Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2020 

Oktober - December

Torsdag 1 Okt: Kalo mina. Nu är det höst, vackert är det med trädens löv. Fått en dator att fixa åt en av grannarna på "hemmet". Den har troligen låst sig vid ett uppdateringsförsök. Massa skräp i den också. Jag kör rensning uppdaterar Windows 10 och lite annan koll. Installerar Super Anti Spyware. Så att grannen kan kolla skräpet. På kvällen bra teve, "Pang på Pensionatet", från Vallarnas Friluftsteater. Så bra, vi skrattade gott.

Fredag 2 Okt: Vaknade lagom till frukosten. Varför är jag så trött. Nu är datorn fixad, tur att jag fick den. Det var några fulingar i den. Kört Super Anti Spyware och fått bort skräpet. Birgitta fick hjälpa Per L med att lösa inloggnings problem till ett företag. En inköpsrunda till Majoren. Hundmat och gravljus m.m. Bosse fick en kort volta och jag tog samtidigt en Zon. Majvor kom och hämtade sin dator. Vi fick en trevlig pratstund. En god middag. Bosse och jag gick en kvällsvolta. Inget roligt på teven i dag. Det blev tidig sänggång!

Lördag 3 Okt: Bosse och jag tar en morgonvolta. Lite småkyligt är det. Vi träffade en trevlig man och en tjej i Vietnam, jag hon via hans mobil. Bosse nosade på henne via mobilbild! Sedan träffade vi hunden Waldorf, det var länge sedan vi träffades. Jag tittar på en Bee Gees konsert, på Youtube, via teven. En av mina favoriter Vi löser sedan Melodikrysset. Bosse och jag tar en lång volta, inte går det så fort precis. Ok, hemåt gick det undan. Bosse sniffade i trappan och blev halvstirrig. Vi har besök av Inger D, han har ett otroligt luktsinne. Enligt Birgitta känner han när Nicke H gått förbi på gården. God mat och lite rött!

Söndag 4 Okt: Bosse och jag tar en morgonvolta. Inte åt det håll som jag vill, men han bestämmer. Snabb att gå hem var Bosse. Inget roligt väder, småblåsigt och fuktigt. Men det viste vi om, att vädret blir regn. Ny Turfomgång, jag klarade inte av att komma upp till League 6. Jag får försöka nya perioden. Tittade på damhockey på teven, Tog en kvällstur med Bosse, det blev en snabbvända då det började ösregna. inte kul tycke både Bosse och jag.

Måndag 5 Okt: Vaknade tidigt i dag, inte så ofta det händer. Bosse och jag knallade runt, inte den väg jag ville! Frukost och sedan tog jag kontakt med Hjälpmedelscentralen. Jag har tröttnat på "Snarkofagen", blött på nattduksbordet allt som oftast. Hur jag än fyller på. Fick lämna den uppe på Ingarvet, det var bra att jag slapp åka till Avesta eller Borlänge för att lämna. Jag passade sedan på att Turfa ett par timmar. Fick sällskap med "schnappi.jr" mot slutet, en käck kille på 9 bast. Kerstin H var med Birgitta och Bosse på volta, sedan fikade vi. På kvällen efter "Parlamentet" tar jag en cykeltur. Jag kör min vanliga runda på ett par timmar.

Tisdag 6 Okt: I dag är det gymnastik för Birgitta. Bosse och jag knallar runt. Bosse är inte så sugen på volta. Efter frukosten och Birgittas Gympapass kör jag en tur på cykeln. Jag har tur med regnet. Det öser ner när jag har skydd under ett träd. Efter några minuter avtar det och jag hinner köra Turfrundan färdig utan att bli allt för våt. Vi åker upp till ICA Slätta för att handla. Jag passar på att gå en volta med Bosse under tiden. "Fråga Lund" på kvällen sedan hopp i bingen.

Onsdag 7 Okt: Vaknade av att Kerstin H ringde på dörren, snopen blev jag. Men det var present till Birgitta som har namnsdag. Jag och Bosse knallade runt, mest på måfå om man ska beskriva Bosses vägval! Efter frukosten tog jag en längre cykeltur. Många zoner blev det. Vi har ärende till Clas i Sjön. Jag behöver en ny rakapparat och Birgitta behöver batteri och en ny kaffekanna, den gamla har en spricka i glaset. På kvällen "Kanaler, båtar och Kärlek", troligen sista programmet. Så bra, önskar jag haft alla programmen på DVD. Birgitta tittar på en massa mord och jag cyklar en sen Turfrunda. Synd nog räckte inte krämen i mobilen hela vägen hem. Jag måste komma ihåg min Powerbank!

Torsdag 8 Okt: Bosse har ingen brådska ut! Får han "godmat" snabbt bara så är det lugnt. Efter frukosten går vi alla tre på volta. Birgit A vill ha hjälp med ett glasbord. Det är nog tredje gången som jag får skruva fast fästet. Måste få tag i en lämplig skruv. En turfvända han jag med. Majvor W kom med vin som tack för hjälp med trilskande dator. Hon bidrog även med en lämplig skruv. Jag har bara skruvar som passar i datorer. I dag är det en sådan dag då allt är positivt. Nicke kom med present till mig, då Birgitta haft namnsdag. Tack Nicke, jag ser även fram emot Grekaftonen, som damerna har bestämt. Birgitta tittar på deckare filmer och jag tar en Turfrunda.

Fredag 9 Okt: Birgitta och Bosse går morgonvoltan. Bosse mår inte bra. Han åt inte ens godismaten, den ska han ha direkt på morgonen. Jag förbereder frukosten. Per L kommer och har fundering kring sin mobil. Åsa bjuder Birgitta på lunch på stan.

Lördag 10 Okt: Jag tar en längre cykeltur på förmiddagen. Idag är vi bjudna till Hedlunds på Grekafton. God mat och en trevlig kväll med bilder från våra resor.

