Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2020 

April - Juni

Onsdag 1 April: Kalo mina. Ny månad. I dag skapligt väder, lite mer molnigt men varmt. Birgitta och Bosse gick långa å-vändan. Förmiddagen ägnade jag åt släktforskning. Försöker förstå listor jag fått från DIS faddern, om andra forskare som har med mina personer i sin forskning. Vi ska kapa upp en del slanor, med motorsågen. Den krånglar naturligtvis. Storrengöring blir det. Fram med trycklufts kompressorn och tandborste. Sedan startade problemet med att sträcka kedjan. Trots fula ord fick jag inte det att fungera. Vad gör man, jo ringer Lasse J. Lasse spänner kedjan som jag försökt med på 20 sekunder. Tack Lasse för kaffet.... Sedan kapade jag och Birgitta upp veden och körde in. På kvällen teve, "Strömstedts".

Torsdag 2 April: Bosse väcker mig. Vi ska knalla runt långa å-vändan var min tanke. Bosse har andra tankar, det blir att lufsa runt på åkern, Bosse före och jag efter. Full fart med nosen i backen. Vi fick båda en rejäl dos motion. Hem och koka en kopp kaffe, elda och hämta vatten. Sedan en god frukost. Oväder och åska eldade i spisen för att hålla värme. Släktforskade en del. Sedan hopp i bingen. På teven såg vi programmet om kryssningsbåten Scandinavian Star öde. Otroligt slarv med fartyget.

Fredag 3 April: Jag vaknade tidigt och knallade ned för att elda och släktforska. I dag är det inköpsdag. Först ICA Gagnefshallen, sedan systemet i Djurås och sist men inte minst Clas i Sjön. Köpt toner till en HP Laserjet P2035, som jag haft stående några år. Den kom nu bra till pass när trotjänaren i fäboden "sa upp sig"! Bosse vill jaga gris eller rådjur, jag vet inte vad som dolde sig i granskogen. Jag beslöt oss att gå hem, utan att "skrämma" upp dem. Det ligger två rådjurskadaver på Sjöboten, från förra hösten. Troligen Lodjur enligt Lasse J. På kvällen teve. I dag tittade även jag på "Skavlan" då jag viste att vår favorit Calle Bildt ska medverka.

Lördag 4 April: Några minusgrader nu på morgonen. Jag har sovit gott i natt. Birgitta och Bosse knallar runt på Sjöbotten. Fyra rådjur till Bosses glädje. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. I dag i realtid, då jag ska upp till Jonheden för att hugga. Plockar ihop motorsåg, bensin m.m. Jag hugger i ett par timmar och känner mig så glad att det fungerar trots ålder och krämpor. Passade på att hälsa på Lasse J och hans nyköpta bil. Lasse har också huggit på morgonen. Bosse och jag gick en volta i solskenet runt fäboden. Det blev släktforskning och en god middag. På kvällen teve som vanligt. "Inte smartare än en femteklassare" och en del bra program på Kunskapskanalen. Jag tar Bosses på kvällsvolta, han tänker sig lilla å-vändan och så fick det bli. Birgitta ringer och är orolig att vi dröjer.

Söndag 5 April: Vaknade av att Bosse och Birgitta knallar ut för morgonvoltan. Efter frukosten for jag till Jonheden  för att hugga några timmar. Lasse J var redan på plats. Vi hugger på varsin sida av bäcken. Jag har fortfarande problem med motorsågen, trilskas vid tomgång. Birgitta har bäddat nytt i sängarna och städat sovloftet. Jag får fika när jag kommer tillbaka från skogen. Vi packar ihop och drar till Falun. Bosse glad, ut och kolla brudarna. Skönt att duscha och sedan hopp i bingen.

Måndag 6 April: Morgonvolta med Bosse, han fick bestämma vägvalet. Släktforskar, nu är det lättare med fler datorer, då mitt minne försvinner strax efter det jag läst in uppgifterna! Jag är ner till Nicke för lite bistånd med teven. Vi testar nästan allt men får inte Internet att funka i smartteven. Nicke kollar i morgon med ComHem. I dag blev det flera volter med Bosse. vacker väder och varmt, sådant lockar kanske även en hund. Han är ju Grek. På kvällen teve Geijer Affären, med Leif GW. Hittade en del släktingar så det blev sent i säng.

Tisdag 7 April: Bosse ska ut och spana brudar. Efter frukosten blir det intensiv släktforskning, Jag har fått lite flyt på mormors sida. Jag hjälper sedan Nicke med tv krångel. Vi löser det till slut. Kollar på Trädgårdsdags. Vi blir bjudna till Hedlunds.

Onsdag 8 April: Morgonvoltan går i ultrarapid. Tydligen mycket att nosa på. Vi var till Eva på Hundtrimmet. Bosse får klorna klippta. I dag blev det många timmar med Släktforskningen. Kopparstaden, vår hyresvärd bjöd på Kaffebröd till dem som ville ha. Vi var några som satt i Örnnästet en stund med fikabrödet och gott kaffe därtill. Bosse vill gå ut ett flertal gånger i dag, orolig kanske. Birgitta klipper mig och jag passar på att duscha.

