Ahlstrands Webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2016 

Jan - Mars.

Fredag 1 Jan: Gott Nytt år önskar vi alla som läser vår webbsida. Vi vaknar till en skön dag på Korpholen, varmt och skönt inomhus och vettigt väder utomhus. En långpromenad med Bosse tar Birgitta medan jag plockar i hop och förbereder frukosten... ja jag kokar kaffet. På eftermiddagen lämnar vi fäboden. Rältagården,s gårdsbutik var stängd så någon Pelles Pölsa fick vi inte tag på. Vi mellanlandade hos Ander och Åsa för att spola på toan. På kvällen teve.

Lördag 2 Jan: Morgonvolta med Bosse på Ingarvet. Jag besöker Clas i Sjön för att köpa toner och batterier. Birgitta gick på stan och shoppade, även ett par skor åt mig. Sena var det svettigt framför teven, skidor och hockey. Startat med bokslutsarbetet.

Söndag 3 Jan: Morgonvolta som vanligt. Jag motionerade cykeln, några timmar. Slutförde SPF Reseverksamhetens bokslut, nästan.

Måndag 4 Jan: Bosse var på hugget vid morgonens volta. Vi traskade runt i skogen bland grenar och stenar. Det var en soffdag i dag, kollade på några missade teve program. Ett IT Jobb på eftermiddagen. På kvällen ekonomiarbete.

Tisdag 5 Jan: I dag har jag ett IT jobb på eftermiddagen. Så morgonvoltan var stressfri. Bosse har en del problem med snön. Skidor på teve gick också att se i lugn och ro. IT jobbet var långt, fyra timmar. Med 2 GB uppkoppling tar det tid att hämta hem Windows 10. Men dem jag var hos, var ett trevligt par så tiden gick fort. En kort cykeltur, svinkallt ute.

Onsdag 6 Jan: Vanliga voltan med Bosse, avkortad och Bosse buren till bilen sista biten. Vad tung den lille vännen är. Det är problem med isbildning mellan klorna. En lugn dag. Jag kunde följa skidor på teve. Sen kom sms från Aegean Airlines. Dem strejkar, så vårt plan från Aten till Samos är cancelled. Det är en 24 timmars strejk av Luftfartsstyrelsens personal. Det var att ringa Aegean och boka om till morgon flyget på lördag. Okristlig tid 6.15. Bokade in oss på Peris hotell, det är inte så trevligt att sitta på flygplatsen i Aten i 19 timmar. Ringde även till Stavro. Även i dag kunde jag kolla skidor. På kvällen Ewa Rydbergs fars på teve.

Torsdag 7 Jan: Åsa hörde av sig nu på morgonen från Jamaika, Hon funderar hur mycket hon är skyldig för presenter till Stavro. Nu ska jag ut med Bosse i kylan. Det blev en kort tur, då tassarna inte kändes bra. Får kolla vad det finns för tasskydd. Ett akutfall så där gick någon timma. Ut till Sågmyra för att lämna Bosse till Marie och Janna S. Det är bra att Bosse trivs hos dem. Birgitta var till Hyttgatan för att spola i lägenheten. Nu är resväskan packad. Jag är packad, ska ju köra bil till Arlanda i natt!! Nu gäller det att försöka sova fast timman är tidig.

Fredag 8 Jan: Vi startade resan mot Arlanda 01.10. Bra gjort att vi kunde komma iväg som planerat. Snöar av och till. Jag kör lugnt runt 100 km då det yr snö vid möten. När vi kommer till Storvik höll resan till Samos på att ödeläggas. En tidningsbil kom från en mindre väg och skulle korsa riksvägen. Han kunde inte stanna, för hög fart och halt. Så han träffade vår bil, som tur var det bakre delen av bilen. Vi snurrade runt och for av vägen ner i en slänt. Bilen höll sig på hjulen men i fel färdriktning. Tack vare att jag försökte häva "sladden" så undvek vi att köra in i en stolpe. I och med att bilen var vänd mot färdriktningen lyckades jag köra bilen på skrå upp på vägen igen. Nära vatten enligt Birgitta som håller koll på naturen och vi har ju ingen Amfibiebil. Bärgare hade vi troligen inte fått tag i under rimlig tid, för att hinna till Arlanda. Birgitta känner av ett knä och i morgon får man kanske några blåmärken efter säkerhetsbältet. Vi hann i tid och flygresan gick bra. Nu är vi på Peris Hotel i Aten. Det är så trevligt bemötande man får här. Vi får tacka Sylvia B som en gång rekommenderade hotellet. Vi fick tipps om en del trevliga Tavernor vid havet och promenerade iväg. Efter några minuter kommer hotellägaren i sin bil och ger oss lift till havet. Vi hittar en Taverna och får in god mat. På hemvägen traskar vi in i en liten butik för att handla en flaska vin. Där blir vi kvar en stund för att berätta om våra år på Samos och om Sverige. Dem berättade om Fourni, där pappan driver en Taverna och rekommenderade ett besök.

    

Skador på bilen.     En god middag.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 9 Jan Samos: Vaknade klockan fyra för att köras till flygplatsen. Incheckning gick smidigt och ett stort plan förde oss till Samos. Stavro mötte upp med vår bil. Nu var även motorhuven ankommen av solen. Upp till Pagonda och Stavro bjöd på morgonkaffe. Han jobbar på kommunen nu och ska i väg på en tillfällig vägrenovering. Vi installerade oss i Nillas och Perrys hus. Lästa av elmätaren. Sedan for vi ner till Pythagorio för att handla. Solen skiner och det märks att Pagonda ligger lite i skuggan. Ingen av våra favoritställen för mat var öppna så vi for till Ireon. Även där var det ont om matställen. Karin P, tipsade om vilken restaurang som var öppen. Vi har varit där för många år sedan. Vi åt gott, bland annat en god Mesé, paprika och peperoni kokt i olja. Smaskens med en Fix öl. Vi handlade lite förnödenheter och sedan hem till Pagondas. På kvällen bjöd Stavro på mat och vi bjöd på Ouzo och vin. En trevlig kväll som vanligt. Tidigt i säng.

