Ahlstrands Webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2015 

April - Juni.

Onsdag 1 April: Kalo Mina. Nu går vi mot våren och ljusare dagar, sommar tid!

Fredag 3 April: Kalo Paska. Trevlig Påsk på Er. Marie och Janne kom till Korpholen och böt däck på bilen. Det tackar vi för. Vi åt Alfredos lasagne från Lidl. Vi åt ofta den i Grekland.

Lördag 4 April: I dag löser vi Melodikrysset, det var länge sedan vi senast gjorde det.

Söndag 5 April: Vid morgonens volta med Bosse, på Sjöbotten hörde vi och såg Sånglärkan. Det är flera år sedan senast. Tornfalken är också på gång. Tofsvipan lika så. Bosse är på hugget, smet direkt och var ute och jagade villt. Tur var att han stannade för att släcka törsten så att Birgitta kunde fånga in honom. Lite spak var han sedan.

Måndag 6 April: Mera fåglar anländer. Trastar spelar i grantoppar och Tofsviporna har uppvisning i flygkonst nere på Sjöbotten. Bosse jagar flygande Tranor och Sångsvan. Jag hörde även Storspoven. Efter lunchen packade vi ihop och for mot Falun. Åsa kom på besök och visade bilder från Malta. Andes J fick en semla på födelsedagen. Förtisex kronor i kvarskatt!!!

Tisdag 7 April: En vacker morgon i strålande solsken. Smolk i bägaren, vi får åka upp till Akuten med Birgittas axel. Nyckelbenet var av, vilket Birgitta misstänkte. Nu blir det att ta det lugnt och tur nog är högerarmen inte drabbad. Jag lämnade in min cykel för bromsjustering och fick det som garanti på Sportsson. Dem har bra och trevlig personal.

Onsdag 8 April: Blåser kall nordan i dag, hårda vindbyar. Bosse och jag gick vid Varpan. Ett IT-Jobb, teve, i dag. På eftermiddagen var jag till Borlänge och käkade Tacos med några bekanta cykelvänner. Bokfört och betalat räkningar.

Torsdag 9 April: En eloge till Falu Kommun som snyggat till skogsbestånden runt om i Falun. Nu har även kopparstaden förstått att glesa ur. Så nu ser vi mer av ån och Falu Vårdcentral. Så ljust det blev. Harry P ringer och berättar att dem ska bryta strömmen på Korpholen en dag. Vi har ännu inte på strömmen i veckorna.

Fredag 10 April: Dagen börjar med ett besök hos Bilbesiktningen. Besiktnings mannen sa, det här är en bra bil och kände på höger bakhjul... glapp! Vi slipper ombesiktning då vi ska lämna in bilen på Måndag för årlig koll. Vi packar bilen och far mot Korpholen. Mellanlandar på Leksand bröd. Tio grader i stugan. Nu är det skönt med Gasolkamin! Bosse njuter, ligger på granntomten i långt torrt gräs. Vid en av våra volter, såg jag Torfalken komma från sin holk. Bra då blir det en spännande vår att följa dem.

Lördag 11 April: Vid morgonvoltan såg vi båda Tornfalks honan och hanen. Dem flög tillsammans. Förra våren såg jag hanen komma med en mus till honan som satt i en av björkarna. Kanske är det för att visa, jag kan! Lägg ägg du! Vi kunde lösa Melodikrysset i dag med, efter en god frukost. Kompressorn fick jag fart på. Slangen var sprucken och jag kapade bort en bit. Rengjorde min och Kristers motorsågar. Vattentunnan är nu på plats.

Söndag 12 April: Blåsigt och kall morgon. Vi gick långa Å vändan och Bosse var nöjd. Efter lite pyssel packade vi ihop och for mot Falun. Jag klarade av två IT-Jobb på eftermiddagen. Kollade några teve program.

Måndag 13 April: Småkylig morgon. Bilen lämnade jag på service. Bosse och jag promenerade hem. En och en halv timma gick åt. Men så är det mycket att nosa på, ja för Bosse vill säga. Klocka 13,00 gick jag till styrelse möta på SPF.... jag var först där! Efter ett telefon samtal fick jag klrt för mig att mötet var flyttad till onsdag. Efter att jag hämtat bilen for jag på IT-jobb.

