Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2020 

Jan - Mar

Onsdag 1 Jan: Kalo mina kai eftychismeno neo etos. Ny månad och nytt år. Nicke knallar runt med Bosse, dem går en lång volta till Bosses glädje. Sedan en god frukost. Nu inser vi att det blir en dyr helg. Vi bokar en del båtresor och firandet av Kerstins och min födelsedag i mars. Bosse överaskar oss alla, han rymmer direkt när dörren öppnas. Birgitta tjoar "Kom får du korv!" och ett under sker, Bosse vänder tillbaka. En del tevetittande blir det på kvällen.

Torsdag 2 Jan: Vaknar tidigt och Birgitta sköter Bosses morgonvolta. Mer reseplaneringar i dag med. Det blir trevligt att ha något att se framemot. I dag ser jag Domherrar vid fröautomaterna. Efter en god frukost packar vi ihop för att återvända hem. Vi tackar Hedlunds för en mycket trevlig helg. Väl tillbaka i Falun så umgås Birgitta med damerna i Örnnästet. Jag ägnar mig åt en del datorjobb.

Fredag 3 Jan: Vaknar tidigt och förbereder frukosten. Bosse och Birgitta går morgonvoltan. Sex grader varmt ute. Senare kommer det regn. Arbetar med Hemsidan, nytt år och ny månad. Vi åker upp till ÅVC för att panta tomburkar, automaten är avstängd, detta är andra försöket att bli av med burkarna. Någon tänker säkert, i butiker går det att panta. Jo, men större mängder är det lättare hos ÅVC.

Lördag 4 Jan: Jag sov länge i dag, efter gårdagens Elvis konsert på tv. I dag var det lite marigt med Melodikrysset, men Birgitta kom på lösningarna till slut. Det blåser ordentligt i dag med, någon plusgrad. Jag har fortsatt att redigera "Hemsidan", ett problem med Wågas transport. Får klura lite på vad som gott fel med sidan. God middag bjöds jag på i dag. "Tittade på Stjärnorna på Slottet", ett bra program. Sedan en Bondfilm, ja Birgitta såg färdigt den och jag passade på att ta en Turfvända, för att hoppas på att jag ligger kvar i "Liga5".

Söndag 5 Jan: Bosse och jag knallar runt skogen och jag får en Turf. Efter frukosten hinner jag med några turfar innan månads brytet. Jag ligger kvar i "Liga5". Efter månads brytet kör jag drygt tre timmar. Synd nog vurpar jag ute vid Bäckehagen, på en is valk. Det gjorde ont. Väl hemma åker vi upp till Majoren. Birgitta ska handla på Jysk och Ica. Efter middagen värmer jag på bastun, ska försöka förebygga muskelvärk och sår!! På kvällen en del teve program. Synd nog var inte Eva Rydbergs lustspel så bra. Kan bero på min värk i knä, lår. armbåge och händer!! En sista volta med Bosse kunde jag fixa.

Måndag 6 Jan: Man är väl aldrig så kissnödig på natten som nu! Jobbigt att ta sig ur och i sängen. Efter frukosten knallar vi alla tre morgonvoltan. Jag tycker det går bra, jag måste röra på lemmarna! Kerstin och Nicke kommer på lunch. Vi plockar ut skåp och tömmer badrummet. Vi får renovering av badrummet, nu är det fullpackat i rummet. Kvällsvoltan med Bosse tar jag. På kvällen  en del sittande i "tevesoffan". Vi tittar på ett program om Wittny Houston, synd att hon fick ett sådan trist liv.

Tisdag 7 Jan: I dag känns det bättre i kroppen. Birgitta tar morgonvoltan. Nu har vi fått ny kyl och frys installerad. Så skitigt det var under gamla skåpen. Nu har vi nya fina vitvaror. Självavfrostande, service efter en tid! En skiftnyckel tänds och då är det dags för service. Äntligen kom vi iväg med tomburkar och petflaskor till ÅVC. Automaten var hel och det var snabbt att panta. Vi har även backar från gamla frysen med oss. En volta med Bosse uppe vid Slätta. Gulasch soppa till middagen, det passade utmärkt då jag ska ner och snickra holkar. Fyra har anmält sig till min och Pers Torsdags grupp. Då är det holkbygge. Tisdagsgruppen startar i dag efter juluppehåll. Där kom två intresserade killar. Det lät på dem som dom vill komma till vår Torsdagsgrupp. I dag startade Mandelmans Gård, det är bästa teveprogrammet tycker vi. Så jäkla bra och trivsamt. En sista kvällsvolta med Bosse, i hård blåst.

