Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2020 

Juli - September

Onsdag 1 Juli: Kalo mina. En kylig morgon jag har frusit i natt. Birgitta har stängt fönstren, då det bara är 12 grader utomhus. Bosse har hämtat Birgitta för morgonvolta. Dem gick lilla å-vändan och det var smart, då vi inte vill att Bosse ska dra på sig fästingar. Jag börjar med frukosten. Jag har ägnat stora delar av dagen åt våra släktingar. Bosse ägnar sig åt att skälla på fåglar. Birgitta åt grönsaker. På kvällen vattnar vi och stänger växthusen. Täcker en del med fiberdukar. Det blir nog svalt i natt. Vi tittar på "Mandelmans gård" repriser men alltid lika roligt att se programmen. Birgitta kollar en deckare innan det är dags att knoppa in.

Torsdag 2 Juli: Kyligt i natt med, som svalast 6,6 grader. Lite regn 4 m.m. i natt. Bosse är hängig, jag tror att han inte gillar vädret. Efter frukosten lyckas vi få med honom på en volta. Det har regnat av och till hela dagen. Vi eldade i köksspisen, skönt då det var 10 grader ute. Passade på att ta bort drivbänkarna till jordgubbarna så dem får regn. Vi får "tvinga" Bosse till volter, han gillar inte vädret. Jag har passat på att leta efter några familjer i dag. God mat bjöd Birgitta på, kyckling. Kollade "Mandelmans gård" men missade första halvan då vi gick med Bosse.

Fredag 3 Juli: Det blir inte så mycket gjort nu. Värk i rygg och vänster armbåge. Det är mycket gnäll nu!

Lördag 4 Juli: Vi vattnar och packar sedan ihop det som ska med till Falu.  

Söndag 5 Juli: Vi är bjudna till Hedlunds på Pizza. Gotta var det och trevligt, trotts att jag hör glest.

Måndag 6 Juli: Kyligt väder, ömsom sol och ömsom regn. Jag beställer "vingar" till hörapparaten, hoppas att jag kan laga dem. På eftermiddagen åker vi och Hedlunds till Banken och äter. Jag promenerar hem och får ett tryck i bröstet. Jag fann 2 olika parksoffor att vila på.

Tisdag 7 Juli: Kyligt, Bosse vill inte gå dit jag vill. Han segrade som vanligt. I dag ska han få "manikyr" på Hundtrimmet. Vi löser sedan Melodikrysset. Vid Bosse promenaden råkar vi ut för hagelskur, både Bosse och vi tyckte det sved i skinnet. Bosse parkerade sitt huvud mellan mina ben, smart hund. Släktforskade på kvällen.

Onsdag 8 Juli: Vaknade tidigt. Nu tredje dagen i följd får jag bra resultat med "Snarkofagen". Det hjälpte att investera i ny andningsmask.

Torsdag 9 Juli: Nu var det problem med "Snarkofagen", jag fick problem. Birgitta tror att luftslangen låg i veck. Får kolla det. Soligt med några få regnstänk i dag. Birgitta gick lilla å-vändan med Bosse. Vi jobbade med växterna och vattnade. Gallrade morätter, blasten växer men inte morötterna. Jag har sått för tätt. Forskat en del mellan jobben och teven, "Sommar med Ernst"! Jag gick en sista vända på kvällen med Bosse.

Fredag 10 Juli: Vaknar tidigt, klockan halvfem är det 4.3 grader ute. Jag knallar ner och fortsätter på gårdagens forskning. I dag ska Birgitta ta en tidig buss till Falun, för att träffa Akupressur tjejerna. Jag kör henne till Djurås. Bosse och jag knallar runt på några ställen där det finns Turfzoner. Det är i dag 10 år sedan några killar på Chalmers knopade ihop Turf programmet. Så dagen till ära får dem som tar 10 zoner en medalj. Det mesta av dagen går åt till städning av släktforskningen, sådant som har lagts på hög för utredning. Bosse talat om att han vill gå en volta. På kvällen tittar jag på teve. "Båtar, Kanaler och Kärlek", en ny omgång tror jag, det var ett program som jag inte sett tidigare. Så himla bra.

