Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2018 

Jan - Mars

Måndag 1 Jan: Kalo mina. Gott Nytt År. Kollade färdigt på hockey, Junior VM Sverige Ryssland. Spännande in i det sista med straffläggning för att avgöra, Sverige vann. Sedan skidor för hela slanten. Birgitta knallade morgonvoltan med Bosse. I dag är vi trötta det blev sent i går. En sväng till ICA för inköp, saknade en del basvaror. Tittade sedan på teve och en sista vända med Bosse.

Tisdag 2 Jan: Plusgrader ut och blött på vägarna. Vi kör Birgitta till bussen, hon ska jobba på Eriks hjälpen i dag. Bosse och jag knallar runt i Britsarvet och handlar ägg på hemvägen. Jag jobbar med vår hemsida. En av våra hund ägande grannar kom med en påse lättviktar mat till Bosse.  Bosse väger ett kilo för mycket enligt veterinären. Vad jag kan se, matskålen är tom, så gick det att äta. Bosse voltan på eftermiddagen gick till Apoteket, jag har fått Trombyl, blodförtunnande att käka. En sväng till Lidl på hemvägen för att köpt Lasagne, det blir gott till middagen. Vi satt en stund i Örnnästet innan middagen. Kvällen ägnade jag åt Junior VM i hockey. Sverige vann över Slovakien med 3 - 2, bra jobbat. Nu blir dem sämst fyra.

Onsdag 3 Jan: Vaknade sent till ett ymnigt snöande, någon minusgrad. Vi gick en lång volta med Bosse. Han gillar inte att jag kollar på fåglar, dem är hans sak att hålla ordning på. Sedan en god frukost. I dag är det en lättviktar dag enligt 5 - 2 metoden. Jag sitter med Åke via TeamViewer och hans problem med mejlen. Kör rensningar och hittar en Trojan. En ny längre volta med Bosse får oss alla tre att njuta av vädret. Skidorna är inställda på grund av oväder, storm prylarna blåser omkring. På kvällen teve, bland  annat en Ubåtsfilm "Jakten på Röd Oktober".

Kaffe i Örnästet. © foto: Bengt Ahlstrand     Även Bosse gillar Örnnästet. © foto: Bengt Ahlstrand

Kafferast i Örnnästet.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 4 Jan: I dag ska Birgitta jobba på Eriks hjälpen. Bosse och jag skjutsar till bussen och åker sedan till Britsarvet. Vi går en volta innan vi far hemåt. Jag ska på lasarettet för Ultraljudsundersökning, det lät som ett taskigt avlopp! och ett arbets-ekg. Det positiva var konditionen, 101% för sex år sedan i dag 140% det får jag tacka Turfandet, som är en morot. Det negativa är att en hjärtklaff inte var så bra, det blir operation någon gång framöver. Bosse och jag mötte Birgitta vid bussen. Sedan en stund med gänget i Örnnästet. Lasagne till middag. Vi tittade på Hotelliggaren en Eva Rydbergs komedi. Ola Fossmed var suverän i sin kroppshumor. Kollade på Hockey, Junior VM Sverige vann mot USA, 4 - 2.

Fredag 5 Jan: I dag är det kyligare ute, några minusgrader. Snöat lite i natt. Vi går en lång volta med Bosse och träffar en sötnos, Penny. Jag fick många pussar. Birgitta bakar matbröd och kokar lingonsylt, jag kör dammsugaren. En vända till ICA för diverse inköp, Bosse följer med för en kisstur medan Birgitta sköter inköpen. Det blåser nu på eftermiddagen. Fika i Örnnästet. Björn hemma från vintersemestern och hämtar laptoppen. Kollar "På Spåret" sedan ägnar jag resten av kvällen med Ishockey, får se om jag orkar med Sveriges match i natt. Nu är frågan om jag orkar vara vaken till Sveriges match, jag tvivlar. USA besegrade Tjeckoslovakien med 9 - 3.

