Ahlstrands Webbsida.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2016 

April - Juni.

Fredag 1 April: Kalo mina, nu är det vårmånaden! Jag vaknar till en skön dag på Korpholen, klarblå himmel några minusgrader vis sjutiden. Bosse och jag går långa å rundan. Fortfarande besvärligt vi bäcken, snö i massor och isigt. Inget Aprilskämt. Vi så tre rådjur, jag egentligen bara jag såg dem. Bosse reagerade inte då vinden låg på mot djuren. Plockade bort några vägpinnar på hemvägen, det blir säkert inte några mängder snö, om så är klarar nog Torbjörn det ändå. Kollade vitlöken som vi planterade i höstas, dem har växt cirka 4 cm ovan jord. Fick besök av Nygårds Olle med barnbarn. Hon hade fina målade naglar, jag fick lära mig att det var blåvitt, Leksand så klart. Jag frågade om hon inte höll på Djurgården, som jag gör. Av blicken jag fick var glasklar. Jag får passa på att gratulera till segern mot Modo och avancemang till elitserien eller vad det nu heter.

Lördag 2 April: Plockat lite skräp och njuter av dagen. Några IT samtal. Fikade hos Lasse J i hans fina renoverade rum. Vi pratade skogsjobb. Kanske jag i morgon fritids hugger hos honom. Några sköna vänder med Bosse. Tror att jag såg Tornfalken spana efter mat över Sjöbotten. Snabba vingslag så någon ormvråk var det inte. Pratade med Birgitta och sedan kollade jag på teve.

Söndag 3 April: Långsam volta runt Sjöbotten. Både Bosse och jag spanade efter djur! Mest Bosse, han ser och hör bättre än jag. Det kan bli en skön dag solen tittar fram mellan molnen. Ett par kopp kaffe och en hårdbrödsmacka med ägg och kaviar, sitter fint efter morgon voltan. Plockar och städar både ute och inne. Vid middagstid packar jag ihop och rullar mot Falun. Bosse stretar emot, han trivs verkligen på landet. Birgitta bjuder på god mat och vi avslutar kvällen med teve.

Måndag 4 April: Vaknar tidigt och en kort sväng med Bosse. Nu på morgonen ska vi till Hundtrimmet och Eva för att få Bosses klor klippta. Jag ägnade större delen av dagen till IT. På kvällen ekonomi, har legat efter med den i veckan.

Tisdag 5 April: Bosse och jag skjutsade Birgitta till gymnastiken. Vi for sedan vidare ut till Janne S i Sågmyra för att få hjälp med byte till sommar däck. Tack Janne! Jag hjälper dig med veden. Sedan var jag upp till Timmervägen för att kontakta en firma som rengör bilar ut och invändigt. Inte hittade jag dem. I dag fick Bosse följa med mig på IT jobb. Birgitta käkar lunch med Bankpensionärer och besöker sedan Idrotts museet. Vid kvälls voltan träffade vi på Nemo och Kiwi, dem kommer till oss i morgon, då både husse och matte är upptagna.

Onsdag 6 April: "Regnet det bara öser ner". Bosse kurar ihop sig och lämnar en skvätt på närmsta buske. Sedan full fart upp. Kompis hundarna Nemo och Kiwi kommer. Jag som tänkt mig ryggläge med Kiwi och Nemo. Jag måste ägna mig åt några datorer. En vända till ÅVC med brännbart och sedan en långpromenad med hundarna. Dem gilla skogen, även om riset kan vara svår framkomligt ibland. Birgitta har vatten gymnastik och under tiden går Bosse och jag volta uppe vid Regementet. Jobbat med några datorer och sedan hopp i bingen.

Torsdag 7 April: Upp tidigt för att åka till Mora på distrikts stämma i SPF. Jag har Bosse och Bosse med i bilen. Vår Bosse får följa Birgitta och Kerstin H på promenad till Stångtjärn. På kvällen ekonomi och IT.

Fredag 8 April: I dag har jag börjat packa inför flytten. En sväng till IKEA i Borlänge för inköp av diskställ. Vi slipper diskmaskin på nya stället. Jobbat med en laptop. Kollar på teve innan det är sängdags.

Lördag 9 April: En volta med Bosse, träffade Anders Ö och fick en pratstund. Efter frukosten löser vi sedan Melodikrysset. Tro det eller ej, jag har städat vidare i "dator rummet". har även plockat i hop papper som jag tror Holger F, min efterträdare som kassör i SPF kan ha nytta av eller kassera. Vi åkte till Stennäset för volta med Bosse. Några inköp på ICA på hemvägen. Nu ska vi fira Anders 50 år, hämtade en jättetårta. Vi fick några trevliga timmar hemma hos Åsa och Anders. Marie, Janne, Lisbett och Björn var också med. Tack för Ozon, den värmde och gav mig sköna vibbar. jag och Bosse promenerade hem och Birgitta kom senare med bilen. Vi tittade på några missade teve program. En sen vända med Bosse och sopor. Då träffade vi Nemo, Kiwi, medhängande matte och husse.

Söndag 10 April: Vid dagens morgonvolta träffade jag på två sura gubbar med vidhängande hundar. "Dom hör kanske dåligt" säger Birgitta, när människor inte besvarar ett godmorgon eller hej hej! Men jag ser väl så tyken ut! Jag cyklade ner till SPF lokalen och installerade en skrivare och körde lite städning i de tre datorer som finns. Läste även ned Team Viewer. På eftermiddagen packade vi ryggsäcken med kaffe och bullar. Färden gick upp till stångtjärn. Det var endast skönt i solen. Vi träffade även på Kristina och Sören. På kvällen teve och en snabb vända med Bosse.

Måndag 11 April: Morgonvolta med Bosse och Birgitta. Turen gick till Ingarvet och vi passade på att lämna ryggsäck, väska och dukar m.m. hos PMU. Dem var glada och vi med. Vi hälsade på Maj-Lis och Stig B, våra grannar i Slätta. Fika med bullar och lite snack om gamla tider. SPF har styrelsemöte och jag sluter upp vid tretiden. Vi ska trava till banken. Men det blev inget av det. Vi måste vänta på extra årsmötet innan Holger kan avlösa mig på ekonomisidan. Jag får jobba vidare till torsdag. På eftermiddagen var jag till Anders J för att få hjälp med att byta till sommardäck på cykeln. Anders hjälpte mig även med att byta bromsar. På kvällen tog jag en tur, så skönt och lättcyklat, det var svårt att sluta. Tack Anders än en gång, du är en klippa.

Tisdag 12 April: Bosse och jag gick utmed Varpan, efter att vi släppt av Birgitta vid Brittsarvsgården. Gymnastik time. När Birgitta är klar så handlade vi mat på ICA Brittsarvet. Dem har slutat med Åsens två liters mjölk, nu i mindre förpackning. När jag beklagade detta fick jag frågan om dem ska ta hem. Jag beställde till nästa tisdag. Vi visade vår lägenhet i dag, för ett medelålders par som ska flytta från villa till hyreslägenhet. Sorterade band pappren och tuggat en hel del. På kvällen teve och en snabb vända med Bosse.

Onsdag 13 April: Morgonvolta med Bosse, Vi lämnade en del porslin till PMU, även ÅVC fick besök. Jag plockar i hop allt som rör ekonomijobbet på SPF. Extra årsmöte där Holger F väljs in i styrelsen. Några IT jobb på eftermiddagen.

Torsdag 14 April: I dag går morgonvoltan hemma vid. Kerstin H kommer, hon och Birgitta ska promenera med banktanterna till Stångtjärn. Bosse kände direkt vi kom hem att Kerstin var eller varit i lägenheten. Bosse har tur Kerstin är kvar. Det var full rulle på hunden, han är så förtjust i Kerstin. Jag avslutar ekonomin i dag. Stämmer av konton, betalar fakturor och fixar backup på redovisningen. Vi träffas på Swedbank, Ordförande, vise ordförande och Holger den nya kassören. En sista träff på lokalen med Holger, för att läsa ner backup av redovisningen i hans laptop. Teve på kvällen.

