Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2019 

Januari - Mars

Tisdag 1 Jan: Kalo mina, Chroniá pola. Gott nytt År. Dagen startat i tö, några plusgrader ute. Birgitta går långa å-vändan till Bosses glädje, tror jag. Jag tittade färdigt på Junior VM, från igår. Nu blir det förändring i planeringen. Jag stannar kvar i Korpholen. Efter en del pyssel och förmaning kör jag Birgitta till Gagnefs Resecentrum. Jag handlar hundmat med mera i Gagnefs Hallen. Några Turfar på hemvägen. Eldar och njuter av värmen med en glad Bosse. Ute blåser det upp ordenligt nu. Jag blir lite ängslig för strömavbrott. Jag vet hur ett träd ligger mot elledningen uppe vid stora vägen. Om nu ingen har åtgärdat det. Jag glömde att anmäla det i våras när jag såg det. Jag och Bosse får ha det som mål i morgon att kolla elledningen. Tevebilden är inte så bra, kanske beror på vädret.

Onsdag 2 Jan: Vaknar tidigt, Bosse vill ut. Problem med "Snarkmaskinen", dålig maskförslutning. Jag får kolla vad det kan beror på! Bosse vill gå långa årundan. En större gren har blåst av och ligger över vägen mot Rältlindor. Det har blåst hårt i natt. Vi Bosses kvälls volta i går var det tre skotrar som buskörde på åkrarna. Undrar vad markägaren tycker. Tofsmesen är på tunet och käkar talgboll. Bosse är orolig och begär volta efter volta. Bra nu med broddarna permanent på stövlarna. Lätt att få stövlarna på och av, vilket min rygg uppskattar. Kollade på skidor, masstart och dåligt före.

Torsdag 3 Jan: Efter en volta, långa å-runda packar jag ihop för att åka via Borlänge och Eriks Hjälpen. Jag har med Birgittas skidor och stavar som hon skänker. Vi köper en mikro till Korpholen.

Fredag 4 Jan: Birgitta har tid hos frissan och sedan kaffe och tårta i Örnnästet.

Lördag 5 Jan: I dag ska vi till Hökviken, till Kerstin och Nicke. Nicke och jag badar bastu. God mat och trevligt umgänge. Bosse drog som en avlöning, vi var ängsliga då det är mycket trafik på vägen. Vi letade och ropade utan framgång. Efter några timmar satt han utanför dörren och smet in, som inget har hänt. Vi tittade på en DVD, Peter Karlsson, sent blev det.

Söndag 6 Jan: Vaknade ändå skapligt och gick en volta med Bosse. Bosse verkar inte vara trött och öm efter gårdagens smitning. Efter frukosten tackar vi för en trevlig helg och återvänder till Falun.

Måndag 7 Jan: Efter morgonvoltan och frukosten åker vi runt för diverse inköp. ÖB för inköp av Taljbollar, Byggmax för inköp av virke till golv sockel till nya köksskåpen. Även Clas i Sjön får besök. Nu saknas en tunn list så är allt bra. Bosse är rastlös i dag, han vill ut på flera volter, månde det vara löptikar i område? Teve på kvällen.

Tisdag 8 Jan: Birgitta tar Bosse på morgonvolta och jag fixar frukosten. Birgitta åker till Borlänge och Eriks Hjälpen. Jag har en laptop att installera. Nu är Microsoft allt för nyfikna på ägare, det ska vara födelsetid bland annat. På kvällen teve för hela slanten.

Onsdag 9 Jan: Några minusgrader i dag och solsken. Bosse har bråttom hem efter morgonvoltan. Jag kör dammsugaren. Vi löser Melodikrysset i dag. En vända till Willys för att hämta paket åt en av grannarna.

Torsdag 10 Jan: Birgitta knallar runt med Bosse. Jag fixar en snabb frukost, då jag har förrättningar innan jag kan dra upp till Korpholen. Jag packar bilen och åker via Sågmyra, där jag träffar på Janne och Mikael. Dem har problem med en snöskoter. Handlar på ICA i Leksand innan jag åker till Korpholen. Det har snöat men det är hyvlat, inga problem att ta sig fram. Lätt att skotta gångarna till huset och vedboden. Inga problem att få fyr i vedspisen. Jag "lagar" ärtsoppa till middag. Bosse njuter av att vara på landet. En sen vända ner till Lindor, fram och åter innan det är dags att hoppa i bingen.

Fredag 11 Jan: Bosse väcker mig redan vid sjutiden. Om det är mat eller volta som hägrar vet jag inte. Det blir både ock. Fyller på fågelmat och ekorren är snabbt dit. Ser Tofsmesar runt i snön, dem käkar tydligen från backen. Minus 3,6 grader och en delvis molnfri himmel. Dagens höjdpunkt, ja en av dem var Skidskytte. En pallplats för Samuelsson, bra jobbat. Några volter med Bosse bland annat lilla å-vändan. Den var jobbig, pulsa i snö. På kvällen en bra film, Out of sight med George Clooney och Jennifer Lopez.

Korpholen. © foto: Bengt Ahlstrand     Korpholen. © foto: Bengt Ahlstrand     Korpholen. © foto: Bengt Ahlstrand     Korpholen. © foto: Bengt Ahlstrand     Korpholen. © foto: Bengt Ahlstrand

Några bilder från ett soligt och vackert Korpholen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 12 Jan: Vaknade tidigt för morgonvolta med Bosse. Det blir Rältlindor tur och retur. Vill inte pulsa runt i snön. Soligt och vackert, fyra grader kallt. Jag har kollat på skidor, sprint damer. Tre damer på pallen, så himla bra jobbat. Stina Nilsson gör allt rätt och verkar vara urstark. I dag kommer Birgitta till Korpholen, hon har jobbat på Eriks Hjälpen. God mat på kvällen och några teve program. En sista kvällsvolta med Bosse, den fixar Birgitta.