Tisdag 14 April: Morgonvolta med Bosse. Efter frukosten kom Kerstin S från Järvsö. Dem ska träffas och utöva Akupressur. I dag är det full rulle på IT-hälpen, vilket tog hela dagen. På kvällen kom Kerstin och Birgitta hem. Vi fick en pratsund innan läggdags.

Onsdag 15 April: Birgitta och Kerstin S följde med Bosse på morgonvoltan. Birgitta har tid på lasarettet i dag. Jag missar ett styrelsemöte, då jag kör och hämtar Birgitta. Räddat Kerstin S virussmittade laptop. Kul att klura ut ett nytt sätt och ett för mig nytt virus. Nu åker Bi med till Järvsö, Bosse och jag åker till Korpholen. Det kunde blivit sjukhuset! På vägen möter jag en traktor med bilkö efter sig. När jag kommer närmare så bryter en bil ut för att köra om. Jag får stopp på bilen, några meter framför mötande bil! (jag hann med att kolla var i diket jag kunde köra ned). Man skojar att "kvinnor kör bättre än höns", men i det här fallet tror jag tvärt om. Det höjde min puls i alla fall. Köpte ägg hos ÄggMärta. Lugnt på fäboden. Bosse njuter. På kvällen satt jag ute och kollade på stjärnhimlen, så vackert.

Torsdag 16 April: Bosse och jag traskade runt på Sjöbotten, lite för kalla vindar för att det ska vara njutbart. Inget djurliv denna morgon. Sol av och till. Ringer till damerna i Järvsö. Kerstin S fyller år. Dem har det bra. Städat tomten och kört ner kvist till brännhögen. Blåser för mycket för att det ska vara meningsfullt. Nu såg jag Sädesärlan på tunet, första gången i år, dem är så välkomna.

Fredag 17 April: Ingen brådska att gå ut, tycker Bosse. Sovmorgon med andra ord, ända till halv nio. Bosse vaknar normalt tidig, när vi är på Korpholen. Saknar nog matte. Efter en småsnål kylig morgonvolta, minus två i natt, var det skönt att komma hem. Gasolkaminen var en bra investering. Krister vill ha hjälp att fälla en björk. Lutar åt fel håll, så det tarvar ett spel.

Lördag 18 April: Nu är det dags att Åka till Alfta och hämta Birgitta, så även hon får njuta av några sköna dagar här på Korpholen. Jag hittade några Turfar på vägen upp. Landade på mötesplatsen fyra minuter före utsatt tid. Kerstin S och Birgitta kom två minuter före oss. Bra planering. Jag fick vin, öl och en massa goda ostar i belöning för datorjobb. Vi löste Melodikrysset på kvällen. Vi njuter även av de dvd filmer som Lasse R spelade in, när dom gästade oss på Samos och Pagonda 2008. Verkligen kul att se och minnas.

Söndag 19 April: Morgon volta på Sjöbotten, Bosse är på värsta spår humör. Efter en god frukost plockar jag fram vedklyven. Fortfarande lite kalla vindar.

ndag 20 April: Morgon volta sköter Birgitta. Jag klyver vidare, ett beting innan vi far till Falun.

Tisdag 21 April: Morgon volta sköter Birgitta, jag kan jobba på med veden. Vi lunch tid åker vi till Falun. Jag har några IT-jobb.

Onsdag 22 April: Bosse har tid hos Eva på Hundtrimmet. Kloklippning. Hela eftermiddagen var det IT-jobb.

Torsdag 23 April: Möte med Resekommittén. Birgitta tar med Bosse på Bank brudarnas promenad till Stångtjärn. Jag handlar gasol till Korpholen. På eftermiddagen bär det av till fäboden. Jag monterade stegskyddet som vi köpt, med hjälp av Åsa. Krav från sotarfirman.

Fredag 24 April: En skön tur på Sjöbotten innan det var dags att klyva ved. Ägnade hela dagen åt det. På kvällen kom Lasse J förbi. Då surftiden är förbrukad blev det dvd film på kvällen. Mamma Mia, bland annat.

Lördag 25 April: Även denna dag ägnade jag åt vedklyven. Förvånad över hur pigg jag är. Birgitta sköter Bosse och marktjänsten, trots nyckelbenet! På eftermiddagen kom det några droppar regn. Jag gjorde "vapenvård" på motorsågen.