Torsdag 9 April: Vaknar tidigt och försöker utreda några släktband. I dag ska vi åka upp till fäboden. Bilen fullpackad, ja av mat och annat som ska med upp för påsken. Vi satte fyr på spisen och gasolvärmaren. Bosse gillar Sjöbotten, så det blev en lång volta. Tidigt i säng efter att kollat på teve.

Fredag 10 April: Vaknade tidigt, Birgitta tar morgonvoltan med Bosse och jag förbereder frukosten. Vi sitter i solen och njuter. I dag så vi första Sädesärlan på tunet. När Bosse och jag gick vägen mot skogen hörde vi Rödvingetrasten. Jag var upp till Jonheden och högg någon timma. Jag fick känningar av hjärtat så det blev bara en timmas jobb. Vi träffade på Margareta och Krister och fick en pratsund. Nu var det dags för dem att sätta upp några holkar som jag lovat dem. Bra att det finns gott om fågelhus i fäboden. Vi plockade ut fönster ur karmar som vi fått av Segerström. Sågade isär karmarna och körde till brännhögen. På kvällen teve och v

Lördag 11 April: Birgitta tar morgonvoltan medan jag eldar och förbereder frukost. Sedan blir det en inköpsresa till Leksand. Vitlök saknas bland annat. Jag åker till brädgården, virke till rabatter ska köpas. Planteringsjord köper vi på Grangården. Jag åker upp till Jonheden för att hugga några timmar. I dag går det bra, orkar faktiskt i tre timmar. Jag fick besök av hustrun, Bosse, Åsa och Matias. På eftermiddagen löser vi Melodikrysset. Jag känner nu hur trött jag är efter tre timmar i "skogen". Det får bli en vilodag i morgon. På kvällen teve, en insamlings gala. Bra artister.

Söndag 12 April: Bosse och jag knallar runt på en morgonvolta. Till min stora glädje hittar jag Tornfalksparet sittande i en björktopp. På gården satt Steglitsen i foderbordet och käkade frön. Nu är det fart på fågellivet. Jag tar nog en vilodag i dag, från huggandet. Jag ska bygga en ram till Birgittas blomrabatter. Solen skiner av och till och lite regn har vi fått i natt, fyra m.m. Klippt hallonhäcken och krattat. Birgitta har gått en lång volta med Bosse. Det är kraftiga vindar i dag. Enligt väderprognosen kommer det att blåsa ännu kraftigare i morgon. Så vi åker till Falun i morgon.

Måndag 13 April: Bosse vill ut och Birgitta hänger på. Jag börjar med frukosten och eldar. Kraftig blåst i dag. Vi börjar plocka i hop för att åka hem till Falun. Det är lugnt på "Hemmet", ganska tomt på folk ute och inne. Bosse vill ut och kolla brudar. En god fiskgryta bjuder Birgitta på. Sedan blir det teve för hela slanten. Tidigt i säng, jag känner mig trött.

Tisdag 14 April: Vaknade tidigt och gick en volta med Bosse. Det blåser kraftigt i dag med. Jag såg Skrattmås och Björktrast. Nu är det Släktforskning som gäller. På eftermiddagen gick Inger D och Birgitta med Bosse. "En annan del av Köping" på teven. En repris vad jag kan förstå. Men så trevliga dem är. Ett underbart program om sköna typer.

Onsdag 15 April: Pigg och bra värden från "Sarkofagen" i natt. Bosse kräks upp morgonmålet. Vi går sedan morgonvoltan. Bosse visar vad han inte tycker om. Jag vill gå en vända, Bosse vill en annan. Tjurigare hund har jag aldrig träffat. Tursamt att han ville hemåt när jag nått mitt mål. En god frukost och sedan Släktforskning. Birgitta går en egen volta utan hund.

Torsdag 16 April: Birgitta tar Bosse morgonvolta. Jag förbereder frukosten. Kopparstaden, vår hyresvärd gör mycket för vår trevnad. I dag var det balkong eller fönster gympa. Några tjejer visade hur man gör, till musik. Birgitta körde hårt på vår balkong. Även Bosse deltog, ja mest som åskådare. Några "gläfs" bistod han med. Vi beslutar oss för att åka till Korpholen. Bosse gillar det, sitta på tunet och bevaka fåglarna. Jag hämtar vatten och bär in ved. Vi kör gasolkaminen en stund. Nu inspekterar fåglarna de nya holkarna. Jag lagar middagen, min grekiska favorit soppa, det var länge sedan. Men med Birgittas stöd fick jag till den, jag tycker soppan smakade bra. Hagelskurar var det på eftermiddagen. På kvällen teve och sedan hopp i bingen.

