Ahlstrands Webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2014 

Okt - Dec.

Onsdag 1 Okt: Kalo Mina. Nu går vi in i höst månaderna. Stötte på ett problem med Falu Stadsnät hos en SPF are. Provade med att koppla in en ny Router som hon köpt. Det fungerade inte ändå. Efter några timmar gav jag upp och bad Ove testa ok han kunde få fart på linan. Teve på kvällen.

Torsdag 2 Okt: Vaknade tidig och en volta med Bosse. Birgitta har stavgång med bankbrudarna. I dag några datorer som ska lämnas ut och en som jag ny installerat Windows 8.1 i. Birgitta åker till Järvsö på Akupressur träff och jag åker till Korpholen när jag är klar med IT Jobben. Inga ägg, hur ska det gå till Pelles Pölsa som jag ska äta i morgon. Lämnade till baka frys blocken, som vi lånade av Lasse J. Eldade i spisen och njöt av stillheten. Sov sedan skönt, att inte höra "hästar" som klampar runt!!!

Fredag 3 Okt: Vilken morgon solen tittar fram och det är lagom kallt. Det har varit minus 2,9 som kallast, någon natt sedan vi var här på Korpholen. Vid morgon voltan med Bosse såg jag en fin Räv traska runt på gärdet nedanför Hasse L fäbod. En fin yvig svans. Bosse såg den inte och tur var väl det. I dag blir det ekonomijobb och fakturering. Ingen teve tittande i dag, men lyssnade på gamla godingar på Youtube. Tidigt till kojs.

Lördag 4 Okt: En morgonvolta, med en glad hund. I går var Bosse inte så trakterad av "långa å rundan" så denna morgon blev det "lilla å rundan". ÄggMärta är en omtänksam människa, hon har ägg åt mig så i dag kan det bli Pelles Pölsa från Rältagården. Jag har uppdrag, av SPF och Åsa, att besöka Clas i Sjön. Jag har diskat och sopat på Korpholen och drar nu i väg hemåt. Ekonomi jobb på kvällen och sedan något teve tittande.

Söndag 5 Okt: En morgonvolta till Lövhyddan, skönt att gå där. Tycker nog Bosse också. Passade på att tanka då priset gått ner. I dag blir det en tur till Kjell & Company för att inhandla en docknigs station för att kunna kopiera hårddiskar. I dag följer Bosse och Birgitta med till Margareta och Olle i L Främsbacka. Jag för att jobba med datorn, Bosse för att hålla koll på alla hästar och Birgitta för att prata! Gott kaffe bröd bjöd Olle på. Vi handlade på hemvägen. Birgitta bjöd på ungs bakad lax. Äntligen fick jag iväg SPF fakturor, som jag dragit mig för. Ingen bra fakturerings rutin har infunnit sig. Kollade på "I huvudet på Gunde" ett bra program tycker jag. Sen kvälls volta och sedan i bingen med Sudoku.

Måndag 6 Okt: En morgonvolta till Lövhyddan, något svalare i dag. Vindstilla vilket är behagligt så här på hösten. Bosse ville inte gå så långt, längtar väl hem till matte och gomaten! I dag ska jag försöka fixa några IT Jobb före klockan ett, då är det styrelsemöte i SPF. Fem timmar varade mötet. Sedan akut jobb hos en SPF are. Vars kompis konto "kapats". Jag fick senare be Ove L att hjälpa till, han som är kunnig på Microsoft konto. I dag fyller Bosse hund fem år. Tänk vad tiden går. På kvällen ekonomijobb, kolade på "Sommarpratarna" ett trevligt program.

Tisdag 7 Okt: Oturen var framme i morse, när vi ska gå morgonvoltan. Bosse mötte Kerstin H i porten och ville sedan inte följa med mig. Jag fick tvinga honom. Han tog alla tillfällen i akt att vända. Jag gav upp efter att han gjort ifrån sig. Han rusar runt i lägenheten, men Birgitta och Kerstin har redan åkt till gymnastiken. Inget godis i världen fick honom på gott humör!! Några IT Jobb blev det på eftermiddagen. "Parlamentet" på teven.

Onsdag 8 Okt: Efter morgonvoltan och frukosten åkte vi upp till Lövhyddan med Bosse. Jag körde sedan upp Birgitta till Sigmundsson på Jungfruberget. Birgitta ska väva och Bosse stannar där också. Bra för då kan jag beta av en del IT Jobb. Tråkigt nog fann jag att sonen i en av besöken, har av installerat CCleaner och Super antiSpyware i ren okunskap! Han tror att det var de programmen som fick datorn att jobba långsamt. Desto trevligare hos andra, Birgitta och jag fick bli "Hedersmedlemmar" i Falu Jazz. Sådant värmer. En sen vända med Bosse och sedan ekonomjobb.

Torsdag 9 Okt: En tur upp till Jungfruberget med Bosse denna morgon. Bosse verkade helst villa ligga kvar i "sängen" denna morgon. Känner på sig när det regnar. Men en vända blev det ändå. Tankade bensin på hemvägen, "skapligt" bra pris i dag! Ordnat med hundvakt i kväll, Åsa kommer och hämtar och vi kan gå på Falu Jazz. Det ska bli spännande. Vilken kväll det blev! Härlig lirare, "Gus och Jonas Kvintett" med Jonas Jonasson saxar, Tomas Jutterström piano, Rasmus Diamant bas, Gus Dahlberg trummor och Joel Svensson gitarr. Tomas J spelade Emigrantvisan i sann Jan Johanssons stuk. Inte konstigt att han är Jan Johanssons stipendiat 2001. Tack Christina Stråhle. Åsa mötte oss vid polishuset med en glad Bosse hund och vi vandrade hem med en skön känsla att ha upplevt "gamla tider" när vi lyssnade på Glen Miller, Benny Goodman med flera.