Fredag 15 April: Bosse och jag travade ner till SPF för att lämna en konteringsstämpel åt Huga F. Under tiden packade Birgitta för resa till Korpholen. Där vankades det ett skitjobb, ett riktigt skitjobb..... vi tömde dasset! Nu är jag glad att vi kör med grekstil, papper i en behållare vid sidan om. Birgitta rensade i en rabatt och jag for till Leksandsbröd för att köpa Brungräddat hårdbröd. På kvällen teve.

Lördag 16 April: Vi sover så bra här, lugnt och tyst. Birgitta och Bosse gick långa å vändan. Jag förbereder frukosten. Vi löser Melodikrysset. I dag är det duggregn av och till, eldar i spisen och njuter. Mycket fåglar som sjunger. I dag så vi Gulsparv, Rödhake, Bofink, Taltrast och Nötskrika på tunet. Storspov och Tornfalk på Sjöbotten. Full fart på fåglarna är det. På kvällen teve.

Söndag 17 April: Sov länge i dag, tack Bosse för det. Birgitta såg Sädesärlan på tunet. Min tur att gå långa å rundan. Över en timma tar det, då Bosse ska undersöka, nosa och sitta och njuta av utsikten. En god, men kall frukost, filmjölk idag. Det ser ut att ljusna lite på himmelen. Körde ner en del rutten ved till eldplatsen. Munskydd var ett måste. Vi kollade rabatterna och friserade Clematis. Vi packar ihop och drar mot Falun, ömsom regn även där. Kyckling till middag och sedan teve.

Måndag 18 April: Morgonvoltan gick upp vid Stångtjärn, nu går det att gå torrskodd runt tjärnen. Bosse njuter. PMU fick besök, glas och en del prydnadssaker lämnade vi in. Även upp till ÅVC med böcker, gamla pärmar och annat kastbart. Några bokade IT jobb, blev ett de andra löste sig. Det känns bra nu att vara friherre.

Tisdag 19 April: Efter frukost kör vi Birgitta till gymnastik. Bosse och jag strövar runt i buskarna upp vid Ingarvet. Bosse drar ivrigt, sedan ivrigare och det drog iväg en hare. Bosse ville efter, tur att han alltid är kopplad. Jag var en vända till ÅVC med mer skräp. Träffar Birgitta vid ICA för att handla. När Birgitta kommer hem, efter FK brudarna varit på studiebesök i deras gamla arbetsplats, gamla FK lokalen vid Stigaregatan, så åker jag upp till Järlinden för IT. Kollade hockey och sedan var det läge för att hoppa i bingen.

Onsdag 20 April: Bosses morgonvolta har av praktiska skäl förlagts till Ingarvet. Vi har saker som ska till PMU och sedan till ÅVC. Det är nu mycket plockande och planerande inför flytten. Vi hoppas att få tillgång till lägenheten nästa vecka, då kan vi bli av med en del lådor. En sak som vi hoppas på är att få över sängarna så fort som möjligt. Jag har kollat källarförrådet, det ser inte så fullpackat ut. Bengt är ju duktig på att ställa allt innanför dörren!! I alla fall säger Birgitta så. Bosse och jag gick en skön volta uppe vid regementet medan Birgitta vatten gymnastiserade. Jag lagade pölsa till middagen. Kollade på småkockarna på fyran. Duktiga kids.

Torsdag 21 April: Morgonvolta i närområdet. Jag såg Ringduvor vid kyrkan. Kerstin H kom för att hämta Birgitta. Det är dags för promenad upp till Stångtjärn. Bosse blir så glad när han hörde namnet Kerstin. Nu är det vår även på Slaggatan, dem sopade i dag. Jobbar med en laptop som saknar giltig inloggning. Även använt Team Wiewer för att hjälpa en SPF medlem. Sedan bänkade jag mig framför teven. Det är ishockey slutspel och landskamp mot Sovjet. En Wallander, bröderna avslutade dagen.

Fredag 22 April: Det blev en första snabbrunda med Bosse, sedan frukost. Vi är på väg upp till Korpholen. På vägen mellan Sågmyra och Leksand möttes vi av snöblandat regn. Bättre väder blev det i Leksand. Kalla vindar och blåsigt. Så pass kraftiga en del, så stolpen nere vid brunnen blåste i kull. Vi pysslade om växter och jag klöv den sista veden. Krister W kom förbi och vi fick en trevlig stund. Margareta var också på väg till fäboden. God mat och sedan teve.

Kraftig vind orsaken.

  © foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 23 April: Bosse väckte Birgitta för morgonvoltan. Bosse testade mig först, men jag sov som en stock, varför Birgitta ryckte in. Efter frukost löste vi  Melodikrysset.  Jag pysslade med ved. Lars Olov W kom för att se skadorna efter bruns stolpen som blåst omkull. Han har även känningar inom skogsägare, för en ny stolpe. När Bosse och jag gick långa å rundan stötte vi på tre rådjur. Gissa om Bosse ville vara med. Domherren satt i ett träd och lockade på en hona. På kvällen teve som vanligt.

Söndag 24 April: Denna morgon gjorde vi alla tre sällskap runt Sjöbotten. Vi såg tre Tornfalkar. Ett par och hanen till en häckande hona. Bosse såg naturligtvis rådjur och ville till dem. Efter en god frukost packade vi ihop för att åka hem till Falun. Det snöade ymnigt på tunet och vi råkade på tre snörika områden under hemfärden. Jag kollade hockey matchen mellan Skellefteå och Frölunda. Sedan åkte vi upp till svågern Harry P med ett par rullar tackpapp. Hans P ska ha det med till Norrland. Vi fikade och fick en trevlig stund. Hem lagom till Mästarnas Mästare. Bosse och jag gick en kvälls runda och sedan hoppade jag på cykeln för lite motion.

Snöfall över tunet.

Måndag 25 April: Tidig morgonvolta blir det i dag. Mycket på gång. Vi ska besöka Kopparstaden för att kolla med nycklar till nya lägenheten och boka tid med "Bovärden". Det sprack, inflyttning 2 maj! Besökte Swedbank för att laga min bankdosa så att jag kan för nya mitt bankide. Köpte även en toner och batteri på Clas i Sjön. Släppte av Birgitta på Slaggatan, hon ska till Lust och Fägring!!! Gjorde en del adressändringar. När jag ändrade ComHem fick jag klart för mig att mina uppkopplingar var inte användbara på Tegelvägen. Där är det fiber. Nu fick jag välja mellan 10 eller 100 Mbit/s. Då vi har 50 nu så fick det bli 100. Lämnade en laptop och undervisade, Bosse var med. God middag och sedan slappa i soffan med teven. En motionsrunda innan läggdags.

Tisdag 26 April: Klockan på väckning. Väckte Bosse, ja ok då han var vaken, han ska följa med mig till Falu Bil & Maskin på Ingarvet. Klockan sju ska jag lämna Saaben på service. Vi promenerar sedan hem via lite olika parker och andra doftrika platser, femtio fem minuter tog det. Frukost smakar bra efter den promenaden. Birgitta promenerar till gymnastiken och jag städar bland mina högar. Hittade en mapp med en massa bilder. Bland annat från det jag gick Högvakt på Stockholm slott 1999, som furir i Hemvärnet. Bilen fick jag hämta vid ettiden. Ny tid den 9 maj för byte av en av back sensorerna, trots att dem är nya. Några samtal ang. medlemsavgifter. Nu är expeditionen underrättade om att jag slutat som ekonomiansvarig, då dem hänvisar till mig. Nu har jag landat som "friherre" efter den sedvanliga tisdagshandeln på ICA så lagade jag middagen. Det har inte hänt så ofta sedan vi flyttade hem från Grekland. Efter lite teve tittande var det sängdags.

Onsdag 27 April: Efter frukosten kör jag Birgitta, upp till Sigmundsson på Berget. Dem ska fixa en varp till vävstolen, eller vad det nu kallas. Jag har ett par IT jobb på förmiddagen, bland annat träffade jag Morris en skön hund. Hämtar sedan Birgitta och vi köper hundmat. På eftermiddagen går Birgitta på vatten gymnastik medan Bosse och jag travar runt i skogen. Jag bjuder på korv pytt till middagen. Lite teve och en runda på cykel innan det är dags att sova.

