Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2017 

Jan - Mar

Söndag 1 Jan Samos: Kalo mina! Gott nytt år. Av förklariga skäl har jag ej svarat alla på e-mail och på andra sociala media, min mobil äter surf time. I dag ska jag till banken, ja bankomaten för att ta ut pengar. En sväng runt i Pythagorio, med en bra bok i handen. Satt någon timma i solen och läste. Jag behöver värme! Livet är nog inte bara en slump. Innan jag viker av på huvudgatan är det någon som tjoar! Jag möter "Hans och Greta". Dem har sett bilen på parkeringen. Vi pratar och dem bjuder upp mig till deras hus på fika. Jag får några timmar i trevligt sällskap. Det tackar jag för. Georgios och Emmy som drev Sinadisi i Hora har flyttat sin Taverna till Ireon. Jag har kollat för några dagar sedan, men kunde inte drömma att det var den inhägnade byggnad som stått obebodd i alla år som vi bott på Samos. Georgios, som vinkade när jag åkte förbi. Jag kopplade inte att det var han. Birgitta har rätt, så var det. Dem har öppet sommar tid och så fint det ligger. Grabben som jobbade hos dem har tillsammans med sin fru övertagit tavernan i Hora. De har bra Grekisk husmanskost, allt enligt "Hans och Greta". Birgitta ringde via Skype. Det ska bli skönt att snart åka hem.

Måndag 2 Jan Samos: I natt blev det inte många timmars sömn. Läser och läser, men så fort jag ska sova så är jag klarvaken. Mycket tankar snurrar runt i pallet. Stavro kom med lite ved och jag pratade om skjuts till flyget. Frågade om han har någon raka till kaminen. Jag fixar det sen sa han. Nu blir det tur ner till Ireon. Super Market vid torget är helgdagsstängt. Hittade ett som var öppet, funnits ett par år. Köpte Valnötter. Sedan en Pita Gyro vid torget. Det satt en gammal man vid mitt bord. Han såg så sorgsen ut. Jag bjöd honom på ett glas vin. Jammas! På vägen hem till Pagonda såg jag att det låg ett tunt lager snö uppe på högsta berget. Var till källan och fyllde två petflaskor med vatten. Kunde inte motstå frestelsen, så jag knallade uppför "tyskarnas väg" för att kolla ner i vår f.d. olivlund. Ingen rolig syn i år heller, om ännu risigare än förra vintern. Nu växer det Pinjeträd, två meter höga bland olivträden! Jag plockade några lagerblad. Perry ringer och hör efter hur läget är. Trevligt att prata svenska en stund, även i dag! Birgitta hörde av sig via Skype, med en beställning!

Tisdag 3 Jan Samos: Då var det sista dagen här i Pagonda, i morgon lyfter flyget till Aten strax efter åtta. Det blir nu en sista volta ner till Ireon. Varmt och skönt är det i Ireon, känns som en sommardag. Vilken skillnad det är mot bergsbyn Pagonda. Det var dyrare än jag tänkt mig, så jag fick åka upp till Pagonda för att hämta mera pengar. Jag har inte räknat med det och nu lyser bensinmätaren. Det innebar även en vända till bensinstationen. Plockade lite mer lagerblad. Veden sinar, jag får nog ingen ved idag. Nu är det städning, packande av resväskan som gäller. Stavro tittade in och konfirmerade tiden när vi ska åka ner till flygplatsen. Han ska städa upp efter eldningen, var det sista han pratade om. Nu blir det middag, inget upphetsande, korv och stekt ägg som vanligt. Skippar dock skruvmakaroner. Det kallar jag en dammsugare! Den höll på att suga i sig filtar och annat som råkade komma i vägen. Nu känner jag mig värd ett par glas vin. En kvällspromenad ner i Pagonda. På hemvägen hörde jag Kattugglan. Jag testade att locka dem närmare. Såg den skygga hunden. Jag hämtade bröd, tyvärr så var den inte kvar. Jag lockade på hunden, utan resultat. Nu ska jag njuta och sedan försöka sova.

Onsdag 4 Jan Samos: Vaknade redan vid fyra tiden, då är det svårt att somna om. Stavro följer med ner till flygplatsen, så bilen inte behöver stå på parkeringen. Inga problem med resväskan trots några kilo övervikt, den går direkt till Arlanda. Flyget till Athen löper smärtfritt. Det var sedan fyra timmars väntetid i Athen. Planet till Stockholm var bara 20 minuter försenad. Någon timma väntetid på Arlanda innan tåget hem till Falun. Tågresan till Falun startar inte så bra, tjugo minuter försenad redan vid Arlanda station, på grund av lokfel. Lokfelet är bara början på vår färd mot Falun. Vi står nu helt stilla, i Vänge norr om Uppsala. Loket, till en senare avgång mot Dalarna, kommer och drar oss tillbaka till Uppsala. Vi får kliva över till deras vagnar. 300 personer vilket innebär att vi får ståplats. När vi kom till Borlänge fick jag sitta. Bosse och Birgitta hämtade mig, då var klocka halv ett på natten. Birgitta bjöd på varma mackor och rött. Sent i säng blev det. Så skönt att vara hemma.

Torsdag 5 Jan: Bosse och jag gick en morgonvolta, men vad det bet i kinderna, så kallt och ovant! En bra frukost. På tal om mat, ni som gillar korv och makaroner, inga problem. Jag har levt på det under mina veckor på Samos. När jag klev på vågen i morse vägde jag 68,6 kilo! Broder Nicke H och Kerstin ringer och önskar mig välkommen hem, så även Åsa. Nu ett stort tack till Nilla och Perry, att jag fick låna deras hus i Pagonda. Birgitta var hos frisör och jag knallade runt med Bosse under tiden. Sedan var det dags att få en skön varm dusch. Så skönt. Birgitta har tvättstugan och det är ju passande. I dag blir det tidig sänggång.

Fredag 6 Jan: Fy för den lede vad det är kallt ute, 27 grader! Bosse drog som en avlöning, när Birgitta tog fram burken med kokos olja. Han har aldrig sett burken, men insåg nog att det inte var en höjdare på gång. Men med lite pock fick Birgitta smörja in Bosses tassar. När Bosse gjort ifrån sig bar det av hemåt med fullfart. Vi kollade på skidor och löste förra veckans Melodikryss. Bosse pockar på uppmärksamhet, dags för efter middags volta. "Örnnästet", så kallas vår sittgrupp som finns på varje våning. Där satt några och fikade när vi kom tillbaka. Jag fick tipps av dem,  att få ersättning för min otroliga hemfärd från Arlanda. Fyra timmar senare än beräknad ankomst. Sagt och gjort, det var bara att fylla i ett färdigt formulär. Teve tittand på kvällen.

Lördag 7 Jan: Bosse och jag drog i väg på en morgonvolta, endast fyra grader kallt denna morgon. Bosse njöt så även jag. Sedan frukost. Jag njuter av gröten på morgonen och äggmackan på Leksands Brungräddade. Sedan löser Melodikrysset. Birgitta följer med Åsa och Anders till IKEA i Borlänge. Bosse och jag går en lång volta. Skidor mest hela dagen. Stina och Kalla gör ett superlopp, etta och trea på pallen. Birgitta bjöd på en god Laxpaj. Jag kollade "Stjärnorna på Slottet", med Magnus Uggla som gick på teve medan jag var på Samos. Vi kollade sedan på kvällens avsnitt. Trevliga program tycker jag. En sista kiss volta med Bosse.