Söndag 10 Jan Samos: Vi ska med Stavro och Foti och skörda oliver. Tyvärr började det regna så det blev inställt, kanske i morgon! Stavro åker till Farmen och jag får äran att hålla eld i kaminen. Vi ska komma ner till eftermiddag på mat. En sväng ner till Ireon för att handla. Allt var stängt utom Karins butik. Köpte cigaretter till Julia. Vi gick sist biten ner till Farmen då det regnat hela dagen, lerigt och besvärlig är vägen. Förra veckan blåste det hårt, många träd blåst omkull. Även ner mot Farmen. Getterna var så kärvänliga, ja några av dem. Dem har killingar nu fem stycken hittills och några fler på gång. Vi fick en trevlig kväll med god mat. Julia var så fin, permanentat håret och lite smink, men kunde inte sitta still när jag ville fotografera.

               

Vår gamla Lada, Birgitta och jag med Getter, Stavro 22 år och Julia.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 11 Jan Samos: I dag ska vi åka till bilelektriker för att laga belysning. Det är en bromsljus lampa som är trasig. En kille fick kasta sig i en bil för att köpa eller hämta från ett lager. Han fixade det, när jag ville betala så var det nobben. Jag fick på inga villkor betala, så jag smög till reparations killen 5 euro. Lika var det när vi var på Ostria hos Viktoria. Vi handlade ost, bröd och hårspray bland annat. En Pita Gyro och en öl på huvudgatan. Vårt favoritställe Porto Belo var stängt, kanske för alltid, tidningar uppklistrade på fönster och dörr. Plockade apelsiner. På kvällen Meze hos Stavro. Testade utomhusbelysningen som Åsa, Anders och vi köpt till Stavro. Blir fint till sommarens garden party.

Tisdag 12 Jan Samos: Efter frukosten åker vi till Hora, för att få en motortvätt på vår Seat. Tyvärr var det ingen där som kunde med motortvätt och filterrengöring. Vi får hör med Stavro i kväll om Sotiris eller dem i Mitilini, som vanligt vis servar bilen, utför motortvätt. Vi åker in till Pythagorio för att titta på havet. Det blåser hårt och höga vågor slår över piren. Birgitta knallar bort mot Faros medan jag besöker Pythagoras staty, Anders J vet varför. Vi stannar och äter hos Stella. Massor av god mat bär hon in. Fisk och dolmades får vi med hem, doggs bagg. Varmt och skönt i solen. Några inköp och sedan hem till Pagondas. Fika smakar bra nu efter en dag i blåsigt Samos.

        

Birgitta och jag på Faros hos Stella.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 13 Jan Samos: I dag var det en lång sovmorgon. Skönt att inte behöva jäkta upp för en morgonvolta med Bosse. Vi saknar honom. Som tur är har vi Georgina, Stavros systers hund att kela med. Den är så glad och kommer oss till mötes. Först var vi ner till Ireon och bilförsäkringen kostade 115 Euro. Vi har i dag varit hos Terna och Kosta på lunch. Tiganitis för Ben, säger Terna. Synd nog orkade jag bara äta två stycken. Birgitta får laga Tiganitis i Sverige. Terna hare tappat 17 kilo och var väldigt dålig. Dem frågade efter Nicke. Vi fick med oss oliver. Ett besök på macken innan vi for hem till Pagondas. Vi fick vänta på ett begravningsfölje innan vi kund åka upp till huset. Vi träffade på Manolos och senare kom hans fru Maria och ringde på. Trevligt att vi fortfarande har vänner här. På kvällen åker vi med Stavro till fiskrestaurangen i Ireon. God mat men ack så mycket. Dogg Bag även denna gång.

Torsdag 14 Jan Samos: I natt har vi sovit gott, åtminstone jag. Efter frukosten ska jag hämta bilförsäkringen i Ireon, den har fungerat några dagar men alltid säkrast att ha försäkringsbeviset i bilen. En enda gång under mina år i Grekland, har jag blivit stoppad av polis. Det var en polisaspirant, som kollade körkort och visade det för handledaren, vi fick åka vidare. Med försäkringsbrev i bilen, känns det roligare att susa omkring i vår Seat, "blåa faran", enligt Åsa. Vi for utmed havet och en man fick lift med oss till Potokaki. Det blir en vända till Hora för att få motortvätt beslut av Stavro och Birgittas tjat blev det av. Snyggt blev det, till en kostnad av 5 euro! En vända in till Samos. Inköp av en liten portmonnä, livrem och en tjock fodrad luva. Sedan den sedvanliga Amstel och Pita Gyro på torget. Nu dyrare i Samos 11 euro mot 8 euro i Pythagorio. Vi knallade upp till postmästare Nikos och morsade. Mesé hos Stavro på  kvällen. Bland annat gula bönor i olja, så himla gott. Troy, troy uppmanade Stavro. 

Nytvättad motor!

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 15 Jan Samos: Sovit gott i natt med. Konstigt att man sover så länge trots att man inte gör något. I natt drömde jag att Bosse hoppade upp i sängen, jag längtar så efter vår kille. Nu blir det en volta in till Pythagorio. Besöka bankomaten och handla lite till i morgon. Kollade när fiskebåtar och färjan angör hamnen. I dag fick vi ett kärt SMS från Nilla och Perry, vars hus vi får bo i. Tack snälla. Vi ska gå en volta i Pagondas och bland annat kolla hur vårt gamla hus med olivlunden ser ut. Birgitta som har koll på vart f.d. hus med träd ville att vi plockar lagerblad för att ta med hem. Fy för den lede vad det är vildvuxet i olivlunden. Vi besökte även begravningsplatsen. Vi hittade Filjos grav men inte Maria Viljamos. Maria dog i oktober förra året. I förgår begravdes en ung kille, 21 år dog i en bilolycka. Kostigt att inte fler går åt, med den fart dem har.