Lördag 6 Jan: När jag vaknade var det tomt, Bosse och Birgitta var ute på kiss och bajsrunda. Efter frukosten ska Birgitta till Åsa och jag kollar på teve, mycket vintersport i dag. På kvällen mer teve. En sen volta med Bosse som nu är piggare på att gå. Han mår säkert bättre av lättviktsmaten.

Söndag 7 Jan: En gemensam morgonvolta med Bosse, raska killen! sedan en god frukost. I dag blir det många timmars vintersport på teven. Jag går sedan en sväng runt Britsarvet, i övrigt är målet ICA för kaffe inköp Zoégas. Svåger Harry kommer på kaffe och vi får några timmar tillsammans. Bosse och jag följer Harry hem till porten, vi gå sedan en sväng. Många bajspauser är det i dag, kan det bero på byte av foder? "Så ska det låta" lite för bråkigt tycker jag. I dag fick jag chansen att prova Nitroglycerin Meda, som ska ligga och smälta under tungan.

Måndag 8 Jan: Bosse, mår bättre av det nya foder som vi fick av en dam i huset. Många fördelar med det, han har bra bajs och piggare volta, flera om dagen. Nu är det bra väder några grader kallt och högt i "taket". I dag har vi "dansat ut julen". Kaffe stund i Örnnästet innan vi kollar en svensk film, "Pang i bygget" med Tore Skogman, Roffe Bengtsson, Lill-Babs med flera kändisar. Birgitta tittade på Cancer galan. Sedan en sista kvällsvolta. Nu är det fart på Bosse.

Tisdag 9 Jan: Birgitta tog morgonvoltan i dag och jag fixade frukosten. Körde Birgitta till banken, dem ska ha bankinformation och sedan lunch. I dag är det kallare ute -13 på kvällen. Hämtade Birgitta och vi passade på att göra diverse inköp, batterier, nytt headset till teven, jag kunde bara laga det gamla temporärt. Birgitta köper en tröja åt mig. Kaffe i Örnnästet och jag hjälper Laila N med en trilsknade byrålåda, den gick att få loss den men svårare att sätta tillbaka. Vi tittar på "Mandelmans gård" ett i vårt tycke bra underhållning. Även "Veckans brott". Bosse får en kvällsrunda innan sängen kallar.

Onsdag 10 Jan: Denna morgon var vi tre hundar och ägare på morgonvoltan, det gillar vi. Nästan lite Östra Främby feeling. Bosse var också nöjd. Vi fick bryta tidigare då vi har tid hos Eva på Hundtrimmet för kloklippning. Birgitta ska till Apoteket och jag passade på att tanka bilen. Nu när priset är så högt funderar jag på om jag ska tanka 85 oktan, dryga 10 kr per liter. Får Googla på det. I dag är det kallt, minus 16 på kvällen. Vi kände oss frusna och passade på att ta ett bastubad. Det var skönt trots att det är el aggregat som värmer upp bastun. På kvällen kollade vi på fyran, körsång bra tryck.

Torsdag 11 Jan: En något skönare morgonvolta idag, inte fullt så kallt, minus 6 grader. Jag kör Birgitta till bussen, hon ska till Eriks hjälpen. Åsa hämtar Birgitta och dem äter middag och gör av med pengar på IKEA. Jag äter en ärtsoppa. Kaffe i Örnnästet. På kvällen kollar vi på "Hamilton i nationens tjänst" via Netflix. Sent blev det.

Fredag 12 Jan: Nu är det behagligt att knalla runt med Bosse och Birgitta, lite disigt, vindstilla och några grader kallt. Hjälpt en granne med hennes teve. Ett besök på ICA i samband med Bosses volta. Harry P kom till oss och vi var ner och lyssnade på "Spridda Skurar". En ny orkester och det var i mitt tycke ganska sövande, gitarristen spelade bra och har en skön röst. Fikade sedan på Tomas kafé. Några teve program innan det var dags att hoppa i bingen. Minus tre grader ute. 

Lördag 13 Jan: Minus två grader nu på morgonen. Jag kör Birgitta till bussen, hon ska till Eriks hjälpen. Jag kör dammsugaren. På kvällen teve.