Söndag 8 Jan: Morgon volta med Bosse innan frukosten. I dag är det ett år sedan vi blev påkörda av en tidningsbil i Hofors, på väg till Arlanda och Samos. Det har tärt ordentligt på våra besparingar och berövat oss en bra bil. Stina gjorde en bra isatts i dag med och blev trea totalt i Tour de Ski. Det var mycke teve tittande i dag. Skidor och på kvällen "Så ska det Låta" och Ted Gärdestad.

Måndag 9 Jan: En lite snabbare morgonvolta för mig och Bosse. Efter frukost ska vi till Eva på Hundtrimmet. Bosse ska få sina klor klippta. Passade även på att tanka upp lite bensin, 13.99 kronor per liter!!! Kerstin, Nicke och Gizmo kom på fika, ja Gizmo var inte så sugen på kaffe. Vi fick en pratstund om Samos med mera. Inbjudan till Bastu till lördag. Det ska bli skönt. Upp till Majorens köpcentrum. Handlade hundmat och hundgodis. Bosse strejkar när vi gett ersättnings godis. Jag har två IT uppdrag i dag. På kvällen Cancergalan och under tiden testade jag fiber uppkoppling, med lite olika tillbehör. En sista kvällsvolta innan det är dags att hoppa i bingen.

Tisdag 10 Jan: I dag ska Birgitta på Bank information och sedan lunch med Bankpensionärerna. Bosse och jag knallar runt. Vi såg en häftig tradfällning. En kille med en lätt motorsåg klättra från toppen och nedåt under tiden som han kapade grenar och stammen. Sylvia, Lars-Erik och Ira kom på kaffebesök, medhavande munkar, ja ätbara. Trevligt att träffa Ira som är från samma ö som Bosse, ön Leros. Vi fick en trevligt stund. Mat inköp, det är ju tisdag och pensionärsrabblat hos ICA. Sent blev det då vi såg en parodi på tuffa polis filmer.

Onsdag 11 Jan: När jag vaknade var det tomt och tyst i lägenheten. Bosse och Birgitta gick morgonvolta. Inget roligt väder, snålblåst och ett lätt snöfall. Efter frukosten promenerade jag till ett IT Jobb, på lagom avstånd. Sedan var det bilen som gällde. Efter dagens jobb åkte vi till Åsa och gratulerade till födelsedagen. Kaffe och gott doppa. Bosse och jag gick en volta, innan vi for hem. Nu snöar det och blåser. Hopp i bingen.

Torsdag 12 Jan: Birgitta har stavgång i dag, så Bosse fick vänta på morgonvoltan till efter frukosten. När Bosse och jag kom tillback var det full galopp i korridoren. Bosse känner Kerstins vittring direkt. Står vid dörren medan svansen går som en propeller. Sedan besviken när dem redan åkt i väg till Stångtjärn. Jag har några IT Jobb så dagen blir kväll. Jag står för matlagningen i dag. På kvällen teve "Mandelmans" ett trevligt program.

Fredag 13 Jan: Bosse och jag träffade på en del hundar i dag. Bosse var duktig endast en hund, modell större irriterade honom. Vi mötte dagis barn, De såg ut som små dockor. Hjälmarna var nästan större än dem själva. Jag frågade vilken ålder det var på dem. Ett och halvt år. Hur som helst det var kul att se dem, som små robotar traska fram. Jag förklarade för barnen att Bosse var dålig på att gå på rätt sida, på grund av att "fröknarna" sa till barnen att byta sida på vägen! En tur upp på ÅVC med lite skrot, bland annat min resväska som blev helt sabbad på hemvägen från Samos. Bosse fick en volta uppe på Ingarvet. En tur ner på "stan" blev det också. Birgitta lagade en god middag sedan var det teve för hela slanten.

Lördag 14 Jan: Birgitta tog Bosse på morgonvolta och jag började med frukosten. Sedan var det läge för att lösa Melodikrysset. I dag ska jag bada bastu ute i Linghed. Bosse får träffa kompisen Gizmo och vi Hedlunds. Nicke och jag knallar till bastun. Lagom med folk och skönt att få basta. Under tiden har damerna rastat hundarna. Vi bjuds på en utsökt middag. Kvällen är trevlig med många skratt och även teve.

Söndag 15 Jan: Birgitta och Nicke rastar hundarna och jag tömmer kondensvatten. Kerstin bjuder på en god frukost. Jag tankar ned en del bilder, ur Kerstins mobil, från vår 10 träff i Västerås 2016. Vi åker sedan hem till Falun efter en trevlig helg hos Hedlunds. Bosse och jag går en lång volta före maten. Lite sport på teven, skidor bland annat.

Måndag 16 Jan: Nu gäller det att traska runt med Bosse och inte söla för mycket. Vi har tid att passa. Birgitta ska på provtagning på Falu Vårdcentral och jag ska till Clas i Sjön för att handla färgpatroner till skrivaren. Det är ju sista dagen för att få 20%! När jag kommer hem hänger Birgittas broddar på dörren. Birgitta glömde broddarna i Hökviken i går. Nicke H, som också har ärende till Clas i Sjön, levererar dem. Synd att vi missade Nicke. En längre volta med Bosse, det går så bra när vi är båda som går med Bosse. Nu laddar vi för Idrottsgalan.

Tisdag 17 Jan: Birgitta lagar frukost medan Bosse och jag går morgonvoltan. Det är bråttom idag idag Birgitta ska på gymnastik. Hon har gjort ett långt uppehåll på grund av skada och julhelg. Det är en träff i dag i "fritidslokalen", en man kommer att berätta om Massajerna och mejeri verksamhet i Africa. Kaffe och en god rabarber bakelse avslutade det hela. Småtrevligt inte så många som besökande. Sedvanlig handling på ICA Brittsarvet. Jag fick beskedet att min pension ökat med 259 kronor!! Birgitta pratade med svåger Harry P. På kvällen en god pytt i panna.

Onsdag 18 Jan: Birgitta gick morgonvoltan med Bosse och jag fixade frukosten. Skapligt väder i dag, solen skiner och det är några minusgrader. Det blev en cykeltur på eftermiddagen, det kändes bra. Birgitta har tvättsuga. God mat och några teve program på kvällen.

Torsdag 19 Jan: I dag gäller det att skynda på morgonvoltan. Kerstin H är på ingång, dem ska gå promenad till Stångtjärn. Han spårar ivrigt fram till vår dörr, han blir så besviken när ingen Kerstin är kvar, dem hinner oftast åka. I dag fick han nys på Kerstin som satt i bilen, full rulle blev det. I dag fick jag användning av Team Viewer. Kunde återställa Classic Shell i en laptop. En cykel tur på middagen. Birgitta fick svar på senaste provtagningen. Allt var bra och Birgitta blev glad. Vi är bjudna in till Astrid och Einar på vin och ost. Sedan fick vi njuta av Charlie Norman, Alice Babs och en elit av jazzmusiker, inspelad1999, vilket innebär att Alice var 75 bast, men Still going strong. En mycket trevlig kväll. Bosse och jag gick en sen kissvända. När vi kom hem träffade vi på Erling. Jag frågade om Annmari, vi har inte sett henne på några dagar, en av Bosses favoriter alltid några smulor på golvet. Hon avled i söndags. Vi och Bosse kommer att sakna henne, det var trevligt att stanna upp och språka med henne.

