Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another language.

Ahlstrands Webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2014 

Jan - Mars

Onsdag 1 Jan: Kalo Mina to Kalo Xronia, ny månad nytt år. I dag gratulerar vi Michael Nordlund Köping, som fyller 52 år. Ha det bra Michael. Först en tidig morgon volta med hundarna. Sedan frukost, ägg och kaffe. Det blir en 2 dag i dag. Ryggen är fortfarande ett problem. Vetekudden ska hjälpa till att få mig i form igen. Eftermiddagens volta på Gamla Fruns Väg, nästan fyra kilometer. Bra för oss också. På kvällen blir det teve för hela slanten.

Torsdag 2 Jan: Tidigt uppe och iväg med hundarna upp på Myran. Småkyligt i blåsten. Bra vägar, inte så mycke isgata som på Gamla Fruns Väg! Bosse gillar att gå där. Birgitta handlade på hemvägen. Efter frukost har Birgitta tvättstugan. Jag hade ett datorjobb på gång, efter ett telefonsamtal då jag var på Samos. Dom ska resa utomlands i tre månader, så jag lovade att komma direkt när jag kom hem. Nu ringer dom, när de kommer tillbaka istället. Kaffe besök i omgångar. Först Kerstin, Gunn-Britt, Thomas och Nicke. Dem ska hämta hem Gizmo. Sedan Birgitta och Anders S som kom upp en stund. Bra teve på kvällen.

Fredag 3 Jan: En tidig vända med Bosse, han fick bestämma vägen. Jag ligger på spikmattan någon timma. Vid lunchtid har jag årets första datorjobb. En verklig slö dator gör att jag inte kunde få jobbet utfört, uppgradering av NOD32 gick inte att genomföra. Kan ju ha varit fel på deras webbsida! Birgitta lagade en god middag och jag tillbringade ytterligare en timma på spikmattan. Det är nog den bästa lösningen på ryggproblemet. Hellre en runda med Bosse än Fångarna på Fortet, känns det som. Jag har nog tröttnat på programmet.

Lördag 4 Jan: En timma på spikmattan vid sextiden. Sedan sov jag gott till åtta. Gemensam volta med Bosse. I dag ska vi åka ut till Hökviken. Först blir det bastubad vilket visade sig vara bra för min rygg, i kombination med en öl!! Trevlig att träffa "Gubbarna i Bastun". Kerstin och Nicke bjuder på middag med övernattning. Även Gunn-Britt och Thomas var med. Vi fick en trevlig kväll med god mat. Tiden rusade i väg, men vi hann med våra hundars motion. Sov sent.

Söndag 5 Jan: Nicke och jag gick en lång volta runt i Linghed. Sedan en god frukost. Nu var jag nyfiken på Thomas nyanskaffade Kompaktgrävare så vi tog hundarna med oss till Rävil och beundrade grävaren. Vid hemkosten tittade vi på Nickes nyanskaffade "fordon" för vedkörning i snön, en rejäl pula på över metern. Vi packade ihop och for hem via ICA och Ö&B. Vi löser  Melodikrysset. Spännande slut på damernas Skidskytte samtidigt som Bosse signalerade kiss och bajsrunda! En av mina favorit rätter till middag, ärtsoppa! Några teveprogram och sedan i säng.

Måndag 6 Jan: I dag gratulerar vi Perry Forsberg Köping / Pagonda som fyller 60 år. Ha en skön dag Perry. En långpromenad med Bosse blir morgonens första uppgift. Sedan en god frukost. Vi har en 2 dag i dag, den första på nya året. Ryggvärken vill inte ge sig. Ryggen i badkaret, sedan spikmatta det lindrar alltid något. I morgon travar vår Bankers Garcon på Romme. Jag spelar plats och önskade jag haft tid att åka dit. En vända upp till Gamla Fruns väg där vi träffade en mysig Flatt och hans husse. På kvällen kollade vi Fredriksdals teatern. Sedan kallar sängen.

Tisdag 7 Jan: Morgonvoltan upp till Gamla Fruns väg fram och åter. Det blir 2.5 kilometer. I dag ska jag ägna mig åt Karin M antivirus program. Eventuellt om det blir tid över ett besök på Korpholen. Så blev det inte med Korpholen, vi försöker i morgon. Problem med uppgradera NOD 32, det visade sig att det var routern som lagt av. Men nu är det klart och Karin har ett säkert och bra antivirus program. Det blev en skön runda upp till Myran. Många stigar och vägar att alternera med. Bosse gillar skogstigar, där är det alltid spinn på de små benen!! Jobbat med webbsidor och även kollat att dem fungerar. Tittade på ett Allsång på Skansen. Ett sammandrag av program.

Onsdag 8 Jan: Äntligen kommer vi iväg till Korpholen. Bosse blir så glad när vi nämner Gizmo, Hökviken och Korpholen. Kallt var det och svårt att få fart på spisen i köket. Eldstaden i rummet var betydligt lättare att göra upp brasa. Birgitta rensade bland vissna blommor och gick en volta med Bosse. Allt var annars bra. Vi hälsade på Barbro och Lars, köpte ägg hos Märta och sist men inte minst, Pelles Pölsa på Rältagården. Eftermiddagen ägnade jag åt ekonomi. En kvällsvända med Bosse. Somnade långt efter tolvslaget....

Torsdag 9 Jan: Bosse ville inte gå någon långtur i dag. Vi är tidigt ute och Bosse vill nog hem och somna om! Skönt väder, lite kyligare i luften, gott att inandas den friska luften. Chattade med Anders Forsling via FB, han verkar så bekant. Trodde att han var med till Österrike i början av 70 talet för att åka skidor. Kanske vi var på någon tjärn i Lingheds trakten och pimplade!! Jag fick ett samtal om datorhjälp och ägnade några timmar med det. Sedan åkte vi till Nilla och Perrys lägenhet i Falun för fika och umgänge. Ett glatt och trivsamt möte. Birgitta var på stan för att kolla ett par kängor åt mig, det fanns ingen storlek som passar. Bosse och jag gick en vända och sedan började jag laga middag. Pelles Pölsa, stekt potatis och ägg, smaskens!! Pelles Pölsa är en höjdare. Jag läste lite ekonomi och såg mitt Djurgården förlora i hockey. En sista volta för kvällen sedan hopp i bingen med en bra bok.

Fredag 10 Jan: Det har kommit några mm snö i natt. Tre minusgrader och härlig luft. En kort vända med Bosse före frukosten. Birgitta ska till Sigmundsson och jobba med en varp. Jag fick återbud från en SPF are, som fått fart på datorn. Så jag ägnar förmiddagen åt ekonomistudier. På eftermiddagen gick jag med Torsten och Bengt på pubben. Andra gången jag är med i detta öl gäng. Trevliga "gubbar". Birgitta bjöd på en god köttfärssås till middag. På kvällen teve.

