Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2020 

Juli - September

Onsdag 1 Juli: Kalo mina. En kylig morgon jag har frusit i natt. Birgitta har stängt fönstren, då det bara är 12 grader utomhus. Bosse har hämtat Birgitta för morgonvolta. Dem gick lilla å-vändan och det var smart, då vi inte vill att Bosse ska dra på sig fästingar. Jag börjar med frukosten. Jag har ägnat stora delar av dagen åt våra släktingar. Bosse ägnar sig åt att skälla på fåglar. Birgitta åt grönsaker. På kvällen vattnar vi och stänger växthusen. Täcker en del med fiberdukar. Det blir nog svalt i natt. Vi tittar på "Mandelmans gård" repriser men alltid lika roligt att se programmen. Birgitta kollar en deckare innan det är dags att knoppa in.

Torsdag 2 Juli: Kyligt i natt med, som svalast 6,6 grader. Lite regn 4 m.m. i natt. Bosse är hängig, jag tror att han inte gillar vädret. Efter frukosten lyckas vi få med honom på en volta. Det har regnat av och till hela dagen. Vi eldade i köksspisen, skönt då det var 10 grader ute. Passade på att ta bort drivbänkarna till jordgubbarna så dem får regn. Vi får "tvinga" Bosse till volter, han gillar inte vädret. Jag har passat på att leta efter några familjer i dag. God mat bjöd Birgitta på, kyckling. Kollade "Mandelmans gård" men missade första halvan då vi gick med Bosse.

Fredag 3 Juli: Det blir inte så mycket gjort nu. Värk i rygg och vänster armbåge. Det är mycket gnäll nu!

Lördag 4 Juli: Vi vattnar och packar sedan ihop det som ska med till Falu.  

Söndag 5 Juli: Vi är bjudna till Hedlunds på Pizza. Gotta var det och trevligt, trotts att jag hör glest.

Måndag 6 Juli: Kyligt väder, ömsom sol och ömsom regn. Jag beställer "vingar" till hörapparaten, hoppas att jag kan laga dem. På eftermiddagen åker vi och Hedlunds till Banken och äter. Jag promenerar hem och får ett tryck i bröstet. Jag fann 2 olika parksoffor att vila på.

Tisdag 7 Juli: Kyligt, Bosse vill inte gå dit jag vill. Han segrade som vanligt. I dag ska han få "manikyr" på Hundtrimmet. Vi löser sedan Melodikrysset. Vid Bosse promenaden råkar vi ut för hagelskur, både Bosse och vi tyckte det sved i skinnet. Bosse parkerade sitt huvud mellan mina ben, smart hund. Släktforskade på kvällen.

Onsdag 8 Juli: Vaknade tidigt. Nu tredje dagen i följd får jag bra resultat med "Snarkofagen". Det hjälpte att investera i ny andningsmask.

Torsdag 9 Juli: Nu var det problem med "Snarkofagen", jag fick problem. Birgitta tror att luftslangen låg i veck. Får kolla det. Soligt med några få regnstänk i dag. Birgitta gick lilla å-vändan med Bosse. Vi jobbade med växterna och vattnade. Gallrade morätter, blasten växer men inte morötterna. Jag har sått för tätt. Forskat en del mellan jobben och teven, "Sommar med Ernst"! Jag gick en sista vända på kvällen med Bosse.

Fredag 10 Juli: Vaknar tidigt, klockan halvfem är det 4.3 grader ute. Jag knallar ner och fortsätter på gårdagens forskning. I dag ska Birgitta ta en tidig buss till Falun, för att träffa Akupressur tjejerna. Jag kör henne till Djurås. Bosse och jag knallar runt på några ställen där det finns Turfzoner. Det är i dag 10 år sedan några killar på Chalmers knopade ihop Turf programmet. Så dagen till ära får dem som tar 10 zoner en medalj. Det mesta av dagen går åt till städning av släktforskningen, sådant som har lagts på hög för utredning. Bosse talat om att han vill gå en volta. På kvällen tittar jag på teve. "Båtar, Kanaler och Kärlek", en ny omgång tror jag, det var ett program som jag inte sett tidigare. Så himla bra.

Lördag 11 Juli: Solsken, inget regn men ack så kyligt, drygt fyra grader! Denna morgon gav "Snarkofagen" godkända värden! Bosse och jag knallar ut för morgonvolta, det blir en snabb en, han vill vända och gå hem. Bra för mig också, då jag får känningar! På eftermiddagen kommer Birgitta och Kerstin S upp från Falun. Dem går en vända i skogen med Bosse och får en ordentlig regnskur, dyngsura blev dem. God mat bjuds vi på. Jag släktforskar, det är bråttom nu!! Tidigt i säng, jag är så trött, något ovanligt för mig.

Söndag 12 Juli: Jag vaknar utsövd. Damerna och Bosse är redan på språng. Soligt och behagligt väder. Kerstin S åker hem till Järvsö och Lasse J kommer i bil. Bosse skiljer på Lasses fordon, "Ingen fyrhjuling i dag" då var det inga glädjeskutt från hans sida. Vi pratar om jobb, det blir inga björkar fällda. Jag orkar inte, utan vi avvaktar till hösten eller våren. Vi löser sedan Melodikrysset. Jag pular med släkten, det går trögt nu. Birgitta åker till Sågmyra för att gratulera Noa som fyller 1 år. En god middag bjuds jag på och sedan "Så mycket bättre" på teve. Bra värden på

Måndag 13 Juli: Bosse väckte Birgitta redan klockan 6 och vill ut. I går kväll nekade han kvällsvolta, regn i luften kan tänkas! Jag ska beställa tid för provtagning. Jag har även fått kallelse av vår Tandläkare. Dem har semesterstänkt då jag vill avboka. Jag har behandlats av lasarettets tandläkare inför klaffbytet. Soligt och fint ute. Birgitta har kört ut resterande takpannor från logen nu på morgonen. Till helgen kommer Matias, Janne och Åsa och lägger om taket på gäststugan. Lasse J kör hit en vagn att slänga gamla pannorna i. Nu känns det jobbigt, att jag inte mår bra och kan hjälpa till! Jakob och hunden Bobo kommer och hälsar på. Bosse gillar Bobo och dem kommer bra överens. Birgitta bjuder på en god soppa. Det går bättre med aptiten av och till. Jag letar släktingar. På kvällen tittar vi på "Båtar, Kanaler och Kärlek", repris för mig nytt för Birgitta. Jag kan se dem hur ofta som helst. Birgitta går en kvällsvolta med Bosse.

Tisdag 14 Juli: Vi vattnar grödorna och packar bilen för färd till Falun. Vi har båda förrättningar i morgon i Falun. Skönt att få håret klippt och en varm dusch. Bosse är också nöjd med att kolla brudarna. På kvällen teve och sedan hopp i bingen.

Onsdag 15 Juli: Vaknar tidigt efter en god sömn. Birgitta tar morgonvoltan med Bosse och jag förbereder frukosten. Birgitta ska klippas och jag ska till Vårdcentralen för prover inför klaffbytet. Sedan in till Barbro och Per för att uppdatera deras dator. Bosse vill gå en eftermiddags volta. Kerstin H och Birgitta ska på någon utställning och sedan äta. Nicke bjuder in mig på en öl. Vi fixar belysning över deras köksbord. Jag har nu fått igång teven i nätet nu. Vi kollade lite musik från Youtube. Sedan hopp i säng.