Onsdag 8 Jan: Problem med "snarkofagen" i natt. Gjorde en del åtgärder under natten. På morgonen upptäckte jag att slangen lossnat från ansiktsmasken. Det blir inget beröm från "myAir" denna natt! I dag var det visning av tomma lägenheter, Kerstin och Nicke var här. Det upptäckte Bosse och nekade morgonvoltan. Efter visningen vankades det kaffe hos oss. Dem fick en "Tulpan" (fågelholk) med sig hem. Nu passade det Bosse att knalla runt, åtta grader varmt och blåsigt. På kvällen kollade vi på teve som vanligt.

Torsdag 9 Jan: En grad varmt, ganska behagligt väder. Efter frukost knallar Bosse och jag en lång volta. Den tog tid. Inger B en av Birgittas kompisar från banken och Eriks Hjälpen kom med böcker och fikade. Jag läser nu "Vargarnas tid" av Elisabet Nemert, bland de bästa böcker jag hitintill läst. Då det handlar om Stockholm och andra världskriget fick jag lite rysningar, trots att jag var liten då.

Fredag 10 Jan: I dag är det stora inköpsdagen. ICA Slätta är målet. Jag knallar runt med Bosse under tiden, Birgitta handlar. I dag träffar jag Adde för information om Slöjdlokalen och säkerhet. Det är nu klart att jag får en grupp holkbyggare torsdagar, det är glädjande för mig och fåglarna.

Lördag 11 Jan: I dag ska vi till Sågmyra. Det är Noel Segerström som ska döpas. Många var det som samlades. Efteråt bjöds vi på goda smörgås- tårtor. Marie fick en "Tulpan" (fågelholk) att sätta på väggen. Hon ska få en till, men bandsågen är trasig så får det bli vid ett senare tillfälle. Bosse var hemma så jag bröt upp tidigare och Birgitta får åka med Björn S hem. Jag beställer Thaimat till kvällen, det var gott och rikligt. Som vanligt teve fick avsluta dagen.

Söndag 12 Jan: Birgitta tar morgonvoltan och frukosten. Jag sover länge, då jag förstår jag att Bosse blivit rastad. Ingen Bosse kommer och pockar på att bli kliad. Efter frukosten dammsuger jag och Birgitta har tvättstugan. Mycke skidskytte och stafetter i dag på Teven. Svenska framgångar i alla loppen. Damernas lagsprint etta och trea. Herrarnas lagsprint två. I Världscupens masstart kom Hanna Öberg sexa och Jesper Nelin sjua. Det var Jespers bästa resultat någonsin. Innan maten tar Bosse och jag en volta. "Så ska det låta" startade i dag och en serien om "Hamilton", bra böcker skriva av Jan Guillou.

Måndag 13 Jan: Vi vaknar tidigt och efter frukosten tar Birgitta voltan med Bosse och jag tömmer det sista i badrummet. Dem ska starta renoveringen i dag. Därav vår tidiga morgon. Vi löser Melodikrysset i väntan på hantverkare. Som väntat kom dem inte i dag. I morgon blir det enligt Birgittas "korsförhör" med el killen. Det kommer att ta tre veckor med renovering av badrum samt det elektriska ska bytas ut. Nu är det åtta stycken holkbyggare som startar på Torsdag. Varav två damer bra där. Eftermiddagens volta var en seg en, Bosse har inte bråttom. På kvällen tittade vi på Jonas Gardells show, han är bra med finurliga texter. En sista kiss volta innan läggdags.

