Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another language.

Ahlstrands webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2013 

Juli - Sep

Måndag 1 Juli: Kalo Mina, ny månad. Efter en skön morgonvolta med B&B i solskenet, smaka det gott med frukost. Ringde till Nicke och berättade att han inte behövde köra upp vår klyv. Lars J hittade stopper så nu kan jag klyva bekvämare. Birgitta ska ha mig till hjälp att skaka mattor. "Det passar väl dig som är skakis" säger Nicke. Där rök han sista kompis! "Nej han har mig som kompis" säger hustrun. Ja, ja hustrur är sig lika. Det gick i alla fall bra med  mattskakningen. Nicke och Svärmor får komma på lunch i alla fall. Jag snyggar till några träd och lite syrener som hänger ner mot marken. Birgitta målar fönster och är nu klar med huset. Gäststugan får vänta till hösten och blir då även rödmålad. Åsa har en beställning på en resväska som endast finns två ex kvar i Insjön. Eftersom Birgitta har namnsdag och röjsågen är dålig, fick hon en grästrimmer nedsatt till 999 kronor. Handlade på hemvägen även ägg hos Ägg Märta. Birgitta och Bosse gick från Perssons till Korpholen. Jag for snabbt hem packade upp kylvaror och kastade mig sedan över monterings jobbet med trimmern. Kan jag nu få röjsågen fixad så jag kan hjälpa Nicke H och Lars J i skogen med kraftigare röjningar. Vi åt gott till middag, fiskbullar i hummersås. Gissa om Bosse var nöjd, älskar hummersås den lille gourmeten! Provade trimmern och den verkar bra. Vi tittar på på två nya avsnitt av Stieg Trenter Deckare om Fotograf Harry Friberg. Sedan var det dags att törna in.

Tisdag 2 Juli: Bosse försenade mig i dag! Jag ska lämna bilen till Siljans Glasmästeri i Leksand för byte av framruta. Bosse hoppade upp i sängen, vilket inte sker så ofta numer. Jag fick då chansen att kela och leta fästingar. Hustrun hojtade, Kaffet Är Klart, jag var redan då i tidsbrist för att hinna i tid till Leksand. Fick en lånebil, en Volvo. Vår Saab tycker jag instrumenten ser ut som i ett flygplan, men Volvon var ännu häftigare. Backkameran var ju bra men hur stänger man av radion som naturligtvis var på full volym. Hittade en knapp så ljudet tystnade men radion var fortfarande aktiv. Handlade isbergs sallad på begäran av hustrun. Nicke ringde medan jag letade efter sallad. Jag ska hälsa hustrun att varken Nicke eller svärmor äter så mycket sådant. Jag lägger tillbaka den då! "Nej för guds skull gör inte det, då kanske Birgitta byter ut Tuppen". Körde ner grenar och en del gräs till brasan. En lång promenad med Bosse. Provade grästrimmern och friserade Syrenerna som skuggar Pionerna. Kyligare i dag så maten åt vi inne. Kollade Allsång på Skansen innan det var läggdags.

Onsdag 3 Juli: Började dagen med frukost för att sedan köra ner några syrengrenar till brasan. Bosse och Birgitta följde med. Bosse drog i väg med snabba ben i dag. Som vanligt saktade farten in på hemvägen. Birgitta fick fart på hans små påkar med, Gizmo kommer i dag! Vi ska ha Nicke och svärmor Inga på lunch. Halvdant väder ingen vidare värme. Tolv grader i morse. Vid middagstid kom dom farande från Hökviken. Maten smakade gott och alla var vi nöjda. Gizmo joggade omkring och undersökte allt innan han behagade i nåder att komma och bli kelad. Bosse rantade efter för att kolla att han inte tog någon pinne eller annat!!! Vi fick en skön dag trots att jackor togs på och av allt efter molnens skuggande. Birgitta friserade Nicke som tordes komma tillbaka till frisersalongen Darrande Saxen. Nej nu ljög jag, inte darrar Birgitta på manschetten. Snygg blev Nicke i alla fall båda Inga och Gizmo tittade beundrande på honom. Vi gick en vända genom fäboden för att visa hur fin den är. Jag fixade kvällsmålet, hälften rester och hälften nytt, gott var det ändå. Bosse ville gå en runda och vi följde med. Nu blir det gamla teve program på Öppet arkiv. Sedan strömhopp i säng, osäkert om Bosse kommer med!!

Birgitta friserar Nicke H. © foto: Bengt Ahlstrand           Bäst att jag vaktar.... husse blir ju så snygg. © foto: Bengt Ahlstrand           Promenad i Korpholen. © foto: Bengt Ahlstrand           På väg ner mot Sjöbotten. © foto: Bengt Ahlstrand           Så underbart vacker natur på Sjöbotten. © foto: Bengt Ahlstrand           Volta, korta å rundan. © foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta friserar Nicke och Gizmo vaktar, han blir ju så snygg Nicke. En volta med Inga, Birgitta, Nicke och jag genom Korpholen och över Sjöbotten.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 4 Juli: Morgonvoltan via Rätlindor och Björken. Minst vattenpölar den voltan. Det har regnat i natt och är genommulet. Vi beslutar att åka till Falun redan i dag. Birgitta för att kolla tvättider och jag för att hjälpa några SPF Medlemmar med datorer. Ett första stopp vid Rältagården för att köpa Pelles Pölsa. Vi ska ju till Kerstin Ström på måndag och hon är lika förtjust i Pelles Pölsa som vi. Det gick att få upp dörren trots all reklam. Bosse verkar nervös och kutar fram och åter. Jag lovade att vi ska vara tillbaka på Korpholen i slutet av veckan. Hoppas att han litar på mig. Jag pysslar med datorerna och Birgitta pysslar med att plocka bland prylarna och blommorna. DD sprack det var högoddsare som vann. Anders S ringde och varnade för huggormar där vi rastar Bosse. Vi får vara försiktiga för Bosse del. Oss gör dom inget med Bosse kan ju trigga orm. Bosse blev väldigt till sig i pälsen när vi såg en stor snok ute i Ö Främby. Man kan ge sig f-n på att jag glömde tre böcker som skulle med hem till Falun. Hittar dem inte i lägenheten. Dags att sova.

Fredag 5 Juli: Vet ni vad! Glömde berätta att Birgitta hittade ett brev från Sveriges Radio bland drösen av reklam. Jag är utvald att deltaga i P4:s Svensktoppsjury fyra söndagar framöver!! Enligt Birgitta har jag aldrig lyssnat på programmet under de 40 år vi har kamperat ihop. Kanske bra när vi löser Melodikrysset? Voltan med Bosse och Birgitta blev Jungfruberget. Bosse sniffar runt som den värsta spårhund trots att vi talar om att han är en sällskapshund. Birgitta kollar en matta hos Birgitta S och jag borstar Bosse. Det var det skönt att hoppa i badkaret och värma upp lederna efter morgonvoltan. Betalat Bosse försäkring så nu kan han jobba vidare. På eftermiddagen cyklar Birgitta till frisersalongen och Bosse och jag går en lång volta på Gamla Fruns väg. Jag bjöd på Köttfärssås och grekisk spagetti N:o 10 gått som bara den. Fråga Bosse. Birgitta for till Åsa och Anders med nycklarna till vår Seat som dom får nyttja på Samos. Birgitta bjöd på ost och vin på altanen. En vända till med Bosse, det blev fem under dagen. Bosse är rastlös han vill vara på landet. Kollade några program bland annat Susan Boyle från mobbad till superstar. Så himla bra vilken pipa den damen har. Sedan strömhopp i säng.

Lördag 6 Juli: I dag gratulerar vi Margareta Wickbom Hedemora / Pythagorio, som fyller 58 år. Ha en bra dag Margareta. Svårt att sova och vaknade tidigt. Pysslat lite med gamla hårddiskar. Funderar på vilka jag ska skrota. Morgonvoltan gick till Ö Främby och vi träffade några hundar med ägare. Sedan hem för en god frukost. Birgitta har tvättstugan. Jag uppgraderade NOD32 till version sex på våra tre datorer. Sedan en långpromenad upp på Gamla Fruns väg innan vi byter om föra att åka till Kristina L och Sören F. Dom bjuder oss på en fördrink och sedan en mycket god skaldjurspaj och vitt vin. Trevligt och uppsluppet bra för kvällens begivenhet. Vi ska gå på Cykel akuten uppe vid regementsparken. Hoppas att det byggs en utomhusscen där!  "Semester kaos på Cykel Akuten" en Pigge Hesselman produktion. Vi skrattade så vi kiknade, jag var totalt slut efter föreställningen. Publiken stod upp och applåderade skådespelarna. Pratat med Marie S i Sågmyra om Bosse. Vi ska åka till Kerstin S sommarhus ovanför Ljusdal och skönast för Bosse är att få vara i Sågmyra. Där finns en jakthund som Bosse blev skrämd av förra året och jag tycker det är lugnare om han får vara hos Marie. Eftersom jag vaknade okristligt tidig i morse så är jag så trött nu att det är sängen som gäller.

Söndag 7 Juli: Nu gäller det att komma ihåg radion... ja ska ju lyssna på Svensktoppen som deltagare i Svensktoppsjury. Vem vet det kanske blir roligare än jag befarar. Bosse och jag knallade uppe vid Jungfruberget. Vi fick sällskap av en trevlig man från Uggleviken. Birgitta snusar i sänghalmen, det är henne väl unt då hon sovit dåligt sedan vi kom till Falun. Jag ägnade dagen åt virus jakt på en Trojan som en SPF medlem drabbats av. Man ska in och peta i register och då vill jag veta exakt vad jag ger mig in på. Även fått tag i DDR2 SDRAM minnen, finns på Kjell & Company har på lager om någon behöver. Vi åkte sedan ut till Sågmyra för att lämna Bosse. Vi blev bjudna på mat, Hasselback potatis och grillad kött. Smakade så gott. Tack Marie, Jessica och Janne för mat och hundvakt. Marie har två fina Undulater så Bosse ville leka med... Nu när vi har BF* så blev det några timmar på balkongen innan det var sängdags.
 *Bosse fritt.

Måndag 8 Juli: Vaknade utsövd och saknade hunden, nja det kändes lite lyxigt att inte behöva skutta upp ur sängen och kila i väg på morgonvoltan. Lite fel beskrivning, Bosse har inte alls bråttom ut. Efter frukost ska vi åka upp till Gråa... Kerstin Ströms sommarstuga. Men Kerstin Ström har ingen ström så nu kommer dagboken att ligga nere till Torsdag. Då vi återvänder till Falun och Korpholen. Resan upp till Gråa strömmen och Kerstins stuga gick bra. Frånsett några vilsna bilister som inte kunde hitta gaspedalen. Hunden Jack, en gråhunds kille kom ihåg oss och mötte med svansviftning. Jag fick den äran att motionera både mig och Jack. Hans en trevlig man kom på kvällen till middagen. Vi fick några sköna timmar på övre altanen. Lite för blåsigt för att äta nere vid båtbryggan.

Tisdag 9 Juli: Vaknad oförskämt tidig men ville inte störa värdfolket. Drog mig för att lösa Sudoku via mobilen då laddning var otänkbart. Enda sättet är att köra den via bilbatteri. Jag tyckte det var för tidigt att gå ut med Jack. Jag satt på bryggan och njöt av djurlivet. En Sädesärla har kläckt sina ägg i en blomkruka på bron in till huset. Dom matade dock ihärdigt mellan våra störande promenader ut och in i huset. Efter frukosten spikade vi panel i det blivande bastuhuset. Birgitta och Kerstin for in till Ljusdal för att komplettera matförrådet. Jack och jag gick en långpromenad under tiden. Jag fick en god ölkorv när dom återvände från affären. På kvällen sill och OP Andersson, köttbullar på älgfärs, det var smaskens. Jag gick en sen volta med Jack. Trötta och nöjda med dagen knoppade vi in.

Onsdag 10 Juli: Vaknad av att det blåste småspik... nej men kraftiga vindar så det dånade i huset! Det blev sen uppstigning för min del. Trättheten från tidig morgon och snickeriarbetet tog ut sin rätt. Efter en god frukost och en lång vända med Jack så spikade vi klart en av väggarna i bastubygget. Kerstin bjöd på Norsk kantarell soppa till lunch. Vi packade ihop och tackade Kerstin för några trevliga dagar och for via Korpholen, lämpade av en del kläder där, till Sågmyra för att hämta hem Bosse. Tack Marie för hundvakt. Vi handlade och köpte oss varsin Kebab med bröd då ingen har lust att laga mat. Tittade på Allsång på Skansen. Uppdaterade datorer och pratade med några SPF are om datorhjälp. Tidigt i säng.

