Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2018 

April - Juni

Söndag 1 April: Kalo mina. Nu är det förhoppningsvis vår. Även i dag är det solsken. Jag knallade runt med Bosse, halt på vägen ner mot Lindor. Tur att broddarna sitter på. Birgitta fixar frukost. Lite slött i dag då är det skönt att sitta i solen mot uthuset. Mot kvällningen åker vi till Marie och Janne i Kilen. Fikar och pratar en stund, sedan hem till "hemmet". Satt batteriladdaren på underhållsladdning. Tidigt i säng.

Birgitta i solen vid uthusväggen. © foto: Bengt Ahlstrand     Takhäng med istappar. © foto: Bengt Ahlstrand     Mycket snö på gäststugan. © foto: Bengt Ahlstrand    

Birgitta njuter i solen. Vedbodhäng! Mycket snö är det.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 2 April: En tidig morgonvolta, Bosse bestämmer. Han sköter sig bra ingen av de hundar vi möter blir utskällda. Nu har vi levererat de brödkartonger vi handlade på Leksands bröd. Åsa kom hit och åt middag med oss. Hon ska köra mig upp till lasarettet i morgon. Fattar inte hur de kan "skrämma" upp en pensionär redan klockan sju. Men det tar, enligt kallelsen, hela dagen med fixa en ny klaff till pumpen!! Eftermiddagens volta gick i sakta mak, Bosse gillar nog inte stenflisor som finns över allt på vägar och trottoarer. Jag var på Apoteket och hämtade ut medicin. Just nu bjuder tydligen ComHem på filmkanaler. Jag kollade några filmer. På kvällen te och en macka, och åtta tabletter som jag ska ta inför morgondagens kranskärlsröntgen.

Tisdag 3 April: Efter frukost och tvagning kommer Åsa S. Åsa ska köra mig upp till lasarettet. Jag skrivs in och tilldelas en säng! Läkaren, en trevlig prick, kommer och berättar lite om dagens "övning". Jag blir skjutsad i en rullstol in till salen för kranskärlsröntgen. Mycket att förbereda, säger flickorna. En backventil sätts i pulsården, dem går in via pulsården och jag får kolla på en storteve, jag läkaren har den för sitt jobb. Dem konstaterar att de tre huvudkärlen är förträngda och läkaren säger att vi går in och ballongvidgar dem. Enda olustkänslan var när dem stängde av pumpen en liten stund. I övrigt en mycket trevlig personal, det gick att skoja med dem, på avdelning 27 på Falu Lasarett. Åsa kom efter jobbet och körde mig hem. Hamnade direkt till kaffet i Örnnästet. Fick en stund i glada grannars sällskap. Bosse blev "till sig i trasorna" när jag kom hem. Kollade lite teve innan läggdags.

Onsdag 4 April: Vaknar till ett snöande, sedan övergående till regn. Bosse var svår att få med på morgonvoltan. Jag känner mig oförskämt pigg och alert. Det var nog bra att Birgitta fick mig att besöka vårdcentralen där problemet med hjärtat upptäcktes. Bosse är inte pigg på att knalla runt. Birgitta har dragit på sig en ordentlig förkylning. Hon var på Vårdcentralen för att träffa sjukgymnasten för att kolla upp armbrottet. Det är rena sjukstugan här. ICA och Apoteket fick besök, jag har fått ett extra piller i sex månader. Trevligt med dem som har hört av sig om min ballongsprängning, det tackar vi för. TeamViewer har kommit till nytta i dag. Jag lagade Blodpudding till middag, en del torkas i ugnen för Bosses räkning. På kvällen teve. Bland annat ett program om Lill-Babs.

Torsdag 5 April: Varmgrader, jag två grader varmt nu på morgonen. Birgitta är sämre i förkylningen och får "ligga" till sängs. Efter en lång, ja tidsmässig volta är det frukost som hägrar. Vi har tid hos Eva på Hundtrimmet för kloklippning. IT besök och diverse inköp på Clas i Sjön. Hämtar SPF stationära dator, något fel är det. Jag bjuder på korvpytt. Regnat mest hela dagen. Tittat på andra delen av Lill-Babs Leva Livet.

Fredag 6 April: Regnigt när Bosse och jag "stövlar" runt på morgonvolta. I dag får jag undervisning av Birgitta i konsten att koka gröt. Jobbar med SPF datorn. Ut till Inga-Lill och Palle, löser en del tekniska frågor och e-mail problem. Kollade med Ove om mina funderingar. Bosse var med då Birgitta fortfarande är sängliggande. Vädret var fint, solen tittade fram. Birgitta fixa räkmacka till middag, då ingen av oss var hungriga. På kvällen teve.

Lördag 7 April: Sju grader varmt ute. Äntligen en skön morgon, så tycker även Bosse som är lite raskare på morgonvoltan. Jag lagar frukost, Bosse övervakar så det går rätt till med grötkoket. Sedan dags att lösa Melodikrysset.

Söndag 8 - 12 April: Skrattmåsen har anlänt. Vi ligger mest däckade i kraftiga förkylningar. ICA får dock ett besök då mat måste ätas. Bosse vill ha minst tre volter per dag och det har vi lyckats erbjuda. Vi får tacka för de erbjudande vi fått om hundhjälp. Vi har hittills klarat av Bosses volter.

Fredag 13 April: Ingen bra dag, fortfarande är vi förkylda. I dag ska vi på Andes S begravning. Andra borgliga begravning vi har varit på, som vi upplevt som fina och vettiga. Kaffe och gott doppa hemma hos Inger och Patrik efter akten. Soligt och varmt har det nu varit en tid, snön försvinner allt mer. Djurgården Hockey förlorade kvalet, sorgesamt.

Lördag 14 April: Vid Bosses morgonvolta träffade vi några bekanta hundägare. Siri försöker busa upp Bosse. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. Janne S hjälper oss som vanligt med däckbyte. Fem rätt på V75, en liten vinst blev det.

Söndag 15 April: Snön smälter undan nu, fontänen dyker upp i snöhögen. Birgitta tog morgonvoltan. I dag har Birgitta även tvättstugan, skönt med nybäddat i sängarna. Vilodag och kurerar våra förkylningar, Birgitta har det jobbigt och det måste vara Influensa.

Måndag 16 April: Bosse och jag knallar runt några volter. Marianne H kom med SPF nya dator som jag installerar. Teve för resten av kvällen.

Tisdag 17 April: I dag har jag tid på Hjärtmottagning, Birgitta ska följa med. Nu har dem lurat på mig Hjärtskolan och någon motion grej. Birgitta åker sedan upp till Berit T för akupressur träff. Vaknade och kände mig ganska risig. Hostan sitter i.

Onsdag 18 April: Jag var till apoteket för ytterligare ett piller. En del IT blev det, svårt att säga nej. Fint väder på eftermiddagen. Det har regnat i natt. Birgitta fyndade kläder, köpt två fina klänningar och en jacka. På kvällen stjärnklart. Tittade på teve och en kvällsvolta med Bosse.

Torsdag 19 April: Birgitta har fått sova ovaggad i natt. Bosse vill inte gå på morgon voltan. En kort sväng och sedan hem! Man förundras över människan, någon har tagit idolbilden på Bosse, ram och allt, från Örnnästet. I dag har vi städat.