Söndag 26 April: Vilken morgon, solen skiner, men nordanvinden är grym. Jag jobbar klart med mitt beting, klyva färdigt allt kapat, Bosse och Birgitta knallar runt långa å rundan. Nu är det en sågklinga jag behöver. Kollade med Lasse J, om dem jag skänkte vår sågklinga till var ledig. Så var inte fallet. Får höra med Nicke när dem kommer hem, efter att firat sitt 25 års bröllopsdag. Eller Janne S, om han har några idéer. Några IT-jobb blev det trots att det är söndag. På kvällen bjöd Birgitta på kyckling klubba. Lite Teve han vi med innan sängen kallade.

Måndag 27 April: Bosse och jag gick utmed Varpan. Rekordlångsamt, varenda grässtrå ska sniffas på. Skönt ändå i solen. IT-telefonsupport när vi kom hem. Ett IT-jobb på middagen, långvarigt på grund av många uppdateringar. Tele2 skickar ut ett nytt modem som jag försöker få fart på. Det visar sig till slut att dem inte har aktiverat simkortet. Kollade på Parnevik, börjar bli enformigt nu. Bosse på en kvällsrunda.

Tisdag 28 April: Börjar dagen med motion. Cyklat en sväng. Inte så blåsigt ännu. Det var någon minusgrad i natt! Birgitta ska fika med gymnastik brudarna. Även besöka tandläkaren. Nu har även Brittsarvets ICA butik pensionärsrabatt på tisdagar. Fixat NOD32 åt en Maj-Lis R. Jag bjöd på Lasagne i dag, från Lidl. Den är kanongod. Träffade på Åsa och Anders under cykelturen.

Onsdag 29 April: Bosse volta tillsammans med Birgitta ute vid Varpan. Småduggat i natt. Några IT-jobb i dag. En Laptop med hem för jobb. Hagel, snöblandat regn, fick skrapa bort blötsnö när jag var på väg hem.

Torsdag 30 April: Äntligen kan vi åka till Korpholen. Mellanlandade i Sågmyra för att gratulera Marie S som fyller år. Det har regnat så nu har vi blomvatten i tunnan. Eldade brasa för att spara gasol.

Fredag 1 Maj: Bosse och Birgitta gick morgonvoltan. Synd att jag inte följde med! Då hade vedklyven varit intakt. Välte när jag skulle dra ut den från logen. När jag lugnat ner mig och provklöv var den som vanligt. Jobbade med ved klyvning. På kvällen kollade vi på DVD filmer.

Lördag 2 Maj: Bosse och Birgitta gick morgonvoltan även denna morgon. De träffade på en hundägare från Lindor. Bosse fick busa. Jag jobbar vidare med klyvning och kapning med motorsågen. Saknar en vedkap. Om jag vetat att vi skulle komma tillbaka till Sverige kanske kapen på Jonheden varit i min ägo. I dag fick vi ett tråkigt besked. Arbetade med vedklyven. På kvällen mat och Hasse och Tages Spader Madam.

Söndag 3 Maj: Lasse J kom på morgonen med pärt som vi kan ha att starta brasor och spis med. Tack för det. Birgitta späntade och bröt till lämplig storlek. Lasse J gav mig iden till en gigg för att kapa med motorsågen. Med andra or byggde jag en lika dan gigg som jag fick av Filio för att kapa upp ved till öppna spisen i Pagonda. Den fugerade alldeles utmärkt, så och den som jag byggde. Nu är vedjobben klart för i år. Nu väntar vi på säckarna vi beställt. Det är stora säckar som rymmer en och en halv kubik ved.

Måndag 4 Maj: Vaknade tidigt och städade upp efter vedklyven. Såg Svartvit flugsnapparen undersöka Stenhuset och en annan holk. Vid lunchtid drog vi till Falun. Birgitta kom hem från sin nya frisör, Birgitta ser jättesnygg ut i sin nya frisyr. Bra där, som Babben säger. Jobbat i kapp med bokföring. Kollat på några teve program vi missat.

Lördag 16 Maj: Bosse morgontrött. En vända på Sjöbotten orkade han med. Städdag i Korpholen.

Söndag 17 Maj: I dag är det Korpholen Stämma. Birgitta kokar kaffet även i år.

