Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Bekämpa Spammen! Klicka här!

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2018 

Oktober - December

Måndag 1 Okt: Kalo Mina. Hösten är här. Kallt ute och blåsigt. Jag kör Birgitta och Berit T till resecentrum, då skiner solen. Dem är på väg att fira 20 år sedan dem avslutade utbildningen på Axelssons. Båt till Mariehamn. Bosse och jag till Hundtrimmet för kloklippning. Jag hämtar hem en laptop, med platsbrist. Jag har otur. Ett glas i mina glasögon dök ner i toaletten. På grund av dess form försvann den. Nu är jag en cyklop. Tur att jag har ett par i reserv, om än dåliga glas.

Tisdag 2 Okt: Bosse får följa med upp till Falu Bil & Maskinservice, det är motortvätt som gäller. Vi får en små kylig promenad hem. Jag får hämta den redan efter två timmar. Det blir cykel upp och Bosse får vara hemma. Jobbar med en laptop som har för lite plats på hårdisken, rensar och försöker uppdatera Windows.

Onsdag 3 Okt: Besiktning av bilen utan anmärkning. Enda problemet är att beställning och betalning inte fans i deras dator. Jag åkte hem och Birgitta printade ut inbetalningskvitto. Klonat min stationäras hårdisk. Birgitta har tvättstugan. Vi har några sportkanaler, nu fritt från ComHem. Så lite hockey kan jag.

Torsdag 4 Okt: Birgitta arbetar på Eriks Hjälpen i dag. I dag har jag fått så mycket utrymme så Windows uppdateringen gick igenom på en laptop. En vända till ICA för diverse inköp. Bosse och jag gick en lång volta, han fick gå dit han önskade. En och en halv timma blev det. Kollade på Hockey.

Fredag 5 Okt: Bosse och jag knallade runt, han fick avgöra. I dag är det bråttom, Birgitta ska åka till Hedenborg med Britsarvet, jag ska på IT jobb, jag passade på att ta några Turfar när jag cyklade ner på stan. Sedan gick Bosse och jag en lång volta i solen, något blåsigt var det. På kvällen kunde jag lämna en laptop som hållit mig sysselsatt några dagar.

Lördag 6 Okt: Birgitta väcker en trött Bengt denna morgon. Anspänningen efter veckans jobb med en överfull hårdisk och Windows uppdateringar som inte kunde utföras på grund av bristande utrymma, har nog satt sina spår. Efter frukosten går jag och Bosse en lång morgonvolta, det känns bra att resa skallen och njuta av Bosses iver att upptäcka något spännande spår. Vädret är fint. Birgitta åker till Borlänge för att jobba på Eriks Hjälpen. I dag fyller Bosse nio år, det vankas kycklingben. Några teveprogram på på kvällen.

Söndag 7 Okt: En vacker morgon. En klarblå himmel och två grader varmt. Bosse och jag går en lång volta. Birgitta fixar frukosten, vi ska åka upp till Korpholen för att rädda några blommor och täcka landen för att slippa alla dessa lönnlöv. Vi åker till IKEA i Borlänge för att köpa ett skåp till badrummet. Bosse och jag passar på att ta ett par Turfar under tiden. Hem och börja skruva i hop skåpet. På fredag får vi fötter till skåpet och kan bygga klart. Vi handlar varsin Kebabtallrik på Venezia. Sedan kollar vi Helenius Hörna.

Måndag 8 Okt: Vaknade tidigt och Bosse intog Birgittas säng. Sedan en lång volta med Bosse. Han skällde inte på en enda hund i dag. Däremot blev han "skogstokig" på en självgående gräsklippare. Försöker att städa mina lådor, men så svårt att inse att jag inte behöver spara allt. Nu äntligen kan vi åter samlas i Örnnästet. Hjälpt Inger D med en spegel uppsättning. En gemensam volta med Bosse till Lidl för att handla. Resterna från gårdagens Kebabtallrik smakade lika bra i dag. Fiskxpressen från Gävle kom i dag, många är det nu som handlar fisk.

Tisdag 9 Okt: Nu är det varmare ute, Brittsommar! Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen i dag. Bosse och jag följer med till bussen. Nu är det en lång volta med Bosse, över två timmar knallar vi runt och njuter av värmen. Inger Å bjuder på gott kaffe och sonens bakade kaffebröd. Det blir samtidigt en nyinvigning av Örnnästet, nya golvmattor på vårt våningsplan. Även eftermiddagens volta blir en lång vända. Till ICA för veckohandla. På kvällen "Fråga Lund" och ett program om en Major som desarmerar minor. Nu gäller det att sova då vi ska upp tidigt i morgon för Bosse ska till Vettris för att få tänderna rengjorda. Tänk att man vill skrämma upp pensionärer så tidigt.

Onsdag 10 Okt: Vaknade i god tid för att hinna rasta Bosse ordentligt, innan vi ska åka till Vettris. Vi träffade en hundägare som sett en bil i hög hastighet kört på en katt på Brittsarvsvägen. Vi kunde inte engagera oss i brist på tid. Bosse fixade morgontoaletten och vi kunde passa tiden. 10.8 kilo var hans matchvikt inför tandstens bortagning. Inga tänder behövs dras ut, bra där Bosse. Hem för att äta frukost. Halv tolv får vi hämta hem Bosse, en skakig och fundersam hund, något piggare mot kvällen. Vi löser Melodikrysset. I dag vankas det köttbullar till middag.  

Torsdag 11 Okt: Bosse väckte Birgitta redan vid sjutiden och vill ut. Nu äntligen är han pigg igen. Vi får komma ihåg detta till nästa Vettris besök. Efter frukosten kommer Inger D för att kolla Bosse. Kerstin H hämtar Birgitta för Bankbrudarnas promenad till Stångtjärn. Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen i dag. Jag fixade middagen, Värmlandskorv På kvällen cyklade jag en Turf runda på 1,6 mil, skönt var det.

Fredag 12 Okt: Vilken kille! Bosse väcker mig halvfyra och vill ut. Det var av nöden viktigt. En lös bajs, han är nog inte riktigt kurant efter narkosen. Jag är glad att jag hörde honom då jag har proppar i öronen när jag sover. En halvtimma och sedan var han nöjd. Efter frukosten är det dags att köra Birgitta till Falu Vårdcentral för provtagning. Ringt Tele2 för att göra uppehåll på en av mina Routrar. Kerstin H och Birgitta åker till IKEA i Borlänge. Det saknades ben till badrumsskåpet. Två lådor att montera har hon med hem. Efter middagen tar jag en Turf runda.

Lördag 13 Okt: Vaknade till en gråmulen dag, 11 grader. Bosse var inte så intresserad av morgonvoltan, undrade var matte tagit vägen. Velade runt för att upptäcka och leta. Birgitta jobba på Eriks Hjälpen och åker tidigt med bussen. Jag gör ett besök hos Clas i Sjön. En trådlös dörrklocka, batterier och batteridrivna lampor, på hustruns önskemål. Jag monterar dörrklockan, när jag sitter vid den stationära datorn inne i "skrubben" så hör jag inte den dörrklockan. På kvällen god mat, Lappkojs.

