Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2018 

Juli - September

Söndag 1 Juli: Kalo mina. Vaknar till en klarblå himmel, jag och Bosse går en volta. Jag "jobbar" med att fylla vatten på toan och köket. Vi löser sedan Melodikrysset. Birgitta pysslar med att plantera de blommor som vi köpte igår. Jag rensar bort sly och rallarros mot grannen. Där har vi vildhallon som får bättre utrymma. Kollade Margareta och Kristers odlingar, så även våra egna. Tid även för att njuta i solstol.

Måndag 2 Juli: Vilka mornar vi har, sol och åter sol! Jag jobbar med sly. Vi ska gå långa å-vändan med Bosse. Jag väder tillbaka då min kamera ligger på förstukvisten. Jag vill inte tro att någon tar den. Nu har jag även startat projekt "Tv antenn". Det känns lite läskigt att stå på stegen och jobba med att skruva fast stagen. Olustkänslan sitter i, då jag ramlade ner från stegen uppe på Jonheden. Slipat kedjan på motorsågen. På efter middagen gick vi ner till Margareta och Krister. Birgitta har handlat fisk åt dem. Vi kollade fotboll, Japan mot Belgien, till och med Birgitta tyckte det var spännande.

Tisdag 3 Juli: Härlig morgon, jag och Bosse går en kort volta. Bosse är mer intresserad av dofter än att uträtta sina behov. Det fick bli när vi kom till Falun. Birgitta för att jobba på Eriks Hjälpen. Jag för att installera NOD32 och få Bosses klor klippta. Kloklippningen på Bosse fungerade inte, ingen var kvar i lokalen, trots att vi var i tid och före deras stängningstid. Ringt och talat in på deras telesvarare. Jag har missat koden till NOD32, det är min mobil som jävlas, Ok vi har handlat mat på ICA, Bosse fick kolla brudarna via sniffningen, jag fick duscha och kolla posten.

Onsdag 4 Juli: Varmt och skönt ute. Bosse gick med på att göra en kort volta. Hämtade Birgitta i Djurås. Fixat tv antennen temporärt. När jag kollar igenom mobilen hittar jag NOD32 koden, så jag får be dem om ursäkt för min ilska. Meddelande funktionerna tar ut varandra. På kvällen får grödorna vatten.

Torsdag 5 Juli: Varmt och skönt i dag med. Vilken sommar vi har i år. Bosse vill gå långa å-vändan och det passar mig med. Vi kör Birgitta till Djurås, Birgitta för att jobba på Eriks Hjälpen. Jag röjde mer sly.

Fredag 6 Juli: Vaknade tidigt och gick lilla å-vändan med Bosse. Blåste hårt nere på Sjöbotten. I dag har jag varit snickare, byggt en "nätdörr" så att Bosse inte kan rymma om vi glömmer stänga ytterdörren och Bosse ligger i sin bädd eller under soffan, där syns han allra minst. Startade även med ett myggfönster till hallen. Lasse J kom förbi och jag fick ett välbehövlig vilopaus. Några få droppar regn föll under tiden. Kollade på Östersunds Revyn. Vattnade grödorna och en sista volta med Bosse. Knottrikt ute.

Lördag 7 Juli: Inget regn i dag heller. Lite svalt, utlovad några millimeter regn, "fan trot" sa Kolingen. Efter frukost så kör vi Birgitta till Djurås och bussen till Borlänge. Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen. Bosse gillar vår volta ute vid Älvmötet, han sitter länge på bryggan och njuter. När det var dags att hämta Birgitta i Gagnef hände det igen, punktering. Ingen täckning med mobilen, jag fick fick knalla en bit  för att kunna ringa Birgitta och berätta. Fick tag i Lasse J och han lånade ut sin bil så jag kunde hämta Birgitta. Bosse fick var hos Lasse under tiden. Han gillar Lasse och efter husesyn hoppade han upp till Lasse i hans soffa och kollade fotboll, Sverige mot England. Lasse kom ner till vägen och hjälpte mig med att få dit reservdäcket. Margareta H kom upp till oss och vi fick en glad pratstund på verandan. Lasse kom och vi klämde en öl, som tack för hjälpen.

Söndag 8 Juli: I dag ska vi jobba med antenn fästet. Krister V kommer och hjälper mig. Sedan vattnar vi landen, då vi ska åka till Falun, via ett besök på Leksands Bröd, Kerstin S har lagt en beställning. Hemresan gick bra trots begränsad fart med "reservdäcket". Bosse vill ut och kolla "reviret" och läsa nyheter. Vi gick en lång volta. Birgitta har tvättstugan och lagar mat till Birgitta S kommer och hälsar på i fäboden. Somnade sent, kollade teve. Bland annat en frågesport tävling mellan idrottare. Lasse Kronér är tävlingsledare, bra att han är tillbaka i rutan, han är ju en trevlig program ledare.

Måndag 9 Juli: Upp i ottan för att åka upp till Falu Däckservice för att få nya bakdäck till bilen. Birgitta kollade när dem öppnar. klockan sju, när jag kom dit var det nya semester tider. klockan 7, 30. Bra och trevlig personal. Sedan blir det en vända upp till Majoren för att handla hundmat. Inte fullt så bra. Dyrare än vad vi trott. Vid närmare koll har vi betalat för en annan sort. Får åka upp och byta nästa gång jag kommer till Falun. Vi hämtar upp Birgitta S som ska följa med oss upp till Korpholen. Birgitta S bjuder på lunch på Rasta Stuga. På kvällen god mat, vårrullar som hon köpt med sig från Falun. Vi har en skön och trevlig kväll.

Tisdag 10 Juli: Sol, sol och varmt. Vaknar till en skön morgon. Jag diskar efter frukosten och Birgittorna knallar runt med Bosse. Vi ska åka till Britt och Tom i Kilen. Vi passerade Segerströmska huset i Kilen och morsade på Janne. Väl framme hos Keramikern Britt så får vi en mycket trevlig stund. En härlig gård med fin utsikt. Kaffe med hembakat på altanen och två trevliga människor. Sedan hem till Korpholen. Vattnat och åt sedan en god middag. Vi kunde sitta ute och njuta. Bosse och jag gick en volta innan det var kojdags.

Onsdag 11 Juli: Soligt, även om det var fler mörka moln, inget regn. Jag diskar och tar sedan Bosses morgonvolta så får Birgittorna prata vidare om livet och gamla minnen. Nu krävs det vatten till odlingarna. Jag ska höra med Krister i morgon om den eminenta cykelkärran är ledig för att köra vattendunkar från ån. Efter en lätt middag kör jag Birgittorna till Gagnef för vidare transport med buss. Tittar på Kellys hjältar på dvd. En kvällsvolta, ett Rådjur står tjugo meter från vägen, endast öronen syns i grödan, Bosse ser inget och Rådjuret står kvar, Vattnade grödor innan det var dags att knoppa in.