                   

Vårt f.d. hus och olivlund. Filios gravsten, enligt Stavro en av Bens Girls

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 16 Jan Samos: Sista morgonen i Pagonda för denna gång. Babi, Georginas hund får sista biten av limpan. Han springer om kring med den i munnen, som om det vore en trofé. Vi, det vill säga Birgitta städar och packar. Vi lämnar en flaska med oliver till huset. Birgitta får väl berätta för Nilla om det behövs något vattenbyte eller så. Nu far vi ner till Pythagorio och sedan flyger vi till Aten där vi blir hämtade för att övernatta på Peris hotell. Flygresan hit till Aten gick bra lite turbulens och lite svajig landning, men med en bra kapen går allt väl. Kyligt på hotellet så vi får dra på klimatvärmaren efter vi har varit på en Taverna i närheten för att få lite mat i kistan. Jag hoppas att dem har Carbonara på menyn. Ingen Carbonara men en god köttfärsbiff, lite rött att skölja ner biffen med. Vi pratade med Åsa och Anders via skype. Nu blir det Svt Play innan jon blund kommer.

 

Söndag 17 Jan Samos: Vaknade i tid för att äta en god frukost på hotell Peris, innan transfer till flygplatsen. Flyget till Arlanda är försenat ett par timmar. Vi får anledningen av kaptenen när vi är ombord. Det plan som de skulle flyga med på morgonen var fruset. Så det tog nog tid att hitta ett plan, som inte var nerkylt!! Resan hem gick bra. Jobbig däremot på långtidsparkeringen. Bilen frusen... jag snö som tinat och sedan åter klätts med snö. Jobbigt att få den ren och dörrar frusna. Även airbagen kände av kylan och larmade om hjälp.. Besök Verkstad! I övrigt gick resan hem bra. Vi stannade vid olycksplatsen för att bekanta oss med platsen. Janne och Marie kom in med Bosse och drack kaffe med oss. Både jag, Birgitta och Bosse var glada att träffas. Startade med bokföring och sedan i säng.

Måndag 18 Jan: Morgonvolta med Bosse, kallt men Bosse var på G. Eftermiddagen ägnades åt styrelsemöta i SPF. Nu blir det några dagar av avstämning och förberedelser inför bokslut och årsmöte. Kontaktat Tidningstjänst i Gävle angående vår bils skador.

Med Birgittas hjälp ska jag försöka minnas 19 till 22 återkommer!!

Lördag 23 Jan: Dagarna går så fort och jag har haft fullt upp med bokslutsarbete. Så jag hoppar dessa dagar. Nu är jag inne i en lugnare period. Vi åkte upp till Stångtjärn för att njuta med Bosse. I går hämtade jag en laptop för att jobba med. I dag kunde jag lämna den tillbaka. På vägen hem stannade jag på torget och lyssnade på Berguven, som satt uppe på korset. Häftigt. Så bra att dem har återvänt till Falutrakten. Skidor på teven lockar alltid.

Söndag 24 Jan: Nu är det mer normala dagar. Morgonvolta med Bosse uppåt Ingarvet och Gruvan. Gruvan för att spana efter Berguven. Verifikations pärmar och annat material är överlämnade till revisorerna. Känns bra att det är mot slutet nu. Känner att det är jobbigare, trots att jag gillar ekonomjobbet. Nu får vi hoppas att valberedningen hittar en ny ekonomiansvarig. På efter middagen, efter det att vi kollat på skidor, var jag ner till SPF expeditionen och fick igång skrivaren. Skönt det har legat över mig. Teve på kvällen och en cykeltur innan sängdags.

Tisdag 26 Jan: Birgitta till gymnastik och Bosse och jag för morgonvolta. En jäktad sådan då jag måste ha bokslutet klart inför morgon dagens styrelsemöte. Jag har ju bäddat för detta besvärliga bokslut. Jag har delat upp bokföringen, för att särredovisa reseverksamheten. Sedan ska dessa sammanföras. Efter en del samtal med vår revisor Sören T fick jag klartecken att det är ok. Hann därmed laga en laptop.

Onsdag 27 Jan: Vaknade tidigt! Gårdagens intensiva jobb med bokslutet har tydligen inte lämnat mig. Därför var det skönt att lufsa omkring med Bosse utan akut tid att passa. Visserligen kommer Mats H hit för att få sin lagade laptop. Man kan undra varför det blir en del luckor i dagboken.... minnet har nog varit överbelastat. Efter den 10 februari ska jag "pensionera" mig, tror jag!

Söndag 31 Jan: Vill så gärna upprätthålla dagboken. Det är så mycket nu med bokslut och bekymmer om dem får tag i en ny ekonomi ansvarig i SPF. Jag lovar bättring. Morgon volta med Bosse i snöfall. Vinden har avtagit en del. Nu är bokslutet klart och året låst. Lämnat rapporter för tryckning med mera. Vi var och handlade grönsaker på Lidl. Bra grönsaker enligt hustrun. Kollat på skidor, SM i Piteå. På kvällen teve. Och en sista hand vid bokslutet. Bosse runt kvarteret för en kvällskiss.

Måndag 1 Feb: Kalo mina! Nu var det en ny månad, vi närmar oss en i mitt tycke en skönare årstid. I dag har jag lyckats få fart på en stationär. Det tog en del timmar, skam den som ger sig. Nu har vi landat, allt klart till årsmötet i SPF. Ute snöar det och Bosse får isbildning mellan klorna. Vet inte om jag nämnt att vi köpt hundskor! Jag fick lämna tillbaka skorna till Bosse. Han vägrar att visa sig ute med dem!!! Birgitta var med Åsa och Anders till Sågmyra för att gratulera Janne som fyller 50 år idag. Jag kände pressen att jobba, med ekonomi och datorer.

