Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2017 

Okt - Dec

 

Söndag 1 Okt: Kalo mina! Nu är vi inne i höstens månad. Bosse och jag knallade runt på Sjöbotten och njöt av alla färger på träden runt om. Vid lunchtid åker vi till Falun. Ett besök på Rusta för att handla gasol. Vi nyttjade bastun för första gången, så skönt. På kvällen teve Ebbots Ark.

Måndag 2 Okt: Jag knallade runt med Bosse innan frukosten. Kiwi och Nemo mötte oss i dörren, vi har dem i dag och i morgon. En god frukost. Vid lunchtid går vi en lång volta med alla hundar. Jag åker sedan ut till Emil G och installerar högtalare. Jobbade sedan med en laptop, fullt med fulingar.

Tisdag 3 Okt: Birgitta har gymnastik och jag jobbar med en laptop som är infekterad. Sedan blir det en lång volta med alla hundarna. På kvällen en cykeltur.

Onsdag 4 Okt: En snabbvända med Bosse och sedan är det dags för kloklippning hos Eva på Hundtrimmet. Vi träffar Gizmo, Kerstin och Nicke som är ute i samma ärende. Bosse och jag går en vända på Ingarvet medan Birgitta är på Lust och Fägring. Jag levererar en laptop och hämtar hem NOD32 i Valdemars laptop. Efter middags voltan är Bosse glad i grannarna som sitter och fikar på Örnnästet. Jag tar en cykeltur medan Birgitta tittar på Farang på teven.

Torsdag 5 Okt: Frukosten blir lite tidigare i dag, Birgittas promenad är tidigarelagd på grund av att dem ska på resa med Banken. Bosse och jag knallar runt. Väl hemma tar jag kaffe och äggmackan. Problem med webbsidan. Kontaktat Loopia och dem säger att det inte ska vara Unix längre. Ska det ta tre månader innan jag kan publicera sidan? Bosse och jag åker ut till Grycksbo för att beskära äppelträd hos Sofie och Jan Ö. På kvällen en cykeltur.

Fredag 6 Okt: Efter morgonsysslorna och frukost så far vi upp till Korpholen. Landen och del av tunet är nästan lövfritt innan vi täcker med presenning. Tömmer kyl och frys. Fåglarna får talgbollar. Bosse fyller år i dag, tror det är åtta.

Lördag 7 Okt: En sväng med Bosse innan frukosten. Birgitta har redan frukosterat, hon ska åka upp till Kerstin S i Järvsö på Akupressur träff. Birgitta har namnsdag. Jag lagade bruna bönor och fläsk till middag, smaskens! Kollade Netflix filmer, mycke Teve blir det.

Söndag 8 Okt: Bosse slappar, inte så pigg på att gå ut. Till slut gick han med på en sväng, aha det duggregnar. Blåser kraftigt också. Sedan åker jag till SPF lokalen för installation av Office paketet. Städat båda datorerna och upptäcker att NOD32 saknas!!! Bortaget? Får kolla det i morgon. En vända med Bosse som nu gillar att knalla ut. När Birgitta kom hem så badade vi bastu, så skönt. Sedan en god middag och teve. En sen vända med Bosse avslutade en bra dag.

Måndag 9 Okt: En morgonvolta med Bosse innan Kivi och Nemo anländer. Jag får ett glatt gäng stormande emot mig, när jag kommer hem med Bosse. Ringt till Kennet på IT Komponenter ang. SPF Faluns NOD32 skydd som ska förlängas. Ett gott skratt fick jag vid hundpromenaden. När jag som gick först med Kiwi kom till bilen, klev en äldre gentleman av bussen. Han gick med sin rullator och ropade "Har du Iivvakt med dig ?" "Ja och då är inte rädd för dig", svarade jag. Sedan några timmar på SPF lokalen med NOD32 inläsning och genomsökning av båda datorerna. På kvällen löste vi Melodikrysset.

Kiwi vakthund. © foto: Bengt Ahlstrand

Livvakten Kiwi.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 10 Okt: Vid morgonvoltan träffade vi på en tjej vid namn Ronja, om jag hört rätt. Efter frukosten kör jag Birgitta till lasarettet för provtagning, lungor och annat som ska undersökas. Hon ingår i någon forskning som drivs av Karolinska. Bosse och jag knallade runt och Turfade under tiden. Ica inköp och en god middag på kvällen. Lite tevetittande och sedan hopp i bingen.

Onsdag 11 Okt: Efter morgonvoltan och frukosten var det dags för en tur ner på "stan". Jag besöker Kjell & Company för diverse "bra att ha" saker. En pannlampa som tänds och släcks  med en handrörelse samt ett fäste för mobilen i bilen. Kjell & Company har nu flyttat till Falangallerian. Satte in en gammal hundra kronors sedel i de för mig nya apparater i Gallerian. Birgitta var och fick massage här på "hemmet". Det blev många volter med Bosse i dag, oroligt är bara förnamnet. Vi plockade Aronia bär, nyttiga bär att äta några om dagen. På kvällen en sista cykeltur i regn.

Torsdag 12 Okt: Först en snabbvända med Bosse och frukost. Sedan skjutsar vi Birgitta till stavgång. Bosse och jag går sedan runt uppe på Ingarvet. Bosse har inte bråttom det tar en och en halv timma för en liten runda. Nästan hela gräsmattan på ett ställe ska undersökas noggrant. Jag kör dammsugaren och när Birgitta kommer hem städar vi vidare. Snyggt blev det. Jag fick inspiration och lyckades städa undan lite på skrivbordet. En god panerad fisk med fyllning bjöds jag på, verkligen gott. På kvällen tittade vi på några program, Klassfesten var ett småtrevligt program dock inte Camilla Läckbergs tilltag med äpplet gentemot Anders Bagges äppelfobi. Där hon demonstrativt äter och visar äpplet. Som tur är att någon plockade av henne det. Där sjönk hon i våra ögon. En sista volta med Bosse och det har slutat regna!

Fredag 13 Okt: En snabbvända med Bosse sedan hem till Valdemar P, vars laptop behöver vård. En skön dag med sol så jag passar på att köra en runda på cykel. Dagens begivenhet var Falu Evergreens som underhöll här på Britsarvsgården. Sedan kaffe med valfritt tilltugg. Vi fikade med Inga B och Erling, trevligt var det. Bosse var pigg på att komma ut, då vi kom upp till lägenheten. Birgitta bjöd på en god Carbonara till middag och lite rött. Sedan det vanliga, teve!