Lördag 11 Juli: Solsken, inget regn men ack så kyligt, drygt fyra grader! Denna morgon gav "Snarkofagen" godkända värden! Bosse och jag knallar ut för morgonvolta, det blir en snabb en, han vill vända och gå hem. Bra för mig också, då jag får känningar! På eftermiddagen kommer Birgitta och Kerstin S upp från Falun. Dem går en vända i skogen med Bosse och får en ordentlig regnskur, dyngsura blev dem. God mat bjuds vi på. Jag släktforskar, det är bråttom nu!! Tidigt i säng, jag är så trött, något ovanligt för mig.

Söndag 12 Juli: Jag vaknar utsövd. Damerna och Bosse är redan på språng. Soligt och behagligt väder. Kerstin S åker hem till Järvsö och Lasse J kommer i bil. Bosse skiljer på Lasses fordon, "Ingen fyrhjuling i dag" då var det inga glädjeskutt från hans sida. Vi pratar om jobb, det blir inga björkar fällda. Jag orkar inte, utan vi avvaktar till hösten eller våren. Vi löser sedan Melodikrysset. Jag pular med släkten, det går trögt nu. Birgitta åker till Sågmyra för att gratulera Noa som fyller 1 år. En god middag bjuds jag på och sedan "Så mycket bättre" på teve. Bra värden på

Måndag 13 Juli: Bosse väckte Birgitta redan klockan 6 och vill ut. I går kväll nekade han kvällsvolta, regn i luften kan tänkas! Jag ska beställa tid för provtagning. Jag har även fått kallelse av vår Tandläkare. Dem har semesterstänkt då jag vill avboka. Jag har behandlats av lasarettets tandläkare inför klaffbytet. Soligt och fint ute. Birgitta har kört ut resterande takpannor från logen nu på morgonen. Till helgen kommer Matias, Janne och Åsa och lägger om taket på gäststugan. Lasse J kör hit en vagn att slänga gamla pannorna i. Nu känns det jobbigt, att jag inte mår bra och kan hjälpa till! Jakob och hunden Bobo kommer och hälsar på. Bosse gillar Bobo och dem kommer bra överens. Birgitta bjuder på en god soppa. Det går bättre med aptiten av och till. Jag letar släktingar. På kvällen tittar vi på "Båtar, Kanaler och Kärlek", repris för mig nytt för Birgitta. Jag kan se dem hur ofta som helst. Birgitta går en kvällsvolta med Bosse.

Tisdag 14 Juli: Vi vattnar grödorna och packar bilen för färd till Falun. Vi har båda förrättningar i morgon i Falun. Skönt att få håret klippt och en varm dusch. Bosse är också nöjd med att kolla brudarna. På kvällen teve och sedan hopp i bingen.

Onsdag 15 Juli: Vaknar tidigt efter en god sömn. Birgitta tar morgonvoltan med Bosse och jag förbereder frukosten. Birgitta ska klippas och jag ska till Vårdcentralen för prover inför klaffbytet. Sedan in till Barbro och Per för att uppdatera deras dator. Bosse vill gå en eftermiddags volta. Kerstin H och Birgitta ska på någon utställning och sedan äta. Nicke bjuder in mig på en öl. Vi fixar belysning över deras köksbord. Jag har nu fått igång teven i nätet nu. Vi kollade lite musik från Youtube. Sedan hopp i säng.

Torsdag 16 Juli: Birgitta och Bosse går morgonvolta, Jag förbereder frukost. Det är fint väder nu på morgonen. Efter lunch åker vi upp till Korpholen. Växterna har klarat sig fint och Bosse njuter av att skälla på fåglarna. Lasse J har ställt en traktor vagn hos oss. Vi får släng takteglet på gäststugan direkt ner i den. Det kommer att underlätta. Lasse kom ner och vi knäckte en öl eller två.