Söndag 13 Jan: Birgitta och Bosse knallade ner till Lindor och åter. I dag åker vi hem vid lunchtid. Synd att vi inte kan stanna då det är tyst och skönt. Jag har försättning i Falun i morgon. "Så ska det låta" är åter på teve. Bra medverkande, trevligt program.

Mårdag 14 Jan: Birgitta fixar ögondropp åt Inger H och sedan tar hon morgonvoltan med Bosse. Jag förbereder frukosten. Sedan ska jag installera en router och lite program åt en tjej. Jag avlutar med en lång skön promenad. Vi löser Melodikrysset, lite marigt denna gången. I kväll ska vi njuta av Robert Gustavsson på teve i två timmar.

Tisdag 15 Jan: Birgitta har gymnastik, sedan bär det av till ICA för att veckohandla. Birgitta förbereder morgondagens lunch med Hedlunds. Bosse är sugen på fler volter. Det är bara att lyda. Tidigt i säng.

Onsdag 16 Jan: Femton minusgrader nu på morgonen, det biter i kinderna. Efter frukosten och morgonvoltan åker vi till Hundtrimmet för kloklipning. Kerstin och Nicke är också på Hundtrimmet. Gizmo ska också få sina klor fixade. Vi bjuder på lunch och får en trevlig stund.

Torsdag 17 Jan: Efter frukosten går jag och Bosse på en kylig morgonvolta. Det snöar ymnigt, så vi sprayar tassarna. Det fungerade bra. Kerstin H hämtar Birgitta för årets första Stångtjärn promenad med Bankbrudarna. Birgitta åker sedan till Borlänge och Eriks Hjälpen. Bosse är väldigt pigg på att gå ut. Efter voltan ska han åka i hissen, märklig hund! Äntligen Fiskbullar till middag. På kvällen teve som vanligt. Kollade en stund på en film med en massa

Fredag 18 Jan: F Birgitta S kom och vi drack kaffe. Det blir inget Korpholen i dag, beroende på att jag kan testa gratis "Arkiv Digital" över helgen.

Lördag 19 Jan: Birgitta åker till Borlänge och Eriks Hjälpen. Bosse och jag gör "stan". Vi åt Kikärtsgratinen till middag, det var gott. Jag ägnade några timmar att testa "Arkiv Digital"

Söndag 20 Jan: Vaknade till en vacker morgon, fem och en halv grader kallt. Bosse ville inte gå ut. Han gav med sig till sist. Det blev en kort volta. Efter frukosten löser vi  Melodikrysset. En del släktforskning blev det även i dag. Bosse är "konstig", under dagen vill han ut ofta. På kvällen innan läggdags är han inte villig att gå en sista kissvolta.

Måndag 21 Jan: Med smorda tassar ger vi oss ut på morgonvolta, kallt är det. Det blir en kort volta. Frukosten smakar bra, varm gröt i kaggen. Nu testar jag Riksarkivets digitala släktforskning. Den fungerar bra. Vi kör Birgitta till Lasarettets hjärtmottagning. Birgitta har en remiss till Ultraljud undersökning. Jag gör diverse inköp på Vetris och ÖB. Sedan blir det en lång volta med Bosse i väntan på att Birgitta är klar på Lasarettet. Kvällsvoltan tar Birgitta. Jag får stora skälvan, min mobil är borta, glömt på Apoteket? Det visar sig att hustrun tog fel mobil med sig på voltan. Pust!!! På kvällen kollade vi Dagny 106 år, toppen och imponerande. Sedan Idrottsgalan.

Tisdag 22 Jan: Det hjälper inte att smörja tassar, jag fick värma med handen och peta bort is mellan trampdynor. Bosse är dock nöjd med voltan. Jag har fått fart på Släktforskningen igen efter sex års uppehåll. Birgitta har gymnastik med Bankpensionärerna. Därefter blir det matinköp på ICA Britsarvet. Inger Å bjuder på kaffe i Örnnästet, gott hembakat bröd. God kyckling till middag. Vi kollar på Mandelmans och Leif GW innan sena voltan med Bosse, vi gå alla tre.

Onsdag 23 Jan: Birgitta vaknar först och knallar ut med Bosse. Efter frukosten gör Birgitta "stan", Lust och Fägring får besök. Jag städar "datorskrubben" för att kunna ha tre datorer tillgängliga vid släktforskningen. För den som undrar, dator1 Riksarkivet dator2 Disgen 8 och dator3 någon DVD med dödbok, Sveriges befolkning m.m. Bra teve på kvällen. Renes Brygga och Den danska bonden. En gemensam volta med Bosse innan det är dags att hoppa i bingen.

Torsdag 24 Jan: Efter frukosten åker Birgitta och Kerstin H till Stångtjärn, fika och promenad med Bankpensionärerna. Bosse och jag går morgonvoltan. Iskall om händerna som vanligt. Inger och Laila sitter i Örnnästet. Inger D hämtar ett gäng varma vantar som jag får och Bosse får lite sardiner. Dem smaskar han snabbt i sig. Birgitta åker till Borlänge och Eriks Hjälpen. Jag sliter med rättningar i släktforsknings programmet Disgen 8, innan jag kan lägga över till nya Disgen 2018. Vid kvällsvoltan mötte vi Lasse, en tre månader gammal valp så jäkla söt och sprallig. 

Fredag 25 Jan: På eftermiddagen IT.

Lördag 26 Jan: Birgitta var hos Åsa. Jag fikade med gänget i Örnnästet och skötte Bosse.