Torsdag 28 April: Väckarklocka! Konstigt att man är så trött när den ringer. Birgitta ska på stavgång, Bosse och jag kör henne. Vi åker sedan till ÅVC med mer grejor. Nu är jag väldigt imponerad över mig själv! I dag slänger jag fyra stycken minneskretsar, varav en sprillans ny. Ja, dem var bara på 1 GB men håll med att det var bra gjort! Efter en volta vid gruvan är det dags att hämta Åsa och Anders. Dem ska till Lissabon och jag får äran att köra dem till stationen. På hemvägen ringer Anders, jag hör inte så bra men får klart att det gäller att köra till Borlänge. Det visar sig att Åsa glömt mobil och plånbok. Tågbiljetten fins i mobilen. Vi kör hem och sedan full fart mot Borlänge. Anders finns redan på tåget. Det fungerade Åsa har tre minuter till godo. Birgitta är på Vårdcentralen för att ta prover. Jag har ett IT jobb. Jag bjuder på köttfärssås och spagetti. Sedan teve och en kort cykelsväng.

Fredag 29 April: Bosse ville ut redan halv sju! Det var bara att hoppa i kläderna, för en morgon volta. Frukost och sedan for vi alla tre upp till gruvan med Bosse. Tio minuter innan vi åkte sa jag, "Jag tar med kikaren". I bilen kom jag på, ingen kikare kom med. Det var svalt och blåsigt uppe vid gruvan. Nu får det bli bättre väder. Birgitta körde damsugaren. I övrigt en lugn dag. På kvällen det sedvanlig teve, cykel och sedan bums i säng.

Lördag 30 April: Morgonvoltan blir vid Stennäset, ganska skönt väder, i solen. Vi löser Melodikrysset. Vi är bjudna till Hökviken på fest och bastu. Det ska bli trevligt och skönt med ett bastubad. Gizmo blev så glad när Bosse kom. Dem leker bra tillsammans. Så även vi vuxna. Nicke och jag travade iväg till bastun. Så skönt att få skrubba av sig och njuta på bastulaven. När vi rena och pigga återvände hem bjöd Kerstin och Nicke på en god middag. Sedan blev det teve rummet med lite gott att dricka. Nicke och jag löste diverse världsproblem till varsin öl.

Söndag 1 Maj: Gizmo och Bosse väckte mig redan halv sju för morgonvolta. Dem var som yra höns på stallbacken! Vädret var behagligt om än svalt. Jag lade mig på sängen en stund när vi kom hem. En god frukost och planering inför morgondagen. Nicke kommer in och hjälper oss med lite flyttning till nya lägenheten. Vi packade bilen och for mot Falun. Vi stannade utmed vägen så att Bosse fick rasta. Väl hemma så plockade vi ned gardiner, för att tvättas innan flytten. Birgitta har tvättstuga tidigt morgon. 

Måndag 2 Maj: Klockan på väckning! Upp fort, Birgitta vill åt sängkläderna! Det ska vaskas nu på morgonen. Bosse ska sedan till Eva på Hundtrimmet för kloklippning och frisera pälsen. Vi packar bilen full med kartonger och åker till Britsarvsgården. Klockan 12 ska vi träffa Bovärden på vårt nya boende. Det ser väldigt bra ut. Fin lägenhet, bra parkeringsplats. Nicke kommer in till Falun och hjälper oss med sängar och de lådor som ska till köket. Vi träffar flera bekanta som också bor här. Vi får se om svågern Harry P också flyttar hit. Skruvar nya ben på sängarna och annat pyssel. Vi ska sova i nya lägenheten.

Tisdag 3 Maj: Vaknade utsövda i nya lägenheten. Tyst som i graven. Vilken skillnad på lyhörda Norra Mariegatan mot Tegelvägen. Morgonvolta i ntt revir för Bosse. Birgitta var på lunch med Bankpensionärerna, dem åt på Samuels dals golfrestaurang. Bra mat tyckte Birgitta. Resten av dagen körde vi kartonger. På kvällen firade vi med Räkfrossa.

Onsdag 4 Maj: Bosse väckte oss tidigt, han är ännu inte helt nöjd med livet. Blir nog bra när han slipper flänga runt mellan våra bostäder. Vi träffar många bekanta ansikten här. I dag kommer Nicke in, för att hjälpa till med det tunga matbordet. Gizmo och Bosse få då busa runt en stund. Jag kör lådor medan Birgitta är hos frissan. Jag pratade jag med supporten hos ComHem. Det fungerar inte med den hastighet jag betalar för. Jag får återkomma till dem när det lugnat sig med flytten.  På kvällen har Birgitta vatten gymnastik, Bosse och jag travar runt på regementsorådet under tiden. Så varm och skönt i dag. Nu ät teven här, så jag får somna till något program.

Torsdag 5 Maj: Morgonvolta med Bosse, Birgitta fixar frukosten. Kerstin H och Birgitta ska promenera med Bankpensionärerna. Jag åker och packar vidare. Kör ett last, men Bosse är så orolig. Det har han varit sedan vi började packa. Han undrar nog vad som är på gång. Tur att Kerstin H tar hand om honom några dagar. Ringt Tomas O, han kommer med Nicke på lördag och hjälper oss med flytten. Även Janne, Åsa och Anders. Birgitta och jag jobbade på till kvällen. Hungriga, endast morgonens frukost. Jag köpte Kebab så vi slapp laga mat. Jag har hämtat teven, vi kollade på en James Bond film. Somnade av och till som vanligt framför teven.

Fredag 6 Maj: Fortsatte med flyttbestyren. Vi är på jakt efter en matta till balkongen, inga lämpliga mått hittade vi. Vi får kolla på nätet. På kvällen åkte vi till Borlänge för att hämta hem Åsa och Anders.

Lördag 7 Maj: I dag går vårt flyttlast, med hjälp av Janne S, som lånat en lastbil, modell stor. Medhjälpare var Tomas och Nicke från Linghed, Åsa och Anders, samt jag och Birgitta. Vi sprang som myror med flyttgods. Det var klart på några timmar. Vi slutade med att vi bjöd på Pizzeria. Stort tack till er alla och Kerstin H som har hand om Bosse hund. Anders och Åsa stannar och hjälper oss, bland annat att installera teven. Birgitta och jag varvar ner med dvd filen "Hundra åringen", räkor och vitt vin.

Söndag 8 Maj: Fortsätter med att fixa med nya lägenheten, hämta hem mer från Mariegatan. Åker sedan ut till Hökviken för att hämta Bosse. Vi bjuds på kaffe och språkar om livet. Vid fyra tiden flyter Åsa och Anders upp, dem ska hjälpa oss med en del lättare flyttgods. Glass i pausen. Jag kapar till bänkskivan, så att den ska passa som skrivbord. På kvällen teve och kyckling klubba. Sent i säng.

Måndag 9 Maj: Klockan på väckning, jag ska lämna bilen på Falu Bil & Maskin. Bosse och jag promenerar hem i högsommar värme. Det tar tid att gå när Bosse är på "sniffar" humör. Men vi kom hem och fick en god frukost. Jag börjar röja, där jag ska ha datorer. Men inser snabbt att diverse hyllor först måste skruvas upp. Birgitta cyklar till gamla lägenheten för att tvätta kläder, jag promenerar dit med Bosse. Falu Bil & Maskin hör av sig via sms att bilen är klar för avhämtning. En tur till ÅVC, mycket skräp blir det. Lite saker flyttas till Tegelvägen. Birgitta, Åsa och Anders går på bio. "En man som heter Ove". På kvällen te och smörgås och sedan i säng, trötta är vi.

Tisdag 10 Maj: En snabb vända med Bosse före frukost. Bosse ska följa med mig på flyttbestyr i dag. Birgitta och Kerstin H ska på lunch med bank pensionärerna. Bosse och jag åker till Mariegatan och packar släpvagnen med bord, stolar som ska till PMU och min älskade teve fåtölj som ska till ÅVC. En runda i skogen med Bosse innan det är dags att tömma källarförrådet. Bra då med Hedlunds släpvagn. Sedan ut till Hökviken och tacka för lånet av släpvagnen. Vi behöver special plugg till en del hyllor, så vi åker upp till Åsa på Ingarvet.  Handlade mat på Ica och sedan slappade vi framför teven. Nu förstår jag varför jag inte sett så många Melodifestivaler, kollade i dag och somnade skönt i soffan.