Fredag 10 Okt: Regn, regn ute. Bosse gav upp efter 5-10 minuters volta och ville hem. Intelligent jycke, vi har. Det är sådana här dagar man är glad för badkar och bastubad, då man känner sig kulen ända in i märgen.  Frukost och "storstädning" på pojkrummet. Så har den dagen gott.

Lördag 11 Okt: Krattal löv uppe på Korpholen sedan tillbaka till Falun, har några IT Jobb på söndag.

Söndag 12 Okt: Lugn förmiddag med en långpromenad med Bosse. Några IT Jobb på eftermiddagen. Sedan blev det teve soffan.

Måndag 13 Okt: Även denna morgon en lugn förmiddag. Vid middagstid är det dags för skönhetssalongen Hundtrimmet och Eva. Fin blev Prins Bosse von Leros af Pagonda! Dagens rastning av Bosse blev asfalt, han känns så mjuk i pälsen och fint trimmad. Bravo Eva. Nu är det skapligt lugnt på IT fronten. Birgitta är på Jungfruberget och väver. Jag ägnar nu dagarna åt att reparea i den mån det går, trasiga datorer.

Tisdag 14 Okt: I dag är det en ny dag för att hämta andan. Kör Birgitta till Gymnastik och Bosse och jag fortsätter upp till Lugnet området. Lite nyfikna är vi på byggnationen. Fortsätter mecka med hårdiskar och annat trevligt. Nu har jag chansen denna vecka att verkligen kola ner.

Onsdag 15 Okt: Birgitta sköter Bosses morgonvolta och jag tar itu med SPF datorn. Rensar och kollar drivrutiner. Vi ska uppgradera till Windows 7. I dag besöker jag SPF månadsmöte. Örjan Hamrin visar bilder och pratar om Gruvan och Falun. Revisorerna har stämt möte med mig i dag. Vi sitter ett par timmar och pratar om redovisning och styrelse arbeten. Birgitta och Bosse är och väver på Jungfruberget. Redovisning och senan en bra film innan det är dags att knoppa.

Torsdag 16 Okt: Birgitta på stavgång och jag med Bosse. Svalt ute nu denna morgon så vi blir kvar i stan denna helg. Då hinner mer löv att rasa från träden. Nu droppar det in några IT Jobb. Ska ägna dagen åt datorn på SPF kansliet. På kvällen var vi till Åsa och Anders på korv provning. Det var olika korvar från Matmarknaden som var i stan för en tid sedan. Gott och trevlig. Vi fick även se bilder från deras tre veckor på Samos. Birgitta var ju ner en vecka också. Bosse var så otroligt kelig under kvällen. Vi konstaterade att Bosse tror att han ska bli lämnad hos Åsa och Anders. Vi vandrar hem i natten.

Fredag 17 Okt: Gemensam morgon volta med Bosse. Efter frukost bett IT Jobb, fixa NOD32 licens åt Hans L. I dag har jag tid att träffa Flugorna, vårat öl gäng. Några trevliga timmar. Till Flugorna har tillkommit två nya. Trevligt. På kvällen åt Birgitta och jag Tacos. Teve och en skön lur avslutade kvällen. Synd att det var någon som klinkade på en gitarr halv tre på natten.

Lördag 18 Okt: Morgon voltan blev uppe på Myran, det är öppet där nu. Handlade Godmat på ÖB åt Bosse. Ett IT Jobb klarade jag även av. Vid eftermiddagens volta passade vi på att handla mat på Asian Takeaway uppe på Ingarvet. Rikligt med mat och gott är det. Nicke ringde och jag fick veckans trav. På kvällen ska vi skjutsa Åsa till Borlänge, hon ska på galej med gamla arbetskompisar.

Söndag 19 Okt: I dag en sväng fram och åter till Korpholen, dels för att kolla läget och vi plocka in runda glasbordet med stolar, det blir nog få tillfällen att sitta ute och fika. Vi har haft mycket glädje av den möbeln, lätt att flytta omkring efter solens varma strålar! Nu är det nog snart dags för höstens första snö.

Måndag 20 Okt: Jobbat med fellistor från förenings support till sammans med Maud N som har huvudansvaret. Sedan möte med nyblivna pensionärer. Även ett IT Jobb på kvällen.

Tisdag 21 Okt: Birgitta och Kerstin till gymnastiken och jag och Bosse passade på att köra några trasiga datorer till ÅVC. Klonat en hårddisk i försök att få en laptop att starta. Starta gör den men påpekar fel. Jag får försöka klona disken till nya laptop och prova den vägen. Jag får hota med ÅVC!! Jag har så ont i knät igen, en pina att gå. Birgitta gav knät en omgång medan vi tittade på teve. Birgitta tog även kvälls voltan, vilket jag är tacksam för.

Onsdag 22 Okt: Sovit gott och vaknade utan värkande knä, Birgittas behandling i går kväll gjorde nytta. I dag är det ett IT Jobb inbokad. Bosse och jag får en lugna morgonvolta då, inget jäkt. Det blev flera IT Jobb så dagen gick och på kvällen bjöd Birgitta på Rödbetssoppa, kanongod. Teve och jag fick mitt knä omskött innan läggdags.

Torsdag 23 Okt: Kerstin H och Gizmo kom på morgonen. Birgitta och Kerstin ska ha med hundarna på stavgången i dag. Bra är det, då jag har möte med Resekommittén denna förmiddag. Vi lunchade, Raggmunk och stekt fläsk, så himla gott. Sedan ägnade jag resten av dagen till IT Jobb. Halv sex var jag hemma för att skjutsa Birgitta på Tjejträff. Bosse och jag en volta i regnet. Isande kalla vindar så paraplyet krängde ut och in på sig själv. Ekonomijobb i väntan på att hämta hem hustrun.