Tisdag 2 Feb: Vaknade tidigt för att lyssna färdigt på en Bee Gees Show i Las Vegas, via Youtube. Gymnastik dags för Birgitta, Bosse och jag går en morgonvolta. Levererade en fixad stationär dator. Nu kom det tråkiga telefonsamtalet... från motpartens försäkringsbolag. Dem vill lösa in bilen för tjugotusen kronor!! Kostnaderna för att reparera vår ligger på sextiofem tusen. Det känns inte bra att bli av med en bra bil och all den stund jag inte är vållande till skadorna.

Onsdag 3 Feb: Upp tidigt och en morgon volt i närområdet. Hämtade en laptop med problem. Kerstin H hämtar Birgitta för årsmöte med bankpensionärerna. Har hittat en SAAB i Borlänge som vi ska titta på i eftermiddag. Den var såld.

Fredag 5 Feb: Vi åkte till Borlänge för att kolla några bilfirmor. Vi får ett telefonsamtal när en Saab 07 kommer in. Jag handlar en skrivare till SPF Daladistriktet. Vår häst Bankers Garcon är nu på banan igen efter sju månaders vila för ett problem med en hov. Vi såg loppet på datorn och njöt av den spurt han gjorde och slutade trea, Bra jobbat av kusken Therese Boström!

Lördag 6 Feb: Det blir inte riktigt som jag tänkt mig med dagboken. Det är så häktiskt just nu så jag får inte tid och ork. Hoppas det blir lugnare efter årsmötet och lösning av bilhistorien. Kämpar på med en laptop, som inte lyder kommandon. Kopplade av med att titta på femmilen i Holmenkollen, samt att lösa Melodikryset. På väg till Kjell & Company, för att köpa internminnen, träffade jag Stina och Sören på promenad. Levererade en laptop på kvällen. Sylta var favorit i kväll. Nu förstår jag varför jag aldrig gillat Melodifestivalen! Vi tittade på "Mello", som det troligen heter nu! Ingen höjdare precis. En sen vända med en seg Bosse.

Söndag 7 Feb: Bosse lika seg i dag, han gick runt kvarteret i snigelfart. Efter en god frukost kollade vi på tre milen damer i Holmenkollen. Vilken uppvisning av Therese Johaug, suveränt löp. Vi gick volta med Bosse på Ingarvet, varenda gren och grässtrå examinerades. Lång tid för en kort promenad, det är ju han som ska njuta. Birgitta och Åsa var på inköpsvolta. Lastade av SPF Distriktets skrivare, jag installerar den i morgon efter styrelsemötet. På kvällen teve och den spännande filmen Tungt Vatten!

Måndag 8 Feb: Vi åkte upp till Ingarvet, då blev det fart på Bosse. Där är det Inte så många människor, som man ska inväntas, kanske någon han tror sig känna! Birgitta fixar en tårta till mitt sista styrelsemöte i SPF. Kollat med min IT kompis Ove om hjälp med en backup av mail i en trilskande dator. Vi tar en dust i morgon förmiddag. På mötet beslutades det om att anlita en redovisningsbyrå för att ersätta mig som ekonomiansvarig!!! Installerat en ny skrivare åt SPF Distriktet. En kort volta med Bosse innan läggdags, svårt att få Bosse intresserad, två skvättar och sedan vände han hemåt.

Tisdag 9 Feb: Vi kör Birgitta till Gymnastiken. En morgonvolta hann vi med för frukosten. Jag har träff med min IT kompis Ove. Han ska hjälpa mig med backup på Outlook filer. Birgitta är och tittar på en lägenhet. Där står vi först i kön. Men vi får tacka nej då vi inte har råd med tre månader med dubbel hyra. Jag har besökt båda hyresbolagen, men det går inte att rucka på tiden. I och för sig kunde Masmästaren tänka sig om dem fick tag i en ny omgående. Det innebär att vi måste säga upp lägenheten. Riskabelt om vi inte får någon ny under tiden. Då vår Saab ska "skrotas" av motpartens försäkringsbolag, ringer jag bilprovningen för att få tillbaka besiktningsavgiften. Den går bara att skicka per postavi.. där rök 50 kr i bankavgift. Nu känns livet rätt motigt för oss båda, stackars Bosse känner ju av det.

Onsdag 10 Feb: Morgonvoltan fixar Bosse och jag själva då Janne S och Birgitta ska handla inför Jannes kalas. jag förbereder mig inför årsmötet. Det gick bra revisorerna var nöjda och så även medlemmarna. Ekonomin godkändes och ansvarfrihet för styrelsen. Ett smärtfritt årsmöte. Den duktiga SPF kören underhöll oss. Kaffe och sedan hem. Nu får vi se hur länge det dröjer, innan en ny ekonomiansvarig dyker upp. Birgitta på vattengymnastik och sedan upp till svåger Harry P på födelsedags kaffe.

Torsdag 11 Feb: Med Birgitta till Vårdcentralen på regementsområdet. Bosse och lufsade runt under tiden. Sedan var det en vända till Lasarettet och hudavdelningen. Då jag inte hittade en ledig parkering satt jag kvar i bilen, med Sudoku som sällskap. I dag fick vi svar på en lägenhet på Britsarvsgården, trygghetsboende!! Nu är det bara att acceptera att man är åldring!!! Det blir trevligt i alla fall.  En sen volta med Bosse, innan sängen kallar.

Fredag 12 Feb: Bosse voltan  blir ner på staden. Vi ska skriva kontakt på nya lägenheten och säga upp vår nuvarande. Birgittas dag är spikad. Matlagning och Åsa och Anders sluter upp på eftermiddagen. Bosse och jag håller oss undan. Vi åker upp till Korpholen för att titta till Fäboden. Vi handlar även hårdbröd på Leksandsbröd. På kvällen teve. Åsa gör en fin sak för oss. Tack Åsa.

Lördag 13 Feb: Det har snöat i natt, så vitt och fint ute. Bosse gillar det och plöjer omkring i snön. Skidspelen från Falun kollade vi på. Brigitta och Jan S åkte upp till Pilbo stugan för att förbereda kvällens födelsedags fest för Janne. Jag var med en stund så länge jag kunde, Bosse fick ligga i bilen.

