Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2019 

Juli - Sep

Måndag 1 Juli: Kalo mina. Vaknade till en solig morgon. Trots utlovat regn. Bosse är pigg på att knalla runt lilla å-vändan. Vi städar gammalt virke och störar som vi samlat på oss. Fixat i vedboden. Städat på logen. I dag har Svartvit Flugsnappare fått ut sina ungar, det tog tid mellan regnskurarna. Även Björktrasten, som häckar hos grannen, fick ut sin andra kull. Vi är så glada för det regn som kommer, jag samlar i dunkar. Det är utlovat regn i natt. 7 mm regn nu på kvällen. Vi tittade på ett program om Svenne Hedlund och The Hep Stars.

Nyligen lämnat redet. © foto: Bengt Ahlstrand     Svartvit unge, sisten ut. © foto: Bengt Ahlstrand     Svartvita hanen lockar op ungen. © foto: Bengt Ahlstrand

Björktrastunge, nyss utflugen. Svartvit flugsnappar unge. Hanen lockar ut ungen.

Klicka på bilden för att förstora. © foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 2 Juli: Vaknade till en solig morgon, dock svalt. Kollade regnmätaren, 15 mm, i går kväll och i natt. Nu har vi vatten till våra grödor. Birgitta ska jobba i dag, på Eriks Hjälpen, så Bosse och jag kör Birgitta till Djurås. Bussen är mycket försenad. Bosse och jag påtar i landen. Vi tar det lungt. Vi hämtar Birgitta i Gagnef och passar på att handla i ICA Nära Gagnefhallen. På kvällen Allsång på Skansen.

Onsdag 3 Juli: Även i dag var det sol och skönt när jag knallade ner till pumpen för att hämta vatten. Eld i spisen så Birgitta kan fixa frukosten. I dag blir det ÅVC i Leksand. Margareta H kom förbi och vi fick en pratstund. Nu på kvällen dyker det upp en del regnmål. Vi tittar på fotboll, oavgjort vid full tid. Vi skippade förlängningen. och såg programmet om Båtar, Kanaler och Kärlek. Ett trevligt program om båtliv. Sedan somnade vi utan vaggvisor!! Trötta, är bara förnamnet.

Torsdag 4 Juli: Sverige förlorade mot Nederländerna 0-1, Bosse och jag knallade runt lilla å-vändan. Bosse lekte fågelhund, han ser dem före mig. Vi mötte Bissen och Mira, Bosse var lugn och jag fick kela med Mira. Sedan hem till en god frukost. Fi fortsätter att städa.

Fredag 5 Juli: Skickade ett e-mail till Manolos, jag vet inte hur jag ska formulera ett intyg åt Stavro så han kan säja vår Seat.

Lördag 6 Juli: I dag gäller det att fixa morgonbestyren lie raskt. Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen i dag. Vi kör henne till bussen i Djurås. Bosse och jag knallar runt och tar ett par Turfar. Sedan hem till Korpholen. Lasse J kommer förbi en stund. Det blir en vilodag. Margareta H kom förbi och vi pratade trädgård. Kvällen tillbringade jag framför teven.

Söndag 7 Juli: Bosse är inte så pigg på morgon volta. Men en sväng blir det i alla fall, då är husse nöjd. Monterar framstycket på hyllan jag köpt. Lasse J kommer med en påse kantareller. Tack snäll för det. Jag rensar och väntar på telefon från hustrun. Om jag ska skära ner svampen eller förvälla den som den är. Under tiden går Bosse och jag en volta ner i skogen. Det är något som han inte gillar där i snåren. I dag ryggade han snabbt upp på vägen. En olycka hände i dag på morgonen, det small till i huset, det visade sig senare att en Björktrast flugit på huset eller fönstret. Stendöd!

Kantareller. © foto: Bengt Ahlstrand     Kantareller. © foto: Bengt Ahlstrand

Lasse J kom med Kantareller åt oss.

Klicka på bilden för att förstora. © foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 8 Juli: Vaknade till en solig morgon. Bosse är pigg i dag så det blir Lilla å-vändan. Frukost, fil och kaffe. Sedan börjar dagens beting. Birgitta har, på min önskan då minnet sviker, noterat vad jag ska göra och ha med till Falun. Krister kom förbi och vi gick till brunnen. Jag tycker vattenståndet är lågt. Jag hoppades att Hasse L kollar läget, han vet om det är lite eller normalt vattenstånd. Bosse och jag knallade ut i skogen på Kantarelljakt. Det var ingen idé. han traskade på med nosen i vädret. Hemåt var det fullfart efter att Bosse fick tag i en fin träbit. Inte ens flugan som surrade runt skulten hann med! Pinnen "grävdes ned" med nosmetoden. Nu är komihåg listan av bockad. Jag lastar bilen och tuffar mot Falun. Det är mycket bilar på väg. Birgitta ringer och beställer Kebabtallrik. Åsa kommer förbi. Bosse har brottom ut för att kolla brudarna. Bosse och jag delar på duschen. Bosse ska till Vettris i morgon och bli av med tandsten. Lite teve före hopp i säng.

Brunnen Korpholen.

Brunnen

Klicka på bilden för att förstora. © foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 9 Juli: Upp tidigt och en första volta ner till garaget med Bosse. Vi ska till Vettris och en del inköp uppe vid Majoren. Vi lämnade Bosse, efter en del ritualer, vägning och en bedövningsspruta. Killen som ska fixa Bosses tänder känner vi sedan tigare. Så vi är lugna. Vi åker hem och äter frukost. Halv tolv, om inget inträffar får vi hämta Bosse. Han är däven så jag bär honom ut till bilen. Hem och lägger honom på hans pläd. Vi passar på att åka till ICA Supermarket Britsarvet, för att handlar mat. Vi sitter ute i Örnnästet och pratar. Inger D får lite fart på Bosse, det blev en kort vända. Bosse är låg ända till kvällen, han får några försök att kissa innan läggdags.

Onsdag 10 Juli: I dag är det ett besök hos Hundtrimmet, Bosses klor ska ansas. Nu visade det sig att klorna var klippta hos Vettris, det visste vi inte om. Jag gick till torget för att få ett nytt batteri i Birgittas klocka av en kompis till Camille. Turkarna fick sälja apelsiner, goda och saftiga. Vi satt en stund på en soffa och tittade på folk. Riktigt rogivande. Vi har tydligen en massa kanaler på teve, en drive av ComHem? Jag tittade på tennis, från Wimbledon.