Fredag 24 Okt: En lång volta med Birgitta och Bosse. Synd att det blåser kalla vindar även i dag. Bosse skötte sig bra vid hundmöten. Problem med Dustin Stockholm. Beställt uppgradering av Vista till Windows 7. Som tur var fick jag klart för mig att uppgraderingarna inte säljs mer!! Det var en ren installation. Får tänka om hur jag ska göra med SPF datorn. En vända till ICA för diverse inköp. Jag gick sedan ner till centrum för att klämma en bägare med Flugornas herrar. Trevligt i dag åtta Flugor anslöt. Birgitta bjöd på en god middag och sedan teve. En sen vända med Bosse innan bingen kallade.

Lördag 25 Okt: Efter frukost var det en lång promenad med Bosse hund. Packade sedan för att åka ut till Hedlunds i Hökviken. Nicke och jag var och bastade medans flickorna ordnade med en superb middag. Viken god sås Kerstin kokade ihop till kalvköttet. "Där Thomas missade du en god Matlåda." Både hundarna och vi fick, en mycket trevlig kväll. Många skratt och upptåg blir det när vi umgås. Inte allt för sent i säng efter lite tevetittande.

Söndag 26 Okt: Birgitta vaknade tidigt och gick en kiss och bajsrunda med vovvarna. Skönt att sova ut i en tyst miljö. Inga bilar som väsnas och inga "hästar" som travar omkring i huset. Efter en god frukost gick Nicke och jag en by vända med hundarna. Gizmo var dagens chef över vägvalet. Nicke, Bosse och jag hängde med. Det blev en lång runda. Dagen är lång då vi gått över till vinter tid. Lite pyssel när vi kom tillbaka till "stan". Tack Hedlund för en trevlig helg.

Måndag 27 Okt: En sedvanlig morgon runda med Bosse, den blir allt längre och längre! Till SPF lokalen för en del jobb med datorn. Det "uppgraderings" skiva jag beställt var endast för en ren installation. Jag får tänka om, blir nog tvungen att läsa ner Windows 8 och ändra skrivbordet till Windows 7! Några IT Jobb blev det. På kvälls voltan träffade vi Torsten och hunden "Skorpan".

Tisdag 28 Okt: Birgitta och Kerstin ska på gymnastik, Bosse och jag går på volta. Två gånger krängde han av sig kopplet vid möte med några hundar. Allt gick dock väl, då han mest låter argsint. Birgitta, hon som har ordning på grejor, plockade fram ett vanligt halsband. Nu får det vara slut på Bosses smarta drag, "Snabbt ta sig ur halsbandet, innan husse får styr på mig"! Vid lunchtid var vi på Trafikkmmoitténs informationsmöte. Mycket givande men vad en del är pensionärer tråkiga. Gnäll, gnäll! Senare på dagen fick Bosse åter en lång kiss och bajs volta. Birgitta bjuder i dag på pannbiff, en som som har varit i Amerika och och vänt. Kallas då Hamburgare, allt enligt Pelle Lindström!

Torsdag 30 Okt: Budget möte med ordförande i SPF Gunnar T. Några IT Jobb och sedan Ärtsoppa hos Torsten, en av Flugorna i öl gänget. Trevlig kväll.

Fredag 31 Okt: En lugn dag på IT fronten. Träff med Flugorna. På kvällen god mat med hustrun och några teve program.

Lördag 1 Nov: Kalo mina, en ny månad. Tiden går så fort. Åsa och Birgitta ska till kyrkogården för att tända ljus. Men innan den så åker vi upp till Skyttepaviljongen för att träffa Anders och fika hos Pia. På kvällen god mat och teve.

Söndag 2 Nov: Morgon voltan gick vi ute vid Östra Främby, synd nog träffade vi inga hundar och vidhängande ägare. Möjligen var vi sena. I huvudet på Gunde såg vi på och sedan en kvälls promenad med Bosse, modell längre.

Måndag 3 Nov: Dagen är fylld av möten och IT Jobb. Först en tur ut till Ö Främby till en krånglande printer. Sedan möte på SPF i några timmar. Jag gick ifrån lite tidigare då jag har två jobb att fixa. Det blev en dator med hem, för jobb. Missade att ta med skärmen... en annan koppling. Sen kväll blev det.

Tisdag 4 Nov: Körde Birgitta till gymnastiken och Bosse och jag gick för en längre volta. Bosse är tämligen sur på Husse som aldrig, ja nästan aldrig är hemma. Somnade i teve soffan, ganska vanligt.

Onsdag 5 Nov: Gemensam morgon volta med Bosse. Nu är det småkyligt ute. Sedan var det att åka på några IT Jobb. Det blev kväll även i dag.

Torsdag 6 Nov: Kerstin H, Kristina L och Birgitta for gemensamt upp till stavpromenad. Bosse och jag joggade runt i skogen, ja knallade då, om det ska vara så noga. Sedan några IT Jobb innan dagen var till ända. Mat, teve och i säng.

Fredag 7 Nov: Gemensam morgon volta med Bosse. Handlade mat på ICA, där vi träffade Kerstin och Nicke H. Sedan inköp av hundmat. Jag iväg på IT Jobb. Lagom till klockan tre kunde jag gå på pubben för att träffa "Flugorna". På kvällen god mat och somnar i tevesoffan! Vaknar av att Bosse vill gå en kvällsrunda.

Lördag 8 Nov: Den sedvanliga morgon rundan med Bosse. Jobbat med virus drabbade datorer. Verkar väldigt besvärligt att få ordning på dem. På kvällen kopplade vi av. Vi var ute med Åsa och Anders på lokal och åt mat. En lyckad och trevlig kväll. Tittade på några teve program.

Söndag 9 Nov: Förmiddagen ute med Bosse. Eftermiddagen brottas jag vidare med datorer. En är nu fri från virus och kan återlämnas. Kristina L och Birgitta går på bio. Förbereder morgondagens styrelsemöte i SPF. På kvällen teve.

Måndag 10 Nov: Efter morgonvoltan var det dags att åka till Eva p Hundtrimmet med Bosse. Kloklippning var det. Jag var sedan på ett långt styrelsemöte. På kvällen var det tvättstugan. Somnade framför teven.

