Ahlstrands Webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2014 

Juli - Sept.

Tisdag 1 Juli: Kalo Mina. Tidig färd till Falun via Sågmyra för att hämta vår säckkärra som Marco vill låna inför sin flytt. Resten av dagen ägnade jag mig åt IT-Jobb. Regnade mycket så Birgitta och Bosse blev blöta under sina volter. När jag var klar med ekonomin lastade vi i bilen och for upp till Korpholen, trots den sena timma. Nu körde vi på nya vägsträckan förbi Amsberg. Härligt att slippa krypköra gen byn. Katten har inte käkat något, undrar om den är missnöjd med mathållningen hos Ahlstrands!!! Trist är det att inte veta vad som hänt, om den fallit offer för något djur. På kvällen var det tidigt i säng, vi var trötta båda två.

Onsdag 2 Juli: Vaknade tidigt och gjorde en utredning på en SPF resa. Sedan en skönt volta i solsken, varmt och vi behövde inte klä oss oss varmt. Denna morgonvolta fick vi se fyra av Tornfalksungarna. Spännande att kolla dem, kan vara två som är kvar i boet då honan var där en kort stund. Jag tog kameran och försökte få några bilder, men svårt på långt avstånd. I dag jobbar vi ute. Birgitta kör gräsklipparen och jag trimmer. Snyggt blev det. Birgitta rev mattrasor och jag rensade runt nyplanterade hallon plantor. Lade ut täckbark också. Jag körde dammsugare inne och Birgitta städade bilen. Ombytta roller! På kvällen såg vi andra delen av Millennium Trilogin, "Flickan som lekte med elden".

Torsdag 3 Juli: Tidigt uppe nu på morgonen. Katten har inte ätit av maten i natt heller. Händer inte något på matfronten tills i morgon bittida så plockar vi ihop matstället. Hoppas bara att katten har lagt på sig hull och energi för att fortsätta sin "vandring". I dag är det mulet och blåsigt. Synd att jag inte gick upp första gången jag vaknade, vi femtiden då sken solen!

Fredag 4 Juli: Text kommer! när Birgitta hjälper till med "att minnas"

Lördag 5 Juli: Vaknade tidigt och jobbade på med redovisning, för att kunna åka till Hedlunds i Hökvikten. Nicke har fixade biljetter till "Allsång med Lasse Berghagen och gäster" på Svärdsjö Gammelgård. Knökfullt med folk och bilar. Kerstin tog på sig Taximössan vilket underlättade både dit och tillbaka. Gäster var Lisa och Carolina Miskovsky, Good Harvest, Emmy Lou and The Rhythm Boys. Även Bengan Jansson med sitt dragspel kom som hemlig gäst. Så bra Bengan är, vilken musiker. Pär Mårts kom upp på scenen och sjöng med. Kerstin hämtade oss och bjöd sedan på en god middag med vin och öl. En mycket trevlig kväll som vanligt när vi gästar dem.

Söndag 6 Juli: Bosse väckte mig redan halv sex och ville ut. Jag tog med dem båda, Gizmo och Bosse. Bosse ljuger aldrig om behovet gå ut, så var icke fallet nu heller. Eter uträttat förvärv vände vi hem. Gizmo ville in och Bosse ville sitta och kolla ner över sjön. Finns alltid någon fågel eller Rådjur att skälla på. Jag fick svårt att somna om så jag läste en skrift om ett företag Knut Lindholm A/B. Utöver en fantastisk karriär som företagare så hittade Nicke ett namn i skriften, Anders Weilander som arbetade som föreståndare för en bensinstation på Stigaregatan. Anders är Birgittas farfar. Efter frukosten far Nicke och jag upp till Spjärsbodarna. Vi ska gå en fäbodvandring, upp till Nysjön, sju kilometer, i bland besvärlig terräng. Synd att täten drog på och pratade sinsemellan så fältet, tio vandare blev utdraget! På eftermiddagen drog vi till Falun för diverse små plock och sedan upp till Korpholen för en skön kväll. Bosse njuter så också vi.

Måndag 7 Juli: Text kommer!

Tisdag 8 Juli: Efter en god frukost och lite pyssel, bland annat att mata katten som nu inte känns så utarmad längre, ringer vi till Barbro och Lasse i Nornäs, norr om Trängslet, för att beställa kaffe! Vi kör upp till Älvdalen där Bosse får rasta och vi äter en god och väl tilltagen lunch. Väl framme i Nornäs möts vi av katten Sigge och Barbro som blir glad att se oss. Sigge inte så glad, jo på oss men inte på Bosse. Vi finner Lasse bakom ladan jobbande med vedklyven. Vi får några sköna timmar med visning av alla lador och stall. Det finns även en hundgård som tilltalade Bosse, troligen mycket att nosa på. Barbro och Lasse har haft gården dryga året och jobbat hårt för att få det fint och trivsamt. Ligger, med skön utsikt över en sjö. Vi äter jordgubbar med grädde till kaffet. På eftermiddagen återvänder vi mot Korpholen. Lasse har fått reda på via Knutsgårdarna att en av garageportarna står öppen. Det är lätt att glömma. Vi lovar att åka förbi och stänga. Efter lite sökande fann vi spärren för manuell stängning. Hämtade ägg hos ÄggMärta. Birgitta bjöd sedan på en god grönsaksgratäng. Tittade på Allsång med Lotta på Liseberg.

Onsdag 9 Juli: Vaknade tidigt och knallade upp för att skriva dagbok. Vackert och soligt ute. Snickrade till ett myggfönster, rätt så bra om jag får säga det själv. Bokade resa åt Birgitta till Samos en vecka. Blir trevligt för Birgitta att träffa vänner. Åsa och Anders är där redan dem har tre veckor och Birgitta bor också på Labito. På eftermiddagen for jag på inköps resa till Leksand. Jag ska handla virke och myggnät ska bygga två myggfönster till. Lasse J kom förbi och pratade en stund. På kvällen Allsång på Skansen, syntolkat!! Vet inte varför jag hamnat där. Tittade på fotboll, första gången under VM. Argentina mot Holland.

Torsdag 10 Juli: Bosse vägrade promenad i värmen. En långkiss och sedan tillbaka in. Ny favorit plats är framför den öppna spisen. Svalt stengolv. Startade dagen med snickeriarbete. Ett nytt myggfönster tillverkade jag. Det är varmt och snickarbänken bar jag omkring och sökte skugga på tunet. Birgitta städade huset och rev mattrasor. Nu ska jag förhöra mig med Bosse hund om han har lust att gå en volta. Jag lastar dunkar i bilen och far till Majorskan, badplats. Bosse och Birgitta kommer efter per fot och koppel. Det är vatten till landen som jag ska fylla dunkarna med. Vi vill inte använda brunnens vatten. På eftermiddagen åker vi till Falun. Birgitta kollar om det finns tvättid och jag åker till SPF lokalen och kollar fakturor som ska betalas.

Fredag 11 Juli: Förmiddagen ägnar jag åt bankbesök. Har en del inbetalningar som jag saknar namn på. Till Kjell & Kompani för att handla åt en SPF are. Synd nog kan jag inte montera då dom också tillbringar sin tid på en Fäbod. Efter en del redovisning jobb packar vi bilen igen och åker upp till Korpolen. Soligt och väldigt varmt är det. Därför söker vi skugga. Nu grönskar det i våra odlingar, rädisor lagom stora för att ätas. På kvällen Svt Play.