Fredag 17 April: Bosse väcker Birgitta och dem går långa å-rundan. Jag eldar i spisen och förbereder frukosten. Birgitta upptäcker att en björk lutar mer ön vanligt. Jag får höra med ägaren om jag kan ta ner den. Jag vet inte om omarronderingen är färdig för Korpholen. I dag fick våra hallonland och några buskar toppning. Gödslad planteringsjord som vi köpte på Granngården. God mat och sedan "Bäst i test" på teven. Jag gick en kort kvällsvolta med Bosse, innan det var dags att knoppa in. En Morkulla flög över oss och "knarrade". I dag fyller Stavro år!

Lördag 18 April: Bosse har legat nere i natt, så jag fick knalla ner och kokade en kopp kaffe innan morgonvoltan. Solsken och inga kraftiga vindar, alltså en behaglig morgon. Vi såg trana, tornfalk och tre rådjur när Bosse och jag knallade långa å-rundan. På hemvägen träffade vi på en annan kille som var ute och spanade på fåglar. Jag börjar sedan förbereda frukosten. Vi löser Melodikrysset. I dag fixar vi Birgittas rabatter  vid förstubron. Virket, alltså brädorna är betsade och hopskruvade. Grävt bort gräs och lagt lite sten. Fyllt på med jord från pallkragarna och toppdressat med naturgödslad jord från Granngården. Snyggt och ändamålsenligt!! Det var vad våra kroppar mäktar med. En god middag bjöd Birgitta  på, "Baconlindad kyckling", det smakade så gott. Synd att vi inte fick några glas rött till det!! Men öl går också bra. På kvällen teve, "Inte bättre än en femteklassare" och sedan ett djurprogram från Spanien, sedan tittade jag en stund på ett program om hemliga flyktvägar från Hitlers andra världskrig. Bosse var så kelig på kvällen, det händer allt oftare. Månde han blivit gammal!!

Söndag 19 April: Bosse vaknar tidigt i dag med. På med paltorna och iväg, långa å-rundan som vanligt. Solsken och lite blåst, alltså en behaglig morgon. I dag hade jag inget obehag av hjärtat. Var lite olustigt vid gårdagens volta. Men med lite "dynamit" så fixade det sig. Stress? Rådjur och ett gäng andfåglar såg vi i dag. Även i dag passade jag på att bära hem några "snöpinnar" från vår väg. Frukosten smakade bra efter voltan. I dag har vi beting på uppgifter. Skyffla undan jorden i några drivbänkar, till kärlen tar emot. Plantera om en Svartvinbärs buske. Toppdressa Birgittas nya rabatter samt lite annat. Eftermiddagens volta med Bosse blir "Grisrundan", nyligen mer uppbökat av vildsvinen. Vi träffar Margareta och Krister. Vi får en lång och rolig pratstund med dem. Vi beslutar att åka till Falun redan i kväll, då Birgitta tror att "Fiskexpressen" ska komma i morgon. Vi äter middag i Falun och jag tar en kvällsvolta med Bosse efter "Mästarnas Mästare".

Måndag 20 April: Vaknar tidig och känner mig pigg, samma för Birgitta. Jag fick bra värden på "Snarkofagen". Bosse nöjer sig med en kort volta, han anar väl "korv" någonstans! Efter frukosten Släktforskning. Birgitta går runt Kolgården själv. Bra för motionen. På eftermiddagen gick vi alla tre en lång volta i strålande solsken och värme. Nu känns det som om sommaren snart är här. Jag brottas med den nya Routern jag köpt. Med kabel går det som tåget, men WiFi fungerar inte. Jag chattar med Kjell & Kompani. Det blev jag inte klokare av. Läste ner en Applikation som ska hjälpa mig. Ingalunda, det sökte i timmar utan att hitta min Router. På kvällen "Så mycket bättre". Bosse och jag tog kvällsvoltan.

Tisdag 21 April: Birgitta gick med Bosse och jag fixade frukosten. Härligt väder med strålande sol även i dag. Folk går i shorts och linne. Min mormor Viola predikade alltid, "Du ska frysa in vintern och svettas i sommaren, då håller du dig frisk". Jag har vinterkläder på i dag!! Nu har jag kört fast i släktforskningen, då är det bra att släppa det ett tag. Jag börjar läsa i en bok som Birgitta tycker var så bra. "Den handlar om båtar, sånt gillar ju du" var kommentaren. "I stormens spår" av Anni Blomqvist. Jag håller med Birgitta, så långt. På eftermiddagen blir det inköp på Majoren, ICA och Plantagen får vårt besök. Sättpotatis, gurkplantor och några kryddväxter har vi med hem. På kvällen ser vi tredje delen av GW,s "Bäckström".

Onsdag 22 April: Bosse får bestämma som vanligt. Det blir skogen, så jag får Turfen. Birgitta ska på skönhetssalong, här på "hemmet" och färga ögonbryn. Två till bekanta ska dit. Sedan packar vi för resa till Korpholen. Vackert väder och vi börjar tömma odlingslådorna. Det ska bli "Växthus" av tre av dem i rad. Vi köpte förra hösten ett växthus i byggsats, "Njord". En god middag och sedan kollade vi på teve, innan det var dags att knoppa in. Ok jag gick en sen volta med Bosse ner på sjöbotten, fram och åter.

