Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2018 

Jan - Mars

Måndag 1 Jan: Kalo mina. Gott Nytt År. Kollade färdigt på hockey, Junior VM Sverige Ryssland. Spännande in i det sista med straffläggning för att avgöra, Sverige vann. Sedan skidor för hela slanten. Birgitta knallade morgonvoltan med Bosse. I dag är vi trötta det blev sent i går. En sväng till ICA för inköp, saknade en del basvaror. Tittade sedan på teve och en sista vända med Bosse.

Tisdag 2 Jan: Plusgrader ut och blött på vägarna. Vi kör Birgitta till bussen, hon ska jobba på Eriks hjälpen i dag. Bosse och jag knallar runt i Britsarvet och handlar ägg på hemvägen. Jag jobbar med vår hemsida. En av våra hund ägande grannar kom med en påse lättviktar mat till Bosse.  Bosse väger ett kilo för mycket enligt veterinären. Vad jag kan se, matskålen är tom, så gick det att äta. Bosse voltan på eftermiddagen gick till Apoteket, jag har fått Trombyl, blodförtunnande att käka. En sväng till Lidl på hemvägen för att köpt Lasagne, det blir gott till middagen. Vi satt en stund i Örnnästet innan middagen. Kvällen ägnade jag åt Junior VM i hockey. Sverige vann över Slovakien med 3 - 2, bra jobbat. Nu blir dem sämst fyra.

Onsdag 3 Jan: Vaknade sent till ett ymnigt snöande, någon minusgrad. Vi gick en lång volta med Bosse. Han gillar inte att jag kollar på fåglar, dem är hans sak att hålla ordning på. Sedan en god frukost. I dag är det en lättviktar dag enligt 5 - 2 metoden. Jag sitter med Åke via TeamViewer och hans problem med mejlen. Kör rensningar och hittar en Trojan. En ny längre volta med Bosse får oss alla tre att njuta av vädret. Skidorna är inställda på grund av oväder, storm prylarna blåser omkring. På kvällen teve, bland  annat en Ubåtsfilm "Jakten på Röd Oktober".

Kaffe i Örnästet. © foto: Bengt Ahlstrand     Även Bosse gillar Örnnästet. © foto: Bengt Ahlstrand

Kafferast i Örnnästet.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 4 Jan: I dag ska Birgitta jobba på Eriks hjälpen. Bosse och jag skjutsar till bussen och åker sedan till Britsarvet. Vi går en volta innan vi far hemåt. Jag ska på lasarettet för Ultraljudsundersökning, det lät som ett taskigt avlopp! och ett arbets-ekg. Det positiva var konditionen, 101% för sex år sedan i dag 140% det får jag tacka Turfandet, som är en morot. Det negativa är att en hjärtklaff inte var så bra, det blir operation någon gång framöver. Bosse och jag mötte Birgitta vid bussen. Sedan en stund med gänget i Örnnästet. Lasagne till middag. Vi tittade på Hotelliggaren en Eva Rydbergs komedi. Ola Fossmed var suverän i sin kroppshumor. Kollade på Hockey, Junior VM Sverige vann mot USA, 4 - 2.

Fredag 5 Jan: I dag är det kyligare ute, några minusgrader. Snöat lite i natt. Vi går en lång volta med Bosse och träffar en sötnos, Penny. Jag fick många pussar. Birgitta bakar matbröd och kokar lingonsylt, jag kör dammsugaren. En vända till ICA för diverse inköp, Bosse följer med för en kisstur medan Birgitta sköter inköpen. Det blåser nu på eftermiddagen. Fika i Örnnästet. Björn hemma från vintersemestern och hämtar laptoppen. Kollar "På Spåret" sedan ägnar jag resten av kvällen med Ishockey, får se om jag orkar med Sveriges match i natt. Nu är frågan om jag orkar vara vaken till Sveriges match, jag tvivlar. USA besegrade Tjeckoslovakien med 9 - 3.

Lördag 6 Jan: När jag vaknade var det tomt, Bosse och Birgitta var ute på kiss och bajsrunda. Efter frukosten ska Birgitta till Åsa och jag kollar på teve, mycket vintersport i dag. På kvällen mer teve. En sen volta med Bosse som nu är piggare på att gå. Han mår säkert bättre av lättviktsmaten.

Söndag 7 Jan: En gemensam morgonvolta med Bosse, raska killen! sedan en god frukost. I dag blir det många timmars vintersport på teven. Jag går sedan en sväng runt Britsarvet, i övrigt är målet ICA för kaffe inköp Zoégas. Svåger Harry kommer på kaffe och vi får några timmar tillsammans. Bosse och jag följer Harry hem till porten, vi gå sedan en sväng. Många bajspauser är det i dag, kan det bero på byte av foder? "Så ska det låta" lite för bråkigt tycker jag. I dag fick jag chansen att prova Nitroglycerin Meda, som ska ligga och smälta under tungan.

Måndag 8 Jan: Bosse, mår bättre av det nya foder som vi fick av en dam i huset. Många fördelar med det, han har bra bajs och piggare volta, flera om dagen. Nu är det bra väder några grader kallt och högt i "taket". I dag har vi "dansat ut julen". Kaffe stund i Örnnästet innan vi kollar en svensk film, "Pang i bygget" med Tore Skogman, Roffe Bengtsson, Lill-Babs med flera kändisar. Birgitta tittade på Cancer galan. Sedan en sista kvällsvolta. Nu är det fart på Bosse.

Tisdag 9 Jan: Birgitta tog morgonvoltan i dag och jag fixade frukosten. Körde Birgitta till banken, dem ska ha bankinformation och sedan lunch. I dag är det kallare ute -13 på kvällen. Hämtade Birgitta och vi passade på att göra diverse inköp, batterier, nytt headset till teven, jag kunde bara laga det gamla temporärt. Birgitta köper en tröja åt mig. Kaffe i Örnnästet och jag hjälper Laila N med en trilsknade byrålåda, den gick att få loss den men svårare att sätta tillbaka. Vi tittar på "Mandelmans gård" ett i vårt tycke bra underhållning. Även "Veckans brott". Bosse får en kvällsrunda innan sängen kallar.

Onsdag 10 Jan: Denna morgon var vi tre hundar och ägare på morgonvoltan, det gillar vi. Nästan lite Östra Främby feeling. Bosse var också nöjd. Vi fick bryta tidigare då vi har tid hos Eva på Hundtrimmet för kloklippning. Birgitta ska till Apoteket och jag passade på att tanka bilen. Nu när priset är så högt funderar jag på om jag ska tanka 85 oktan, dryga 10 kr per liter. Får Googla på det. I dag är det kallt, minus 16 på kvällen. Vi kände oss frusna och passade på att ta ett bastubad. Det var skönt trots att det är el aggregat som värmer upp bastun. På kvällen kollade vi på fyran, körsång bra tryck.