Lördag 30 Maj: Nu är det ordnat. Tekniskt fel? Har inte tagit kontakt. Nyss hemkommen efter en morgonvolta med Birgitta och Bosse. Ett Rådjur kutade över åkern, det triggade igång "jakthunden Bosse". Nu en del om vad som hänt den sista tiden. Bromsarna till min cykel har pajat igen. Vi har planterat grönsaker, potatis och blommor på Korpholen. Birgitta bokade resa för mig till Samos. Då Stavro vill att jag betalar honom direkt, för besiktning och en del reparationer på vår Siat. Någon som behöver en bil på Samos? Den är till salu. I går kom det en hagelskur, med hagel nästan som stenkulorna vi hade som barn. "Pottikulor" tror jag dom kallades för. Även denna lördag löste vi Melodikrysset. Regn mest hela dagen. Det blir att hålla sig inomhus. Kollade på en del Hasse och Tage dvd.

Söndag 31 Maj: Det känns som om det är höst ute. Kyligt och ihällande regn. Vi packar nog ihop och åker till Falun, tidigare än planerat. Inte ens Bosse gillar vädret, ligger under bänken på verandan och tok glor på fåglarna som törs sig ut i regnet. Vi kollar på Mästarnas mästare och några andra tv program.

Måndag 1 Juni: Kalo mina. Nu är vi inne i juni och ännu har det inte blivit någon riktig sommar. Kraftig blåst i dag och regn. Bosse travade på i blåsvädret och godkände morgonens volta i lä av husen. Försökte att få min cykel lagad. Bromsarna funkar inte. Slitna säger killen på verkstaden. Möjligt vis är fäljarna orsak till slitaget. Så nu är det cykel torka, törs inte ge mig ut med så dåliga bromsar. Ägnat sex timmar för inköp, installation av en laptop åt en SPF are. Fan ta Microsoft som gör det svårare och "säkrare", krångligare tycker jag, vid installation. Några Bosse vänder blev det, trots av IT jobbet blev sena kvällen.

Tisdag 2 Juni: Tidigt upp ur sänghalmen. Birgitta ska åka på "hemlig resa" med bank pensionärer. Nicke H kommer och hämtar Birgitta och lämnar Gizmo. Morgonvoltan med Bosse bjöd på en festlig avslutning. Segt är ju återvändan hem alltid. Nu sa jag "Nu ska vi hem, Gizmo kommer!" Det var galopp sista biten, jag fick springa för att hålla jämna steg. Bosse, Gizmo och jag åker till Korpholen. Jag för att jobba och hundarna för att kunna vara ute. Soligt och skönt fram till tolvtiden, sedan småregn, blåst och kyligt. Det måste ha friskat i kraftigt i går, trädgårdsbordet har flytta en bit stolar välta och ett fönster till tomaterna vällt. På kvällen for vi mot Falun. Nicke och Birgitta kom vid niotiden.

Onsdag 3 Juni: I dag gäller det att vara på alerten tidigt. Två IT-jobb innan vi kan ge oss iväg till Korpholen. Aktiverade Office paketet hos Karin. Fick det att fungera till slut. Microsoft är ju helt galen med sitt säkerhets tänk. Bland annat "eller använd din favorit e-mail adress" inte gick det Karins telia.com!! Regn och blåst av och till under dagen. Skapligt väder på kvällen. Jag for till Clas i Sjön med min motorsåg som jag inte fick ihop efter rengöring. Även Lasse J har försökt. Det visar sig att det var bromsen som aktiverats, så deras verkstaden fixade det omgående. Ett fabrikations fel på den typen motorsågar fick jag reda på.

Torsdag 4 Juni: Sol, sol men blåst, blåst! Birgitta gick morgonvoltan med Bosse medan jag satte fyr i spisen och kokade morgon äggen. Vi fick besök av Marie och Janna S. Dem kom med fyra lastpallar åt våra inköpta vedsäckar. Det tackar vi för. Vi fikade och pratade en stund. Nu vet jag även var min gamla vedkap finns. Nu fyller vi den första säcken med ved, inte helt lätt. Stenig mark bakom gäst stugan, är bara förnamnet, så att sätta upp stolpar för att få säcken rak går inte. Resultatet blev en säck som såg ut som ett S! I morgon ska vi försöka att rigga upp nästa vedsäcken bättre. En odlingsbädd för kryddor grävdes om och berikades med mer jord. Kvällen är kylig men solen värmer när det tittar fram mellan molntapparna. Margareta kom upp och hälsade på, först utskälld av Bosse och sedan vänlig när han såg vem det var. Hon och Krister åker till Parga om någon vecka. Köttfärslimpa med svampsås smakade bra på kvällen. Sedan mer Hasse och Tage på DVD.

