Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another language.

Ahlstrands Webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2014 

April - Juni

Tisdag 1 April: Kalo Mina. Nu närmar vi oss våren med stormsteg, hoppas jag. I dag har jag tagit ledigt för att Birgitta är strängt upptagen. Först gymnastik och sedan blir Birgitta hämtad av Nicke H. Dom ska ut på galej! Det är bank pensionärer som ska på studiebesök och sedan äta en gemensam middag. Bosse och jag gick två långa volter i solen. Lite snålblåst var det. Två SPF are kom och hämtade sina datorer så nu är det "gott" om plats!! Får hjälp av Swedbank med några som inte skriver sina namn på inbetalnings talongen. På kvällen tittade vi på Babben och Tommy Körberg, han är ju så bra.

Onsdag 2 April: Morgonvoltan gick uppe vid Jungfruberget. Träffade på Anders S och hunden Salsa om än en kort stund, Birgitta ringer och påminde om att Bosse ska till Åsa på Hundtrimmet. Kloklippning står på programmet. Birgitta beställer tid för "ondulering" åt Bosse! Jag är med på mottagning av nya SPF medlemmar i Nybrokyrkan. Träffar en del "IT kunder". Hem och byta om för att sedan hjälpa två SPF are med deras datorer. Den ena är köpt på BK Data så jag fick lämna den hos dem för genomgång. På kvällen fick vi tid att umgås några timmar, sent blev det.

Torsdag 3 April: En kort volta med Bosse blev det. Åsa och Anders kom förbi med trädgårdsmöbler och häcksaxen som är inslagen och adresserad till Bengt Ahlstrand Pagonda Grekland. Den kom med andra ord inte iväg. Försöker jobba undan en del administrativa uppgifter. Jobbar med en laptop som behöver akuthjälp. Missade några av dagens uppdrag! Birgitta går stavgång och när hon kommer hem ska vi packa för några avkopplande dagar på Korpholen. Efter att vi lastat ur bilen och satt på värmen drar vi in till Leksand för att handla. Löste in en V75 bong, nio kronor!! Vi handlade snabb mat, lasagne och sedan hem för vi var hungriga. Kallt i stugan, så det var att elda i öppna spisen. Tidigt i säng.

Fredag 4 April: En kylig morgon, 6 grader kallt och snålblåst när Bosse och jag traskade runt. Efter frukost gick vi en längre runda. Sedan var det dags att sätta på sig arbetskläder. sågade upp dom sista granbitarna och klöv dem. Tagit ner några lutande lövträd bakom gäststugan. Klöv några direkt. Får låna Lasse J släpvagn i morgon så att jag kan köra bort riset. På kvällen kom Lasse ner på en öl. Trött efter alla timmar ute med klyv och motorsåg. Det blir tidig sänggång i dag.

Lördag 5 April: Bosse och Birgitta går långa å rundan, medan jag återställer klyv med tillbehör till Margareta som ska klyva mer ved. Krister jobbar med att kapa björk med motorsågen. Jag lagar min såg som även behöver rengöras. I dag släpar jag ris ner till brasan. Snyggar till bland risbuskar och sågar en del till ved. Birgitta sköter marktjänsten och Bosse bevakar djurlivet. Lasse J köper en V75 andel hos Allvin Sisters åt mig. Thomas O ringer och ger mig V75 raden för Bastugängets trav. Vi har alla fem rätt men ingen utdelning. Drygt två tusen på sjuorna. Nöjd med dagens arbete. Vi kollar vi på Let´s Dance och Smartare än en femteklassare. En sista natt runda med Bosse och sen hopp i bingen.

Söndag 6 April: I dag gratulerar vi Anders Johansson Falun på 48 årsdagen. Ha en bra dag Anders, Åsa har väl bakat! Tanken var en snabb morgonvolta med Bosse, medan Birgitta fixade frukosten. Tji blev det. Bosse ville annorlunda så det blev en volta på tre och en halv kilometer. Mycket att nosa på, skälla på alla tranor som tutar. Såg en Tornfalk som matade honan? Hon satt i en björktopp och hanen ryttlade över henne medan han lämnade födan. Kan det vara så vist inrättat, att hanen får bevisa att han kan fixa mat, innan det blir häckning? Rensade grenar och sågade ner några träd som står tätt i klungor. Släpade ris ner till brännhögen. Sedan "vapenvård" på motorsågen, slipade kedjan. En volta runt Sjöbotten med Bosse, innan vi åker mot Falun. Birgitta packar in i bilen. Jobbade med redovisning. Tittade på teve, Mästarnas Mästare, sedan i säng efter en sista kvällsrunda med Bosse.

ndag 7 April: I dag gratulerar vi Lisbeth Jobs Siljansnäs på 53 årsdagen. Ha en bra dag Lisbeth. Regnigt och trist väder i dag. Men Bosse måste ut på morgon volta ändå. Sakta mak gick det runt några kvarter. Fixat en laptop sedan på styrelsemöte i SPF. Det längsta styrelsemötet någonsin, drygt fyra timmar men behövligt. Biltur upp till myran med Bosse och sedan redovisnings arbete. Några telefonsamtal om dator krångel har det varit. Tittade på Trädgårds måndag, alltid lika trevligt.

Tisdag 8 April: Uppe med tuppen! Vi hyr en släpvagn och kör upp trädgårdsmöbler vi fått av Åsa och Ander. Det blev en snabbis på dryga två timmar som var hyrtid. Saktfärdig bil fick mig att ringa till släpvagns uthyraren att vi blev sena. Det var helt ok. När vi kom hem visade det sig att det som var inne i bilen och bagaget låg kvar. Ingen tänkte på det i ivern att hinna på två timmar. Vi käkade lunch på Geschwornegården och sedan fixade jag en laptop åt en SPA are. Det kom ett trevligt e-mail idag. Det finnas en SPF kille som är villig att hjälpa till med IT-väntjänsten. Ägnade kvällen att stämma av bankkonton. Birgitta van "prickare" hjälpte mig. En kort kvällsvända med Bosse i regnet.

Onsdag 9 April: Uppe med tuppen även denna morgon. Jag ska hämta fyra SPF are för att åka på distriktsstämma i Ludvika. Lite besvärligt på höjderna då det låg blötsnö på vägbanan. Efter stämman och lunch fick vi en visning av Gruv mumset. Trevligt och intressant, men blött på backen i lågskor var ingen höjdare. Tillbaka i Falun på eftermiddagen och han med ett IT-väntjänst jobb innan kvällen. Bosse glad att jag kom hem.  

Torsdag 10 April: Birgitta och Kerstin är på promenad med banktjejerna och Bosse och jag gick hemmavid. Första gången jag försökte gå ut med Bosse kom Kerstin med bil. Bosse vägrade gå och rusade upp för trappen och in för att träffa Kerstin. Harry P ringde och jag gör ett IT-väntjänst besök innan vi far upp till Korpholen. Vi åker upp till Harry P som IT väntjänst!! Sedan handlar vi mat och jag hämtar ut ett paket åt Hans T i Friskvårds kommittén. Hos ÄggMärta var det slutsålt! Men Lars lyckades trolla fram två kartonger åt oss. Skönt att komma till Korpholen. Inga problem att få fart på spisen i köket. Bra drag i pipan! På sista kvällsrundan smet Bosse. Han ryckte till och Birgitta var inte beredd. Vi ropade och busvisslade men ingen Bosse kom oss till mötes. Jag såg i min fantasi hur han fastnat med flexi kopplet och blir sittande någonstans. Vi tjoar, busvisslar och lockar men ingen Bosse. När Birgitta kommer till fäboden sitter Bosse och väntar med en bit av kopplet. Han bet resolut av kopplet, där han fastnat. Bra jobbat Bosse. Bra att han kom hem.