Torsdag 23 April: Jag vaknade redan vi sextiden, soligt ute men lyckades somna om. Halv åtta vill Bosse gå ut. Det blir långa å-vändan, Några gäss flög "pratande" över oss och jag såg Storspoven. På hemvägen såg vi Tornfalken sittande i en björktopp. Vi träffar på Krister, som jobbar i trädgården. Trevligt att dem är här i Korpholen lika ofta som vi. Efter en god frukost blir det en bra arbetsdag i strålande och varm sol. Vi tömmer resterande odlingslådor och återfyller dem, omplacerade som "Njord" vill ha det. Det är en byggsats, ett växthus på tre pallkragar. Fixar stöd till bärbuskar. Vi hinner sola och fika på tunet under dagen. En god middag och sedan teve, "Desto bättre".

Fredag 24 April: Även denna morgon vaknade jag, pigg och utsövd. Bosse vill gå långa å-vändan och så får det bli. På hemvägen pratade jag en stund med Krister. Vi pratar fåglar och holkar. Vi åkte in till Granngården för diverse inköp. Bland det viktigaste en pallkrage till vårt växthus. Mer jord och krukor och inte minst krossade nötter till fåglarna. Birgitta hittad en video, byggbeskrivning till vårt växthus "Njord". Vi satte igång byggandet. Största problemet var att få pallkragarna i våg. Marken är ju inte plan. På eftermiddagen fick vi äntligen besök av Lasse J. Bosse blev så glad, han gillar Lasse. Birgitta bjöd på en god kyckling, i Rommargryta. Smaskens! På kvällen teve som vanligt.

Lördag 25 April: I dag tog Birgitta morgonvoltan med Bosse och jag förbereder frukosten. Sedan löser vi Melodikrysset. Jag fortsätter med tunnelväxthuset. Börjar med att borra hål för u-bultsadlar, för bågarna. Min träborr 10 mm som jag aldrig använt fungerar dåligt. Jag borrar och det fungerar inte. Ner till Krister och får låna en borr och då fungerar det. Jag behöver sedan ett verktyg, hylsbits 8 mm enligt arbetsbeskrivningen. Lasse J har en sådan så jag lånar den. När det är dags att använda hylsan så är det fel. De självborrande skruvarna är 10 mm. Chattar med Clas i Sjön, dem har en sats med fyra olika dimensioner, men stänger butiken i Insjön om 25 minuter. Ok får åka dit och handla i morgon. Det blir tid att spana på fåglar. Margareta och Krister kommer förbi och vi får en stunds trevligt umgänge med ett glas vitt och öl för oss pojkar. Birgitta bjuder på repris, kyckling i Rommargryta, alltså rester men så gott. Bosse gillar ben och bevakar oss noga under måltiden. På kvällen ser vi "Inte smartare än en femteklassare". Minnesmästaren Jonas von Essen är en av de tävlande. Han klarar av alla frågorna utan hjälp av femteklassare. Helt suveränt.

Söndag 26 April: Bosse ville inte gå ut i går kväll, så jag vaknade tidigt och knallade iväg för morgonvolta. Den blev inte långvarig, vid Back var det stopp. Sedan velade vi fram och åter på vägen en stund. Slutligen bar det av hemåt. Skönt att komma inomhus, då det är kyligt, 4 grader. Frukosten smakade bra, även om morgonvoltan blev kort. Fyllt på talgbollar åt fåglarna och vatten i "fågelbadet". Nu får jag åka till Clas i Sjön för att köpa en hylsbits till växthuset. Då det står fel dimension i bruksanvisningen. Jag lyckas få till det med bågarna, inte var det så lätt som det ser ut på filmen. Ok dem kanske är starkare än jag. God mat och trevligt med Kerstin S från Järvsö som kom i morse. Jag var trött och knoppade in tidigt.

Måndag 27 April: Damerna knallade runt på långa å-vändan med Bosse. Jag eldade och förberedde frukosten. Vid lunchtid packade vi ihop för resa till Falun. Fiskexpressen kommer till Britsarvsgården i dag. Det var många nu som handlar fisk. Jag handlar virke till Starholkar. Sedan hjälper jag Nicke H med ett datorbord. Vi saknar en del detaljer. "Så mycket bättre" på teve. Nu regnar det och Bosse slår näbben i backen och nekar att gå ut på sena kissrundan. Somnade sent.

Tisdag 28 April: Morgonvolta med Bosse. Han fick som brukligt välja väg. Det vill säga inga Turfzoner passerades. Men det gör inget. Sedan en god frukost. Vi åker till ICA Herrhagen för diverse matinköp. Nicke handlar plugg så vi kan fortsätta skruva ihop hans datorbord. Även en blomhylla att ha ute på deras "Lantställe", det vill säga deras alternativ till balkong. Sedan snickarboa, jag ska snickra två Starholkar, till fäboden. Saknar en hålborr 5 cm, för holkarnas ingångshål. En trevlig stund med grannarna i Örnnästet. En lite längre volta med Bosse. Hedlunds behöver lite hjälp med ett skåp vars ena ben brustit i flytten. Samt en krånglande teve. Alltid kul när man kan göra något, samt tillgång till "sickarverkstad". "Bäckström" samt "En annan del av Köping" på teve. En sista kvällsvolta med Bosse innan det var dags att knoppa in.

