Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2019 

Okt - Dec

Tisdag 1 Okt: Kalo mina. Det var kallt när Bosse och jag knallade ut på morgonvolta, 2,6 grader. Birgitta vill ha sina tabletter. Jag cyklar upp till lasarettet. Birgitta tycker det är trist på lasarettet, det kan jag förstå. Jag kör en liten Turf volta på hemvägen. Kerstin och Nicke hör av sig, dem vill ha lite info om Birgittas hälsa. Kollar på VM i friidrott, Duplantis Silver i stav. Bosse duktig i dag på att knalla runt.

Onsdag 2 Okt: Jag fick sova ut i dag. Bosse var på gott humör på morgonvoltan. Träffade några hundar utan att skälla ut dem. I dag ska Bosse på SPA hos Eva på Hundtrimmet. Birgitta ringer och berättar att hon skrivs ut från Intensiven. Laila vill ha hjälp med datorn. Några Turfar blev det, trots en fullspäckad dag. Skönt att Birgitta fick komma hem. Sover säkert skönare i egen säng. Vi löser Melodikrysset innan det är dags att hoppa i säng.

Torsdag 3 Okt: Birgitta sover i fåtöljen, säkert lättare med andningen. Kylig morgon, nu är hösten här. Några cykelturer hann jag med. Skönt att komma igång med motionen. Kollade på Friidrotts VM på teven. Sedan hopp i bingen, efter en sista kvällsvolta med Bosse.

Fredag 4 Okt: Nu är det kallt på morgonen, endast 2 grader. Vi knallade en volta som Bosse fick bestämma. Nu smakade frukosten och kaffet extra gott i dag. Birgitta kraxar vidare, det tar tid för henne att bli friskare. Birgitta frisera mitt hår. Birgitta är i duschen, hon ska till vårdcentralen för provtagning och jag vill ta en cykeltur. Då jag inte vill "håra" ner mössan så blev det en barhuvad tur. Hur dum får man bli! Väl hemma var det min tur att duscha. Birgitta lagade mat. På kvällen tog jag ett bastubad.

Lördag 5 Okt: Bosse vill ut, det är någon minusgrad. Det har säkert varit svalare i natt om man tittar på bilarna. En god frukost, enligt Birgitta så är frukosten det bäst på hela dagen, jag håller med. Vi löser sedan Melodikrysset. Birgitta är lagom pigg för att tvätta sängkläder. Jag tar ett par Turfvändor, kallt är det. Tyvärr har jag ingen Power bank med, då batteriet i mobilen gav upp. Jessica kom med Birgittas massagebänk, som hon lånat.

Söndag 6 Okt: En kylig morgon. Nu är det nog höst. Bosse gillar morgonvoltan och är på alerten. På eftermiddagen träffade vi Zalsa, en mysig tik. I dag är det en ny omgång med Turf. Så klockan 12 tog jag cykel och jonnar runt efter bästa ork. Det blev några värdefulla poäng. På kvälen god mat och sedan teven. Tidigt i säng i dag.

Måndag 7 Okt: En lång morgonvolta med Bosse i dag. Skönt väder och solsken. Efter frukosten cyklade jag en vända. Lite blåsigt men i övrigt en skön tur. Birgitta har namnsdag och fick gratulationer av barn och bekanta.

Tisdag 8 Okt: I dag är det tidigt upp ur sängen. Dem ska städa garaget så bil och cykel måste ut. Vi frukosterar och packar sedan bilen för färd till Korpholen. Vi ska skörda morötter och potatis. Tömma vattentunnor och slänga gamla växter. Det är småkyligt så stela fingrar är det. Fåglarna får mat. På eftermiddagen återvänder vi till Falun. Birgitta vill bli frisk innan hon sover över i fäboden. Vi handlar mat på vägen hem. I dag var det Lidl vi besökte. Dem har bra grönsaker och bra priser. Under våra år på Samos handlade vi ofta på Lidl i Vathy. Det var våra grannar som tipsade oss om Lidl. Till middag vankas det Lasagne. Bosse och jag träffade på Maxi, en turfkille.

Onsdag 9 Okt: Vaknade tidigare än mobilens väckning. Jag ska besiktiga bilen i dag klockan sju, en okristlig tid för mig. Det var inget att anmärka på, bara beröm. Fick två bra tipps. Att ha en gulväst i dörrfickan och varningstriangeln lätt åtkomlig vid behov. Vi gick en gemensam volta med Bosse efter frukosten. Jag tror att Birgitta börjar återhämta sig efter sjukdomen, fibros och lunginflammation! Jag tar en turftur och träffar Karamella också på turfjakt. Vi tar sällskap och jag får några assists. Per en av grannarna behöver hjälp med uppdatering och printerproblem. Det blir kyckling till middagen. Det smakade smaskens. Betalat sponsring för ett nytt år med turf.

Torsdag 10 Okt: Nu är det mildare utomhus. Det är skönare för oss på morgonvoltan. Birgitta är nu bättre, hostar inte så mycket. Jag kör Birgitta upp till Stångtjärn. Hon vill fika med promenadtjejerna. Jag cyklar runt i Herrhagen med omnejd för plocka turfar. Träffade en trevlig man med hund. Vi pratade djurhållning i Grekland. Nu är jag på gång igen och har betalat avgift som sponsor ett nytt år. Birgitta knallar med dem ner till parkeringen. Vi möts där och handlar sedan på ICA Brittsarvet. Vi får besked att butiken ska läggas ned inom en snar framtid. Det är tråkigt för oss. En sen turfvända innan det är dags att knoppa in.

Fredag 11 Okt: Vaknar tidigt i dag med. Bosse är en slapp i dag, segar sig runt på morgonvoltan. Även är han smågrinig och skäller på bilar. Frukosten är på bordet när vi kommer tillbaka. Birgitta har inte hostat i natt. Skönt att hon är på banan igen. Birgitta är sugen på att åka till Eriks Hjälpen och fika med arbetskamraterna. Passar mig utmärkt, jag kan Turfa och jaga unika zoner. Birgitta är glad och nöjd så även jag efter ett par timmar. Vi handlar på ICA på hemvägen. Bosse glad när vi kommer, vi gick en lång volta han och jag. I dag åt vi en trerätters middag, rester från diverse måltider. På kvällen teve, Doobidoo.

