Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another language.

Ahlstrands Webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2013 

Okt - Dec

Tisdag 1 Okt: Kalo Mina, ny månad. Birgitta har bokat tid hos Åsa Vet i Leksand för Bosses tandsten. Jag och Bosse gick en morgonvolta medan Birgitta gymnastiserade. Körde en del städningar i min laptop. Sedan var det dags att hämta Stina Lilja. Hon och Birgitta ska äta lunch med bankpensionärer. Jag promenerade med Bosse ut till Främby Udde. Mycke att nosa på och trevliga hästar tycker nog Bosse. Då Stina L har problem med Hotmail så passade jag på att hjälpa till med det. Sören och jag fikade och smaskade i oss god SIA glass. Det tackar jag för. Efter middagen ägnades åt lite pyssel och en vända med Bosse upp till Jungfruberget. Vi träffade Anders S som var i "snickarboa", vi fick en pratstund och Bosse blev glad då han förväntade sig godis!! På kvällen några teve program. Jag måste ha en dålig teve smak. Vi har väl något över tio kanaler.... inget av intresse. Det är väl tur att "Halv åtta hos mig" finns så man har något att se på vardagskvällen. Birgitta tar en sista volta med Bosse innan vi hoppar i sänghalmen.

Onsdag 2 Okt: Ingen rolig morgon. Bosse väckte mig halv ett och ville gå ut, lös i magen igen. Birgitta fick hjälpa Bosse bli ren. Sedan i säng igen. Nästa väckning var halv sex, lös i magen. Upp på diskbänken för ny rengöring. Jag ligger i min säng Bosse i sin och Birgitta i soffan! Alla på helspänn! Bosse är en klippa, som med en försiktig morrande, påkallar vår uppmärksamhet. Troligen är det PlaqueOff som är anledningen. Vi vaknade vid tolvtiden för frukost!! Det blev en tur till Lövhyddan med Bosse som nu verkar bättre. Till Sågmyra för att beskära äppelträd hos Segerströms. Bosse blev så besviken att ingen öppnade dörren när han kom. Men gräsmattan dög att ligga på. Hem och lagade en god kyckling middag. Kvällen teve och även en film på kanal 8 The Bangers Sisters en små trevlig film med Susan Saradon, Goldie Hawn och Geoffrey Rush.

Torsdag 3 Okt: Natten har varit lugn. Bosse har fått ordning... ja nästan, på magen. Vi drog iväg tidigt för säkerhet. Jag ska på au sammanträde i SPF i dag på förmiddagen. Birgitta på stavgång till Stångtjärn. Runt lunchtid var vi båda hemma och kunde ta med Bosse på en volta. Vi hittade Trattkantareller. Bosse var lite halvtaskig i kistan! Vi slutar med PlaqueOff tills vi pratat med Åsa Vet i Leksand som vi ska besöka torsdag den 10, för att få bort tandsten. Jag bjöd på middag! Torsdag i dag så jag valde Ärtsoppa. Tittat på skrivare för SPF s räkning. Jag ska även uppgradera os till Windows 7 utöka internminnet. Expeditions gruppen blir säkert glada. Lars J slår på värmen i dag på Korpholen. Skönt att det är åtminstone 15 grader i morgon. På kvällen film som vanligt.

Fredag 4 Okt: Upp tidigt för vissa. Birgitta åker till Järvsö med akupressur gänget, Bosse och jag knoppar vidare, åtminstone någon timma. Efter frukosten packar jag bilen för färd till Korpholen. Skogsarbete gäller. Vi mellanlandar vid Gruvan för morgonvolta. Där träffar Bosse en mysig Retriever. lite bus och sedan far vi upp. Valdemar P ringer och vi bestämmer tids till onsdag för modemjobb. Röjer runt den stora granen som ska fällas i morgon. Lånar Lars J släpvagn för att köra bort grenar och ris. Varmt och skönt i stugan, tacka Lasse J för hjälp med att sätta på elen i går. Skönt att elda, så slipper elementen jobba! Bosse skogstokig vid kvällspromenaden. Enligt Bosse är skogen proppfull med djur som ska jagas!! Doobidoo var kvällens program.

Lördag 5 Okt: Morgonvoltan gick över sjöbotten och upp i Rälta by. Bosse såg tre fina Rådjur och en Räv med en vacker svans. Ingen skabb där. Efter en enkel frukost, kaffe och smörgås var det dags att fälla granen. Lasse J som är en duktig skogskarl fick granen att falla precis som beräknat. Bra jobbat Lasse! Jag fick hjälp med att kvista och kapad så vägen blir farbar. Så ljust och fint det blir nu med morgonsol till våren och sommaren. Birgitta hörde av sig och kommer upp. Får låna Åsas bil. Jag jobbar med ris och motorsåg mellan regnskurarna. När hustrun anländer blir det fart på jobbet. Vi kör tre lass med grenar ner till brännhögen. Slitsamt med grangrenar som är dryga tre meter och regntunga. Lämnar tillbaka Lasses släpvagn och tackar för lånet. Birgitta ska gå en vända medan jag lagar mat. Birgitta kommer och hämtar mig. Bosse sitter på byvägen och nekar att gå. När jag kommer blir det fart. Är vi båda här, ska båda gå med Bosse, enligt Bosse!! Jag lagar en korv pytt till middag. Körslaget och Melodikrysset fick avsluta en bra dag.

Granen innan fällning. © foto: Bengt Ahlstrand     Granen fälld. © foto: Bengt Ahlstrand    Ljust blev det. © foto: Bengt Ahlstrand

  En stor gran som ska fällas. Granen fälld. Ljust och fint blev det.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 6 Okt: Sovit gott i natt och förvånansvärt pigg i kroppen efter gårdagens slit. Birgitta går en volta med Bosse. Samma visa som i går. Hon får mer eller mindra dra Bosse. Efter frukost hoppar jag i skogshuggare kläderna. Birgitta pysslar inomhus. Nu är granen uppsågad i lagom längd för vedspis. Grenarna ligger i hög för att på torsdag köras till brännhögen. En volta med Bosse. Vi fick besök av Kerstin och Hans från Järvsö. Dom har varit på Rättviks marknad. De stannade och åt middag med oss. Nu är det att diska och sedan plockar vi ihop för att åka till Falun. Vi kom lagom till Moraeus med mera. Nästa söndag går det program som vi var publik. Jag hoppade i ett varmt badkar. Känner mig lite stel. Sena i säng.

Måndag 7 Okt: I dag har Birgitta namnsdag. Så hon fick sovmorgon, Bosse och jag drog till skogs. Svårt att få fart på Bosse i vanlig ordning. Han har numera bestämt att alla ska vara med på hans volter!! Jag ska på sammanträde i SPF. Har förlängt våra virusskydd Nod32 ett år till. Resten av dagen gick åt i IT tjänst hos två olika SPF medlemmar. På kvällen volta med Bosse och middag. Några teve program avslutade dagen.

Tisdag 8 Okt: Morgonvolta med Bosse och Birgitta. Bosse var inte på hugget trots att vi var samlade hela "kullen". Jaga ekorre däremot var populärt! Efter frukost ska jag på ekonomimöte i SPF. Ett nytt försök med att rasta Bosse, han uträttade sina behov och sen var det fyrtass broms. Der var bara att åka hem igen. Vi åker till Åsas jobb för att köra glasdörrar till hennes lägenhet. En special vagn för glastransporter. Anders tar emot oss och vi bär in tre stora tunga glasdörrar. Dem ska täcken en garderobsvägg. Det blir säkert snyggt. Åsa har ju smak för detaljer. När vi lämnat tillbaka släpvagnen har vi svårt att ta oss ut från företaget. Grinden har hakat upp sig. Tursamt var det en till som var på väg ut och han fick ordning på grinden. Grinden styrs med ett telefonsamtal. En ny SPF medlem ringer och vill ha hjälp. Jag bokar in dom i morgon. Nu blir det teve, bland annat "Veckans brott" med Leif GW Persson, som jag gillar.

Onsdag 9 Okt: Vaknade tidigt och kunde inte somna om. Upp och kollade e-mail. Städade skrivbordet. Morgonvolta med Bosse. Sedan fyra timmar it-jobb för SPF are. Hittills har jag inte träffat en enda gnällig pensionär, snarare tvärt om. Positiva och glada. Efter eftermiddagens volta åker vi till Berit T för att hämta hallonskott. Det tackar vi för. Masmästare Tomas var hit för att kolla ett fönster vi inte kan öppna. Ruttet, löd domen och vi får det fixat till våren då vi tycker det blir för kallt nu. Efter middagen ska vi åka till Sågmyra och hämta lite verktyg. Vid Vårdcentralen fick jag möte och jag var tvungen att hålla undan och körde in i trottoarkant som är så vass så däcket gick sönder. På med ett löjligt reservdäck. Vi får försöka få ett nytt däck i morgon tidigt då vi har tid hos Åsa Vet i Leksand. Halv åtta hos mig och Trädgårds onsdag avslutade en jäktig dag.

Torsdag 10 Okt: Vaknade till väckarklocka denna morgon. Anledningen är att jag ska försöka få ett nytt däck till bilen. För att hinna upp till Åsa Vet i Leksand. Det gick bra att få akuthjälp med däcket. Talade om att jag var intresserad av deras däckhotell. Varför inte kosta på, för att slippa byta däck och lagra däck i vårt lilla förråd. Vi kom i god tid till Leksand, så vi kunde gå en volta med Bosse före utsatt tid hos Åsa Vet. Birgitta och jag åkte sedan till Korpholen. Jag glömde, på grund av många it-jobb och punkteringen på bilen, att ringa Lasse J om elen. Det var bara till att sätta "fyr under pannan". Vid tolvtiden får vi hämta hem Bosse. En spak kille, men skälla på något kunde han, mötte oss. Diverse inköp och sedan till Korpholen. I går beställde jag två förpackningar ägg av ÄggMärta! Inga kontanter har vi så Birgitta får åker till Bankomaten i Insjön. Äggen hämtar hon på hemvägen. Bosse sitter nu på farstubron och fundera säkert på varför han mår som han gör. God middag, Kycklingburgare, Några teve program innan det är läggdags. Min onda rygg börjar ge sig tillkänna.