Torsdag 11 Juli: Vaknade tidigt och skrev dagbok. Nu har jag ett par SPF are som jag ska hjälpa med datorproblem sedan åker vi upp till Korpholen. Vi handlade en del mat och ägg hos ÄggMärta. Vilken dag vi fick, solen skiner och det är varmt på tunet. I dag åker grillen fram och en flaska franskt rött som jag fick av en av mina SPF are i dag. Tack för det Kerstin. Alla blommor har klarat sig denna vecka. Vi plockar fram trädgårdsmöbler och solstolar. Bosse och jag går en vända på Sjöbotten. Nu har bönderna startat skörden av vallväxter. Inga snöbollar här vid oss utan gräset torkar på backen. Ringde upp en SPF are och gav tips. Birgitta fixade en god potatissallad till grillköttet. På kvällen kollade vi ett program om Janne Schaffer Svt Play öppna arkiv. Duktig kille gillar Halkans Affär. Sedan hopp i bingen.

Fredag 12 Juli: Sovit skönt och vaknade sent. Bosse har inte bråttom. En skön promenad i solen runt Rätlindor och Björken. På hemvägen kom sopbilen. Soptunnan hos Anders B var ej stadig och välte. Ut hoppar en tjej, har nog rymt från dagis, morsar glatt reser upp tunnan och in i bilen. Jag fick ett samtal från Linnea åttioåtta år. Det är nyligen fiber indragen, men ingen upplysning hur hon ska bete sig. "Jag kan inget".... hon skickar och läser e-mail, betalar räkningar så visst kan hon. Imponerande tycker jag. Jag åker ner till Falun på tisdag och besöker henne. Nu ska vi in till Leksand för att köpa V75 andel hos systrarna Alvin. Handla lite och Birgitta ska gå i Affärer! Bosse och jag sätter oss i skuggan någonstans och kollar på folk!! På kvällen grillar vi igen med Lasse J som inbjuden gäst. Vi får några trevliga timmar innan det är dags att knoppa in.

Lördag 13 Juli: Vaknade till änne en stråland solig dag. Nu kan jag inte klaga på vädret. Bosse och jag knallar ner mot skogen. Efter någon kilometer drar Bosse för fullt så jag knappt hinner med. Ett högt grymtande uppfattar jag trots dålig hörsel. Bosse går upp på bakbenen och morrar. Vad ser jag, jo vildsvin tjugo meter in i skogen. Det blir full fart hemåt med blicken över axeln för att konstatera att ingen galt följer efter Bosse. Jag blev inte rädd för min del men rädd att Bosse skulle reta upp dem. Sedan var det dags att lösa Melodikrysset. Fint besök av Marie och Jan. Dragbil och husvagn. Lasse W imponerades av dragbilen. Vi grillade och njöt, potatis sallad och ett par glas vin till. Bosse knaprade på ben och jaga bin, han lär sig aldrig att dom sticks. Birgitta och Marie gick en lång volta med Bosse. Åsa skickade bilder från Lakis Taverna i Pythagorio där även vännerna Julia och Stavro var med. Saknar dem så. En trevlig kväll fick vi med Marie och Janne, innan det var dags att knyta sig.

Söndag 14 Juli: Vaknade efter en natt med häftigt regn och åska. Lagom till Svensktoppen. Nu är det bara två gånger kvar av detta åtagande  som jurymedlem. För den intresserade röstade jag på Magnus Uggla, Calle Moraeus och First Aid Kid. Janne hjälpte mig att sätta på klingan på röjsågen. Han lyssnad på motorn och fann inget oroväckande. Så nu kan jag röja sly hos Nicke i Hökviken och hos Lars J i Rälta. Bosse knaprade för mycket ben i går kväll och kräktes på morgonvoltan. Vi grillade hamburgare till lunch. Jag lyckades inte få dem lika goda som den jag åt hos Matakuten i samband med "Semester kaos på Cykel Akuten" en Pigge Hesselman produktion. Mot eftermiddagen åkte Marie, husvagnen och Janne hem till sågmyra. Det var en trevlig helg. Jag diskade och hämtade vatten i omgångar, Det går åt några liter till diskandet. Vädret har varit bra i dag med, soligt och varmt efter nattens regn. Vi firade Kronprinsessan Viktoria via Svt Play och några Sommarprogram. En vända med en nu pigg Bosse avslutade dagen.

Måndag 15 Juli: I dag gratulerar vi Dennis Ahlstrand Karlstad som fyller 52 år. Ha det bra Dennis på din dag. Vaknade till en sval morgon, endast nio grader ute. Det gör mig inget, då kan jag med gott samvete elda en brasa. Mulet väder och ingen värme. En långpromenad med Bosse runt Rätlindor och Jonheden för att titta på Lasse J carport. Ingen hemma så vi knallade vidare och tittade efter kantareller. Bara smått som fick stå på tillväxt. Har tidigare bytte en del dåliga tegelpannor. Dessa var nya och med dålig passform. Fick några passande av Lasse J som var av samma sort som de gamla. Så jag bytte ut dem så nu ser det snyggt ut. Passade på med grensågen ta bort grenar som hängde över taket på uthuset. Två vändor ner till brännhögen. En promenad med Bosse ner över "grisvägen", inga grisar såg vi bara färska spår av bökande. Jakob och hunden Bobby kom på besök från Sjöholms fäbod. Birgitta bakade matbröd och jag middagen. Avslutade dagen med några teveprogram via Svt Play.

Tisdag 16 Juli: Vaknade redan vid femtiden och kokade kaffe. Sex grader ute och sexton inne. Toppen då får jag elda en brasa, så mysigt. Nu på förmiddagen blir det en snabb besök i Falun för att besöka SPF are med datorproblem. Mötet med Linnea 88 var en höjdare, hon är duktig, vetgirig och nyfiken på mycket inom datorvärlden. Tre timmar pratade vi och meckade med hennes dator en bra HP maskin. Sedan hem för att beställa en resa ner till Samos. Det 7 september åker vi en vecka. Nu är det bara parkering och hudvakt som ska lösas. Packade och for upp till Korpholen igen. Både Bosse, Birgitta och jag längtar upp. Gräsmattorna blev friserade. Jag kvistade grenar och körde ner till brännhögen. Allsång på Skansen slutade dagen med.

Onsdag 17 Juli: Birgitta gick morgonvoltan med Bosse. Vi fick trevligt besök från Hökviken. Tyvärr blev Bosse besviken, ingen Gizmo var med. Bokade parkering vid Benstocken och nu är det bara hundvakt som saknas. Kerstin och Nicke är ingen tänkbar kandidat!! Dom har bokat Samos med samma resa som oss. Det blir trevligt då det var några år sedan vi reste tillsammans till någon Grek ö. Fiskbullar i hummersås njöt vi av till middagen. Bosse gillar det också. Tittade på några program innan det var dags att sova.

Torsdag 18 Juli: Morgonvoltan gick via Rätlindor och Jonheden för att beundra Lasse J nybyggda Carport vi blev bjudna på kaffe och jag fick två bullar. På eftermiddagen ska vi till Bibbi och Klas på kaffe. Trevligt att träffa dem och tiden rann i väg. Sedan till Lasse J för att hämta virke och besöka Lars skifte som jag får fritidshugga på. Birgitta bjöd på toppen god köttfärsgratäng som Bibbi på minde Birgitta om. Klas fick receptet när dom åt den hos oss på Jonheden. Fick ett samtal från en SPF are som har fel på hårdvaran i sin dator. Jag lovade att besöka honom på måndag då Birgitta vattnar blommor åt sig och Åsa. Funderar på om det är dags att åka till Åland, för att bland annat köpa cigaretter åt Julia och Stavro. Tittade på ett program med Lill, Magnus och Brasse på Berns. Lite trögt va det.

Bosse vill in till Lammen. © foto: Bengt Ahlstrand     Lasses nya Carport. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse och lammen. Lasses nya Carport.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 19 Juli: Vaknade onödigt tidigt och kunde inte somna om. Lite småkyligt ute som vanligt. När hustrun och Bosse vaknade så gick jag en halvmil med Bosse och Birgitta stostädade. Då är det bäst för Bosse och mig att vara på behörigt avstånd! Vi gick förbi Lasse J och beundrade carporten som nu är färdig med hängrännor och vidskivor. Jag släktforskar nu av och till. Det är lite knöligare med en dator. Normalt har jag kyrkböckerna på den stationära datorn och släktforskar programmet Disgen på bärbara. Som mer än halva mänskligheten numera vet hur dyr gräslöken är i butiken så fick jag virke av Lasse J till en drivbänk. Sallad hojtar hustrun... gräslök och persilja kontrar jag, kilopris mellan 650 och 720 kronor!! Bosse parkerade utanför köket när Birgitta värmde på köttfärsgratängen från i går. Jag förstår Bosse, den är ju så god. Jag snarkade en stund på soffan då jag blev trött av att sitta och stirra på Kyrkböcker. På kvällen bjöd Birgitta på en kräftpaj, samma som vi fick hos Kristina och Sören. Den gillar vi. Vi avslutade med "Glaset i örat" med Hasse och Tage och andra begåvade artister.

Drivbänken som kommer att föda oss med gräslök och persilja med mera! © foto: Bengt Ahlstrand

Drivbänk till Gräslök, Persilja och annat!!

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 20 Juli: Var pigg och Bosse sugen på volta redan före klockan åtta. Så vi drog runt via Knutsgårdarna, Jonheden, Rätlindor och tillbaka till Korpholen dryga halvmilen. Birgitta fick nu se Lasse J fina Carport färdig. Både vi och Bosse var nöjda. Några stänk från ovan på hemvägen. Men varför så kallt ute! Det smakade sedan bra med frukost. Nu har vi löst Melodikrysset gaska lätt denna gång. Äntligen blir det varmt solen lyser på tunet och termometern visar 20,7 i skuggan. Nu vaknar nybyggarna i oss. In till Leksand och inhandla jord på säck hos Granngården. Såg även en drivbänk som var 50 procent nersatt. Birgitta gick lös på fönstren i gäststugan i ren iver. Skrapade och grundade. Jag friserade rönnar och körde ner till brännhögen. Nu skiner solen på fler ställen än vanligt. Systrarna Alvin och jag satsade på fel hästar, men fan den som ger sig. Mot kvällen var det skönt att svalka av sig, majorskan nej, med Hans P snillrika handdusch som vi hittade på logen. Birgittas goda paj slank ner och sedan blev det teve via datorn, Sommarkväll och ett program från öppet arkiv, Jerry Williams show, behållningen var Cornelius Vreeswijk. Sedan var det sängdags.

Mäktig sten formation. © foto: Bengt Ahlstrand             Här trivs Strämstaren på vintern och Knipan på våren. © foto: Bengt Ahlstrand             Birgitta jobbar med fönster till gäststugan. © foto: Bengt Ahlstrand

Mäktig stenformation. Strömstarens vårvinter damm. Birgitta målar fönster.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 21 Juli: Nästan samma volta som i går. Vi gick ner vid Jonheden och via Björken hem så slipper vi pulsa i grova stenar genom Rätlindor. Det blir ändå över fem kilometer. Då smakar frukosten extra bra. Söndagens juryarbete med Svensktoppen var behagligt....satt i en solstol på tunet med min Samsung och handsfree och lyssnade. 1 Magnus Uggla. 2 Kalle Moraeus. 3 Louise Hoffsten. Sedan är det bara en till söndag jag behöver engagera mig! Birgitta målade första gången på små blyinfattade fönstren på gästhusets. Jag jobbade vidare med att frisera rönnar. Träffade Lasse W i grangården och vi språkades vid om livet. Lite prat om bilskolor, jag har jobbat på Bil & Trafik St. Eriksgatan och Götzes Bilskola Thorildsplan. Lasse W jobbar i Rättvik sedan fyrtio år. Vid sextiden packade vi ihop och for ner till Falun. Birgitta kör tvättmaskiner och jag uppdaterar våra datorer. Taskig mottagning från Tele2 verkar det vara. Jag får sluta att skylla allt på Tele2. Det visar sig att jag har förbrukat mina 40 GB som min kvot är och nu sänker dom farten rejält, 0,19 Mbit/s, mot 25 Mbit/s. Nu till sängs i Falun.