Det växer i lådorna. © foto: Bengt Ahlstrand     Det gröskar i landen. © foto: Bengt Ahlstrand

Det växer i våra lådor. © foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 12 Juli: I dag glömde vi inte Melodikrysset. Det är nu behagligare väder inte så hett och lagom blåst som svalkar. När Fan blir gammal så blir han religiös, så också jag! Inte religiös med köpt en Klotgrill. Jag har alltid vurmat för en helt vanlig grill men nu blev det en klotgrill. Den invigde vi på kvällen, med det enda ståndsmässiga invignings alternativ KORV! Vi var hos Pelle och köpte pölsa och hos ÄggMärta. Deras katta är på rymmen efter att skött om två ungar. På kvällen en DVD Örnnästet.

Den första Klotgrillen i vårat liv. © foto: Bengt Ahlstrand

Den första Klotgrillen i våra liv.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 13 Juli: Ganska mulet i dag. Det är bra då jag måste samla vatten från ån till landen. Vi fick hjälp från ovan, dock bara lite regn. 60 liter hämtade jag från ån. Bosse är lite låg i dag men piggnade till när Lasse J kom. Vi ska grilla med Lasse i vår nya Klotgrill. Några trevliga timmar med många skratt. Bosse och jag gick en kvälls volta och jag lockade till mig en tjurkalv nere på botten. Jag kliade och kelade en lång stund, men synd nog kom han åt elstängslet och då var det fyrsprång från mig och stängslet. Trist om han tror att det var jag som orsakade det hela. Vi satt en stund och njöt av kvällen innan vi gick till kojs för att komma tidigt iväg till Kerstin S i morgon. Det blir trevligt med lite ombyte och att fiska abborrar. Nu blir det ingen uppdatering före Torsdag, då vi återkommer till Falun.

Måndag 14 Juli - Torsdag 17 Juli: Ganska sent kom vi iväg till Gråa, Kerstin S hus vid sjön. En nära olycka kunde vi råkat ut för. En bil kör om oss i hög fart samtidigt svänger bilen framför oss till vänster. Den omkörande bilen kunde med en decimeters marginal undvika krocka den svängande. Killen lugnade ner sig efter den upplevelsen. Det gick inte så fort. Väl framme så fick vi ett varmt välkomnande. Vi beslutade att låta Bosse löpa fritt och han skötte sig med den äran. Vi åt gott och njöt av värmen och utsikten. Hasse kom också. Vi fiskade abborre, som grillen fick förädla till tilltugg. Måste berätta en fiske upplevelse. Jag står vid den smala bron över strömmen, med kastspö. Jag har ett abborrdrag med små krokar. Jag får en abborre och börjar veva hem. Plötsligt blir det motstånd och plaskande. Det är en gädda som försöker sno min abborre. Abborren är sargad i sidan ser jag när jag krokar av. Jag agnar draget med en bit av en abborre. Det hugger till ordentligt och det är gäddan som fastnat. Jag vevar släpper vevar för att trötta ut gäddan. Efter en fem minuter vänder den buken upp och jag kan lyfta upp den på bron. Det blir gäddpaté, hotar hustrun. Vi gör även en bilutflykt till Hennan och fikar. Inget gott kaffe där inte. Kerstin har ett par Sädesärla som bosatt sig på altanen, i ett skåp på hyllan. På Torsdags eftermiddagen drar vi till Falun. Det blev strömhopp i duschen. Jag jobbade med ekonomi och Birgitta körde tvättmaskin. Lite teve och sedan i säng. Bilder kommer

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 18 Juli: Vaknade tidigt för att förbereda ett ekonomi möte på SPF kontoret. Det blev inställt, så jag kunde fixa annat som legat efter. Bland annat skriva dagbok och kolla bilder. Var till Clas i Sjön för att köpa patroner till skrivaren. Fick då ett samtal från hustrun om att Karin M har problem med en ny dator. Väl där så har någon hjälpt Karin, 88 år, att köpa en Laptop med Windows 8.1 utan dvd läsare, vilket gör Norton, för nära 600 kronor obrukbar. Siba och väninna,  hur tänker ni. Jag gick bet på alla olika koder till e-mail. Hoppas att Ove L kan reda ut det. På kvällen blodpudding och teve.

Lördag 19 Juli: I dag åker Birgitta till Samos en vecka. Jag körde henne till tåget på morgonen. Sedan hem och packade ihop alla prylar som ska med upp till Korpholen. Det blir några dagar uppe i Solberg hos Harry och Hans P. Jag har fått "Sommar jobb". Såga och klyva ved. Det är fjorton år sedan Birgitta och jag var där. Packade upp de nya madrasser vi köpt, att lägga i turistsängarna. Landen har klarat sig fint. Vi har nu Rädisor i parti och minut. Tre land, med olika sädd. Men det gror och växer fort. Tacksam för den sex millimeter regn som kom på eftermiddagen. Åskade någon stund efter regnet. Falukorv till middag och sedan kollade jag DVD filmer. Sent i säng.

Rädisor i mängd, nu gäller det att äta! © foto: Bengt Ahlstrand

Rädisor i mängd, nu gäller det att äta!!

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 20 Juli: Sov gott på den nya madrassen. Inga stålfjädrar som irriterar och ger ryggont. Perfekt, tack hustru för bra val på Jysk. I dag är det halv mulet, hoppas på regn för odlingarna. Bilder kommer, lovade jag i torsdags. Men minneskortet till kameran sitter i stationära datorn i Falun, glömde!!! Jag ansträngde mig verkligen i lördags för att få med allt jag behöver denna veckan i Korpholen. Nu blir det förändring i planering. Jag måste åka ner till Falun på onsdag för ett SPF möte med Gunnar T. Bosse och jag gick en skön skogspromenad. Vi fick besök av Lasse J en stund. Han berättade om kalaset hos Janne K på Jonheden, som fyller 50 år. Har käkat rädisor i mängd, ser väl snart ut som en sådan! Varmt och skönt på eftermiddagen så det blev en stund i solstolen. Jag är inge vidare på att sola, ger upp ganska fort. Släpat ner ris till brännhögen. Pölsa till middag och några DVD filmer som efterrätt.

Måndag 21 Juli: Skönt att sova på ny madrass. Bosse och jag gick en morgonvolta. Det är bara Margareta och Krister kvar på fäboden. Soligt och varmt, 25,5 grader i skuggan. Trots att det är varmt så passade jag på att såga upp några slanor jag har liggande. Veden är nu staplad också. Mycket grankottar på stigen. Det är grannens tall som behagar föröka sig. Krattade upp en del och körde till brännhögen. Turligt nog blev eftermiddagens volta ner mot skogen. Vid brännhögen hörde jag ett konstigt ljud. I badkaret, som stått där i mänga år som vattenbehållare för djuren, flaxade en trastunge i decimeter djupt vatten. Jag lyckades få upp den levande. Jag tömde badkaret och en del otrevliga djur, möss bland annat följde med ut i gräset. På tal om djurhållning så har "våran" vildkatt inte naggat på maten sedan jag kom upp i lördags och matade. Vi får hoppas att den har hittat ett bättre matställe, utan bråkiga Bossehund. På kvällen tittade jag på DVD filmer.

Tisdag 22 Juli: Karin och Niko i Iron har en ny webbsida, kolla den. Bosse ville ut på volta redan vid sjutiden. Trots den tidiga timman träffade jag en del morgon vandrare. En stannade och pratade. Det visade sig att vi har gemensamma vänner, Harry P. Hon, Kia S var lärare kollega med Harry. Vi fick en trevlig pratsund innan var och en gick vidare. Vacker morgon, lite soldis som lättar. När gräsmattans dagg torkat, då var det dags att klippa gräs. Bosse gillar inte gräsklippare så han häll sig undan. Varmt var det att klippa, så två vatten raster blev det. Bromsen är inte att leka med, när man är varm! Jag spillde bensin på klipparen när jag tankade! Jag tog paus och krattade kottar och gamla löv och tömde det på brännhögen. En lång promenad med Bosse på eftermiddagen. På hemvägen mötte vi Lasse J på fyrhjuling, trevligt tycke vi båda. Det blev vätskekontroll för oss stora och vatten till Bosse. Vi satt en stund på tunet och pratade. Korv och ägg bjöd jag mig på till middag. Några telefon support blev det även. Kvällens DVD var "Drömkåken" med Björn Skifs.