Fredag 11 Okt: Vaknade med en värkande rygg. Däck strul och annat bärande ger sig tillkänna. Det planerade arbetet blir inte av. Är jag inte bra i morgon så åker vi till Falun. En vetekudde eller en varm bastu vore inte så dumt. Några promenader och vatten hämtning går bra.

Lördag 12 Okt: En tidig volta med Bosse, en minusgrad, vinstilla och solsken vad kan man mer begära av en morgon på Korpholen. Ja en bättre rygg. Det får anstå med grangrenar till i veckan. Jag försöker mig på att kratta löv så även Birgitta. Bosse ska få en omgång med tandrengöring. Sedan löste vi Melodikrysset. Birgitta föreslog att vi ska åka via Dala Floda och hälsa på Elisabet och Reinier. Vi fikade och fick många skratt tillsammans. Dom bor så fint. Vi passade på att gå en promenad med Bosse. Sedan hem till Falun.

Söndag 13 Okt: Birgitta gick morgonvolta med Bosse och jag lade ryggen i hett bad. En envis rygg att värka, brukar gå över på några dagar. Känns lite kymigt att inte kunnat städa undan grangrenar uppe på Korpholen. Jag som sett fram mot några sköna arbetsdagar. I dag blir det en tur till svampskogen för att leta Trattkantareller. Hittade en del men jag plockade en svamp och ryggen sade stopp! Så Bosse och jag flanerade runt och ropade till hustrun var det fanns svamp. Vetekudden kom fram och värmdes upp. En promenad upp till hopptornet på Lugnet i frisk höstlukt. Skönt var det. I kvällen ska vi kolla det "Moraeus med mera" programmet där vi satt med i publiken. Det blir spännande att se och höra hur det slutligen blir. Det var ganska så trist att sitta som publik, tycker jag. Med omtagningar, kommenderade skratt och applåder. När Kalle kom in och pratade var det naturliga skratt och applåder!! Efter "Moraeus med mera" tittade vi på en Amerikansk dramakomedi, "Knight and day" med Tom Cruise och Cameron Diaz. En rolig film.

Måndag 14 Okt: Bosse promenaden på Jungfruberget. Vi morsade på Sigmundsson innan vi åkte hem. Efter frukosten ska jag iväg på datorjobb hos en SPF are. Bosse och Birgitta är ute och kom hem alldeles efter mig! Bosse rusar upp för trappan och sitter nu framför dörren. Vid ett telefonsamtal till Hedlund får vi svaret. Dom och Gizmo har varit här. Vi ska på SPF mottagning av nya medlemmar. Sedan bjuder Birgitta oss på mat. Gott var det! Nicke och jag gick en volta med hundarna. En sväng ner till systemet, jag har en beställning av Côtes-du-Rhône Saint Vincent som anlände i dag. Nicke kom med en bra idé. Vi åker tillsammans upp till Korpholen och kör bort granriset. På kvällen några teve program.

Tisdag 15 Okt: En tidig morgonvolta med Bosse. Sedan frukost och Birgitta fixar mat åt oss skogshuggare. Vi får mycket uträttat i ett härligt höstväder. Bosse gillar läget. Han lånade en handske av mig och den gömde han så att jag inte hittade den. Nicke letade också. God mat åt vi och mot kvällen for vi tillbaka till Falun och Hökviken. Tack Nicke för hjälpen, som körde ris i sin släpvagn. Några teve program innan det var dags att sova.

Onsdag 16 Okt: En sväng upp till Korpholen i dag med. Lövkrattning står på agendan. Det blev bara fem säckar löv i år mot förra årets tolv. Synd att grannen inte tog ner sin stora lönn som dom pratat om. De stora löven ligger över tunet mot gäststugan. Min hjälm som jag lappade ihop med lim och isolertape höll inte länge. På hemvägen for vi till Clas i Sjön för att handla en ny skyddshjälm, fick en för 199 Kr. Birgitta kom på att hon glömt mobilen på brokviste på Korpholen. En ny vända dit. Även Rältagården fick besök. Pelles Pölsa köpte jag, några förpackningar. Hem sedan och fiskbullar till middag. Gott, gott! Halv åtta hos mig, är ett teve program vi inte vill missa. Så även i kväll.

Torsdag 17 Okt: Birgitta gick morgonvoltan med Bosse. Jag har lite ont i knät. Jag råkade vrida till benet när jag flyttade okluven ved. På med knäskydd så går det bra. Kerstin H kom in från Hökviken för att följa med Birgitta på Bankdamernas promenad. Alla tyckte det var trevligt att Kerstin är med, enligt Birgitta. Jag förbereder frukosten. På eftermiddagen blir det Myran som promenad val. Vi ska köpa en presenning till Korpholen. Att lägga över trädgårdsmöbler och även över den okluvna veden. Birgitta bjöd på fläsklägg och rotmos till middag. Det var så gott, länge sedan vi åt fläsklägg. En sen vända med Bosse och sedan hopp i nybäddad säng.

Fredag 18 Okt: Rivig morgon för somliga. Birgitta har tvättstugan klockan sju och jag har sjusovare morgon. Bosse klagar på ordningen och väcker mig för morgon volta. Även mobilen påkallar uppmärksamhet. SPF are behöver hjälp. Turligt ringer båda i dag och tidigt. Hustrun påpekar att sex timmar har jag varit borta. Vi som ska till Hökviken och våra vänner Hedlunds. Det vankas god mat, trevligt umgänge, bastubad och inte minst skogshuggare jobb. Jag startade med motorsågs service med en öl som sällskap. På kvällen bjöds en god ostbricka och rödvin. Efter en trevlig måltid och gott kamratskap, var det dags att koja in.

Lördag 19 Okt: I dag gratulerar vi Nilla Andersson Köping / Pagonda som fyller 69 år. Ha det gott Nilla. Kyligt ute, damerna är ute på hund volta. Nicke sätter fyr i köksspisen. Efter en god frukost börjar Nicke och jag att fälla några granar och köra röjsåg. Det var kul att röja sly, smågranar och annat för att öppna upp Nickes skogsskiften. Vi jobbade på till våra hustrur kallade till lunchmat. Sedan var det dags att gå till bastubadet. Det var skönt för en värkande rygg. På kvällen bjöd Kerstin på en älgstek och en gudomlig brunsås därtill. En verkligt god middag och en trevlig kväll. Vi tittade på Doobidoo. En trevlig kväll med goda vänner. Sov sent.

Söndag 20 Okt: Kall morgon minus nio. Kerstin och Birgitta tar morgon volta med hundarna. Efter frukosten klippte Birgitta Nicke och jag gick ut i skogen och körde vidare med att röja. Vid lunchtid bröt jag upp och vi packade bilen och for till Falun. Plums i badkaret för att mjuka upp rygg och lår som tar mycket stryk i stenig terräng. Jag lagad en internet router som inte fungerade. Jag lagade middag och Birgitta rastade Bosse. På kvällen några teve program innan det var dags att knoppa in efter en trevlig helg. 

Måndag 21 Okt: Det är fortfarande kyligt ute. Morgonens volta blev dryga sex kilometer utmed Gamla Fruns väg. Vi hörde skottlossning efter det att vi passerat vägen till Stångtjärn så vi vände tillbaka. Onödigt att vistas där älgjakt pågår. Jag planerar för att idka Dator jobb. Nu var det en ny dator som skulle testas. Läs ner några program. Inplanerat två besök, men det blev bara ett. En vända med Bosse innan middagen. Sedan teve, "Före eller efter" ganska roligt med årtals frågor. Vi tackar Kristina och Sören som vill ha Bosse över helgen.

Tisdag 22 Okt: Ut och pulsa i snön med Bosse! Nja inte så farligt som det låter. Det kom inte många centimeter och varmare väder är på gång. Birgitta har gymnastik och jag har en del it-jobb och ett SPF möte i dag. En stor del av dagen gick åt till datorjobb till SPF are. Fick även koppla in Telias support för att få en ny router. På kvällen träffade Bosse grannhunden Pontus med  Päron. Vi bytte några ord och Bosse tröttnade och vände demonstrativt ryggen åt oss alla. Några va de sedvanliga teve programmen avklarades innan sängen kallar. Det har regnat mest hela dagen.

Onsdag 23 Okt: I dag gratulerar vi Inga Wallgren Örebro, en i Tiogänget, som fyller 65 år. Ha en bra dag Inga, vi ses till helgen hos Hjalmar! Till lasarettet med Birgitta som ska på Röntgen. Bosse och jag traskar runt bland björkar och bilar under tiden. Angående bil, så pajade en lampa i går. Det var att åka upp till Carlia Bil och få den utbytt. Beställde tid för att programmera en ny nyckel till bilen också. I dag blev det drygt sex timmar dator hjälp åt SPF are. Bosse är tydligen inte glad över att jag är borta så mycket enligt Birgitta. Han satt vid kopparbergs kyrka och nekade att gå vidare. Tur var att jag var klar och var på väg hem. Birgitta bjöd på en god potatissoppa. Några teve program innan kojen kallade.

Torsdag 24 Okt: I dag blir Bosse utan husse igen. Jag ska på SPF samling på Rankhyttan, heldags möte. Birgitta och Kerstin ska gå till Stångtjärn. Bosse får sova! En bra dag med många givande diskussioner om medlemsvård och inte minst min och Peos ekonomi information. Rankhyttans mat är super god, lax åt vi och jag får erkänna att det är gott. När jag kom hem så tog vi Bosse på långpromenad. Skönt med frisk luft efter en dags innesittande. Kvällens nya teve program "I huvudet på Gunde Svan" var verkligen roligt och bra. Vi kan rekommendera det!

Fredag 25 Okt: I dag har jag tre IT jobb att roa mig med. Det var uppklarat på fem timmar så sedan kunde jag göra helg. Vilket fint väder det är, soligt och varmt. Jag cyklade ner på stan för att handla. Lite olustigt att cykla bland bilar och med dåligt balanssinne som jag har dragit på mig!! Till middag fick jag Pelles Pölsa och Märtas ägg från hennes spralliga höns. På kvällen några teve program som vanligt innan sängen kallade.