Fredag 20 Jan: Sov så gott i natt. Troligen drog inte hustrun timmerstockar eller så var öronpropparna bra! En skön morgonvolta med en pigg Bosse. Anar han och jag att hustrun, den bästa, ska komma med ett glädjande besked? "Vi åker upp till Korpholen över helgen", säger Birgitta. Undrar vem som blev gladast jag eller Bosse. Vi packar bilen och tankar upp bensin,13.87 kr sänkt pris i dag. Vi handlar ägg hos ÄggMärta på vägen upp. Det är lugnt i Fäboden. Bra att Lasse J satte på strömmen i går kväll, det kändes skönt när vi kom. Efter att eldat en halv dagstidning i sotluckan, gick det att få elda i spisen. Många fula ord om dagens tändstickor, dåliga är bara förnamnet. Skottade sedan gångar till gäststugan, logen och vedboden gick Bosse och jag en volta på skogsvägen. Efter Bosses rektioner och grymtande, måste skogen vara överfylld av ätbart villt! Han är så festlig vår jycke. God mat och teve på kvällen. Skönt att njuta av stillheten i Fäboden.

Lördag 21 Jan: Sovit gott i natt, om än svalt. Birgitta och Bosse gick morgonvoltan och jag satte fyr i spisen. Efter frukosten såg vi på skidor från Ulricehamn, bra jobbat av Hanna Falk och Kalla. Lasse J kom förbi en stund, Bosse gillar besöket. Lasse är en av alla hans favoriter. Sedan en tur till Clas i Sjön. Vi handlar ett elelement med inbyggd fläkt, gaständare, bordslampa m.m. Vi tittade på en fläkt som man kan ställa på vedspisen för att pumpa runt värmen. Kostar 999 kronor, kändes lite för dyrt just då, tillbaka på Korpholen ångrade jag mig. Birgitta bjöd på en god Carbonara. På kvällen kollade vi på Stjärnorna på Slottet. Bosse och jag gick en sen nattvända.

Söndag 22 Jan: Samma rutin i dag. Birgitta tar morgonvoltan och jag eldar. Det är åtta minusgrader. Solsken och vackert ute. Vi ska se på skidor och sedan åker vi till Falun. Nästan syndigt att lämna Korpholen när solen skiner och det är någon minusgrad. Men så har vi bestämt. Bosse får en promenad med Birgitta medan jag packar bilen. Resan hem gick bra, lite trafik och ingen låg närma oss. Det retar mig när dem ligger tätt bakom, för Bosses hälsa om jag måste bromsa kraftigt. Det är inte konstigt att en massa bilar blir inblandade när dem inte håller avstånd. God mat och teve på kvällen.

Måndag 23 Jan: Efter morgonvoltan löser vi Melodikrysset. Birgitta ska på apoteket så vi tar en längre tur med Bosse. Ett IT-Jobb på eftermiddagen. Efter middagen vill Bosse gå ut, vi följer båda med. Kollar Guldbagge galan, lite enformig tycker jag. Behållningen var Petra Mede. Jag har känt lite stickningar i vänster arm, vi kollade blodtrycket det var ok.

Tisdag 24 Jan: Några grader kallt och en solig morgon. Det inbjöd till en lång volta med Bosse. Birgitta har gymnastik och Bosse kände vittring av henne när vi gick förbi trappan ned till gymnastiksalen. Hundar har ett bra väderkon. Sedvanlig handling i mataffären, där träffade vi på Kristna och Sören. Jag har ett IT Jobb. Krångel med en ny laptop. Jag har tänkt att sätta i mer minne, men det skippar jag. Hela bakstycket måste bort och skruvarna tarvar moment skruvmejsel enligt fabriken. Det får vara då det krävs en auktoriserad skruvare. Lenovo datorn är endast två månader så händer det något gäller inte garanti. En god fisksoppa i dag. Leif G W Person på teven, alltid lika skön. En sista vände ville Bosse ha trots en längre volta vid sjutiden. Birgitta missade en teaterföreställning i Stockholm, slutsåld! 

Onsdag 25 Jan: Birgitta tar morgon voltan med Bosse och jag lagar frukosten, jag förbereder i alla fall. Jag ska också ta emot Kiwi och Nemo, vi ska vara dag matte och husse i dag. Det är glada hundar som kommer. Kiwi gillar när jag lägger mig på sängen och han får ligga på mina ben. Jag får då en anledning att koppla av. Voltan med alla tre hundarna är ju ett äventyr i sig. Lämpligast är att jag har Bosse och Kiwi, Birgitta har Nemo. Jag har IT jobb på eftermiddagen. Kvällen kollar vi på Lars Lerin och Renes Brygga. Bosse kommer och vill ha uppmärksamhet, jag tror på kvälls kiss men Bosse vill att vi ska gå och lägga oss. Det blir som han vill!

Torsdag 26 Jan: Regnat i natt och fyra plusgrader. Nu gäller det att hålla tungan i "rätt" mun. Bosse har inte bråttom, tydligen en hel del nya dofter sedan gårdagens volta. CCleaner finns nu även i min och Birgittas mobil. Jag har nu erhålligt lämplighetsintyg för dammsugare, av hustrun. Jag har nu praktiserat och tycker själv att det gick ganska så bra! Får väl höra om det är ok när hustrun kommer hem efter promenaden till Stångtjärn fram och åter. IT på eftermiddagen. En god Carbonara till middag.

Fredag 27 Jan: I dag ska Birgitta till lasarettet för en del provtagning. Så morgonvoltan med Bosse blev runt i området. Vi träffade på en trevlig hund med vidhängande "farfar". Efter två timmars nosande så for vi hemåt. Birgitta har för avsikt att promenera hem. Jag passar på att tanka upp bilen, priset är 13.50 kronor sedan två dagar. Vi betalade 13,87 kronor innan vi for upp till Korpholen. Jag får ett telefonsamtal medan jag tankar, jag kör åt sidan när jag tankat färdigt. Det är Holger, som tog över efter mig som ekonomiansvarig på SPF. Vi pratar i några minuter. När jag åker från macken ser jag att bensinpriset ändrats till 13.97!! Undrar om det är dags att köpa en lott? En cykeltur på eftermiddagen. På kvällen var vi på lokalen och lyssnade på en orkester. Inte min favoritmusik.

Lördag 28 Jan: I dag ska vi kolla på skidor, gäller att rasta Bosse ordentligt innan dagens sportevenemang startar. Sedan löste vi Melodikrysset. På kvällen mer teve, Stjärnorna på Slottet.

Söndag 29 Jan: Samma rutin med Bosse. Skidor hela dagen. Jag fick ändå gå en volta innan Super G var avklarat. Ohlsson  kom tvåa bra jobbat. Sina och Kalla skötte sig fint också. Även Oscar Svensson, Halvarsson kanske någon mer, komma ihåg namn är ju inte det jag är bäst på! Holger F kom med sin laptop, en del problem. Kvällen är räddad. Jag har även bytt färgband i printern, hustrun vill skriva ut recept. Som vanligt god middag och Så ska det låta, bra artister. Sedan gick vi en lång kvälls volta med Bosse.

