Ahlstrands Webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2015 

Oktober - December.

Måndag 19 Okt: Äntligen efter månader av strul för att få över hemsidan till en ny plattform, UNIX baserad. Det blir en del ändrade förfarande att publicera. Så ha tålamod ni också.

Tisdag 20 Okt: Nu känns det bra. Nilla och ni andra kan åter följa oss och Bosse hund. I dag storhandlar vi pensionärer på ICA, 5% kassarabatt är ju bra. En tur upp till Rusta för att köpa hundmat till Bosse och taljbollar till fåglarna i Korpholen. Bosse fick en långpromenad upp på Myran. Ekonomi arbete på kvällen som vanligt. Jag har nu avsagt mig omval som kassör i SPF Seniorerna Falun. Givetvis kommer jag säkert att sakna det jobbet, men det ger mig lite mer fritid till annat trevligt.

    

Bosse jagar bubblor och löv Birgitta njuter.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 21 Okt: Både Bosse och hustrun var tveksamma till hur jag sköter hemsidan!! Bosse speciellt då han inte vill ha kattmat. Vadå kattmat! "Du skrev ju i går att du handlat kattmat". Ja ja suckade hustrun, nu ska man behöva läsa korrektur igen. Nog om detta. Dagens IT Jobb blir att föra över en del filer och e-post till den nya datorn. Det var även planera utbildning till dem som jobbar på SPF expeditionen. Nu strular det som vanligt, fick in och peta i register för att få ordning på e-post programmet. Så nu kan Per B och jag göra datorn klar. Vi planerar en ny utbildnings träff. Bosse vill ut på en eftermiddags träff, ja åtminstone läsa vad traktens tikar har gjort. Birgitta är på stadens butiker.

Torsdag 22 Okt: Vaknade tidigt och gick ner till SPF expeditionen för att försöka installera skrivare. Mycke märkligt att det ska vara så svårt att hitta skivan med drivrutiner, lika svårt att hitta på nätet. Jag fick ge upp. Hem för att frukostera och Birgitta åker på Akupressur träff, denna gång hos Kerstin S i Järvsö. Jag har både resekommitté möte och samtidigt undervisa den som sköter expeditionen i dag. Sist men inte minst hudvakt bekymmer. Lisbeth T klarade nya datorn utan bekymmer. Jag åker hem plockar i hop vad jag tror behövs till Korpholen. Väl där har jag missat både min och Bosses mat. Det blev ingen övernattning. Jag eldade och hängde ut taljbollar till fåglarna. Sedan åter till Falun. När Bosse och jag tog en volta uppe på Ingarvet mötte vi Åsa på cykel. Bosse blev så glad. Åsa har det bra nu med cykel avstånd till jobbet, efter alla långresor. Morgonens anspänning ledde till att jag somnade i badkaret. Kollade lite tv och såg någon hockey match innan sängdags.

Fredag 23 Okt: Bosse har bråttom ut för morgonvolta. Bosse måste hålla koll på om det har varit någon snygg tik i omgivningen. I dag har jag problem med IT jobben, jag saknar hundvakt. "Hundvakten" är kvar uppe i Järvsö! Nu löste det sig, då jag hämtade hem datorerna. Jag passade på att gå en lång promenad upp vid Åsbo. Bosse blev väldigt intresserad av en kille som tränade frisbeegolf. Månde Bosse tro att det var någon knepig fågel som for omkring. Birgitta ringer och talar om att hon är hemma. Några ärenden senare är även vi, Bosse och jag hemma. Birgitta bjuder på rotsaks gratäng och fläskkotlett. Säkert flera år sedan vi åt fläskkotlett. Vi äter inte kött ofta, mest i form av köttfärs. Sedan bänkade vi oss framför tv. Jag gick en sen volta och Bosse. Vi träffade Pontus med vidhängande husse.

Lördag 24 Okt: En morgonvolta runt kvarteren, blev det före frukosten. Melodikryss dags. Dator jobb hemma, en maskin fick jag göra en ominstallation för att få igång. En blåsig och kylig långvolta med hustrun och Bosse. På kvällen bjöds Kycklinggryta och teve.

Söndag 25 Okt: En lång morgonvolta med Bosse. regnet har upphört och solen bryter fram mellan mörka moln. Kerstin F kom och hämtade sin laptop. Kerstins problem är att USB portarna strejkar, trots två gånger inlämnad "på stan". Nu blir det spännande, om min fix håller. Ytterligare en laptop som lagt av. Så även Söndagen var fylld av jobb. En sväng ner till SPF expeditionen för att försöka få igång skrivaren till nya datorn. På kvällen god mat och Kalla och Wallander på Teve.

Måndag 26 Okt: Alla klockor är justerade till normaltid. Men vilken veckodag det är får jag tänka efter. Allt detta beroende på att vi åkte hem en dag tidigare  från Korpholen!! Vilket förstörde veckodags rytmen!!! En lång promenad med en glad Bosse, som fick spel av och till i sandhögar. Sedan till Stennäset med en laptop som nu fungerar. Naturligt vis har jag glömt hennes datorväska, så även med musen till den andra datorn som jag levererat. Minnet!! Jobbar vidare med skrivarna på SPF expeditionen. Samma dåliga resultat. Dem får använda HP Laserjet så länge. Fick en länk av Epson, men den länken har jag använd vid flera försök. Bokföring och sedan i hopp i kojen, nä tro inte så!!

Tisdag 27 Okt: Vaknade redan vid femtiden och tog cykeln till SPF Expeditionen, för att testa ett nytt sätt att få igång skrivaren. Men icke sa Nicke. Jag får fundera vidare. Synd att vi inte hittar installations skivan. Bosse och jag körde Birgitta till gymnastiken. Sedan drog vi en kiss och bajs runda. ICA Britsarvet var sedan dagens mål. Nu ska jag leta efter drivrutiner för Anders Ö Bios. När jag kollar min agenda, upptäcker jag att jag missat ett SPF möte i Rommehed i dag. Det är mycket nu!! Bosse, Birgitta och jag drog upp till hoppbackarna för att kolla utsikten. Bosse blev lyrisk och satt länge på rumpan och njöt. Kallt ute så vi vände hem till stugvärmen. Pratade med Roland W om dras laptop. Jag hade fundering på att uppgradera minnet. Tyvärr är det en 32 bits OS så max är 4 GB. På kvällen teve och en kort cykeltur för att rensa tankarna.