Tisdag 11 Nov: IT Jobb på förmiddagen och eftermiddagen besökte vi SPF Borlänges månadsmöte. Bra underhållning av musikskolan, många fiol var det. Det var så bra att vi bokade in dem till april nästa år i Falun.

Onsdag 12 Nov: Efter morgonens volta var det några IT Jobb. Vår Reseledare har bokat in oss på en resa till Åbo i slutet av denna månad. Tack Nicke för jobb och initiativet. Även ett stort tack till Marie S i Sågmyra som vill umgås med Bosse medan vi är ute och reser. Förberedelse av ekonomi rapport till i morgon. En skön kvällsrunda friskade upp huvudet.

Torsdag 13 Nov: Efter frukost så skjutsar jag Birgitta till Stavgångsgänget. Bosse och jag far vidare för egna volter. Den blev inte så långvarig innan första "paniksamtalet". Den var inne på Dagens Nyheter och fick ett meddelande, Att han läste DN och datorn läcker.... smart var han som inte nyttjade erbjudandet om att genomsöka sin dator. Det är mycket nu, med otyg som florerar.

Fredag 14 Nov: Inga jobb i dag. Det känns nästan lite lyxigt. Öl gänget, Flugorna väntar. Vi skojade med personalen förra fredagen, genom att trycka upp en egen meny. Menyn är identisk med deras utom på en punk, "Smör, ost och sill tallrik" finns inte med. I dag fick vi överraskningen. De bar in Silltallrik!! Gissa om vi blev rörda och överraskade. Alltid lika roligt på Pubben. Åsa och Anders lånade vår bil, med drag, för att frakta hem sängar. Vi fick en fin lampa.

Lördag 15 Nov: Efter morgon promenad och frukost jobbade jag med ekonomi. På eftermiddagen gick vi alla tre en lång promenad. God mat och teve på kvällen.

Söndag 16 Nov: Bosse lät oss sova länge denna morgon. I gengäld så fick Bosse en lång morgon volta. Sedan åt vi en god frukost. Jag ska jobba lite med en del SPF åtaganden. Testade knät i dag. Lånade Birgittas cykel. Träffade Anders J också han på cykel. Får se hur mitt knät reagerar i morgon. Några teve program och en sista kvällsvända med Bosse.

Måndag 17 Nov: I dag en snabb morgonvolta med Bosse hund. På förmiddagen möte med SPF Expeditionskommitté. Det blev några timmar. Birgitta och jag gick uppe vid lugnet med Bosse, efter det vi handlat mat på Ica. Jag var till Sportsson och fick ett stöd till min cykel. Får försöka att jonna runt lite och stärka knät. Redovisning på kvällen. Är trött men måste ta en vända med Bosse.

Tisdag 18 Nov: Kerstin H kom för att hämta Birgitta till Gymnastiken. Bosse blir alldeles knorrig när hon ringer på dörren. Efter en del övertalande, från min sida behagar Bosse följa med på morgon voltan. Ett IT Jobb har jag i dag, men besvärligt. Det slutar med att jag tar med datorn hem. I dag blir det en av favorit rätterna, blodpudding med stekt ägg och lingonsylt. En del ekonomijobb innan tevesoffan. Konstigt nog somnade jag inte! En sen vända med Bosse och några trevliga möten. Bland annat taxen Zecke med husse.

Onsdag 19 Nov: En snabb frukost och sedan iväg med Bosse, dator tillbehör till ÅVC och kläder till PMU. En sväng till BIVA som får kolla vad det är sol låter när jag stänger av bilen. Fått tid till den 27 för reparation av generator med mera. Bosse och släppte Birgitta och for på Bosse volta. Sedan hem för att filea gäddan jag fick upp i Gråa hos Kerstin S. Birgitta ska göra gäddpaté till Akupressur tjejerna som kommer i morgon. Kerstin S kommer i kväll och jag far upp till Korpholen i morgon. Sedan IT Jobb i Boda, det tog några par timmar.

Torsdag 20 Nov: Nu gäller det att rymma fältet. Dock en trevlig kväll i går, med  Kerstin S. Uträttade några ärenden innan det var dags att åka till Korpholen. Svårt att få någon värme.  Ångar att jag inte bad Lasse J slå på strömmen, några dagar före. Plus grader ute så vad! Eldade hela dagen men fick ingen värme. Eller så är jag frusen av mig. Bosse jobbade på med att hålla borta eventuelle skummisar! Käkade en köttsoppa på kvällen, ingen höjdare. ICA har en deal nu, köp tre burkar. Tips, köp Soldatens ärtsoppa. Klockan är nu halv tolv, och temperaturen är sexton grader. Hoppas på att Bosse vill dela koj med mig.

Fredag 21 Nov: Vaknade av att jag frös, ingen värme av Bosse som låg på mattan och snusade. En volta med Bosse, runt på Sjöbotten och fick på så sätt upp lite värme. Det är snö i luften. Jag var på eftermiddagen till Insjön och Clas i Sjön för att handla åt Kerstin S. Köpte mat, felköp som vanligt. Att jag inte lär mig att köttbullar och potatissallad inte är precis det godaste. Men så blir det nästan jämt, blir så sugen och tycker det är lättvindig mat för en gräsänkling. Även Leksands Bröd fick besök, en kartong brungräddat. På kvällen snöade det. Någon plusgrad så det smälter undan ganska omgående.

Lördag 22 Nov: Morgon volta med Bosse runt en vacker Sjöbotten. Sedan till Djura vävstuga och deras Julmarknad. Trevligt att träffa gamla bekanta och Klas som var på besök från Stockholm. Vi fikade hos Klas innan vi for hem till Falun. För kallt och ruggigt för Birgitta att stanna i Korpholen. Teve och god mat på kvällen.

