Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2020 

Januari - Mars

Onsdag 1 Jan: Kalo mina kai eftychismeno neo etos. Ny månad och nytt år. Nicke knallar runt med Bosse, dem går en lång volta till Bosses glädje. Sedan en god frukost. Nu inser vi att det blir en dyr helg. Vi bokar en del båtresor och firandet av Kerstins och min födelsedag i mars. Bosse överaskar oss alla, han rymmer direkt när dörren öppnas. Birgitta tjoar "Kom får du korv!" och ett under sker, Bosse vänder tillbaka. En del tevetittande blir det på kvällen.

Torsdag 2 Jan: Vaknar tidigt och Birgitta sköter Bosses morgonvolta. Mer reseplaneringar i dag med. Det blir trevligt att ha något att se framemot. I dag ser jag Domherrar vid fröautomaterna. Efter en god frukost packar vi ihop för att återvända hem. Vi tackar Hedlunds för en mycket trevlig helg. Väl tillbaka i Falun så umgås Birgitta med damerna i Örnnästet. Jag ägnar mig åt en del datorjobb.

Fredag 3 Jan: Vaknar tidigt och förbereder frukosten. Bosse och Birgitta går morgonvoltan. Sex grader varmt ute. Senare kommer det regn. Arbetar med Hemsidan, nytt år och ny månad. Vi åker upp till ÅVC för att panta tomburkar, automaten är avstängd, detta är andra försöket att bli av med burkarna. Någon tänker säkert, i butiker går det att panta. Jo, men större mängder är det lättare hos ÅVC.

Lördag 4 Jan: Jag sov länge i dag, efter gårdagens Elvis konsert på tv. I dag var det lite marigt med Melodikrysset, men Birgitta kom på lösningarna till slut. Det blåser ordentligt i dag med, någon plusgrad. Jag har fortsatt att redigera "Hemsidan", ett problem med Wågas transport. Får klura lite på vad som gott fel med sidan. God middag bjöds jag på i dag. "Tittade på Stjärnorna på Slottet", ett bra program. Sedan en Bondfilm, ja Birgitta såg färdigt den och jag passade på att ta en Turfvända, för att hoppas på att jag ligger kvar i "Liga5".

Söndag 5 Jan: Bosse och jag knallar runt skogen och jag får en Turf. Efter frukosten hinner jag med några turfar innan månads brytet. Jag ligger kvar i "Liga5". Efter månads brytet kör jag drygt tre timmar. Synd nog vurpar jag ute vid Bäckehagen, på en is valk. Det gjorde ont. Väl hemma åker vi upp till Majoren. Birgitta ska handla på Jysk och Ica. Efter middagen värmer jag på bastun, ska försöka förebygga muskelvärk och sår!! På kvällen en del teve program. Synd nog var inte Eva Rydbergs lustspel så bra. Kan bero på min värk i knä, lår. armbåge och händer!! En sista volta med Bosse kunde jag fixa.

Måndag 6 Jan: Man är väl aldrig så kissnödig på natten som nu! Jobbigt att ta sig ur och i sängen. Efter frukosten knallar vi alla tre morgonvoltan. Jag tycker det går bra, jag måste röra på lemmarna! Kerstin och Nicke kommer på lunch. Vi plockar ut skåp och tömmer badrummet. Vi får renovering av badrummet, nu är det fullpackat i rummet. Kvällsvoltan med Bosse tar jag. På kvällen  en del sittande i "tevesoffan". Vi tittar på ett program om Wittny Houston, synd att hon fick ett sådan trist liv.

Tisdag 7 Jan: I dag känns det bättre i kroppen. Birgitta tar morgonvoltan. Nu har vi fått ny kyl och frys installerad. Så skitigt det var under gamla skåpen. Nu har vi nya fina vitvaror. Självavfrostande, service efter en tid! En skiftnyckel tänds och då är det dags för service. Äntligen kom vi iväg med tomburkar och petflaskor till ÅVC. Automaten var hel och det var snabbt att panta. Vi har även backar från gamla frysen med oss. En volta med Bosse uppe vid Slätta. Gulasch soppa till middagen, det passade utmärkt då jag ska ner och snickra holkar. Fyra har anmält sig till min och Pers Torsdags grupp. Då är det holkbygge. Tisdagsgruppen startar i dag efter juluppehåll. Där kom två intresserade killar. Det lät på dem som dom vill komma till vår Torsdagsgrupp. I dag startade Mandelmans Gård, det är bästa teveprogrammet tycker vi. Så jäkla bra och trivsamt. En sista kvällsvolta med Bosse, i hård blåst.

Onsdag 8 Jan: Problem med "snarkofagen" i natt. Gjorde en del åtgärder under natten. På morgonen upptäckte jag att slangen lossnat från ansiktsmasken. Det blir inget beröm från "myAir" denna natt! I dag var det visning av tomma lägenheter, Kerstin och Nicke var här. Det upptäckte Bosse och nekade morgonvoltan. Efter visningen vankades det kaffe hos oss. Dem fick en "Tulpan" (fågelholk) med sig hem. Nu passade det Bosse att knalla runt, åtta grader varmt och blåsigt. På kvällen kollade vi på teve som vanligt.

Torsdag 9 Jan: En grad varmt, ganska behagligt väder. Efter frukost knallar Bosse och jag en lång volta. Den tog tid. Inger B en av Birgittas kompisar från banken och Eriks Hjälpen kom med böcker och fikade. Jag läser nu "Vargarnas tid" av Elisabet Nemert, bland de bästa böcker jag hitintill läst. Då det handlar om Stockholm och andra världskriget fick jag lite rysningar, trots att jag var liten då.

Fredag 10 Jan: I dag är det stora inköpsdagen. ICA Slätta är målet. Jag knallar runt med Bosse under tiden, Birgitta handlar. I dag träffar jag Adde för information om Slöjdlokalen och säkerhet. Det är nu klart att jag får en grupp holkbyggare torsdagar, det är glädjande för mig och fåglarna.