Lördag 14 Okt: En lång morgon volta med Bosse och Birgitta. Skönt väder och solen visade sig. En god frukost smakar bra efter långpromenad. Både jag och Birgitta städade våra låder, det behövs. Vi löser Melodikrysset. Bosse vill ut igen, det blir en lång volta igen. Jag passade på att handla på ICA.

Söndag 15 Okt: Efter frukost och morgonvolta åker vi upp till Korpholen. Gasoltuben är utbytt mot en fylld. Vi tömmer sista vattentunnan, blommorna hamnar i komposten och fåglarna får talgbollar, trevligt att dem kommer direkt när talgbollarna hängs upp. Lövräfsningen hoppar vi till nästa gång. Några vinterkläder och annat åker med hem. Ett besök på Leksandsbröd, Brungräddat och tunna Havsalt Tunnknäckebröd köper vi. På hemvägen åker vi förbi Kilen. Ingen hemma, kan bero på att Marie och Janne var på Hjalmars Revy i går. Det var samling i Örnnästet, våra grannar, när vi kom hem, Birgitta kokade kaffe och bredde några Havsalt Tunnknäckebröd med ost och sylt. Det var omtyckt och vi fick beställning av några grannar. Laila och Ingemar bjöd på en Whiskey, det är skillnad nu mot Hasse Alfredssons "Dom har låst in mig och min Whiskey, fast i skilda skåp". Vi fick en trevlig stund med våra grannar. Före middagen badade Birgitta och jag bastu, även gymmet fick besök. På kvällen kollade vi på teve och en vända med Bosse föra sänggång. En cykeltur avslutade min dag.

Måndag 16 Okt: Vaknar tidigt och känner mig pigg, cyklingen ger mig energi. Nu ska vi vara dag matte och husse till Nemo och Kiwi i tre dagar. En skön förmiddag med Kiwi på benen och Nemo på rygg i Bosses nya bädd. Voltan blir runt i Jungfruberget. Lugn och solig dag var det och hundarna sniffade bland buskar och stenar. På eftermiddagen cyklade jag tre mil, kändes skönt med en bastu efter turen. Kollade lite missade teve program på datorn. Kockarnas kamp är kul nu när Tareq är  med och tävlar. Vi gick båda en sen volta med Bosse.

Tisdag 17 Okt: Vanlig morgon med Bosse volta och sedan kommer Kiwi och Nemo. Jag går en volta med Kiwi, som har haft så brottom att träffa Bosse så någon morgon bajs var det inte tal om! En slappar morgon med Kiwi, ett tag har jag tre stycken nöjda hundar. Birgitta har morgongymnastik. Vid lunchtid åker vi upp på Jungfruberget för rastning av de fyrbenta. Ett glädjande besked var att vår SAAB blev godkänd på Besikta. Tyvärr missade jag en tidigare tid så i år blev det ett dyrt kalas. Försökte att få bilen tvättad, åter problem med stängd tvätt. Birgitta bjöd på en god middag, bråttom köttbullar med svampsås. På kvällen teve, bland annat GW Persson. En sista kvällskiss med Bosse.

Onsdag 18 Okt: Sovmorgon, Johanna har utvärdering över praktiken och lämnar hundarna en timma senare. Bosse var också nöjd med att knoppa en extra timma. Kiwi, Nemo och jag slaggade en stund. Voltan uppe på Jungfruberget, där finns det massor av livsfarliga  djur att spåra!! Nu får jyckarna "föräldra ledigt", vi ska äta ärtsoppa och lyssna på musik ner i fritidslokalen. God ärtsoppa och fin musik med Mats och Mimmi. Mats är en CC Raiders medlem och Mimmi har en bra pipa, liknar de gamla fina sågerskorna på 60 talet. Trevligt sällskap vid vårat bord och ärtsoppan smakade bra. En volta med Bosse till Apoteket, Birgitta har ärende dit. Varför har Vettris tidsbokning via webben! På webbsidan står det, " Jag har då inte fått svar. På kvällen var det öl, ost och kex till kvällsvard. En Turvända på två mil innan det var dags att krypa till kojs.

Torsdag 19 Okt: Morgonvolta med Bosse. Sedan kör jag Birgitta till promenaden och sedan vidare till ÅVC med kläder och annat skrot. Det är dags att att köra damsugaren, det blir en del hundhår. Kerstin Å har problem med sin router, jag fick även hjälpa till med att installera en ny printer. Träffade Bengt, en av flugorna. Dem saknar mig på öl träffarna på fredags eftermiddagarna. Lovade att jag ska komma i morgon. I dag är jag trött, cyklingen har varit lite för intensiv de senaste dagarna. Tidigt i säng.

Fredag 20 Okt: Birgitta kör morgonvoltan med Bosse och jag fixar frukosten, ja inte gröten. Telefon från SPF lokalen om problem med e-mail. Jag åker ner efter frukosten. Blir inte klok på problemet och ringer in Ove. Problemet är att numera är det ett sämre val av e-mail program, som huvudägaren knoppat av. Jag åker till nästa IT jobb. Dagen går och öl träffen med Flugorna uteblir. Synd då jag lovat att komma efter lång tids frånvaro. Birgitta bjöd på en god middag. Vid kvällsrundan med Bosse fick jag anrop av Inger, problem med en dam i korridoren. Jag lämnar in Bosse och vi går in till damen. Vi larmar och väntar till dem kommer. Sent blev det innan kojen fick besök.

Lördag 21 Okt: Birgitta tar morgonvoltan med Bosse. Jag får sovmorgon och sedan frukost. Vi löser Melodikrysset. Birgitta lagar mat till kvällen. Jag cyklar till ICA för att kompliterings handla och sedan en vända på någon timma. jag hämtar Birgitta och Anders S för middag hos oss. Vi får en trevlig kväll. En taxi för dem hem mot kvällningen.

Söndag 22 Okt: Birgitta tog morgonvoltan med Bosse i dag med. Jag sover som en stock. Efter frukosten åker vi till Majoren för att handla talgbollar till fåglarna på Korpholen. Birgitta handla örngott på Jysk. Janne S ringer och berättar att vi har hallonplantor att hämta, tack för det Janne. I dag bjuder Göran på en whiskey och Birgitta på Ostpinnar. Vi var några stycken i Örnnästet. Sedan kollade vi på film via Netflix. 

Måndag 23 Okt: En snabb vända med Bosse och sedan frukost. Vi åker via Kilen för att hämta hallonskott. Det var så fint nu på deras gård. Jag kunde inte låta bli att ta fram sekatören och putsa lite på äppelträdet. Sedan vidare till Korpholen. Jag beskar vinbärsbuskar och jordslår hallonplantorna. Ett vildsvin har nog förirrat sig in på tunet hos oss och Lasse W, ingen stor skada skedd. Hemresan går via Insjön, kollar på nya gymnastikskor, 700 kr! De fick vara kvar. En tur till Valdemar P som har en del frågor. Vi "glömde" bastubad i går. Vi ska basta i dag.