Söndag 23 Nov: Sovmorgon även Bosse vill det. Han har nog sträckt sig i går kväll när han hoppade ur bilen. Trångt på gatan och det var svårt för Bosse att hoppa ur. Några IT Jobb med datorer som jag har hemma. Redovisning och betalat fakturor. Teve som vanligt. Tror jag höll mig vaken.

Måndag 24 Nov: Nu är den sedvanliga morgon voltan och det gillar Bosse. Känner ju igen hundarna som traskat runt och markerat. Hundarnas morgontidning! Några IT Jobb och sedan till Swedbank för att öppna ett Bankgiro nummer till SPF reseverksamhet. Inköp av mat, var sista jobbet innan kvällens mat, Pelles Pölsa ska avnjutas.

Tisdag 25 Nov: Morgonvolta med Bosse medan Birgitta packar för en båtresa till Åbo till sammans med Hedlunds. Bosse blir så orolig när Birgitta packar. Sedan till Sågmyra och Marie S som ska ta hand om Bosse. Vid tretiden kommer Kerstin och Nicke för att hämta oss. Vi ska åka i deras sprillans nya Volvo. Den har bara gått 100 mil. Jag fick äran att köra från Gävle. Automat låda automatisk hel- och halvljus och massor av finesser. Hm tänkte jag, ingen bilkörning! Men efter ett tag ändrade jag uppfattning, det var bekvämt. Väl om bord på Silja Galaxy åt vi en god middag. Trevlig personal. Robert Wells underhöll oss på kvällen. Trevligt har vi och sent blev det.

Onsdag 26 Nov: Trötta men nöjda vaknade vi. Vi låg och slappade en stund och sedan en god brunch. Vår reseledare Nicke har än en gång fixat en perfekt resa. Tack för det! När blir nästa? Underhållningen i dag var inte så bra. Hög musik med mycket dunka, dunka. En trollkarl med billiga skämt. Vi försökte få tiden att rinna i väg. Bilresan hem gick bra, jag fick äran att köra Hedlunds nya fina Volvo. Dimma var kvällens väder. Plockade ut bankrapporter innan det var daga att knoppa in. Bosse saknas!

Torsdag 27 Nov: Upp i ottan för att lämna vår bil för byta av generator och någon "sladdrig" rem, som verkstadskillen sa. Jag fick en skön promenad hem. Frukost och sedan ekonomi jobb. Ska försöka hinna något IT Jobb innan det blir dags att hämta hem bilen. Janne S är snäll och byter till vinter sulor på bilen när vi hämtar hem Bosse hund. Jag ska kolla deras dator under tiden. Seg enligt Marie S.

Fredag 28 Nov: Ett It-jobb på förmiddagen men först er ordentlig volta med Bosse. På eftermiddagen "Flugornas öl träff på The Bishops Arms. I dag en härlig stämning. Tråkigt var att dem som förvarade sina Flugor fick dem stulna. En fluga var 66 år. På kvällen god mat och teve.

Lördag 29 Nov: Efter en lång morgonvolta bänkade jag mig i teve soffan för att titt på skidor. Tips gänget i Lingheds bastu har sju rätt på travet. Vinst 164 kr. Joker på både sexor och femmor.

Söndag 30 Nov: Även dagen ägnade jag åt skidor. Birgitta och Åsa var ner till stan för att kolla julskylning.

Måndag 1 Dec: Kalo mina! Då var vi inne i sista månaden, den ska jag tillbringa en del av på Samos Grekland. Nu är alla bokningar med tåg fixade. Nu är det endast boendet som är osäkert, då Julias son är på Farmen. It Jobb, som vanligt. Birgitta var upp till Sigmundsson och slutförde mattan hon vävt. Jag träffade Zalsa hund, njutande i en gossig filt. Vi köpte Pizza i dag, Birgitta gillade den men inte jag. På kvällen blir det teve Tina i fjällen.

Tisdag 2 Dec: Vaknade tidigt och kände mig pigg och utvilad. Lite lugnare med IT Jobb. Bosse och jag åkte tidigt iväg på morgonvoltan. Jag besökte Posten i Ingarvet. Men den kille som tog emot mig kunde inget, så någon hjälp blev det inte. Fick rådet att komma tillbaka efter klockan tre och prata med en säljare. Så gjorde jag, ingen hjälp där heller. Ring kundtjänst blir rådet. Kundtjänst har några på SPF kansliet prövat, utan framgång. Vad saken gäller!! Jo ändra adressen från förra kassören, till SPF kansliet. Kanske jag ska konsultera Peter J. Birgitta är på Julfest med Bankpensionärer i Stångtjärns stugan. Bosse och jag lufsar runt och väntar på signal om hämtning. Birgitta fick skjuts hem och fick vänta på mig och Bosses hemkomst, då hon saknade nycklar till lägenheten.

Onsdag 3 Dec: Gemensam volta med Bosse ut till Ö Främsbacka. Vi träffade Freja med en äldre dam, över 90 år pigg som en lärka. Äntligen skiner solen och det blev en skön morgon. Jag har ett par IT Jobb att klara av. På kvällen sylta och rödbetor, gott. Ekonomijobb och sedan teve. En sen kvällsvända med Bosse som inte var på hugget. Trött kanske efter morgonens långa volta.

Torsdag 4 Dec: Kerstin H och Birgitta idkar stavgång medan Bosse och jag traskar runt i skogen. I björkarna utanför fönstret ser jag ett gäng Domherrar. Trevligt att dem hälsar på i stan. Några IT Jobb i dag med. Svåger Harry P ringde och talade om för Birgitta att strömmen ska brytas, för reparation! Eller för de träd som byalaget anser hota elledningar? Vi åker upp i morgon för att se till fäboden som vi får disponera av svågern Harry P. God mat och sedan en volta med Bosse.