Onsdag 29 April: Vi blir kvar i Falun en dag till. Efter frukost och Bosses morgonvolta ska jag snickra klart de två Starholkar jag börjat på. Vill ha med dem upp. Bosse har inget trafikvett, han försökte korsa vägen alldeles före en bil. Var han inte kopplad då, var det nog godnatt för hans del. Otäckt var det i alla fall. Nu är två Starholkar klara, ska sätta upp dem på två olika platser i Korpholen. På kvällen var vi bjudna till Kerstin och Nicke på mat och god dryck. Vi fick några trevliga timmar med dem. Bosse trivs bra i deras nya lägenhet!

Torsdag 30 April: Vaknade tidigt och gick en morgonvolta med Bosse. Packade sedan bilen för färd till Korpholen. Vi åker via Kilen och gratulerar Marie S på hennes födelsedag. Vi stannar till i Leksand för diverse inköp. På Korpholen var det som vanligt lugnt och skönt. Vi gick en volta ner till Margareta och Krister för att överräcka en Starholk, passar bra i deras fäbod. Jag fyller på med regnvatten i kök och tunnor. God mat och sedan teve, "Så mycket bättre", programmet där Magnus Uggla fyller 65 år. På kvällen gick Bosse och jag en vända ner mot skogen. Det var mycket att nosa på och spännande saker att ana i skogen. Jag har min starka cykellampa med mig, så jag kan se om det är några vildsvin i skogen. Vill inte att Bosse ska blanda sig med dem!! Somnade ovaggad i ett sval och skön koj.

Fredag 1 Maj: Kalo mina! I dag faller det några droppar, från en gråmulen himmel. Bosse nekar morgonvolta. Endast 2 mm regn i natt. Fram emot lunchtid godkänner Bosse en volta ner mot skogen. Birgitta visar mig en ny Slaguggleholk. Det vore trevligt att få dem tillbaka, med en ny kull ungar. Det är nu en del år sedan dem häckade här senast. Det har nu regnat hela dagen, ett sakta och fint regn. Vi behöver det. Till middag bjuder Birgitta på vitlöksmarinerad kyckling! Det låter omständigt men så är det inte. Detta var en favorit hos oss i många år, då hette det "Stinas kyckling". Gissa om det var någon fyrbent krabat som låg på durken och suktade. Bosse fick ett lår och det gick i som "Guds ord i en tokig". En salig hund. Sedan teve, "Bäst i test", ett trevligt och roligt program, "Ankan" Andersson är ju en favorit!

Lördag 2 Maj: Birgitta tar Bosse på morgonvolta. Han blånekade kissvända i går kväll. Bosse ville väl inte bli blöt om tassarna. Efter frukosten löser vi löser Melodikrysset. Solen tittar fram mellan molnen. Birgitta läser i mobilen, regeringen har diskuterat om ransonering av dagligvaror med matkedjorna. Allt enligt Svenska Dagbladet. Vi fortsätter att bygga på växthuset. Jag ställer Bosse på trädgårdsbordet för att rykta hans päls. Inget koppel vilket visade sig dumdristigt. Han hoppade ner från bordet och full fart. Jag tjoade, skrek efter honom, men inget hjälper. Då är det bara att knalla runt och leta. Efter någon timma är Bosse åter, men hos Margareta. På kvällen blir det god mat och sedan några teveprogram. Birgitta går med sopor och jag med Bosse.

Söndag 3 Maj: Vaknar tidigt och knallar runt med Bosse. Det var dumt, jag har så ont i ett knä efter gårdagens letande efter Bosse, samt en del klättrande på stegen. Voltaren, stödbinda och en albyl får hjälpa mig. Åter igen visar det sig att vi gjort fel vid växthusbygget. Med det är bara positivt. Vi gör om och det löser problemet med klammer som inte sitter bra på bågarna. Jag sitter nu mest i solen och njuter av fågelsång och kollar arter. Grönsiska är nog dagens behållning. Birgitta planterar om tomatplantor, dem hon köpt billigt på Lidl. Dem ser bra och kraftiga ut. Kvällens teve blir "Mästarnas Mästare" och en "Wallander" innan der är dags att hoppa i bingen.

Måndag 4 Maj: Dåligt resultat med "Snarkofagen". Fortfarande lite öm i knät och inga värktabletter. Birgitta tar Bosse voltan och jag förbereder frukosten. Det blir bara ett trädgårds fixande. Ett fönster i v-form över jordgubbslandet. Vi ska fundera vidare vad som blir bäst, för att skydda dem. Jag passar på att släktforska, och hittar en del fel. Dem får jag lösa när jag kommer till Falun då surfhastigheten är för låg. Bilden av kyrkoboken är svart, jag har väntat på bild runt 10 minuter men inget händer.