Torsdag 11 Jan: En något skönare morgonvolta idag, inte fullt så kallt, minus 6 grader. Jag kör Birgitta till bussen, hon ska till Eriks hjälpen. Åsa hämtar Birgitta och dem äter middag och gör av med pengar på IKEA. Jag äter en ärtsoppa. Kaffe i Örnnästet. På kvällen kollar vi på "Hamilton i nationens tjänst" via Netflix. Sent blev det.

Fredag 12 Jan: Nu är det behagligt att knalla runt med Bosse och Birgitta, lite disigt, vindstilla och några grader kallt. Hjälpt en granne med hennes teve. Ett besök på ICA i samband med Bosses volta. Harry P kom till oss och vi var ner och lyssnade på "Spridda Skurar". En ny orkester och det var i mitt tycke ganska sövande, gitarristen spelade bra och har en skön röst. Fikade sedan på Tomas kafé. Några teve program innan det var dags att hoppa i bingen. Minus tre grader ute. 

Lördag 13 Jan: Minus två grader nu på morgonen. Jag kör Birgitta till bussen, hon ska till Eriks hjälpen. Jag kör dammsugaren. På kvällen teve.

Söndag 14 Jan: Minus tre grader och något kalla vindar, när vi knallar runt med Bosse. Ett besök på ICA på hemvägen. Vi löser sedan Melodikrysset. Jag var hem till Harry P och kollade teve programmen. Det är nog bara analoga kanaler han har. En sväng upp till Majoren och Ö&B, Bosse behöver mer "gomat". Vi gick till Helena och Peter för att dryfta Harrys teve problem. Printade ut biljetterna till "Släkt var det här" en Pigge Hesselman Swing Models produktion. Det blir trevligt. Kollade Lars Lerins lärjungar. En sista kvällsvolta med en glad Bosse. Blåste kalla vindar och tre minusgrader.

Måndag 15 Jan: Minus fyra grader när Bosse och Birgitta går morgonvoltan och jag fixar frukosten. I dag 5 - 2 metoden. Jag tar en långpromenad till Clas i Sjön för att handla färgpatroner till skrivaren, sista dagen med 20%. Birgitta och Bosse går mig till mötes så får dem också en volta. Kaffe i Örnnästet och lite hjälpreda åt några grannar. På kvällen Idrottsgalan.

Tisdag 16 Jan: Minus en grad och kraftig blåst, snöar. Bosse härdar dock ut och traskar runt kvarteret. Birgittas gymnastik är igång efter juluppehåll. Vi väntar fint främmande nu på förmiddagen, Hedlunds och Gizmo kommer på fika. Det blev ett par trevliga timmar och Bosse och Gizmo fick latcha en stund. Jag var till Inger W, en ny installation. Fick ta hem för vidare undersökning. Eftermiddagen var räddad. På kvällen teve och en sista vända med Bosse. Snöat mycket i dag nära nollgradigt på kvällen och vinden har mojnat.

Onsdag 17 Jan: Milda makter vad det snöar. Birgitta och Bosse har redan varit ute. I dag 5 - 2 metoden. Jag jobbar med Inger W,s datorer. Ett problem är att USB modemet är för gammalt enligt Comviq. Nu är det tredje dagen som det är oplogat hos oss på Britsarvsgården, jag tycker synd om dem som ska ut med rullatorn. Samt att det är risk att göra sig illa i trapporna om så bara tre steg. På kvällen tittade vi på Tomas Ledin, en film från Capri.

Torsdag 18 Jan: Fortfarande faller det gott om snöflingor. Vi kör Birgitta upp till Stavgången med bankbrudarna, sedan ska hon jobba på Eriks hjälpen. Bosse och jag går voltan uppe på Ingarvet. Clas i Sjön får sälja en liten termos som Birgitta vill ha vid stavgången. I dag fick jag brev från Dagvård Kardiologin. Jag är uppsatt på väntelista, som längst 3 månader. Jag åker till Inger W och hämtar laptop, jag har en lösnig på modemproblemet, det saknas APN adress, inte att det var för gammalt modem enligt Comviq. Bosse och jag möter Birgitta vid bussen. På kvällen teve, en stund då vi inte hittade något bra program.

Fredag 19 Jan: Gemensam volta med Bosse. Skönt väder, det har snöat lite i natt. En snabb vända till Inger W som behöver råd. Dagen har i övrigt varit lugn. Birgitta har kört tvättmaskin. Jag har fått svar på mina prover från Falu Vårdcentral. "Proverna visar lätt förhöjda blodfetter som du nu fått behandling för. Alkoholprovet visar på det som kallas "måttlig alkoholkonsumtion". Det är aldrig skadligt att minska lite på konsumtion" Slut citat. På kvällen gick vi på teater, "Släkten var det här", lite små rolig var den. Bosse var hellycklig när vi kom hem. Vi kollade på "På spåret" innan sängdags.

Lördag 20 Jan: Vi kör Birgitta till bussen, hon ska jobba på Eriks hjälpen i dag. På eftermiddagen åker Bosse och jag till Borlänge och Eriks hjälpen. Jag fikar där och kollar vad som finns. Det finns mycket där att fynda, i en stor ljus lokal med trevlig personal. Birgitta önskar sig Pizza i dag till middag. Det spred sig till Örnnästet och jag åker till Akropolis och handla åt oss alla, vi var nog elva personer som käkade och hade en trevlig kväll med många skratt. Vi avslutade med teve och kvällsvolta med Bosse.

Söndag 21 Jan: Bosse och Birgitta gick en lång volta. I dag fick vi tid att lösa Melodikrysset. Skidor och slalom på teven. Även "Lerins elever" kollade vi på. I övrigt en lugn söndag. Jag såg månen när jag gick kvällsvoltan. Länge sedan det var klart väder.

Måndag 22 Jan: Vaknade vid femtiden och kunde inte somna om. Det var bara att gå upp och sätta sig vid datorn. Passade på att göra storstädning på alla tre datorena. Det märks att jag kör städning ofta. Lite IT jobb och även hjälpt till med teve installation. Där var det knepigt fick ingen kontakt med parabolen. Får ringa leverantören Viasat i morgon. Hem till Inga W för undervisning. Får testa en kraftigare mus åt Inga, inte så lätt att manövrera den hon har. Får fixa ett kortspel så hon kan musträna. Kaffe i Örnnästet. Åsa kom med kex och ost. Försökte titta på Guldbagge galan, Petar Mede är så bra, men orkade inte följa hela programmet. En sista volta på kvällen innan det är dags att hoppa i bingen.

Tisdag 23 Jan: Bosse och jag knallar runt i området, vi träffar Kerstin H som är på väg till gymnastiken. Bosse blir så glad och vänder sig om hela tiden för att kolla vart hon tog vägen. Det var minus åtta grader och lite lätt snöfall. Birgitta ska jobba på Eriks hjälpen i dag. Bosse och jag gick sedan en timmas volta ute vid Stennäset. Hämtade Birgitta vid bussen och sedan åkte jag upp till Yvonne och Åke G för att försöka igen att få fart på deras teveapparater, ska nog auktoriseras av Viasat. Fick fart på dem det var en aktivering som behövdes. Vi handlade sedan mat på ICA och jag gick en volta med Bosse. På kvällen teve.