Söndag 14 Jan: Minus tre grader och något kalla vindar, när vi knallar runt med Bosse. Ett besök på ICA på hemvägen. Vi löser sedan Melodikrysset. Jag var hem till Harry P och kollade teve programmen. Det är nog bara analoga kanaler han har. En sväng upp till Majoren och Ö&B, Bosse behöver mer "gomat". Vi gick till Helena och Peter för att dryfta Harrys teve problem. Printade ut biljetterna till "Släkt var det här" en Pigge Hesselman Swing Models produktion. Det blir trevligt. Kollade Lars Lerins lärjungar. En sista kvällsvolta med en glad Bosse. Blåste kalla vindar och tre minusgrader.

Måndag 15 Jan: Minus fyra grader när Bosse och Birgitta går morgonvoltan och jag fixar frukosten. I dag 5 - 2 metoden. Jag tar en långpromenad till Clas i Sjön för att handla färgpatroner till skrivaren, sista dagen med 20%. Birgitta och Bosse går mig till mötes så får dem också en volta. Kaffe i Örnnästet och lite hjälpreda åt några grannar. På kvällen Idrottsgalan.

Tisdag 16 Jan: Minus en grad och kraftig blåst, snöar. Bosse härdar dock ut och traskar runt kvarteret. Birgittas gymnastik är igång efter juluppehåll. Vi väntar fint främmande nu på förmiddagen, Hedlunds och Gizmo kommer på fika. Det blev ett par trevliga timmar och Bosse och Gizmo fick latcha en stund. Jag var till Inger W, en ny installation. Fick ta hem för vidare undersökning. Eftermiddagen var räddad. På kvällen teve och en sista vända med Bosse. Snöat mycket i dag nära nollgradigt på kvällen och vinden har mojnat.

Onsdag 17 Jan: Milda makter vad det snöar. Birgitta och Bosse har redan varit ute. I dag 5 - 2 metoden. Jag jobbar med Inger W,s datorer. Ett problem är att USB modemet är för gammalt enligt Comviq. Nu är det tredje dagen som det är oplogat hos oss på Britsarvsgården, jag tycker synd om dem som ska ut med rullatorn. Samt att det är risk att göra sig illa i trapporna om så bara tre steg. På kvällen tittade vi på Tomas Ledin, en film från Capri.

Torsdag 18 Jan: Fortfarande faller det gott om snöflingor. Vi kör Birgitta upp till Stavgången med bankbrudarna, sedan ska hon jobba på Eriks hjälpen. Bosse och jag går voltan uppe på Ingarvet. Clas i Sjön får sälja en liten termos som Birgitta vill ha vid stavgången. I dag fick jag brev från Dagvård Kardiologin. Jag är uppsatt på väntelista, som längst 3 månader. Jag åker till Inger W och hämtar laptop, jag har en lösnig på modemproblemet, det saknas APN adress, inte att det var för gammalt modem enligt Comviq. Bosse och jag möter Birgitta vid bussen. På kvällen teve, en stund då vi inte hittade något bra program.

Fredag 19 Jan: Gemensam volta med Bosse. Skönt väder, det har snöat lite i natt. En snabb vända till Inger W som behöver råd. Dagen har i övrigt varit lugn. Birgitta har kört tvättmaskin. Jag har fått svar på mina prover från Falu Vårdcentral. "Proverna visar lätt förhöjda blodfetter som du nu fått behandling för. Alkoholprovet visar på det som kallas "måttlig alkoholkonsumtion". Det är aldrig skadligt att minska lite på konsumtion" Slut citat. På kvällen gick vi på teater, "Släkten var det här", lite små rolig var den. Bosse var hellycklig när vi kom hem. Vi kollade på "På spåret" innan sängdags.

Lördag 20 Jan: Vi kör Birgitta till bussen, hon ska jobba på Eriks hjälpen i dag. På eftermiddagen åker Bosse och jag till Borlänge och Eriks hjälpen. Jag fikar där och kollar vad som finns. Det finns mycket där att fynda, i en stor ljus lokal med trevlig personal. Birgitta önskar sig Pizza i dag till middag. Det spred sig till Örnnästet och jag åker till Akropolis och handla åt oss alla, vi var nog elva personer som käkade och hade en trevlig kväll med många skratt. Vi avslutade med teve och kvällsvolta med Bosse.