Fredag 20 April: En skön volta med Bosse i solsken. Vi träffade en del hundkompisar med vidhängande ägare. Knippar och Sädesärla ser vi vid dammen. Jag jobbar klart med en laptop innan vi kan packa bilen för att åka till Korpholen. En sväng till ÅVC blir det. Vi ser tranor i Amsberg. Det är lite mer snö än vi förväntat oss på tunet. Margaret H kommer förbi och hälsar, ett kärt möte. Bosse njuter av tunet och vi lika så.

Lördag 21 April: Birgitta tar Bosse på volta runt Sjöbotten. Dem ser fem Rådjur, Bosse får naturligtvis fnatt. Sädesärlan, trippar runt på gården, det heter inte Tunet har vi fått lära oss i dag. Jag får en känning över bröstet, konstigt. Hasse L kommer förbi och vi får en pratstund om "livet på landet" Sedan löser vi Melodikrysset. Storspoven och Koltrasten har anlänt enligt Birgitta. Jag har bytt till sommardäck på min cykel. Lite städning har vi hunnit med. Mycket vatten är det på åkrarna. Skönt att sitta i solen, trots ganska hård blåst. Några teve program, innan det var dags för kvällsvoltan och hopp i bingen.

Vatten på Sjöbotten. © foto: Bengt Ahlstrand     Trana. © foto: Bengt Ahlstrand     En vacker Kopparödla. © foto: Bengt Ahlstrand     Lite skillnad på tre veckor. © foto: Bengt Ahlstrand     Mycket snö på gäststugan. © foto: Bengt Ahlstrand

Vatten på Sjöbotten, Tranorna trivs, så också Kopparormen. Lite snö kvar, bilden till höger är från 1 april.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 22 April: Bosse väckte mig redan halvsju och vill ut. Vi går lilla å-vändan i solsken och någon grad varmt. Vi möts av ett rikt fågelliv, bland annat Tranor, Björktrastar, Tofsvipor, Tornfalkar, Storspov och Knölsvan. Dammsög och skakade mattor. Började städa drivbänkar. Birgitta och Rolf kom förbi och vi fick en pratstund. Vid eftermiddagens volta träffade vi Margareta och Krister. Alltid trevligt när det är goda grannar på fäboden. En sväng upp till Ägg Märta, sedan vidare hem till Falun. En sen, men god middag. Kollade på Mästarnas Mästare på teven.

Måndag 22 April: Birgitta kör tvättmaskiner. Kerstin R kom med en dator. regnigt i dag, Bosse gillar inte regnet. Birgitta bakade mat bröd.

Tisdag 24 April: I dag har vi investerat i trall till balkongen. Veckohandlat på ICA. Passade på att fylla luft i däcken på cykeln. Kaffe i Örnnästet. På kvällen teve.

Trall på balkongen. © foto: Bengt Ahlstrand     Trall på balkongen. © foto: Bengt Ahlstrand

Nylagd trall på vår balkong.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 25 April: Vaknade tidigt och jobbade med en laptop. Soligt ute, dock kyliga vindar. Fixat Kerstin R laptop. I dag kom jag på att jag har en del gamla mynt och en uppköpare var på Grand Hotell. Vi var till Byggmax för att köpa virke till hallonhäcken, men inget som passade. Jag får prova i Leksand till helgen. Birgitta var hem till Birgitta S, nu har dem fått sina flygbiljetter till höstens resa till Spanien.

Torsdag 26 April: Bosse var relativt snabb på morgonvoltan. Mindre grusiga vägar är nog orsaken. Levererade SPF Distriktets nya dator. Fixade grannens teve. Birgitta knallar i väg till Lasarettet för att kolla sin skadade axel och arm, dem var nöjda så även sjukgymnasten. Jag går på "Balansera mera" med Lena Grönberg. Det var intressant och Lena är ju en duktig ledare. Sedan packar vi bilen för att åka upp till Korpholen. Vi möter Margareta och Krister som är på väg hem, dem återkommer i morgon.

Fredag 27 April: Vaknade till en mulen och småkylig morgon. Birgitta och Bosse försökte gå långa å-vändan, dem fick vända vid bron över ån på grund av högt vattenstånd. Efter en god frukost och brasa i öppna spisen, bär det av in till Leksand för att köpa några bräder till hallonhäcken. Planteringsjord och Leksands Brungräddade. Beskar några träd, vinglande på en stege. Svåger Harry hörde av sig om vår hälsa. Långa å-vändan med Bosse och "förhinder", för mycket vatten över vägen. Hittade några björkbitar som fick följa med hem, till nästa års spisved. Avslutade kvällen med några teve program.

Lördag 28 April: Vaknade till en disig morgon, solen skingrade diset snabbt och en skön morgonvolta med Bosse blev det. Djuraktiviteter var det mycket av. Fyra Rådjur kom vi ganska nära innan dem bestämde sig för att försvinna. Storspoven drillar högt i skyn. Fyra Tornfalkar visar upp sig, vilken fart dem kan få. Bofinken sjunger i busken. På gården ser vi Koltrasten käka talg, vilken härlig start på dagen. Efter frukosten blir det städning av gården. Vi hinner med att lösa Melodikrysset via datorn. Hallonen har fått stöd, utedasset har fått "gräsmatta" och soptunnorna finns nu på plats, våren är här.

Hallonhäcken har nu fått stöd. © foto: Bengt Ahlstrand         Utedasset har fått "gräsmata". © foto: Bengt Ahlstrand         Soptunnorna är nu på plats. © foto: Bengt Ahlstrand

Hallonen har fått stöd, utedasset har fått "gräsmatta" och soptunnorna är på plats.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 29 April: Tidigt uppe med Bosse, solen skiner från en klarblå himmel. Såg flera Rådjur, bland annat en bock med fina horn. Jag han inte med att fota, då Bosse rycker och sliter i kopplet för att ta upp jakten. Rödvingetrasten lät över hela Korpholen. Jag så även Rödhaken och Grönsiska. Det var skönt att sitta på gården i solen och fota fåglar, Padda och Ekorren. Eftermiddagen åker vi till Sågmyra för att gratulera Marie S som fyller år. Janne S och jag snackar bokslut och deklaration. Lite sitter kvar i knoppen, sedan jag  drev redovisningsbyrå. Hem och lagade middag, nu är vi hungriga. Fikade en stund i Örnnästet. Tittade på "Mästarnas Mästare", final i dag, Fotbollskillarna segrade.

Grönsiska. © foto: Bengt Ahlstrand     Dommerren gillar BaIinBox. © foto: Bengt Ahlstrand     adda på besök. © foto: Bengt Ahlstrand

Grönsiska. Domherren i Bagg In Box. En Padda på besök.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 30 April: Nu har även april ett slut, hoppas att det blir varmt. Sjöarna sköljer nog snart så det blir varmt och skönt. Bosse var duktig vid morgonens volta, bra fart på spirorna. Jag körde dammsugaren, känns i ryggen. Dammsugandet är ett måste nu, då Bosse lägger av med "vinter kläderna". Vi har tid hos Eva på Hundtrimmet, kloklippning. Vi går en volta med Bosse uppe på Ingarvet. Birgitta hälsar på hos Åsa på jobbet och jag åker till ÅVC med skräp. Birgitta bjuder på god middag, Korv Stroganoff. Några teve program innan det är dags att hoppa i halmen. 

Tisdag 1 Maj: Kalo mina. Regnigt och små ruggigt ute. Bosse var inte så förtjust i morgonvolta, det blev en snabb en. Efter frukost kommer Janne S hit, vi ska göra bokslut och deklarera hans skogsbruk. Vi fikade och sedan var det dags att försöka rasta Bosse. Birgitta promenerar till Åsa S. Bosse och jag knallar runt, det är nu uppehåll men blåsigt endast fem grader. Jag slappar i soffan, kollar på en film. Birgitta bjuder på kyckling till middag.