Torsdag 12 Juli: Soligt! Ja det är som vanligt denna underliga sommar. Inte så bra för djurägare som får matbrist åt sina djur. Det blev stora å-vändan i dag, Bosse ville ha det så. Så lite vatten i ån har jag inte sett tidigare. Jasmin busken fick en omgång och ser nu lite trevligare ut och  vattentunnan slipper att bli förorenad av blommor och blad. Jag plockade vildhallon, där jag rensat bort sly, dem smakade gott i en tallrik fil och brutna Brungräddade Leksandsbröd. "Polaren Per", alias Lasse J kom på motorcykel. Bosse glad som vanligt, ja även jag tycker det är trevligt när Lasse dyker upp. Trevligt och värdefullt för våra fåglar är vattenbadet. Dagligen dricker och badas det. I dag var det ett gäng glada och lekfulla Tofsmesar som passade på att dricka och idka flyguppvisning. Det blev en andra volta runt långa å-vändan, så ville Bosse ha det. Vattnade grödorna. Käkade rester från gårdagen, jätte smarrigt. Kollade ett intressant program om människans framtida behov av att bosätta sig på en ny planet.

Filmjölk. hallon och brungräddad leksandsbröd. © foto: Bengt Ahlstrand

Dagens lunch Bollnäsfil, vildhallon och brungräddad leksandsbröd.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 13 Juli: Samma sköna morgon i dag med. Det är visserligen åska utlovad. Vattnat en del av grödorna, dem som ser ut att behöva. Det blev en kort morgonvolta, en katt var Bosse tvungen att hålla span på. Värmer vatten för disk och kokar kaffe. Lars E kom förbi med ett barnbarn, grabben för att han gillar Bosse. En pratstund på tunet. Fil smakade bra som lunch, i dag utan hallon. Täckt Svartvinbärsbusken med nät. Pysslat lite med växter. Mörka moln och två åskmuller, men inte en dropp regn. Nu har jag lyckats få in teve 4, lagom till kvällens begivenhet "Pang på pensionatet".

Lördag 14 Juli: Jag vill har nederbörd! På Samos önskade vi ofta regn för våra grödor, men trodde inte att jag skulle önska det samma här i Sverige. Det åskade några gånger under dagen så jag stängde av routern. Det är helt hopplöst att ringa med mobilen. Lasse J kom och undrade vad som hänt, Lasse har ringt flera gånger utan svar. Jag och Bosse var på hemväg när Lasse kom, Bosse blev till sig och jag fick släppa kopplet så att han inte blev strypt. Jag tittade på fotboll och på kvällen Lasse Åbergs SOS. Det kom endast 2 mm regn!

Söndag 15 Juli: Soligt igen, 27 grader klockan 11. Min mobil är så tråkig, dålig täckning. Rensade sly vid gäststugan. På eftermiddagen kollade jag fotboll, VM final och Frankrike segrade över Kroatien. På kvällen fick jag ett blodsockerfall, tror jag. Jag mådde pyton och Bosse rymde. Jag orkade inte ge mig ut för att leta. Jag har tur Rolf M kom gående, Bosse var hos dem. Vi knallade ner, Bosse satt i en korgstol på verandan med Birgitta M vid sin sida och svansen gick som en propeller. Det har vankats korv och grillad kyckling. Nu har Bosse två matställen att välja mellan, levepastej eller kyckling! Tack Birgitta och Rolf för omtanken om både mig och Bosse.

Måndag 16 Juli: I dag kommer Birgitta hit till Korpholen. Jag kör dammsugaren och skakar mattor, kammar Bosse m.m. Fint ska det vara när hustrun kommer. Jobbigt med dammsugaren då ryggen inte är kurant. Bosse skäller på Birgitta och Rolf M när dem går förbi! Har han dålig syn? På kvällen teve, nu kan vi se både kanal 4 och 6.

Tisdag 17 Juli: Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen. Jag hämtar vid Gagnefs station och vi passar på att handla mat. Lasse J kom förbi och vi satt i skuggan och njöt av varsin öl. Bosse har fått nytändning på att jaga. En åkersork kom undan i sista sekunden, den hade svårt att hitta rätta ingångshålet i solljuset. På kvällen Allsång på Skansen och Dödligt vapen.

Onsdag 18 Juli: Birgitta vaknade tidigt för att ringa Lasarettet, som sökte henne flera gånger i går. Endast tre signaler, då hinner man inte med att få fram mobilen. Nu ska vi passa på att åka upp till Lasse J och plocka röda vinbär innan det blir för hett. Vilka enorma vinbärs buskar han har, det syntes inte att vi varit där och plockat. Lasse bjöd på fika, det tackar vi också för. Nu smakade det gott med frukost. På eftermiddagen kom det en kraftig regnskur, som redan efter kvart var över. Men vi var glada över det som kom. Det var teve för hela slanten, bland annat ett program om Peter Flack, en av mina stora idoler. Vi packar sedan ihop för färd mot Falun. Birgitta ska på läkarbesök.

Torsdag 19 Juli: Sovit dåligt i natt, varmt trots öppen balkongdörr. Jag går en volta med Bosse, det är mycket som ska "läsas", vilka brudar som har traskat runt. En buske behövde fem kissvängar! Efter frukosten åker vi till Birgitta S, hon vill ha hjälp med uppbindning av trampor till vävstolen. Jag får den äran som gammal skeppar att fixa knoparna. Vi for upp till Ö&B för att handla vattendunkar och Birgitta ett strykjärn till Korpholen. Till Arkens Zoo för att returnera hundmat, ett felköp. Vi handlade hundmat. Birgitta ska på Lasarettet och jag tar några Turfar under tiden. Så varmt ute att det var jobbigt. Vi packar bilen och jag kör Birgitta till Eriks Hjälpen. Bosse och jag åker till Korpholen. Ett trevligt telefonsamtal fick jag från Monica "Myran" B, en av mina ledare på Vikagården Dagkoloni. "Myran" ska försöka dra ihop några ledare för en picknick och prata minnen, det blir trevligt. Hämtade Birgitta i Gråda, hon fick åka med en från Eriks Hjälpen. Vattnat grödorna och kvällsvoltan blev ner till Margareta och Krister. Där träffade vi son och sonhustru och "Fritte" en skön hund. Två brandflyg flög över oss på kvällen.

Fredag 20 Juli: Vaknade till ett disig morgon, det var brandrök från någon av skogsbränderna. Det lättade något vid middagstid. Sått mer rädisor och vattnat landen. Tillverkat lägre bågar till kållandet så att de nya dukarna passar. Friserat och tjuvat tomat plantor, så att solen kommer åt tomaterna. En tur till ICA Gagnef för att handla till morgondagens middag med Lasse J. Även i dag såg vi två brandplan på väg till någon eldhärd, det finns 79 stycken att välja på. Det är något skumt att det kan brinna på så många olika ställen. Vi tittade på "Brännvin i Kikarn". På kvällen vattnade vi grödorna och Birgitta knallade runt med Bosse innan det var dags att hoppa i bingen.

Lördag 21 Juli: I dag var det tidigt upp ur bingen, Bosse ville gå en tidig volta på Sjöbotten. Det är bra då Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen, det är jäktigt dessa gånger att passa Borlänge bussarna i Djurås. Bosse och jag knallar runt i Djurås innan vi återvänder hemåt. Vid älven fyller vi på två dunkar vatten till grödorna. Fattar inte varför jag inte tänkt på den möjligheten tidigare. Jag vattnar och snyggar till inför kvällens middag med Lasse J. När jag hämtar Birgitta så störtregnar det på vägen till Djurås, på Korpholen endast fyra mm. Vi äter gott och pratar om "livet på landet" och får en trevlig kväll. Vi löser Melodikrysset. innan det är dags att knoppa in.