Torsdag 11 Juli: En morgon volta med Bosse före frukosten. I dag blir det snabba puckar. Birgitta var på vår nya Vårdcentral Brittsarvet för provtagning. Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen och jag ska till Hjärtmottagningen för koll. Blodtrycket var ok. Ultraljudet däremot inte bra. Klaffen sluter inte till och det är mycket beläggning. Doktor Gunnar D tycker att jag verkar pigg, så jag får om sex månader en ny koll och då med arbetsbelastning. Han menar att dem inte ska byta klaffen, om jag känner mig bra. Sedan hjälp grannen med routern. Bosse och jag drar sedan upp till Korpholen. Birgitta hämtar vi sedan i Gagnef. God mat på kvällen, samt teve.

Fredag 12 Juli: Vaknade till en solig förmiddag. Vi gick en snabb volta före frukosten, Bosse och jag. Konstaterade att jag glömt slangen till "Snarkofagen". Nu är frågan om jag ska åka 10 mil för att hämta den eller vänta till torsdag! En eftermiddags volta med Bosse. Det blåser hårda vindar. Den programvaran jag i mobilen, för att få bort bruset i "hörlurarna", fungerar inte. Jag har nu testat vid ett par tillfällen. Lasse J kom förb en stund, då blev Bosse glad. Ja vi med. Fixat ramar med fiberduk och nät till våra tre vattentunnor.

Lördag 13 Juli: Vaknade till ännu en solig morgon. Några regndroppar vid halv sextiden, enligt Lasse J som kom med Kantareller och Winebröd. Bosse gillar när vi fikar utomhus, allti något som hamnar på gräset. Vi rensade svampen och jag förväller den. Vi löser sedan Melodikrysset. Hyllan som jag köpt för att hålla ordning på trädgårdskrukor och annat, är nu monterad. Sedan var det vattning av landen och krukor. Vi fick kattbesök i dag. Lite mager, i övrigt pigg och kelsjuk. Det går inte bra med Bosses umgänge, luktade i rumpan på henne i alla fall. När vi vattnade grödorna kom katten, men verkade mer skygg då. På kvällen teve, Sommarkrysset. Det är så löjligt enkla frågor, så det måste bero på att dem vill att folk ska ringa och slantarna trillar in. Efter kvällsvoltan med Bosse vattnade jag hallonen och rabatten.

Kurre ekorre, nästan tam. © foto: Bengt Ahlstrand     Katter är farliga. © foto: Bengt Ahlstrand     Kattbesök, vill leka med kurre och Bosse. © foto: Bengt Ahlstrand     Kisse på vift i Korpholen. © foto: Bengt Ahlstrand

Ekorrunge käkar svamp och är nyfiken på Bosse och katten.

Klicka på bilden för att förstora. © foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 14 Juli: Även i dag kan jag vakna till en solig morgon. Bosse och Birgitta snusar vidare. Jag sätter fyr i spisen kokar kaffe och njuter. Katten från igår är fortfarande kvar hos oss. Den spinner och är kelig. Den känns mager och ett problem är att Bosse inte är lika förtjust i den som jag. Jag har lagt ut en bild i en Facebook grupp, Norr Rälta och hoppas att någon känner till kattens ägare. Katten tackade för vänligt bemötande och fångade en näbbmus. Inte ens en hungrig katt äter näbbmöss, även fåglar ratar dem. På eftermiddagen beslutar vi att åka till Rätlindor, nu när vi fått besked att katten är därifrån. Den gillade inte att åka bil. När vi kom till Kvarnen mötte vi en flicka med hund. Vi frågade om katten, hon viste vem som äger den. Katten passade på att smita ut genom bilfönstret. Ok nu var den i alla fall på hemmaplan. Bosse var nog den som var lyckligast av kattens hemfärd. På kvällen Kronprinsessans födelsedags firande på Soliden och en film om Ångbåten s/s Mariefred ett program för mig.

Näbbmusjakt. © foto: Bengt Ahlstrand     Stolt jägare. © foto: Bengt Ahlstrand     Musjakt fodrar vila. © foto: Bengt Ahlstrand     Musjakt fodrar vila. © foto: Bengt Ahlstrand     Musjakt fodrar vila. © foto: Bengt Ahlstrand

Fångad Näbbmus och en stolt jägare. Musjakt fodrar en massa vila, även på Bosses bädd, på farstubron.

Klicka på bilden för att förstora. © foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 15 Juli: Vaknade till regnet som smattrade på taket. Bosse trynade i sin koj. Det är ett säkert tecken att det är regning ute. Då kan han hålla sig länge och äter inte. Uppskattningsvis 20 m.m. regn. Vid lunchtid var han villig att ta dagens första volta. Vi gick alla tre en förlängd lilla å-vändan. Vi mötte Gertrud och Göran på hemvägen. Jag passade på att fylla vatten dunkar, på toan och i köket. I övrigt en vilodag. På kvällen såg vi på en del teve. Bygglov, Ernstan och Lotta på Liseberg. Birgitta tittade på en kriminalare. Bosse är mer van nu med tandborstning och gel applicering, Bucadog.

Tisdag 16 Juli: Lite regn och lite sol bjuds vi på i dag. Vid lunchtid åker vi in till Leksand. Birgitta ska handla grösaker av Turkarna. Sedan tankar vi bilen, 15.98 per liter. Färden går sedan till Insjön och Clas i Sjön. Så mycket folk, så det blev en snabb visit. Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen så jag kör henne till Djurås. Bosse och jag åker mot fäboden. Det är mycket folk på Eriks Hjälpen så Birgitta ringer och berättar att hon blir kvar till dem stänger. Vi hämtar Birgitta i Gagnef. I dag bjuds vi på sylta, så gott. På kvällen Allsång på Skansen, bland annat.

Onsdag 17 Juli: Vaknade till en solig morgon. Efter frukost blir det Långa å-vändan. Bosse är på gott humör. Lasse J kommer på fyrhjulingen när vi nästan är hemma. Vi fikar och njuter en stund i solen. Jag ser två tegelpannor som är trasiga på logtaket. Lämpligt nära så jag kan byta utan att behöva klättra. Svåger Harry ringer och vi språkas vid ett tag. Birgitta och jag ska besöka Harry på fredag, problem med teven. Jag klipper färdigt på tunet och kör sedan trimmer. På kvällen tittar vi på Kanaler, Båtar och Kärlek. I dag handlade det om Venedigs kanaler. Alltid lika trevliga program.

Torsdag 18 Juli: Även i dag vaknade vi till en solig morgon. Det är trist att behöva åka till Falun. Jag ska lämna bilen på service i morgon bitti. I dag ska Birgitta jobba på Eriks Hjälpen. Då är det lika bra att Bosse och jag drar till Falun. Vi kör via Borlänge med Birgitta. Vi packar upp det som ska in i kylen. Vattnar blommor och sedan är det dags för Bosses andra volta i Falun. Alltid när vi kommer till Falun ska han ut flera gånger, för att kolla läget. Vi käkar korv när Birgitta kommer från Borlänge. På kvällen teve. Bygglov och Sommar med Ernst.