Torsdag 16 Juli: Birgitta och Bosse går morgonvolta, Jag förbereder frukost. Det är fint väder nu på morgonen. Efter lunch åker vi upp till Korpholen. Växterna har klarat sig fint och Bosse njuter av att skälla på fåglarna. Lasse J har ställt en traktor vagn hos oss. Vi får släng takteglet på gäststugan direkt ner i den. Det kommer att underlätta. Lasse kom ner och vi knäckte en öl eller två.

Fredag 17 Juli: Vaknar tidigt. I dag kommer Janne, Matias och Åsa hit. Dem ska byta resterande tegelpannorna på gäststugan. Jag får låna släpvagn av Lasse J och åker in till Leksand och handlar virke. Tungt för kroppen, så jag får hjälp av personalen. Vädret är bra, soligt och skönt. Inget regn som sabbar takomläggningen. Janne hann slänga ned all tegel innan Åsa och Matias kom, det gick undan med rasande fart. Jag kunde hjälpa till med att langa tegel som ska upp på taket, en stund! Birgitta skickade mig till affären för att handla, glass bland annat. Nu är det bara hängrännorna som saknas. Nu ska vi titta på teve, "Båtar, Kanaler och Kärlek". Trötta efter dagens anspänning blev det tidig sängång, även för mig! Vi är så tacksamma för all hjälp vi fått, samt även Lasse J som lånat ut både traktorsläp, för tegel och bilsläpvagn för inköp av läkt med mera.

Lördag 18 Juli: Vaknad självmant i dag. Vi ska hinna lasta en del gammalt taktegel, sådant som inte går att använda, innan Lasse hämtar kärran. Sedan frukost. Bosse och Birgitta har redan klarat av morgonvoltan. Bosse är gammal nu, inta så pigg på långa volter. Lasse kommer med traktorn och hämtar vagnen. Vi fikar sedan. Nu är det dags att lösa Melodikrysset. Därefter tar vi itu med gamla läkten. Tanken var att spar dem som ved. Spiken var svår att få ur så vi kör allt till brasan. Det känns på att städa upp efter takomläggningen. Men så skönt att det är klart nu och stort tack ännu en gång till Matias, Åsa, Janne och Lasse, för ett bra jobb. Trötta och nöjda, det blev tidigt i säng. Då är man trött.

Söndag 19 Juli: Bosse och jag gick morgonvoltan, det blev en kort en. När han gjort ifrån sig bar det av hemåt. Jag är inte ledsen för det, så trött. Lite pyssel på tunet, och Birgitta krattade färdigt tegelflisor och träflisor efter gårdagens jobb. Vi har båda sovit "middag" i dag. Inte många droppar regn blev det. Birgit A, ringer och vill ha hjälp med teven. Lite support vi mobilen. Får fixa resten när jag kommer till "hemmet". Birgitta vattnar på kvällen och vi kollar på teven. "Så mycket bättre", med Lill Babs som värd.

Måndag 20 Juli: Birgitta ska åka till Falun, Fiskexpressen från Gävle kommer till "Hemmet". I dag var dem många som handlade enligt Birgitta. Jag och Bosse sitter i Korpholen och njuter, ömsom sol och ömsom regn. Bosse gillar inte vädret och håller sig länge. Till sist ger han upp och godkänner en snabb volta. Jag diskar och kokar ägg till kommande frukostar. Enligt normala resor ska hon komma dit och hän utan problem. Men då får man inte prata med mig i mobilen, med ryggen mot bussen. Jag hör en konstig svordom, jag förstår att bussen åker och hon står kvar. Jag får hämta i Djurås! Trösten är en flaska vitt till kvällen. Vi kollar på "Båtar, Kanaler och Kärlek", det är en repris men det gör inget. Dem är så bra. "Lotta på Liseberg" kollar vi på sedan. Jag tar en sen "kissrunda" med en ointresserad Bosse. Snacka om väderkänslig. Ok han har ju ingen regnrock!

Tisdag 21 Juli: Vad händer med dagboken? Indragen sidmarginal, jag har då inte ändrat det. I dag skiner solen, blåst av och till. Birgitta går långa å-vändan med Bosse. Efter frukosten och när gräset torkat ska vi klippa tunet. Vi turades om och körde fem minuter var. Jag fick tre känningar av dålig pump under friseringen av tunet. Synd att vi inte har en självgående gräsklippare, det gjorde jobbet enklare. Snyggt blev det. I morgon ska jag försöka dra av bakom gäststugan med trimmern. I övrigt en solig dag. Birgitta bjuder på en god fisksoppa, med klös i. Smaskens var ordet. På kvällen tittar vi på "Mandelmans gård". Birgitta kollar på en Engelsk deckare. Vi tänkte borsta Bosses pliggar, men Bosse tänkte annat. Han barrikadera sig under soffan och vägrade att komma fram. Bosse vann slaget om tandborstningen.

Onsdag 22 Juli: Vilken morgon, en klarblå himmel och 14 grader i skuggan. Bosse och Birgitta gick lilla å-vändan. Efter frukosten ska jag testa att köra grästrimmern. Risk att det blir för varmt senare på dagen. Det fungerade bra att köra trimmern. Snyggt blev det också. I morgon ska jag trimma resterande gräs bakom gäststugan. Vi gick en volta med Bosse ner mot skogen. Han knallade på bra en stund! Sedan var det full nos i backen efter okända djur!

Torsdag 23 Juli: Vi fick sova länge idag, Bosse kom upp sent och la sig i "kojen". Vid niotiden var alla utsövda och nöjda. Birgitta gick långa å vändan, ja i princip! Han vände tillbaka halvägs hem! Satte fyr i vedspisen. Jag fick god tid på mig med frukosten. Jag kunde även koka frukost äggen för resterande dagar i veckan. I dag kör grannen grästrimmer, så jag kan sätta igång min efter frukost utan att skämmas för nykomna i gårdarna. Vi har aldrig haft så mycket folk i fäboden under de år vi har haft förmånen att sköta om Timgubbs. Vi tittar på "Mandelmans gård" och sedan åker vi och handlar på ICA Gagnefshallen. Det blir en god Lasagne till middag. Bosse får sin tredje omgång anti fästingdroppar, han fick spel, for omkring som en galning. Kan det vara så att han befarat tandvård, det blev ju bara några droppar i nacken, tjo ho!! Tidigt i säng.

Fredag 24 Juli: Inga bra resultat med "Snarkofagen" i natt heller. Trots upprepad kalibrering fick jag inga bra värden. Efter klaffbyte ska jag lämna tillbaka apparaten. Soligt och 17 grader, inte illa. Birgitta och Bosse gick en morgonvolta. I dag ska jag ta det lugnt. Tyvärr ingen solig dag att njuta av. Det blir korsord och Kortspel på datorn. Lasse J kom och vi pratade om livet, huggning. Lasse kollade röjsågen och fick fart på den, det är jag tacksam för. Resten av gårdagens Lasagnen fick vi till middag på min önskan. Så gott! Birgitta, Margareta dottern Maja gick långa å-vändan. Nja inte alla, en del skulle bada vid Majorskan. På kvällen teve som vanligt.