Söndag 22 Juli: I dag har vi sovmorgon. Hasse L kom förbi och pratade med Birgitta, jag hörde dem inte. Efter frukost i det gröna, ja brunaktigt tar Bosse och jag morgon voltan. Vi får med oss hushållssopor, då vet vi vilken väg vi ska gå. Nu blir det en stund, ja så länge man orkar, i solstolen. Jag sätter mer frön, rädisor och sallad då det växt dåligt den förra sådden. Krister V kom och talade om att dem har en hund hos sig. Jag ringer runt till de hundägare jag känner. Det var en hund från Rältlindor. Teve och tidig sänggång.

Måndag 23 Juli: Vaknade tidigt och knallade i väg med Bosse. Krister V kom ut och berättade om gårdagens hundbesök. Dem har barn och barnbarn hos sig och Bosse hör dem frukostera. Jag får släpa Bosse förbi han ska bara dit och få mat! I dag har det skett ett under, jag har badat, nja tvättat mig i bäcken, fy vad det var kallt. Jobbat med sly och varit upp till Lasse J och fått rabarber, tack för det. Skurat vattentunnorna rena och ska i morgon fixa nätramar så att vattnet renas på skräp från taken. Lotta på Liseberg kollade vi, dåligt ljud. Jag vattnar klart och Birgitta tar kvälls voltan.

Tisdag 24 Juli: Varmt och skönt redan på morgonen. Nu är det fem månader till jul! Bosse får nys på en trastunge och blir som vanligt heltokig. Den planerade morgonvoltan är inte att tänka på. Fäbod ägaren Harry P har sökt mig. Vi talades vid en lång stund, vi ska hämta Harry för besök på Korpholen någon dag som passar. Vid fågelbadet var Tofsmesen bara några meter från mig. Jag kör Birgitta till Insjön, hon ska jobba på Eriks Hjälpen och jag ska på Clas i Sjön för att handla vattenkanna och klammer till häftpistol. På hemvägen hämtar jag två dunkat vatten i älven. Tillverkar skydd till vattentunnor, ram med myggnät. Ett myggnät till fönstret på ovanvåningen är nu fixat. Lasse J kom förbi en stund. Dags att hämta Birgitta. Vi handlar på ICA Gagnef och hämtar mer vatten i älven. En sväng ner till Majorskan i dag med. Korv och potatissallad till middag i dag. Kollar "Allsång på Skansen", i dag riktigt bra. Sådde Rucola och hoppas på bättre skörd, de flesta har gått i blom.

Onsdag 25 Juli: Vaknade tidigt i dag. Birgitta ska åka till Falun för diverse pyssel. Jag tar Bosse med i dag då han är trött och inte ville ut på morgon volta. Släpper av Birgitta i Gagnef och hämtar vatten i älven på tillbakavägen. Kollad landen, det är ju så varmt. I dag var det teven som pockade på uppmärksamhet, många bra program om är repriser bland annat ett om Robert Wells 30 år. Birgitta hör av sig om vilken buss hon kommer med i morgon. En sista kvällsrunda med Bosse.

Torsdag 26 Juli: Vaknade vid femtiden av att Bosse for omkring som en skottspole. Först trodde jag att det var en mus under trappen, det var en Ekorre i träden utanför. Det var bara att knalla upp och hoppa i bingen igen. Lejas matte undrade om jag kände röklukt, det är nog från Trängslet igen. En snabblunch, två koppar Zoégas åker Bosse och jag till älven jag fyller tre dunkar vatten. Sedan vidare till Gagnef för att hämta Birgitta som kommer från Falun. Vi får en skön dag i skuggan med varsin tidning. Lasse J kommer förbi på en kopp kaffe. Birgitta bjuder på en god middag, kyckling med baconsås. Några teve program innan det var dags att vattna grödorna.

Fredag 27 Juli: I dag är det igenmulet ute, nitton grader. Pigg på volta är Bosse, det blir lilla å-vändan. Hussvalorna var på gott humör och susade förbi oss med någon meters säkerhetsmarginal. I dag ska jag passa på att trimma tunet på Fibblor, nu när det är svalt ute. I kväll hoppas jag på molnfritt då det är "Blodmåne". Jag hörde av Birgitta att camparna vill ha tillbaka pengar, för att dem inte får grilla på grund av brandfaran. Jag slutar aldrig att förvånas över människans egoism! Molnigheten försvann och det är lika hett som vanligt. Vi slappade i skuggan på eftermiddagen. På kvällen kollade vi månförmörkelsen. Tyvärr fotode jag utan stativ, dem fick jag radera. Det blev en senare bild med stativ.

Blodmåne. © foto: Bengt Ahlstrand     Blodmåne. © foto: Bengt Ahlstrand

Blodmåne.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 28 Juli: Bosse och jag kör Birgitta till Gagnef, hon ska jobba på Eriks Hjälpen. Hittade en "unik" Turf på hemvägen. På eftermiddagen kom det äntligen regn, endast 5 mm, vi får vara nöjda med det. Utlovat mer i morgon. Jag hämtar Birgitta i Leksand. Vi är bjudna till Marie och Janne S på mat. Vi får några trevliga timmar med god mat. Jag åker tillbaka till Korpholen och Birgitta åker med Åsa till Falun. På kvällen Jönson Ligan på teve, Dynamit Harry.

Söndag 29 Juli: Uppe före tuppen denna morgon. Fyller några dunkar och vattenkannor. I dag hoppas vi på mera regn. Så blev det och jag kunde fylla alla dunkar och tre vattenkannor. Plockade in det som ska med till Falun. På hemvägen försökte jag ta en unik Turf zon, det misslyckades GPS krånglade i mobilen. Testade även i Falun under en volta med Bosse. Jag badade bastu, det var skönt. Birgitta bjöd på god mat och lite rött till det. Tidigt i säng.

Måndag 30 Juli: Birgitta tar morgonvoltan med Bosse. Ett besök på ICA, mycket ska inhandlas till helgen. Jag får chansen till en lång cykelrunda i dag. Det kändes skönt, trots att jag är ganska ringrostig vid det här laget. En del Turfar blev det. Hjälper Laila med uppdateringar. Fika i Örnnästet många var vi och trevligt med många skratt. Birgitta har bakat och förbereder mat till helgen. Jag packar och åker upp till Korpholen. När jag lämnar Falun öser regnet ner, risk för dålig sikt då torkarna inte hängde med samt vattenplaning. Birgitta och Berit T ska på bio, nya Mamma Mia filmen. Det har regnat på Korpholen, tunnorna nästan fulla med vatten. Det regna ett fint duggregn även nu på kvällen.

Tisdag 31 Juli: Disig morgon och några droppar regn under förmiddagen. Bosse vill ha sovmorgon, själv vaknade jag halv sex och var pigg. Kollade på några dvd filmer. På eftermiddagen kom sol och värme. Birgitta ringer och vill bli hämtad senare, dem har mycket på Eriks Hjälpen i dag. Jag och Bosse har gått några volter, han är inte pigg på att gå. Han får följa med när jag hämtar Birgitta, kanske det går bättre då med rastandet. I dag har vi haft två trevliga besök. först Lasse J och sedan Margareta och Krister. På kvällen löste vi Melodikrysset.