Söndag 14 Okt: Vaknade lagom till frukosten. Birgitta tar morgonvoltan med Bosse men han är inte så pigg på att gå. Dem hamnar i Örnnästet. Vi sätter upp en tavla i korridoren, försöker med en till men saknar fästanordning som håller. Nu är det dags att montera ihop badrumsskåpet. Ett pyssel och några fula ord. Vi bröt efter någon timma för att knalla runt med Bosse och kyla av nerverna. Till slut blev det bra och nu är det gott om plats i badrummet. Birgitta städade och plockade in grejorna i skåpet. Jag fixade middagen. På kvällen blev det en Turf runda.

Måndag 15 Okt: Efter frukosten gjorde vi en gemensam volta med Bosse. Han är inte så snabb alla dagar. Jag körde dammsugaren och Birgitta städade "datorskrubben". Birgitta var till Birgitta S för att hjälpa till med vävstolen. Jag och Bosse gick en lång volta. Vi träffade en del knepiga hundägare. I dag fick jag panerad fisk, så gott. Åsa kom och hämtade sin fiskbeställning. Vi fick låna hennes slagborrmaskin. Även i  kväll blev det en Turf runda, nu börjar formen komma tillbaka.

Tisdag 16 Okt: Birgitta kirrar frukosten medan jag går med Bosse. Går är väl en överdrift, seg är han. Han smiter in i 16 E! Jag har en inköpsorder från hustrun, köp Bosses godismat från ÖB. Birgitta har gymnastik. Jag cyklar en runda. Nu är bromsarna helt kaputt. Jag lämnar in den hos Biketown och får bromsarna justerad. Nu är det trevligare att cykla. Vi handlar på ICA Britsarvet. Jag har IT på eftermiddagen samt leverans av fisk från Fiskxpressen. I dag käkade vi blodpudding med lingon och stekt ägg, smaskens. Jag kollade på hockey. En sista vända gick vi alla tre, på kvällen får den late bråttom. Eller är det harpalten som bor i området som får fart på Bosse?

Onsdag 17 Okt: Vaknade sent i dag. Jag har läst en stund i natt, därav sömnig morgon. Efter frukosten åker jag till SPF lokalen för möte med Ove och Rolf, Rolf är en ny IT kompis. Kollade även datorerna på SPF. Bosse nekar till att gå ut, Birgitta har lockat ett antal gånger. Först vi ettiden går han ut med oss båda på "morgonvoltan". Det blev en lång promenad för oss, skönt för oss alla. Korvgryta till middag. Jag tar en Turf runda, efter att knallat runt med Bosse. Nu känner jag att konditionen återkommer. Jag kan hålla bra fart.

Torsdag 18 Okt: En snabb frukost och sedan upp till Falu Bil & Maskinservice för byte av avgasrör och en trasig lampa. Bosse var med och vi gick hem. Trots en ganska pigg Bosse så tog det tid innan vi var hemma. Birgitta är med Bankbrudarnas promenad till Stångjärn. Birgitta åker till Borlänge för jobb på Eriks Hjälpen. I dag köpte hon fyra sprillans nya böcker av Janet Evanovich. Vi har läst massor av böcker om "prisjägaren Stephanie Plum". Dem är så bra. I dag har Bosse fått tre långa volter, så han ligger nu och trynar i våra sängar! I dag var det min dag, varmkorv, vitlöksbröd och ett glas rött. En spännande film på teve.

Fredag 19 Okt: Birgitta går en lång volta med Bosse. Jag fixar frukosten. Jag har mardrömmar,  enligt Birgitta. Nu på morgonen ropade jag "Bosse vill ut, vänta Bosse jag kommer!" "Det blir nog bra när du får snabeln", sa hustrun. Jag ska prova någon slags mask, då jag har för många andningsuppehåll under natten. Nu har vi Viasat Film gratis på ComHem några dagar. Långa uppehåll mellan filmerna, med reklam för olika filmer, rörigt är det. I dag fyller fina Nilla år. Birgitta är hos Birgitta S för att hjälpa till med vävstolen. Då passade jag på att köra dammsugaren. En lång volta med Bosse, i skaplig fart. Åtminstone i början. På kvällen en kort cykeltur för att hinna hem till Skavlan.

Lördag 20 Okt: I dag har vi sovmorgon, tack Bosse. En sväng till Lidl innan vi åker ut till Kerstin och Nicke i Hökviken. Deras fågelmatning var imponerande. Massor av fåglar bland annat Tofsmesen. Bosse var glad att träffa Gizmo. Nicke och jag åkte till bastun, så skönt med en vedeldad bastu. Jag lade in en önskan om två Turfzoner, vi får hoppas att dem blir till. Lingheds handel och vägbron vid Rävil. På kvällen god mat och gott att dricka till. Vi bokade resa till Riga, för Nicke och mig. Brudarna bokad Peter Jöback på Cirkus. En mycket trevlig och glad helg i Hökviken. Tack Kerstin och Nicke.

Söndag 21 Okt: Birgitta väcker mig, hundarna vill ut. Vi går med varsin en sväng. Jag är frusen. Så Nick sätter fyr i köksspisen. Efter en god frukost packar vi ihop för hemfärd till Falun. Diverse inköp på Rusta och Clas i Sjön på hemvägen. Laila bjöd på tårta i Örnnästet. Jag försöker rensa avloppet i tvättstugan. Mattläggarna har nog rengjort sina verktyg eller hinkar. Jag för ringa Kopparstaden i morgon. God mat bjöd Birgitta på. Efter kvällsvoltan tittade vi på Helenius Hörna med bl.a. Magnus Uggla.

Måndag 22 Okt: Efter frukost kör jag Birgitta till Lasarettet. Under tiden knallar Bosse och jag runt för morgonvolta. Blåsigt värre men sol. Solen står så lågt nu att det är problem i vissa gatukorsningar. Sedan ett besök på Lloyds Apotek. Nu har jag bara tre tabletter att nagga på morgonen. Ringt till Kopparstaden och anmält några fel. I dag fick vi tid för att lösa Melodikrysset, lite svårare i dag.

Tisdag 23 Okt: Birgitta har gymnastik och sedan åker hon till Borlänge och Eriks Hjälpen. Kåre kom och kollade spisen, vattenkranen i köket och dörrhandtaget till toan. Bosse och jag gick sedan en lång volta. Jag har en laptop, som jag fått av en bekant. Vista är operativsystemet. kan vara bra att ha ifall Grekdatorn kollapsar, den är nog åtta nio år vid det här laget. På kväll blev det en Turf runda innan läggdags. Kallt och motvind så det blev en kort tur.

Onsdag 24 Okt: Kallt och blåsigt ute. Sol från en klarblå himmel. Bosse vill ut och kolla läget. Vi går alla tre och bra fart på oss alla. Sedan smakade grötfrukosten gott. För tjugo timmar sedan drog jag igång SuperAntiSpyware på laptoppen jag fått, den är inte klar ändå. Det gick till slut, tjugotvå timmar innan det var klart. IT på eftermiddagen. Birgitta bjöd sedan på en god middag, kycklinggryta. Laddar för morgondagens resa till Sömnlaboratorium i Avesta.