Fredag 11 April: Vaknade tidigt och gick en vända med Bosse. Vi såg ett Rådjurs par på tjugo meters avstånd, innan dem fick vittring av oss och drog iväg. Birgitta planterar blommor och gör fint utomhus. På middags voltan går vi upp till Knutsgårdarna för att höra hur det är med Lasse R. Lasse kom hem från Hjärtavdelningen i går eftermiddag. Bara katten Sigge var hemma. Men per telefon fick vi reda på var dom höll hus. Dom kommer förbi och fikar. Birgitta pratade om lastpallar för att stapla veden på. Lastpallar har Lasse R, så jag fick låna bil och släpvagn för att hämta dem. Nu har vi fem lastpallar att stapla på. Vi satt på tunet i nya trägårdsmöbler som vi fått av Åsa och Anders. De skulle köra trädgårds möblerna till Ta till Vara, nu har vi tagit dom till Korpholen. Kollade på Gäster hos Babben och Robins innan sängdags.

Lördag 12 April: Vilken morgon, stålande sol och vindstilla. Kall natt har det varit. Solen värmer gott. Birgitta går morgon volta med Bosse jag under håller elden som Birgitta tänt. Sopade och skakade några mattor. Nu har vi löst Melodikrysset och ska åka till Clas i Sjön för att handla. Ett par högtalare till grek laptop inhandlas och en del annat bra att ha saker. Köpte en andel till V75 på Hjultorget. Lade ut lastpallar och stöttor spikades fast, så förhoppningsvis ska veden hålla sig i schack. Vi gav upp efter ett tag då det småregnade och blåste kalla hårda vindar. Pölsa till middag smakade bra. Sedan blir det teve för hela slanten och nu hör jag tack vara extra högtalarna som vi köpte i dag. Inget bra ljudkort i den gamle greken.

Söndag 13 April: Bosse ville ut redan vid fyra tiden och så blev det. En långkiss och sedan in igen. Bra val av Bosse då fick jag börja elda i spisen. Blåsigt på förmiddagen sedan tittade solen fram. Vi började stapla ved bakom gäststugan. Birgitta satte rädisor bland annat i drivbänk. Vi fick besök av Lasse R vi fikade och pratade livet. Sedan packade vi ihop och åker mot Sågmyra där jag släpper av Bosse och Birgitta hos Segerström. Själv ska jag på IT jobb i Majgårdarna. Efter någon timma hämtar jag Birgitta för färd mot Falun. På kvällen tittade vi på den engelska filmatisering av "Män som hatar kvinnor", segt var det med mycket reklam så jag sov av och till. Bättre att gå ut med Bosse en sista pink runda.

Måndag 14 April: Morgonvoltan på Myran, skapligt varmt i solen. När vi vänder tillbaka så känns det inte så. Vinden i ryggen är bäst. På hemvägen besöker vi Ö&B för inköp av en hundbädd till Bosse att ha på Korpholen. Det gäller att ha så få saker med fram och åter till Korpholen. Nät för att säkra veden inköptes också. Jag har tre IT Jobb i dag. Ett samtal från P Berg Vansbro SPF om deras Webbsida. Nu känns det som jag är i fas, med jobben, för att kunna åka till Korpholen på Torsdag. Ekonomiarbete på kvällen och tittade på Trädgårds Måndag.

Tisdag 15 April: Efter frukost skjutsar vi Birgitta till gymnastiken. Bosse och jag åker upp till Myran för en morgonvolta. Nu har jag anmält fem personer till Vårlunchen i Västanvik. I dag smakråd och start av en ny stationär dator. Knöliga Windows 8, säkerheten gör att det är besvärligt. På kvällen var vi till ICA Maxi för att handla inför Påsk och Korpholen. Vi ska försöka komma upp på i morgon. Ekonomi jobb. Sedan hopp i bingen.

Onsdag 16 April: Morgonvoltan med Bosse gick uppe vid Lövhyddan. Birgitta hemma för att förbereda mat till helgen. Jag var till en SPF are för att åtgärda ljudproblem. Vad händer, plötsligt stänger datorn. Jag startar om och efter datorn stänger av. Jag får åka hem och hämta en Windows 7 skiva och får då igång den. Jag får fortsätta med den efter påsk. Vi ska ut till Kerstin och Nicke. Nicke har bokat tid med frisören Birgitta. Tack för gaget. Hem och packa bilen och iväg till Korpholen. Skönt att komma dit tycker vi alla. Eld i spisen och hämta vatten sedan en god middag.

Torsdag 17 April: Bosse ville ut tidigt så Birgitta följde med. Blåsigt värre i dag. Vid andra voltan med Bosse plockade jag ihop några käppar som markerar vägen åt "snösvängen". Jag har ju axlat Harry P,s jobb på fäboden. Nu blir det jobb. Birgitta ska påskstäda. Efter städningen bar det av in till Leksand för att handla. Bland annat Leksands Brungräddat. Birgitta träffade en före detta arbetskamrat, sånt sinkar!! Teve på kvällen.

Fredag 18 April: En tidig vända med Bosse, lite småregn hela förmiddagen. Lasse J kom förbi en sväng, tyvärr var jag upptagen i telefonen med IT-väntjänst. På eftermiddagen fick vi trevligt kaffe främmande, Lisbet och Robban kom förbi. Vi fick några trevliga timmar med mycket skratt. Bosse gillar all uppmärksamhet han kan få. Alltid lika glad när det kommer folk. Teve även denna kväll.  

Lördag 19 April: Bosse och Birgitta gick morgonvoltan och jag fixade eld i spisen. I dag blir det äntligen sol och varmt ute. Det bästa med Lördags förmiddagen är att få lösa Melodikrysset. Det blir en resa in till Leksandför att handla V75. Det blev även en Harry Boy denna vecka. Vi ska grilla i kväll så Grillbriketter inhandlades. Nästan all ved är nu staplad.

Söndag 20 April: Vilken morgon. Strålande sol från en molnfri himmel. Sågade och klöv det sista på förmiddagen. Sedan en vända upp till Birger P för dator jobb. Vi grillar även i dag, gott med Birgittas potatis gratäng till. En skön kväll på tunet i strålande solsken. Vilka dagar vi haft. Fint väder även nästa vecka enligt prognos. Ingen vinst på V75. Vi tröstar oss med SvtPlay.

Måndag 21 April: Denna morgon såg och hörde jag Storspoven på Sjöbotten. Kallt och frost i gräset. Bosse såg nog mer än jag morrade dovt åt något. Tornfalken satt som vanligt i en björktopp. Det blir en varm och skön dag. Krattor och skottkärran fick göra nytta för sig. Skönt att strosa omkring runt Sjöbotten... igen! Tappat ett linsskydd till kikaren, där av en extra promenad. Birgitta och Bosse var det som hittade skyddet. På eftermiddagen var jag till Birger P för att kolla interminne. Sedan bar det av mot Falun. Lite ekonomijobb och sedan en trilskande teve. Vi fick titta på datorn. Prinsessorna på Haga.

Tisdag 22 April: I dag gratulerar vi Per PH Hillerström Borlänge, som fyller 60 år. Ha nu en bra dag PH. Förmiddagen ägnades Bosse och Birgitta. Bosse morgonvolta och Birgitta besök på ögonkliniken. Under tiden fick jag ett halvljus lagat uppe på BIVA, som Carlia Bil heter nu. Efter en lätt lunch var det dags att fixa några datorer och Birgitta gick upp till Sigmundsson för att väva. Det känns bra att fått med Ove som IT-väntjänst, blir säkert väldigt bra. Tittade på ett ABBA på ettan, säkert sett den tidigare men alltid mysigt med deras musik.

Onsdag 23 April: I dag gratulerar vi Hanna Björk Kontou, Leros Grekland, som fyller 34 år. Ha nu en bra dag Hanna. Vi traskade runt på nya vägar uppe på Myran denna morgon. 3,46 km är den nyupptäckta slingan, lagom morgonvolta. Efter ett långt sammanträde med Programkommittén är det dags för några IT jobb. Eftermiddagen ägnade jag åt diverse städning av skrivbord och sortering av diverse skrifter. Kollade även WiFi skrivare åt en SPF,are medan Birgitta köpte frön och sättpotatis. Vi ska försöka plantera där Harry P haft potatisland. Problem med ComHem teven, fick bra support. Vi sade samtidigt upp det digra kanalutbudet. Vi ser ju inte mer än det vanliga utbudet, om ens det. En sen vända och några naturprogram på teve, innan läggdags.