Söndag 21 Jan: Bosse och Birgitta gick en lång volta. I dag fick vi tid att lösa Melodikrysset. Skidor och slalom på teven. Även "Lerins elever" kollade vi på. I övrigt en lugn söndag. Jag såg månen när jag gick kvällsvoltan. Länge sedan det var klart väder.

Måndag 22 Jan: Vaknade vid femtiden och kunde inte somna om. Det var bara att gå upp och sätta sig vid datorn. Passade på att göra storstädning på alla tre datorena. Det märks att jag kör städning ofta. Lite IT jobb och även hjälpt till med teve installation. Där var det knepigt fick ingen kontakt med parabolen. Får ringa leverantören Viasat i morgon. Hem till Inga W för undervisning. Får testa en kraftigare mus åt Inga, inte så lätt att manövrera den hon har. Får fixa ett kortspel så hon kan musträna. Kaffe i Örnnästet. Åsa kom med kex och ost. Försökte titta på Guldbagge galan, Petar Mede är så bra, men orkade inte följa hela programmet. En sista volta på kvällen innan det är dags att hoppa i bingen.

Tisdag 23 Jan: Bosse och jag knallar runt i området, vi träffar Kerstin H som är på väg till gymnastiken. Bosse blir så glad och vänder sig om hela tiden för att kolla vart hon tog vägen. Det var minus åtta grader och lite lätt snöfall. Birgitta ska jobba på Eriks hjälpen i dag. Bosse och jag gick sedan en timmas volta ute vid Stennäset. Hämtade Birgitta vid bussen och sedan åkte jag upp till Yvonne och Åke G för att försöka igen att få fart på deras teveapparater, ska nog auktoriseras av Viasat. Fick fart på dem det var en aktivering som behövdes. Vi handlade sedan mat på ICA och jag gick en volta med Bosse. På kvällen teve.

Onsdag 24 Jan: I dag är det varmt ute, tre grader. Snön minskar i blåsten. Det blev en lång volta med Bosse i dag. Sedan hem för en god frukost. I dag 5 - 2 metoden, så även i måndags. Det går bra med måndag och onsdag tills vidare, risk är ju att vi försvinner!!!! Hjälpt Inga-Lill S med städning och uppdateringar via TeamViewer. I övrigt en lugn dag. På kvällen tittade vi på Lerins lärjungar, ett underbart och roligt program. Tänk om människan kunde vara lika trevlig och omtänksam som Lars Lerin är mot sina elever. I morgon kommer Kiwi och Nemo.

Torsdag 25 Jan: Jag gick en morgonvolta med Bosse. I dag kom Kiwi och Nemo. Det betyder mys i sängen, Kiwi ska alltid ligga på min ben. Nu är Nemo slankare och ville också upp till mig. Hjälpte Lisbeth L med CCleaner via telefon. Birgitta hämtas upp av Kerstin H för stavgång till Stångtjärn. Halt på vägen upp är bara förnamnet. En lång volta med alla tre hundarna, lite små jobbigt med tre olika viljor! Johanna hämtade och Bosse fick ett gott tuggben och vi en ask Aladdin, tack för det. Birgitta beställde räkmackor till morgondagen av Tomas Kaffe. En trevlig vilda västen parodi på kvällen. Plus två grader varmt vid kvällsvoltan.

Fredag 26 Jan: Ännu en dag med plusgrader och blått mellan grå himmel. Poetiskt? Vi gick en affärsvända med Bosse, till Lidl för att handla apelsiner och valnötter. Bertil J kom med en laptop, installerat NOD32 och allmän rensning. Birgitta är och lyssnar på PopNix här på Britsarvsgärden. I morgon spelar dem i Djura.

Lördag 27 Jan: I dag jobbar Birgitta på Eriks hjälpen. Jag investerade i masserande fotbad, skönt för trötta fötter som. Clas i Sjön har extrapris. Birgitta var i IKEA och handlade efter jobbet. Mycket teve blev det när det vankades skidor. På kvällen god mat och mer teve.