Onsdag 11 Maj: Bosse gillar att bo på Britsarvsgärden. Han är gladare och sprallig, som jag senast upplevde i Grekland. Det känns bra för oss då Bosse var deppig under den inledande flytten. Morgonvolta runt i kvarteren, mycket nytt att nosa på. Efter frukosten bar det av till Mariagatan för att packa och hämta mer. Jag körde upp två skåp och ett litet skrivbord till PMU. Dem är så glada och tacksamma. Krisläge under dagen, jag tror mig ha tappat nyckeln till förrådet. Kontaktar Sigmundsson för att låna verktyg för att bryta upp hänglåset. Men i bilens säte fann jag nyckeln, så allt blev frid och fröjd. Vi kör Birgitta till Vattengymnastiken. Bosse och jag promenerar runt under tiden. Jag lagar middag, korv pytt! Kollar ishockey, trevlig match. En sista sväng med Bosse och han ilar snabbt i korridoren hem, som en kalv på vårbete. Sedan busar han med mig. Vilken skillnad på hund.

Torsdag 12 Maj: En kort morgonvolta och sedan frukost. Kerstin H hämtar Birgitta för promenad, i dag ska dem gå till Kårarvet och där fika. Jag plockar ihop den sista i förrådet på Mariegatan. Vid ettiden ringer promenad tjejerna och vill få skjuts hem. Vi handlar och far sedan upp till Korpholen. Fint väder är det. Skönt att koppla av från vårt flyttbestyr. Hasse L kommer förbi och vi pratar om städdagen på lördag. "Mello" på teven. Enligt hustrun så sov jag de första åtta bidragen, lyssnade på två och gick sedan ut med Bosse, korta å vändan. En Kornknarr flög över oss. Vi hann nästan hem innan regnet.

Fredag 13 Maj: Korta å rundan med Bosse även denna morgon. Det regnar så kanske vi får lov till att elda i morgon på städdagen? Vi håller fyr i spisen och kollar på dvd filmer. Vi tittade även på förra veckans Let´s Dance, dem är verkligen duktiga. Hasse L kom på besök. Nu har flera fäbod ägare dykt upp. Middags voltan följde Birgitta med. Vi lyssnade till Storspovens glada tillrop. En Trana kom sakta seglande över våra huvuden. När vi kom in i Korpholen träffade vi på en av Rätlindor,s ryttarinnor. Birgitta klappade hästen, bra gjort då hon har stor respekt för hästar. Jag fick kela länge med hästen, så sköna att smeka. När jag gjorde lumpen på Fältjägare Förbandet i Skövde, fick vi som ville rida på kvällarna. Jag nyttjade ridhuset ofta. Jag bjöd på Pelles Pölsa till middag. Birgitta som kände sig frusen övertog disken. Tittade på en revy från Växsjö på teven, så där! Sista kiss turen med Bosse, flög Kornknarren över oss igen. Dem har ju sina bestämda stråk.

Lördag 14 Maj: Klockan på ringning, städdag i Korpholen. Redan klockan åtta steg röken från rishögen på åkern. Jag hoppade över frukosten och  skyndade dit och fann Hasse L i fullfart med eldningen. Vi hjälptes åt att få fart på den sura rishögen, den största vi haft på många år. Hasse hämtade Karonen som hjälper oss att fixa stocken vid brunnen, som Lars W skänkt. Med några olika hjälp killar och Birgittas leverans av macka och kaffe, så var vi efter sex timmar klara med eldningen. Jag har stor nytta av all eldning på olivfälten för att hålla fyr på surved. Vi tittade på Let´s Dance och löste Melodikryset. Jag lagade till en middag och Birgitta diskade. Nu är det dags att kolla eller sova till musikspektaklet.

Söndag 15 Maj: Bosse och Birgitta knallade runt lilla å vändan. Jag satte fyr i spisen. Lite svalare ute i dag. Fäbodstämman gick smidigt och snabbt som vanligt. Nu är även Birgitta engagerad, som ersättare för revisor. Kaffe och dopp avslutade stämman. Sedan samling vid pumpen! Vi får hjälp av en kranbil att sätta upp nya stolpen vid brunnen. Jag fick användning för motorsågen, stolpen behövde skalas av vid roten. Bosse och jag gick en volta ner över Sjöbotten, på hemvägen ville Bosse in till Margareta och Krister för att kolla läget! En lättare lunch innan vi packar ihop för färden till Falun. Badrumsskåpet som jag försökt anpassa, att passa under handfatet var för snålt sågat. Jag får ta med sticksågen till Falun vid tillfälle. Birgitta tog kvälls voltan medan jag lagade middag, kyckling pytt. Gott var det enligt hustrun!

         

Några bilder från Stolpjobbet.!

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 16 Maj: Bosse och jag knallar runt i blåst och "kyla", ja det är ingen värme ute. Vid frukosten kunde vi följa arbetet, att rengöra fontänen. Vi fortsätter att tömma Mariegatan på saker. Birgitta har städslat ett företag för att sköta Flyttstädning. Det var klokt av henne att fixa det. Nu är hon mindre kinkig! Det har säkert legat som en tung sten. Jag har ett IT jobb. Vi firar dagen med fisk gratäng. En kvälls volta innan det är dags att hoppa i bingen.

Rengöring av fontän!

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 17 Maj: I dag är det Norges nationaldag! Vi veckohandlar nu på förmiddagen. Jag har ett IT jobb som drog ut på tiden. Jag tar med laptop hem och kör vidare. Vi plockar ner mer saker från Mariegatan. På kvällen Hockey på teven och ett program om Tore Wretman, kökspojken. En sen nattvända med Bosse.

Onsdag 18 Maj: Efter morgonvoltan och frukost var det IT jobb, flytt från Norra Mariegatan. Kört Birgitta till vattengymnastiken. Bosse och jag fördrev väntan med att traska runt på Regementet. Jag fixade Krögarpytt till middag. Kollade lite teve, det blir nog mer teve tittande framöver, nu när jag inte har ekonomijobb på kvällarna!!

Torsdag 19 Maj: I dag ska vi packa ihop det sista på N Mariegatan. Det blev två vändor upp till ÅVC med diverse skräp. Sedan handlingsrunda. Matta till balkongen, stång till förlåt bakom sängarna. IT jobb. Birgitta fixat med mopedrallyt på lördag, en present till Janne S. Fisksoppa till middag. Kollade hockey Sverige Canada ingen rolig föreställning. En sista volta för i dag med Bosse, regnigt!

Fredag 20 Maj: En kort morgonvolta, Bosse vill hem tidigare än vanligt. IT jobb hos en 91 årig dam, vilken krutgumma. Vi försökte med att sätta upp Förlåt vid sängarna, men det var inte lätt. Vi får försöka få hjälp med en slagborr. Nu är allt klart inför morgondagens Moped rally runt Runn. Det blir trevligt och nostalgiskt för oss gamlingar. I dag är det final på Let´s Dance, jag tror jag har sett nästan alla program, ovanligt av mig. jag tycker Bianca var värd att vinna, men folket ville annorlunda, så det blev dansbands tjejen som vann! Regnar nu ymnigt!

Lördag 21 Maj: Nu blir det bråttom med Bosses morgonvolta. I dag, äntligen ska vi leverera Jannes femtio års present. Det är Runn Runt med nostalgi mopeder. Vi är sex personer som ska åka, jubilaren Janne, Mikael, Emma, Åsa, Anders och så jag. Vi samlas hemma hos Roger Löfgren som driver Mopedsafari. Roger har rullat fram ett gäng mopeder av olika fabrikat. En del känner jag igen. Jag blir sist tilldelad, men en trevlig moped. Roger visar oss hur de olika mopederna fungerar och vi åker en sväng för att värma upp. Sedan tar Roger täten och Janne bildar kön, med sig gula väst med texter Mopedsafari. Vi hamnar sedan i Torsång där resten av gänget väntar. Vi ska äta på Torsångs kaffe. Där är det byst med folk. Många tittar nyfiket på oss, ett par knuttar kommer fram och berättar att dem också åkt runt med Roger. Väl tillbaka så får vi en visning av resterande mopeder och Roger är verkligen såld på gamla moppar. Tack alla för en trevlig tur och Birgitta som fixat till detta. Birgitta och jag packar och åker upp till Korpholen. Vi ser att gräset gror. Regnat ordentligt har det också gjort, vatten tunnan är fylld till bredden. Vi löser Melodikrysset och eldar. Vi äter en Knäckepizza från Leksandsbröd, gott smakade det. På kvällen teve och hopp i bingen. Vi är trötta efter dagens upplevelser.