Fredag 19 Juli: Klockan på väckning! I dag ska jag lämna bilen på service hos AD Bilverkstad på Ingarvet. Vi har haft dem som verkstad i fyra år och är väldigt nöjda. Nu har dem utökat AD Assistans som premie när man servar bilen. Nu helår, förut tre månader. Då behöver vi inte betala årsvis som vi gjort tidigare. Då jag inte hittar nyckel till låset på cykeln fick jag gå hem och tillbaka för att hämta bilen. Motion blev det, Vi kokar kaffe och hälsar på svågern Harry P. Jag fixar teve problem, batteri dåligt i fjärrkontrollen! Vi får en pratstund, om livet. Då Bosse är ensam så får vi ge oss av hem, Vi packar bilen och jag åker upp till Korpholen. Vattnar grödor och blommor. Jakob och hunden Bobby kom förbi, Bosse och Bobby kommer bra överens. På kvällen drog det över ett åskväder med ordentliga knallar. Lät som dem var nära av ljudet att döma. Häftig regn, fem m.m.

Lördag 20 Juli: Vaknade tidigt. Solen skiner och det är redan 15 grader ute. Tack vare det kraftiga regnet i går kväll, blev tegelpannorna ordenlig rengjorda. Duken över vattentunnan vittnar om det. Bosse är nödbedd, men går till slut med en kort volta. Vi åker in till Leksand för att handla. På hemvägen får Bosse en ny chans att göra ifrån sig. Jag tittar på teve, ett program om månlandning. Jag får kaffebesök, Åsa och Matias kommer och fikar, dem bjuder på goda wienerbröd. Det blev några över till kvällsfikat. Jag hämtar Birgitta i Djurås, hon har jobbat på Eriks Hjälpen.. Vi stannar i Gagnef och ICA Nära Gagnefhallen för inköp. Jag passar på att knalla runt med Bosse och då äntligen behagade han kröka en märla! Vi äter lansange till middag och sedan blir det program om Månlandnigen 50 år. Spännande, en händelse som man inte glömmer.

Söndag 21 Juli: I natt har jag sovit gott. Myggnät i fönstren, det gav oss svalt och skönt i stugan. Efter frukosten löser vi gårdagens Melodikryss. Vi fick besök av Lars E och sonsonen Valter. Vi fick en trevlig stund med dem. Det regnar en del. i alla fall, när vi går med Bosse. Vädret lockar inte till någon verksamhet. En del träd som växer upp i elledningen ska tas ned, får bli i veckan som kommer. Vid eftermiddagens kaffe äter vi Wienerbröd, som Åsa och Matias lämnade i går. Vi är båda trötta och sängen kallar, redan vid niotiden.

Måndag 22 Juli: Vaknar pigg efter många timmar i sängen. I dag har vi pysslat med lite av varge. Lite sly utmed vägen. Bänt upp en stor sten som hindrar den ena logdörren att öppnas. Vi hittar en flat sten att lägg där. Under den flata stenen ligger fem stora kopparormar, en ormgrop! Birgitta har städat gäststugan och diskat prydnadskoppar. Några raster i solen med en bok unnade vi oss. Jag läste "Apotekare Brandts sista år" av Cecilia Sidenbladh. Historisk händelse, så jäkla bra. Vi tittar på ett reportage om Astrid Lindgrens liv. Tror att det är en serie om tre program. En sista kvällsvolta med Bosse och soper. Birgitta tittar på en deckare, Maria Wern.

Tisdag 23 Juli: Nu är jag riktigt utvilad! Vaknade vid femtiden och kunde inte somna om. På med paltorna och satte fyr på spisen. Kokade kaffe och njöt av fågelsången. Vilken härlig morgon. Efter frukost passar det Bosse att följa med på morgonvolta. I dag blir det en tur in till Leksand. Först torget och Turkarna för inköp av grösaker. Vi fortsätter till Granngården, jag ska köpa solrosfrön åt fåglarna. Vi avslutar inköpsresan i Gagnef och ICA Nära Gagnefhallen. Birgitta pysslar med blommor och rabatter. Till middag i dag njuter vi av Vildsvinskorven vi fick av Lasse J. Jag säger bara smaskens.

Onsdag 24 Juli: Vilken morgon, sol och varmt direkt. Jag vattnade en del nu på morgonen. Lasse W kom för att klippa sina gräsmattor. Vi fick en pratsund. Jag erkände att vi "lånar" vatten ur hans tunnor och betalar tillbaka vid nästa regn. Fixade till en fågelmatare för solrosfrön. Förvånad över att inte fler fåglar hittar dit. Många ungar är det nu som lämnat holkar. På kvällen vattnade vi alla land och blommor.

Torsdag 25 Juli: Snacka om värme, 25 grader i skuggan nu på morgonen. Vi ska städa i dag för i morgon kommer Bosses kompis Gizmo. Ja husse och matte är ju också med. Efter en god frukost så startar jag dammsugaren. Jag har första "passet". Jag sög klart när jag ändå var på hugget. Det är 28,7 i skuggan vid 12 tiden. Men vi får inte klaga. Nu blir det en inköpsresa till Djurås.

Fredag 26 Juli: I dag får vi främmande, Gizmo kommer hit. Ja även Päronen, Kerstin och Nicke är med. Dem har med sig Mythos, ett grekiskt öl. Vilken lycka. Vi grillar och får en trevlig kväll.

Hedlunds gästar oss. © foto: Bengt Ahlstrand     Nicke. © foto: Bengt Ahlstrand     Även fyrbenta vill vara med. © foto: Bengt Ahlstrand     Bosses kompis Gizmo. © foto: Bengt Ahlstrand     En vacker kväll. © foto: Bengt Ahlstrand

God mat i vänners lag. Nicke. Gizmo och Bosse vet var Kerstin sitter. Gizmo. Vacker kväll.

Klicka på bilden för att förstora. © foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 27 Juli: Nicke och jag åker till Clas i Sjön, för diverse inköp. Hunger drev oss till Korvmojen. Tack Nicke för livsuppehållande insatts. På kvällen god mat och dryck.

Söndag 28 Juli: I dag är det lata hundar och ägare. Helgen har varit extremt varm. Hundarna ligger mest i skuggan. På eftermiddagen packa alla ihop utom jag och Bosse. Vi blir kvar och sköter grödorna. Birgitta kommer tillbaka på tisdag kväll. Vi har haft en trevlig helg med goda vänner.