Lördag 12 Okt: Bosse vill ut och lukta på buskarna. Jag kör en turfvända efter frukost. På eftermiddagen är vi bjudna till Kerstin och Nicke i Linghed. Bosse gnydde och sprang runt för att leta efter Gizmo. Han vet ju inte att Gizmo har blivit Änglahund. Nicke och jag går till Bastun för att löga oss. Bra med folk var det. Det är så skönt att bada bastu, en lisa för kropp och tanke. Kerstin bjuder på god mat, Nicke på gott rödvin en Rioja. Vi får en trevlig kväll med minnen från våra gemensamma Greklandsresor. Tack för allt.

Söndag 13 Okt: Vaknade tidigt och gick en skön morgon volta i solskenet. Efter en god frukost åker Nicke och jag skogs för att leta efter Trattkantareller. När vi tänkte ge upp och åka hem, då hittade jag en massa svamp. Dem var fina enligt Birgitta. Vi fikade innan vi tackar för en trevlig helg och åker hem till Falun. Vi tittar på "Tjuv och Polis". Jag hinner med ett par turfvändor innan det är dags att sova.

Måndag 14 Okt: Vaknade tidigt och tänkte mig en morgonturf innan de övriga vaknade. Men regnet öste ner, så det blev hopp tillbaka i bingen. Efter morgonvolta med Bosse och frukosten var det lite mindre regn. Så det fick bli en turfvända. Cyklade förbi Cykelreparatören, men dem öppnar inte förrän klockan 13. Vi löser Melodikrysset. Vi njuter av Peter CarlPå kvällen blev det en lång Turfvända.

Tisdag 15 Okt: Vaknade tidigt och kände för en lång Turfvända. Mår så bra av att cykla. Birgitta går på gymnastiken med bankfolket. Birgitta är så glad att det kändes bra att gympa, trots lungbesvären. I dag ska vi till Brittsarvets vårdcentral. PO min tandläkare skickade en remis till dem om min minnesproblem. Birgitta är med som stöd och vittne. Det är mitt första möte på denna vårdcentral. Jag hoppas att dem passar oss som bor i området. Vi åkte sedan upp till ICA Majoren för  att handla. På kvällen god mat och Ouzo.

Onsdag 16 Okt: Vaknade av att Bosse vill gå morgonvoltan. Han pinade på rätt bra. I dag blev det en lång turfvända. Träffade på en turfare som kallar sig "Karamella". Vi pratade en stund, hon jobbar på med turf som pensionär. Var förbi cykel affären och beställt tid i morgon, för byte av bromsklossar. Vi var ner i motionsrummet, jag körde roddmaskin och Birgitta Cykel. Sedan bastade vi. På kvällen teve, "Det svenska popundret".

Torsdag 17 Okt: Ett sista försök att få fart på vår gamla skrivare. Det fick bli en ny som jag köpt på Clas i Sjön. Club pris 599 kronor har kostat 999, Denna HP skrivare var suverän, nu kan vi skriva ut från fyra datorer och våra mobiler trådlöst. Några turfturer och Bosse volter hann jag med. Lämnade in cykeln hos Biketown för byte av bromsklossar. Vårdcentralen ringer om provtagning nästa vecka, dem var inte nöjda med de jag lämnade i tisdags. 

Fredag 18 Okt: Vaknade tidigt. Bosse var lat, fick sin morgonmat och knallade sedan till sin bädd. Ok han följde med ut en kort volta senare. Efter frukosten lånade jag Birgittas cykel för en turfvända. Vid lunchtid fick jag hämta min cykel från Biketown. Birgitta går till Birgitta S för att fixa till en vävstol. 

Lördag 19 Okt: I dag fick jag Turf Kronan för Dalarna. Det var många år sedan det begav sig. En skön morgon turf på ett par timmar. Nu börjar jag återfå flåset igen. Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen i dag. Hon beställer Pizza till kvällen, det blev en Kebab Royal från Venezia. Lite vitt att skölja ned maten. På kvällen kollade vi på "Så mycket bättre" som startar en ny omgång. Ett trevligt och bra program.

Söndag 20 Okt: I dag är jag uppe före tuppen. Kollar att det inte regnar, jag ska cykla en tidig turfrunda. När jag väl grenslat cykeln börjar det regna. Men det blir en tur på ett par timmar. Kläderna ska ändå till tvätt senare i dag. Jag fick åter Turf Kronan för Dalarna. Birgitta har tvättstugan i dag. Jag fick äran att hjälpa till. Vi löser Melodikrysset medan tvättmaskinen jobbar.

Måndag 21 Okt: Även denna morgon kör jag en tidig Turfvända och återfår Kronan några timmar. Birgitta packar det som jag ska med upp till Korpholen. Jag har lånat ut min säng till Kerstin S. Mycke löv på tunet är det.  Det första jag gör är att mata fåglarna. Det var lätt att få fyr i spisen. Bosse njuter och vaktar mig från alla faror. På kvällen blir det teve och sedan hopp i bingen.

Tisdag 22 Okt: Bosse väcker mig tidigt, han vill ut och kolla djurlivet. Efter en lätt frukost blir det ett besök i Leksand. Jag passade på att ta några turfar. Cyklade strandvägen utmed Siljan, så vackert i höstfärger. Träffade även några trevliga hundar och hundägare. Birgitta hörde av sig angående skivar problem. Jag får lösa det i morgon. Pysslat lite inför vintern. Kollade lite på teve, Fråga Lund bland annat. Dags att hoppa i bingen.

Onsdag 23 Okt: Plockade ihop för hemfärd till Falun. Kerstin S var kvar så jag fick träffa henne. Dem har problem med att skriva ut Kerstins tåg billjet. Det fungerar inte, senare konstaterar jag att att det saknas PDF program. Vi kör Kerstin till tåget, där dem fick fixa tågbiljetten i automaten. Vi kollade teve och sedan cyklade jag en turfvända.

