Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2016 

Okt - Dec

Lördag 1 Okt: Kalo mina! I dag går Bosse och jag en tidig volta i solskenet på Sjöbotten. Lagom hemma till frukosten. Nu börjar vi plocka undan utemöbler. Allmän städning, räddar krukväxter. Tömma kyl och frys. Vi pausade för att lösa melodikrysset, detta på plattan så jag har ingen genväg till svaren. En sväng till skogs han vi med, kantareller och trattkantareller hittade vi. På väg hem till Falun var vi upp till ÄggMärta. Jag gav mig ut på en cykeltur, en kort en för jag vill se på "Sverige bästa" i fyran klockan åtta, Försökte titta på Netflix men det fungerade inte. En sväng med Bosse sedan till sängs.

Söndag 2 Okt: Svårt att sova hela natten, vaknade ett flertalgånger. Morgonvoltan med Bosse före frukosten. Vackert ute soligt men kallt. Efter middagen ägnade jag mig åt cykelmotion, det blev fem timmat i dag. Birgitta gick under tiden ett par timmar med Bosse. En god middag. Jag har försökt att få igång Swich i mobilen. Men problem med ICA Bank. Jag fåt ta kontakt med dem i morgon. Teve på kvällen och en sen kiss volta med Bosse innan det var dags att knoppa.

Måndag 3 Okt: Birgitta ska på Lust och Fägring, Bosse och jag åker upp till Ingarvet för en lång volta. Levererar en stationär dator. Installerar och fixar ett problem med routern. Installerade NOD32 i mobilen. Cyklar en vända. Brottas med ICA Bank problem. Satt 20 minuter i kö för att få hjälp. Jag får åter ta ut pengar i uttagsautomaten, andra gången jag fick det tipset. Jag ska prova på nytt imorgon. På kvällen teve och en sen vända på cykeln.

Tisdag 4 Okt: Vaknade tidigt och passade på att vädra cykeln. Birgitta gick med Bosse. Nu är bromsarna dåliga på min cykel. Birgitta är med banken på Rankhyttan för mat och program om DT. Jag åker upp till Stångtjärn med Bosse för en lång volta runt sjön. Till Karin O för att installera Kungen, kortspel, på hennes dator. Passade på att köps mikro kort till min mobil, batterier och bromsbelägg till min cykel. På kvällen trött, kan bero på sena cykelturer, en del långa. Så hopp i bingen tidigt.

Onsdag 5 Okt: Stel i kroppen och däven i pallet när Birgitta ropar Frukost! Jag tar en kort volta medan Birgitta förbereder färd till Korpholen. Vi ska plocka hem en del blommor. Flytta in de sista trädgårds möblerna och lite annat jabb. Fint väder och vackra färger är det. Åter till Falun. Jag försöker mecka med cykeln, med bromsar, vajer. Bakhjulet glappar lite. Jag ringer Anders J och ber om hjälp. I morgon kväll får jag hjälp. Tacksam för det. I kväll är det Turf träff i Borlänge, Liljan med Tacos buffé. Trevligt och gott. Lite teve vid hemkomsten och en vända med Bosse. 

Torsdag 6 Okt: En snabbvända med Bosse före frukost och sedan till Hundtrimmet. Bosse ska bli fin och få klorna klippta. Under tiden fick jag en cykeltur i solskenet, men ack så kyligt i motvinden. Kerstin H hämtar Birgitta för promenad med banktanterna. IT Jobb. På efter middagen cyklade vi ner till torget. För att köpa något gott i matstånden. Det blev något Spanskt, inte min favorit. Birgitta däremot gillade maten. En vända med Bosse. Sedan till Åsa och Anders, jag för att få hjälp med min cykel, vars bromsar bland annat är dåliga.

Fredag 7 Okt: Ett IT Jobb på förmiddagen, då vi ska lyssna på "Falu Ever Green", här på Britsarvs Gården klockan 14, så bra musikanter. Harry P kommer också hit. Vi fikar hos Tomas, han har kafeteria i huset. Astrid och Einar fikar med oss. Sedan visar vi Harry hur vi bor. På eftermiddagen åker jag tillbak till Britt för fortsatt arbete med hennes dator. På kvällen god mat.

Lördag 8 Okt: En blåsig morgon. Bosse vill ut före frukosten. En man i bil stannade till och sa "Vilken fin kompis du har" Ja han är underbar, svarade jag. "Kan tänka mig det", fick jag till svar. Vi löser Melodikrysset. Sedan blir det en tur till Apoteket och jag till Willys för att lösa ut Birgittas regnställ som vi beställt hos Engelsons. Sedan upp till Majoren och ÖB för att handla hundgodis till Bosse. Jag kopplar av med en cykeltur innan maten. Sedan teve innan det är dags att nattkissa med Bosse.

Söndag 9 Okt: I dag sover vi lite längre än vanligt. Regn ute, vilket får Bosse att låta oss ligga och dra oss. Kanske inte för vårt bästa, Bosse gillar inte regn. Det blir Ingarvet och skogen där. Jag har med sticksågen hem för att hyfsa till bänken under handfatet. Nu "når" man fram till handfatet. Jag levererar en laptop och "utbildar". Några cykelturer blev det i dag, trots duggregnet. Teve som vanligt. En ny serie Johan Falk, väldigt bra!

Måndag 10 Okt: Morgonens volta gick upp till Falu Gruva. Skön luft och höstfärger förgyller promenaden. Några IT Jobb och sedan var dagen slut. Teve på kvällen och sedan jobb med datorer. Sent blir det i kväll.

Tisdag 11 Okt: Dagens morgonvolta gick uppe vid Lugnet. Birgitta var på gymnastik under tiden. Skönt väder är det nu på förmiddagen, i alla fall! Eftermiddagen ägnades åt IT Jobb. Så även denna dag sen middag. Bosse och jag for till OK för bilen ska vara ren inför morgondagens besiktning.

Onsdag 12 Okt: En tidig cykeltur blev det denna morgon. Friskt och skönt ute. Birgitta skötte morgonvoltan med Bosse. Nu är bilen besiktigad, utan anmärkning. Det känns bra. Efter frukosten skjutsar jag Birgitta till Falu Vårdcentral, för provtagning. Bosse fick nosa runt under tiden. Nu har även jag Swich, men nog var det lite krångligt. Ett bromsbelägg på min cykel har lossnat och fästet saknas. Jag fick hjälp av cykelfirman Biketown i Britsarvet. En ny broms monterades på. Nu är cykeln bra och efter att tittat på ett par filmer på Netflix tog jag en cykeltur.

Torsdag 13 Okt: Morgonvoltan med Bosse blev runt Stångtjärn. Kerstin H hämtar Birgitta för deras stavgång, till just Stångtjärn. Min dag fylldes av IT Jobb. På kvällen kollade vi på Mach via Netflix.