Fredag 5 Juni: Min mobil påminde mig om morgondagens Fäbodvandring i Linghed. Den vandringen genomförs traditionsenligt på Svenska Nationaldagen. Vid Bosses morgonvolta, lite kortare än Lingheds vandring, såg vi en Ormvråk sitta i en björk och spana efter mat. Nu ska det bli en varm och solig dag enligt yr.no. Vi får väl se om det stämmer. Säck nummer två är nu fylld med ved. Lite bättre än den förra. Vi fick godkänt av Lasse J. Tre timmar ägnade jag åt gräsmattor, dels våra och sedan åt en familjen Ohlsson fäbod. Körde även grästrimmer. Snyggt blev det. Vattnade landen. Grillen kom fram och sommarens första grillmat intogs. Sett sista dvd med Hasse och Tage boxen. Trött och ont i ryggen.... ska bli skönt att vila hela ryggen!

Lördag 6 Juni: Hurra det regnar! Ja inte för att det är så kul, men vi får sovmorgon!! Bosse trynar på ända till Birgitta "skramlade" med matdosan. Någon längre morgonvolta var det inte tal om. Efter att Bosse nosat upp en tryckande Hare, som drog iväg ner mot brunnen haren alltså. Bosse gick upp på bakbenen för att se var den tog vägen. Bosse gjorde sitt behov, när jag äntligen fick honom att förstå att det var uteslutet med harjakt. Då var det raka vägen hem till stugvärmen. Nu ska vi lösa Melodikrysset, det får blir via nätet. Jobbat någon timma med SPF ekonomi och fakturering. Vid eftermiddags voltan träffade vi Margareta och Krister. Dem har så fint i sin fäbod med odling och fina blommar. På kvällen beslutade vi att åka till Falun. Dels för att jag ska ett "halvårs bokslut" klart till måndagens styrelsemöte. Birgitta vill tvätta en maskin, så att jag har något fräscht att sätta på mig när jag åker till Samos. Varma mackor bjöd jag på till kvällsmat. Sedan kollade vi Trädgårdstisdag, ett av de två vi missat. En glad nyhet fick vi också. Vår häst Bankers Garcon ska ner till Frankrike i sommar och köra några lopp. Det blir spännande. Sent i säng som vanligt. 

Söndag 7 Juni: Vaknade vid femtiden och fick lust att cykla en sväng på morgonen. Efter en god frukost hämtade jag fakturor i SPF lokalen. Vi gjorde en sväng upp till Granngården och Zooaffären för diverse inköp. Nu är faktur, för annonskostnader i MedlemsNytt, utskriva och kuverterade. Bara att hitta en gul låda att lämpa av dem i. Inte så många kvar i Falun. Ett IT-Jobb avklarat. Nu gäller det att förbereda morgonens styrelsemöte och att med Birgittas hjälp packa för Samosresan.

Måndag 8 Juni: Körde Birgitta till Lidl för att handla strumpor till mig. Behöver förnya då dem inte håller i evighet. Bosse och jag körde upp till Stångtjärn för morgonvolta. Det blev ett långt styrelsemöte denna gång också. Men nödvändigt. Birgitta bjöd på en god fiskrätt. Fixade bokföring innan Birgitta körde ner mig till tåget. Resan gick bra och så även incheckning. Dock blev jag inte av med väskan då dem stängt. Checkade in på Rest and Fly.

Tisdag 9 Juni Samos: Sovit gott på Rest and Fly. Duschade och sedan incheckning. Fikade och åt en macka. Resan ner gick bra, frånsett jag satt ytters i bakre raden och hade därmed nästan allti folk stående eller hängande på nackstödet. Stavro mötte upp på flygplatsen medhavande en fräsch Seat. Nya däck, lagad bensin lednig m.m. Keto besiktning 2 gånger, allt detta för 300 euro. Stavro bjöd på god mat och vin. Jag for iväg för att kolla bekanta och att ta ut pengar till Stavro. På kvällen kom Vicki, Stavros tjej och hennes mamma på mat. Mamman är den damen jag fotade på en balkong för många år sedan. Hon sa att Birgitta var med på ett foto!

Onsdag 10 Juni Samos: Skönt väder ingen blåst och regn i dag heller. I dag har jag lovat Stavro att köra damerna till flyget. En sväng till Pythagorio. Träffade Anita och Sven. Drack en öl med dem.