Fredag 5 Dec: Efter en god frukost far vi till Korpholen. Det är en del saker som ska hem, Birgittas broddar, en såg, skruvdragare med mera. Jag passade på att kalka gräsmattor. Vi träffade på Lasse W en av våra grannar. Vi fick en pratstund. Vi fick med oss en hälsning till svåger Harry P. ÄggMärta fick besök på hemvägen. En vända ner till Flugorna på Bishops Arms för ett par öl innan det var dags att åka hem och laga mat. Jag bjöd på Köttfärssås och Grekisk spagetti stänger. Teve på kvällen och jag tittade även på Idolfinalen, vilket aldrig hänt förut. Tacklar jag av och blir en medelsvensson?

Lördag 6 Dec: Vid dagens morgon volta med Bosse var Birgitta med. Jag skjutsade Birgitta till Åsa, för "julbak"! Bosse och jag körde vidare med motion och annan aktivitet. Bilen fick en välbehövlig rengöring. Fick kaffe envit av Åsa och Anders. Där träffade jag även Carina från Hofors, en kompis till Åsa. Henne har jag inte träffat sedan Carina var nere på Samos och hälsade på oss. En trevlig tjej. Angående trevligt, så får jag hjälp av Anders J med min cykel. Skönt att försöka träna upp högerknät. Mitt högra knä fick mycket stryk på min andra Vätterrunda. Jag fick bryta efter 30 mil, endast två mil kvar. Ja har varit förskonad av och till. Kanske lite ålder bidrar... nja! Åsa och Birgitta har lekt "Hela Sverige bakar". Kebab tallrik var kvällens önskemål till middag.

Söndag 7 Dec: En skön morgon volta runt Kålgården med Birgitta och Bosse. Bäver arbeten har skett under natten. Efter frukosten tänker jag cykla för att stärka knän. Postkods cykel var tänkt, dåligt med luft i bakhjulet. Fram med "stora" pumpen. Fick inte i någon luft? Det går spöke i nästan allt jag företar mig. Det fick bli Birgittas jonne. Väl hemma väntade en frustande damsugare och väntade. Bosses eftermiddags volta gick i Sengångare stilen, skönt för oss som var lite trötta i benen. Förbereder morgonens styrelsemöte i SPF.

Måndag 8 Dec: I dag får vi främmande, Gizmo är på SPA och lovade att hälsa på Bosse. Matte och Husse Hedlund får följa och vi fikar. Sedan blir det fyra-fem timmar styrelsemöte. Budgetarbete bland annat. Ekonomiarbete och sedan teve.

Tisdag 9 Dec: Kylig morgon minus sex grader. Sexton grader varmt på Samos! Snart får jag njuta av mat och annat gott på Samos. En volta med Bosse medan Birgitta gymnastiserar. När Anders S tankade bilen vid Jungfru rondellen hittade han ett "visitkort" med mitt namn, grekadressen och telefonnumren. Vem kan ha tappat det.

Onsdag 10 Dec: I dag var Bosse hos Eva på Hundtrimmet för att få klorna ansade. Vi var även på banken och jag fick en lektion i att nyttja mynt och sedel inlämning.

Torsdag 11 Dec: Skjutsade Birgitta till lasarettet för att träffa läkaren. Bosse och jag gick en volta uppe vid Lugnet under tiden. IT Jobb på eftermiddagen.

Fredag 12 Dec: Birgitta tog Bosse på morgonvolta och jag IT Jobb. Jag handlade två Krabbor med hem till fredagsmyset. Först öl träff med "Flugorna". Jag var så sen till Bishops att jag fick skippa flugan i dag. På kvällen åt vi Krabba, så gott. Inte var jag allergisk heller, som vi trott i många år. Så nu blir det krabba lite oftare. Mycket teve på kvällen.

Lördag 13 Dec: Morgonens volta med Bosse gick runt Kålgården. Bosse satt länge och blickade ut över vattnet. Kanske Bosse saknar Samos och havet! Dagen ska jag ägna åt, att hinna ikapp med en del IT funderingar.

Söndag 14 Dec: Bosse några promenader och teve. Perry F hörde av sig via telefon. Han har också en bilskatt att betala. Jag fick även erbjudande att låna deras hus. Bra ifall det inte går att ordna på annat håll. Tack Nilla och Perry. Jag bjöd på köttfärssås och grekspagetti. Tur att jag snart åker ner så jag kan handla spagetti!!

Måndag 15 Dec: När jag vaknade trodde jag det var söndag.... men ack vad jag bedrog mig. Ett mobilsamtal om en kraschad hårdisk fick mig att inse att det är måndag. Birgitta handlade en fin dunjacka åt mig, nu kan kylan komma om den vill. Kämpat med hårdisken, har kunna rädda en del filer. Det får bli en ny dator som jag ska installera i morgon. Birgitta hjälpt mig att stämma av bankkontot på SPF. Birgitta har även betalat en faktura, så nu kan jag lugnt ge mig av till Pagonda Samos.

Tisdag 16 Dec: Förmiddagen ägnade vi åt Bosse och hans "tidnings läsande" i kvarteren. Kerstin och Nicke kom och önskade mig en trevlig resa till Samos. Eftermiddagen IT Jobb. Lånat ut mitt tele2 mobila router till Tegelvägen. Ekonomi jobb på kvällen, gäller att förbereda min bortavaro som kassör.

Onsdag 17 Dec: Morgonvoltan runt våra kvarter. Jag ska stämma av en del SPF resor nu på förmiddagen. Några IT Jobb blev det trots avresedagen. Nu blir det kanske ännu sämre, med webbsidan några veckor. Men jag får husera i Nilla och Perrys hus, med uppkoppling så helt kört är det inte. Nu har jag checkat in och valt sittplatser. Tåg till Arlanda och Rest and Fly. Väl framme på Arlanda kunde jag få min resväska inlämnad.