Måndag 29 Juli: Vaknade tidigt, redan vid sex. Bosse kom upp och väckte mig. Vi gick en runda. En kopp kaffe och sedan fram med gräsklipparen. Jag blev ganska mör efter det jobbet, 24 graders varmt i skuggan. Lasse J kom förbi en stund. I dag var det lite marigare att lösa Melodikrysset. Kanske beror på att "bollplanket" Birgitta var hemma i Falun. Bosse och jag gick en längre volta i dag. Det var full fart ända till Knutsgårdarna. Men han tog det lugnare hem. Kollade på teve Astrid. och Djurprogram på Kunskapskanalen. En sista kvällskiss med Bosse.

Tisdag 30 Juli: Vaknade av att det regnade, hårt på taket. Det kom 7 mm, det fyllde på vattentunnorna. Bosse var inte så pigg på att gå, det blev till brunnen. Där vänder vi. Det var heller inte bra, han vet inte vad han vill i dag. Kyligt är det, bara 10 grader. Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Vattnade och plockade hallon.  Lasse J kom förbi och vi njöt av en öl och pratade livet! Vädret lockade inte till några utomhus jobb. Det fick duga med teven, djurprogram och  "Allsång på Skansen". Svalt när jag kröp ner i bingen.

Onsdag 31 Juli: En kall morgon. Kokade kaffe och en macka. Hämtade sedan Birgitta i Djurås. Termometern visade 10 grader och det låg ett kompakt dis över Sjöbotten. Birgitta fixade frukost. I dag fick vi besök av Monica "Myran" B, henne har jag int sett sedan hon överraskande kom på min 50 årsdag. Myran var sig lik och hennes hund var en mysig "brud". Vi fick några trevliga timmat med kollosnack och annat.

Torsdag 1 Aug: Vaknade till en solig morgon. I dag ska vi plocka röda vinbär uppe hos Lasse J. Otroligt många bär var det. Jag fick kela med katten Emil. Lasse bjöd på kaffe, två bullar till mig. Vi var sedan och kollade några vinbärsbuskar som vi kan flytta till Korpholen. Även den vinrankan som jag tog med hem från Samos för 15 år sedan, får jag nu få tillbaka av nya ägaren. Det tackar jag för. En sväng till Gagnef och ICA Nära Gagnefhallen för inköp av syltsocker. Här ska syltas, ja Birgitta vill säga. Birgitta rensa och kokar sylt.

Fredag 2 Aug: Vilken härlig morgon. Fågelkvitter och Bosse skäller. Efter en god frukost avslutade vi med en kopp kaffe på Tunet. I dag ska jag "komma till skott" med träden som växer under elledningen. Träffade Margareta och Krister vid voltan med Bosse. Vi pratade grödor. Nu ska vi Motorsågen är grinig, som vanligt efter ett uppehåll. Jag släpar ris till brasan. Lasse J kommer förbi och vi "sippar" på varsin bira. Vi pratar skogsvård och om höstens verksamhet. En kvällsvolta ner bland kossorna. Alla är kor och små tjurar är snälla. En ko mamma blev lite ängslig, vi var mellan henne och kalven. Bosse morsk som vanligt. Han tror att han är störst, tuffast och vackrast, av dem alla! En Ferdinand!!

Röjning under elledningen, Korpholen © foto: Bengt Ahlstrand     Röjning under elledningen, Korpholen © foto: Bengt Ahlstrand

Röjningsarbete under elledningen i Korpholen.

Klicka på bilden för att förstora. © foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 3 Aug: Vaknade tidigt och satte fyr i spisen. Varmvatten till Birgitta som ska jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Hon får ju inte dofta "skog" då! Efter det att vi släppt av Birgitta vid bussen i Djurås åker vi hem till fäboden. Jag ska kvista och köra bort riset efter gårdagens gallring. Det blev några vänder till brännhögen. Vid tretiden hämtar vi Birgitta i Djurås. Mellanlandar i Gagnef och ICA Nära Gagnefhallen. Vi köpte även varsin mjukglass. Vi löser Melodikrysset. Kvällen blev framför teven.

Söndag 4 Aug: I natt har vi begåvats med regn, fyra millimeter enligt hustrun. Det känns bra att få sätta fyr i vedspisen. Nu är det en grå himmel, något blåsigt och 13 grader. Jag förbereder frukosten, smart va! Jag kan skära ned sista på osten åt fåglarna. Det är full fart på dem nu. Även fågelungarna fylkas kring maten. Bosse och jag går lilla å-vändan och Birgitta kör dammsugare. Vi plockar bär uppe hos Lasse J innan vi åker till Falun. På kvällen godmat och teve. Båtar, Kanaler och Kärlek.

Måndag 5 Aug: Vackert väder i dag. Birgitta och Bosse går morgonvoltan. Jag förbereder frukosten, Efter frukosten gick jag till Apoteket för att hämta ut tabletter. I dag har Bosse tid på Hundtrimmet för kloklippning. Hjälper en granne med WiFi problem. På eftermiddagen cyklar jag en Turfrunda och Birgitta åker till Kilen med Bosse. Bosse ska vara hos dem medan vi är på "lillsemester" i Riga.

Tisdag 6 Aug: Pyssel in i det sista, inget ovanligt i familjen Ahlstrand. Vi ska åka till Hedemora och möta Kerstin och Nicke. Dem lämnar Gizmo hos "vår svärmor" Inga. Fika och goda bullar. Jag tar första törnen vid ratten. Resan går bra och vi lämnar damerna och bagaget i terminalen. Nicke som har Stockholms körningen, han har bättre koll på vägarna än jag som är uppvuxen i "stan"! Den vanliga parkeringen, som vi tidigare har kunnat nyttja är stängd. Ok, vi hittar en annan. Väl ombord på båten äter vi en godmiddag. Vi deltager i en musikgissning. Sen en stund i Hedlunds Svit.

Onsdag 7 Aug: Sovit dåligt i natt. Vi har en hytt på däck 5, propeller axeln stör oss. Men en god frukost och sedan in i Riga är plåster på allt. Vi beundrar gamla staden och får en hint om att det är öl time. Hinten är ett skyfall som heter duga. Jag knallar runt och letar Turfar, vill gärna få "Kronan", vilket jag lyckades med. Det är vår tur att bjuda på middagen. Alla äter vi nu kyckling med en kanon god pommes. Nu är det inköp av öl och annat gott. Vi vill ge kompisen Lasse J en platta öl. Lasse är så hjälpsam mot oss, ända sedan vi bodde på Jonheden. Vi avslutar kvällen hos Kerstin och Nicke i deras hytt.

Torsdag 8 Aug: Vi äter en god frukost, inget bubbel i dag. Nicke och jag ska ju ta hem våra damer och inköpen! Resan går bra, vi delar på körningen Nicke och jag. Vi har vår bil i Hedemora och kör sedan hem till Falun. Vi packar om och åker via Kilen, till Marie och Janne. Dem har haft Bosse som sällskap. Janne berättade att dem var ute i skogen och stötte ett Vildsvin. Bosse blev skogstokig och skällde ut grisen. Ja ja han är som han är. Vi kör via Leksand och en del inköp till Korpholen. Lasse J kommer med en ansenlig mängd kantareller. I morgon ska vi grilla med Lasse.