Söndag 28 Jan: Jag fick sovmorgon och Birgitta och Bosse knallade runt. Jag tror det är alla piller jag äter, som får mig att sova så länge på mornarna. Hämtade hem en dator som är trög, två virusprogram som stör. En tur med Bosse och lämnade plåt, plast och kartonger. I dag fick vi tid till att lösa Melodikrysset, om än sent klockan blev 23.48!

Måndag 29 Jan: Gemensam morgonvolta med Bosse. Lite snö far omkring i luften. Nu får det vara nog med den varan. Besvärligt på både trottoarer och vägbanor. Inte lätt för dem med rullatorer. I dag 5 - 2 metoden. Några IT jobb i dag. Ett trevligt program på teven, Husdrömmar. En sista vända med Bosse några grader kallt och blåsigt.

Tisdag 30 Jan: I dag har vi fint hundbesök, Kiwi och Nemo ska vara hos Bosse. Jag rastar Bosse och hämtar sedan en stationär dator för städning och NOD32 installation. Vid lunchtid går vi med alla tre hundarna, då var det livat, vid möte med andra hundar. Birgitta är på årsmöte med SPIF, Sparbankens idrottsförening, Kerstin och Nicke H hämtar. Sedvanligt inköp på ICA, det är ju pensionärs rabatt på tisdagarna. Vi köper en pizza som vi delar. På kvällen "Mandelmans gård" och "Veckans brott" på teven.

Onsdag 31 Jan: I dag 5 - 2 metoden. Gemensam volta med Bosse, Birgitta fick gå hem i förväg då hon har tid hos frisören. På väg att ta bussen hem halkade hon, trots broddar och fick en skada på axelpartiet. En kvinna körde Birgitta hem och jag körde upp till akuten. Det blev fem timmar. Jag smet hem emellan för att knalla ut med Bosse. En benbit har lossnat i axelpartiet och Birgitta får återkomma om två veckor för att kontrollera vad som händer med benbiten. Nu får hon mer tabletter att knapra på, morfintabletter bland annat. Jag var på apoteket och hämtade. På kvällen en del teve, Renes brygga och Lerins Lärjungar. Bra program. Birgitta sover i en fåtölj, vi får se hur det går.

Torsdag 1 Feb: Kalo mina. Då var det en ny månad, en kort en. Nu snöar det ordentligt, tåg bussar står och skolor stänger i norra delen. Jag knallar ut med Bosse som inte bryr sig i vädret. En promenad ner till centrum, fram och åter. En svag internet uppkoppling hos Gun var orsaken. Passade på att ta några Turfar på hemvägen. Grannen Ingegerd vill ha hjälp med IP telefoni. En kaffe stund i Örnnästet, många funderar på Birgittas axelbrott. Jag lagade en grönsaks Lasagne till middag. På kvällen teve.

Fredag 2 Feb: I dag är det hundrikt, Nemo och Kiwi är på besök. Eftersom Birgitta är justerad så får jag gå i omgångar med jyckarna. Belöningen blir att få lägga sig på sängen med Kiwi på magen och en bok. Stort kaffekalas i Örnnästet, vi firar av Astrid som flyttar till Dala Floda. Trevligt var det och gott att tugga på. Lasse J ringer och förhör sig om hur vi mår. Snäll som han alltid är, erbjuder han sig att ploga i fäboden åt oss. Bara Birgitta blir lite bättre i axeln så åker vi upp. På kvällen teve, bland annat en rolig film, Cuban Fury tror jag den heter.

Lördag 3 Feb: Efter morgonvoltan, i ett kyligt och blåsigt väder, är det dags för frukosten och Melodikrysset. Det var en lätt omgång denna veckan. I dag blir det en del sport på teven en innesittare dag. Blåsigt och kallt ute.