Lördag 11 Jan: I dag ska vi till Sågmyra. Det är Noel Segerström som ska döpas. Många var det som samlades. Efteråt bjöds vi på goda smörgås- tårtor. Marie fick en "Tulpan" (fågelholk) att sätta på väggen. Hon ska få en till, men bandsågen är trasig så får det bli vid ett senare tillfälle. Bosse var hemma så jag bröt upp tidigare och Birgitta får åka med Björn S hem. Jag beställer Thaimat till kvällen, det var gott och rikligt. Som vanligt teve fick avsluta dagen.

Söndag 12 Jan: Birgitta tar morgonvoltan och frukosten. Jag sover länge, då jag förstår jag att Bosse blivit rastad. Ingen Bosse kommer och pockar på att bli kliad. Efter frukosten dammsuger jag och Birgitta har tvättstugan. Mycke skidskytte och stafetter i dag på Teven. Svenska framgångar i alla loppen. Damernas lagsprint etta och trea. Herrarnas lagsprint två. I Världscupens masstart kom Hanna Öberg sexa och Jesper Nelin sjua. Det var Jespers bästa resultat någonsin. Innan maten tar Bosse och jag en volta. "Så ska det låta" startade i dag och en serien om "Hamilton", bra böcker skriva av Jan Guillou.

Måndag 13 Jan: Vi vaknar tidigt och efter frukosten tar Birgitta voltan med Bosse och jag tömmer det sista i badrummet. Dem ska starta renoveringen i dag. Därav vår tidiga morgon. Vi löser Melodikrysset i väntan på hantverkare. Som väntat kom dem inte i dag. I morgon blir det enligt Birgittas "korsförhör" med el killen. Det kommer att ta tre veckor med renovering av badrum samt det elektriska ska bytas ut. Nu är det åtta stycken holkbyggare som startar på Torsdag. Varav två damer bra där. Eftermiddagens volta var en seg en, Bosse har inte bråttom. På kvällen tittade vi på Jonas Gardells show, han är bra med finurliga texter. En sista kiss volta innan läggdags.

Tisdag 14 Jan: Vaknar tidigt då det äntligen ska komma hantverkare, för renovering av badrum och el i lägenheten! Dem skulle startat den 9 sedan den 13 och i dag den 14. Bosse känner sig vilsekommen bland alla om placerade möbler och kartonger. Det blir inget i dag heller, men i morgon!!! Bosse och Birgitta mår inte bra, det är trångt nu. Birgitta fikade med Bank gympafolket. Den stora chocken fick jag på eftermiddagen. Vattenavstängningen finns i "skrubben" där jag har datorerna. Jag måste montera ner allt och flytta ut, för åtkomst till luckan i väggen och kranen. Tydligen ska skyddet vidgas för lättare åtkomst. Till kvällens slöjdmöte fick jag och Per L undervisning av säkerhet och maskiner i slöjdsalen. På torsdag drar vi igång, åtta stycken blir vi. Kollade på "Mandelmans gård" och "Brotts journalen".

Onsdag 15 Jan: Vi måste upp tidigt i dag då hantverkarna ska in och jobba. Efter frukost tar Birgitta morgonvoltan med Bosse. Det var tur då det blev bråkigt när hanverkarna kom. Badrummet är nu totalt urblåst, endast metallreglar. Bosse har lite problem med allt ljud. Vi bjöd grannarna på kaffe med tilltugg i Örnnästet i dag. Jag och Per L bröt tidigare för att titta på Skidskytte på teve. Ett par korta volter med Bosse, innan vi avslutade kvällen med "Renées brygga" innan sängen kallar. Får se om man hinner till någon mugg i huset!

Torsdag 16 Jan: I dag startade byggjobbarna åtta, vi fick sovmorgon. Vi fick en Birgitta tar morgonvoltan och jag förbereder kvällens snickrar träff. Sju stycken slöt upp. Vi gick igenom säkerhet, maskiner och att var och en skaffar det virke dem behöver. Jag ska till Hjärtmottagningen i eftermiddag. Glömde naturligtvis bort tiden, Birgitta jagade runt på "hemmet" efter mig. Jag jäkta dit och kom exakt i tid! Cyklade och sedan ultraljud. Ingen försämring på klaffen, nytt besök till våren. Sedan åker jag till Grangården och köper ett växthus som passar till tre stycken odlingspallar. Det blir bra till odlingarna. Bosse fick en lång volta med Inger D och Birgitta. Lasse J ringer, han sätter på elen i fäboden, det tackar vi för. På kvällen tittade vi på tv3, "Lovligt Byte" efter Janet Evanovich bok med samma titel. Vi har läst många böcker om Prisjägaren Stephanie Plum. Väldigt roliga böcker. Hopp i bingen med en bok om fågelholkar!!!

Fredag 17 Jan: Birgitta väcker mig till frukost. I natt har jag bara haft 0,2 störningar per timma med "snarkofagen". Det har aldrig hänt tidigare. Jag har tur, jag får släktforska gratis under helgen med Arkiv Digital och då hittar jag äntligen min äldsta kusin, som flyttade till Australien med sin man, båda tandläkare.

Lördag 18 Jan: Efter frukost packar vi för att åka upp till Korpholen, Det blir en del bråkiga dagar med renoveringen av lägenheten. Jag kör Birgitta till Eriks Hjälpen i Borlänge och Bosse och jag åker vidare. Jag handlar brungräddat på Leksands bröd. På eftermiddagen hämtar jag Birgitta i Djurås. Lasse J kommer ner och vi får en stund med glada minnen och en öl. På kvällen teve som vanligt.

Söndag 19 Jan: Birgitta och Bosse knallar lilla å-vändan. Jag försöker släktforska med Arkiv Digital, svårt med lapptoppen, det är för liten skärm. På eftermiddagens volta ser vi ett drev på åkrarna, en hund driver två rådjur över åkrarna. Vi träffar på jägare på skogsvägen. Sedan blir det skidor på teven hela dagen. Tjejerna trea, fyra och femma på skidskyttet, så duktigt. "Så ska det låta" fick avsluta dagen. Bosse vet inte om han vill eller inte vill gå kvällskissen. Vid midnatt gick det för sig, en snabb volta.