Måndag 22 Juli: Bosse och jag åkte upp till Jungfruberget och rastade oss. Jakthunden Bosse var ivrig och stretade och ville ut i skogen, troligen Rådjur. Träffade på Anders S och han berättade om ett par som plockade bär på tomterna trots tillsägelser. Allemansrätten tolkas ju som vanligt fel av många. Jag ska till Torbjörn T och försöka laga en lapptopp. Det var fel på elförsörjningen och vi beslutade, att inte jobba vidare med datorn. Den är fem år och Torbjörn var inte så nöjd med Windows Vista som Operativ System. Det blir att handla en ny och sedan ska jag hjälpa till med att föra över data till nya datorn. Birgitta vattnade hos Åsa och sedan packade vi ihop och for via Clas i Sjön upp till Korpholen. Då klockan närmade sig sexton tyckte hustrun att vi ska vila i dag. Fram med grillen och korvarna. Först en sillmacka och sedan korv och Birgittas goda potatissallad. Kvälls voltan gick över Jonheden, pratade mad Lasse J om att låna släpvagnen i morgon. Fem kilometer är rundan på så lite trötta var vi när vi kom hem. Tidigt i säng blir det.

Tisdag 23 Juli: I dag gratulerar vi Camille Chebli Göteborg, som fyller 48 år och Carina Sjöblom Hofors 43 år. Ha en bra dag. Tidigt till sängs betyder ofta tidigt uppe för mig. Vaknade före klockan fem. Ett Sudoku kom till pass då. Kylig morgon, en klarblå himmel. Jag tänder en brasa i öppna spisen, så det är behagligt för Bosse och Birgitta att vakna. Medan Birgitta lagade frukost och Bosse och jag en kiss vända. Efter frukost bär det av till Granngården för diverse inköp, fyra säckar planteringsjord och en drivbänk för halva priset. Blir bra att malla den och bygga fler efter behov. Mätte drivbänken och sedan skruva ihop den. Köp aldrig billiga bits dem går sönder innan skruven!! Hämtade släpvagnen och sandjord hos Lasse J för att blanda med köpjord och gödsel. Vi fick kaffe och lunch främmande, Birgitta och Anders S från Jungfruberget kom förbi. Jag smet ifrån ibland och jobbade vidare med odlingar. Lasse J kom på besök en stund. Ett lass sandjord till behövs. Lasse J kom och hjälpte mig skotta, det gick undan då. Rädisor och Sallad är nu sådd. Bosse stal min handske och försökte gömma den. Han är för söt när han med nosen ska gömma något. Sylvia B berättade att Bosse som gatuhund på Leros gömde mat och katterna gick dit och åt upp maten! Jag glömde köpa grillkött så jag åkte till Rältagården och köpte Hans Pusta-Korv och Pelles Pölsa för frysen. Birgitta cyklade ner till Rätlindor för att passa Glassbilen. Vi grillade korv och njöt av värmen, som vi inte haft så många kvällar i sommar. På kvällen buffrade vi oss igenom Allsång på Skansen, klockan hann bli tolv innan programmet var slut. Jag fattar inte att jag förbrukat 40 GB!

Morgonsol på tunet. © foto: Bengt Ahlstrand     Bosse stal min handske. © foto: Bengt Ahlstrand

Morgon sol på tunet. Bosse stal min handske.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 24 Juli: I dag gratulerar vi Sivert Jonson Falun, som fyller 79 år. Ha en bra dag Sivert. Bosse vaknade tidigt och talade om att det var dags att bli rastad. Vi gick en kortare vända och han var nöjd. Frukosten ute i dag, det är varmt och skönt. Det var spännande att lyfta på locket till drivbänken.... inget spår av Rädisor sa jag åt hustru som skakade på huvudet och undrar säkert hur det står till herr Ahlstrand!! Jag skyfflade sand i den hemsnickrade drivbänken och blandade i gödsel och så jord. Mer rädisor och sallad petade jag ner. Resterande sand kärrade jag framför logdörrarna. Stenigt och besvärligt när gräsklippare ska fram och tillbaka. Vi ska få mer sandjord av Lasse J och när det regnar passar jag på att kasta ut lite gräsfrö. Nu blir det siesta några timmar, men inte då Birgitta "lade" beslag på soffan. Jag bökade fram en gammal sågbock från vedboden och satte i gång med att såga upp ved från rönnar. Kändes skönt att få jobba med det, kan väl inte hålla i en penna i morgon! Jag bjöd på Pelles Pölsa till middag. En volta med Bosse och sedan lite DVD film.

Sågade ved på gammalt vis. © foto: Birgitta Ahlstrand

Jag sågade ved på gammalt sätt.

© foto: Birgitta Ahlstrand

Torsdag 25 Juli: Morgonvoltan som vanligt via Knutsgårdarna så vi passade på att handla ägg hos ÄggMärta. Vi mött en av sommarboende i Knutsgårdarna ridandes över Sjöbotten. Bosse och hästen fick nosa på varandra. På väg hem skrämde vi upp ett Rådjur i skogen, Bosse for som en furier bland grenar och buskar. Tur att han går i koppel jämt. Sedan frukost på tunet, varmt som bara den. Nu blir det en snabbis in till Leksand för att handla mat. I går fick jag ett samtal från en SPF dam som behöver hjälp med skrivaren. Hon är 91 år och jag känner en sån glädje när jag ser hur alerta dom är. När vi återvände från inköps resan fann vi vännen Nicke och Gizmo på tunet. Kerstin kom senare då hon kört mamma Inga till Hedemora. En skön dag med mycket skratt och många hyss. Nicke och jag städade Lönnar som var i behov av frisering. Givetvis var Nicke försedd med arbetskläder. Lasse J har kört hit ett lass sandjord, några kubik som han själv sa. Det tackar jag för. Nu var det så att varken jag eller Birgitta sett jordhögen, först när Nicke påpekade att det fanns en hög med jord såg vi den. Tack Lasse J. Lasse J kom ner lagom till grillkvällen, trevlig för Kerstin och Nicke att få träffa honom. Nicke fick den äran att prova Lasses fyrhjuling och återvände med ett brett leende. Maten smakade bra och en trevlig kväll i goda vänners lag.

En vacker morgon vid Sjöbotten     Katten Persson vaktar ÄggMärtas gård! © foto: Bengt Ahlstrand     Bosse vädrar Rådjur. © foto: Bengt Ahlstrand

Vacker morgon över Sjöbotten, Katten Persson hos ÄggMärta. Bosse vädrar Rådjur.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 26 Juli: Vaknade till strålande solig morgon. Försökte få med mig Bosse på en tidig volta. Han ligger standby på förstubron, ingen hustru ingen promenad! Sedan vaknar hustrun då går det bättre med promenad. Frukost ute i det gröna, varmt är det. Rädisorna sticker upp små blad i drivbänken. Nicke och jag städade vidare med sly och friserade rönnar. På eftermiddagen for vi upp till Skinnaråsen café för att fika. Nicke och jag åt Tysk Bratwurst och Kerstin och Birgitta naggade på en paj. Mycket trevligt ställe och gott smakade det vi beställt in. Nicke och jag ville ha en Tysk Bratwurst till men damerna tycket vi ska vara nöjda vi ska ju hem och grilla Hans Pusta-Korv och Hans Tyska Bratwurst. Bratvursten var lite för syrlig i min smak, då var korven i Skinnaråsen godare. Birgitta bjöd på en god potatisgratäng till korven. En skön kväll fick vi. Nicke och jag gick en sen volta med Gizmo och Bosse.

Rädisorna sticker upp små blad. © foto: Bengt Ahlstrand     Frukost på tunet. © foto: Bengt Ahlstrand

Rädisorna sticker upp, men försent frukosten är redan serverad.

© foto: Bengt Ahlstrand

Skinnaråsens cafe. © foto: Bengt Ahlstrand     Skinnaråsens Cafe. © foto: Bengt Ahlstrand

Vi fikade på Skinnaråsen Café.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 27 Juli: Vaknade tidigt och gick en morgonvolta. Nicke anslöt med Gizmo. Sedan en god frukost. Nicke hjälpte mig att plocka fram Lasse J vedklyv. Undrar om Kerstin gjort Lumpen, någon snyggare bäddning har sällan skådats. Vi tackar Hedlunds för trevliga dagar. Mitt jobb i Falun blir inte av då damen i fråga ligger på Lasarettet. Jag blir kvar och klyver ved medan Birgitta åker till Falun för att vattna blommor och hämta en såg hos Anders S. Tack Anders, nu blir det fågelholkar i parti och minut!! Innan Birgitta åkte till Falu hann vi lösa Melodikrysset. Jag jobbade på med klyva ved. Grillade på kvällen när Birgitta återvände. Skön och varm kväll.

Söndag 28 Juli: Jag jobbar vidare med att klyva ved och Birgitta staplade veden. Nu är det snyggt och städat på tunet. Soligt och varmt även i dag. Lite regn mot kvällen. Vi kollade DVD film då öppet arkiv inte fungerar tidigare än 1 augusti då min förbrukning nollställs. Jag var trötta och gick till sängs medan Birgitta tittade klart på filmen.

Måndag 29 Juli: I natt har det regnat kraftigt vilket är bra för gräset och säkert för lingonskogen. Nu skiner solen och vi ger oss iväg på en morgonvolta med Bosse och sedan blir det frukost. När det har torkat upp efter nattens regn ska vi kolla om Lasse J är hemma. Birgitta ska plocka vinbär och jag ska köra en del rensningsprogram via Lars internet. Jag körde ner en kärra med ris och gamla grenar, när jag var tillbaka kom en mörkblå bil farande som ett jehu genom fäboden vände nere vid soptunnorna. När dom var på väg upp såg jag att det var fyra utlänningar, bärplockare tänkte jag. Jag gick ut på vägen lagom att se en hoppa in i bilen som startade med en rivstart. Aha tänkte jag dom kollade på Tavlan över Korpholen. På eftermiddagen tog vi bilen upp till Lasse J för att Birgitta ska plocka vinbär, jag till Birger P för att fixa skärmstorleken. Då såg vi att flaggorna var borta. Dom stal två svenska flaggor. Nått så billigt och ynkligt gör oss så förbannade. Lars bjöd på kaffe och bullar även Karin var där och hjälpte Birgitta att plocka vinbär. Birgitta fick även några skott av rosenbuske som vi planterade. På kvällen DVD film Nyckeln till Friheten med Tim Robbins och Morgan Freeman en väldig bra film. Nu blir det snabbt i bingen.

Tisdag 30 Juli: I dag gick vi en längre volta med Bosse och träffade på Lasse R i Knutsgårdarna. Vi fick en pratstund innan vi knallade vidare mot frukosten. Svalt väder igen och det kommer säkert regn på eftermiddagen. Till Leksand för att handla mat och till Granngården för att handla gräsfrö. Sedan en sväng förbi Clas i Sjön för diverse inköp. I Leksand träffade vi på Lusy som Birgitta jobbade hos som personlig assistent, samt. Christel och en Filippinska. Bra för Lusy är nu att hon får höra sina hemlandsdialekt och dom kan via Skype med Lusy släktingar med webbkamera. Nu är det full fart på regnet så vi slipper vattna landen och gräsmattan får en rotblöta. Jag vilade middag i dag det var skönt. Falukorv och stuvad spenat till middag. Gott var det. Köpt en andel till kvällens V75 Jägersro men kan inte följa det på datorn, som nu är segare än tjära. Det får bli en dvd film i stället. "From Dusk till Dawn" en vampyr film helt jobbig mot slutet.

Onsdag 31 Juli: I dag gratulerar vi Hans Wickbom Hedemora / Pythagorio som fyller 56 år. Ha nu en bra dag Hans. I går eftermiddag till nu på morgonen har vi fått 10 mm regn. Tur att Birgitta hämtade en regnmätare i går när vi var hos Clas i Sjön. Lars J tipsade om en Norsk väderrapport, jag har lagt in Djura som ort. Enlig den ska det bli fint väder i dag. Eldar en brasa nu, det känns bra efter all nederbörd. Nu är rädisorna gallrade och kan växa till sig. Vi ägnade några timmar att fixa en rabatt för blommor och en och annan gräslökstuva. Bra blev det. Som vanligt någon dvd film innan det var dag att krypa till sängs. Vi får tacka Anders J som get oss en massa dvd filmer.