Torsdag 24 April: I dag gratulerar vi Anders Sigmundsson, Jungfruberget, som fyller 79 år. Njut av dagen i solen Anders. Dagens volta blev fyra kilometer och Bosse fick nya vägar att utforska. Hem för en snabb lunch och sedan till SPF för ett möte med Resekommittén. Några samtal med SPF,are om datorer. Packar sedan bilen för att åka upp till Korpholen. En lunch i Djurås sitter bra, så vi slipper matbekymmer. Vi ägnar eftermiddagen åt att plantera blommar och sätta potatis. Ost och kex innan det är dags att knoppa in.

Fredag 25 April: Birgitta och Bosse fixar morgonvoltan. Jag tar sovmorgon, skönt då jag vaknar vid femtiden på vardagarna. Precis som när jag drev redovisningsbyrån. För mycket tankar som spökar runt i pallet. Vid lunch tid vandrar jag upp till Birger P för datorjobb. På vägen dit ser jag var Tonfalken har sitt bo. Synd att jag inte har kamerastativet med. Även Gulsparven hittade jag på. Några vändor med vattenhinkarna blev det. Många kärl ska fyllas. Birgitta knäckte iden i går, att äta en buffé på Rältagården i kväll. Vi ringde Lassa J och frågade om han ville följa med. Vi fick en trevlig kväll hos Nina och Pelle med personal, yngsta dottern! God mat och trevligt bemötande. Vi gick och tittade korna med ystra kalvar. Bosse ville leka med dem. Hemma hos Lasse bjöds en öl, innan vi for hem och tittade på Let´s Dance.

Lasse betala sin nota. © foto: Bengt Ahlstrand     Pelle Magnusson pratar med gäster. © foto: Bengt Ahlstrand     En av kalvarna. © foto: Bengt Ahlstrand     Tjurarna vill nog gärna ut och ha kul. © foto: Bengt Ahlstrand

Lasse J betalar sin mat. Pelle M pratar med gäster. Kalvar och tjurar.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 26 April: Vaknade till en molnig himmel. Om det påverkar Bosse hund vet jag inte. Svår att få med sig på morgonvolta. Blev en kort vända med många "sittningar" innan vi kunde gå hem för att äta frukost. Sedan var det dags för Melodikrysset, lite svårare i dag. Men vi tror att det var Sylvester Stallone som sjöng en Madonnas låt. Vi fick främmande, Åsa och Anders kom hit. Birgitta, Bosse, Anders och Åsa promenerade till Rältagården för att köpa korv. Jag planterade hallonplantor som vi fått av Berit T. På kvällen grillade vi.

Söndag 27 April: Vaknade till en solig morgon och jag tog Bosse på en tidig volta. Vi mötte flera personer denna morgon än vad som är vanligt Två hundar som Bosse försökte skrämma. Ingen av hundarna blev imponerade av honom. Lite kyliga vindar är det. Frukost dock ute på tunet. Kerstin och Nicke H är på väg hit med fönsterkarmar som vi ska odla grönsaker i. Nicke och jag for till Clas i Sjön och handlade. Nick köpte en ny vedklyv. Kerstin bjöd oss på smörgåstårta när vi kom tillbaka. Gizmo busade med Bosse. Vi gick en lång volta med hundarna innan var och en åkte hem till sig. Vi kollade Mästarnas Mästare på teve innan det var dags att knyta sig.

Måndag 28 April: I dag gratulerar vi Clas Riddersporre Stockholm, som fyller 62 år. Njut av dagen hos mamma Bibbi. Morgon voltan uppe vid Myran. Sedan besökte vi ICA och Arken för att handla mat och ett nytt koppel till Bosse. Nu fick det bli ett som klarar 25 kilo. Jag ägnar en del av dagen till ekonomi, SPF möte. Ove min nya IT kompis tar sig ett jobb i morgon, så även jag. Sedan hoppas vi kunna åka till Korpholen och fira Valborg.

Tisdag 29 April: Morgonens volta gick på Gamla fruns väg. Bosse var väl inte helt hundra på att han ville!! Birgitta är på gymnastik och jag jobbar med ekonomi. Sedan ett IT jobb innan vi kan åka upp till Korpholen. Ove fixade också ett IT jobb. Känns bra att jag har en IT kompis. Jag har beställt ägg hos ÄggMärta. Vi for via Sågmyra för att lämna en blomma till Marie S som fyller år i morgon. Mari var på jobbet, Myrorna i Leksand. Jag passade på att köpa en V64. Vi grillade korv på kvällen och njöt i solen.

Onsdag 30 April: I dag gratulerar vi Marie Segerström, som fyller 47 år. Ha en bra dagen Marie. Bosse väckte Birgitta tidigt för morgonvolta. Bosse är alltid tidigt uppe när vi är på landet. Lite kyligt i luften denna morgon. Birgitta har glömt sina tabletter så det blir att åka till Falun och hämta dem. Lite inköp och en del annat på tillbakavägen. Jag drog i gång projekt Fågelholks bygge. Det är något som jag planerat göra i åtminstone trettio år om inte längre. Vinst på V85 som Birgitta handlat på hemvägen. Hon kunde inte välja utan köpte två olika och det blev vinst på båda andelarna. Bra jobbat Birgitta. På kvällen blev det busväder, snön bara föll och det blev alldeles vitt ute.

Torsdag 1 Maj: I dag gratulerar vi Stina Kling Falun, som fyller 56 år. Ha en bra dag Stina. Det var alldeles vitt på backen när vi vaknade. Bosse gillade det och väckte Birgitta tidigt för morgonvoltan. Jag byggde vidare på min fågelholk. Ingen drömkåk blev det. Jag får nog köpa holkar istället. Vi samlade regnvatten när snön smälte på taken. Lasse J kom förbi och fikade. På kvällen vankades fiskbullar med äggsås, det var mumsigt. Försökte att titta på Humorgalan som krånglade för det mesta. En sen vända med Bosse innan det var dags att knyta sig.

Birgitta skottar av bordet. © foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta skottar fram trädgårdsmöbeln.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 2 Maj: Vaknade tidigt och gick en lång morgon volta med Bosse. Några Rådjur fick Bosse upphetsad, tur att vi har starkt koppel. Soligt men det är svala vindar ute. Efter en god frukost satte Birgitta fart på dammsugaren. Mattor ska skakas. Jag ägnade säkert en halv timma i mobilen med Tele2 suport, för att undersöka varför vår stationära telefon ej fungerar. Tele2 kommer att skicka en ny basstation, om fem dagar så nu vet Ni att det  bara är mobilen som gäller!! En vända in till Leksand för att hämta ut vinster på ATG. Köpte även V75 och till Rättvik där vår Bankers Garcon startar. Det blev en fin spurta av Bankers Garcon, som vunnit om det varit fem meter längre till målet, så tajt var det. Let´s Dance tittade vi på innan det var dags att hoppa i säng.

Lördag 3 Maj: Vaknade tidigt och gick en volta ner på skogsvägen. Fint fågelliv denna morgon. Såg Ladusvala, Domherre par, Starar som planerade bosättning. Bosse vädrade jaktbyte, så spännande att han måste stå på bakbenen likt en vädrande björn. Efter en god frukost blir det Melodikryss. På eftermiddagen kommer Kerstin och Hans från Järvsö hit. Dom har varit på Rättviks Marknad och äter sedan lunch med oss. Hans åker hem och Kerstin och Birgitta åker till Falun för Akupunktur träff. Jag och Bosse stannar kvar på Korpholen.

Söndag 4 Maj: Som vanligt bär det ut i terrängen med Bosse. Lite pyssel med städning på tunet till middagstid. Den intar jag på Rältagården som firar Pölsans Dag. Det tycker jag är ett bra av Pelle. Gott som alltid med Pelles Pölsa och många kom och handlade. Jah köpte ägg av ÄggMärta på hemvägen. En sväng upp till Lasse J på Jonheden, för att hämta V65 talongen. Träffade även Murre och Karin. Bosse var på volta humör i dag tre långa vändor ville han ha. Satt sedan på tunet och njöt av fågellivet innan det var dags att kolla Mästarnas Mästare på TV och två jaktprogram med G W Persson.