Tisdag 5 Maj: Birgitta och Bosse knallar runt, långa å-vändan och jag börjar med frukosten. Det är tur att Birgitta är pigg, jag har fortfarande känningar av knät. Släktforskar på förmiddagen. Hittar en del fel igen. Det är bra att börja om och kolla, jag var säkert för ivrig när jag började för dryga 20 år sedan. Vi ska handla i dag. Först till Clas i Sjön för byglar till pallkragar. Sedan till ICA Gagnef för matinköp. Rältagården för min favorit mat "Pelles Pölsa". Sist men inte minst, till ÄggMärta, vi har beställt ägg. Det är skillnad på Märtas ägg och butikernas, smakmässigt och "skalmässigt". I dag ger vi oss på Tunnelbygget, vi startar med gaveln. Bygger sedan fönster till jordgubbarna. Margareta H kommer upp, alltid lika trevligt att träffa dem. Vi får tipps och hejarop. På kvällen äter vi "Pelles Pölsa" och Birgitta bjuder på lite rött därtill. Det tackar jag för, äntligen pölsa. Vi avslutar en trevlig dag med "Bäckström" GW Persons polishistoria.

Onsdag 6 Maj: Lika som i går med Bosses voltan, Birgitta knallar runt och jag förbereder frukosten. Soligt och varmt ute. Jag hämtar vatten, hoppas att det inte är något fel med brunnen. I måndags var det en hinna och jox i botten av hinken. Det ser bra ut, vattnet alltså. I dag ska vi fortsätta med trädgårdsbestyr. Margareta H har satt potatisen då törs även vi sätta dem.

Torsdag 7 Maj: Birgitta och Bosse knallar ut på morgonvolta. Jag känner att knät år lite bättre i dag. Jag åker en vända till Clas i Sjön för att köpa silvertape och mer skruv. Även ICA Gagnef  får besök, mer billig jord till att fylla pallkragarna. För att sen toppa med bättre jord. Vi bygger vidare på Tunnelväxthuset. Potatisen får nu flytta ut i landen, dem har fina groddar. Tack vare mina snickrade så lådor!! Pelles Pölsa från Rältagården bjuds till middag, så himla gott. En kvällsvolta med Bosse ner mot vändplan, innan det är dags att hoppa i bingen.

Fredag 8 Maj: I dag vaknar vi till en solig och skön morgon. Jag ska försöka gå med Bosse denna morgon. På väg ner mot Rältlindor möter vi en bil med hund i. Det retar då upp Bosse Polis. Jag får dra honom någon meter, innan jag inser att det är kört med morgonvoltan för min del. Vi vänder och går upp mot fäboden. Det är två familjer som ska gå vandringsleden till Östanmor. Äntligen är Tunnelväxthuset färdigbyggt. Det har gått åt en del "fula" ord och några nya som jag aldrig hört förut. Vi åker och handlar på ICA och jag till Bolaget för diverse inköp. På kvällen teve, alltid lika bra och roliga "Bäst i Test". Birgitta och Bosse gick en snabb kissvolta. Vi tittade sedan på någon film, men tröttheten tog över så det blev sänghalmen.

Lördag 9 Maj: Solig morgon, Bosse och Birgitta traskar runt på Sjöbotten. Enligt Birgitta vill han numera vända uppe på höjden mot Jonheden. Jag fixar frukosten. I dag känns knät mycket bättre. Efter frukosten löser vi Melodikrysset. Nu har jag satt ärtor, min favorit grönsak. Man ska ju stjäla skott sägs det, jag har stulit ärtorna. Först kom Lasse J och vi fick njuta av varsin öl. Åsa och Matias kom cyklande från Bjursås. Vi åt middag, en kyckling i ugn. Det smakade så gott. Margareta och Krister kom med en tomatplanta och kollade växthuset. På kvällen teve som vanligt.

Söndag 10 Maj: Snålblåst och regn vaknade vi till i dag. Det var väntat och en klass 1 varning var annonserad. Kunde komma snö. Vi beslöt oss att åka till Falun, efter en del pyssel packade vi för hemresa. Snöblandat regn som övergick i regn ju närmare Falun vi kom. Tankade bilen. Birgitta var i tvättstugan och jag gick med Bosse. Sedan var det släktforskning hela kvällen. Kollade klockan, över ett på natten.

Måndag 11 Maj: Snålblåst och regn i dag med. Birgitta tar morgonvoltan och jag lagar frukost. Släktforskar mest hela dagen. Avbryter för en lång volta med Bosse. Skönt att få tömma skallen en stund. En av grannarna behövde hjälp med sin teve. Birgitta bjöd på goda köttfärs biffar med god så. Även Bosse gillade dem. Birgitta gick en kvällsvolta och sedan teve, ett program med veterinärer. Alltid lika skönt att se att dem fixar till djuren.