Tisdag 24 Okt: Bosse ville ha sovmorgon så vi kunde äta frukosten i lugn och ro. Sedan var Bosse villig till morgonvolta. Birgitta gymnastiserar och jag cyklar på uppdrag. På eftermiddagen kör vi Harry P till centrum, nu är det klart med husförsäljningen. Det måste kännas skönt för Harry. Jag försöker städa och brottas med min Samsung, som har minnet fullt. Jag har ett SD-kort men hittar ingen beskrivning hur jag flyttar över program. En del teve på kvällen.

Onsdag 25 Okt: Planerar för kvällens Pizza party med grannarna. Laila fixade beställningen och jag hämtade. Göran bjöd på vin och vi fick några trevliga timmar.

Torsdag 26 Okt: Birgitta på stavgång och Bosse och jag gick en lång volta. Sedan var det dags att ta fram dammsugaren. Städat bort papper, formaterat om en del cd skivor. På kvällen en cykeltur och bastubad.

Fredag 27 Okt: En lång volta med Bosse, han var inte helt övertygad om vilket vägval som gällde. Per L som är nyinflyttad här vill ha hjälp med installation av Internet med mera. Sedan var det att byta batteri på ett moderkort. Fick ett par sköna cykelturer i härligt väder på grund av IT. Birgitta var ner och lyssnade på The Besnaz, ett gäng med tre gitarrister och en trummis. Jag gick ner och fikade med Birgitta. På kvällen teve och god mat.

Lördag 28 Okt: Vi löser sedan Melodikrysset, ganska så lätt denna gång. Resten av dagen gick åt att mecka med en stationär dator. Birgitta var hos Åsa och dem bokade "Varning för Hjalmar" i december.

Söndag 29 Okt: Vaknade tidigt och tog en cykeltur, kallt och blåsigt. Efter lunch och Bosse volta levererade jag den stationära. Gunilla W ringer och har problem med Office. En dag framför teven, sett på Rally, Damfotboll Kvarnsveden spela oavgjort mot serievinnaren Linköping. Bastubad i dag med Birgitta, en skön stund av avkoppling. Sedan mer teve på kvällen.

Måndag 30 Okt: Vaknade tidigt och körde en vända på cykel. Sedan en volta med Bosse. Till Hundtrimmet för kloklippning. Så även för Gizmo. Kerstin och Nicke följde med hem på fika. Jag var tvungen att avvika för IT. Det blev en del på cykeln i dag. Teve på kvällen.

Tisdag 31 Okt: Frukost och morgonvolta. Bosse har bråttom hem, han vill ju inte missa Kerstin H, som också går på gymnastiken med bankbrudarna. Hon har med sig Amstel, en hälsning från Nicke! Jag har dambesök i dag, av Karin och Gunilla W. En sväng till Lisbeth L på eftermiddagen. Sylta med rödbeter och potatis till middag gott gott. Teve på kvällen och sedan en vånda med cykel. Skönt att viden har mojnat.

Onsdag 1 Nov: Kalo mina. Då är vi inne i höstmånaden. Regnigt på eftermiddagen. Lisbet L kom med sin stationära, kan inte komma åt HD, inte ens som slav i min stationära. Karin W ringer och dem får inte fart på  Gunillas. Dem testade med en "tjock skärm". Till Sundborn en vända och sedan in till Per L grannen för nyinstallation av ComHem. Besvärligt är bara förnamnet. ComHem undersöker och återkommer. Ingen lunch och sen middag. Trött så jag skippar kvälls turen.

Torsdag 2 Nov: Vaknade tidigt och cyklade ett par timmar i skönt väder. Sedan en Bosse volta innan frukosten. Jag körde Birgitta till stavgången, Bosse och jag passade på att knalla runt uppe på Ingarvet. Hem och försöker komma åt Lisbets L hårddisk, med det fungerar inte. Lisbet köper en ny stationär dator. Hämtade hem Birgitta. SMS från ComHem att dem lagt en anmälan om svårigheten att koppla upp mot Internet. Hämtat Gunilla W,s trasiga stationära och en laptop. Även Gunilla köper en ny stationär dator, Windows 98 i den gamla. En god middag med mycket god sallad. Kollade på Mitt i Naturen och sedan en kvällsvolta. Ganska kyligt och en klar himmel, det blir nog kallt i natt.

Fredag 3 Nov: Lång volta med Bosse. I dag är ComHem klar med uppkopplingen åt Per L. På kvällen god middag och teve.

Lördag 4 Nov: Lunch med Åsa och Anders. Sedan är det dags att gå till kyrkogården och tända ljus, för somliga. På kvällen löser vi Melodikryset.

Söndag 5 Nov: Stor samling i Örnnästet i dag, kaffe och trevligt, Bosse njöt av all uppmärksamhet. Ny Turfomgång. Teve på kvällen.

Måndag 6 Nov: Fint väder i dag, men kallt. Var hos Lisbeth L ett par timmar. Problem med skrivare, skrivaren tror att den är kopplad till en USB 3.0. Jag har skickat e-mail till Canon för att få tipps. Bosse har fått bestämma, var och hur dagens promenader ska ta vägen. Gunilla W har hört av sig, lite svårt att bestämma sig. Gratulerar Tareq till segern i Kockarnas Kamp. Trevligt program med bra tävlande. En cykel tur på kvällen.

Tisdag 7 Nov: Birgitta på gymnastik och sedan ärtsoppa i Stångtjärn, med bankbrudarna. Kompisen PO Karlström berättade om Lugnet. Själv så gick jag med Bosse nästan två timmars volta. Hämtade en printer på Clas i Sjön åt Lisbeth L och installerade den. Gunilla kom med en skärm för att kolla mot hennes dator. På kvällen plockmat och teve. En sen cykeltur innan det är dags att knoppa.

Onsdag 8 Nov: Bosse volta, en snabbis och sedan frukost. Birgitta går hem till svåger Harry, Bosse och jag åker till Borlänge, jag har beställt en stationär HP hos Elgiganten i Borlänge. Inte för egen del. Bra PC med 8 GB internminne, samma dator på Net on Net fast med 4 GB men samma pris. Installerat och fört över viktiga filer från den kasserade PC. Dagen var med andra ord räddad. Vi handlade hundfoder och beställde tid åt Bosse hos veterinären, det gäller tandsten. Kollade på Ishockey och något reseprogram i Ryssland. Sedan en cykeltur, men glömt ladda mobilen så jag fick korta av turen. Äntligen en ny bok att läsa, en Jan Guillou "Den hedervärde mördaren".