Fredag 14 Okt: I dag är det körigt, med IT. På eftermiddagen när jag hämtat en laptop cyklade jag ikull precis vid uppfarten till Brittsarvsgården. Jag cyklade på gatan och skulle skynda mig, då jag har en bil bakom och en mötande. Framhjulet halkade mot trottoarkanten och jag stöp i backen. Cyklarna, ja glasögonen fick en kyss och ett glas lossnade. Turligt nog har jag laptop i en ryggsäck, så den klarade sig. Dammsugaren var det jag fick syssla med, samt en del försök med en laptop. Tur att vi har Netflix, genom Åsa och Anders, så kvällen blev räddad.

Lördag 15 Okt: En snabbvolta med Bosse efter frukosten. Vi vill hem för att lösa Melodikrysset. Bosse får sedan en längre volta uppe på Ingarvet. Jag ägnar dagen åt att försöka bli av med ett virus i en laptop, efter några timmar hittade jag lösningen. På kvällen teve och en film på Netflix.

Söndag 16 Okt: I dag är vi tidigt uppe ur bingen. Frukost, snabbvända med Bosse. Lämna en fixad laptop. Upp på Jungfruberget till Anders och Birgitta för att hämta lite saker vi fått. Sedan bär det av mot Leksand och Korpholen. Vi ska fixa till grönsakslanden för att slippa få grannens lönnlöv och "näsor". Lite grejer med hem över vintern. Träffade på Lasse W, vår granne och vi fick en pratstund. Handlade brungräddat på Leksandsbröd, ägg hos ÄggMärta och sist men inte minst Pelles pölsa. Vi återvände till Falun och jag köpte Kebab tallrik till middag. Uppskattades även av Bosse. Teve och sedan en kort cykeltur.

Måndag 17 Okt: Morgonens volta gick uppe vid Falu Gruva. Jag är arg, ledsen och besviken, någon stal min cykel i natt från Brittsarvsgården. Retligt då jag fått eker och bromsar fixade för närmare 900 kronor förra onsdagen. Ett IT Jobb, men mitt humör var inte det bästa stackars Gun som drabbades. Hon undrade om hon var besvärlig. Jag förklarade vad som hänt. Tittade på Wahlgrens värld, men jag tyckte inte det var så kul. Mitt dåliga humör kanske.

Tisdag 18 Okt: Birgitta går på gymnastik, jag och Bosse promenerar upp till Teletornet. Bosse hade mycket att nosa på, troligen en del djur i skogen. jag såg en Gärdsmyg. En lugn dag i övrigt, brottas jag med en laptop som gått fel i en uppdatering. Men ägaren är på två veckors semester. Ingen panik med andra ord. Vid eftermiddagens volta hittade vi på min cykel. Jag blev glad trots en del åverkan och stulna delar, fäste för mobil bland annat och punktering. Jag hoppas att Biketown har tid att fixa till den. Lånade Birgittas cykel. Monica O ville lånar ut en cykel åt mig, vilket var snällt. Nu är "Veckans brott" tillbaka i rutan.

Onsdag 19 Okt: Efter frukosten åker jag till Biketown i Britsarvet och lämnar in cykeln för reparation. Bosse och Birgitta är på hugget. Vi gick en lång volta på två timmar. Birgitta mår nu så bra, hennes värden är de bästa sedan sex år. Skönt om det fick bestå. Sedan lånar jag Birgittas cykel och trampar ner till Kjell & Company, för att köpa nytt mobilfäste och väska till cykeln. Då för jag sms att cykeln är klar. Bra, då dem sa att jag får den i morgon. Nytt bakhjul, ny sadel och en del andra justeringar. Trist att behöva punga ut med mer pengar på cykeln och tillbehör, bara för någon snott och sabbat min cykel. I dag fyller vår kompis och Bosses "gudmor" Nilla år, På kvällen kollar vi på en krigsfilm med Kevin Kostner, spännande var den. En cykel tur för att prova bågen hann jag med innan midnatt. På bron vid Slussen hänger en cykel i lyktstolpen, en till som nu är ledsen att blivit av med hojen.

Torsdag 20 Okt: I dag kommer Kerstin H in från Hökviken, Bosse såg henne från vår balkong och for om kring som ett skållat troll. Kerstin och Birgitta ska gå med bankbrudarna till Stångtjärn. Det var svårt för mig att gå en volta med Bosse, han ska till baka till lägenheten för där är Kerstin tror han! På eftermiddagen var vi till den nya rastgården, Kålgården. Var en del hundar med vidhängande mattar. Vi kände oss inte välkomna, då Bosse skällde på en större hund. Jag cyklade ner till Kjell & Company för att köpa ett lås till cykeln och en bra pannlampa som jag ska ge Stavro när jag kommer ner till Samos. Kollade på Landgång och sedan en tur på cykeln.

Fredag 21 Okt: Bosse och jag drog till Ingarvet för en långpromenad. Bosse är ordningsman i skogen. Det märks mer och mer. Han flyttar om pinnar som tydligen ligger felaktigt, i hans sinnevärd. Janne S har satt upp ett vinställ åt oss. Björn S har tillverkat det, av en stor trätving som Birgittas far använt i verkstaden. Ann-Mari sitter många timmar, fikar ibland vi entrén och Bosse kollar golvet ifall det vankas några smulor.  På kvällen teve

Vinställ signerad B Segerström.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 22 Okt: Birgitta och Bosse går morgonvolta medan jag tar en längre cykeltur. Nästan fyra timmar, det är bra för kaggen. Sedan löser vi Melodikrysset. I dag var det "tilt i pallet", det tog tid att komma på vilka melodier och ord som avses. En eftermiddags volta med Bosse och vi passade på att köpa Thai mat till middagen. Gott och rikligt med mat. På kvällen blev det krockar mellan teve programmen. "Så mycket bättre" och "Moraeus med mera". Vi kollade på Kalle via SVT play. Sent blev det.

Söndag 23 Okt: Vilket otrevligt väder, höstrusk med blad som flyger omkring i ett småregnigt Falun. Bosse vet om det! Svårt att få med honom ut. Det blir bilen till Stennäset, där gick det bra att knalla runt. Jag ringer Stavro i Grekland för att berätta om min resa och ankomst till Samos den 18 december. Det är förändringar som jag inte viste när jag bokade. Stavro bor inte längre i Manolos huset, utan hos sin syster, ovanpå Nillas och Perrys. Det var ingen glad nyhet, för mig. Några teve program och sedan en cykeltur.

Måndag 24 Okt: Morgonens volta gick ute vid Östra Främby. Birgitta och Bosse traskade runt medan jag fixade IT-Jobb i området. Även ett besök uppe på Högbo. Några telefon kontakter. På kvällen kollade vi en film på Netflix. En cykeltur fick avsluta dagen.