Tisdag 14 Jan: Vaknar tidigt då det äntligen ska komma hantverkare, för renovering av badrum och el i lägenheten! Dem skulle startat den 9 sedan den 13 och i dag den 14. Bosse känner sig vilsekommen bland alla om placerade möbler och kartonger. Det blir inget i dag heller, men i morgon!!! Bosse och Birgitta mår inte bra, det är trångt nu. Birgitta fikade med Bank gympafolket. Den stora chocken fick jag på eftermiddagen. Vattenavstängningen finns i "skrubben" där jag har datorerna. Jag måste montera ner allt och flytta ut, för åtkomst till luckan i väggen och kranen. Tydligen ska skyddet vidgas för lättare åtkomst. Till kvällens slöjdmöte fick jag och Per L undervisning av säkerhet och maskiner i slöjdsalen. På torsdag drar vi igång, åtta stycken blir vi. Kollade på "Mandelmans gård" och "Brotts journalen".

Onsdag 15 Jan: Vi måste upp tidigt i dag då hantverkarna ska in och jobba. Efter frukost tar Birgitta morgonvoltan med Bosse. Det var tur då det blev bråkigt när hanverkarna kom. Badrummet är nu totalt urblåst, endast metallreglar. Bosse har lite problem med allt ljud. Vi bjöd grannarna på kaffe med tilltugg i Örnnästet i dag. Jag och Per L bröt tidigare för att titta på Skidskytte på teve. Ett par korta volter med Bosse, innan vi avslutade kvällen med "Renées brygga" innan sängen kallar. Får se om man hinner till någon mugg i huset!

Torsdag 16 Jan: I dag startade byggjobbarna åtta, vi fick sovmorgon. Vi fick en Birgitta tar morgonvoltan och jag förbereder kvällens snickrar träff. Sju stycken slöt upp. Vi gick igenom säkerhet, maskiner och att var och en skaffar det virke dem behöver. Jag ska till Hjärtmottagningen i eftermiddag. Glömde naturligtvis bort tiden, Birgitta jagade runt på "hemmet" efter mig. Jag jäkta dit och kom exakt i tid! Cyklade och sedan ultraljud. Ingen försämring på klaffen, nytt besök till våren. Sedan åker jag till Grangården och köper ett växthus som passar till tre stycken odlingspallar. Det blir bra till odlingarna. Bosse fick en lång volta med Inger D och Birgitta. Lasse J ringer, han sätter på elen i fäboden, det tackar vi för. På kvällen tittade vi på tv3, "Lovligt Byte" efter Janet Evanovich bok med samma titel. Vi har läst många böcker om Prisjägaren Stephanie Plum. Väldigt roliga böcker. Hopp i bingen med en bok om fågelholkar!!!

Fredag 17 Jan: Birgitta väcker mig till frukost. I natt har jag bara haft 0,2 störningar per timma med "snarkofagen". Det har aldrig hänt tidigare. Jag har tur, jag får släktforska gratis under helgen med Arkiv Digital och då hittar jag äntligen min äldsta kusin, som flyttade till Australien med sin man, båda tandläkare.

Lördag 18 Jan: Efter frukost packar vi för att åka upp till Korpholen, Det blir en del bråkiga dagar med renoveringen av lägenheten. Jag kör Birgitta till Eriks Hjälpen i Borlänge och Bosse och jag åker vidare. Jag handlar brungräddat på Leksands bröd. På eftermiddagen hämtar jag Birgitta i Djurås. Lasse J kommer ner och vi får en stund med glada minnen och en öl. På kvällen teve som vanligt.

Söndag 19 Jan: Birgitta och Bosse knallar lilla å-vändan. Jag försöker släktforska med Arkiv Digital, svårt med lapptoppen, det är för liten skärm. På eftermiddagens volta ser vi ett drev på åkrarna, en hund driver två rådjur över åkrarna. Vi träffar på jägare på skogsvägen. Sedan blir det skidor på teven hela dagen. Tjejerna trea, fyra och femma på skidskyttet, så duktigt. "Så ska det låta" fick avsluta dagen. Bosse vet inte om han vill eller inte vill gå kvällskissen. Vid midnatt gick det för sig, en snabb volta.