Torsdag 25 Okt: Vaknade tidigt. Jag är väl nyfiken på vad som ska hända vid besöket i Avesta. Jag har med mig Birgitta, ja även Bosse, som har hand om förståndet. Vi anlände i god tid och träffade på Sune A. Det var Sune som frågade om vi känner varandra. Så var det, kock på banken. Vi var sju stycken som ska få info. om snarkmasken. Efter information och beskrivning fick vi testa den mask som vi ska hyra. Vi for sedan hem och packade för färd till Korpholen. Som jag har längtat. Vi får tacka Lasse J som i går kopplade på strömmen åt oss. Det var skönt när vi anlände till fäboden. Inga problem med att få fyr i spisen. Vi äter en god middag, Pelles Pölsa. Jag inviger "snarkmaskinen". Mitt i natten får jag panik och sliter av mig masken.

Fredag 26 Okt: På morgonkvisten sätter jag på "snarkmaskinen" igen. Jag vänjer mig säkert. Bosse gav oss sovmorgon i dag. Jag åker upp till Lasse J för att fixa WiFi. Lasse har redan provat och jag kan bara konstatera att det troliga felet är Routern. Vi packar ihop för återresa till Falun. Jag har glömt ett IT jobb. Laila ringer på och har problem med WiFi. Ingemar bjuder på Whiskey som tack för hjälpen. En sista kvällsvolta innan det är dags att ladda maskinen.

Lördag 27 Okt: I natt har det fungerat riktig bra! Med andningen och maskinen. Jag ska kalibrera befuktningen till kvällen. Blir torr i munnen. Snöar ute när Bosse och jag kör morgonvoltan. Jag glömmer naturligtvis vantarna, kallt är det. Efter frukosten åker Birgitta till Borlänge och Eriks Hjälpen. Lasse berättar, han får inte fart på WiFi till datorn med mobilen fungerar. Vi dagens andra volta kommer jag ihåg att ta på vantar. Det snör av och till. På kvällen löser vi Melodikrysset, fel i numreringen men det funkar ändå. Till middag i dag blir det mustig soppa och lite rött. Sedan ska vi titta på ett program med vår idol Björn Skifs. Viken bra artist han är!

Söndag 28 Okt: Vaknade till Niagaras vattenfall, trodde jag! Det var snarkmaskinen som lät. Det tar nog tid innan det fungerar en hel natt. Bosse och jag gick en lång morgonvolta, nollgradigt och blåsigt. Tur att man är eftertraktad bland damerna på "hemmet". Inger vill ha hjälp med duschstången. Birgitta med ommöblering. Sedan fika med Birgittas goda bullar och vår hemmagjorda sherry från 1984. Den var uppskattad i Örnnästet.

Måndag 29 Okt: I natt fungerade det med andningsmasken, nio timmar sömn blev det. Birgitta gick med Bosse och jag fixade frukosten. Gizmo med vidhängande päron kom och fikade. Dem har varit på Hundtrimmet. Jag har IT i dag. I övrigt lugnt. Jag hann med en kort Turf runda. Birgitta bjöd på en god middag. Min tanke var att bada bastu på kvällen. Tji fick jag, det var låst för renovering.

Tisdag 30 Okt: I dag var det ingen trevlig morgonvolta, enligt Bosse. Snöslask och regn. Det blev fyra kiss och en bajs på fem minuter och sedan in. Jag har förståelse. Birgitta har gymnastik och sedan åker Birgitta till Borlänge och Eriks Hjälpen. Bosse och jag, frånsett ett par kiss volter, håller oss inomhus. Jag kör TeamViewer och fixar ett e-mail konto. Pelles Pölsa äter jag i dag, gott. Några mackor och ost när Birgitta kommer hem. Vi mötte henne på väg från bussen. GW på teve.

Onsdag 31 Okt: Vilken skillnad på väder. I dag är det sju grader varmt och all snöslask är borta. Birgitta ska på Lust och Fägring och Bosse och jag får traska runt på morgonvolta. Jag åker till Preem Jungfrurondellen för att nyttja en fri tvätt av bilen. Bensinpriset fortsätter att sjunka, 15.39 nu på Ingo. Det hundgodis Birgitta köpte för en tid sedan är ingen höjdare enligt Bosse. Jag har försökt vid ett flertal tillfällen, Bosse nobbar. Jag har lagt ut godis i Örnnästets burk, där gick det bra att nagga i sig. Det blir så att grannarna får hjälpa till att bli av med godiset. På kvällen kollade vi Teve och jag cyklade till ICA för att köpa kaffe. Det går inte att vakna i morgon, utan Zoégas Skånerost.

Torsdag 1 Nov: Kalo mina. Då var det november, tiden går fort. Snart vår igen! Hoppas kan man. Bosse fick grek fileing vid morgonvoltan. Han gick fram som lammen på gräsmattorna. Det var säkert haren som lockade Bosse att spåra. Jag såg fåren på farmen och i vår olivlund framför mig. Kerstin H hämtar Birgitta för bankbrudarnas promenad till Stångtjärn. Sedan åker Birgitta till Borlänge och Eriks Hjälpen. Jag tar en cykeltur och plockar en och annan Turf. På kvällen god mat och teve.

Fredag 2 Nov: I eftermiddag ska vi äta Pizza på här på Britsarvsgården. 34 glada pensionärer är vi som käkar gott och några glas rött att skölja ned Pizzan med. Som vanligt så blir vi från Örnnästet sist att lämna lokalen. Till och med jag svängde mina lurvig till fin musik. Birgitta var förvånad, så även jag. Trevligt var det i alla fall.

Lördag 3 Nov: Vaknar inte så tidigt, kan det bero på mörkret? Bosse vill ut och kolla om det hänt något under natten. Det blir en längre volta. Birgitta ska köpa gravljus. Birgitta och Åsa ska till kyrkogården. Vi fikar först. Jag och Bosse vaktar huset. Jag har IT på eftermiddagen. Hjälper även Laila med hennes dator. Vi tittar på ett bra program av och med Magnus Uggla.

Söndag 4 Nov: Upp tidigt och en lång volta med Bosse. I dag var han på gott humör och skällde inte på de fyra hundar vi mötte. Efter frukosten kör jag en Turf runda. Det är en ny omgång som startar i dag söndag. Jag känner att konditionen återvänder. Jobbar med Lailas dator. Nu fungerar hennes WiFi också. Kaffe i Örnnästet, en trevlig stund med gänget. Trevligt när det lockar par från andra våningar. Nu har jag burit upp hela frimärkssamlingen. Ska ta med alla ostämplade till Alexander Mynt AB. På kvällen Helenius hörna. Bra i dag med bland annat Börje Salming. Bosse vill ut en sista omgång vid elva tiden, han få ju inte vara uppe så länge!

Måndag 5 Nov: Jag har sovit dåligt i natt. Vaknat flertal gånger. Ganska så trött när det var dags att hoppa ur bingen. Bosse vill ut. Dagen har jag använt till att kolla över mina ostämplade frimärken. Jag har tanken att sälja av en del i morgon. Dåligt betalt 20 % av det nominella värdet. En av Bosses promenader var förbi ICA för att handla mjölk och smör. Sent blev det innan jag knoppade in.

Tisdag 6 Nov: Lika dålig sömn i natt. Jag vaknar halv elva av att Kåre, vår bovärd lagar dörrvredet till toaletten. När Nicke H ringer irrar jag runt, först till ytterdörren i tro att det var dörrklockan och sedan mobilen. Jag packar ihop frimärken, jag känner att jag inte vill sälja till 20% av det nominella värdet, åtminstone inte nu. Birgitta är med gymnastikbrudarna på Falun Bowling & Krog. Jag hämtar upp henne och vi åker upp till Falu Vårdcentral, Kaserngården. Det är smockfullt med folk som köar för Influensavaksin. Efter någon timma eller två blir det vår tur. Vi ta även spruta mot Lunginflammation. Vi handlar mat på Ica Britsarvet och ett nytt koppel till Bosse. Jag kör dammsugaren och Birgitta sköter kvällsvoltan med Bosse.