Söndag 11 Okt: Bosse är inte vidare pigg på att gå ut, det regnar. Till slut får jag med honom på morgonvolta. Vi löser Melodikrysset. Kört Defrag på en av stationära datorerna. Regnigt mest hela dagen, ingen lust att cykla. Ägnat dagen åt datorvård. På kvällen var det uppehåll och Bosse kände för att gå en kvälls volta. Birgitta kollar deckare på teven.

Måndag 12 Okt: Bosse väcker mig vid sextiden och vill ut. Det visar sig att han har diare. Bra att han väcker mig. Hinner krypa ner i bingen en stund till. Efter frukosten cyklar jag ett par timmar och Turfar. Trångt på stan, tydligen en skolklass som provar på Turf. Passar även på att hämta en kaffekanna på Clas i Sjön. En spricka i botten på den gamla. Var in till cykelverkstaden, inte nöjd med bromsarna. Han fixade till dem, jag får byta vajrar. Det får bli i samband med dubbdäcken åker på. "Det sitter i väggarna" på teve och sedan en sen Turfvända. Skön med långkalsonger, det är svalt om kvällen. Birgitta kollar morden på teven.

Tisdag 13 Okt: Ingen Bosse väcker mig i dag. Han har inte brottom ut. Birgitta tar voltan efter frukosten och jag cyklar en Turfrunda. Lite seg efter gårdagens cykelturer. Fint väder, sol och 7 grader. Klockan 13 går jag ner till Snickarboden. Enligt plan ska jag starta holkbyggen i dag. Jag har inte fått in några anmälningar, jag gick dit ändå för att kolla om det fanns några sugna holkbyggare. På kvällen en cykeltur.

Onsdag 14 Okt: I dag åker vi upp till Korpholen. Blommor ska räddas, Vinrankan ska skyddas och inte minst fåglarna ska utfodras. Ingen direkt värme är det. Jag skruvar ihop några småfönster och fyller på löv på vinrankan, sedan lyfter jag fönstren över lövhögen. Varken jag eller Bosse gillar att dem skjuter med salongsgevär i fäboden, så vi åker hem. Vi handlar på ICA Gagnefshallen på hemvägen. En tur på cykel blir det innan sovdags. På natten vill Bosse ut, lös i kaggen!

Torsdag 15 Okt: Vaknar till en ond rygg. Övningarna med jobben på Korpholen var nog inte så bra. Vetekudden kommer till pass. Bosse har gjort på sig, troligen har ingen av oss hört hans "nödskall". Birgitta får ta volterna i dag och jag ligger mest på Vetekudden och läser Arto Paasilinnas bok "Fabrikör Liljeroos luftskepp" som jag lånat av Hedlunds. Skrattar gott åt tokerierna. Birgitta tar även kvällsvoltan och jag värmer vetekudden.

Fredag 16 Okt: Som en del har sett så har jag glömt att skapa kvartal 4 2020. Nu är det åtgärdat. Jag känner mig bättre i ryggen denna morgon. Hustruns lena händer som smörjer och vetekudden som värmer gör susen! Jag tar Bosse på morgonvoltan, det blir en sakta promenad, jag får då åtminstone luft. I dag pysslar jag med släktforskning. Det var ett tag sedan senast. Men jag är som valigt, ivrig ett tag och sedan något annat som roar. Jag har nu fått brev från Akademiska Sjukhuset i Uppsala om klaffbyte. Det blir med kateterteknik, bra då jag kan jag fortfarande visa mig på Catwalk här på "hemmet"! Jag får en kallelse när det blir aktuellt!! Ett tipps om besvärande e-mail. Birgitta bjuder på god mat. På kvällen teve, Doobidoo ett favorit program. Satt kvar framför teven och såg Skavlan, så bra! En släkting till Trump berättar, det som jag anser om honom. Jag var 16-17 år då jag var i Amerika och förvånades över hur jag tyckte dem var, som förvuxna barn. Inte alla! Bosse och jag knallar runt, Bosse bestämmer vägen. Inte helt kurant i kaggen, Bosse alltså. På kvällen "Doobidoo" och "Skavlan" två bra program. Bra att Lasse Kronér är tillbaka. Bosse är så duktig när vi fixar placken på hans tänder, tålmodig är han. Husse försöker vara så stadig på handen.

Lördag 17 Okt: I dag fick jag svar från DIS om att jag kan deltaga i Digitala släktforskardagen 24 oktober. Birgitta tar Bosse på en lång volta. Jag passar på att hoppa, jag linka in i duschen. Vi löser Melodikrysset. Jag försöker printa bilder på Bosse i fotoskrivaren, men få alla möjliga protester, så jag ger upp. Vi tittade på "Klassfesten" på teven.

Söndag 18 Okt: Birgitta tar morgonvoltan med Bosse. Busväder ute konstaterade hon vid hemkomsten. I dag tittar vi på gamla foton, bland annat från Grekland. Trevligt att  minnas tillbaka till den tiden. Jag tar nästa volta med Bosse. Han vill ut många gånger i dag. Kraftiga vindar, locken till soptunnorna blåser av, täckningen på innergården blåser sönder. I dag löste jag problemet med Canon fotoskrivaren, fel fotopapper. Birgitta bjöd på en god soppa till middag.

Måndag 19 Okt: Birgitta gick med Bosse strax efter sju, det viste inte jag och tog Bosse på en lång volta. Den som är nöjd är säkert Bosse! Efter frukost åker vi en snabbvända för att kolla fäboden. Vi passar på att tanka bilen. Fåglarna får mat och en del prylar åker med hem. Birgitta går lilla å-vändan med Bosse. Jag låter Preem tvätta bilen, hösttvätt 199 kr och en mugg kaffe. Vi fikar och sedan går Birgitta och Kerstin H en volta med Bosse. Bosse borde få träningsverk i dag, efter alla volter!!

Tisdag 20 Okt: Bosse mage är inte så bra. Nu blir det diet, inget gofika m.m. Jag tar morgonvoltan, inga direkta planer om väg, enligt Bosse. Vi hattar fram och tillbaka. Lite snö i luften, som utlovats av Vädergudarna på teven. Jag åker till bilbesiktningen, några fel och ombesiktning inom en månad. Jag åker direkt till Falu Bil & Maskinservice på Ingarvet och beställer tid. Dem har vi anlitat i ganska många år. Mer snö under dagen som smälter bort ganska snabbt.