Onsdag 23 Juli: Jag är uppe med tuppen denna morgon. Jag har ett ekonomimöte med Gunnar T i SPF. Solen och skuggorna över Sjöbotten är så vackra denna tidiga morgon. En volta med Bosse i Falun sedan hem för att förbereda dagens möte. Det blir fem timmar, dock ett bra möte, om ekonomi. Bosse var tålig och låg och snusade på golvet. Tanken var att jag ska på några IT Jobb. Jag styrde om dem till lördag. Betalade en del fakturor, handlade mat innan jag vid halv sjutiden kunde återvända till Korpholen. Nu var det dags att äta, det blev en kebabpizza. Stavro och Julia ringde och berättade att Åsa, Birgitta, Mikael och Anders hälsade på. Trevligt, Stavro vill ha hjälp i september, mycket druvor och oliver i år fick jag veta. Kvällens DVD var "Monika Z".

Torsdag 24 Juli: I dag är det bara fem månader till julafton! Men vem tänker på sådant i den sköna sommarvärmen! Birgitta ringde på morgonen och vi pratade en stund. Då först aviserade telefonsvararen att Birgitta ringt, på lördagskvällen för att berätta att hon var framme på Samos. Jag har börjat läst den första boken av Lisa Marklund, Postcard Killers. Halva boken läste jag direkt med förtjusning. Måste bara läsa några fler, Jag har nog missat dem som Birgitta sträckläser. Ringde till vännen Julia på Samos som fyller är. Blev glad åt att Birgitta och övriga gänget åter var på Farmen för att fira våran kompis Julia.

Fredag 25 Juli: En skön morgonvolta med Bosse, trots värmen, 31 grader i skyggan. Vid dessa tillfällen fick vi ofta kommentarer från några. Vilket skulle antyda  på att det var bättre i Sverige? Inte vet jag. Surt sa räven om rönnbären? Nog om detta. Vi njöt av vår tid i Grekland. I dag var det meningen att Lasse J och jag skulle vara på Rältagården för att lyssna på Billy Opel och Pelle Lindström. Jag ringde återbud till kompisen Lasse J. Anledningen var att jag missat var Bosse hund skulle vara. Det är lite känsligt nu med Bosse. Lasse kom ner med fyrhjulingen och Bosse hoppade upp på Lasse för att han ska kliva av! Vi satt en stund i skuggan och njöt av Ölen. Tack Lasse. Alltid lika kul att få besök och speciellt när jag är ensam. Inte mycket folk i fäboden. Nu ska jag kolla hur det går för våran häst Bankers Garcon på Romme.

Lördag 26 Juli: Behövs ingen morgonvolt med mig som sällskap. Bosse drog direkt innan jag hann koppla. Redan efter en kvart kom han glatt skuttand tillbaka och svansen gick som en propeller. Inga bannor Bengt, tänkte jag. Pratade med Birgitta som lämnat rummet Dem kommer hem i natt och i morgon blir det Solberg norr om Dorotea, det ska bli trevligt. Nu är det dags att vattna ordentligt, förhoppningsvis ska lite grönsaker klara sig en vecka. Bosse känner på sig att det är något på gång. Jag packar motorsåg med tillbehör. SMS från svåger Harry som vill att jag handlar bröd med mera. När jag anlände Falun tankade jag även upp bilen inför morgondagens resa. Jag var på väg med Bosse till Lisbeth L för datorjobb. Då öppnade sig regnmolnen, det öste ner så vi vände hemåt. Jag får hjälpa Lisbet på torsdag. Jobbat med redovisning och en sen vända med Bosse så var det dags att hoppa i bingen. Kollade Birgittas flyg från Samos, de landade 23.20.

Söndag 27 Juli: Bosse blev så glad i natt när Birgitta kom hem. Svårt att sova i värmen. Nu ska vi till Norrland för vedjobb hos Harry och Hans. Ingen dator med denna gång. En allvarlig incidens inträffar. En bil kör om oss i rasande fart och bilen framför oss gör en vänstersväng! Det är med 10 centimeter till godo som han hinner bakom den svängande bilen. Kilen som var ung fick sig en riktig minnesbeta. Det gick inte så fort sedan. Det är en bra bit upp till Solberg och vi anländer vid halvåtta tiden. Vi ringer till Hans när vi passerar Risbäck. Hans P möter upp med fyrhjuling och bagagevagn, för att köra ner all packning de 600 meter kuperad stig till stugan. Vi käkar några mackor och spelar sedan femkort. Hans och jag går en vända, jag ska få se vad som hänt här sedan sist, det är 14 år sedan vi var här senast.

Måndag 28 Juli: Vaknade tidigt och jag startade motorsågen redan vid sju tiden. Frukosten smakade bra efter någon timmas jobb. Jag har ett möte med SPF Rese kommittén i Falun på Torsdag, vilket innebär att jag "måste" hålla ett högt tempo för att hinna kapa upp alla stockarna. Jag hinner nästan med den första, lite större traven. Birgitta plockar Hjortron. Trötta och sugna på bastu. Hans eldar och Harry vill ha 70 grader. Det blev 80 men ingen ville ge sig ner från laven!! Jag ger upp först och går ut och durchar kallt. Vad händer! Jag får problem med pumpen och mår allmänt tjyvis. Vinglar runt i terrängen innan jag hittar till stugan. Det är en kort bit men jag är nog groggy! Vi hämtar oss och inser att man inte ska jobba hårt i solen och sedan basta hett! På kvällen femkort och vi tar en drink. Sedan bums i sängen.

En del kapad ved. © foto: Bengt Ahlstrand     Rensning av Hjortron. © foto: Bengt Ahlstrand

Första dagens skörd av ved och Hjortron.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 29 Juli: Tidigt uppe igen. Nu gäller dat att kapa. Hinner med en del före frukosten. I dag är det hett i solen och efter lunch blir det problem med motorsågen. Hans och jag vandrar upp till Harrys föräldrahem. Vi vill åt en kompressor då jag tror att det är luftfilter och allmän rengöring som krävs. Jag ringer även Lasse J för konsultation. Tipset som Lasse ger mig är, dåligt tändstift eller kondensator fel. Jag byter tändstift ingen skillnad. Nu blir det 10 minuters kapande 45 minuters väntan på att sågen ska svalna. Så går eftermiddagen. Jag får lämna en och en halv stock, den ena genomsågad för att vändas och ta resten. Retfullt är det. Jag och Hans ger oss på större, redan kapade klampar för att klyvas. Kan vara skönt för Hans att få hjälp då det väger! Vi hinner med att klyva upp allt. Som plåster på såren bjuder Harry oss på Björnidet i Borga, på en god middag i trevlig miljö. Trevlig personal, som lät oss sitta vid en bakdörr så vi har kontakt med Bosse hund. Även denna dag avslutades med femkort. Nu räknar vi med att åka tidigt i morgon, så den som vaknar först anger tiden.

En del av stigen till syugan. © foto: Bengt Ahlstrand     Harry bjuder på mat i Björnidet, Borga. © foto: Bengt Ahlstrand

Stigen till Tomta 10 och Birgitta, Harry och Hans på Björnidet i Borga

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 30 Juli: Tidigt i väg, redan vid halv sextiden var vi på väg. Frukosten har vi med oss och ska avnjuta efter ca 30 mil. Det blir vid en älv, kaffe och macka. Det händer inte mycket på nerresan och den går på cirka åtta timmar. Vi lämnar av Harry och åker sedan hem. Det blir hopp i säng ganska tidigt.