Onsdag 24 Jan: I dag är det varmt ute, tre grader. Snön minskar i blåsten. Det blev en lång volta med Bosse i dag. Sedan hem för en god frukost. I dag 5 - 2 metoden, så även i måndags. Det går bra med måndag och onsdag tills vidare, risk är ju att vi försvinner!!!! Hjälpt Inga-Lill S med städning och uppdateringar via TeamViewer. I övrigt en lugn dag. På kvällen tittade vi på Lerins lärjungar, ett underbart och roligt program. Tänk om människan kunde vara lika trevlig och omtänksam som Lars Lerin är mot sina elever. I morgon kommer Kiwi och Nemo.

Torsdag 25 Jan: Jag gick en morgonvolta med Bosse. I dag kom Kiwi och Nemo. Det betyder mys i sängen, Kiwi ska alltid ligga på min ben. Nu är Nemo slankare och ville också upp till mig. Hjälpte Lisbeth L med CCleaner via telefon. Birgitta hämtas upp av Kerstin H för stavgång till Stångtjärn. Halt på vägen upp är bara förnamnet. En lång volta med alla tre hundarna, lite små jobbigt med tre olika viljor! Johanna hämtade och Bosse fick ett gott tuggben och vi en ask Aladdin, tack för det. Birgitta beställde räkmackor till morgondagen av Tomas Kaffe. En trevlig vilda västen parodi på kvällen. Plus två grader varmt vid kvällsvoltan.

Fredag 26 Jan: Ännu en dag med plusgrader och blått mellan grå himmel. Poetiskt? Vi gick en affärsvända med Bosse, till Lidl för att handla apelsiner och valnötter. Bertil J kom med en laptop, installerat NOD32 och allmän rensning. Birgitta är och lyssnar på PopNix här på Britsarvsgärden. I morgon spelar dem i Djura.

Lördag 27 Jan: I dag jobbar Birgitta på Eriks hjälpen. Jag investerade i masserande fotbad, skönt för trötta fötter som. Clas i Sjön har extrapris. Birgitta var i IKEA och handlade efter jobbet. Mycket teve blev det när det vankades skidor. På kvällen god mat och mer teve.

Söndag 28 Jan: Jag fick sovmorgon och Birgitta och Bosse knallade runt. Jag tror det är alla piller jag äter, som får mig att sova så länge på mornarna. Hämtade hem en dator som är trög, två virusprogram som stör. En tur med Bosse och lämnade plåt, plast och kartonger. I dag fick vi tid till att lösa Melodikrysset, om än sent klockan blev 23.48!

Måndag 29 Jan: Gemensam morgonvolta med Bosse. Lite snö far omkring i luften. Nu får det vara nog med den varan. Besvärligt på både trottoarer och vägbanor. Inte lätt för dem med rullatorer. I dag 5 - 2 metoden. Några IT jobb i dag. Ett trevligt program på teven, Husdrömmar. En sista vända med Bosse några grader kallt och blåsigt.

Tisdag 30 Jan: I dag har vi fint hundbesök, Kiwi och Nemo ska vara hos Bosse. Jag rastar Bosse och hämtar sedan en stationär dator för städning och NOD32 installation. Vid lunchtid går vi med alla tre hundarna, då var det livat, vid möte med andra hundar. Birgitta är på årsmöte med SPIF, Sparbankens idrottsförening, Kerstin och Nicke H hämtar. Sedvanligt inköp på ICA, det är ju pensionärs rabatt på tisdagarna. Vi köper en pizza som vi delar. På kvällen "Mandelmans gård" och "Veckans brott" på teven.

Onsdag 31 Jan: I dag 5 - 2 metoden. Gemensam volta med Bosse, Birgitta fick gå hem i förväg då hon har tid hos frisören. På väg att ta bussen hem halkade hon, trots broddar och fick en skada på axelpartiet. En kvinna körde Birgitta hem och jag körde upp till akuten. Det blev fem timmar. Jag smet hem emellan för att knalla ut med Bosse. En benbit har lossnat i axelpartiet och Birgitta får återkomma om två veckor för att kontrollera vad som händer med benbiten. Nu får hon mer tabletter att knapra på, morfintabletter bland annat. Jag var på apoteket och hämtade. På kvällen en del teve, Renes brygga och Lerins Lärjungar. Bra program. Birgitta sover i en fåtölj, vi får se hur det går.

Torsdag 1 Feb: Kalo mina. Då var det en ny månad, en kort en. Nu snöar det ordentligt, tåg bussar står och skolor stänger i norra delen. Jag knallar ut med Bosse som inte bryr sig i vädret. En promenad ner till centrum, fram och åter. En svag internet uppkoppling hos Gun var orsaken. Passade på att ta några Turfar på hemvägen. Grannen Ingegerd vill ha hjälp med IP telefoni. En kaffe stund i Örnnästet, många funderar på Birgittas axelbrott. Jag lagade en grönsaks Lasagne till middag. På kvällen teve.

Fredag 2 Feb: I dag är det hundrikt, Nemo och Kiwi är på besök. Eftersom Birgitta är justerad så får jag gå i omgångar med jyckarna. Belöningen blir att få lägga sig på sängen med Kiwi på magen och en bok. Stort kaffekalas i Örnnästet, vi firar av Astrid som flyttar till Dala Floda. Trevligt var det och gott att tugga på. Lasse J ringer och förhör sig om hur vi mår. Snäll som han alltid är, erbjuder han sig att ploga i fäboden åt oss. Bara Birgitta blir lite bättre i axeln så åker vi upp. På kvällen teve, bland annat en rolig film, Cuban Fury tror jag den heter.

Lördag 3 Feb: Efter morgonvoltan, i ett kyligt och blåsigt väder, är det dags för frukosten och Melodikrysset. Det var en lätt omgång denna veckan. I dag blir det en del sport på teven en innesittare dag. Blåsigt och kallt ute.

Söndag 4 Feb: I dag värmer solen från en nästan molnfri himmel och det var inte i går som vi sett sol! Bosse tycks också njuta. Kontaktat Tele2 för hjälp med Ingegärds R nya telefon. Birgitta och Åsa åker till Sågmyra för att gratulera Janne S som fyller år. Dem så älgko med kalv knalla runt bland bilarna. Inte lätt för djuren med denna snömängd, lika illa för dem med rullatorer. Bosse var pigg på volta. Jag lagade fisk till middag. På kvällen "Så ska det låta" och några andra program. "Kanaler, båtar och kärl" handlade om ett äldre engelskt par som körde båt på Göta Kanal.