Lördag 26 Okt: Birgitta går på morgonvolta med Bosse. Efter frukost åker vi till Kristina och Sören som har fått äran att umgås med Bosse till i morgon. Nu är vi på väg till Örebro och Tiogängets gemensamma revy besök, "Gilla Hjalmar". En paus på ett litet kaffe med god paj, tack Kerstin och Nicke för det. Lite problem att hitta till Best Western då jag programmerat färddatorn till ett annat hotell på samma gata. Det blev en tur på små gågator och någon förbjuden vänster sväng innan vi var framme. Nu är vi installerad på hotellet och ska snart gå och äta gemensamt med övriga i Tiogänget. Vi äter på en Grek restaurang, Efesos som ligger nära hotellet. mycket god mat, det är många som vet om det, fullt med gäster. Två taxibilar kom och hämtade oss för resa till "Gilla Hjalmar". Föreställningen var bra och vi satt på balkongen och såg nog bättre än ätande gäster framför scenen. Vi fåt tacka reseledare Nicke, för bra sittplatser. Efter föreställningen kom våra taxikillar och hämtade oss. Nya Parkteatern ligger ju inte i centrum precis. Vi får tacka Inga och Roland för deras "taxikompis" ordnade smidig transfer. På "natten" vankade vi gamlingar runt bland småbarnen och letade efter ett vattenhål. Det blev till sist en hotellobby nära vårt hotell, där vi kunde släcka vår törst. Nöjda med dagen knallade vi hem till hotellet. Birgitta och jag satt en stund och smälte dagens händelser.  

Söndag 27 Okt: I dag gratulerar vi Jan Orrbén Lidköping som fyller 68 år. Ha en bra dag Jan. Vi åt en god frukost och efter den var vi bjudna ut till Inga och Roland på kaffe och en god paj. Vi umgicks en stund. Vi konstaterar att vi har det trivsamt när vi träffas. Resan hem till Falun flöt på och Bosse blev glad när vi kom. Kristina och Sören är populära hos Bosse så det har gått bra. Jag köper Kebab tallrik så vi slipper att laga mat i dag. Dags för volta med Bosse innan vi löser Melodikryss och kollar på en del teve program från Lördagen.

Måndag 28 Okt: I dag blir det Gamla fruns väg med Bosse. Han vädrar och vill in i skogen. Slaktavfall från en älg är det som lockar. Nötskrikor käkade på kadavret. Det blir två vändor med dator jobb, vilket inte var lika roligt. Mat inköp på ICA Maxi och samtidigt en sväng med Bosse. En stor del av området Myran är nu inhägnat och ska saneras från eventuell blindgångare. Undrar om det blir bebyggt med bostäder. Rensat en dator som ska köras till ÅVC. Bosse nekade kvällsvolta, tycker väl att det var trist väder.

Tisdag 29 Okt: Birgitta är på gymnastik. Bosse grinig och sur för att han inte fick gå den väg där slaktavfallet ligger. Så det blev en långsam volta, Bosse sitter mest på rumpan, på lika dåligt humör som jag. Vi ger upp och åker hem. Lisbet L vill ha hjälp med inköp, tre kartonger kopierings papper. En vända upp till ÅVC med datorskrot och annat skräp. Sedan åker vi upp till Stångtjärn där det blir nästan fem kilometer. Bosse nu piggare på att motionera. Birgitta lagar en god middag, köttfärsbiffar med god sås, Bosse tyckte också att det var gott, man får vara glad att dekoren på tallriken är intakt!! Försökte titta på en gammal svensk film, men orkade inte med ljudet. Filmen var från den tiden alla pratade lika och gällt. Bosse tror han är en katt!! Han fångade en mus nu på kvällsrundan, inget pussande där inte!

Onsdag 30 Okt: I dag ska vi åka upp till Korpholen för att klyva ved. Vi snodde på och kom iväg vid åtta tiden. Fick för mig att hydraulolja saknades. Jagade runt ett par timmar innan jag hittade hydraulolja på OK Leksand. Inte saknades hydraulolja. Nu har jag på lager. Testade med nya kontakten och det fungerade bra. Birgitta drog ris och bar fram ved. En volta med Bosse blev ett kärt avbrott. Vid mörkrets timma for vi via ÄggMärta och Leksandsbröd, till Falun. Bokat om några åtagande från fredag till i morgon så vi kan åka till Hökviken och bada bastu. Middag och övernattning. Det blir trevligt som vanligt när vi träffas.

Torsdag 31 Okt: Bosse snusade länge i dag! Det blev sent för killen i går kväll!! Vi gick en kortare volta. Birgitta har stavgång och jag ska hjälpa till med laptop inköp. Det drog ut på tiden i affären så vi skjuter på installation och backup till nästa vecka. Jag får tid att hämta Birgitta vid parkeringen mot Stångtjärn. Vi passar på att gå en runda i skogen med Bosse. Jag har en tid hos Carlia Bil, för programmering av en ny SAAB nyckel. Där rök en ny tusenlapp! På eftermiddagen en ny SPF are hör av sig och jag kan få det fixat på eftermiddagen. Bra nu kan jag snart göra helg med endast Karin N i morgon förmiddag. Birgitta bjöd på en god Purjolökssoppa till middag. Sedan några teve program. En sista kvälls volta med Bosse sedan i säng.

Fredag 1 Nov: Kalo Mina. Vaknade tidigt för att testa Yahoo inställningar. Även Yahoo Mail begär att konto ägare ska uppdatera sina inställningar. Vilket inte är det enklaste. Efter morgonvoltan var det dags att åka till Karin M, som nu är en följetong. I dag lyckades jag överlista en trilskande dator. Nu är det dags att åka ut till Hökviken. Nicke och jag vandrar i väg till Bastu badet. Skönt att "löga sig på herrars vis". Det är också trevligt att träffa "gubbarna" och prata. Sedan vandrar vi hem till ett dukat bord. En god rotfruktsgratäng bjöds vi på till köttet. Efterrätten serverades i teve rummet till Doobidoo och Skavlan. Några vänder med hundarna Gizmo och Bosse blev det innan dagen var till ända. Tack Kerstin och Nicke för en trevlig kväll med god mat.

Lördag 2 Nov: Nicke och Birgitta tog hand om morgon voltan med hundarna. Jag sov och Kerstin förbereder frukosten, men jag är ju äldst i gänget så något privilegium ska jag väl ha!! Efter en god frukost tackade vi för en trevlig umgänge och for till Falun med Birgitta och jag fortsatte upp till Korpholen. Jag ska försöka klyva upp den ved som är kapad. Jag får väl se vad jag hinner med till söndag kväll. Lasse J kom på besök. Lasse behöver ha sin klyv snart, men som alltid är Lasse av den naturen som inte hetsar. Jag får se till att jag hinna med att klyva nästa vecka. En skön volta med Bosse på efter middagen. Pelles Pölsa lagar jag på kvällen och det gillar även Bosse. Birgitta ringer och berättar att Åsa och Anders förgyller Bosses helg när vi ska på Värmlands Operan med SPF och vännerna Kerstin och Nicke.

Söndag 3 Nov: Bosse var pigg och ville ut redan vid sjutiden. Vi gick stora å rundan, en frostig och vacker Sjöbotten. Sedan hem och satte fart på spisen och en kopp kaffe satt bra i kylan. Utomhus jobbet kallade. Nu är den kapade veden kluven. Granen får vänta till våren, travad utomhus. Jag får ta i tu med den ved som ligger i vedboden som behöver klyvas. Jag får fixa det i veckan, då Lasse J behöver sin klyv. Travet i Eskilstuna i dag var spännande. Vår häst kom trea med ett bra odds. En ny å runda och sedan plockade jag ihop och stängde för att åka till Falun. Det duggar ute nu, men jag hann med det jag tänkt. Mörkerkörning är inte det roligaste man kan ta sig för i duggregn. Birgitta bjöd på god mat och jag fick en snavare till maten. Några teve program innan det var dags att koja.

Måndag 4 Nov: Birgitta skötte morgonpromenaden med Bosse. I dag fick jag den ovanliga förfrågan från en SPF are. Han vill ha hjälp med att byta en glödlampa i hallen. Han blandade nog ihop mitt IT-väntjänsten med väntjänsten som består av SPF are som hjälper till med ett och annat. Jag låtsades inte om det utan åkte dit och lagade hallampan. Sedan ett besök hos en som köpt ny laptop. Där ska jag flytta Norton till den nya! Birgitta åker buss med Anders till Borlänge, för att tillsammans med Åsa gå på IKEA. Jag har beställt ett laptop ställ och vinställ. På kvällen en koll på "Halv åtta hos mig" och "Vem tror du att du är?". I dagens program handlade det om Mårten Palme, som är släkt med Gustav Vasa bland andra kungligheter. Bosse har varit lite låg idag. Först nu på kvällen käkade han upp sin mat.

Tisdag 5 Nov: Bosse och jag gick en skön morgonvolta. Några plusgrader. Birgitta på gymnastiken. Bosse får klara sig själv då jag har några IT åtagande, samt att PEO och jag ska se över budgetäskandet i SPF. På eftermiddagen återbesök hos en SPF are som köpt ny Laptop. Windows 8 är helt nytt för mig. Kan bli lite knivigt och jag får försöka lära mig det. Önskade jag haft en dator med Windows 8. På kvällen var vi med Kristina och Sören på Dalasalen. Där var det buffé och underhållning, Hagströmsgalan. Vilka artister, bland andra Lasse Åberg med Stig Helmers Experience. Peter Carlsson, Meta Roos, Clas Yngström, Pelle Lindström och en duktig Kenny Håkansson med flera. God mat och trevlig, men så sent det blev. Bosse var då glad när vi kom hem. Tack Kristina för bilskjutsen.                   