Lördag 25 Juli: Solig morgon och 15 grader i skuggan. Birgitta och Bosse knallar runt på morgonvolta. Jag förbereder frukosten. I dag ska vi lösa Melodikrysset. Vi var på hugget i dag, krysset löst innan sista låten tonat ut. Vi lyssnade i direktsändning denna lördag. Det var inga problem med att få fart på grästrimmern. Jag har bytt tändstift. Jag trimmade färdigt och plockade sedan vildhallon. I övrigt en lugn och skön dag i solen. En god fisk till middag. På kvällen teve som brukligt. Bland annat "Bodyguard" med Kevin Costner och Whitney Houston. Vilken pipa hon hade!

Söndag 26 Juli: Dåligt resultat igen med "Snarkofagen"! Birgitta och Bosse knallar runt på Sjöbotten och jag fixar frukosten. Eld i spisen också! Efter frukosten packar vi för hemresa till Falun. Jag förbereder fyra av datorerna inför nerladdningen av senaste Win10. Det tar tid trots snabbt internet. Vi var till ICA Slättahallen och handlade. Bosse och jag passade på att gå en kissvända under tiden Birgitta handlar. Skönt att vaska av sig ordenligt innan det är dags att hoppa i bingen.

Måndag 27 Juli: Vaknade i hemma sängen. Det känns skönt att duscha i varmt vatten. Birgitta tar Bosse voltan och jag fixar frukosten. I dag tar jag kontakt med Hjärtmottagningen. Jag får allt oftare tyck. Jag ska bli uppringd av min läkare. I dag ägnar jag andra dagen av uppgraderingar och backup på datorerna. Birgitta går en eftermiddags volta och blir borta ovanligt länge. Tillslut ringer jag, men får inget svar. Jag ger mig ut för att leta och får ont i bröstet, ingen tablett i fickan. Inte så trevligt. På kvällen teve och sen till sängs.

Tisdag 28 Juli: Jag har sovit gott i natt, endast en vända till muggen. Även bra värden på "snarkofagen" i natt. Bosse vill ha frukost och det får han. Sedan knallar jag ut med Bosse. Det går bra, både Bosse och jag tar det lugnt. Alltså inga känningar. Efter frukosten kör jag klart Windows uppdatering. Passar på att släktforska. Vädret är inte det bästa. Nicke H kommer med medicin, det tackar jag för. Birgitta och Nicke pratadade om gamla Falun. I dag har Birgitta visat mig hur jag logga in på 7711, intressant att kolla vad dem har skrivit i sina journaler om mig. Jag blir "genomblöt" vid sista kvällsvändan med Bosse. Allsång på Skansen, kul att Sanna har tuffat till sig.

Onsdag 29 Juli: En gemensam volta med Bosse nu på morgonen. Sedan frukost. Jag återupptar släktforskningen. Har lite flyt, så då är det bäst att jobba på. På eftermiddagen lämnar vi en matta på tvätt på Trotsgatan. Sedan till ICA Slätta för diverse inköp. Birgitta besöker även Apoteket. Hon och Bosse knallar hem, då få Bosse lufta sina lurviga. Ett intressant Danskt teveprogram om trädgårdar kollade vi på.

Torsdag 30 Juli: Birgitta och Bosse går morgonvoltan och jag förbereder frukosten. Efter frukost åker vi upp till Korpholen för att vattna grödorna. Jag kapar upp en björk hos Jan P. Inte bra för pumpen. Vi skördar hallon och grönsaker. Sedan åker vi tillbaka till Falun. Nu blir det släktforskning några dagar framöver. Jag har flyt nu.

Fredag 31 Juli: Birgitta och Kerstin går volta med Bosse. Många timmar framför datorerna med släktforskning. På kvällen är vi hos Hedlunds på en god middag. Vi fick några trevliga timmar.

Lördag 1 Aug: Bosse och Birgitta går morgonvoltan. Vi löser Melodikrysset. Även i dag blir det en heldag med släktforskning. Birgitta har tvättstugan och Bosse och jag knallar runt på eftermiddagen. Sent i säng som vanligt.

Söndag 2 Aug: Bosse promenad och frukost, som vanligt. Jag släktforskar en del av dagen. Vi går en gemensam volta med Bosse, jättejobbigt! Jag funderar mycket på hur det ska sluta. Men jag får ju lita på min läkare. God mat, en fisksoppa i min smak. På kvällen kollar vi "Så mycket bättre". Lasse J hör av sig, i morgon ska vi ta in kapen, det blir inget mer vedjobb före klaffbytet. Svårt att somna, så jag tittade på teve utan ljud, föör att inte väcka Birgitta.

Måndag 3 Aug: Birgitta och Bosse går morgonvoltan. Jag förbereder frukosten. I dag ska vi åka upp till Korpholen. Vi startar gräsklipparen och turas om att köra den. Lasse kommer och vi tar in kapen. Jan Pros med son kommer och jobbar vidare med sin fäbod. Så fint det blev, ljust och öppet. På kvällen är det skönt att hoppa i bingen. Jag sov ju dåligt förra natten.

Tisdag 4 Aug: Birgitta och Bosse knallar lilla å-vändan och jag förbereder frukosten, som vanlig! I dag ska vi plocka vinbär uppe hos Lasse j. Det var snabbt gjort att plocka fyra liter. Sedan bjöd Lasse på kaffe och goda kakor från Leksandsbröd. Lite blåbär plockade Birgitta sedan, Bosse och jag skyddade Birgitta för farliga djur! Jag fick ta första törn då Bosse bäddade ner sig i blåbärsriset! En brasa i öppna spisen, det var lite kyligt! På kvällen var det mycket musik. Tre program i följd. Skansen, Lena PH och Motown.

Onsdag 5 Aug: Bosse väcker Birgitta och det blir en volta. Jag hinner inte börja med frukosten, endera sov jag länge eller längtade Bosse hem. Efter frukosten packar vi för färd till Falun. Vi har båda förrättningar i morgon. Vi fick ändrad tid hos Hundtrimmet till idag. Bra, då slipper Birgitta och Bosse åka buss i morgon, då bilen ska på service. En tur till ÖB för inköp av printerpapper. Det blev mer nyttiga saker. Två växthus för pallkragar till halva priset. Sedan Lidl, samt Ingo och tankat bilen. Bosses och jag gick en volta på eftermiddagen, det gick bra för oss båda. God mat, kyckling till middag. Jag passade på att släktforska på kvällen. Jag pumpar Birgittas cykel, ska låna den i morgon. Birgitta gick en kort kvällsvolta med Bosse.