Måndag 5 Maj: Vaknade tidigt till en stålande morgon. Lite kallt innan solen värmde upp. Monterade kameran på stativ och med kikare och Bosse gick jag en morgonvolta till Tornfalkens holk. Jag har sett honan sitta på kanten och spana men då ingen kamera med. Jag hörde göken gala ett par gånger uppe vid fäboden. Ingen Tonfalk såg jag och jag har tid att passa i Falun så jag vandrade tillbaka. Vände mig om och såg att det satt någon på kanten. Där satt honan och jag fick en bild än om på långt avstånd. Väl i Falun skjutsade jag Birgitta, Kerstin och Bosse till Evas Hundtrim. Bosse ska på SPA och så fint Eva klippt honom. Tack Eva för ett bra jobb. Jag jobbade med redovisning och IT-väntjänst.

Tornfalk. © foto: Bengt Ahlstrand

Tornfalken i sitt bo.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 6 Maj: Birgitta gick morgonvoltan med Bosse och jag jobbar vidare med SPF. Birgitta ska på resa med Bankpensionärer. Jag har äran att få Gizmo som kompis under tiden. Vi åker iväg och telefonen är nu tyst. Hela morgonen har gått åt att söka betalningar då krav har gått ut. På kvällen ett IT jobb. Tittade på ett program om ABBA.

Onsdag 7 Maj: Vaknade redan klockan fyra och kunde inte somna om. Kanske det är för mycket tankar i huvudet! Gamla fruns väg blev Bosses volta idag. Jag jagar vidare efter försvunna medlemsavgifter beroende på att dom använder fel BG nummer. Många samtal blev der och en halvtimmas väntan på Privatgirot, med en bossanova låt hela tiden. Det höll på att driva mig till ....... På eftermiddagen möte med Programkommittén, intressant möte. Sedan IT väntjänst till halvsju. Mat och sedan redovisning. Nu hoppar jag i sängen efter 19 timmar i selen... pensionär?

Torsdag 8 Maj: I dag firar vi Inga-Maj Östlund Katrineholm / Samos som fyller 62 år. Ha en bra dag Maja. Vaknade tidigt igen! Läste ner DT "appen" i Samsung plattan och läste Falu Kuriren, innan jag klev upp! Nu ska jag fixa till vår fasta telefon som varit ur funktion en tid. Efter den sedvaliga voltan med Bosse fixade jag några IT jobb. Startat städningen av SPF verifikationer som är äldre än sju år. I dag lunchade jag med Ove min nya IT kompis. Vi åt en god lunch på Dalasalen. Ove är en trevlig kille som jag genast tyckte om. Jag är säker på att vi kommer att jobba bra ihop som IT-väntjänst i SPF. På efter middagen fick Ove rycka ut på ett akut jobb så även jag. Jag handlade mat till helgen i Korpholen. Köpte en grillad kyckling till oss. Bosse klappade tass när jag kom hem. Efter lite teve tittande så var det dags att knoppa in.

Fredag 9 Maj: I dag gick vi alla tre på morgonvolta upp till Gamla Fruns väg. Vi gick lite längre för att få ihop tre kilometer så vi kan vara med i SPF Friskvårds kommitténs motionslotteri. Jag plockar ihop skrivelser, som står som spön i backen, inför tisdagens styrelsemöte. Har nu helgen på mig i Korpolen, för att plöja igenom dessa. Ska även ta fram underlag för budget sista halvåret. En ny utryckning till Kjell som har kvar några fulingar på sin hårddisk. Birgitta tycker att jag ska lämna mobilen hemma nu när jag åker upp till Korpholen. Hon fick rätt, jag har glömt laddningskablarna, så nu får jag hushålla på "öppningstiderna" på mobilen. Skype och e-mail finns ju!!! En kvällsrunda med Bosse på Sjöbotten känns helt ok. Trumpetande Tranor underhåller oss. Nu eldar jag för att få värme i huset.

Lördag 10 Maj: I dag firar vi Hans Hep Persson Borlänge, som fyller 53 år. Ha en bra dag Hans. I morse vaknade jag av att Bosse gav sig till känna. Tittade mot hustruns säng och sa, Matte går med dig. Hörde något väsen ute och Bosse jagade runt och ville ut. Det var Lasse J som var här för att hjälpa mig med att montera en utkastare på stupröret. Bosse gillar Lasse och skuttade omkring som en yster kalv. Tack Lasse för hjälpen. Efter frukosten löser jag Melodikrysset. Det blir även en vända till Clas i Sjön för att köpa en kabel till mobilen. Killen på mobilavdelningen visade mig till rätta. Han föreslog en biligare kabel och bad mig att öppna förpackningen försiktigt. Kom med vi testar här, sa han och drog iväg mot service disken. Som vanlig fungerade det inte varför jag ombads "kila" efter den första något dyrare kabel. Se där då fungerade det. Jag är väldigt tacksam för att han provade så jag slapp att komma tillbaka för att byta till rätt kabel. Jag säger bara "viken personal dom har på Clas i Sjön". Jag fick samtidigt en test på att det fungerar att ha minmobil som modem när Tele2 stänger ner min lina. Lasagne bjöd jag mig själv på till middag. Bosse klappade tass och hjälpte så gärna till, för åtgången. Sex rätt på V75 och en drös femmor. Tittade på när Benjamin dansade hem "skon", duktig kille är det och Steffo har ju gjort en bra utveckling. Sängen hägrar.

Söndag 11 Maj: Vaknade tidigt, till en grå disig dag. Morgonvoltan gick den utökade å rundan. När vi kom nedanför Jonheden ville Bosse upp och morsa på Lasse J. Han skenade ivrigt upp för vägen. När han väl kom fram var det annat som intresserade, gillade nog inte vedklyven. Vi vandrade vidare ner emot Sjöbotten. Tanken var att kolla Tornfalken. En bil kommer utmed åkervägen och en dam kliver ur och går mot holken. Spegel på ett långt spö misstänker jag. Hon knallar längre ner och sedan tillbaka och kommer emot mig. Vi samspråkar och det visar sig att damen heter Ulla-Britt L och kommer från Leksands Fågelklubb. Hon ingår i projekt "Storholkar". Vi gör sällskap upp mot Korpholen, hon har en holk till att kolla. Vill du hänga med, frågar Ulla-Britt och vem tackar nej till det. Hon visslar lite lågt och Tonfalks honan susar i väg. Sju ägg ligger i holken. Nu fattar jag varför jag tidigare år sett hannen sitta i närheten, av den för mig osedd holk. Det var en häftig morgon och tack Bosse för att du drog iväg upp mot Lasse, för annars hade jag missat denna spännande fågel morgon. Nu fick jag också reda på att min gamla fågelkompis Folke P Nyholm, spikat och satt upp dessa holkar. Ärtsoppan smakade bra när vi kom tillbaka till Korpholen. Pratade med Birgitta och berättar att jag blir kvar till måndag morgon. Ska prova att fånga Tornfalken på en bättre bild än den jag plåtade förra måndagen. Kjell H ringde och blir inta av med sina adform.net cookies, så vi planerade in en träff på tisdag kväll. Synd att vi inte fick lika många rätt på dagens V75, över åtta miljoner på sju rätt. Nu eldar jag brasa och planerar för kvällens teve, Mästarnas Mästare i kväll final.

Måndag 12 Maj: Vaknade redan vid fem tidigt och jagade upp Bosse för morgonvolta med fågelskådning. Det är duggregn så kameran får stanna hemma. Hittade en del objekt med utan kamera var det bara att njuta av synen. Två Tranor i en skön kråmande promenad bredvid varandra, undrar om det är någon parningsritual. Vi vänder hem och packar för återresan till Falun där Birgitta väntar med frukosten. Sedan var det dags för IT-väntjänst vilket varade till halv sju på kvällen. Men vad gör man inte för att kunna åka på Vårlunch, med SPF och kanske även på torsdag åka upp till Korpholen. Då gäller det att fixa så många jobb som möjligt. Ove L, min IT kompis hjälpte också till. Planerade för morgondagen styrelsemöte. En vända med Bosse innan det var dags att knoppa in.