Måndag 20 Jan: Bosse och jag knallade lilla å-vändan. Han får spår på rådjur och drar i kopplet så han kippar efter andan. Jag ser spillningen, så det var ett drev. Bosse kunde nog bli en bra jakthund. På Leros gällde det att skaffa sin föda på egen hand. Vi placerar ut fågelholkarna, nu med stege så dem kommer upp en bit. Jag sparar en som Lasse J ska få, för hans omsorg om oss "gamlingar". Vi packar ihop och åker mot Falun. Lidl får besök av oss. På kvällen ett program med Tomas Ledin, vilket ös. En sista volta med Bosse innan det var dags att hoppa i bingen.

Tisdag 21 Jan: Efter en tidig frukost går jag och Bosse på morgonvoltan. Nu är det skapligt ljust ute vilket är skönt. Vi löser sedan Melodikrysset. Birgitta åker med Akupressur brudarna till Kerstin S i Järvsö. Jag har holkbyggnad med "Flugorna" på kväll, det är ett kul gäng som genererar många skratt. Inger D "lånar" Bosse en stund, det tackar jag för.

Onsdag 22 Jan: Efter morgonvoltan och frukost möblerar jag köksbordet med tre datorer, för att ägna dagen åt släktforskning! Närminnet är ju inte så bra, därav tre datorer för att slippa komma ihåg resultat från olika kyrkans böcker, död bok och Disgen, där jag skriver in släkterna. Jag har nu forskat på min fars sida, det har varit lite tomt och svårt på den sidan. Sent blev det, trots att jag måste vakna tidigt i morgon.

Torsdag 23 Jan: Vaknade tidigt, hantverkarna vill komma halv sju! "Jo det går bra" sa jag utan att tveka. Hm. En macka och en kopp kaffe vid diskbänken och sedan ut med Bosse. Det blev en kortare variant då jag har "holkbyggare" klockan nio. Det är en trevlig grupp, dem har humor så det blir kul. Per L och jag städade sedan maskinhallen då "vi" glömt att starta spånsugen. Vi får skylla på att det var en som sågade direkt, sedan var det glömt. Inger "D" ska ha ett stort tack för att hon tog hand om Bosse under tiden. Jag packar för resan till Korpholen. Jag har för avsikt att hugga uppe i ett av Lasse Jobs skiften i morgon. Skönt att skaffa ved även till nästa år. Besökte ICA Gagnefshallen för en del inköp. Inga problem att få fyr i spisen och öppna spisen i rummet. Somnade ovaggad i dag.

Fredag 24 Jan: Vaknade med värk i ryggen, troligen sviter av gårdagens storstädning av snickarverkstaden. Det är några plusgrader ute och solsken. En vacker morgon. Det blev en kortare volta med Bosse. Han var nöjd med det, vill väl tillbaka på tunet och hålla koll på fåglarna. Tråkigt att jag inte kunde hugga i dag. Men våren är lång så det hinns med. I dag fick jag två kära besök i fäboden, ja förutom alla fåglar. Först kom Krister W och vi fick en stund med vad som händer i våra liv. Jag tittade på Skidskytte VM, Hanna Öberg blev två, tredje raka pallplatsen. Sedan kom Hasse L, han hörde Bosse kalla. Det känns bra att vi är omtyckta i fäboden.

Lördag 25 Jan: I natt har jag haft en god sömn, lagom varmt inne. Det är -4,4 grader kallt ute. Vi går ner på Sjöbotten vid morgonvoltan. Ingen mössa och vantar, dem ligger kvar i Falun!! Det är märkligt att jag alltid glömmer något, som ska med upp eller hem till Falun! Det blir mycket teve i dag, skidor är en sport som jag tycker är spännande. Ebba Andersson blev fyra, efter målfoto. Bra där. På eftermiddagen åker jag till Djurås och hämtar Birgitta, hon har jobbat på Eriks Hjälpen. Dagens middag var en Lasagne, den var toppen. På kvällen teve, bland annat ett hyllningsprogram för Mari Fredriksson.

Söndag 26 Jan: Vaknade av att Birgitta och Bosse var på väg ut. Nu är det varmgrader, 2,8. Jag förbereder frukosten och ser till att det är fyr i spisen. Jag köpte ägg på ICA Gagnefshallen i torsdags, med kort datum. Dem kokade vi så nu har vi gott om frukost ägg. Fåglarna får också frukost, dem är inte så rädda nu för den "visslande" fågelmannen. Hanna Öberg vann skidskytte, bra jobbat.

Måndag 27 Jan: Min axel värker så det blir inget skogsarbete i dag. Vi packar ihop och drar hem till Falun. Vi passar på att besöka ÅVC för att bli av med burkar och plastdunkar. Det blev ingen mattläggning som utlovats. Vi tittade på Idrottsgalan innan sängen kallar.

Tisdag 28 Jan: En morgonvolta med Bosse före frukost. Jag har fått mer spillvirke av våra snickare. Kommer väl till pass för fågelholkar och foderautomat. Värken i armen dövas av liniment och tabletter. Jag gick ändå ner till snickarverkstaden, någon holk kunde jag få till. Mandelmans gård och Brotts journalen avslutar kvällen. Nu har jag städat undan de tre varuvagnarna som stått nere i "kaffet" i åtminstone tre månader utan att någon reagerat.

Onsdag 29 Jan: Birgitta och Bosse knallar ut på morgonvoltan. Jag förbereder frukosten. Det blir en tur till INGO bensinpriset i dag 15.28, sedan ÅVC med diverse och sist till ICA Slätta. I morgon för vi mattan till badrummet, enligt mattläggaren. Vi löser Melodikrysset. Gråtrist väder med lätt regn. Jag planerar för morgondagens Fågelholksbygge, räknar på matrealåtgång för olika holkar. Det är frågor vi får. På kvällen teve.