Mopeder     Uppsnack     Påhängsmotor     Saknas inget här i verkstaden.     Uppsnack! Så har kör vi!     ja nu far vi, jubilaren Janne.

Ett gäng mopeder, min den till vänster. Roger berättar. Påhängsmotor. Saknas nog inget i verkstaden! Åsa och Anders planerar. Janne Jubilaren.

Anders, Lisbeth, Molly och Björn.     Hela gänget     Knuttarna var intresserade, har åkt tidigare med Roger.      Janne med kövästen.     Dekal för Mopedsafarin.     Roger, vår ledare av safarin.

Anders, Lisbeth, Molly och Björn. Första stoppet. Knuttar i Torsång beundrar. Janne med kö västen. Roger, vår ledare med loggan.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 22 Maj: Vaknar utvilad och Bosse vill gå ut. Vi går långa Å rundan. Bosse håller högt tempo, vilket är ovanligt då varenda grässtrå ska sniffas på. Vi träffar Hasse L som ångar fram på sin nyinköpta EU Moppe. Vi får en trevlig pratstund och Bosse hinner slinka ner i ett lerigt dike. Nu har Bosse bruna, leriga ben! Vi pratar även om salvor som han testat, med nöjt resultat. Kanske något för Birgitta. Hasse dyker senare upp och Birgitta får en beskrivning och uppgifter var hon kan köpa dessa. Gräset får gro vidare till morgonkväll, då hon inte vill ha in gräs i fäboden. I dag såg vi Hussvalan sitta på elledningen. Svalan gjorde sedan ett utfall mot Bofinkshanen som satt i en grantopp och spelade, Bofinken sjöng vidare utan att reagera!

ndag 23 Maj: Vaknade före både Birgitta och Bosse. Jag sover så skönt på landet, lugnt och fridfullt. Bosse och jag traskade runt, långa Å rundan. Inte så många djur på Sjöbotten. Saknar Tornugglan, ligger väl i holken med ungar hoppas jag. Efter lunch ska vi till Klas i Sjön, för att handla en slipskiva. Jag har lånat en vinkelslip av Hasse L för att ta bort låset på Birgittas cykel, Birgittas cykelnyckel har fått fötter!! Jag har kört gräsklipparen och även trimmer. Klarade mig från regn. Margareta och Krister kom på eftermiddagen. Bosse gillade att jaga Kristers hand gräsklippare, enligt Birgitta som träffade dem vid voltan med Bosses. Kollade på Trädgårds måndag eller vad det nu heter, så trevligt och roligt program. Kort kissvända, jag hann hem innan regnet. Det åskar nu, kraftiga smällar!

Tisdag 24 Maj: Vaknade av kraftigt regn mot tegeltaket. I flera omgångar öppnade sig regnmolnen. Vid morgonvoltan var vägen ner över fylld med vatten som porlade över vägen. "Farbror vår", så kallar hustrun mig när jag dikar för snabbare avrinning. Sedan var det dags att packa för resan till Falun. Jag har IT jobb hos Margareta 91 år. Margareta använder datorn flera timmar om dagen, läser olika tidningar med mera. Vilken härlig krutgumma. Vi tisdagshandlar på ICA. Jag fixar nytt lås till Birgittas cykel. Jag bjuder på en korv pytt, smakade gott med senapssås och ägg. Några teve program innan det var dags för sena kissrundan med husse och Bosse. Ok jag väntade tills jag kom hem. Det regnar!

Onsdag 25 Maj: Morgonvolta som vanligt I dag kommer ett städbolag att fixa Mariegatan. Birgitta var väldigt nöjd med dem. En laptop med hem för att fixas till. Några tavlor kom på plats.

Torsdag 26 Maj: Lämnat tillbaka laptop nu i bra skick. Birgitta handlade ett par mattor till hallen och jag har äntligen köpt en ny mobil. Kollade på Landgång, troligen repris med så trevligt då jag gilla fartyg. 

Fredag 27 Maj: Både Birgitta och jag har tid hos Tandhygienisten, efter varandra. Jag tar första vändan med Bosse under tiden. Mina gaddar var bra, Maggan var glad för det. Klockan ett ska lägenheten besiktigas, efter städning. Mening var att sedan åka till Korpholen, men intresset är svagt på grund av det tråkiga vädret. Besiktningen av lägenheten blev med beröm av Ingela. Hon sa att vi varit aktsamma om den. Vi firade med lite rött och en god kyckling pytt. Teve och sedan hopp i bingen.

Lördag 28 Maj: "Regnet det bara öser ner och jag är så blöt om både skor och strumpor". Ja så känns det när Bosse och jag traskade runt på morgonvoltan. Det skulle kännas bättre att sitta på Korpholen, framför en brasa! Men det får bli nästa vecka, det är utlovat sol och värme. Birgitta har Akupressur träff och sedan åker hon med Kerstin S till Järvsö. Jag åker upp och hämtar hem Birgitta när hon vill hem. Jag passar då på att kolla upp Kerstins laptop. Birgitta, Åsa och Anders åker till Sågmyra för att gratulera Mikael. Jag är hundvakt. På kvällen Krögarpytt och några teve program.

Söndag 29 Maj: Skönt att kunna slappa lite på morgonen. Bosse behöver inte ut så tidigt, jag går en volta lite sent kvällen före. Åsa och Anders är på väg hit för att fika. Vi får hjälp med lite av varje. En bra present är Netflix, nu kan vi se på film när vi vill. Tack snälla "ungar"! I dag har det varit en väldig trafik, många mammor som bor här på Brittsarvs Gården. Birgitta följde med på eftermiddagens volta med Bosse. Bosse är så kelig nu, undrar vad som rör sig i hans huvud. Jag försöker föra över Dagboken till stationära datorn, det verkar inte att fungera. Jag får fundera vad jag gör för fel. Birgitta bjöd på panerad plattfisk i dag, så gott det smakade. På kvällen teve, bland annat Beck film. Dem är spännande och bra.

Måndag 30 Maj: Nu blir vädret mer humant. Veckan ska bli varm och solig, det är ju på tiden. Bosse var pigg på en längre morgonvolta. Jag har några IT åtagande, där fyllde jag dagen. Birgitta och Bosse var uppe hos svåger Harry P. Dem som flyttar in i vår gamla lägenhet, ringer och vill köpa fjärröppnaren till garaget. På kvällen fixade vi hyllan och förlåten i sovrummet. Jag hatar verkligen slagborrs arbete. Jag vet inte vad jag gör för fel, när det nästan kräver hela min styrkan, för att få borren att fixa lagom djupt hål för pluggen. Kollade på Trädgårdstider! Som vanligt sov jag delar av programmet. Bra att det var sista avsnittet av Vårgården! Nästan helt humorbefriat i mitt tycke. Nu ska det bli skönt med en vecka ledigt.

Tisdag 31 Maj: Upp tidigt och en snabbvända med Bosse. Birgitta ska på "Hemlig resa" med Bankpensionärer. Jag kör henne till Tisken. Bosse och jag lastar bilen för färd mot Korpholen. Vi ska njut där till måndag, om inget annat händer. På vägen upp får jag ett trevligt samtal från Thomas O, en i Tiogänget. Dem har också skaffat en hund. Väl framme i Korpholen, märker jag att gräset växer snabbt. Måste se till att få gräsklipparen lagad. Bosse blir eld och lågor när han får se och höra fåglarna. Dagen går fort och det är dags att hoppa i bingen. Jag sover så gott här.