Söndag 27 Jan: Birgitta har skött Bosses rastningar nästan alla volter. Jag har kollat på skidor och släktforskat. I dag blev jag Turf King. "Så ska det låta" kollade vi på. Jag och Bosse gick sena voltan.

Måndag 28 Jan: En snabbis ner på stan med Bosse och Birgitta. Birgitta plockar ut lite Euro åt mig. Nicke H och jag åker i dag till Tallink. På nervägen gör vi ett kortare matstopp och förarbyte i Tierp. Resan går bra och vi hinner att få oss varsin Bira innan det är dags att borda fartyget. Det vankas god mat och lite vin. Sedan sitter vi och lyssnar på underhållningen. Natten är inte någon trevlig upplevelse för mig, inga öronproppar har jag och Discot hörs till klockan fyra.

Tisdag 29 Jan: Vaknar något så när pigg, sov med tussar av toapapper i öronen. Nicke fixade öronproppar åt mig till nästa natt, det tackar jag för. Efter frukosten knallar vi runt i Tallink och jag passar på att Turf lite. Det blåser och snöar men vi vandrar runt i stan. En öl eller två hinner vi med, en av ölen kunde vi njuta av vid en levande brasa. Det värmde oss till själ och kropp. En god middag på kvällen. Nu är det dags att handla öl och annat gott. Vi sitter och lyssnar på en i mitt tycke bra orkester och tittar på de dansanta som underhåller, småttingarna tycker att det är kul att röra på sig till musiken. I natt sover jag gott med öronproppar.

Onsdag 30 Jan: Vaknar till när fartyget lämnar Mariehamn, dem går nog bara in och vänder. Ingen går av eller på. Vaknar sedan i svenska skärgården. Vi äter frukost. Sedan plockar vi ihop vårt bagage för att gå i land. Nicke går och hämtar bilen och jag vaktar ölen! Resan hem går bra och snabbt. Ett korvstopp och förarbyte i Tierp igen. Det är skönt att vara hemma igen, efter en trevlig resa med Reseledare Nicke. Bosse var så glad när jag kom hem. Vid sena voltan ville han busa. En av omsorgspersonalen fick en fundering när Bosse kom ensam ur hissen. Han har ju "pippi" på att åka ensam i hissen.

Torsdag 31 Jan: I natt har jag sovit gott, inget Disko så långt örat nått! Bosse och jag ut i ett bistert väder. Kallt och blåsigt. Bosse var inte så sugen på långpromenad. Jag har ägnat dagen åt släktforskning. Det är spännande nu. Birgitta åker till Borlänge och Eriks Hjälpen. Där köper hon ett par läslampor för 40 kr. Min läslampa har somnat in för gott. Lite teve som avslutning på dagen.

Fredag 1 Feb: Kalo Mina. I dag är det städdag, jag kör dammsugare och Birgitta svabbar golven. En tur upp till ICA Maxi för att handla. Vi är ute efter en viss sort skorpor. Vi hittade dem inte. Jag knallade runt med Bosse och Birgitta var inne på Platagen och kollade. Blomjord blev det. Jag kollade sedan på SM Veckan.

Lördag 2 Feb: Birgitta åker till Borlänge och Eriks Hjälpen. Jag hittar en del släkt från min farfar sida. Jag handlar Kebab tallrik till middag. "På spåret" och "Skavlan" fick avsluta kvällen.

Söndag 3 Feb: Sov länge i dag, och Birgitta tog morgonvoltan. Mycke snö har det kommit i natt och på förmiddagen. Många timmar med sport på teven. Avlutning av SM veckan. Birgitta och Åsa åker till Kilen för att gratulera Janne S som fyller år. I dag startar en ny Turfomgång.

Måndag 4 Feb: Nu är det kallt ute, minus nitton grader. Bosse är smart, några kissar, sedan bajs och vänder hemåt efter någon kvart. Jag har full förståelse, det var nog i kallaste laget för en "grek"! Efter frukosten löser vi Melodikrysset. Vilken låt, Lisa Nilssons sjöng "När jag var gift med Herrman", suveränt med text av Kristina Lugn. Bosse tar mod till sig och går några volter under dagen. Birgitta handlar mat av Fiskxpressen, som mellanlandar hos oss var sjätte vecka. På kvällen kollade vi på "Vinterstudion", VM i Åre.

Tisdag 5 Feb: Vaknar och ser att det snöat en del i natt också. Fyra minusgrader och Bosse njuter. Birgitta åker på Bankens Idrottsförenings årsmöte. Jag ägnar dagen åt VM i Åre och en del släktforskning. Efter Birgittas volta med Bosse så får ICA Britsavet besök. Det är ju pensionärs rabattdag! Eftermiddagens volta med Bosse är trevlig. Bosse är på hugget och vi småjoggar lite av och till. Inte illa av två gamlingar. På kvällen blir det "Mandelmans Gård" och GW Persson. Birgitta är trött och lägger sig tidigt.

Onsdag 6 Feb: Vintrigt ute, tjugo grader kallt. Men Bosse var tapper och knallade med utan motstånd. Birgitta är krasligare i dag. När hon tror att det är torsdag på en onsdag då är det inte bra. Jag kollar på Super G herrar, spännande var det och svenskarna gjorde bra ifrån sig trots allt. Bosse pockar på volta. Birgitta har tillbringat dagen i bingen. Halv åtta på kvällen kör vi till akuten. Tre timmar senare får hon åka hem. Ingen 10 a, ingen influensa. Troligen bihålorna. Dem  röntgade huvudet. En kopp honungsvatten och sedan i bingen, hon är trött.