Torsdag 24 Okt: Vaknade tidigt. I dag ska jag till Vårdcentralen för provtagning. Birgitta brukar fråga mig om hur många rör dem tar. Jag var på alerten och kollade antal rör, tre blev det. Fick med tre tuber, ska lämna avföringsprov då dem tror att jag har blod i avföringen. Vilket nys!

Fredag 25 Okt: Birgit A behöver hjälp med rollatorn, handtagen är inte i våg och ett fäste för flaska ska bort. Vi kollade på Doobidoo och sedan cyklade jag en stor turfrunda. Maxi är ute samtidigt. Det blev några timmar och vi möttes i Kronbergs park. Han jobbar för Regions seger. Går man på Triatlon Gymnasiet, då är det inget att undra på att han har ork att cykla fort och samla turfpoäng

Lördag 26 Okt: Birgitta tar morgonvoltan med Bosse och jag börjar med frukosten. I dag ska åka vi upp till Korpholen.  Vi löser melodikrysset i fäboden. Bosse är på gång, skäller på allt som rör sig. Lasse J ringer och berättar att vi kan hämta vinstocken i morgon på Persgården. Den härstammar från Pagonda. Den skänkte jag till Annika och Lars-Åke, när vi bodde på Jonheden. Bra att vi kan få den tillbaka. En volta med Bosse utmed skogsvägen. Vi är lite förvånade att han knallar i väg så långt. Bosse har alltid stretat emot, att gå den vägen sedan mötet med Vildsvinen. På kvällen skumpa och god mat. Kvällen avslutar vi med teve, Stjärnorna på Slottet.

Söndag 27 Okt: Förmiddagen ägnar vi åt städning av fäboden. Mattor ut golven damsuges och svabbas. Vi tömmer kyl och frys. Jag åker upp till Jonheden för att hämta vinrankan som jag nu får tillbaka. Nu hoppas jag att den klarar vintern. Jag tittade på "Hundraåringen som försvann" så jäkla bra.

Måndag 28 Okt: Bosse volta och sedan fick vi kaffe främmande, Kerstin och Nicke kom förbi. Bosse har förstått att Gizmo somnat in för gott. Inga tecken på att leta efter honom. Fixat Per L Nod 32 förlängning. Birgitta fixade en god soppa till middagen.

Tisdag 29 Okt: Vaknade tidigt och körde en turfvända. Det var minusgrad och jag frös om fötterna trots sockar. Efter frukosten gick Bosse och jag en längre volta. Birgitta går på bankens gymnastik. Birgitta tror att det är torr luft i lägenheten, därav rethosta. Jag var därför ner i förrådet och letade efter luftfuktaren. Ingen lycka, vi placerade nog ut den hos någon när vi flyttade ner till Samos. Men hos vem? Inger, vår granne bjuder på kaffe och godsaker i Örnnästet.

Onsdag 30 Okt: Först en tidig turvända och sedan ut med Bosse, jag får då motion. En god frukost smakade sedan bra. Sysslat lite med städning av två datorer. Åsa och Birgitta tänder ljus på graven. Det har dem gjort i många år nu. Jag lagar middagen i dag. Birgitta mår inte bra. Hostar i flera timmar. jag tittar på teve, "Det svenska popundret".

Torsdag 31 Okt: Birgitta har kontakt med Lungmottagningen, för hostan. Det var att besöka apoteket, för en ny kur. På eftermiddagen var det min tur att besöka Röntgenavdelningen för datortomografi av hjärnan, Nu får man väl reda på om man är "Koko i pallet". Birgitta hjälper Birgitta S med att fixa en väv. Jag fick äran att köra Åsa till taklagsfest. Det är Matias företag som har låtit bygga en ny hall för plåtjobb.

Fredag 1 Nov: Kalo mina. Vilken dimma det var i dag. Halt ute på sina ställen. Jag såg flera cykelvurpor. Jag tog några turfar på morgonen, sedan hem för Bosse var orolig och ville ut. Det var nog gräs han var sugen på, mycket hår i magen kanske. Jag tittade på tv pucken, det var damernas match. Imponerad av vad duktiga dem var trots ung ålder. Jag tog en kortare turfvända på kvällen i fyra graders värme. I morse var det isigt och jag så några som cyklade ikull på stan.

Lördag 2 Nov: Vaknade sent i dag, skönt var det. Nu känner jag mig utvilad. En volta med Bosse och sedan frukost. Jag tog sedan en kort Turfvolta. Sedan löser vi Melodikrysset. Trots hosta så har Birgitta tvättstugan, ett friskhetstecken? En lugn dag med sport på teven. I dag gläds jag över att mitt Djurgården IF, blev svenska mästare 2019. En cykeltur på kvällen.

Söndag 3 Nov: I dag är det en ny Turf omgång. Jag passar på att ta några Turfar före klockan 12, som är bryttid. Även en vända på eftermiddagen. Kallt om fötterna är det. På kvällen tittar jag på "101 Åringen som smet från notan och försvann".

Måndag 4 Nov: En tidig cykeltur på morgonen, Birgitta och Bosse snusade i sänghalmen. Kallt var det, men vandrings kängorna är bra. Håller värmen bättre än mina vanliga kängor. Sedan en skön morgonvolta i solsken med Bosse. Birgitta knallar runt för att få lite frisk luft. Hon passar på att besöka Apoteket och jag var på Vårdcentralen för att hämta en kallelse. Jag brottades med skrivaren som inte vill fungera trådlös.

Tisdag 5 Nov: Kaffe och gott bröd i Örnnästet. Vi fick en trevlig eftermiddag. På kvällen var det dags att snickra, för mig gäller det fågelholkar och blir även sugen på att bygga fågelautomat. Det är en kille som bygger en, så jag hänger nog på det. Per L, en granne är sugen på att vara med. Han är välkommen enligt de andra i gruppen. Trevligt!