Fredag 17 Juli: Vaknar tidigt. I dag kommer Janne, Matias och Åsa hit. Dem ska byta resterande tegelpannorna på gäststugan. Jag får låna släpvagn av Lasse J och åker in till Leksand och handlar virke. Tungt för kroppen, så jag får hjälp av personalen. Vädret är bra, soligt och skönt. Inget regn som sabbar takomläggningen. Janne hann slänga ned all tegel innan Åsa och Matias kom, det gick undan med rasande fart. Jag kunde hjälpa till med att langa tegel som ska upp på taket, en stund! Birgitta skickade mig till affären för att handla, glass bland annat. Nu är det bara hängrännorna som saknas. Nu ska vi titta på teve, "Båtar, Kanaler och Kärlek". Trötta efter dagens anspänning blev det tidig sängång, även för mig! Vi är så tacksamma för all hjälp vi fått, samt även Lasse J som lånat ut både traktorsläp, för tegel och bilsläpvagn för inköp av läkt med mera.

Lördag 18 Juli: Vaknad självmant i dag. Vi ska hinna lasta en del gammalt taktegel, sådant som inte går att använda, innan Lasse hämtar kärran. Sedan frukost. Bosse och Birgitta har redan klarat av morgonvoltan. Bosse är gammal nu, inta så pigg på långa volter. Lasse kommer med traktorn och hämtar vagnen. Vi fikar sedan. Nu är det dags att lösa Melodikrysset. Därefter tar vi itu med gamla läkten. Tanken var att spar dem som ved. Spiken var svår att få ur så vi kör allt till brasan. Det känns på att städa upp efter takomläggningen. Men så skönt att det är klart nu och stort tack ännu en gång till Matias, Åsa, Janne och Lasse, för ett bra jobb. Trötta och nöjda, det blev tidigt i säng. Då är man trött.

Söndag 19 Juli: Bosse och jag gick morgonvoltan, det blev en kort en. När han gjort ifrån sig bar det av hemåt. Jag är inte ledsen för det, så trött. Lite pyssel på tunet, och Birgitta krattade färdigt tegelflisor och träflisor efter gårdagens jobb. Vi har båda sovit "middag" i dag. Inte många droppar regn blev det. Birgit A, ringer och vill ha hjälp med teven. Lite support vi mobilen. Får fixa resten när jag kommer till "hemmet". Birgitta vattnar på kvällen och vi kollar på teven. "Så mycket bättre", med Lill Babs som värd.

Måndag 20 Juli: Birgitta ska åka till Falun, Fiskexpressen från Gävle kommer till "Hemmet". I dag var dem många som handlade enligt Birgitta. Jag och Bosse sitter i Korpholen och njuter, ömsom sol och ömsom regn. Bosse gillar inte vädret och håller sig länge. Till sist ger han upp och godkänner en snabb volta. Jag diskar och kokar ägg till kommande frukostar. Enligt normala resor ska hon komma dit och hän utan problem. Men då får man inte prata med mig i mobilen, med ryggen mot bussen. Jag hör en konstig svordom, jag förstår att bussen åker och hon står kvar. Jag får hämta i Djurås! Trösten är en flaska vitt till kvällen. Vi kollar på "Båtar, Kanaler och Kärlek", det är en repris men det gör inget. Dem är så bra. "Lotta på Liseberg" kollar vi på sedan. Jag tar en sen "kissrunda" med en ointresserad Bosse. Snacka om väderkänslig. Ok han har ju ingen regnrock!