Torsdag 30 Jan: Birgitta och Bosse får sällskap vid morgonvoltan, Inger H slår följe med dem. Det var en bra ide tycker Bosse. Jag förbereder dagens "Holkbyggarträff." Min axel är lite bättre i dag. Hoppas på att det är över nu. Så jobbigt att klä på sig och att det gäller höger arm. Jag kan i alla fall bistå med hjälp med holkarna. Trots spånsugen är det en massa sågspån i maskinhallen! Nu har badrummet nytt golv, en svartmelerad matta. Det är snyggt tycker vi. Väggarna är också spacklade. Vi hoppas att väggarna blir klara under morgondagen. Birgitta har jobbat på Eriks Hjälpen i dag.

Fredag 31 Jan: Nollgradigt och ömsom snöflingor. Efter frukosten går Inger D, Birgitta och Bosse på morgon volta. Jag fixar frukosten.

Lördag 1 Feb: Kalo mina. En ny månad och närmare sommar och ljusa kvällar. Det regnar och Bosse slår rekord i snabbkiss och sedan in. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. I dag ska vi till Kilen och fira Janne S på hans födelsedag, Janne fick en "Holktulpan" till fåglarna. Vi bjöds på gott kaffe och många sorters doppa. Åsa var med oss. Vi köpte en Kebabpizza till middagen. I dag tömmer vi Kemtoan som har varit en god vän om natten. Den köper vi loss av dem som levererat dem för reparationerna av badrummen. Passar bra på Korpholen vintertid.

Söndag 2 Feb: Söndagen ägnade jag åt att rätta DIS Släktforskar program. Det rättas automatiskt hos DIS, men jag vill ju ha rätt i mina datorer inför nästa in skick av uppgifter. Birgitta plockar undan i köksskåpen inför ny el dragning. Det är rörigt nu. På kvällen teve, bland annat "Hamilton".

Måndag 3 Feb: Kyligt i dag, minusgrader. En snabb frukost och sedan ut med Bosse. Pratat med "el killarna" om vår resa. Dem fixar om det finns anledning att flytta på möbler. I dag ska Nicke och jag åka till Tallin. Bosse och Birgitta gästar Kerstin i Hökviken. Resan gick bra och vi kom ombord. God mat och en trevlig orkester som spelade 50 tals musik. Vi avslutade kvällen i Piano Baren, ensamma satt vi och njöt av fin musik.

Tisdag 4 Feb: Efter frukosten gick vi i land och knallade runt och jag passade på att ta Turfar. Jag blev då "Kung", dock inte i baren. Kyligt och blåsigt var det. Solen sken från en klarblå himmel, så det var ändå ganska behagligt. En öl slank ned i torra strupar. Vi återvänder till båten. nu är det dags att handla öl och annat gott. Jag har åtagande, Åsa vill ha en flaska "godis". Birgitta vill ha en del uträttat också. God mat på kvällen och en sväng till Pianobaren och våra spel och sångfåglar. Vi tycker det är synd att dem som är så duktiga, inte fick mer publik. Ok, det var inte så många passagerare med på båten.

Onsdag 5 Feb: Upp ur sänghalmen och ner till frukost. Turligt nog kom jag på att jag glömt handla en sak i går till Birgitta. Sedan var det skönt att sitta och njuta av Stockholms skärgård. Framme i Stockholm hämtar Nicke bilen och jag "vaktar" våra välfylla "Dramaten". Resan hem gick bra. Vi skippar den sedvanliga matstoppet, då damerna ska bjuda oss på mat när vi anländer Hökviken. Gott smakade med mat. Vi åker sedan till Falun och diverse inköp. Elinstallation i lägenheten är nu i det närmaste klar. På kvällen kollade vi på teve och det blev sent i säng.

Torsdag 6 Feb: Vaknade tidigt. Birgitta tog Bosse voltan och jag fixade frukosten. Jag har "Holkbyggarna" i dag. Vi inviger nya kapen. Det är smidigare att kapa det virke vi använder till fågelholkar. Det som ska fixas är kopplingen till spånsugen. Det är ett härligt gäng som jag och Per L får nöjet att umgås med. Nu har jag klart för mig att sex holkbyggare förutom jag och Per är lagom. Då får alla plats att bygga. Jag och Bosse åker ner på stan och handlar. Birgitta, jobbar på Eriks Hjälpen i dag. På kvällen Pizza och vitt vin. Vi tittar på Mandelmans gård via "Play". Dem är så duktiga.

Fredag 7 Feb: El killarna kom innan jag vaknat, så jag är tacksam att Birgitta fixade Bosse voltan och jag kunde börja med frukosten. Jag har fått mer spillvirke av snickarkompisen. Jag bar ner det i "snickarboa". Jag passade på att städa lite, inte efter oss utan gänget efter oss i går.

Lördag 8 Feb: Skidor, sprint på teve från Lugnet. Kerstin och Nicke kom in till Falun. Vi ska på revy på kvällen.

Söndag 9 Feb: Tråkigt väder, blåst och regn av och till. Skidor på teve, från lugnet i dag med. Ebba Andersson tvåa, så bra. Hockey Sverige Finland. 5 - 1 till Sverige. På kvällen passade jag på att basta innan "Så ska det låta" och "Hamilton".

Måndag 10 Feb: I dag vaknar vi tidigt. Rörmokarna ska färdigställa toaletten i dag. Som vi har väntat. Inget roligt väder i dag, regnigt och blött. I dag firar vi svåger Harry P på hans födelsedag, 90 bast. Många skolfolk kom för att fira Harry här på Britsarvsgården. Sedan löste Birgitta och jag Melodikrysset. Det blev ingen toalett i dag, trist. Elen är besiktigad och godkänd.