Torsdag 11 Juni Samos: Stavro jobbar med olika projekt. Jag ska åka till Samos stad för att handla åt Birgitta. Inte lätt. Promenerade bland de gränder hon nämnt men ingen affär med hudvård. På hemvägen åkte jag till Mikali stranden och lunchade med Orrbén och Berith och Tommy Gustavsson. Har så svårt att komma ihåg namn. (Får rätta i efterhand). Kollade efter Kristina och Sören i Pythagorio. På kvällen kom Foti och en donna till oss. Även hunden, en ny var med. Så jag fick busa lite.

Fredag 12 Juni Samos: Sov länge i dag. Stavro kör tvättmaskinen. Mina byxor var fulla av hundhår, borstade länge och väl! En tur till Heras tempel och sedan Pythagorio. Kollade efter Kristina och Sören. Alla verkar träffa dem utom jag. Nu vet jag att jag har kollat två dagar på fel strand. Var sedan till Apoteket i Hora för inköp av salva. Gick en sväng upp på grusvägen ovanför vårt fd. hus och kollade olivlunden. Allt är igenväxt. Stavro berättar att vägen till vattenkällan är oframkomlig. På kvällen god mat som vanligt.

Lördag 13 Juni Samos: Vaknade tidigt i dag. Stavro har pratat med Filios bror och vi ska titta på två av hans hus!! Ett i Pagonda och ett i Mili. Huset i Mili var en stor farm. Blad annat 113 apelsinträd. Ok om man är ung. Huset i Pagonda var fräscht och modernt. Pratat med Birgitta via Skype. Dagens volta till Pythagorio var givande, träffade äntligen på Kristina och Sören. Sms till Sören! "Jag sitter på Osteria med en Amstel". Vi satt en stund och pratade om Grekland och annat trevligt. Dem hem för att packa och jag upp till Pagonda för att kamma om mig, Stavro och jag åker till Ulla och Kriton i kväll.

Söndag 14 Juni Samos: Dåligt med sömn i natt, någon snarkade och några Moskitos käkade på min kropp!! Sopade golven innan jag ger mig iväg på "Nya äventyr". Mesimeri ska jag åka ner till Farmen och hälsa på Julia. Ska även försöka hinna med Terna och Kostas. Nu fick jag tag i Terna och Kostas. Satt en stund och drack färskpressade apelsinjos. Fick 3 liter färdiga oliver, hoppas att jag får med dem hem. Sedan till Julia. Vägen ner till Farne är urdålig enligt Stavro. Jag parkerade på första gräsplatån och gick resten. Möttes av skällande hundar som tystnader när Penelope upptäckte mig. Så keliga alla tre. Julia har två hundar kvar av kullen. Där vankades det mat, alltid mycket fast jag ropar ligo, ligo. Julia kör mig upp till bilen i sin gamla jeep. Det var ett äventyr i sig! Duschade kallt, nu är det hett och jag känner att jag inte är lika van som under de år vi bodde här. Jag använde aldrig solkräm trots långa arbetsdagar i solen. På kvällen kom Stamatia en donna, som var nyfiken på "gubben"! Hon kommer tydligen allt som oftast för att få en cigarett, enligt Stavro. Även Foti kom in en stund.

Måndag 15 Juni Samos: I dag ska Foti och Stavro jobba hos Frederika, nära Nikos hus. Jag ska gå upp och hälsa på dem. Hennes gubba har gått till de sälla jaktmarkerna. Så även Magnus Härenstam, ser jag på Facebook. Nu är alla tre i Latjolajbanlådan, som Jonas Gardell skrev i Expressen. Frederiks mur har rasat av all regnande i vinter. Det är ett väldigt arbete för Stavro och Foti. River bort all sten och jord för att bygga upp på nytt. I dag plockade vi fram rullstolen. Ska försöka få med den hem i morgon. Där fanns även en låda med kokböcker och Hamilton böcker som ljudbok. Får kolla imorgon vad jag kan få med hem. Lämnar nog jobbarbyxorna. På kvällen var vi ner till Ireon för att äta. Jag åt Carbonara och lite rött därtill.