Onsdag 7 Nov: I dag är jag något piggare. Det är besvärligt att få till det med ansiktsmasken, bra några timmar och sen läcker den som ett såll. Åtminstone känns det så. Bosses ointresse att motionera är lika med noll. Det var att tvinga honom att gå ut. Ok det är ruggigt väder, typiskt november sådant. I dag får vi vår nya spishäll. Det blir  skönt att slippa höra hustruns fula ord om spisens kapacitet, ointresse för att bjuda till med maten. En stunds trevlig samvaro i Örnnästet. Ett sista försök att få Bosse att pinka innan det är dags att sova.

Nya spishällen. © foto: Bengt Ahlstrand

Vår nya spishäll.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 8 Nov: Ja kör Birgitta till bankbrudarnas Stångtjärns promenad. Bosse och jag knallar runt på Ingarvet innan vi åker hem. Birgitta åker till Borlänge och Eriks Hjälpen. I dag färdigställer en snickare vår nya spis. Det gäller anslutningen till diskbänken. Jag åker till Borlänge för att hämta Birgitta, hon har köpt ett överdag till vår soffa. Vi besöker Ikea för att kolla ett köksskåp. För mycket folk så vi åker hem. På kvällen kyckling och lite rött.

Fredag 9 Nov: Birgitta tar morgonvoltan och jag frukosten. Vi löser melodikrysset från den 3 november, trots att det är försent att skicka in. Birgitta åker in till centrum för att handla, blad annat långfillsingar till mig att ha i vinter. Vi byter den klädsel som Birgitta handlade i går, till  soffan. Nu är soffan ljusgrå mot den tidigare mörka färgen. Snyggt tyckte Bosse och tog den i besittning. Tur att vi hann lägga i skyddstyg! På kvällen var det teve. Jag lyssnade på Ludwig van Beethoven, en konset på teven. En sen vända med Bosse.

Lördag 10 Nov: Birgitta åker till Borlänge och Eriks Hjälpen. Bosse och jag knallar runt, ok snigelfart var det. Vissa dagar är han sådan. Jag tror inte att han har ont eller så. Han tycker nog bara att det är tråkigt väder. Birgitta är på lokal och lyssnar på Irländsk musik. Hon ringer och vill att jag ska komma. Jag känner mig inte så fräsch och tackar nej. God mat och teve på kvällen. Lena Ph, "Jag är ingen älskling", hon är så bra. Problem med "snarkmaskinen" igen. Nu kan det bero på att jag är täppt i näbben.

Söndag 11 Nov: Birgitta tar morgonvoltan med Bosse. På morgonkvisten fick jag ordning på snarkmaskinen. Jag kan inte sova på rygg, jag hyperventilerar. Vi löser Melodikrysset. Trist väder är det, Bosse gillar inte att gå ut. Det blir port till port allt för att slippa regn. En tur till ICA blir det, vi saknar hårdbröd. På kvällen teve som vanligt. Jag kör en Turf runda, så mycket dis och regn att jag fick stoppa glasögonen i fickan då dem immade igen. I natt ska jag ligga på sidan och sova, så som jag alltid gör.

Måndag 12 Nov: I natt har det fungerat med "ResMed". Jag fick sova i drygt fem timmar utan att vakna. Nu är det cirkus Ahlstrand. Jag ska åka till Riga med Nicke H. Det ska packas, saker försvinner med mera. Tur att hustrun har koll på läget. Nu är Bosse och hon ute på morgonvolta. Det har varit lugnt på IT fronten i veckor, i dag ringer det. Nicke H kommer och vi ska bila ner till Stockholm och Värtahamnen. Nicke och jag ska åka till Riga. Resan ner gick bra och vi kom i tid för att borda Romantika. I ankomsthallen fick jag en chock. Det kryllade av ungdomar, Kvinnan vid inbokningen har aldrig sett så mycket folk. Vi har tur. Det är utbytesstudenter som ska till Tallin. Vår båt har bara femhundra passagerare, det var "lugnt i baren". Vi åt en god middag. Tittade på ett uppträdande, ungdomar som dansade en typ av folkdans med en viss akrobatik. Vi kojade in tidigt. Båten rullade ordentligt under natten.

Tisdag 13 Nov: Vi i har sovit bra i natt, trots oväder. Efter frukosten och ankomsten till Riga väntar en rundtur i Riga och dess gala stadsdelar. Vi är bara fyra personer, det är väl inte högsäsong. Det var dock en trevlig stund med en bra guide. Då det regnade så blev det ingen fotvandring i gala staden. Nicke och jag stannade dock kvar i den gamla stadsdelen. Vi letar efter Turf. Kollar på vad som erbjuds i stånden. Hungern infinner sig och vi slinker in på en bar för att njuta av en Kalamari med tillhörande öl. Väl ombord planerar vi för kvällens begivenhet! Första uppdraget är att handla den öl och annat gott som ska med hem. Två "gamla gubbar" äter gott och sedan en sväng till uppträdandet. Inget som lockade, så en öl i pianobaren kändes bra. En duktig pianist och en bra italiensk sångerska roade oss. Vi var ensamma. Dem är duktiga som orkar leverera trots bristande publik. Sängen kallar

Hallen full av utbytersstudenter, till Tallin. © foto: Bengt Ahlstrand     Hallen full av utbytesstudenter till Tallin. © foto: Bengt Ahlstrand  Nicke har fixat oss varsin öl. © foto: Bengt Ahlstrand   Tur att det är brorsan man åker med. © foto: Bengt Ahlstrand     Många fina kyrkor var det. © foto: Bengt Ahlstrand     Ännu en kyrka. © foto: Bengt Ahlstrand     En fin utsikt från baren. © foto: Bengt Ahlstrand     Vi åt en god Kalamari. © foto: Bengt Ahlstrand

När vi anlände terminalen var det fullt av studenter. Dem ska till Tallin, tur för oss. Nicke njuter av en öl. Vår slaf. Bilder från Riga. Kalamari, så gott!

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 14 Nov: Natten har varit lugn, inga hårda vindar. Vi vakna och kollar när moderatledaren Ulf K blev bortröstad som stadsminister.  I dag är det hemfärd efter några trevliga dagar med brorsan. Vi packar våra "pirror" med öl och plockar ihop våra tillbehör. Vi behöver inte ha bråttom då det är lite passagerare ombord. jag väntar i ankomsthallen medan Nicke hämtar bilen. Nu åker vi mot Falun, några stopp blev det. Bosse blev så glad när jag kom, Bosse har letat efter mig enlig Birgitta.

Torsdag 15 Nov: En lång morgonvolta med Bosse. Birgitta åker till Borlänge och Eriks Hjälpen. Per och jag brottas med en stång till Ingers badrum. På kvällen bjöd Birgitta på mat och ett glas vitt till maten.