Torsdag 7 Feb: I dag är det bara två grader ute. Jag och Bosse fick en skön volta. Några Turf zoner fick jag. Birgitta är inte sämre, men inte bra. Hon rehabiliterar sig sittande. Klock då det känns bättre i näsa och huvud. I dag njöt jag av Peppe Femlings framfart i Kanada. Nionde plats i Skidskytte Endast tre sköt fullt och en av dessa var Peppe. Bra jobbat.

Fredag 8 Feb: Snacka om väderlek. Snöat i natt. Talgoxens vårlåt hörs i träden, i mitt tycke den vackraste. Nu på morgonen är det 1 grad varmt när Bosse och jag ger oss ut på "äventyr". Bosse har ju koll på tikarna i området. I dag blir det vinteridrott att bevaka. Nu blir det soffan framöver med vinter sporter.

Lördag 9 Feb: Fortfarande varmt ute, det kommer en del snö. Mycket teve nu från Åre och Canada.

Söndag 10 Feb: Efter morgon voltan blir det släktforskning och teve soffan. På eftermiddagen går vi till svåger Harry P för att fira födelsedag.

Måndag 11 Feb: Det har snöat lite i natt. Men plusgrader fortfarande. Solen bryter fram så småningom. Efter morgonvoltan blir det en snabb vända till ICA. Vi har fått en Kolsyremaskin av en av grannarna. På eftermiddagen kom Åsa och fikade. Idrott på teven.

Tisdag 12 Feb: En vända med Bosse före frukost. Birgitta ska gå på gymnastiken, nog mest för fikat och träffa bankbrudarna. Hon är inte pigg ännu. Ett besök på Clas i Sjön för diverse inköp. En lagerhylla och en kolsyrepatron. VM i Åre med bland annat Legendernas parallellslalom. Ingemar Stenmark med flera. Köpt uppgradering till Slätforskningsprogrammet. Som trogen medlem och något mer, fick jag uppgraderingen för en hundring. "Mandelmans gård" och "GW" fick avsluta dagens teve! Det börjar snöa när Bosse och jag går sista kvällsvoltan.

Onsdag 13 Feb: Nu är det halvmulet och 2 plus vid morgonvoltan. Daghemsföräldrarna slutar inte att förvåna. I dag dubbelparkering i vår rondell! Bosse och jag gick en snabb morgonvolta. Sedan bar det av till Hundklippet och Eva. Bosse ska få klorna ansade. Så även Gizmo. Vi fick på så sätt kaffegäster. Dem bjöd på gott fikabröd. Nicke och jag kollade på deras släktforskningen, som jag har på gång. Eftermiddagens volta i varmgrader och solsken var toppenskönt. Som en skön marsdag. Hustrun var med och fick frisk luft. Jag köpte en batteridriven tandborste på Lidl. Tyvärr så funkar den inte så vi får byta den i morgon. Fixat med Kerstin S dator via TeamViewer, uppgradering av Widows10 bland annat. På teven Den Danska bonden och Renes Brygga.

Torsdag 14 Feb: Idag blir det lite jäktigt. Vi har en del att fixa och mattorna i huset ska behandlas. Det är gå förbud under några timmar. Turligt nog får vi besked att det inte gäller vår korridor. Vi åker till Falu Vårdcentral, Birgitta ska ta prover. Sedan en sväng upp till ÅVC med elektronik och annat som inte går till hushållssopor. Jag byter tandborsten som vi köpt på Lidl. Samma problem. Tror vi först. Jag reagerade på batterimärkningen. Birgitta löste det. Troligen en feltillverkning som gav det låga priset.

Fredag 15 Feb: Man kan inte skylla Bosse för att vara den snabbaste! Eller känns det bara så för att jag har bråttom. Jag ska åka upp till Korpholen och vill komma iväg. Jag ska hinna att skotta och att mata fåglarna, innan det mörknar. Jag han med allt. Lasse J kom förbi, Bosse gillade det. Vi njöt av bira och pratade huggning och andra väsentligheter. Lite marigt att få fyr i spisen, trots att jag eldat mycket papper i sotluckan. Bra drag där, men inte i spisen. När jag tröttnat och var färdig att ge upp, då tog det sig! Vi njöt av tystnaden och på kvällen var det teve, innan det var dags att hoppa i bingen.

Lördag 16 Feb: Vaknade tidigt och Bosse och jag knallade ner mot Rältlindor. Isgata är bara förnamnet, vi var som två Bambi där vi halkade omkring, trots broddar. Hemvägen med Bosse i sällskap är inte det roligaste, då det är kallt och blåsigt. Var femte meter ska han upp på plogkanten för att spana. Det är inga snabba span! Men vi kom hem tillslut för en god frukost, kaffe och hårdbrödmacka! I dag blir det tevesoffan av och till. Mycket skidor är det. En kort nattvolta sedan i säng. Somnade vi midnatt.

Söndag 17 Feb: Här i fäboden sover jag så bra. Vaknar tidigt. Bosse är på hugget, dags för morgonvoltan. Någon minusgrad i dag. Efter Lasses tipps om skoter leden, fick det bli morgonens volta. Det är en skön morgon med sol. Åtminstone en stund innan molnen tog över. Bosse höll span över åkrarna, var 20 meter. Men vi har inte bråttom denna morgon. Efter njutning kommer straffet. Skoter spåren upphör och jag fick pulsa i snön. Jag sjönk ned till knät i snön. Jag har minst 200 meter till Margareta och Kristers fäbod. Det gav puls och nya svordomar, som jag inte visste fanns. Bosse knallade på skaren och funderade vilket språk husse lärt sig! Nu smakade en kopp Zoégas och en brungräddad Leksansmacka som allra bäst. Jag tittade på 15 km herrar från Italien. Fint väder då fler åkare och även publik hade bara armar. Snopet att jag inte kund se det till slut, då Bosse pockade på att gå en volta. Det är nog mest jaktinstinkten, han snor runt som en skenande dammsugare. På kvällen var det sportdags, Skidskytte. Synd att det var så mycket störningar på teven. Till våren måste jag få klart antennen.