Onsdag 6 Nov: Efter frukosten lastar vi bilen och åker upp till Korpholen för att klyva ved. Några timmer vill Bosse gå en lång volta. Det blir runt Knutsgårdarna och Jonheden. I Knutsgårdarna träffar vi Barbro L som vi får en pratstund med. När vi anländer till Jonheden ser vi att Lasse J haft besök! Det är vildsvin som har bökat upp ordentligt på gräsmattorna. Även Blomberg har haft besök såg vi. Jag ringde till Lasse och han berättade att besöket var förra veckan. Jag lånar Lasses släpvagn för och kör tillbaka vedklyven som jag lånat. Sedan hem till Falun. Pratade även med Nicke om skogsarbete. Några samtal och e-mail om behov av hjälp med datorer. Några teve program och en sen vända med Bosse avslutar dagen.

Torsdag 7 Nov: Efter frukost tar Bosse och jag en långpromenad och Birgitta ska promenera med "Banktanterna". Jag har några dator jobb att bestyra på för och eftermiddag. Birgitta har tvättstuga. På kvällen god mat och en nubbe OP Andersson! Sov sedan gott trött efter en jobbig dag.

Fredag 8 Nov: Sov länge i dag. Birgitta gick med Bosse. Ett datorjobb på eftermiddagen. Har nu köpt en bok om Windows 8. Många sådana träffar jag på så det är bäst att läsa in sig. Några teve program och sedan i säng.

Lördag 9 Nov: Vi har tänkt oss en lång volta med Bosse, så blev det inte en halvmil drygt gick han med på. Bosse tror mer och mer på att han är en spårhund eller jakthund. Nosen i backen för jämnan väldigt noga vi vissa buskar. Varenda blad ska fingranskas! Det är ju han som ska trivas! I dag har jag inga åtagande, ett telefon förfrågan bara. Jag upptäcker att webbsidan har raderats på min laptop. Hämtat hem den från en server. Upptäcker Ni något felaktigt så hör gärna av Er. Birgitta var upp till Lasarettet för att besöka Bibbi R. På kvällen teve som vanligt.

Söndag 10 Nov: Denna morgon gick det bättre med volta, 6.5 kilometer i blandad terräng. I bland undrade vi, hur skotare och fordonen som kör ut timmer till farbar väg tagit sig fram bland sten och gropar. Bosse var lagom trött när vi kom fram till Gamla  Fruns väg, han har ju korta ben. Vi lunchade i dag på Geschwornergården, lite torr var både fisken och kycklingen. Mycket folk, det var bokning då det är Fars dag. Vi fick dock ett bord ändå. Sedan for vi till Lasarettet för att hälsa på Bibbi R, hon verkade pigg. Birgitta stannade kvar och jag åkte för att få bilen tvättad. Sedan hem till en glad hund. Åsa och Birgitta går på bio "Diana". Bosse och jag går en volta under tiden. Sedan löser vi Melodikrysset. I säng med Windows 8 litteratur, måste ju kunna behärska även nya operativsystem.

Måndag 11 Nov: En snabbvända med Bosse på grund av styrelsemöte i SPF. Birgitta går en lång promenad vid middagstid. Hans T och jag har i uppdrag att öppna ett skåp som gått i baklås på expeditionen. Metallbor och det var fixat. På eftermiddagen IT väntjänst. På kvällen bland annat Fotbollsgalan.

Vilken skön samling träskulpturer. © foto: Bengt Ahlstrand

Vilken fin samling trädskulpturer.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 12 Nov: Vaknade tidigt, pigg och utsövd. Efter frukosten beger Bosse och jag oss ut på en skön morgonvolta. Fem grader varmt ute. Birgitta går på gymnastik med banktjejerna. Displayen på bilen påminner att vi ska ta kontakt med verkstaden för service. Jag fick en tid i morgon klockan tio. Nu har ja hittat en lämplig printer till SPF kansliet, en Samsung SL-C460W. Även datorn behöver hottas upp. Två SPF jobb i dag. Ett hos en gammal bekant. Nicke ringde och berättade att det blir inget skogshuggare läger denna vecka. Några teve program avlutade dagen.

 

Onsdag 13 Nov: Vi går morgonvoltan med Bosse, i samband med att jag lämnar bilen hos Carlia. Efter frukosten var det dags att brottas med e-mail krångel hos en SPF are. Mycket märkligt fel. Så fort man rör pekaren så kopplas internt ned. Surf går hur bra som helst. Vi fick hämta bilen på eftermiddagen. Vi for direkt till SJ Resecentrum i Borlänga där jag bokade tåg till Samos resan. Väl tillbaka i Falun fick Clas i Sjön besök. Vi handlade nya sänglampor då det gamla tagit slut (gott sönder). Birgitta bjöd på en god fiskmiddag. På kvällsvandringen mötte vi hunden Skorpan med matte och husse. Försöker få tag i något billigt boende på Arlanda för att slippa sitta uppe på natten. Verkar redan vara fullbokat. Får prova i morgon igen. Några teve program och en sista volta med Bosse innan sängen kallar.

Torsdag 14 Nov: Denna morgon är vi båda jäktade, därför en kortare volta runt i närområdet. Birgitta har stavgång med bankbrudarna. Kerstin H är förkyld men vi hoppas att hon ska var frisk till Lördagens begivenheter. Jag har träff med nuvarande kassör och revisorerna i SPF. Sedan några besök för dator hjälp till SPF are. Där går säkert dagen. Det är många trevliga människor man träffar i mitt "jobb". Birgitta bjöd på en lasagne som var så god. Skickat ett e-mail till Rest and Flye, vill inte sitta på flygplatsen på natten, Det är nog ett ålderstäcken. Våran Julia och Stavro ringde och vi kunde berätta att jag ska åka ner. Sedvanligt  så kollade vi en del tv program. Bosse och jag gick en sen volta, kanske vi skulle träffa Skorpan.

Fredag 15 Nov: Birgitta tar med sig Bosse upp till Birgitta S. Dom ska dra på en väv. Jag kör damsugaren och plockar med pappershögen. Mannen som vill ha hjälp med lampbyte ringde i dag igen. Jag hänvisade honom till fastighetsskötaren. Lite besviken lät han. Fixade med bilder åt en dam. Torsten och jag gick till The Bishops Arms där vi träffade ett gäng gubbar som har stambord där på fredagarna. En trivsamt ställe och trevlig stämning. På kvällen tittade jag på fotboll. Sedan till sängs.

Lördag 16 Nov: Så här i efterhand gratulerar vi Marie Ekman som fyllde 50 år den 14 nov. Har den äran! Nu är det mycket som sker. En snabb volta med Bosse. Jag åker till Hökviken och hämtar Kerstin och Nicke. Onödigt att deras bil står här i helgen. Vi ska vi åka till Karlstad med SPF för att gå på Operan och se Shrek. Bosse får kampera hos Åsa och Anders. Efter att vi installerat oss på Stadshotell Elite knallade vi några hundra meter till Operahuset. En bra föreställning med imponerade dekorväxling. Värd att se. Supen intogs senare på restaurang Munken. God mat och dyrt vin! Trötta och nöjda med dagen somnade vi i sköna sängar.

Hotell Elite Karlstad. © foto: Bengt Ahlstrand     Operahuset i Karlstad. © foto: Bengt Ahlstrand     Operan Shrek Karlstad. © foto: Bengt Ahlstrand     Middag på Munken. © foto: Bengt Ahlstrand

SPF resa till Karlstad Operan Shrek. Supé på Munken.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 17 Nov: Sovit gott i natt och efter morgon tvagning intog vi en god frukost. En del går på vernissage och vi andra promenerar en sväng på stan. Många krossade flaskor och skräp på gatorna i centrum. Trist att se. Ett besök på residenset väntade oss senare. Vi fick ett bra mottagande av Kenneth Johansson med personal. Kaffe och rulltårta före presentation och visning av residenset. På väg hem till Falun stannade vi vid Måltidens Hus i Grythyttan för att äta middag. God mat bjöds vi på. Hemma i Falun vid åtta tiden.

Studiebesök Residenset. © foto: Bengt Ahlstrand     Studiebesök Residenset. © foto: Bengt Ahlstrand     Studiebesök Residenset. © foto: Bengt Ahlstrand     Studiebesök Residenset. © foto: Bengt Ahlstrand     Studiebesök Residenset. © foto: Bengt Ahlstrand     Måltidens Hus Grythyttan. © foto: Bengt Ahlstrand

SPF på studiebesök hos Landshövding Kenneth Johansson i Karlstad. Middag på Måltidens Hus i Grythyttan.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 18 Nov: Sovmorgon, nej Bosse ville ut tidigt, han var klen i magen. En dusch var nödvändig när vi återvänder hem. Efter frukosten blev det ett nytt försök med en volta. Jag har några SPF uppdrag i dag, så efter en sen frukost begav jag mig iväg.  Vid sjutiden kom jag hem och Bosse ville genast ut. Vi fick en överraskande hundträff då en hund forcerade en port. Nu gick det bra då hunden, om än stor, var på gott humör. Bosse blev rädd och morrade. Till middag bjöd Birgitta på en god potatissoppa. Sedan tittade jag på bilder från helgens resa. Även tid att släktforska någon timma. En sen vända med Bosse och sedan i säng.

Tisdag 19 Nov: I dag gratulerar vi Elisabet Smits Dal Floda som fyller 64 år. Ha en bra dag  Bettan. Bosse tvärbromsar när vi har kört Birgitta till gymnastiken. Det var bara att åka hem. Jag har några uppdrag som IT fixare och det var klart vid två tiden. Nu kan jag ägna mig åt släktforskning. Till middagen kom Kerstin från Järvsö. Akupressur brudarna har träff. Kerstin S såg till att vi fick ett par glas rött till maten. Det tackar vi för. Jag gick en volta med Bosse på kvällen och sedan tittade jag på fotboll, ja åtminstone till Portugal gjorde mål. Peo ringde och berättade att jag har papper att hämta på SPF kansliet. Måste vänja mig vid att besöka kansliet mer än vid styrelsemöten.

Onsdag 20 Nov: Bosse var villig att gå en volta på stan. Janne W kom med en printer som inte var helt ok, vid utskrifter. Jag försökte att koppla upp den mot en laptop för att kolla drivrutiner. När Janne W kom hem så fungerade den. Hämtade hem Windows 8 till SPF laptop. Så nu kan jag träna upp mig på det operativsystemet. Det är ju annorlunda mot tidigare operativsystem. Var till Clas i Sjön och beställde en multiskivare åt SPF kansli. Kerstin S och Birgitta har haft Akupressur träff hela dagen, hemma hos Berit T. Pratade med Harry P via Skype, alltid trevligt att byta några ord med Harry. Även Bibbi R ringt och undrat över julmarknaden, om Birgitta kommer upp.