Disig morgon. © foto: Bengt Ahlstrand

En disig morgon i Korpholen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 1 Aug: Kalo mina, en ny månad tiden rusar fram. I dag körde jag ett tre timmars Turfpass. Det kändes skönt och trött var jag. Inte så mycket cyklande i vintras på grund av mycket snö och kranskärlsproblem. Inte fullt så hett ute i dag. I övrigt en lugn dag. Vi gck några vändor med Bosse. Birgitta bjöd på en god fiskrätt. På kvällen tittade vi på Mamma Mia från en DVD.  

Torsdag 2 Aug: Vi kör Birgitta till Djurås, med en avstickare till Gagnefshallen för diverse inköp. Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Jag kör dammsugaren, vi får främmande i morgon. Bosse och jag möter Birgitta vid bussen i Rältlindor. Det var smidigt så slipper jag åka så mycket med bilen. Dem gånger det passar. Laila ringer från Örnnästet och förhör sig om min cykel, den finns inte i garaget. Jag har cykeln med upp till Korpholen. Det är bra att dem bryr sig på "hemmet".  På kvällen tittar vi på "Mamma Mia", alltid lika trevligt med musik och greklands känsla.

Fredag 3 Aug: Vaknade vid femtiden av allerginäsa, jag var tvungen att knalla ner och spraya näbben. För att inte störa Birgittas sömn tänker jag lägga mig på soffan. Men så kallt, vi har myggfönster i köket och rummet, korsdrag. Det blir att knalla upp igen. I dag har vi sol och skönt, frukost i det gröna, ja lite grönt är det nu efter regnet. Vid middagstid anländer vännerna Kerstin, Gizmo och Nicke H.

Lördag 4 Aug: Mulen morgon och några enstaka regndroppar nu på förmiddagen. Efter frukosten går Nicke och jag morgonvolta med hundarna. Damerna åker till Leksandsbröd. Vi har nu fått info om kommande 10-träffen i Karlstad. Nicke och jag bär bort rönnar som jag gallrat mot Lasse V. Det behövs ta bort mer enligt Lasse V. God mat och en trevlig kväll får vi med familjen Hedlunds. Hundarna har eget partaj.

Söndag 5 Aug: Birgitta väcker mig, det är dags att gå upp. Frukosten är serverad. Nicke och Kerstin är på väg att åka hem till Hökviken. Vi har haft en trevlig helg med många skratt och tillbakablickar på våra gemensamma resor. Även information inför 10-gängets träff i augusti. Det regnar lite, bra för grödorna. Vi plockar ihop det som ska med till Falun och rullar i väg. Tät trafik, amerikanare på vägen i 60 km per timma bildar köer. Birgitta har tvättstugan och Bosse och jag knallar runt för kiss och bajs runda. En stund med grannarna i Örnnästet. På kvällen löser vi Melodikrysset, och tittar på Bara Sport med Lasse Kronér.

Måndag 6 Aug: Efter en lång morgonvolta, tidsmässig då Bosse har mycket att kolla, smakade det bra med frukost. Jag har en del IT i dag.

Tisdag 7 Aug: Efter frukost åker vi till Hundtrimmet för kloklippning och en del friserigt runt tassar. Vi köper även mat till Bosse. Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Hämtar en laptop, som jag brottas med hela dagen och kvällen.

Onsdag 8 Aug: Efter frukosten hämtar vi Harry P och åker upp till Korpholen. Det är varmt och skönt. Vi fikar och äter middag. Hälsar på Margareta och Krister. På eftermiddagen åker vi ner till Falun. Jag har IT och sedan åker Bosse och jag tillbaka till Korpholen.

Torsdag 9 Aug: Vaknar tidigt och "släpar runt" Bosse på morgonvolta, han är inte vidare pigg på att knalla runt. Mörka moln tonar upp sig, inget regn släpper dem. På eftermiddagen behagar Bosse knalla runt Lilla å-vändan. Det är nu 35.2 grader mot väggen. Birgitta kommer med bussen ända till Rältlindor efter jobbet på Eriks Hjälpen. Det blir fisk till middag. På kvällen kollar vi på programmet om Kanalbåtar. Bosse skäller och vi hör inget för teven, men Margareta och Krister kommer och knackar på. Nu får Bosse utegångsförbud när vi tittar på teve.

Fredag 10 Aug: I dag är det ruskväder, sju millimeter regn har det kommit, bra. Jag fyller på dunkarna i köket och dasset. Nu har vi vatten. Vid lunchtid tar jag en Turfvända, det blev fyra timmar i hård blåst. Det kändes som jag alltid har motvind. Vid två tillfällen höll jag på att blåsa av vägen. Poppade in på ICA Gagnef för att köpa rödbeter och en glass, då fick jag en stunds återhämtning. Jag var trött när jag kom hem. I dag äter vi Pelles Pölsa till middag. Teve 4 fungerar inte nu på kvällen, det får bli en DVD.

Lördag 11 Aug: Vi packar ihop, frukosten tar vi med till Falun. Vi har en del att uträtta. Vi ska köra Harry P till fotvården och jag har någon IT. Birgitta besöker Turkarna på torget för att köpa grönsaker. Dem har bra grönsaker och billiga är dem. Vi kör sedan hem Harry och jag åker till Britt H. Vi packar bilen och åker först till Biltema i Borlänge för att köpa en ny kokplatta. Sedan vidare till Korpholen. Birgitta bjöd på en god baconrullad kycklingfilé. På kvällen kollade vi på kanal sex, en rolig film. Somnade sent.

Söndag 12 Aug: Vaknade av att det regnade, det är typiskt att när vi har gott om vatten så regnar det. Men det är bra för naturen och eventuellt lingonskogen. Vi löser Melodikrysset, ganska lätt i dag. Bosse ligger i sin grop utanför vedboden, han gillar inte vädret. Nu äntligen får jag elda. Först testar vi köksspisen och draget är ok. Nu knastrar det även i den öppna spisen. Njutningsfult. I går och i dag brottas jag med en laptop som inte vill fungera.

Måndag 13 Aug: Bosse vill få ner hela flocken, sitter och tittar uppfodrande på mig. Lika bra att klättra ur bingen. Efter frukost vill vi gå en volta, Bosse tänker ok och hänger på. Vi försöker sola lite i dag mellan molnen. Lite småkyligt så det är tillåtet att hålla fyr i spisen. Samsung Plattan blir sämre och sämre. Jag har tröttnat på den och ska säga upp abonnemanget. Vi träffade på Margareta och Krister vid eftermiddagens volta. Vi fick prata trädgård vedklyv med mera. Blir nog lite skogsarbete i höst hos dem, några björkar behöver avverkas. På kvällen tittade vi på "Lotta på Liseberg" och en "Beck". 