Tisdag 11 Feb: Högt i tak, soligt och några minusgrader ute. Efter frukosten får Bosse välja promenadväg, det blir skogsrundan. Birgitta har tid på Lasarettet, under tiden går Bosse och jag en Turfvända uppe vid Majoren. Även en volta till medans Birgitta handlar på Ö&B och Rusta. Nu är det klart med toaletten, äntligen. Nu fattas bara besiktning innan jag kan återställa datorskrubben. Det är en lucka i väggen som dem ska kolla koppling av VVS arbetet. Sedan kan jag bära tillbaka datorer och återställa "arbetsplatsen" igen.

Onsdag 12 Feb: Pigg som en Pelikan! Ja uppe tidigt i alla fall. Efter frukosten knallade Bosse och jag ut på morgonvolta. Vi träffade "Basse" med vidhängande matte. Bosse kollar på annat, medans jag kelar med "Basse". Bosse får sina klor klippta. Nu börjar vi flytta tillbaka allt som tillhör badrummet. Målaren kom för att måla elementet. Ja han kom åt att måla, i två omgångar med några timmars torktid. Nicke bjöd oss på fika hos Tomas, vår kaffe ägare. Nu är datorerna äntligen på plats i "skrubben". Birgitta rensar handdukar och annat. Jag kollar pappershögar och kastar sådant jag tror mig kunna undvara.

Torsdag 13 Feb: Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Jag har fågelholks bygge på kvällen.

Fredag 14 Feb: Birgitta får ögonbrynen fixade i husets skönhetssalong. Vi ska ju på fest i morgon.

Lördag 15 Feb: På eftermiddagen kommer Marie och Janne. Vi åker med dem upp till Samuelsdals Pensionat för att fira Harry P 90 år. Synd var att Harry inte kunde närvara på grund av krasslighet. Vi fick god mat och trevligt umgänge med släkten. Samt att fick träffa Solveig, Mats och Per från Stockholm.

Söndag 16 Feb: Vaknade pigga efter gårdagens måttliga baluns för Harry P. Trevligt var att Solveig, Mats och Per kom förbi och kollade hur vi bor, innan dem åker hem till Stockholm. Så trevligt att träffat dem. Nu är det länge sedan vi var på Gräsö, deras sommarparadis.

Måndag 17 Feb: I dag ska vi åka upp till Korpholen med en del saker och kolla tegelpannor som vi fått av Hedlunds. Dem är av samma sort som finns på logen. Vi åker mot Leksand då vi ska handla knäckebröd. Vi får ta hjälp av dikesrenen för att komma förbi en stor gran som blåst i kull. Vi löser Melodikrysset i dag.

Tisdag 18 Feb: Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Jag bygger holkar på kvällen med "Flugornas herrar".

Onsdag 19 Feb: I dag ska vi åka till Mariehamn tillsammans med Hedlunds. Vi åker med "Tobbes Resor". Vi äntrar bussen i Falun, med en duktig chaufför. Jag vet då jag själv har kört buss åt SS, (Stockholm Spårvägar) och extra åt Wasatrafik i Falun, vilka som är "orgeltrampare" eller är duktiga. Vi bordar båten vid Skeppsbron. Vi äter gott och njuter på kvällen.

Torsdag 20 Feb: Vi vaknar pigga och äter frukost. Sedan är det "Tobbes" resebyrå som beskriver sina resor. Vi handlar i Taxfri och packar ihop våra pinaler. Vi njuter av Stockholms vackra skärgård. Resan hem går bra med Tobbes duktiga chaufförer. Det regnar och är kallt när vi anländer Falun. Kerstin H kör oss hem till porten. Tackar för en trevlig resa med trevliga medresenärer.

Fredag 21 Feb: Jag passar på att snickra fågelholkar, då jag fått en beställning.

Lördag 22 Feb: Nicke har anmält oss till Räkafton i Linghed i mars. Ingemar Ihlis kommer att underhålla oss. Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen i dag.

Söndag 23 Feb: I dag är det mycket skidsport på teve. På eftermiddagen hjälper jag en dam med inkoppling av ComHem teve.

Måndag 24 Feb: Birgitta tar morgonvoltan med Bosse och jag fixar frukosten. I dag löser vi Melodikrysset. Birgitta får ta hand om en grannes bankbekymmer.

Tisdag 25 Feb: Bosse och jag knallar ut på morgonvolta. Birgitta fixar frukosten. Jag får fixa en grannes mobil. Jag har nu lusten att Släktforska, det är på Boiardt släkten. På kvällen Holkbygge med "Flugorna". Mandelmans och GW på teven innan det är dags för Bosses kvällsvolta. I dag känner jag trötthet och kommer i säng för midnatt.

Onsdag 26 Feb: Vaknar tidigt och känner mig pigg. Smyger in i skrubben och släktforskar. Birgitta och Bosse snarkar i sina bäddar. Under morgonvoltan med Bosse, får jag en ide hur jag ska söka några barn som jag inte hittat. Nu är dem hittade! Jag kopplar även av med att köra dammsugaren.

Torsdag 27 Feb: Birgitta och Bosse traskar runt och jag fixar en kopp kaffe, snabbfrukost. Jag har en ny "holksnickare" i dag. Han kommer tidigt för att lasta av virke. Vi är bara två vid dagens holkbygge. Eftermiddagen ägnade jag åt Släktforskning. Jag har köpt Disgen 2019 Grundkurshäfte. När jag skickade min forskning till Disbyt fick jag en del fel i ortshantering.

Fredag 28 Feb: Bosse och jag knallar runt i strålande sol och 10 minusgrader. Sedan en god frukost. Jag börjar rätta de fel som uppdagades när jag skickade in min forskning till DIS. Det blev många timmar med forskning och rättning. På kvällen god mat och teve. "På spåret". Jag tar kvällsrundan med Bosse under tiden som "Skavlan" pågår. En knepig film avslutade dagen.

Lördag 29 Feb: Skottårsdagen! Bosse och Birgitta går en lång volta. Över timmen, ok Bosse ägnade 10 minuter åt ett rådjursspår. Jag fixar frukosten. Vid lunchtid får vi fikafrämmande, Kerstin, Nicke och svärmor Inga kom på fika. Jag försöker få igång nya routern, men har inte något tålamod, så den gamla fick jobba vidare i dag. Vi fick besök av Nemo och Kivi med vidhängande "päron", Johanna och Daniel. Vi fikade och dem fick sina Fågelholkar med sig hem.