Torsdag 21 Nov: Bosse var inte villig att gå en volta på stan i dag. Vet inte vad som rör sig i hans huvud. Saknar säkert mattes sällskap. Birgitta är förkyld och får hålla sig inne och vila. Kerstin S for hem till Järvsö. Alltid lika trevligt att ha Kerstin som gäst. I dag har jag ett tufft jobb med SPF are, som fått ett snap.do. Ingen trojan men elakartat, som tar över alla möjliga inställningar i webbläsaren. Förvånandes enkelt att fixa. Jag var själv överraskad att det var så enkelt. Det är nog så att man har hjälp av tidigare kunskaper om operativsystems uppbyggnad. Mer positiv händelse i dag är att Birgitta vunnit biljetter till Dramaten. Njöt av Gundes teveprogram, han är otrolig att ha ställt upp på dessa utmaningar. En sen vända ned en glad och sprallig Bosse.

Fredag 22 Nov: Klarblå himmel, fem grader kallt och vidstilla. Till och med Bosse är nöjd med vädret. Med andra ord en skön morgonvolta. Birgittas förkylning är något bättre i dag. Per L ringer och är i Falun och fått nya dongle för 4G. Däremot saknades simkortet som kommer separat. Så det blev ett kort besök. Löste ett inloggningsproblem till Hotmail. Bokat in en ny SPF are till måndag. Ny dator, troligen Windows 8 som operativsystem. Det är en stor omställning att gå från tidigare OS till åttan. Var och hämtade printern som jag beställt till SPF. Några vändor med Bosse och sedan några teve program innan sängen kallade.

Lördag 23 Nov: Klarblå himmel även denna morgon. Så vackert ute. På Samos är det växlande molnighet och regn, vilket gör Stavro lycklig. Efter morgonvoltan och frukost är det dags att lösa veckans Melodikryss. Bosse längtar ut igen, det blev en tur upp till Gamla Fruns väg. På eftermiddagen kom Gizmo och Nicke. Vi ska ha sällskap med Gizmo några dagar medan Hedlund och svärmor åker färja. Teve på kvällen.

Söndag 24 Nov: Morgon volta med hundarna. Sedan frukost. Dagens eftermiddags tur blev dryga milen, efter Gamla Fruns väg. Hundarna gillade det och jag fick också en genomkörare. En vända i badkaret för att mjuka upp benmuskler. På kvällen teve och sov tidigt.

Måndag 25 Nov: En tidig tur upp till Gamla Fruns väg. Efter ett par kilometer vill hundarna hem. Inte mig emot, känner av en begynnande förkylning. Birgitta fortfarande krasslig. På hemvägen såg vi en fin Rådjurs bock gående över vägen. Jag intog ryggläge några timmar. Frusen och snorig. Birgitta och jag åkte till hudrastgården vid Tisken. Försedda med två tennisbollar försökte vi få fart på hundarna. Det blev en runda upp på Gamla Fruns väg där även Birgitta var med. Jag var sugen på kebabtallrik och Birgitta Pizza. Jag for i väg och handlade. Sedan lite teve och en sista natt rastning av pojkarna.

Tisdag 26 Nov: Nu är det min tur att dela Birgittas förkylning. Känt det några dagar och hoppades att jag ska klara mig. En vända med två glada killar i kylan, minus sex. I dag travar vår häst, Bankers Garcon i Eskilstuna. Han har gått bra de senaste loppen och är väl förhoppningsvis på gång igen! Kerstin och Nicke kom för att hämta hem Gizmo. Gizmo blev så glad och Bosse också! Vi fick Calvados och Glögg, stort tack för det Hedlunds. Bosse blev lite rastlös när Gizmo åkte hem så jag for upp till G.F.V. och rastade honom på nya stigar i skogen. Handlade honung på hemvägen för att bota våra halsar! En god kyckling pytt till middag. Sedan sedvanliga teve program.

Onsdag 27 Nov: I dag gratulerar vi Lars Jobs Jonheden, som fyller 56 år. Ha en bra dag Lasse. Birgitta följde med upp till G.F.V. för att rasta Bosse, det blev drygt fyra kilometer trots hosta och snuva. Birgitta blir inte bättre i sin förkylning. Jag gjorde ett SPF besök, akut var det. Jag förvarnade om att jag är förkyld. Fortsätter med att renovera grekdatorns Front Page. Måste föra över massa filer från Active24 servern. På kvällen några teve program. 

Torsdag 28 Nov: En tidig volta med Bosse och sedan en god frukost. Jag har jobbat mycket med webbsidans strul, på grekdatorn. Detta rendera en långsam lina, då jag förbrukat mima 40 Mbit/s. Det känns surt att jag har ett abonnemang med begränsning, så jag får se över det inför nästa period. I dag var det storhandling. Jag gick med Bosse uppe på Myran medan Birgitta valsade runt bland spenaten, ja det var inte så mycket grönt med hem. Träffade på SPF are och fick en pratstund. Birgitta bjöd på en alldeles supergod kyckling filé med en god sås. Jag bidrog med Gammeldags "smörslungade" makaroner, proffsigt va!! Efter teve tittandet, gick jag en sen vända med Bosse.

Fredag 29 Nov: En i början ovillig dog i dag. Fick med lock och pock tvinga Bosse ut på vägen. Efter några hundra meter gick jag in på en stig, då blev det fart på nos och tassar. Bosse hjula iväg och fick troligen spår på ett rådjur. Med den iver, han slet nästan av mig armen, som han drog i väg befäster bara vår tvivel om att Bosse bara blir en gullig sällskapshund! Det går med andra ord inte att låta honom vara lös. Han dra iväg på allt som rör sig. På Samos, han var ung då, kom Bosse i fyrsprång när jag busvisslade! I dag vankades Risgrynsgröt till frukost. Det var godis det. Dagen har jag ägnat åt Windows 8 studier. Några vändor med Bosse som vanligt. Bland annat uppe vid Myran. Birgitta leder förberedelser med adventsstakar och annat vackert. Efter diverse teve tittande gick jag en sen vända med Bosse. Vi träffade på Skorpan och husse Torsten.

Lördag 30 Nov: Både Bosse och jag sov länge. Men vi var ju sena i säng i går. Det blev en kort kissväng innan Melodikrysset. I dag ska vi få hjälp av Janne S i Sågmyra att byta till vinterdäck. Janne fixade det snabbt. Mari och Janne var sedan till skogs för att hugga en gran. Vi for hem och jag ringde upp en SPF are som behöver hjälp. Jag for dit och fick till slut liv i datorn. Körde en del rensningar. Väl hemma ville Bosse ha med oss båda på volta. Birgitta är nu mycket bättre i sin förkylning. I dag vankas det fisk till middag. Sedan blir det teve.

Söndag 1 Dec: Kalo mina! Halt ute tur att vi fick hjälp av Janne S med vinterdäcken i går. Än en gång tack Janne, det var vinterväglag och hård blåst på väg till Stockholm. Bilen krängde ordentligt ibland i byarna. Jag överaskar Birgitta med biljetter till en extrainsatt föreställning av Priscilla på Göta Lejon. Åsa och Anders var villiga att umgås med Bosse och var deskreta. Hämtade Bosse när vi åkt. Två timmar före avresan till Stockholm avslöjade jag det hela. Mest för att Birgitta kan klä sig som hon vill. Vi stannade vid köpcentret i Valbo för att vittja en uttagsautomat på några hundra lappar. I blåsten fick jag inte på mig jackan, jackan fungerade som ett segel på en fullriggare, ja jag var nykter! Mycket snurrande i Stockholm innan vi kom till Göta Lejon. Götgatan var delvis avstängd för en byggnadsställning som svajade betänkligt. Tack Kerstin H för att du uppmanade mig att åka redan klockan elva. Tidsoptimisten Bengt tänkte starta tolv. Vi kom en halv timma innan föreställningen startade. En härlig och tjusig dragshow med en duktig Björn Kjellman, vars röst fick mig att tro att det var Krister Lindarw. På hemvägen for vi via Enköping så vi kunde äta mat på Dinners Ekolskrog. Resan hem gick med fart. Jag släppte Birgitta och åkte för att tanka upp bilen, 14,03 kr/l på Jett Falun. Bosse var hemma när vi kom och blev så glad. Tack Åsa och Anders för er insatts för vår trevliga resa. Lite svårt att hoppa i bingen direkt. Vilken namnsdag det blev!!!!

Göta Lejon Stockholm Priscilla.© foto: Bengt Ahlstrand     Finaldags av Priscilla på Göta Lejon. © foto: Bengt Ahlstrand

Priscilla på Göta Lejon.

© foto: Bengt Ahlstrand  

ndag 2 Dec: Vi är tacksamma över att Bosse inte hängde på dörren i morse. Vi är lite trätta efter gårdagens snabbtur till Stockholm. Det gäller ju att hålla bilen på vägen i stormbyarna. Vi gick alla tre på Gamla Fruns väg. Bosse fick sedan en behövlig tvagning. Frukost och sedan var det dags att rusa vidare. AU sammanträde med SPF om budget för 2014. Hjälpt en SPF are med utskrifts problem. Bosse ville ut på promenad när jag kom hem. Middagen i dag var en av mina favoriter. Keso och tonfisk samt "lite" grönt. Clas i Sjön har Club kväll för medlemmar. Vi fick 15 % på inköpen mellan 17 och 19. Vi var där och handlade. Citruspress, lampa till sovrummet och lite annat. Några teve program och sedan en kvällsvolta med Bosse.