Torsdag 6 Aug: Vaknade tidigt i dag, jag ska lämna bilen på underhålls service. Jag cyklar hem från bilverkstaden. Känningar av hjärtat direkt! Lite lustig hemfärd blev det. Var det lite uppför, leder jag hojen sen cykla en bit osv. Hämtar bilen efter lunch. Samma procedur nu med ömsom cyklande ömsom promenad. Men det gick bra i alla fall! Vi packar och åker till Korpholen, via småbyarna Roma, Rönnäs till Klas i Sjön, för diverse inköp. Sedan Leksandsbröd, men dem har stängt precis när vi kom. Växterna får vatten och vi nöjer oss med en sallad till middag. Jag går, ja "drar" Bosse runt på sena kvällsvoltan.

Fredag 7 Aug: I dag sov jag längre än valigt, jag var väl trött efter gårdagens eskapader. Soligt och varmt ute. Efter frukosten åker vi åter till Leksandsbröd för att handla. Jag gick in och Birgitta knallade runt med Bosse. Bolaget i Leksand fick även besök. Vi ska grilla med Lasse j i eftermiddag. På hemvägen rastade vi Bosse i ett f.d. sandtag, där det finns en Turfzon. Vi hittade även fina skogshallon där. Jag fick en pratstund med Lars E i grangården. Lasse J kommer till Bosses stora glädje, jag vi tycker son Bosse. Vi grillar, nja Lasse och Birgitta är det som sköter om grillandet. Men jag gjorde i ordning grillen! Vi fick en trevlig kväll med många minnen från vår tid på Jonheden.

Lördag 8 Aug: Bosse vill inte gå någon morgonvolta. Efter en god frukost i solskenet vattnar vi grödorna. Vi löser sedan Melodikrysset. Skönt väder, ömsom sol och lite tunna moln. Jag släktforskar mest hela dagen. På kvällen god mat och teve.

Söndag 9 Aug: Släktforskade. På kvällen bar vi vatten till tunnorna.

Måndag 10 Aug: I dag följde jag med på Bosses morgonvolta, det straffade sig. Mådde pyton länge efter den voltan. Birgitta konstaterar att den första odlingspallen vi köpte för åtta år sedan nu är rutten. På eftermiddagen plockar Birgitta ihop skräp som ska till ÅVC. Det blev en tur till ÅVC och Granngården. Vi letar efter billiga pallkragar och sättlök, till nästa års vitlöksodling.

Tisdag 11 Aug: I dag fick vi fint främmande, Kerstin och Nicke H kom med "godis" och fikabröd. Vi fick några trevliga timmar på tunet. Jag gick en kvällsvolta med Bosse.

Onsdag 12 Aug: I dag mår jag "pyton". Tryck över bröstet så jag ockuperade soffan på förmiddagen. Ingen aptit till frukosten, eller förmiddagsfikandet. Men solsken och varmt ute! Vi kollar på "Kanaler båtar och Kärlek", det är en inspelning, nu är det Nilen som hägrar dem.

Torsdag 13 Aug: I dag mår jag bättre. Det går i vågor. Jag jobbar med två plattor, en Samsung och en Surface med Windows RT 8.1, gamla som jag hittat och försöker få lite nytta av. Jag mår i alla fall bra av att pyssla med dem. Krister och Margareta kom förbi och vi fick en trevlig pratstund. Birgitta och Bosse knallar lilla å-vändan innan middagen. På kvällen "Sommar med Ernst", säga vad man vill om hans framtoning, duktig är han. Jag tittade sedan på ett program om jordbävning i Amerika och hur David A Johnston, varnade en kvinnan innan utbrottet. Han dog på sin post. Ett sevärt program.

Fredag 14 Aug: I natt har jag sovit dåligt, tror jag somnade vid halvfyra tiden. Nog om detta. Birgitta som är en förståndig kvinna uppmanar mig att boka bussen till Akademiska i Uppsala, i god tid!. Ringer enligt en folder från sjukhuset, till Uppsala för att boka. Nej jag ska ringa Falun. I Falun får jag att dem inte har någon "remiss" på mig. Ringer Hjärtmottagningen, "Ska du åka buss?". "Ok vi faxar en remiss till Bussbolaget". Ringer igen till dem som ska transportera mig till Uppsala, dagens trevligaste tjej svarar denna gång. Dem har fått remissen och jag får bra tipps om resan. Tur att Birgitta är så tjatig, med det jag ska fixa. På eftermiddagen klipper jag tunet. Efter mate blir det premiär av "Fångarna på Fortet", helt nya uppgifter. Lite släktforskning på kvällen. Bosse nekar att gå ut.

Lördag 15 Aug: Vaknar tidigt i dag. Inget bra resultat, ser jag på snarkmaskinen. Jag hinner med att förbereda frukosten, en del i alla fall! I dag löser vi Melodikrysset. Vi packar ihop för hemfärd till Falun.

Söndag 16 Aug: Birgitta får hjälpa upp mitt minne,

Måndag 17 Aug: Vi försökte hämta en matta som var på tvätt, men dem öppnar klockan tolv.

Tisdag 18 Aug: I dag ska jag åka till Uppsala för Skiktröntgen. Jag har fått information inför besöket  Jag ska dricka 1 liter valfri dryck fördelad  på två timmar före röntgen. Jag föreslog rött vin till Birgitta, som ska inköpa drycken. Som vanligt gick det inte hem. Det strulade redan vid påstigningen vid sjukhustransporten, en kille från annan ort ska med. Dem står och väntar vid Falu lasarett och vi här på "hemmet". Efter 40 minuter löser der det sig, vi får åka upp till lasarettet. Föraren av den bussen har inte tid att ringa och kolla varför det inte synkar! Resan går bra och jag hinner i tid. Röntgen flyter på. Jag förvånas över smärtan av kontrastvätskan som sprutas in. Sedan hem med en trevlig kille, en av våra "nysvenskar". Heder åt dem. Inger D kommer och Bosse får ståpäls som vanligt, med alla dessa korvmadammer här på "hemmet". Birgitta bjuder på bubbel och god mat. Jag tar en sen volta innan det är dags att knoppa in.

Onsdag 19 Aug: Nicke H kom för att förhöra sig om min resa till Uppsala. Vi ska åka ut till en stuga vi Runn med Inger H, hennes bil är på verkstad. Vilket ställe så vackert beläget. Vi fikade och Birgitta plockade några runda stenar till Korpholen. Jag släktforskar mest hela dagen. En gemensam volta med Bosse hinner jag med. God middag och en del teve, bland annat om Delfiner. Sent i säng.

Torsdag 20 Aug: Jag tog Bosse på en morgonvolt.... till porten mot Seminariegatan där var det stopp. Hem med Bosse och jag gick själv en volta. Trycket infann sig som vanligt, trots att jag gick i maklig takt. Efter lunchen åker vi till ICA Slätta för att handla, jag knallar runt med Bosse under tiden. Birgitta ska på Råkmacka och vin, jag stannar hemma. Bosse och jag knallar senare ut på kissvolta. När vi kommer vid nedlagda ICA butiken börjar det småregna. Vi stannar under tak, där kundvagnarna var parkerade. Då öppnar sig himlen, det står som spön i backen. Jag tror inte jag sett så hårt regn tidigare. Vägen mot järnvägen var som en sjö och vi fick ta en annan väg, för att Bosse ska slippa "simma". Nicke kommer på en öl.