Onsdag 28 Okt: Bosse och jag gick en lång volta uppe vid Ingarvet. Skönt väder i dag. Jag jobbar vidare med SPF printer. Jag får tipps från Epson, med det är samma tipps och länk varje gång. Samt att jag själv tidigare provat. Jag begriper inte detta. Jag körde Driver Booster 3 och programmet meddelade att de senaste drivrutinen redan fanns. Birgitta ska på lasarettet för sin värk i lederna. Jag skjutsar och Bosse och jag traskar runt uppe på gamla Svärdsjö vägen och skogen omkring. Jag missade även i dag ett möte med nya medlemmar i SPF, denna gång inte av glömska utan av omtanke om hustrun. Inte bra om hon ska promenera hem efter cortison sprutor. Roland W ringde och dem kommer förbi på Lördag, trevlig! Ett IT jobb och sedan var denna dag till ända. Stackars Bosse, han får fasta nu på kvällen då vi ska till Vettris i morgon bitti för tandsten.

Torsdag 29 Okt: Uppe före tuppen denna morgon. Bosse måste vara välrastad före 8.15 då vi ska lämna honom hos Vettris. Bosse blev genast kär i den unga veterinären. Hon fick en puss medan hon lyssnade på lungor och vad det nu var allt! Kerstin H hämtar Birgitta för stavgång och jag tar cykeln för en motionsvända. Strax före tolv hämtade jag Bosse. Jag ville "yrbollen" skulle kissa innan jag parkerade honom i bilen. Vad gör han, jo knallar fram till Vettris dörr   och vill in igen. Inga traumatiska händelser där inne! En volta med Bosse och diverse inköp i matbutiken, Lidl denna gång. Anders Ö har köpt en ny dator. Jag kan därmed släppa Bios sökning. Ekonomi arbeta och sedan teve. Såg en film på kanal 6, Indiana Jones eller vad den kunde heta, rolig film i all sin överdrift.

Fredag 30 Okt: Att Bosse naggade mycket mat i går, efter besöket hos Vettris, märktes i morse. Han kom tidigt och talade om att det var dags för morgonvoltan. Bosse han inte långt innan det var dags. Var hos Anders Ö och fixade lite med den nya datorn. Jag har namnsdag, Birgitta fick en Mandolin, ja en köksmandolin från Clas i Sjön. På kvällen god mat och några teve program.

Lördag 31 Okt: Birgitta och Bosse gick en tidig volta. I dag får vi fint kaffe främmande. Inga och Roland från 10 gänget kommer förbi  och hämtar sin laptop. Vi fick en trevlig pratsund och Birgittas hembakade fikabröd. Vi kom på att nu kan jag fixa hemsidan från 10 träffen hos dem i Hunnebostrand. Birgitta och Åsa var till kyrkogården och tände ljus. Äntligen fick jag tid att uppgradera "nya" HP datorn till 8 GB. Den kör Birgitta nu. God mat bjöd Birgitta på, egenhändigt panerad plattfisk samt egen odlad potatis. På kvällen blev det några trevliga teve program.

Söndag 1 Nov: Kalo mina! Vilken morgon! Vid morgonvoltan såg vi Strömstaren nere vid ån. Änderna fylkas, tror nog att vi har mat med. Efter frukosten åker vi upp till Korpholen för att kratta löv och en koll att allt är bra. Krister kom och mosade. Vi tittade på Hasses trädfällning. Så fint och öppet det blev. Längtar redan till våren! Då jag inte kvarstår som kassör i SPF nästa år så kommer jag ha mer ledig tid. ÄggMärta får besök så också Leksandsbröd. Det blev en skön dag och vi pratade om att försöka åka upp en helg vid tjänligt väder. Lasagne till middag och sedan teve. Jag cyklade en runda innan läggdags.

Måndag 2 Nov: Alla tre åker ut till Stennäset för morgonvolta. Kanonmorgon knappt ett moln på himmelen. Saknar kameran som blev kvar hemma! Nicke hörde av sig om morgondagens volta med SPF. I brist på tid så kan han inte följa med. Nicke lovade dock att rasta Bosse! Eftermiddagen ägnas åt IT-Hjälpen. Det blev en lugn dag, dem som skulle ha hjälp är fortfarande bortresta. Då kunde vi åka upp till Stångtjärn och gå runt med Bosse. Vi träffade Kristina och Sören med fikakorg. Vilken fin dag, varmt i solen är det. På kvällen teve som vanligt.

Tisdag 3 Nov: Upp tidigt och med Birgittas hjälp packade jag för en långvandring med SPF skidsektion. Start vid Korså. Jag mellanlandar i Hökviken för att lämna Bosse hos Hedlunds. Birgitta är upptagen på annat håll, gymnastik och sedan lunch med banken. Det blev ingen promenad i dag. I alla fall inte med SPF. Jag väntade över två timmar. Det visade sig jag hade parkerat på fel "parkeringsplats". Snopet var att jag saknade mobiltäckning så Mats H gick inte att nå. Det var att åka hem, via Hökviken, med svansen mellan benen. Då Birgitta efter gymnastiken, lunchade med bankpensionärer och sedan information på banken så passade jag på att värma på Soldatens ärtsoppa. Kollade på Leif GW Persson och sedan en längre cykeltur. Skönt.

Onsdag 4 Nov: Efter en god grötfrukost åkte vi upp till Ingarvet för en promenad med Bosse. Skönt väder. Björkarna utanför vårt köksfönster var fyllda av Sidensvansar, som flaxade runt. Vi turades om att köra damsugaren med Bosse som kritisk åskådare. Ett IT-Jobb är inplanerat under eftermiddagen. Två till dök upp. Birgitta fick skjuts till vattengymnastiken. Bosse och jag promenerade runt under tiden. God stark korv till middag. Sov lite teve.

Torsdag 5 Nov: I dag är Birgitta med banktanterna på stavgång. Bosse ville så gärna följa med dem. Jag fick vänta till dem var ur synhåll, först då ville Bosse gå den vändan jag tänkt oss. Levererade en laptop som rensats från virus och demonstrerade säkerhet. Jag har möte med revisorerna på SPF lokalen. Vi diskuterade de förändringar som jag gjort. Dem verkade nöjda med upplägget. Ett IT-Jobb till innan det var dags att hjälpa Birgitta i tvättstugan. En cykel tur innan läggdags.