Lördag 11 Jan: I dag firar vi Åsa Segerström Falun som fyller 44 år och Majlis Berglund Falun som fyller 73 år. Ha det bra på er födelsedag! Sylvia och LE kom från Leksand med Ira, vi ska vara hundvakt medan dom går till Kristinehalen för att lösa Melodikrysset. Vi löser det hemma. Jag gick en lång vända med Bosse. Sedan åkte vi till Geschwonergården för att äta middag. Därefter en tur till Åsa och Anders. Åsa fyller ju år så vi bjöds på fika och hembakat. Sedan var det teve för resten av kvällen. En sista kvällsruda med Bosse i snöyran.

Söndag 12 Jan: Morgonens volta gick uppåt Frejavägen, med mera. På hemvägen träffade vi på Lotta med Skorpan och hunden Morris som vi träffade på ofta ute vid Ö Främby. Alltid trevligt att träffa andra hundägare och deras hundar. I dag blev det mycket skidsport för min del. Fastnade framför teven både skidor på längden och utför. Spännande med slalom herrar, så bra resultat. I dag blir det Kebab tallrik. Det var smasken för oss alla!! La Vencia på Hyttgatan gör så god pomfritt och kebabtallriken är en njutning. Via Svt Play så tittade jag på Så ska det låta, då jag missat dom fyra inledande programmen. Jag tycker Kalle Moraeus gör det bra, som programledare. I säng med hustru, hund och bok!!!

Måndag 13 Jan: I dag gratulerar vi Margareta "Matte" Dahlfors Lilla Främsbacka som fyller 67 år. Ha en bra dag Matte. Nu är det dags att gå på styrelsemöte i SPF, årets första. Ett långt möte blev det! Birgitta och jag åkte upp till Myran med Bosse. Handlade på hemvägen. Jobbade med ekonomi några timmat innan det var dags för en ny vända med Bosse, för att kunna titta på Idrottsgalan i  lugn och ro. Lite långtråkig är den, galan alltså.

Tisdag 14 Jan: I dag blir det frukost tidigt och innan Bosses volta. Birgitta ska på gymnastik och vill inte vara för mätt. Bosse och jag kör henne till gymnastiken och fortsätter till Lövhyddan för morgonvolta. Bensinen var "billig" 13,53/liter, så jag passade på att tanka upp på hemvägen. Birgitta ska på lunch och information på Swedbank. Jag ska hjälpa en SPF are med dator och router. Routern trasig och jag återkommer när en ny är inköpt. Nu är ekonomi läsandet lite mer spännande, jag friskar ju upp mitt minne efter flera års bortavaro från ekonomi och skatte ändringar. Tidigt i säng.

Onsdag 15 Jan: I kväll travar vår häst Bankers Garcon på Solvalla. Tufft motstånd vad jag kan förstå. Morgonens volta blev Lövhyttan. Bosse gillar det skuttar runt i slänter och dikeskanter. Trots insmorda trampdynor så bildas det isklumpar. I dag fick vi kaffe främmande, Kristina och Sören kom förbi. Jag avvek efter en stund då jag har ett uppdrag hos en SPF are med datorproblem. Löste problemet och drack en kopp kaffe med dem. De vill även ha lite information om bildbehandling någon dag. På eftermiddags voltan träffade vi hunden Morris, en f d Östra Främby hund. På nyheterna berättades om bankrånshot. Ett vaktbolag öppnade dörren för dem som ville besöka banken. Banken i Pythagorio har låsta dörrar som öppnas av personalen. En skön avslutning på dagen var vår häst kom trea på Solvalla, noslängd från andra platsen. Det gav sköna slantar både till hästen och till oss.

Torsdag 16 Jan: Upp tidigt för att lämna bilen hos Carlia. Det luktar bränt av och till. Bäst att åtgärda det. Bosse och jag gick sedan hem. Birgitta och Kerstin H promenerar till Stångtjärn fram och åter. Jag åker till en SPF are för att installera en ny router. Jag har aldrig varit med om så svårflörtad router. Efter fyra timmar gav jag upp för att fundera vidare. Forsätter på måndag och då får vi flytta datorn till det rum som fiberkabeln kommer in i lägenheten. Och det blir bökigt kan jag lova. En god kålsoppa med knaperstekt bacon bjöd Birgitta på. Bilen blir inte klar i dag, saknades någon packning, den läcker olja och då luktar det bränt. Sökte efter en manual till Routern på nätet. Till kojs med en ekonomibok!!!

Fredag 17 Jan: Tidig morgonvolta med Bosse och efter frukosten gick Birgitta upp till Jungfruberget och Sigmundsson för att fixa med vävstolen. Vid lunchtid fick Birgitta sms att bilen är lagad. Bosse och jag promenerade upp för att hämta hem bilen. I dag är det fredag och öl time på Pubben. Några nya ansikten för mig dök upp. Det är trevligt och berikande möten. Väl hemma bjuder Birgitta på god mat och vi får en trevlig kväll.

Lördag 18 Jan: I dag gratulerar vi Lillemor Norlén Västerås, en i Tiogänget, som fyller 67 år. Ha en bra dag Lillemor. Birgitta och Bosse gick en runda nu på morgonen. Jag fick sovmorgon, det var skönt. I dag ska frysen avfrostas och jag skötte om det med bravur om jag får säga så! Åsa, Bosse och Birgitta gick en långpromenad. Under tiden kollade jag på skidor. Kalla är ju en otrolig skidtjej, vann med över en minut före tvåan. Några samtal från SPF are. Tanken var att åka och bada bastu, men det blev tidsbrist. Efter en god middag löste vi Melodikrysset. Stjärnorna på Slottet gick att titta på, trevligt program. Sedan startade TV3 Guldgala, det var ingen höjdare. Sängen var bättre alternativ i det läget.

Söndag 19 Jan: Dagens morgonvolta blev till Myran. På grund av att vi ska handla. Bosse fick ett nytt koppel, neon gul lina. Vi köpt flytande parafin till Bosses trampdynor och lite andra prylar. Några andra butiker fick oss som kunder också. Kollade på skidor SM veckan och slalom. Försöker att städa skrivbordet och kringliggande område, det går trögt om jag ska vara ärlig. Finns så mycket annat spännande att göra. Bland annat Sudoku!! Birgitta bjöd på en god fiskgratäng till middag. Bosse och jag gick en timma uppe vid Gamla Fruns väg. På kvällen teve och sedan i säng med en bunt stadgeändrings förslag som ska dryftas i morgon, vid ett AU möte på SPF.

Måndag 20 Jan: I dag gick Birgitta och Bosse själva medan jag fixade frukost. Min dag är fullspäckad med åtagande så det blir att sätta fart. Det gäller installation av printer, router. AU möte och träffa en journalist. Birgitta har tvättstugan i dag. Ingen journalist blev det och det var bra då dagen har varit pressad. Långt budget möte och sedan några timmar med router problem. Den ena datorn är ok medan den andra datorn behöver byta nätverkskort. På kvällen kollade vi Filmgalan och sedan en sista kvälls volta med Bosse.

Tisdag 21 Jan: I dag gratulerar vi Lars Rydén Norr Rälta, som fyller 72 år. Ha en bra dag Lasse. Jobbat med kontoplanen för SPF bokföring mest hela dagen. Några vändor med Bosse blev det också. Birgitta har varit på gymnastik.