Fredag 16 Nov: Bosse vill ut och det blir en snabbis då vi ska köra Birgitta till tåget. Där väntar Kerstin, Gizmo och Nicke H. Kerstin och Birgitta ska till Stockholm över helgen för att lyssna på Peter Jöback. Jag hämtar en laptop.

Lördag 17 Nov: Brottades med en laptop, fick fart på den. Men det varade inte så länge. Efter en del strul så lägger jag den åtsidan och funderar.

Söndag 18 Nov: Söndag eftermiddag hämtar jag Birgitta, tåget är en halvtimma försenad. På kvällen mat.

Måndag 19 Nov: Laptoppen krånglar igen, får inte ner uppdateringar och sedan låser den sig igen. Vi har tid på Hundtrimmet, Bosse ska få klorna ansade. Det blev en promenad fram och åter. Bosse var trött. Birgitta var hos Birgitta S på eftermiddagen.

Tisdag 20 Nov: Birgitta har gymnastik och sedan till Borlänge och Eriks Hjälpen. Fick fart på laptoppen, alla uppdateringar gick att läsa ned. Till Hjärtmottagningen för EKG och ultraljud. Det tog tid, så jag får nog inte godkänt. Blodet sprutar tydligen för fort och hårt. Läkaren jämförde det med en vattenslang som man klämmer ihop så sprutar det längre och hårdare. Jag får iallafall en nådatid på sex månader, då jag ska på återbesök. Det blev en del volter med Bosse. han är orolig.

Onsdag 21 Nov: Birgitta skötte morgonvoltan med Bosse och jag jobbar med TeamViewer, en NOD32 förlängning. En tur upp till Majorens köpcentrum, Arken Zoo. Ett nytt flexikoppel åt Bosse. Det billiga jag köpte på Rusta var rena skitkopplet. Till ICA Maxi. Vi köper en ny Samsung Galaxy J3 till Birgitta. Nu är den knepiga laptoppen ok och jag lämnar den med lite information. Bosse och jag passar på att knalla runt i skogen. En vända ner på "stan", besöker Phone House för att köpa ett Nano-SIM kort till nya Samsungen. Men det går inte utan Birgitta då hon står för abonnemanget. Kollade lite teve, om Dramaten och systrarna Haag. En sista volta med Bosse som tänder till på hararna som skuttar omkring på gräsmattorna bland hyreshusen.

Torsdag 22 Nov: Jag vaknade sent och skyndade ut med Bosse. Det blev en längre volta, Bosse var pigg. Efter frukosten åker vi ner till Phone House för att med Birgittas närvaro, få ett Nano-SIM kort till hennes nya Samsungen. Jag har full förståelse att Birgitta måste vara med, då hon står för abonnemanget. Det blir även ett extra micro SD kort på 32 GB. Nu ska det inte saknas utrymmen i nya mobilen. På hemvägen hämtar jag upp en laptop som är "seg". Birgitta åker till Borlänge och Eriks Hjälpen. Bosse och jag går en lång volta. Det blir ingen kontakt med nya mobilen så jag tar cykeln ner på stan. Det visade sig att dem monterat simkortet dåligt. Nu är mobilen ok. Jag kör över program (Appar, för er yngre) och kontakter från Birgittas gamla mobil. Lite teve tittande innan sena voltan och hoppet i bingen.

Fredag 23 Nov: Nu är det kyligt och myggfritt, minus sju grader på morgonen. Bosse gillar det, säkert många dofter efter harpaltarna som han sniffar in. Jag har telefontid med en sköterska på Sömnlabbet i Avesta. Hon var nöjd med vad jag berättade, om mina framsteg med "snarkmaskinen". Jag kommer att kallas till ett återbesök I januari. En cykeltur ner till stan, It. Jag träffade en trevlig hund vid namn Morris. Nu känner jag två trevliga hundar med samma namn. På kvällen kör jag Birgitta till Dalasalen. Eriks Hjälpen bjuder sina anställda och volontärer på julbord. Jag tittar på Crocodile Dundee, alltid lika roligt att se. Hämtar Birgitta och vi hinner se en del av filmen.  

Lördag 24 Nov: Natten har varit bra, sover gott med "snarkmaskinen"! Jag knallar runt med Bosse, sex grader kallt. Molnfri himmel, det blir en vacker dag igen. Efter frukosten åker Birgitta till Eriks Hjälpen. Jag läser färdig "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" av Håkan Nesser. Det är den mest spännande "kriminalare" jag läst. Dels en igenkännande tid, alla uttryck som var vanliga på 50 - 60 talet. Ja det är svårt att beskriva, men så bra. Jag sträckläste den. Jobbar på med trilskande datorer. En lång volta med Bosse, dock i maklig takt. Alla grässtrån ska undersökas. Gös till middag, smakar så gott. Sedan Birgitta började handla fisk från Fiskxpressen har jag gillat fisk till middag. Hjälper Åke radera e-mail via TeamViewer. På kvällen tittade vi på "Jäkelskap och Bröllop" från Vallarna. Jag har sett den förut men skrattar lika gott åt dem. Så duktiga komiker och story. En sen volta med Bosse innan det är dags att hoppa i bingen.

Söndag 25 Nov: Nu sover jag gott om natten. Vaknade vid halvniotiden. Låg kvar och väntade att Birgitta ska bli klar i badrummet. Bosse kommer och vill kela. Till slut ger jag upp väntan på badrummet. Badrummet är tomt och ingen hustru syntes till, ok dem är ju på väg till Kerstin S i Järvsö på Akupressur träff. Bosse och jag knallar iväg på morgonvoltan. Jag ringer upp hustrun och dem är redan i Bollnäs. Jag tröstar mig med några koppar kaffe och skidor på teven. Calle H duktig, Ebba A och Kalla duktiga samtliga fick kliva upp på pallen. Passar på att gå en lång skön volta med Bosse, mestadel på gräsmattor. Där finns ju massor av dofter, från skuttand harar. Han nosar på varenda kvadratmeter. Levererar en laptop. Köttbullar till middag. Bosses kvällsvolta blev en blöt historia, lös i kaggen vid andra "sittningen". Vad har han fått i sig. Kökssaxen retade upp mig ordentlig, det gick ju inte att klippa rent i Bosses "akterkastell". På kvällen tittade jag på Cirkus Bagge, deras bröllop. Anders Bagge har ju en riktigt bra pipa, jag har inte hört honom sjunga tidigare. Nu på kvällen är det 0.5 grader varmt!

ndag 26 Nov: Vaknat tidigt, behandlingen visar sig få ett bra resultat. Jag är inte lika trött. Håller mig vaken t.o.m. till teven. Birgitta anländer från Järvsö. Vi löser Melodikrysset, till en kopp kaffe med bulla. Krysset var lite svårare i dag. Bosse vill ut. Vi går en lång volta och Bosse jagar harskitar, det är det som hägrar. Jag som trodde det var spårsök. Det är problem med Birgittas mobil. SIM-kortet som dem "yxade till" på Phone House fungerade ett par dagar. Jag har försökt att fixa det. Det verkar som om SIM-kortet blev för litet. Vi får besöka Phone House eller någon annan för att få mobilen brukbar. Hjälpt Laila med trilskande "modem". En god middag. Bosse och jag knallade runt på en sen volta innan det är dags att knoppa in.