Måndag 30 Jan: Vaknade tidigt och knallade runt med Bosse. Sedan jobb med en laptop. Levererade den efter lunch. Ett IT jobb på eftermiddagen. I övrigt en lugn dag, med sol och några plusgrader. Lite teve tittande och sedan hopp i bingen.

Tisdag 31 Jan: I dag har Birgitta gymnastik med bankbrudarna. Bosse och jag knallar runt i Britsarvet. Lite hushåls pyssel innan Birgitta kommer hem. Hämtar en stationär dator som vägrar starta, där räddades min dag. Lyckades ta backup på en del. Nu är det bara att vänta och hoppas på att något sker i datorn, då jag kör ett Startreparations program. Det får väl dygnet på sig! Kollade på parallellslalom från en av mina hemma backar, Hammarbybacken. Min koppling till den backen är att jag kört fyllning dit och jag har haft skidskola där, genom Friluftsfrämjandet. G W Persson får man inte missa på tisdagskvällen.

Onsdag 1 Feb: Birgitta sköter morgon och middags voltan med Bosse så att jag fick jobba med en stationär dator. Lyckades rädda bilder och en del annat, för att sedan fabriks återställa datorn. Jag kunde njuta av skidor medan jag väntade på uppdateringar och annat. Lite problem med aktiveringskoden för NOD32. Det löste sig genom ett telefonsamtal till ett företag i Borlänge som sålt licensen. Vi fick prova en del nycklar innan dem hittad den rätta. Åsa Anders och Birgitta var ut till Sågmyra och gratulerade Janne S på hans födelsedag. Bosse och jag kollade en film på Netflix under tiden. Renes Brygga och Lars Lerin kollade vi innan läggdags.

Torsdag 2 Feb: Efter frukosten går Bosse och jag en lång morgonvolta och Birgitta stavgång till Stångtjärn. Jag nyttjar mitt lämplighets intyg till att köra dammsugaren. Lite IT. Ringt till Stavro angående vår resa till Samos. Jag vill veta när Vicky kommer dit så vi kan ordna ägarbyte på Seat bilen. Lämnade en  reparerad stationär dator. Några IT samtal, så har denna dag blivit till kväll. Köttsoppa till middag. Mandelmans trädgård, ett mycket trevligt program, som vi gärna ser på. Packat bilen, jag åker upp till Korpholen och Birgitta till Järvsö i morgon för middag.

Fredag 3 Feb: I dag gäller, först i duschen! Vi ska iväg på olika håll. Birgitta till Järvsö och jag till Korpholen. För min del är det inte så viktigt att bli först i duschen, jag ska på inköps resa innan jag åker upp till Korpholen. Jag ska införskaffa Talgbollar till fåglarna, Leksands brungräddade knäckebröd. Köpa en bättre almanacka på Clas i Sjön. Väl uppe på Korpholen. Första problemet, det var svårt att få fart på spisen, korsdrag är bara förnamnet! Eldade en bras öppna spisen och efter någon timma gick det att elda i vedspisen. Tacksamt att Göran, en granne, kopplade på strömmen i onsdags. Varmt och skönt var det. Lasse J fick ledigt som "el påslagare"! Bosse gillar att vi anlände Korpholen. Han sitter och kollar i timmar. Säkert besviken att inga fåglar kom och käkade på Talgbollarna. Det är ju så kul att skrämma dem, tycker busiga Bosse. Efter kvälls voltan kollade vi lite teve.

Lördag 4 Feb: Jag sov gott i natt. Bosse vill gå morgonvoltan tidigt! Det är ju mycket att spana på här. Tråkiga vägar, mycke trafik i blask väder och nu fruset. Svårt att gå, tur att broddarna är med. I dag var var det enkelt att sätta fyr i spisen. Lilla å rundan nu på förmiddagen. En hund har tappat sin reflexväst, den fick ligga kvar. Ved och vatten hämtning, samt Bosses eftermiddags volta. Glömmer spisen, så många gånger jag fick  sätta ny fyr. I brist på sysselsättning blir jag nog tvungen att titta på meloditävlingen. Men vad blev det, jag såg två bidrag. Vaknade när röstningen var över. Bosse var en riktig kelgris, han var säkert tacksam att meloditävlingen var över och husse vaken. Jag läser en bra bok, Irene Panik av Carina Hjulström. Jag skrattar gott åt de dråpliga situationer som händer. Halv tre vill Bosse ut, kanske något djur som lockat. Vi gick en kort volta, sedan bums i säng igen.

Söndag 5 Feb: Nu blir det långa å vändan med Bosse. Mycket nytt att kolla. Skapliga vägar då det fanns hjulspår att gå i. Det är full fart på fåglarna. I går hittade fåglarna hit till tunet och talgbollar! Nu har jag städat och förbereder hemfärd till Falun. Jag åker via Insjön för att köpa en Pizza Istanbul, en god Pizza som Lasse J och jag ofta köpte efter bastubadet. Middagen är räddad och Pizzan är lika god som förr. Vi kollade på Så ska det låta. Bosse och jag gick en lång volta på kvällen.

Måndag 6 Feb: En kort volta med Bosse, då vi ska till Eva på Hundtrimmet. Bosse var ju väl rastad kvällen före. Kerstin, Gizmo och Nicke har tiden efter oss. Passar bra då vi behöver prata i hop oss om Kerstin och mitt firande.... vi fyller år snart! Birgitta bjöd på en god lunch och både Gizmo och Bosse och vi fick några trevliga timmar tillsammans. Innan dess har jag skjutsat Nicke till lasarettet. Nicke ska behandla sin brutna handled. Ingen där, så Nicke fick bli sin egen läkare. Vad jag kan förstå så gjorde han ett bra jobb. Ja han glömde ju att släcka belysningen, men man kan ju inte kunna allt. Jag har en dator hemma för åtgärd. Tina förnöjde oss sedan med sitt matlagnings program. En sista volta med Bosse.

Tisdag 7 Feb: En snabbvända med Bosse. Birgitta ska på årsmöte och lunch med Bankens pensionärer. Kerstin och Nicke kommer med Gizmo och hämtar Birgitta. Lite pip i början från Gizmo, saknar husse och matte. Men det blir bra till slut. Vi går en volta, Bosse, Gizmo och jag. Fint väder, solsken och lagom kyligt. Datorn, en XP med 1.9 GB internminner ger mig problem. Ett IT besök på eftermiddagen och sedan mat inköp, det är ju tisdag. Bosse och jag promenerade runt medan Birgitta handlade. Kollade på ishockey, Sparta Prag fick stryk av Frölunda, en bra match. Vi ska sedan titta på en film som började sent. Vi gav upp och gick till sängs. 

Onsdag 8 Feb: I dag har jag dagen inrutad med IT. Träffade trevliga och roliga tanter. Det blev en cykeltur ner till centrum, saknar broms på bakhjulet. Jag har inte riktigt klart för mig hur man justerar bromsen. Åsa kom på besök, hon har fisk i vår frys. Fiskexpressen var ju här för i måndags och Birgitta handlade oss och Åsa och Anders. Frånsett Bosse volter har det inte hänt så mycket. Lite teve på kvällen.