Blomrabatt. © foto: Bengt Ahlstrand     Blomrabatt. © foto: Bengt Ahlstrand     Blomrabatt. © foto: Bengt Ahlstrand     Färdig blomrabatt. © foto: Bengt Ahlstrand

Rabatt bygge för blommor och diverse dyra grönsaker, exempel Gräslök a 765 kr/kilo.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 1 Aug: Kalo mina, ny månad. Nu ska det bli fart på datorn.... nej nu är det problem med uppkopplingen till Tele2. Åker ur i ett, Försökte logga in på mitt konto på Tele2 för att kolla om det är några kända störningar i vårt område, men inte går det. Vi gick en lång promenad med Bosse 8.4 km blev det till sist. Jobbade  med att fylla ut svackor i gräsmattorna med sand och senare mylla ner gräsfrö. På eftermiddagen åkte vi Jaguar med Barbro, Lasse, Birgitta och jag upp till Skinnaråsen café och njöt av miljö och god förtäring. Till middag åt vi ärtsoppa. Jakob och hunden Bob kom förbi. Försökte att titta på Allsång på Skansen. Det buffrade, så det fick bli en dvd film Transporter 3. Sedan i säng.

Fredag 2 Aug: Inte mycket till fart på linan i dag heller. Startade om lapptopp och Router med någon förbättring, blir inte ned kopplad i ett sträck som jag blev i går. Birgitta gick med Bosse, jag kom efter med bilen. Vi är på blomjakt för plantering i rabatten. Lysing finns villt utmed vägen mot Leksand. Birgitta plockade blåbär, små var dom. På eftermiddagen åkte vi in till Leksand och sedan Yttermo för att gratulera Karin J på namnsdagen. Fika, tårta och bullar allt var så gott. Vi fick några trevliga timmar med jubilaren Karin och gästerna Barbro, Janne, Lisbet, Robban, Lasse. En tur in till Leksand för att handla mat och köpa en andel Alvin Sisters, V75. Vi har för avsikt att grilla med Barbro och Lasse. Dom han före oss, Lasse ringde och bjöd in till Grillfest i Rälta By. Trevligt, ett gott vitt vin att mingla med. Grillmästaren Lasse fixade karen och Barbro fixade en god potatissallad till det en gott rödvin. Glass och jordgubbar och ett glas Sanderman. Kaffe och cognac allt i lagom mängd. Sent blev det. Blir alltid sent när man har trevligt. Vi promenerade hem till Korpholen och Bosse vädrade många jagbara djur. Tack Karin, Barbro och Lasse för en trevlig dag.

Nyplanterad Lysing. © foto: Bengt Ahlstrand     Tårtkalas hos Karin J. © foto: Bengt Ahlstrand

Nyplanterad Lysing. Kaffekalas hos Karin J.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 3 Aug: Bosse ville ut tidigt, vi lär oss aldrig att marinerade ben inte är bra för Bosse hund. Birgitta gick en vända och Bosse var nöjd och fortsatte att snusa vidare i sin bädd. Nu har vi löst Melodikrysset, ganska lätt trots att det tog tid att hitta orden i en del låtar. En promenad upp till Rydéns för att hämta bilen som fått kampera med en Jaguar i natt. Vi fick kopior av Barbro på 5:2 bantningsmetod. Vi såg programmet på teve, Vetenskapens värld och tycker att det verkar bra sätt att få kaggen att minska i volym... En vända ner mot skogen med Bosse. Hörde ett konstigt ljud, lät som Bosse grymtar. Grisar tänkte vi och Birgitta stannade med Bosse och jag gick sakta framåt, jag såg något som försvann bland buskarna och när jag kom en bit på vägen kom en älgko rusande, över vägen några meter framför mig som ett expresståg. Tur att jag inte gick snabbare framåt på vägen. Inte kul att krocka med en älgko!! Några sköna timmar i solstolar, fast i skuggan, med varsitt korsord. Vi kunde titta på Allsång på Skansen via Svt Play. Sedan grillade vi. Lasse J kom förbi och vi blev bjudna på kaffe i morgon em. Mamma Karin är intresserad av min släktforskning.

Söndag 4 Aug: Jag gick morgonvoltan och Birgitta städade huset. Inga älgar i dag. Vi åkte upp till Lasse J och Karin för fika och se på min släktforskning. Skönt på tunet, svalkande vindar. Kladdkaka med vispgrädde och bullar bjöds vi på. Friherrinnan Kerstin H ringer och pratar med Birgitta. Väl tillbaka på Korpholen så släktforskar jag ett par timmar. Vi ska grilla i dag med nu när det är varmt och skönt ute. På kvällen tittade vi på dvd CHE Gerillaledaren. Sedan en kissvända och hopp i säng med ett korsord.

Måndag 5 Aug: Vaknade tidigt och svårt att somna om. Löste korsord i dålig belysning och svaga ögon. Vi packade ryggsäcken för en lång promenad med Bosse. Vi hann bara några kilometer när mobilen spelade! Det var Sylvia och Ira som satt på tunet. Vi vände tillbaka och glada hundar rasade runt en stund. Sedan var det skuga som gällde för de två drabanterna. Efter en frukost på kaffe och ägg åkte vi till Clas i Sjön för att handla. Jag har namnsdag och fick en trädgårdsmöbel. Först var det slutsålt, då priset var nersatt från 999 kr, till 699 kr. Vi fick ta skyltexemplaret! Vi bar ut bord, stolar och parasållet. Gick inte för allt smör i Småland att få in bordet. En dam som satt i en grupp bredvid påpekade att det finns ju ett ex kvar. Vi bytte snabbt till en obruten förpackning med nya möbler. Hem och montera bordet vilket var snabbt avklarad. Fint var det och skönt sitter vi i stolarna. Mot kvällen gick vi en volta på dryga halvmilen med Bosse. En dvd film, en bra film Fargo avslutade dagen.

Trädgårdsmöbel. © foto: Bengt Ahlstrand

Trädgårdsmöbel

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 6 Aug: I dag gratulerar vi Roland Wallgren Örebro och en i Tiogänget, som fyller 68 år. Ha nu en bra dag Roland och vi ses snart i Hökviken. I dag känner jag mig extra pigg och jag ska gå en lång volta med Bosse. Birgitta ska förbereda för lunchgäster. Inte ville Bosse gå utan matte så långt. Tvärstopp och plask i backen där låg han till vi vände hem igen. Nu har jag flyt igen....

You are a Winner in UKNL of One Million Pounds, Contact Agent Larry William Via his Email uknl.dept.larry@gmail.com
 
Serial No: S/N-472-9768-79
Full Name:
Contact Address:
Tel:
Age:
Country:
 
Regards
Annika Nilsson

 Fan hur dum tror folk att jag är. Vatten dag i dag, dunkar ska fyllas och hinkar i köket samt sist men inte minst vattenkannor. Några ur Tiogänget. Kerstin, Gun-Britt, Thomas och Nicke. Vi fick några glada timmar med visning av Korpholen Fäbodar och en god lunch som Birgitta lagat till. Birgitta fick åka med dom hem till Falun. Bosse och jag gick en volta på eftermiddagen och sedan röjde jag sly. På kvällen en dvd film, dom blir bara värre och värre med våld. Det regnade och äskade på kvällen.

Onsdag 7 Aug: Vaknad några gånger under natten, somnade om efter att läst några kåserier av "Gits Olsson Bästa" en bok jag fann när jag letade efter en karta över Leksand. Bosse och jag gick en vända på dryga fyra kilometer. Kollade regnmätaren, fyra mm kom det i går kväll. Jag jobbade med sly och körde fyra fullastade skottkärror ner till brasan. Lars W körde trimmer på sin tomt. Vi fick språkas vid ett tag. Birgittas luftsäng håller inte "måttet", luften går ur den. Vi får åka till Clas i Sjön på fredag då Birgitta kommer med buss. Kvittot på bäddarna finns i Falun. Efter middagen kände jag mig så pigg så jag sågade upp de stammar som är lagom till spisen. Värmde vatten och duschade på tunet. Laddade en dvd men somnade efter ett tag. Bosse väckte mig för en sista kissrunda.

Torsdag 8 Aug: I dag gratulerar vi svägerskan Solweig Boiardt Weilander Hässelby, som fyller 80 år. Ha en bra dag på Gräsö. Pigg, med en trött rygg, vaknade jag flera gånger i natt också. Det är 14 grader ute vid sex tiden. Mulet väder. Bosse snusar vidare i sin koj och vill inte ut. I Falun behöver man bara kliva ur sängen så ligger Bosse på dörrmattan och smattrar med tänderna som kastanjetter och vill ut. Jag har kontaktat Bramstedts Skorstensfejeri, Det är sotat år 2010 och gäller till år 2014. Jag får sotat i dag för vi vill vara på den säkra sidan med eldningen. En volta med Bosse ner över skogen. Verkar vara många spår efter vildsvin som korsat vägen, annars är det folk som trajat omkring i buskarna. Mer sly och grenar att köra ner till brasan. En del sågade jag upp till ved. Sotarna kom prick klockan två och vi beslutade att göra en brandsyn. Det var med kamera och hela baletten. Allt var bra och nu är samtliga eldstäder ok för att brukas. Även fotogen kaminen. Killarna tycker att jag ska prova. Jag fick en instruktion. Även var det bra om köper eldfastbruk för att förbättra över ugnen, för jämnare värme. jag Det var trevliga grabbar. Bosse skällde inte och det var ju bra. Det småduggar ute så att premiär elda är av nöden. Hittade ett fota på mig som Kapten på Lisskulla. Bilden är nog tagen i Mellsta och vi ska genomföra en Skallerormstur. Fotot tagit av Karl-Erik Salomonsson Borlänge. Regnigt nu på kvällen så innesittare kväll får det bli.

Matlagnings premiär på vedspisen.            Bilden är tagen i Mellsta av en resenär.

Premiär med matvärmning på vedspisen. Hittade denna bild på nätet från min tid som kapten på Lisskulla.

© foto: Bengt Ahlstrand  © foto: Karl-Erik Salomonsson Borlänge

Fredag 9 Aug: I går kväll och i natt berikades lingonskogen med 17 mm regn. Så även våra grönsaker, såsom Gräslöken! En bajsrunda med Bosse innan det är dags att käka frukost och sedan diska, hustrun kommer i kväll! Solen tittar fram i någon molnspricka. Uppklarnande till kvällen enligt yr.no! Chattade med Lasse R och Nicke H. På väg ner till brunnen träffade jag på fyra som var ute och promenerade. En kille hade en butik på Montörvägen 1 i Bromma. Där låg Sigges radio på mintid när jag "bodde" hemma i portnummer 14. Skickade e-mail till Birgitta med en del uppgifter! Tur att jag kom på att Birgitta kan ju inte kolla e-mail, så det fick bli mobilen. Slyrensning på vattenbärare stigen i dag. Nu är den bredare och inga smådjur kan dyka ner i hinkarna. Skräpet är nerkörd till brännhögen som bara växer. Många rensar sly och grenar nu. Undrar om jag har inspirerat några? Många tycker ju att vi gör så fint!! Nu ska jag köra in till Leksand för att uträtta några ärenden och sedan hämta hustrun vid Järnvägsstationen. Vi värmde på var sin Pizza och satt ute i nya trädgårdsmöblerna. Lite högt till bordet men med stolsdyna blir det även bra som matbord. Birgitta tog med några dvd skivor från Falun. Vi tittade, jag sov en del av den, på Drömkåken. Sedan i säng. Nu hat även min luftsäng tröttnat. Fick fylla i luft.

Lördag 10 Aug: I dag gratulerar vi Anita Lång Gävle / Pythagorio, som fyller 69 år. Ha en bra dag i Pythagorio. Fick reda på att Berit och Tommy G är på Samos i september samtidigt som vi är där. Morgonvolta med Bosse. Birgitta bakar matbröd. Vi åka till Rommetravet för andelsägare träff med travhästen Protective, en av "våra hästar", Vi träffade några trevliga travkompisar vid maten och jag som ville hem så fort det bara gick, vi blev kvar till sist. Till Falun för att hämta turistsängar. Vi fick bara plats med en av dem och valde den vi parkerat hos Marco. Sedan bar det av mot Korpholen. En kille på eu-moped utan registreringsskyltar körde om oss i Amsberg på riksvägen gick det över 100 km i timman. Eld i spisen och jag lagade korvpytt med stekt ägg. På kvällen en dvd, Colin Nutleys "Heartbreak Hotel", med Helena Bergstöm och Maris Lundqvist. Helfestlig fil.