Fredag 21 Aug: I dag tar Birgitta morgonvoltan och jag kör Inger H upp till lasarettet. Jag knallar sedan runt och turfar medans Inger blir klar med provtagning. Skönt att få bestämma själv hur jag vill gå, ingen Bosse som bestämmer!! Efter frukosten packar vi för att åka upp till Korpholen. Vi åker via Kilen med kläder som ska till PMU! Passar på att handla i Leksand. Kassörskan på ICA undrar om jag vill nyttja 5 %! Nej det spar vi till Birgitta handlar. Sedan får jag information från hustrun att mitt kort också gäller för rabatter. Jag säger som Hasse Alfredsson, "Det hade jag ingen aning om". Jag hämtar vatten, två hinkar icke rågade och det gick bra. Bosse startar omedelbart "Vakttjänsten" på tunet. Birgitta pysslar om växterna. Margareta och Krister har nog vattnat åt oss, det ser så bra ut i landen. Jag kollar 7711, dem har haft möte om mitt klaffbyte. Jag kommer att bli Corona testad, innan jag ställs i kön!

Lördag 22 Aug: Vaknar utsövd idag, vi somnade redan vid tiotiden i går kväll. Ovanligt för mig. Bosse vill inte knalla runt, det blir en kort volta för dem. Efter frukosten hämtar jag några kannor vatten. Det fungerar bra ingen känningar av pumpen! Bosse blir glad, ja även vi då Lassa J kommer förbi. Vi löser sedan Melodikrysset. Där Lalla Hansson och andra bra artister deltog. Jag var till skogen och hämtade fyra hinkar jord. Jag ska försöka att jämna till tunet på sina ställen, så det blir lättare att klippa gräset. Jag fick fylla på luft i ett av däcken på bilen, det är tredje gången på en månad. Det blir ett nytt besök hos däckfirman. Birgitta städar bilen, fixar stenar vi fick av Janne och Mari till rabatten. Birgitta tog bort hallongrenar och vi ska gallra senar i höst. På kvällen "Klassfesten" på teven. Trötta, så det blev tidig till sängs.

Söndag 23 Aug: Bosse och Birgitta försöker gå lilla å-vändan, men Bosse ångrar sig. Han är inte så pigg på långa volter längre. Jag fixar frukosten. Soligt, men det blåser kyliga vindar så frukosten serveras inomhus. Det blir en soffliggardag, regn av och till. Jag läser gamla dagböcker, mycket är det som jag glömt. På kvällen "Helenius hörna" och "Båtar, Kanaler och Kärlek" på teven. Somnade tidigt i dag.

Måndag 24 Aug: Även denna morgon serveras frukosten inomhus. Birgitta och Bosse tar morgonpromenaden och jag fixar frukosten. Soligt med kallt, tio grader. Tio mm regn igår och i natt. I dag ska vi åka hem till Falun ett par dagar. Jag ska till Hjärtmottagningen på torsdag morgon kl 07.00, vilken okristlig tid!! Vi åker via Kilen och Sågmyra hem. Jag luftar ett däck på bilen. Bosse vill ut och kolla brudarna, omedelbart! Vi knallar runt medan Birgitta gör diverse inköp på Lidl. Pizza till middag, lätt och snabbt. På kvällen teve och jag gick en sen vända med Bosse.

Tisdag 25 Aug: Bra värden på "Snarkofagen" i natt. Birgitta och Bosse knallar runt och jag förbereder frukosten. Det är kyligt ute enligt Birgitta. Kört Super AntiSpyware och CCleaner på samtliga datorer. Kerstin H och Birgitta har gjort stan. Jag gick med Bosse. Sedan en tur till Falu Däck, ett däck läcker en aning, men bör åtgärdas. I dag kom kallelsen till torsdagens besök på hjärtavdelningen. Kranskärlsröntgen och "stent". En god grönsakssoppa till middag. Birgitta kollar på deckare på teve och jag tog jag sista voltan innan det var dags att sova.

Onsdag 26 Aug: Vaknade tidigt, men lyckades somna om. Birgitta och Bosse går morgonvoltan. Bra, för nu värker högerfoten värre. Vi blir också av med en konstig klädvagn på hjul. Dem samlar in och det blir bråttom att köra ner den till garaget. Jag släpper av Birgitta vid ICA Slätta och åker till Falu däck. Det är en spik som orsakat läckaget. Nu är det ok. I dag är det stora städdagen. Vi turas om med jobben. Jag knallar med på de snare volter med Bosse. Var till Barbro L som har problem med sin teve. Ingen ström till teven! Finns det säkringar i en teve? En längre kvällsvolta med Bosse, jag för att ta några turfzoner. Men blev blåst på Hellbergsonen, lite retligt när man är halt och har svårt att gå.

Torsdag 27 Aug: Nu är jag uppe i ottan. Snabb frukost och sedan iväg till Hjärtmottagningen. Jag får tre nya Stent och rensning av kransartärer. På eftermiddagen skrivs jag ut och får gå hem. Nu har jag totalt sex stent och rensade kransartärer. Nu väntar klaffbyte i Uppsala, inom tre månader. Jag hoppades på att få det gjort i Falun. Jag förstår nu varför jag haft ont i bröstet av och till, när det var förträngning i ett kranskärl till. Nu känns det bättre och Bosse och jag kunde gå volter utan problem.

Fredag 28 Aug: Väcks av telefonen, det är sköterskan från igår. Hon vill att jag jag tar av bandaget på handleden för att kolla att det läkt. Det ser fint ut, meddelar "Syster Birgitta". Nu packar vi för färd till Korpholen. Vi tankar bilen. Ömsom sol på tunet. Vi fick trevligt besök av Margareta och Krister. Dem ville höra hur det var med "gubben", det tog en stund att förstå att det var jag som var Gubben!!! Vi fick en trevlig stund med kaffe och trädgårdssnack. En god middag bjöd Birgitta på. På kvällen teve som vanligt. När vi tänkt lägga oss så började en film med Tom Cruise, "Jack Reacher". Vi har sett den tidigare och läst en del böcker av författaren Lee Child. Så bra och spännande.

Lördag 29 Aug: Birgitta och Bosse gick till skogs på morgonvoltan. Efter frukosten plockar Birgitta lite lingon, dem är inte riktigt mogna ännu. Vi löser sedan Melodikrysset. I dag var Birgitta på hugget. Grödorna får vatten och lie pyssel från Birgittas sida. Eftersom jag inte får bruka högerarmen fullt ut ännu så beslutar vi att åka till Falun. Det ska ju bli regn också! Skönt att vara hemma tycker nog Bosse också, balkong att ligga på och spana på folk och fyrbenta brudar. Vi har även ett större utbud på teven. Klassfesten på kvällen. Sent i säng.

Söndag 30 Aug: Bosse knallar runt med Birgitta, ja det lät så på dem. Jag lagar frukosten. På kvällen är vi bjudna på mat och gott att dricka hos Hedlunds. Vi fick en trevlig kväll med minnen från våra gemensamma resor till Grekland. Tack för god mat och dryck.