Söndag 4 Feb: I dag värmer solen från en nästan molnfri himmel och det var inte i går som vi sett sol! Bosse tycks också njuta. Kontaktat Tele2 för hjälp med Ingegärds R nya telefon. Birgitta och Åsa åker till Sågmyra för att gratulera Janne S som fyller år. Dem så älgko med kalv knalla runt bland bilarna. Inte lätt för djuren med denna snömängd, lika illa för dem med rullatorer. Bosse var pigg på volta. Jag lagade fisk till middag. På kvällen "Så ska det låta" och några andra program. "Kanaler, båtar och kärl" handlade om ett äldre engelskt par som körde båt på Göta Kanal.

Måndag 5 Feb: I dag är det garanterat myggfritt, minus 23 grader. Bosse ska till Eva på Hundtrimmet för att få "naglarna" klippta. Testade att få fart på Ingegerds hemtelefoni via mobilnätet. Hur jag än gör så funkar det inte. Pratade med Tele2 och dem kunde inte lösa det, jag blev omkopplad till en annan avdelning, 50 minuters beräknad kötid. Vi gav upp. Jag har gjort allt som går, så felet måste ligga hos Tele2. Några volter med Bosse blev det, även om Bosse försökte att inte nyttja alla tassarna samtidigt. En trevlig kaffestund i Örnnästet och en pratstund med svåger Harry P, som förhörde sig om Birgittas tillfrisknande. Birgitta kollade teve innan det var dags att hoppa i bingen, ja för mig, Birgitta valde fåtöljen!

Tisdag 6 Feb: Skönt att det är varmare ute, 10 minus känns bättre. Efter gymnastiken kom Kerstin H upp med blomma till Birgitta och goda smörgåsar till kaffet. Jag försöker att få Ingegerd R fasta telefon att fungera, utan resultat. I dag är Stina och Göran Ryman här på Britsarvsgården för att prata om Ormfolket på Sri Lanka och deras resor med Stefan Quinth. Göran var det som blev skadad av en björn under älgjakt 2001. En stunds umgänge i Örnnästet. Jag lagade Chili Con Carne. Bosse fick diska stekpannan. Jag hörde några grymtningar från köksregionen, det var Bosse. Han stirrar mig stint i ögonen, fattar du inte blicken. Stekpannan stod så till att han inte kom åt över allt. Bosse är otroligt smart. På kvällen GW Persson och några andra bra program på teven.

Onsdag 7 Feb: I dag är det runt 10 minusgrader. Lite högre i tak, man anar den blå himmelen. Bosse gillar morgonvoltan när det är lite varmare. Efter frukosten ska jag till Emil G för att fixa Skype bland annat. Endast katten var hemma hos Emil, så det var bara att åka hem igen. Det får bli ett nytt försök på måndag. Solen framme ett tag och värmer gott. Får en del tryck över bröstet, då jag inte känner mig stressad så förstår jag inte varför. I dag 5 - 2 metoden så ingen svår matlagning för min del. På kvällen teve, "Renes Brygga" och "Lerins lärlingar" båda programmen är i mitt tycke bra. Vi har i dag beställt vin från Tyskland, The Wine Company. Ska bli spännande, vi har ju bjudits på gott vin hos Kerstin och Nicke. Dem har ju handlat från The Wine Company några år.

Torsdag 8 Feb: Nu gäller det att rasta Bosse, lite snabbt. Jag ska bort och Kerstin H hämtar Bitgitta och Bosse för att bila upp till Stångtjärn. Dem ska fika med bankbrudarna. För Bosse är det som att komma till paradiset, många brudar är det och alltid blir det någon smula som trillar på golvet. Fiskbilen kom i dag, nu är frysen fylld. Trevligt att vår kaffe Tomas också var intresserad av att handla fisk. Vi var upp till ICA på Majoren för att hjälpa Harry P med inköp till Harrys födelsedag. Jag fick svar från Tele2, hjälper Ingegerd R med hennes telefoni. Svaret från Tele2 var att dem vidarekopplat fasta telefonen till hennes mobil!!! Det är ju det jag försöker ändra på, hon vill inte att det ska kopplas vidare. Ja, ja jag slutar aldrig att förvånas. Lite lätt snöfall nu vid kvällsvoltan och endast 2 minusgrader.