Måndag 20 Jan: Bosse och jag knallade lilla å-vändan. Han får spår på rådjur och drar i kopplet så han kippar efter andan. Jag ser spillningen, så det var ett drev. Bosse kunde nog bli en bra jakthund. På Leros gällde det att skaffa sin föda på egen hand. Vi placerar ut fågelholkarna, nu med stege så dem kommer upp en bit. Jag sparar en som Lasse J ska få, för hans omsorg om oss "gamlingar". Vi packar ihop och åker mot Falun. Lidl får besök av oss. På kvällen ett program med Tomas Ledin, vilket ös. En sista volta med Bosse innan det var dags att hoppa i bingen.

Tisdag 21 Jan: Efter en tidig frukost går jag och Bosse på morgonvoltan. Nu är det skapligt ljust ute vilket är skönt. Vi löser sedan Melodikrysset. Birgitta åker med Akupressur brudarna till Kerstin S i Järvsö. Jag har holkbyggnad med "Flugorna" på kväll, det är ett kul gäng som genererar många skratt. Inger D "lånar" Bosse en stund, det tackar jag för.

Onsdag 22 Jan: Efter morgonvoltan och frukost möblerar jag köksbordet med tre datorer, för att ägna dagen åt släktforskning! Närminnet är ju inte så bra, därav tre datorer för att slippa komma ihåg resultat från olika kyrkans böcker, död bok och Disgen, där jag skriver in släkterna. Jag har nu forskat på min fars sida, det har varit lite tomt och svårt på den sidan. Sent blev det, trots att jag måste vakna tidigt i morgon.

Torsdag 23 Jan: Vaknade tidigt, hantverkarna vill komma halv sju! "Jo det går bra" sa jag utan att tveka. Hm. En macka och en kopp kaffe vid diskbänken och sedan ut med Bosse. Det blev en kortare variant då jag har "holkbyggare" klockan nio. Det är en trevlig grupp, dem har humor så det blir kul. Per L och jag städade sedan maskinhallen då "vi" glömt att starta spånsugen. Vi får skylla på att det var en som sågade direkt, sedan var det glömt. Inger "D" ska ha ett stort tack för att hon tog hand om Bosse under tiden. Jag packar för resan till Korpholen. Jag har för avsikt att hugga uppe i ett av Lasse Jobs skiften i morgon. Skönt att skaffa ved även till nästa år. Besökte ICA Gagnefshallen för en del inköp. Inga problem att få fyr i spisen och öppna spisen i rummet. Somnade ovaggad i dag.

Fredag 24 Jan: Vaknade med värk i ryggen, troligen sviter av gårdagens storstädning av snickarverkstaden. Det är några plusgrader ute och solsken. En vacker morgon. Det blev en kortare volta med Bosse. Han var nöjd med det, vill väl tillbaka på tunet och hålla koll på fåglarna. Tråkigt att jag inte kunde hugga i dag. Men våren är lång så det hinns med. I dag fick jag två kära besök i fäboden, ja förutom alla fåglar. Först kom Krister W och vi fick en stund med vad som händer i våra liv. Jag tittade på Skidskytte VM, Hanna Öberg blev två, tredje raka pallplatsen. Sedan kom Hasse L, han hörde Bosse kalla. Det känns bra att vi är omtyckta i fäboden.

Lördag 25 Jan: I natt har jag haft en god sömn, lagom varmt inne. Det är -4,4 grader kallt ute. Vi går ner på Sjöbotten vid morgonvoltan. Ingen mössa och vantar, dem ligger kvar i Falun!! Det är märkligt att jag alltid glömmer något, som ska med upp eller hem till Falun! Det blir mycket teve i dag, skidor är en sport som jag tycker är spännande. Ebba Andersson blev fyra, efter målfoto. Bra där. På eftermiddagen åker jag till Djurås och hämtar Birgitta, hon har jobbat på Eriks Hjälpen. Dagens middag var en Lasagne, den var toppen. På kvällen teve, bland annat ett hyllningsprogram för Mari Fredriksson.

Söndag 26 Jan: Vaknade av att Birgitta och Bosse var på väg ut. Nu är det varmgrader, 2,8. Jag förbereder frukosten och ser till att det är fyr i spisen. Jag köpte ägg på ICA Gagnefshallen i torsdags, med kort datum. Dem kokade vi så nu har vi gott om frukost ägg. Fåglarna får också frukost, dem är inte så rädda nu för den "visslande" fågelmannen. Hanna Öberg vann skidskytte, bra jobbat.