Torsdag 9 Nov: Omtumlande morgon efter Bosses volta var det full fart. SPF problem med skärmen, en annan problem med Internet och en tredje problem med backup och Birgitta ringer och behöver skjuts till promenaden. Stress är det. Ska även leverera en ny PC till Gunilla W.

Fredag 10 Nov: Tanken var att åka upp till Korpholen och hem på lördag. Mata fåglar med mera. Nu är det räkmacka hos Tomas i morgon och vi åker fram och åter till Korpholen. Fåglarna dök upp direkt, först var det nötväckan, sedan blåmesen och talgoxen. Trevligt att dem tålmodigt väntar. Bosse var i sitt esse, jagade fåglar med glada skall. Han vill väl sätta sig i respekt. Grannens gärdesgård har rasat i kull, totalt uppruttna stolpar. Hemresan var i långa bilköer. Teve och god mat på kvällen.

Lördag 11 Nov: Vilken sovmorgon, vaknade sent och kom till dukad frukost. Bosse och Birgitta har gott morgonvoltan. I dag ska vi äta räkmacka ner hos Tomas Caffe, med våra grannar. Det var en trevlig stund med många skratt och oanade kunskaper. Jag fick även äran att hjälpa en dam med ett hackat Facebook konto. På kvällen teve.

Söndag 12 Nov: Försökt återskapa försvunna bilder åt Torsten S, samt kopiera bilder från en äldre laptop. Testade samtidigt en 1 TB extern disk. Torsten har också köpte en hos Kjell & Company. Birgitta har tvättstugan. På eftermiddagen badade Birgitta och jag bastu. God mat och teve.

Måndag 13 Nov: Vi knallar upp till Sandtäktsvägen för att bistå med flytthjälp åt svåger Harry. Dem bjuder på lunch på Dalasalen. God mat och trevligt umgänge. Laddar hårtrimern, nu är jag långhårig. Fikar med grannarna i Örnnästet. Berättade lite om våra år på Samos. Kollade på teven och sedan kvällsvolta med Bosse. Birgitta skalar av mig håret, skönt!

Tisdag 14 Nov: Birgitta har gymnastik och Bosse och jag traskar runt i nysnön, ja någon millimeter bara. En promenad till SPF lokalen för att uppgradera internet, Bosse och Birgitta följer med. Fungerade inte och var i kontakt med Netit, dock utan resultat. På hemvägen möter jag Åsa som promenerar lite extra efter jobbet. Jag möter upp på ICA, vi ska veckohandla. God middag och teve. En order till Engelsson skickar vi.

Onsdag 15 Nov: Morgonvolta med Bosse, fint väder soligt på eftermiddagen. Birgitta är på Lust och Fägring. Beställt NOD32 åt Irene A som bor här på Britsarvsgården. Kontakter med Netit angående uppgradering av hastigheten på nätet. Ingenting händer, jag var ner till SPF lokalen på kvällen och testade att få igång 100 Mbit. Ingen fart trots att dem säger att det är klart från stadsnätet. Makaroner och korv, både Bosse och jag var lyckliga. En cykelvända blev det, utan dubbar. På kvällen Jills Veranda. Bra program.

Torsdag 16 Nov: En snabbis med Bosse före frukosten. Sedan kör vi upp Birgitta till bankbrudarnas promenad till Stångtjärn. Bosse och jag gör en egen volta innan vi åker hem. Tankade bilen med några liter, då priset sjönk till 14.27 mot tidigare 14.57 Tekniker från Netit hör av sig, vi ska träffas i dag, då jag inte får fart på uppgraderingen i SPF lokalen, trots alla tester jag gjort. Det visar sig att Routern inte fungerar, så det blir att investera i en ny, jag misstänkte det! Birgitta och Anders S bjuder på kaffe, dem firar ett år i nya lägenheten. Trevligt och gott fikabröd. Jag läser ner NOD32 hos Irene A. Sofie Ö kommer med vin och choklad som tack för frisering av diverse äppelträd. Det var trevligt och uppskattat. På kvällen mycket naturprogram, så bra. En sista vände med Bosse, han fick nosa sig fram och jag följde bara med.

Fredag 17 Nov: Kerstin Å har problem med Internet, jag cyklar ner och fixar det. Vi promenerar upp till Sandtäktsvägen för att hjälpa till med flytten. På kvällen kollar vi på teve och äter gott.

Lördag 18 Nov: Birgitta tar Bosse nu på morgonen och jag går över till Harry P. Hans P och jag ska montera bokhyllor. Sedan upp till Sandtäktsvägen. Väl hemma så äter vi frukost och löser Melodikrysset, ganska lätt i dag. Jag har lite problem med ryggen. Köpt en Harry Boy, men det sprack ganska tidigt. På kvällen teve.

Söndag 19 Nov: Morgonvolta med Bosse, han får vara hemma nu på förmiddagen. Vi ska hjälpa till att tömma Harrys hus. Vid lunchtid bryter vi och åker hem, för Bosses bästa. Han blev så glad när vi kom. Jag kollade på fotboll och bordtennis. Kallt och blåsigt, det är bara att sätta på sig ordentligt med kläder när Bosse signalerar att det är dags för kissvända. På kvällen teve som vanligt.

Måndag 20 Nov: Birgitta tar morgonvoltan och jag förbereder frukosten. Äntligen tid till att installera HP Printer som som trådlös till våra datorer. Sedan ner till SPF lokalen för att kolla upp inför leveransen av en ny routern som klarar 100 Mbit. Kört dammsugaren. Sedan till Sågmyra för att få hjälp med att få vinterdäcken  på bilen. Passade även på att byta till dubbdäck på cykeln., vilken gav problem på bromsarna. Får nog höra med cykelverkstaden om hjälp. Lansange till middag och sedan kollade jag på Fotbollsgalan och Snuten i Hollywood.

Tisdag 21 Nov: Nu är det dags för Bosse att få bort tandsten. Vi åker upp till Vettris och går en kort promenad så Bosse får uträtta sina behov. När vi närmar oss porten börjar Bosse vifta på svansen, han har då ingen bad feeling för Vettris. Han hade svårt att somna in, han hörde mig och andra hundar enligt Birgitta som satt med honom. Lämnade in cykeln på Biketown, det blev ny kedja och frikrans, bromsbackar och justering. Det kostade men nu fungerar växel och bromsar. Vid lunchtid fick jag åka och hämta hem Bosse, dem fick dra en kindtand. Eftermiddagens volta blev både skrämmande och rolig episod, Bosse in i hissen som gick upp innan någon av oss han in. Einar som tyckt upp hissen fick se en Bosse knalla ut ur hissen själv. Tur att det inte var någon högst upp som tryckt igång hissen då vet man inte hur det gått, kopplet kunde inte räckt till. Einars kommentar, "Tur att Bosse valde rätt våning"! På kvällen teve och sedan hopp i bingen.