Fredag 6 Nov: Återvänder till gårdagens IT-Jobb, då jag misslyckades få igång WiFi. Efter en del tester med medhavda RJ45 kablar konstaterar vi att det är fel på bredbands routern. Jag ringde senare och bad Bosse resetta routern och testa igen, men det hjälpte inte. Nu blir det en del budget jobb inför styrelsemötet på måndag. På kvällen var vi på Peter Carlsson och de blå grodorna. Så suveränt, önskade att dem inte slutade spela. Hem och ut med Bosse. Träffade på grannen som haft problem en annan gång med hundskall. Bosse har skällt den sista halvtimmen, av och till som det lät. Men det var lugnt tyckte grannen. Lite vin och ost innan vi törna in. Jag säger som Peter Carlsson "Googla på det"

Lördag 7 Nov: En lång morgonvolta med Bosse sedan frukost. Jobbade vidare med budget. På eftermiddagen gick vi alla tre upp till Teletornet. En skön promenad vid Lugnet området. Nu måste vi planera för Samos resa. Bilskatten ska betalas och försäkring. Jag vill inte att Stavro ska behöva ligga ute med dessa kostnader för lån tid. Det är ju vanskligt att skicka pengar.  Jag tänker det vore trevligt om även Birgitta kunde följa med. Problemet är hundvakt. Finns det någon eller några som kan tänka sig att få rå om Bosse en 9 - 11 dagar någon gång i  januari. Maila i så fall mig, bengt@ahlstrand.com . Kvällen ägnades åt god mat och några teve program. Jag ska titta på Steve Jobs, men somnade av och till. Jag får titta på programmet i morgon.

Bosse foto: Bengt Ahlstrand

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 8 Nov: Birgitta gick morgonvoltan med Bosse. Jag kokade ägg och dammsög under tiden. I dag ska jag ägna en del tid åt SPF Distriktets laptop. Jag ska även i veckan inköpa en ny stationär dator åt dem. Då är jag glad att Elgiganten öppnat i Falun så jag slipper åka till Borlänge.

Måndag 9 Nov: Bosse och jag for upp till Ingarvet för en morgonvolta. I dag var han pigg på att traska runt lite längre. En cykeltur för att koppla av inför styrelsemötet. I dag redovisade jag utfallet jämfört med budget. Birgitta bjöd på en god soppa innan jag for på ett IT-Jobb. Fotbollsgalan är numer ett måste för oss. Zlatan gjorde det igen. En sen tur innan sängdags.

Tisdag 10 Nov: Efter frukost kör vi Birgitta till gymnastiken. Bosse och jag knatar runt i buskarna under tiden. Därefter är det pensionärernas inköpsdag på ICA, så också för oss. Jag har ett IT jobb. På eftermiddagen handlar vi talgbollar till Korpholens fåglar. Vi ska åka upp i morgon och kolla läget. Vi har kört tandhygien på Bosse några dagar och nu finner han sig ganska bra vid behandlingen. GW Persson på teven. En tur på cykeln.

Onsdag 11 Nov: Uppe före tuppen! En vända med Bosse före lunch och sedan ställer vi kosan mot Korpholen. Kanonväder, men ack så kall. Fåglarna satt på parad och gjorde vågen när Birgitta laddade talgbollar. Träffade Hasse L han var på gott humör som vanligt. Jag försökte elda i köksspisen. Jag fick inget drag trots en massa försök med papper i sotluckan. Jag gav upp och insåg att det enda rätta är att jag sotar vid tjänligt väder. Vi åkte via Sågmyra hem och Marie S ställer upp som hundvakt medan vi är på Samos. Nu ska jag höra med Nilla och Perry om vi kan låna deras hus.

Torsdag 12 Nov: Birgitta och Kerstin H knallar T/R Stångtjärn med Bankpensionärer. Bosse och jag drar efter voltan till Borlänge och Elgiganten. Jag ska handla en stationär HP dator åt SPF Daladistrikt. Vi gör även en sväng till Ornäs Båtklubb för en volta utmed vattnet. Så fint väder i dag. Hem och installerar datorn. Efter ekonomijobbet kollar vi på teve, fest hos Bindefeld ett småtrevligt program. Även Melzer  och Berg på Oscars kollades. Tand hygen på Bosse som nu vant sig vid proceduren. En kort vända på jonnen.

Fredag 13 Nov: När jag skriver i dagboken är det lördag... vilken tur att jag inte viste att det var fredagen den 13. Det sägs ju vara otursdag! När jag nu tänker efter så vad det en viss sanning i det. Jag fick ett konstigt e-mail från PostNord, att jag har inte hämtat ut ett paket, skrivet på dålig svenska. Kostnad 65 kr/per dag om jag inte hämtar ut det! Bluff. Jag IT jobbar med distriktets nya dator. Bosse vill ut på en volta, mitt i det värsta regnet. Jag lagar middagen i dag, köttfärssås och spagetti. Det smakade bra enligt hustrun. På kvällen sedvanlig teve program.

Lördag 14 Nov: Morgonens volta gick till Stennäset. Vi såg Strömstaren, ingen kamera med! Mobilens kamera gick inte, för långt håll. I dag var det lugnt på IT fronten. Åsa var här och pysslade. Jag kollade fotbollen, Sverige mot Danmark 2 - 1 blev resultatet. Vi löste Melodikrysset. Sent i säng denna lördag.

Söndag 15 Nov: Nollgradigt och disigt denna morgon. Bosse och jag gjorde Ingarvet och träffade en trevlig valp. I dag fastnade jag framför teve. Skidor från Norge. Till SPF lokalen och installerade distriktets nya dator. Har även uppgraderat den datorn till Windows 10.

ndag 16 Nov: Efter morgonvoltan var det dags att åka på möte i SPF med expeditionskommittén. Därefter träff med Daladistriktets Marianne för att beskriva nya datorns funktioner. Två akutfall minskade till ett enda, vilket var bra i dag. Med ekonomjobb blev det en arbetsdag på elva timmar. Missade maten.