Torsdag 31 Juli: Text och bilder kommer efter hand!

Fredag 1 Aug: Text och bilder kommer efter hand!

Lördag 2 Aug: Text och bilder kommer efter hand!

Söndag 3 Aug: Text och bilder kommer efter hand!

Måndag 4 Aug: Nu äntligen börjar livet återvända i min kropp. Jag har vridit knät, hårt belastad? Jag tror att det är så det gått till. Knät har svullnat upp och jag har värk. Tur att vi har kryckor hemma. Jag kommer efterhand att "minnas" tillbaka de dagar ,som jag ej haft lust och ork att skriva. Så även bilder. I dag är det vackert ute, solsken och varmt. Vi får kaffefrämmande av Kerstin S och dotterdottern Frida, från Järvsö. Frida vet inget, bara att hon är ute på hemlig resa med "Farmor". Vi fick besök, ja Birgitta, "jag ligger i soffan för så ska det va, hå ja hå ja det blåser i träa i dag". Det var ett par från Orust, han är kusin med Lennart N. Meta och Harry köpte Korpholen av Lennart N föräldrar. Trevliga människor. Dom kom in och morsade på soffliggaren. Vi fick mycket gemensamt då även han kört Motortransport. OK, men bra mycket senare än jag. Gunnar T, vår ordförande i SPF ringer och förhör sig om mitt tillstånd, Gunnar har hört av Ingalill B att jag inte kunde närvara på Resekommitténs möte. Trevligt att någon bryr sig. Vi fick en trevlig kväll med Kerstin och Frida, Frida var en käck brud på 9 vårar. Nu blev det så att dom stannade kvar över natten och knoppade i Gäststugan.

Tisdag 5 Aug: Vaknade och känner mig bättre i knät. Jag fick Acupressure av både Kerstin och Birgitta i går och så även i dag. Efter lunchen packade dom ihop och drog upp till Järvsö. Det blev en slappar dag, askmolnen från Salabranden har avtagit. Birgitta får sms, vid nittontiden från Kerstin S, askmolnet från Salabranden har nått Järvsö. Det blir Lax och egen färskpotatis till middag i dag. Vi tittade på "Hotell liggaren" med bland andra Robert Gustavsson. I morgon blir det en vända ner till Falun.

Onsdag 6 Aug: Bosse morrade så vi vaknade. En massa liv ute. Det visade sig vara takläggare som ska lägga om Olle N uthustak. Efter frukosten drar vi ner till Falun. Birgitta gick ner på SPF lokalen och hämtade fakturor och verifikat pärmarna. Jag ägnade en stund åt ekonomi. Vi passade på att kolla nyheter om branden i Avesta området.

Torsdag 7 Aug: Birgitta har bokat tvättstugan nu på morgonen. För min del blev det teve soffan. Vi åker upp till Korpholen så snart vi kan. Med stopp vid ICA och hos ÄggMärta så var vi framme. Nu är "vår katt" tillbaka. Lika mager som när vi möttes första gången. Tur att vi har kattmat kvar, trots att vi trott att katten har hittat nya matställen. Jacob och hunden Boby är här i grangården. Dom kom förbi och vi fick en pratstund. Även frun och lilltjejen ett år kommer vi att träffa. Vi äter en god Pytt i panna med ägg och rödbetor. Kvällen avslutas med Svt Play.

Fredag 8 Aug: I dag får vi kärt besök. Kerstin och Nicke H kommer med Gizmo hund. Kerstin bjuder på sin goda Lasagne. Vi pratar Tioträffen! Det är Birgittas och min tur, att stå som värdpar denna gång. Första gången vi var värdpar var 2004 på Jonheden sedan Samos Grekland 2009. Åren går och vi firar Tiogänget 10 år denna gång, nu på Korpholen. Kerstin och Nicke lånar ut partytält med innehåll som stolar, bord, glas med mera. Det är vi tacksamma för. Lasse J kom förbi och fikade med oss. Lasse har hittat ett för mig nytt öl, Sarek, ett gott öl. Framåt kvällen for Hedlund hem till Hökviken. Tack för god mat.

Lördag 9 Aug: Vad händer ute? Bosse morrar och kommer inte till ro. Klockan är tre på natten. Birgitta tar Bosse och en ficklampa och går ut för att kolla. Sedan kommer vi till ro. Det är nog den stackars katten som han hör. Den är så mager. Birgitta läser på kattmaten att den behöver tre portions påsar uppdelad på två mål. Nu ska vi lösa Melodikrysset. Löst och inskickad. Klockan två är vi bjudna på kaffe och tårta hos Lasse J på Jonheden. Mamma Karin kommer det vet vi. En god tårta bjöd Karin på. Bosse gillade den också. Vi avslutade dagen med en DVD, "Söderkåkar" med Stefan & Krister på Vallarna i Falkenberg.

Söndag 10 Aug: Jag knallade nog runt med kryckorna lite väl optimistiskt i går kväll! Känns i knät i dag. Efter frukost ska vi plocka ihop och åka in till Leksand för att besöka Bibbi R på "hemmet". Det blev en kort visit då Bibbi var trött. Vi for till Leksandsbröd för att handla Brungräddat knäckebröd. Hungen ger sig till känna och i Gagnef stannar vi för att äta. Vi åt Rödspätta, men ingen höjdare då den var hårt stekt. Birgitta kom ihåg att hon glömt ta med sallad hem. Vi for tillbaka till Korpholen. Sedan en sväng in till Rältagården för att köpa Pölsa. När vi kom till Falun så kollade jag fakturor på SPF lokale. Det fanns, men oattesterade. På kvällen teve, en rolig film med mycket spänning.

Måndag 11 Aug: Sovit gott i natt i en bredare säng. Bosse och Birgitta gick en morgonvolta medan jag linkade in i duschen. Efter frukost ska jag förbereda mig inför styrelsemötet på SPF. Ett långt möte blev det, men bra och givande. Jag missade Åsas bildvisning då vi möttes i dörren, jag kom hem och hon på väg hem till sig. Några teve program på kvällen. Bland annat en ny Bäckfilm.

Tisdag 12 Aug: Denna morgon var jag med på Bosses morgonvolta, nu är jag snart på banan igen!! "Billig bensin" i dag, 14.09 så vi passade på att tanka upp bilen. Sedan diverse inköp på ICA Britsarvet på hemresan. I dag är det fulltecknat med IT-väntjänst jobb. Det tog hela dagen, men med framgång! Jag lyckades med ett som många försökt med. Känns bra. På kvällen "Allsång på Skansen" och sedan följde jag med på Bosses kvällsvolta. I morgon blir det fler IT jobb.

Onsdag 13 Aug: Många IT jobb i dag. Birgitta har hittat en billig resa till Samos. Det vore trevligt om vi båda kunde åka. Finns det någon eller några som skulle kunna tänka sig att få rå om våran prins Bosse så att vi båda kunde få åka ner till våra vänner Julia och Stavros och skörda oliver. Det gäller i så fall tiden 16 december till 2 januari. Birgitta var och kollade ögonen hos en optiker. Ny cyklar behövs efter ögonoperationen. På kvällen var vi sittande framför teven.

Torsdag 14 Aug: Denna morgon startade jag med ett IT jobb. Vi ska åka upp till Korpholen senare i dag. Fick ett telefonsamtal om IT jobb och han kommer till Korpholen för att få hjälp. Trevligt med jobb som är lätta att fixa. Birgitta bjuder på kaffe. Jag kör rensningsprogram, medan vi väntar på kaffet. En dvd filk Örnnästet avslutade dagen.