Kanareller.  © foto: Bengt Ahlstrand

Lasse kom med en massa Kantareller.

Klicka på bilden för att förstora. © foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 9 Aug: Sovit lite dåligt i natt. I dag ska vi grilla med Lasse J. Lasse har med sig marinerad älgfilé och en  Vi får några sköna timmar med god mat och prat om minnen från vår tid på Jonheden. På kvällen blir jag dålig i magen. Vet inte vad det beror på. Inte är det maten vi ätit. Jag somnar tidigt och Birgitta sköter Bosses tänder och kvällskiss.

Lördag 10 Aug: Pigg som en Pelikan när jag vaknar. Kan inte förstå vad som fått mig att må dåligt. Efter frukosten kör jag Birgitta till bussen. Hon ska jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Hon åker sedan till Falun, då Akupressur tjejerna ska upp till Järvsö på måndag. Bosse ligger i sin grop mest hela dagen. Jag löser Melodikrysset. Sent på kvällen vill han gå en lång volta.

Söndag 11 Aug: Både Bosse och jag trynade länge. Antagligen på den sena och långa kvälls voltan. Regnat 4 m.m. i natt. 6 m.m. under dagen. Blandat väder i dag. Blåsigt så det blir stugvärmen. Bosse vill inte följa med mig på promenad. Först på kvällen följer han med.

Måndag 12 Aug: Bosse väckte mig redan före sju i dag. Lite ovanligt, numer är han lika slö som husse. Vi gick en tidig volta. Han satt mest på rumpan och kollade in i skogen. Det regnar av och till, 7 m.m. vid middagstid. Det är inte lätt att läsa av Bosse. Om han vill gå ut eller mer mat! Jag tror han mår dåligt. Inte lika glad. Saknar kanske matte. Nu på kvällen blir vädret bättre. Kollade morgondagens prognos, soligt. Ska passa på att gallra vidare under kraftledningen. Efter sena voltan och tandborstning på Bosse, hittade jag två fästingar. En som joggade omkring i pälsen och en som var mätt av blod. I dag blir det en lång teve kväll. Först Ondskans män. Saddam Hussein och sedan ett program om Charles Manson.

Tisdag 13 Aug: Jag vaknar av att Bosse vill göra mig uppmärksam, morgonmaten är inte serverad! Det blir att stiga upp och servera Bosses frukost. Jag är lite trött efter gårdagens teve tittande. Några koppar kaffe så är jag på banan igen. Birgitta och Akupressur tjejerna åkte i går upp till Järvsö och Kerstin S för en träff. Dem åker hem i dag till Falun, utom Birgitta som ska stanna. Hur länge vet jag inte. Nu vet jag. Birgitta hörde av sig och är hemma i Falun. Hon ska jobbar på Eriks Hjälpen på torsdag och kommer sedan upp till Korpholen. Skönt.

Onsdag 14 Aug: Mat vill Bosse ha. Sedan går vi en lång volta, en förlängd Stora Å-vändan. På lansvägen vid Jonheden träffade vi på Bissen och hennes mysiga hund. Bosse och jag fortsatte mot Knutsgårdarna. Ner över Sjöbotten och hemåt. Vid Majorskan stötte vi upp en fin Räv. Bosse måste känt vittring redan 400 meter före, då han stretade på och fick brottom. Väl hemma efter en skön volta, lite regn fick vi, var det dags för Bengt frukost Kaffe och hårdbrödmacka. Fyr i spisen! Vattnat en del grödor, det har regnat lite av och till. Bosse är lite seg efter morgonens volta. Men går att locka ut, även om det går långsamt. Dagens middag, stekt potatis, ägg och älgfilé. En pytt i panna. Gott var det. På kvällen Mandelmans gård och Båtar, Kanaler och Kärlek.

Torsdag 15 Aug: Nu måste jag fixa "snarkofagen", rengöring av masken ett måste. Morgonvolta med Bosse och hämta vatten. Nu ska det diskas, städas hustrun kommer i dag! En Bengt frukost blev det till sist. I dag skiner solen av och till. Några droppar regn också. Birgitta kommer till Djurås så Bosse och jag hämtar där. Sedan några inköp i Gagnef och ICA Nära Gagnefhallen. Jag har tagit fram "falukorven" av vildsvin som vi fått av Lasse J. Så gott och lite "bubbel" därtill. På kvällen tittade vi på ett program om pianisten Jan Johansson. Saknar honom.

Fredag 16 Aug: I dag kunde jag sova längre. Bosse väntade ut mig, då Birgitta redan var nere för att laga frukost. Det blir gott med gröt. Sedan gick vi samma långa volta som Bosse och jag gick i onsdags, ja nästan missade genvägen. Jag var vid landen när något brunsvart dundrade i väg, Ingen katt utan troligast en Mullvad. Snabb som attan och det lät om fossingarna. Eftermiddagens volta blev lilla å-vändan. På hemvägen hamnade vi hos Margareta och Krister och varsitt glas rött. I morgon ska vi äta Surströmming med dem. Vi var hos dem förra året så nu ska vi träffas hos oss.

Lördag 17 Aug: Birgitta tidigt uppe. Frukosten var klar när Bosse och jag kom på fötter och tassar. Torr i munnen, allt vatten i "snarkofagen" var slut. Birgitta ska jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Vi kör henne till Gagnef. Vi passar på att handla i ICA Nära Gagnefhallen. Vi tycker det är bra att handla hos dem. Trevlig personal och bra service, man känner sig glad i den butiken. Jag gödselvattnar  morötter, tomater och gurkorna. Birgitta kommer med bussen till Djurås, det ösregnade. I dag ska vi äta Surströmming tillsammans med Margareta och Krister. Vi fick en trevlig kväll. Mycket att prata om. Bosse rymmer, snabbat ner mot Sjöbotten. Ej jägare dyker upp och talar om att det är Bockjakt. Kanske därför Bosse far som en skållad råtta ner på Sjöbotten. Jag ser honom och jag går ner på botten för att försöka mota hem honom. Birgitta ringer och talar om att Bosse är hos Krister och Margareta. Dit vill han alltid, då han får leverpastej.