Måndag 18 Feb: Bosse är som en klocka. halv åtta väcker han mig och vill ut. Nu går vi samma volta som igår, men vänder innan snöpulsningen. Fullfart dit, sakta hem, det är Bosses strategi. Han tror att han är jakthund, nosen i backen för jämnan. I dag ska vi åka till Falun. Nu gäller det att memorera allt som ska göras inför avfärd. Jag tycker själv att jag är strukturerad och har koll. Först till Leksandsbröd för diverse inköp. Resan hem gick bra, lite trafik och bara en Volvo som låg nära. Avstånd och användande av blinkers är nog passé för många bilister. Väl hemma bjöd Birgitta på middag. Kerstin S från Järvsö var hos Birgitta. Dem har Akupressur träff. Då jag glömt mina läsglasögon åkte vi till Rusta för att köpa billiga glasögon. Ingen lycka med dem, får ont och förstör nog synen. På kvällen rostat bröd och moserand bubbel. Bosse vill ut på en kvällsvolta. Den tog tid, mycket att läsa in.

Tisdag 19 Feb: Bosses morgonklocka är inte omställd på stadstid. Han vill ut tidigt. Nu fick Bosse all den tid han vill. Jag kom hem till en kall gröt och en tom lägenhet. Birgitta är på gymnastiken med bankbrudarna. Det blir billigast att åka upp till Korpholen och hämta glasögonen. Vi ger oss iväg vid lunchtiden. Det är nu glansis vägen upp till Korpholen. Vi har talgbollar och småbatterier med oss. Vi letar glasögon, inga hittar vi. Nu är det deppigt. Det är bara att åka hem igen. Birgitta handlar på ICA Britsarvet medan Bosse och jag knallar runt. Väl hemma hittar Birgitta glasögonen i en låda där jag lagt pannlampan vi hemkomsten. Det var tio mil till ingen nytta. Birgitta bjöd på pannbiff, gott gott. Lite teve innan det var dags att knoppa in.

Onsdag 20 Feb: En lång volta med en Bosse som knappt har styrfart. Det ska nosas på allt. Frukosten smakade bra. Det är nollgradigt med blåsigt. Jag hämtar Majlis B platta. Hon är på dans här i huset. Det går inget vidare, svårt med iPad. Jag kan för lite. Hjälper Elisabeth S med hennes e-mail. Släktforskar en del. Birgitta var med ut med Bosse på eftermiddagen. Bra så hon får lite luft. Kollar på Veterinären, en ny teve serie. I dag handlade det om hundar.

Torsdag 21 Feb: Ingen rolig morgon, snöar. Det har nog snöat i natt. Minus fyra grader och snorhalt, Bosse har den goda omtanken om sin husse. Han knallade runt i maklig fart. Bra mycket snabbare än gårdagens volter. Efter frukosten hämtar Kerstin H Birgitta för banktjejernas Stångtjärns promenad. Vi åker till IKEA för att handla ett köksskåp till. Det har varit restnoterad sedan förra hösten. Nu har dem fått in fem stycken så det var säkrast att passa på. Lämnar Birgitta på Eriks Hjälpen. Bosse och jag åker hem och monterar köksskåpet. Lämnat tillbaka Majlis IPad. Jag kan inte med iPad plattor. Tipsade om hjälp via Biblioteket i Falun. Vi kollade Mandelmans Gård, sedan hopp i säng.

Fredag 22 Feb: Vid morgonens volta fick jag ett samtal från en laptop ägare. Jag tog den med hem. Ägnade många timmar med att fundera ut vad som hänt med Admin kontot. Samling i Örnnästet för planering av söndagens musikupplevelse med Peter Karlsson. Vi beslutar att käka i Vitsippan, vår lokal här på "hemmet". Birgitta bjöd på en suverän Kyckling filé. Teve på kvällen.  

Lördag 23 Feb: Några plusgrader vid morgonvoltan. Efter frukosten åker Birgitta till Borlänge och Eriks Hjälpen. Jag jobbar på med datorer som trilskas. En vända till Macken för att tvätta bilen. Kollar på VM i skidor. Bra för Svenske, trots avsaknad av pallplatser. Bra jobbat av Terese Johaug, men varför måste du skrika som en barnunge. Rådslag i Örnnästet inför morgondagen konsert med Peter Karlsson. Vi åt av Birgittas god Kyckling filé, det som blev kvar från igår. Bosse var duktig på sena kvällsvoltan.

Söndag 24 Feb: Vi gick en gemensam volta med Bosse denna morgon. Ett behov av en del inköp på ICA var nödvändigt. Bosse och jag drog iväg medan Birgitta handlade. Drog i väg är väl att överdriva, Bosse är ju inte blixt snabb. Jag brottas med en laptop vars Admin konto inte är tillgänglig. Vi är tio glada pensionärer från Britsarvsgården som ska på konsert med Kjell Gustavsson, Rhythm & Blues Orchestra och Peter Karlsson som gästartist. Vilket ös. Birgittas chef på Eriks Hjälpen, Anders Larsson spelade Dragspel och Synt. Vi invaderar Vitsippan, en lokal här på "hemmet" för att käka tillsammans. Vi löser Melodikrysset. Sedan en sen volta med Bosse innan det var sov time.