Tisdag 17 Nov: I dag hoppas jag på en lugnare IT dag. Bosse och jag gick uppe i skogen vid lugnet, efter det att vi kört Birgitta till gymnastiken. Bosse gillade att traska omkring bland stigar och blåbärsris. Troligen en del djur som också traskat runt där, enligt Bosses ivriga sniffande. Vi mötte upp Birgitta på ICA Britsarvet för mat inköp. Många varor blev det. Passade även på att tanka bilen när bensinpriset var neråt. På eftermiddagen levererade jag ett par datorer som nu förhoppningsvis ska fungera. En lång promenad med Birgitta och Bosse runt norra delen av Falun. Blodpudding och stekt ägg till middag är en fullträff. Sedan fotbollsmatchen mot Danmark. Jag säger bara Zlatan!

Onsdag 18 Nov: Morgonvolta till Stennäset med Bosse och Birgitta. Smådisigt men uppehåll och fem grader i luften, inte illa för att vara i slutet av november. Före ett extra styrelsemötet i SPF har jag att avlägsna ett virus i en dator. Där rök den dagen. Hemma vid 17 tiden för mat och sedan ekonomijobb. Ringde Lasse J och bad honom sätta på elen i fäboden.

Torsdag 19 Nov: Snöade lätt nu på morgonen. Bosse och jag körde Birgittas till stavgång med banktanterna. Det är ganska jobbigt att få med mig Bosse när han ser damerna ivrigt pratande ger sig i väg mot Stångtjärn. Så i dag släppte jag av Birgitta och körde till en annan parkering. Då gick det bra att knata runt med husse. En tur upp till Granngården för att handla mat åt Bosse. Vi passade på att gå en sväng, så Bosse kunde sniffa om det gått någon snygg donna på stigen. På eftermiddagen fick jag hjälp av Ove L att installera e-mail i distriktets nya dator. Planerar matmässigt för Korpholen. Vi åker upp i morgon. Birgitta ska på Julmarknad i Djura vävstuga på lördag. Efter några teve program cyklade jag en runda.

Fredag 20 Nov: Vaknade tidigt, en snabb vända med Bosse. Vi lastade bilen och drog mot Korpholen. Det var inte allt för utkylt, tack vara att Lasse J slog på strömmen i går kväll. På med gasol elementet och eldade i öppna spisen. Efter en del eldande med papper i sotluckan fick vi även fyr i köksspisen. Bosse mådde bra ute på tunet och fåglarna visslade efter taljbollar. Birgitta och Bosse gick en promenad och passade på att morsa på Hasse L. Jag hämtade vatten och var glad att pumpen fungerade trotts minusgrader. En skön dag på kvällen kollade vi teve. Lite kyligt på övervåningen. Vi beslutade att sova nere i rummet.

Lördag 21 Nov: Svalt på morgonen. Vi körde igång gasol elementet. Dagens utflyktsmål är Djura vävstuga. Köttsoppa och hårdmacka med ost smakade bra. Birgitta handlade krans och bröd. Träffade en del bekanta. Vi blev även intervjuade av Falu Kuriren. ÄggMärta har två kartonger ägg som vi beställde i går. Tillbaka till Korpholen och packade ihop. I Leksand köpte jag en V75, Alvins Jackpot. Fyra rätt på en svår omgång. I Sågmyra hjälpte Janne S oss att få på vinterdäcken. Även en kopp kaffe bjöds vi på. Mer kaffe och kaka vankades i Falun, när Åsa och Anders kom förbi. Teve och sedan sent till kojs.

Söndag 22 Nov: Vi slappade en stund i sänghalmen innan Bosse påkallade morgon volta. Vi gick en vända och träffade några trevliga hundar. Konstigt att de flesta hundägarna är så trista svarar knappt på hälsningar. Vi löste Melodikrysset först i dag. Sedan kollade vi skidor från Bruksvallarna. Stugbyn var större nu än när vi arrenderade jaktmarken där, för ripjakt. Men det är ju evigheter sedan! En långpromenad vid Stennäset med Bosse, snålblåst och kyligt var det. Birgitta bjöd på Wallenbergare, smaskens är bara förnamnet. Ett glas glögg och sedan några teve program. En kort cykeltur innan det var dags att törna in.

Måndag 23 Nov: Bosse är dålig i kaggen! Vi gick en lång volta uppe vid Slätta så att Bosse fick chansen att lätta på trycket. Trolig blev han kall av att ligga bland stenar och buskar på Korpholen. Ett besök hos Eva på Hundtrimmet för att ansa klorna. På eftermiddagen for jag till Borlänge och Brandförsvarets övningsanläggning vid Bysjön. Jag ska på en kurs, Brand och fallskydd. Det var givande och intressant. En liten extra krydda var att en av kursledarna var Mats Tollsten, en kolonigrabb hos mig på Vikagården. Birgitta bjöd på Pölsa, gott men ingen pölsa går upp mot Pelles Pölsa från Rältagården. Tittade på Tina i fjällen. Ett trevligt program. Tandhygien på Bosse och sedan hopp i bingen.

Tisdag 24 Nov: Tisdag betyder gymnastik för Birgitta och veckans inköp på ICA. Under tiden promenerar Bosse och jag runt i Stennäset med omgivning. I dag såg vi tre Sångsvan familjer med ungar på Östanforsån. På väg söder ut för att övervintra. Bosse verkar nu vara piggare i kistan. Fakturerat annonsörerna i SPF tidningen. Birgitta korrektur läste, litar inte på mig själv längre. Installerade om en gammal HP skrivare på SPF expeditionen. Hoppas att Microsoft fixar drivrutiner till den andra skrivaren. Lite lätt regn och halt på sina ställen. Gäller att cykla försiktigt. Sent i säng som vanligt.

Onsdag 25 Nov: Vi packade bilen full av "skräp" som skall till tippen. Även Bosse fick följa med, inte som kast utan som sällskap. Voltan var trög i dag. Alla grässtrån skulle kollas och märkas med "Jag, Bosse har varit här!". Birgitta hoppade in på Vårdcentralen för prover. Bosse och jag kollade terrängen och en hare skuttade i väg. Jakt Bosse blev vild och ville dra i väg. Är han inte kopplad så hjälper ingen inkallning, hur jag än tjoar, hit eller ella. Ett It jobb. Nu ska jag förbereda morgondagens möte, med revisor Sören och resebossen Ingalill. Kollade fotbollen med Zlatan på kvällen.