Söndag 1 Mars: Kalo mina! Snöat i natt över tio cm. I dag var det sport i mängd. Först fem timmar Vasalopp och sedan Skidstafett. Birgitta sköter om Bosse. På eftermiddagen fortsätter jag rätta forsknings filer, som jag fått backning på från Disbyt. "Så ska det låta" verkligen sevärt i dag. Sedan "Hamilton". En kvällsvolta med Bosse. Snöar nu på kvällen.

Måndag 2 Mars: Vaknar redan vid sextiden och startar datorerna för att släktforska. Plusgrader ute när Bosse och jag knallar runt i snömodden. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. Det mesta av dagen har jag släktforskat, ja och rättat felaktigheter med ortnamn. Vi åker till ICA Slätta och handlar. Jag passar på att slänga plåt och annat skräp. Bosse och jag hinner med en kiss och bajs vota. På kvällen teve, GW Perssons "Blattarna som byggde Sverige" ett bra program med nostalgi. Sedan "I en annan del av Köping", ett fint program.

Tisdag 3 Mars: Även i dag vaknade jag vid sextiden och drog igång datorerna. Det jag letar efter nu är kusiner från Värnamo. Bosse och jag fixar morgonvoltan, i snö som dalar. Det har snöat även i natt. Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Släktforskar och på kvällen "snickarmöte" med "Flugorna". Jag har nu två holkar för Grå flugsnappare.

Onsdag 4 Mars: I dag släktforskar jag hela dagen. Nicke och Kerstin kommer förbi en stund. Jag hjälper en granne med en bortappad nyckel till en byrå, Bosses trasiga koppel kommer då till pass. Sent i säng och glömmer att starta "Snarkofagen".

Torsdag 5 Mars: I dag är jag trött, men jag får inte sovmorgon. Jag har ju Fågelholk bygge i dag. Vi är nu bara tre kvar som träffas. Jag flaggade för att vi gör uppehåll från april till oktober. Jag bygger fyra frölåder åt Birgitta att förgro i. I dag kom PC för alla så det blev inte mycket släktforskat. Några volter med Bosse innan vi åker till Killen med Bosse. Marie och Janne huserar Bosse medan vi är i Stockholm för att fira Kerstin och min födelsedag.

Fredag 6 Mars: Mycket bestyr nu på morgonen inför tågresan till Stockholm. Birgitta har fixat ett busskort åt mig. Kerstin och Nicke H hit och vi åker till järnvägsstationen. Tågresan var bekväm och Nicke bjöd på en öl. Vi checkar in på Amaranten på Kungsholmen. Jag passar på att få några unika Turfar. Skumpa hos Hedlunds, innan vi äter på restaurangen Dolce Vita, jag åt min favorit Spagetti Carbonara. Sydigt att jag inte orkade äta upp.

Lördag 7 Mars: Frukosten på morgonen är en väntan på bord. Hotellet var nog fylld av folk, det är ju Melodifestival i kväll. Vi skaffar ett SL kort och tar bussen upp till Gärdet och Furusundsgatan 14. Där jag föddes för 79 år sedan. Nicke och jag har letat tidigare efter det huset, då jag haft fel gatunummer, 41 eller 42. Tack vare släktforskningen fick jag rätt adress. Bussen till Humlegården och sedan promenad vi Saluhallen Östermalm och Kungsträdgården. Kerstin och Birgitta gick åt sitt håll och Nicke och jag jagade Turfar på hemvägen. Skumpa hos oss i dag. På kvällen åt vi igen på Dolce Vita, då det var fullt på de andra matställen runt om hotellet. Men nu var det kört för min del, mätt bara jag såg maten. Synd för det var gott det lilla jag fick i mig.

Söndag 8 Mars: Inte fullt så trångt vi frukosten i dag. Sedan är det dags att checka ut och knalla till Centralen för hemresa. Tåget fyllt av resenärer, ingen konduktör behövde kolla biljetterna. Min mobil med Turf programmet strejkar. Av installerade och läste ner igen utan resultat. Ser turfarna och andra turfare utom min "gubbe". Väl i Falun åker vi ut till Kilen och hämtar hem Bosse. Tack Marie och Janne för hjälpen.

Måndag 9 Mars: Birgitta tar morgonvoltan och jag frukostbestyren. Vi löser sedan Melodikrysset. Bästa låten i dag, Oh Boy med Peps Persson. Det var även Nikos i Pagonda favorit låt. Nu har vi äntligen fått vattenfallet i samlingssalen lagat, efter mer än två års väntan. Kände doften och hörde porlandet när Bosse och jag kom hem efter voltan. Jag Släktforskade ett par timmar. På kvällen "Blattarna som byggde Sverige" "Välkommen till Köping". En snabb volta med Bosse, innan sängen kallar.

Tisdag 10 Mars: Morgongympa för Birgitta och sedan jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Jag släktforskar och på kvällen var det fågelholks bygge. 

Onsdag 11 Mars: Bosse får sina klor klippta ho Eva på Hundtrimmet. Sedan en vända upp till Majoren för diverse inköp. Jag knallar runt med Bosse under tiden. Jag släktforskar några timmar. Upprättar en del fel. Vi byter skåp med Hedlunds, nu har vi två lika i badrummet. Vi monterar ett hos dem och sedan hos oss. Vi är bjudna på inflyttningskalas hos Hedlunds, på kvällen god mat och skumpa.

Torsdag 12 Mars: Vaknade tidigt. Holkbygge på förmiddagen och sedan hjälper jag Nicke med ett köksskåp. Birgitta sköter Bossevolter och jag släktforskar. På kvällen "Seniorsurfarna" och en sista volta med Bosse.