Onsdag 22 Jan: I dag gratulerar vi Erik Jalking Leksand, som fyller 54 år. Ha en bra dag Erik. Gemensam morgonvolta med Bosse till Lövhyddan. Efter frukost ska Birgitta till Lust och Fägring och jag till Ö Främby för IT jobb. På eftermiddagen blev jag intervjuad för SPF - Nytt. Jobbat med konton och budget för 2014. Sent i säng.

Torsdag 23 Jan: Efter morgonvoltan med Bosse och frukost var det dags för träff med Peo på SPF lokalen. Vi kollade en del verifikationer inför måndagens styrelsemöte. Birgitta och Kerstin H gick stavgång och Nicke H var med Gizmo till Hundtrimmet. Birgitta var till Carlia Bil då det fortfarande läcker olja. Dom hittar inget och tror att det är gammal olja från reparationen härom dagen. När Birgitta var klar gick ut och åt lunch. Gott och trevligt, men ack så sent då jag är bjuden till Torsten W på ärter och punsch, tillsammans med några andra killar i öl gänget. En mycket trevlig och god kväll, inte minst med Torstens hund Skorpan som är så kär i mig. Jag behöver inte tvätt mig på länge. Tack Torsten för ditt initiativ. 

Fredag 24 Jan: Morgonvolta och frukost. I dag stannade postbilen och pratade med Birgitta om våra dagliga morgonpromenader med hund. Kanske han är hundägare. Sedan till en SPF:are och äntligen fick jag fart på trådlösa uppkopplingen, till deras stationära dator. Finns en del jobb där nästa vecka. Mer minne och diverse rensningar är i behov. På kvällen öl träff på Pubben.

Lördag 25 Jan: Morgon volta och frukost även denna morgon. Sedan till Ö Främby för SPF jobb. Jag får ta till denna helg för att koma ikapp. På kvällen njuter vi av god mat och kollar några teve program.

Söndag 26 Jan: Bosse ville ha sovmorgon i dag, det beviljades med glädje och tacksamhet. I dag ska jag vara smakråd åt bekanta SPF:are med inköp av laptop och skrivare. Vi far till Borlänge och El giganten. Vi får vänta på datorn då den var slutsåld i butiken. Skrivaren hittade vi på Clas i sjön. Birgitta bjöd på kaffe och nybakade muffins. Birgitta har en viss vana att baka goda muffins sedan våra jobb med Gagnefs Älvtrafik. Nu gäller det för Birgitta att packa klart inför morgondagens resa till Funchal. Någon film på teven och Stjärnorna på Slottet avslutade dagen.

Måndag 27 Jan: Väckarklockan kallade upp oss tidigt. Kerstin S och Hans kom tidigt. Kerstin ska följa med till Funchal. Åsa och Anders hämta dom halv sju för färd till Arlanda. Efter morgonvoltan är det dags för styrelsemöte i SPF, vilket tar hela förmiddagen. Jag bröt upp lite tidigare för Bosses välbefinnande. Försökte boka om ett SPF jobb, för Bosses del. Det var ett akutjobb så Bosse fick följa med och han trivdes bra där några timmar. Följde flyget till Funchal via Flygradar24. Kollade röstbrevlådan, många var det. Morgondagen fulltecknad, tur att Bosse kan vara med på ett ställe. Det är problem med Bosse när jag är själv.

Tisdag 28 Jan: Vinter väder är det, lätt snöfall och bara några grader kallt. Morgonvolta runt gamla herrgården. Några SPF jobb i dag. Det gick att mellan Bosses volter fixa datorproblemen. Köttbullar och makaroner med senapssås gillades av både Bosse och mig. Kollade på slalom och någon film innan jag kröp till kojs.

Onsdag 29 Jan: I dag gratulerar vi Tobias Jonspers Falun, som fyller 25 år. Ha nu en skön dag Tobias. Efter en morgonvolta med Bosse så bar det av till SPF lokalen. Där var det träff med tjejerna på expeditionen. Genom gång hur man använder programmet Super Anti Spyware. I övrigt säkerhets tänkande. Jag hoppas att det var uppskattat. Jag fick med hem en problematisk lapptopp. På eftermiddagen köpte jag en WiFi Router till SPF lokalen. Dels för den skrivare jag installerat och att man kan använda sin lapptopp på möten och i andra sammanhang. Fick ingen fart på trådlöst för skrivaren men jobbar på det. Bosse är glad att jag kommer hem då och då. Åsa har lagt ut bilder på Facebook. Så bra, jag är imponerad. Lapptoppen är nu ok för leverans i morgon förmiddag.

Torsdag 30 Jan: Morgonvoltan blev lite lustig, efter ett tag ville Bosse vända och när vi var i synhåll av bilen vände han och gick tillbaka upp mot Gamla fruns väg. Han är rolig! Levererade lapptopp och var ner till Clas i Sjön för en del ärende. Jobbade klart med Kontoplanen för SPF. Några vänder med Bosse blev det. Dagen har varit lugn, bara några samtal. I dag ska jag äta blodpudding det blir smaskens. Tittade på Jacobs Stege, en Minnenas television utsändning. Han var rolig Jacob Dahlin, dog allt för ung.

Fredag 31 Jan: En tidig morgonvolta med Bosse. Det har snöat mycket i natt. Första uppdraget i dag är att presenteras för SPF Rese Kommitté. Trevligt möte och nödvändigt för mig att träffa de olika Kommittéerna. Maud, Lisbeth och jag testade att skriva ut inbetalnings kort på nya skrivaren. Det fungerade alldeles utmärkt. Nästa möte med PO, avgående kassör, blir efter lunch. Sedan tar Bosse och jag helg. Vi kunde inte få klart budget och får träffas igen på Måndag. En del andra problem dök upp i form av bluffakturor, tur att vi har Karin M som har ordning på papper. Jag jäktade ner till Pubben och kunde pusta ut ett par timmar innan det var dags att jäkta hem till Bosse. Spänningen är stor! Vår häst Bankers Garcon travar på Gävle, Fredrik Pedersen vår kusk och tränare tror mycket på honom i kväll. Bankers Garcon blev trea, 13 kronor i vinst... ja jag spelade på ett par andra lopp. Men på Bankers Garcons hundring fick jag hundranittio tillbaka. Så även hustrun, fast det vet hon inte!! Nu får jag titta på teve via Svt Play!

Lördag 1 Feb: I dag gratulerar vi Jan Segerström Sågmyra som fyller 48 år. Ha en bra dag Janne och njut. En skön morgonvolta med Bosse. Mer snö har ramlat ner. Passar på att jobba med kontoplan och budgetförberedelser mellan Bosses promenader. Var upp till Myran med Bosse och passade på att handla. Passade på att städa datorer. Birgitta och Madeira gänget ringde via Skype. Bosse kom sättandes när han hör Åsa och Birgittas röster. Lite långsamt är det. Veckodagarna går ann, då det är mycket med datorer. Det blir teve på kvällen och "Radhusbiff".