Torsdag 26 Nov: Tidig morgonvolta med Bosse. Trött, nu känns det att det blir lite sömn. Bosse slappar och nosar runt, ingen entusiasm! När jag vill vända hemåt blir det fart. I trapphuset gäller högsta möjliga tassfart. Vittring som gäller. Jag öppnar dörren och då blir det full fart in, fyrtass sladd på mattan och sen direkt till Kerstin H. Vet Bosse att det är torsdag och att Kerstin H bör finnas på plats?? Jag jobbar på inför mötet med revisor Sören och resebossen Ingalill. Sören T är en klippa och fixar till ombokningen. Jag visste inte att två resor skulle bokas som förutbetalda i bokslutet. Nu vet jag inför mitt sista bokslut i SPF. Även om jag "älskar" ekonomi har åldern och minnet sagt, nu får det vara nog! Kerstin S anlände för Akupressur träff. Där har Bosse också en idol. Vi åt en god Fakes, en  god Grekisk maträtt. Då längtar jag tillbaka till Samos. En trevlig kväll utan teve.

Fredag 27 Nov: Vaknade och hoppade över frukosten. Möte med Friskvårdskommittén. Jag redogjorde för hur jag och även revisorerna vill se att avgifter ska betalas in direkt. Det kan gå två månader innan jag får in betalningar. Sedan möte med Marianne på distriktet. Körde Kerstin och Birgitta till Berit T för deras akupressur träff. Bosse och jag knallade runt i närheten. Där ska varenda blad och grässtrå besiktigas och värderas. Med andra ord det tog tid att knalla runt. Kjell & Company har Black Fredag, vad det nu är för något, och jag fick tag i en bra cykellampa till halva priset. Hämtade damerna vid 22 tiden och körde hem Kristina L. Vin och kex innan läggdags.

Lördag 28 Nov: Vaknade tidigt och motionerade cykel. Jag skulle testa nya lampan, men försent det var redan gryning innan jag han ut. Kollade skidor från Finland. Sedan packade jag hund och bastu tillbehör. Vi ska till Hedlunds i Hökviken. Bosse för att busa med Gizmo. Ett är säkert, bastubad är en lisa för kropp och själ. När vi kom tillbaka från bastun har Birgitta anlänt. Kerstin S körde via Hökviken till Järvsö. Tack för det. Vi fick en drink i nya mysrummet på övervåningen. Känns så ljust och stort ut nu. God mat bjöds, biffar på älgfärs. Tack för en trevlig kväll.

Söndag 29 Nov: Vaknade tidigt och Nicke och jag gick en volta med jyckarna. Lite snålblåst och kyligt var det. Efter en god frukost packade vi ihop för hemresa till Falun. Tack igen för e trevlig helg. Vi tittade på skidor från Finland. En del teveprogram kollade vi på. En tur på cykel blv det också.

Måndag 30 Nov: Uppe med tuppen. En snabb frukost och sedan iväg till sjukhuset med Birgitta. Röntgen och läkarbesök var hon kallad till. Under tiden promenerade Bosse och jag runt i Lugnet området. Jag levererade SPF Distriktet laptop och fixade genväg till skrivbordet för e-mail. Ska även införskaffa en lämplig skrivare åt dem. Bokföring och månadsbryt på kvällen.

Tisdag 1 Dec: Kalo mina! Nu vänder det snart och blir ljusare dagar. Ja jag vet, det känns bra i alla fall. Kört Birgitta till gymnastik. En två timmars volta med en pigg och sprallig Bosse. Lite spel i sandhögar och anfall på någon pinne. Birgitta ringer när dem är färdiga och vi träffas på ICA för veckoinköp. På eftermiddagen ska Birgitta till Rältagården för att äta äta julmat. Det är bankpensionärerna som har träff. Bosse och jag gick ytterligare en två timmars volta. Vi får då motion. Kollade dagboken 2003 från Samos och passade på att öka bildstorleken. Har bett Birgitta, Kerstin och Nicke att notera lite om vår 10-trägg i Hunnebostrand. Hämtade Birgitta och en f.d. arbetskamrat från Swedbank för hemtransport. En cykeltur innan sängdags.

Onsdag 2 Dec: En kort morgonvolta innan frukosten. Birgitta ska på en ny röntgen i dag. När jag häptade Birgitta på lasarettet så träffade vi Margot och Sivert J. Det var länge sedan senast vi såg dem. Vi ska äta lunch på Dalasalen. Sedan ska Clas i Sjön få besök, Club dag i dag och vi ska köpa ljusslinga till Stavro och bromsklossar till min cykel. det blev en del extra inköp på Clas i Sjön när vi ändå var där. Några vändor med Bosse blev det på förmiddagen. Vi löste Melodikrysset, först i dag av olika skäl. Jerry E var med på Jills Veranda. Fick otäck sladd med framhjulet på cykelturen. Dags för dubbdäck.

Torsdag 3 Dec: Bosse och jag for upp till Ingarvet för en långpromenad. Kerstin H kom och hämtade Birgitta för stavgång. Kollade på simning. Anders J kom för att hjälpa mig med dubbdäcken till min cykel. Nu visade det sig, jag har inga passand verktyg. Birgitta var på stan med Kristina L. Ekonomiarbete sedan hopp i säng.

Fredag 4 Dec: Inget skönt väder i dag, tyckte Bosse och smet in via garageporten. Laddade hem Team Viewer 11. Det är ett bra program, som hjälper mig att via nätet kunna hjälpa andra med datorproblem. En vända med Bosse till Ingarvet för att lämna en SPF tidning till Falu Energi & Vatten. På eftermiddagen åkte jag till Anders J och fick hjälp med att byta till dubbdäck på min cykel. Tack än en gång Anders för hjälpen. Birgitta gick en vända med Bosse under tiden så vi kunde äta middag, i lugn och ro, när jag kom hem. Kyckling i lergryta, det var super gott. sedan teve, bland annat sim EM från Israel. Provade dubbdäcken och det var en njutning att inte behöva vara rädd.

Lördag 5 Dec: I dag ska vi åka upp till Korpholen och kolla fäboden och fylla på talgbollar till fåglarna. Bosse gnydde när vi närmade oss, han trivs verkligen på landet. Fika på farstubron och en runda för att kolla om Hasse L var här. Ägg hos ÄggMärta och bröd från Leksandsbröd, V75 hos Allvin Sisters (7 rätt) innan vi återvänder till Falun. Nu längtar jag till våren. Mycket på teve var det i dag. Simning, Skidor och en del underhållnings program.