Måndag 31 Aug: I natt har jag fått bra värden med "Snarkofagen", 99 %. Bosse ska på skönhetssalong, Hundtrimmet för att få klor klippta och "håriga" ben friserade. Vi åker en vända upp till ICA Stormarknad för en del inköp, under tiden. Det är lite svårt med kopplingspedalen, på grund av min värkande stortå. I dag kommer Fiskexpressen, han har fått många kunder här på "hemmet" nu. Vi passar på att handla på ICA Stormarknad vid Majoren. Hjälpt en boende med en laptop. På kvällen en del teveprogram. Tidigt till sängs.

Tisdag 1 Sep: Vaknade av värk i stortån. Alltid är det något fanstyg på gång. Sitter i telefonkö till ComHem i en halvtimma, under den tiden  tvingas jag hör fem olika tipps. Det är ok första gången, men under en halvtimmas väntan blir det jävligt störande. Enligt Kopparstadens tidning BO ska man få hjälp av ComHem med kostnadsfri digitalbox. Våran är gammal, men inte byter dem ut boxen. Killen jag pratade med ska koppla mig till en tekniker. Tjohej, telekontakten bröts. Bra sätt att slippa en kund. Fy fan vad jag är sur. Tur att Birgitta promenerar upp till Frissan för att kolla om hon har öppet, så hon slipper höra mig. Stackars Bosse. Per L som jag hjälpt med datorn, kom med 3 liter rensade lingon till Birgitta. Så snällt av Per då både Birgitta och jag har problem med skogsterrängen. Vi tittade klart på Stieg Larssons filmatisering av Millennium svit. Nu såg vi dem på Netflix  

Onsdag 2 Sep: I dag ska Birgitta till Lasarettet för kontroll av lungan. Det blev en snabb frukost. Jag är ganska trött på "Snarkofagen", den läcker som ett såll, trots att jag bara fyller på halva vattennivån. Vi kör Birgitta till Lasarettet efter frukosten. Bosse och jag knalla morgonvoltan uppe vid regementets området. Birgitta ringer efter lunch och vill bli hemkörd. På väg ut ur garaget möter vi Hedlunds, Bosse blir skogstokig, så Kerstin tar hand om Bosse. Birgitta hämtar Bosse när vi kommer tillbaka från lasarettet. Bankpensionärerna har träff vid Skyttepaviljongen för att fika utomhus. En eftermiddagsvolta med Bosse, jag är glad att han går så sakta. Även kvällsvoltan tog jag. Birgitta fixade med min stortå och smorde in den. Vi tittade på Kanaler Båtar och Kärlek. I dag var det från Argentina. Dem är så härliga.

Torsdag 3 Sep: Vaknade till en mindre ond stortå. Det är på bättringsväg. Tack vare Birgittas akupressur och häst liniment. Birgitta fixar Bosses morgonvolta och jag frukosten. I övrigt en händelsefattig dag. En tur till Lidl och sedan hem. En del bestyr med grannar som oroar sig, med övergång till digital teve. Med min kunskap om ComHem kontakten i tisdags blir det inte så kul för de "gamlingar" som idag kör analog tevemottagning, Jag kommer att bli anlitad av en del som vill ha hjälp. Lite teve på kvällen.

Fredag 4 Sep: Ett skönbörja med frukosten. När jag vaknande, mindre värk i stortån! Birgitta knallar runt med Bosse, som inte är sugen på någon längre volta. Jag hinner knappt börja med frukosten. Nu har jag suget efter att släktforska tillbaka. Har känt mig håglös några dagar. Båda eftermiddagens volterna gick bra den sena utan krycka. Så skönt det känns. Det är lite marigt med hund och krycka! Birgitta åker hem till Åsa och dem får lite "egen tid". Jag skickar ett e-mejl till Kopparstaden, för info om de problem som vissa äldre kommer att få med övergången till digital teve. Nu på kvällen, inget svar från Kopparstaden!

Lördag 5 Sep: I natt har jag svårt att sova, låg vaken ett antal timmar och funderade på dem som saknar teve efter den 8 sep. Då den analoga kopplingen läggs ned. Vaknade ändå så att jag kunde ta Bosses morgonvolta, utan krycka!! Ok det blev ingen lång volta. Efter frukosten åker vi till Korpholen för att klippa gräs och kolla grödorna. Inget svar från Kopparstaden! På kvällen är vi bjudna till Hedlunds på middag. God mat som vanligt. Jag knallar runt med Bosse innan vi ska sova.

Söndag 6 Sep: Vaknar rätt tidigt i dag. Bosse har inte bråttom att komma ut. Vi löser Melodikrysset. I dag ska jag släktforska. Bryter för en Turfpromenad, det är en ny omgång från kl 12 i dag. Regn på eftermiddagen. Vi går en volta med Bosse innan middagen. Efter maten vill Bosse ut igen, det blir en kvällsvolta. "Helenius Hörna" på teven.

Måndag 7 Sep: Inget svar från Kopparstaden i dag. I morgon släcks analoga teven hos Com Hem. Inte trevligt för en del gamlingar. Jag är besviken på Kopparstaden som inte orkade besvara mitt e-mail. Jag mår inte bra.

Tisdag 8 Sep: Ingen hemma när jag vaknar, jo Bosse i alla fall. Jag har tur att han vill gå ut. Lös i magen och hängig är han. Har kanske ätit något olämpligt i går. Tre fyra volter blir det och han är orolig ändå. Jag vet inte om han har fått många korvar av grannarna här på "hemmet". Jag har haft premiär på cykeltur i dag. Som en dröm, ingen känning av pumpen. Det känns bra nu. På kvällen "Fråga Lund" och en del släktforskning. Försöker även att få Bosse till en kvällsvolta. Han känns inte pigg!

Onsdag 9 Sep: Inget svar från Kopparstaden i dag heller. Det är nog så att jag aldrig får svar på ComHem problemet för vissa här på "Hemmet". Jag gick med Bosse i morse. En slö kille fick jag släpa runt. Vi handlar på ICA Slätta i dag. Inger D får mina nycklar om Bosse skäller. Men det var lugnt. Jag sorterar utskrifter i nummerordning till släktforskningen, ID nummer 1 till 1800 sidor!!! Men det är det värt, lättare att hitta, det tog sin tid. Köttfärsbiffar till middag, got var det. På kvällen "Kanaler, Båtar och Kärlek".

Torsdag 10 Sep: Bosse och jag gick långa skogsvändan på morgonen, på Bosses begäran. Bosse var i övrigt snäll mot andra hundar, alltså inte skällde ut dem. Efter frukosten började jag på DIS kursen. Jag tänker att det finns saker som jag inte kan eller vet om. Birgitta skickar iväg mig till Falu Energi, då dem inte skickar med svarskuvert som det stod i brevet. Jag fick då en skön cykeltur, med många zoner tagna i Turf. Det gick bra inga känningar av pumpen. Det känns bra att kunna komma igång med cyklandet igen. Birgitta käkade räkmacka och vin hos Tomas. Nicke ringde sedan och undrade om jag vill ha en öl. Man kan ju bara tacka jag till sådant erbjudande. Vi fick en pratstund och damerna fick vara ifred. Sent i säng.