Onsdag 21 Okt: Vi får sovmorgon i dag, Bosse har ingen brådska. När han bestämt sig så knallar han ut. Birgitta ringer, Bosse vägrar gå, jag rycker ut och då går det bra att knalla runt, flocken är samlad! Jag läser nu Roslund & Hellströms bok "Tre sekunder". Jag har läst den tidigare och tycker den är så bra. Värd att läsa om i väntan på att Birgitta läser Hedlunds Arto Paasilinnas "Fabrikör Liljeroos luftskepp", så jag kan låna fler böcker av Arto. På eftermiddagen åker vi till Slätta och handlar på ICA. Jag passar på att rasta Bosse under tiden. Sedan god mat.

Fredag 23 Okt: Bosse är nu lite bättre i magen. Vi är sparsamma med "go fika". Teve på kvällen och sedan gick Bosse och jag en lång nattvolta.

Lördag 24 Okt: Volta med Bosse, han är lite kinkig mot andra. Han ska skydda husse, tror jag. En kort cykeltur och besök på Apoteket och Lidl. Vi har köpt "färdig mat". Skönt för Birgitta att inte behöva fundera om kvällens mat. Jag deltager i en Zoom debatt med DIS, släktforskning. Men jag tröttnade efter en stund. Jag har trott att det var en presentation av Disgen 2019. Birgitta tar Bosse på volta under tiden. Nu ska vi lösa Melodikrysset. I dag ett ganska tråkigt kryss. Vi åt Tajmat som vi köpt av en sonhustru till en av grannarna. Verkligen gott. I natt ställer vi om till vintertid. Varför kan man undra... En film om "Unga Astrid" på teven. Sent blev det, Bosse fick sista voltan vid 01 tiden.

Söndag 25 Okt: Bosse har ingen brådska ut i dag. Efter lunch knallar vi alla tre ut. Jag får ett par Turf zoner, då det passade Bosse att gå de vägar som jag behövde, för att få Zonerna. Birgitta levererar räkor till Åsa. Jag skickar med min klocka och manual, för ändring av tiden. Fattar inte varför jag inte fixar det. Jag har ju klarat det i elva år, som jag har haft klockan. Maten vi köpte i gå räcker även i dag, vilken lycka. På kvällen "Hellenius hörna" och ett program om Lemurer. Bosse fick tandvård.

Måndag 26 Okt: Alla sopkärlen är överfulla, locken halvöppna. Tjo ho, säger skatorna. Jag klappar händer och dem flyr, skatorna alltså! Birgitta ringer till Kopparstaden. Vi lämnar Bosse hos Eva på Hundtrimmet, för Spa och frisering. När vi kommer hem är sopkärlen tömda, med skiten som skatorna dragit ut ligger kvar på backen. Birgitta blir arg, på med plasthandskar och ner för att städa. Sådant är livet på "hemmet"! Har lite problem med Loopia, min leverantör av webbsida. Dem förstår inte att jag frågar, "Varför jag inte kan använda mobilt BI för inloggning". På kvällen tittade vi på "Estonia" och sedan ett naturprogram om chimpanser, lemurer och andra djur. Måste lösa problemet med koppling av hörlurar till teven.

Tisdag 27 Okt: Fick äntligen ett bra svar från Loopia. Birgitta går på Gympa och jag tar Bosse på volta. Nu är killen frisk! Bra i kaggen. Vädret är hyfsat bra nu på morgonen. Får hjälpa Inger Å att skruva fast postkorgen, som hon fick av oss. Alltid lika skönt att kunna hjälpa till och inger slipper hämta posten på golvet. Försöker få fart på stationära datorn jag fick av Harry P. Den får jag nog skrota. Trist då den fyllt en bra funktion under släktforskningen. Är det någon som har en dator stående och vill bli av med den? Birgitta knallar runt, utan hund för att få motion. Sedan skickar hon ut mig på cykel. Det tackar jag för. Vi gör inköp på Lidl i dag. Lagom promenad och bilen får vila. Bosse och jag tar en sen kvällsvolta. Vi satt vid köksbordet och pratade, innan vi hoppade i bingen.

Onsdag 28 Okt: Birgitta väckte mig, frukost och sedan morgonvolta med Bosse. Lite duggregn nu på morgonen. Mer regn är utlovad till eftermiddagen. Inger D kom med ett Ikea paket. Jag får förtroende att skruva i hop en kökspall. Levererade pallen och satt med damerna i Örnnästet en stund. Dem fikade med Astrid som ska åka hem. Mamman är lite dålig, men är man 104 år så har man rätt att vara lite krasslig. Laila, vår granne är en ängel, jag får "långtidslåna" en laptop av dem. Vi får se om det kommer in någon dator till "Eriks hjälpen". Jag har inte råd att köpa en ny dator. Sedan jobb!! Birgitta vill ha köksskåpen dem vi köpt, sänkta så hon får in bakbordet ovanför. Hon får då en avställnings yta till, det har Hedlunds tipsat om. Jobbar vidare med HP laptoppen. Kollar skräp och läst ner alla släktforskar cd.

Torsdag 29 Okt: Bosse och Birgitta är på morgonvolta, jag kör igång frukosten. Bär ner saker som ska till ÅVC, bland annat Harrys dator som slutat fungera. Birgitta och Hedlunds åker till Eriks Hjälpen i Borlänge. Med sig hem har hon en sele till Bosse. 30 kronor, som hittat. Bosse accepterar den. På kvällen tittade vi på Peter Flacks Revy 2019 Brevens Bruk, så bra.

Fredag 30 Okt: Bosse och Birgitta går morgonvolta, jag förbereder frukosten. Birgitta har tid hos frissan i dag. På eftermiddagen åker vi till Slätta och handlar. Även en tur till ÅVC när vi ändå är i trakterna. Jag får i dag kallelsen till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Fredag den 6 november ska jag skrivas in. Klaffbytet ska sedan ske på lördagen eller söndagen, tror jag. Kraftigt jordskalv mellan Turkiet och Samos. En del förödelse även på Samos. Bosse och jag knallade runt innan nyheterna. På kvällen James Bond bland annat.