Tisdag 13 Maj: Birgitta och Kerstin H går promenad uppe vid Lilltorpet för att sedan äta lunch med de andra Banktjejerna. Voltan denna morgon gick uppe på Myran. På tillbakavägen såg jag i kikaren tre Rådjur promenera över vägen. När vi, efter en kvart passerade Rådjurens övergångsställe blev det fart på Bosse gnydde och ville dra iväg in i skogen. Han är nog lite jakt benägen. Hemma så var det full fart på planering av dagens styrelsemöte i SPF. Det blev ett långvarit möte över fem timmar. Mör blir man. Akutfallet klockan 16 tog Ove L hand om, tacksamt att ha en kompis i IT Väntjänsten när det kör ihop sig. Kvällen ägnade jag åt att betala räkningar för SPF s räkning. Trött, tog jag Bosse på en snabb runda.

Onsdag 14 Maj: Skjutsade Birgitta till lasarettet och ögonavdelningen. Birgitta ska på Gråstarrs operation på andra ögat. Bosse och jag promenerar under tiden. Vi hoppas att hon ska bli klar så vi kan åka med SPF till Västanviks Folkhögskola. Det fungerade och vi hämtade svåger Harry P som också ska följa med oss. Vi får en trevlig dag med vackert väder och en intressant föredrag om Tecken utbildning. Vi får även se en fin trädgård som dom anlagt på skolan. Harry vill till Sjugare by för att titta på en speciell påsklilja som Meta skänkt till någon som samlade på ovanliga sorter. Vi hittade inget så vi for via Korpholen hem. Några teve program innan sänggång.

Torsdag 15 Maj: Snabb vända med Bosse. Han möter Kerstin H som ska gå promenad med Birgitta och bankbrudarna. Då var det kört, fick dra iväg för morgon toaletten. Sedan full fart hem. Jag har ett IT jobb, minneskretsar som jag ska inhandlas och monter. Sedan är det dags att packa bilen för färd till Korpholen. Vi far över leksand för diverse inköp innan vi landar på fäboden. Några vändor med Bosse och kollat fåglar var det dags att krypa ner i sänghalmen.

Fredag 16 Maj: Vaknade tidigt och gick å rundan med Bosse, Birgitta och kikaren. Vi ska göra diverse inköp i dag. På väg till Clas i Sjön besökte vi Sylvia och Hanna och barn Stavro och Ikaros. Vi fikade och Bosse och Ira busade. Ira blev så glad när vi kom hoppade direkt upp i bilen och mitt knä. Efter Clas i Sjön åkte vi till Granngården och handlade planterings jord. Till ÅVC med en trasig printer och till Hemköp för att köpa V64 och lösa in en vinst, 2 kr! Köper en andel till kvällens V64 och hoppas på bättre utdelning. Lasse J kom förbi och i morgon ska jag få lite virke till drivbänkarna, fönster med karm som Kerstin och Nicke skänkt oss. Nu börjar det att komma folk till fäboden. Det är ju städdag i morgon och stämma på söndag.

Lördag 17 Maj: Morgon volta med Bosse, Birgitta fixar frukosten. Efter frukosten blir det samling vid Pumpen. Denna städdag är det mycke som ska göras. Många på fäboden har fått klart för sig att det är öppna landskap som gäller. Jag inser att en släpvagn är nödvändig. Ringer till Lasse J inget svar, det visar sig att han har glömt mobilen hemma. Lasse R får låna ut sin släpvagn. Jag vet att Lasse J sagt att det är bara att låna vagnen. Mycke ris är det och många trånga vägar är det. Äntligen har ja mött en kille som kan visa hur jag ska backa, Vilken dag det är. Vart i solen så middags voltan kunde vi gå lättklädda. På kvällen grillade vi och njöt av fågelsång och behagligt väder. Några teve program innan sängdags.

Söndag 18 Maj: En skön morgonvolta i strålande sol och värme. Äntligen kunde jag komma åt e-mail. Min leverantör har haft problem av och till i nästan en vecka. Birgitta kokar kaffe till dagens Fäbod stämma. Det blev ett bra möte med många kloka beslut. Vi fick även låna ett härbre med fyra sovplatser till Tiogängets träff i höst. Jag jobbade med drivbänksbygge, bra blev det och Birgitta sådde ärter och morötter. På med grillen och fram med korvar. Lasse J kom förbi för att inspektera drivbänks bygget. Vi är båda trötta efter helgens arbeten. Det blir tidig sänggång i kväll.

Drivbänk. © foto: Bengt Ahlstrand     Inför fäbodstämman. © foto: Bengt Ahlstrand     Här får några sova på Tioträffen. © foto: Bengt Ahlstrand

Drivbänks bygge. Kaffedags på Fäbod stämman. Sovplatser vi får låna till Tioträffen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 19 Maj: Tidigt uppe denna morgon och en lång volta med Bosse och Birgitta. Tranor trumpetade lite extra denna morgon. Kalvarna skuttar ystert omkring i lek och plötsligt vill de hitta kon. Ja det händer mycket nu. Vi packar ihop och efter en enkel frukost drar mot Falun. Jag har några IT jobb så min dag flyter på. Vi har skickat ett e-mail till George på Hera Hotell för att boka rum. Pelles Pölsa fick jag till middag, så gott. Måste köpa mer, tomt på pölsa i frysen nu! Tittade på Trädgårds Måndag. Efter att redovisning och betalat fakturor var det kojdags.

Måndag 20 Maj: Text kommer nog om jag kommer ihåg

Onsdag 21 Maj: Vilken morgon. Sol och varmt. Birgitta packar matsäcken och vi åker upp till Lilltorpet för att gå "Kulturstigen", en nyinvigt led i fin natur. Ekhagar och djur gör idyllen fulländad. I dag ska jag jobba på med IT jobben, för att kunna vara ledig i morgon.

Tordag 22 Maj: Tidigt upp för att köra Åsa och Birgitta till Borlänge, för vidare färd mot en dagstur till Stockholm. Jag och Bosse åker upp till Korpholen och blir där till i morgon. Ledig från IT jobb. På Korpholen ska jag bland annat röja busk nere vid soptunnorna, i diket. Vi får hit en grävare som ska rensa upp diken och då är det bra om det är rent från busk. En vända in till Leksand för att handla mat. Sedan till Granngården för att köpa bensin till röjsågen. Trött efter dagens arbeta, njöt jag sedan i solen med en kall öl. Lagade mat, Stinas kyckling och potatisgratäng. En sen vända med Bosse innan det är dags att törna in.

Kommer att försöka, med hustruns hjälp, komma ihåg lite mer om de oskrivna dagar. Kommer efter hand.

Lördag 31 Maj: Efter frukosten satte Birgitta fart på förberedelserna för hemfärden till Sverige. Viktoria lovade oss och Forsman - Lilja att behålla vårat rum. Vi ska göra ett besök hos Terna och Kostas innan deras siesta. Terna var inte bra, problem med blodet och ont. Hon grät en skvätt när vi kom. Vi satt en stund med dem. Kostas har internet och visade upp en laptop som han införskaffat. Jag försökte installera Skype åt honom. Men det gick inte, dels krångel med åtkomst och dels med språket. Handlade en salva som Anita och Sven tipsat mig ska vara bra eksemen. En sista måltid åt vi hos Emmy och Georgios på Sinadisi. Det blev ett glatt återseende från båda håll. Kristina och Sören har inte transfer utan jag körde oss i två omgångar till flyget. Snabb incheckning och sedan väntan på att få gå ombord. Många högljudda tjejer i falsett gav mig brandbils sirener i öronen. Resan hem gick bra, bilen startade och vi landade i Falun halv tre på natten. Birgitta packade upp och jag plockade ut banknoter och betalade några räkningar för SPF. Lade oss vid fyra tiden.   