Tisdag 12 Maj: Jag kör vidare med Släktforskningen. På kvällen bjuder vi Hedlunds på middag, vi får en trevlig kväll med mycke Grekminnen, vi har ju rest en del med dem innan vi flyttade till Grekland och Samos.

Onsdag 13 Maj: I dag har vi jobbat med taktegel till gäststugan. Vi åker till Hedlund i Hökviken och lånar släpvagn och lastar tegel. Vi får sedan fika och en god macka och kaffe innan vi kör till Korpholen. Vi lossar tegel, lagar fågelmataren som "trillat ned"! Birgitta vattnar blommor. Sedan åter till Falun. Lämnar släpvagnen hos Hedlunds. Tack för lån och hjälp.

Torsdag 14 Maj: Släktforskat mest hela dagen. Några Bosse volter blir det. Birgitta bakar bullar, doften sprider sig in till mig i skrubben.

Fredag 15 Maj: I dag blev det en gemensam volta, Bosse, Birgitta och jag knallar ner till Lidl. Lite inköp som tarvas. Vi lagar sedan en gemensam frukost, nja Bosse parkerar rumpan i rummet för att kolla om det vankas något gott. Hittar ett tiotal släktingar på mormors sida, det visar sig sedan att jag har en släkting tidigare och vet inte hur jag ska infoga den. Läst handledningen, det är som valigt "läst, men inte förstått"! I dag blev det en snabbfika i Örnnästet, med några grannar. Lasse J ringer, han kör hem veden åt mig i morgon. Lasse är en bra kompis.

Lördag 16 Maj: Birgitta knallar runt med Bosse och jag börjar med frukosten. Jag har skickat ett e-mail till DIS faddrar som hjälper till med felaktiga personregistreringar. Jag får nog bra hjälp av Håkan och Gun. Vi packar bilen och åker upp till Korpholen. Där ligger veden jag har huggit, 2-3 kubik. Lasse J kommer förbi och hjälper mig ut med vedkapen. Sedan fikar och äter vi goda munkar som Lasse har med sig. Vi njuter även av en öl och pratar om livet. Tack Lasse. Det är tur att vi har Lasse som hjälper oss med mycket. Bosse vill ut på volta, vi går alla tre lilla å-vändan. Vi träffar Margareta och Krister på hemvägen. Alltid lika trevligt att prata med dem. Vi löser sedan Melodikrysset. Birgitta bjuder på god mat och Bosse får smaka. Lite pyssel och sedan teve, "Inte smartare än en femteklassare". En sista kissvända, kallt är det ute.

Söndag 17 Maj: Även i dag knallar Bosse och Birgitta morgonvoltan. Nu har jag fått kontakt med Gun U i Västerås, hon är specialist på DIS programmet. Jag har fått hjälp med de släktingar som ska flyttas och en del andra problem. Tackar för det. Vi fyllde på mera jord i växthuset. På kvällen andra delen av Lasse Åbergs film om sitt liv. Det är en glädje att se det Lasse Å har skapat i sitt liv som konstnär, regissör och musiker. Sedan var det dags för kvällsvolta och sängen. Jag pluggade på DIS programmet tills ögonen slocknade....

Måndag 18 Maj: Nu vaknade jag i tid för att knalla ut med Bosse. Soligt men kalla vindar. Vi mötte en ryttarinna, Bosse skötte sig bra. Vi mötte även Margareta och Krister som var väg ner över Sjöbotten. Ömsom sol och några droppar regn. Efter en god frukost lagade jag trädgårdsmöblerna, som känns lite rangliga. Varje vår har jag fått dra åt skruvar och förstärka med skruv. Nu blev det lister som stagar upp. Fixat till nät till fönstren i jordgubbslandet. Birgitta friserar gräs utmed farstubron och uthuset. Snart dags att klippa. Lasse J lovade att hjälpa mig med vår gräsklippare som inte fungerar. I kväll är det två bra program på tv4, Rhapsody in Rock och Diggiloo.

Tisdag 19 Maj: Jag tog Bosse på morgonvoltan, lilla å-rundan. Vid lunchtid for vi till Falun. Vi har förrättning i morgon, jag ska kolla hjärtat. Birgitta ska vara med i morgon. Hon frågar och jag minns inte vad Gunnar D, min läkare säger. Bosse fick nosa runt efter brudarna i Falun. Jag hjälper Inger D med simkortsbyte. Trädgårdstider på teve.

Onsdag 20 Maj: Vaknar till en solig och skön morgon. Bosse och jag knallar runt. Vi träffar Kalle Bergström som var på språng, vi fick en pratstund. Jag frågar Kalle om han vill berättar om fåglar på "hemmet" någon gång i höst. Det blir intressant. Vi förbereder resan upp till fäboden. Birgitta följer med till Hjärtkliniken. Efter ultraljud och en del provningar beslutar Gunnar D att det blir klaffbyte för min del. Vi fick se på skärmen, hur mitt hjärta och klaff såg ut, Inget att skryta med. Packar bilen och åker via Gagnefshallen till Korpholen. Margareta H kommer förbi, alltid lika trevligt. Pizza till middag. En volta med Bosse. Jag passar på att släktforska. Sent i bingen blev det!