Lördag 31 Okt: Bosse får en volta med oss. Inte den snabbast killen i dag. Jag cyklar en sväng och passar på att besöka apoteket. Väl hemma så löser vi Melodikrysset. Åsa kommer, hon och Birgitta ska till kyrkogården och tända ljus. Vi ringer till Julia och Stavro för att kolla att dem mår bra. En del äldre hus i Pagonda har rasat på grund av jordskalvet i går. Vårat f.d. hus har klarat sig. Nicke H kommer med en pilsner, det tackar jag för. Vi fick en trevlig pratstund. Birgitta tittar på "Så ska det låta", jag tycker inte det är så trevligt som det varit tidigare år. Även en film senare " Jakten på Röd Oktober" med den i dag avlidne Sean Connery. Han blev 90 år. Vår svenska Stellan Skarsgård var med i filmen.

Söndag 1 Nov: Bosse och jag gick morgonvoltan. Vi träffade hunden Ester, Bosse var väl inte så imponerad som jag. Hon är så kelsjuk. Efter frukosten åker vi upp till Korpholen. Mata fåglar och kolla läget. Jag ska även skriva på årsmötes protokollet. Vi handlade på Rältagården och Leksandsbröd. På hemvägen fick jag även några turf zoner. Ny omgång i dag. Birgitta lagade kyckling i rommar gryta, det var många år sedan. Gott var det. Vi gick en sen volta med Bosse. "Tjuv och Polis" startade i dag, kul att följa.

Måndag 2 Nov: Vi går en gemensam volta i dag. Vi träffar på hunden Basse. Cirkus när han bajsar med med båda bakbenen i luften. Vet inte om Bosse tycker det var värt att efterapa. Sedan försöker jag boka resan till Akademiska i Uppsala. Ingen remis har taxi fått, lika när jag var ner förra gången för skift röntgen. Men jag har ju veckan på mig att få det fixat. Ringt Hjärtavdelningen här i Falun och dem ska fixa till det. Kerstin S kom från Järvsö, dem ska ha akupressur träff hos Berit T. Vi fick blommor av Inger K för postkorgen som hon fick av oss och jag monterade den. Tack snälla. Nu har vi nog alla kanaler som finns, under bråket mellan ComHem och Telias bolag Tele4. Jag tittade på cykel tävlingar och kollade runt mellan kanalerna. Vi går kvällsvolta, Bosse och jag. När vi var nere vid Willys ringer Birgitta, som är på väg hem från Akupressur träffen, så vi ändrar kurs och går henne tillmötes. Lite sjukhus snack innan det är dags att knoppa in! Två Alvedon och insmort knä och armbåge, så somnade jag.

Tisdag 3 Nov: Väcktes av Birgitta, dem har varit ute på morgonvolta. Första natten på länge jag fått sova, utan värk! Efter frukosten kommer Kerstin S. Dem ska på gymnastiken. "Mamma" Birgitta är villrådig om hon ska åka med Kerstin S till Järvsö. Så blir det, då kommer "Mamma" Inger D och tar hand om mig. Jag som sett fram emot "föräldrar fritt", Bosse och jag skulle ju dansa på bordet! Vi, Bosse och jag har gått ett par gånger, runt i området. Såg en kort film om min idol Jan Johansson. Så himla trist att an inte fick leva längre. En sista kvälls volta med Bosse.

Onsdag 4 Nov: Vaknade tidigt i dag. Inga proppar i öronen i natt. Synd då det är någon kylanläggning under oss i daghemmet! I dag lyckades jag boka sjuktransport till Akademiska i Uppsala. Bosse och jag knallade runt, i halsband. Jag missade hans nya sele, fick inte till det! Bosse var inte ledsen för det!! Birgitta hörde av sig om ankomsten i morgon. Jag ringde om fredagens sjuktransport, jag angav fel gatunamn. Tur att jag berättade det för hustrun! Nicke kom och bjöd på Mythos, Grekiskt öl, så gott och vi fick en pratstund. Bosse pockade på att gå ut så det vara att dricka ur och tacka Nicke för besöket. Gulaschsoppa till middag. Lite teve och sedan tidigt i säng, trodde jag! När jag vill gå ut fanns det inget gehör från Bosse. Först när jag låg i snarkofagen med en god bok "JA MÅ HON LEVA" av Anders Roslund. En fortsättning av "tre sekunder". Det var bara att hoppa ur bingen, på med kläder och ut med lilla chefen. Stora chefen är i Järvsö!!

Torsdag 5 Nov: Vilken morgon, soligt och nästan vindstilla. Vi gick Bosse och jag en lång volta. Det tar tid nu! Måste traktens alla löptikar gå samma volta som oss! Varenda meter ska sniffas in, Till slut kom vi då hem så jag fick kaffe och frukost. Vid lunchtid kom Birgitta hem. Dem har haft det bra och gått långpromenader. Det passade bra då Bosse ville ut. Sedan fikade vi och Birgitta håller på att packa min ryggsäcken inför morgondagens resa till Akademiska. Lite cirkus är det! Jag får några glada tillrop av grannarna inför morgondagens resa. På kvällen tittar vi på "Bröllop i kikar`n," en buskis från Vallarna. Alltid roligt att se dem. Nu blir det uppehåll med hemsidan till jag kommer tillbaka till Falun, med ny klaff!

Fredag 6 Nov: Nu var det väckning och duschförberedelse, sanering. Jag blir hämtad på Britsarvsgården. Jag få sitta fram med hon som kör. Vi ska hämta tre stycken i Borlänge. Resan går bra. Jag får träffa läkaren, narkosläkaren och sjukgymnast. Prover tas, bland annat Coronatest. Det var bra att få veta om man är drabbad. Jag fick gå i sex minuter i korridoren i den takt jag själv vill. Bra värden tyckte sjukgymnasten. Jag serverades lunch. Översakningen är att jag ska åka hem till Falun klockan 14.00, jag som förväntade operationen i morgon. Fick åka truck till ingång 85 där falubussen väntade. Ringer Birgitta, att hon beställer Kebab till träffen i Vitsippan då jag hinner vara med. Jag promenerade från lasarettet. En trevlig kväll med några bekanta här på Britsarvsgården. Bosse fick vara med, så han och jag gick en volta när vi ätit klart. Birgitta och jag satt uppe och pratade livet innan sänggång.