Tisdag 25 Okt: Birgitta går på gymnastik, Bosse och jag drar upp till Ingarvet. Trots skaplig väder så vill Bosse hem tidigare än jag tänkt mig. Bosses lag gäller!!! Jag får tid till att bädda, diska och dammsuga hallen. Jag brottas vidare med de två datorer som gått snett i och med en uppdatering. Jag fick ett tips av Microsoft support, testar det. Vi handlar mat, bland annat en lasagne, vilket blir dagens goda middag. Vid kvällens cykeltur kunde jag njuta av stjärnor på himlen.

Onsdag 26 Okt: Morgonvoltan blev vid Ingarvet, en längre volta i dag. Disigt, skön luft. Bosse var energisk, så det var lite fart på grusvägarna. Birgitta cyklade ner på stan, fikar med Kristina L. En tur upp till Majoren för att handla hundgodis. Det blev en tur där och vi mötte en dam med en tigrerad tjej som fått pris på hundutställning. Netflix fick roa oss på kvällen. Är bjuden på herrmiddag i Rälta by på lördag. Trevligt Lasse R. Bosse och Birgitta får umgås med Barbro och Iris, deras söta valp. Regnar så jag ställer in kvällens cykelturen.

Torsdag 27 Okt: En tidig cykeltur i skönt väder. Molens skingrades och solen tittade fram. Birgitta tog bilen upp till Stångtjärns promenaden. Jag får äntligen ordning på en tjurig laptop. Många olika försök och kontakter med Microsoft, vars tips inte fungerade. På kvällen en fil på Netflix.

Fredag 28 Okt: Även denna morgon tar jag en tur på cykel. Nio grader varmt, lite duggregn första timman sedan uppehåll. Handlar mjölk till gröten på hemvägen. Efter frukost går Birgitta en volta med Bosse. Andra dagen i rad hittar Bosse stora chokladkakor. Rent under att Birgitta hinner reagera. Troligen några som stulit och sedan kastat i från sig! Nu packar vi för färd till Korpholen. Första stoppet blir Djurås, sedan Insjön och Klas i Sjön! Nötter till fåglarna och en reflexväst till Birgitta. Jag fick ett par inneskor inhandlade på Scorett, av en trevlig ung dam "ny på jobbet". Vi tycker hon var proffsig. När vi landade på fäboden var det skönt med gasolkaminen. Lite svårt att få eld i spisen, trotts att det till slut var bra drag i sotluckan. En god middag bjöd Birgitta på, "Brottomköttbullar", köttfärsbiffar med svampsås. Bosse njuter av livet på landet! På kvällen teve.

Lördag 29 Okt: Birgitta går långa å rundan med Bosse. Jag sätter fyr i spisen, i dag lättare att få eld. Vi har nu löst Melodikrysset. Satt upp några nötpåsar till fåglarna. Njuter av solen, otroligt varmt. En eftermiddags vota med Bosse. Bosse i sin tur skäller på fåglar och den biltrafik som sker genom fäboden, det är säkert jägare. Gör oss fina! Vi ska på kalas. Jag på Herrmiddag med surströmming och Birgitta och Bosse till Barbro och Iris. Vi fick en trevlig kväll, tack Barbro och Lars.

Söndag 30 Okt: Vaknade utsövda. Birgitta gick med Bosse och jag fortsatte elda i spisen. Hämtade vatten och stuvade undan extrasängen, vilket inte behövdes. Vi trodde det skulle bli för kallt att sova uppe. Tack vare de duntäcken, vi fick av Åsa och Anders, var det skönt och behagligt. Soligt och vackert ute i dag med. Nu ska vi plocka ihop och återvända till Falun. Vi får besök av Kiwi och Nemo, samt vidhängande Matte och Husse. Vi ska vara dagvakt åt dem några veckor, hundarna alltså!!

Måndag 31 Okt: Morgonens volta blev en längre tur, uppe vi Ingarvet. Bosse och Birgitta pigga i benen. Jag var redan pigg efter en tremila cykling i ottan. Fint väder och vidstilla var det då. IT Jobb tog större delen av dagen. Pölsa, Pelles goda till middagen. Lite teve och en film på Netflix avslutade dagen. Nu regnar det, så det blev en snabb kissvända med Bosse. Hopp i bingen.

Tisdag 1 Nov: Nu är det snöblandat regn, men det är plusgrader. Bosse går med på att kila ut på en morgon volta i alla fall. Birgitta går på gymnastik, jag jobbar med en laptop. Fixar även NOD32, då ägaren saknar skydd. Handlings dags på ICA Brittsarvet, det är ju pensionärsrabatt på tisdagarna. Bäst att passa på! Göran Rogström är här på Brittsarvsgärden och pratar om gamla Falun. Vi köpte Görans senaste bok. Trevlig tillställning. Vi träffade Eva och Ronny J, vår billeverantör en gång i tiden. Trevligt med många skratt. Birgitta träffar "Majblommorna", gamla Falu Kuriren brudar. Jag och Bosse trotsar blåst och snöblandat regn vid Tisken. På kvällen teve och en sen cykeltur i blåst och regn.

Onsdag 2 Nov: En tidig volta med Bosse. Vi ska vara dag husse och matte åt Kiwi och Nemo i tre dagar denna veckan. Det blir trevligt, båda tycker om att ligga på mig och vila i sängen. De dagarna är jag lugn och njuter av "ledigheten", bara vara med hundarna. Bosse fick bråttom till vår dörr, han kände att hundarna redan anlänt. Jag levererade en laptop. På eftermiddagen blev det en lång promenad med dem alla och hustrun. En resa ner på stan, Birgitta handlar en del till akupressur träffen i morgon hos Berit. Jag passade på att tanka upp bilen,12,99 kr per liter. På kvällen en film på Netflix. Tidigt i säng, inte så vanligt.

Torsdag 3 Nov: Som vanligt blir det tidiga volter med Bosse. Då vi är daghusse och matte till två fina hundar, som redan är rastade så måste Bosse ut tidigt. Sedan blir det sängmys med hela gänget. Ok i dag utan matte då hon är på akupressur träff. Kerstin S lämnar sin laptop, för att jag inte ska ha tråkigt medan dom är på akupressur träffen. Hundarna och jag åker till Jungfruberget och knallar runt. Lite snö på stigarna. Jag kollar på en film i väntan på att Birgitta ska ringa, för att vi ska gå och möta henne. Lite ost och kex innan det är dags att sova.

Fredag 4 Nov: Vid morgonens volta kändes det bistert ute, någon minusgrad. Vi är ju inte vana vid kylan ännu. Bosse bryr sig inte, trots sin uppväxt i Grekland. Kiwi och Nemo stormar in med vidhängande matte och husse. Dem trivs nog bra med oss och Bosse. Kerstin S dyker också upp. Vi fikar och jag har tur att hennes dator vill uppdatera Windows program, innan hon åker hem till Järvsö. Vi åker till Jungfruberget och knallar runt, Denna gång är det lättare, jag tar Bosse och Kiwi. Dem är lika raska medan, Nemo och Birgitta tar det lite lugnare och betraktar omgivningen! Birgitta var hos frisören för att få håret tjusigt. Doobidoo kollade vi.