Tisdag 21 Juli: Vad händer med dagboken? Indragen sidmarginal, jag har då inte ändrat det. I dag skiner solen, blåst av och till. Birgitta går långa å-vändan med Bosse. Efter frukosten och när gräset torkat ska vi klippa tunet. Vi turades om och körde fem minuter var. Jag fick tre känningar av dålig pump under friseringen av tunet. Synd att vi inte har en självgående gräsklippare, det gjorde jobbet enklare. Snyggt blev det. I morgon ska jag försöka dra av bakom gäststugan med trimmern. I övrigt en solig dag. Birgitta bjuder på en god fisksoppa, med klös i. Smaskens var ordet. På kvällen tittar vi på "Mandelmans gård". Birgitta kollar på en Engelsk deckare. Vi tänkte borsta Bosses pliggar, men Bosse tänkte annat. Han barrikadera sig under soffan och vägrade att komma fram. Bosse vann slaget om tandborstningen.

Onsdag 22 Juli: Vilken morgon, en klarblå himmel och 14 grader i skuggan. Bosse och Birgitta gick lilla å-vändan. Efter frukosten ska jag testa att köra grästrimmern. Risk att det blir för varmt senare på dagen. Det fungerade bra att köra trimmern. Snyggt blev det också. I morgon ska jag trimma resterande gräs bakom gäststugan. Vi gick en volta med Bosse ner mot skogen. Han knallade på bra en stund! Sedan var det full nos i backen efter okända djur!

Torsdag 23 Juli: Vi fick sova länge idag, Bosse kom upp sent och la sig i "kojen". Vid niotiden var alla utsövda och nöjda. Birgitta gick långa å vändan, ja i princip! Han vände tillbaka halvägs hem! Satte fyr i vedspisen. Jag fick god tid på mig med frukosten. Jag kunde även koka frukost äggen för resterande dagar i veckan. I dag kör grannen grästrimmer, så jag kan sätta igång min efter frukost utan att skämmas för nykomna i gårdarna. Vi har aldrig haft så mycket folk i fäboden under de år vi har haft förmånen att sköta om Timgubbs. Vi tittar på "Mandelmans gård" och sedan åker vi och handlar på ICA Gagnefshallen. Det blir en god Lasagne till middag. Bosse får sin tredje omgång anti fästingdroppar, han fick spel, for omkring som en galning. Kan det vara så att han befarat tandvård, det blev ju bara några droppar i nacken, tjo ho!! Tidigt i säng.

Fredag 24 Juli: Inga bra resultat med "Snarkofagen" i natt heller. Trots upprepad kalibrering fick jag inga bra värden. Efter klaffbyte ska jag lämna tillbaka apparaten. Soligt och 17 grader, inte illa. Birgitta och Bosse gick en morgonvolta. I dag ska jag ta det lugnt. Tyvärr ingen solig dag att njuta av. Det blir korsord och Kortspel på datorn. Lasse J kom och vi pratade om livet, huggning. Lasse kollade röjsågen och fick fart på den, det är jag tacksam för. Resten av gårdagens Lasagnen fick vi till middag på min önskan. Så gott! Birgitta, Margareta dottern Maja gick långa å-vändan. Nja inte alla, en del skulle bada vid Majorskan. På kvällen teve som vanligt.

Lördag 25 Juli: Solig morgon och 15 grader i skuggan. Birgitta och Bosse knallar runt på morgonvolta. Jag förbereder frukosten. I dag ska vi lösa Melodikrysset. Vi var på hugget i dag, krysset löst innan sista låten tonat ut. Vi lyssnade i direktsändning denna lördag. Det var inga problem med att få fart på grästrimmern. Jag har bytt tändstift. Jag trimmade färdigt och plockade sedan vildhallon. I övrigt en lugn och skön dag i solen. En god fisk till middag. På kvällen teve som brukligt. Bland annat "Bodyguard" med Kevin Costner och Whitney Houston. Vilken pipa hon hade!

Söndag 26 Juli: Dåligt resultat igen med "Snarkofagen"! Birgitta och Bosse knallar runt på Sjöbotten och jag fixar frukosten. Eld i spisen också! Efter frukosten packar vi för hemresa till Falun. Jag förbereder fyra av datorerna inför nerladdningen av senaste Win10. Det tar tid trots snabbt internet. Vi var till ICA Slättahallen och handlade. Bosse och jag passade på att gå en kissvända under tiden Birgitta handlar. Skönt att vaska av sig ordenligt innan det är dags att hoppa i bingen.