Protective med skötaren Lina. © foto: Bengt Ahlstrand     150 delägare mötte upp på Romme. © foto: Bengt Ahlstrand     Märta och Lars med dotter dotter? lyssnar på Joakim. © foto: Bengt Ahlstrand     Har du en morot? © foto: Bengt Ahlstrand     Många ville klappa på Protective. © foto: Bengt Ahlstrand     Information från en trio. Joakim i mitten. © foto: Bengt Ahlstrand

Bilder från delägarträffen på Rommetravet och hästen Protective. © foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 11 Aug: I dag gratulerar vi min IT kompis Ulf Dahlqvist Linköping, som fyller 57 år. Ha en bra dag Uffe. Regnat i natt och uppehåll och ljusare. Jag sov rätt bra i turistsängen. I smalaste laget med bättre än att rasa i golvet som jag gjorde i går morse. Luftbädden välte på grund av att den läcker och sängen stod på högkant. Birgitta överraskade med att lagat frukosten på vedspisen, bra jobbat. Birgitta ska träffa Bibi och jag ska fixa kranen till regnvatten tunnan. En volta med Bosse och sedan fixade vi kranen. Sågade ved och klöv tändved. Vid femtiden började regnet så vi packade ihop och åkte till Falun. Det är meningen att vi ska till Falun i dag. Jag har ett styrelsemöte i morgon förmiddag och ett IT-väntjänst uppdrag. Uppdaterade de övriga datorer och letade efter brandvarnare att ha på Korpholen. Tydligen är alla kvar på Samos. Birgitta gick en volta med Bosse och sedan var det sängdags.

Måndag 12 Aug: I dag vaknade jag i Falun. Funderade en stund var jag var. En snabbvända med Bosse upp till Lövhyddan innan det var dags att gå till SPF lokalen för styrelsemöte. Birgitta var runt på diverse inköp under tiden. Jag har namnsdag och fick en Symaskin för den gamla är trasig. Clas i Sjön fick besök. Inköp av två stycken brandvarnare till Korpholen, då blir skorstensfejarna nöjda. Efter mycket om och men så kom vi iväg från Falun. Blandat väder är det ömsom regn och ömsom solsken. Kostas på Samos har ringt ett antal gånger och jag ringde upp honom. "Nu är vi ensamma så nu kan ni komma och bo hos oss!" Jag berättade att vi kommer ner och att vi troligen bor på hotell till deras besvikelse. Det är inte lätt när både Kostas och Julia vill ha oss som gäster. En IT-väntjänst kunde jag ordna via telefonen. Nu är det skönt och rogivande med en brasa.

Tisdag 13 Aug: Vaknade redan vid tvåtiden och omöjligt att sona om, alldeles för rörigt i skallen. Smög ner för att läsa i våra grek dagböcker! Upptäckte då att det saknades dagböcker från Samos, sista kvartalet 2010 och hela 2011. Det är nu åtgärdat! En brasa kändes bra nu, tretton grader ute. Uppdaterade lapptopp och letade drivrutiner. Trätt blir man av sådant så jag lutad ikull på soffan någon timma innan Birgitta vaknade. Varmt vatten fanns att tillgå för tvätt. En volta på något över fem kilometer med Bosse och Birgitta, passade på att köpa ägg hos ÄggMärta. Verkade ödsligt hos Rydéns så vi knallade hemåt. Slyröjning i trekanten blev nästa projekt. Vi ser inte om det kommer något fordon nerifrån byn. Två skottkärror med ris blev det. Ljust och snyggt blev det också. Klöv ved och staplade i vedboden då det var gammal ved. Birgitta bjöd på blodpudding, fläsk och stekt ägg, smasken tycker jag. Sedan en timmas kvällspromenad, det gick långsamt då jag kollade fåglar och Bosseletade humlor och sork i alla tuvor. På kvällen Allsång på Skansen. Bra program. I säng med en sudoku och frun förstås!

Slyhögt i trekanten. © foto: Bengt Ahlstrand     Slyn borta och nerkörd till Brasan. © foto: Bengt Ahlstrand    

Snyggt blev det och fri sikt när vi åker ut på vägen. Vad gör man inte för att slipa medverka.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 14 Aug: I natt sov jag gott, vaknade först vid sjutiden. Värker i ryggen sedan gårdagens arbete. Voltaren tuben får bli räddning. Solen tittar fram då och då. Fyr i spisen till varmvatten och i öppna spisen för värme. Ett ägg och kaffe till frukost och sedan ger vi oss i väg med Bosse. Lite längre volta i dag, 7.42 km. Såg en del djur både levande och "döda" porslinsgrisen syftar jag på. En orm med en skada, kommer kanske att uppsöka de sälla jaktmarkerna. Bosse hoppade inte in bland tuvor som han gör. Nu gick han in i gräset sakta och så snabb han var när ormen anföll. Kan bero på en skada ormen har på kroppen, kanske en rovfågel försökt att stärka matkassen. Dagens projekt är att snickra en pall åt vattentunnan. Den blev skaplig, i alla fall ändamålsenig. Flyttat undan trädgårdsmöbler och invintrat dem. Nu har vi lättare grupp att bära ut och in. På kvällen en dvd film "Jönsson Ligans Största Kupp". Se den på youtube. Sedan i säng.

Lammen idisslar och njuter i S Rälta. © foto: Bengt Ahlstrand     Såg denna lilla krabat på en stubbe. © foto: Bengt Ahlstrand     Ormen funderar om den ska anfalla. © foto: Bengt Ahlstrand     En skada på ryggen. © foto: Bengt Ahlstrand

Lammen idisslar! Grisen väntar! Ormen som försökte hugga Bosse. Skadan på ormen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 15 Aug: Upp tidigt och gjorde eld i spisen för varmvatten och brasa i öppna spisen. Varmt och skönt tills hustrun vaknar. I övrigt en strålande morgon, lite kylig med en klarblå himmel. Morgon volta något över halvmilen i dag. Såg rådjur, eller rättare sagt Bosse. Träffade på Hasse och pratade livet. Efter en god lunch i solen var det dags att gå igen med Bosse. Rådjuren och allt annat villt som tilltalar honom.

En gammal lada i skogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Morgonvolta med Bosse i solsken. © foto: Bengt Ahlstrand    Morgonvolta i solsken. © foto: Bengt Ahlstrand

En vacker lada i skogen. Morgonvoltan i en skön miljö.

© foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta hämtar Bibi för färd till lasarettet i Falun för besök. Jag och Bosse slappar i solen. Proveldar i gäststugan med gott resultat. jag går en långpromenad med Bosse. Birgitta är hemkommen när vi återvänder. Rörelse utmed vägen så jag tar vattenhinken och kollar vad det är. Ida med häst från Knutsgårdarna letar katt. Lucia som katten heter har varit på rymmen i en månad och setts av oss i Korpholen. Märta och Lars P kom i bil. På kvällen grillade vi. Jag har lagt ut lite Bosse mat till katten. När jag kollade var en bit på väg, myror gillar tydligen också hundpellets. Märta kom med kattmat på burk och vi matade på två platser. Nu hoppas vi att katten ska komma och äta regelbundet så att den kan infångas. Avslutade kvällen med ytterligare en Jönsson film. Sedan bums i säng.

Bosse bjuder Lucia på hundmat. © foto: Bengt Ahlstrand     Myror gillar också hundmat. © foto: Bengt Ahlstrand

Mat till Lucia en rymmarkatt. Även myran vill smaka och bar iväg mat.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 16 Aug: Upp tidigt och gjorde eld i spisen. Sex grader utomhus och en dimma över Korpholen. Gick en runda och kollade bland annat kattmaten som är utlagd. Ett fat var borta!! I dag blir det frukost före morgonvoltan. Vi gick långa vändan över söder Rälta. Stannade hos Lasse R och fikade. Fick låna ett par verktyg till fönster och dörrar. Via Leksand till Falun. Tittade en stund på friidrotts VM. Jag lagade en pytt på köttet som blev över senast vi grillade. På kvällen tittade vi på Doobidoo, alltid lika kul. Mycket musik och spring i trapporna. Somnade tidigt.

Lördag 17 Aug: Upp tidigt och åkte upp till Gamla Fruns väg med Bosse. Han var på spår humör näbben i backe. Nu på väg till Gräsö. Vi hämtar Harry P och Hans åker med Marie och Janne. Vi hinner med färjan klockan femton som planerat. Matts har lagat till en god buffé med diverse godsaker och en alldeles utmärkt potatisgratäng. Bra Mats. Det blev några trevliga timmar vi fick hos jubilaren Solweig, som var pigg och vacker som en nyponros. Marie S tog hand om Bosse och knallade runt, tack för det Marie. Vid sjutiden på kvällen längtar vi gamlingar hem till sängen, vi har 21 mil att åka. Åsa och Anders kunde inte vara med då de var anmälda till Cykel Wasa, som dom avverkade på sex timmar bra jobbat.

Solwig på Gräsö, en glad jubilar. © foto: Bengt Ahlstrand     Vi anländer till Gräsö för att fira Solwig. © foto: Bengt Ahlstrand     Blommor och present utdelas. © foto: Bengt Ahlstrand     Mat på stora fat bärs in. © foto: Bengt Ahlstrand     Alla njöt vi av Mats goda mat. © foto: Bengt Ahlstrand

Vår svägerska Solweig firas på Gräsö. Mats bjöd oss på en mycket god buffé!

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 18 Aug: Upp med Bosse till Gamla Fruns väg. Sedan frukost och packade i hop för att åka upp till Korpholen. Besökte Clas i Sjön för att köpa slippapper, fick fel trots att att frågade om råd. Nu har jag fått med arbetsbänken upp, nu gäller det att klura ut var jag har placerat den elektriska häcksaxen. Var meningen att Birgitta ska haft med den till Samos men var för bökigt så den finns "Någonstans i Sverige". Kollade V75, fem rätt. Nu ska vi lösa Melodikrysset. Det faller ett sakta regn över tunet och Bosse är trött efter att ha firat Solweig i går, så han snusar i sin bädd! En av mina gymnastik dojor är väck. Bosse misstänks först, sedan någon med dålig smak för humor. Hittade den av en slump på Lasse W gång ner mot soptunnan. Snöret var söndertuggad, en hund kan vara den skyldige. Kyckling filé och potatispuré bjöd jag Birgitta till middag. Kvällens Svt Play behållning var Paul Simon Concert, vilka musiker och vilken kille på trumma. Sedan var det dags att hoppa i bingen.

Måndag 19 Aug: Upp tidigt som vanligt numera. Eld i spisarna och förbered frukost till hustrun vaknade. Solen skiner och termometern visa tretton grader ute. Det blev en längre volta runt S Rälta och Knutsgårdarna. Träffade Ulf, en bror till Barbro. Han hjälper Lasse att snickra. Birgitta bokade Tobbes Resor, Åland fram och åter den 5 september, tror jag. Vi ska köpa cigaretter åt Julia och Stavro. Jobbade med grenar och kapade till spisved. Körde bort smågrenar till brasan efterhand. Hole in one i dag... nja inte bra. Fyllde på bensin i motorsågen, belägen på en sten. Motorsågen gled lite och tanklocket for av och ner i ett hål, hur djupt som helst. Fattar inte att det gick att träffa det lilla hålet!! Det var dock sent lidet på dagen så jag kunde plocka ihop och sedan åt vi middag. Birgitta gick en kvällsvända med Bosse. Vi tittade på Peter Carlsson via en dvd som jag spelat in från en tv serie som Ulla Skoog producerade till TV2 för en massa år sedan. Sedan till kojs.

Tisdag 20 Aug: I dag gratulerar vi Thomas Olofsson Bandhagen/Linghed och en i Tiogänget, som fyller 61 år. Ha nu en bra dag Thomas och vi ses snart i Hökviken. Nu har det hänt igen! Birgittas sko och Bosses halsband, allt i läder ligger söndertuggade på gräsmattan. Min ena doja hittade jag för några dagar sedan på Lasse W väg mot soptunnan. Är det månde en rävunge som fått smak på läder. Jag plockade in mina skor i går kväll som tur var. Bosse har ett tuggben som ligger på verandan, men inget som passat denna "tjuv om natten"! Efter frukosten åker vi till Falun. Jag för att hjälpa tre SPF are med olika datorproblem. Försöka få tag i ett tanklock till motorsågen. Birgitta ska klippa sin stamkund Nicke som vill vara fin till helgens stundande Tioträff. En träff som vi alla ser fram emot. Vi åt middagen i Falun innan vi åkte upp till Leksand. Även en tur till Lasse R för att prata webb kamera, där var ingen hemma. På kvällen orkade vi med ett program med Peter Carlsson innan det var dags att knoppa in.