Måndag 5 Feb: I dag är det garanterat myggfritt, minus 23 grader. Bosse ska till Eva på Hundtrimmet för att få "naglarna" klippta. Testade att få fart på Ingegerds hemtelefoni via mobilnätet. Hur jag än gör så funkar det inte. Pratade med Tele2 och dem kunde inte lösa det, jag blev omkopplad till en annan avdelning, 50 minuters beräknad kötid. Vi gav upp. Jag har gjort allt som går, så felet måste ligga hos Tele2. Några volter med Bosse blev det, även om Bosse försökte att inte nyttja alla tassarna samtidigt. En trevlig kaffestund i Örnnästet och en pratstund med svåger Harry P, som förhörde sig om Birgittas tillfrisknande. Birgitta kollade teve innan det var dags att hoppa i bingen, ja för mig, Birgitta valde fåtöljen!

Tisdag 6 Feb: Skönt att det är varmare ute, 10 minus känns bättre. Efter gymnastiken kom Kerstin H upp med blomma till Birgitta och goda smörgåsar till kaffet. Jag försöker att få Ingegerd R fasta telefon att fungera, utan resultat. I dag är Stina och Göran Ryman här på Britsarvsgården för att prata om Ormfolket på Sri Lanka och deras resor med Stefan Quinth. Göran var det som blev skadad av en björn under älgjakt 2001. En stunds umgänge i Örnnästet. Jag lagade Chili Con Carne. Bosse fick diska stekpannan. Jag hörde några grymtningar från köksregionen, det var Bosse. Han stirrar mig stint i ögonen, fattar du inte blicken. Stekpannan stod så till att han inte kom åt över allt. Bosse är otroligt smart. På kvällen GW Persson och några andra bra program på teven.

Onsdag 7 Feb: I dag är det runt 10 minusgrader. Lite högre i tak, man anar den blå himmelen. Bosse gillar morgonvoltan när det är lite varmare. Efter frukosten ska jag till Emil G för att fixa Skype bland annat. Endast katten var hemma hos Emil, så det var bara att åka hem igen. Det får bli ett nytt försök på måndag. Solen framme ett tag och värmer gott. Får en del tryck över bröstet, då jag inte känner mig stressad så förstår jag inte varför. I dag 5 - 2 metoden så ingen svår matlagning för min del. På kvällen teve, "Renes Brygga" och "Lerins lärlingar" båda programmen är i mitt tycke bra. Vi har i dag beställt vin från Tyskland, The Wine Company. Ska bli spännande, vi har ju bjudits på gott vin hos Kerstin och Nicke. Dem har ju handlat från The Wine Company några år.

Torsdag 8 Feb: Nu gäller det att rasta Bosse, lite snabbt. Jag ska bort och Kerstin H hämtar Bitgitta och Bosse för att bila upp till Stångtjärn. Dem ska fika med bankbrudarna. För Bosse är det som att komma till paradiset, många brudar är det och alltid blir det någon smula som trillar på golvet. Fiskbilen kom i dag, nu är frysen fylld. Trevligt att vår kaffe Tomas också var intresserad av att handla fisk. Vi var upp till ICA på Majoren för att hjälpa Harry P med inköp till Harrys födelsedag. Jag fick svar från Tele2, hjälper Ingegerd R med hennes telefoni. Svaret från Tele2 var att dem vidarekopplat fasta telefonen till hennes mobil!!! Det är ju det jag försöker ändra på, hon vill inte att det ska kopplas vidare. Ja, ja jag slutar aldrig att förvånas. Lite lätt snöfall nu vid kvällsvoltan och endast 2 minusgrader.

Fredag 9 Feb: Morgonvolta med Bosse, en längre tur då Bosse fick bestämma vägvalen. Sedan en god frukost. Ingegärd R ringde på, jag har printat ut e-mail från Tele2 och lagt i hennes brevlåda. Vi avvaktar och hoppas på en lösning på problemen. En tur till Dalviks Kvarn, vi har hört att dem säljer Leksands Brungräddade i 5 kg förpackningar. Slut och kommer in om två veckor. Det blev en tur till ICA Britsarvet för inköp. Berit T kom med blomma och goda nybakade bröd, som vi åt med ost och kaffe därtill. Harry vill har smakråd innan morgondagen. Jag mötte Harry på Willys så vi gjorde sällskap hem. Kollade på OS invigningen, så häftigt det var. I dag bjöd jag på en ungs bakad Laxpanna med citron och vitlök, första gången jag lagat lax. Jag fick godkänt, kanske beroende på att Birgitta har ju inget val. Bosse var slö vid kvällsvoltan, nosen i backen. Han vill väl inte gå hem. Sedvanliga teve program innan det var läggdags. Det var nollgradigt under dagen och minus fyra nu på kvällen.

Lördag 10 Feb: Jag ser Kallas målgång vid OS, guld och en fjärd plats till Ebba Andersson. Så bra jobbat av svenska skidtjejerna. Att jag missade tävlingen var Bosses fel, nu ljuger jag. Jag glömde av startiden och knallade i lugn och ro runt med Bosse. Vi löser Melodikrysset. Jag provar mina nya byxor, som Birgitta lade ner i korgen när vi var med Harry och handlade i torsdags. Dom sitter som en smäck.

Söndag 11 Feb: Birgitta purrar mig tidigt, det vankas OS herrskidor. Det blir tre norrmän på pallen. Morgonvoltan med Bosse blir en långsam historia, mycket att nosa och kolla på. Vi tittar på ett program med Johan Glans som ståuppare, vi skrattade så vi kiknade, hur bra som helst. En vända med Bosse till ICA, Birgitta följer med. Bengt B och Birgitta E, ett par grannar på hemmet bjuder på Whiskey i Örnnästet. Trevligt var det. Kyckling klubba till middag. Sedvanligt tittand på teven innan Bosse volta och lite hockey med bröderna Sedin.

ndag 12 Feb: Så här ser ett falskt e-mail ut. Jag hoppas att detta når dig i tid. Jag gjorde en resa till Kiev, Ukraina och min väska blev stulen med mitt internationella pass och mina kreditkort inuti. Ambassaden är villig att hjälpa mig att ta ett flyg utan mitt pass, jag behöver bara betala för biljetten och hotellräkningarna. Till min förfäran kan jag inte få tillgång till mina pengar utan mitt kreditkort och kontakt med min bank, men de behöver mer tid för att kunna ge mig ett nytt kort. I den här olyckliga situationen tänkte jag fråga om ett lån som jag kan betala tillbaka så fort jag kommer tillbaka. Jag behöver verkligen vara med på nästa flyg. Jag behöver 18,500 kr. Berätta om du kan hjälpa mig genom MoneyGram eftersom det är det bästa alternativet jag har.

Jag ser fram emot ditt svar.

I dag 5 - 2 metoden. En tur ut till Emil G för att installera Skype, Bank Ide och ett tyskt program för stensamlare. Birgitta följde med på Bosses volta i dag. Skidskytte blev Sebastian silvermedaljör inte illa. Jag passade på att handla ett par jeans. Ja det är nästan sant, jag ringde Birgitta för att vidimera att det var rätt storlek på byxorna. In till Laila, krångel med uppkoppling till Internet. På kvällen OS på teven.