Fredag 9 Feb: Morgonvolta med Bosse, en längre tur då Bosse fick bestämma vägvalen. Sedan en god frukost. Ingegärd R ringde på, jag har printat ut e-mail från Tele2 och lagt i hennes brevlåda. Vi avvaktar och hoppas på en lösning på problemen. En tur till Dalviks Kvarn, vi har hört att dem säljer Leksands Brungräddade i 5 kg förpackningar. Slut och kommer in om två veckor. Det blev en tur till ICA Britsarvet för inköp. Berit T kom med blomma och goda nybakade bröd, som vi åt med ost och kaffe därtill. Harry vill har smakråd innan morgondagen. Jag mötte Harry på Willys så vi gjorde sällskap hem. Kollade på OS invigningen, så häftigt det var. I dag bjöd jag på en ungs bakad Laxpanna med citron och vitlök, första gången jag lagat lax. Jag fick godkänt, kanske beroende på att Birgitta har ju inget val. Bosse var slö vid kvällsvoltan, nosen i backen. Han vill väl inte gå hem. Sedvanliga teve program innan det var läggdags. Det var nollgradigt under dagen och minus fyra nu på kvällen.

Lördag 10 Feb: Jag ser Kallas målgång vid OS, guld och en fjärd plats till Ebba Andersson. Så bra jobbat av svenska skidtjejerna. Att jag missade tävlingen var Bosses fel, nu ljuger jag. Jag glömde av startiden och knallade i lugn och ro runt med Bosse. Vi löser Melodikrysset. Jag provar mina nya byxor, som Birgitta lade ner i korgen när vi var med Harry och handlade i torsdags. Dom sitter som en smäck.

Söndag 11 Feb: Birgitta purrar mig tidigt, det vankas OS herrskidor. Det blir tre norrmän på pallen. Morgonvoltan med Bosse blir en långsam historia, mycket att nosa och kolla på. Vi tittar på ett program med Johan Glans som ståuppare, vi skrattade så vi kiknade, hur bra som helst. En vända med Bosse till ICA, Birgitta följer med. Bengt B och Birgitta E, ett par grannar på hemmet bjuder på Whiskey i Örnnästet. Trevligt var det. Kyckling klubba till middag. Sedvanligt tittand på teven innan Bosse volta och lite hockey med bröderna Sedin.

ndag 12 Feb: Så här ser ett falskt e-mail ut. Jag hoppas att detta når dig i tid. Jag gjorde en resa till Kiev, Ukraina och min väska blev stulen med mitt internationella pass och mina kreditkort inuti. Ambassaden är villig att hjälpa mig att ta ett flyg utan mitt pass, jag behöver bara betala för biljetten och hotellräkningarna. Till min förfäran kan jag inte få tillgång till mina pengar utan mitt kreditkort och kontakt med min bank, men de behöver mer tid för att kunna ge mig ett nytt kort. I den här olyckliga situationen tänkte jag fråga om ett lån som jag kan betala tillbaka så fort jag kommer tillbaka. Jag behöver verkligen vara med på nästa flyg. Jag behöver 18,500 kr. Berätta om du kan hjälpa mig genom MoneyGram eftersom det är det bästa alternativet jag har.

Jag ser fram emot ditt svar.

I dag 5 - 2 metoden. En tur ut till Emil G för att installera Skype, Bank Ide och ett tyskt program för stensamlare. Birgitta följde med på Bosses volta i dag. Skidskytte blev Sebastian silvermedaljör inte illa. Jag passade på att handla ett par jeans. Ja det är nästan sant, jag ringde Birgitta för att vidimera att det var rätt storlek på byxorna. In till Laila, krångel med uppkoppling till Internet. På kvällen OS på teven.

Tisdag 13 Feb: Snabbtur med Bosse då vi ska köra Birgitta till lasarettet, dags för en ny röntgen av den skadade axeln. Under tiden knallar Bosse och jag runt uppe på Myran och en sväng ner på stan för att handla på Klas i Sjön och Kjell & Company. Birgitta fick ett tråkigt besked, armen var av visade de nya röntgen bilderna. Nu gäller det att inte träna som hon först fick order om. Stina Nilsson vann Guld i sprint, svenskarna var bra med. Var inne hos Ingegärd R för nya försök med hennes telefon. Fungerar inte. Trött på Tele2 supporten. Jag lagade en fiskgryta, inte alls osmaklig! På kvällen Mandelmans Gård och Veckans brott.