Onsdag 22 Nov: Nu snöar det och är kallt och blåsigt. Bosse är nu mer på hugget än igår. Som vanligt får jag tvinga i honom tabletter som Vettris skickade med. Jag fixade NOD32 och städning åt Margit G. Frös då jag cyklade dit. Nu kännde jag vilken skillnad det var  att växla, klockrena växellägen. Bromsar som fungerar, nu var det roligt att cykla. Uppgraderingen av Windows 10 fungerade i våra bärbara men i den stationära så försvann en del program. Försökte återställa (backa), utan att lyckas. Jills Veranda på teve och sedan till sängs. +0,6 grader ute 23,14.

Torsdag 23 Nov: Varmgrader nu på morgonen, snön är snart bortsmält. Jag och Bosse går på morgonvolta, Birgitta går stavgång med bankpensionärerna. En cykeltur med nydonad hoj, det är skönt. Birgitta är och kollar på Eriks Hjälpen i Borlänge, hon ska bli volontär! I dag är det sista dagen jag måste tvinga i Bosse antibiotika, bångstyrig och envisare hund finns inte. Ja det ska i så fall vara Strävhårs Taxen Bill. Tur att husse inte ger upp! Vid kvällsvoltan sitter vårat gäng och fikar i Örnnästet. Bosse ska dit och tigga godis. Nu har vi en deal, ja inte med Bosse utan boende, att han inte ska få godis när vi är på väg ut. Bridge gänget som ses från vägen ser Bosse och knallar upp på vallen och viftar på svansen, folksamlingar är det bästa han vet, kan vankas godis. Sedan att Bridge gänget sitter inomhus bekommer ju inte en sugen Bosse. På kvällen omelett och sedan ser vi vår stora idol Björn Skifs, ett minnesprogram till hans 70 års dag.

Fredag 24 Nov: Vi pratar ofta om vädret, hur var det förra åren? Jag har köpt en ny termometer med lägsta och högsta grader, nu ska det bli svar på funderingar. Ett akut jobb, grannens kommentar "Glöm inte räkmackan klockan fyra!" I dag ska en orkester uppträda hos oss, dem har varit här tidigare. Vi är några som tar räkmackan och drickat före. Dem var sämre i år, deras internhumor går inte hem. Jag har tur som kan skylla på att Bosse måste ut. Efter vändan med Bosse så vill han in i lokalen. Han kollar runt och känner sig hemma, några skall betyder enligt Bosse att det är ok. Mat fick han på tavernorna på Leros. En macka och en öl sedan teve. Nu 1,9 grader.

Lördag 25 Nov: Som svalast i natt, -4.2. Äntligen vintersport på teven. Kollade skidor från Ruka i Finland. Sedan Curling damer och herrar, damerna tvåa och herrarna etta. Birgitta var hos Åsa. På kvällen mer teve.

Söndag 26 Nov: Som svalast i natt, en grad varmt. I dag fortsatte skidor från Ruka i Finland. Klärbo vann herrarnas Jaktstart och Kalla slog Björgen. En stunds umgänge i Örnnästet med grannarna. Jag har fått brödbeställning från Leksandsbröd, jag och Bosse åker upp till Korpholen då Birgitta ska till Kerstin S i Järvsö. Jag tog ett snabb bastubad innan jag kollade på "Full Fräs" med Stefan och Krister, så jäkla bra. Packat bilen med sådant som ska upp till Fäboden. Nollgradigt vid 22 tiden.

Måndag 27 Nov: En snabbvända med Bosse. Birgitta ska åka upp till Kerstin S i Järvsö! Bosse och jag packar för en tur upp till Korpholen. Vi träffar Bissen och hennes fina hund samt Hasse. När vi kollat runt åker vi till Leksandsbröd. Vi har uppdrag av grannar att införskaffa diverse bröd. Sedan åter till Falun. Jag läste att dem sänder ett program om After Dark på kanal fyra, den har vi inte i fäboden. (Bra att vi har några program, då jag hatar teve på fäbodar. Men kom väl på andra tankar). Bosse gillade voltan på fäboden, färska rådjurspår hetsade! Var in en sväng till Leksandsbröd för att köpa bröd. Kollade på After Dark och Diggiloo på teve, så bra program. Jag ångrar inte att jag for hem till Falun. Önskar att vi kan fira jul och nyår där, vilket skulle gillas av Hasse L. Får försöka förankra det hos hustrun.....

Tisdag 28 Nov: -4 grader i natt. Snöar ymnigt. Bosse gillar snön i dag, skuttar lyckligt omkring. Ok, tassarna blir till slut snöfyllda. Ner till SPF distriktet, det är senaste Windows uppdateringen som strular. Får fart på datorn, samt kör lite rensnigs program. Kollar några Netflix filmer, men har inte ro att se dem färdigt. Till ICA och handlar. På kvällen teve som vanligt. -0.5 grader vid halv elva tiden. Snöandet har avtagit något.

Onsdag 29 Nov: -2 grader i natt. I dag snöade ändå mer än i går. Snöröjning två gånger på vår gård för att hjälpa bilar och rullstolar. Bosse och jag gick en lång runda, med snöbollar på tassarna stora som en tennisboll. En laptop står på bordet, kört Super AntiSpyware i sex timmar och inget händer, jag bröt och körde om en kvick körning. Några vändor med Bosse blev det trots tassproblem. Bosse är hungrig, så det är väl ett friskhetstecken då han spydde upp maten i går morse. Kollade några Netflix filmer, jag har inte tålamod att se dem färdigt.

Torsdag 30 Nov: -2.5 grader och lätt snöfall. Bosse och jag njuter av kylan, särskilt Bosse som slipper snöbollar på tassarna. Sedan hem och jobba med en laptop, så seg innan jag fått bort all skit i den. AVG. Free är installerad. Det fungerar inte att lita på gratis virusprogram. Hela dagen har gått åt att rensa. Åsa och Anders kom med mat! Bosse pockar på en lång vända. Birgitta och Kerstin S kommer hem från Järvsö, för att sedan åka vidare till Berit T för Akupressur träff. Bosse och jag går en sen vända, en och en halv timma tar det. Väl hemma så blir jag uppbjuden till Berit T på lite nattförning och vin. Tack Sören F, som skjutsade oss hem. Jag gick en kort kissvända med Bosse.