Söndag 14 Feb: Morgonvoltan gick vid Stennäset. Bosse var pigg i dag och traskade på. Vi tankade upp några liter bensin. Vi vet ännu inte när den omtalade Saaben dyker upp i Borlänge. Även i dag blev det en stund framför teven, Skidspelen.

ndag 15 Feb: Veckorna går nu fort, mot våren! Min kalender är tom den närmsta veckan, det är skönt. har i dag bokat tid med den som ska sköta ekonomin åt SPF tills dem får tag i en ekonomiansvarig. Vi lämnade Bosse hos Eva på Hundtrimmet. Hundfritt! Vi gick en lång skön promenad upp vid Ingarvet. Soligt, vindstilla, vad mer kan man begära. Vi fick en stilig kille med oss hem. Nästa tur går mot Regementet och Lasarettet. Birgitta ska röntga lungorna, Bosse och jag traskar runt och kollar bilar och folk som slirar omkring. Ett datorjobb sedan är kvällen fri.

Tisdag 16 Feb: Vi skjutsar Birgitta till gymnastiken. En volta i solen. Det är lite kallare i dag. Mat inköp i dag, pensionärs rabblat på ICA. På eftermiddagen gick vi ännu en skön långpromenad uppe vid Gruvan. Solen värmde och det var kav lugnt. En grönsakssoppa satt fint till middag. På kvällen cyklade jag en motionsrunda.

Onsdag 17 Feb: En lång volta uppe vid Gruvan även denna morgon. Lite mer blåst i dag. Birgitta och Kristina L gjorde Faluns affärer! På eftermiddagen körde vi upp skräp till återvinningen. Samtidigt besökte vi Bilcenter. Vi har sett att dem har en Sabb till bra pris. Men en buckla på dörren fick oss att avstå. Dem visade oss en del bilar. Utanför på gården, fanns en Saab 9-5 Liner Sportcombi 2007. Den köpte vi, så nu är bilproblemet löst. Det blir vatten och bröd! Birgitta hann inte med Vattengymnastiken på grund av bilköp.

Torsdag 18 Feb: Hämtat nya bilen. har beställt dragkrok till bilen. Körde båda bilarna, växelvis. Bosse var snäll och godtog att jag parkerade lite varstans. Birgitta kom efter stavgången och körde gamla Saaben sista  biten hem. Resten av dagen var hon på Akupressur träff hos Berit T. Hon kom hem sent och vi pratade länge om bilarna. Jag lyckades få en tusenlapp mer för gamla Saaben, när jag pratade med skaderegleraren.

Fredag 19 Feb: Birgitta och Bosse gick dagens morgonvolta. Jag fick sovmorgon. Ganska så trött efter gårdagen. Birgitta upp till Berit T för att dricka kaffe med dem, Kerstin S från Järvsö var med på träffen. På kvällen åkte vi ut till Sågmyra för att lämna nya bilens sommardäck och hämta gamla bilens däck som ska följa bilen.

Lördag 20 Feb: Morgonvolta med Bosse, sedan tittade vi på skidor på teve. Vi träffade Lotta och hunden Skorpan. På kvällen tittade vi på Melodifestivalen, på grund av att After Dark skulle uppträda. Jag håller med Göran Greider på Dala Demokraten. Melodifestivalen är som Bolebompa, bara barn som tävlar.

Söndag 21 Feb: Morgon voltan runt Kålgården. Bra fart på Bosse idag. Skidor på teven. Sedan tömde jag gamla Saaben. Mycke kastas och en del finns i nya Saaben. Jag har problem med internet. Modemet är svart. Troligen strömförsörjningen som felar. ComHem skickar en ny elkabel. Som tur är kunde jag köra mobilen som Router så jag kunde betala en faktura åt SPF. Bra teve på kvällen, bland andra  en dokumentär om Ted Gärdestad. Sedan en kort cykelvända för motion.

ndag 22 Feb: Morgonvoltan uppe vid Ingarvet. Bosse var som en skenande damsugare. Många rådjursspår. Sylvia ringde på min telefon och ville prata med Birgitta. Märkligt, Birgitta gick just och tänkte på Sylvia. Dem kommer och bjuder på lunch. Lars-Erik har skjutit ett vildsvin. Dat var korv, vildsvinsgryta och annat gott dem bjöd på. Allt smakade så gott. Vi fick ett par trevliga timmar och jag fick kela med Ira, liksom Bosse härstammar hon från Leros. Jag var ner till SPF lokalen för att skriva ut inbetalningar till Swedbank. Då är inte skrivaren igång. Saknar drivrutiner. Det e-mail jag vidarebefordrade till SPF, som hinnehåller drivrutiner är raderad, så jag fick ge upp. På kvällen en motionsrunda.

Tisdag 23 Feb: Vaknade tidigt, Birgitta har gymnastik, med Bankbrudarna. Bosse och jag vankar runt i Britsarvet under tiden. Vi veckohandlar på ICA. Det saknas kylarvätska i nya bilen!! fel på bagageluckan, som ej går att låsa. Jag har kontaktat den nya kassören som ska efterträda mig. Vi träffas nästa vecka och på styrelsemötet 12 mars väljs han. Sedan väntar ändringar på Swedbank och andra firmor. GW Persson på teve. Sedan en längre motionsrunda innan sängen.

Onsdag 24 Feb: Vi gick alla tre på en lång skön volta uppe vid Gruvan med omnejd. Jag skjutsade hem Bosse och Birgitta. Sedan en cykeltur ner ICA Falugatan. Strömkabel till modemet har anlänt. Efter en god frukost testade jag strömkabeln och som jag redan påtalat för ComHem fungerade det inte. Nytt samtal i telefon kö till dem. Nu skickar dem ett nytt modem. Tur att jag kan sköta SPF bankaffärer med mobilen som router. Installerade en ny router och rensade en nyinköpt laptop trojaner och en hög med fulingar, åt en medlem. Hur kan det bli så!! En skön cykeltur under en nästan full måne, jag den har ju passerat fullmåne fasen!