Fredag 15 Aug: I dag var vi till Clas i Sjön för att handla. Tjejen i kassan var snäll och tog en kupong, som bara gällde i Falun Borlänge. Där minskade utgiften med 98 kronor, det tackar vi för. Vi köpte bland annat solcellsbelysning, att lätta upp mörkret i Korpholen med. Vi hämtade Ira hund hos Sylvia och LE. Vi ska rå om Ira till Söndag kväll. Dom ställer upp och tar hand om Bosse i december när vi åker till Samos. Det tackar vi för. Jag körde trimmer och Birgitta gräsklipparen. På eftermiddagen kom Ingrid O, en fäbod ägare och hennes mamma på besök. De tackade jag till ett glas vin. Även Åsa och Anders kom upp. De ska sova i gäststugan för att i morgon tidigt åka upp till Sälen. Anders ska cykla Sälen till Mora.

Lördag 16 Aug: All går upp tidigt utom jag. Dom ska åka upp till CykelVasan. En lång promenad med jyckarna och sedan en tur till Clas i Sjön för en reklamation. Anders cyklade på 4,26 bra jobbat. Trött var väl bara förnamnet. Dom köpte Pizza på hemvägen. Bosse skällde ut tre hästar som kom genom fäboden. Nu ligger han under trädgårdsmöbeln och tok stirrar på vägen. Förväntar väl sig att hästarna ska återvända! Mätta och belåtna tittade Birgitta och jag på Sommarkväll från Liseberg. Jag fick köpa till 5 GB surf. Fan ta bolag som har begränsning. Tidigt till sängs.

Söndag 17 Aug: Jag vaknade tidigt och förberedde en tidig volta med jyckarna. Bosse slog till fyrtassbromsen efter en lång kiss. Jag fick vända hem med Bosse. Ira satt på vägen och väntade. Ira och jag gick därefter en långpromenad. Vin nästa volta passade det Bosse att följa mede. Mycket djur i omlopp enligt deras ivriga nosande. Nicke och Thomas kom med partytält och diverse inredning. Tur att Nicke var bra på att leda byggnationen. På ett par timmar blev det ett snyggt bygge och inrett med bord. Birgitta bjöd på en god köttfärslimpa med svampsås. Regnar av och till under eftermiddagen. Hundarna trotsar regnet och är villiga att gå en volta. Kungen och Sudoku blev kvällens begivenhet. En sista runda med Ira som ska hämtas efter 21 i kväll. Bosse fick sin senare, snabb kiss och sedan in igen.

Byggande av partytält. © foto: Bengt Ahlstrand     Byggande av partytält. © foto: Bengt Ahlstrand     Byggande av partytält. © foto: Bengt Ahlstrand     Byggande av partytält. © foto: Bengt Ahlstrand     Byggande av partytält. © foto: Bengt Ahlstrand     Byggande av partytält. © foto: Bengt Ahlstrand     Byggande av partytält. © foto: Bengt Ahlstrand

Byggande av partytält. Nicke och Thomas kom med Partytält inför 10- gängs träffen till helgen.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 18 Aug: I dag blir det den stora städdagen. Gäststugan fejas först. Jag putsar fönster, tror att det är tjugo år sedan sist jag putsade fönster. Det var i Slätta. Majlis, vår granne har köpt en fönsterskrapa, modell bra som jag fick låna. Putsade hela huset med gott resultat. Det komiska var, Majlis blev tvungen att  högt och tydligt utbrista, "Vilka rena fönster ni har!" Då först märkte hustrun mitt jobb som fönsterputsare. Större delen av dagen ägnade vi åt städning och att plocka undan sådant som "står i vägen!" Jag fyllde resten av plastdunkarna som vi fått av Lasse J. Limmade en list på ett bord och monterade ett draperi. Bosse påpekade att det var dags för en volta. Vi gick ner över sjöbotten. Vid ladan där Tornfalken har sitt bo, flög en falk iväg. Tornfalken häckar bara en gång per år!!

Tisdag 19 Aug: Efter frukost åker vi till Falun då jag har en massa IT Jobb. Birgitta bokade tvättstugan och tvättade ett par maskiner. 

Onsdag 20 Aug: Några IT Jobb även i dag. Birgitta var till frisörskan och blev så fin i sitt korta hår. Sedan handlade vi inför helgens Tioträffen. Vid halv åtta tiden kom vi upp till Korpholen och kund varva ner.

Torsdag 21 Aug: Nu är det mer städning och om placering av sängar inför Tioträffen. Sedan var det dags att förbereda maten. Vi hjälptes åt. Nu ser vi fram emot helgen när vi träffar våra vänner i Tiogänget.

Fredag 22 Aug: Sov ganska länge, tack Bosse för din förståelse. Förmiddagen ägnades åt en sista komplettering inför den stundande och efterlängtade Tioträffen. Först anlände Hedlunds sedan Olofssons, dom hjälpte till och var moraliskt stöd till Birgitta. Duktiga fruar har grabbarna. Wallgrens och Sennerholt / Norlén kom sedan och gänget är samlat. Vi fick en trevlig kväll och njöt av Birgittas goda Kräftsoppa. Receptet finns på Tiogängets hemsida.

Lördag 23 Aug: Frukost och sedan en morgon promenad, den långa årundan. Synd att vi inte såg Tornfalken med ungar. Lunch på Rältagården, mycket uppskattat och god mat. Pelle berättade om hur dom utvecklat verksamheten, efter hand. Jag tycker att dom är driftiga. Några av oss promenerade tillbaka till Korpholen. De som åkte bil hem kom oss till möte, med hundarna som fått stanna hemma. Vi satt på tunet och njöt av att vara samlade, vi är ju nu ett så samman svetsat gäng. På kvällen bjöd Birgitta på en trerättes, som verkligen uppskattades. Vi blev både mätta och glada. Vi fick som grädde på moset, Gert-Olofs "Al Capone", det är en traditionen sedan tio år!

Söndag 24 Aug: En senarelagd frukost! Vi njöt länge av frukosten medan regnet smattrade mot partyt tältet. Tur att Hedlunds  Catering finns. Efter hand så droppade vännerna av och en tomhet lägrade sig över Korpholen. Solen kom och lättade upp stämningen. Bosse ville gå en vända, det blev lilla Årundan. Vi träffade Margareta och Krister, som förhörde sig om helgens begivenhet. Det blev tidig sänggång denna dag, trötta men nöjda.

Måndag 25 Aug: Till Falun för IT Jobb. Svårt att sov på natten.

Tisdag 26 Aug: Dagen fylldes med IT Jobb, Många timmar blev det Birgitta har tvättstugan.

Onsdag 27 Aug: Några IT Jobb även i dag. Sedan bär det av mot Korpholen.

Torsdag 28 Aug: Nu har det hänt, jag har glömt strömkabeln till laptop! Nu har jag sådan tur att Kerstin och Nicke H är på väg upp till Korpholen. Jag skickar nödrop via SMS till Åsa och hon hämtar strömkabeln, som Hedlunds tar med upp. Dagarna framöver är räddad. Under tiden vi väntar på Hedlunds beger  vi oss ut i lingonskogen. Huggormar är Bosse väldigt nyfiken på. Vi river Partytältet, som de värsta cirkus arbetare. Birgitta bjuder på god mat innan dom far hem till Hökviken med "pick och pack".

Fredag 29 Aug: Regnigt mest hela dagen. En långpromenad på två timmar blev det ändå. Till och med Bosse var spak vid hemkomsten. Birgitta rensar lingon.

Lördag 30 Aug: Lasse J kommer i dimman med fyrhjulingen. Såg bara några meter framför sig när han korsade Sjöbotten. Vi plockar ihop på eftermiddagen för färd till Falun. Det på grund av att jag har åtagande i morgon gällande SPF s Jubileums firande i Kristinehallen. På kvällen kollar vi en del filmer på Teve.