Torsdag 9 Feb: En del IT i dag.

Fredag 10 Feb: Vi promenerar upp till Harry som fyller 87 år.

Lördag 11 Feb: Birgitta tar Bosse på morgonen och sedan löser vi Melodikrysset. Testkör en laptop med gott resultat. Kollar idrott medan Birgitta lyssnar på Irländsk musik på en restaurang, med Åsa, Anders. Sylvia och Lars-Erik. Räkor och vitt vin till middagen. Sedan teve för hela slanten. 

Söndag 12 Feb: Den långa morgonvoltan med Bosse. Jan F kom förbi och hämtade laptoppen. Mycke sport på teven i dag med. Kollade bland annat på Svenska rallyt. Imponerande att dem klarar av att hålla bilarna på vägen i dessa hastigheter. Birgitta kollar en film på kvällen och jag och Bosse kör kvälls voltan.

ndag 13 Feb: Lite annorlunda volta denna morgon, nya gator och en tur på järnvägsspåret. Har via Team Viewer försökt fixa problem med skrivaren hos Kerstins S, i Järvsö. Troligen fel på kabeln till datorn, Birgitta tar med en ny upp. Jag ska installera en stationär dator. Men grafikkortet är troligen trasigt. Varken VGA eller HD-MI utgångarna fungerade. Städat något lite i lådorna, trägen vinner och kanske någon dag kan jag göra mig av med en del "bra att ha" saker. Birgitta ska åka till Järvsö på torsdag, så då drar Bosse och jag upp till Korpholen. Kollade på Tina hos Wallgren i Spanien. Sedan gick vi en sen volta med Bosse och pappersförpackningar, som ska återvinnas.

Tisdag 14 Feb: Morgonvolta i strålande sol och några få minusgrader. Birgitta är på gymnastik med bankbrudarna. In till grannen på kaffe och dator hjälp. Gun ringer och berättar att hon var till Elgiganten i Borlänge. VGA porten var en "blindport" enligt dem. I ett rack i botten på datorn fanns en VGA som fungerade. Jag testade HD-MI utgången, men inte VGA. Nu tror jag det är helt slut, med datortillverkarna. Birgitta har tvättstugan i dag. Lasagne till middag. Idrott och några andra teve program, innan det var dags att knoppa in.

Onsdag 15 Feb: Birgitta kör voltan med Bosse och jag väntar på den stationära datorn som VGA porten inte var kopplad till grafikkortet. Det gick ett antal timmar att dra igång den. Nu är den ok och överlämnad. Grannen Rolf ringde på och fråga om jag vill installera en ComHem router. Jag lovade fixa det på eftermiddagen. Jag letar efter Bosse över allt, så även i korridorer. Till slut ringer jag på hos Rolf i tron att han smet in till dem. Nej Birgitta gick ut med hunden. Att jag inte saknade Birgitta beror på att hon har ärende på stan och jag trodde hon var på väg när dörren stängdes, fem minuter före Rolf ringde på. Problem med Rolfs router, trots långa samtal med ComHem löste det sig inte. En felanmälan blev det. Renes Brygga och Lars Lerin avslutade kvällen. 

Torsdag 16 Feb: En snabbvända med Bosse. Frukost och sedan lasta bilen. Vi kör till järnvägsstationen, Bitgitta ska med tåget till Järvsö, via Gävle. SPF Kansliet ringer om dator och telefonproblem. Tur att jag fortfarande var kvar i Falun. SPF lokalen har storstädas och de som städat har ryckt kablar lite här och var!! Sedan for Bosse och jag upp till Korpholen. Hasse L kommer förbi och morsar. Bosse gillar Hasse. Två grader minus i stugan. Kör igång gasolkaminen. Typiskt att gasolen tar slut en sådan här gång. Det blir att elda i öppna spisen. Försöker senare att få fart på vedspisen i köket. Ingen framgång trots idogt eldande i sotluckan, jag får testa i morgon. Dagens djur glädje är, en Tjäder på flykt och en Tofsmes, under taljbolls utfodringen.

Fredag 17 Feb: Bosse njuter och så gör jag med. En skön volta, långa å rundan. Halvägs bröt solen fram och värmde gott. Bosse var ivrig och knatade på. En stor del av dagen ägnade jag Tofsmesen och kameran. Tofsmesen är inte så populär bland övriga runt maten. Blir bortjagad och därför svårt att få någon bra bild. Ska försöka i morgon igen! Bosse rymde i samband med kvälls voltan. Efter en timma var han tillbaka. Jag hörde hans ivriga skall runt fäboden.

Lördag 18 Feb: Bosse anar jaktbart runt knuten! Ivrig att få upp husse ur sängen. Vi knallar runt och konstaterar, inget jaktbart i syne. I dag var det två Tofsmesar som var framme vid talgbollarna. Tre meter från mig och kameran var inte med. Några timmar satt jag och väntade på att få Tofsmesen på bild. Tror inte att det att det blev någon lyckad fotojakt. Jag var alltid för sen eller skakig. Kollade på Melodi programmet. Somnade efter första låten och vaknade till den femte. Kul att Owe Thörnqvist klarade sig kvar.

Söndag 19 Feb: Efter en lång volta med Bosse plockade jag fram en solstol och satt på tunet och kollade efter Tofsmesen. Tofsmesen verkar inte vara en välkommen gäst vid talgbollarna. Den blev ofta bortkörd och fick nöja sig med att äta från backen tillsammans med en liten rask skogsmus. Soligt och skönt väder. På eftermiddagen packar jag ihop och åker ner till Falun. Kollar på Hockey från Amerika.

Måndag 20 Feb: Bosse verkar lite stel och inte så pigg på att knalla runt på morgonvoltan. Måhända stel i kroppen efter den rymning han gjorde på fäboden. Hämtade Birgitta vid järnvägsstationen, hon har varit i Järvsö några dagar. Grannen Rolf bad om hjälp med sin nyinköpta laptop. På kvällen började det att snöa, lite regnblandat. Vi tittade på en rolig film, Italian job, med bl.a. Donald Sutherland.

Tisdag 21 Feb: Några centimeter snö nu på morgonvoltan. Bosse var pigg och fick lite spel i snön. Birgitta på gymnastiken, Bosse ville följa med då Kristina L och de andra bankbrudarna kom samtidigt som vi till Britsarvsgården. Vi åker upp till regementsområdet för diverse inköp. Gasol, hundgodis, strumpor, spolarvätska med mera. Sedan till ICA för matinköp, där hittade Birgitta ett par jeans åt mig för 199 kr. På hemvägen plockade vi upp en laptop för städning. Ingegärd som är fritidsledare kom och ringde på. Någon har tipsat henne om mig, men när det gäller telefoner och surfplattor känner jag mig inte för att hålla information. Möjligtvis dator och säkerhet kan jag känna för. Ett nytt program på teven, ett tävlings program om fåglar startade i dag. Det kommer säkert bli ett trevligt och lärorikt program. Sedan GW Person, veckans brott fick avsluta kvällen. Ja en kvällskiss med Bosse är ju ett måste.