Torsdag 18 Dec: Samos., mina Vaknade tidigt och packade i hop. Lämnade rummet i god tid. Resan till Köpenhamn blev en seg resa, mina stolgrannar pratade  oavbrutet hela resan, även när dom åt frukosten och väntan på att få flygplansvingarna avfrostade. I gengälld gasade kapten på, så fort det gick, och förseningen stoppade vid 10 minuter. Jag har dålig koll på tider vilket fick mig att jogga på till Aten planet. Landade i tid på Samos. Bilen startade snällt, men dåligt med bensin i tanken. Behövde även fylla däcken! I Ireon försökte jag få ut Euro, jag och automaten har olika uppfattning hur det går till. Det blev att vända tillbaka och en tur till Pythagorio, där automaterna och jag vet hur man gör. Passade på att äta en Gyro Pita och dricka en första Amstel. En tur ut på piren, Anders och Åsa vet varför, det fungerade inte. Undrar hur min mobil bör vara inställd? Till Pagonda och fick kontakt med Stavro. Vi njöt av Ouzo, vin och mezé. Vi pratade om livet och gamla minnen, från de åren Birgitta och jag bodde i Pagonda. Stavros hus var större än jag trott, så jag knoppar hos honom så slipper jag värma upp Nillas och Perrys hus. Lånar deras bredband i alla fall.

Fredag 19 Dec: Samos. Sovit rätt så bra, saknar bara en bra kudde. Stavro far till djuren, inte många kvar nu!! Läge att bjuda Stavro på Sverigesemester! Jag ger mig på jakt efter Manolos och vår bilförsäkring. Även i dag blev det en tur in till Pythagorio. Manolos är på kontoret i Ireon så jag kunde betala bilskatten och träffa Karin P för att handla Ouzo till Stavro, en present från Kerstin och Nicke H. Trevlig att träffa på gamla bekanta. Jag for ner till Farmen för att träffa Julia och för att jobba med oliver. Kändes som i "gamla dagar", men vi saknade Birgitta. Julia hämtade en kompis från Riga, som ska stanna några veckor. Stavro gick en volta med getterna och jag fortsatte att rensa oliver. På kvällen bjöd Julia på en god middag. Vi fick en trevlig kväll. Det fanns vissa ögon!!!

Lördag 20 Dec: Samos. I dag lastade vi oljefat från förra året och åker till ett bolag som köper upp olivolja. Där träffade jag några bekanta. Olivoljan körs sedan i tankvagn till Aten där den mixas och säljs till Supermarket. Tillbaka på Farmen skördade vi vidare. På kvällen Brisola.

Söndag 21 Dec: Samos. Nu är jag dagvill. Jag tror det är lördag! I dag är jag trött och har besvär med ryggen. Det blir knästående rensning på eftermiddagen. Turligt nog har vi hjälp av Andrea, en kille som bor i Pagonda nära vårt gamla hus. Det går undan när dom jobbar två stycken med olivmaskiner. En stång med plastfingrar som roterar. Vi lastar Stavros bil med ved åt Andreas, det blir kortdag i dag. Bra då får jag chansen att återhämta mig. I dag blir det Banjo, dusch alltså. Försökte ringa Birgitta på Skype, hon har nog lurar inkopplade och hör då inte signalen. Kanske volta med Bosse. Stavro och jag for ner till Ireon för att äta. Ouzo Mesé, Stavro kycklingspett och jag Carbonara. Det blev några trevliga timmar.

Måndag 22 Dec: Samos. I dag ska Stavro hjälpa sin gudmor med olivskörd och jag far ut på äventyr. Ryggen behöver vila. Ska ta ut pengar till morgondagens besök i Vathy, bilskatten ska betalas för tre bilar... Stavros, Nilla och Perrys och våran. Fina damen var den första som jag pussade innan jag for i väg. Känns så bra att så många saknat oss, Många pratar om vårt hus, ingen Ben och Birgitta, Men det är även trevligt att turista på ön. Besökt Osteria och träffade Viktoria, så pussvänligt. Chattade med Birgitta då Stavro kom och hämtade mig för att åka ner till Farmen för att äta. Så mycket mat, Brisola i dag. Hem till Pagonda och sen till sängs.

Tisdag 23 Dec: Samos. I dag åker Stavro och jag till Vathy för att betala bilskatten. Stavro ska även frisera kalufsen. En del inköp ska göras till djuren och till Ben. Ett par byxor, modell vinter inhandlas för 25 €. Birgitta får sy upp benen i vanlig ordning, små korta ben. Till Farmen vi middagstid, jag får nu efter en massa år som olivbonde äran att köra bensindriven olivmaskin. Det är inte lätt, den väger kilo efter någon timma. Julia är orolig för min aptit, svårt att förstå att gubben är gammal och inte kan äta som de andra. Lenka, en kompis till Julia har kollat Penelopes ungar, fem valpar i olika färgskalor. Stavro och jag far hem tidigt i dag!! Försöker nå Birgitta via Skype.

Onsdag 24 Dec: Samos. Önskar er alla en God Jul. Vilken skillnad på dagar och nätter. Varmt och skönt, som en svensk sommardag. På kvällen kallt för att inte tala om natten. Även om Stavro eldar när vi kommer hem, så blir det snabbt utkylt. I natt var jag upp och tog på mig "glesbygdskavajen". Jag ska tanka bilen och kolla lite i Pythagorio och Marinan för att se på båtarna. Många fina båtar att njuta av. Träffade Hans och Margareta, som har hus i Pythagorio. Vi pratade en stund och kanske ja åker ner för en fika på fredag. Oliverna ska i dag till olivfabriken, Sent på kvällen var det vår tur. Karins Nikko som jobbar på fabriken tyckte vi lagt ner för mycket jobb på att rensa. Fläkten tar alla små blad. Färdiga oljan mätte 0.5, vilket är väldigt bra. Birgitta och jag fick 0.8 en gång för våran olivskörd. Fråga mig inte vilket år det var.Träffade några bekanta i olivfabriken, bland andra Foti en bror till Stavros, det blev stora pusskalaset. På kvällen kom Julia och hennes kompis till Stavros hus och vi grillade. Tack alla ni som ringde och önskade God Jul.