Tisdag 27 Nov: Lite kallar denna morgon, minus fem. Efter frukosten går Bosse och jag morgonvoltan. Karamella var i farten även i dag. Så någon Turf blev det inte. Det är dock solsken ute. Någon ambulans kom inte till "hemmet" nu på förmiddagen. Det var tur då det var smockat med bilar. En del väldigt klumpigt parkerad. Birgitta har gymnastik och sedan till Borlänge och Eriks Hjälpen. Jag har att göra. Vi har ju  köpt en ny mobil åt Birgitta. Jag får åter åka till Phone House för att utreda. Dem hänvisar mig till ICA maxi. Dem byter ut mobilen mot en ny mobil. Hem och installerar, ingen fart på mobilen. Sitter en halvtimma med Tele2 support, dem kan inte lösa det och hänvisar till Phone House. Ner till Phone House dem pratar med Tele2 och mobilen fungerar. Jag åker hem, då är det som vanligt alltså ingen fungerande mobil. Birgitta och jag handlar mat. Nu på kvällen ser jag att Tele2 inte har samma siffror på Birgittas SIM-kort. Det blir en hård dag även i morgon. Vi har handlat mat och ska äta gott. Birgitta har en flaska rött att bjuda på. Någon tröst i all jävulskap. Kollar på GW Persson i fyran.

Många bilar på gården. © foto: Bengt Ahlstrand

Många bilar är det!

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 28 Nov: Jag har sovit dåligt i natt, jag har ont i ett knä. Jag var nog för kaxig när jag knallade upp för trapporna i går, med två tunga matkassar. Försökte min vana trogen att ta två trappsteg i taget. Birgitta tog morgonvoltan med Bosse. Efter frukosten var det dags att fortsätta på följetongen "Birgittas nya mobil!" Väntetid 20 till 30 minuter hos Tele2. Jag fick välja att bli uppringd. En trevlig och kunnig kille ringer upp. Efter en del snack så skickar han ett nytt SIM - kort. Nu får vi hoppas att Postnord hinner att leverera det innan lördag. Birgitta monterar julbelysning, det går nog inget vidare av ordflödet att döma. Jag får rycka in. Eftermiddagen ägnade jag mig åt nostalgi, jag läser våra dagböcker från Samos. Jag upptäcker en del stavfel, vilket inte förvånar mig, jag har nog dyslexi. Inte så svår som framstår av bilden. Ska rätta till det efterhand.

Torsdag 29 Nov: En halv grad kallt och några snöflingor dalar ner. Efter frukosten tar Birgitta Bosses morgonvolta. Mitt knä är nu mycket bättre. Kerstin H hämtar upp Birgitta för bankbrudarnas promenad till Stångtjärn. Bosse får följa med dem. Jag startar ett mastodontjobb, redigera våra Grekiska dagböcker. Många sidor är det. Birgitta åker sedan till Borlänge och Eriks Hjälpen. Bosse påkallar en volta, han är snäll och traskar fram i lagom takt så att husse med taskigt knä hinner med. Fotsätter med genomgång av Grekiska dagböckerna. Det kommer att ta tid. På teve ett program om vargar. Sedan "Tillsammans med Strömstedts". Dem gästar Marie Göransson och Jakob Eklund.

Fredag 30 Nov: Birgitta var ner på stan och kompletterade adventsstjärnan, den gamla har gjort sitt. Jag fortsätter att redigera vår Grekiska dagbok. Läsningen gör att jag får lusten att åka ner till Samos och skörda oliver. Om jag bara viste var jag kan bo och att Stavro har oliver att skörda. På kvällen åker vi ut till Sågmyra, Janne ska hjälpa oss att byta till vinterdäck. Jag är irriterad på lagen om vinterdäck. Här åker alla omkring med dubb trots flera plusgrader och ingen snö.

Lördag 1 Dec: Jag jobbar vidare med grekdagboken. Vid halvtvåtiden åker vi ut till Hedlunds i Hökviken. Jag för att bada bastu med Nicke och polarna i Linghed. Jag känner mig alltid välkommen och dem har koll på när jag var där senast. Det känns bra. Kerstin och Nick ser till att det blir en trevlig helg. God mat och trevligt umgänge. Synd att jag glömde masken till "snarkmaskinen" då Kerstin lovat att inte skratta åt mig. Vi tittade på "Pistvakt" i deras Smartteve. Tack för en trevlig kväll och att vi fick klappa på Gizmo.

Pensionat Hökviken. © foto: Bengt Ahlstrand     Pensionat Hökviken. © foto: Bengt Ahlstrand

En så god middag vi bjöds på, hos Hedlunds.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 2 Dec: Gizmo var den enda som kom in till mig på morgonen. Det ska han ha beröm för. Ett gott frukostbord väntar oss, som vanligt på pensionat Hökviken. Tackar för det. Nickes fågelpensionat lockar ut mig med kameran. Tofsmes och Stjärtmesar i mängd, samt alla andra fåglar gör mig så glad. Vi har ju inte tillåtelse att mat här på "Hemmet". Vi tacka för en trevlig helg och vänder åter till Falun. Väl hemma går Birgitta med Bosse en volta och jag kör dammsugaren. Jag har missat att det är en ny Turfomgång från idag.

Måndag 3 Dec: Birgitta tag morgonvoltan och jag förbereder frukosten. I dag ska vi äntligen få fart på Birgittas mobil. Så blev det när Tele2 skickar ut ett nytt simkort. Kaffe och tårta i Örnnästet, Roger har fyllt år. Kopierar över telefonlistan och lite annat till Birgittas nya mobil. Jag tog kvällsvoltan, det regnar lite och blött på vägarna. Fyra grader varmt nu på kvällen.

Tisdag 4 Dec: Det regnar och blåser. Bosse gillar inte väderleken. En snabb bajsrunda och sedan hem igen. Birgitta har gymnastik i dag. Ett besök på ICA för att veckohandla. I dag har jag tagit det lugnt. Jag har återgått till att använda Facebook igen. Jag får se hur länge jag står ut. Eftermiddags voltan går vi alla tre. Regnigt blåsigt är det fotfarande. Bosses får en tur in i badrummet för att spolas av. Han är väl inte helt glad i det. På kvällen GW Persson. Det är någon plusgrader nu på kvällen och fotsatt regnande.

Onsdag 5 Dec: Vaknade till en klarblå himmel, någon plusgrad. jag och Bosse knallade runt bland harspår. Bosse har nog fött en ide. han vill ut ganska ofta och det är nog hararna som lockar. I dag storstädning och gardinbyten. Snyggt blev det. Jag har en tanke att vi ska åka upp till Korpholen, men det får bli vid ett senare tillfälle. Nu har jag fastnat för en ny bok. "Skumtimmen", av Johan Theorin. En författare jag aldrig hört talas om eller läst. Efter några sidor tänkte jag skippa boken. Nu är jag helsåld och tycker den är så spännande. Lite teve på kvällen och en sen volta med Bosse.

Torsdag 6 Dec: Birgitta och Kerstin H går på Stångtjärns promenad med bankbrudarna. Birgitta åker sedan till Borlänge och Eriks Hjälpen. Jag läser "Skumtimmen" mellan Bosse volter.