Lördag 7 Nov: Sov gott i natt. Efter frukosten gick vi alla tre en längre volta. Vi löser sedan Melodikrysset. Birgitta vill ha sovrummet ommöblerad. Det var bara att gilla läget. Bokat bussen till tisdag, då jag ska ner till Akademiska igen, för operation av klaffen. Får väl hoppas att det blir av då. Nu får Birgitta som hon vill, vi möblerar om i sovrummet. Ok det blev bra, ljusare och bättre om plats. Trötta av jobbet blir det tidigt i bingen.

Söndag 8 Nov: I dag ska Birgitta jobba på "Eriks Hjälpen", Bosse och jag kör henne dit. Jag handlar talgbollar på Rusta till fåglarna. Bosse och jag åker upp till Korpholen för att kolla läget och mata fåglar. På hemvägen tog jag några Turfzoner, Bosse fick två platser att kolla brudar, Älvmötet och i Falun. Jag tankade bilen och var på Lidl och handlade. Birgitta var hemma från Borlänge och fixade kaffe. Så även en god middag, älgbiffar och god sås. Tack Per L för älgkött. Jag knallar runt med Bosse före "Tjyv och Polis" på teven. Tidigt i säng, blir det nog i kväll!

Måndag 9 Nov: Jag ska kontakta Akademiska i morgon mellan 8 - 10 för att kolla om det blir klaffoperation. Då sitter jag redan på bussen. Dem på sjukhuset tror att det blir av, annars får jag utan kostnad taxi hem till Falun!!! Bosse är pigg på att gå en tidig morgonvolta i dag. Det blev en längre genom skogen. Efter frukosten blir det inköpsresa. Rusta, Apoteket och Lidl, i nämnd ordning. Nick H kommer och erbjuder sig att köra mig till sjukbussen, Falu lasarett. Det var snällt och det tackar jag för. Eftermiddags kaffe och sedan knallar Bosse, Birgitta och Kerstin H en volta. Jag förbereder lite inför morgondagens resa till Akademiska i Uppsala. Vi tittar på en serie om "Estonia". Nu blir det uppehåll tills jag kommer hem efter operationen. Dem hotar med 5 dagar!!!

Tisdag 10 Nov: I dag bär det av mot Akademiska för nytt försök med klaffbyte. Nicke H kör mig upp till Lasarettet. Jag har bokar Sjukbussen som går 07.55 från lasarettet. Då slipper jag betala för resan. Ok, jag kommer tidigt, men kan då promenera runt i Uppsala och få lite unika Turf zoner. Jag gick Linnéstigen utmed Fyrisån och fick medaljen "500 unika". Till lasarettet klockan 14.00 för inskrivning. Duschades och rakades på några ställen samt en kateter i urinröret, lite obekvämt var det. Läkaren som ska operera mig berättade om troliga fel som kan förekomma, propp och infarkt. God mat, torsk till middagen. Alla är trevliga och omtänksamma. Första gången, tror jag jag, som jag legat på sjukhus var det svårt att somna.

Onsdag 11 Nov: Väcktes av en syster, som beklagade att min operation är fördröjd, två veckor. Troligen är jag så pigg att dem tar svårare fall som förtur. Efter att kateten tagits bort får jag lämna "kissprov", två gånger. Undersöks med ultraljud för att konstatera att blåsan fungerar. Tre systrar som frågade mig om "Smärta", svårt att svara på. Sedan fick jag en gratis skjuts med en taxibil till Falun. Bosse blev glad, så också några på "Hemmet". Birgitta bjöd på en god middag. Jag gick en volta med Bosse och kollade nyheterna. Jag är så trött så sängen får ett tidigt besök i dag.

Torsdag 12 Nov: Har inte vaknat någon gång under natten! Birgitta väckte mig och påtalade att Bosse ville ha kontakt! Han upp i sängen, backade sedan så jag kunde nå honom. Undrar vad som rörde sig i hans huvud. Efter frukosten går jag ut med Bosse, ja gå är väl att ta i! Han sitter mest och tittar. Nicke H kommer och vi försöker att gå en liten volta med Bosse. Birgitta ska köpa gympaskor 41 åt mig på Lidl, så vi går alla tre och då fick Bosse chansen att göra ifrån sig. Jag testade dem, Birgitta fick en extra promenad till Lidl för att byta till storlek 42. Dem passade bättre. Nu har jag fått en ritning av Birgitta på en blombänk, som hon vill att jag snickra till. Man sträcker på sig, vilket förtroende. Fixat förlängning av NOD32 åt en av mina "IT kunder". Laila, grannen fick hjälp med att limma ihop sin "svärfar", ja som gipsfigur. Ärtsoppa, en av mina favoriter till middag. Lite datorpyssel på kvällen. Många uppdateringar. En uppdatering i svenska laptoppen sabbade Birgittas e-mail. Lyckades fixa det. Var ner i biblioteket för att hitta något läsvärt.

Fredag 13 Nov: Efter frukosten ville Bosse ut och det blev en snabbis, trots att vi var alla tre. Ok lite duggregn är det. I dag är det stora städdagen i "datorskrubben". Bereder plats för vinstället, äntligen kommer det till nytta. Birgitta har handlat vin från Tyskland via Hedlunds. Jag ska även leta rätt på mina ostämplade frimärken. Det kommer en uppköpare den 17 nov till Falun. Var hos Birgit A för att hjälpa henne med teven. Gick inte så bra då det saknades signal. Vet inte om det är antennfel! Inget fel på kablar vad jag kan se. Telefonen ringer, det är Akademiska! Dem har fått ett återbud och undrar om jag kan komma! Efter samråd med Birgitta kommer jag att åka till Uppsala på söndag. Det kommer en taxi och hämtar. Opereras på måndag!! "Fan trot sa Kolingen." På kvällen var vi bjudna till Kerstin och Nicke H, god mat och gott att dricka. En trevlig kväll var det.