Tisdag 14 Aug: Nu är det mysigt att knalla ner och sätta fyr i spisen. 3,8 grader ute, 2,9 som svalast i natt. Bosse talade klart och tydligt att det var dags för morgonvolta. Det fick bli lilla å-vändan. Soligt och skönt en stund, innan molen tonade upp sig. Bosses ärkefiende, ekorren klättrade omkring på uthuset och lät irriterad över att bli störd. Rödhaken badar i vårt fågelbad och njuter säkert, att slippa leta efter lämplig badplats. I dag ska vi in till Leksand och Insjön. Klas i Sjön ska få sälja en stekpanna och Turkarna vid torget grönsaker. Granngården har rea så vi får se om dem har något. Jag börjar röja sly mellan uthuset och granngården. En del rönnar petar snart ned tegelpannor. Fyller på brännhögen. Jag vattnar grödorna. Fiskgratin till middag. Vi kollar Allsång på Skansen. Sedan en nattkiss volta med Bosse. Nu ser vi den svarta katten som Bosse skällde så på häromkvällen, den bor troligen under gäststugan.

Morgondis. © foto: Bengt Ahlstrand

Morgondis.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 15 Aug: Vaknade till en grå morgon. Inget regn i alla fall. Släpade sly ner till brännhögen. Nu ser det skapligt ut mellan uthusen. Gertrud och Göran E kom förbi för att säga hej, dem åker hem efter några dagar i fäboden. På eftermiddagen kör jag Birgitta till Djurås. Hon tar med den disk skadade laptop till Falun och Jan. Jan vill ha tipps om en ny laptop, det finns en bra på Elgiganten. På kvällen teve och en sen volta med Bosse.

Torsdag 16 Aug: Några droppar regn nu på förmiddagen. Bosse gick med på att gå en kort volta. Birgitta åker från Falun till Eriks Hjälpen i dag och kommer upp till Korpholen i eftermiddag. Den svarta katten gillade ett av våra land, att bajas i! I dag har jag tagit det lugnt och eldat i vedspisen. På eftermiddagen åker Bosse och jag för att möta Birgitta i Gagnef. Vi handla även mat. Birgitta bjuder på potatisgratin och köttfärs i ung. Det är jägare på Sjöbotten, bockjakt. Vi tittar på "Båtar, kanaler och kärlek". Sedan i säng med nya tidningen PC för alla.

Fredag 17 Aug: Vaknade tidigt och smög ner för att sätta fyr i spisen. Lite blåsigt och molnigt. Det lättar efter några timmar och solen tittar fram. Det är i alla fall 19 grader i skuggan vid åtta tiden. Jag brukar säga att jag räddat en Kopparödla från att bli överkörd. I dag stämmer det, när jag och Bosse hämtade vatten så låg det en i hjulspåret, Jag lyfte undan den till gräskanten och går vidare mot vattenpumpen. Då kommer det en bil genom fäboden, trafiken har ökat markant. Lasse J kommer på fyrhjulingen, det gillar Bosse. Även Hasse L tittar in. Vid kvällsvoltan träffar vi Margareta och Krister, dem bjuder in oss till Surströmming i morgon, det ska bli gott och trevligt. På kvällen blir det teve för hela slanten.

Lördag 18 Aug: Jag går en tidig volta med Bosse. I dag ska Birgitta jobba på Eriks Hjälpen, jag kör till Gagnef och bussen. Jag åker upp till Lasse J, vi ska åka in till Leksand och Bondens marknad. För att köpa potatis, äta en god hamburgare. Vi köper "Alvins Sisters" V75. Jag tar Bosse på en volta. Vi handlar på Gagnefs Hallen när jag hämtar Birgitta. Det blir Kräftor i kväll. Dålig sälta och inte så goda. Teve på kvällen.

Söndag 19 Aug: Vilken morgon, strålande sol. Bosse och jag går långa å-vändan. Många pauser för att nosa, hitta bra kisställen och annat viktigt för Bosse. Vi avslutar rundan med att jag kelade med korna. Tjuren som jag kliade mule med för några dagar sedan, markerade att här är det jag som bestämmer och försökte bestiga en kossa. Bosse var föga intresserad av mig och kossorna. Bosse var mer intresserad av Krister och hans brobygge. På eftermiddagen är vi bjudna till Margareta och Krister på Surströmming. Jag fick lära mig att göra "klämma", det smakade bra. Tack för en trevlig kväll.

Måndag 20 Aug: En groda har parkerat sig i en av Birgittas blomkrukor. Han blev dock irriterad på mig och hoppade i väg en bit. Det är en gråmulen dag, 14 grader. Vi gick långa å-vändan, utökad till Jonheden för att kolla avstängningarna för trumbyte. Bra att veta inför morgondagens hemfärd. Vi knallade in till Margareta och Krister, för att tacka för gårdagens trevliga surströmmings kalaset. Birgitta blev inspirerad av Margaretas beskärning av hallonhäcken, så jag åkte på jobb. Vi fixade även komposten, där finns mycket bra jord till nästa år. Lite fint regn fick vi på eftermiddagen.

Tisdag 21 Aug: Svalt och blåsigt i dag. Bosse och jag gick långa å-vändan och kollade byten av vägtrummor. Solen värmde en aning. Vi packar ihop och vid lunchtid bär det av till Borlänge och Eriks Hjälpen för Birgitta, Bosse och jag fortsätter mot Falun. Jag har en del IT, det varade hela dagen och kvällen. Träffade en del i Örnnästet, dem tycker det är trevligt när vi kommer hem. Nu blir det IT i två hektiska dagar.

Onsdag 22 Aug: Vaknade tidigt och kollade datorer som gått med olika tester under natten. Efter avkopplande volta med Bosse före frukost. Sedan kör jag Birgitta till centrum och jag ska hämta ännu en dator. Det blir hektiskt även i dag. På kvällen blir det en sen middag.

Torsdag 23 Aug: Text kommer

Fredag 24 Aug: I dag ska vi åka till Karlstad för den årliga 10-Gängsträffen, den 15 träffen sedan vi startade 2004, hos oss på Jonheden. Kerstin och Nicke hämtar oss vid lunchtid. Resan gick bra och vi kom fram till hotellet samtidigt med de andra. Vi fick bubbel som välkomstdrink. Sedan bar det av till hamnen för att borda Stella Polaris. Det är en räkkryssning på Vänern. Mycket folk, mest företagsträffar. På hemvägen såg vi "vår båt" Lisskulla, numera omdöpt till Zara Leander af Hammarö. Birgitta och jag körde Lisskulla minst fem år åt Gagnefs Älvtrafik. Trötta och nöjda gick vi upp till vårt rum.

Lördag 25 Aug: Förmiddagen gick i "Hopp och lek", det vill säga att förmiddagen är för fria aktiviteter. Nicke och jag knallade ut mot yttre hamnen för att titta på "vår före detta båt". Hon är omgjord på många sätt, synd att hon inte är i aktiv trafik. Har gått som badbåt. Även Nicke har agerat styrman vid några tillfällen, så jag antar att även han känner vingslag från förr. Vi träffar våra damer inne på stan, dem sitter på kaffe. Även Nicke och jag jagar något ställe att få något i magen samt en öl. Tack Nicke för hamburgaren, jag har som vanligt glömt plånboken på hotellet. Sedan kommer det stora och efterlängtade mötet med Lars Lerins utställning på Sandgrund. Synd att vi inte fick träffa någon av dem, men vi fick en mycket trevlig och kunnig kvinna som guidade oss. Det blev lite om arrangemang på kvällens middag. Smart av dem som kom på det. I stället för att gå ut på stan så åt vi på hotellet, där det ingick i boendet. Vi kunde prata och umgås bättre. Nu ett stort tack til värdparet Kerstin och Nicke för en bra och trevlig 10-gängsträff.