Onsdag 22 Feb: I natt har det snöat igen, säkert en decimeter. Birgitta knallar runt med Bosse medan jag fixar en laptop och levererar den. Jag tycker att Telia tar hutlöst mycket betalt för 5 Mbit/s. Rolf och Laila, våra grannar vill ha ett besök. Bitgitta bjöd på en god middag. Renes Brygga och Bosses kvälls promenad fick avsluta en trist kväll.

Torsdag 23 Feb: Birgitta och Kerstin H går på promenad med bankbrudarna, Stångtjärn tur och retur. Bosse och jag knallar runt en och en halv timma. Vi packar bilen för färd mot Korpholen. Ägg Märta fick besök, ägg och potatis fick vi med oss. Snöskottning och vatten hämtning var prio ett. Jag fick problem med Gasolkaminen. Jag fick kämpa med kranen som var så hårt åtskruvad. Bosse vill gå runt i fäboden och kolla läget. God mat bjöd Birgitta på. Fyllt på fågelmat, taljbollar är populärt.

Fredag 24 Feb: Strålande sol nu på morgonen, fem grader. Jag hämtar vatten och gör en brasa. Efter frukosten sitter vi i solen och spanar på fåglar.

Lördag 25 Feb: Efter morgon voltan bär det av in till Leksand. Vi ska handla på Grangården. Hushålls bal, frön och gropottor, fågelmat. Eftermiddagen var det fågelskådning och skidor. På kvällen tittade vi på Melodi tävlingen, jag somnade inte. Snöade när Bosse och jag knallade runt för kvällskissen.

Söndag 26 Feb: Några centimeter snö kom det i natt. Bosse blev till sig när han upptäckte älgspår. En älg har traskat runt på fäboden i natt. Innan frukosten hann jag skotta snö, sopa av bilen. Vi ska kolla skidor och sedan bär det av mot Falun och en sväng upp till svågern Harry P. Problem med utskrifter! Vi fikade och käkade kaffebröd. Bosse ville gå en sväng innan vi for hem. Kollade Zlatan och en final fotbollsmatch. Zlatan satte en frispark och nickade in segermålet. Vilken lirare. Tittade på Så ska det låta, säsongsavslutning. Birgitta gick kvällsrundan med Bosse.

ndag 27 Feb: Bosse och jag knallar runt i snöyran. Besvärligt med hans tassar i nysnön. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. Snopet att vi missade förra veckans kryss. Jag ska till Solveig K i dag. jag köper en ny router åt henne och graderar upp ADSL till 10 Mbit/s. Där gick fyra timmar. Men vad gör man inte för mina tanter. På kvällen blir det teve. Det duggregnar ute, men det bekymrar inte Bosse.

Tisdag 28 Feb: Duggregn, varmt ute men Bosse smyger framåt mellan pölarna. Han gillar definitivt inte vädret. Långsamma steg och lite skvättar dessemellan. I dag är den 10 km damer, det blir spännande. Kalla tog silver, vi gratulerar. De övriga Svenska tjejerna gjorde bra ifrån sig. Solveig K ringer och talar om att det strular med uppkopplingen. Några timmar med ömsom framgång. Men vid omstart är det stopp. Ska ändra DNS i morgon. Får hoppas att det hjälper. Birgitta bjöd på bläckfisk i dag, gott. I kväll är det en av mina favorit program, "Det stora fågeläventyret".

Onsdag 1 Mars: Kalo mina. Då var vi inne i vårmånaden. I alla fall tycker jag det. Bosses morgonvolta har säkert på gott hela dagen, om han får bestämma. Det går så sakta, varenda kvadrat decimeter ska genom sökas. I dag var det 15 km på skidor för herrarna. En gratulation till Iivo Niskanen som vann. Det svenska skidåkarna var som lag bra. En skön slappar dag och lite teve på kvällen. Vädret har skiftat, lite snö i luften av och till.

Torsdag 2 Mars: Birgitta åker upp för stavgång. Bosse och jag knallar runt i området någon timma. Skidor på teve, bra jobbat Kalla. Sedan åker jag och hämtar en router och installerar den hos Solweig K. Nu är det bra och hennes dator fungerar. Jag lämnar tillbaka den jag tidigare köpt hos Kell & Company. 

Fredag 3 Mars: Efter morgonvoltan åka vi upp till Jysk och köper en fåtölj. Jag handlar massor av talgbollar, hundgodis till Bosse. Bosse får en volta runt i skogen. Birgitta gör ett besök i Plantagen. Sedan kollar vi skidor. God mat på kvällen.

Lördag 4 Mars: Birgitta tar Bosses morgonvolta. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. I dag blir det ett besök på IKEA i Borlänge. Inköp av en fåtölj som Birgitta vill ha. Den blir bra att ha i rummet. Sedan skidor 30 km damer. Kalla som gör ett bra jobb hela loppen får stavbrott, vilket gör att hon förlorar en medaljchans. Jag skippar Melodifestivalen, andra chansen och går istället en volta med Bosse.

Söndag 5 Mars: I dag gäller det att planera, mycket sport på teven. Vi går alla tre på morgonvoltan, det går oftast snabbare då. Det är ju Vasaloppet och femmilen, det blir många timmar framför teven i dag. Alex Harvey vann femmilen. John Kristian Dahl vann Vasaloppet och Britta Johansson Norgren tog sin första Vasaloppsseger. På kvällen mer teve, Mästarnas Mästare. Äntligen får jag hoppa i bingen.

Måndag 6 Mars: I dag ska vi åka båt. Till Mariehamn med Kerstin och Nicke H. Vi ska fira Kerstin och mig som fyller år. Anders J kör oss till Resecentrum och tar hand om Bosse. Resan mot Stockholm går bra utom sista milen. Så mycket köer, stillastående långa stunder. Väl framme vid båten får vi vänta en stund innan vi får våra hytter. Hytten är fin, lyxhytt med panoramafönster, stor yta och Mousserande vin. Vi ligger kvar vid kaj någon timma. Antagligen beroende på att det blåser. Vi äter en god trerätters och dricker ett gott franskt vin därtill. En skön kväll i goda vänners lag. Sent blev det. Tack för alla hyllning på min födelsedag.

Tisdag 7 Mars: I natt har vi sovigt gott, det rullade bra ute på öppet vatten. Vi anlöpte Mariehamn på morgonen. Lyxfrukost med mousserand vin, äggröra, bacon och annat gott. Vi satt länge och njöt. Taxfree fick sedan besök. Vi handlade i två omgångar beroende på att det var svårt att hålla balansen bland varorna. Så när vi kom in i Stockholms skärgård fortsatte inköpen av den tyngre sorten, öl! Såg även att godis har "ramlat ned i varukorgen", Birgitta försökte se oskyldig ut. En öl och smörgås slank ned innan vi anlöpte Stockholm. Bussresan hem gick bra, med en duktig chaufför vid ratten. Åsa och Bosse hämtade oss vid Resecentrum. Vi avslutade kvällen med teve, Veckans Brott. Somnade direkt när jag hoppade i bingen.

Onsdag 8 Mars: Birgitta och Bosse knallade runt nu på morgonen och jag förbereder ett IT jobb. Efter frukosten får jag återbud. Bra då får jag tid till annat. Vi handlade på ICA och sedan hem för att kolla skidor. Stina är så duktig. Vi tittade på Det stora fågeläventyret, som vi missade i går. Lite fotboll innan läggdags. Nu kommer Bosse och vill gå ut.