Onsdag 6 Nov: Jag har tid på Vårdcentralen nu på morgonen. Det bli remis till Lasarettet enligt läkaren.  I dag ska vi åka upp till Korpholen. Jag ska beskära träd och Birgitta och Bosse ska hjälpa till. Bosse blev som en ung valp av glädje. Han trivs alldeles utmärkt på tunet. Vi gick en volta och kollade fäbodarna. Några Turfar blev det på vägen dit och hem. Vi åker via Kilen hem och Janne S byter till vinterdäck på bilen. Tack Janne och Marie. Vi handlar på ICA Brittsarvet på hemvägen, bland annat en Lasagne till middag. Kvällen avslutar jag med en Bosse volta.

Torsdag 7 Nov: I dag var det en skön cykel dag. Två långa turer.  Birgitta är vid Gruvan med Bank pensionärernas promenader. Dem funderar på att byta plats, då det blir trångt i vallaboden uppe vid Stångtjärn. Birgitta bakar bullar, matbröd och koka sylt. Teve på kvällen.

Fredag 8 Nov: Skönt att sova ut i dag. Bosse har ingen brådska ut, det snöar lätta flingor. Efter en god filfrukost knallar Bosse och jag ut. Jag åker en cykel vända, några timmar blev det. Sedan ett it-jobb. Snöandet tilltar när vi går med Bosses på eftermiddags volta. Birgitta har bokat tvättstugan. På kvällen några trevliga tv program innan det är dags att knoppa in.

Lördag 9 Nov: Sovmorgon fick vi i dag. Tack vare att vi gick en sen volta igår kväll. Efter frukosten pulsar vi runt i snön. Det har snöat några cm i natt. Birgitta hänger på vid eftermiddagens volta. Vi löser sedan Melodikrysset.

Söndag 10 Nov: Då jag inte bytt till dubbdäck på min cykel blir det gå turf med Bosse. Inte så effektivt, men vad gör det.

Måndag 11 Nov: På eftermiddagen åker vi till Kårebacken för att hämta upp Harry P. Vi ska till Helena och Peter J på ficka. Hans P är också där. Vi på gott fikabröd och beundrar deras fina nybyggda hus. Ljust och stora ytor. Efter några timmar återbördar vi Harry till Kårebacken.

Tisdag 12 Nov: Vaknade lagom till frukosten. I dag är det plusgrader, slaskigt på vägarna. Vi knallar runt i modden. Birgitta känner sig pigg och knallar ner till bank pensionärernas gymnastik. Bosse och jag "softar". I kväll är det snickeridags igen, jag ska åka och köpa virke till fågelholkar. I dag fick jag kallelse till lasarettet, förhållning om vad jag får äta med mera. Per L och jag hjälps åt att snickra fågelholkar. På kvällen TV, bland annat Leif GW Persson.

Onsdag 13 Nov: Bosse på grinigt humör. Först var han glad vid mötet av två hundar, men sedan mulnade han till! Vilken knäpp hund vi har. Jag cyklade en några längre vändor i dag. Jag passade på när det var isfritt på vägarna. Nu går det bra med Bosses tandborstning, han har vant sig och genomlider behandlingen. Mycket beröm vill han ha!  

Torsdag 14 Nov: Vaknade tidigt, då jag ska upp till AD Bilservice och få en lampa utbytt. Lampan kostar närma 800 SEK. Sedan hem och planera inför morgonens besök av tjocktarmen på Lasarettet. Jag ska dricka och ingen fast föda. Birgitta får valla Bosse. Dagen positiva, är svaret från Datortomografiundersökning. Hjärnan visade inget avvikande. Introvert säger hustrun tröstande. På kvällen teve och sedan bums i säng.

Fredag 15 Nov: Jag har sovet gott i natt. Duschade och på med rena kalsonger, jag ska till Mag- och Tarmavdelningen. Där var det full fart på allt utom min tur. Men ok, jag säger som grannen i väntrummet "Jag har inget annat för mig." Trevlig personal på den avdelningen. Liggande på en brits fick jag rolig underhållning, "Resan i mina tarmar". Dem hittade inga problem, men svetsade något blodkärl. Inga tumörer eller cancer, löd svaret. Gissa om kaffet och några Leksands Brungräddade mackor smakade gott, när jag kom hem! Efter lunch bar det iväg till Majoren för att handla hundmat och ICA för mat till oss tvåbenta. Birgitta bjöd på en god fiskrätt, med ett ben i! Gissa vem som fick det. På   kvällen tittade vi på     Doobidoo.

Lördag 16 Nov: Vaknade till en gråmulen dag. Bosse får morgonvoltan efter frukosten. Regn i luften, det betyder att Bosse kortar av morgonvoltan. Där sprack min planerade Turf promenad med Bosse. Jag cyklade ner på stan för att handla på Clas i Sjön och Apoteket Röda Näsan. Träffade på två Turfare från Stockholm, ett trevligt par som ska fira helgen i Falun. Dyngblöt när jag kom hem. Nu tjurar mobilen och vill inte låta sig laddas, skriker "fukt" vid laddningsförsök. Birgitta är i Borlänge och jobbar på Eriks Hjälpen. På kvällen god mat, fläskfilé och potatisgratäng. Inte så ofta vi äter kött. Avslutar dagen med teve, "Så mycket bättre".

Söndag 17 Nov: Jag sov länge i dag, skönt att alla läkarbesök är avklarade. Efter en god frukost knallar Bosse och jag morgonvoltan. Plusgrader och duggregn. Vi löser sedan Melodikrysset. Bosse får ett lammben, den varade länge. Då har Bosse tålamod.

Måndag 18 Nov: Bosse är pigg på att gå ut, skapligt väder och fyra grader plus. Det blev fyra bra bajsställen, bra att han tål ben. Jag cyklar en Turfvända och når Rank 51 Turf Tsar. Även några assist med 2 turfare. Bosse får klorna fixade hos Eva på Hundtrimmet. Vi kör Birgitta till Åsa, jag och Bosse åker hem. Birgit A ringer på och vill att jag ska bära ner två mattor. En god middag, Gulaschsoppa. Det är en favorit. Sedan en volta med Bosse. Jag cyklade sedan en turfvolta innan det var dags att hoppa i bingen. Skönt, friskt och uppehåll gör turen trevlig.