Söndag 6 Dec: Denna morgon åkte vi ut till Stennäset för en långpromenad. Bosse friserades och borstades efteråt. Efter frukost var det skidor på teve som gällde. Eftermiddagen tog jag en cykel tur på några timmar. Skönt men blåsigt och delvis duggregn. EM simningen var nästa intresse. Jag tror inte jag tittat på så mycket sportprogram på flera år! Men skidor är intressant och spännande så även simning. Efter middagen tar vi en promenad Bosse och jag. Vi måste snart bestämma oss när vi ska åka ner till Samos. På kvällen mer teve, Helenius Hörna och Beck.

Måndag 7 Dec: I dag blir det Bosse volta innan frukosten, då vi haft sovmorgon alla tre. Det blev Lugnet och bland annat en volta upp till Teletornet, 2 km tur och retur. En bra motionsrunda med 1 km uppför. Efter frukost blir det en vända till biltvätten. Jag har en gratistvätt och fick erbjudande om en vaxning och lite andra finesser för 99 kr. Jag antog erbjudandet och nu är bilen fin. Förberedelse inför morgondagens budgetarbete. Gunnar T ordföranden i SPF och jag ska ordna budget inför nästa styrelsemöte. Birgitta bjöd på en god Korv pytt med Birgittas inlagd rödbeter, smarrigt värre. Några teve program och en cykeltur före läggdags.

Tisdag 8 Dec: Efter en lätt frukost skjutsade vi Birgitta till gymnastiken och Bosse och jag tog en lång promenad. Vi slöt sedan upp vid ICA för veckohandling. Jag passade på att panta tomburkar. Träffade på Kristina L. Kristina och Birgitta var som vanligt på grönsaks avdelningen, då varken ser eller hör dem. Jag var på budget möte och kollade även Distriktets dator. Jag hittade inget fel. På kvällen, jag vid sextiden, körde jag Åsa och Birgitta till Lugnetkyrkan på körsång, rock och popp. GW Persson på teve och sedan en cykeltur. Lite seg i lårmusklerna efter gårdagens snabba promenaden upp till Teletornet.

Onsdag 9 Dec: Inte konstigt att jag är till åren kommen, min dotter Zazza fyller 51 år!! Nu blir det en lång volta med Birgitta och Bosse upp vid Ingarvet. Härligt väder i dag, blåsten har avtagit. Väl hemma blir det kaffe och Melodikrysset. Birgitta hjälpte mig med avstämning av bankkonton. En volta med Bosse. Bosse är rolig, han är som ett trotsigt barn. Han vill gå upp mot kyrkan och jag vill gå cykelvägen mot Britsarvet. Jag vinner tvekampen på grund av styrka. Efter det tjurar Bosse. Långsammare hund finns inte på denna jord. De gånger han går så blir det aviga och besvärliga passager, allt för att retas! Men Bosse är ju så rolig, folk undrar säkert om jag tullat på något starkt så som jag skrattar åt han! På kvällen åker jag till Liljan i Borlänge för Turfträff. Trevliga killar och tjejer. God Tacos buffé. Ingen cykling i kväll.

Torsdag 10 Dec: Birgitta ska på stavgång, jag och Bosse drar i väg upp till regementsområdet. Vi knallar runt och jag känner atmosfären från lumpen. Bosse känner nog andra associationer. Birgitta ringer och vill ha skuts till stavgången. Hon har missat samtal från Kerstin H, som inte kommer. Bosse och passade då på att knalla runt Stångtjärn. Ett IT jobb. Virus så jag tar med datorn hem. Uppgraderar även till Windows 10. Kvällen är räddad.

Fredag 11 Dec: Bosse volta runt Kålgården, det är mer fart på Bosse hund numera. Jag jobbade färdigt med en smittad laptop. Birgitta grovstädade köket, spisen framdragen och rengjord. Jag fick ansvaret att köra damsugaren. Bra blev all vår städning. På eftermiddagen levererade jag datorn, jag har även installerat antivirus program, NOD32. Birgitta bokade resan till Aten i januari. Nu är det bara att hoppas att det finns plats på flyget Aten Samos. Teve godis, Frank Sinatra 100 år. Vilken kille det var. Blir spännande att kolla andra delen i morgon kväll. Hopas att Sammy Davis, Jr och Dean Martin är med på klippen.

Lördag 12 Dec: Bosse vaknade tidigt i dag, talade om att nu är det dags för morgonvoltan. Vi knallade runt i våra kvarter. Frukost och sedan skidor och storslalom på teve. Eftermiddagens volta gick uppe vid Ingarvet. En lång skön promenad med Birgitta och Bosse. Sedan hem till eftermiddagens skidor. Vi löste sedan Melodikrysset. Stavro har nog ett sjätte sinne, han ringer angående bilskatten och frågade när vi kommer. Stavro betalar bilskatten åt oss. Jag ska ta kontakt med Nilla och Perry om deras bilskatt. Stavro fixar det åt oss båda.

Söndag 13 Dec: Vaknade sent och frukost i all hast. Bosse är duktig och har inte bråttom ut. Denna morgon gick vi alla tre en lång volta. Bosse träffade en blandraskille att busa med. Även "Godis" som hunden heter var blandras. Bland annat tax, vilket inte syntes. Skidor på teve upptog en hel del av dagen. Vi försökte boka inrikesplanet till Samos. Inga av våra bankkort fungerade. Kortnummer stämmer inte, fick vi som svar. Krångel, krångel. Vi får prova i morgon.

Måndag 14 Dec: Bosse gillar, nja det är nog vi som gillar att köra morgonvoltan uppe vid Ingarvet. Bosse är i och för sig nyfiken på en massa, bilar, fåglar och folk men håller ändå ett skapligt tempo. Hemmavid är det "myrsteg" och alla grässtrån ska sniffas noga efter dofter. I dag är det styrelsemöte med SPF, jag hann lagom förbereda redovisning. Åsa kom hit för att bistå med hjälp. Jag pratar med ICA Bank medan Åsa testar att boka på Aegean Airlines, det är samma problem i dag. Kontokortet godkänns ej. Betalningen går plötsligt igenom. Det blev synd nog ettusen kronor dyrare i dag. Det var Aegean som hade problem med sin webbsida. Bokade Hotel Peris i Aten, till lördag den 16. Vi kan inte flyga på söndag från Samos den 17, då det inte går något morgonflyg. Tack Åsa för moraliskt stöd i denna kaosartade försök att få till allt. Jag köpte Kebab tallrik till middag. Vi har fått "julklapp" av Com Hem, en exklusiv livekonsert med Darin via datorn, klockan 20.00 i kväll. Vi kan önska låtar om vi vill och det är ju svårt för oss gamlingar som inte har koll på Darins reportuare. En cykeltur innan läggdags, f-n vad jag frös om händerna, -sju grader.