Tisdag 16 Juni Samos: Vaknade tidigt och börjar fundera över all packning. Även en sväng upp till Frederika för att kolla mur jobbet. Stavro körde mig till flygplatsen och hjälpte mig att få med rullstolen. Flygresan gick rätt bra då jag läste en bok. Fick vänta länge på rullstolen. En öl och en macka 108 kronor. Tåget var försenat redan från starten. Tågkompaniet ville inte vänta in oss, så buss var alternativet. Ringde Birgitta, som kom och hämtade mig. Jobbade med SPF ekonomin aå det blev sent i bingen.

Onsdag 17 Juni: Bosse vill ut. En del jobb för SPF på förmiddagen. Vid lunchtid kunde vi lasta bilen för färd till Korpholen. Handlade ägg hos Märta. Jag körde igång med gräsklipparen och även hos NN. Trimmade av vägen mot Sjöbotten han jag med innan regnet. Passade på att fakturera. Birgitta hjälpte mig att stämma av resan till Tommy Körberg. Birgitta tidigt till sängs.

Torsdag 18 Juni: Morgonens volta blev en "långkörare", krypfart med andra ord. Bosse vädrade korna som just nu betar på hans promenadväg. Högt med gräs vid kanterna, upp på bakbenen för att kika. Några meter och samma procedur. Frukost och ekonomiarbete. Regning eftermiddag. Vi fick kolla Trädgårdstisdag, två omgångar programmen blir roligare och roligare, härlig repliker.

Fredag 19 Juni: Vid morgonvoltan träffade Bosse på ett antal kor, kalvar och några tjurar. Ömsesidig respekt kan jag rapportera. Vi for till Gagnefshallen och handlade. Lövade brokvisten och vattnade hos Margareta och Krister i deras fina växthus. Ingrid och Jan O kom upp och morsade. Birgitta bjöd på en god Tacos paj. Jag har problem med dvd läsaren och IE. Hämtade drivrutiner och fick fart så vi kunde titta på några filmer. En sen vända med Bosse och sedan till sängs.

Lördag 20 Juni: Midsommar i Korpholen i dag. Jag går själv med Bosse då Birgitta ger sig ut på blomplockning. Voltan med Bosse var inte så lyckad. Redan efter 50 meter vill han vänta in Birgitta. Mycket lock och pock lyckades jag få honom rastad. Även jag var med och fixade med stången. Jag och Janne O band hjärtat av björklöv, snyggt blev det. Jag åker till Falun för att hämta Harry. Vi hinner få en fika innan det är dags för resning, av midsommarstången! Vackert tal av Rolf. Vid den traditionella vandringen genom byn, Bosse låg på tunet sekunderna senare var han han lös och bråkade med Sjöholms Rottweiler. Inte bra, men det gick bra då jag älgade ner över stock och sten. Jag fick Bosse att sitta så jag fick tag i halsbandet. Jenny J-p kom från Insjön och åt med oss. Harry fick skjuts med Jenny till Falun. De flesta for hem och lugnet lägrade sig över Korpholen. Försökte titta på "Änglar och Demoner" men ingen av oss orkade hålla gluggarna öppna. Tidig sängång blev det.

Söndag 21 Juni: Birgitta och Bosse gick långa å vändan, då korna var på annat håll i hagen. Hyfsat väder ännu, fuktig luft och varmt. En bra beskrivning om åldrandet. "Åldrandet är ett långsamt far åt helvete" myntat av författaren Sonja Åkesson. Konstaterat vid frukostbordet i Korpholen! Trädgårdsarbete och städning i mina lådor med verktyg, sågkedjor med mera. Det blir en vända till ÅVC Leksand i morgon förmiddag. En varm och skön dag blir det. Jag fixade ett par kortbyxor av jeans via saxen. Efter Birgitta hämtat sig från skrattsalvorna och kommit till sans, fick jag ta av dem och hon hyfsade dem med saxen. På kvällen DVD film. Även den filmen krånglade. Troligen är min gamla Grekdator på livets rand.

ndag 22 Juni: Jag for in till Leksand och ÅVC med skräp. Birgitta och Bosse gick mig till mötes. Frukost och ekonomiarbete. Vi packar ihop för en snabbvända till Falun och några uppdrag. Besökte Anders J som trillat illa och skadat muskulatur i ryggen. På kvällen teve innan der var dags att sova.