Örnnästet är Julpyntat. © foto: Bengt Ahlstrand     Julfint i Örnnästet. © foto: Bengt Ahlstrand     Julfint i Örnnästet. © foto: Bengt Ahlstrand

Damerna har julpyntat Örnnästet. © foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 7 Dec: I dag ska vi åka upp till Korpholen. Först till Majorens köpcentrum för inköp av talgbollar till fåglarna. Vi åker via Sågmyra och Leksand. Några turfar hann jag med. Även ett besök på Leksandsbröd för diverse inköp. Vi fick en fin vit spets framför oss på vägen. Vi stannade för att varna andra bilister. Hunden var törstig. Den saknade telefonnummer på halsbandet. Jag fick en slick på handen. Det är så svårt att bestämma vad man ska göra. Vi pratade med en dam i Rältlindor, hon ska höra sig för om hunden. Det var sig likt i Korpholen. Fåglarna fick mat. Tyvärr var Lasse J inte hemma, bilen fanns inte på plats. Väl tillbaka i Falun köpte vi varsin Kebabtallrik. Vi tittade på teve "På spåret" innan det var dags att knyta sig.

Lördag 8 Dec: En god frukost. Sedan morgonvolta med Bosse. Birgitta åker till Borlänge och Eriks Hjälpen. Jag åker till Gregori för hjälp med e-mail program. Teve på kvällen som vanligt.

Söndag 9 Dec: Åsa hämtar oss med bil. I dag ska vi åka till Stockholm och vidare med båt till Mariehamn. Vi ska överaska familjen Hedlund som också ska till Mariehamn. Vi åker buss från resecentrum. Vi har en väldigt bra bussförare, jag kände mig trygg. Vi fick en guidad tur runt Stockholm, jag känner knappt igen mig i min egen stad. Vad dem bygger. I ankomsthallen upptäcktes vi av Kerstin och Nicke. Här börjar ett problem. Jag har ju glömt min mobil med körkort i Åsas bil. Alla intygar att jag är jag, så jag slipper att driva runt och sova under broar i Stockholm. Vi fick en trevlig kväll trots att vi inte kunde sitta vid samma bord. Det är ett julbord som beställts. Vi fick ett äldre par från Mariehamn som sällskap. En mycket trevligt par. Jag kunde få lite info om Mariehamn, mycket har ju ändrats sedan jag var bussförare/reseledare på sjuttitalet. Vi knallade runt med Hedlunds och hamnade till sist i Pianobaren. Där var det njutningsfullt, en duktig underhållare. Även några passagerare visade sig vara sångare. Sent i säng efter en trevlig dag med Hedlunds.

Vår hytt på båten. © foto: Bengt Ahlstrand     Matsalen julpyntad. © foto: Bengt Ahlstrand     Frukosten är avnjuten. © foto: Bengt Ahlstrand     En liten egen ö. © foto: Bengt Ahlstrand     Liten egen ö. © foto: Bengt Ahlstrand

Vår hytt på båten. Julfint i matsalen. Frukosten är intagen. En egen liten holme.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 10 Dec: Vaknade tidigt efter en god nattsömn. Vi har olika frukostställen Hedlunds och vi. Vårat var inte så bra. Trångt och hög volym. Sedan drev vi runt på båten och njöt av resan. Ner till Taxfree för diverse inköp. Väl tillbaka i Stockholm så var det att skynda till bussen. Vi har tur, samma duktiga bussförare ska köra oss hem. En annan duktig Åsa hämtar oss vid Resecentrum och kör oss hem. Jag får även min mobil. Åsa berättar att hon inte kände igen den när hon väl öppnat mobilen för att ringa! Vi hinner titta lite på Nobelfesten. Jag lagar en korvpytt till middag och bjuder på en Jägermeister. Sedan till kojs efter en trevlig resa med Kerstin och Nicke H.

Tisdag 11 Dec: Vaknade tidigt och ut med Bosse på morgonvoltan. Birgitta har gymnastik med bankbrudarna. Jag får komma och hjälpa till med mobilproblem. Bilder som ej är skickade går inte att öppna. Birgitta går med Bosse, han är ju så sugen på att kolla vad som hänt i hans revir, medan han bott hos Åsa. Jag löser ett IT problem via TeamViewer. En tur till ICA för att veckohandla. Kollar kamerabilderna och lägger ut på hemsidan och Facebook. En stund på eftermiddagen träffas vi några i Örnnästet. Alltid lika roligt att slänga käft med damerna. Kollar på GW Persson på teven och sedan en sista kvällsvolta med Bosse, innan det är dags att knoppa in.

Onsdag 12 Dec: Hämtar Barbros laptop,

Torsdag 13 Dec: Birgitta och Bankbrudarna har avslutning på höstpromenaderna. Dem avslutar på Gruvan med lunch. Sedan åker Birgitta till Borlänge för jobb på Eriks Hjälpen. Jag har hit IT kompisen Ove, för att försöka lösa Emils Mozilla problem.

Fredag 14 Dec: Efter frukosten går Birgitta och Bosse morgonvoltan. Bosse fick bestämma, så det blev en ordentlig volta. Jag bokar tid på Falu Vårdcentral för provtagning. Det är Hjärtläkaren som vill det. Barbros dator är ok nu. Vi har lite undervisning. Efteråt passar jag på att gå en motionsrunda, Turf är ju alltid på tapeten! Birgitta knallar ner och lyssnar på Mats och Mimmi. Jag har hört dem förut och Mimmi är en otroligt duktig sångerska., vilken pipa!

Lördag 15 Dec: Birgitta åker till Borlänge för jobb Eriks Hjälpen. Jag har uppdraget att dammsuga lägenheten. Ryggen gnäller och jag blir totalt slut. Måste vila några gånger. Känns inte så bra. På kvällen hämtar jag Birgitta S för att äta middag med oss.

Söndag 16 Dec: Jag mår inget vidare. Känner mig totalt utpumpad. Jag låg mest hela dagen. Birgitta bjuder på Köttsoppa, alltid någon ljuspunkt i tillvaron.

Måndag 17 Dec: Vi gick en gemensam volta med Bosse idag. Efter en stund i Örnnästet promenerade jag till Falu Vårdcentral för provtagning. Hjärtläkaren vill ha det så. Birgitta vill även att jag tar ett blodtryck, när jag ända är där.  Bra blodtryck, både på Falu Vårdcentral och senare även på vår egen blodtrycksmätare. Dem gav likvärdiga ¨mätvärden. I dag kommer FiskXpressen hit, då blir det fart på "tanterna". På eftermiddagen får jag ett akutsamtal, det är Morris päron som har problem med Internet. Många pussar fick jag av Morris. På hemvägen mötte jag Birgitta och Bosse som var ute på volta. Det blev även en volta senare. Ett program om Drottning Sylvia kollade vi på, vi tycker att hon är en bra representant för Sverige.

Tisdag 18 Dec: Vaknade till frukosten. Jag mår inte bra. Vi gick en lång volta med Bosse. På eftermiddagens volta tappade jag mobilen. Det som är oflyt är, att öronsnäckan inte var fullt laddad. Vilket innebar att jag inte fick varningssignal när jag var 10 meter från mobilen. Men jag har tur att det finns ärliga människor. En sådan är Jan S, som bor i närheten där jag tappade mobilen. Han levererade den hem till mig. Tack än en gång Jan, om du läser vår dagbok. Birgitta jobbade på Eriks Hjälpen.

Onsdag 19 Dec: I dag ska Bosse på Hundtrimmet. För att få pälsen trimmad. Vi passade på att knalla runt i Falu centrum, en bra motionsrunda. På kvällen var vi inbjudna till Laila och Ingemar på smörgårdstårta, Laila fyllde år i går. En trevlig stund i glada människors sällskap.