Tisdag 19 Nov: Birgitta var pigg och rask i dag. Frukosten var serverad innan Bosse och jag hann vakna. Det regnar ute, anledning till att morna sig i bingen. Birgitta ska på gymnastik med Bankpensionärerna och jag "tvingar" Bosse till morgon toaletten. Det var raskt utfört och sedan hem och in i värmen. Våra sängar är favoriter i Bosses ögon. Birgitta och Åsa besöker Ikea i Borlänge och sedan till Sågmyra för att titta på Noel, ett barnbarnsbarn! Jag och Per L snickrar vidare på våra fågelholkstillverkning. Trevligt umgänge med "Flugorna", det gamla öl gänget. På kvällen GW Persson på teve.

Onsdag 20 Nov: Jag vaknar tidigt och tar en cykeltur, en Turfvända på två och en halv timma. Skönt väder och inte så kallt. Nu har jag läst ut "Dubbelstöten" av Tomas Arvidsson. Den roligast och oväntade bok jag läst. Irma vill ha hjälp med installation, en ny router och leverantör av internet. Vilket lyft hon gör av bytet till ComHem. Birgitta har tvättstugan, så nu är mina cykelkläder fräscha. I dag var jag ner i snickarlokalen och färdigställde två fågelholkar. Kul att det äntligen är på gång. Tänker rensa huvudet med en turfvända, innan sängen kallar.

Torsdag 21 Nov: En bra morgon. Vi kunde alla tre sova ut, Bosse var så pigg på morgonvoltan. Jag har ett IT jobb i dag och det är trevligt att träffa dem. Det känns bra att kunna hoppa in i IT-hjälpen då och då. Birgitta åker till Borlänge, hon ska jobba på Eriks Hjälpen. Min datorkompis Hans P ringer, det gäller skrivare och en stationär dator. Kanske något för någon pensionär. Det blev två sköna Turfvändor innan Birgitta kom hem från Eriks Hjälpen. Jag är så tacksam för väderleken, ingen snö och plusgrader när jag ska cykla. På kvällen god mat.

Fredag 22 Nov: Även denna morgon fick vi ligga kvar i sängen. Sedan var Bosse villig att knalla runt och nosa på allt och alla. En snygging har troligen passerat en buske. Där tog det tid, en noggrann sniffning var nödvändig. Ja, enligt Bosse! Efter frukosten beordrade hustrun uppställning vid dammsugaren. Hela våningen är du sopren, och torkad. På kvällen var Birgitta till Dalasalen för att äta julbord med personal och volontärer från Eriks Hjälpen. Jag besörjde att hon kom dit och hem.

Lördag 23 Nov: Vi tittade på "Så ska det låta", trevlig underhållning. Efter det var det en spännande film, Jack Reacher med Tom Cruise. Jag har läst boken, Prickskytten av Lee Child och även sett filmen tidigare. Den var värd att se om trots den sena timmen.

Söndag 24 Nov: Bosse lät oss sova, det var tur då gårdagens film slutade vid ett tiden på natten. Bosse var inte pigg på att gå morgonvolta. Det blev att vända hem efter han gjort ifrån sig. Jag fick tid att ta en lång Turfvända. Iskall om fötterna när jag kom hem. Birgitta friserade mig, nu är det kort igen. Vi fick kaffefrämmande, Kerstin och Nicke H kom förbi efter att besökt Gizmos på hundkyrkogården. Vi fick en pratstund och dryftade Nyårsfirandet. Inger D kom och vill ha hjälp med en granna som trillat i badrummet. Såret såg inte så trevligt ut. Jag baddade med sprit och vi lade om nytt förband. Vi larmade och det kom en tjej. Kontentan av det hela är att hon får ta kontakt med Vårdcentralen.

Måndag 25 Nov: I dag var vi sent ur sängarna, så skönt. Efter morgonvoltan cyklade jag en Turf vända. Skapligt väder. En trevlig stund i Örnnästet. Vi handlade fågelmat och mer virke till fågelholkar. God gulaschsoppa till middag. Bosse och jag tog en kvällsvolta innan teven. "Av rätta virket" tre timmermän som renoverar hus. Tar en siste tur innan det är dags att sova.

Tisdag 26 Nov: Vaknade tidigt och gav mig ut på Turfvända. Hem lagom till frukost och Bossevolta. Vi passade på att handla på ICA Britsarvet, Dem har 30% rabatt på allt. Dem stänger butiken denna vecka. Det tycker vi och många andra är tråkigt. Birgitta går på gymnastik. På kvällen snickrar jag och Per L på våra fågelholks projekt. En volta med Bosse före "Brottsjournalen" med GW Persson på teven. Sedan är det dags att knoppa in. Vi är trötta båda två. Det blir ingen Turf kvällsvolta för min del.

Onsdag 27 Nov: I dag sov jag länge, beroende av en orolig natt. Vaknat flera gånger och läst, Michael Blanke "Dansa med vargar", en bok som berör. Det har snöat i natt, det blev en lite slirig morgonvolta med Bosse. Vi löser Melodikrysset, först i dag, många saker och lite glömska har varit orsaken. I dag har vi varit på Vårdcentralen för influensa vaksinering.

Torsdag 28 Nov: Birgitta sämre igen. Hon pratade med sjukhuset och blev sedan rekommenderad till akuten  Hon blir kvar. Jag var till Bengt H och lånade nyckel till snickarverkstaden. Träffade Adde som ansvarar för snickerilokalen. Jag pratar holkbyggargrupp med honom. Torsdags förmiddagar vore en lämplig dag. Får se om jag får med några stycken. Blodpudding (radhusbiff) till middag.

Fredag 29 Nov: I dag har jag tillbringat många timmar med fågelholks byggen. Birgitta ringer och vill ha upp lite saker till lasarettet. Hon blir kvar över helgen åtminstone. Nicke ringer och dem förhör sig om Birgitta. Kollade lite på Doobidoo, men inte så roliga deltagare.