Söndag 31 Aug: En morgonvolta med Bosse innan jag har ett IT Jobb, trots att det är Söndag! Sedan förberedelser inför stundande SPF Jubileum. Synd nog kan Birgitta inte vara med, då vi inte har hundvakt åt Bosse. Jag hoppade över fikat och gick hem i pausen då mitt uppdrag var genomfört. På kvällen teve filmer.

Måndag 1 Sep: Efter en tur i skogen med Bosse var det dags för IT Jobb, tre inbokade men endast ett jobb blev klart. Svårt med kontakt till de övriga. Blir att försöka hinna med i morgon. Inte var dag man hamnar på första sidan av FK, knappt att jag kände igen mig. Även på en TV snutt från SPF Jubileet. Jobbade med fakturering och bokföring innan det var dags att boka sig framför teven.

Tisdag 2 Sep: En snabb vända med Bosse före frukost. Tre IT Jobb väntar. Även en del bokföring klarades av. Ett av IT Jobben, var en "hackad" laptop med många besvärliga program på hårdisken. Lyckades bra och kunde leverera den städad. Även en "död" stationär lyckades jag väcka. Det är detta som får mig glad, trotts all stress för att få tiden att räcka till. Birgitta var på lunch med "banktanterna". Handlade mat innan vi for upp till Korpholen. Skönt då jag har åkt på en dunderförkylning. Vaknade i morse med en ond hals. Tack än en gång Harry P att vi för låna Korpholen.

Onsdag 3 Sep: Eländig, är bara förnamnet på mitt uppvaknande. Snorig och i "målbrottet" är det svårt att konversera. Jag har legat på rygg mest hela dagen. Linkat med, två volter med Bosse. Benen känns som gelé. På kvällen for vi runt på grusvägarna då Birgitta hört en massa trafik. Vi kunde inte finna något skumt. Fiskbullar till middag, men kunde inte njuta av det goda. Inget smakar just. Vi läste i gamla dagböcker om vår tid i Grekland. Så himla bra att dem finns. Nu längtar vi efter Julia och Stavro. Bäst att sova efter en bedrövlig dag. I morgon vill jag vara bra.

Torsdag 4 Sep: Ingen skillnad på eländet, lika snorig som i går. Vi ska ändå försöka att få lite lingon. På led, Bosse först så drar vi iväg mot lingontuvor. Vi vet var vi ska gå. Vi har varit där förr, Harry P tipsade oss om det för många år sedan. Vi fick besök av en man som målade och röjde vandringsleden. Vi lyckades få ihop en hink och en hel del Karl Johan svamp. Bosse var tålig, låg mest och sov på någon grästuva. Birgitta, med betydelsen "att hjälpa/rädda/beskydda", såg till att alla lingon blev rensade, jag fick i nåder hjälpa till med svampen, samt att bruka kniv. Vi känner oss förvånansvärt pigga trots att vi, nu även Birgitta, har en begynnande förkylning i kroppen.

Fredag 5 Sep: Vilken morgon, soligt och vackert ute. Vi går en kort vända med Bosse. Vi tycker att det ser slarvigt ut, grenar som ligger vid soptunnorna. Nu är dem på brännhögen. Det blir en tur ut i lingonlandet nu på förmiddagen. Det är bäst att passa på när det är vacker och torrt. Vi lyckades få ihop en hink till, så nu klarar vi vinterns behov. Birgitta den tåliga rensade och frös in bären. Kokade även en sats lingon. På kvällen Doobidoo.

Birgitta rensar lingonen, två hinkar på två dagar.  © foto: Bengt Ahlstrand                                                           Tur att jag håller ett vakande öga på matte.

Birgitta rensar lingonen, två hinkar på två dagar.     "Tur att JAG håller ett vakande öga, på Matte" Inga lingonsnattare på G.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 6 Sep: Vaknade tidigt och gick ner för att elda. Endast fem grader ute. Birgitta och Bosse trynade vidare. Vem som snarkade högst berättar jag inte. Tyvärr så gick det inte så bra före Bankers Garcon på Romme, trots Jorma Kontio i vagnen. Vi har i alla fall meddelar att vi vill fotsätta som ägare. Vi löser Melodikrysset. Har beskuret bärbuskar och hyfsat rönn och björk som växer upp i elledningen. Lars hos Sjöholms avverkar träd med en såg. Jag erbjöd mig att hjälpa till med motorsåg. Den vägrar fortfarande, sedan "Sommar Jobbet" i Solberg, att starta. Jag var helt övertygad att det var värmen som förorsakade problemen då. Nu har jag bett Janne S i Sågmyra att kolla om den går att laga. Kanske jag måste gratulera Birgitta på hennes namnsdag, eller finns det någon med en bra motorsåg som vill avyttra? På kvällen god mat, Torskrygg och egen potatis. Kollade en stund på "Fångarna på Fortet"... buffrar, trots 10 Mbit/s.

Söndag 7 Sep: Vaknade tidigt igen. Pigg i kroppen, så även Birgitta, trots att vi är förkylda båda två. Birgitta fick tips av Lillemor N en i Tiogänget om Sprängticka. En Ticka, Birgitta kokat och vi druckit en tid. Det verkar fungera. Lasse J kom på fyrhjulingen, Bosse rusar ner för trappen, känner igen ljudet. Vi fikade och Lasse tipsade om ett eventuellt filter i bensintanken som kan vara igensatt. Vi får kolla med Janne S i dag. En volta med Bosse, långa Årunda. Kollade efter lingon, hittade Rynkad Tofsskivling. Bar ner ris till brasan och vi plockade ihop för hemresa. I Sågmyra lämnade vi motorsågen. Janne hittade felet direkt. Kabeln till tändstiftet ligger emot cylindern som av hettan skadats. Skönt att det var så, dyrt att skaffa en ny såg. Försökte installera scanner och skrivare åt Segerströms. Hittar inga drivrutiner, äldre skrivare som Mari köpt billigt. Jag får kolla upp det. På kvällen bokföring sedan Teve och hopp i bingen.

Måndag 8 Sep: I dag blir det jäktigt. Har bokat in tre IT Jobb och glömt av att jag har styrelsemöte. Får ett fjärde jobb, akut direkt efter frukosten, kunde även få hjälp av Ove L med ett av jobben. Efter ett kort möte, "endast tre timmar långt" denna dag, kunde jag beta av ett. Kunde skjuta ett till i morgon. På kvällen redovisning och betala fakturor. Kollade på släkt programmet "Vem tror du att du är". Vi gick båda en sväng med Bosse. Det var bra att få frisk luft, så jag orkade med att slutföra kassörsjobbet. I säng efter midnatt.

Tisdag 9 Sep: Lite duggregn i luften. Birgitta ska på Gymnastik med Banktanterna. Jag och Bosse ska motionerar i skogen. Några timmar administration hemma i "pojkrummet" det vill säga det rum där de "viktiga" sakerna finns. Inte alla är överens med mig!! Ok men jag kunde strukturera upp dagens IT Jobb. Nu när jag som dyslektiker läser vad jag skrivit, mest för att kolla att det är rätt stavat, undrar jag vad det är som pågår! Jag är ju pensionär! Ok pensionär, men med ett brinnande intresse att hjälpa andra med deras dator problem. Känns så härligt när jag får kredit. Träffar tacksamma och trevliga människor. I morgon ska jag på en heldags möte med styrelse och verksamhets ansvariga inom SPF på Rankhyttan! Jag har då att presentera ekonomin! Men ingen frågar om IT Väntjänsten. På SPF s Jubileum stod jag på podiet med Trafikkommitténs skylt, borde jag inte stå med IT Väntjänstens? 143 stycken besök och 239 timmars arbeta sedan 1 januari. Inget ont om Trafikkommitténs arbete. Nu ska jag sova och tackar hustrun som tar hand om våran Bosse hund.