Söndag 2 Feb: Morgonvoltan bli till Lövhyddan. Det har snöat i natt. Nu är det töväder någon grad över minusstrecket. Bosse höll på att fastna i ett dike på grund av djup och blöt snö. På vägen hem handlade jag fil och rökt salami till pålägg, lyxfrukost! Om man får tro Bosse som fick kött med viltsmak enligt förpackningen. Kollade budget och IB i nya redovisningssystemet. Allt ok till morgondagens fortsatta budget möte.

ndag 3 Feb: Morgonvoltan bli till Lövhyddan även denna morgon. Njöt av Bosses musjakt eller vad det kan vara under snön. Efter en snabb frukost åker jag till PO Odén vår kassör för att ta en kopia på bokföringen. Kan vara bra att titta på framöver. Vi fortsatte med budgetarbetet. I övrigt en lugn dag några långpromenader med Bosse blev det. Kollad lite teve om OS. Bland annat med Gunde Svan som gäst. Kört diskmaskinen och städat. Birgitta kommer hem i natt. Just nu klockan 23.06 passerar dom Borås. God natt.

Tisdag 4 Feb: I natt vid tretiden kom Kerstin och Birgitta hem hit. Det var nog bara Bosse som hade koll på det. Han blev så glad att Birgitta kom hem. Hela morgon följde han Birgitta... kollade att hon inte skulle rymma hemmet. Jag har ett SPF jobb i dag, alltid lika inspirerande att möta nya problem och nya trevliga människor. Några vändor med Bosse och träff med andra hundar. En skön kväll med bildvisning från Birgittas resa. Vi löste melodikrysset och sedan var det dags att knoppa in, Birgitta har inte haft tillfälle att sova sista dygnet.

Onsdag 5 Feb: I dag gick Birgitta morgonvoltan och jag på styrelsemöte i SPF. Nu är budgeten klar för 2014. I dag var det lugnt med dator jobben, ett enda. Så jag passade på att inköpa förlängningssladd och flyttade skrivaren på SPF lokalen till en lämpligare plats. En vända upp till Myran med Bosse och sedan några inköp. På kvällen var det herrmiddag hos Bengt H. Sill, strömming, gubbröra, öl och snaps. Trevlig var det och sent blev det.

Torsdag 6 Feb: Morgon volta med Bosse medan Kerstin H och Birgitta gick till Stångtjärn med bankbrudarna. Jag har tre SPF jobb i dag, dem varade till kvällen. På hemvägen köpte jag Kebab tallrik så vi slapp laga mat så sent. En stund i hett vatten kändes skönt för kroppen. En kvällsvända och sedan i säng.

Fredag 7 Feb: Dagens morgonvolta gick vi alla tre upp till Gamla Fruns Väg. Bosse visade Birgitta hur man plöjer snö. Jag skalade mitt hår och Birgitta borstade Bosse. Sedan snyggade hon till mitt försök, med hår trimmern! Lite inköp inför kvällen och tankade bilen då bensinen var "billig", 13.36/liter! Inflation i tänkandet. En ordentlig genomgång av källarförrådet, men det leder inte till så mycket bättre plats! Jag ska snart gå till Pubben och häva en bägare med Gubbarna, en trevlig stund! Fyrtiofem minuter fick jag vänta på första öl kompisen, Torsten. Bengt H är i Stockholm och han brukar vara först. Jag gick hem tidigare då Åsa och Anders kommer på middag och bildvisning från Madeira resan. Mycket fina bilder och nu vill jag också besöka ön. Birgitta lagade en god kasslergratäng. Det blev ingen sen kväll då Anders ska upp tidigt för att cykla till jobbet.

Lördag 8 Feb: Bosse var inte så sugen på att promenera i dag, Birgitta lyckades lura iväg honom mot Varpan där jag väntade med bilen. Gratulationer till vår duktiga Kalla för hennes bedrift på OS. En kort volta med Bosse före OS sammandraget på tv10. Stekt strömming till middag smakade gott.

Söndag 9 Feb: En ny trevlig dag framför teven. I dag gratulerar vi Markus Hellner till silver medaljen och övriga svenskar till bra placering. Det har varit en tråkig dag på grund av snöglopp. Blöt snö är ingen höjdare att promenera i. Bosse däremot gillar att plöja omkring efter inbillade byten under snön. Nu blir det teve för hela slanten.

Måndag 10 Feb: I dag gratulerar vi svåger Harry Persson, Falun som fyller 84 år. Bosse och jag lämnade in bilen för reparation, hoppas att den blir lagad denna gång. Efter frukosten är det daga att starta veckans IT väntjänst. Birgitta bjöd på en god grönsakssoppa till lunch. Carlia Bil ringer och berättar att "vakuumpumpen läcker på mitten". Det blir en ny sådan! Nu undrar jag, om reparationen av vakuumpumpen var onödig förra gånge... och att det var spricka redan då! Jag träffade vår hustomte Thomas i garaget och han lovade att strö sågspån på vår parkering. Ser ju inte så trevligt ut trots tidningar under motorn. Samtal från bilverkstaden att bilen är lagad. Blev hämtad med bil. Inköp av blomma och sedan upp till svåger Harry P. Vi blev bjudna på en god smörgåstårta, öl, kaffe med dopp. Trevlig stund. Träffade även Jenny och Greta hund. Kopplade upp mig på ATG och spelade på vår häst, Bankers Garcon som vann sitt lopp. Snyggt jobbat av både Fredrik P och Sonny, som är Bankers smeknamn! Skönt att hoppa i bingen efter en bra dag.

Tisdag 11 Feb: Birgitta relativt bra i benet efter gårdagens krock med stenkant. Så pass att hon går på gymnastiken och jag kör vidare upp till Lövhyddan. Bosse inte pigg på volta, vänder efter en kvart och vill hem. Börjar grabben bli gammal!! Birgitta följer med Bibbi R till lasarettet och jag utför IT väntjänst. Tar med en stationär dator hem för att reparera. För att komma åt en del filer som ska över till den nya lapptopp. En långpromenad vid Myran hinner jag med. Var in en sväng på Siba för att kolla läget... inga pengar blev jag av med. Kollade OS sprint silver och brons, inte illa. På kvällen löste vi Melodikrysset innan det var dags att knoppa in.

Onsdag 12 Feb: Gemensam volta med Bosse och sedan pälsvård på Bosse, så ingen missförstår!! Efter frukosten åker jag på IT väntjänst. En halvdag med att tömma en stationär till en lapptopp och installera en del nya program. Mycket väntetid blir det. Uppdaterade drivrutiner med mera. Soppan smakade gott när jag kom hem. Sedan OS koll på bland annat ishockey och curling.

Torsdag 13 Feb: Bosse pigg på att trava iväg på morgonvoltan. Birgitta lagar frukosten under tiden. Birgitta ska på stavgång i dag och jag bevakar OS. Kalla gjorde ännu ett formidabelt lopp och kom tvåa. Bra jobbat. Bosse vill nu gå ut och det får han så gärna, behöver klara tankarna. På eftermiddagen kom Nicke för att få sin frisyr ordnad. På kvällen OS på teve.