Söndag 18 Aug: Bosse är lite spak i dag, efter gårdagens smitning. Lite solsken av och till, 16 grader och halvmulet väder. Birgitta fixar frukosten och sedan är det mycket att diska efter en trevlig kväll. Bosse vill gå volta, bra vi behöver slänga sopor. På hemvägen hittar vi lite Kantareller. Vi löser Melodikrysset på eftermiddagen. Lilla å-vändan är Bosses nästa önskan. Man vet ju inte om leverpastej tjejen är hemma. Vi får en pratstund med Margareta och Krister, dem påtar i sin fina trädgård. Birgitta bjuder på en god fisk till middag. Jag hämtade vatten, en halv hink då jag hinkar upp med rep. Långt ned till vattnet i brunnen är det. Äntligen har Parlamentet säsongsstart på TV.

Måndag 19 Aug: I natt väcktes vi av regn, somnade lätt om. 10 m.m. har det kommit i natt. Bra för grödorna och regntunnor. Soligt väder av och till. Efter frukost så blir det en kort volta med Bosse. Jag ska passa på att hinka upp vatten. Vi tycker att det är bättre smak på vattnet då. Bosse och Birgitta gick lilla å-vändan och jag klipper gräset. Gräsklippet lägger vi runt morotsblasten, håller fukten bättre samtidig som det blir näring. I dag samlar vi rönnbär. Vi har under flera år käkat några till frukosten. Dem ska in i frysen. Lite regn av och till under dagen. På eftermiddagen ser det lite ljusare ut på himlen.

Tisdag 20 Aug: Pigga som pelikaner, nåja det är väl att överdriva. Jag får förhållningsregler om vad som ska med hem till Falun i dag. Birgitta ska jobbar på Eriks Hjälpen och jag ska hämta henne, för färd till Falun. Jag skakar mattor och dammsuger med stor omsorg, liggande på knä för att dammsuga under sängar. Fint blev det. Allt jobb som Birgitta beställt blev utfört och ingenting glömde jag! Bra där. Birgitta köpte en klädstång som hon skänker till Vitsippan, vår lokal för samkväm. Blir invigd nu på lördag med 10 gänget. Hjälpt Laila med internetkoppling. Vi fick en stund med dem. Ingemar och jag är ju lumparkompisar.

Onsdag 21 Aug: I dag är mobilen inställd på väckning, Birgitta ska till Lasarettet för undersökning av lungorna. Bosse och jag går en lång volta uppe vid Plantaget och bort mot Högskolan. Vi såg kossorna som är på Myran. Inte rätt tillfälle att gå där med Bosse. Hämtar Birgitta, ned till Centrum. Birgitta ska hämta en bok om Banken, som några killar har sammanställt. Upp igen till ICA Maxi för att beställa "Landgång" till 10-Gängets träff på lördag. Jag hjälper en annan Birgitta med internetkoppling. Vi handlar mat på ICA Brittsarvet. I dag vill Bosse gå många volter. Den sist vid 22 tiden.

Torsdag 22 Aug: Bosse fick bestämma, det blev skogsrundan. Tur att han fick bestämma, vi mötte två hundar och ingen skällde han på. Storstädning av våra fyra datorer, var dagens mål. Även att fixa Onedrive. Synd nog gick det inte i en Vista dator. En gemensam volta på middagen. Bosse är nyfiken, vad som händer med alla tikar medan han är i fäboden. Ett IT jobb i dag. Birgitta planerar inför lördagens träff. Jag tittar på hockey, Frölunda - Leksand på teven. 5 - 2. Sedan hopp i bingen.

Fredag 23 Aug: Thomas kom förbi på eftermiddagen och vi promenerar ned till Clarion Collection Hotel där övriga 10 Gängs medlemmar bor. Birgitta och jag blev bjudna på mat, som ansvariga för träffen. Vi följde med gänget en stund på stan, med Bosse är ensam hemma så vi knallar hem.

Lördag 24 Aug: Bosse får en morgonvolta. Vi ska tillsammans med 10 Gänget besöka Falu Gruva. Det är 35 år sedan Birgitta och jag med Karita och Jan var ner. Lite annorlunda än vad jag minns. Vi åker sedan och hämtar Bosse hos Åsa samt maten som vi beställt från ICA Maxi. Gänget anländer vid sextiden och vi går runt och visar Britsarvsgården. Sedan får vi en trevlig kväll och avslutar den uppe i lägenheten. Lillemor satt i en fåtölj och Bosse var snabb att parkera på hennes ben. En lyckad 10 Gängs träff. Birgitta och jag städar efter festen. Mest disk i övrig snyggt och prydligt. Vi tackar för de presenter som vi fick. Bilder kommer

Söndag 25 Aug: Vaknar tidigt då Tomas och Kasper kommer hit. Vi ska knalla ut med hundarna och hoppas att dem går ihop. Bosse lite smågrinig till att börja med, men det går bra. Vi gick en lång vända. Även inomhu med leksaker fungerade det bra. Vi löser sedan Melodikrysset. Birgitta bokar resa till Järvsö. Vi kollar över lokalen Vitsippan, att vi städat ordentligt. Bosse är ivrig och vill ut, han tror kanske att Kasper är kvar.

Måndag 26 Aug: I dag lyckades jag få ordning på webbsidan. Jag kör Birgitta till tåget, hon ska åka upp till Kerstin S i Järvsö. Jag har ett IT sedan åker jag och Bosse till Korpholen. Vattnar grödorna och njuter i värmen. Lilla å-vändan tilltalar Bosse. Inte mycket folk på fäboden i dag. Men det finns alltid något för Bosse att skälla på. På kvällen teve.

Tisdag 27 Aug: Vilken morgon sol från en molnfri himmel. Vi försökte gå lilla å-vändan. Bissen kom med sin Mira, då var det kört. Inte en meter till tycker Bosse. Han vill gå tillbaka till fäboden där dem gick. Väl hemma fick Bosse kontakt med Mira och då var allt ok. Han satt bara med ryggen mot henne medan jag kelade. Sådan är han, Bosse hund. Riktigt varmt under dagen. Letade svamp i skogen runt fäboden, hittade några röksvampar. På kvällen några teve program innan det var dags att koja in.

Onsdag 28 Aug: Vaknade tidigt, Bosse vill ha mat och sedan en kort volta. Det ser ut att bli en fin solig dag. Jag åker ner en snabb vända till Falun, ett IT jobb kallar. Så blev det inte, så jag blir kvar till helgen. Fixade med 10 gängets hemsida. Lagt ut bilder. Fattar inte varför bilden på Bosse och Lillemor visas i liggande format vid förstoring. Jag får klura på det.

Torsdag 29 Aug: Bosse väckte mig strax efter fyra i natt. Jag knallade ned och på med paltorna, ingen Bosse kom. Han lade sig och trynade vidare. Knepig, är bara förnamnet. Det var att hoppa ur kläderna och upp i kojen. Det regnade så det var väl anledning till att Bosse trynade vidare. Jag lika så. I dag är det mulet och gråväder. Vi gick en kortare volta.