Tisdag 3 Dec: Vaknade tidigt och kan inte somna om. Funderar på vad som är fel i grekdatorn. Får tråckla länge innan jag hittar på dagboken till webbsidan. Har hittat ett par elakingar som jag fått bort. Finns en till som jag funderar över. Varför det blev svårt att somna om. Vi gick en lång volta uppe vid Stångtjärn. Soligt och vacker. Ett äldre par åkte skridskor på isen. Vi mötte även Kristina och Sören. I dag har jag två SPF are. Tvättade bilen och körde Birgitta till Tisken parkeringen, bankpensionärerna ska åka till Romme Alpin för att äta av deras julbord. En trilskande dator var första uppdraget. Efter några timmar får jag ge mig för i dag. I morgon hämtar jag datorn och jobbar vidare hemma. Snabbare internet och möjlighet att tillfälligt sätta i mer minne för att snabba upp sökandet efter virus.

Onsdag 4 Dec: Sov länge idag. Sedan morgonvoltan med Bosse. I dag mötte vi Skorpans matte och Husse. Hämtade hem en laptop som trilskas. Tyvärr har jag inget internminna som passar att sätta in. Ett uppdrag till innan kvällen. Jobbar vidare med laptop. Kollade lite teve, sedan läggdags.

Torsdag 5 Dec: Vaknade tidigt och fortsatte med en trilskande laptop. En snabbvända med Bosse, frukost och sedan besöker jag en SPF are. Det besvärliga med dessa besök är att ofta lite internminna. Detta gör att det mesta tar sådan tid. Hämtat hem NOD32 testversion och genomsökningen av hårdisken tog timmar. Nu är det fixat. Ringt Hans T om att det finns DDR-II ramminnen hos Kjell & Company. Ska sedan sätta i dom åt Hans. En tur upp till Rusta och andra affärer för diverse inköp. Birgitta är snäll och knallar ut med Bosse då det drar i hop sig för mig. Mycke måste fixas innan jag åker till Samos. På kvällen fick jag igång laptop en stund. Kunde köra några tester och uppdatera en del drivrutiner! Sen var det "god natt" igen. Nu lägger jag mig och "sover på saken".

Fredag 6 Dec: I dag gratulerar vi Sven Lång Gävle / Pythagorio på sin födelsedag. Ha en bra dag Sven, jag åker ner på fredag. Det blev en halkig och blåsig volta med Bosse denna morgon. Birgitta har tvättstuga och jag gör framgång med en trasig laptop. Peppar, peppar att det håller i sig nu. Kört en del tester och rensningar och nu äntligen fungerar datorn. En vända upp till Gamla Fruns Väg med Bosse. Vi fick puls omkring i snön och Bosse var på bushumör, snodde runt som ett skållat troll. Nu var det dags att återlämna en fungerande dator. Dem var nöjda och glada. Handlade på hemvägen. Nu är det helg. Vin och Birgittas goda "bråttom köttbullar", pannbiff med andra ord. Några bra teve program före sista kvällsrundan med Bosse.

Lördag 7 Dec: Morgon voltan gick som vanligt på isig Gamla Fruns väg. Bosse gillar snön, skuttar som en yster kalv. Birgitta ska till Åsa och baka godis. Jag och Bosse hemma och jobbar. Kerstin och Nicke ringer och vi planerar för morgondagen. Synd att Bosse är lite hängig så jag inte vill åka ut till bastubad. Han kräktes för andra dagen i rad. Vet inte vad det kan bero på. Eftermiddagen ägnade jag mig åt att leta bilder till Räv-Lenas Vänners årliga vandring till Spjärsbodarna. Hoppas att få med några bilder i deras almanacka. Hämtade Birgitta, när bak och godis jobbet hos Åsa var klart. Birgitta bjöd på en formidabel Knycklig gratinen. Några glas rött satt inte helt fel! Kvällen i övrigt var trevlig, efter teveprogrammen såg vi på några VHF band. Från Räddningstjänsten övning med Gagnefs Älvtrafik, som Lasse Rydén filmat. Birgitta var den skadade. Kan känna att jag vill köra båt!!! Sedan såg vi en VHF från min födelsedag, med Harry P bakom Video kameran. Många av våra kära vänner på filmen finns inte mer.

Söndag 8 Dec: Morgonvoltan dryga halvmilen gick uppe på Myran. Inte bara Bosse leker där! Bilister som sladdar runt, ömsom i diket. Tur att man inte möter dom. Termo byxor och riktiga handskar kändes bra i kylan, minus 11. Väl hemma, smakar frukosten bra. En del av dagen har använts till att städa skrivborden. Sorterat papper till rätt pärm. Planerat inför morgonens styrelsemöte. En stund i badkaret kändes skönt och avslappnat. Kerstin och Nicke kom till oss. Dom bjuder oss på middag. Först gick Nicke och jag en vända med hundarna så att vi kan smita ner på stan med gott samvete. Vi blev bjudna på god mat på Restaurang China Thai. Vi var alla nöjda och mätta när vi äntrade hem för kaffe och hembakat! Än en gång stort tack Kerstin och Nicke för ett trevligt initiativ. Såg sedan på Helenius hörna med Loa Falkman som gäst. Så bra han är och rolig. Birgitta och jag gick en sen vända med Bosse innan sängen kallar.

Måndag 9 Dec: I dag gratulerar vi min dotter Zazza Hernborg Botkyrka som fyller 49 år. Ha nu en bra dag Zazza. En del förberedelser inför SPF s styrelsemöte. Två representanter från Vuxenskolan var kallade till mötet och vi fick en bra presentation av deras arbete och vårt samarbete. Vi avslutade ordinarie möten med en lunch. Sedan bar det av till SPF are för att montera in mer internminnen. Vilken skillnad på 2 GB och 4GB! SPF aren glad och tacksam, som så många andra som hottat upp sina datorer. Tänkvärt om Windows XP, som troligen går ur tiden den 8 februari nästa år. Ska jag köpa nytt eller uppgradera. Vi har e-mailat Emanuel på Friendly och bett honom via sin fru fixa bilförsäkringen till vår bil i Grekland. Åsa och Ander hjälper oss med bilskatten! Dom kan disponera bilen när dom är på semester. Efter en inte allt för bra dag känns det skönt att koppla av med hund och hustru framför teven. En sista kvällsvolta med en nosande Bosse, sedan är dags att koja.

Tisdag 10 Dec: I dag gratulerar vi Jan Ericsson Röjeråsen som fyller 66 år. Ha nu en bra dag Jan. Birgitta har gymnastik, sedan lunch. Jag ska upp till Korpholen för att kolla läget. Sedan blir det några SPF are som behöver hjälp. Det var bra på Korpholen. Inga älgar har hjälpt till med beskärning. En tur till ÄggMärta och Clas i Sjön på hemvägen. Försökte också att aktivera mitt nya bankkort! Med dåligt resultat, fel kod? Knappast men tordes inte prova fler gånger. Ringer hustrun och får klar att det är rätt kod. Jag steppar in på banken och där får jag klart besked, "Det är ditt nya kort du ska aktivera, inte detta här kort". Några samtal om datorhjälp på hemvägen. Stannar till vi vägen mot Stångtjärn och tar en promenad med Bosse. Fixar två IT besök för att sedan åka hem för Nobelfesten i soffan. Birgitta överaskar med bubbel och snittar. Bosse är pigg på en sen kvällsvända.

Onsdag 11 Dec: Nu närmar sig min resa till Samos. I dag gäller det att fixa kön av SPF are som behöver hjälp. Tre grader på Samos nu på morgonen. Varma kläder är det som gäller. Dagens volta med Bosse gick uppe vid Myran, tur att vi har broddar så halt är det. Birgitta har tid hos frisören och jag fixar datorproblem. På kvällen pratar jag med Nicke för att testa Skype. Sedan ringer jag till Stavro. Stavro frågar om jag kommer till dom på kvällen, givetvis, så gör jag det. Jag vet inte om jag ska bo på Farmen eller om jag ska höra med Karin i  Ireon. Jag vet inte hur ofta jag ska kunna uppdatera dagboken! Så hav tålamod!

Torsdag 12 Dec: Bosse har aldrig sölat så på en morgonvolta. Varenda strå, hålighet i snön ska undersökas. Det tog 1 timma att gå 3 kilometer.. han är rolig! Nu gäller det att spendera dagen effektivt. Nicke och Gizmo kom för att säga adjö, trevligt att dom kom och fikade. Birgitta och Kerstin promenerar med bank brudarna. Pratar med Karin M och PO om en del SPF inför årsslutet. Birgitta hjälper mig med att packa så att jag inte står utan några väsentliga saker. Jag höll på att glömma bilnyckel till Seat. Emanuel e-mailat att fordonsskatten för Seat är fixad. Bra. Nu är det bara bilskatten som ska betalas innan nyår. Fick ett akut datorproblem, men på vägen dit fick jag telefon om att det var löst. Bra kunde bli jäktigt. Nu är det att äntra tåget till Arlanda. Bordigkorten fixat via datorns hjälp. Tack Nilla och Perry för internet. Kunde inte checka in på kvällen bagage taggen gick bra. Inte har jag lärt mig hur man får den snygg på väskan!! Checka in på Rest and flye. Njöt av Birgittas smörgåsar och inköpt Kung öl. Hittade "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" på Rest and Flye" så nu kan jag friska upp minnet inför filmen.

Fredag 13 Dec: Vaknade fem minuter tidigare än rummet var bokat till. Men två minuter, sen efter toalettbesök och lämnat lakarna. Fick jaga upp en av brudarna. Hon öppnade och erbjöd mig mer tid. Men allt var klart. Incheckningen gick bra och sedan en kopp kaffe. I säkerhetskontrollen kom första hjärn släppet. Passet och biljetten låg kvar i plastlådan. Nu är det konstaterat att jag ser lika djävlig ut i verkligheten som på passet!! Där är han tjoade en man och höll upp mitt pass och biljett. Säg inget till hustrun! Flygningen och landningen var behaglig. Regnigt i Aten. Checkade in till Samos och gick sedan till vår favorit matställe. En salladstallrik och den första Amstel var min kost. Pratade med Birgitta, som följt min flygning via Radar24. Nu är det snart dags att borda flyget till Samos. En snabb flygning på 45 minuter. Stavro mötte mig och har monterar batteriet och provstartat. Första åkte vi till bensinstationen och däcken fick påfyllning. Direkt till Farmen och Julia. Fick ett kärt möte med hundarna och Julia. På kvällen kom Pepa Lakis, en Taverna ägare från Pythagorio. En trevlig kväll med god mat dom brukligt hos Julia och Stavro.