Fredag 14 Feb: Morgonvolta och sedan planering inför kvällens middag på lokal, tillsammans med Hedlunds. Hundarna skällde tydligen.

Lördag 15 Feb: Kollade damstafetten, Sverige segrade. Efter morgonbestyr packade vi trunken och for till Hökviken för en trevlig helg. Badade bastu och njöt av Kerstins goda mat. Även Gun-Britt och Thomas var med. Flickorna tittade på Melodifestival och vi pojkar satt i köket och ljög över en öl eller två.

Söndag 16 Feb: Efter en god frukost på pensionat Hedlunds, gick Nicke och jag och kollade på skogsbeståndet, Nicke har gjort ett bra arbete i skogen. Vi tittade på herrarnas stafett, även dom segrade, innan vi for hem till Falun. Nu är det  mest OS därav glest på webbsidan.

Måndag 17 Feb: Morgonvolta med Bosse och sedan en full arbetsdag med IT väntjänst. Avbruten med ett möte på SPF lokalen inför årsmötet. På kvällen OS curling.

Tisdag 18 Feb: I dag gratulerar vi Marianne Dahlqvist Linköping och ibland Samos, som fyller 58 år. Ha nu en trevlig dag Marianne! Morgonvolta med Bosse efter att kört Birgitta till gymnastiken. Sedan en volta till och kört Birgitta till frisören. Under tiden tvättar jag bilen... nja OK gör det. Efter det meckar jag med en trasig hårddisk, inga närmare framsteg ännu. Körde Birgitta till Hårtrimmet med Bosse för kloklippning. Under tiden bestämde jag mig för en surfplatta, en Samsung Tab3/10/4G/vit. Har säkert funderat i ett par månader innan det blev av.

Onsdag 19 Feb: I dag blir det en kort promenad hemma vid. En omvänd taxirunda. IT väntjänst via telefonen annars är dagen fri förutom årsmöte i SPF. Nu är det en mindre styrelse, sju personer och jag valdes som väntat till kassör. Birgitta är kallad till tandläkaren för en årlig kontroll. I kväll ska Birgitta på lokal med gamla bankbrudar och Nicke och Gizmo kommer hit under tiden. Vad jag hört är att Nicke ska bjuda på Pizza. Vi får säkert en trevlig kväll. Det fick vi också. Vi beslutade även att det var dags för en Riga resa. Nicke, vår reseledare sedan urminnes tider bokar i morgon.

Torsdag 20 Feb: I dag ringer väckarklockan tidigt. Birgitta ska på stavgång denna gång tillsammans med Bosse. Detta beror på att jag ska till Hotell Lerdalshöjden i Rättvik för en konferens för kassörer i SPF. Det är en halvdags konferens så jag kom hem vid tretiden. Nicke har fixat resan till Riga med lyxigt boende och champagne frukostar. Tack reseledaren. En långpromenad med Bosse och sedan tittade jag på ishockey och annat från OS.

Fredag 21 Feb: Morgonvolta med Bosse i ett snörikt väder, säkert några decimeter nysnö. Trafikstockning på Hanröleden så vi vek av mot Bojsenburg. En bil kört i diket!! OS Curling och hockey innan det var dags att gå till Pubben för några öl. En trevlig eftermiddag. Birgitta bjöd en god kycklinggryta till middag och mera teve på kvällen.

Lördag 22 Feb: Bosse gillar att jag skogsmöss? under snön. Nu blir det att parkera i soffan för OS sändningar.

Söndag 23 Feb: Gemensam morgonvolta på gamla Svärdsjövägen. Vi har gått där några gånger lugnt för det mesta. I dag var det blött och inte alla bilförare saktade in. Sedan OS soffan hela dagen.

Måndag 24 Feb: I dag firar vi Berit Telde Falun som fyller 69 år. Ha en bra dag Berit. Gamla Fruns väg var ett lämpligt mål denna morgon. Nästan all snö borta nu och sju grader varmt! IT väntjänst i dag. Det är tre stycken SPF are som behövde hjälp. Samt några telefonsamtal. Handlat printer papper till SPF. Birgitta och Åsa far till Borlänge, kan bli kostsamt!! Vår häst Bankers Garcon travar på Örebro och Dagens Dubbel lopp 2. Bra travat kom in som två. Det blev några kronor plus. Morotssoppa i dag till middag, inte alls dåligt. Bosse vill ut några vändor och sedan lite slötittande på teven innan det var dags att koja in.

Tisdag 25 Feb: Efter en lätt frukost kör ja Birgitta till gymnastiken. Bosse och jag forsätter upp till Myran. Det blir en kort volta. Han är väl inte så intresserad. Vi åker via Lugnet och tittar på verksamheten. Många i röda jackor med passerkort om halsen strövar runt klungor. Jag fick senare reda på att det var någon backtävling på kvällen. På eftermiddagen har jag ett möte med Peo förre kassören i SPF. Vi går igenom bokslutet och vi printar ut en del som jag behöver. Efter några timmar och med en god kopp kaffe och bullar avslutar vi dagen. Jag förbereder min redovisning med att lägga in IB, i den nya BAS kontoplanen. Pelles pölsa bjuder Birgitta på idag, himla god. Något teveprogram hann jag med innan det var dags för sista kvällsrundan med Birgitta, soppåsen och Bosse!

Onsdag 26 Feb: I dag gratulerar vi Robert Gustafsson, Siljansnäs som fyller 53 år. Ha en bra dag Robban. Morgonvoltan till Lövhyddan. Det blev jäktigt denna morgon då jag har IT väntjänst ganska tidigt och Bosse har ibland väldigt mycke att undersöka, många farliga djur under snön som ska oskadliggöras!! Jag ringde upp och berättade att jag var försenad. Det var dåligt internminne i datorn så jag återkommer och montera in lite mer minne. Uppdaterade några program ändå. Tack Uffe för hjälpen. Angående din länk om besvärliga landningsbanor, där Samos låg på tredje plats har jag sett och upplevt vådliga landningar på deras landningsbana!! Sedan efter middagen for jag ut till Hedlund i Hökviken. Vi jobbade med deras trådlösa ADSL. Efter en massa pyssel så konstaterar vi att det kan bero på Routen. Kerstin bjöd på en god soppa och pankaka med glass. Ida har sin platta och mobil med så hon fick samma meddelande som jag att "åtkomst saknas". Jag far hem, tack för mat och "färdkosten",  Masi från Italien ett gott rödvin. Jobbar lite med SPF ekonomi innan der blev dags att knoppa in.