Måndag 25 Feb: Birgitta tog morgonens volta med Bosse. Jag har fått en sträckning på en av skinkorna, inte så mysigt. Tabletter och hästlinnement ska hjälpa mig. Vid lunchtid känns det skapligt, jag kan gå med på Bosse volta. Birgitta ska hämta ut lite pengar till frissan i morgon. Jag ger nu upp med en laptop, försökt att lista ut en administratörs kod. På eftermiddagen åker vi till Kilen för att lämna Bosse. Vi ska ju ut och förlusta oss i Helsingfors i morgon. Med Kerstin och Nicke H.

Tisdag 26 Feb: I dag ska vi ut på böljan den blå. Vi packa bilen och möter upp med Hedlunds i Hedemora. Dem lämnar Gizmo hos mor och svärmor Ingegärd. Vi bjuds på kaffe och gott fikabröd. Jag tar första "törn" som chaufför mot Stockholm. Nicke som är van bilförare och hittar i Stockholm kör sista biten. Väl ombord och installerade, skålade vi i mousserande vin med Hedlunds. Kerstin och Nicke har bokat två De Lux hytter, med minibar. Vi äter gott på kvällen och tittar på uppträdande, bra musik. Sent blev det.

Onsdag 27 Feb: Vaknade tidigt för att frukostera. Bra och god frukost, men jag är mätt efter gårdagens digra middag. Vi knallar i land i Helsingfors för att besöka Svenska Teatern. Hedlund bjuder oss på musikalen Chess. En mycket bra föreställning. Den är värd att se. Några Turfar hittade Nicke och jag på dit och hemvägen till båten. Nu bjöd vi på vårat mousserande vin, i Hedlunds hytt. I dag blev det ingen förrätt till middagen. Jag tror vi alla minns gärdagens middag. En dessert slak ned ändå. Nu bar det av mot Taxfree butiken. Öl och annat drickbart ska inhandlas. Birgitta har klart för sig vad som gäller för drinkblandning. Jag är glad för en flaska Calvados, som är min favorit! Godis till hundvakten Marie. Öl till Nicke och mig, vitt vi till Kerstin och Birgitta och musikunderhållning avslutar en trevlig dag och kväll. Vi vill alla tidigt i säng.

Torsdag 28 Feb: En bättre sömn i natt. Vaknade pigg och inte fullt så mätt, som jag var vid gårdagens frukost. Det smakade så bra, med äggröra, bacon och korv!. Nu gäller det att packa och förbereda ankomsten till Stockholm. Väntar man till landstigningen påbörjas så är det inte så trångt och bökig landstigning. Damerna väntar medan jag och Nicke hämtar bilen. Hemresan går bra och vi lastar över vårt till vår bil. Hem och packa upp. Nu kom firman som byter ut fiberskåpet. Vi åker till Kilen för att hämta Bosse och tacka Marie för hundvakt. På kvällen fungerade inte teven. Vi fick kolla damstafetten på Play..

Fredag 1 Mars: Kalo mina. Nu är det närmare till sommaren. Inger D ringer på vår dörr. Hon har Com Hem på tråden och vill att jag pratar med dem. Det visar sig att kablarna inte sitter i ordentligt, därav strul med teven. Mitt i herrstafetten slocknar våt teve. Kabelfel igen. Jag får snabbt i  gång den. Sverige femma. Inger D ringer på, ingen bild på teven. In igen och kabelstrul. God stark korv till middag, jag njuter. Teve avslutar dagen.

Lördag 2 Mars: Efter frukosten åker Birgitta till Borlänge och Eriks Hjälpen. Jag och Bosse knallar runt för morgon voltan. Hundar måste ha en otrolig hörsel. Plötsligt slår han ner rumpan och väntar på en bil. Det är en Skoda, som bilmärke som Kersti H har. Bosse drar i väg, "Oxi Kerstin". I dag blir det skidor igen. Så det blir att parkera framför teve soffan. Vi hinner med att lösa Melodikrysset.

Söndag 3 Mars: Birgitta tar morgonvoltan och jag frukosten. Nu bänkar vi oss vid teven. Först Vasaloppet och sedan VM Femmilen. Det har snöat ymnigt i natt och nu på dagen. Vasaloppsåkarna kunde säkert hålla sig för skratt. Monterat färdigt ett köksskåp och fått det på plats. En ny omgång Turf. Jag missade det och fick bara två turfar. En sista vända med Bosse innan läggdags. Jag ska upp tidigt i morgon för att åka till Sömnlabbet i Avesta.

Måndag 4 Mars: Efter frukosten drar jag iväg till Sömnlabbet i Avesta. Snöar en del med skapligt väglag. Jag kommer dit i tid och parkerar bilen. Använder kontokort som betalning. Genomgången med en trevlig sjuksyster går undan och jag får kredit. Vi bestämmer att det räcker med ett årlig kallelse. På vägen ut från Sömnlabb får jag ett samtal, troligen från Kostas. Det gör att jag glömmer att logga ut från parkeringen. Vid Romme kommer jag på fadäsen med parkeringen. Man ska nog inte tala om sina misstag. Det löser sig dock via datorn.

Tisdag 5 Mars: Bosse vill ut, trots snöandet. Blåsigt och ryggigt är det. Jag försöker kontakta Hörcentralen, men med fel telefonnummer. Får försöka i morgon. Lite IT i huset, det är nog lite strul här och var med nyinstallationen.

Onsdag 6 Mars: Till Lennart B för datorjobb. I dag fyller jag 78 år.

Torsdag 7 Mars: Brottas med en dator som vägrar inloggningen.

Fredag 8 Mars: Hjälpt Majvor med telefonproblem.

Lördag 9 Mars: Får igång datorn, med det gamla lösenordet. Vi löser Melodikrysset.