Torsdag 9 Mars: Birgitta och Kerstin H går stavgång tur och retur Stångtjärn. Bosse och jag knallar runt i området. Jag ska hem till Linnea J och hjälpa henne med en strulande dator.  Har via Team Wiewer installerat NOD32 åt Gun K.  Birgitta har tvättstugan. God mat och teve på kvällen. Jag har skickat ett e-mail till Karin Pol i Ireon, om språklig hjälp angående försäljningen av vår grekiska bil. 

Fredag 10 Mars: Bosse ska frisera klorna hos Hundtrimmet i dag. En tur upp till Arken Zoo för inköp av Bossemat. Sedan packar jag bilen och åker till Korpholen. Birgitta är upptagen och kan ej följa med. Handlar bröd på Leksands Bröd i Insjön. När jag rastar Bosse träffar jag på Olle Nygårds en Korpholen kompis. Snöskottning och matning av fåglarna var prio ett. Fick fart på spisen och en brasa, nu stiger värmen i fäboden. Vilken eftermiddag sol och takdropp. Det ska ju alltid jävlas. Vi har köpt en ny fåtölj till Korpholen, en som vi har sedan tidigare. Båda ska med upp till Korpholen. Ska tjänstgöra som teve stolar. Jag monterar ihop den som vi haft i lägenheten. detta sker uppe på hallen där det är bäst belysning. Sedan får jag inte in den, dörren är för smal in till sovloftet. Demontera, bära in och montera. En sen volta med Bosse.

Lördag 11 Mars: Jag har sovit gott i natt. Bosse har ingen brådska att knalla ut. Men vilken underbar morgon det är. Vi går lilla å vändan, solen värmer från en klarblå himmel och Bosse njuter, även han. Bosse sitter och kollar över Sjöbotten länge och väl. Nu har jag monterat den nyinköpta fåtöljen. I dag gjorde jag inte samma tabbe som i går. Monterade den i två delar och bar sedan in den i sovloftet och slutmonterade. Halsov till Melodifestivalen.

Söndag 12 Mars: Redan klockan sex väckte Bosse mig, för morgonvolta! En seg volta blev runt lilla å vändan. Bosse har inte bråttom. Kaffe och sedan skidor. Damernas tre mil. Norsk överlägsen seger. Kalla femma. Jag plockar ihop för hemfärd. ÄggMärta och Rältagården får besök. Ägg, potatis och Pelles Pölsa inköps. Väl hemma vill Birgitta upp till Stångtjärns stugan för att leverera nytvättade handdukar. Bosse vill ut och kolla läget. Teve på kvällen.

Måndag 13 Mars: I dag fick vi sovmorgon av Bosse. Han snusar i sin korg till efter nio. Birgitta tar morgonvoltan och jag åker till en SPF are. Några SPF samtal kom in under dagen. Skönt att cykla. Två nysvenskar, är det så det heter, gick i bredd med barnvagnar och barn. Det var omöjligt att komma fram. Jag påtalade att dem måste släppa fram andra! Håll käften fick jag till svar. På kvällen kollade vi teve och pratade med svågern Harry P. Jag fick ett sms från en mamma som läst på hemsidan om transportseglingen av Wåga.

Tisdag 14 Mars: Efter frukosten går Bosse och jag på en långsam volta. Den hunden tror att han ska hålla koll på allt i våran omgivning. Allt ska nosas på, noga och ingående. Husse får verkligen lägga band på sin stress av vad som ska göras i dag, bland annat IT jobb. Birgitta har gymnastik med Bankbrudarna. Jag får telefonsamtal från en orolig mor, vars son med flickvän ska segla från Göteborg och Oskarshamn. Vi löser Melodikrysset på kvällen efter att kollat "Det stora fågeläventyret och Veckans Brott".

Onsdag 15 Mars: Gemensam morgon volta med Bosse efter lunchen. Så fint kommunen, Lars-Olov W är nog involverad, har gallrat runt om i kommunen. Dagens stora äventyr är att sätta upp den teven vi fått av Gun-Britt och Thomas i Linghed. Det är en väggfast teve, det ska borras och pluggas med mera. Det gick bra och vi fick allt att fungera. Men var är fjärrkontrollen? Jag tror vi vänt upp och ned på hela lägenheten, den är bara borta. Goda köttbullar till middag.

Torsdag 16 Mars: Kört Birgitta upp till Slätta för promenad med banktanterna. Jag och Bosse knallade runt i Ingarvet. Sedan hem och fram med dammsugaren, beting på torsdagarna. Bosse har den goda smaken att hålla sig undan. Ingen hjälp där inte!! It jobb i dag. Där var ett lurigt försök att ta över mejlboxen. Ett kapningsförsök. Det gick att lösa. Birgitta och Bosse knallar runt i Britsarvet. När jag kommer hem ringer Birgitta och begär hjälp. Bosse har slagit ner rumpan i snön och vägrar att gå! Han satt där en timma enligt hustrun. Jag hittade på dem och vi fick med Bosse hem. En funderig är Bosses avoghet mot duschen. Han har nämligen de senaste dagarna fått knalla in i badrummet för att bli ren om magen och tassarna. Vi skippade det i dag och det blev handuks torkning. På kvällen några trevliga teve program. Brynolf och Jung och Tillsammans med Strömstedts.

Fredag 17 Mars: Efter frukosten knallade vi upp till Harry P för att kolla läget. Vi förbereder inför morgondagen. Vi ska upp till fäboden. Birgitta fixar mat för två dagar. I övrigt en lugn dag.

Lördag 18 Mars: Innan vi åker upp till Korpholen ska vi skjutsa Åsa och Anders till tåget. Dem ska på semester i fyra veckor. Nästan all snö har försvunnit på tunet. En skön dag och Bosse är på bra humör, Vi eldar och kör gasolkamminen. Snart har vi varmt och skön i stugan. Försöker att få igång vår teve, men ingen lycka. Birgitta har glömt fisksoppan och jag kikare och kamera... Jag matade fåglarna. Hasse L kom på besök. Så även Stjärtmesen, en trevlig fågel. Under en jakt såg jag en massa Stjärtmesar som flög omkring.

Söndag 19 Mars: Morgonvoltan blev dramatisk, jag höll på att tappa byxorna,,, nja jag glömde hanskar och spände kopplet i livremmen. Allt gick bra tills Bosse spanade in några rådjur. Han satte fart och livremmen gick av, han blev nog snopen och jag hann att få tag i kopplet. Vi fick fint besök i dag med, Margareta och Krister kom förbi. Trevligt att träffa dem. Nu har jag fått fart på teven, bra bild och ljud. Vi kollade "Mästarnas Mästare". Jag gick en kort volta med Bosse, jag är inte bra i kistan. Birgitta kollar ett teve program, "Innan vi dör", som hon följt från start.