Torsdag 27 Feb: En snabb vända med Bosse till Lövhyddan. Birgitta ska ha bilen till stavgången. Brottades med budgeten till SPF. Sedan dags för IT väntjänst. Det är svårigheter att installera Oficce, även med giltigt program i Windows 8. När jag vidimerar e-mail adressen så når den tydligen inte Microsoft utan studsar tillbaka som leveransfel. Är det någon där ute som har någon idé? Ett besök till för att kolla internminnet, vilken sort. Fixat laptop som tappat WiFi. Städat den stationära. Vi badade Bosse och han bidade tiden i badkaret med bravur. Bosse gillar det nu mer och kommer till mig när jag tar fram Birgittas hårtork. Birgitta bjöd på lax. Ägnat några timmar till att städa upp bland alla lösa ark som ligger runt omkring mig. Även börjar bokföra SPF. Birgitta fixade kvälls voltan. Skapligt tidigt i säng.

Fredag 28 Feb: I dag är jag Bosses favorit, trots att jag var med och vaskade av honom i går. Gick inte en meter utan att jag var med, sedan blev det bra fart på voltan. Efter frukost blir det IT väntjänst med start i Sundborn. Birgitta och Bosse är medbjudna då vi ska äta lunch hos familjen Anita och Alf Andersson. Anita är en före detta arbetskamrat till Birgitta och nu gymnastikkompis. Anita bjöd på en skaldjurssoppa som smakade himmelskt gott, det tackar vi för. I dag hoppar jag över öl träffen och ägnar mig åt SPF redovisning. På kvällen bjöd jag på varma mackor och kollade teve. Bosse och jag gick en sen kissrunda, ja Bosse var ju den som stod för kissandet.

Lördag 1 Mars: I dag är det ny månad, Kalo Mina! Morgonvoltan blev på gamla Svärdsjövägen, det är skönt att gå där. Bosse gillar det. I dag i ett vackert snöande. Lätta flingor dansade framför oss. Bosse gav upp att försöka fånga dem alla. Vi planerade att åka till Korpholen i dag, vi skippar det och jag kan jobba med SPF redovisning.

Söndag 2 Mars: Morgonvoltan blev uppe på Myran. Dagen ägnade jag till arbete med SPF redovisning, emellanåt en titt på Vasaloppet. På kvällen hämtmat.

Måndag 3 Mars: En kort morgonvolta med en sur Bosse. Han känner på sig att vi ska ut och resa. Vi ska till Riga i Lettland. Efter att ha lämnat Bosse hos Åsa och Anders for vi till Hedemora, där hämtar vi upp Kerstin och Nicke för vidare transport ner till Frihamnen. Nicke och jag åker till ett parkeringsgarage med bilen. Flickorna busade med oss när vi skulle logga in på terminalen, vilket inte gick så bra. Till sist ropade dom, "Vi har redan loggat in"! Vi går om bord och intar våra "sviter". Kerstin och Nick hade den lyxigaste av dem alla. Två rum med gästtoa. Där häckade vi oftast. Efter "skumpa" gick vi ner för att äta middag. En sväng in på taxfri. Vi avslutade en trevlig kväll i Hedlunds svit. Sov gott på natten.

Tisdag 4 Mars: Efter en god frukost så knallade vi iland och besökte gamla stadsdelen. Riga är en trevlig stad med många fina byggnader. Vi gick in på en ölstuga för att släcka törsten. Flickorna gick ombord och Nicke och jag besökte en spritbutik och köpte en flaska whiskey, till ett bra pris. Ombord var dets edan dags att äta middag och besöka taxfri för en sista handling. På kvällen tittade vi på en dans och sång grupp från något baltiskt land. Avslutning av en skön dag blev i Hedlunds lyxsvit. Trötta och nöjda törnade vi in. Bilder kommer!!

Onsdag 5 Mars: Vaknade tidigt och låg sedan och slappade ett par timmar före frukosten. Det blev en långfrukost med utsikt över Stockholms vackra skärgård. Vi landade i Frihamnen i utsatt tid. Efter att Nicke och jag löst ut bilen. Lastning av bilen blev säkert ett skådespel för dem som var kvar vid terminalen. Men till slut fick vi in allt. Resan till Hedemora gick bra och Birgitta och jag for vidare till Falun och Åsa för att hämta Bosse. Jag passade på att tvätta bilen på OK medan Birgitta knallade hem med Bosse. Många missade samtal var det att ta i tu med och bokade in en del IT väntjänst jobb. Sent i säng.

Torsdag 6 Mars: I dag firar vi Kerstin Hedlund Hökviken Linghed, som fyller 62 år. Ha nu en bra dag vi kommer och firar oss på Lördag. Nu är det dags för en morgonvolta med Bosse. Han är lite vaksam och tror väl att vi ska åka bort igen. Väldigt kelig i alla fall. Dags för IT väntjänst resten av dagen. På kvällen mat och slappande. En sen vända med Bosse och vi träffade Torsten och hunden Skorpan. Många pussar fick jag av Skorpan.

Fredag 7 Mars: I dag gratulerar vi Jenny Jonspers Falun, som fyller 27 år. Ha det bra Jenny. Birgitta gick med Bosse och jag for på några IT väntjänst jobb. Trevliga möten med glada SPF are är det. Ett ekonomi och budget möte med PEO på kansliet. Sedan var det äntligen dags att häva en öl på Pubben. Ganska trött är jag så det blev tidigt hem och dagens första mat serverades. Nu blir det att mjuka upp ryggen i ett hett badkar innan Babben och sängen.

Lördag 8 Mars: I dag gratulerar vi Helena Jonspers Falun, som fyller 55 år. Ha en bra dag Helena. Morgons volta gick uppe på gamla Svärdsjövägen. Många bilar kör fort så Bosse får man hålla i strama tyglar då! Soligt men kyliga vindar var det. Bosse slog ner rumpan i asfalten och njöt i solen! Vi är nu på väg till Hedlunds i Hökviken. Dels för att fira våra födelsedagar och att installera en ny Router. Det blir även tid för ett skönt bastubad. På kvällen åt vi en god middag och fick en glad kväll med Gunbritt, Kerstin, Birgitta, Thomas, Nicke och jag. Sent blev det.

Söndag 9 Mars: Vaknade tidigt och gick en volta med Bosse och Gizmo. Efter en god frukost fortsatte Nicke och jag med att testa bärbara datorer från husen i närheten som ska hänga på samma trådlösa. Vi skippade ett filter och se då blev det mer fart på överföringen. Vid lunchtid återvände vi till Falun. Jag ägnade hela kvällen åt att komma i kapp med bokföring. Lyckade nästan. Jag kollade en stund på teve. En sen träff med Torsten och hunden Skorpan blev en lång promenad runt i Östanfors. Rätt uppskruvad av dagen, det tog tid att somna.

Måndag 10 Mars: Nu var det vanliga rutinen med Bosse. Efter frukosten bar det av till stadens banker för att registrera nya ordförande och kassören. Vi var lagom färdiga till klockan 13, då nya styrelse kallades till möte. Även verksamhets ansvariga var inbjudna. Jag bröt upp tidigare då jag bokat in några stycken IT väntjänst jobb. Betalade några fakturor med nya banksystemet och det gick ju hyfsat. På kvällen var det skönt att gå en långpromenad med Bosse och vädra huvudet.