Torsdag 25 Feb: Kerstin H kommer och hämtar Birgitta. Dem ska gå till Stångtjärn med Bankbrudarna! Jag och Bosse gör en egen volta på Ingarvet, två timmar blev det. Bankbrudarna har roligt, Birgitta kom inte hem från klockan var halv två. Då jag saknar Internet gick jag ner till SPF lokalen för att jobba med en laptop. Fullskiten med fulingar trots att jag lyckades få bort en del i går. Då vi ska få ett drag påmonterat på nya Saaben var jag tvungen att överge laptop till en annan dag. Killen på bilfirman fixade låset till bagageluckan. Det blev nog något fel när vi kollade bilen första gången. Ringt till Lasse J och ber honom slå på strömmen, då vi åker upp på lördag. Längtar så. En sen vända med Bosse och sedan hopp i bingen.

Fredag 26 Feb: Vi var till vår nya verkstad, som Jan-Erik E tipsat om. Dem har tagit hem ett lås till bagageluckan. Dem blev inte ledsna över att bilens bagagelucka fungerar, jag sparade ettusentvåhundar + arbetskostnader. Jag fick kaffe medans dem kollade backsensorn som inte fungerar. Det blir ett nytt besök den 11 mars då dem är tvungna att plocka bort "kofångaren" för att komma åt sensorerna, det låter dyrt! Jobbar vidare med ekonomi åt SPF. Nya modemet kom i dag, så nu är jag ute på Internet igen och kan fortsätta leta fulingar i en laptop. På kvällen åt vi sniglar, det var länge sedan.

Lördag 27 Feb: Nu är det full verksamhet, jag vallar Bosse och Birgitta packar för vi ska upp till Korpholen över helgen. Vi längtar så att komma upp och njuta av tystnaden och elda brasa. Inga problem att få fart på spisen och en skön brasa. Jag fick börja med att smälta snö så jag kunde hälla i vattenpumpen nere vid brunnen, pumpen var frusen. Några skvättar varmt vatten så var den i bruk. Nu har vi vatten i en dunk till nästa gång det behöver värmas vatten. Jag skottade upp gångar och en plats för bilen. Bosse joggade runt djur spåren på tunet. Tackdropp, det är vår!! Vi satt mot ladans vägg och njöt i solen. På kvällen kyckling och potatisgratäng.

Söndag 28 Feb: Även denna morgon ser ut att bli varm och skön, inte ett moln på himmelen. En promenad runt gärdena med Bosse. Sedan jobbade "Farbror Vår" med snöskyffel för att snabba på snösmältning. Vi satt mest hela dagen i solen med korsord och sudoku. På hemvägen var vi in till ÄggMärta. Hämtade en laptop för uppgradering. Kollade på Så ska det låta och löste sedan melodikrysset.

Måndag 29 Feb: Skottårsdag! Efter lunchen gick vi en volta uppe vid Ingarvet. För första gången, på många år, träffade vi Ola L. han var på väg att åka skidor. Han fyller år på skottdagen. Mycket jobb i dag. Dels med ekonomi och även dator problem. jag har Fakturerat annonsörer i SPF-Nytt. Fick i dag ordning på den mest infekterade dator jag haft att jobba med. Skickade tillbaka det trasiga modemet till ComHem. Trött!

Tisdag 1 Mars: Vi kör Birgitta till gymnastiken och fortsätter upp till Lugnet för morgonvoltan. Halvhyfsat väder. Veckans mat inköp blev på ICA Stormarknad vid Regementet. Jag har sedan möte med vår nya kassör. Vi går igenom i stort vad som gäller. Holger, som han heter, blir ett bra val på den posten. En snabb utryckning till Marianne W, jag uppgraderar hennes laptop. Skidor på teve, från Canada. En vända med Bosse innan sängen.

Onsdag 2 Mars: Vi går en morgonvolta alla tre. Sedan frukost. Jag fixar en laptop. Några bokningar i dag. Birgitta på vattengymnastik. Jag har nu sagt upp Tivo boxen. Vi tittar ju inte på teve så mycket. Bara på de kanaler som är fria. Skidor från Montreal kollade vi på. På kvällen kommer ett par grannar till oss med sina två hundar. Vi ska vara hundvakter på torsdag och fredag.

Torsdag 3 Mars: Uppe före tuppen i dag. Vi väntar hundfrämmande, Nemo och Kiwi ska var hos oss på dagarna. Medan Johanna och Daniel jobbar. Trots den tidiga timman gick allt bra. Vi gick en vända innan Birgitta premiär kör nya Saaben upp till Stavgången. Jag satt på hela ryggen med tre hundar som sällskap. Det har varit en skön dag utan stress vad gäller arbete. Någon timma ägnade jag åt en laptop. Ekonomijobb och en vända med Bosse innan sänggång.

Fredag 4 Mars: Även denna morgon och nästa vecka blir det att hoppa ur bingen tidigt. Vi har Nemo och Kiwi en vecka till, så att nästa generation kan bidraga med pension! Skojar bara. Viktigt för dem just nu på arbetsmarknaden. Eftersom Bosse är van vid sovmorgon så får det bli så. Tre hundar, hustrun och jag vilar oss  form. Sedan är det dags för morgonens volta runt Gruvan. Eftermiddagen ägnar jag åt IT jobb. På kvällen god mat som Birgitta fixade och sedan teve.

Lördag 5 Mars: Sovmorgon för oss i dag. Jag gick en volta med Bosse medan Birgitta lagade frukost. Vid lunchtid var det dags att åka ner på stan för att handla inför morgondagen. Hämtade även en laptop för åtgärd. Vi åt en hamburgare uppe vid Järlinden. Lite ekonomi jobb och sedan var det dags att köra damsugaren. Jag fick ett mysigt kort från Karin och Niko i Ireon. En god middag och Damfotboll, Skidor innan sängen kallar.