Tisdag 15 Dec: Av förståliga skäl vill hustrun vila sina stela lemmar. Bosse och jag drar iväg till Ingarvet. Efter någon timmas promenad får "vi" akutsamtal om trilskande dator. Vi avbryter voltan och åker för att hjälpa. Sedan hem till en god grötfrukost. Birgitta är nu ledig från gymnastiken. Jag avser att förbereda inför bokslutet. Nu har vi även fått e-mail från Peris hotell i Aten. Vi har ett dubbelrum bokad. Trots att vi dricker Zoégas fick vi "oväntat" besök. Broder Nicke och Bosses kompis Gizmo kom och fikade. Gizmo påkallade volta dags, Bosse och jag hängde på. Pensionärernas inköpsdag på ICA infaller på tisdagar, vi for och handlade veckoinköp. Jag var på Lidl och köpte Alfredos goda Lasagne till middag. Jobbade med ekonomi. På kvällen teve och en cykeltur. Hopp i bingen.

Onsdag 16 Dec: Morgonvoltan gick vi vid Stennäset. Bosse fick en omgång med hårborsten, ja på pälsen. Perry hörde av sig och vi fixar deras bilskatt också. Sedan åkte vi upp till Birgitta och Anders på Jungfruberget. Vi bjöds på fika och god äppelkaka med vaniljsås. Det var trevligt att se en ny Anders, verkligen fräsch och pigg efter en hjärtoperation. Jag fick en del elektronik med hem, kommer säkert till nytta! En lugn eftermiddag. Tid att städa skrivbordet och en del bokföring. Stavro svarade inte på mobilen, ringde mig senare och vi stämde av. Stavro har i dag betalat våran och Nilla Perrys bilskatt. Fick även besked om att vi ska skörda oliver när vi kommer ner till Pagonda. Det blir skönt att få jobba med oliver igen! Kollade på Jills veranda. En kvällspromenad med Bosse.

Torsdag 17 Dec: Nu får det bli en snabb volta med Bosse, vi ska till Hundtrimmet nu på förmiddagen så det blir en snabbis. Bosse har koll på läget och krökte på ryggen ganska så tidigt på voltan. Klorna klippta och så även Gizmo. Kerstin och Nicke följde med Gizmo hem till oss för sopplunch. Vi fick några trevliga timmar. Nicke och jag gick en lång volta med hundarna i duggregn och underkylda vägar. Jag tittade, ja delvis mellan en och annan tupplur, på skidskytte. Det var ganska lugnt med ekonomijobb, det märks att vi närmar oss helgen. Nicke H påtalade en kopplingsbrist i en Dagbok. Det är nu åtgärdat. Tack Nicke, det är värdefullt att fel på webbsidan åtgärdas. Några teve program på kvällen efter Bosse voltan.

Fredag 18 Dec: Både Birgitta och Bosse är på hugget! Det blir Ingarvets långa volta. Det är slirigt ute, tur att Birgitta föreslog broddar. Även Bosse fick en del fyrtasslad, på grund av nyklippta klor hos Eva på Hundtrimmet. Hustrun är smart: "Vill du ha kaffe (Zoégas), innan vi städar. Vad gör man! Jo tack. Vi städade och var nöjda. Bosse har nu vant sig, vid att husse slirar omkring med en surrande tingest. Nosen kan tolerera tre decimeter surrande tingest. Hit men inte längre! Helena och Peter kom förbi på kaffe. Tack för programmet, applikationen, ni som inte förstår är det en app.!!! Även Åsa och Anders kom förbi. Åsa för att hjälpa en darrhänt att applicera en skyddande hinna på mobil, som far lite illa!! Vi är även bjudna till Helena och Peter på julafton om vi vill. Det än ju trevligt att även träffa Hans och Harry P. God middag, fiskbullar! Det finns säkert dem som rynkar på näsan. Men så gott! Teve och en kort cykeltur.

Lördag 19 Dec: Bosse var trött, åt mat och sen kojade han igen. Men lite fjäsk från min sida gjorde susen. Vi for upp till Ingarvet och hittade nya stigar att gå. Fick ett IT jobb inbokad till måndag. Annars är det lugnt på den fronten. Birgitta donar med maten till kvällen då "barnen" med respektive kommer på middag. Det blir en del julmat. Kollade Helenius Hörna, en längre variant med 10 i topp program levererade av tv 4. Även denna lördag missade jag V75. Snart fryser väl vinstbongen inne!! En kort tur för att lufta mig och hjärnan.

Söndag 20 Dec: Nu är det brådis att komma upp. Först frukost och sedan Bosse volta. Vi åker upp till Korpholen för att kolla läget och fylla på talgbollar åt fåglarna. Det blev en snabbis. Sedan hem för att titta på skidor. Vi delade på resterna från gårdagens middag, med Åsa Anders Jan och Marie. Teve kväll och en sen volta med Bosse.

Måndag 21 Dec: Efter en god frukost beger vi oss alla tre upp mot Ingarvet för morgon volta. Kommunen snyggar till buskar och snår. Gallrar utmed promenadvägarna. På eftermiddagen har jag två IT jobb. Birgitta och Åsa försökte få biljetter till filmen En underbar jävla jul, men det är slutsålt. I morgon fick dem biljetter till filmen. Blåsten avtog mot kvällen. Nästan kav lugnt när jag körde kvällens cykelrunda. Skön var det.