Lördag 14 Nov: Lite småruggigt väder. Bosse vill inte gå ut. I dag ska vi åka till Korpholen och mata fåglarna. Det blir fram och åter. Birgitta och Bosse knallade runt medans jag matade fåglarna. Passade på att kolla vilka skruv jag har som passar till blombänks bygget. Birgitta träffade på Krister W, som också var i fäboden, fram och åter. Anders J var och tog Turf zonen utanför oss. Birgitta bjöd på kaffe, så vi fick en pratstund med Anders. Kollade på reprisen av Doobidoo. Efter en god middag var det dags att gå ut med Prins Bosse. Inte gick det så fort! På kvällen löser vi Melodikrysset. Ja nu gäller det att packa det jag behöver med till Uppsala i morgon. Jag blir hämtad av en Uppsala taxi klockan 10.00.

Söndag 15 Nov: Vanliga morgonrutiner, nej nu är det antibakterie dusch inför resan till Akademiska i Uppsala. Jag börjar bli van nu. Bosse känner på sig att något är på gång. En taxi är beställd för min resa till Akademiska Uppsala. Jag förberedes inför morgondagens operation. Denna gång gjorde det inte ont när de satte in katetern i snoppen. God mat och vila. Emellanåt, blodprov, EKG under kvällen.

Måndag 16 Nov: Väcktes 7.30 för att rullas upp till operationssalen. Mycke folk var det och en massa förberedelser. Operationen tog nog bara drygt två timmar. Inga problem för mig, kändes inte mer är de två gånger dem satte in Stent i kranskärlen. Sedan fick jag ligga ett antal timmar på IVA! På kvällen tillbaka på salen.

Tisdag 17 - Torsdag 19 Nov: Sov dåligt i natt, vaknade vid midnatt och sedan var det tji att somna om. Ja strax före morgonritualerna sov jag. Jag är så tacksam för min granna på salen som inte drog igång teven. Trevlig personal och god mat. Men sover dåligt. På Torsdag eftermiddag får jag sjuktransport till Falu Lasarett. Den tjejen som körde var en njutning, snabbt och säkert. Det är inte många förare som jag litar på. Detta sedan jag körde Biltransport. Jag låg och sov och ägaren till transporten somnade och körde av vägen utanför Göteborg. Vi var lastade, om jag minns rätt 11 nya Volvobilar. Jag vaknad av att jag for över passagerarsätet. Sidorutan krossades och jag såg stenar och annat bråte rusa förbi. Jag fick en verktygslåda i ryggen. Jag orkade hålla upp huvudet till bilen stannade. Efter den malören sa jag, Vi kör själva, ock delar på körningarna. Det dröjde inte många veckor innan han körde av vägen igen. Anlände Falun på kvällen.

Fredag 20 Nov: Får inte åka hem, dem vill hålla koll på mej ett tag till! Något om att pumpen gick ryckigt. Det var något om sårigt på pumpen. Även där var det trevlig personal. Dem tog liknande prover som i Uppsala. Dem vill väl också ha koll på pumpen. Sov dåligt även denna natt.

Lördag 21 Nov: I dag får jag lämna Falu Lasarett. Efter frukosten kommer läkaren och informerar om behandlingen och uppföljning. Nicke H kommer och hämtar mig. Tack Nicke. Bosse möter mig i Örnnästet. Får välkomst hälsningar av mina grannar. Blomma och konfekt av Inger D och Laila N, det tackar jag för. Inger fick lite information om mitt klaffbyte, hon står på tur framöver, att få sin klaff fixad. Kaffe och sedan löser vi Melodikrysset. Bosse tar vi båda på en kvällsvolta. Kallt och ruggigt väder. Snön som kom i natt har nu smält bort.

Söndag 22 Nov: Sovit gott i natt. Skönt med "en egen kupé, som Martin Ljung sa. En gemensam morgonvolta med Bosse. Jag fick två zoner under voltan. Kroppen känns rätt bra, lite stel i ryggen, när jag ska ta på mig skor. God mat och teven fick underhålla under dagen. Birgitta har kontaktat anne om däckbyte på bilen, vi tar det i samband med besök i Korpholen. Fåglarna ska ju ha mat.

Måndag 23 Nov: Vaknade en gång i natt, då passade jag på att läsa i nya PC för alla. Somnade sedan om. Kroppen känns bra och även jag! Efter frukosten gick Bosse och jag morgonvoltan. Det finns löptikar i området, i alla fall konstaterar Bosse det. Varenda grässtrå ska sniffas. Bosse ska få sina klor ansade, så vi har tid på "Hundtrimmet". Därefter besöker vi ICA Slätta för att fylla på förråden. I dag kommer Fiskexpressen. Det är många nu som handlar av honom. Det är Birgitta som ordnat så att han kommer förbi Britsarvsgården. Bosse och jag gick en volta före maten. Vi tittar på den Danske bonden, ett trevligt program. Sedan en sen volta alla tre.

Tisdag 24 Nov: Sov länge i dag, har väl en del att ta igen son veckan på lasarettet. Efter frukosten tar vi Bosse på volta. I dag ska vi åka bil. Först till Marie och Janne för att få hjälp med vinterdäcken. Tack Janne. Färden går vidare till Korpholen för att mata fåglarna och se till fäboden. Jag har använt ett visst sätt att vissla medan jag matar. Jag drog till med ljudet på väg till matningsträdet. Två nötväcker kom innan jag kom fram. Trevligt att dem kom direkt. På hemvägen landade i på Rältagården, för att köpa "Pelles Pölsa". Den är nu även vidberöm här på hemmet. Birgitta har beställningar. Nästan tomt i butiken. Jag ringer Pelle, jag kommer på stubinen. Vi får ihop pölsa beställningen. Kul att träffa Pelle, det var en tid sedan. Birgitta levererar pölsa och jag sätter på fikat och några mackor. Bosse vill ut, det blir en snabbis. In till fikarummet och snokar runt bland borden! Undrar om han vet att det var folk som fikade där i dag. Ok han går med på en volta till. Kollar ett program om Michael Nyqvist. Sedan hopp i bingen.

