevlig stund hos dem, tur att vi sålde till rätt personer. Sedan ner till Korpholen, Birgitta plockade blommor till i morgon. Vi satt sedan en stund på förstukvisten men kylan jagade in oss i stugan. Vi tittade på en DVD "Kill Bill" med Uma Thurman. Märklig film. Sedan dags att knoppa in.

Lördag 22 Juni: I dag gratulerar vi broder Nicke Hedlund Hökviken som fyller 69 år. Nicke tillhör Tiogänget. Ha nu en bra dag Nicke. Regnat i natt men solen tittar fram av och till. Birgitta har åkt till Falun för att hämta en del prylar och även svåger Harry P som ska fira midsommar med oss och Korpholen. Bosse och jag tar det lugnt, inte ens Bosse har brottom numera på morgnarna. Harry bjöd på en whiskey till kaffet medan vi väntade på att majstången ska upp. Anna-Greta med sin hund Fiona kom. Vi fick en trevlig dag och kväll med Harry P. Mycket folk vid majsstångs resningen. Många yngre som högg i med saxarna så vi äldre kunde ta det med ro. Birgitta bjöd sedan på en god middag. Vi spelade poängpoker, Harry vann! Birgitta och jag gick en sen vända med Bosse.

Mycket mat går åt för att föda de nya Gråflugsnapparna. © foto: Bengt Ahlstrand     Så vackert på Sjöbotten. © foto: Bengt Ahlstrand     Rältaån runner genom Sjöbotten. © foto: Bengt Ahlstrand     Sjöbotten med sina hölador. © foto: Bengt Ahlstrand

Insekter är mums för små grå flugsnappare. Sjöbotten så vackert och fridfullt.

© foto: Bengt Ahlstrand

Midsommar firande i Korpholen. © foto: Bengt Ahlstrand     Midsommar firande i Korpholen. © foto: Bengt Ahlstrand     Midsommar firande i Korpholen. © foto: Bengt Ahlstrand     Midsommar firande i Korpholen. © foto: Bengt Ahlstrand

Midsommar firande i Korpholen med vår svåger Harry P.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 23 Juni: I dag gratulerar vi Elisabeth Nordlund Köping som fyller 49 år. Ha nu en bra dag Elisabeth. Efter frukosten skjutsade Birgitta hem Harry P till Falun. Jag körde några säkerhets program då Birgitta fått något mystiskt i samband med Skype. Inte vet jag vad det var med Nod32 blockerade. Jag "lagade" en Minestronesoppa, som jag köpt några av, ingen höjdare precis men tänkt som reservmat. Bosse ville gå ut så vi gick en bit på å rundan och upp genom Knutsgårdarna. Barbro ropade in oss och vi satt en stund och pratade. På hemvägen träffade vi Sven, Birgers svåger. Sill och nubbe till förrätt. Sedan fårbogen, den får vi nagga länge på. På kvällen en dvd med James Bond, Birgitta gillade den inte jag för rörig med alla biljakter och annat. Sov tidigt.

Måndag 24 Juni: Efter frukosten gick vi den långa promenaden via Rältagården. 9,5 kilometer. Till och med Bosse var pys när vi kom hem. Jag fotade några fjärilar som jag ska artbestämma i den fina Fjärilsboken som Birgitta skaffade på Länsstyrelsen. Bra väder, ömsom sol men inget regn så vi åt fil och smörgås ute. Jag fyllde på dunkarna med vatten. Birgitta jobbar vidare med fönstren. Salta nötter är inget för mig. Allergi av och till under dagen. Till slut kunde vi konstatera att när jag käkade nötter så bröt det ut. Synd för det är ju gott. På kvällen lagade jag pytt i panna på fårkött och gammal potatis. Färskpotatis till sillen föra. OP Andersson är nu tom det räckte till varsin snavare till sillen. Sedan DVD film till det var dags att knoppa in.