Tisdag 22 Dec: Jag hittar inte min plånbok!! Birgitta har redan traskat över bron med Bosse för morgonkissen. Vi brukar göra, så innan vi åker till de olika ställen där Bosse får bestämma väg, jag man får lura honom lite så blir det vår väg ändå! Jag letade efter plånboken. Birgitta och Bosse träffade Kristina och Sören. Jag var tvungen att erkänna min penibla situation. Vi for ut till Gullnäsgården där jag i går haft ett IT jobb. Ingen plånbok. Vi var på ICA och handlade och vi var båda övers om, att plånboken nog låg på hatthyllan. Icke då, vi letade och i en av fickorna på rocken, jag har på mig fann jag plånboken. Så här i efterhand vet jag att jag tänkte att det var en ficka jag knappt viste fanns. Åsa och Birgitta var på bio, jag hann hem innan från ett IT jobb. Jag fick en ask med hembakade Strudlar av Anita H som extra belöning! Bosse och jag gick en lång promenad på Faluns gator, det gillade Bosse. Mycket att titta på! Så det tog tid innan vi var hemma igen. Några brandbilar ilade genom stan upp mot våran stadsdel. Månde det vara stearinljus som var boven? Teve på kvällen. Regnet upphörde innan jag tog cykelturen.

Onsdag 23 Dec: Upp tidigt denna morgon, en snabb kissvända med Bosse och sedan iväg hem till Åsa och Ander. Dem ska på semester och vi ska kör dem... till tåget. En längre volta runt lokstallar för Bosses morgonvolta. Vi skyndar hem och hopp i bingen, vi knoppar in alla tre. En längre tur på middagen. jag passar på att ta en lång cykeltur. Ekonomijobb och sedan litet julbord med ett par snapsar innan kvälls teve. Vi sappar mellan ettan och fyran. Jobbig kväll, bingolotto är inte min favorit. Vi har fått julkort från våra vänner. Själv är jag inget vidare bra på julkort.

Torsdag 24 Dec: Morgonritual, frukost och Bosses volta. Birgitta lagar en del mat som ska med till Jonspers. Vi är bjudna på julkalas. Peter hämtar oss och Bosse blir med. Dem har två tikar Greta och Lotta. Vi fick en trevlig kväll med god mat och många skratt. Hans och Harry var också med. Vi fick julklappar. Hans körde oss hem. Vi kollade på teve och somnade sent.

Fredag 25 Dec: Morgonvolta, om än sen gick upp vid Ingarvet. Bosse var duktig och sov längre än vanligt denna juldagsmorgon. Tyckte väl synd om Päronen... Hårda isande vindar i dag. Klass 2 varning i Jämtland bland annat. Dagen ägnades nog mest åt teve och mat. En och annan Bosse vända.

Lördag 26 Dec: Till Stennäset med Birgitta och Bosse. Kalla, iskalla vindar inte skönt. Så det fick bli en kort volta. Vi tankade på hemvägen då priset var "lågt", under 12 kr per liter. Efter frukosten var det dags att lösa Melodikrysset. Vi missade krysset förra veckan. Jag och Bosse gick en sväng på eftermiddagen och vi träffade Lotta och Skorpan vi kålgårdsbadet. Det sista av "julmaten" smaskade vi i oss. Sista köttbullen fick Bosse. Han var nöjd med Mamma Scans bullar. Även jag tycker dem var goda. På kvällen var det Filmtime. Brännvin i kikaren och Sällskapsresan 2 Snowroller.

Söndag 27 Dec: Denna morgon gick vi morgonvoltan före frukosten. Det är bra. På Samos gick vi alltid morgon volta före frukosten. Även före det att Bosse kom in i vårt liv. Vi bestämde oss för att fira nyår på Korpholen, om inget hinder inträffar. Så som snöstorm. Så jag ska be Lasse J sätta på ström. På eftermiddagen föll det ett tunt täcke av snö. Vitt och fint. Vi kollade teve. Ett bra program om hundar, Ett program om Magnus Härenstam. En cykeltur innan det är dags att knoppa in.

Måndag 28 Dec: Nu är det kyligt och solsken. En vända till Stennäset och sedan till Arken för att köpa godis åt Bosse. Han fick en bit hos Helena och Peter. Bosse var lyrisk kanske det beror på två konkurerande hundar. Det var många sorter att välja på, jag ringde Jonspers och bad om råd. I alla fall gillade Bosse godiset så det är ok. Glädjande besked från hustrun, vi kan åka upp till Korpholen redan på onsdag. Jag blir så glad! En längre cykeltur på eftermiddagen. Efter maten åker vi till Åsa och Anders lägenhet, jag går med Bosse medan Birgitta kollar läget. Spolar i avlopp och toan. En Lasse Åberg film på kvällen Den ofrivillige golfaren.

Tisdag 29 Dec: Kall morgon, voltan lite kortare än vanligt. Bosse pigg trots en del isbildning mellan trampdynor. Ica och matinköp klarades av. Ringt Lasse J om påslag av elen i fäboden. Tack Lasse. Tvättstugan i dag. Den skönaste natten är, när det är rena lakan i sängen. Planerar för morgondagens resa till Korpholen. Jobbat med redovisningen. Betalar en del fakturor som jag vill ha på innevarande år. Nu är det bara drygt en månad till jag avgår som kassör i SPF Seniorerna.

Onsdag 30 Dec: Jag körde morgonvoltan medan Birgitta fixade frukost och packade för färd till Korpholen. Vi vill komma upp innan det mörknar. Leksandsbröd fick vårt besök, en kartong brungräddat knäckebröd inhandlades. Tack vara Lasse J var det inte helt utkylt. Eldade brasa för att värma upp skorstensstocken. Hämtade under tiden två hinkar vatten. När skorstensstocken är varm är det inga problem att få fart på köksspisen. Vi har med ett pussel, det var länge sedan vi lade ett sådant. Pusslet var på 1000 bitar. Inte bra, svårt att få plats med så vi gav upp. Lasagne till middag smakade gott, det tycker Bosse också som fick "diska" folieformen. Vid kvälls voltan testade jag min cykellampa, som även går att använda som pannlampa. Vilken höjdare. Somnade nöjda och glada.

Torsdag 31 Dec: Bosse har ingen brådska utan snusade länge denna morgon. Bosse och jag gick stora å rundan. Inga djur i siktet. Sedan en god frukost. Hämtade ved och sedan var det skönt att luta ikull en stund. Mysigt att elda i köksspisen och den öppna spisen och det värmer gott. På kvällen tittade vi på teve och höll oss vakna till klockan 24, inte många av de senare nyårsaftnar det har hänt! Nu önskar vi Er alla ett riktigt gott nytt år.

Nu gäller dagboken Jan - Mars 2016.


 Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2015 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.