Lördag 5 Nov: Dagens morgonvolt gå runt ute vid Östra Främby. Skapligt väder är det. Vi träffar Kerstin F och hennes fin valp. Ett akut IT Jobb.  Vi löser Melodikrysset! Ute yr snön omkring. På kvällen ser vi på "Så mycket bättre" och "Moraeus med mera". Kalle är så festlig.

Söndag 6 Nov: I dag blev det sovmorgon, tack vare Bosse också ville ligga kvar i sin binge. En lång cykel dag för mig, skönt men kyligt i blåsten. Måste nog få på dubbdäcken nu, när vintern tydligt är på gång. På kvällen var det teve som vanligt. Skönt att Johan Falk är slut. Jag tycker den var för blodig och grym. Ok man väljer vad man vill titta på.

Måndag 7 Nov: Bosse önskar att gå ut, på en tidig morgon volta. Mycket har hänt under natten tycks Bosse ana. Nosen i backen och sicksacka över gräsmattorna. Mycket harspår kan tänkas. Nu är tåget och Rest and Fly bokade. Nu återstår osäkerheten om boendet när jag kommer till Samos. Nu väntar vi på Fisk Xpressen från Gävle. Åsa och Birgitta ligger inne med en beställning. IT Jobb. Se åker vi till Åsa och Anders. Leverans av fisk till Åsa och Anders hjälper mig med att byta till dubbdäck på min cykel. Tack Anders! En volta med Bosse innan läggdags.

Tisdag 8 Nov: Efter frukosten spänstar Bosse och jag ut på en volta. Jag parkerar bilen vid sidan av vägen upp till Teletornet. Bosse och jag ska motionera upp till Teletornet, fram och åter. När vi återvänder till bilen har jag fått P-böter, 600 kr!!! Där parker bilar ofta. Birgitta går på gymnastik. När jag kommer hem är det dags att dammsuga och diska. Ryktena går nu i huset, att jag är duktig på datorer. Ok, jag hjälper dem som behöver. Så blev det i dag, närmsta grannen. Jag cyklade ner till Biketown i Britsarvet, för att få hjälp med bromsarna på bakhjulet som låg på. Dem fixade det gratis. Trevliga killar. Birgitta bjöd på fisk, panerad spätta. Smakade så bra. Jag blir nog fisk älskare till slut!! Leif GW Persson på teve, alltid lika trevligt. En tur på cykel innan läggdags.

Onsdag 9 Nov: I dag kommer Kiwi och Nemo, våra daghundar. En volta upp till Ingarvet med dem alla tre, är ingen dans på rosor. Trots att vi delar upp dem, Bosse och Kiwi, de två snabbaste tar jag och Birgitta tar Nemo, filosofen. Många koppel att hålla reda på, med valhänta pensionärs händer. Men trevligt med de så liven är det. Jag åker på Turfträff i Borlänge. Räknade inte med snö och halka, då jag ännu inte fått på vinterhjulen. Svettig hemfärd är ju bara förnamnet.

Torsdag 10 Nov: En tidig volta med Bosse före frukosten. Snart kommer småkillarna. Bosse följer med Kerstin H och Birgitta på Stångtjärns promenaden. Det är svårt att knalla runt med dem alla tre själv. I övrigt en lugn dag. Egenvård på våra tre datorer. En cykeltur på kvällen.

Fredag 11 Nov: Kiwi och Nemo stormar in. Glada att träffa Bosse. Nu är boendet på Samos löst, tack snälla Nilla och Perry. Inhandlat Homeplug och batteridrivna Blockljus, styrda med fjärrkontroll. På kvällen teve och god mat.

Lördag 12 Nov: En snabbvända med Bosse och sedan tar vi itu med Melodikrysset. Jag har en grannen Lailas laptop för storstädning. En långpromenad med Bosse i solsken och skapligt varmt. I dag blir det en del teve tittande. Sent i säng.

Söndag 13 Nov: Sovmorgon i dag, skönt. Lämnar Lailas laptop. Vi åker sedan till Sågmyra. Janne S hjälper oss med byte till vinterdäck. Tack Janne för det. Birgitta ska till en pizzeria med Bankbrudarna, sedan ska dem gå på bio. Jag och Bosse ska käka Kebab tallrik, från Pizzeria La Vencia. Dem kan fixa god pomfritt. Jag kollade på "Moraeus med mera" och "Robbins" från igår. Sedan går vi Birgitta till mötes. Hemåt gick i snigelfart, alla buskar ska genomsniffas av Bosse. Det gäller att veta vad som hänt, sedan vi gick här senast! 

Måndag 14 Nov: Jag tittade på en film i går "natt" på teven. Så det var lite segt nu på morgonen. Bosse får mig dock på andra tankar, än att njuta i sänghalmen, en morgonvolta vill han ha! Birgitta vill ha skjuts, till Lust och Fägring! Senare på dagen till Vårdcentralen för provtagning. Jag sliter med Homeplug, får ingen bra hastighet. Runt 15 Mbit/s mot 35 WiFi på en bredband på 100 Mbits/s. Övergår till att leta foton på Bosse, inte heller det var så lätt. Jag har ingen struktur på fotolagring!! Men skam den som ger sig. På kvällen vankas blodpudding, en höjdare tycker jag och Bosse. En sen vända med Bosse, i duggregn.

Tisdag 15 Nov: En snabbvända med Bosse före frukost. Birgitta ska gå på gymnastik och jag ska åka till Hundtrimmet, Bosse ska få klorna klippta. Ren tur att jag kom ut ur garaget. Någon har kört sönder garageporten, det gick ändå att komma ut. Hundtrimmet har flyttat till nya lokaler, bara runt hörnet. Det är bättre lokal och jyckarna slipper spiraltrappan ner i källaren. Jag har ägnat en stor del av dagen att sortera bilder. Vi har även handlat mat, det är ju tisdag! På kvällen teve och en sista kissvända. Snorhalt ute.

Onsdag 16 Nov: I dag kommer Kiwi och Nemo hit. En rask vända med Bosse tänkte jag, vi mötte dem. Efter lock och pock fick jag Bosse att knalla runt, så vi kunde gå hem till hundarna. Jag börjar att städa på "kontoret", skrubben alltså! Det går till så att jag plockar upp saker och ofta flyttar dem till ett annat ställe. Ja, en del åker i soporna! Nu har jag uppgraderat Disgen, släktforskar programmet till 2016 års program. Det har varit så lugnt på IT fronten, jag har varvat ned ordentligt. Då kommer suget, att ta tag i släktforskningen igen. Vi kollade en rolig film på Netflix, lite parodi på 007 Bondfilmer och Ensam hemma. Säkert parodi på flera filmer, som jag inte känner till.