Lördag 14 Dec: Samos. Vaknade pigg och nyfiken på dagens arbete. Det blir en tur ner till Pagonda för att handla bröd. Jag träffar Manolos och även Irini. När Irini ser att det är jag så kommer hon och jag får en puss. Hon blir verkligen glad, jag med. Hon är nu en av två, "Bens Girls" som Stavro säger, som är i livet. Tillbaka till Farmen. Efter en varm soppa och kaffe så bar det av till en av Stavros lundar, ny för mig. Dit kom även Pepa och Lakis. Det är åt dem vi fixar ved. I år blir det inga oliver någonstans runt Medelhavet, enlig Stavro. Svårt att veta vad det beror på! Jag kvistar veden medan Pepa och Julia laster bilen. Vi tar även med oss grenar till getter och får. Lakis lilla bil är för tungt lastad för den dåliga vägen, så vi får bogsera. Resten av dagen går åt till småsysslor och gulla med hundarna. Tur att Penelope och Odysea finns som tröst, då jag saknar Bosse. God mat på kvällen och trevlig avslutning av dagen.

Julia och Stavro på Farmen© foto: Bengt Ahlstrand     Stavro. © foto: Bengt Ahlstrand     Ett av träden som klarade stora branden 2000. © foto: Bengt Ahlstrand     Tungt last och däliga vägar. © foto: Bengt Ahlstrand     Värsta bite avklarad. © foto: Bengt Ahlstrand

Julia och Stavro på Farmen. Stavro lastar för vedjobb. Ett av tråden som klarade branden 2000. Besvärligt med tungt lass.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 15 Dec: Samos. Sov lite dåligt i natt, för mycket god mat blev det i går. En kall morgon men en klarblå himmel ger oss löfte om lite värme på dagen. Även denna dag ska vi beskära olivträd , så att Lakis får mer ved. Nu på ännu en ny lund som Stavro köpt, ligger ner mot ön Samiopoula med en underbar utsikt. Ännu svårare väg dit. Vis av gårdagens bilfärd lastar vi inte så mycket på Lakis bil utan på Stavros. När vi kommer till Pagonda så laster vi över till Lakis bil. Lakis sa att hans dörr alltid är öppen för mig! Julia bjöd på Fasolada till lunch och gårdagens Brisola. Nu är det andra dagen som även jag tar siesta efter maten. Skönt nu när man är i en "mogen" ålder!! På eftermiddagen kollar jag fläktremmen på Ladan, Janne S är inkopplad som konsult. Stavro och jag rensar grenar från att fällt. Blir att elda senare. Julia bjuder på en god Meze, tur att det stoppade med det. Blir alldeles för mycket god mat. Vi njuter av värmen från spisen och pratar livet över en Ouzo. Tidigt i säng då Stavro ska upp tidigt för att arbeta på kommunen.

    Meze Farmen. © foto: Bengt Ahlstrand     Meze Farmen. © foto: Bengt Ahlstrand     Meze Farmen. © foto: Bengt Ahlstrand     Meze Farmen. © foto: Bengt Ahlstrand

Meze på Farmen. © foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 16 Dec: Samos. Svalt ute, skönt att det finns varmvatten till tvätta sig i. Soligt hela dagen i går vilket ger varmvatten från vår solfångare. Bra att den kom till nytta här på Farmen. I dag ska jag skicka dagboken från Nilla och Perrys hus i Pagonda. Tack snälla för det. Hann även med att byta några ord med Birgitta via Skype. Manolos Maria knackade på och bjöd på kaffe. Ryktena att jag är i Pagonda sprider sig. Sedan till Ireon för att betala bilförsäkring. Jag hittade inte Manuel. Karin P var på plats, då Kerstin och Nicke H vill att jag köper en flaska Ouzo som present till Julia och Stavro. Lunch och sedan siesta på Farmen. Vi matar getter och lamm. Nu har vissa Getter lärt sig att det är Ben.... dom kommer och några av dem klättrar upp på mig. jag gillar det. Kanske lite ovanligt då Stavro pratade om det med Julia på kvällen. Efter det så åkte vi upp efter vägen och beskar busk och en vass slingerväxt som har taggar och inte rolig att handskas med. Getterna gillar det. Provade att ringa Hans & Greta... dem ska komma till Samos i dag, men inget svar. På kvällen åt vi kalkon som vi slaktade i går. Så gott! Senare kommer en bild där en av katterna vill ha kalkon! Tidig säng gång då Stavro har jobbiga måndagar.

Djuren ska utfordras. © foto: Bengt Ahlstrand     Årets vindruvor förstörda, svarta. © foto: Bengt Ahlstrand

Djuren ska utfordras. Årets vindruvor förstörda, svarta!

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 17 Dec: Samos. I dag gratulerar vi Sylvia Björk Leksand som fyller 68 år och Pelle Magnusson Djura som fyller 52 år. Ni ska båda ha en bra dag. Här på Samos är det verkligen myggfritt. Troligen lite varmare framöver då man väntar regn. Vi får se hur det blir med det. Skickar ett e-mail till Manuel för en träff, när dom är i Ireon så jag slipper att chansa som i går. Chatt en stund med Stina i Ö Främby. På dagen varmare, 10 grader i skuggan. I väntan på Stavros hemkomst fotar jag kalkoner och höns med mera. Kul att studera dem. En tuff hierarki även bland dem. Siesta och sena en kopp kaffe och vi beskär olivträd, mest till getterna. På kvällen bjuder Julia som vanligt på god mat. Birgitta ringer via Skype.

Onsdag 18 Dec: Samos. I dag passar jag på att tvätta håret trots att det är svalt på toan. Får samtal från Hans i Pythagorio, han och Margareta kom ner i måndags. Plötsligt bröts samtalet och jag försökte ringa upp dem, blir hela tiden ned kopplad!! Julia och jag ska till en lund där det tydligen finns något träd med oliver för inläggning. Då blir Birgitta glad att jag åtminstone får med några hem. I dag kollar Stavro via mitt grekiska personnummer hur mycket jag ska betala i skatt för bilen, Så att jag i morgon kan åka in till posten i Pythagorio och betala bilskatten. Manuel ringer och talar om att han är i Ireon till klockan två. Vi bestämmer att jag kommer i dag. Julia ska handla i Ireon så det passar bra att vi uträttar det före olivlunden. Naturligt har jag kontokortet på Farmen, Julia var stadd i kassan så jag kunde låna 45 euro. Olivlunden vi for till är den samma som Birgitta och jag jobband mycket på. Nära Kostas och Ternas hus. Sedan vankades lunch och siesta. Kapade ved och sedan volta med getter och får. Finns nog inget jobb som är så rogivande och trevligt, lugnt tyst bara ljudet från betande djur. En get kommer ofta och kelar. God kvällsmat och sedan hopp i säng. Det blir tidiga kvällar då Stavro ska till jobbet tidigt.

Några oliver blev det. © foto: Bengt Ahlstrand     Julia har hittat ett träd med oliver. © foto: Bengt Ahlstrand     Stålt herre. © foto: Bengt Ahlstrand     En gåsart? © foto: Bengt Ahlstrand     Kalkon hövding. © foto: Bengt Ahlstrand     Kalkoner. © foto: Bengt Ahlstrand

Några oliver blir det. Julia hittar oliver. Herren i hagen. Några djur på Farmen. © foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 19 Dec: Samos. Några droppar regn vid tretiden i natt, det hörs så väl mot plåttak. Min grekiska telefon fungerar inte så bra. Fel abonnemang troligen. Pratade med Hanna på Leros om grekmobilen. Fick ett bra tips som jag ska prata med en operatör när jag kommer till Vathy. Sylvia ringde mig via Skype och berättade att det varit inbrott i en del fäbodar på Korpholen. Byten blev en skoter, röjsågar, motorsågar med mera. Inte roligt. Webbkamera kanske är att tänka på. Birgitta ringde, medan jag var på banken för att betala bilskatten, att ingen åverkan på Timgubb fäboden. I Pythagorio träffade jag Hasse som var ute i samma ärende som jag, att betala bilskatten. På Farmen lagade vi däcket till en skottkärra och beskar några olivträd, dels till ved men mest för getternas mathållning. På kvällen Meze.

Svarthätta. © foto: Bengt Ahlstrand           Utsikt mot Kambos Ireon. © foto: Bengt Ahlstrand          Bilskatten betald. © foto: Bengt Ahlstrand

Svarthätta i "olivskrud". Vy över Kambos Ireon bl.a. Heras tempel. "Fårman ta bilen med i himmelen? Skatten är betald!"

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 20 Dec: Samos. Vaknade tidigt och läste en stund i "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". I kväll travar vår häst Bankers Garcon på Rommehed. Synd att jag missar det. Hoppas att det går vägen i kväll. På Eskilstuna blev han och en till diskade på grund av schabbel från startpersonalen. Tydligen inte första gången enligt en notis i en tidning. I dag var jag i Pythagorio för att kolla lite båtliv. Ödsligt nästan lika tomt som i Ireon. En dam berättade för mig, på grund av "små fickor" dålig ekonomi var inte många ställen öppna. Det som fanns var dock fräscht. Stavro jobbade sent i dag, vi hann med att besköra ett par olivträd, mest för djurens mathållning. På kvällen bjöd bjöds jag på min favoriträtt Fava och kalamari.

Några av Farmens katter. © foto: Bengt Ahlstrand      Några av Farmens katter. © foto: Bengt Ahlstrand

Några av Farmens katter. © foto: Bengt Ahlstrand    

Lördag 21 Dec: Samos. Vilken morgon! En vacker soluppgång över bergsmassivet. Julia och Stavro åker till Vathy för diverse ärenden. Jag själv ska turista en del. Mötte Filios gudson, ägaren till en av tavernorna på torget i Pagonda. Han stannade bilen för en "pratstund", inte många som gör det av dom som inte pratar engelska. Pratade med Birgitta via Skype. Löser även melodikrysset, vilket vi glömt ett antal lördagar. Passade på att tanka Seat då jag åkte in till Pythagorio för att strosa runt lite. Köpt kattmat då det högljut jamas, en katt som troligen är en av Nillas katter ser väldigt ruggsliten ut. Funderar om det kan vara Filios katt, Filio är ju död och kanske ingen bryr sig om den. Lite små jobb på Farmen innan vi ska till Pepa och Lakis Farm för att äta. Lakis har byggt en ny Farm vid grusvägen mellan Hora och Mili. Ett fint hus med många detaljer, lyxigt. Där träffade jag även en "kompis" till Gizmo. Vi bjöds på god mat och dryck.