Tisdag 13 Feb: Snabbtur med Bosse då vi ska köra Birgitta till lasarettet, dags för en ny röntgen av den skadade axeln. Under tiden knallar Bosse och jag runt uppe på Myran och en sväng ner på stan för att handla på Klas i Sjön och Kjell & Company. Birgitta fick ett tråkigt besked, armen var av visade de nya röntgen bilderna. Nu gäller det att inte träna som hon först fick order om. Stina Nilsson vann Guld i sprint, svenskarna var bra med. Var inne hos Ingegärd R för nya försök med hennes telefon. Fungerar inte. Trött på Tele2 supporten. Jag lagade en fiskgryta, inte alls osmaklig! På kvällen Mandelmans Gård och Veckans brott.

Onsdag 14 Feb: Skön morgon, någon plusgrader det gillar Bosse och jag. En trevlig överraskning till frukosten, Gizmo, Kerstin och Nicke kom på besök. Dem har fikabröd, blommor, choklad och gossedjur med till oss. Vi fick en trevlig stund. Jag har några IT åtagande under dagen. Efter- middags promenaden följer Birgitta med på. Skönt för Birgitta att få lite luft. Äntligen röjer dem snö på gatan, vår uppfart består av snömodd så det är jobbigt för dem med rullatorer och dem som har svårt att gå. Dåligt av Kopparstaden. Curlig på teven i dag. På kvällen "Renes Brygga" och "Lerins Lärlingar".

Torsdag 15 Feb: Birgitta, Berit och Kristina, akupressur tjejerna, åker till Kerstin S i Järvsö. Jag plockar en massa trojaner och annat skräp i en laptop, problem när det saknas ett riktigt virusskydd. Det finns en gratisvariant i datorn, men det skyddar inte. Jag och Bosse njuter av en kebab tallrik. Jag äter upp resten av Brieosten, den är packad 20171231 och röd etikett med ICA texten "Ät snart kort datum", jag överlevde utan följd- sjukdomar. Teve på kvällen.

Fredag 16 Feb: Sovmorgon, tack Bosse! I dag är det städning som gäller, helst innan Birgitta kommer hem. Tre gånger får jag vila då pumpen säger ifrån. Bjuder hustrun på kyckling gryta och sedan teve. Birgitta ska sova i sin säng i natt, bullat upp med en massa kuddar.

Lördag 17 Feb: Bosses morgonvolta går i snigelfart, gillar nog inte den snön som föll i natt. Snön fastnar i mellan klona och i pälsen. Tittar på OS, vilken bragd av stafett damerna, tack vare Kalla och Stina blev det silver. Vi löser Melodikrysset.

Söndag 18 Feb: Startar dagen med skidor från OS, herrarnas stafett. Det blev ingen medalj, dåliga skidor troliga anledningen. Sedan en skön volta med Bosse i skapligt väder. Snöade på eftermiddagen. Kollade ishockey Sverige mot Finland, en rysare så vi gick med Bosse i tredje perioden. Då fixade Sverige 2 mål och segrade med 3 mot 1. Nu är det kvartsfinal som gäller. Trist att jag missade att ta mina tabletter på fredagen! Dålig stämning. Vi var på ICA och handlade mat och sedan en trevlig stund i Örnnästet, där var det bra stämning. "Så ska det låta" på kvällen. Tommy Körberg duktig sångare, men dålig attityd. Kollade även "OS Kväll med Jessica och Anja". Får se om jag orkar med damernas Curling.

Måndag 19 Feb: Sovit gott i natt och vaknade till stök i köket, det var Birgitta som trots sin brutna arm förbereder en del inför frukosten. Bosse och jag knallade runt, i behaglig takt, som Bosse ville ha det. Vi träffade den kvinnliga ägaren till en hund som Bosse retat upp sig på. Vi pratade medan hennes hund försökte komma ut ur huset. När inte det gick kika hunden på oss och Bosse genom fönstret i tamburen. Bosse var nog lika glad för det. Birgitta ska till apoteket så Bosse och jag följer med. På hemvägen mötte dem Hans P som varit hos Harry. En glad stund i Örnnästet. Vinleveransen blev uppskjuten tills i morgon. I dag 5 - 2 metoden. Äntligen fick jag tidningen "Pc för alla", beställde prenumerationen i 19 december! Sport på teven innan det var dags att knoppa in.

Tisdag 20 Feb: Morgon voltan blev en upplevelse, Bosse knatade på upp för backarna och jag efter. Lite flås har jag tydligen trots hjärtproblemet. Birgitta fikade med gymnastikbrudarna. I dag kom vår första vinimport, trevligt att fylla på vinstället. Efter middags voltan med Bosse bar det av till ICA för att handla mat. En glass i Örnnästet smakade gott. Jag skruvade upp väggprydnader i vår korridor och hjälpte en granne med att spika upp en termometer. Mycket idrott på teven och favoritprogrammen "Mandelmans gård" och "Veckans Brott". Jag bjöd på pölsa i dag, gott trots att det inte är "Pelles Pölsa" från Rältagården.

Onsdag 21 Feb: Nu gäller det att Bosse snabbar på med morgon rutinerna, det är ju skidor hela förmiddagen från OS. Frukost och sedan tevesoffan. Även hockey var på gång. När Sverige låg under mot Tyskland var det bättre att gå ut med Bosse. Vi gick en lång runda och träffade en trevlig dam, hon gillade Bosse. Hon var även förstjust i Grekland och grekerna. Tack vare Caroline Almgren på Tele2 fick jag äntligen ordning på Ingegärds telefoner. Kaffe i Örnnästet, är en trevlig vana för oss. I dag 5 - 2 metoden. Jag fick, med stöd av Birgitta, koka Ingefärds dricka och baka matbröd. Jag hyvlade av mitt hår och Birgitta fick finputsa. Ganska behagligt väder i dag. Minus 6,5 grader nu på kvällen. Vi tittade på Renées Brygga. Trevligt möte mellan Plura, Petter och Alice Bah.

Torsdag 22 Feb: Morgon volta med Bosse och sedan en god frukost. I dag blir det att planera. Birgitta och Kerstin H ska åka upp till Stångtjärn och fika, dem tar med Bosse. Kiwi och Nemo kommer till oss i dag då deras Päron är upptagna med studier. Vi kollar på damstafetten, Skidskytte där blev det silver. I slalom blev det guld, Andre M. Jag kör Astrid upp till Ingarvet, hon ska hämta sin bil, som är på service. Jag åker vidare till ÅVC med lite elektronik. Jag passar då på att gå en volta med Kiwi och Nemo. På eftermiddagen blir det en tur ut till Emil G för att hjälpa till med Skype. Jag lagar en Kycklinggryta. Vi kollar på OS Kvälls sammandrag. En sen volta med Bosse.