Torsdag 17 Nov: Telefonen ringer, skynda sig att svara, såg vem kan det vara? Daniel är det, han pluggar hemma så vi behöver inte umgås med Kiwi och Nemo. Då behöver inte Birgitta ha med Bosse på stavgången upp till Stångtjärn. Bosse och jag knallar runt uppe på Ingarvet och gör även en tur till ÅVC för att slänga lite elektronik. Jag hämtar Birgitta när dem kommer tillbaka från promenaden. Vi städar våningen i dag. Birgitta förbereder mat till helgen, vi åker upp till Korpholen. På lördag ska vi till Vävstugan på julmarknad. Lasse J är snäll och kopplar på strömmen i morgon förmiddag. Jag avslutar dagen med en cykeltur, det kändes bra. Te och macka vid hemkomsten satt fint.

Fredag 18 Nov: En skön start på morgonen, en cykeltur i skönt väder några plusgrader. Sedan kom hundarna. Vi förbereder färden till Korpholen. Vi åker upp vid fyratiden. Bosse njuter av att sitta på tunet och speja. På kvällen teve. Tack Lasse för att du slog på strömmen i morse.

Lördag 19 Nov: Birgitta och Bosse gick en långpromenad, jag knoppade skönt i bingen. Upp lagom till frukost. Lasse J kom ner och fikade, Bosse blir så glad när han kommer, vi med. Kollade på skidor från Bruksvallarna. Kul att skidsäsongen är på gång, har alltid gillat att kolla på tävlingar i tevesoffan. Vi besökte Djura Vävstuga och deras julmarknad. Träffade många bekanta där. God soppa och fika. Tjockbullarna var som vanligt slut. Sedan hem och elda brasa. Birgitta bjöd på Pytt i Panna till middag. Jag tog Bosse på en kvälls runda innan Moraeus med mera startade. Späntade ved till morgondagen.

Söndag 20 Nov: Birgitta och Bosset traskade runt lilla å vändan. Jag satte fyr i spisen och fixade med våra trädgårdslampor. Dåligt med sol, så jag fick ladda batterierna. Vid lunchtid återvänder vi till Falun. Jag vill kolla skidorna hemma i soffan och även se reprisen på Miriam Bryant, vars program sänds i repris i dag. Naturligtvis sov jag när det sändes. Fattar inte varför teven är som ett sömnpiller för mig. Melodikrysset är löst och inskickad.

Måndag 21 Nov: Knallhattarna Kiwi och Nemo stormar in, letar upp någon att gulla med. Jag spänstar runt med Bosse, sedan är det ryggläge med alla killarna. Jag läst Lars Widdings bok Galgfågeln och Lockfågeln. Nu ska jag fortsätta med 1812. Vi gick till skogs med hundarna i dag, alltid lika spännande tycker dem. Livsfarliga djur i varje buske, som ska nedläggas! På kvällen kollade vi Fotbollsgalan. Zlatan fick Guldbollen igen, det är han verkligen värd. En snabb kiss med Bosse och sedan hopp i bingen, med Lars Widding!

Tisdag 22 Nov: I dag är vi "lediga" som dagföräldrar åt Kiwi och Nemo. Jag passar på med IT Jobb och Birgitta går på gymnastiken. Färgband och vykort från InkClub levererades i dag. Bra då kan jag fixa några vykort. I förpackningen fanns en del reklam, varför? Jag betalar ju frakten för paketet. Vad får InkClub in för dessa medskick? En liten cykeltur hann jag med innan mat och teve programmen. Läser nu 1812 även den boken är författad av Lars Widding.

Onsdag 23 Nov: Morgonvolta med Bosse före frukosten. Knallhattarna kommer i dag. Det blir rygglägen med bok och hundar på förmiddagen. Dagens volta går uppe på Jungfruberget. Där finns alltid en del spännande att utforska. Kollade att vi inte våra lösenord är hackade. Ni kan kolla på svt,s hemsida, om ert lösenord till e-mail är hackad. En film på Netflix avslutar kvällen. Bosse snabbkissade på grund av regn.

Torsdag 24 Nov: En snabbvända med Bosse före frukost. Sedan kör vi Birgitta till Stångtjärns promenaden. En vända upp till ÅVC med kartonger. Inga extra hund killar i dag. Jag jobbar med en laptop. Dagen springer iväg. Vipps så är det läggdags, ja ett naturprogram och två FBI killar hann vi med.

Fredag 25 Nov: I dag är det sista dagen vi är hundvakt, åt Kiwi och Nemo. Det blev en skogsvända. Vi fick bland annat ett Grekiskt vin av Johanna och David. Det tackar vi för. På kvällen nostalgi teve, Svt firar 60 år.

Lördag 26 Nov: Sovmorgon? Ingalunda Bosse ville ut tidigt. Njöt av skidtävling från Finland. Spännande var det. Stina vann sprint och Calle tvåa bland herrarna. Vi städade i källarförrådet. En del kastas och en del kommer till PMU. Böcker kommer vi att ställa ner i Britsarvets Bibliotek. På kvällen teve.

Söndag 27 Nov: Sovmorgon, vaknade av att Bosse ville ut och nosa upp något spännande. Sedan var det skidor på teven som lockade. Lämnade en laptop och installerade en skrivare. Även eftermiddagen kollade vi skidor och skidskytte. Det var teve även på kvällen, sedan löste vi även Melodikrysset. Undrar om jag har fått fyrkantiga ögon, efter dagens teve tittand!

Måndag 28 Nov: Denna morgon blir det full aktivitet. Först en morgonvoltan med Bosse. Birgitta ska på Apoteket. Sedan Klas i Sjön för att köpa Kronljus. Till PMU och lämna julsaker med mera. Sista anhalten blir ÅVC, så nu är det städat för denna gång. I dag fick jag ett lurigt e-mail! Ett e-mail från Elgiganten. "Översänder kvitto på inköp, som överenskommet" Jag öppnade inte PDF filen, utan kollade mitt bankkonto. Jag gissar att jag ska, enligt detta lurendrejeri, öppna PDF filen och på så sätt luras. Åsa och Anders lånar bilen för att hämta panel. Tina i Fjällen kollade vi, trevligt. En sista volta med Bosse. Jag packade upp en del böcker som vi ställer ned i biblioteket.

Tisdag 29 Nov: Birgitta går ner till gymnastiken, lagom till fikat. Hennes vrist är fortfarande öm sedan hon halkade. En tur ner till centrum. Birgitta ska köpa köksgardiner och jag ska hämta ut en digitalbox från ComHem. Jag kör Birgitta till Teatern. En föreläsning med Patrik Sjöberg. Jag kopplar in digitalboxen, den ger oss grundutbudet från ComHem. Genom vanlig antenn blev det inte så många kanaler. Det lustiga är, nu får vi utbudet till en lägre månadskostnad, när vi köper digitalboxen.