Onsdag 2 Maj: Birgitta tar morgonvoltan med Bosse och jag kör Harry P till fotvården, Sedan äter vi frukost. Harry ringer och vill ha telefonnumret till fotvården, han har suttit och väntat i 40 minuter. Efter en del samtal får vi klart för oss att han är på rätt plats, men på fel ställe. Han satt och väntade där han blev upphämtad när Jenny var med honom första gången. Birgitta och jag handlade av Turkarna på torget, vi fick inte vår beställda olivolja i dag heller, men i Leksand på tisdag! Jag och Bosse packar, nja Birgitta är det, men Bosse och jag ska till Korpholen. Några volter med Bosse blir det innan läggdags.

Torsdag 3 Maj: Vaknade till ett soligt Korpholen, 6 grader ute 14,9 inomhus. Bosse och jag gick långa å-vändan. Gott om Rådjur och fåglar. Även en svart vit hund strök omkring på Sjöbotten. Vid Majorskans bad var det förödelse, bryggan har demoleras, grenar knäckta av snön. Om än lite mindre vatten i ån, så är det högt vattenstånd fortfarande. Birgitta är på utflykt, med Bankpensionärerna till Rankhyttan. Synd att det blåser, har tänkt att kratta ihop alla dessa lönnlöv, dem bryts ju inte ned i brådrasket. På eftermiddagen och hela kvällen regnade det, 26 millimeter blev det.

Kurre © foto: Bengt Ahlstrand     Domherren gillar inte Talgoxen. © foto: Bengt Ahlstrand     Domherren gillar inte Talgoxen. © foto: Bengt Ahlstrand     Domherren gillar inte Talgoxen. © foto: Bengt Ahlstrand     Kopparödla. © foto: Bengt Ahlstrand     Rådjur. © foto: Bengt Ahlstrand     Majorskans bad. © foto: Bengt Ahlstrand

Kurre lurar på fågelmat. Domherren gillar inte Talgoxens närvaro. Kopparödla. Rådjur. Majorskans badplats.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 4 Maj: Det blir långa å-vändan, enligt Bosses önskemål. Sol med kalla vindar över Sjöbotten. Tornfalken flög ur boet när vi kom på vägen. Bra då blir det ungar i år med. Om jag inte såg fel så har Grönsiskan anlänt. Nu är dunkarna, diskvatten och toavatten påfyllda. Dålig täckning för Tele2 här på fäboden, har fungerat bra förr om åren. Jag hoppas att det är tillfälligt. Jag hämtar Birgitta i Djurås, hon åker buss från Falun. Vi äter "brottomköttbullar" smaskens. Sedan blir det teve innan det var dags att knoppa in.

Lördag 5 Maj: Vaknade klockan fem och trodde att Bosse ville ut. Ingalunda han somnade om. Vid åtta tiden passade det herrn att gå långa å-vändan. Vatten nivån i ån är nog 35-40 cm lägra nu. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. I dag firar Djura Vävstuga 20 år och har öppet hus. Vi var där och fikade, trevligt att träffa bekanta. Vi levererade garner som Birgitta S skänkt. Grävde för att plantera hallon som vi fått av Janne och Marie S. Var det inte sten så var det lera och kvickrot. Tungt var det, jag var alldeles slut. På kvällen teve.

Nyplanterad hallonbuskar. © foto: Bengt Ahlstrand     Grönsiska. © foto: Bengt Ahlstrand     Blöt Nötskrika. © foto: Bengt Ahlstrand     Nötväcka. © foto: Bengt Ahlstrand     Rödhake. © foto: Bengt Ahlstrand     Rödstjärt. © foto: Bengt Ahlstrand

Nyplanterad hallon.        Gränsiska.       En blöt Nötskrika.      Nötväcka.            Rödhake.                Rödstjärt.                

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 6 Maj: I dag tog Birgitta morgonvoltan. Det har nog regnat lite i natt. Nu skiner solen och det är 17 grader. Det var skönt att sitta i solen och kolla fågellivet. Passade på att snickra till en ram åt den nya hallonhäcken. På hemvägen, till Falun passerade vi Clas i Sjön för att köpa skruv.

Måndag 7 Maj: Vilken dag, varm men blåsigt. Gräsmattorna växer, nästan dags för första klippningen. Det är skillnad mellan Falun och Djura vad gäller växtligheten. Birgitta var till Apoteket och jag tog första ordenliga cykelturen, det var där jag fick känna på hård blåst från norr. Krångel med handsfri, vet inte riktigt vad det beror på. Försöker även uppgradera Turf programmet utan framgång. Kollat på hockey VM Sverige besegrade Frankrike, en dålig svensk insatts ändå tycker jag. En sista volta med Bosse innan läggdags.

Tisdag 8 Maj: I dag tar Birgitta morgon passet med Bosse. Efter frukosten cyklar jag upp till Lasarettet för "Hjärtskola". Birgitta har avslutning på gymnastiken och åker till Staberg för att äta lunch. Sedan packar vi bilen och åker mot Leksand. Vi gör nu ett tredje försök att hämta vår beställde Olivolja hos Turkarna. Inte nu heller, men på Onsdag i Falun, fjärde gången gillt? Vi fick en liter Turkisk olja som plåster!!! Teven ser lite bättre ut, färgmässigt. Lite pyssel och en sen volta med Bosse.

Onsdag 9 Maj: Vaknade tidigt och vi gick alla tre morgonvolta. Den blev upp till ÄggMärta. Träffade Erik R, Lasse och Barbro var bortresta. Det var en skön promenad, men saknade vatten. Hem vägen gick genom Jonheden där vi bott i tolv år. Birgitta tvättar fönster och jag förbereder stagning av nya hallon buskarna. Härligt att sitta på gården och titta på Tornfalken som svävar och ryttlar fram och åter över fäboden. Vid kvälls voltan träffade Bosse och jag Margareta och Krister som anlänt under dagen. Trätta men nöjda var det tidigt till kojs.

Torsdag 10 Maj: En fin morgon, soligt och varmt. Bosse vill gå till skogs denna morgon. Det är väl några goda djurdofter som lockar. Birgitta putsar fönster och skurar övervåningen. Fint blir det. Mattor ska skakas och vädras. Jag pysslar med ved och spjälkar tändved. En del fågelskådning blir det, nykomling i dag är Lövsångaren. Vid eftermiddagens volta hälsar vi på Margareta och Krister. Jag ger Krister en hjälpande hand med deras nyinköpta miniväxthus, passar på pallkragar. Birgitta bjuder på en god kyckling i ugn, smaskens. På kvällen teve, Djursjukhuset och Melodi tävlingen kollar vi på, ganska långtråkig.

Fredag 11 Maj: I dag var det en långsam stora å-vändan. Mycket att kolla och mycket att sitta å spana efter. Husse fick ha tålamod. En god frukost och Zoégas kaffe räddade dagen. En tur till Gagnefshallen för diverse inköp. Bland annat mer jord till odlingarna. Jag åker sedan till Insjön och Clas i Sjön för inköp av batterier och annat "bra att ha saker". Det regnar kraftigt av och till, 26 mm. Bra för vattentunnor och hallon landen. Lasse J kommer förbi, till glädje för oss och Bosse. Lassa är en av Bosses favoriter. Jag får hugga uppe hos Lasse, så i morgon kommer skyddsbyxor och motorsågen fram. Ska bli trevlig då jag gilla skogsarbete. Hjärtat är ju nu fixad, så det blir spännande att känna hur orken är. Dagens fåglar är Gök och Morkulla.