Söndag 26 Aug: Upp lite tidigare i dag för att äta frukost. Det var många i matsalen. Det blir väl så på populära hotell. Efter frukosten checkade vi ut från hotellet. Sedan tog vi avsked av varandra och Kerstin, Birgitta, Nicke och jag startade hemfärden till Dalarna. Vi stannade för fika. Väl hemma åker Kerstin och Nicke till Hedemora för att hämta Gizmo och vi åker till Kilen för att hämta hem Bosse. Bosse var så kelig, han har nog saknat oss. Tack till Marie och Janne för hundvakt. Birgitta bjöd på god mat. Jag jobbade med datorer innan det var dags att hoppa i bingen.

Måndag 27 Aug: Vaknade tidigt och gick en lång vända med Bosse. 19 grader och lite blåsigt. En del IT i dag, krånglande datorer. Det fanns tid för en cykeltur.

Tisdag 28 Aug: Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen

Onsdag 29 Aug: Bosse låter oss sova ut. Då får han en lång volta som tack. Påpekar för vår Inger D, vi har för vana att skicka henne till att ringa på Kopparstaden. Det gäller gårdagens olåsta portar till vårt "Trygghetsboende". Vi packar bilen och kör upp till Korpholen. Vi är ensamma här. En tur till skogs för att kolla svamp och bär. Vi löser nu Melodikrysset , som vi missade i Karlstad. Nu har en av katterna här på Fäboden nedkommit med kattungar till Bosse förtjusning.

Torsdag 30 Aug: Nu regnar det, Bosse känner inte för att knalla ut. Efter frukosten gick han med på en kortare volta. Det är trist väder hela dagen. Men vi kunde gå långa å-vändan med Bosse. Tre Hägrar såg. På hemvägen lockade vi till oss kossorna, nyfikna och lite modiga var dem, så jag fick några ko slick på handen. Birgitta bjöd på köttfärsbiffar med löksås, gott. Tidigt i säng.

Fredag 31 Aug: Elva grader och mulet. Efter frukosten går vi långa å-vändan med Bosse. Jag tömmer plastdunkarna, vi behöver inte så mycket vatten nu. Vi plockar undan en del prylar och kör sedan hem till Falun, via Leksands Bröd, vi har beställning av några grannar. Bosse vill ut och kolla brudarna. Vi satt i Örnnästet med ett gäng grannar och fikade. På kvällen korvpytt till middag. Tidigt i säng.

Lördag 1 Sep: Kalo mina! Skapligt väder 15 grader och vindstilla. Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen så Bosse och jag följer med till bussen. Vi knallar vidare och får några Turfar på hemvägen. Jag har en lugn dag med Bosse som vill ut av och till. På eftermiddagen levererar jag en laptop. Jag passar på att cykla en runda det känns skönt i det soliga och varma vädret, folk går i sommarklädda och jag har jacka. Varm blev jag efter en stund. Birgitta har tvättstugan. Till middag bjuder Birgitta på en god fiskrätt. "En man som heter Ove" på teve, jag tittar av och till.

Söndag 2 Sep: Vaknade tidigt och gick en volta med Bosse. Han var inte vidare intresserad så vi fick vända hem efter uträttat behov. I dag klockan 12 startar en ny Turf omgång, jag var på hugget och cyklade en två timmars omgång. Birgitta gick också en vända med en ointresserad Bosse. Efter att Birgitta ryktat Bosse så var det SPA för hans del. In i duschen med Bosse det gick alldeles utmärkt, ingen tendens att lura husse och smita. Bra där! På eftermiddagen gick det bättre med voltan, då vi båda gick. Ugnsbakad Falukorv till middagen. På kvällen teve, bland annat ett bra program med Povel Rammel. Ren nostalgi.

Måndag 3 Sep: Solsken men endast 7 grader vid sextiden. Bosse bryr sig inte om väder. Det blir en snabb volta och sedan frukost. Bosse har tid för kloklippning hos Hundtrimmet. Under tiden tar jag en Turf och träffar "Karamelle" som är på vag till samma Turf. Vi hinner byta några ord innan Bosse är klar hos Eva. Resten av dagen går åt att serva några datorer. "Parlamentet" på teve förgyller kvällen.

Tisdag 4 Sep: En snabb volta med Bosse innan frukosten. Sedan packar Birgitta det jag ska ha med upp till Korpholen. Birgitta ska ha Akupressur träff, dem firar 20 år sedan dem blev diplomerade Akupressörer hos Axelssons Skola i Stockholm. De ska fira detta på något vis har jag förstått. Jag hämtar en stationär dator, Dell med Windows XP, det blir trevligt att fixa den. Jag gillade det operativsystemet, "det var bättre förr". Krister V slutför den nya trappen innan det är dags för "utlandssemester". Jag träffar Helena från Djura, dem ska fånga vildkattorna här i Korpholen.

Onsdag 5 Sep: Det blir en snabb volta med Bosse i dag med. Janne S kommer för att fixar kakel framför köksspisen. Det blir så fint, Janne är otroligt duktig och noga med vad han sysslar med. Birgitta kan vara stolt över sina "barn". Janne kommer att foga plattorna på fredag så jag stannar en dag till här på Korpholen, toppen bra. Jag äter Lasagne till middag, gott gott. Erikssons bjuder på en öl och vi får en stund på deras tun. Sedan teve på kvällen. En sen vända med Bosse och kontroll av kattfällan.

Våra nya köksplattor.

Janne S fina jobb. © foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 6 Sep: I dag vaknade jag tidigt och tog Bosse på en lång morgon volta. Bosse gick och kojade tidigt i går kväll så jag vill ut tidigt. Han är bra på att säga till när han vill ut. Då jag inte kan elda i köksspisen så får öppna spisen duga. Det är skapligt väder, vi går lång å-vända och träffar kossorna som kommer, dem vet numer vad "ella ella" betyder!!! Bosse är inte så imponerad och gör små utfall, kossorna är numera vana.

Fredag 7 Sep: En tidig morgonvolta, där Bosse skrämmer upp en Ormvråk, som jag försöker närma mig med kameran. Husse blev inte glad åt det. I dag kommer Janne S och fogar plattorna framför köksspisen. Snyggt blev det. Vi åker till Insjöns Pizzeria där jag bjuder på Istanbul, en pizza som jag och Lasse J ofta köpte med oss hem efter bastubaden. Tack Janne för allt fint jobb. Sedan kör jag till Borlänge för att handla en ny mobil. Jag är trött på den gamla, ingen plats trots att jag av installerat allt som går. Det blev en Samsung Galaxy A8, Pc för Alla har testat den med bra betyg.

Lördag 8 Sep: Redan i sängen hämtar jag hem alla uppdateringar till Samsung Galaxy A8. Även en del program. Bosse pockar på morgonvolta. Det blir en bra Turfrunda. Till frukosten löser vi Melodikrysset. Vi laddar för bröllop på eftermiddagen. Jenny och Andreas ska gifta sig i Vika kyrka. Vi hämtar upp Harry och Hans som ska åka med oss. Efter vigseln åker vi till Vika bygdegård. Vi är över 70 bröllopsgäster. God mat och trevliga tal, dem hörde jag inte mycket av, men av skratten förstod jag att dem var bra. Vi bröt upp efter middagen och vi "gamlingar" åker mot Falun i diset.