Lördag 30 Nov: I dag ska jag åka upp till Korpholen med fågelmat, skotta snö och kolla läget. Bosse blev skogstokig när vi kom fram, mycke djurspår att sniffa in. Sedan till Leksands Bröd för att handla Brungräddat knäckebröd. På hemvägen var jag in på Lidl och köpte Lasagne. Gott var det och Bosse fick smaka. Teve på kvällen.

Söndag 1 Dec: Kalo mina. Bosse och jag gick en lång volta. Sedan cyklade jag en vända för att bättra på poängen. Även en på eftermiddagen då det är en ny Turfomgång. Inger D haffade mig, det är kaffe och smörgåstårta, i Vitsippan. Jag fick en trevlig stund med de "närmast sörjande". Bland andra var Per L vid vårat bord, han tycker att torsdag förmiddag är en bra för holksnickring. Nu är vi två stycken. Jag fixade taken på fyra holkar, med ett gångjärn så man kan rengöra vid behov. Birgitta hör av sig, hoppas hon får komma hem i morgon. Helenius Hörna var trevlig i dag. En sen vända med Bosse, sedan hopp i bingen.

Måndag 2 Dec: Kallt nu på morgonen, men Bosse vill ut och kolla läget. Han går frivilligt den voltan jag vill. Även möte med andra hundar går bra. Inga utbrott!! Birgitta blir utskriven från lasarettet. Inger D har fixat så vi kan se hur de nya badrummen ser ut, om vi antar erbjudandet om renovering. Vi tackar ja, och får det fixat efter nyår. Min förkylning gör att jag inte vill cykla i kylan. Det blir ändå en del promenader med Bosse.

Tisdag 3 Dec: Nu har jag åkt på en ordentlig förskyllning. Inte så roligt. Det är inget läge för Turfrundor. det är trist då jag är anmäld till Regions kampen mot Örebro. Birgitta har tvättstugan i dag. Vi åker upp till ICA Maxi, vår butik i Brittsarvet har ju lagts ner. Lite besvärligt att hitta där. När vi ska betala så ser vi Lena före oss i kassan. Vi träffar också Svenne på parkeringen. Det var länge sedan. Trevligt att träffa dem, och deras mysiga hund. På kvällen är det dags att snickra på fågelholkar. Adde har pratat med SV, dem tycker att jag ska starta en grupp med fågelholk byggare. En lämplig tid och dag är Torsdagar 9 till 12.

Onsdag 4 Dec: I dag är det hyfsat väder, inte så kallt och blåsigt. Bosse gillar det också. Sedan hem till en god frukost. Vi har börjat med Havremjölk, det var nog massor av år sedan vi körde med det. Vi löser sedan Melodikrysset.

Torsdag 5 Dec: Vaknade och mådde pyton. Turligt nog tog Birgitta ansvaret för Bosses morgontoalett. På eftermiddagen kände jag att det var dags att knalla upp. Seg dag i alla fall. Jobbade lite med en stationär som gav mig lite livsgnista. Även skidskytte fick mig på bättre humör. Birgitta tar Bosse på kvällen också. Blaskigt och varmt ute, fem grader varmt. Halt och blött.

Fredag 6 Dec: Mår inte bättre i dag. Det är segt i både huvud och kroppen i övrigt. Honungsvatten i mängd piggar i alla fall upp en del. Birgitta går en lång  volta med Bosse, över en timma. Hon umgås också med damerna i Örnnästet. Jag ägnar en stor del av dagen med att lista ut vilket RAM minne som passar i Compaq Presario. Jag är inte så pigg i huvudet förstår jag nu. På kvällen lite avkopplande teve. Jag har svårt med "Snarkofagen" med min hosta.

Lördag 7 Dec: I dag tar jag Bosses morgonvolta. Känner mig däven. Bosse tycker nog synd om mig och vänder hemåt. Vi löser Melodikrysset. Tror att jag hittat ett lämpligt RAM minne, DDR3 till en stationära datorn. Jag städare "lite" i datorskrubben. Sedan ska jag kolla skidor från Östersund. Birgitta umgås med damerna i Örnnästet. På kvällen "Så ska det låta". Jag gick kvällsvoltan med Bosse, svalt och något halkigt. Jag mår nog bättre, tror jag, med förkylningen.

Söndag 8 Dec: I dag var ingen bra morgon. Jag tar i alla fall morgonvoltan med Bosse. Det blir en lång volta. Halkigt på sina ställen. Jag har tur och hinner hem till skidor från Holmenkollen och Östersund. En bra svensk dag blir det. Slaktar en laptop som ska till ÅVC i morgon. Hårddisk och minnen är alltid bra att ha i lådan. God mat på kvällen. Helenius Hörna tittade vi på och Birgitta avslutade med en film, "Livet efter dig", vars bok hon läst.

Måndag 9 Dec: Jag borde vara bättre i förkylningen. Känner mig fortfarande däven och låg. Birgitta tar hand om morgonvoltan och jag förbereder frukosten. Blåsigt och småsnålt är det i dag med. Vi packar bilen för att åka till ÅVC. Bosse får en volta uppe vid Ingarvet. Sedan till Lidl och Apoteket. Före middag gick jag en volta med Bosse. Blåste kallt från norr. God mat fick jag, en kycklinggryta. jag fick e-mail från ComHem, dem får inte till någon överenskommelse med Telia om teve program kanal 4 och 12 bland andra av deras utbud. Det innebär att vi missar en del program om dem inte kommer överens. Det låter som att Telia inte är intresserad av att komma till möte.

Tisdag 10 Dec: I dag känns det hoppfullt. Månde förkylningen vara över nu. Bosse och jag gär en lång morgonvolta. Kallt och spårigt i frusna vägar. Speciellt gångbanorna mellan husen. Bilarna  åker i onödan mellan husen, Frukosten smakade sedan desto bättre. Birgitta går ner och fikar med gympagänget, det är slutgympat för i år. Birgitta har tid på Lust & Fägring och jag åker vidare till brädgården för att handla virke inför kvällens snickeri jobb. Naturligtvis blev det fel dimension då inte Birgitta var med, upptäcker jag på kvällen. Vi åker sedan till ICA Slätta, som får bli vår nya ICA butik, då Brittsarvets lagts ned. Vi har fått en cirkelsåg till "snickarboa", det är bra. Som vanligt är det trevligt umgänge med grabbarna. Jag hoppas på några hugade "holkbyggare" till vårterminen då jag startar en grupp på torsdagar mellan 9 - 12. I dag kollade vi på GW Persson på fyran samt en film. ComHem har inte nått någon uppgörelse med Telia och tv4 släcktes vid midnatt.