Fredag 11 Sep: Birgitta gick med Bosse och jag förbereder frukosten. Jag får en cykeltur, skönare väder inte så blåsigt som igår. Jag passar på att besöka Systembolaget, vi ska ha Hedlunds på Grekafton. Systemet har numer Ouzo 12 i sortimentet, det är glädjande för en Ouzo älskare. Två stycken i huset vill ha hjälp, en med teven och den andra med Elföretaget. Men teven fungerade inte, saknar kort eller box.

Lördag 12 Sep: Sov länge idag trötta efter en trevlig Grekafton i går. Efter middagen åker vi via ÅVC för att lämna kablar och anat som jag samlat på mig. Sedan upp till Korpholen. Det var meningen att vi ska ligga kvar och åka hem på måndagen. Vi vattnade grödor och sedan beslutade vi att åka hem, det regnar kraftigt och mörka moln tonar upp sig. Jag har cykeln med för att Turfa, tur att jag inte klev av i Gagnef för att cykla i regnet. Jag skulle bli blöt in på bara kroppen. Det regnad hela vägen till Falun. Vi var båda eniga att vi tagit rätt beslut att åka hem.

Söndag 13 Sep: Jag vaknar först i dag och tar morgonvoltan med Bosse. Sedan släktforskar jag och Birgitta bakar bullar och matbröd. Bosse är nyfiken på allt som rör sig på gatan. Han vill ut igen. Vi går alla tre på en solig och blåsig volta. Bosse vill ut igen, han och jag går skogsvändan. Vi löser sedan Melodikrysset. God fiskrätt till middagen. På kvällen "Helenius Hörna" och Birgitta tittar på en "Beck" film.

Måndag 14 Sep: I dag är jag trött, tre gånger i natt fick jag telefon från något land, vet inte vilket. Jag blockerade, men nya nummer varje samtal. Bosse och jag knallade en kort volta, han var sugen på att knalla hem. Det blev en längre volta vid middagstiden. Vi följde Birgitta till Frissan, jag och Bosse knallade vidare. I dag har jag lämnat in cykeln för att justera bromsen på bakhjulet. Dem bytte även bakre bromsbelägg. När jag fick hämta den så blev jag sugen på att köra min vanliga Turfrunda, den som jag normalt körde innan hjärtat började krångla. Det gick hur bra som helst, flåset infinner sig nog snabbt. Det kändes skönt. Lite släktforskning hann jag med och Birgitta körde fem maskiner i tvättstugan. Sedan kollade vi "Parlamentet". Bosse nekar kvällsvolta.

Tisdag 15 Sep: Bosse har inte bråttom att gå ut. Trots att han nekade kvälls voltan i går kväll. Ok han gav med sig och vi knallade ut. Skapligt våder var det. Efter en lätt frukost går Birgitta på banens gymnastik här på hemmet. Sedan är det min tur att motionera, på cykel. Det blir en lång vända i god fart. Jag njuter och känner inget av hjärtat, äntligen är jag på gång och Turfandet är ju en morot. På kvällen var det meningen att jag via Zoom ska förkovra mina kunskaper av Disbyt. En digital föreläsning från DIS. Det blev inget av, fungerade inte och en text om att det var fullbokat kom upp. Det var trist. Vi kollade på "Fråga Lund" och sedan ett program med GES.

Onsdag 16 Sep: Birgitta som har ordning på mig, turligt nog för mig. Hon väcker mig och påminner om att man ringer från Hjärtavdelningen nu på morgonen för att höra om mitt läge. Tre minuter senare ringer dem. Jag mår ju bra nu, efter att kommit igång med cykelturer. Bosse och jag går morgonvoltan sedan, ingen rask volta blev det! Under cykelturen ringer Monica O och vill ha hjälp med datorn. Fixar datorn och får en trevlig stund med dem och kaffe och dopp. Cyklar sedan vidare och hem lagom till ännu ett "kaffe med dopp"! Lite pyssel med släktforskningen innan middagen, i dag pytt med stekt ägg, gott som vanligt. Jag tar Bosse på en kvälls volta innan det är dags att avnjuta teveprogrammet "Kanaler, Båtar och Kärlek". I dag från Canada, jag fick lite nostalgi. Jag seglade några gånger med lastbåtarna Monica Smitt och Fredborg, via Saint Lawrencefloden, från Stockholm, Québec upp till Chicago. Sista resan, genom de nybyggda slussarna fick vi medaljer av Engelska drottningen, som första Svenska fartyg. Nu till sängs med en av mina favoritförfattare Arto Paasilinna, "De hängda rävarnas skog".

Torsdag 17 Sep: Även i natt fick jag mystiska telefonsamtal. Nya nummer och det är ju fårståligt då jag spärrat de tidigare påringningar. Nu blir det att låta mobilen vara avslagen om nätterna. Birgitta undrade om jag tittat på flickor som inte har råd med kläder! Så är det dock inte. Bosse och jag går en lång volta på morgonen. Efter frukosten cyklar jag nästan tre timmar och mår så bra. Hoppas nu att det håller i sig. Körde en del underhåll på datorerna. Eftermiddagens volta gick vi alla tre, inte gick det så fort! Inger D kallar, en granne har teveproblem. Signalfel, så det ligger på ComHem att lösa det. Jag uppdaterade digitala kanaler, men det hjälpte inte. Jag har läst ut "De hängda rävarnas skog". Birgitta vill också läsa boken, "Du skrattade så ofta"! Jag lånar en ny  Paasilinna bok av Hedlunds "Världens Bästa By". Bosse och jag knallade kvällsvoltan. Slöjdade lite åt Birgitta, hon vill ha en "stång" att hänga en bonad i korridoren utanför vår dörr. Man är väl gentleman, så det blev lite slöjdjobb. Nu stänger jag mobilen!

Fredag 18 Sep: Nu har dem tröttnat på att ringa mig mitt i natten. Inga samtal! Jag åker till Rusta och köper en ny gasol flaska till kaminen. I dag ska vi åka upp till Korpholen. Vi packar bilen och jag tar med min cykel. I Gagnef tar Birgitta och Bosse över bilen och åker till Leksandsbröd. Jag Turfar i Gagnef och fick bland annat 4 unika Zoner, runt Mojesjön. Inte precis lätts cyklat, men det anade jag då jag frågade ett par damer om vägen. Sedan rensade jag Gagnefs övriga Zoner. Nöjd, men trött kom jag till Korpholen. Inga känningar i bröstet, jag är så nöjd och tacksam att vara på "banan" igen. Margareta H kom och morsade, till oss och Bosses stora förtjusning. Alltid lika trevligt att språka med dem. Birgitta har inhandlat en pizza på Leksandsbröd som vi avnjöt på kvällen. Sedan såg vi på Doobidoo, så bra att Lasse Kronér är tillbaka i rutan.  

Lördag 19 Sep: Jag vaknade till en solig morgon. Birgitta och Bosse knallade Lilla å-vändan och jag håller fyr i spisen och förbereder frukosten. I dag blir det lite pyssel med blommor vinrankan med mera. Det är ju snart dags att invintra odlingspallar och växthus. Vi börjar så saktliga att städa undan på tunet. Nästa gång blir det gräset och sly som får sig en duvning. Trevligt att Lasse J kom förbi, vi pratade framtidens huggning och annat trevligt. Lite teve tittande och senan tidigt i säng. Det är inte så ofta för min del.