Tisdag 11 Mars: Birgitta på gymnastik och jag promenerade någon halvtimma med Bosse innan han ville vända och gå hem. Rusade upp för trappor, in i lägenheten. Han letade efter matte. Före lunchen pysslade jag med SPF och Birgitta förbereder en mattvätt hos Åsa. På eftermiddagen besökte jag några SPF are och deras datorer. Mitt mål var att beta av listan., så blev det nu icke. Någon var krasslig och någon skulle bort. Vi fick besök av en ComHem kille, så nu blir det att återgå till dem. Bra lösning får vi hoppas, med 50 Mbit/s på kabeln är ju ett bra lyft för oss. Blir spännande att även kunna se på teve när vi vill via en box. En sen kvällsvända och sedan i säng.

Onsdag 12 Mars: Bosse och Birgitta grejar morgonvoltan medan jag städar kontoret!! PeO, kassören jag efterträder kommer hit och ger min information om vad jag behöver komma ihåg. Medlemsregister och fakturering. Eftermiddagen ägnade jag mig åt IT väntjänst. Åsa och Anders kom förbi och fikade. På kvällen fakturerade jag annonskostnader i vår föreningstidning SPF-Nytt. Jag anser nu att jag har kommit i kapp med redovisningen och det känns bra. Var en smula jäktigt i början av veckan. Tyvärr gick det inte bra för vår häst på Solvalla, inträngd och en sjundeplats. Inga matpengar denna gång!

Tordag 13 Mars: I dag gratulerar vi Karin Jon Jobs Leksand, som fyller 77 år. Ha en bra dag Karin. När jag vaknade vid femtiden var det 2,2 minusgrader. Det var vårlikt ute i går, Birgitta hittade en Tussilago. Efter morgonens arbete så är jag i kapp med SPF redovisning! Kerstin och Nicke med hunden Gizmo kom till Falun. Kerstin för att med Birgitta ansluta till stavgången till Sångtjärn. Nicke ska tvätta bilen och jag gick en vända med hundarna. Sedan var det full fart på IT väntjänst fram till klocka 21. En stationär dator med hem för lagning. Ekonomi arbete och sedan bums i bingen.

Fredag 14 Mars: Birgitta ska till Vårdcentralen för provtagning. Bosse och jag slog följe för att promenera runt uppe bland husen i väntan på Birgitta och stundande frukost. Birgitta har tid hos tandläkaren. På hemvägen köpte hon en Fluga till mig. Det tackar jag verkligen för. Det är Flyga som gäller vid öl träffar. Plockade hem en stationär dator till, för jobb. Birgitta, Berit T och Kristina L åker till Kerstin i Järvsö. Det är Akupressur träff. Jag fick tid till att klämma en bärs med grabbarna, iklädd Fluga! Köpte en Kebab tallrik med hem, jag är ju "ungkarl" i kväll.

Lördag 15 Mars: Efter morgonvoltan så var det jobb med datorer. Skönt att sitta hemma och jobba i lugn och ro. Birgitta kom från Järvsö. Betalade några fakturor. Tittade på skidor från Lugnet. På kvällen åt vi en god Korv pyttipanna och kollade lite teve.

Söndag 16 Mars: Solsken från en klarblå himmel. I dag blir det en tur upp till Korpholen. Bosse blir som en yster kalv när vi nämner Korpholen. Vi besökte Rältagården för inköp av Pelles Pölsa. Nicke du har två! Vi fick en pratstund med Pelle. Sedan till ÄggMärta. Skottade snö på tunet för snabbare barmark. Bosse far omkring i snön och njuter. Birgitta är en fena på att få fart på en tjurig vedspis. Efter några sköna timmar åker vi vidare. Upp till Sylvia och Lars-Erik. Bosse fick ett ben som Ira inte vill ha. Han gnydde som en valp då han inte visste hur snabbt han ska komma ut och gömma det. Vi äter en söndagsmiddag på Hotell Moskogen, en av våra favorit matställe. Till Leksandsbröd och Clas i Sjön avslutar Leksandsresan. Via Sågmyra och Segerström för att låna slagborr. Jag jobbar med en stationär dator, den tjurigaste jag mött. Sent i säng.

Måndag 17 Mars: I dag gratulerar vi Marco de Hoogh Falun, som fyller 36 år. Ha en bra dag Marco. Det har snöat i natt ca 1 dm! En lång promenad med Birgitta och Bosse uppe på Myran dryga fyra kilometer blev det. Efter frukosten var det dags för IT väntjänst, i dag tre besök och sedan gav jag mig på den stationära som trilskas. Birgitta jobbar på med tvätten. Bosse, Åsa och Birgitta gick en lång promenad runt Kålgården bland annat. I dag anlände ComHem prylarna. Bokfört klart och äntligen ligger jag i fas. Testade att ansluta till ett snabbare bredband från ComHem. Trots att routern markerade uppkoppling så uteblev kontakt med internet. ComHem har kanske inte öppnat kranen!!

Tisdag 18 Mars: I dag gratulerar vi Gunn-Britt Bandhagen, en i Tiogänget, som fyller 61 år. Ha en bra dag Vårdbo!! Birgitta gymnastiserar och jag promenerar med Bosse. I dag är det ganska lugnt på IT fronten. Endast ett besök beroende på att några var upptagna i dag. Jag har lyckats få snurr på en stationär dator. Men ägarinnan är nog bortrest! Jag har en till på golvet som jag ska ta itu med efter middagen. På kvällen var det dags att montera in routern för att testa linan. Tji fick jag, efter att prova alla knep jag kan, blev jag tvungen att ringa. Efter en stund i kön fick jag reda på att ComHem har ingen beställning på bredband, bara tele och teve. Jag fick ringa upp försäljnings chefen och han får rätta till det. Jag pös in till datorerna för att söka tröst!!! En sista kvällsrunda med Bosse innan det är dags för att knyta sig.

Onsdag 19 Mars: En tur upp till Lövhyddan med Bosse. Birgitta blandade ihop tiden för lasaretts besök vi kunde passa på att handla mat. Jag körde Birgitta till lasarettet och gick sedan en kiss runda vid regementet. Han lagom till ett möte på SPF klockan elva. Kunde sedan tröska igenom några köande SPF are. Installerade en skrivare. Några telefon support blev det också. Vi fick ett kärt samtal från Terna och Kostas på Samos. Dom vill att vi kommer ner! Kvällen ägnade jag åt redovisning. Sent i bingen.

Torsdag 20 Mars: Efter Bosse volta och frukost vad det dags att idka IT väntjänst. Det blev många timmar i dag.

Fredag 21 Mars: Namnsdags gratulations e-mail från Hans P bland annat. Tack Hep. Även denna dag blev det mycket jobb med SPF. Så pass mycket att jag fick hoppa över öl time på Pubben! Jag tröstade mig med att laga en god lasagne på kvällen med ett eller två glas rött. Har nu fått fart på ComHem abonnemanget. Med lite hjälp av en trevlig och duktig tjej på ComHem supporten. Lyckades att spela in Let´s Dance på hårdisken i boxen medan vi kollade på Babben. Tack för namnsdags hälsningar.