Söndag 1 Juni: Vaknade tidigt trots att vi gick till sängs sent i natt. Jag startade dagen med att bokför det som legat den veckan vi var på Samos. Vi packade bilen för färd till Korpholen. Men först måste vi hämta vår efterlängtade Bosse. Vi var till Janne och Marie i Sågmyra där en glad Bosse mötte oss. Bosse gillar att vara hos dom. I Leksand stannade vi vid Hemköp för att handla. Halva parkeringen och huvudgatan var blockerad av aktiviteter av olika slag. På Korpholen var det hög tid att starta gräsklippare och trimmer. Växt bra under den vecka vi var på Samos. Trimmern trilskades efter första vilopausen. Som tur var kom Lasse J hit och hjälpte mig att få fart på den. Undersöka tändstiftet som var surt, men det hjälpte inte. Vi gick en skön promenad med Bosse. Vi blev upphunna av en tjej på hästryggen. Hästen blev rädd och hon fick kämpa för att få den lugn. Hon berättade att hon köpt hästen för tre veckor sedan. Vi grillade vildsvins ytterfilé, ganska så gott. Löste Melodikrysset eldade en skön brasa innan sängen kallade.

Måndag 2 Juni: Det blir en lång morgon volta på dryga halvmilen. Vi går runt Rätlindor, Jonheden till Knutsgårdarna där vi handlade ägg hos ÄggMärta. Sedan över Sjöbotten hem. Bosse var på hugget mycket att dofta. En god frukost sedan. Jag kärrade grus och jord till lilla vägen till vatten pumpen. Nu lite bekvämare att gå. Birgitta vaskade sina ullsängkläder och jag fick vara behjälplig. Strålande solig dag så några stunder i solstolen blev det. Jag passade då på att fotografera Blåmes som matar sina ungar i holken. En vända ner till Tornfalks reviret, ingen aktivitet där. Jag får gå dit tidigt i morgon när jag och Bosse återvänder. Birgitta ska på Hemlig Resa med Banken och jag passar då på att återvända hit. Har sökt några SPF are som behöver hjälp men ingen svarade. På kvällen ekonomijobb och något teveprogram.

Blåmes. © foto: Bengt Ahlstrand     Blåmes. © foto: Bengt Ahlstrand     Blåmes på utflyckt. © foto: Bengt Ahlstrand

Några bilder på matande Blåmespar.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 3 Juni: I dag är det brottom. Birgitta har en buss att passa. Hemlig resa med banken. Jag skjutsar henne till Tisken parkeringen. Morsar på några bekanta. Bosse och jag kör mot Leksand för att handla, lösa in och köpa en ny V64 eller vad det är för nuffra. Varmt och skönt är det på förmiddagen. Bosse vill gå flera runder. Jag känner av knät mer nu efter kört trimmern. Det blir vridningar åt alla håll och foten följer ju inte alltid med. Där av värken. Jag får en del ekonomijobb fixade mellan promenader. Jag käkar pölsa till middag. Bosse gillar också Pelles Pölsa. Lite regn i luften mot kvällen. Eldar brasa och tittar på några avsnitt av På jakt med Lotta och Leif. Sedan bums i säng.

Onsdag 4 Juni: Vaknade av ett verkande knä. Svullet och ömt. Nu är det kört med Fäbod vandringen för andra året i rad. Förra Svenska flaggans dag var jag obrukbar med opererad stortå. Voltaren och sedan var jag tacksam att Bosse var trött och snusade vidare. Jag började att plocka ihop för att åka till Falun. Jag gick med Bosse på en kiss och bajs runda och han var nöjd med en kortare volta. Så även jag. Via Clas i Sjön bar det av mot Falun. Jag klarade av två IT jobb, det ena inplanerat och det andra akut. Det blir nog lite lugnare på den fronten, verkar det som. På kvällen fick jag en del ekonomi jobb undanstökat. Oj då, klockan är halv ett redan. Nu är det dags att knoppa in.

Torsdag 5 Juni: Pigg som en pelikan! Mindre värk i knät men ännu har svullnaden inte gett sig. Birgitta ska köra Akupressur på knät bara jag är stilla och närvarande någon gång. I dag blir det hårdkörning då vi ska försöka att komma upp till Korpholen på eftermiddagen. Bosse tror att vi ska resa igen och skällde ylande medan Birgitta gick ner i källaren med resväskan. Inte så lätt för en f.d. gatuhund från Leros att veta! Birgitta hälsar på Bibbi R på Falu lasarett. Birgitta bokade biljetter till Cykelakuten. Efter diverse inköp for vi mot Korpholen via Leksand där jag köpte V65 spel. På kvällen tittade vi på travet från Romme via mobilen, jag har glömt laptop i Falun!!! Ja det är sant! Vår häst, som jag spelat både vinnare och plats, kom fyra. Lasse J ringde och inbjöd till nertagning av majstången på Jonheden i morgon kväll. Alltid trevligt att träffa bekanta.

Fredag 6 Juni: Man sover gott om natten. Det man inte har i huvudet det har man i gaspedalen. En tur fram och åter till Falun för att hämta glömda saker, bland annat datorn. Snart är nog förbifarten i Amsberg klar att öppnas. Dagen ägnade vi åt att hämta vatten, fylla på vattendunkar. Sola och fotografera fåglar. En för mig glad överraskning är att mitt Stenhus, fågelholk stående på en stor sten, redan är "befåglad"! Det är ett Talgoxe par som flyttat in. På kvällen for vi upp till Jonheden för att hjälpa till med nertagningen av majstången. Korv och makaroner till kvällsmat. Sedan tittade vi på en massa klipp på datorn. Då gick tiden fort och halv två kom vi i säng med stora leende.

Dags att angöra en holk! © foto: Bengt Ahlstrand     Kusten klar. © foto: Bengt Ahlstrand     Ut efter mer mat. © foto: Bengt Ahlstrand

Vilket fågelliv vi har. Brottom, gäller att landa rätt. Kusten klar, ut och skaffa föda till småttingarna.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 7 Juni: Vi löser Melodikrysset till frukost. Sedan bär det av in till Leksand. Mat ska handlas, V75 för lördag och söndag och sedan till Stikos blomsterhandel. Där går Birgitta i spinn så Bosse och jag satt kvar i bilen. Väl i stugan igen blir det småpyssel. En del skott från rönn och björk ska klippas av och forslas ner till brännhögen. Birgitta plantera blomster och jag bär säckar och assisterar. Regnet kom på eftermiddagen så all utomhus aktivitet avslutades. Snabbt in med dynorna. Vi njöt av After Shave och Galenskaparna resten av kvällen.

Söndag 8 Juni: I dag var Bosse en riktig sjusovare, ingen brådska att komma ut. Inte är vi så ledsna för det! Vi sover så bra här i fäboden. Efter en sen frukost var Birgitta på Dop i Drottningholms slottskyrka. Själv körde jag ner gamla bräder och annat skrot till brännhögen. På eftermiddagen körde jag grästrimmern på åkern nedanför Margareta och Krister. Vi gillar inte att Bosse ska gå i högt gräs. Birgitta fick en Squash planta av Margareta. Vi åt en ugnsbakad Falukorv till middag. Vi njöt av stillheten och en solnedgång på tunet. Tack Harry.

Här kan man också häcka. © foto: Bengt Ahlstrand

Här kan man också Häcka!

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 9 Juni: I dag ska jag åka ner till Falun, för en del IT Jobb. Först av allt frukost och sedan mattskakning, Birgitta ska göra rent hus. Passade på att duscha och tvätta håret, när jag kom ner till Falun. Fixade en del ekonomi jobb innan första besöket. Jag har flyt i dag och får allt fixat som jag planerat. Diverse inköp innan jag kunde åka tillbaka till Korpholen. Det blev en heldag, trots all planering! Löste in en V75 vinst, tre kronor!! Hoppas på mer i kväll. Det var sedan dags att köra gräsklipparen och trimmer. Bosse hetsade upp sig av en skränande Korp, huj vad det gick undan. Vi har inte en chans att få stopp på Bosse när det är "lovligt" vilt i luften. Efter en halvtimma återvände han. Inget fjäsk där inte! Han lade sig på tunet och såg ut som det var naturligaste i världen att sticka iväg efter något "byte". Trädgårds Måndag såg vi på och Birgitta kollade någon serie. Nu blir det hopp i bingen.