Onsdag 30 Nov: Sovmorgon, tack Bosse. En längre volta fick Bosse som tack. Vi har satt upp nya gardiner i köket, en gardin får vi återlämna. Var inte Franska veckband, trots att den var märkt som sådan. Jag var på IT Jobb, fick då en cykeltur. Motvind runt Tisken var inte så trevligt. Birgitta knallade runt med Bosse, det gick bra med foten. Pelles Pölsa till middag, toppen käk enligt mig. Vid kvälls voltan var Bosse på dåligt humör. Han anföll två parkerade bilar och skällde ut en mötande hund. Jag tror att de bilar han hetsar upp sig mot, är nog ägare av hund. När det är mörkt så tror han väl, att det sitter någon dreglande best i bilen!

Torsdag 1 Dec: Kalo mina. Då minnet inte är det bästa, får jag nog skriva lite oftare i dagboken. Hoppar jag en dag är det näst intill omöjligt, utan Birgittas hjälp, att komma ihåg vad vi pysslat med dagen före! Nu till dagens begivenheter. Jag och Bosse går morgonvolta efter frukosten. Birgitta vill upp till Stångtjärn för att fika med Bankbrudarna. Vi släpper henne en lite före, så hon kan gå sista biten med de andra. Bosse och jag knallar runt i Ingarvet. Vi hämtar sedan Birgitta för hemfärd. Jag fixar en "Kassabok" i Excel, då vi vill ha lite koll på vart pengarna tar vägen!! 

Fredag 2 Dec: Efter morgonvoltan åker vi ner till Centrum. Birgitta för att återlämna gardiner, byter dem mot sovkuddar. Spännande skidor från Lillehammer, bra Svenska resultat. I dag bjuds vi på musikunderhållning här på Britsarvsgården, CC Raider, till en kostnad av 40 kr. Det kan inte vara mina idoler, 40 kr och vad för dom till Sverige och Dalarna! Nej det är ett gäng från Dalarna. Dem fick lov att kalla sig CC Radier om dem inte lovade att uppträde i USA. Dem var bra på gamla Elvis låtar och andra från 60 + 70 talet. Synd att de körde Guldbruna ögon och andra dansbandslåtar, det var ingen höjdare. Fika hos Tomas efter uppträdandet, vi fick med oss Anna-Greta. Saknade Harry P. God middag och sedan teve på kvällen.

Lördag 3 Dec: Bosse klapprat tänder, nedanför min säng! Det innebär, "Husse upp och hoppa, jag vill gå morgonvolta, nuuuu" Det är bara att lyda och snabbt hoppa i kläderna. Sedan frukost. Vi kollade skidor och njöt av Halvarsson och Hellner som etta och tvåa. Sedan akutjobb. Det blev mycket teve tittande i dag.

Söndag 4 Dec: Birgitta är hos Åsa. Dem ägnar sig åt julbak. Jag kollar på skidor. Jag känner av en begynnande förkylning.

Måndag 5 Dec: Vaknar till huvudvärk och snurr i pallet. Vi åker till Vettris med Bosse. Dem ska fixa tandsten. Det blir inget uträttat då jag nu är helt färdig. Det visar sig senare att jag har influensa. Standbye i sängen hela veckan. Maten smakar inte.

Lördag 10 Dec: I dag orkar vi lyssna och lösa Melodikrysset. Varken jag eller Birgitta har upplevt mig så totalt utslagen. Kollade på skidor och känner nu att jag kan äta och har kunnat följa Bosse ut på volta.

Söndag 11 Dec: Nu är krisen nog över. Lite darrig, beror nog mest på bristen av mat. Som det har snöat i natt. Vi pulsar runt med Bosse. Broddar är ett måste. Hur kör människan! Rakt i fontänen. En bärgare var dem tvungna att få hit. Mycke skidor i dag med. 

Måndag 12 Dec: Dagen inledes med Bosse volta och sedan frukost. Nu ska vi "göra" stan! Först ska Bosse till Hundtrimmet, för kloklippning och frisering av tassar. Till ICA Maxi för påfyllning av Bussbiljett. Lidl för inköp av öl och Lasagne. Sist Apoteket för ett ankelstöd till Birgitta. Bakhjulet på Saaben behövde luft. Svårt att hitta fungerande luftnings prylar. Vår husvärd Kåre kom och fixade kranen i köket. På kvällen kollade vi Tina i Fjällen. Dagens gäst är Kalle Moraeus. En sista volta innan det är dags att törna in.

Tisdag 13 Dec: En längre volta med Bosse. Sedan en lugn förmiddag. Ryggläge krävdes. Veckans inköp på ICA Britsarvet. Nicke ringde på kvällen och önskade mig trevlig resa till Samos. Det kunde vara bättre feeling inför resan. Men några dagar till, innan avfärd, kan göra underverk.

Onsdag 14 Dec: Nu blir det full fart med Bosse volta och frukost. Vi ska åka upp till Korpholen. Jag har en del arbetskläder där, som jag behöver på Samos. Vi skottar snö och kollar runt innan vi far, via Leksands Bröd och hem igen. Jag pratar med Perry om min vistelse i Pagondas. Perry ringer till Stavro och talar om att jag bor i deras hus. Kollar lite filmer på Netflix, men inget föll oss i smaken i dag.

Torsdag 15 Dec: Jag och Bosse har en lugn förmiddag. Birgitta är på Svedens gård på fika med Bankbrudarna. Birgitta pratar men Nicke om hans äventyr på lasarettet. Nyopererad efter en "misslyckad" gipsning av handleden. Allt har gått bra. Fick några julkort i dag. Ärtsoppa till middag sitter bra.

Fredag 16 Dec: Birgitta tar morgonvoltan med Bosse, jag svårväkt, jag hör dem inte när det är dags att gå ut. I dag besök på ÖB med mera för att köpa det sista inför Samos resan. Tankar bilen och vaskar av den. På kvällen teve. En sen volta med Bosse.

Lördag 17 Dec: Vi löser Melodikrysset, i dag i julens tecken. Bosse märker av att det är resa på gång. Bevakar dörren och är allmänt orolig. Vi går en lång volta på eftermiddagen. Jag åker tåg till Arlanda för att övernatt på Rest and Fly. Nu blir det nog sämre med uppdatering av Webbsidan då jag inte har tillgång till internet. Resan till Arlanda gick bra. Checkade in på Rest and Fly. Sedan på hustruns inrådan, så checkade jag även in Samos resan via Aten. Konstigt att det inte går in i mitt huvud hur man fäster taggen. Turfade och sedan dags att sova. Klent med sömn blev det.