Söndag 6 Mars: Vaknade tidigt och gick en volta med Bosse. I dag är det fest hos Ahlstrands. Jag fyller 75 år. Vi har beställt mat från ICA uppe vid Regementet som vi hämtar vid lunchtid. Först kom Sigmundsson och fikade. Vid fyra tiden var det fullt hus. Det vill säga 10 totalt runt bordet. God mat och god stämning. Fina presenter. Tack alla som kom och förgyllde min dag. Även tack till alla Facebook vänner som gratulerade. Vi gratulerade även Kerstin H som också fyller på samma dag. Birgitta och jag satt länge och pratade på kvällen.

Måndag 7 Mars: Vaknade av att Johanna kom med sina hundar, Nemo och Kiwi. Dem for upp i sängen och vi myste en stund innan det var dags för mig att jobba med IT. Jag tog med mig Bosse, på jobben. Hela dagen gick åt till flera besök. Birgitta gick med Nemo och Kiwi. På kvällen när jag kom hem käkade vi av födelsedags maten. Ekonomijobb, nu blir jag kvar som ekonomi ansvarig till april månad. Då det tydligen ska till ett extra årsmöte i april, innan Holger F kan tillträda.

Tisdag 8 Mars: Tidig volta med Bosse. Johanna kommer med Nemo och Kiwi strax efter åtta. Vi slappar och njuter några timmar och sedan är det kiss och bajs volta. Det blir ett hiskligt skällande när alla tre ska försvara oss mot traktens "elaka hundar". Eftermiddagen ägnade jag åt datorer. Rester från kalaset blir vår middagsmat. På kvällen teve.

Onsdag 9 Mars: En snabbvända med Bosse innan hans nya kompisar kommer. Dem är ju rastade vilket innebär att vi kan mysa med hundarna. Vi är ju inte så morgonpigga längre. En tur upp till återvinningen med "dödstädade" grejor och sedan en volta med hundarna i skogen. Nemo och Bosse busade, dem kommer nu bra överens. Jag på datorjobb. På kvällen kör vi Birgitta till vattengymnastik. Under tiden traskar Bosse och jag runt på regementsområdet. Kvällens middag blev några av de goda korvar som jag fått av Åsa och Anders i present. Efter ekonomijobb vankades skidor. Tur att vi har Tivo boxen kvar ett tag till. Då kan vi se programmen. som redan sänts. Jobbar med en laptop, som nekar att ta emot Windows 10.

Torsdag 10 Mars: Samma procedur nu på morgonen, en vända med Bosse innan kompisarna kommer. Birgitta tar bilen upp för stavgång. Jag försöker jobba med datorer. Kiwi vill vara med och mecka. Det blir sedan en sväng in till sängen. Vi lunchtid åker vi upp mot regementet för hund volta. Parkerings automaten blåser mig på pengar, så även en tjej som kom efter mig. Birgitta är på lasarettet medan vi knallar runt och nosar på allt! På eftermiddagen blir det några IT besök. På kvällen ekonomijobb. Avstämning inför första Lars Lerin resan. Kvällsvolta och sedan kojen.

Fredag 11 Mars: Vi pratade med Bettan i Dala Floda, det känndes skönt att få prata med Bettan. Ekonomi och IT jobb innan det var dags att åka mot fäboden. Tack Lasse J för hjälp med elen. Svängde in till ÄggMärta och hämtade beställda ägg. En skön kväll med god mat och brasa. Vi avnjöt ett Grekvin som vi fått av Johanna och Daniel, matte och husse till två små killar, Nemo och Kiwi. Tack snälla för det. På kvällen skidtävling på Teve.

Lördag 12 Mars: Några få minusgrader på morgonen. Birgitta och Bosse gick lilla Årundan. Jag skottar snön som kommit sedan vi var här senast. Vi åker till Leksand och köper V75 andelar. Sedan till Insjön och Clas i Sjön och Leksands Bröd. Där träffade vi Christel och Göte Park och fick en pratstund. God mat och mysigt med eld i stugan. Teve på kvällen.

Söndag 13 Mars: Jag och Bosse går en del av Årundan, Bosse vill bestämma vägvalet i dag! Det får han. Mer snöskottning och njuta i solstolar vid ladans vägg. Varm och skön sol nu på tunet. Laddade automaterna med talgbollar i går och i dag är det kö till matborden. En påfågel fjäril har vaknat och sitter vid fönstret och vill ut! På kvällen drar vi tillbaka till Falun. Besöker Linnell. Jobbar men laptop och slutför fredagens ekonomiredovisning. Sent i säng.

Måndag 14 Mars: Vid åtta tiden kommer Johanna med Nemo och Kiwi. Vi är hundvakt i dag och på fredag. Hundarna trivs här, det är full fart på bus och lek direkt. Till och med gamle Bosse viftar på svansen. Bosse och jag var hos Eva på Hundtrimmet för att få klorna klippta. Hämtade ut V75 vinsten åt Bankbrudarna.

Söndag 20 Mars: Jag har åkt på en ordentlig förkylning. Där av ingen ork eller lust att skriva i dagboken. Hoppas att det blir bra med förkylningen snarast. Det är inte Vinterkräk sjukan, det är ju vår!!!! Vi har fått parkeringsplats i Britsarvsgården, det värmer!!!

Måndag 21 Mars: Jag piggnar i och Birgitta piggnar ur!! Birgittas tur att må pyton. Jag har nu fullt upp med försenad IT hjälp.

Tisdag 22 Mars: Vaknade tidigt då Bosse ville ut. Han var inte pigg på att gå ut i går kväll. Nu var det mycket med ekonomin. Felaktiga BG inbetalningar med mera. Sådant sinkar. Elisabeth O får sin laptop i dag. Den går väl ett tag till. Jag handlade en del på ICA då Birgitta inte mår så bra i sin förkylning. Jag bjöd på blodpudding och bacon till middag. Lite teve innan kvälls voltan.