Torsdag 20 Dec: Vaknade sent, begriper inte varför jag är så trött. Trots "snarkmaskinen" som jag har igång på natten. Birgitta har turligt nog varit ute med Bosse. Jag har ett TeamViewer jobb med Åke K. Kört en del tester och kan inte finna några problem. Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen. Bosse och jag gick en lång volta, Bosse är nöjd. Vi satt en stund i Örnnästet. Jag missade mobilen, trodde jag. Nu igen sa Ingemar N. Jag sa "Pass dej jag vet var ditt hus bor". Några teveprogram på kvällen och jag tog en snabb bastu. Tänkte att det ska hjälpa min onda rygg.

Jul Bosse. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse önskar God Jul.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 21 Dec: Jag försökte mig på att knalla runt med Bosse. Såg säkert roligt ut när jag var tvungen att gå ner på knä för att plocka upp Bosses bajs! Birgitta äter julgröt nere i Fritidslokalen. Jag tillbringar mycket av dagen i ryggläge. 

Lördag 22 Dec: Vaknade med fortsatt ryggskott. Nu är det deprimerande. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. Många turer mellan sängen, och tevesoffan blev det. Voltaren fungerar inte på mig.

Söndag 23 Dec: I dag fick jag värktabletter av Inger D. Det hjälper så att jag kan fungera. Jag tog en promenad till Apoteket för att hämta ut tabletter. Fråga mig inte vad dom är bra för och vad dom heter. Birgitta skickade med asken för att hjälpa upp minnet. Var inne hos Irma för hennes teve krånglar. På eftermiddagen var det träff i Vitsippan. God mat bjöd Birgitta på. Jag gick en volta med Bosse, den var uppskattad.

Måndag 24 Dec: Birgitta uppe tidigt och kollade städningen av Vitsippan och plockade ur diskmaskinen. Jag knallade runt med Bosse. Han gjorde ifrån sig och vill in i värmen igen. Det blev en slappardag, det var nog bra för "tant" Birgitta, efter gårdagens arbete med mat och andra bestyr. På kvällen lite roligt på teven "Svensson, Svennson" och "Änglagård". Jag njuter av Colin Nutleys filmskapande och hans bildspråk. Bosse får en sista kissvända innan sängen hägrar.

Tisdag 25 Dec: Birgitta och Bosse var ute på morgonvolta och jag förbereder frukosten. Vi saknar mjölk så jag sprintar, ja sprintar är väl att ta i, jag går till ICA för inköp. Nu är det behagligt ute nollgradigt. Efter frukosten är det plusgrader. I dag var det många timmar vid teven. "Sällskapsresan" och sedan en dokumentär om Elvis Pressly. Sent i säng.

Onsdag 26 Dec: Ingen förändring, Birgitta och Bosse var ute på morgonvolta och jag förbereder frukosten. Bosse och Birgitta hamnade i Örnnästet så jag knallade ut en stund. Nu är jag ganska bra i ryggen, tar det lite försiktigt så att jag inte åker på en ny smäll. Bosse vill ut igen, min tur att knalla runt. Jag och Bosse blir ovänner, han käkar något och nekar att spotta ut. Han spottar ut det senare som spya i Birgittas säng. Tur att Tvättstugan är ledig. Vi kollar vidare på filmen om Elvis Pressly. Nästa Lasse Åbergs film "Sällskapsresan 2 Snowroller"

Torsdag 27 Dec: En snabb volta med Bosse. Idag ska vi handla köksskåp på IKEA. Man borde få betalt när man handlar på IKEA. Vi får en plocklista och sedan får vi leta rätt på alla detaljer. Det sinkar! Birgitta jobbade på Eriks Hjälpen och jag fortsätter upp till Korpholen för att idka tillsyn. På hemvägen åker jag upp till Lasse J på Jonheden. Jag får en kompis, Emil vill kela. Han är så mysig och njöt i fulla drag. Åter i Falun lagom till Birgitta kommer från Borlänge. Vi tittar på Lasse Åbergs "SOS".

Fredag 28 Dec: Bosse vill ut, det är bara att lyda. Vi passar på att handla på ICA, vi beslutade att åka upp till Korpholen. Lassa J lovade att åka ner och slå på elen. Det tackar vi för, Lasse. Eftermiddagen brottas vi med köksskåpet som vi inhandlat. Jag har monterat mycket IKEA prylar, ändå tycker jag det är bökigt. Vi saknar handtagen och hör oss för om dem blev kvar på bandet. Nej, blev svaret. Trist att vi behöver köpa nya. Birgitta tjoar "Kolla här, handtagen har gömt sig under Mikron. På kvällen kollar vi "Den ofrivillige Golfaren". Eftersom vi ska upp tidigt i morgon skippar vi Lasse Åbergs "Hälsoresan".

Lördag 29 Dec: En snabb volta igen med Bosse. Vi ska packa för Korpholen. Birgitta jobbade på Eriks Hjälpen och jag fortsätter upp till Korpholen. Det är inte helt utkylt, fem plus, då Lasse J satte på strömmen i går. Efter mycket tålamod får jag fart på köksspisen. Gasolkaminen är enklare att få igång. Bosse gillar att komma hit upp, varenda spårstämpel ska kontrolleras. Det tar med andra ord tid att gå en voltan. Passade på att pumpa upp en hink vatten. Till disk med mera är snö som smällt på spisen. Birgitta får åka bil med Olle F, från Eriks Hjälpen till Gagnefshallen. Jag möter upp där och Birgitta har handlat. God mat på kvällen och sedan tittade vi på "Stjärnorna på Slottet" passande nog med Sven Melander, från Lasse Åbergs filmer.

Söndag 30 Dec: Jag har frusit i natt. Ryggen är inte helt hundra. Birgitta går lilla å-vändan med Bosse. Jag har koll på spis och den öppna spisen. Hittade en del lång björkved som passar bra. Risgrynsgröt till frukost. Birgitta fixar ett duntäcke åt mig. Dem har vi fått ärva av Åsa.

Måndag 31 Dec: Skönt har jag sovit i natt. Ryggen känns så där, jag har glömt att smörja den. I dag har Bosse och Birgitta knallat runt och jag har förberett för frukost, samt vaktat spisen, en favoritsyssla! Inga problem med vattenhämtning i brunnen, var lite fundersam då pumpen frös någon gång förra året. Då fick jag värma vatten och tina upp pumpen. Birgitta förbereder för Nyårsmiddag med bubbel. God mat och sedan teve. Sista delen om Elvis tittade vi på och ett program från Skansen. Mikael Persbrandt klarade nyårtalet med bravur. Hörde av Birgitta att det fanns en del kritik mot honom, som uppläsare. Ja, ja det är som vanligt en massa gnäll. Jag kollade på VM, Junior kronorna, men var trött så jag gick till sängs efter deras ledning med 3 - 0.

Hyperlänkar fixar jag i Falun, då vi har begränsad Internetåtkomst i Korpholen.

genväg. Nya bilder inlagda från Nickes och min tur till Riga den 13 november.

Till Dagboken Januari - Mars 2018  Till Dagbok April - Juni 2018  Till Dagbok Juli - Sep 2018  Åter meny

 

Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2018 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.