En Gizmo "kompis". © foto: Bengt Ahlstrand     Julia och hunden. © foto: Bengt Ahlstrand          Även jag får vara med på bild. © foto: Bengt Ahlstrand (Julia)

Party hos Pepa och Lakis. Julia med en av hundarna. Julia, Pepa, Lakis och Stavro. Även jag får vara med på bild!

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 22 Dec: Samos. Vilodag för oss alla. Stavro gör en del små pyssel och han skickar i väg mig till Pagonda. Jag åker runt lite och njuter i solen, nu är det varmt på dagarna. Träffar en del bekanta. I Ireon handlar jag Valnötter till ett kilopris av 158 Kr, i Sverige 1200!! Nyförvärv på Farmen, två griskultingar på en och en halv månad. Passade på att titta på lite olivlundar runt Ireon. Hittade en väldigt bra beskuren sådan. I dag fick Nillas eller Filios katten mat, kastade i sig maten. Bäst att utfordra med lite i taget. Körde en massa säkerhetsprogram på eftermiddagen. Till Farmen vid fyra tiden. Lite jobb innan kvällsmaten. Stavro försökte ringa till Ula och Kriton, inget svar. Jag åker in till Vathy i morgon. Sedan i säng.

Griskulting. © foto: Bengt Ahlstrand     Griskulting. © foto: Bengt Ahlstrand     Obeskuren olivlund. © foto: Bengt Ahlstrand     En bra beskuren olivlund. © foto: Bengt Ahlstrand

Nyförvärv av griskultingar. En obeskuren olivlund och en bra beskuren!

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 23 Dec: Samos. Kylig morgon, fem lager kläder blir bra!! Nu vet jag att det är Filios katt. Därför så tillgiven, känner mig sedan vi bodde här i Pagonda. Är väldigt ivrig på att få mat. Känner igen mig på stegen, kommer sättandes direkt. På vägen efter bron liftade en äldre man med mig till Hora. Märkligt att vi kunde föra ett vettigt samtal! Grekiska ord kommer tillbaka mer och mer. Åkte via Mykali Beach, ödsligt var det. Sedan vidare till Kriton Taverna för att söka Ula och Kriton. Lika ödslig där. Nu blev det nya vägen till Vathy. Trångt, trafik kaos är bara förnamnet. Parkerade ner vid hamnen, halva parkeringen avstängd på grund av förstärkning av piren. Ofta vatten över vägen och in i butiker när medelhavet stiger, på grund av blåst med mera. Promenerade runt och fönster shoppade innan jag gick till Hotell Kriton. Träffade Ulla och Kriton och bad dem ringa Stavro. Det telefonnumret jag har går till Tavernan. Träffade på en del bekanta bland folkvimlet. Alla platser på torg kaffer var upptagna, massor av människor i rörelse. Skönt att åka därifrån. Handlade åt Julia på apoteket, många i kön. Lite jobb på Farmen innan middag och sedan  säng.

Mykali Beach © foto: Bengt Ahlstrand     Mykali Beach © foto: Bengt Ahlstrand     Förstäkning av kajen Vathy. © foto: Bengt Ahlstrand

Mykali Beach och förstärkning av kajen i Vathy.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 24 Dec: Samos. God Jul på er. I morgon firas julen här i Grekland. Några inköp nu på förmiddagen. Återvänder till Farmen vid tolvtiden då det är jobb på gång. Troligen olivträd som ska snyggas till. Meze och siesta. På eftermiddagen är det dags att gå en volta med djuren. God mat på kvällen.

Onsdag 25 Dec: Samos. I dag är allt stängt. Dem på Super Market undrar nog vad jag är för fattig pensionär, som bara handlar kattmat!! Vi fixar till fläktremmen på Ladan. Konstigt att generatorn inte gå att rubba på så att fläktremmen sitter på plats. Eftermiddagen ägnar jag åt att elda upp avätna olivgrenar från djuren. God mat som vanligt på kvällen.

Torsdag 26 Dec: Samos. Passade på att tvätta håret, då det är en ganska varm morgon. Sedan in till Pagonda. Inte många affärer är öppna i dag heller. Fick tag på kattmat i Pythagorio. Jag måste ju göra inköp på olika affärer!! Pratade med Birgitta och fick se Bosse via webbkamera. Längtar så efter han och Birgitta. Några dagar kvar innan hemresa. Kollade på några webbsidor angående byte av fläktrem på Ladan. På Farmen eldade vi ris och Stavro hämtade grenar åt djuren. På kvällen kom Pepa och Lakis och åt med oss.

Fredag 27 Dec: Samos. I natt regnade det, några korta skuran och det blåser ordentligt. Kollade parkeringstillståndet på flygplatsen, mer bilar i dag. Jag får åka ner tidigt på måndag för att finna en plats att parkera på. Handlade kattmat och i dag ingen Mika, Filios katt. Kan bero på att sonen är här. Kattmaten är konserver så dem står sig till Nilla och Perry kommer hit, om nu inte Mika kommer hit och äter. Pratade med Birgitta via Skype och sorterade alla biljetter inför hemresan. Jag fick det godkänt!! Skickade ett SMS till Hans W om eventuell träff innan jag åker till Sverige. Vi bestämde i morgon, blir trevligt  att träffa dem. Regn på kvällen och "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" är läst. Dristade mig att lösa några Sudoku på mobilen, hoppas att det inte kostar skjortan. Nicke H tipsade om att ta med en Sudoku tidning, men den var kvar i datorväskan i Nillas och Perrys hus. Julia tycker att jag gått upp i vikt sedan jag anlände Samos!! Det blir 5-2 när jag kommer hem.

Det finns fler herdar ute i buskarna. © foto: Bengt Ahlstrand

Det finns fler herdar ute i buskarna.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 28 Dec: Samos. Regnat hela natten, ganska så kraftiga skyfall av och till. Pratade med Birgitta via Skype. Bosse letar nog efter mig, enligt Birgitta. Ska bli skönt att komma hem till dem. Nu ska jag åka ner till Pythagorio för att träffa Hans & Greta. Vi hade några trevliga timmar i deras hus. Fick smaka en god paj som Maggan tillagde. Vi pratade mycket om böcker och tipsade varandra om läsvärda sådana. Jag löste Melodikrysset. God mat på Farmen som vanligt.

Söndag 29 Dec: Samos. Vaknade och gick ut för att kissa. Plötsligt kände jag någon som knuffade mig i ryggen. Det var Penelope som var fri denna natt. Kunde knappt ta mig in i huset, då hon lade sig på rygg framför mig och vill bli kliad. Efter morgon kaffet ska jag åka in till Pagonda då kom Penelope igen och jag vände på mig och det skar till i ryggen. Se goddag du, ryggont. Det var opassande att få det nu, när jag ska åka hem i morgon tidigt. Pratade med Birgitta via Skype, hon har nu två hundar att rasta. Gizmo flyttar in några dagar medan matte och husse firar nyår i fjällen. Nu ska jag packa resväskan och den blir tung. Julia kommer med med en massa burkar med oliver till Birgitta. Olivolja, fikon och marmelad gjord på apelsiner. Sedan när Julia tagit över packandet blir det apelsiner i de hål hon hittar. Övervikt är det alla gånger. Ok på SAS men inte Olympic. Stavro som ser att jag har ont i ryggen hjälper mig att bära packningen till bilen. En sista måltid innan det är dags att försöka sova. Vilket inte är så lätt.

Måndag 30 Dec: Samos. Vaknade flera gånger i natt! Resfeber må hända, gubben börjar bli gammal och bekymrad över väskans tyngd. Stavro for samtidigt med mig till jobbet. Bra ifall jag en punktering skulle ske på grusvägen. Turligt nog fanns det en lucka på stora parkeringen, under en belysningsstolpe. Efter att jag kopplat ur batteri kabeln ringer jag Stavro. Vi har kommit överens, om jag inte finner en parkering så får batterikabeln sitta kvar och han flyttar bilen efter helgen. Inga problem att checka in med 22 kilo! Sedan en guppig flygtripp till Aten, turbulens. Halva planet hann att få kaffe innan flygvärdinnorna avbröt serveringen. Nu väntar fem timmar på Atens flygplats, innan resan upp till Stockholm Arlanda. Väskan inlämnad och nu till vår "lyxrestaurang" där en liten brödbit betecknas som lyx på notan och kostar mycket. Jag hoppade över det som vanligt. Köpte precis en bläck penna, av en havande tiggerska. Den kostar 1 € hon fick 2 €. Nu är det dags att ta sig igenom säkerhetskontrollen. Flygresan till Arlanda flöt på tack vare "Gisslan" av Lee Child, en bok jag fick av Maggan och Hans. Birgitta mötte sedan vid tåget med Bosse och Gizmo. Dom blev alla glada när jag kom hem. Sent blev det.

Tisdag 31 Dec: Vaknad tidigt och vi gick en vända med hundarna. Båda var duktiga och vi kunde gå hem och få oss en kopp kaffe. Inte någon direkt verksamhet i dag för mig, ryggen är inte ok, den fick mycke stryk under hemresan med all bagage släpande. Birgitta använde dagen till matlagning. Jag gick en vända med hundarna innan det var dags att hämta svågern, Harry P. Vi fick en trevlig kväll med Birgittas goda mat och mycke prat om gamla tider. Harry tog en taxi hem, vi tittade på tolvslaget och sedan i säng. Bosse gillade inte allt smällande. Gizmo klarade av det, brydde sig inte speciellt.

Dagbok 2014.

   Birgitta resedagbok Samos 7 - 14 sep.  Bilder nu upplagda.

Tryck på F5 för senaste version av  webbsidan.


Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2013 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.