Söndag 18 Dec Samos: Efter en dålig och sömlös natt, var det bra att Birgitta ringer och talar om att nu är det dags att knalla upp ur bingen! Trots att jag checkat in bagaget i går, dropp in var stängda redan vid 20 tiden, så tar det tid att i dag bli av med bagaget. Jag får tidsnöd till planet. Men det är problem med dubbelbokningar med mera, så vi lyfter 40 minuter senare än beräknad avgång. Birgitta vet att jag har lite svårt att hålla koll på alla prylar, när jag reser själv så blir det lite stirrigt av och till. Denna gång gick det rätt skapligt, endast livremmen i säkerhetskontrollen var på vift en stund. Flyget till Samos var en upplevelse. När vi närmade oss Samos, så hamnade vi i en kraftig turbulens och hårda vindar vid landningen. Dem är duktiga Samospiloterna. Det är besvärlig inflygning normalt. Stavro möter mig med vår Siat. Problem när vi ska åka, glapp till startmotorn. När jag på kvällen åkte ner till Karin Pol för diverse inköp lät jag motorn vara igång. Köpt extra surftid, men 80 % gick åt, när jag ringde via Skype med Birgitta och med kameran på.

Måndag 19 Dec Samos: Sov rätt bra trots lite småkyligt. Det saknas regn här på Samos. Apelsinerna är små och olivskörden är dålig på grund av torkan. Jag rullade igång bilen och for in till Pythagorio. Tänkt mig en Pita Gyro och en Amstel, men mitt favorit ställe var stängt. Jag tog ut pengar i en automat, behövs till bilskatten för vår och Nilla och Perrys bil. Jag försöker förklara för Stavro att vi inte vill ha Siat bilen kvar. Men svårt, eller så vill han inte förstå. Gick runt och kollade lite, kalla vindar så jag drog mig mot bilparkeringen, efter att handlat lite förnödenheter. Kollade luften i däcken. Var förbi Sinadisi, dem har nog inte flyttat till Ireon vad jag kunde se. Var in till Ireon också för att kolla om Sinadisi öppnat någonstans där. Parkerade bilen i backen så att jag kan rulla igång bilen i morgon. Gick en sväng i Pagondas. Mötte två, som inte kände igen mig. Den ena Nicos hjälpreda och den andre som jag köpte Ladan av. Stavro kom med en tallrik mat som Georgina lagat.

Tisdag 20 Dec Samos: I natt var det dåligt med sömnen. Min högra fot, den jag inte opererade, värker som tandvärk. Svälld och ömmande. Klockan nio ska jag åka till Andonis bilverkstad i Mitilini för att söka hjälp med startproblem. Dem tar hem en del från Aten och jag får ringa imorgon vid middagstid. Om dem fått hem delen får jag komma direkt. Ett par timmars jobb tror han. Andonis visade ett tricks, så jag kan starta bilen utan att rulla igång. Det känns bra. Åkte till Pythagorio och handlade en tub Voltaren Forte. Var även till en specialaffär för att köpa en smart bords borste, för att samla upp smulor. Gun-Britt O har beställt, tyvärr fans dem inte kvar. Trots idogt sökande av personalen. Mötte postmästare Nico i bilen ett par gånger, får knalla upp till Posten någon dag. Surfen jag köpte för 89 kronor är förbrukad. Köpte en omgång till, får spara på Skype och speciellt webb kamera. Stänger även av mobilen, ifall det är något som "käkar" byte.

Onsdag 21 Dec Samos: Voltaren, i omgångar gör livet lite roligare. Men jag linkar omkring som en skadeskjuten kråka. Kanske det är sämre balans med ålderns rätt, fan tror. Jag fick besök av Inga-May, hon har varit här i åtta månader. I-M är nu mer pensionär. Jag fick även reda på att Nico postmästaren, har mandat året ut! Som jag befarade så var reservdelen till vår Seat inte anlänt till Samos, kanske i morgon!! Nu har jag fått vännen Stavro att inse att vi inte har råd att ha bilen kvar. Vicki kanske kan köpa den till sonen, som tydligen kvaddat en Seat. I dag har Stavro fått pengar till Nilla och Perrys bilskatt. En vände in till Pythagorio för att ha något att göra. Min favorit Pita Gyro ställe, är även i år stängd. Ï Ireon finns ett ställe vid torget som har öppet. Där kom jag även åt WiFi, så jag kunde chatta med Sylvia B. Hon tipsade mig att gå till läkare för foten, med jag vet vad det är för fel så det är lugnt. Var till Karin o Nico. ingen jobb i olivfabriken för Nicos del. Det är svårt nu, med avsaknaden av regn under hösten. Så var det av och till under våra år som vi bodde permanent i Pagonda. Stavro kom med en back ved, så nu kan jag få lite värme. Det är hårda vindar ute nu, tjuter i knutarna.

Torsdag 22 Dec Samos: Vinden ylar runt knuten och det smäller och brakar. Som väntat ingen reservdel till Seaten, Har hittat en bok i Pythagorio på turistbyrån, den är stängd så här års. Det ligger en del böcker utanför. Jag knep en bok av Leif GW Person. "Linda som i Lindamordet", ca 500 sidor så den räcker säkert ett par dagar. Det finns inget vettigt att göra för närvarande. Stavro har jobb på kommunen och det är ju bra, när oliv skörden är osäker. Då bilen inte vill starta på vanligt sätt så blir jag kvar i Pagondas. Foten något bättre i dag. Träffade på en skygg hund utanför på gatan, men den kom till mig ändå. När jag kelar med hunden så ylar den och trycker sig mot mig. Jag  ser Bosse, vår gatuhund i dem jag möter. Varför är det så svårt att ge omsorg om djur. Jag möter ändå folk som kommer med hundar i koppel, så än fins det hopp? Stavro ger mig kvitto på att Nillas och Perrys bil är betald. Birgitta får kolla om det ska var kvar här eller om jag ska ta med kvittot hem!!

Fredag 23 Dec Samos: Vinden har mojnat en aning. Nu förstår jag läkaren som avrådde Birgitta. Han menade på att Pagonda är inget lämpligt ställe att bo vintertid om man har problem med lederna. Min fot blir trots kylan bättre. Alltid en tröst. Då bilen fortfarande saknar normal start via nyckel blev det en tur in till Pythagorio, och parkering i ett medlut. Jag likar runt lite för att få tiden att gå. Sedan är det matinköp som gäller. Söndag och måndag håller dem stängt. Hittade en bok till på svenska, vid turistbyrån. Mycke läsa blir det.

Lördag 24 Dec Samos: Äntligen händer det något på bilfronten. Halv elva får jag tändningen fixad. Kom dit i god tid, men fick vänta en halvtimma  på en bil som är före mig. Sedan går det undan, med det undantaget att telefonen ringer, en tjej kommer med sin bil som han ägnar tio minuter. 65 euro gick det på. Nu är det hopp om livet, då jag törs åka runt lite utan att vara orolig för att bilen ska trilskas. jag blir f-b, 89 kronor för surfen, slut fast jag bara skickade dagboken, kollat e-mail!! Köpte en omgång till, den tredje. Jag har sålt Seaten för 500 euro. Stavro kom och vi pratade med Vicky och hennes son. Nu ska jag ge Stavro fullmakt att sköta affären. Nu stänger jag av mobilen.