Fredag 13 Mars: Vaknade tidigt och passade på att släktforska. I dag hittade jag många från farfars sida. Det är så spännande nu, en nytändning för mig. På eftermiddagen åker vi till Hedlunds i Hökviken. Nicke och jag ska på PRO och Räkafton. Det blir andra året för mig. Ingemar Ihlis och Stig Lindqvist underhåller, så jäkla bra. Nicke och jag vandrar hemåt nöjda och mätta.

Lördag 14 Mars: Vaknade efter en lugn och skön natt i Hökviken. Birgitta och Bosse tar morgonvoltan. En god frukost bjuds vi på. Jag hittar några gamla böcker om Falun, 50-talets Falun av Jan Broman. Han jobbade på Falu-Kuriren när jag datoriserade Abonnemangs avdelningen. Den andra boken var Faluprofiler av Mats Neubauer. Bland andra "Hammarström", som Peter Carlsson berättar om vid sina uppträdande. Bosse och jag tar en volta i solskenet. Värre när vi går hem, motvind och kalla vindar. I dag var det bastubad i Linghed. Kul att träffa "grabbarna". Vi bjuds på god mat och har en trevlig kväll.

Söndag 15 Mars: Jag har sovit gott även i natt. Vid frukosten ser vi några snöflingor dala ned. Birgitta och Bosse har redan varit ute. Vi tackar för oss och återvändhet till Falun. Blåsigt när Bosse vill ut på eftermiddagen. Vi löser sedan Melodikrysset. Jag släktforskar vidare.

Måndag 16 Mars: I väntan på frukost går Bosse och jag morgonvoltan. Bosse är relativt snabb. Efter frukosten är det dags att fortsätta att rätta fellistan från DIS. Det är så lätt att sväva ut och registrera flera personer som jag hittar. Sånt "sinkar". Nu ställer dem in Senior Shoppens besök, det innebär att jag blir ledig som mannekäng. På kvällen "Blattarna" och "Köping" på teven. Det är så roligt att följa dem från Köping.

Tisdag 17 Mars: Vaknar tidigt och kör igång maskinerna. Jag fortsätter att beta av listor med felaktiga ortnamn från DIS. Bosse vill ut på volta, vi träffar Love en glad hund, tio månader. Sedan frukost. Birgitta har gymnastik, kanske för sista gången. Det ligger lappar om att dem slår igen aktiviteter i morgon. På samtliga äldreboenden. Corona är väl anledningen. Även snickarkursen i kväll är uppskjuten. Vi handlar på ICA Herrhagen, inte så tomt på hyllorna som folk säger. Vi fick det vi skulle ha. Leif GW på teven. Dess emellan släktforskar jag.

Onsdag 18 Mars: Denna morgon sover jag ut. Birgitta och Inger D tar morgonvoltan med Bosse och jag fixar frukosten. Jag får återbud av holkbyggare som är kvar, så vi avslutar vårterminen och startar åter i oktober. Det blir bra då vi åker upp till fäboden i morgon. Lasse J sätter på strömmen i kväll. Vi ska bland annat hugga uppe hos Lasse. Dagen har jag ägnat åt att beta av fellistorna, nu är det snart klart. Då ska jag göra ett nytt Disbyt utdrag och skicka in. På kvällen Bosse volta och sedan "Jills veranda" på teven. Packat en del och Birgitta fixade mat till helgen.

Torsdag 19 Mars: Jag vaknar tidigt och betar av släktlistan. Nu är det snart klart. Efter helgen ska jag skick in "släktforskningen" igen. Birgitta knallade runt med Bosse och jag lagar frukost. Sedan packar vi bilen för att åka upp till Korpholen. Tack Nicke för talgbollarna, fåglarna hälsar. Skönt i stugan, tack Lasse J för påkoppling av strömmen. Vägen till Korpholen är usel. Många pott hål. Även många hästar har nyttjat vägen. Bosse njuter nu, skäller på allt som rör sig. Birgitta sotar spisen och vi sätter fyr i öppna spisen och vedspisen. Efter en god middag, en volta ner på Sjöbotten med Bosse, samt lite koll på stugorna. På kvällen teve, "Seniorsurfarna"! Jag kan tycka att det är för mycket skämt. Svårt att hänga med.

Fredag 20 Mars: Vaknade till en småkylig och blåsig morgon, minus 2 i natt. Birgitta och Bosse går lilla å-vändan. Bosse stormtrivs, han fick skrämma tre rådjur! Birgitta satte fyr i alla eldstäder, det blir snart varmt och skönt. En god frukost. Fåglarna är igång och käkar frön och talg. Vilken morgon! Vi planerar, i huvudet hur pallkragarna ska placera. Ännu för fruset för att gräva om. Vi får ge oss till tåls ett tag till. Det blir inget huggande uppe hos Lasse j i dag. Saknar bensin till motorsågen. Ok, kroppen är glad att slippa arbeta i dag. Vi fikar ute i solen, mot ladans vägg! "ladans vagg", var det inte så Svenska Tändsticks AB avslöjade Japanernas tändsticks kopiering. Nu är det teve dags, "Bäst i test".

Lördag 21 Mars: Lite varmare denna morgon, strålande sol och 3 grader varmt. Birgitta och Bosse gick långa å-vändan. Efter frukost hämtar jag vatten, vattendunk och skottkärra till hjälp. Vi har satt ut tunnor, för att samla regnvatten. Lasse J kommet förbi till vår glädje, okay Bosse är också  gladare. När han hör fyrhjulingen så får han spel. Även i dag var det skönt med solsken på tunet. Margareta och Krister är i fäboden. Trevligt att träffas igen efter vinterdvala. Vi löser sedan Melodikrysset. Bosse och jag går en volta, nu är det blåsigt och kyligt ute. Då är man glad att Bosse har bättre speed här än i stan. Kycklinglansange till middag. "Inte smartare än en femteklassare" på teve.