Tisdag 25 Juni: Vi plockade ur fönster på övervåningen och jag for in till Siljans Glasmästeri i Leksand. Gäststugans fönster får vänta till hösten! Birgitta och Bosse gick en volta på skogsvägen. Bosse gillar att plaska runt i vattenpussarna och jaga skräddare. Birgitta målade fönsterfoder på övervåningen och en del på nedre våningen. Jag fick vänta på fönstren, det var mycket jobb på gång. Jag betalade 1750 kronor för två nya glas och tio fönster kittade, billigt tyckte Birgitta. Så för fönster och färg gick det på 2211 kronor. Snyggt blir det, Birgitta är duktig. Jag fick även en tid för att byta framruta på vår Saab. Jag lagade pytt igen på sista biten av Fårfiolen. Var upp till Lasse J och lånade vedklyv och tiggde tegelpannor av rätt storlek till taket på fäboden. Kvällen avslutar vi med en DVD eller två. Vi får tacka Anders J för alla filmerna.

Onsdag 26 Juni: Vaknade tidigt och gick ner för att koka en kopp kaffe. Bosse gick direkt till ytterdörren trots den tidiga timma. Vi gick en kort sväng och han kräktes ett par gånger. Han var lite låg i går. Tände en brasa då det känns lite ruggigt, det småregnar ute och termometern visar på tolv grader. Bosse mår inte så bra, ligger och trynar i sin korg. Vi lyckades få med han på en promenad. Bosse jagade något i gräset och klafsade omkring i vattenpölar, så helt sjuk är han då inte. Efter lunchen åker Birgitta till Falun. Hon kommer tillbaka på fredag. På eftermiddagen löste jag Melodikrysset med en massa buffring och hög belastning på nätet. Bosse sover vidare! Äntligen har Bosse bestämt sig för att äta då mår han väl ok! Nekade dock att deltaga i sista kissvändan. Tidigt i säng och pluggade redovisning.

Torsdag 27 Juni: Vaknade tidigt av att Bosse ville ut. Nu är han helt pigg och sprallig som vanligt, nekar att gå dit jag vill!! Pratade med Birgitta och allt var väl. Ett trevligt vykort med en inbjudan till Hökviken låg i posthögen. Efter frukosten ska jag klyva ved. Gårdagen var ju sabbad för sådan verksamhet, med ihållande regn. Det blir ett långtidsprojekt med att klyva ved. Det är rasrisk så jag får klyva efter hand jag eldar. En lunch promenad med Bosse. Sedan lunch för tvåbenta. Andra e-mail i dag:     Hej,

    Дr du i behov av nеgon form av ett lеn till цverkomliga rдnta pе 3%?
    Kontakta oss nu fцr mer information med hjдlp av e-post nedan.

    Oxford Financial Home
  
deras e-mail tog jag bort.

Vad trött jag blir på alla dessa typer av e-mail! Plockat i hop ruttna bräder och lagt på Lasses släpvagn. Nej det är inte till Lasse J utan ska på brännhögen. Mot kvällen gick vi förlängda å rundan och Bosse jagade högt och lågt. Uträttade sina behov så nu är husse nöjd. Riggade "kattburksmetoden" på min router och si det fungerar alldeles utmärkt.. hoppas jag. Får be Lasse J om två specialmåttade "kattburkar". Då skulle det troligen bli bättre fart även i Falun. Kunde titta på några klipp från "Så mycket bättre" utan att det buffrade. Nu kan jag titta på en länk jag fick av Hans P, Fröken Fleggmans Mustasch med Hasse och Tage. Bosse har käkat bra i dag.