Måndag 27 Juli: Vaknade i hemma sängen. Det känns skönt att duscha i varmt vatten. Birgitta tar Bosse voltan och jag fixar frukosten. I dag tar jag kontakt med Hjärtmottagningen. Jag får allt oftare tyck. Jag ska bli uppringd av min läkare. I dag ägnar jag andra dagen av uppgraderingar och backup på datorerna. Birgitta går en eftermiddags volta och blir borta ovanligt länge. Tillslut ringer jag, men får inget svar. Jag ger mig ut för att leta och får ont i bröstet, ingen tablett i fickan. Inte så trevligt. På kvällen teve och sen till sängs.

Tisdag 28 Juli: Jag har sovit gott i natt, endast en vända till muggen. Även bra värden på "snarkofagen" i natt. Bosse vill ha frukost och det får han. Sedan knallar jag ut med Bosse. Det går bra, både Bosse och jag tar det lugnt. Alltså inga känningar. Efter frukosten kör jag klart Windows uppdatering. Passar på att släktforska. Vädret är inte det bästa. Nicke H kommer med medicin, det tackar jag för. Birgitta och Nicke pratadade om gamla Falun. I dag har Birgitta visat mig hur jag logga in på 7711, intressant att kolla vad dem har skrivit i sina journaler om mig. Jag blir "genomblöt" vid sista kvällsvändan med Bosse. Allsång på Skansen, kul att Sanna har tuffat till sig.

Onsdag 29 Juli: En gemensam volta med Bosse nu på morgonen. Sedan frukost. Jag återupptar släktforskningen. Har lite flyt, så då är det bäst att jobba på. På eftermiddagen lämnar vi en matta på tvätt på Trotsgatan. Sedan till ICA Slätta för diverse inköp. Birgitta besöker även Apoteket. Hon och Bosse knallar hem, då få Bosse lufta sina lurviga. Ett intressant Danskt teveprogram om trädgårdar kollade vi på.

Torsdag 30 Juli: Birgitta och Bosse går morgonvoltan och jag förbereder frukosten. Efter frukost åker vi upp till Korpholen för att vattna grödorna. Jag kapar upp en björk hos Jan P. Inte bra för pumpen. Vi skördar hallon och grönsaker. Sedan åker vi tillbaka till Falun. Nu blir det släktforskning några dagar framöver. Jag har flyt nu.

Fredag 31 Juli: Birgitta och Kerstin går volta med Bosse. Många timmar framför datorerna med släktforskning. På kvällen är vi hos Hedlunds på en god middag. Vi fick några trevliga timmar.

Lördag 1 Aug: Bosse och Birgitta går morgonvoltan. Vi löser Melodikrysset. Även i dag blir det en heldag med släktforskning. Birgitta har tvättstugan och Bosse och jag knallar runt på eftermiddagen. Sent i säng som vanligt.

Söndag 2 Aug: Bosse promenad och frukost, som vanligt. Jag släktforskar en del av dagen. Vi går en gemensam volta med Bosse, jättejobbigt! Jag funderar mycket på hur det ska sluta. Men jag får ju lita på min läkare. God mat, en fisksoppa i min smak. På kvällen kollar vi "Så mycket bättre". Lasse J hör av sig, i morgon ska vi ta in kapen, det blir inget mer vedjobb före klaffbytet. Svårt att somna, så jag tittade på teve utan ljud, föör att inte väcka Birgitta.

Måndag 3 Aug: Birgitta och Bosse går morgonvoltan. Jag förbereder frukosten. I dag ska vi åka upp till Korpholen. Vi startar gräsklipparen och turas om att köra den. Lasse kommer och vi tar in kapen. Jan Pros med son kommer och jobbar vidare med sin fäbod. Så fint det blev, ljust och öppet. På kvällen är det skönt att hoppa i bingen. Jag sov ju dåligt förra natten.