Söndag 22 Mars: Jag vaknar tidigt, inte så ofta numera. Klarblå himmel, vindstilla minus sju grader. Bosse och Birgitta är redan ute. Dem gå den långa å-rundan i dag med. Jag sätter fyr i spisen, eldar även i öppna spisen. Nu en god frukost. Vi sitter på tunet i solen och njuter. På eftermiddagen går vi alla tre långa å-vändan, det är Bosses som bestämmer! Lite kyligare nu på kvällen, fyra grader varmt. Gulaschsoppa till middag, det är en favorit. Beskar träd och bar ned riset till brasan. Jag såg att Margareta och Krister var här och jobbade med sin trädgården. På kvällen tittade vi på "Mästarnas Mästare", Susanna Kallur är med och vi fick åter njuta av hennes och Jennys framgångar. Kunskapskanalen visade några bra program, så kvällen var "räddad".

Måndag 23 Mars: Vaknade och kunde konstatera att Bosse och Birgitta var ute, trots att vi gick en sen volta i går kväll. Dem gick långa å-vändan! Bosse har bra fart när vi går rundor. I stan är det handbroms i för det mesta. Ok, mer brudar i stan! enligt Bosse. Det är några plusgrader och blåsigt. I natt minus fyra som kallast. På eftermiddagen åker vi till Falun. Birgitta har förrättningar i morgon. Vi åker via Clas i Sjön. Vi köper ny tandborste, kaffebryggare med mera. Jag förbereder en ny DIS fil för att kolla om jag har rättat alla fel.

Tisdag 24 Mars: Bosse vill ut och kolla brudarna. Birgitta går till Britsarvets Vårdcentralen för provtagning. Dem ringde i går och erbjöd sig att komma hem till henne för provtagning. Det var fint gjort. Det blir ingen resa upp till Korpholen i dag som planerat. Jag vill ha svar på DIS filen först.

Onsdag 25 Mars: Nu har jag fått svar från Håkan, DIS ombudet. Kan inte printa ut, då både färg och svartvitt patroner är slut i skrivaren. Vi packar bilen och åker upp till Korpholen. Jag är tacksam att Åsa pushar på Birgitta, att det är bra för hennes hälsa i fäboden. Vi äter gott på kvällen. Bosse trivs med långa volter runt Sjöbotten. I dag träffade vi på en av Hansis döttrar. På kvällen god mat och lite vitt därtill.

Torsdag 26 Mars: Vaknade tidigt, men både hund och hustrun var ute och gick. Lite pyssel på tunet i dag, Skönt i solen. Jag var till Leksands Bröd och handlade Brungräddat. På eftermiddagen rymmer Bosse. Brandvarnaren tjöt när Birgitta stekte blodpudding, upp med dörren. Bosse kved av larmet och drog iväg. Jag har vandrat på Sjöbotten och letat i endast polotröja, frös ordenligt. Sedan åkte jag bil och letade. Efter några timmar kom han hem frivilligt. Sen middag blev det, men tidigt till sängs. Det frestar på när Bosse rymmer.

Fredag 27 Mars: Äntligen vaknade jag, pigg och sugen på att knalla ut med Bosse. Vi gick långa å-vändan. Tre rådjur och några sträckande svanar över Sjöbotten. En härlig morgon. Jag får ingen fart på HP printern P1005. Tursamt har jag en "reserv", HP Laserjet P2035 stående. Snabb är den som tur är, 146 sidor släktforskning som jag fått rättade av Håkan i Örebro. Är det någon som har behov av patron till en HP Laserjet P1005, P1006 så har jag en oöppnad förpackning. Hustrun fyller år i dag, bra för nu kan hon inte yvas över att jag är "två" år äldre! I dag har jag satt upp fem fågelholkar.

Lördag 28 Mars: Birgitta och Bosse knallar runt på Sjöbotten. En Ormvråk fick de se. Jag sätter fyr i spisen. Hämtar vatten, nu märks det att jag är lite äldre, vattenhinken är plötsligt tung att bära! Vi löser Melodikrysset, men jag glömde att spara det och glömde även att skicka in krysset. Vi fick se en Steglits utanför köksfönstret. En Talgoxe kollade en av holkarna som jag satte upp i går. Olle N kom förbi. Den sena voltan gick vi långa å-rundan. Kallt och blåsigt var det. Bosse fick tag i en fin pinne, den följde med oss och han gömde den hos Margareta och Krister, som påtade i sin fäbod. Alltid lika roligt att språka med dem. Kallt ute nu och vi fryser trots eldandet. -0,4 grader nu på kvällen.

Söndag 29 Mars: Sommartider, hej, hej, Sommartider! Var det inte så Gyllene Tider sjöng! Ja det är i alla fall sommartid nu. Bosse och jag går långa å-vändan i stråland sol. Så skönt tycker Bosse och slår ned rumpan så ofta han får. Husse längtar hem till frukost och kaffe. Birgitta har fått tag i damsugaren, då är det bäst att rymma ut och mata fåglarna, hämta ved och vad mer man kan hitta på. Vi plockar ihop och åker mot Falun. Birgitta ska kontaktas av sjukvården i morgon förmiddag och vill då ha bra täckning med mobilen. Bosse har sedan full koll på alla brudarna i Falun.

Måndag 30 Mars: Vaknar tidigt av att Bosse vill ut. Det blir fler vändor under dagen. Mycket att kolla. Lite blåsigt och några snöfjun dalar ned. Jag tar nu itu med rättning av släktforskningen. Hittar en del felaktigheter. Nicke kommer på besök och Birgitta har tvättstugan. Jag passar på att laga middagen i dag. Inte så ofta numera. Kommer sent i säng på grund av letanden och rättning i DIS. Men jag är nöjd med dagen.

Tisdag 31 Mars: Vaknade tidigt och körde igång Disgen. Hittade en del nya samer på fars sida.

 Dagbok Januari - Mars 2018  Dagbok April - Juni 2018  Dagbok Juli - September 2018  Dagbok Oktober - December 2018

Dagbok Januari - Mars 2019 Dagbok April - Juni 2019  Dagbok Juli - September 2019  Dagbok Oktober - December 2019

Åter meny

Senast ändrad 2020-03-31 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2019 - 2020

Webbmaster Bengt Ahlstrand.