Fredag 1 Dec: Nu har den värsta snön lagt sig, många buskar och grenar böjer sig för tyngden. Jag jobbar vildare med laptop som låst sig. Mycket skräp är det i den. Beställt NOD 32 till deras båda datorer. Bekymmer med den ena som inte vill ta emot programmet. Jag får kontakta supporten på måndag. Birgitta lagar mat för en träff med dem som var på Samos i somras. På kvällen teve. Minus 3,5 grader.

Lördag 2 Dec: -4,4 grader nu på morgonen. Efter frukost och morgonvolta med Bosse så löser vi Melodikrysset. Funderar över problemet med installation av NOD32. Birgitta lagade mat, inte åt mig. Jag kollade på Moraeus på kvällen, final och slut på sju års bra program. Det är synd att dem slutar.

Söndag 3 Dec: Efter frukosten gick vi en lång volta med Bosse. Det startar en ny Turfrunda i dag. Så jag körde en och en halv timma. Lite kallt om fötterna. Sedan har vi glögg, kaffe med dopp för dem som ville komma till Örnnästet. Vi fick några trevliga timmar med många skratt. På kvällen teve och en sen vända med Bosse.

Måndag 4 Dec: Birgitta och Bosse gick morgonvolta. Jag sov lite länge i dag. Trött efter all funderande och testande av en laptop. Vid lunchtid var jag och Per L till Telia, Per har problem med sin e-mail. Han får återkomma!! Fick äntligen ner NOD32 i Björns laptop, men är inte nöjd med den. Jag får jobba vidare med datorn medan dem är på semester, tre veckor runt jul och nyår. Vi var en sväng till ICA för att handla. Sedan en god middag och teve. Bosse och jag gick en lång vända på kvällen.

Tisdag 5 Dec: Birgitta har gymnastik och Bosse går en volta med mig. Skönt väder några få grader kallt. Jag försöker få tag i adressen till Bruksteatern i Breven. Vi ska dit på lördag och njuta av "Varning för Hjalmar". Det blir nog en höjdare. Birgitta har flyt, hon har mycket att stå i. I dag är det julbord med Bankpensionärerna. Men jag ska väl inte klaga jag åt en god middag. Bosse kräktes upp all mat vid sena kvällsrundan. En korvbit som var tre centimeter, den korv vi bjuder på morgonen är skuren i tunna skivor. Jag funderar om han fåt tag i den korven ute!! Lite trist om han ska få dålig mage. På kvällen teve, bland annat "Veckans Brott".

Onsdag 6 Dec: I dag kommer jag att fixa hastigheten på SPF. Först till Kjell & Company för inköp av trådlös router. Lite tid gick det åt, gäller även IP telefoni. När jag kom hem var det Birgitta och grannen Laila som via datorn fixade någon betalning. Jag och Laila ordnade med  mobilt bankide i hennes nya mobil. Sedan kom även Ingemar och vi fikade och fick några trevliga timmar.

Torsdag 7 Dec: Birgitta hämtas av Kerstin S, dem ska promenera till Stångtjärn. Bosse och jag drog i väg på morgonvolta. Birgitta ska jobba första dagen på Eriks hjälpen i Borlänge. Då får Birgitta träffa Doug Seegers som kommer att spela och signera sin bok. Hjälpte Inger och Åke med deras inköpta hörlurar till teven. Oj dåååå det är torsdag, fort fram med dammsugaren innan Birgitta kommer hem. En sen middag, men så god panerad fisk och pure Birgitta bjöd på. På kvällen kollade vi de avsnitt av "Enkelstöten" vi missat. Så där, var mitt omdöme.

Fredag 8 Dec: 2.9 grader ute och halt. Varmare väder var det redan i går. Birgitta tar morgonvoltan medan jag kontaktar Hotell Lilla Station i Köping. Det gäller min fråga om hund. För 200 kronor i tillägg går det bra. Kvinnan jag pratade med var trevlig och bytte vårt rum till ett, närmare utgången. Efter frukosten och en del SPF samtal ska vi åka mot Köping. Det känns bra att dela upp resan till "Varning för Hjalmar" och kanske kan  vi träffa Nilla och Perry. Väl framme i Köping fick vi kontakt med ägarna av Hotell Lilla Station. Bosse uppförde sig, som brukligt. Bosse tittade lite snett på mig när jag sa att han var skyldig mig 200 stålar för hans boende! Vi gick en promenad upp i centrum. Jag fick några unika zoner och även en flaska rött till kvällen. Det regnade och Bosse gillar inte stuprör som kastar ut vattnet på halva trottoaren. Vi handlade Kinamat, så gott det smakade efter en dagsresa i regn och rusk. Bosse skötte sig exemplariskt på hotellet. På natten upplevde jag jordskalven på Samos, när ett godståg rullade förbi stationen på natten, min säng upplevde varenda rälsskarv. I övrigt ett riktigt trevligt hotell, vi kan starkt rekommendera Hotell Lilla Station.

Lördag 9 Dec: Vaknade tidigt och gick en volta med Bosse. Under tiden fixade Birgitta frukosten på Hotell Lilla Station. Vi gick en vända på Köpings gator för att hitta en blomsteraffär. Vi ska åka ut till Nilla och Perry i deras Skruttebo. Det var verkligen inget Skruttebo. Det var som en herrgård med en alle bestående av Ornäsbjörkar. Bosse stretade och vill in till Nilla och Perry. Han, Bosse måste ha ett minne som jag inte kan mäta mig med. Efter några trevliga timmar med glada skratt och gott fikabröd åker vi vidare till Brevens Bruk. Vi ska se revy. "Varning för Hjalmar" en Peter Flack produktion. Vi rekommenderar ett besök i Brevens Bruks teatern. Det var många år sedan jag skrattat så hejdlöst. Det var värt varenda krona, resa och hotell. På kvällen löser vi Melodikrysset.

Söndag 10 Dec: Vaknade och startade dagen, morgonvolta med Bosse. Vi passade på att handla en del till frukosten. Sedan var det skidor damer och herrar på teven. Det är nog våran favorit sport. Vid eftermiddags voltan passade jag på att ta några Turfar. Denna vecka skänker Turf Aid 25 öre för varje Turftagning till Musikhjälpen. Det är bra, vi är många Turfare i världen och många Turfzoner är det. Det blir säkert en stor hjälp i insamlingen. Helenius Hörna och sedan kvällsvolta. Birgitta tittar på en svensk deckare.