Lördag 12 Maj: Sovit lite oroligt i natt, månde det vara skogsarbetet som orsak? Trött var jag, när Bosse pockade på morgonvoltan. Efter frukosten bär det av mot Leksand, Birgitta ska till Borlänge och Eriks Hjälpen för att arbete. Jag byter om till skogsarbetare och åker hem till Lassa J. Vi jobbar ett par timmar, varmt är det och mitt pass tarvar lite uppmärksam då jag fäller mot landsvägen. Vi är så tacksamma att Lasse J låter oss hugga vårt behov av ved på hans mark. Jag hämtar Birgitta i Leksand efter hennes arbetspass på Eriks Hjälpen. På kvällen god mat och sedan teve. Nu måste även jag kolla Melodifestivalen. Nu till sanningen, jag somnade efter några låtar och vaknade när det hela var över. Birgitta berättade att Benjamin kom sjua.

Söndag 13 Maj: Vaknade till en solig morgon. Bosse var trög och gick en kort vända. Sedan låg han under trädgårdsbordet. Vi får kolla om han har någon fästing som fördärvar hans morgonhumör. I dag ska vi spika golvlisten i köket. I fredag var jag till Clas i Sjön och handlade fel spik för golvlist. Vi har tur som har Lasse J, han gav oss dyckert som passar till golvlist. På eftermiddagen passar det Bosse att knalla långa å-vändan. Vi stannar till hos Margareta och Krister för att "störa" dem i trädgårdsarbetet. Birgitta erbjuder sig att baka något till kaffet på städ- och stämman nästa helg.

Måndag 14 Maj: Vilken dag det varit, rena högsommarvärmen. Jag cyklade ner på stan för att besöka Margareta, tandhygienisten. Hon var nöjd med mig och mina gaddar. Birgitta kom på tiden efter mig. Jag har missat ett besök på Lasarettet, men det löste sig med en ny tid. Jag har även fått en ny kallelse för ett nytt ultraljudsundersökning, samt något om snarkning. Birgitta har jobbat hela dagen, bakat och tillverkat "morgonsupen", en ingefärsdryck. Jag var hos en granne med teve problem, allt var märkligt installerat. Sonen får ta vid. På kvällen hockey.

Tisdag 15 Maj: Vaknade tidigt, för mycke tankar i huvudet för att kunna somna om. Vackert väder även i dag, redan 21 grader varmt nu på morgonen. Bosse trynar vidare. Efter en kortare volta och frukost åker jag till SPF lokalen för att fixa e-mail. Pratar med Ove och vi får träffas och kolla vad som felar. Jag packar och åker upp till Korpholen. I dag såg jag Gulsparv saknade kamera. Långa å-vändan passar Bosse, jag plockar snöpinnar på hemvägen. Jag slår gräset hos Erikssons och runt brunnen. Några teve program innan sovdags.

Onsdag 16 Maj: Vid morgonens volta träffade vi Iris med vidhängande matte och husse, Barbro och Lasse. Vi gjorde sällskap en bit, så fick jag Bosse att röra på sig. Bosse har bestämt sorkjakt som morgonens sysselsättning, nu blev det inte så tack vare Iris. Jag har svårt att lämna Bosse för att hugga uppe hos Lasse J. Jag skyller på värmen, så hett ute. Jag får hugga fredag och lördag, när Birgitta kommer. Vid en av volterna gick vi ner genom skogen. En älgko stod parkerad på vägen, vid gråa ladan där jag var nära att bli på sprungen av en älgko för ett par år sedan. Kon klippte med öronen såg ut som om hon pejlade in oss. Efter en stund vände kon in i skogen igen. Bosse var helt skogstokig och ville in bland buskar och träd, vet inte om kon var kvar och kollade oss. Dagen i övrigt har jag ägnat åt bärbuskar. Lasse J har en röda vinbärsbuske som vi får hämta. På hemmaplan hände följande. Birgitta hämtade en dunk olivolja hos turkarna och hon har putsat fönster samt vårstädat.

Torsdag 17 Maj: Bosse väcker mig redan halv sex och vill ut. Nog den "vita" haren som skuttar runt i Bosses revir. Revir bevakningen är inte så allvarlig, när jag öppnade kylskåpet kom han och vill in. Nu är det kyligt ute, 6 grader och en kall vind. Vi går voltan ner mot skogen, kanske vi får se älgkon igen, tänker nog Bosse. Det är duggregn på gång. I dag har bärbuskarna och Pionen fått stöd. Jag hämtar Birgitta i Leksand, Bosse blev så glad. Hon har jobbat i Borlänge på Eriks Hjälpen. Vi handlar middagsmaten på ICA Mårtas, det blev en panerad köttbit och potatissallad. Det är numer sällan vi käkar kött. Gott var det i alla fall. Lite teve och sedan hopp i bingen.

Fredag 18 Maj: Morgons volta var ingen höjdare, blåsigt och kallt. Men Bosse kämpade på. Birgitta vände hemåt för att fixa frukosten. Nu är det pyssel med blommor. Dem ska ut och in, på grund av frostrisk. Birgitta åker till Stickos för att handla frön. Sedan åker jag upp till Knutsgårdarna för att hugga. Några timmar blev det. Birgitta och Bosse gick voltan upp för att åka med mig hem, dem missade mig med tio minuter. Nu är vedkapen på plats, vi fixade det med järnspett och vedrullar. Det lutar ju lite neråt mot så det fungerade bra. Trötta, men nöjda var det skönt att hoppa i bingen.

Lördag 19 Maj: Bosse var inte så pigg på morgonvolta, det blev en kort en. I dag är det Fäbodstämma för Korpholen, många frånvarande i år. Sedan bjöd Margareta och Krister på fika, Birgitta bidrog med kladdkaka. Arbeten går snabbt och smidigt denna arbetsdag. Jag packa bilen med motorsåg och diverse tillbehör, jag ska hugga några timmar. När jag kommer tillbaka så har Birgitta fixat dusch åt mig, vi är bortbjudna till Margareta och Krister. Vi åt gott, grillspett och en grillåda, god ost. Gott och mycket trevlig kväll som alltid när vi träffas. När vi kommer hem löser vi Melodikrysset.

Söndag 20 Maj: Solig och skön morgon, Bosse var på gott humör och drog ut mig på morgon volta. Sedan var det stopp nere på Sjöbotten. Där fanns det mycket att nosa på. Efter en lång stund i skön och varm sol gick det att promenera vidare. Det är åkersork som håller Bosse alert. När vi kom hem var det två lekande Ekorrar som snurrade runt. Det gillade inte Bosse, på hans revir! Jag körde grästrimmer ett par timmar, vilket gav ett par valkar i tumgreppet. Det blev i alla fall snyggt på gården. Köpte ägg hos ÄggMärta. På hemvägen passerade vi Sågmyra för att fika hos Mikael, tidig födelsedags firande. På kvällen tittade jag på guldvinsten, Sveriges hockeylag segrade över Schweiz i finalen.