Måndag 27 Jan: Min axel värker så det blir inget skogsarbete i dag. Vi packar ihop och drar hem till Falun. Vi passar på att besöka ÅVC för att bli av med burkar och plastdunkar. Det blev ingen mattläggning som utlovats. Vi tittade på Idrottsgalan innan sängen kallar.

Tisdag 28 Jan: En morgonvolta med Bosse före frukost. Jag har fått mer spillvirke av våra snickare. Kommer väl till pass för fågelholkar och foderautomat. Värken i armen dövas av liniment och tabletter. Jag gick ändå ner till snickarverkstaden, någon holk kunde jag få till. Mandelmans gård och Brotts journalen avslutar kvällen. Nu har jag städat undan de tre varuvagnarna som stått nere i "kaffet" i åtminstone tre månader utan att någon reagerat.

Onsdag 29 Jan: Birgitta och Bosse knallar ut på morgonvoltan. Jag förbereder frukosten. Det blir en tur till INGO bensinpriset i dag 15.28, sedan ÅVC med diverse och sist till ICA Slätta. I morgon för vi mattan till badrummet, enligt mattläggaren. Vi löser Melodikrysset. Gråtrist väder med lätt regn. Jag planerar för morgondagens Fågelholksbygge, räknar på matrealåtgång för olika holkar. Det är frågor vi får. På kvällen teve.

Torsdag 30 Jan: Birgitta och Bosse får sällskap vid morgonvoltan, Inger H slår följe med dem. Det var en bra ide tycker Bosse. Jag förbereder dagens "Holkbyggarträff." Min axel är lite bättre i dag. Hoppas på att det är över nu. Så jobbigt att klä på sig och att det gäller höger arm. Jag kan i alla fall bistå med hjälp med holkarna. Trots spånsugen är det en massa sågspån i maskinhallen! Nu har badrummet nytt golv, en svartmelerad matta. Det är snyggt tycker vi. Väggarna är också spacklade. Vi hoppas att väggarna blir klara under morgondagen. Birgitta har jobbat på Eriks Hjälpen i dag.

Fredag 31 Jan: Nollgradigt och ömsom snöflingor. Efter frukosten går Inger D, Birgitta och Bosse på morgon volta. Jag fixar frukosten.

Lördag 1 Feb: Kalo mina. En ny månad och närmare sommar och ljusa kvällar. Det regnar och Bosse slår rekord i snabbkiss och sedan in. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. I dag ska vi till Kilen och fira Janne S på hans födelsedag, Janne fick en "Holktulpan" till fåglarna. Vi bjöds på gott kaffe och många sorters doppa. Åsa var med oss. Vi köpte en Kebabpizza till middagen. I dag tömmer vi Kemtoan som har varit en god vän om natten. Den köper vi loss av dem som levererat dem för reparationerna av badrummen. Passar bra på Korpholen vintertid.

Söndag 2 Feb: Söndagen ägnade jag åt att rätta DIS Släktforskar program. Det rättas automatiskt hos DIS, men jag vill ju ha rätt i mina datorer inför nästa in skick av uppgifter. Birgitta plockar undan i köksskåpen inför ny el dragning. Det är rörigt nu. På kvällen teve, bland annat "Hamilton".

Måndag 3 Feb: Kyligt i dag, minusgrader. En snabb frukost och sedan ut med Bosse. Pratat med "el killarna" om vår resa. Dem fixar om det finns anledning att flytta på möbler. I dag ska Nicke och jag åka till Tallin. Bosse och Birgitta gästar Kerstin i Hökviken. Resan gick bra och vi kom ombord. God mat och en trevlig orkester som spelade 50 tals musik. Vi avslutade kvällen i Piano Baren, ensamma satt vi och njöt av fin musik.