Fredag 28 Juni: I dag gratulerar vi Mats Weilander Hässelby som fyller 51 år. Ha en bra dag Mats. Vaknar till en gråmulen dag och 15 grader ute. Bosse är pigg men snarkar vidare i sin paulun. Vi går sedan en volta när han behagade att glida ur hundbädden. Han är så rolig vår Bosse. Birgitta kommer och då blir Bosse extra glad. Han vill att flocken ska vara intakt! Nu är det inköp som gäller. Först till Clas i Sjön för diverse inköp. Sedan in till Leksand, måste ju köpa Systrarna Alvins V75. Deras tre sista andelar är 7,7,5 rätt. Vi lastar på en massa ris som samlats bredvid komposten. För att slippa pulsa runt nere på blöta ängen där vi har en brännhög ringer jag Lasse J och får lov att tippa av det hos han. Tack för det. Birgitta lagade en god middag på kycklingbröst. Pip, pip, pip hör jag. Vid närmare efterforskning ser jag en Svartvit Flugsnappar unge på backen utanför kökssidan. När jag går dit med kameran och en nyfiken Bosse hund hör jag att det piper runt om. Ungarna har hoppat ur holken. I dag fick jag e-mail från min IT kompis Uffe. Uffe skickade en länk om att förbättra mottagning av mobilt bredband. Lasse J kom en stund och Birgitta målar fönster. På kvällen tittar vi på ett program "Skifs på Börsen". Han är ju så bra och brudarna så snygga!

En svartvit flugsnappar unge. © foto: Bengt Ahlstrand

Svartvit flugsnappar unge.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 29 Juni: Bosse och Birgitta går på kissrunda. Troligen bara Bosse som kissade! Efter frukosten löser vi Melodikrysset. Birgitta läser i Leksands Bladet att det är Hönsbytardag i Dala Floda! Undrar om jag ska ta med Birgitta dit!! Eller ska jag vara nöjd med min "höna". Vädret ser ut att bli bra. Trodde jag. När Bosse och jag gick å rundan så åskade och regnade jag blev dyngsur in på bara kroppen. Birgitta jobbar med fönster mellan skurarna och jag klänger som en värsta apa på stegen och plockar ut och sätter i fönster. Jag tror att Birgitta är mer rädd än jag att jag ska ramla ner. En liten brasa är på sin plats i ruskvädret. Min Skeppar kompis Åke O ringer och berättar om en Finnjolle han fåt tag i. Åke berättar även om Micro Magic segling. Det var trevligt att prata med honom det var länge sedan. Birgitta var osäker om hon sett Fröken Fleggmans Mustasch med Hasse och Tage. Jag laddade hem det och vi såg den och skrattade gott. Det finns inte många fyndiga komiker nu mer sen Hasse & Tage, Magnus & Brasse. Lite ost och kex innan vi gick till sängs. Man blir nog hungrig av att skratta!!

Söndag 30 Juni: Vi fick sova till klockan nio för Bosse, sedan var det dags att knalla ut på kiss och bajsrunda. Vi gick till Rätlindor och via björken hem. Tre kilometer var det och bra väg att gå på. Jag har fått ont i den opererade stortån igen. Gick en volta med Bosse här om dagen i dans pjucken, ingen bra ide. Lasse W med fru var och klippte gräs. Margareta och Krister med dottern är här, annars lugnt i fäboden. Birgitta målar vidare och jag klipper gräsmattor och kör grästrimmern. Birgitta påpekar att den låter konstig trimmern. Jag hör det också jag får försöka få den genomgången någonstans. Birgitta dammsuger bilen och jag rensar en hängränna på gäststugan. I övrigt en skaplig dag inget regn och lite sol då och då. Vi tittar på på två avsnitt av Stieg Trenter Deckare om Fotograf Harry Friberg. Kul att se lite Stockholms vyer. När jag jobbade som smörgåsnisse på Gillet såg jag ofta Stieg Trenter i köket, testande sina idéer på kockarna. Sedan en sen vända med Bosse och vattenhämtning.

Nu gäller Dagbok Juli - September.

Tryck på F5 för senaste version av  webbsidan.


 Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2013 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.