Onsdag 10 Sep: Tänk vad märkligt det är. I dag har jag klockan på väckning. Det är styrelsen och kommitté ansvariga i SPF som har en heldag i Rankhyttan. Jag är så trött när klockan klämtar! De gånger man har väckning är man helt slut, utan väckning pigg som en pelikan!! Det blev en givande dag med många bra uppslag som värkte fram. Rankhyttan är ett trevligt ställe att konferera på. Jag redovisar ekonomin och passar samtidigt på att berätta om IT Väntjänsten, 142 besök och 236 nerlagda timmar, sedan 1 januari. Jag har ett givande samtal med Sören T, en av våra revisorer om en del förändringar i redovisningen. Birgitta och jag åker och handlar. Jag går en volta med Bosse under tiden. Lasagne blir det på kvällen. Kollade på teve en stund. En sen vända med Bosse innan det var dags att knoppa in.

Torsdag 11 Sep: Birgitta och Kerstin H ska på stavgång med banktanterna och Bosse och jag drar till skogs. När jag kommer tillbaka drar Bosse som en "galning" upp i trapphuset och fram till dörren. Väl inne "fyrtassladd", mattskrynklig och full fart in till Birgitta och Kerstin. Efter att hälsat på Kerstin, var det dags att leta rätt på Gizmo!!!!! Bosse kopplade sammans Kerstins doft med Gizmo. Vi packar för resa upp till Korpholen. Vi stannade i Bjursås för att äta mat. Vi åt på Savoy Grillen, vilken höjdare det var. 10% på priset för att man var pensionär och sedan alldeles underbart välsmakande mat. Husmanskost! Jag åt hemlagad Ärtsoppa och Birgitta en Köttgryta. "Vill ni ha mera så kom och backa", sa en av de trevliga i personalen. Jag brukar inte bli exalterad, men det blev jag nu. Sedan vidare till Marie S i Sågmyra för att hämta Motorsågen. Tack snälla Janne S för hjälpen. Nu kan jag rakryggad gå ut i livet som en fortsatt ägare av en Motorsåg. På efter middagen gick vi en volta med Bosse och träffade Lennart Nilsson, som kommit hit för städdagen. På kvällen tittade vi på en "Jönsson Ligans Största Kupp", ska jag vara ärlig så sov jag större delen av filmen. Jag saknar "Sickan" förlåt Charles-Ingvar Jönsson. Där blev det inte samma stuns i filmerna när han slutade. Sen "rastning" av Bosse. Bosse drog som en avlöning en fredagskväll. Vi hörde hans skall, runt om i olika vädersträck. Till sist tog jag bilen och körde ner mot Hinsen vägen. I strålkastarljuset kom Bosse fram. Han hörde nog att det var vår SAAB som kom. Jag stannade och öppnade bakdörren, Bosse hoppade direkt in i sin bur i baksätet. Jag fick backa en 500 meter tillbaka till Korpholen. Men vad gjorde det när vi fick hem rymmaren.

Fredag 12 Sep: Jag sov länge i dag, trött efter gårdagens jakt på rymmare Bosse hund. Många vildsvin finns i skogarna runt Korpholen, vilket känns jobbigt. Undrar hur seriösa ni är, som har fodermatning av svinen. Den kullen jag och Bosse stötte på förra hösten var en ansenlig stor hop, kanske runt fyrtio vildsvin, ja många var dom. Efter Bosses morgon volta körde Birgitta och jag igång med att kolla redovisningen för SPF. Vi hittade två medlemsbokningar... av 2196 som var dubbelbokade. Tack Birgitta för hjälpen. Birgitta som gammal banktjänsteman har tålamod och kunskap av att söka fel. Birgitta bjöd på en god "Fisksoppa", med egen potatis, morötter. Nu laddar vi inför morgondagens "Städdag på Korpholen".

Lördag 13 Sep: Pigg och jobbsugen, vaknade vi till en disig morgon. Samling vid pumpen klockan nio är obligatorisk. Genomgång vad som ska göras. Utsättning av snöpinnar utmed vägen är vikt för mig och Birgitta. Vi har axlat svåger Harry P och Hans jobb. Fixat jord runt brunnen och sigel på vägen var de större jobben. En stor rönn vid Sjöholms ska i kull. Grenarna bars till brasan, det var som en myrstig då alla bar eller släpade ris. Marie och Janne kom förbi och vill låna Bosse hund. Nicke H ringde från bastun och gav oss V65 raden, det tackar vi för. Lasse J kom förbi en stund. Nu är potatisen uppgrävd, så också morötter. På kvällen löste vi Melodikrysset, Birgitta var verkligen på hugget i dag, bravo.

Söndag 14 Sep: Denna morgon sov vi länge, även om Bosse inte har brottom på morgonen så ligger man "på åga" om han behöver. Vi skördade och grävde om våra land. Sommar möbler stuvades undan. Vi har ju en mindre grupp att fika vid behov. På eftermiddagen for vi till Sågmyra för att hämta Bosse. Janne var i skogen och hämtar hem ved. Bosse blev glad att se oss. Till Falun omgående då vi har lingon i frysväska. Ost och kex på kvällen och lite valvaka. Hu då!

Måndag 15 Sep: Då var man i selen igen. Vi gick en runda med Bosse till ICA Brittsarvet för att handla mjölk till gröten. Bosse har inge brottom. Han ska nosa på varenda strå!! Jag har en del IT Jobb och pratade även in på Oves mobil om hjälp. Antagligen inte tillgänglig. Sent blev det och jag fick ta med en Laptop hem för vidare arbete. Mycke skräp och trög är den. Installerade Office på en ny dator, lika som förra gången det begav sig. Krångligt att få vidimera rättigheten och att skapa ett Microsoft konto. Birgitta bjöd på panerad rödspätta, gott gott. Ekonomijobb på kvällen. En sen vända med Bosse, träffade på en trevlig hund med vidhängande matte, Leja var namnet, ja på hunden alltså. mattes namn vet jag ej. Somnade till sist, mycket gnor i huvudet!!

Tisdag 16 Sep: En volta med Bosse till Lövhyddan, Birgitta har gymnastik. Jobbade vidare med en laptop och kunde lämna tillbaka den på eftermiddagen. En ny laptop med bekymmer kom med hem för lagning. Även ett par IT Jobb under dagen. Ekonomi jobb på kvällen. Några teve tittande avslutade dagen.

Onsdag 17 Sep: Birgitta tar Bosse på volta jag åker till SPF Lokalen i tro att jag har ett möte. Så var inte fallet, vilket var bra. Nu har jag under nio timmar betat av kön av behövande SPF are. Birgitta bjöd en god kyckling gryta på kvällen, mitt första mål mat under dagen. Man får tacka för de koppar kaffe jag fått av "kunderna" under dagen. På fredag ska jag göra om en Windows 8 dator att likna XP, det blir spännande. Har även en trasig PC som troligen har fel på grafikkortet. Nu ångrar jag att jag inte har tagit ut ett sådant från de datorer som jag skrotat. Installerat ett höghastighets modem i ett ComHem hus. Bra att ComHem bjuder på 50 Mbit/s till oförändrat pris.

Torsdag 18 Sep: Bosse och jag voltade uppe vid Lövhyddan. Birgitta volta med bankdamerna. Vi har tid hos Eva på Hundtrimmet i dag. Kloklippning och frisera "ridbyxorna". Resten av dagen var det IT Jobb.