Tisdag 4 Aug: Birgitta och Bosse knallar lilla å-vändan och jag förbereder frukosten, som vanlig! I dag ska vi plocka vinbär uppe hos Lasse j. Det var snabbt gjort att plocka fyra liter. Sedan bjöd Lasse på kaffe och goda kakor från Leksandsbröd. Lite blåbär plockade Birgitta sedan, Bosse och jag skyddade Birgitta för farliga djur! Jag fick ta första törn då Bosse bäddade ner sig i blåbärsriset! En brasa i öppna spisen, det var lite kyligt! På kvällen var det mycket musik. Tre program i följd. Skansen, Lena PH och Motown.

Onsdag 5 Aug: Bosse väcker Birgitta och det blir en volta. Jag hinner inte börja med frukosten, endera sov jag länge eller längtade Bosse hem. Efter frukosten packar vi för färd till Falun. Vi har båda förrättningar i morgon. Vi fick ändrad tid hos Hundtrimmet till idag. Bra, då slipper Birgitta och Bosse åka buss i morgon, då bilen ska på service. En tur till ÖB för inköp av printerpapper. Det blev mer nyttiga saker. Två växthus för pallkragar till halva priset. Sedan Lidl, samt Ingo och tankat bilen. Bosses och jag gick en volta på eftermiddagen, det gick bra för oss båda. God mat, kyckling till middag. Jag passade på att släktforska på kvällen. Jag pumpar Birgittas cykel, ska låna den i morgon. Birgitta gick en kort kvällsvolta med Bosse.

Torsdag 6 Aug: Vaknade tidigt i dag, jag ska lämna bilen på underhålls service. Jag cyklar hem från bilverkstaden. Känningar av hjärtat direkt! Lite lustig hemfärd blev det. Var det lite uppför, leder jag hojen sen cykla en bit osv. Hämtar bilen efter lunch. Samma procedur nu med ömsom cyklande ömsom promenad. Men det gick bra i alla fall! Vi packar och åker till Korpholen, via småbyarna Roma, Rönnäs till Klas i Sjön, för diverse inköp. Sedan Leksandsbröd, men dem har stängt precis när vi kom. Växterna får vatten och vi nöjer oss med en sallad till middag. Jag går, ja "drar" Bosse runt på sena kvällsvoltan.

Fredag 7 Aug: I dag sov jag längre än valigt, jag var väl trött efter gårdagens eskapader. Soligt och varmt ute. Efter frukosten åker vi åter till Leksandsbröd för att handla. Jag gick in och Birgitta knallade runt med Bosse. Bolaget i Leksand fick även besök. Vi ska grilla med Lasse j i eftermiddag. På hemvägen rastade vi Bosse i ett f.d. sandtag, där det finns en Turfzon. Vi hittade även fina skogshallon där. Jag fick en pratstund med Lars E i grangården. Lasse J kommer till Bosses stora glädje, jag vi tycker son Bosse. Vi grillar, nja Lasse och Birgitta är det som sköter om grillandet. Men jag gjorde i ordning grillen! Vi fick en trevlig kväll med många minnen från vår tid på Jonheden.

Lördag 8 Aug: Bosse vill inte gå någon morgonvolta. Efter en god frukost i solskenet vattnar vi grödorna. Vi löser sedan Melodikrysset. Skönt väder, ömsom sol och lite tunna moln.

Dagbok Januari - Mars 2018  Dagbok April - Juni 2018  Dagbok Juli - September 2018  Dagbok Oktober - December 2018

Dagbok Januari - Mars 2019 Dagbok April - Juni 2019  Dagbok Juli - September 2019  Dagbok Oktober - December 2019

Dagbok Januari - Mars 2020  Dagbok April - Juni 2020

Åter meny

Senast ändrad 2020-08-08 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2020 - 2020

Webbmaster Bengt Ahlstrand.