Onsdag 1 Juni: Kalo mina! Bosse väcker mig ur min Törnrosa sömn! Dags att knalla runt på Sjöbotten försedd med hund och kikare. Sakna Tornfalken. Undrar om det blev någon häckning i år. När vi passerar Margareta och Kristers fäbod vill Bosse dit. Tur tycker Bosse när vi blir bjudna på morgon fika. Vi får en trevlig stund med prat om ditten och datten. Svårt att få med mig Bosse, när det var dags att knalla hemåt. Ringt till Tull, men hamnade i mobilsvar, för att få tid till reparation av gräsklipparen. Lasse R kom förbi på en fika. Han körde sin Tesla. Jag söker en "Svinpitt", ja det är ett vedertaget namn på ett verktyg som hjälper när en bult gått av. Lasse tror sig kunna hitta en sådan så vi åker med Teslan upp till Knutsgårdarna. "Håll i dig", var uppmaningen och sedan plattan i bott. Mitt huvud for bakåt mot nackstödet. Sådant ax har jag aldrig upplevt. Jag har ägt en Sunbeam Alpin, sportbil och Opel GSI med krut i, men dem ligger många divisioner under Teslan. Tack Lasse för åkturen. Synd nog tackade jag nej till att provköra, får bli en annan gång. På kvällen klippte jag gräset på tunet, tur att Harrys gräsklippare fungerar.

Torsdag 2 Juni: Vad händer? Bosse vill inte gå morgonvolta! Klockan halv elva gick han med på att lufsa runt "kvarteret". Försökte att få eld i spisen för att värma vatten. Tji, det bara ryker in. Jag får sota, kanske någon pippi byggt bo!!! Vilket kanonväder jag har. Försökt få tag i Tull för att få klipparen lagad. Hamnar åter i telefonsvararen. Birgitta hörde av sig, vi får kranen på toaletten utbytt. Hon och Kerstin är nu på väg mot Järvsö. Jag passar på att kolla på Stieg Larssons tre filmer. Med Michael Nyqvist och Noomi Rapace, dem är så bra.

Fredag 3 Juni: Morgonvolta i solsken och varmt. Lars J kommer förbi, han har köpt sig en motorcykel. Nu är det nog bara Bosse och jag som inte har motorcykel... Jag lånar släpvagn och spel, ska fälla en tall åt Margareta och Krister. Dem får då mer sol i sitt växthus. Hasse L kommer förbi och berättar om vad som händer med brunnen. Jag passar på att forsla hem björkved som jag fått av Hasse. Jag har kontaktat Siljansnäs Maskin, förhoppningsvis kan jag få gräsklipparen lagad nästa vecka. Trädfällningen gick bra, Krister var en duktig "speleman". Ljust och bra blev det. Nu stod en björk nära tallen, den ser inte ut att må bra. Borde fällas den med. Margareta tycker, vi har en affärside, "Vi åker runt och fäller träd och städar upp efter oss"!! Bosse och jag blev sedan bjudna på grillkväll. Så gott tilltugg till ölen, bacon inlindad haloumi ost. Sedan goda kryddiga korvar med potatis sallad. Trevlig kväll med många skratt, Bosse trivdes, han fick leverpastej. När vi lämnade för att gå hem for Bosse som en avlöning, jag fick gå över hela Sjöbotten innan han kom galopperanden emot mig. Beröm var det som gäller en sådan gång. Bosse uträttade sina behov, så i morgon vankas det sovmorgon.

Lördag 4 Juni: Vaknade vid halv niotiden. SMS från Birgitta, vill bli hämtad i dag. Kerstin och Cattis kör henne till Edsbyn. Jag kommer dit lagom till dem har fikat. Vi åker via Falun för att duscha och fylla på matförrådet. Sedan Korpholen. Ingen höjdardag om man så säger.

Söndag 5 Juni: Solen skiner, men ack så kyligt i luften. Jag ska hämtar hem vatten och gå en volta med Bosse. Det första vi ser är ett Rådjur i buskarna. Hon stannar mitt på grusvägen och kollar in oss. Bosse "håller sig i pälsen" och ger inget skall. På tillbakavägen så går Bosse upp som en Surikat, på bakbenen och spanar in bland buskar och träd. Där står en Råbock och tittar på oss. Ingen kamera har jag med mig, då det var vatten hämtning som gällde. Lasse J kommer på fyrhjulingen, då blir det fart på Bosse, det ljudet känner han igen. Krister och jag kör ner tallgrenarna från fredagens avverkning. Det blir början på en ny hög, till höstens städdag. Margareta och Birgitta åker till Stickos Handelsträdgård för diverse inköp. Vi planterar och fixar fram fönstren till vår nya tomatplantor. Jag kör grästrimmer och Birgitta inviger sin eldrivna trimmer. På kvällen ser vi på ett program om Nacka Skoglund och löser sedan Melodikrysset.

Nyplanterade tomatplantor     Planterin av amplar     Birgittas nya eltrimmer.

Tomater plantor, blommor och frön inhandlade. Birgittas nya el trimmer.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 6 Juni: En något varmare morgon och en del fåglar som sjöng vackert. Bosse hittade på rådjuren på samma plats som i går. Dem har säkert ett kid bland buskarna eller under någon gran. Efter frukost och kaffet ute på tunet var det dags att köra gräs trimmern. Birgitta pysslar  med att plantera blommor. Margareta H kom med skott och frön. Vi var sedan med ner och kollade nya bevattningen i växthuset då vi ska sköta om deras trädgård ett par veckor. Trevlig resa. Perry F ringde på morgonen. Han kan ge Stavro pengar till vår bilförsäkring, jag pratade även en stund med Stavro, när kommer Ni undrar han? Luckrat odlingsbänkarna. Vattnade vitlöks landet. Måste skaffa lite gödning. Hamburgare och potatis gratäng till middag. Sedan tittade vi på nationaldags firandet från Skansen innan det var dags att knoppa in.

Tisdag 7 Juni: En kort vända med Bosse och frukost. Fint väder, i dag ska vi plantera och sätta grönsaker. Först in en vända till Granngården i Leksand, för inköp av hönsgödsel och lecakulor. Bosse fick tag i lite hönsgödsel, hans min var nog blandad mellan, vad smakar detta och går det att äta. Varken jag eller Birgitta kommer att pussa på honom!! Kanske blommar han ut? På kvällen åker vi till Falun, då Birgitta har tvättstugan och provtagning på Falu Vårdcentral i morgon. Vi handlar mat på ICA och köper även en grillad kyckling, då ingen var sugen på att laga mat. På kvällen åska och ösregn. Hoppas att även Korpholen får sin beskärda del av regn.

Nu är en del grönsaker planterade och sådda. © foto: Bengt Ahlstrand

Nu är det färdigt med en del grödor.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 8 Juni: Vilket busväder det var i natt. Uppehåll, soligt men det blåser nordliga vindar. Kyligt ute med andra ord. Bosses bajs var kolsvart, beror nog på hönspillren han slaskade i sig i går. Jag blev svart om tassen när jag försökte samla upp det jag tappade ut på gräsmattan. I dag har vi tvättstugan för första gången i nya bostadshuset. Skönt att slippa trappor och gå över gården. I dag fick vi ett överraskande besök, Jan Eriksson min första kompis när jag flyttade till Dalarna 1968. Jan var i Falun för att sonen avlade teoriprovet. Det gick bra för grabben. Jan och vi fick en trevlig timma över en kopp kaffe och mindes tillbaka. Jan hjälper ju Pelle på Rältagården ibland och då är det ju nära till Korpholen. Vi lastar bilen och mellanlandar på Falu Vårdcentral, Birgitta ska ta en del prover inför nästa läkarbesök. Blåsigt även på Korpholen. Men väven på landen ligger kvar. Tittar på en dvd film innan det är dags att knalla runt med Bosse. Hopp i sänghalmen.

Torsdag 8 Juni: Vaknade tidigt och gick en vända med Bosse. Nu är det gått om Björktrast, ungarna intresserar Bosse så det gäller att hålla i kopplet. Bosse är snabb som en kobra. Ingen vidare värme i dag, blåsigt nu på förmiddagen. Ett ovanligt kondens strimma på himmelen, är det månde Kapten Per W som morsat när han flög över Korpholen, på väg till USA. I dag har vi tagit det lugnt och njutit i den lilla sol som var. Jag var upp till Lars J och lånade släpvagnen. Jag ska tidigt i morgon köra upp min gräsklippare, till Siljansnäs Maskin för reparation. Vi tittade på en dokumentär om Peter Flack. En sista volta med Bosse.