Måndag 21 Maj: Sovit dåligt i natt, vakande vid fyra tiden, det var svårt att somna om. Det är mycket nu, de fyra första dagarna i denna vecka, det är troligen därför jag inte kunde somna om. Testade att rensade bort gamla Windows 7 från Grekdatorn, det fungerade bra så jag kan köra det på Margaretas laptop, den behöver plats på hårddisken. Mötte Hans P när jag tog Buss till Borlänge. Det var inte så dumt att åka Buss. Jag ska förnya mitt pass. Passade på att ta några unika zoner. Samt att besöka Bilmetro, för inköp av en mindre timmersax till huggningen hos Lasse J. Bussen tillbaka till Falun och Knutpunkten, därifrån en rask promenad hem. Vi satt en stund i Örnnästet och pratade. Jag upp till Birgitta G för att kolla en laptop. Sedan mat och teve, GW,s Mord. En sista volta med Bosse innan sängen kallar.

Tisdag 22 Maj: Morgon voltan sköter Birgitta efter frukosten. Jag ska upp till Lasarettet, först till Fysioterapiverksamheten och träffa en Sjukgymnast, en och en halv timma med frågor och tester av min kondition. Det var godkänt, fattas bara. Sedan till Hjärtskolans andra träff. Där gick den dagen. Hem efter en omväg runt Tisken på cykel. Det var dags att knalla till ICA för att handla. Jag gick volta med Bosse under tiden. Birgitta har tvättstugan i dag, fyra maskiner! I dag har vi tagit kontakt med Kopparstaden om brister som inte åtgärdas. Bland annat vattenfallet i nedre lokalen och fontänen på gården. Det är slarvigt nu på vårt boende, det är trist. Efter middagen ska jag fasta, för att i morgon åka till vårdcentralen för provtagning, inför torsdagens Ultraljudsundersökning, av pumpen. En snabb kvällsvolta med Bosse, han ville hem tidigt.

Onsdag 23 Maj: I dag var jag tvungen att hoppa ur bingen tidigt, jag ska ta prov på Falu Vårdcentral inför morgonens besök på Hjärtkliniken. Kallt var det att cykla trots soligt väder. Provtagningen var en snabbis och jag vände hem för frukost. Det blev en senare volta för Bosse, vi gick alla tre en lång vända. Birgitta poppade in på damfriseringen på Frejavägen och fick en tid på eftermiddagen. Birgitta cyklade till Birgitta S för att fixa vävstolen. Jag och Ove L träffades på SPF för att få igång deras e-mail. En trevlig stund på Örnnästet, jag fick två golf sett av Britt och Roger, som vi skänker till Eriks Hjälpen. Krångel med ytterdörren igen. Hämtat en laptop som inte mår bra. Kyligt, 13 grader på kvällsvoltan.

Torsdag 24 Maj: I dag är det mycket på agendan. Tidigt upp och en snabb frukost. Cykeln fram och iväg till Lasarettet. Jag ska på återbesök till Hjärtmottagningen. Ultraljudsundersökning av hjärtat ska utföras. Nu var det en ny läkare, men vad gör det då all personal är trevlig på avdelningen. Det "sörplade" inte så mycket denna gång, men det är fortfarande en klaff som inte är bra. Jag ska på återbesök någon gång i december. Jag och Bosse sjutsar Birgitta och golfklubborna till Eriks Hjälpen i Borlänge, Birgitta ska jobba i dag. Bosse och jag åker vidare upp till Korpholen. Vi hämtar henne senare på kvällen i Leksand. God mat på kvällen.

Fredag 25 Maj: Bosse gillade morgonvoltan på Sjöbotten. Vi såg en fin Räv lufsa runt, den hade fina öron och svans. Birgitta kör gräsklippare och jag grästrimmer, det har växt mycket på de fyra dagar vi var i Falun. Snälla och hjälpsamma Lasse J kom med fyrhjulingen och timmervagn med mina huggna "timmer" stockar. Vi fikade i solen, varmt som bara den. Senare körde jag gräsklipparen hos Erikssons, gräset växer fort nu före Midsommar. Vårt tomatväxthus är på plats. Sedan plockade vi fram duschen, skönt efter allt jobb. Köttbullar och mos till middag, gott. Vi får inte fyr i spisen, det ryker in. Troligen värmen som förorsakar det. En sista kvällstur med Bosse. 

Erikssons fäbod. © foto: Bengt Ahlstrand     Veden hemkörd. © foto: Bengt Ahlstrand     Lön för gott arbete. © foto: Bengt Ahlstrand

Nyklippt hos Erikssons. Lasse J kört hem vår ved. Lön för gott arbete!

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 26 Maj: Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen. Jag var och högg några timmar, varmt och svettigt. Jag hämtar Birgitta i Djurås på eftermiddagen och vi handlar mer planteringsjord. Kvällen ägnade vi åt att fylla drivbänkarna med mer jord och gödsla, sedan ner med frön.

Söndag 27 Maj: I dag löser vi Melodikrysset. Jag står på vedbacken mest hela dagen, njuter i fulla drag. Somnade ovaggad framför teven, som vanligt.

Måndag 28 Maj: Vaknade tidigt och en kort vända med Bosse. Krister kommer för att hjälpa mig med att fälla några lutande träd, som jag inte vill ha ut på vägen. Vi kör ett par timmar. Jag kapar och klyver någon timma. Nu kan jag sitta i solen en stund. Jag kör Birgitta till bussen, hon ska på hemlig resa med Bankpensionärer i morgin bitti. Jag kapar mer ved på kvällen. Nu fungerar teven bättre när jag använder antennen, men inte tv4.

Tisdag 29 Maj: Vaknade väldigt tidigt, redan vid tretiden. Irriteras av min mobil (Android) som jävlas, står i "Säkert läge" vilket tydligen sabbar en massa program. Uppmanas att starta om mobilen för att bort säkert läge, men det fungerar inte. Nu har jag lyckats få bort "Säkert läge" som sabbade en del tredjeparts program, eller som det nu heter Appar, f.d. Applikationer. Undrar vad nästa benämnig blir? Efter morgonvoltan med den jakttokiga Bosse, vill bara jaga Björktrastar, ska det bli vedkapning. Vid lunchtid var veden kapad, kluven och inkörd. Nu blir det några dagar till i skogen, sedan blir det mer huggning i höst. Nu ska jag fika och käka en bulle hos Margareta och Krister innan jag åker mot Falun.

Onsdag 30 Maj: Tidigt upp och ut med Bosse på morgonvolta. Birgitta ska åka med Eriks Hjälpen till Uppsala på studiebesök. Jag åker med Bosse till Hundtrimmet, han ska få sommar frilla. Under tiden hämtar jag mitt nya pass, köper golvlist till Korpholen och köper Glidskydd, bokar en bilservice hos vår verkstad på Ingarvet. En SPF are ringer om hjälp, var där och testade en stund. Sedan packa bilen och köra upp till Korpholen. En sväng ner till Margareta och Krister för att visa upp en nyfriserad kille. Resten av kvällen gick i vilandes tecken.

Torsdag 31 Maj: Bosse var med mig i skogen i dag. Nu är det nog färdighugget, för varmt och myggigt. Åker till Borlänge och Eriks Hjälpen för att hämta Birgitta och en av henne inköpt parksoffa. Tung som bly men snygg blir den med lite färg. Bosse är nu väldigt besvärlig med sin jaktinstinkt, gäller alla Björktrast ungar som gömmer sig i gräset och man får vara beredd på tjurrusningar.

Fredag 1 Juni: Kalo mina. Vi får hoppas på en bra månad. Jag kör grästrimmern ner till Sjöbotten och lilla å-rundans väg. Lasse J ringer och förhör sig om vi är på Korpholen. Han kommer med ett fullt last "timmer" som jag huggit. Det blev många kubik ved. Nu ska jag kapa, klyva och köra in. Vi fikade med Lasse och tackar för all hjälp. Sedan väntar jag till hösten med nästa huggning. Kört grästrimmern runt fäboden. En trist avslutning på en i övrig solig och varm dag.

Lördag 2 Juni: Kör Birgitta till Bussen, hon ska arbeta på Eriks Hjälpen i dag. Sedan åker hon till Falun. Jag jobbar med vedkapning och klyver. På eftermiddagen åker jag upp till Jonheden för att deltaga i nedtagningen av majstången. Trevligt att träffa gamla bekanta från den tiden vi bodde i byn. På kvällen teve, bland annat tittade jag, ja sov nog för det mesta, på kanal fyra som vi nu fått in via antenn.

Söndag 3 Juni: Efter ett försök med en längre volta, Bosse vill hela tiden tillbaka till Fäboden, där det finns retliga Björktrastar. All ved kapad, kluven och inkörd. Städat upp på gården, vedklyven inkörd. Nu är det bara kapen som ska ställas undan till nästa vedomgång. Det är snart dags för Nötväckans ungar att lämna boet. Det fungerade inte att tända i spisen i dag. På kvällen såg jag på programmet "Zlatan - för Sverige" så bra program.

Måndag 4 Juni: Bosse vaknade redan vid fyra tiden och vill ut. Jag vet vad som drar, Björktrast. Det är kyligare och blåser ordentligt. I dag gick det bra att få fyr i spisen. Inte bara kalla vinterdagar, även varma dagar ger problem med eldandet. Bossen vill ut på volta, även när han går på linan på gården så drar Björktrasten som en magnet. I år är han helt galen efter dem. Jag har alltid trott att det är jaktinstinkt i honom, men inte så mycket. Jag hinner med att klippa vårt gräs innan jag hastar ner till Falun och ett IT. Det är planerat att jag ska till Falun då jag har "Hjärtskola" i morgon. På kvällen löste vi Melodikrysset. Sedan en nattvolta med en pigg Bosse.

Tisdag 5 Juni: I dag är det brottom, frukost och sedan i väg till Lasarettet och "Hjärtskolan". Nu har jag vant mig och får lite behållning av mötena, lagom till kursen är över. Ett möte till, då respektive ska bjudas in. På eftermiddagen packar vi bilen för att återvända till fäboden. Ut ur garaget och någon kilometer så misstänkte vi punktering, japp så var det. Fram med lilla reservdäcket och övriga hjälpmedel för däck byte, vi är ju vana SAAB ägare. Det saknas vev till domkraften. Efter slit med en kort järnbit som vev kunde vi köra vidare. Till Majoren, Birgitta ska ha färg till sin nyinköpta trädgårdssoffa i järn. Sent blev det innan vi anlände fäboden.

Onsdag 6 Juni: I dag kommer Janne S hit för att hjälpa mig med att lägga in nytt golv i förstugan, lika som vi lade i köket. Det tog några timmar och snyggt blev det. Sedan åt vi mat innan dem for hem till Kilen. Vi städade och plockade ihop det som ska till ÅVC i morgon. Kollade däcket och tycker det ser ok ut. Så jag beslutar mig för att sätta tillbaka originaldäcket. Då händer det, på grund av underlaget viker sig domkraften och bilen går i backen. Jag har tur som hinner undan. Vad gör jag, ringer Lasse J som lovar hjälpa mig i morgon bitti. Sover dåligt, jävla otur!!!

Torsdag 7 Juni: Nu på morgonen kom Lasse J hit för att hjälpa mig med bilen. Det är problem med underlaget, då domkraften vill sjunka ned i backen. Bra med en egen kompressor. I Grekland har vi en tolvvolts kompressor, liggande i bilen. Det var populärt hos grann gubbarna när deras bilar behövde luftas. Tack snälla Lasse för hjälpen. Kör Birgitta till Gagnef då hon ska jobba på Eriks Hjälpen. Margareta H och jag brottas vidare med hennes laptop som har smått om plats på hårddisken. Jag kör trimmern, gräsklipparen strejkar, hos Erikssons. På kvällen tittar vi på Diggiloo, proffsigt.

Fredag 8 Juni: Jag lastar det som ska slängas på ÅVC i Leksand. Lasse J kommer förbi på motorcykel, Bosse blir glad. Vi kollar däcket och det har minskat med luft. Fram med kompressorn och fylla däcket med luft. Det blir ÅVC, Granngården och sedan OK bilverkstad. Däcket läckte på tre ställen, skadan troligen när vi lämnade garaget i Brittsarvsgården. Jag fick byta tillbaka till reservdäcket och verkstaden tar hem två nya däck till nästa vecka. Birgitta har handlat en del mat och växter. Jag klipper färdigt hos Erikssons fäbod, lagar gräsklipparen och även försök med stora röjsågen. En tur med Bosse till Margareta och hennes dator. Vattnar grödor och lägger på nyinköpt fiberduk. Birgitta plantera jordgubbar.

Lördag 9 Juni: Tidig frukost och volta med Bosse. Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen i dag. Jag kör henne till Leksand, vilket är lämpligast då jag ska till Granngården för att lämna igen en felköpt trådhållare till röjsågen. Sedan till Leksandsbröd för att köpa Brungräddad knäckebröd. Lasse J kommer förbi en stund, han har en ide om att få in vedkapen på ett smidigt sätt. Jag hämtar Birgitta och hon lagar sedan mat till kvällens begivenhet, Margareta och Krister kommer på middag, Det blev som brukligt en trevlig och glad kväll, en skön sommarkväll. Mygg och knott hade den goda smaken att hålla sig borta.

Söndag 10 Juni: Vi vaknar till en molnig morgon, kan vi hoppas på lite regn? Birgitta och Bosse knallar iväg på morgonvoltan. I dag hinner vi med att lösa Melodikrysset. Birgitta målade trädgårdsbänken, den får förbli svart som är snyggt till järnet. Jag var upp till Lasse J och hämtade en röd vinbärsbuske, som jag med stor möda lyckades få ett lämpligt hål att plantera i. Tack Lasse för det! Fick även träffa Karin J för en pratstund. Vi jobbade med Margaretas laptop, verkar helt skumt att inget hjälper. Vi försöker köra över bilder till en extern disk och få då svaret att det inte fins utrymme på C disken!!! Eftermiddagen blev kaotisk, Bosse rymmer och är omöjlig att få stopp på. Jag får några kontakter på avstånd men inget ryande hjälper. Margareta "Leverpastej" fick in honom så jag kunde koppla upp honom. Senare så slet han sig och var då åter nere hos Margareta och Krister. På kvällen kollade vi en massa Let´s Dance program.

Vinbärsbuske. © foto: Bengt Ahlstrand

En nyplanterad Röd vinbär.

© foto: Bengt Ahlstrand

 

Måndag 11 Juni: Vaknade till en mulen dag, vi för mer regn i dag vilket är toppen. Bosse är spak i dag, kanske han skäms lite av gårdagens rymningar eller så är han bara trött. Skött om vinbärsbusken, planterat Rucola. Vår önskan om regn besannades redan omgående. Det har regnat femton millimeter under dagen. Jag har kunnat fyllt på köksdunken och toadunken. Vi fick nästan en grek fileing när regnet kom. Då det regnade å Samos så njöt vi av att kunna vattna grödorna och att vår källa fylldes på med vatten. Ärtlanden har fått nät att slingra sig mot. Bosse har knoppat mest hela dagen inne i vedboden. Undrar om han har lite ågren för gårdagens rymningar. Birgitta går långa å-vändan med Bosse. En god linssoppa till middag. På kvällen några Let´s Dance program.

Tisdag 12 Juni: VI ska ner till Falun i dag. Birgitta åker till Borlänge för att jobba på Eriks Hjälpen. Jag åker till Falun för att lämna en laptop.

Onsdag 13 Juni: I dag ska jag till Hjärtmottagningen för att hämta Sömntest av något slag. Fick information av en trevlig syster. Det visade sig att hon är sonhustru till en av mina jägarkompisar i Linghed. Världen är liten. Sedan IT. Labbade med en laptop hemma. På kvällen hjälptes vi åt att montera den "snark" utrustning som jag ska sova med i natt!! Jag somnade gott.

Torsdag 14 Juni: Vaknade tidigt och skalade av snarkutrustningen. Jag har sovit gott i natt och känner mig pigg. Nu har jag fått fart på en Laptop. Birgitta gick till Vårdcentralen för provtagning. Vi köpte Gurkplantor på Plantagen. Jag åkte sedan upp till Korpholen och Birgitta till Eriks Hjälpen i Borlänge. Jag hämtade henne i Gagnef och vi var sedan ner till Margareta och Krister för lite info om deras grödor. Dem åker till Grekland och njuter.

Fredag 15 Juni: Birgitta planterar kålplantor som vi fått av Margareta. Lasse J kom och vi ordnade med in transport av vedkapen, med hjälp av Lasses fyrhjuling och vajerspel. Nu är in och uttransport lättare framöver. Tack Lasse än en gång.

Lördag 16 Juni: Jag kör Birgitta till Bussen i Gagnef, hon ska till Eriks Hjälpen och jobba. Sedan åker hon till Falun. Birgitta har ett viktigt uppdrag, det är att skicka våra 10-tröjor till Roland W i Hunnebostrand, När Birgitta ska lämna in paketet uppmärksammar hon att hon har döpt om Roland. Dem, Åsa och Birgitta åker sedan till Jessica för att fira hennes födelsedag. Jag får hämta Birgitta i Kilen. Jag vattnar grödorna innan sovdags.

Söndag 17 Juni: I dag har det regnat hela dagen, det är bra. Passar på att samla vatten till landen. När jag tänker åka och köpa ägg så startar inte bilen, batterikrångel igen. Sist det var krångel med batteriet var jag till AD Bilservice och dem mätte batteriet, inga fel. Jag fick tag i ett paraply och traskade upp till Lasse J i Jonheden för att låna en batteriladdare, våran ligger i en låda i förrådet... på grund av att jag kört grejor och glömt att ställa tillbaka lådan "med bra att ha saker"!

Måndag 18 Juni: Mulet men inget regn. Bosse ger med sig och går en kort volta, jag passar på att hämta vatten. Vid frukosten kommer Birgitta på att vi i dag firar 41 år som gifta. Jag "brukar komma ihåg" bröllopsdagen. Jag åker till Leksand och får nya framdäck monterade. Vi jobbar med grödorna, täcker landen med fiberduk. Sedan plockar vi ihop för att åka hem till Falun. Vi handlar mat och firar vår bröllopsdag med "Bubbel" och god mat. Bosse får en sen volta.

Tisdag 19 Juni: Klockan på väckning, jag ska lämna bilen på service hos ad Bilverkstad. Se hem och käkar frukost. Nu ska jag på sista mötet på Hjärtskolan. När jag hämtar bilen finns det en del som måste åtgärdas. Bland annat är inte batteriet bra, trots att det för några månader sedan var fullgott. Bakhjulen bör också få nya "sulor". Jag fixar e-posten åt Nils J, sedan hämtar jag en stationär som trilskas, kvällen är räddad. Tittar på fotboll och sedan en sista kvällsvolta med Bosse.

Onsdag 20 Juni: Efter frukost går Birgitta och Bosse morgonvoltan. Jag åker upp till Slätta med den stationära. Det visar sig att det inte fins ström till Stadsnätets modem. Efter tipps av Janne S åker jag till Borlänge och Biltema, för att köpa ett nytt bilbatteri. Där får jag bra hjälp av personalen viket batteri jag ska köpa. Fortsätter sedan upp till Korpholen. Klipper gräs och det är flera som gör det, då det väntas regn till midsommar. Bosse och jag går en lång volta, Jonheden Knutsgårdarna och träffar trevliga kossor på Sjöbotten. Kossorna var nyfikna på både Bosse och mig. Göran E kom förbi och tackade för gräsjobb, vi drack en pilsner och pratade om "livet på landet".

Torsdag 21 Juni: Det började regna, lagom till Bosse och jag kom hem efter morgonvoltan. Inte mycket utomhus aktiviteter var det. På eftermiddagen kom Åsa och Birgitta. På kvällen åt vi en god fiskgryta.

Fredag 22 Juni: Åsa, Bosse och Birgitta gick långa å-vändan. Jag satte fyr i spisen och bytte batteri i bilen, Lasse J något klarar jag själv!! Nu ska vi förhoppningsvis inte få batterikrångel mer. Fyra års garanti och underhållsfritt batteri. Frukosten åt vi ute, sedan kom det några regndroppar. Åsa for vidare på nya äventyr. Jakob och Bobby hund kom och hälsade på. Jakob hjälper mig med ett vidsabbat land, hos Margareta och Krister. Vi packar bilen för hemfärd. På Lidl stannar vi och handlar. Vi var ner i Fritidslokalen med 16 andra och umgicks med mat och dryck, knytkalas. Som tur var blev det ingen musik så jag kunde vara kvar.

Lördag 23 Juni: Bosse och Birgitta gick morgonvoltan och jag lagade frukosten, ja inte gröten den fixade Birgitta. I dag ska vi åka till Kerstin och Nicke i Hökviken, Nicke fyller år. Vi fick några trevliga timmar med dem och svärmor. Soligt och skönt på altanen med kaffe och god jordgubbstårta. På kvällen tittade vi på teve, Galenskaparna "Spargrisarna räddar värden" tror jag den heter. En snabb volta och sen i säng.

Söndag 24 Juni: Bosse är en lurig hund. Vid morgonvoltan fick han initialt bestämma vägen, men jag ville sedan välja väg. Han kollade under lugg och stretade emot. Jag bestämde stigen genom skogen, men efter 10 meter vänder han tillbaka och går den väg han ville från början. Ok jag fick gem med mig! Sedan frukost. Birgitta promenerar till Birgitta S för att solva, det tog hela dagen. Vi gick henne till mötes. En god middag, kyckling. Jag har kollat mycket fotboll idag.

Måndag 25 Juni: I dag vaknar vi till en varm och skön morgon. Bosse bestämmer vägval som vanligt. Inga Turfar i dag heller. En vända upp till Majorens köpcentrum för diverse inköp. Bland annat mer planteringsjord. Sedan IT resten av dagen, cykeln fick vädras, det var skönt i värmen. Birgitta bokade tid för klippning hos den för Birgitta nyfunna frissa, Haga Klippet. Birgitta var väldig nöjd med resultatet vid första besöket. I dag kom Fiskxpressen, nu var det många som handlade. Fisk till middag och sedan teve. Bra att Krister Lindarv fick Lisebergs pris "Applåden" designad av Astri Lindberg Taube.

Tisdag 26 Juni: Bosse ville dela upp morgonvoltan, godismaten hägrar, så det blir en kort volta. Sedan frukost och nu gick det bra med en längre vända. Jag har ett IT på förmiddagen och Birgitta ska frisera sig på Haga Klippet. Birgitta hade för avsikt att jobba på Eriks Hjälpen, men det var så mycket frysvaror och annat som ska upp till Korpholen så hon åkte med mig och Bosse. Vi kollade Margareta och Kristers odlingar, vattnig efter behov. Våra grödor fick också vatten. På kvällen grillade vi korv och käkade potatissallad. Vi fick en skön kväll. Lite teve på kvällen.

Onsdag 27 Juni: Vaknade till en solig morgon, i dag med. Frukost åt vi utomhus i solsken. Lilla å-vändan med Bosse. Vi var ner till Majorskans bad. Birgitta vill att jag rensar undan lite sly och räta till badbryggan. Vi får se vad jag mäktar med. Bryggan är tung och underlaget är ruttet. Vi mötte Pelle med fru och hud, Rältagården ägare. Vi såg Buskskvättan på Sjöbotten, så vacker. I dag var det ömsom solande och arbete.  Birgitta rensade runt blommor och gav dem som har behov av jordförbättring. Jag kör grästrimmer och tätar rosthål i hängrännor. På kvällen löser vi Melodikrysset.

Torsdag 28 Juni: Nu har vi varit utan surftid i en vecka, räcker inte länge om man vill kolla några teve program m.m. Jag får köra Wi-Fi-hotspot genom surplattan för att uppdatera dagboken, kolla e-mail. Morgonvolta gick till Majorskans bad. Birgitta för att tvätta sig, hon ska jobba på Eriks Hjälpen i dag. Jag passade på att röja vägen ner till badet, en massa grena och sly. Bosse för att jaga bubblor i vattenbrynet. Jag kör Birgitta till Djurås, där hon tar bussen till Borlänge. Jag åker hem och sår mer Rädisor. En sväng till Clas i Sjön, dem firar 100 år och i dag var det 25% på alla varor. Jag köpte en hink och en TV antenn. Hämtade sedan Birgitta i Gagnef. En snabb middag, sedan monterade jag tv mottagaren, saknar kabel och väggfäste. Det får bli en vända till Clas i Sjön i morgon igen. Jag kollade fotboll innan vi gick sena voltan,12 grader!

Fredag 29 Juni: I dag vaknade vi tidigt. Solen skiner men det är blåsigt och bara 12 grader. Jag satte fyr i spisen och Birgitta fixade frukosten. Jag försöker chatta med Clas i Sjön vilken kabel m.m. till vår nyinköpta tv antenn. Jag fick till svar att dem inte säljer kabel. Det måste ha vara tilt i pallet hos den tjejen just då. Jag fick hjälp i butiken. I dag var det grästrimmer som gäller i första hand. Efter att tunet fått en omgång, bakom gäststugan trimmar jag gångvägen ner över Sjöbotten och parkeringen hos M och K. Även Eriksons vägren. Lasse kom förbi och jag fick en lektion i kabelskalning. En del sly strök med på eftermiddagen. Vid kvällsvoltan såg vi Rådjur som jagade varandra och en fin Räv raskade över åkern. Nu på kvällen är det bara 10,8 grader!

Lördag 30 Juni: Tidig frukost, Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen idag. Kyligt och blåsigt på Sjöbotten när Bosse och jag gick lilla å-vändan. Vi han hem innan det är dags att köra Birgitta till bussen. Lasse J var här med ett vajerlås, men för litet. Vi provade dem jag köpt. Linan var uppe och klar innan jag kom tillbaka. Det var raskt jobbat, tack ännu en gång Lasse. Bosse var lite fundersam om vad som var på gång. Birgitta vid Winges  knackar på, Lasse får inte igång gräsklipparen. Jag tar det som en stor eloge, att någon frågar efter mig som motorkunnig! Jag löste det med startgas. Birgitta vill bli hämtad i Gagnef. Fördelen med hennes arbete som volontär är att hon är glad och känner sig behövd. När vi kommer hem är Lasse J här. Vi får en skön stund med en öl och gamla minnen från den tiden vi bodde på Jonheden. En vända ner till Margareta och Kristers domäner för att kolla vattenbehovet. Våra grödor får också en omgång vatten. Birgitta bjuder som vanligt på en smarrig middag. Kärt e-mail från Nilla och Perry.

Söndag 1 Juli: Kalo mina. Vaknar till en klarblå himmel, jag och Bosse går en volta. Jag "jobbar" med att fylla vatten på toan och köket. Vi löser sedan Melodikrysset. Birgitta pysslar med att plantera de blommor som vi köpte igår. Jag rensar bort sly och rallarros mot grannen. Där har vi vildhallon som får bättre utrymma. Kollade Margareta och Kristers odlingar, så även våra egna. Tid även för att njuta i solstol.

Måndag 2 Juli: Vilka mornar vi har, sol och åter sol! Jag jobbar med sly. Vi ska gå långa å-vändan med Bosse. Jag väder tillbaka då min kamera ligger på förstukvisten. Jag vill inte tro att någon tar den. Nu har jag även startat projekt "Tv antenn". Det känns lite läskigt att stå på stegen och jobba med att skruva fast stagen. Olustkänslan sitter i, då jag ramlade ner från stegen uppe på Jonheden. Slipat kedjan på motorsågen. På efter middagen gick vi ner till Margareta och Krister. Birgitta har handlat fisk åt dem. Vi kollade fotboll, Japan mot Belgien, till och med Birgitta tyckte det var spännande.

Tisdag 3 Juli: Härlig morgon, jag och Bosse går en kort volta. Bosse är mer intresserad av dofter än att uträtta sina behov. Det fick bli när vi kom till Falun. Birgitta för att jobba på Eriks Hjälpen. Jag för att installera NOD32 och få Bosses klor klippta. Kloklippningen på Bosse fungerade inte, ingen var kvar i lokalen, trots att vi var i tid och före deras stängningstid. Ringt och talat in på deras telesvarare. Jag har missat koden till NOD32, det är min mobil som jävlas, Ok vi har handlat mat på ICA, Bosse fick kolla brudarna via sniffningen, jag fick duscha och kolla posten.

Onsdag 4 Juli: Varmt och skönt ute. Bosse gick med på att göra en kort volta. Hämtade Birgitta i Djurås. Fixat tv antennen temporärt. När jag kollar igenom mobilen hittar jag NOD32 koden, så jag får be dem om ursäkt för min ilska. Meddelande funktionerna tar ut varandra. På kvällen får grödorna vatten.

Torsdag 5 Juli: Varmt och skönt i dag med. Vilken sommar vi har i år. Bosse vill gå långa å-vändan och det passar mig med. Vi kör Birgitta till Djurås, Birgitta för att jobba på Eriks Hjälpen. Jag röjde mer sly.

Fredag 6 Juli: Vaknade tidigt och gick lilla å-vändan med Bosse. Blåste hårt nere på Sjöbotten. I dag har jag varit snickare, byggt en "nätdörr" så att Bosse inte kan rymma om vi glömmer stånga ytterdörren och Bosse ligger i sin bädd eller under soffan, där syns han allra minst. Startade även med ett myggfönster till hallen. Lasse J kom förbi och jag fick ett välbehövlig vilopaus. Några få droppar regn föll under tiden. Kollade på Östersunds Revyn. Vattnade grödorna och en sista volta med Bosse. Knottrikt ute.

Jag har missat att andra kvartalet av dagboken är slut, fixar det i morgon.

Till Dagboken Januari - Mars 2018


Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2018 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.