Bilder kommer.

Söndag 9 Sep: Vaknade med ett vakuum i huvudet, det blir ofta så när jag vistas i högljuda lokaler. Vi går ned i Fritidslokalen för att rösta. Sedan åker vi ut till Hökviken för att äta en god soppa hos Hedlunds. Vi får ett par trevliga timmar. Brottom hem för klockan fem ringer Åsa för att skåla med gänget i Parga. Vi fick Ouzo av Hedlund till att skåla med. En stund ute i Örnnästen. I dag räcker det med ett par rostade mackor till kvälls mat.

ndag 10 Sep: Morgonvoltan klarade vi utan regn, men senare öste regnet ned. En sväng till ICA Brittsarvet i dag, saknar kaffe!! Bosse är dålig i kaggen, lös i magen. Bra att han säger till, men det bluddrar i hans mage så vi förstår när det är dags att gå ut. Lämnade tillbaka en stationär dator, men damen i fråga vill ha en laptop, är det någon i bekantskapskretsen som har en laptop som är stående i någon garderob och vill skänka eller sälja? Så hör av er. bengt@ahlstrand.com Är den något defekt så kan jag fixa till den. På kvällen fotboll, en besvikelse när två misstag ger Turkiet vinst med 3-2, två mål i sista skällvande minuterna ger Turkiet vinst.

Tisdag 11 Sep: Birgitta var på gympan, trots förkylning. Jag låg mest hela dagen i sängen, förkyld. Måste kurera mig inför morgondagens bilkörning till Arlanda med Birgittorna.

Onsdag 12 Sep: Vaknar tidigt och fixar Bosses morgonvolta. En snabb frukost och sedan hämtar vi Birgitta S för att köra till Arlanda. Birgittorna ska på en veckas semester i Spanien. Resan går bra, Bosse är en klippa på att åka långt i bil. Släpper av dem på Arlanda och vänder direkt hem mot Dalarna. Jag stannar på första bästa ställe för att Bosse ska få en promenad. Nu är det första gången som hans avföring är ok, sedan helgen. Efter som jag inte är riktigt frisk så hoppar jag i bingen efter några inköp och tankning av bilen. Laila ringer om aktivitet på fredag, jag kommer! Kollade lite på teve och en sista natt volta.

Torsdag 13 Sep: Vilken skön morgon, soligt och skapligt varmt. Bosse och jag gick en lång volta. Förskyllningen är nu på topp hoppas jag, då blir det bara bättre. Tur att jag fick köra ner Birgittorna till Arlanda innan rinnsnuvan tog fart. Laila N ska boka in mig till en räkmacka i morgon, om jag orkar. Inte så trevligt för omgivningen med förkylning! Det hindrar inte en del, jag fick äran att montera en trådlös ringklocka åt en av damerna. Bosse pockar på volta, den tredje i dag. Det är oroligt i familjen när hustrun inte är hemma. I Korpholen bryr han sig inte om att vi är ensamma.

Fredag 14 Sep: Jag retar mig på att bilarna saknar blinkers, nu är det andra gången som jag sera att även polisbilar saknar blinkers, det var ingen utryckning. Hittar ett virus i en laptop, hoppas att det var lösningen. Är tacksam för att ägaren inte frestats att följa uppmaningen "uppdatering krävs annars raderas dina filer". Funderar varför Norton inte reagerat. Jag har den kvar över helgen för att kolla att allt är ok. Även en "platta" ska kollas, operativsystem Windows. Det blir spännande att konfronteras med det operativsystem i en läsplatta. Efter en lång volta är det dags att gå ner och käka räkmacka och dricka vin med "Ruggugglorna" och en del andra här på "hemmet". Dem ska lyssna på "Tänger Pojkarna", jag med min tinnitus går ut med Bosse istället. Efteråt träffas vi i Örnnästet för umgänge, en mycket trevlig och rolig kväll, vilket järngäng vi är. Jag har även lovar att gå mannekäng nästa tisdag.

Lördag 15 Sep: Vilken skön morgon, soligt och inte allt för kallt. Bosse är slö och det tar tid att förflytta sig. I dag ska vi åka ut till Gregori, problem med Office. Nu var det batteriproblem med en bärbar telefon, hos en dam i huset fixade det. Bosse och jag passade på att ta en volta efter besöket hos Gregori, nära en jaktbana kunde vi höra! Jag klagar på att Bosse fäller hår, så fram med dammsugaren. Äntligen ser det ut som om mitt älskade Djurgården ska kunna få en bra hockey säsong. Först i tredje perioden kunde Frölunda vinna. Men dem spelade bra Djurgården. Tidig till sängs med en av mina favorit författare och Stockholms skildrare, Per Anders Fogelström. Nu var det länge sedan jag läst något av hans böcker och hittade några av dem här på "hemmet". Nu är det krisläge, min fot värker och jag har svårt att gå.

Söndag 16 Sep: Vaknad och har fortfarande värk i foten. I med en albyl och letar efter Voltaren, men hittar inte. Jag linkar runt ändå i sandaler som ger minsta tryck på stortån, den jag inte opererade. Träffade på Morris med vidhängande ägare. Dem följde med hem och Jan fick den USB sticka som innehöll drivrutiner till deras skrivare. Inger D ringde på dörren och gav mig Voltaren och ett "plåster" som var bra, värken avtog. Laila N kom också och ringde på dörren, "kaffe" ta med en mugg. Där var det livat som vanligt och Bosse gjorde allt för att få något i magen. På kvällen en del teve och en sista volta med Bosse. Nu på kvällen regnar det, några stänk kände jag vid sista voltan. Jag löser Melodikrysset. Nu regnar det ordentligt, bra för höstkantarellerna.

Måndag 17 Sep: Vaknade tidigt i dag, men trött så jag låg kvar en stund med Per Anders Fogelströms "Stad i världen". Bosse gillade voltan i dag, full fart och lite bus blev det. Kollat på en surfplatta, problem med plats. Men jag får att den är tom i många filer. I dag körde jag dammsugaren igen, vill ju inte gå omkring i strumpor som ser ut som raggsockar!! Vid dagens andra volta så fick Jan F en USB med installation av skrivaren. Morris var kelen och Bosse var som vanligt, vände ryggen till när Morris och jag kelade. Jobbat med 10 gängets hemsida, mötet i Karlstad. Tidigt i säng med Per Anders!

Tisdag 18 Sep: Efter frukost och morgonvolta kollade jag "frukost teve", Malou efter 10 tror jag programmet heter. Det var Leif GW Person och  Mikael Niemi som intervjuades. Trevligt att lyssna på dessa herrar. Lämnade en laptop, viruset var borttagna. Men åter virus hemma hos Göran. Sedan var det dags för en långvolta med Bosse då jag ska manikänga för Senior Shop här på Britsarvsgården. Snygga kläder är det. Nu äntligen så börjar dem lägga in nya mattor i vår korridor, ljust och fint blir det.