Onsdag 23 Mars: Bosse och jag besökte ÅVC med böcker och annat som ska kastas. Måste passa en leverans av nya skrivaren, som utbyta mot den felaktiga som jag köpt till SPF Distriktet. Den gick in i bagaget på nya Saaben, så det var inga problem att köra ner det till Trotzgatan. När jag handlade skrivaren i Borlänge fick jag plocka ur den ur kartongen för att få in den i gamla bilens bagage. Saab Combi är nog inte så dumt. Efter lunch är det IT jobb. Lena M har testat och gjort allt riktig, men leverantören skyller på hennes utrustning, laptop kablar m.m. Efter 40 minuter i telefonkö, kommer jag fram och dem konstaterar att det är fel från dem eller Stadsnätet. Handlade havskräftor som vi ska äta i morgon. Ekonomijobb, nästan inte en dag utan utredning. En sen volta med Bosse och sedan i säng.

Torsdag 24 Mars: Morgonvolta runt kvarteren, hemmavid. Bilen upp till bilverkstaden för att få nya sensorer till backningshjälpen inmonterade, nästan sju tusen i kostnad. Bilen börjar att bli dyr! Vi packade sedan för att åka upp till Korpholen. Inte mycket snö kvar. Eldade och körde gasolkaminen en stund, varmt och skönt. Bosse njuter ute, på det nu nästan snöfria tunet. Laddade talgbollar, vips var det full fart runt "matborden". Havskräftorna smakade bra och vi njöt av tystnaden, vi är ännu ensamma i Fäboden. Några är på väg hit kan vi se på lampor som lyser. Inte dumt att kunna dra på strömmen via telefon.

Fredag 25 Mars: Vi har sovit gott och ovaggade i natt. Nu märks det att vi är på Fäboden, Bosse vaknar tidigt och vill ut. Birgitta tar morgonvoltan och dem träffar på en räv som kommer emot dem. Sedan blir räven observant och vikar av. Sångsvanar cirkulera runt i luften och jag hör även en trana trumpeta på Sjöbotten.

Lördag 26 Mars: Bosse och Birgitta gick långa å rundan. Halt och mycke is. Efter en god frukost löste vi Melodikrysset. Åsa och Anders som firar påskhelgen i Tällberg kom förbi och fikade. Så även Lassa J. Vid eftermiddagens volta med Bosse så reste tre tranor och försvann ner mot ån på Sjöbotten. Även en massa Tofsvipor cirklade runt och landade på Sjöbotten. Grönfiken satt på stenen utanför huset. God mat på kvällen och sedan teve. Går inte så bra, mycket störningar. En kvällsvolta med Bosse.

Söndag 27 Mars: I dag fyller hustrun 74 år. Bosse lockar ut Birgitta på morgonvolta. Jag är pigg och eldar i vedspisen och kokar kaffe. Vi fick fint besök av Margareta Hård, vi fikade och njöt av solskenet. Synda med de hårda vindarna. Margareta och Krister kollar fäboden. Gratulerar Krister till pension. Nu blir det säkert längre boende på Fäboden! Vi för till Falun då Birgitta vill vara hemma i morgon. Svåger Harry P kommer och fikar. Åsa och Anders kom på kvällen med blommor och fikade. Nya kassören Holger F mejlar och har nu lämpligt redovisningssystem. Så nu är det snart slutjobbat för min del.

Måndag 28 Mars: En skön morgon, ganska behagligt väder vid morgonvoltan med Bosse hund. Birgitta kör tvättmaskinen och mina jeans fick åka med. Vid tvåtiden åker jag och hämtar svåger Harry P för att äta smörgåstårta, några glas rött, för att fira Birgitta. Det blev en nostalgitripp för dem. Om skola och diverse människor dem känner. På kvällen tittade jag en stund på matchen Modo och Leksand. Jag tröttnade efter två perioder så Birgitta fick kolla ett av sina favorit program. Betalade några fakturor innan det var hopp i bingen med en GW Persson bok "Den sanna historien om Pinocchios näsa".

Tisdag 29 Mars: Morgonvoltan uppe vid Ingarvet. Vi var förbi Åsa på hennes jobb. Åsa var upptagen att köra truck, lasta eller lossa en bil. Jobbat hårt med de två sita laptop som jag har hemma. Försöker bli fri tidigt så att jag kan dra upp till fäboden, torsdag kväll eller senast fredag. Birgitta bjöd på en toppengod fisksoppa. Fotboll på kvällen. Vi har sagt upp olycksförsäkringen i SPF och jag har dragit i gång en router som vi har över sommaren så vi har kontakt även i fäboden.

Onsdag 30 Mars: En morgonvolta runt i närområdet, då det är en del som ska fixas innan jag och Bosse kan åka upp till fäboden. Först ska jag träffa Holger F för att prata ekonomi och se till att det går att kopiera över bokföringen. Det gick bra. Sedan ett kort möte med Marianne H som sköter distriktet. Hon vill ha hjälp med nya printern. Väntar på PostNord som ska hämta distriktets skrivare som jag fått utbytte mot en ny. Efter några telefon ringningar, av arten IT  kan jag packa ihop för att via Elgiganten köpa en kombinerad frys och kyl till fäboden. De gamla är ju inte de bästa energi besvarande element. Kollar med Birgitta vilka fakturor som måste likvidras!!

Torsdag 31 Mars: Vaknade pigg och utvilad. Jag sover så skönt i fäboden, tyst och lugnt, inga bildörrar som slår med mera. Bosse och jag gick en runda på Sjöbotten. Vi såg inga tranor. Ett nytt falskt e-mail dyker upp, Svenska domstolar, rubricerat som om du är anklagad. Vid eftermiddagens volta var tranor både synliga och hörbara. Var till ÄggMärta för att hämta gårdagens beställning av ägg. Det blev ägg och korv till middag. Kämpat med en laptop, två försök att få uppgradera till Windows 10. Båda försöken misslyckades. Ett HP program måsta tas bort men hittar det inte.

Till Dagboken April- Juni.


 Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2016 -2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.