Söndag 25 Dec Samos: Jag hoppa ur bingen tidigare än vanligt, det var meningen att Stavro och jag ska ha åkt ner till Kambos. Men så blev det inte. Jag kan ha fattat fel på tiden. I-M kom förbi med frukt som julklapp. Vi pratade en stund om de bekymmer som Grekerna har och om kylan som råder. I-M har badat så sen som i december. På kvällen kom Stavro och funderade om det var bra. Troligen blev det ingen Kambos i dag. Stavro är nog inte helt frisk, huvudvärk klagade han över i går kväll. Mina glasögon passar perfekt för Stavro och bad att jag tar med från Sverige. Jag har ju ett par i reserv. Stavro hälsar till alla han känner. Det blev en innesittare dag för mig. I morgon är allt stängt här på ön. Om foten inte jävlades så kunde jag traska runt, på de vägar vi gick med Bosse när vi bodde här. Vildsvinen finns kvar utmed "Svinrundan".

Måndag 26 Dec Samos: Jag måste erkänna att det är mitt eget fel att surfen tar slut så fort. Jag kopplar från kabeln till laptoppen, stänger antagen uppkopplingen i mobilen på ett felaktigt sätt. I går kväll, efter att skickat dagboken, såg jag att jag fortfarande var uppkopplad ändå! I-M kom med tre deckare som jag får låna. Det tackar jag för. I dag är allt stänkt här i Grekland så jag tar det lugnt och läser. Synd att foten fortfarande värker, vilket inte inbjuder till volter i Pagonda med omgivning. Jag blöder näsblod? Nästan varje dag, undrar vad det beror på? Mycket gnäll är det. Halva tiden har passerat. Har i och för sig gått ganska snabbt. Längtar efter mina B en.

Tisdag 27 Dec Samos: Somnade sent i går kväll. Brukar ofta räcka att luta huvudet mot kudden och somna. Lite vankelmodig nu på förmiddagen om Stavro och jag ska åka in för att betala bilskatten för Seaten. Så blev det inte. När jag gick med soporna mötte jag den hunden som ylade av tillgivenhet, när jag såg den senast. Jag kollade ner över Pagonda och såg hunden, som först skällde på mig. Den tittade fram bakom muren några gånger, sedan kröp den fram till mig. Sedan var det fullt ylande, den stod på bakbenen och tryckte sig emot mig. Så otroligt svårt att slita sig från den. På kvällen kom Stavro. Vi ska åka in till Vathy i morgon förmiddag och betala bilskatten. Vi ska också fundera över hur ägarbytet smidigast ska gå till. Svårt att jag/vi ska åka ner i påsk för att fixa det. Även hur Vicky ska betala för bilen. Jag har ju en bankbok på ATE bank, som jag tänkte avsluta. Jag får avvakta och höra om hon kan sätta in slantarna på ATE bank. Fick kontakt med Birgitta via min stationära dator och Skype. Jag känner mig väldigt isolerad på grund av strulande surfavgifter.

Onsdag 28 Dec Samos: Stavro och jag åker in till Vathy denna morgon vid åtta snåret. Mycket att uträtta i dag. Först upp i bergen till en Verkstad. Det är problem med min f.d. grensåg. Det fixade sig med smörjolja. Sedan vidare mot huvudstaden. I första banken som passar, enligt Stavro är mitt könummer 91, nu servas 21, två kassor öppna. Stavro kilar iväg efter halvtimma. När Stavro återvänder är de 31 på tur. "Ska vi går till en annan bank, undrar Stavro". Där köar jag i 10 minuter och får sedan betala bilskatten. Nu föreslår jag att vi går till den myndighet som ev. kan ge Stavro fullmakt att sälja Seaten till Vicky. Nej Vicky kommer till sommaren och då har hon pengar. Kontentan är att vi får ta semester en vecka eller två i sommar. Vi landar på banken i Pagonda. Trots Svenskt pass och mitt grekisk skattenummer kan jag inte ta ut pengar, och avsluta bankboken. Måste ha svenskt taxerings nummer, efter som jag inte bor kvar i Grekland, för att ta ut 40 euro. Vi åker förbi Kostas och Terna, men ingen är hemma. Dem är på väg till Bulgarien. I-M åker till Sverige i dag. Enda trösten, med dagen är att det regnar, bra för oliver och annat. Det sitter i sedan Birgitta och jag var olivbönder. Stavro visar mig en ny farm i Pagondas. Där han odlar grönsaker. Börjat läsa på nya böcker jag lånat av I-M. Mest knark och droger i dem. Bytte till en annan bok, samma där.

Torsdag 29 Dec Samos: I dag tänker jag åka ner till Pythagorio och kolla om Hans och Greta är här. Öppnade dörren och det ösregnar. Det blir att sitta inomhus och läsa. "Snyggat" till mig helt i onödan! Stavro tittade in och berättade att det är snö i luften, blåsigt och kallt ute. Jag får hoppas på bättre väder i morgon. Trots kylan så värker inte foten så mycket i dag. Alltid något som är positivt. Dagen ägnade jag i böckernas värld.

Fredag 30 Dec Samos: Solsken, iskalla vindar vaknar jag till denna morgon. Även Stavro tycker det är kallt. Nu ska jag passa på att handla mat. Jag åker in till Pythagorio. Linkar runt lite i byn. Inte mycket händer, lite folk ute. De flesta sitter inne på Tavernor och kurar ihop  sig, vad jag kan se genom fönstren. Köper bröd och handlar mat. Bilvärmen lockar. Åker via Ireon. Lika dant där inga människor, tomt och ödsligt. Pagonda nästa. Bra att jag fick chatta lite med Sylvia B och Birgitta innan det var dags att knoppa in.

Lördag 31 Dec Samos: I dag är det skapligt väder. Solsken och en svag vid. Plockar några apelsiner. Tack Nilla och Perry, som är äger till apelsin träden. Jag ska i dag bege mig upp i skogen ovanför Pagonda. Det är dags att plocka kottar till eldstaden. När jag linkat upp mot höjden blåste det kalla isande vindar. Jag har fortfarande ont i foten trots smörjning med Voltaren morgon och kväll. En volta ner till begravningsplatsen var ett måste. Många har dött i år. Jag så att Maria Vliamos har dött. Jag frågade Stavro här om dagen om hon lever. "Ja hon gick nyligen förbi", lätt språkförveckling kan det bli ibland. Birgitta ringer från Hökviken, hon firar Nyår med Hedlunds och Olofson. Det känns bra. Bosse får busa med kompisen Gizmo. Gott nytt år på er alla som följer oss via hemsidan.

Till dagbok Jan - Mars 2017.


Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2016 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.