Onsdag 25 Nov: Sovit gott i natt. Vaknade pigg och förtröstansfull. Efter frukosten en gemensam volta med Bosse. Bosse har inte brottom ut på mornarna. Vi tycker ju inte heller om fuktiga november dagar och mörkret. Vi har nu tillgång till en massa kanaler på teven. Det är ComHem som bjuder på alla kanaler fram till årsskiftet. Detta på grund av att dem har slutit ett nytt avtal, ett flerårigt, med Teve4. Men inte är det mycket att titta på. Ok jag är väl kräsen. Syster Birgitta tog bort stygnen efter klaff operationen. Det ser fint ut. Jag känner en bra förbättring i kroppen. Lättare att gå, känns bra nu. Kände så när vi gick en längre eftermiddags volta med Bosse. Skönt att det är över, dessa två år av osäkerhet om vad som ska hända med kroppen. Slut på ömkan! I kväll blir det en ny omgång med Lars Lerin, det blir trevligt!

Torsdag 26 Nov: Vaknade "tidigt" i dag, pigg. Efter frukosten gick vi alla tre på en lång volt. Så lätt att gå, känns som jag flyter fram. Hoppas bara att det håller i sig. Birgitta putsar fönster och jag biträder emellan åt. Nu har jag kommit igång med släktforskningen igen. Det känns bra. Eftermiddagens volta tog Kerstin H och Birgitta. På eftermiddagen gick vi till Lidl för diverse inköp. En god middag, sedan tittade vi på "Full Frys" alltid lika roligt, även om man sett det tidigare. Jag gick en sen volta med Bosse, lite frost. Bosse fick "Fria Tyglar" och bestämde när vi går hem.

Fredag 27 Nov: Jag gick en lång morgonvolta med Bosse. Fint väder lagom svalt. Jag var ner till stan för att handla vin till kvällens begivenhet. Nu är det svårt med parkering. De platser som man tidigare kunnat parkerat på är nu avgiftsbelagda. Problemet är att man kan bara betala med en applikation i mobilen. Alla platser vid Holmtorget var upptagna, där kan man fortfarande betala med pengar. Jag fick en bit att gå och sedan bära vin, öl och skumpa till baka till bilen. Försökte ringa till Lasse J som fyller år i dag. "Abonnenten kan inte nås för närvarande, försök igen" På kvällen ska vi äta Tacos med Hedlunds. Vi fick en trevlig kväll och gott var det. Det var längesedan vi käkat Tacos. Hopp i bingen efter en sen Bosse volta.

Lördag 28 Nov: Sov länge i dag. Bra med Bosse som är lika morgontrött som jag. Vi gick en volta lite senare. I dag var han grining och skällde ut några  bilar och hundar. Efter en god frukost var det teven som hägrade. Mycke skidor hela dagen. Svenska framgångar med skidskytte tjejerna. Birgitta och Kerstin H gick med Bosse på eftermiddags volta. På eftermiddagen var jag ner i "snickarboa" och fixade till en ljushållare till Birgitta, bra blev det. På kvällen teve. En sista kvällsvolta med Bosse och sedan hopp i säng.

Söndag 29 Nov: Minus 2 grader och vindstilla i dag. Efter frukosten går vi alla tre på morgonvolta. Jag får några Turfzoner på köpet. Träffade Bengt H i Kolgården. Även Nicke H mötte vi på hemvägen. Kyligt var det att stanna och prata. I dag ska vi följa med Hedlunds till Hedemora och fika hos "svärmor" Ingegärd. Vi får några trevliga timmar hos henne. Gott kaffe tycker jag. Sedan åter till Falun. Jag fick förtroendet att köra deras Volvo. Många finnelser i deras bil. Hedlunds bjuder på pizza och kebab åt mig. Vi får några trevliga timmar med dem. Bosse njuter, mat får även han. En sen volta innan det är dags att sova. 

Måndag 30 Nov: Det var minusgrader även denna morgon. Efter frukosten gick Bosse och jag en längre volta. Vi mötte en dam som inte visste riktigt var hon var. Jag pekade ut riktningen dit hon ska gå. Birgitta åker till Åsa för att baka bullar och annat gott. Pratar med vännen Lasse J, som nu är hemma efter vistelsen på sjukhuset i Mora för lunginflammation. Skönt att höra att han är på bättringsväg. Även de starka kan få bevista sjukhus. Inte utan att jag längtar att hugga uppe hos Lasses skifte. Bra att ha ved för kommande år i fäboden. Nu när jag har ett "friskt" hjärta så törs man tänka framåt. På kvällen teve, ett program om Miriam Bryant och 100 procent Bonde. En kvällsvolta han jag med innan teven.

Tisdag 1 Dec: Kalo mina. Då är det en ny månad. Regnat ymnigt i natt och nu nollgradigt. Efter frukost åker vi först förbi Åsa, då Birgitta glömde väska och mobil där i går. Sedan upp till Majoren för att handla. Fågelfrö till djuren och mat till oss. Vi passar även på att rasta Bosse. Jag släktforskar större delen av dagen, men hinner med några volter. Birgitta och Kerstin H går en promenad med Bosse. Mot eftermiddagen går även jag en lång promenad ensam, med god fart. Några Turfzoner passerade jag och känner mig stark. Klaffen gör nytta!! Pölsa till middaga, det gillar jag. Vi tittade på "Tjuv och Polis" på datorn. Sedan hopp i säng, nöjda och glada.

Onsdag 2 Dec: Jag vaknade rätt tidigt i dag. Lite snö har det kommit i natt, 1mm kanske. Bra, det lyser upp ju upp litegrann. Jag ringer Lasse J för att kolla sjukdomsläget. Jag upplever att Lasse mår bättre. Det känns bra. Jag går en morgonvolta med Bosse innan vi ska åka upp till Korpholen, fram och åter. Dels för att kolla läget och för att mata fåglarna. Den första pippin som kom var en Tofsmes. Vi tar hem duntäcken, kan vara skönt i vinter.