Lördag 22 Mars: I dag firar vi Kristina Lilja Falun, som fyller 69 år. Njut av dagen Stina. En kort volta med Bosse hund, vi åker en snabbis upp till Korpholen för att kolla läget. Passade på att leverera ene stam som Lars R fått av Nicke H. Kallt och blåsigt på tunet så vi for hem till Bosses sorg. Vi får avvakta till nästa vecka, då det blir soligt, enligt Birgittas och www.yr.se. Jobbar med en stationär dator som nekar all åtkomst. Även kopplat om bredbandet till ComHem. Nu är det fart under galoscherna, 58 Mbit/s. På kvällen några teve program.

Söndag 23 Mars: Vaknade tidigt. Vi åkte upp till gamla Sundbornsvägen, alla tre och traskade dryga halvmilen, låter ju bättre än dryga fem kilometer!! Jag behöver mer bokhylla till pärmar. Det blev besök på Åsas affär IKEA i Borlänge. När vi ändå har spenderbyxor på åkte vi hem till Falun och Ö&B, Rusta och Arkens Zoo fick sälja. Vi köpte ny mat, light foder till Bosse. Det blir spännande, kanske Bosse spottar ut!!! Har spelat in Skidskyttet så det kan vi se på när vi hinner. Ingen teve på kvällen utan en lång middag och umgicks. Inte så ofta vi kan det!

Måndag 24 Mars: Bosse ville ut tidigt i dag. Vi åkte först till en SPF are för att hämta pengar till en printer. Sedan upp till Myran och en promenad med Bosse. Handlade på SIBA och Birgitta släppte av mig på Vallmansgatan där jag installerade printern. Ännu ett IT jobb innan jag var klar för att hämta Birgitta och Bosse som var på Berget och vävde på en matta. Vi handlade mat. Jag jobbade med redovisning.

Tisdag 25 Mars: Nu är det mycket som händer, jag glömmer av dagboken och när jag väl skriver har jag glömt det mesta jag uträttat. Hoppas att det blir bättre med tid. Några IT väntjänst jobb blev det. Birgitta gymnastiserar. Vi hyrde en släpvagn och körde upp en del skrot till återvinning. Trevligt möte på ÅVC, Krister K, sonen och hunden Freja träffade vi på. På kvällen monterade jag ihop pärmhyllan som vi köpt på IKEA.

Onsdag 26 Mars: Morgonvoltan med Bosse och Birgitta upp mot Gamla Fruns väg. Bosse på bushumör. Fyllde det nya bokhyllan med pärmar. Datorjobbet var hos Ulla P och katten Morris som ville hjälpa till. Några problem löstes via telefon. Har nu kläm på hur Medlemsregistret fungerar. Med vår nya ComHem box kunde vi se helgens Mästarnas Mästare. Jag tröttnar även på det programmet, Tagit backup på en del filer, det verkar som om "grekdatorn" börjar svika mig. Ringt Lasse J och bett om hjälp med påslag av elen. Ska bli skönt att komma upp ett par dagar. Sent i säng.

Torsdag 27 Mars: I dag firar vi min kära hustru, Birgitta Ahlstrand som fyller 72 år. Det blir smörgåstårta till kvällen. I dag gäller det att raska på med IT väntjänst då vi har för avsikt att åka till Korpholen i morgon. Längtar dit gör även Bosse. På eftermiddagen kom svågern Harry P, Åsa och Anders på smörgåstårta. Harry firade oss båda med vin och presentkort. Åsa och Anders med en fin bukett. Jag presentade med boken "Staden som försvann".

Fredag 28 Mars: Birgitta tog Bosse på morgonvolta och jag packade bilen, och jobbade med SPF ekonomi. Vi for sedan via Gagnef, Clas i Sjön och Ägg Märta. Bosses glädje hördes tydligt när vi svängde in mot Korpholen. I dammen simmade två Sångsvanar, Tranor trumpetade nere på Sjöbotten. Nu är det härligt att vara på landet. Varmt och skönt i stugan, tack vara Lasse J som slog på elen härom dagen. Margareta och Krister jobbade med vedklyv och stapling. Det är så fin på den sidan, när dom glesat ut träden. Lasse J kom förbi på en öl och erbjöd huggning uppe på Jonheden. Varmt på tunet så vi kunde sitta ute en stund. På kvällen åt vi en god soppa och njöt av en sprakande brasa. Tidigt i säng som så ofta på Korpholen.

Snart dags att elda ris. © foto: Bengt Ahlstrand

Snart dags att bränna riset.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 29 Mars: Vaknade redan klockan tre och knallade ner för att elda. Ljust redan vi femtiden. En långpromenad med Birgitta och Bosse runt på Sjöbotten. Tranor och Tofsvipor spelade för oss. Gott med frukost. Vi plockade fram trädgårdsmöbler och njöt av solen. Blåmesen har bestyr i en av holkarna. Hanen sitter på en gren och honan städar. Vi får se hur länge det tar innan Svartvita Flugsnapparen kör ut dem. I morse när vi gick runt Sjöbotten så drog Bosse upp mot Korpholen. Vi pratade med Krister om vedklyven och på eftermiddagen var dom klara. Jag ringde Harry P och undrade om han var delägare i vedklyven och så var det. Så vi kunde starta med att klyva granklamparna. Tunga en del men det mesta blev kluvna. På kvällen god mat och SVT Play.

Bosses favorit sten. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosses favorit sten.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 30 Mars: Sov lite längre i dag. Lite mör i kroppen efter gårdagens jobb. Morgon voltan gick som vanligt runt på Sjöbotten. I dag såg vi Tornfalk, som förra året satt på ladorna och kikade. Nu högt i en Björk. Efter frukosten fortsatte jag med att klyva resten av granklamparna. Till nästa vecka ska jag ha med motorsågen och såga upp resten för klyvning. Vi försöker att komma upp på torsdagen för att kunna lämna tillbaka vedklyven till Krister som har mycket björk att klyva. Efter middagen ska vi åka via Sågmyra. Janne har lovat hjälpa oss med däckbyte. Väl hemma i Falun så var det ryggläge i badlkaret för att mjuka upp ryggen. På kvällen tittade vi på Mästarnas Mästare.

Toppen vedklyv. © foto: Bengt Ahlstrand

Vedklyven är toppen bra.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 30 Mars: Tidigt uppe med Bosse. Birgitta var uppe hos Sigmundsson med Bosse för att väva. Jag skjutsade upp dem. Sedan igång med IT väntjänst. Ringt några som står på tur, men inget akut behov. Bra det, för på torsdag eftermiddag drar vi upp till Korpholen för att klyva färdigt veden. Jag var lagom färdig med mitt, när Birgitta vävt färdigt, så jag mötte upp med bilen och vi for till mataffären. Arbetade några timmar med fakturering. På kvällen nyttjade vi nya ComHem TiVo box för att kolla några program som gick i helgen. Ganska ok, men inte kommer vi att behålla alla extra kanaler som fi får prova. Sedan hopp i bingen.

Nu är det April - Juni som gäller.


 Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2015 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.