Måndag 20 Mars: Vårdagjämning!! Tror det är upp och ned med väderguden. Det snöar och är några minusgrader ute. Birgitta och Bosse gick morgonvoltan. Jag eldar och kokar kaffe. Innan hemresan ska jag till Hasse L och installera en skrivare. Det var inga installations problem, mer utskrifts problem med färg. Trots att dem själva kört rensning av toner huvud så hjälper det inte. Sedan tack jag för kaffet och en trevlig stund. Vi packar bilen och åker hem. Birgitta är inte bra, förskylld. God fisksoppa och lite teve på kvällen. En sen volta med Bosse innan sängdags.

Tisdag 21 Mars: Morgonvoltan med Bosse var en blöt och snöblaskig händelse. När jag cyklade ner på stan blev jag nedstänkt av en bil, ända upp till axelpartiet. Inte så trevligt. Hjälper en man med inköp av en ny skrivare. Hittade en bra på Clas i Sjön. Installerade den och körde lite rensningsprogram. Margareta N fick hjälp med sin stationära. Inte klart, så jag får återkomma i veckan. Birgitta mår pyton med sin förkylning. Jag har känningar i halsen, får se hur det blir. En Alvedon till kvällen. Lite teve fick avsluta dagen, bland annat "Det stora fågeläventyret" trevligt och lärorikt

Onsdag 22 Mars: Morgonvolta med en pigg Bosse, ja en stund vill sägas. Sedan var det dofter som tog över och bromsade in voltan. I dag löser vi Melodikrysset, lite marigt var det. Birgittas förkylning består, jag har ont i halsen. Vi avbokade trädbeskärning och lunch hos våra förra grannar, Berglunds i Slätta. Bosse fick ett par extra volter i dag. han är piggare på att gå nu. Kollade Mora mot Leksand på hockey. Inget annat på teve denna kväll.

Torsdag 23 Mars: Visst har Bosse piggnat i, samma fart i dag som i går. Det känns skönt. Nu har jag fått en lindrigare snuva. Några ärenden till Regementsområdet. Köpt ett nytt flexi koppel åt Bosse och mer talgbollar åt fåglarna. En vända in på ICA för några inköp. Avslutade utfärden med ett besök hos Harry P. Birgitta vill ha ett recept ur en av Harrys tidningar. Jag bjöd på Pelles Pölsa i dag. Några teveprogram innan sänggång.

Fredag 24 Mars: Birgitta och Bosse gick morgonvoltan. Jag förbereder frukosten. Nu har jag mer än lindrig snuva. J-a irriterande. Jag hämtar en stationär som krånglar. System återställning blir enda chansen. Synd nog försvinner Windows 10, brukar ligga kvar vid återställning med bibehållande av program och filer. Birgitta fick skjuts och hämtning till Lust och Fägring! Vi åkte vidare till Åsa och Anders lägenhet. Vattna och spola muggen och diskbänken, samt att återlämna en slagborrmaskin med tillbehör. Birgitta bjöd på god mat, hon känner ingen smak. Sedan en del teve, fan vad jag är trött på reklam. Är nog lite grinig för den stationära inte levde upp till lovad återställning.

Lördag 25 Mars: En otrevlig nattsömn, jag drog in saliv i luftstrupen. Jag får panik, I vaket tillstånd har jag lärt mig att andas ut i stället för att andas in. Turligt nog händer det inte så ofta numer. I dag kunde vi lösa Melodikrysset "live", då Bosse och jag kom hem lagom till programmet startade. Jobbar med en stationär, system återställning. Missade Windows 10. Men Margareta gillade inte W10 så allt är bra. Ägnat dagen åt matinköp och installation av den stationära. På kvällen bjöd jag på Pelles Pölsa och en del trevliga teve program.

Söndag 26 Mars: En längre volta med Bosse och Birgitta, i ganska skönt väder. Soligt men blåsigt. Vi "angjorde" ICA för en del inköp som vi glömde igår. Sedan en god frukost. Ställde om klockorna, dem som inte skötte det automatiskt. Jobbade klart med den stationära och levererade den. Några program att installera på plats. I dag köpte vi Pizza och Kebab till middag, smakade så gott och rejäla portioner. Bosse gillar kebab kött. Han vet att han inte får tigga vi bordet, men ingen har ju förbjudit Bosse att förflytta sig en bit i taget, han vill ju vara säker på att vi ska veta att hans finns till! På kvällen Mästarnas Mästare, Posa fick lämna, men så bra han jobbat trots stor åldersskillnad. Sedan ett program om Sven Ingvars, saknaden är stor!

Måndag 27 Mars: I dag firar vi hustru Birgitta som fyller 75 bast. Upp tidigt denna morgon för en tidig morgonvolta. Sedan ska jag gå ner till vår "snickebo". Jag har anmält mig till en snickeri/snideri kurs här på Britsarvsgården. Den startar i dag. Sprid nu inte detta, då jag har ett ryckte, (tummen mitt i handen) att försvara. Det verkar trevligt, äldre damer som utövar snideri. Jag kommer att starta försiktigt med fågelholkar och sedan smörkniv! Birgitta jobbar på med snittar och annat till dem som kommer. Åsa och Anders "skickar" blommor från Thailand, via Grycksbo handels trädgård. Birgitta blir uppvaktad av Janne, Marie Jessica Kerstin och Nicke.

Tisdag 28 Mars: Vi gick en gemensam volta med Bosse, dels för att det går snabbare när vi är båda och dels för att Birgitta ska fika med gymnastik brudarna. Hon är inte frisk nog för gymnastiken men fikar gärna med dem. Svåger Harry P kommer på fika och för att uppvakta Birgitta. Även jag fick present då vi var borta med Kerstin och Nicka när jag och Kerstin fyllde. Jag packar.... ja menar vi packar bilen för Bosse och jag åker upp till Korpholen. Skönt väder och solsken. Jag hör en bil och den stannar, då går jag på spaning! Det visar sig vara Gertrud och Göran som kommer hem ifrån en utflykt. Dem kom upp i går, vi får en trevlig stund på tunet. Jag kollade på "Det stora fågeläventyret" innan det var dags att krypa ner under duntäcket.

Onsdag 29 Mars: Bosse väckte mig tidigt och vill ut och spana om det finns något trevligt på Sjöbotten. Rådjur var det som lockade. I dag eldar jag för värmen. Då jag glömt musen så blev det en tur till Clas i Sjön. Vi är i alla fall en mus kort, då Birgittas lagt av, batteri krångel. Jag kunde sitta någon timma i solen och spana på fåglar. Sångsvan har jag sett i dag.

Torsdag 30 Mars: I dag ska jag städa då hustrun kommer upp med buss till Djurås. Fint kaffebesök, Barbro, Lasse och fina hunden Iris kom på besök. Bosse som vanligt lite reserverad. Men dem gick bra ihop. På kvällen en god lasagne till middag. Snöat under dagen, vitt på tunet.

Fredag 31 Mars: En tidig morgon med Bosse på Sjöbotten, lite sol. Sedan mulnade det på. På eftermiddagen var snön borta. Bofinken kom på besök. Vi gick en lång volta på eftermiddagen, via Knutsgårdarna, Jonheden och Rältlindor. På Sjöbotten var det några Tofsvipor som idkade flyguppvisning. Tranor trumpetade högljut. Vi hälsade på Lasse J och katten Emil. En grönsaks soppa till middag, så god. På kvällen teve. Trist att vi inte kan se tv4.

Till Dagboken April - Juni


Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2017 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.