Måndag 11 Dec: En tidig morgonvolta och sedan frukost. Vi ska till Eva och Hundtrimmet med Bosse. Han ska få en ny Frilla, ja åtminstone bli av med en del päls. Jag har funderat på att investera i en ny Router, men efter en del mätningar får det vara. Vi kan ha roligare för de slantar. Bosse är jättefin när vi hämtar hem honom, tack Eva för fint arbete. På eftermiddagen går jag till Elvy A för IT. Problem med banken bland annat. Bosse och Birgitta går mig till mötes. Vi tittar på två "After Dark" program, så himla proffsigt. Sedan kollar vi "Så mycket bättre", hyllningen till Sven-Erik Magnusson, vilken röst. Sonen Oskar var med och berättade.

Tisdag 12 Dec: Minus två grader och lite snö far omkring. Behagligt väder vid morgonvoltan. Kallast i natt var fyra grader. Hem till Elvy och Gun i dag. Birgitta har gymnastik och frissan. Sedan är det fika och bullar i Örnnästet. Alltid lika trevligt att "slänga käft" med grannarna. Storstädning! Ja jag dammsög trots att det bara är tisdag. Både vi och Bosse drar in grus. En avkopplande kväll med Veckans Brott.

Onsdag 13 Dec: Minus 11 som kallast i natt. En gemensam volta nu på förmiddagen. Frukosten smakade så bra. Emil G vill ha hjälp. Träffade en stor glad katt, Emils nytillskott efter att hans förra katt påkördes av grannen. Hämtade en laptop som kraschat i samband med uppdatering. Jag får kontakta HP eller Microsoft om en startskiva. Bosse har ingen susnig om vett och etikett! Jag står på muggen och kissar, en grannen ringer på dörren. Birgitta öppnar och Bosse knuffar upp toadörren med kraft och knallar in. Inga busvisslingar från grannen, då är det lugnt. Dem vill ha hjälp med teven. Birgitta har bakat i dag, bullar. Vi tar några med hem till svåger Harry P. På kvällen "Jills Veranda".

Torsdag 14 Dec: Temperaturen ligger vid 0 grader och det har snöat i natt. Vi kör Birgitta till bussen. Birgitta ska jobba på Eriks hjälpen i dag. Bosse och jag knallar sedan runt bland snö och vägskrapor. Jag satt i 45 minuter och väntade på att komma fram till Microsoft. Jag vill ha ISO filer så att jag kan rädda en laptop. Efter en dags jobb har jag fått fart på den. Tyvärr var jag tvungen att system återställa den, då inga återställnings punkter fanns. Jag har nu lärt mig att det inte går att använda Kingstons USB stickor till ISO filer. Satt ett tag med gänget i Örnnästet. Skjutsade en till akuten. Kollade på Lill-Babs på teven. En sista volta innan det är dags att hoppa i bingen.

Fredag 15 Dec: I dag ska vi på begravning av Rolf "Daimen" Sjö. Det var en borglig begravning så ljust och trevligt. Över hundra personer kom för att ta farväl. Sedan satt vi ett gäng i Örnnästet och pratade i flera timmar. Det var ett bra sätt att varva ned och några skålar för Rolfen.

Lördag 16 Dec: En lång volta med Bosse, det är Birgitta som sköter Bosses promenader i dag. En cykel tur till hann jag med innan vi ska äta smörgåstårta ute i Örnnästet. Det är Inger som bjuder på det och Birgitta och jag på dryck. Det blev många timmar och många som deltog i trevnaden. Teve på kvällen, som brukligt.

Söndag 17 Dec: En kall morgon, Bosse gillar det inte. Efter frukost och morgonvolta var det dags att leverera laptop och hjälpa Kjell med Bankid. Hem till Harry P och fixa dörrklockan. Sedan en sväng till ICA för diverse inköp. Missade dagens skidor, men vad gör det när Sara Sjöström och de andra brudarna gjorde gott i från sig. Sara vann tre guld två i egna finaler och en i lagkappen.  På kvällen så tittade jag vi på "Helenius hörna". Jag gick en långvända med Bosse och Birgitta tittade på "Maria Wern". Sedan hopp i bingen.

Måndag 18 Dec: En gemensam vända med Bosse. Vi träffade Birgitta o Bengt, två nyinflyttade här på Britsarvsgården. Dem vill ha hjälp med teven. Jag var ner och kollade vad som saknades. Sedan ska vi lösa Melodikrysset. Vi åkte upp till Arken Zoo för att köpa godis åt Bosse. Vi fick vänta länge för att få betala, en ensam anställd! Hon hjälper en kund med hundkläder, det tar tid. Fiskbilen var här i dag. Birgitta handlade även till Åsa och jag körde Birgitta till Sturegatan. Väl hemma så var det mat och sedan teve. En sista volta med Bosse.

Tisdag 19 Dec: Jag går med Bosse på morgon voltan. Sedan frukost. Birgitta ska på Lust och Fägring, därefter åker hon till Eriks hjälpen för att jobba. Det är åtta grader kallt ute nu på morgonen. Bosse är så nyfiken på "vilka" som sitter och fikar i Örnnästet. Han tar alla chanser att smita dit och tigga godis. Näst intill omöjlig att kalla hem honom då. Birgitta ringer och vi ska gå henne tillmötes. Något varmare nu på kvällen, minus fyra. Enligt Birgitta rymde Bosse in till Britt och satte sig framför deras kylskåp. Det är kontentan av deras kärlek till Bosse med godis och annat. I dag fick vi julkort från några vänner, det värmer. På kvällen teve. Bosse fick ett Renben som han sysslade med hela kvällen. Bosse och jag avslutade kvällen med en lång volta medan Birgitta kollade en engelsk deckare.

Onsdag 20 Dec: Birgitta går med Bosse då Björn A kommer hit med sin Laptop, som han vill få lite fart på. En tur till ICA. Jag cyklade ner till Clas i Sjön. Jag får 25% på det jag handlar. En ny trådlös mus åt Birgitta, nya tandborstar till eltandborsten, korkskruv, sist men inte mins en USB sticka Transcend som jag kan ha ISO filer till Windows 10. På hemvägen mötte jag Bosse och Birgitta, jag slog följe med dem. På kvällen "Jills Veranda" därefter gick Bosse och jag en lång nattvolta.

Torsdag 21 Dec: Birgitta knallar runt med Bosse och jag fixar frukosten. Sedan till Falu Vårdcentral med Birgitta för provtagning. Jag passar på att bli listad till en ny läkare. jag har nu fått en tid till i morgon för att kolla upp pumpen. Kan vara på tiden då "stress" ontet kommer oftare. Första gången var i Pagonda. Jag mins att jag gick och lade mig i sängen, det var för långt till sjukhuset. Nu ska dem ta ett EKG i morgon. Vi har städat i dag. Kaffe i Örnnästet och hjälpt en dam att returnera TiVo box. Hon ska ha digital koppling till teven och inget annat. Bosse fick ett märgben, kvällen är i hans tycke räddad, i timmar ligger han och gnager. Birgitta griljerar skinkan. Sedan teve.