 

Onsdag 19 Sep: Vaknade av att mattläggaren ringer på dörren, dem ska fixa matten under vår dörr. Jag passar på att knalla ut med Bosse, som inte är direkt villig. Bosse är som jag sömnig på morgonen. I dag är det varmt ute, 22 grader i skuggan. Tittar lite på "Malou efter 10", det är en massa spännande gäster, ett program som jag missat. På eftermiddagen drar vi iväg mot Arlanda för att hämta hem Birgittorna. Jag ligger på en låg fart för att inte hinna fram för tidigt. Stannar till i utkanten av Uppsala för att ge Bosse en chans att rasta. Hamnar mitt i ett hav av cyklister i olika åldrar. Parkera sedan vid informationsskylten före Arlanda terminalen. Tur var det, för när jag googlade på ankommande plan så var deras plan 30 minuter sen. Resan hem gick gick bra, vid tolvtiden, midnatt var vi i Falun. Lämnade av Birgitta S och for sedan för att tankade bilen. Väl hemma rostade vi mackor och satt ett bra tag med lite rött och jag fick höra hur dem har haft det.

Torsdag 20 Sep: Vaknade tidigt fast det blev sent i går. Bosse var rätt pigg trots bilåkandet. Han är bra att ha i bil, knoppar nog mest. Det blåser kraftfullt ute. Men vi vågar oss in i skogen ändå. Birgitta har tvättstugan i dag. Lite häng i Örnnästet blev det också. Nu är mattläggarna klara i vår korridor, dem har lagt sista i dag. Jag funderar på en router, som troligen är hackad. Några volter med Bosse, han är väl lite raslös i dag, eller är det dofter efter några brudar som lockar. Birgitta har pratat med Margareta H. Det gäller något inköp som Åsa ska fixa, men inte hittat på i Parga. Jag avslutade dagen med ett bastubad.

Fredag 21 Sep: Nu blir det att packa bilen för att åka upp till Korpholen. Var till Lasse J för att låna spelet, det är några träd hos grannen som ska fällas.

Lördag 22 Sep: Det blåser hårt i dag så något träfällning blir det inte. Vi har städdag i Korpholen och vägkäpparna ska ut, men någon eldning blev det inte. Birgitta och jag plockar in möbler på logen, landen gräver jag om. Några morötter av sen sort plockade vi, så goda dem var. Resterande får stå kvar i landen.

Söndag 23 Sep: Bosse och jag träffar Hasse L på morgonvoltan. Då vindarna har mojnat så ska Krister och jag fälla ett par björkar. Det fungerar alldeles utmärkt. Vi jobbar bra ihop Krister och jag. De träd som står närmast ett gammalt härbre, från 1600 talet och med svårare huggning får dem stå kvar ett tag till. Nu känns det i kroppen att jag är äldre, blev så trött. Kanske hjärtmedicinen gör mig tröttare. Väl hemma i Falun så bastar vi, skönt för musklerna. Jag hoppar tidigt i bingen.

Måndag 24 Sep: Vaknar tidigt och känner mig ganska fräsch ändå. Det blåser kalla vindar vid morgonvoltan, men Bosse är på bra humör och pinnade på. I dag ska jag "bara" jobba med en router. Problemet visade sig att det var handhavare fel. Kerstin och Nicke var till Hundtrimmet med Gizmo och kom förbi för fika och Nicke har med en platta Amstel, vilken lycka. På kvällen ringer Kostas. Kostas funderar om vi inte kommer ner till Samos något mer, dem saknar oss. När jag frågar om Terna får jag veta att hon har dött. Det var tråkigt besked. Det blev tidigt i säng även i dag.

Tisdag 25 Sep: Vaknade sent, är så trött i kroppen. Jag piggnar till under voltan med Bosse. tre grader och det var is på fontänen. Birgitta går ner till gymnastiken, trots förkylning! Sedan till Eriks Hjälpen för jobb. Jag försöker clona en hårdisk men det fungerar nog inte, ska köra några tester i morgon för att få fart på disken. Vi handlade en pizza i dag till middag.

Onsdag 26 Sep: En lång volta i blåst och kyla, varken Bosse eller jag var så glada åt väderleken. Det är bara att vänja sig sa hustrun. Birgitta har ärende på "stan", Lust och Fägring och friserat håret. Det var skumt i rummet så jag såg inte direkt att hon var snygg i håret! Har brottats med en envis hårddisk. Nu formaterade jag disken och ska göra en ny kloning när vi kommer hem från Korpholen.

Torsdag 27 Sep: Birgitta tog morgonvoltan och jag förbereder frukosten. Jag har sovit oroligt i natt, vet inte om det är för hårdisken eller förkylning som orsakar det hela. Jag kör Birgitta till Lasarettet, hon ska träffa läkare, röntga lungorna m.m. Jag ska på möte med styrelsen och verksamhets ansvariga i SPF. Det blev ett bra möte. Sedan packar vi bilen och far upp till Korpholen. Några inköp, Bossekorv på ICA Gagnefshallen. Nu är vi glada att vi investerade i en Gasolkamin, snabbt att få upp värmen. Birgitta fick fart på köksspisen och jag öppna spisen. En trevlig kväll i brasans sken, innan det var dags att hoppa i bingen.

Fredag 28 Sep: Bosse var lite lat i dag, han saknar nog soliga sommardagar. Men Birgitta och han gick långa Årundan. Naturligtvis är det alltid något som vi glömmer att ta med upp! Jag har ingen passande laddning till nya Samsung mobilen. Nu är sommar möbler inburna. Vid eftermiddags voltan träffade vi på Margareta och Krister. Margareta utövar ett av hennes älsklingsjobb, att klyva ved. Nu var det lite sol på Sjöbotten när vi gick runt. Lite teve på kvällen och tidigt till sängs.

Lördag 29 Sep: Vaknade till en kylig morgon, inte minst i sovloftet. Is på vattentunnan utanför huset. Vi lastade bilen med skräp som ska till ÅVC i Leksand, gamla färgburkar och annat skräp. Sedan till Leksans bröd för diverse inköp till oss och andra i Örnnästet. Sist en tur till Insjön och Clas i Sjön. Jag behöver en laddare till nya mobilen och varma vantar. Birgitta köpte en varm mössa och gasoltändare m.m. Ett besök på Apoteket, det var bra, jag fick mig en hamburgare utanför Hemköp. Där var också ridning för barn. Jag pratade med en av damerna om min ridning på K3 i Skövde, och mitt möte med Illuster, Petrus Kastenmans häst. När jag skötte om hästarna, det var straffarbete, så tog Illuster ett bett om min tumme, det gjorde inte ont men jag fick inte lös tummen. Illuster släppte taget och gnäggade glatt. Det var bus på gång med oss beväringar. På kvällarna var vi en del som fick rida i X huset. Åter i Korpholen gick vi en sväng i skogen för att kolla efter svamp, några Karl Johan hittade vi och fick en massa Älgflugor på köpet. Melodikrysset är nu löst och inskickad.

Söndag 30 Sep: Efter frukosten så städar vi undan på tunet och plockar in för vintern. Tömmer vattentunnan den som är kvar. Tar upp lite morötter som ska med hem till Falun. Vi går en sväng ner till Margareta och Krister innan vi åker till Falun. Nu stänger vi av strömmen mellan besöken. Bosse vill ut och spana vad som hänt medans han har varit borta.

Till Dagboken Januari - Mars 2018  Till Dagbok April - Juni 2018  Till Dagbok Juli - Sep 2018  Åter meny


Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2018 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.