Fredag 23 Feb: Efter morgonvoltan och frukost bar det av till Björn A. Problem med e-mail efter uppdateringar och system återställning. Jag överlät det till Ove som är duktig på e-mail. Sedan kollade vi på Skidskytte, herrarnas stafett. Sverige tog Guld, så duktiga dem var alla fyra. Jag gick med Bosse och Birgitta var och lyssnade på "Clarinette a la carte" här på Britsarvs Gården. Jag gick ner och fikade efter musiken. Birgitta har tvättstugan. På kvällen bjöd jag på fisk och vi tittade på med OS.

Lördag 24 Feb: Morgonvolta med en pigg Bosse, han fick bestämma vägval alldeles själv. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. Tittade på Curling finalen, Sverige mot USA. USA tog guld och Sverige Silver, bra jobbat. Silver till damerna på tremilen, Stina Nilsson.

Söndag 25 Feb: Kokade lingonsylt. Kollade på OS avslutningen.

Måndag 26 Feb: I dag 5 - 2 metoden. En som utgav sig vara från Microsoft, ringde från nummer 0739093585, det är en känd bluff. Bilen på recond i Haraldsbo, Laila N hämtade mig och när min bil var klar lämnade vi Lailas för att i morgon få samma behandling. Per L och jag satte upp gardin och möblerade, målarna var färdiga för flera veckor sedan, inget händer så vi får fixa det själva. Jag badade bastu på kvällen, nu har handtag och hängare monterats i duschen, det var tur då jag tappade balansen igen vid tvagningen.

Tisdag 27 Feb: Vilket snöoväder det var nu på morgonen. Ymnigt med snö och hårda vindar. Jag antog att Bosse skulle strejka, med så var det inte. Han traskade runt med glatt humör. Birgitta fikade med bankbrudarna och fick sedan skjuts av Barbro och Per L ner på stan. Hon ska till Birgitta S och hälsa på. Jag fick sedan plock upp damerna och hunden Zalsa för skjuts till lasarettet bland annat. Vi åker sedan till Rusta för att handla golvtrall till balkongen. Sedan till ICA för att fylla på med grönsaker och annat gott. En stund i Örnnäste med fika och goda bullar som Laila N bjöd på. Per L och jag skruvade upp en del konst på väggarna, som plockats ned vid ommålningen i december. Det är väl Kopparstaden som ska fixa det!!! Men inget händer. Vi åt rester till middagen och sedan kollade vi på "Mandelmans Gård" och "Veckans Brott". En sista volta med Bosse i kyla och blåst.

Onsdag 28 Feb: Voltan blev en kort sväng då vi ska köra Birgitta till lasarettet. Dem ska röntga hennes axel och arm. Bosse och jag passar på att klämma några Turfar och han några korvar. På eftermiddagen var Birgitta och Åsa på bio. Trevlig stund i Örnnästet. Jag lagade middag, god stark korv med rotfrukter. Sent blev det.

Torsdag 1 Mars: Kalo mina. Äntligen inne i mars månad, ljusare dagar med ack så kall det är. Polarvinter säger dem på väderleksrapporten. Jag hämtar en laptop för diverse städning. Sedan åker vi upp till ICA Maxi för att prova att få ut våra pengar. Men det är något fel och vi får kontakta Bankgiro. Passade på att gå en volta och besökte Dalviks Kvarn som säljer femkilos Leksandsbröd. Vi köpte en kartong, 120 kr ville dem ha. 80 kostar det på Leksandsbröd. Till Lidl och handlade, jag fick tag i en rakapparat för 299 kr. På kvällen bjöd jag på Torskrygg och bulgur till middag. Kollade på "Bygglov" och sedan en kvällsvolta med Bosse.

Fredag 2 Mars: Minus 18 grader nu på morgonen när Bosse och jag knallade runt. Bosse får isklumpar mellan klorna, inte skönt. Några datorer att städa. På eftermiddagen äter "örngänget" räkmacka och till det vitt vin. Det blir musik i kväll, Birgitta går och jag jobbar. Bosse vill in och lyssna på musiken, han slår ner rumpan och ser ut att trivas. Det blir att använda tvång för att få Bosse där ifrån. På kvällen en rolig film och till det kex och ost.

Lördag 3 Mars: Birgitta följer med på morgonvoltan, inte fullt så kall denna morgon minus 7 grader. Ett bluffsamtal på mobilen, denna gång från 051440613. Jag levererar en dator och installerar en skrivare. Kollar på skidor från Finland. En volta med Bosse. Sedan löser vi Melodikrysset. Kvällens toppen film på fyran var "Jack Reacher", vi har läst några böcker med denna hjälte.

Söndag 4 Mars: Söndagen ägnas åt Wasaloppet och andra skidaktiviteter. Jag lagade en god fiskgratäng till middag. Teve på kvällen.

Måndag 5 Mars: En runda med Bosse innan Kiwi och Nemo anländer. Vi ska rå om dem i dag. Kiwi visade sin kärlek till mig, försökte mata mig med ett av Bosses tuggben. Hund voltan blir upp vid Majoren. Vi ska bland annat handla en del mat. I dag fick jag ett kärt kort från Karin och Nico i Ireon. Det är mycket nu, datorer och teveapparater. Nu snö på kvällen, en orädd hare mötte Bosse och jag på kvällsvoltan.

Tisdag 6 Mars: En volta med Bosse och fick njuta av en Domherre som spelade glatt i en björktopp. Jag tror att även Bosse njuter av fågelsången. Ljusare dagar och vi längtar till Korpholen. ATG medlem sedan 2006, Dem firar mig. Sedan var det dags att plocka fram dammsugaren och skurborste, det ska vara fint om det dyker upp någon i dag. Det blir mildare under dagen, minus 2 vid lunchtid. På eftermiddagen kom Harry, Åsa, Laila och Ingemar på vin och smörgåstårta. Tack alla som gratulerade via Facebook. Jag fick en trevlig dag.

Onsdag 7 Mars: En tidig volta med Bosse som var otroligt busig på hemvägen, spel med andra ord. Det var inte så bra, han haltade en smula på middags voltan. Det gick över och det var väl en sträckning. Jag var hos Bohlin med en USB kabel för att testa en bättre WIFI mottagning. Lite hängig känner jag mig i dag. Tidigt i säng får det bli!!

Torsdag 8 Mars: Bosse fick spel nere på gården, for som en galning runt, runt. Vilket förorsakade problem med en framtass. Det gick snabbt över. Några It, i övrigt händer det inte så mycket. Vädret däremot är händelserikt, snö, snö i mängder. Ingen bankpromenad för Birgitta i dag.

Fredag 9 Mars: Nu får det vara nog med snö, även i dag vräker det ned. Nu får det vara slut på vintern.  