Birgittas ena pjuck sönderbiten. © foto: Bengt Ahlstrand     Bosses halsband ödelagd. © foto: Bengt Ahlstrand

Är det en rävunge som fått smak på läder!

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 21 Aug: Vaknade tidigt och gick ner för att elda. Bryggde en kopp kaffe och njöt av stillheten och solen som sken på tunet. Vet inte säkert men jag tror att Bosses lina har flyttat på sig i natt!! Inga skor har stått ute i natt. Under morgonvoltan, i dag 6.21 kilometer, slank vi in hos Lasse R för en pratstund om åtelkamera. Vi fick låna en och ska rigga i kväll för att konstatera att/om det är en lekfull rävunge!! Soligt och varmt är det och på förmiddagen slappade vi och nöt. Efter ett tag i solen fick jag arbetslust. Kärrade jord framför uthuset, vi ska jämna till marken och så i gräsfrö. Dåligt med luft i däcket på skottkärran. Tur var att Hasse L var i sin stuga, han har en kompressor så jag fick däcket luftat. Då ser jag Lucia, katten som Märta och Lars saknat. Jag ringer till dem och de kommer. Märta går runt och lockar och efter ett tag jamar katten och Märta kan komma den nära. Hon kan klappa den och jag hämtade, på Birgittas order, tonfisk. Katten följde med till parkeringen men slingrade sig ur Märtas famn. Birgitta såg den senare på kvällen och den jamade, sen pös hon iväg. Kollade på Peter Carlsson och Trädgårds Onsdag innan kojen kallade.

Torsdag 22 Aug: Regnat något i natt. Inget besök på förstubron i natt. Jag knallar runt med Bosse, handla ägg hos ÄggMärta, lämna slippapper hos Lasse R. Birgitta bakar bröd till vår Tioträff i helgen. Inga ägg fanns. Hoppas på i morgon. Lars var ej anträffbar. Bosse ville nog att Birgitta var med, fördelen var att han mot sin vana trogen, inte sinkade på hemvägen!! Birgitta cyklade till Bibi för att hjälpa med någon. Jag kärrade jord till gräsmattan och slipade tröskel till gäststugan. Fredrika kom ner till Korpholen och fick kontakt med katten Lucia. Med lite nyfångad fisk fick hon med sig katten hem till Märta. Bosse ville gå en kortare vända ner på skogsvägen. Blivit ombedd att leda datorkurser åt Senior Net i Studiefrämjandets regi. Ska träffa dom för att få lite mer information. Solen skiner och Birgitta lagar en god köttfärs och potatis gratäng. ÄggMärta ringde om mina beställda ägg. Åkte förbi Lars R och lämnade slipmaskinen, sedan till Lars J för att tigga ett par brickor för att kunna höja upp dörren till vedboden. På kvällen fick vi skratta gott åt Krister Classons "Två ägg i högklackat".

Fredag 23 Aug: Vaknade tidigt. 2,4 grader ute. Nu blir det full fart. Mot Falun efter volta med Bosse och frukost. Jag ska hjälpa en SPF are med datorproblem och Birgitta till frisören för att bli tjusig till helgens stora begivenhet, Tiogängsträffen i Hökviken. Vi åkte via Leksand. Jag var in till Thulls Motor och fick tag i ett nytt bensinlock till motorsågen. Löste in V75 vinst hos Systrarna Alvin och köpte en ny andel. I Falun handlade vi mat och packade om för helgen hos Hedlunds i Hökviken. Vi installerade oss i Tängerkojan ett mysigt ställe. Dessa Tängerkojor var säkert lyxigaste boende för skogshuggarna. När alla samlats bjöds vin och öl ute på altanen. Vi försökte lista ut vad morgondagens aktivitet består av, ingen ledtråd bara luriga leenden från värdparet Kerstin och Nicke. På kvällen bjöds vi på god Italiensk Buffé. En kväll med många skratt och trivsamt umgänge. Sent i säng.

Trevligt besök i morgonkylan, Rödhaken. © foto: Bengt Ahlstrand

Ett kärt besök i morgonkylan. Rödhaken

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 24 Aug: Vaknade tidigt och knallade runt med Bosse. Lagom hem till frukosten, som en bättre hotellstandard. Redan nu var vi på hugget och nyfikna. I väntan på aktiviteten löste vi Melodikrysset tillsammans, ja damerna pratade i köket och stack då och då in huvudet för att lyssna. Vi löste det och skickade in det i Tiogängängets  namn. Sedan var det dags för aktiviteten. Vi fick led trådar genom att först få skyddskläder, snygga förkläden med en Dalahäst på. Penslar och färg. Jag kom i håg att Hedlund har en nyinskaffad flagga med en Dalahäst. Nu plockade Nicke fram grundade Dalahästar, färg och penslar. Där satt vi tio glada och inspirerade amatörer och målade på var sin Dalahäst. Det var mycket uppskattat av oss alla, bra Kerstin och Nicke. Efter detta skapande och konstnärliga arbete gick vi "pojkar" till bastun för att löga oss inför middagen. Vi pratar Peter Flack och hans revy i Örebro. Nicke bokar oss i Tiogänget. Även mat och boende den 26 oktober. Det blir trevligt. Vi serverades Kräftlasagne och kräftor. En pannacotta till dessert, smakade så gott. "Kräftor kräva dessa drycker" tycker både Albert Engström och Nicke Hedlund, Skåne Akvavit togs fram! Mycket gott och trevligt blev även denna kväll. Ett stort tack till årets värdpar Kerstin och Nicke Hedlund. Sedan vidtog diskning och kön med torkhandduk var lång och samtliga "bevakade" noga sin plats!! Vi skrattade gott på "arbetet". Nicke och jag gick sedan en sen vända med hundarna. Se bilder på Tiogängets Hökviks sida.

Söndag 25 Aug: Tidig volta med Bosse. Vi har sovit väldigt bra i Tängerkojan. Nu är det en god frukost som vankas, igen. Vi tackar Kerstin och Nicke för en mycket trevlig och matglad helg. Vi hjälper till att plocka ner tält och ställer i ordnig. En efter en droppar vi av från Hökviken. Birgitta och jag sist naturligt vis. Vi packar bilen och far mot Alfta. Vi ska hem till Hans och Kerstin S och äta middag. Birgitta ska stanna uppe i Kerstins stuga i Gråa för att plocka lingon. Efter en god middag, köttfärslimpa och nypotatis vänder Bosse och jag åter till Falun. Jag skriver dagbok och fixar till Tiogängets sida innan jag forsätter upp till Korpholen. Väl där är det lite pyssel innan det är dag att sova.

Måndag 26 Aug: Bosse trött i dag, jag han fika läsa e-mail och skriva färdigt Hökviks sida, innan Bosse påkallade uppmärksamhet. Vi gick grisvägen. Det blev fem kilometer i soligt väder. Ringt till en av mina SPF are som har problem med Hotmail. Efter en frukost på kaffe och ägg var det dags att fälla några tätväxande rönnar och små björk. Lastade grenar och travade ner till brännhögen. Nu är det två hästar där en stor ardenner. Ardennern började käka på löven direkt ur skottkärran. När jag tömt grenarna var det inte lika roligt längre. Sedan var det dags att ta fram bågsågen, det är avkopplande att såga ved för hand! Hämtat vatten och fyllt på dunkarna. Vattnat landen och blommor, skördat den första rädisan. En kvällsrunda med Bosse. Tittade på "Moraeus med mera" och "Sommarkväll" på Svt Play innan det var läggdags.

Tisdag 27 Aug: Vaknade vid tretiden och sedan omöjligt att somna om. Det var bara att knalla ner och koka kaffe och läsa. Skönt med eld i spisarna och varmt vatten till morgon tvagningen. Sedan en volta med Bosse, 5,6 kilometer i rask takt. Bosse var på hugget utom vid ett tillfälle, det låg ett gäng tjäder i skogen och tryckte. Då blev det tvärbroms, upp på bakbenen för att vädra. Bosse gav sig inte förrän han stött upp tjädrarna. Birgitta ringde och vill bli hämtad i morgon i Järvsö. Kerstin bjuder på pankaka med sylt. Till lunch i dag filmjölk och hårdmacka med köttbullar. Ett förfärligt liv på tunet... en hund, Finsk Spets, på gården. Månde det vara skotjuven? Jag tog upp Bosse på backluckan för att ryckta då passade hunden på att smita in och käka upp Bosses mat och vatten. Det var honom väl unnat. Pratat med Kerstin L om hennes spärrade  Hotmail konto. Vi får lösa det på fredag förhoppningsvis via telefon. Jobbat med att lägga upp konton till SPF redovisning. Kollade på "Två bröder emellan".

Onsdag 28 Aug: I dag sov jag ända till klockan åtta, kändes bra. Sedan en vända med Bosse som tydligen också är trött, ville inte gå så långt i dag. Birgitta ringer från Järvsö och vill bli hämtad med all lingon som hon har i Kerstins frys. Jag plockade i hop på Korpholen, vattnade och sedan for vi, Bosse och jag till Järvsö. Kerstin S bjöd på pannkaka med blåbärssylt och glass. Vaniljglass gammaldags samkade så bra. Två hinkar lingon lastades i bilen och säkrades noga, vilket var tur. En gubbe, med eller utan keps, åkte ut framför oss så jag fick tvärnita. Sedan höll han på att köra över på mötande körbana och nästan in i framförvarande bil vid rödljuset i Bollnäs. Sjuk, gammal eller berusad, vem vet. Birgitta vägde och frös in femton liter rensade lingon. Jag letade förgäves efter Office skivan. Sedan bar det i väg upp till Korpholen. Eldade brasa och tittade "Moraeus med mera" då Birgitta inte sett programmet. Även "Trädgårds onsdag" såg vi innan det var sängdags.

Torsdag 29 Aug: I dag får Bosse och jag sällskap på morgonvoltan. Vi går den vanliga fem kilometers vägen. Vi hittar Sandsopp som vi ska plocka i morgon, vi ha inget att ta svamp i idag. Lite duggregn gör att vi håller oss inne. Jag har lite dator pyssel. Bland annat en SPF are som vill ha råd om backup som vi avhandlar på distans via e-mail. En sväng in till Granngården för att köpa toa och hushållspapper, hundmat Alfa Lavals eminenta diskborste, gristryne till Bosse. Vi fick extra Dental Sticks och Hundgodis på grund av de varor vi inköpt som klubbmedlemmar. Keso och tonfisk till middag. På kvällen "Fångarna på Fortet" vi tittade även på bilder från Samos. Från åren 2006 och 2007. Lite nostalgi innan sängen.

Fredag 30 Aug: Vid morgonens grisvolta plockade vi Sandsopp i kompostpåse. Nicke H ringde under voltan och talade om att han och Kerstin följer med på SPF resa till Karlstad i november. Vi ska se Shrek the musical. Lång väntan på att komma fram till SPF expedition men lyckades till sist. Efter frukosten åker jag till skogs för att hugga käppar till att markera vägen i vinter upp till Korpholen så att snöröjningen ser var vägen är!! Tack Lasse J för björkarna! En stor gren på rönnen nära gäststugan fälled jag och Birgitta samlade rönnbär. Nu är taket på gäststugan snart fritt från överhängande grenar. Jag bjuder på Pelles Pölsa till middag medan Birgitta rensar rännbär och väger upp behovet. På kvällen kolar vi teve via Play, "Kristallen 2013" medan vi väntar "Fångarna på Fortet". Sent i säng.

Lördag 31 Aug: Men är tingen emot mig? Startade dagen med att kontrollera "Min sida" på Tele2 för att vara säker på att jag inte överskrider 40 GB denna månad. Strulade flera dagar i början av månaden för att jag överskred i juli. Nu går det inte att kolla det... dom gör om presentationen av "förbrukning mobilt bredband" mellan den 30 aug och 2 sep!!! Trött jag blir. Vi löser Melodikrysset innan vi åker in till Leksands Bondemarknad. Birgitta ska ha Grönsaker!!! Systrarna Alvins Spelbutik får också besök för inköp av V75 andel. Vi träffade Annica R på Bondemarknad, Birgitta beställde två kransar till måndag. Annica är en hejare på att binda fina kransar. En hamburgare slank ner och Birgitta käkade en hårdmacka med sill och potatis. Hårdbröd köpte vi av Land Alice, det var allt som föll oss på läppen. Mest syltburkar t yckte jag att det var i marknadsstånden. Hem och svidade om till arbetskläder, grenar och skräp att ta hand om. Lasse J kom förbi och fikade. Det började duggregna så jag passade på att så i gräsfrö framför uthuset. 2 sexor och 30 femmor på travet... vad blev det, jackpott på både 5 och 6 rätt. På kvällen bjöd Birgitta på kycklinggratäng och ett gott Riojavin, Montelciego Reserva 2006, som hon fått i "lön" av Kerstin och Nicke H för klippning. Ett riktigt gott vin som vi rekommendera om ni hittar det någon stans. Goldfinger avslutade kvällen.