Fredag 30 Aug: I dag gick vi en längre volta, upp till Jonheden, där vill Bosse vända och gå genom skogen hem. I dag har det varit lite blandat väder, ömsom sol och ömsom några droppar regn. De tunga trädgårds möblerna har vi burit in. Potatisen vi satt i komposten har jag skördat. Samtidigt passade jag på att gräva om komposten. Vi var en sväng i skogen för att plocka lingon, dem får mogna en vecka till. Rönnbär har Birgitta plockat för frysen. På kvällen tittade vi på "Kristallen". En sista kvällsvolta med Bosse, 200 meter sedan vill han vända om.

Lördag 31 Aug: Kort volta med Bosse medan Birgitta fixar frukosten. Birgitta ska jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Vi kör henne till Gagnef och sedan åker jag och Bosse till Leksand och Granngården, fågelmaten är slut. Väl tillbaka så nekar Bosse att gå ur bilen. Han ligger där och trynar i fem timmar. Ända till vi ska hämta Birgitta vid bussen. Det är något lurt med bilen, En varningslampa tänds. Jag har sänt ett e-mail till verkstaden om hjälp. Vi löser Melodikrysset. En god fisksoppa till middag. Sedan lilla å-vändan med Bosse, på rekordtid. Snabbe Bosse fick han heta i dag. På kvällen "Klassfesten" på teve.

Söndag 1 Sep: Kalo mina! Vi får hoppas på en skön september. Det regnar lite nu och en skur i natt. Nu väntas det skyfall och åska så vi packar och åker till Falun. Jag har lovat Birgitta L hjälp med en havererad dator.

Tisdag 3 Sep: Jag kör Birgittas bussen i Djurås, hon ska jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Jag åker till Falun när jag utfört packning och annat. Bäst att vara på plats då Nicke hämtar upp mig.

Onsdag 4 Sep: Nicke hämtar mig för resa till Stockholm. Vi ska till Tallin. Jag har naturligtvis glömt saker! Denna gång är det laddningskabel till mobilen. Tur nog så finns det att köpa ombord. Den får nu ligga i resväskan, då är det inte den jag glömmer nästa gång jag ska ut och resa. På kvällen äter vi gott.

Torsdag 5 Sep: Frukosten var god, men äter inte så mycket. På förmiddagen anländer vi hamnen i Tallin. Vi knallar runt och jag passar på att ta några Turfar. Vi dricker en öl hos dem med Änglafotot på väggen. Trötta i fötterna återvänder vi till fartyget. Jag orkar inte äta så mycket. Det är god mat iallafall. Sedan blir det inköp av öl och annat gott. Jag får hjälp av Nicke att surra fast ölflaken på pirran.

Fredag 6 Sep: Vaknar tidigt och käkar frukost. Vi njuter av Stockholms skärgård innan vi landar i Värtahamnen. Bilen står nu bra till, så vi drar bagaget direkt till parkeringen. Hemresan går bra. En olycka ser vi på motorvägen, tre bilar inblandade. En intryckt både fram och bak. Legat för nära kanske. Bosse blir glad när jag kommer hem. Nu lagar Birgitta mindre portioner mat, det är bra. Jag vet inte om det är något fel, men blir mätt fort.

Måndag 9 Sep: Efter frukosten gick Bosse och jag en lång volta. Birgitta och Kerstin H åker en båtkryssning till Mariehamn. Nicks kör dem till bilen. Sedan fikar vi och Gizmo och Bosse får en promenad innan Nicke åker till Hökviken. Jag åker upp till Ingarvet med bilen. Det är en trasig slang till turbon som måste bytas. Nu går bilen ett tag till. Det blir mycket teve tittande, då jag skjuter upp resan till Korpholen.

Tisdag 10 Sep: Efter frukosten packade jag bilen, Bosse och jag åker upp till Korpholen ett par dagar. Passade på att handla i ICA Gagnefshallen. Fint väder på eftermiddagen. Krister W kom förbi och vi fick utbyta tankar om livet på landet. En man från Borlänge har snyggat till grannens förfallna gård. Nu ser det trevligt ut. Bosse är rastlös, vet inte vad han vill eller är det så att jag inte förstår. Bruna bönor och köttbullar till middag. En otäck historia på teven, "Kapten Klänning".

Onsdag 11 Sep: En solig förmiddag. Trots detta vill Bosse inte följa med på morgonvolta. Jag inväntar att solen ska torka upp gräset så jag kan klippa på tunet. Ett drygt jobb är det, min högerarm är inte helt bra. Sedan går vi lilla å-vändan. Då kommer regnet och blåst, vi blir dyngsura in på bara skinnet. Åtminstone jag. Birgitta meddelar att jag fått tid på vårdcentralen. Vi får skjuta på det, då Birgitta är bortrest den dagen. Man ska ju ha med sig en anhörig! Inget roligt på teven, somnade ovanligt tidigt. Straffet blev att jag vaknade var tredje timma.

Torsdag 12 Sep: Vaknade tidigt. Även i dag skiner solen. Bosse sugen på att gå ut. Travar iväg på Lilla å-vändan, trodde jag. Det var bara att vända. Inte var det bra heller enligt Bosse. Han vill sitta och spana ut över Sjöbotten. Nu väntar jag på att det ska torka upp runt fäboden så jag kan köra trimmern. Svettigt jobb var det. Blött i gräset men en del är nu trimmat. Packar för att åka via Leksands Bröd till Falun. Jag ringer till vårdcentralen Britsarvet för ombokning av besöksdag. Knepiga frågor och "Vi ringer inte tillbaka". Fisksoppa till middag, den är så god. Men vem får ett ben, jag naturligtvis. Birgitta skara på huvudet, då det är omöjligt med ben! På kvällen TV 4 Play, "Kapet Klänning"! Så jävla ruttet.

Fredag 13 Sep: Bosse vill ut redan halvåtta. Vi gör sällskap, hela familjen och Bosse får bestämma. Sedan en god frukost. Jag besöker Vårdcentralen Britsarvet, jag vill att dem ska ge mig en ny tid. Så var det och jag får en ny kallelse. Sedan till Apoteket för uttag av tabletter. I dag har jag ett IT jobb. Passade på att ta några Turfar på väg dit och hän. På eftermiddagen var det skönt i solen. Vi gick en volta med Bosse. Korv och pasta vankades till middag. En favoriträtt! Birgitta packar resväskan. Hon blir hämtad i natt för färd till Arlanda.

Lördag 14 Sep: Vaknade av värk i rygg och höger arm. Det var bara att knalla ut med Bosse och se glad ut. En lätt frukost på filmjölk och värktablett. Birgit A kom och ringer på. Hon vill ha hjälp med en hängare i badrummet. Tur att det var en häftad krok, fick ta den andra armen och trycka dit kroken. Birgitta ringer från flyplatsen. Landningen gick bra trots hårda vindar. Åsa hämtar dem för färd till hotellet.