Flygplans kondens. © foto: Bengt Ahlstrand     Flygplans kondens. © foto: Bengt Ahlstrand     Flygplans kondens. © foto: Bengt Ahlstrand

Kondens efter ett flygplan. © foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 9 Juni: Mobilen på väckning. Så trött man är då! Jag ska åka till Siljansnäs Maskin och lämna motorgräsklipparen för lagning. Lennart, som ägaren heter var en trevlig bekantskap. Hundägare och de flesta hundägare är trevliga. En annan kund som jag träffade var Uno L, en bekanting sedan Nordbo. Jag får nu service på maskinen, vilket är i stort behov. Bland annat ska filtret "bytas" vart annat år!! Jag har aldrig bytt det. Hem och lämnade tillbaka släpvagnen till Lars J, tack snälla för lånet, jag återkommer när jag får hämta hem gräsklipparen.

Fredag 10 Juni: Bosse nöjd med morgonvoltan. Sitter mest och tittar ut över Sjöbotten. Läste i tidningen om stridsflyg övning som skapade  de kondens strimmor som jag fotograferade i onsdags, allt har sin förklaring. Jag åkte till Djurås för diverse inköp. Träffade på bekanta och vi pratade minnen, om Gagnefs Älvtrafik. Jag tycker det är synd att dem lade ner den verksamheten. På kvällen dvd film, Svensson Svennson, så himla roliga. Sedan hopp i säng med ett leende på läppen.

Lördag 11 Juni: Bosses enda motiv för morgonvolta, ja för alla volter, är att nosa upp Björktrasungar. Svansen går som en rotorn på en helikopter. Ingen motion blir det för det är ju gott om trastungar. God frukost och sedan löser vi Melodikrysset. I dag är det stora städare dagen, inomhus. Mattor ska ut och skakas och vädras. Golven ska dammsugas och såpskuras. Birgitta är arbetsledare så det blir bra och doftar gott. Halvtaskigt väder i dag så det passar ju bra med inomhus aktiviteter. Jag fick håret klippt, avskalat kanske det heter. Skönt i alla fall. Vi hör om flygstrejken och undrar hur det går för Margareta och Krister som ska till Parga på semester. Vi tittar på en film på SVT Play, Hallå, hallå av Maria Blom, den handlar om en undersköterska inspelad i Falun. En helt underbar film om livet!

Söndag 12 Juni: Hela Sjöbotten ligger i dis, sa vackert. Diset hinner att försvinna under vår morgonvolta. Bosse nosar sig fram i det blöta gräset. Finns säkert, stora farlig djur bland dessa grässtrån! Tur att jag har Bosse livvakt, med mig. Nu blir det ren bäddat i sängarna. Den skönaste sömnen tycker jag alltid är första natten, i en ny bäddad säng. Vi åker via Sågmyra hem och hälsar på Segerströms. Birgitta bokar tid i tvättstugan i morgon bittida. Lite teve hinner vi med. En film på Netflix.

Måndag 13 Juni: Vaknar tidigt. Klockan sju är det dags att gå till tvättstugan, på samma våning som vi bor på. Bosse följer med, o kopplad. Bosse gillar att galoppera utmed korridoren. Skönt att det inte stör grannarna, alla som vi träffat ropar på Bosse och vill klappa på honom. Birgitta har tid hos läkaren klockan elva, jag och Bosse ska tvätta bilen under tiden. Bosse gillar nya ställen, troligen någon "chucker donna" som tassat förbi nyligen!! Svaren på Birgittas prover är inte bra och hon ska läggas in på lasarettet i eftermiddag för några dagars observation. Det är bra, så att hon får hjälp mot allt det onda i kroppen. Jag frågar hustrun om det är ok att Bosse och jag åker upp till Korpholen. Trevligare för oss, än att sitta i stan. Jag fick igång den gamla teven som vi fått av Segerström, så jag kunde se matchen Sverige Irland. Birgitta hör av sig, både Janne och Åsa har varit på besök. Birgitta har också sett matchen, tillsamman med sin rumkompis Sigge från Borlänge. Både Sigge och Birgitta fick förfrågan, om dem kunde dela rum!

Tisdag 14 Juni: Morgon voltan med Bosse ändrar karaktär... lite beroende av fågel tillgång?! På vägen ner mot Sjöbotten, både Bosses och min favorit runda, stannade Bosse vid några buskar. Där vankas det trastungar, tänker han. Husse är ju oförstående och bannar. Vid Sjöbotten blir det tvärstopp på alla fyra tassarna. Jag spanar ut över nejden för att kolla efter det farliga odjur, som Bosse observerat. Nu förstår jag hans tankar, att vända så att han kan försöka knipa en lien trastunge. "Troligen är husse så dum så att han går på finten." En snopen Bosse får lufsa förbi och missar tillfället att jaga fågel. Hasse L kom förbi för en pratstund. Brunnen är fixad. Hasse berättar att det är fem meter vatten i brunnen. Det är bra om det blir en het sommar. Jag berättar om hustruns sjukhus vistelse och får en hälsning till henne. Lite blandat väder i dag, soligt på förmiddagen. Jag åker till Leksandsbröd och handlar Brungräddat. Anders S undrar vilken avdelning Birgitta ligger på. Anders ska till lasarettet i morgon förmiddag. Kollade en Svensk film på på ettan, Med dig i mina armar. Lite småtrevlig. Vilken skräll, Island spelar oavgjort 1 - 1 mot Portugal i fotboll. Sedan somnade jag, ganska tidigt för ovanligheten.

Onsdag 15 Juni: Birgitta skickade sms, kanske får åka hem idag, hon hör av sig på eftermiddagen när hon vet mer bestämt. Hoppas att Birgitta vill komma upp till Korpholen och koppla av. I dag hände det! Jag packade upp den musikanläggning jag köpte på Clas i Sjön för några år sedan. En sådan som man kan spela LP skivor på, 399 kronor på fyndavdelningen. Den fungerade alldeles utmärkt. Kollade sedan på fotboll.

Torsdag 16 Juni: Bosse väckte mig halv sju, när en humla dristat sig in i sovrummet. Vilket hallå det var i jakten på den stackars humlan. Det var bara att knalla upp och locka Bosse med "godmat", det lyckas nästan jämt. En tur på Sjöbotten och sedan frukost, jag längtar efter äggmackan. Naturligtvis var tingen emot, äggharpan som redan var halvtrasig gav upp! Jag packar ihop för färd mot Falun. Birgitta ringer och berättar att hon är hos svågern Harry P. En trilsk dator finns där också, så kom hit var budskapet från hustrun. Vi fick en trevlig stund med Harry. På kvällen fotboll på teven. En sen vända med Bosse, så i morgon kan det bli sovmorgon!!

Fredag 17 Juni: Upp och ut med Bosse, efter en god frukost. Skjutsar Birgitta till lasarettet. Bosse och jag en vända uppe vi regementet. Sedan till Clas i Sjön, ska handla en trådlös Mus till Harry P. Jag åker till Harry och installerar musen. En del problem med musen uppstår, så även med den gamla. Löser det problemet. Sedan hem och packa för färd till Korpholen. Birgitta gör mat och jag kollar Sverige Italien. Synd att dem släppte in ett mål alldeles innan slutet av matchen. Vi for upp till Korpholen. Äter gått och pratar lite minnen innan det är dags att gå en sista volta med Bosse. Den blir ner till Margareta och Krister, ska justera vattenautomaten i morgon.