Tisdag 23 Juni: Uppe före tuppen! Birgitta har bokat tvättstugan. Bosse och jag gick några volter innan det var dags för tandläkarbesök. Tandhygienisten var nöjd. Ett dator uppdrag i dag. Ny installation, krånglande internet uppkoppling med mera. Jag tar med datorn upp till Korpholen för diverse installationer. ICA fick sälja mat åt oss. Vid tvåtiden kommer vi iväg. Soligt en stund sedan mulet. Vattnar grannens växthus. Dem, Margareta och Krister kom upp till fäboden. Vi pratade om Grekland, dem kom hem i går efter en vecka i solen. Kollade dvd filmerna i HP laptoppen, samma resultat filmerna krånglar av och till. Birgitta är trött efter jobbet i tvättstugan och knoppar in tidigt. Jag jobbar med Karin Ö laptop.

Onsdag 24 Juni: Solig morgon, 13,3 grader inte precis något sommarväder. Passade på att diska, man blir ju varm om händerna! Svarta vinbärsbusken fick nya stöttor. Bosse voltan blev långa å vändan trots att hagen är full med kor. Solen återvände på eftermiddagen, det blev ett tupplur i solstolen. Ekonomijobb på eftermiddagen och sedan lagade jag middagen. Tidigt i säng, alla tre är trötta.

Torsdag 25 Juni: Vid frukostbordet konstaterade vi att Bröllops dagen den 18 juni passerades utan att någon kom ihåg den, 38 år! Kerstin och Nicke bjöd in oss till Hökviken den 4 juli. Grillparty och Lasse Berghagen i Svärdsjö. Det blir trevligt. Förmiddagen åkte vi runt och handlade. Clas i Sjön fick sälja PVC rör  och täckväv till våra odlingar och lite annat smått och gott. Leksands glas förvarnades om fönsterkittning och färg inhandlades. Väl hemma så var det grästrimmerns tur att jobba. Rören fungerar bra som bågar till landen men fästen måste inköpas. Dem i plast fungerade inte. Blodpudding till middag smakade bra. Kollade på Allsång på Skansen. Ekonomijobb före sänggång. 

Fredag 26 Juni: I dag får jag åka och handla tillbehör till våra plaströr. Först en mattpiska hos Klas i Sjön sedan in till Noret. Fick inte tag i de beslag jag letar efter trots många olika butiker fick besök. Vi löste det med Birgittas hjälp och täckväv över bågarna är fixad. Snyggt blev det. Lasse J kom på besök och vi klämde en bira. På kvällen tittade vi på Allsång på Skansen, så där halvbra.

Lördag 27 Juni: Vi löste Melodikrysset efter frukost och Bosse voltan. Solstolen är det som gäller. Bar ner en del kvist och gamla ruttna stolpar till brasan. På kvällen var vi bjudna ner till Margareta och Krister på grillat och rödvin. God mat och mycket trevlig samvaro. Lasse J letade efter oss och kom sedan han med och fick kaffe och jordgubbar. Trötta och "knottfulla" bar det av upp till Timgubbs.

Söndag 28 Juni: Ännu en solig och skön dag väntar oss. Bosse är inte så sugen på morgonvolta. Troligen för att Birgitta stannar hemma för att fixa frukost. Försökte laga trärännan ovanför farstubron. Rutten så vi för kolla om vi känner någon som kan svarva till en ny. Lars-Åke L fixade rännor till deras hus på Jonheden. Vattnat grönsakslanden och en kvällsvända med Bosse En DVD film att somna till "Svindlande Affärer" med Loffe Karlson bland andra kända ansikten.  

Måndag 29 Juni: Vaknade tidigt och drog in till Leksand med ett fönster, från Gäststugan, som ska kittas om. Birgitta ska nu renovera fönstren på Gäststugan. Huset måste lyftas lite för att få låss fönstren. Två går att köra iväg till glasmästaren i Leksand. Nu har jag fått feedback från Active24 att dem lägger över min webbsida på en ny server. Då får vi hoppas att det blir ok. Start problem, gräsklipparen trilskades. Tur att vi kunde köra med Harry P gräsklippare. Klippte hos oss och Ingrid och Jan O.

Tisdag 30 Juni: Vi fick inte fönstren i går som utlovats. I dag vid lunchtid fick vi dem om kittade och en ruta utbytt. Pratade med Margareta H vid morgon voltan. Krattade i hop gräset hos Ingrid och Jan. Det växer snabbt på deras fäbod.  Har ibland svårt att föra över dagboken, som ni säkert märkt.  Nu är jag nog snart på banan, trodde jag! Juli till September utan dagbok. Till nästa månad.


 Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2015 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.