Onsdag 11 Dec: Jag har börjat läsa i gamla dagböcker från Samos. Jag tycker det är spännande, vad jag har glömt hur mycket vi jobbade och innan vi fått ordning på olivlunden och alla grönsaksland. Det tog över 8 månader för att få telefonen installerad. edan var det strul ändå, innan allt var ok. Jag beundrar mig själv i dag att jag var så samlad trots allt strul med OTE. Birgitta bakar bröd och bullar. Radhusbiff till middag, smaskens tycker jag. Vi tittade på ett program där Niklas Strömstedt har Marie Fredriksson som gäst. Marie avled 20191209.

Torsdag 12 Dec: Bosse kan tänka sig att vänta med morgonvoltan tills jag ätit frukost, det tackar jag för. Birgitta och Kerstin H ska avsluta torsdagspromenaderna med fika. Nicke kommer och fikar med mig under tiden. Nicke får med sig ett par fågelholkar hem till sitt fågelparadis. Jag har ägnat dagen med att läsa dagböcker från vår tid på Samos och bergsbyn Pagonda. Ärtsoppa och pankaka till middag, mums för Bengan. Av och till har Bosse pockat på volter. Birgitta var med på sista kvällsrundan. Bosse är så duktig när jag skrapar tandsten och borstar. Han börjar bli van nu efter några veckor. Har beställt batterier till mina hörapparater via Batteriexperten.

Fredag 13 Dec: Vanliga morgonrutiner. Frukost och Bosses morgonvolta. Jag ägnade större delen av dagen med att läsa våra Grekiska dagböcker. Jag rättar lite här och var. Birgitta bjuder på marinerad fläskfilé till middag med rödvin, som vi fått av Hedlunds. Det tackar vi för. Vi tittar på teve, "På spåret" innan det är dags att knoppa.

Lördag 14 Dec: Birgitta knallar runt med Bosse och jag hoppar i duschen, i dag ska vi gå till Kristinehallen på musikfest. Östen med Resten gästar Falu Miner Chords och Coopertown Harmony kallad "Sing A Cappellashow Christmas Edition 2.0". Vilket ös det var. Alla var så duktiga. Även trevligt att få uppleva Östen med Resten live ännu en gång. Dem kommer att gästa M/S Viking Cinderella slutet av januari, februari mars. På kvällen löser vi Melodikrysset.

Söndag 15 Dec: I dag ska vi åka upp till Korpholen med mina klara fågelholkar. Vi tar med oss Inger D. Det  var isgata sista biten upp till fäboden. Ett besök upp på Jonheden och vi morsade på Lasse J. Vi visade även Inger var vi bott. Efter fika, uppsättning av holkar, matning av fåglar och sist men inte minst fika vände vi åter till Falun. Jag kollade på skidor och sedan var det dags att gå en volta med Bosse.

Måndag 16 Dec: Jag måste varit helt utslagen, vaknade först efter klockan tio i dag. Bosse väntar snällt på husse som jäktar på för att komma iväg på morgonvolta. Sedan frukost. Kopierar en lista åt Inger D, svartvitt tryter i skrivaren. Jag gör en "turfvända" till Clas i Sjön för att handla färgpatroner till HP skrivaren. I dag kändes det bättre att cykla. Inte så trött efter turen. Jag har haft problem med ljudet i Turf appen. Rensade cachefiler utan framgång. Fick tipps om att ominstallera Turf, då fungera det igen. Många har tydligen haft problem med senaste Turf upp- dateringen. Brottas med nya HP skrivaren som inte vill kännas vid Birgittas laptop. Sedan avslutar vi dagen med teve, Last Vegas en komedi med Michael Douglas, Robert De Niro och Morgan Freeman. På kanal 4 är det Rhapsody in rock, Robert Wells, vi får titta på det i TV¤ Play då fyran är stängd på grund av Telias ovilja att komma på möte med ComHem.

Tisdag 17 Dec: Denna morgonvolta blev en längre tur med en pigg Bosse. En skön morgon utan blåst. Efter frukosten hinner jag med en Turfvända. Birgitta besöker Birgitta S. Vuxenskolan hör av sig, om min grupp att bygga fågelholkar. Vi beslutar att 16 januari blir en bra dag att börja. Jag var till brädgården och handlade virke inför kvällens snickarträff. Provade nya maskiner som underlättade snickerijobbet.

Onsdag 18 Dec: Morgonvoltan blir en snabbis då, Bosse ska få sina klor ansade, hos Eva på Hundtrimmet. Jag försöker byta till vinterdäck på min cykel, i köket!!! Inget bra resultat, svårt att få luft då jag bara har en cykel pump och två olika cykelslangar. Det får bli Macken i morgon.

Torsdag 19 Dec: Efter frukosten går Bosse och jag en längre volta. En del av dagen går åt till mobiltrassel hos en granne. Det är över timman i telefonkön, så vi åker ner till Telia butiken. Det visar sig att det var dags att byta, "förnya" simkortet???? Jag har då aldrig hört något så dumt. Vi får ett nytt simkort, jag får inte in det i Doro mobilen. Det blir en ny tur ner i morgon. Jag försöker fylla luft i däcken till min cykel. Funkar inte och jag lämnar in den hos Biketown. Får cykeln i morgon. Kollat på skidskytte i dag. Birgitta och Kerstin H åker till Eriks Hjälpen i Borlänge med lite saker. Om dem handlat något får jag nog inget veta!! Vid kvällsvoltan snöade det ymnigt.