Onsdag 14 Feb: Skön morgon, någon plusgrader det gillar Bosse och jag. En trevlig överraskning till frukosten, Gizmo, Kerstin och Nicke kom på besök. Dem har fikabröd, blommor, choklad och gossedjur med till oss. Vi fick en trevlig stund. Jag har några IT åtagande under dagen. Efter- middags promenaden följer Birgitta med på. Skönt för Birgitta att få lite luft. Äntligen röjer dem snö på gatan, vår uppfart består av snömodd så det är jobbigt för dem med rullatorer och dem som har svårt att gå. Dåligt av Kopparstaden. Curlig på teven i dag. På kvällen "Renes Brygga" och "Lerins Lärlingar".

Torsdag 15 Feb: Birgitta, Berit och Kristina, akupressur tjejerna, åker till Kerstin S i Järvsö. Jag plockar en massa trojaner och annat skräp i en laptop, problem när det saknas ett riktigt virusskydd. Det finns en gratisvariant i datorn, men det skyddar inte. Jag och Bosse njuter av en kebab tallrik. Jag äter upp resten av Brieosten, den är packad 20171231 och röd etikett med ICA texten "Ät snart kort datum", jag överlevde utan följd- sjukdomar. Teve på kvällen.

Fredag 16 Feb: Sovmorgon, tack Bosse! I dag är det städning som gäller, helst innan Birgitta kommer hem. Tre gånger får jag vila då pumpen säger ifrån. Bjuder hustrun på kyckling gryta och sedan teve. Birgitta ska sova i sin säng i natt, bullat upp med en massa kuddar.

Lördag 17 Feb: Bosses morgonvolta går i snigelfart, gillar nog inte den snön som föll i natt. Snön fastnar i mellan klona och i pälsen. Tittar på OS, vilken bragd av stafett damerna, tack vare Kalla och Stina blev det silver. Vi löser Melodikrysset.

Söndag 18 Feb: Startar dagen med skidor från OS, herrarnas stafett. Det blev ingen medalj, dåliga skidor troliga anledningen. Sedan en skön volta med Bosse i skapligt väder. Snöade på eftermiddagen. Kollade ishockey Sverige mot Finland, en rysare så vi gick med Bosse i tredje perioden. Då fixade Sverige 2 mål och segrade med 3 mot 1. Nu är det kvartsfinal som gäller. Trist att jag missade att ta mina tabletter på fredagen! Dålig stämning. Vi var på ICA och handlade mat och sedan en trevlig stund i Örnnästet, där var det bra stämning. "Så ska det låta" på kvällen. Tommy Körberg duktig sångare, men dålig attityd. Kollade även "OS Kväll med Jessica och Anja". Får se om jag orkar med damernas Curling.

Måndag 19 Feb: Sovit gott i natt och vaknade till stök i köket, det var Birgitta som trots sin brutna arm förbereder en del inför frukosten. Bosse och jag knallade runt, i behaglig takt, som Bosse ville ha det. Vi träffade den kvinnliga ägaren till en hund som Bosse retat upp sig på. Vi pratade medan hennes hund försökte komma ut ur huset. När inte det gick kika hunden på oss och Bosse genom fönstret i tamburen. Bosse var nog lika glad för det. Efter frukosten bar det av till ICA för att handla mat. Birgitta ska till apoteket så Bosse och jag följer med. På hemvägen mötte dem Hans P som varit hos Harry. En glad stund i Örnnästet. Vinleveransen blev uppskjuten tills i morgon. I dag 5 - 2 metoden. Äntligen fick jag tidningen "Pc för alla", beställde prenumerationen i 19 december! Sport på teven innan det var dags att knoppa in.

Till Dagboken Oktober - December 2017


Senast ändrad 2018-02-19 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2018

Webbmaster Bengt Ahlstrand.