Söndag 1 Sep: Kalo Mina. Ja då var vi inne i svampmånaden som Birgitta säger. En långpromenad runt S Rälta. Rådjur och en massa Kanadagäss och bland dem två Svanar. I Knutsgårdarna hämtade vi beställda ägg hos ÄggMärta! Solen skiner, kalla vindar. Det har regnat i natt nio millimeter. Efter frukosten hjälps vi åt att bära ut vedklyv av Lasse J. Jag vill klyva och stapla så inget ligger på backen de två veckor som går åt hemma och på Samos. Annika R ringer och bjuder på kaffe. Hon har de två kransar som Birgitta beställt klara. Vi får en visning av huset som hon och Lars Åke L bor i. Jag har inte sett det sedan jag hjälpte LÅ att flytta in. Fin trädgård med mycket odlingar. Sedan hem till Korpholen och klöv färdigt. Var upp till Lasse R för att lämna igen Åtelkamera. Katten Sigge mötte mig i dörren, döm om min förvåning katten spann. Jag kelade en stund och kände en fästing, jag fick ta bort den för herr Sigge katt. Gårdagens gratäng slank ner i dag med, bra med rester ibland. Kvällens begivenheter var "En helkväll med Jill Jonsson" och "Moraeus med mera". Sedan var det dags att knoppa in.

Måndag 2 Sep: Kyliga morgnar! Då är det skönt att elda brasa. Morgonvoltan gick gick neråt grisskogen, dryga fem kilometer. Duggregn när vi startar och sedan strålande sol som värmer. Träffade på Hasse L och vi pratades vid en stund innan frukost tarmen gav sig till känna. Vi packar i hop för att fara till Falun. Efter att handlat, lastat ur bilen och träffat Torsten W och Skorpan tog jag en promenad upp till Anna-Greta S för datorjobb. Bredbandswebb har tagit över hennes dator. Fick jobba för att få bort det och återställa IE och Google. Kört en del rensningar, defrag och uppdateringar. Nu är laptop ok. Ett hopp i badkaret innan det var dags att sova.

Tisdag 3 Sep: Olika är vår dag! Birgitta ägnar en del av dagen i tvättstugan jag och Janne W följer med på SPF resa "Livet på Finnskogen". Vi startade klockan åtta och åkte buss upp till Katrineberg, där vår guide "gubben Rister" möter oss och bjuder på kaffe och smörgås i Bystugan. Vi fick där en del skrönor och säkert en del sanningar berättade för oss. Sedan for vi vidare ut på Finnmarken. Med Rister som guide och historie berättare. En kyrka med prästgård, Granberget om jag inte minns fel fick vi besöka. Vid en ort som jag ännu inte kan namnet på var det en uppbyggd teater, utomhus grill med mera. Där bjöds vi på Kolbulla med fläsk och lingon. Dryck av olika slag fanns att få. Mer berättelser, på en snillrik utomhusscen som sakta snurrade runt. Vi besökte även en gammal butik, gammal lanthandel med diverse gamla förpackningar och burkar. Tillbaka i Falun vid artontiden. Jag gick till Anna-Greta S med en lagad dator, men felaktig uppe hus henne. Troligen är Telias router hackad. Efter några timmar gav jag upp och bad Anna-Greta byta routern hos Telia, då den inte en gick att resetta. Kaffe och en hårdmacka med stekt ägg bjöd Birgitta på när jag kom hem.

Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand

Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand     Resa till Finnskogen. © foto: Bengt Ahlstrand

Bilder från SPF resa "Livet i Finnskogen". © foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 4 Sep: I dag gratulerar vi Gerth-Olof Sennerholt, Västerås en i Tiogänget, som fyller 67 år. Ha nu en bra dag Gerth-Olof. Det blev ett besök hos PO tandläkare nu på morgonen. Tången fram och tanden bort. Tandhygienisten Margareta har vid varje besök kallat PO till sig för att rådgöra om tandens leva eller dö. Nu är den död. Resten av dagen har jag besökt SPF medlemmar med dator problem. Birgitta följde med ut till Ingvar M i Hinsnoret och hann gå en lång promenad under tiden. Efter som jag var "tandlös" fick jag inte dricka kaffe på fyra timmar, det var ju inte så kul. Birgitta körde tvättmaskin. Jag var på Clas i Sjön för att handla åt Nicke. Vi for ut till dem med Bosse och kunde även planera lite inför lördagens resa till Samos. Tittade på "Trädgårdsonsdag". Jag hämtade hem svenska språkfilen till Office 2010, till ett pris av 178 SEK.

Torsdag 5 Sep: Upp före tuppen vi ska åka med Tobbes Resor till Mariehamn, en dagstur. Syftet var att inhandla cigaretter åt Julia och Stavro och öl åt Bengt! Åsa påpekar att cigaretterna är billigare i Grekland!! Som avkoppling blir det säkert en skön dag. Bussresa klockan sju på morgonen är ju ingen höjdare. Längre restid med bussen än flyget till Samos. Vi kom då till Kapellskär i tid. Vad annorlunda det är där nu mot när jag körde turistbuss till Mariehamn. Ok, 40 år sedan enligt hustrun, som då fick rycka in som hundvakt åt taxen Bill. Då parkerade jag bussen i Kapellskär och övergick till reseledar rollen. Det var inte fullt på båten, men i matsalen var det trångt och köer till maten. Vi tycke att maten var god och mycket att välja på. Vi fick ett tillfälligt medlemskort när vi handlade i taxfree. Det var ju bra... eller hur Nicke. Sedan parkerade vi oss i hundrummet med en inköpt vinflaska. Där fanns burar som hunden kunde sitta i medan matte och husse käkade. All öl och vin i kartonger fanns på bussen när vi körde av färjan i Kapellskär. Resan hem gick snabbare då en del passagerare åkte med en annan bus. Birgitta ringde Åsa som kom och hämtade oss. Det tackar vi för. En stund vid köksbordet innan det var dags att hoppa i bingen, trötta men nöjda med dagen.

Fredag 6 Sep: Vaknade tidigt och frukosterade för att sedan åka ut till Kerstin och Nicke för att hämta Bosse. Både Nicke och Bosse har skött sig bra, allt enligt säker källa* Vi fikade och planerade för morgondagens resa till Arlanda. Ringt till hotell Hera i Pythagorio för att fixa rum. Han har studios och rum så det ordnar sig. Nu är det Åsa och Anders, Marie och Janne som får delad vårdnad om Bosse medan vi är i Grekland. På kvällen ost och kex samt Doobidoo på teven.

*Kerstin H.

Birgitta resedagbok Samos 7 - 14 sep. Bilder nu upplagda.

Söndag 15 Sep: Landade för några timmar sedan på Arlanda. Naturligt vis hittade jag inte parkerings biljetten som öppnar bommen på Benstocken. Efter diverse frågor och legitimering fick jag en ny. Birgitta sa inte direkt några vackra ord om mig! Vi beslutade att inte ligga över på Rigagatan utan for mot Falun. Lite dimbankar här och var sänkte hastigheten. Men vi landade i Falun vid tretiden, tror jag. Nicke och Kerstin for vidare hem till Hökviken. Vi tackar för en trevlig och rolig vecka med dem. Efter några timmars sömn hämtar vi Bosse hos Åsa. Han blir så glad och rusar runt oss alla. Bosse passade på att rymma när han var hos Marie och Janne, men hittade tillbaka efter en halv timma. Så visst trivs Bosse hos sina båda reserv matte och husse. Bosse och jag gick en volta uppe på slagghögarna, en stig runt var spännande att följa för oss båda. Väl hemma visade Bosse oro och bevakade oss och dörren. Det blev en lång volta upp på Gamla Fruns väg och sedan kände han sig lugn. På kvällen några teveprogram som vi inte sett, Moraeus med mera. Det kommer att bli tidigt i säng och i morgon åker jag och Bosse till Korpholen några dagar.

Måndag 16 Sep: Vaknar tidigt och vi ger oss iväg med Bosse på morgonvolta. Glad som en speleman blir han. Efter att tittat snett på oss sedan vi kom hem från Grekland. Efter frukosten får Birgitta tid i tvättstugan och vi, ja mest hustrun packar för min och Bosses resa till Korpholen. Det är sig likt. Det är höst nu! Löven singlar ner på tunet. Trösten är ju att jag får tillbaka senaste Telia fakturan som ett e-mail upplyser mig om. Fast jag inte har Telia, bra va!!

Hej,

Åtkomst till ditt konto är begränsat eftersom vi har märkt att du har betalat din faktura tva ganger på samma gång, och det är på grund av ett tekniskt fel.

När du bekräftar informationen på kortet, kommer vi att återbetala till ditt konto

 
Detaljer :
Beställningsnummer : 40-5281077529109
Mobile operator: Telia
Betalas av : Kreditkort
Status : Väntar på återbetalning

  Sida återbetalning  

Tack för ditt förtroende,
Vi ses snart på www.telia.se

OBS Klicka nu inte på länken telia.se!!! För muspekaren över telia.se så ser du att det inte är Telias webbsida.

Ja undrar, hur många som går på ett sådant e-mail! Bosse snusar i sin bädd och jag eldar för att få en varm fäbod. Vid kvälls voltan för att kolla om Lars R är hemma ringde Lasse J och vill ha hjälp med sin nya router. Han har själv följt all beskrivning utan att lyckas. Samma för mig, troligen fel på nya routern. Testade dock inte att resetta routern. Tjugo minuters väntan i telefonkö verkade inte så upphetsande, så Lasse kör vidare med trådlöst via en router från mig. Vi får ringa nästa vecka när vi kommer upp till Korpholen. Inte mycket till eldning, så Bosse och jag packar ihop och åker till Falun. Lite för ruggigt att sova där. Pratar med PO om att träffas på Måndag och prata om ekonomi och mitt övertagande som kassör i SPF. Ett hopp i badkaret för att tina upp lite. Sedan i säng med en nya bok "Hett blod, kalla nerver" av Arto Paasilinna.

Tisdag 17 Sep: Sov oroligt i natt, vaknade flera gånger. Efter frukost cyklar Birgitta till Gymnastiken och Bosse och jag åker upp till Gamla Fruns väg för långpromenad! Blev inte ens fyra kilometer, Bosse bara snusade i dikena och satt på häcken och stirrade in i skogen. Vi for hem och jag skrev in Birgittas Samosdagbok och fixar bilder efter hand. Ärtsoppa till middag, mums för Bengt. Sedan en långpromenad uppe vid regementsorådet. Där var det övning med skarpa handgranater. Bosse reagerade bara på första och andra smällen. Jag reagerade på alla.... hittade kantareller. Gott till en macka i kväll. Tittade på fem "Halv åtta hos mig" program innan det var dags att sova.

Onsdag 18 Sep: Skön morgon med frisk luft mötte oss på morgonvoltan med Bosse. Men inte långt till långkalsongsdags! Birgitta ska till lasarettet för undersökning jag ska till SPF dam och sedan till SeniorNet som har samling för nya, blivande kursdeltagare. Inte många kom till kursen. Verkar lite rörigt om jag får tycka. Syftet är säkert bra och genomtänkt. Jag skippar morgondagens upptaktsmöte för kursledare. Jag har däremot sagt att dom får ringa om dom vill ha min hjälp. Birgitta var till Lust och Fägring, det satte sina spår eftersom jag märkte det. På kvällen löste vi Melodikrysset. Kollade på Trädgårdsonsdag. Käkade en svampmacka då vi hittade Kantareller och Rynkad Tofsskivling när vi var ute med Bosse. Birgitta har hittat en billig resa åt mig till Samos den 16 till 30 december. Kollar lite innan jag bestämmer mig. Nu blir det sängen med min bok.