Söndag 20 Sep: Birgitta och Bosse knallade runt medans jag eldar och förbereder frukosten. I dag packar jag cykel på bilen och åker in till Leksand för en Turfvända. Skönt väder och lagom blåst. Så skönt att jag är på banan igen, när det gäller motion. Vi packar sedan bilen och åker hem till Falun. Mellanlandar i Gagnef och ICA Gagnefshallen. Vi åt varsin Daim glass, men nu får det vara nog för i år, segtuggade strutar! Väl hemma, vi mötte ambulans, polis och brandbil på vägen. Birgitta knallade runt med Bosse och jag "lossade" bilen och körde upp mat, dator m.m. Vi satt sedan en stund i Örnnästet och språkade med grannarna. Bosse är ju nöjd, får korv och piller!! Bitgitta bakar och lagar mat och jag passar på att ta en cykeltur. På kvällen "Helenius Hörna".

Måndag 21 Sep: Birgitta är hos Berti T på Akupressur träff. I dag fick jag brev från Akademiska i Uppsala. Med beskrivning om klaffbytet. Det gick inte så fort som jag inbillat mig. Jag ska dit dagen före och sedan på intensivvård ett par dagar! Ambulans till Falun och där ska jag bli något dygn. Jag får hem en Lappstopp som krånglar. Allmän omvårdnad och uppdatering av Bios.  

Tisdag 22 Sep: Birgitta går på Gymnastik. Jag försöket få till en bra tid och dag till "Fågelholk byggen". Lapptoppen är nu fixad. Kerstin S kom hit till oss. Dem går med Bosse och jag tar en cykeltur, det är Turfzoner som gäller. Skönt väder för en cykeltur. Lasagne till middag, smaskens en av mina favoriträtter. Jag gick en volta med Bosse.  Monica O hämtar lapptoppen. Träffar samtidigt Erling och vi får en pratstund, alltid lika trevligt. Vi löser Melodikrysset. Birgitta var på hugget i dag. Telefonsupport med Monica. Bosse och jag går en sista kvällsvolta, på hemvägen träffar vi Nicke.

Onsdag 23 Sep: Bosse och jag knallar ut på morgonvoltan. Skapligt väder och ingen blåst nu på morgonen. Efter frukosten ska Birgitta till sminkösen! Det är ögonbryn som ska färgas. Jag passar på att köra en lång Turfvolta. Börje möter upp, han ser att jag är ute och cyklar. Han visar sin mobilhållare på sin cykel. Det är en sådan som jag lurar på att införskaffa, Kjell & Company har en till nersatt pris. Vi tar några Zoner och jag får punktering, inte långt från Biketown som tur är. Det blev ett nytt däck! På eftermiddagen ska vi till Kjell & Company, ICA och Apoteket. Apoteket glömde jag så det blev en eftermiddags tur till. God mat och sedan "Kanaler, Båtar och Kärlek" i Vietnam denna gång.

Torsdag 24 Sep: Bosse och jag knallar ut på morgonvoltan, efter det Bosse fått gomat! Mulet väder och svag vind nu på morgonen. Jag tar en cykel tur på förmiddagen, ska hjälpa Monica O med hennes dator. Passar på att ta en del zoner. En medalj fick jag i dag, 30000 tusen tagna zoner. Lite go fika och sedan tar vi båda Bosse på en längre volta. Lite duggregn av och till.

Fredag 25 Sep: I dag åker vi upp till Korpholen. Bystämma och städdag i morgon. Birgitta och jag satte ut snö käpparna vi fått av Hedlunds. Jag körde sedan gräsklipparen, ett hårt jobb när man har ont i knät. Men fint blev det.

Lördag 26 Sep: Hårt regnande vid sextiden. Fuktigt och kyligt väder. Bystämma i dag i Korpholen, kallt då vi satt ute och jag var klädd för arbete. Vid lunchtid var vi bjudna på korv med bröd hos Anna med familj. Vi var några tappra pyromaner, som försökte få eld på rishögen. Lars W kom med "gammal" diesel då blev det fart på brasan. Birgitta och jag tog några vänder ned under kvällen för att kolla elden.

Söndag 27 Sep: Vaknade till en gråmulen himmel. Kyligt, endast sex grader ute. Bosse och jag gick en morgonvolta. I dag ska Åsa och Matias komma och sätta upp nya hängrännor. Vi tömmer vattentunnor, utom den gröna som får vara ett tag till. Även vattendunken på toan tömmer vi. 

Måndag 28 Sep: Bosse vill ut och spana. Bosse har tid för kloklippning hos Eva på Hundtrimmet. Jag snickrar på Starholkar till Myran området. Var även upp till Byggmax för inköp av virke. Vi tittar på "Parlamentet" och Birgitta kollar en deckare medans jag kör en längre cykel volta. Glömde att ladda mobilen så jag fick bryta tidigare än jag planerat cykla.

Tisdag 29 Sep: Bosse får bestämma morgonvalet. Inga Turfzoner valde han!! Bitgitta har gymnastik nu på morgonen. Jag söker Anna på Studieförbundet Vuxenskolan, inför holkbygget som jag ska leda. Ingen avgift, du håller dig med virke m.m. Träffarna blir tisdagar 12 - 15. Jag har nu tre Starholkar till Myran området. God mat och sedan en volta med Bosse hund! Lite teve på kvällen. Birgitta ska kolla en deckare på TV, då passar jag på att Turfa. Nu bar det sig inte bättre än "MoraIK" har samma tanke. Det blir för min del två långa turer, nästan fyra timmar enligt Birgitta.

Onsdag 30 Sep: Vaknar pigg och utsövd trots sent i bingen i går kväll. Efter frukosten åker vi upp till Korpholen. Vi ska köra bort våran trasiga gräsklippare och bereder plats för en bra begagnad som vi köpt av Mikael S. Smidigare och framför allt modernare. Våran gamla klippare var säkert över 20 år. Jag passade på att köpa talgbollar, skalade solrosfrön, talgbollar och sättvitlök för att odla till nästa år. Jag har cykel med och passar på att Turfa i Leksand. En unik Zon, Leksands folkhögskola. Träffade en trevlig killa som utbildar sig till Silversmed. Fåglarna har nu mat och vatten. Till Bosses sorg återvänder vi till Falun. Vi handlar i Gagnefshallen på hemvågen. Många idioter på vägen i dag. "Kanaler, Båtar och Kärlek" tittade vi på. Sedan löste vi "Melodikrysset".

                   Dagbok Januari - Mars 2018  Dagbok April - Juni 2018   Dagbok Juli - September 2018   Dagbok Oktober - December 2018

Dagbok Januari - Mars 2019   Dagbok April - Juni 2019   Dagbok Juli - September 2019  Dagbok Oktober - December 2019

Dagbok Januari - Mars 2020  Dagbok April - Juni 2020  Dagbok Oktober - December 2020

Ahlstrands Webbsida

Åter meny

Senast ändrad 2021-01-03 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2020 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.