Söndag 10 Mars: Bosse vill ut redan vid åtta tiden. Under några timmar är det solsken och några minusgrader. Kollar på damernas 3 mil i Holmenkollen. Bra jobbat av svenska damerna. I dag fixade jag ny routern hos Majvor. Hon skippar den fasta telefonen. Det är bra val för det har strulat länge.

Måndag 11 Mars: I dag är det fint ute. Det blev en lång morgonvolta med en pigg Bosse. Får hem en ny dator för installation och en gammal som ska tömmas. Vi tittar på en fin film om Kejsar Pingviner. Så bra filmad.

Tisdag 12 Mars: Bosse väcker oss tidigare var morgon. Ljuset lockar säkert till morgonvoltan. Klarblå himmel och sex grader kallt.

Onsdag 13 Mars: Bosse ska på kloklipp i dag hos Eva på Hundtrimmet. När jag ska köra ut bilen så är däcket platt. Vi har haft läckage ganska länge. Nu är det brådis. Birgitta ringer Nicke som hämtar dem till kloklipp. Jag jagar domkraft eller liknande. Laila och Ingemar en luftpump som drivs med hjälp av batteriet i bilen. Tack snälla för hjälpen. Grämer mig att jag gav bort våran när vi flyttade hem från Grekland. Vi fikar med Kerstin och Nicke. Jag får en favorit dryck av dem i födelsedags present. Tack snälla! Nicke och jag åker upp till Falu Däckservice. Det visar sig att det är en skruv i däcket. Vill minnas att vi hade problem med luften även förra vintern. Nu är det fixat. Hjälpt Åke K med e-mail boxen och Per L med nätkopplingen. Levererat laptop till Cris B. Tittade på skidskytte.

Torsdag 14 Mars: Jobbar med släktforskning och datorer.

Fredag 15 Mars: Levererar två datorer. Vi sitter i Vitsippans lokal för genomgång. Sport på teve.

Lördag 16 Mars: Efter morgonvoltan och frukost, kör vi Birgitta till Borlänge och Eriks Hjälpen. Jag och Bosse åker vidare upp till Korpholen. Snöskottning och fågelmatning. Jag packar bilen för huggning hos Nicke H. Är även sugen på att starta huggning hos Lasse J.

Söndag 17 Mars: Snöar! Bosse är på hugget ändå. Två gånger höll jag på, att utföra, i mitt tycke, snygga piruetter! Trots dubbar! Frukosten smakar extra gott efter morgonens volta. Avslutning på skidor och skidskytte.

Tisdag 19 Mars: Hämtade en laptop som krånglar. Problemet är nog att en uppdatering avbrutits. Hårddisken sabbad. Ägaren har ändå bestämt sig för att köpa en ny. Där gick den dagen. Men det är dock spännande att försöka. Birgitta var på Vårdcentralen för provtagning. Nu är det mycket släktforskning. Det är spännande. Hjälpt Inger D med pluggning och uppsättning av en krok. Tittade på Trädgårds Tider.

Onsdag 20 Mars: Blötsnö och fyra och en halv grad varmt. Vad hjälper det om Bosse inte är sugen på någon lång morgonvolta. Fixade en dator via TeamViewer. Får ofta timeout när jag använder det programmet. Nu är det släktforskning som gäller, i dag Kerstin och Nickes släkt. Bosse pockar på volter. Det är skönt och soligt, men Bosse är så tråkig. Han ska nosa på allt. Han är nog ingen bra jakthund. Det jaktbara har dött av ålderdom innan Bosse hinner ikapp.

Torsdag 21 Mars: Det har nog varit plusgrader hela natten. Soligt och skönt. Jag tar morgonvoltan med Bosse, en halvtimma. Mer blir det inte, trots att vi mötte "Bruno" och "Siri", två glada hundar. Jag har en ny laptop installation i dag. Förmiddagen är räddad. Jag fick tacka nej till en dam. Nu är det dags att pensionera sig på heltid, från IT Tjänsten. Det har varit trevliga sex år.

Fredag 22 Mars: Nollgradigt när vi åker till Falu Lasarett med Birgitta. Hon ska till Röntgen. Bosse och jag knallar runt under tiden. Nu var det fart på Bosse, nya jaktmarker! Nu smakar det gott med en tallrik gröt. Levererar en nyinstallerad dator. Även hennes granne vill ha rådgivning. På eftermiddagen åker vi till Kerstin, Nicke och Gizmo i Hökviken Linghed. Nicke och jag för att äta räkor och lyssna på Irländsk musik. Det är Lingheds PRO förening som jag gästar. Trevligt men högljut. Några bekanta ansikten kände jag igen, med Nickes hjälp. Vi får tacka Kerstin, som skickat med öl pengar. Vi slapp att traska dit och hem, Kerstin körde oss dit. Sonja och Åke körde oss hem. En stund med damerna innan läggdags.

Lördag 23 Mars: Hundarna kom och väckte mig, dags för morgonvolta. Blåsigt, plusgrader i alla fall. Jag har glömt mobilladdaren, det blir en lugn helg! På eftermiddagen åker vi till bastun. Skönt med ett avkopplande bastubad. En olycka hände tyvärr, en man snubblade och hans ben vreds ur höftkulan. Ambulansen kom ganska fort, dem var tydligen i Svärdsjötrakten. God mat på kvällen.

Söndag 24 Mars: Vaknade tidigt. Jag låg kvar till hundarna stormade in och vill ut på promenad. Bosse gjorde i från sig tre gånger, han har naturligtvis slafsat i sig en massa mat. Vi tackar för en trevlig helg och åker via ICA Maxi. En del inköp var nödvändigt. Nu får jag fart på mobilens batteri. Jag kollar på skidor, Stina Nilsson vann och de andra svenskarna damerna gjorde bra ifrån sig. Även årets sista Skidskytte gick av stapeln. En sen vända med Bosse.