Torsdag 21 Maj: I dag är det -2.4 grader ute. Bosse väcker mig tidigt, så är det alltid första morgonen i Korpholen. Det blir långa å-vändan i solsken och varmt är det. Jag är klädd för kylig morgon. Vi möter ett par från Djura som jag pratar med. Även Krister W i deras fäbod. Sedan en god frukost. Dagens beting blir att bygga om "tomathuset". Det blir en sockel under fönstren, bekvämare att öppna och stänga dem. Som brukligt blev det några nya svordomar. Birgitta kör ner skräp till brännhögen. Hon träffar Hasse L på el cykel, det blev samling vid pumpen. En god middag, kyckling i ugn. På kvällen teve om Norska kungen under andra världskriget. Bosse och jag tar en kvällsrunda, innan det är sängdags.

Fredag 22 Maj: Varm och solig morgon. 2.8 grader som svalast i natt. Bra för våra växter. Bosse och jag knallar ner på Sjöbotten. I dag är Gökarna på hugget. Det är "Kokko" både i flykt och träd. Trist för mig, jag var tvungen att vända halvägs på långa å-rundan då ett par från Djura kommer med två lösa hundar. Frukost på tunet. Som fågel blir man uppfinningsrik, dem kan häcka i en täljstenskamin, ja om en glasbit saknas i luckan. I dag har jag ägnat mig åt växthusbygge. Ja ombyggnad av "Tomathuset". Det har gått som "smort", även goda råd från Krister W som lånat mig bits, där det saknats. Många olika skruvar är det... Vi gick alla tre en volta lilla å-vändan innan det var dags att äta. Birgitta fixar "Pelles Pölsa" till middag och jag bar inne de växter som är frostkänsliga. Sedan tiltade vi på ett program om "Ola Håkansson". Birgitta kollar på "Letts Dance" och jag lägger några släktingar som jag hittade i går kväll. En sista kvällsvolta med Bosse.

Lördag 23 Maj: Ute är det duggregn, vi hoppas på mer så vi får fyllda tunnor. Efter frukosten åker jag några ärenden, bland annat till ICA Gagnefshallen. I dag fick jag en Unik Zon, i Gagnef. Vi löser sedan Melodikrysset. En Gök satt på elledningen en stund och ropade. Tråkigt väder mest hela dagen. Jag släktforskar en del medan Birgitta sköter om Bosses volta. God middag och sedan en del teve. Tidigt i säng. Vaknade strax efter midnatt och kopplade loss "Snarkofagen" tröttnade på den!

Söndag 24 Maj: "Ute blåser sommarvind" nej då, det regnar, ett fint regn. Inte kyligare än sex plusgrader i natt. Bosse har inte bråttom att hoppa ur sin binge, känner säkert av vädret. Det går i alla fall att få ut Bosse. Vi gick en bit på långa å-vändan. Paraply har jag, dock inga handskar. Kyligt är det och duggregn. Väl hemma smakar frukosten bra. I dag känns det bra att släktforska, då vädret inte inbjuder till aktivitet utomhus. Regnat av och till, dock inga mängder. Jag passar på att fylla upp det vatten som kommer, i tunnor. Birgitta bjuder på en god fisksoppa till middag. Bosse är inte så villig att gå ut, han känner säker av vädret mer än oss. På kvällen blir det teve som vanligt.

Måndag 25 Maj: Birgitta går morgonvoltan med Bosse, lilla å-vändan blev det då "chefen" bestämmer. Jag börjar med frukosten. Jobbigt med "Snarkofagen" torr i munnen och dåliga värden. Jag fundera på att lämna tillbaka den efter det jag fått ny hjärtklaff. Släktforskade lite på förmiddagen i väntan på sol. Sedan bygger jag vidare på "Tomatväxthuset". Det blir nog bra, tycker jag i alla fall. En eftermiddags volta med Bosse! Nu är det klart med "Tomatväxthuset", undrar hur många som funderar, "Ska det verkligen behövas tre dagar?", jo för en med tummen mitt i handen och ett komihåg "var har jag verktyget" och letande efter tumstocken som fanns i bakfickan!! En god middag i dag, Blodpudding och stekt ägg. Tandhygienisten Bengt fixar Bosse, med hjälp  av syster Birgitta. Bosse börjar bli riktigt duktig, Ok han gapar inte frivilligt! GW på teve och sedan hopp i bingen.

Dagbok Januari - Mars 2018  Dagbok April - Juni 2018  Dagbok Juli - September 2018  Dagbok Oktober - December 2018

Dagbok Januari - Mars 2019 Dagbok April - Juni 2019  Dagbok Juli - September 2019  Dagbok Oktober - December 2019

Dagbok Januari - Mars 2020

Åter meny

Senast ändrad 2020-05-25 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2019 - 2020

Webbmaster Bengt Ahlstrand.