Tisdag 10 Juni: Vaknade tidigt till en klarblå himmel. Bosse var trött i dag efter gårdagens rymning. Vi åt frukost innan det var dags för morgonvolta. Trädgårdsarbete, "kupade" potatislandet. Körde bort ris och gamla torra kvistar. Kapat upp en del ved och travat. På eftermiddagens volta ner i skogen träffade vi på en katt. Den var lite nyfiken på oss och Bosse ville leka. Katten följde efter oss en bit på hemvägen. Jag gick sedan med lite hundmat på ett fat för att kolla om han/hon är hungrig. På väg hem fick jag kontakt med katten, den var mager såg jag nu och maten gick åt i ett nafs. Fram med mobilen för att ringa Birgitta om att möta upp vid soptunnorna med mer mat. Det gick åt allt. Senare under kvällen var katten på tunet och Bosse for iväg efter den, katten upp i en tall. Bosse var inte snäll mot den. En skål mat under tallen fick katten att våga sig ner efter någon timma. Det blir att handla kattmat i morgon. Är det någon som kan ta hand om den så vore det bra.

Hemlös katt. © foto: Bengt Ahlstrand     Birgitta matar katten. © foto: Bengt Ahlstrand

En ensam och hungrig katt!

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 11 Juni: Mörka moln över vår himmel. Men det ska bli bättre enligt yrs prognos. Det blev ingen morgonvolta med Bosse, han vägrar att lämna farstubron. Det blir att bära Bosse till bilen. Vi är på väg till Leksand för att handla och till ÄggMärta för att hämta beställda ägg. Då spricker det upp och solen gassar, vägbanan är nästan torr. Birgitta kan gå volta med Bosse sista biten upp till fäboden. Lasse W kommer för att klippa sina gräsmattor och vi får en pratstund, trevligt. Kerstin och Nicke H kommer med Gizmo och en god Lasagne till lunch. Vi får några trevliga timmat tillsammans. Nicke och jag går en lång volta med hundarna. Bosse lyckas även i dag skrämma upp kattstackaren i en ny tall. Smart katt klättrar vigt baklänges ner från stammen. Jag joggar ut med mat. Katten har nog lämnat området, troligen för en bråkig hund!! Kerstin och Nicke pratade varmt om programmet Sveriges yngsta mästerkockar, så vi kollade finalen, Super duktiga ungar. Hans P bjuder in till sommarjobb i norrland, såga och klyva ved. Kanske vi kan få tid att åka upp några dagar och ta med Harry om han inte redan är där. Sedan var det dags att knoppa.

Bosse jagar upp katten i en tall. © foto: Bengt Ahlstrand     Får väl passa på att sova. © foto: Bengt Ahlstrand     Det kostar på att busa. © foto: Bengt Ahlstrand     Även Gizmo blir trött. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse den rackaren, skrämde upp mig i en tall! Gizmo trött efter bus med Bosse.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 12 Juni: Vaknade tidigt och gick en lång volta och såg Tornfalken mata, två stycken är dom i var sin holk. Båda är aktiva nu. Jag såg även en märklig syn, massor av Tofsvipor flög runt, likt en flock Starar. Är det honorna som ger sig av? Någon som vet! Birgitta och jag hjälps åt att städa, jag gör som hon säger. Skönt varmt väder är det. Mot eftermiddagen mulnar det på och regnar. Vi packar i hop lite tidigare än det var tänkt. Vi köper ägg hos ÄggMärta, det är Lars som fixar en kartong ät oss. Jag hade glömt att beställa. På kvällen äter vi upp resterna av Kerstin H goda Lasagne som hon hade med sig upp i går. I dag hittade jag den Laptop jag sökt efter i ett halvår, en HP med både Windows 7 och Windows 8. Jag gillar inte Windows 8. Jag jobbade med ekonomi. På kvällen teve och sedan bums i koj.

Fredag 13 Juni: Vaknade i Falun, känns lite ovant! Efter frukost skjutsar jag Birgitta och Bosse till Sigmundsson. Birgitta A och Birgitta S ska solva en mattväv. Jag börjar ringa för IT jobb. Avklarat på någon timma. Jag jobbar med ekonomi och fakturerar. Bjuder Birgitta på lunch vid Gruvan. Därefter ska vi gå en volta med Bosse runt gruvan. Där kommer P-O Oden, min företrädare på ekonomi ansvarig på SPF, så vi får sällskap en bit. Jag fick ett återbud på eftermiddagens IT jobb, så nu packar jag och drar till Jonheden. En kvällsvolta med Bosse innan det var dags att knoppa.

Lördag 14 Juni: En lång morgonvolta med Bosse. Båda Tornfalkarna var i luften, nu har troligen äggen kläckts. Nu har Tele2 abonnemanget avslutats. Jag får köra med mobile som modem. Ingen fart alls på linjen nu. Haft det skönt på tunet och löst korsord. God mat i dag Pelles Pölsa. Tidigt i säng efter en lång kvällsrunda.

Söndag 15 Juni: En lång morgonvolta med Bosse, via Rältlindor. Där var Hasse och några bybor och vaskade majstången. En av åskådarna var Stig L från Jonheden. Han kände inte igen mig trots att Hasse tjoade, Hej Bengan! Efter frukosten passade jag på att njuta av solen, lika vackert idag som det var i går. På eftermiddagen for jag och Bosse ner till Falun. Kvällen ägnade jag åt redovisning inför morgondagens Styrelsemöte. En sen vända med Bosse innan sängdags.

Måndag 16 Juni: Vaknade och kände mig pigg och rask! Vaskade av kroppen och förberedde mig för dagens styrelse möte i SPF. Birgitta och Bosse knallade upp till Harry P. Efter möte var vi alla , med respektive bjudna till Ruth och Gunnar T i Ramsnäs. Gott och trevligt var det. Även trevligt att träffa respektive. Ringde till ett par som vill ha datorhjälp. Styrde över det till onsdagen av praktiska själ. Hem och packade för resa till Korpholen. Ingen trevlig lukt där inte. Vi misstänkte att det kom från ventilen där vi sett Talgoxen mata ungar. När jag öppnade ventilen var det fullsmockat av mossa. Ända ner till fläkten i köket var full av mossa och tre döda fågelungar. Det var deras lukt vi kände. Rensnings jobb vidtog från två håll. Ingångs hålet tätades. Fläkten rengjordes och nu är allt frid och fröjd. Det var inte så gulligt med Talgoxe boet, som vi i första hand tyckte.

Tisdag 17 Juni: Volta med Bosse. Lite pyssel med laptop. Sedan på eftermiddagen var det dags att klippa gräset. vattna odlingar, även hos Margareta och Krister som är i Grekland på semester.

Onsdag 18 Juni: I dag är det vår bröllopsdag, 37 år, tiden går. Nu bär det av mot Falun. Jag har IT jobb och Birgitta ska på Lust och Fägring. En lång vända med Bosse. På kvällen åker vi till Sågmyra för med IT jobb.

Torsdag 19 Juni: Morgonvoltan blev ingen höjdare, Bosse ville hem redan efter en kvart. Bättre gick det när Birgitta följde med och vi gick till ICA för att handla, Jag har pysslat med ekonomi och betalat räkningar. På eftermiddagen en vända ner till centrum för att handla. På kvällen var vi bjudna till Lotta och Torsten. Vi visad bilder från Samos då dom åker ner dit en vecka. En trevlig kväll och Bosse och Skorpan slappade. Skorpan är ju så mysig. Jag har haft nöjet att träffa flera mysiga hundar i dag. En Tax när vi var och handlade. Sträckt nackmuskler och det är ingen höjdare.

Fredag 20 Juni: Morgonvoltan skötte Birgitta så att jag kunde jobba med ekonomi åt SPF. Efter lunch for vi till Hökviken för att fira Nicke H och hans födelsedag. Aktningsvärda 70 bast fyllde Nicke. Det var uppdukat till sillunch i nya Partytältet, ett stor fin tält. Presentutdelning och hurrarop för våran Nicke. 80% av Tiogänget var närvarande. Vi var tretton stycken runt bordet varav två i halvmeter typen. På middagen var vi femton. En mycket trevlig tillställning var det. Tack, att vi fick närvara.