Lördag 10 Mars: Det snurrar i pallet när jag kliver ur sängen. Blodbrist? En lång volta i dag med Bosse. Efter frukost löser vi Melodikrysset. Ljusare på himmelen i dag, kanske solen visar sig. Få soltimmar är det denna vinter. Vi får hoppas att det blir en bättre sommar i år. Jag kollar på skidor och Birgitta tar eftermiddagens volta med Bosse. Jag bjuder på köttbullar med mos och bubbel till middag. Bosse gillar det, blir ju alltid några bullar över. Sedan kollar vi teve, hör och häpnad även lite av melodifestivalen. Ja några låtar då "vi" har ju tvättstugan. I dag blir det tidigt hopp i bingen, jag känner mig så trött.

Söndag 11 Mars: Nu är det bara någon minusgrad ute. Bosse fick bestämma morgonvoltan, delvis. Han är lurig, stannar till och kollar vart jag ska ta vägen, sedan gör han sitt val av den väg som doftar bäst. I dag var det mycket idrott, skidor tremilen, Kalla fyra, en eller två tågnaglar skilde från pallen och Ebba Andersson på tionde fick poäng, även Ida Ingmarsdotter på elfte bra av dem. Bra gjort av Öberg femma i skidskytte. Vid middags voltan med Bosse handlade vi och lämnade in ett paket för retur. Min middag i dag bestod av Kyckling gryta med bacon och grönsaker. Några teve program på kvällen. Jag försökte handla ett fodral till min mobil via nätet, utan framgång. Jag får be Åsa om hjälp.

Måndag 12 Mars: Nu får det vara nog med snö. Till och med Bosse har fått nog. Det snöar kraftigt nu och tydligen i natt då det var en del på vägen. En lugn förmiddag betalade kvarskatten. Två besök, ett var vid Vällans strand. Funderade hur jag ska komma därifrån, backigt och oplogat. Hjälpt Irma med hennes teve. Vid kvällsvoltan fastnade en buss på Hellbergs väg. Bilar på båda sidor och vägen smal på grund av snö.

Tisdag 13 Mars: Jag fick sova länge i dag, Birgitta och Bosse gick morgon voltan. Nu gäller det att kamma om håret, jag ska vara mannekäng åt Senior Shop här på Britsarvsgården. Trevligt var det och kul hade vi fem modeller, fyra damer och jag. Det var längesedan jag fick ett sådant uppdrag. Under tiden jag jobbade på Falu Kuriren var jag och en tjej fotomodeller för en modebilaga. Kollade på korten, där fick jag verkligen kamma om mig! I dag vid ICA handlingen investerade vi i ett Våffeljärn dubbel. Kycklinggryta till middagen, gott var det. På kvällen såg vi sista "Veckans brott", synd för det har varit ett bra och trevligt teve program.

Onsdag 14 Mars: I dag leker livet, både för oss och för Bosse. Solen skiner och det känns varmt och skönt på morgonvoltan. Skuffelse finns alltid. Bilar på Seminariegatan parkera på halva och en del på hela trottoaren. Mammor med barnvagnar och folk med rullatorer får gå ut i gatan för att kunna passera. Det är speciellt en SAAB som alltid parkerar sämst. När jag ändå är på gnällhumör, varför är Bosse inte en fullstor hund? Då slapp jag att plocka upp bajset! Det är ju mest stora hundars bajs som ligger på trottoaren. Frukosten smakade extra bra i dag. Kärt besök, Gizmo, Kerstin och Nicke kom förbi och gratulerade mig på födelsedagen. En platta Amstel vad mer behöver man i livet! Birgitta och Bosse kom mig till mötes på eftermiddagens volta. På kvällen lite teve och en snabb volta med Bosse.

En Amstel smakar bra, tack Hedlunds.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 15 Mars: Fin dag soligt, man får vårkänslor. Bosse och jag gick en skön lång volta och ingen hets. Bosse luktade på allt grus som fanns på vägarna. Kerstin hämtar Birgitta för bankpromenad. Jag jobbar med en kraschad laptop. Vilken fin middag, vi avnjöt blodpudding med stekt ägg. Det är ingen ironi utan rena rama sanningen, vi gillar blodpudding. På kvällen en massa teve.

Fredag 16 Mars: Soligt och skönt även i dag. Birgitta sköter morgonvoltan och jag lagar frukosten. Jag fixar Nod32 åt en kille. Vilken skiddag det blev, massa svenska framgångar på Lugnet. Birgitta är hos Birgitta S, en kompis som hon har haft sedan 1957. Jag hämtar Birgitta och fick fina presenter av Birgitta S. När vi ska parkera i garaget blir det problem, Kommunen har köpt in bilar, stora åbäken, varför? Den som parkerat bilen står en meter från väggen, viket ger mig problem när jag ska backa in i vår parkeringsficka. På kvällen god mat och mer teve. Nu på kvällen är det 17 minusgrader.

Lördag 17 Mars: Tjugoen grader kallt! Solen skiner från klarblå himmel och kylan mildras. Det är tredje dagen med sol. Bosse är så seg i dag med, ska nosa på allt. Kollar på damernas 10 kilometer. Tyvärr hann jag inte hem till herrarnas, men hörde att Halvarsson kom två, det är glädjande. Vi löser Melodikrysset på eftermiddagen. Jag köpte Pizza till middagen, kebabpizza smakar så bra. Teve på kvällen, bland annat ett med Magnus Uggla som jag tycker var så bra. En sista volta med Bosse, 15 grader kallt är det.

Söndag 18 Mars: Även i dag var det soligt och varmt, plusgrader. Vi gick alla tre på morgonvoltan, för första gången på länge utan att frysa. I dag var det fina skidtävlingar från Lugnet. Fika i Örnnästet. Jag har nu läsbehörighet i SPF Medlemsregister. Birgitta har nålat upp ett par byxor till mig. Hennes brutna arm blir bättre och bättre. En lugn dag med några teve program på kvällen.

Måndag 19 Mars: Soligt även i dag och skapligt varmt. Åsa kom till frukosten, hon ska hjälpa Birgitta med ett bildkollage som jag sedan plastade in. Jag har haft en plastmaskin i säkert femton år utan att använda den. Kul att den kom till nytta. Jag har en del IT. Sent i säng som vanligt.

Tisdag 20 Mars: Nu är det sol igen så skönt. Efter morgonvoltan blir det en god frukost. Jag hjälper Gun via TeamViewer. Birgitta knallar ner och fikar med bankbrudarna som gymnastiserat. En vända utan Bosse hinner hon med. Jag ska på möte med SPF verksamhetsansvariga. Mötet är uppe på CariAnna, med lunch. Kollar några fågelholks byggförslag på Google. Det ska bli holkar i år. Efter en del teve och kvällsvolta blir det tidig sänggång, jag är trött.