Måndag 25 Mars: I dag blev det en snabb volta. Jag har IT åtagande i dag på förmiddagen. Jag ska föra över en del data från en stationär till en laptop. Den stationära ska till ÅVC. Nu åker det med två laptop. Jag har haft tankar att fixa till en av dem till en bra reserv, men så blev det inte. Det blev en promenad i Kålgården, för att varva ned. På kvällen teve och en sen vända med Bosse.

Tisdag 26 Mars: En "snabbvända" med Bosse. Numera värdens, efter sengångarna, snabbaste hund. Gillar nog inte stenarna. I dag ska jag gå mannekäng här på Brittsarvsgården. Har fått lite vana då det är tredje gången. Min första entré var i "stödklänning", Senior Shop första plagg. Synd att Birgitta inte var där, så jag fått se hennes min, men hon var ju i städtagen här hemma. På kvällen lite fotboll Norge mot Sverige.

Onsdag 27 Mars: Bosse var inte snabbare i dag än vanligt. Så trist att stå still inför varje grässtrå!!! Men i morgon ska vi till Korpholen, då blir det säkert annan fart. Birgitta ska till Järvsö i helgen. En det IT i dag. Kerstin och Nicke bjuder Birgitta på mat och sedan en föreställning med Maria Lundqvist "Om att våga flyga". Birgitta var lyrisk och njöt av föreställningen. Nicke, Gizmo, Bosse och jag käkade Kebabtallrik, ja inte jyckarna! Bosse fick lite smakprov. Medans damerna njöt av "Om att våga flyga" njöt vi av Lars Lerins program. Tårarna rinner av glädje att se dessa program. Bra Lars att du engagerar dig i dessa härliga "Lärlingar". Birgitta och jag fick en stund på kvällen att fira hennes födelsedag.

Torsdag 28 Mars: Vilken härlig och solig morgon. Bosse promenad och ett möte med hunden "Basse". Där har jag en kompis! Tack Basse att du fick fart på Bosse. Birgitta åker med Kerstin upp till Stångtjärn, jag kurerar ryggen som naturligtvis ska krångla. Jag knallar ner till Bettan, vår fritidsledare på "hemmet". Hon fotade när jag gick mannekäng och jag var intresserad att se dem. Vi packar bilen och kör via Borlänge med Birgitta, hon ska jobba på Eriks Hjälpen i dag. Några inköp på vägen upp till Korpholen. Prio ett, mata fåglarna. Sedan en sedvanlig tur för att kolla läget i Fäboden. Bosse håller koll. När jag ska hämta vatten i brunnen så är den ur funktion. Någon har väl brukat våld. Det är inte mer än två veckor sedan jag var här och hämtade vatten, när det var minusgrader. Då var det inga problem. Telefon kontakt med vännen Hasse L. Vi får försöka laga pumpen i morgon. Jag har ju tänkt vara här en vecka. Jag sotar spisen, på hustruns order. Tidigt till sängs med Camilla Läckberg, ja med boken Sjöjungfrun alltså! Jag har inte läst några av Camillas böcker tidigare. Efter några sidor tänkte jag lämna boken. Tur att jag inte gav upp, den är så spännande och välskriven. Jag kommer att läsa fler av hennes böcker.

Fredag 29 Mars: Bosse vill ut tidigt för att kolla läget i Korpholen. Det blir bara en kort volta och sedan hem för att vakta fågelmaten. Bosse har fått en annan uppfattning om fåglar. Han skäller inte så ofta på dem! Hasse L kommer och vi konstaterar att något har lossnat. Vi inväntar varmare dagar för att skruva isär pumpen. Jag får hinka upp vatten som i gamla tider. Nu ska jag brottas med spisen, för att kunna laga mat. Jag säger bara, hustrun har koll på sakerna. Gårdagens "orden" var att sota och jag löd. Nu var det inga problem att få fyr i spisen. Lasse J kom. Bosse hör Lasses ankomst på långt håll. Vi klämmer en öl och Lasse bjuder på korv. Men vilken korv! Den är från vildsvinskött, så gott och ordentligt kryddad. Nu ångrar jag att vi flyttade från Jonheden, då jag hade jakträtt där. Men det var svårt att leva i Grekland och alltid tänka på att Lasse J måste sköta om vårt hus. På kvällen blev det teve tittande, jag får inte till antennen.

Lördag 30 Mars: Bosse sjusovare, nu är det som vanligt. Ingen brådska ut. Han slaggade nere! Det tar bra på snön nu, taken är snöfria.  Margareta H, dina älsklingsfåglar trumpetar på Sjöbotten. Med andra ord har Tranan nått Sjöbotten. Vid morgonvoltan såg jag Domherren och troligen Bofinken. Väderleken är blandad, ömsom moln och ömsom sol. Snön är nästan borta. Jag tackar nej till att kolla ishockey Leksand Mora. Bra att leksand segrade. Kollade på teve och sov tidigt.

Söndag 31 Mars: Bosse är inte så sugen på att gå ut, trots att han nobbade kvällsvoltan. Vi går i alla fall en lång volta. Det har snöat i natt, vitt på backen. I dag ska vi ställa fram klockorna en timma. Hoppas att vi får "normaltid", vintertid när Sverige får välja vilken tid vi vill ha. Skönt att sitta på tunet och njuta av en värmande sol. Ärtsoppa till middag. Blir inte så mycke ätande när man är själv. På kvällen några teveprogram.

Till Dagboken Januari - Mars 2018  Till Dagbok April - Juni 2018  Till Dagbok Juli - Sep 2018  Till Dagbok Okt - Dec 2018 Åter meny

 

Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.