Nicke 70 bast. © foto: Bengt Ahlstrand      Nick 70 år. © foto: Bengt Ahlstrand      Nicke 70 år. © foto: Bengt Ahlstrand     Nicke 70 år. © foto: Bengt Ahlstrand

Många är vi som var med och Firade Nicke H på hans 70 årsdag.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 21 Juni: Nicke och jag gick en lång volta med hundarna på morgonen. Vi gick upp i skogen för att titta på ett Ormvråks bo, tror vi att det var. En god frukost serverades på Pensionatet Hedlund. Jag fick låna Nickes släpvagn lastad med ett nytt fönster för att bygga drivbänk av. Även min utlånade vedklyv följde med. Nicke har köpt en ny behändigare vedklyv. Eftermiddagen ägnade jag mig åt fakturering och betalade fakturor så att vi kan njuta av Korpholen. Vi kom upp sent på kvällen. Lite mat och sedan i säng.

Söndag 22 Juni: Vi gick en lång volta runt Jonheden och Knutsgårdarna men få bekanta mötte vi. Det enda vi mötte var en ordentlig regnskur. Genomvåta och frusna, åtminstone jag frös, kom vi hem i solsken. Det blev dryga halvmilen. Ett gäng ryttare från Rältagården drev boskap på Sjöbotten. Försöker att få över bilderna till dagboken, men det är tji. Mätte med Bredbandskollen, 0.03 Mbit/s och 0.00 Mbit/s!! Att köra datorn via mobilen är ingen höjdare. Vi fick trevligt besök på eftermiddagen, Ira, Sylvia och Lars-Erik kom på ficka. Sylva såg vår stackars vildkatt smyga förbi i buskarna. Vi anar att den håller sig runt Korpholen efter det att vi fick med den hit efter en morgonvolta.

Måndag 23 Juni: Bosse och jag gick en morgonvolta, en kort en. Bosse kikade hela tiden efter matte. Det var att vända efter några hundra meter. Nu såg Birgitta katten och jag gick ut med mat. Den kom fram emot mig och åt glupskt! Det är nu så mager att revbenen syns. Jag fick klappa på den och ett ynkligt Mjau fick jag till tack!! Den har nog inte ätit sedan vi sist gav den mat. Nu så vet den var vi matar, vi vill inte att den ska vara runt husen då Bosse inte kan låta bli att skrämma iväg katten. Vi har matat små portioner med jämna mellanrum. Jag har byggt en drivbänk till och pratat med Lasse J om mer virke. Jag åkte  till Jonheden och hämtade virke. Jag passade på att uppdatera dagboken och läsa e-mail. Tack Lasse. En korv pytt satt bra efter snickeriverksamheten. Ingen teve kan vi titta på när det regnar, då det inte fungerar med mobilen som modem. Undrar om Hans P har bättre täckning i Lappland! Matade katten innan vi gick till sängs.

Vildkatt.© foto: Bengt Ahlstrand     Vildkatt.© foto: Bengt Ahlstrand

Vildkatt.© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 24 Juni: Katten kom direkt när jag lade ut mat. Den satt vid mina fötter när jag ropade "Första frukosten serveras" Jag kände lite på katten, när jag stök med fingret över pälsen fick jag in fingret mellan revbenen. Katten har nog inte klarat många veckor till. Nu är konditionen så pass att den kan försöka hålla sig ren från fågel spillning bl.a. I dag var det Leksandsbesök. Startade med Clas i Sjön. Dem säljer Net1 kitt för mobilt bredband. Naturligt vis har det utgått. "Kanske på vårat Outlet!" Letade länge utan resultat. Handlade på Leksands bröd. In till Leksand och var hos IT Komponenter, dem har inget Net1. Birgitta var hos Bibbi R på Limsjögården medan jag var på Hemköp och löste in V64 vinst. Liten med naggande god! Jag åkte även till Bibbi, när jag uppdaterat via mobilen på Hemköps parkering, där var det fart på! Bibbi var verkligen pigg och såg så fräsch ut, vi tror hon trivs med lite folk omkring sig. Vi lovade att återkomma. ÄggMärta var sista anhalten på vår inköps resa. På eftermiddagen snickrade jag en drivbänk till och Birgitta skötte om rosenbuskar. Köpte en DVD för 45 kronor på Clas i Sjön som vi tittade på, "Stockholm Båstad" med en massa kändisar. En komedi om en avdankad tennisspelare som får ett wild card till Swedish Open.

Ännu tvånya sålådor. © foto: Bengt Ahlstrand'

Nya så lådor © foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 25 Juni: Vaknade tidigt och efter en god frukost begav vi oss på tur med Bosse. Vägen genom skogen är bred som en motorväg nu! Troligen blir det avverkning i höst. Vi fick ett kärt besök på förmiddagen, det var Emma, Margaretas dotter. Så nu sköter dom om växthus och blommor. Vi kommer upp på söndag igen och kollar då om det behövs vattnas. Katten käkar och verkar lite piggare. Nu vet den var maten finns. Vi får lägga ut ordentligt med torrfoder i morgon så det räcker till Söndag. Då det blir Falun några dagar. Jag kärrade sand till landen som nu bara saknar matjord. Vi har ju Nickes släpvagn passande nog, så vi for in till Granngården och köpte fem säckar planteringsjord och fyra säckar täckbark till hallonen. Nu är det bara två fönster kvar att bygga land av. Jag får höra med Lasse J om jag får tigga lite mer virke. Jag sådde ärtor, rädisor och sallad i de nya landen. Vi åt en "Stinas kyckling på kvällen.

Torsdag 26 Juni: Vaknade tidigt, redan vid halv tretiden och kunde inte somna om. För mycket tankar i huvudet! Det regnar nu och jag eldar i spisen. Vi får nog vänta med gräsklippning tills på söndag, om det blir dagsregn. Lite ljusare på eftermiddagen men vi packar i hop och far till Falun. Jag har en del bokföring att pyssla med. Vi for först ut till Hedlunds med den lånade släpvagnen. Ett besök på Ö&B för inköp av "gomat" till Bosse hund. En tur till svåger Harry P där Birgitta fick en kasse mattrasor. Kaffebesök av Birgitta och Anders S. Mat och ekonomiarbete och sen hopp i bingen.

Fredag 27 Juni: Bosses morgonvolta gick upp mot Gamla Fruns väg. Jobbade vidare med ekonomi. Birgitta har fullt upp i tvättstugan. På kvällen tittade vi på de "Trädgårds Måndag" vi missat.

Lördag 28 Juni: Birgitta tog en regning volta med Bosse. Jag fixade räkningar och bokförde så att vi kan åka upp till Korpholen i kväll. Vi ska på Cykelakuten tillsammans med Kristina och Sören. Mycket tänkande om Bosse ska följa och ligga i bilen! Det löser sig, Åsa ska låna symaskin och då får han sällskap. Kristina och Sören bjuder på goda vitlöksbröd med en god röra på, jag dricker Cider då jag ska köra. Cykelakuten var rolig och många dråpliga gaggs. Men så kallt det var, småregnigt och blåst genom tältet. Turligt nog har Birgitta en pläd med så vi fick värma benen. När vi kom hem kom ingen svansviftande Bosse emot oss. Åsa var smart, hon promenerade hem och tog Bosse med sig. Så vi packade bilen och hämtade Bosse. Först till Marie och Janne i Sågmyra för att beställa en dator åt dem. Det blir Dustin som får leverera en bra stationär dator, med Windows 7 Pro som primärt operativsystem, men även Windows 8 finns med. Väl framme i Korpholen blev det full fart på spisen och vattenhämtning. Katten har ätit av torrfoder. Några glas vitt satt fint efter dagens värv.

Söndag 29 Juni: Bosse fick en småduggig morgonvolta, inte helt nöjd med vädret. Det är Bosse inte ensam om att tycka. Det har regnat 50 mm sedan Torsdagen. Tunnan är överfull och det är bra. Katten kom idag, men verkar skygg! Den åt iallafall "gomaten". Vi gjorde inget jobb då det regnade mest hela dagen. Kortspel på kvällen.

Måndag 30 Juni: Bosse fick en lång vända denna morgon. Genom Lindor, Jonheden, Knutsgårdarna och tillbaka över Sjöbotten en dryg halvmil. Regn även i dag så det blev kortspel och på kvällen tittade vi på "Män som hatar kvinnor".


 Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2015 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.