Onsdag 21 Mars: Gun K kom med en krånglade skrivare. Bosse och jag kör Birgitta till Falu Vårdcentral. Vi knallar runt ock kollar alla gamla byggnader, många i slaggsten. Sedan till Apoteket för att hämta ut piller och att få en lista med kvarvarande uttag. Jag ska väl kunna det till mitt klaffbyte! Nu är jag trött på Kopparstadens avsaknad av säkerhet på "Hemmet". Jag tog en hammare och ett stämjärn för att frigöra trapporna från snö och is. En lång vända i solsken med Bosse på eftermiddagen. Meckat med Guns printer. Har nu uppgraderat säkerheten på vår webbsida till https. Ett trevligt program på Kunskapskanalen om ett gammalt skådespelar par som besöker olika kanaler med båt. En sista vända med Bosse och sedan i säng, är så trött.

Torsdag 22 Mars: Vilken härlig morgon, någon grad kallt i skuggan, när Bosse och jag traskar i väg för morgonvoltan. I solen är det varmt och skönt. Efter frukost åker Birgitta och Kerstin H upp till Stångtjärn för umgänge med bankbrudarna, en del promenerar. Bosse har fått smak på, att i solen på bordet på balkonen bli ryktad. Jag ska köra dammsugaren, det är ju torsdag! Ja det behövs i alla fall. Kollade på draghunds SM, minns vår hund Bessie som var en bra fågel och draghund. Jag tränade med henne på gamla Björbobanan. Birgitta fick via bilen kolla vägövergångarna så att inga bilar var i vägen. Om så var fick hon och jag kasta oss omkull, hon om Bessie och jag i snön. Där gick det undan. På kvällen kollade vi på "Tina i Fjällen" och "Torpederna", dråplig filmserie. Jag missade förra omgången. En snabb kissvända innan det är dags att knoppa.

Fredag 23 Mars: Efter Bosses morgonvolta var det dags att bänka sig framför teven, SM i skidstafett. Sedan hem till Sune B för IT. På eftermiddagen var det meningen att Tängerpojkarna, skulle spela hos oss, det blev inställt på grund av sjukdom. Vi åt räkmackan ändå med ett glas vitt. Tyvärr så spelades det musik, ganska högt så min dag var förstörd. Jag fick gå därifrån, trist. Det var en del teve innan det var dags för Bosses nattkiss.

Lördag 24 Mars: Vaknade sent och en morgonvolta med Bosse var prio ett. Kollade på SM skidor, herrarnas 15 kilometer. Hellner segrade. Vi åker till Eriks Hjälpen i Borlänge, Birgitta vill träffa sina arbetskamrater. Vi fikar och jag kollar om det finns något jag vill köpa. Jag nöjer mig med en macka till kaffet. Sedan hem via ÅVC för att lämna några plastdunkar. Vi passar på att rasta Bosse uppe vid Ingarvet. Sedan löser vi Melodikrysset. Birgitta bjöd på kyckling, en god gryta. Några teve program innan läggdags.

Söndag 25 Mars: Sommar tid! Vilken morgon, åtta grader och en klarblå himmel. Solen värmer nu ordentligt. Vid morgonvoltan såg vi en massa måsfåglar vid Kålgårdsbadet. Ett vårtecken. Vi tittade på damernas 10 km, Kalla segrade och duktiga Ebba Andersson kom tvåa. På eftermiddagen tog jag fram min cykel för en tur ner till Kjell & Company, batteri till klockan och ännu en investering till köket, en Äggkokare för sju ägg till medlemspris 50 kr. Jag testade den genast, Birgitta var på uppdrag, första ägget tappade jag på golvet till Bosses förtjusning, det andra gick bättre. Nu kan vi få morgonäggen smidigt och snabbt till frukost.

Måndag 26 Mars: Soligt och skönt. Nu är det lugna gatan. Fritidsledaren Ingegärd avtackades. Skidor 30 km damer och 50 km herrar. Kalla och Rickardsson tom SM Guld. Ebba och Jonna var duktiga och fick silver och brons. 

Tisdag 27 Mars: Sol även i dag. Lång vända med Bosse. ICA fick besök. Jag köpte ett nytt fodral till mobilen och smörgåstårta till dem som kommer för att fira Birgitta fyller år. Kerstin och Nicke H, Laila och Ingemar, Harry, Peter och Helena kom. Lyssnade på "Grisnils" kul, fräck och duktig musiker.

Onsdag 28 Mars: Sol och vackert, om än kalla nätter. Sov länge i dag. Birgitta tog morgon voltan och jag frukosten. På eftermiddagen levererade vi en björk till Birgitta S. Fick inte i gång bilen när vi ska åka hem. Ringer efter Per L som kommer med batterikablar. Vi får hjälp av en trevlig kille, Dama kurd från Irak. Bott i Sverige sedan han var nio år. Vill jobba med ungdomar men saknar utbildning. När jag drev dagkoloni i åtta år anställde jag dem utan utbildning och dem var så duktiga. Jag har lånat batteriladdare av Einar. Dåligt med vatten i batteriet.

Torsdag 29 Mars: Soligt och varmt, nu hoppas vi på samma väder över påsk. Birgitta tar morgonvoltan, jag fixar frukosten. Jag kör Birgitta till Stångtjärn, Bosse och jag knallar runt uppe på Ingarvet. Passar på att få batteriet kollat hos vår verkstad, Falubil&Maskinservice. Batteriet är ok. Sedan hämtar vi Birgitta och åker via Lidl hem. Fika i Örnnästet. Förbereder för morgondagens resa till Korpholen, ska bli skönt att varav ned. På kvällen teve som vanligt.

Fredag 30 Mars: Snabb vända med Bosse och frukost. Packar bilen för att åka till Korpholen. Första anhalten är Leksands bröd, vi har beställningar från våra grannar på "hemmet". Framme i Korpholen, var det dags att pulsa i djup snö för att nå fäboden. Lasse J satte på strömmen i går, det är vi tacksamma för. Jag får skotta snö, det gäller att inte förta sig. Sedan jobb med att få fart på spisen, Birgitta får drag men jag sabbar det genom att elda i öppna spisen. Nu vet jag att Birgitta kunde turordningen, när det gäller eldning. Lasse upplyste mig om att det gäller att elda i spisen före öppna, vilket Birgitta påtalat! Man lär så länge man lever. Nu matar vi fåglarna, en tofsmes visade upp sig två meter ifrån mig. En stund i solen mot uthuset kändes så bra. Sedan är det påskmiddag, gott med sill och en snavare. På kvällen teve.

Lördag 31 Mars: Jag tar morgonpasset med Bosse. Hala vägar är det, men solen skiner och vi njuter båda av Sjöbotten. Efter frukost löser vi Melodikrysset. Jag såg vid en av skolorna att dem tillverkat fågelmatning i mjölkkartong. Sagt och gjort, vi tillverkade en och fyllde på med mat. Birgitta kläckte iden med att en bagg in box är ju toppen, gott om utrymme för fågelmat. Sagt och gjort och ut med den i buskarna. Det var sedan full fart på fåglar och en ekorre. Ekorren fick inte så lätt, Bosse blev skogstokig. En ny skön dag i solen vid ladans vägg och lyssna till fågelsång och takdropp.

Till Dagboken Oktober - December 2017


Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2018 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.