Lördag 18 Juni: Vaknar tidigt och går en vända med Bosse. Nu är det ganska jobbiga volter. Bosse är mer intresserad av fåglar och spårar efter dem. Då är det svårt att komma ihåg att man måste uträtta sina behov. Det gäller att välja väg. Lilla å rundan var Birgitta med, hon är piggare och gladare. Skönt att hon kom under läkarvård. Vi justerade bevattningen hos M och K. Jag åker till Djurås för att handla vin, då det är vår trettionionde bröllopsdag. Sedan till Gagnefshallen och handla glass och planteringsjord. "J-a bil", nya fel? Varningslampa, "säkerhetsbältet", och ylande varning från bilen. Jag tryckte i bältet hårt, ingen hjälpte. Tills jag kom på att koppla passagerare bältet, då blev det tyst. Jag har varor, i en kasse, ca tre kilo. Det var för mycket att ha i passagerarstolen, obältat. När jag kom hem ropade Birgitta, det är ett program med Alice Babs, Charlie Norman och diverse skickliga spelmän. Helt underbar musik, vi njöt i fulla drag. På kvällen åt vi en god middag och avslutade kvällen med att kolla på teve. En minnes koncert om Björn J:son Lind. Fin musik och många bra artister. Sedan hopp i bingen.

Söndag 19 Juni: Nu är hustrun pigg! När jag vakna vid åttatiden är dem försvunna. Lilla å rundan gick dem. Efter frukosten jobbade vi , duggregnet, med att plantera och täcka en del land med bågar och väv. Bosse påkallar ivrigt att han vill ut och rastas. Men det som var orsaken till hans iver, var klart och tydligt fågeljakt. Då blir det inga pinka in revir! Det ljusnade en stund på himmelen vi middagstid. Det varade bara en stund, sedan igenmulet igen. Jag får åka upp nästa vecka och klippa gräset, när det torkat. En vända med Bosse, vi gick alla tre. Då var det bara några anfall mot något i buskarna. Sedan en god fisksoppa till middag. På kvällen kollar vi en bra fotbolls match, Schweiz och Frankrike. Nu ska vi kolla på Owe Törnqvist innan vi somnar.

Måndag 20 Juni: Vi vaknar tidigt och jag går en vända med "fågelhunden" Bosse. Nu är han ganska jobbig att rasta. Det är nosen i backen och ett evigt irrande runt om i buskar, gräs och diverse anfallsförsök. Det krävs vaksamhet hos husse för att rädda Björktrast ungar. Efter frukosten packar vi bilen för hemresa. Jag får en laptop för översyn. Birgitta ska till Falu Vårdcentral, för att ta bort styngen. Kollar fotboll. Ganska blött ute!

Tisdag 21 Juni: I dag är det Bosses tur att bli omhändertagen. Till Hundtrimmet för kloklippning. Vi handlar blommor till Jessica och jag pratar med Kopparstaden om porttelefon. Dem felanmäler! Sedan visar det sig att Bovärden Kåre inte fått uppgifter att programmera in vårt telefonnummer. Men nu är det klart. Vi åker till Grycksbo för att fika hos Jessica som fyller år. Trevligt var det och en god smörgåstårta bjöds oss. Ica var nästa mål. Veckans inköp. SMS från Margareta och Krister, dem har det bra i Grekland. Kollade fotboll och jobbade med en laptop under tiden. Bosse på gott humör och busade i en vattenpöl!

Onsdag 22 Juni: Birgitta ska klippa sig. Jag åker upp till Korpholen för att klippa gräs. Jag har otur med värk i ett knä. Tabletter och Voltaren får mig att må bättre. Ett par tre timmar med en skjutbar gräsklippare och sedan kan jag vila. Jag har otur att jag inte får vår gräsklippare lagad. Är det någon som har en till salu eller "uthyrning sommartid", så hör av er. Anna-Britta är här med en söt jycke. Bosse är lyrisk. Kollade på fotbolls matchen där Island vann. Hur bra som helst. Kollat över planteringar och en sen vända med Bosse.

Torsdag 23 Juni: Bosse och jag gick en vända på Sjöbotten före frukost. Sedan ägnade jag dagen åt att köra grästrimmer och njuta i solen. På kvällen åkte jag till Falun. Birgitta har kört tvättmaskin. Hon gillar att det finns på samma våning.

Fredag 24 Juni: Bosse och jag satt på balkongen nästan hela dagen och njöt av utsikt och porlande fontän. Birgitta var med Åsa och Anders till Torsång på Midsommar firande. På kvällen slöt Bosse och jag upp för att grilla. God mat och en trevlig kväll. En långsam promenad hem i ett folktomt Falun.

Lördag 25 Juni: I dag var det Melodikrysset. Jag jobbar med en laptop, den vill på semester om några dagar, ja ägaren alltså. På eftermiddagen for vi upp till Korpholen, via Berget där Birgitta hämtade blommor som hon fått av Birgitta S. En fika hos Karin och Lasse på Jonheden, ska låna hans släpvagn i veckan. Kollade grannens odlingar och åt sedan en god middag, sill och frestelse. Innan det var dags att knoppa in tittade vi på en jätte bra konsert, en symfoniorkester, med många sköna stycken bland annat Ravels Bolero.

Söndag 26 Juni: Vilken morgon, soligt. Men molnen tonar upp sig på himmelen. Kan bli åska, då Bosse kryper under soffan. Anna-Britta och hennes hund kommer förbi, då dem såg baken på Bosse, när vi kom hem efter morgonvoltan. Bosse har bråttom hem gillar nog inte vädret. Det börjar regna och det är vi glada för, torrt i landen. Vi tittar på Robert Broberg, via Play. Efter halva showen pausar vi. Vi ska köra Anna-Britta till tåget. Birgitta passar på att handla på Mårtas. Bosse och jag går runt en stund och kollar buskar under tiden. Sedan ser vi färdigt på Robert. Jag fick fylla på surfpotten, 65 kr det räckte precis för att se klart. Nu blir det att köra över dagboken når tillfälle ges eller via mobilen.

Måndag 27 Juni: Vaknade tidigt. Vi måste åka till Falun i dag. Jag har en laptop som jag vill lämna uppgraderad senast i morgon. Jag kör damsugaren och Birgitta packar det vi behöver med hem. Vi åker via Sågmyra för vi ska upp på Berget för att träffa Birgitta och Anders S och förhöra oss om hur dem mår. Jag jobbade med en laptop, uppgraderade till Windows 10. På kvällen såg vi Island vinna över England i fotboll. En otroligt spännande match.

Tisdag 28 Juni: En tidig morgonvolta med Bosse sedan frukost. Jobbade klart med laptop. Skjutsade Birgitta till Falu Vårdcentral för provtagning. Jag och Bosse träffade på Anders J. Jag bad Anders köpa ett hedset till min mobiltelefon. Han är fena på att fixa sådant. Lämnade laptop och sedan packade vi för färden till Korpholen. Gertrud och Göran E kom förbi på en öl och lite prat om gräsklippare och annat för oss pojkar viktiga ting. En god middag, Allsång på Skansen och sedan lilla å vändan med Bosse. Hopp i bingen.

Onsdag 29 Juni: Efter frukosten var det möte hos Gertrud och Göran E. Jag har lovat att sköta om deras gräsmattor och röja sly vid behov. Vid morgonens volta runt Sjöbotten och upp genom fäboden träffade vi Krister W. Dem har kommit hem från sin greksemester. Birgitta putsar fönster i gäststugan och jag kör damsugaren. Jag började röja sly, mycket sten så man får passa på klingan. Vi grillade korv på kvällen. Trötta efter dagens värv, så blev det som vanligt, somnade vid teven.

Grå Flugsnapparungar. © foto: Bengt Ahlstrand

Nyblivna Grå Flugsnappare.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 30 Juni: Efter frukosten bar det av mot Siljansnäs för att hämta hem, som jag trodde, gräsklippare liket. Så var det nu inte! Med startgas så går den som en klocka. Lennart har bytt tändstift, servat den med nya filter m.m. Jag köpte stargas och for hem glad i hågen, nu går det att klippa gräs. Körde igång direkt vi kom hem. Undrar om det finns någon mer knepig individ, lik mig? Birgitta undrar om gräsklipparen inte fungerar längre? Jo då, väntar bara på att humlan ska bli klar med blommorna, innan jag slår ner dem! Städar upp efter gårdagens jobb hos fam. Eriksson. Skönt att det kom lite regn, behövs för grödorna. Birgitta fick ett positivt samtal från sin läkare. Vid kvälls voltan träffar vi Margareta och Krister. Nu blir dem här ett tag. Alltid trevligt när dem är här och vi kan prata lite.

Till  dagbok Juli - September.


 Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2016 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.