Söndag 15 Sep: Blåsigt, värk i rygg och högerarmen gör en inte på gott humör. Efter morgonvoltan cyklar jag en Turfvända för att höja humöret. På eftermiddagen video chatt med Åsa, Birgitta och Stavro i Pagonda. Längtar nog ändå till vår gamla by på Samos. Sju åtta år fick vi där. Det blir mycket teve tittande.

Måndag 16 Sep: Blåsigt och småruggigt ute vid morgonvoltan. Bosse gillade läget och vi fick en bra volta. Birgit A kom igen angående telefonen. Den är nog trasig, efter vattenbadet. Filfrukost och kaffe. Inköp av morgon godis "hundmat" till Bosse. Köper även talgbollar till fåglarna. Värken i arm och rygg vill inte släppa. Jag skjuter på resan till Korpholen. En granne vill ha hjälp med sin teve. Nu höjs säkert bensinpriset efter bombdåd i mellanösten.

Tisdag 17 Sep: En skön morgonvolta med Bosse i solsken. Vi träffade på en dam, med hunden Skrållan, som varit i Grekland många gånger, även läst Grekiska. Väl hemma blir det filfrukost. Birgit A vill ha hjälp med sin sabbade telefon. Efter 45 minuter i två telefonköer får hon en ny Doro. Det blir även billigare då hon betalat för två abonnemang, har bara en mobil. Bosse ivrig och vill ut, väl ute är han inte lika ivrig. Vi knallade runt en stund i alla fall.

Onsdag 18 Sep: Kallt och blåsigt, hård blåst nu på tredje dagen. Vi gick ändå en lång volta. Passade på att ta några Turfar. En lätt frukost, får handla filmjölk till morgondagens frukost. Birgitta ringer från Samos. Hon har det bra, som det låter. På kvällen löser jag Melodikrysset .

Torsdag 19 Sep: Kylan och blåsten håller i sig. Men lite varmare väder är utlovat till helgen. Jag kommer att missa städdagen i Korpholen i år. Det blir första gången. Värken i arm och skuldran ger inte med sig. I dag hämtade Birgitta L sin laptop. Det grämer mig att jag inte vågade bryta upp baksidan för att testa minnet. Några volter blev det med Bosse i dag. En del pigga. Jobbar med Birgit A problem med telefonen. På måndag får hon den nya. Vanja behövde hjälp med sin dator. Den har hängt sig i en uppdatering. På kvällen en bra film om krigsfartyg, "Under belägring".

Fredag 20 Sep: En tidig morgonvolta, om än kort. I dag mycket jobb med Birgit A s nya mobil. Jag försökte via mobilen att aktivera hennes nya simkort. Det sket sig. Inger D var här, det sket sig också. Inger D var ner till mobil butiken i gallerian, dem kunde ändå mindre. Ok får ta tag i det på måndag. En stund med grannarna i Örnnästet. Birgitta ringer, inget avslut med vår grekbil. Ok, får väl nyttja bilen själv när vi är på Samos. Bosse är inte så snäll mot andra jyckar. På kvällen "Två Bröder Emellan", alltid lika kul att se. Sedan ytterligare film "Under belägring1"

Lördag 21 Sep: Vaknar tidigt, sol och hyfsat varmt ute. Bosse är inte så intresserad av en morgon volta. Vi åker ner på stan för att handla bubbel till Birgitta kommer hem. Dem landade tidsenligt på Arlanda. Bosse blev överlycklig när matte kom hem. Jag bjöd på lasagne och bubbel på kvällen. Birgitta berättade om Stavro och Georgina. Dem var uppe Pagonda 12 stycken.

Söndag 22 Sep: Jag fick sovmorgon i dag. Bosse  och Birgitta gick morgon voltan. Birgitta har tvättstugan.

Måndag 23 Sep: I dag åker vi upp till Korpholen. Vi får även lunchgäster. Kerstin och Nicke. Dem har med sig Gizmos bur och en massa mat. Det får vi tacka för. Birgitta blir dålig så vi åker hem tidigt. Hon somnade i bilen och sedan direkt i säng.

Tisdag 24 Sep: Birgitta ligger till sängs. Jag går mannekäng för Senior shoppen. Fixar med Birgits nya telefon. På kvällen cyklar jag en turfvända, skönt att cykla igen och att tömma huvudet på funderingar.

Onsdag 25 Sep: Sovit dåligt i natt. Birgitta lite piggare så vi åt frukost som vanligt. Jag var och handlade godis åt Bosse. En cykel tur, jag har bra flås. Vi löser Melodikrysset. På kvällen såg vi "Tjuv och Polis" via Play. Sedan cyklade jag ett par timmar med Surfjakt. Skönt och avkopplande.

Torsdag 26 Sep: Vaknade sent. Lite svårt att sov. Bossepigg på morgonvolta, ja en kortare volta. Sedan bar det av hemåt. Satt en stund i Örnnästet med Vanja och Inger D.  Birgitta lite piggare nu och fixade frukosten. Vi hjälptes åt i tvättstugan. Jag har fått tillbaka lite av aptiten för mat. Det känns bra. Troligen cyklingens förtjänst. Känner mig mer pigg. Efter kvällens cykeltur gick Bosse och jag en kvällsvolta.

Fredag 27 Sep: Vilken morgon, solsken och hyfsat varmt vid morgonvoltan. Bosse var också mer social, skällde inte ut mötande hundar. Kan det vara så att han är irriterad, när husse inte mår så bra?

Lördag 28 Sep: Birgitta fortfarande dålig. I dag var det mycke teve, VW i friidrott.

Söndag 29 Sep: Vaknade tidigt, löste Sudoku, till Bosse var redo för morgonvoltan. När jag lagade frukosten fick jag en klapp på stjärten av Birgitta! Är jag då medlem i me too rörelsen? Efter frukosten tog jag en cykelvända. Skönt väder och lagom svalt. Handlade Ingefära, bra mot förkylning. Birgitta fick ett bedrägeri samtal i dag. Han ville kolla Swich. Han är polisanmäld av bekanta.

Måndag 30 Sep: Birgitta kliver ur duschen och är beredd att besöka akuten. Bosse och jag knallar runt under tiden. Birgitta blir inlagd och hör av sig när jag kan komma med "hygienväskan". Jag cyklar en runda för motionen.

Dagbok Januari - Mars 2018  Dagbok April - Juni 2018  Dagbok Juli - September 2018  Dagbok Oktober - December 2018

Dagbok Januari - Mars 2019 Dagbok April - Juni 2019

Åter meny

Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.