Fredag 22 Dec: Bosse och jag gick en snabb morgonvolta och sedan frukost. Jag har tid på Falu Vårdcentral nu på förmiddagen. Det blev långvarigt, flera timmar med undersökning och väntetider m.m. Provtagning och en kallelse till Kardiologen. Högt blodtryck, blåsljud på hjärtat och en misstänkt kranskärlssjukdom. Jag får tacka Birgitta som fått mig, efter flera års tjat, att undersöka pumpen. Sedan till Åke för IT. Missade minglet på Britsarvsgården, Birgitta var där och tyckte det var trevligt. Glad att grannarna undrade hur det var med mig. Nu var det mycket sjukdomssnack. Hämtade medicin på Apoteket, det var bara in ringt en av medicinen, mot högt blodtryck 220/100. På kvällen njöt vi av Björn Skifs på teve och packade bilen. I morgon blir det Korpholen.

Lördag 23 Dec: Birgitta ska jobba på Eriks hjälpen i dag. Jag kör henne till Borlänge, sedan vidare till Fäboden. Pulsa fram i snön för att komma till snöskoveln. Tungt jobb för en "sjukling". Satte fyr i öppna spisen och på med gasolkaminen. Trist att jag glömde att fylla på talgbolls förrådet. Fåglarna tittade surt på mig, men jag har solrosfrö att bjuda dem på. Birgitta åker buss till Gagnefs järnvägsstation där jag hämtar. Nu  är det dags att få fyr i vedspisen. Inte helt lätt är det, men skam den som ger sig. Vi står och njuter av att få fart på elden och funderar på när spisfläkten ska starta, precis då satte den i gång. Nu fördelas värme ut i hallen. Janne S kom med en julblomma och fikade med oss, trevlig var det. På kvällen teve och sedan hopp i en kall sängen.

Söndag 24 Dec: Sov länge i dag. Birgitta gick morgonvoltan med Bosse, lilla å-vändan. Svårt att gå upp över åkern. Jag skottade fram till Gäststugan för att hämta en glödlampa. I dag löser vi Melodikrysset, lite knepigt var det, När jag hämtar vatten så träffar jag Lennart N som har varit här sedan i torsdags. Trevligt att det rör sig i fäboden. Solen orkade precis över trädtopparna innan det var dags att gå ned. Minus sju grader och jag provstartar bilen, inga problem frånsett fjärrlåset. Jag fick öppna med bilnyckel vilket inte bilen tycker, larmet gick. På kvällen äter vi ett julbord med tillbehör. Sedvanligt blir det teve innan vi hoppar i bingen.

Måndag 25 Dec: Bosse den filuren rymmer, det går så snabbt. Vi knallar runt i halvskummet och ropar. Ingen Bosse så långt ögat ser. Jag knallar sedan ner genom fäboden emot Sjöbotten då här jag Bosses skall. Jag anar att det är Bosse, hans bruna fläckar mot den vita snön. Han driver med nosen i alla hål och jag knallar på vägen. jag ropar, bannar och säger fula ord, ingen hjälper. Jag tänker att när vi närmar oss vägkröken ner mot bron kan jag få tag i honom. Må han tänkt lika, för plötsligt kommer han upp på vägen och låter sig bli kopplad. Inga såriga tassar kunde jag konstatera. Nu smakar frukosten bra. Vi beslutar nu att åka hem till stan. Jag fryser, kanske på grund av medicinen. Väl hemma så är det kaffe och bubbel i Örnnästet. Trevligt som vanligt. Vi äter julmat och kollar på Gösta Ekman, ett minnesprogram. Sedan en nattkiss med Bosse.

Tisdag 26 Dec: Birgitta knallar ut med Bosse och jag hoppar in i duschen, kan behövas ibland. Sedan startar jag frukostförberedelserna. En laptop behöver omvårdnad, det är mycket skräp i den. Jessica S kommer med blomma och choklad, tror jag det är. En hälsning från barnbarn med respektive. Vi fikade och Bosse gillar att bli ompysslad. Fika i Örnnästet, några trevliga timmar med gänget. I dag bjöd Birgitta på Lutfisk, jättegott. På kvällen teve.

Onsdag 27 Dec: Bosse fick en morgonvolta sedan en tur till Majoren för att handla talgbollar åt fåglarna. Sedan till ÅVC för att lämpa av en trasig mikrougn. Vi är på väg upp till Korpholen för att mata fåglar och hämta hem vår mikrougn. Vi har mer nytta av den i stan än på fäboden. Hemresan gick via Kilen. Där var skottat men i övrigt tomt på folk. På kvällen badade jag bastu. Trött på grund av blodtrycksmedicinen. 

Torsdag 28 Dec: Birgitta jobbar på Eriks hjälpen i dag. Jag kör henne till bussen och fortsätter sedan till Slätta för att returnera en TiVo box åt en granne på "hemmet". Bosse och jag knallade runt bland husen och tog ett par Turfar. Vi träffade även på Laila och Ingemar, dem var ute i samma ärende, enda skillnaden var att dem hämtade en box. Jag hjälpte dem på kvällen att installera och Birgitta anslöt. Vi pratade och jag fick reda på att Ingemar och jag var "lumparkompisar". Han låg på MP och dem höll ordning på bassarna på kvällarna i Skövde. Världen är liten.

Fredag 29 Dec: Bosse och jag gick en lång vända. Slaskväder ute och plusgrader. I dag är det Nyårsbuffé här på Brittsarvsgården. Många var det som deltog. Trevligt var det och vi var några som hjälpte till att städa efter oss. På kvällen teve. Vi har nu kommit underfund med att vi har HD kanaler och mer kanaler än vi trott. Vilket förklarar en dyrare kostnad än Basutbudet.

Lördag 30 Dec: Birgitta och Bosse knallar runt nu på morgonen, Bosse bestämmer vägen! Jag fixar frukosten. Birgitta var till Åsa. Sedan en trevlig kväll i Örnnästet.

Söndag 31 Dec: Gott Nytt År. Skidor på teven. En samling i Örnnästet med trevlig samvaro. Sedan några bra program på teven. Astrid och Einar satt i Örnnästet efter tolvslaget, vi gick också ut . Sedan anslöt Laila också. Sent blev det, men jag kollade hockey, Juniorkronorna. Orkade bara se två perioder. 

Till dagboken Juli - Sep      Till dagboken Jan - Mars 2018


Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2017 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.