Fredag 19 Sep: Birgitta tog morgonvoltan med Bosse upp till Lövhyddan. Jag knallade i väg på dagens första IT Jobb. En småledsen SPF are som blivit med en ny dator med Windows 8. Inte rört laptoppen på tre månader. Jag ändrade den till Windows 7 utseende. Städning av datorn. Får komma tillbaka nästa måndag för en mindre Notebook som behöver städas också. Sedan till nästa SPF are. Där var det också frågan om att ändra W8 till W7 utseende. Jag han precis hem och sätta på mig Flugan för att träffa Flugornas herrar (The good guys) på Bishops. Det är länge sedan jag haft tid att häva en bägare med grabbarna. Mot kvällen far vi ut till Hökviken och Hedluns för att lämna Bosse. Där var Olofssons också. Kerstin bjöd oss på middag och fick som vanligt några trevliga timmar med många skratt. Hem tidigt för att vakna 05.30 i morgon bitti för resa till Sthlm.

Lördag 20 Sep: Uppe före tuppen, ja jag vet att han är tidig! Men det känns som om vi var före. Efter en snabb frukost knallar vi till Britsarvsgården för att äntra bussen till Sthlm. Resan flyter på i dimman. Vi kommer fram till Långholmens och fängelset, nu Vandrarhem. Vi fick en guidad visning, trevligt och lärorikt. Sedan åt vi en god Brunch. Jag pratade med guiden för jag "kände inte igen mig" på Långholmen. Inte för att jag varit kund där! När jag var i 4-5 årsåldern bodde vi på Slipgatan 6, nära Långholmen och jag minns att mamma och jag promenerade över bron och jag såg en grusplan framför mig. Akta dig så du inte blir fångad och en vakt kommer emot mig, skojar säkert med mig. Jag blev så j-a rädd! Jag kan se det i minnet än i dag. Vi fortsätter sedan till Cirkus och "Livet är en Schlager. Det är nog en av de bättre jag set och tankvärd. Synd bara att lutningen på bänkraderna var så dåliga på parkett. Vi satt på rad 12 och jag såg så dåligt. Damen framför mig såg säkert lika dåligt, vi lutade oss åt samma håll för att se, ja inte jag såg förstås. Men vi kan varmt rekommendera föreställningen. På hemvägen en macka och kaffe på Ekolsunds värdshus. Hemma i Falun vid 22 tiden. Kollade Fångarna på Slottet innan bingen kallade.

Söndag 21 Sep: Vi sov ut denna morgon, ingen Bosse att fundera över. Pysslade på förmiddagen med diverse städning av kontor. På eftermiddagen for vi till Hökviken och blev bjudna på mat igen. Gott var det och trevligt har vi när vi strålar samman. Ost och kex på kvällen i Falun. Jag öppnade en egentillverkad Cherry från 1982 som vi gjort på fikon och russin i förkulturen. Himla gott smakar det. Nu får vi smutta på de flaskor vi har kvar!

Måndag 22 Sep: Lugn förmiddag med Bosse och Birgitta på promenad. Sedan tar IT Jobben vid och vid halv sex tiden är det maten som gäller. Bland annat en spenatsoppa som Birgitta lagat till och den smakade så gott. Beställt biljetter till Samos i december och ringt Stavro som blev så glad. Dom tror nog inte att jag skulle komma ner i höst för att hjälpa till med olivskörden. Jag har e-mailat Kjell & Company med en del frågor om Grafikkort. Föresten är det någon som har ett grafikkort som har suttit i en Windows 7 dator. Släktforskar nu, både på datorn och kollat på teve. En stund på Spikmattan som kommit fram ur gömmorna. Sov sedan gott.

Tisdag 23 Sep: Efter en god frukost far jag ut med Bosse och Kerstin H och Birgitta ska gymnastisera. När Bosse och jag kom hem sprang Bosse runt och letade efter damerna. Jag körde dammsugaren och plockar ihop elektronik som ska till återvinningen. Alltid lika roligt att åka till ÅVC med grejor, även om jag är som en ekorre som ska spara. Nu mer har jag lyckats att få in i skallen att de prylar jag sparar oftast blir oanvändbara. Till Clas i Sjön för att handla, även till Evas Hund trim för att köpa hund Campo och beställa en SPA behandling till lille chefen.. Sedan till Asian Takeaway på Ingavet och köpte mat. Jättegott jag har ju länge suktat efter Tajmat. I dag har varit en skön dag inga telefon samtal eller IT Jobb. Jag har kunnat ägna mig åt att få fart på min nya laptop. Även fått hem nya Dödboken 1901 - 2013. På kvällen teve och Svt Play och Johan Glans standup, tips från Thomas O en i Tiogänget. En sen volta med Bosse innan det var dags att knyta sig.

Onsdag 24 Sep: Birgitta tog Bosse på morgonvoltan och jag kunde ägna mig åt att få lite ordning i huvudet och på "pojkrummet". I dag har jag ett IT Jobb och sedan drar vi upp till Korpholen. Vatten på toan och under stupröret ska tömmas, snart köldgrader. Bra också att vara på plats, närmare i alla fall, då jag beställt tid hos veterinär Åsa M i Leksand, i morgon bitti. Det gäller tandsten! Birgitta fixar en vegetarisk lasagne som brukar vara så god. Vi stannar till hos ÄggMärta innan vi är framme. Jag har ett nyinköpt stativ till vår vedklyv. Jag får hjälp av Lasse R på fredag att lyfta upp vedklyven på stativet och att flytta hjulen till stativet. Bosse passade på att rymma, denna gång var han ihärdig och höll sig bort över en och en halv timma. Nu är det mörkt redan vid halvåtta tiden. Småkyligt i luften.

Torsdag 25 Sep: Klockan på väckning. Halv tio ska vi vara hos Vet med Bosse. Han fick en bedövning och kröp intill mig. Samma som förra året. Vi handlade och for hem till Korpholen. Ingen mening med att traska runt i Leksand flera timmar och för tidigt att äta lunch. Vi fick hem en sovande Bosse och först vid fyra tiden var han som vanligt igen. Vi passade på att frisera en del buskar och bar ner ris till brännhögen. På kvällen kollade på Hasse och Tage revyer på DVD.

Fredag 26 Sep: Sov länge i dag och njöt av att ha en pigg och glad Bosse. Lasse J kom på eftermiddagen och jag fick hjälp att montera vedklyven på det nyinköpta stativ. Det blev så bra och jag tror det blir lättare att handskas med vedklyven nu. Lagom höjd var det också. Får försöka snickra till något bänkaktigt för veden när jag klyver. Tack Lasse för hjälpen. Doobidoo och Skavlan på kvällen.

Lördag 27 Sep: Bosse är så kelig nu. Vill sitta i Birgittas knä och är allmänt lycklig. Kan vara att tandsten har satt ned en del av hans humör! Kanske inte bara det att husse kommer och går till IT Jobb om dagarna. Melodikrysset är nu löst och inskickad. En lång vända i solen med Bosse.

Söndag 28 Sep: Nu mera blir det glapp i dagboken. Detta beror oftast på att jag har mycket jobb med SPF redovisning och IT Jobb och inte minst av bristande "kom i håg"! Men i dag minns jag mycket väl att vi for till vännerna i Hökviken, för att bjuda ut dem på lunch. Birgitta föreslog.... där tog det stopp, jag kan inte minnas namnet! Jag fick ringa Birgitta för att få namnet. Korså Herrgård. En härlig eftermiddag med god mat i glada vänners lag.

Måndag 29 Sep: Tidig volta med Bosse och sedan frukost. I dag är det många IT Jobb sent blev det. Jag är dock nöjd med dagen. Man kan inte vara annat än nöjd med så fin respons från mina SPF are. Redovisning på kvällen och några teve program innan sena voltan med Bosse och sänghopp.

Tisdag 30 Sep: En ledig dag tack vare IT kompisen Ove L. Han tog hand om dagens IT Jobb. Birgitta var på gymnastik. Teve och en avkopplande kväll, med hustrun.


Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2014 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.