Fredag 20 Dec: Vaknade tidigt då Birgitta ska besöka lasarettet, det är Röntgen som gäller. Bosse och jag passar på att gå Turfa under tiden. På hemvägen handlar vi. Trångt i centrum, så jag fick parkera en bra bit från centrum. Vi har främmande, Hedlunds sitter i Örnnästet när vi kommer hem. Ett glädjebesked från dem är att de har fått visning hos oss på Brittsarvsgården. Det blir kul för oss alla. Nu är min cykel klar hos Biketown. Nu har jag dubbdäck och kan Turfa vidare utan att riskera olycka. Astrid och jag har nu fått ordning på Einars Doro telefon. Vi var till netonnet och fick hjälp. Trösten för mig är att dem var lika rådlösa som jag, men med bättre syn hittade dem lösningen, simkortet ska sitta ovanför???? Ok, nu är det bra, Einar är glad. Väl hemma kollade jag på Skidskytte, damer.

Lördag 21 Dec: Efter morgonvoltan är det skidsport på teven. På eftermiddagen är vi bjudna till Jessica S i Bjursås på knytkalas med hela släkten. God mat bjuds vi på och får några trevliga timmar. Jag får även chansen att ge bort några fågelholkar, vilken tur jag har! Bosse får stanna i bilen, på grund av allergi. Jag tror inte att Bosse är ledsen för det, om han nu inte har ändrat uppfattning om katter! Katterna på Leros, där Bosse levde sitt första år som gatuhund. Han gömde mat och katterna käkade upp det. Jag gick en volta innan vi återvände till Falun, mätta och belåtna.

Söndag 22 Dec: Frukost och Bosse volta. Jag hämtar en lapptopp för service. Det passar ju bra att kombinera med skidor på teven, då det är en del väntan mellan uppdateringar och tester. Vi får tillbaka vår rullstol, som vi lånat ut till en lumparkompis! Vi köpte den i Grekland, när Birgitta trampade snett, på en trottoarkant, när vi varit och käkat med Kerstin och Nicke H. Jag tog med en hem till Sverige en vinter. När jag checkade in den på flyget frågade dem om jag ville ha hjälp på Arlanda. Nej det är gynaikas (hustruns) rullstol! Det kallar jag service. 

Måndag 23 Dec: Efter frukosten knallar Bosse och jag runt, inte så som jag vill, utan som Bosse vill! Väl hemma var dammsugaren framställd. I dag är det stor städdag. Alla hyllor dammas, så även dalahästar och andra prydnader. Jag får förtroendet att köra dammsugare. Pust! Nu är det rent. Laptoppen återlämnas och Birgitta hämtar sitt nya pass. Mot ICA, försöka hitta parkering. Från ICA. så byst med folk att hustrun beslutar, vi åker till Apoteket, ja inte röda näsan utan det medicinska! Äntligen hemma, kaffe och hårdmacka med julost.

Tisdag 24 Dec: Vaknar tidigt, av Bosses önskemål om morgonvoltan. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. Jag släktforskar större delen av dagen. Lite klurigt på moster M-B sida. Jag har vid två tillfällen skickat brev till Pia H om hjälp men inte fått något svar. Sedan blir det julmat och teve. Birgitta tar Bosses kvällsvolta.

Onsdag 25 Dec: Birgitta gick även morgonvoltan med Bosse. Det snöar. Några har halkat ikull av spåren i snön att döma. Jag fixar frukosten under tiden. Jag söker vidare om moster M-B och Å.

Torsdag 26 Dec: Ingen bra dag.

Fredag 27 Dec: I dag är det dags att byta torkarblad till bilen, erbjudande från Mekonomen och hjälp med byte av dem. Till ÅVC med saker som vi inte behöver, plåt plast elektronik. Till Leksandsbröd, inköp av brungräddad knäckebröd. Sist men inte minst till Korpholen. Mata fåglar och hämta en del verktyg till fågelholksbygget. Bosse njuter den stunden han får pulsa runt i snön och skälla på fåglar. Jag skottar bort en del snö. Slutligen fikar vi och innan vi återvänder till Falun kollar vi runt och hälsar på Lennart, som firar jul i Korpholen. Birgitta bjuder på god julmat och vi får en snavare till maten. Sedan bra teve, bland annat Hjalmar, med Peter Flack i Brevens Bruk.

Lördag 28 Dec: Birgitta tar morgonvoltan med Bosse och jag lagar frukost. Vi löser sedan Melodikrysset. Jag kollade på Hockey Djurgården mot Skellefteå. Djurgården segrade! Dagen är räddad!!!

Söndag 29 Dec: Även i dag fixar Birgitta morgonvoltan med Bosse och jag lagar frukost. Det är 3 grader plus i dag, blåst och halt. Efter frukosten blir det skidor på teve, Tour de ski från Schweiz. Det bli många filmer på teven i dag. "Drömkåken", ett program om Hasse och Tage och sedan en film "Hur man angör en brygga". Vilken tevedag.

Måndag 30 Dec: I dag fick jag ta morgonvoltan med Bosse, sju grader varmt. Nu är all snö borta. Vid Turf Zonen "HellBerg" mötte jag "Flyg malaia" och fick en pratstund. Nu är klart att vi segrade i Regions kampen mot Örebro, tre raka. I dag har jag lärt mig något bra! Vi fick tipps av Inger D att man kan panta burkar på ÅVC. Så jag fixade ett PayPal koppling dit återbetalning sker. Kerstin H kom hit, dem ska ut och handla inför nyårsfirandet.

Tisdag 31 Dec: En god frukost och Bosse volta. Sedan packar vi för att åka ut till Hökviken. Vi ska fira nyår hos Hedlunds. Vi fick en trevlig dag med god mat och dryck därtill. Bosse letar efter Gizmo, lite svårt att förstå att Gizmo har somnat in för gott. Gott nytt år!

Dagbok Januari - Mars 2018  Dagbok April - Juni 2018  Dagbok Juli - September 2018  Dagbok Oktober - December 2018

Dagbok Januari - Mars 2019 Dagbok April - Juni 2019  Dagbok Juli - Sep 2019

Åter meny

Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2019 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.