Torsdag 19 Sep: Sju grader nu på morgonen. Bosse ville inte gå varken dit eller hit vid olika vägval. Det var bara att åka hem, han uträttade sina behov omgående. Birgitta ska motionera med Banktanterna, så hon hinner fixar frukost. Bensinpriset på Jet är nere i 13.93 nu på morgonen. Synd att jag tankade i går! Väntat i telefonkö till Tele2, då det fortfarande är fel mängd GB på mobila bredbandet. Vi fixar det sa dom förra gången jag ringde, samma svar i dag men nu vid månadsskiftet. Om min kvot inte räckte så ska jag ringa och få de tio GB som saknas... gör det nu sa jag! Nej det går inte. I dag är det det ständiga svar man får. "Det går inte, men kanske framöver i systemet". Det är väl ändå inte 1979, då jag startade min datorkarriär. Då fick vi lösa problem, programmera om eller vad som nu var felaktigt. Nog med gnäll! På eftermiddagen var det samma visa med Bosses volta. Åsa tror att Bosse kräver att vi går tillsammans alla tre. Fan vet!! Vi kolla de på "Doobidoo" på Svt Play. Angered och Andersson är ju sköna typer. Pratat med Nicke under dagen om morgondagen. Vi slipper "leta" efter biljetterna till "Spök" på Cirkus, Nicke har dom!! Nilla och Perry, tack för ert goa svar. Nu blir det sänghalmen och hoppas på att sova hela natten. I går vaknade jag tre gånger och då var klockan inte midnatt ens. Ok två minuter tolv. Läs mer om bedrägeri försöket som jag skrev om i måndags.

Fredag 20 Sep: Disigt och småkyligt i morse när vi for ut till Ö Främby. Bosse ville träffa sina hundkompisar och vi ägarna. Trevlig var att även Lido med husse Rolf var så sent ute, att vi han träffa dem också. Sedan hem till en god frukost. Jag städar datorer och skrivbord. Ringer några samtal. Det blir en långpromenad med Bosse innan vi packar och åker till Stockholm. Vi ska fira helgen på Rigagatan. I kväll ska vi på middag hos Olofsson i Bandhagen. Kerstin och Nicke tömmer lägenheten på söndag och behöver transporthjälp, så jag har tömt bilen, så vi kan hjälpa till med hemtransport. Vi landar tidsenligt i Stockholm. Packar upp våra saker och Nick och jag tar en öl. På kvällen åker vi ut till Banhagen för att äta middag med Olofssons. En mycket god middag och en trevlig kväll fick vi tillsammans. Tuben tillbaka till Östermalm och en kort promenad och vi var på Riga gatan. Lite kvällsmys... nej timman var sen och vi var trötta efter en trevlig kväll.

Lördag 21 Sep: Sov bra trots hög musik och tjatter i våningen under vid två tiden. Efter en god frukost åker fruarna på barnsvaktsjobb, vi pojkar ska göra stan, i nostalgi! Ja det är väl jag som vill återse mina gamla kvarter. Synd att minnet sviker, men det är på Furusundsgatan 14 jag är född. och vi kollade det huset också. Tack Nicke för tålamod. Sedan en vända till mina andra bostad områden, Skeppargatan, Artillerigatan på senare år. En sväng ner till fina området, runt Stureplan. En Kebab på Östermalmstorg avslutade fria lekar. Olofsson kom till Rigagatan där vi serverades Skumpa med gott tilltugg. Mot Sherwood skogen .. förlåt Cirkus på Djurgården. Vi åt en god teatersupé innan det var dags att titta på Spök. Vi såg den 1982 på Maximteatern med Björn Skifs, Martin Ljung, Monika Dominique, Kerstin Bagge. Vi tycker att den var bra värd att se. En sakta promenad hem genom stan, på kvällen. Nicke och jag njöt av en pilsner innan sängdags.

Söndag 22 Sep: Vaknade efter ännu en skön natt på Rigagatan, trots fyra vuxna i ett rum. Verkliga vänner så fungerar det. Vi hjälps åt att plocka i hop det som vi ska ha med upp till Hökviken. Bilen sväljer mycket mer än man tror. Resan hem går bra och vi lämnar stolar med mera i Hedlunds garage. Birgitta ringer till Åsa och föranmäler vår ankomst. Bosse blir så glad. Bosse vill gå ut på en volta, det blir tvåbajsvänder innan han är nöjd. Vi löser Melodikrysset och tittar på några teve program. Sedan ost och något glas vin till Moraeus med mera. Vi tror att det är det program som vi är med som publik! Men dröjer nog två veckor till. Nu har vi bokat resa för mig till Samos, 13 till 30 december. Snälla vänner som Nilla och Perry ger mig boende. Hoppas på att kunna skörda oliver för inläggning åt Birgitta och framförallt kunna ge Stavro och Perry deras behov av hjälp.

Måndag 23 Sep: Trött efter helgens upplevelser. En mycket trevlig helg i goda vänners lag. Volta med Bosse och sedan till Per-Olov O. Vi har möte om kommande träff. En träff med styrelseutveckling och ekonomi och budget. Jag i egenskap av tillträdande kassör i SPF. Efter middagen ägnade vi åt volta med Bosse och svampjakt. Hittade kantareller men inga trattkantareller. På kvällen teve program.

Tisdag 24 Sep: Birgitta går på gymnastik, Bosse och jag på lång volta. Startade på Gamla Fruns väg och sedan över riksvägen, hamnade på Gamla Grycksbovägen vid Varpans norra ände. En tripp på dryga sex kilometer. Vägen var märkt Dalkarsleden! Är det någon i bekantskapskretsen som har DDR SDRAM minnen behöver några till en SPF dator. I dag har det mest varit promenader med Bosse. Inte mycket annat händer. Lite teve på kvällen och sedan törna in i kojen.

Onsdag 25 Sep: Kallt har det varit i natt. Minus säkert det var is på vattenpussar när vi gick morgonvoltan. Sex kilometer är den voltan som jag gick i går. I dag var Birgitta med. Birgitta är kallad till röntgen vid middags tid Bosse och jag gick en sväng uppe vid Myra. Hem och lastade skrot till ÅVC och sedan till Clas i Sjön. Nu letar vi efter enkla vinställ, vi lämnade våra i källaren på Jonheden. En sväng till nya köpcentrat i Borlänge innan vi åkte till Åsas jobb. Hon vill bli hämtad då bilen ska på service. Jag bjöd på Radhusbiff med bacon och stekta ägg. Plockade ner några kartonger till källarförrådet. Några teve program innan sängen kallade. Vi ska upp tidigt i morgon!!

Torsdag 26 Sep: Någon plusgrad nu på morgonen. Frukosten var ingen höjdare denna morgon, "En skit morgon, Broder" som dom sa på Vallarnas Teater Falkenberg "Oss Bröder emellan". Med mackan i munnen så kändes det hårt, det var en tand som gick sönder. E-mail till PO om akut  Vi kör Åsa till hennes jobb i Borlänge. På hemvägen stannar vi och promenerar runt vid Främby Udde med Bosse. Vi möter en vacker ridhäst och Bosse tycker nog detsamma inget skällande utan bara "stum beundran"! Godisbit i belöning. Jag ägnar tid med SPF hjälp, installera trådlöst med mera. Sedan till SPF kansli för några frågor om virusskydd. Vid elva tiden vandrar jag med tunga steg mot Falu centrum och PO tandläkare. Jobbigt som vanligt med att dra ut tand, rötter som inte vill följa med. Hem och ryggläge, med Bosse fundersam vid min sida. Birgitta kommer hem från stavgång och vi far upp till Jungfruberget för eftermiddags volta. Birgitta som får ha vätska i munnen bjuds på kaffe, jag får inte dricka på några timmar. Efter en god middag, flytande föda!! Nja nästan, ringer SPF are och behöver hjälp. Vi går alla tre upp och jag fixar datorn och Bosse sitter standby och vill inte gå. Tur att det gick snabbt att fix. På kvällen några teve program, ett om ett bankrån som hänt i England. The Bank Job.

Fredag 27 Sep: En kort volta uppe vid Jungfruberget och sedan frukost. Birgitta packar och organiserar för färd mot Korpholen. Medan Birgitta handlar mat på ICA ringer jag till ÄggMärta och beställer ägg. Första anhalten blir Sågmyra. Birgitta har en säck kläder som Marie ska ta med upp till sitt jobb i Leksand. Vi åkte sedan till Clas i Sjön för att reklamera en luftsäng som läcker. En ny luftsäng och vi får hopas att den håller. Vi har haft en sådan i Pagonda i mer än fem år utan problem. Sängen finns nu hos Terna och Kosta. Sista stoppet blir hos Perssons för att köpa ägg. Det är kallt i stugan. Eldar och hämtar vatten är det första vi gör. Sedan plockar vi undan vatten tunnor och "skördar" landen. Inget höjdare år vad gäller rädisor med mera. Alldeles för välgödslad jord. Blir säker bättre nästa år. På kvällen mat och Doobidoo.

Lördag 28 Sep: En kort volta med Bosse innan det är dags att infinna mig vid brunnen. Det är städdag på fäboden. Jag har ju axlat svågern Harry P jobb att sätta ut snöpinnar utmed vägen. De pinnar jag skaffat räckte nästan till. Jag fick hjälp av Birgitta. Sedan var det en stor tall som ska ner hos Nilssons. Vägen är så bra så inget behov av renovering behövs i år. Lasse J kom förbi, på väg till Leksand så jag bad om inköp av en V75 andel. En lång volta med Bosse på eftermiddagen. Vi bjöds på kaffe hos Lasse R och satt en stund och språkade. Barbro var på rymmen till Uppsala! Sedan hem till Lasse J för att hämta V75 talongen. Vi klappade på Murre och fick äpplen sedan tillbaka till Korpholen. Vi beslöt att åka till Falun då vi inte har haft tid att elda. På kvällen god mat och en flaska vin. Vi tittade på "Alla tiders hit" inte för att vi tycker programmet är bra utan mest för att Malena Ernman och Viktoria Tolstoy medverkade. Tidigt till kojs.

Söndag 29 Sep: Dagens morgonvolta blev en halvmil. Bosse liknar ett sandtag när vi kom till bilen. Fuktigt gräs och fin sand på vägen släpar han med sig! Frukosten smakar bra vid hemkomsten. I dag blir det en vilodag. Ara Jet har sänkt bensinen till 13.69 så vi passade på att fylla upp tanken. Vi fick karta, penna och godis på köpet. Sedan upp till Myran för en volta med Bosse. Vi ska handla på ICA, ÖB och Vettris tror jag det heter. Tandborste och tandkräm till Bosse. Vi har inte upplevt att någon av våra hundar haft problem med tandsten. Bosse har nu igen trots att vi avskaffade levergodiset. Vi köpte också något pulveraktigt att strö på maten, PlaqueOff. En borste och nytt halsband fick han också. Namnsdag, någon!! Birgitta cyklade till Åsa. Bosse och jag fick klara oss själva. Vi gick upp till Gamla Fruns väg. Vi mötte Karin med man, Bosse blev alldeles till sig av glädje, trodde nog att det var matte först. Hem och kollade på Moraeus med mera. Sedan hoppade jag i bingen med "Hemma på Elsborg" av Selma Ström. Minnesbilder från vardag och fest i sekelskiftets Falun.

Måndag 30 Sep: Dagarna går fort nu är även september till ända. Bosse väckte mig vid sextiden. Ville inte upp i sängen så jag hoppade raskt i paltorna och for upp till Jungfruberget. Lös i magen var Bosse hund. Bra att han säger ifrån när det behövs. Vi gick en lång volta ner mot Uggleviken där vi träffade en brud med hund. Hon tipsade om en stig genom skogen, man slipper gå på asfalt. På förmiddagen var vi och tittade på en lägenhet på Sturegatan 35. Vi tackar nej, trots bra läge, då det är dyrare hyra och saknar varmgarage. En sväng med Bosse och Birgitta upp på Gamla Fruns väg. Sedan var det SPF IT tjänst. Det gäller internet uppkoppling och ny installation av Laptop och en äldre Laptop som ska ordnas. Även antivirus program ska läsas ner. Det tar några timmar och fotosättning följer då ett felaktigt modem skickats. Efter middag blir det några teve program innan det är dags att knoppa in.

Till dagboken oktober - december 2013

Birgitta resedagbok Samos 7 - 14 sep. Bilder nu upplagda.
 

Tryck på F5 för senaste version av  webbsidan.


 Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2013 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.