Torsdag 25 Dec: Samos. Vaknade av att Papa mässade i vår kyrka. I dag är det julfirande här i Grekland. I går gick småttingar runt med trianglar och sjöng, knackade på alla dörrar. Bäst att hålla sig undan innan man blir ruinerad. En tur in till Pythagorio för att leta matställe. Inte lätt att få mat en juldag. I Hora var Sinadisi öppet. Träffade inte Emmy och Georgie, troligen är dem i Holland hos Emmys föräldrar. Många satt ute och åt, hög musik så jag satte mig inne. Då sattes teven på. Jag bad dem stänga av teven, är ju ganska ljudkänslig nu, efter några timmar i olivfabriken i går. Lämnade lokalen efter ett tag, maten smakade mig inte och lämnade även lite öl. På kvällen kom Georgia, Stavros syster, med en speciell högtidsmat, Jorti. Vid påsk lagas maten i stora grytor. Det tar hela natten för ett gäng män att få det klart. Stavro kom från farmen och berättade att Penelope har sju valpar, fem killar och två tjejer. Sov tidigt.

Fredag 26 Dec: Samos. Mulet väder i dag. Hoppas att det finns varmvatten till en ordentlig tvagning. Inför morgondagens hemresa. Ska även åka in en sväng till Pythagorio och träffa Margareta och Hans, om dom är hemma. Det kom några kraftiga regnskurar medan jag traskade runt i Pythagorio. Jag blev sjöblöt och ställer in besöket hos "Hans & Greta". När regnet lättade for jag till Restaurang Karavopetra i Ireon och kunde inte låta bli att äta ännu en Carbonara. Dom har troligen den godaste på ön. Stavro kom och frågar om jag kommer till Farmen. Ja visst. Sen störtskur igen. Jag parkerade en bit upp, vid "Autobahn" och knallade sista biten. Vi tre, Julia, Stavro och jag fick en bra avslutning i kväll. Jag fick även veta varför alla kollade mig när vi var i olivfabriken. Dom pratade med Niko och Stavro,  att oliverna var så fint rensade. Ben klinit, sa Stavro! Ja nu var ju Julia och i någon mån Lenka delaktig. Fick se Penelopes gulliga valpar, en kom och slickade min hand. Den valpen var skapt för oss om vi bott kvar i Pagonda! Nu är det snart dags att åka hem. Saknar Bosse... ja även Birgitta. Nu kom min billjet till tåget Arlanda - Gävle på mobilen.

Penelopes nio söta valpar.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 27 Dec: Samos. Då är det sista dagen här på Samos för denna gång. Bävar lite inför hemkomsten, hur många för inbetalda medlemsavgifter som kommer på fel konto o.s.v. Det regnar i dag också. Nu gäller dat att packa förståndigt, är ju inte så van vid det. Stavro hjälper mig med att tejpa olivflaskorna och sedan dubbla plastpåsar. Nu har jag packat klart. Väskan gick att stänga. Nu är det en och en halv timma till avgång så jag åker ner för att checka in. Äter på Atens flygplats. Resan till Arlanda gick bra och även tågresan till Gävle där Birgitta, Åsa, Anders och Bosse hämtade mig. Jag fick inte köra hem!! Jag fick som tröst Bosse i knät hela resan. Tack i alla fall, att ni hämtade mig. Väl hemma kunde vi konstatera att ingen olivolja eller annat läckt i resväskan. Lite natta mat innan det var dags att knoppa in i egen skön säng.

Söndag 28 Dec: Då var det åter i Sverige. Vaknade tidigt och kollade e-mail. Kollade SPF bankkonton och printade ut. Kollade fakturor med mera. Det blir en hög att bokföra. Vid en volta med Bosses gick jag in på SPF lokalen och hämtade fakturor. Några timmar med redovisning och sedan blir det en del missade teve program. Bland andra Björn Skifs, vilken lirare. Kvälls voltan blev ganska lång, då Bosse insisterade om vägval! Tur att jag var välklädd. Lektyren på  nattduks bordet växer så någon timma ägnades dem.

Måndag 29 Dec: Efter morgonvolta och frukost ska jag förbereda inför kommande år. Ett nytt företag bland annat ska det bli. Jag får hoppas att jag kan få hjälp med bokslutet, då jag känner mig så ringrostig. En volta med Bosse i skönt väder, tack vare termobyxa och min nya dunjacka som Birgitta inhandlat inför min Samos resa. En tur upp till ICA Maxi var av nöden, fullpackat med folk. Bosse och jag gick en volta under tiden. God mat bjöd Birgitta på. Kerstin H ringer och önskar mig välkommen hem. På kvällen några teve program. Spelade även in en film.

Tisdag 30 Dec: Bosse får godismat och sedan blir det Tisken runt volta. Jobbade vidare med en del SPF jobb. Listade alla som betalat medlemsavgiften "för tidigt". Birgitta och Kristina gjorde "stan"! På kvällen teve och en sen, men lång kvällsvolta. Tittade på några spännande hockey matcher. Sov sent.

Onsdag 31 Dec: Birgitta lagar huvudrätten till nyårsfirandet i Hökviken hos Hedlunds! Bosse och jag häller oss undan. Social träning för mig och Bosse, vi gär en volta i centrum bland bilar, människor och hundar. Vi klarade det alldeles utmärkt. Efter två timmars promenad var det dags för frukost. Sedan packade vi bilen och for ut till Linghed och Hökviken. Bosse alldeles galen när vi kom fram, ingen Gizmo på gården. Jag blir "tvungen" att gå Gizmo och brorsan till mötes på deras volta. På kvällen kom Gun-Britt och Thomas och vi äter en god trerätters. Gott att drick därtill och sedan tolvslaget på teve. Nicke och jag drog oss undan till köket och pratade livet till halv fyra!!


Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2014 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand