Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2018 

April - Juni

Söndag 1 April: Kalo mina. Nu är det förhoppningsvis vår. Även i dag är det solsken. Jag knallade runt med Bosse, halt på vägen ner mot Lindor. Tur att broddarna sitter på. Birgitta fixar frukost. Lite slött i dag då är det skönt att sitta i solen mot uthuset. Mot kvällningen åker vi till Marie och Janne i Kilen. Fikar och pratar en stund, sedan hem till "hemmet". Satt batteriladdaren på underhållsladdning. Tidigt i säng.

Birgitta i solen vid uthusväggen. © foto: Bengt Ahlstrand     Takhäng med istappar. © foto: Bengt Ahlstrand     Mycket snö på gäststugan. © foto: Bengt Ahlstrand    

Birgitta njuter i solen. Vedbodhäng! Mycket snö är det.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 2 April: En tidig morgonvolta, Bosse bestämmer. Han sköter sig bra ingen av de hundar vi möter blir utskällda. Nu har vi levererat de brödkartonger vi handlade på Leksands bröd. Åsa kom hit och åt middag med oss. Hon ska köra mig upp till lasarettet i morgon. Fattar inte hur de kan "skrämma" upp en pensionär redan klockan sju. Men det tar, enligt kallelsen, hela dagen med fixa en ny klaff till pumpen!! Eftermiddagens volta gick i sakta mak, Bosse gillar nog inte stenflisor som finns över allt på vägar och trottoarer. Jag var på Apoteket och hämtade ut medicin. Just nu bjuder tydligen ComHem på filmkanaler. Jag kollade några filmer. På kvällen te och en macka, och åtta tabletter som jag ska ta inför morgondagens kranskärlsröntgen.

Tisdag 3 April: Efter frukost och tvagning kommer Åsa S. Åsa ska köra mig upp till lasarettet. Jag skrivs in och tilldelas en säng! Läkaren, en trevlig prick, kommer och berättar lite om dagens "övning". Jag blir skjutsad i en rullstol in till salen för kranskärlsröntgen. Mycket att förbereda, säger flickorna. En backventil sätts i pulsården, dem går in via pulsården och jag får kolla på en storteve, jag läkaren har den för sitt jobb. Dem konstaterar att de tre huvudkärlen är förträngda och läkaren säger att vi går in och ballongvidgar dem. Enda olustkänslan var när dem stängde av pumpen en liten stund. I övrigt en mycket trevlig personal, det gick att skoja med dem, på avdelning 27 på Falu Lasarett. Åsa kom efter jobbet och körde mig hem. Hamnade direkt till kaffet i Örnnästet. Fick en stund i glada grannars sällskap. Bosse blev "till sig i trasorna" när jag kom hem. Kollade lite teve innan läggdags.

Onsdag 4 April: Vaknar till ett snöande, sedan övergående till regn. Bosse var svår att få med på morgonvoltan. Jag känner mig oförskämt pigg och alert. Det var nog bra att Birgitta fick mig att besöka vårdcentralen där problemet med hjärtat upptäcktes. Bosse är inte pigg på att knalla runt. Birgitta har dragit på sig en ordentlig förkylning. Hon var på Vårdcentralen för att träffa sjukgymnasten för att kolla upp armbrottet. Det är rena sjukstugan här. ICA och Apoteket fick besök, jag har fått ett extra piller i sex månader. Trevligt med dem som har hört av sig om min ballongsprängning, det tackar vi för. TeamViewer har kommit till nytta i dag. Jag lagade Blodpudding till middag, en del torkas i ugnen för Bosses räkning. På kvällen teve. Bland annat ett program om Lill-Babs.

Torsdag 5 April: Varmgrader, jag två grader varmt nu på morgonen. Birgitta är sämre i förkylningen och får "ligga" till sängs. Efter en lång, ja tidsmässig volta är det frukost som hägrar. Vi har tid hos Eva på Hundtrimmet för kloklippning. IT besök och diverse inköp på Clas i Sjön. Hämtar SPF stationära dator, något fel är det. Jag bjuder på korvpytt. Regnat mest hela dagen. Tittat på andra delen av Lill-Babs Leva Livet.

Fredag 6 April: Regnigt när Bosse och jag "stövlar" runt på morgonvolta. I dag får jag undervisning av Birgitta i konsten att koka gröt. Jobbar med SPF datorn. Ut till Inga-Lill och Palle, löser en del tekniska frågor och e-mail problem. Kollade med Ove om mina funderingar. Bosse var med då Birgitta fortfarande är sängliggande. Vädret var fint, solen tittade fram. Birgitta fixa räkmacka till middag, då ingen av oss var hungriga. På kvällen teve.

Lördag 7 April: Sju grader varmt ute. Äntligen en skön morgon, så tycker även Bosse som är lite raskare på morgonvoltan. Jag lagar frukost, Bosse övervakar så det går rätt till med grötkoket. Sedan dags att lösa Melodikrysset.

Söndag 8 - 12 April: Skrattmåsen har anlänt. Vi ligger mest däckade i kraftiga förkylningar. ICA får dock ett besök då mat måste ätas. Bosse vill ha minst tre volter per dag och det har vi lyckats erbjuda. Vi får tacka för de erbjudande vi fått om hundhjälp. Vi har hittills klarat av Bosses volter.

Fredag 13 April: Ingen bra dag, fortfarande är vi förkylda. I dag ska vi på Andes S begravning. Andra borgliga begravning vi har varit på, som vi upplevt som fina och vettiga. Kaffe och gott doppa hemma hos Inger och Patrik efter akten. Soligt och varmt har det nu varit en tid, snön försvinner allt mer. Djurgården Hockey förlorade kvalet, sorgesamt.

Lördag 14 April: Vid Bosses morgonvolta träffade vi några bekanta hundägare. Siri försöker busa upp Bosse. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. Janne S hjälper oss som vanligt med däckbyte. Fem rätt på V75, en liten vinst blev det.

Söndag 15 April: Snön smälter undan nu, fontänen dyker upp i snöhögen. Birgitta tog morgonvoltan. I dag har Birgitta även tvättstugan, skönt med nybäddat i sängarna. Vilodag och kurerar våra förkylningar, Birgitta har det jobbigt och det måste vara Influensa.

Måndag 16 April: Bosse och jag knallar runt några volter. Marianne H kom med SPF nya dator som jag installerar. Teve för resten av kvällen.

Tisdag 17 April: I dag har jag tid på Hjärtmottagning, Birgitta ska följa med. Nu har dem lurat på mig Hjärtskolan och någon motion grej. Birgitta åker sedan upp till Berit T för akupressur träff. Vaknade och kände mig ganska risig. Hostan sitter i.

Onsdag 18 April: Jag var till apoteket för ytterligare ett piller. En del IT blev det, svårt att säga nej. Fint väder på eftermiddagen. Det har regnat i natt. Birgitta fyndade kläder, köpt två fina klänningar och en jacka. På kvällen stjärnklart. Tittade på teve och en kvällsvolta med Bosse.

Torsdag 19 April: Birgitta har fått sova ovaggad i natt. Bosse vill inte gå på morgon voltan. En kort sväng och sedan hem! Man förundras över människan, någon har tagit idolbilden på Bosse, ram och allt, från Örnnästet. I dag har vi städat.

Fredag 20 April: En skön volta med Bosse i solsken. Vi träffade en del hundkompisar med vidhängande ägare. Knippar och Sädesärla ser vi vid dammen. Jag jobbar klart med en laptop innan vi kan packa bilen för att åka till Korpholen. En sväng till ÅVC blir det. Vi ser tranor i Amsberg. Det är lite mer snö än vi förväntat oss på tunet. Margaret H kommer förbi och hälsar, ett kärt möte. Bosse njuter av tunet och vi lika så.

Lördag 21 April: Birgitta tar Bosse på volta runt Sjöbotten. Dem ser fem Rådjur, Bosse får naturligtvis fnatt. Sädesärlan, trippar runt på gården, det heter inte Tunet har vi fått lära oss i dag. Jag får en känning över bröstet, konstigt. Hasse L kommer förbi och vi får en pratstund om "livet på landet" Sedan löser vi Melodikrysset. Storspoven och Koltrasten har anlänt enligt Birgitta. Jag har bytt till sommardäck på min cykel. Lite städning har vi hunnit med. Mycket vatten är det på åkrarna. Skönt att sitta i solen, trots ganska hård blåst. Några teve program, innan det var dags för kvällsvoltan och hopp i bingen.

Vatten på Sjöbotten. © foto: Bengt Ahlstrand     Trana. © foto: Bengt Ahlstrand     En vacker Kopparödla. © foto: Bengt Ahlstrand     Lite skillnad på tre veckor. © foto: Bengt Ahlstrand     Mycket snö på gäststugan. © foto: Bengt Ahlstrand

Vatten på Sjöbotten, Tranorna trivs, så också Kopparormen. Lite snö kvar, bilden till höger är från 1 april.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 22 April: Bosse väckte mig redan halvsju och vill ut. Vi går lilla å-vändan i solsken och någon grad varmt. Vi möts av ett rikt fågelliv, bland annat Tranor, Björktrastar, Tofsvipor, Tornfalkar, Storspov och Knölsvan. Dammsög och skakade mattor. Började städa drivbänkar. Birgitta och Rolf kom förbi och vi fick en pratstund. Vid eftermiddagens volta träffade vi Margareta och Krister. Alltid trevligt när det är goda grannar på fäboden. En sväng upp till Ägg Märta, sedan vidare hem till Falun. En sen, men god middag. Kollade på Mästarnas Mästare på teven.

Måndag 22 April: Birgitta kör tvättmaskiner. Kerstin R kom med en dator. regnigt i dag, Bosse gillar inte regnet. Birgitta bakade mat bröd.

Tisdag 24 April: I dag har vi investerat i trall till balkongen. Veckohandlat på ICA. Passade på att fylla luft i däcken på cykeln. Kaffe i Örnnästet. På kvällen teve.

Trall på balkongen. © foto: Bengt Ahlstrand     Trall på balkongen. © foto: Bengt Ahlstrand

Nylagd trall på vår balkong.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 25 April: Vaknade tidigt och jobbade med en laptop. Soligt ute, dock kyliga vindar. Fixat Kerstin R laptop. I dag kom jag på att jag har en del gamla mynt och en uppköpare var på Grand Hotell. Vi var hos till Byggmax för att köpa virke till hallonhäcken, men inget som passade. Jag får prova i Leksand till helgen. Birgitta var hem till Birgitta S, nu har dem fått sina flygbiljetter till höstens resa till Spanien.

Torsdag 26 April: Bosse var relativt snabb på morgonvoltan. Mindre grusiga vägar är nog orsaken. Levererade SPF Distriktets nya dator. Fixade grannens teve. Birgitta knallar i väg till Lasarettet för att kolla sin skadade axel och arm, dem var nöjda så även sjukgymnasten. Jag går på "Balansera mera" med Lena Grönberg. Det var intressant och Lena är ju en duktig ledare. Sedan packar vi bilen för att åka upp till Korpholen. Vi möter Margareta och Krister som är på väg hem, dem återkommer i morgon.

Fredag 27 April: Vaknade till en mulen och småkylig morgon. Birgitta och Bosse försökte gå långa å-vändan, dem fick vända vid bron över ån på grund av högt vattenstånd.

Till Dagboken Januari - Mars 2018


Senast ändrad 2018-04-27 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2018

Webbmaster Bengt Ahlstrand.