Tisdag 4 Feb: Efter frukosten gick vi i land och knallade runt och jag passade på att ta Turfar. Jag blev då "Kung", dock inte i baren. Kyligt och blåsigt var det. Solen sken från en klarblå himmel, så det var ändå ganska behagligt. En öl slank ned i torra strupar. Vi återvänder till båten. nu är det dags att handla öl och annat gott. Jag har åtagande, Åsa vill ha en flaska "godis". Birgitta vill ha en del uträttat också. God mat på kvällen och en sväng till Pianobaren och våra spel och sångfåglar. Vi tycker det är synd att dem som är så duktiga, inte fick mer publik. Ok, det var inte så många passagerare med på båten.

Onsdag 5 Feb: Upp ur sänghalmen och ner till frukost. Turligt nog kom jag på att jag glömt handla en sak i går till Birgitta. Sedan var det skönt att sitta och njuta av Stockholms skärgård. Framme i Stockholm hämtar Nicke bilen och jag "vaktar" våra välfylla "Dramaten". Resan hem gick bra. Vi skippar den sedvanliga matstoppet, då damerna ska bjuda oss på mat när vi anländer Hökviken. Gott smakade med mat. Vi åker sedan till Falun och diverse inköp. Elinstallation i lägenheten är nu i det närmaste klar. På kvällen kollade vi på teve och det blev sent i säng.

Torsdag 6 Feb: Vaknade tidigt. Birgitta tog Bosse voltan och jag fixade frukosten. Jag har "Holkbyggarna" i dag. Vi inviger nya kapen. Det är smidigare att kapa det virke vi använder till fågelholkar. Det som ska fixas är kopplingen till spånsugen. Det är ett härligt gäng som jag och Per L får nöjet att umgås med. Nu har jag klart för mig att sex holkbyggare förutom jag och Per är lagom. Då får alla plats att bygga. Jag och Bosse åker ner på stan och handlar. Birgitta, jobbar på Eriks Hjälpen i dag. På kvällen Pizza och vitt vin. Vi tittar på Mandelmans gård via "Play". Dem är så duktiga.

Fredag 7 Feb: El killarna kom innan jag vaknat, så jag är tacksam att Birgitta fixade Bosse voltan och jag kunde börja med frukosten. Jag har fått mer spillvirke av snickarkompisen. Jag bar ner det i "snickarboa". Jag passade på att städa lite, inte efter oss utan gänget efter oss i går.

Lördag 8 Feb: Skidor, sprint på teve från Lugnet. Kerstin och Nicke kom in till Falun. Vi ska på revy på kvällen.

Söndag 9 Feb: Tråkigt väder, blåst och regn av och till. Skidor på teve, från lugnet i dag med. Ebba Andersson tvåa, så bra. Hockey Sverige Finland. 5 - 1 till Sverige. På kvällen passade jag på att basta innan "Så ska det låta" och "Hamilton".

Måndag 10 Feb: I dag vaknar vi tidigt. Rörmokarna ska färdigställa toaletten i dag. Som vi har väntat. Inget roligt väder i dag, regnigt och blött. I dag firar vi svåger Harry P på hans födelsedag, 90 bast. Många skolfolk kom för att fira Harry här på Britsarvsgården. Sedan löste Birgitta och jag Melodikrysset. Det blev ingen toalett i dag, trist. Elen är besiktigad och godkänd.

Tisdag 11 Feb: Högt i tak, soligt och några minusgrader ute. Efter frukosten får Bosse välja promenadväg, det blir skogsrundan. Birgitta har tid på Lasarettet, under tiden går Bosse och jag en Turfvända uppe vid Majoren. Även en volta till medans Birgitta handlar på Ö&B och Rusta. Nu är det klart med toaletten, äntligen. Nu fattas bara besiktning innan jag kan återställa datorskrubben. Det är en lucka i väggen som dem ska kolla koppling av VVS arbetet. Sedan kan jag bära tillbaka datorer och återställa "arbetsplatsen" igen.

 Dagbok Januari - Mars 2018  Dagbok April - Juni 2018  Dagbok Juli - September 2018  Dagbok Oktober - December 2018

Dagbok Januari - Mars 2019 Dagbok April - Juni 2019  Dagbok Juli - September 2019  Dagbok Oktober - December 2019

Åter meny

Senast ändrad 2020-02-11 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2019 - 2020

Webbmaster Bengt Ahlstrand.