Torsdag 3 Dec: Bosse och jag går en längre morgonvolta. Inte kallt med blåsigt så det känns kallt. En god frukost sedan. Birgitta förskönade ögonbryn hos Amanda, på hemmet. Jag brottas med en del svårhittade släktingar. har så gjort ett antal dagar, men fan den som ger sig. Jah tittade en stund på damernas skidskytte, systrarna Öberg etta och trea. Bra jobbat! En tur upp till Mio möbelaffär, Birgitta vill ha ett nytt skoställ till hallen. Lite strul vid monteringen, men allt fixar sig till slut. En sen vända med Bosse och sedan "Skenet bedrar" på teve. Så roligt och dråpligt, typisk engelsk humor. Sedan hopp i bingen med Arto Paasilinnas bok "Åskgudens son".

Fredag 4 Dec: Vaknar sent i dag med. Jag har hört att man som "gammal" ska sova lite om natten, vakna pigg som en Pelikan! Det stämmer inte på mig. Bosse är låg i dag. Efter frukosten tvingar jag Bosse att gå ut. Sakta lunkar han gatan fram. Ok, han kröker en märla till slut. Birgitta fixar till hallen med nya skostället och en ny golvmatta. Snyggt och ljust blev det. En pratstund i Örnnästet, bland annat med Inger D som ska genomgå samma operation som jag. Birgitta kokar även sylt och bakar bullar. På  kvällen teve. Jag gick en sen vända med Bosse.

Lördag 5 Dec: Vaknade till en disig morgon. Efter frukosten löser vi Melodikrysset, ganska lätt i dag. Bosse har inte bråttom ut. Vi fick locka honom att följa med till Lidl för diverse inköp. Vi mötte Bengt H i Kålgården och Lisbet med hunden Molly vid Lidl. Sveriges damer vann skidskyttet i dag. Bra jobbat, då det var 10 år sedan damerna vann en skidskytte straffet. Några filmer på kvällen, sedan hopp i bingen.

Söndag 6 Dec: Vaknar till en tidig frukost. Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen, Bosse och jag följer med till Borlänge bussen, ja nästan i alla fall. Jag fick några Turfzoner på hemvägen. I dag blev det många timmar vid teven, Skidskytte nästan hela dagen. Bra svenska resultat. Bosse gick med på ett par volter, ja vi fick locka ut honom. Vädret är väl inte i Bosses smak. Jag passade på att ta ut cykeln och körde en Turfvända. Det kändes skönt. Nu hoppas jag på halkfria vägar ett tag till. På kvällen tittar vi på "Tjuv och Polis" och "Helenius Hörna". Birgitta tittar på en Wallander film.

Måndag 7 Dec: Som vanligt, en god sömn även om det var svårt att somna i går kväll. Efter frukosten går jag med Bosse. Jag undrar om det fanns någon snigel som körde om oss. Hur som helst blev den en kort volta. Birgitta friserade min knopp och jag duschade sedan. Läste ner F-Secure i lånedatorn. Något blev fel, då jag har det gratis som prenumerant av "Pc För Alla". Fick bara en testperiod, en månad. Får ta i tur med det senare. I dag var jag och handlade virke och skruv till de blombänkar som beställts. God mat och lite teve på kvällen.

Tisdag 8 Dec: Trots dålig sömn i natt så vaknade jag "tidig" i dag. Jag tar Bosse på morgonvolta, som vanligt seg volta. Bosse har inge brottom. Birgitta har avslutning på gymnastiken, dem fikar hos Tomas. Vi handlar mat på ICA Slätta. I dag startar jag blombänks projektet, sågar till virket. Men borrmaskinen var inget pigg. Så jag får fortsätta i morgon. Birgitta bjöd på en god soppa till middag. På kvällen var Bosse inte så pigg på att gå någon längre volta. Det for lite snöslask i luften så jag förstår Bosse. Jag tog ut cykeln och körde en längre Turvända.

Onsdag 9 Dec: Även denna morgonen vaknade jag tidig! Det är nog motionen jag saknar. Nu är jag kurerad så det är dags att få fart på gubbkroppen. Fick kallelse till Hjärtmottagningen för efter kontroll. Morgon voltan gick till Lidl för diverse inköp, hustrun ska baka hela dagen. Jag var och handlade mer virke till blombänken. Första prototypen är nu klar! Det var väl inga rungande hurrarop! Eftermiddagens volta var helt i stil med Bosses behov, lång och inte alls så bråttom! Lerins på teven efter en god middag. En sista sväng med Bosse, sen i säng med en god bok.

Torsdag 10 Dec: Efter frukosten tog jag kontakt med Vårdcentralen, för att boka tid för blodprov. Jag ska till Hjärtmottagningen på måndag och onsdag för kontroll av hjärtklaffen. Jag har bokat tid på Vårdcentralen för provtagning inför besöket på Hjärtmottagningen. Vi går alla tre på morgonvolta. Bosse i samma makliga lunk som i går. Hundguden skapade ingen brådska, bara att man ska snabba på! I dag är det stora städdagen. Ok, halva lägenheten blev det i dag. På eftermiddagen gick Birgitta och Kerstin H en volta med Bosse, som så ofta sker. Ärtsoppa och pannkaka till middag, det är ju torsdag! Fast det var länge sedan det var pannkaka till middagen. Gott var det. Innan tvetittande på "Skenet Bedrar" han jag med en Turfvända.

Fredag 11 Dec: Somnade sen i går kväll, boken "Kistbyggarna" av Morgan Larsson, är så spännande. En bok jag lånat av Nicke H. Jag vaknade i alla fall i tid för provtagning på Vårdcentralen. Jag har förrättning på Bolaget. Då passade jag på att ta en Turfvända. Lite snö i luften. Birgitta går ner till Tomas Kaffe, han bjuder på kaffe i dag till oss boende. Jag är inte så sugen. Däremot är vi bjudna till Hedluns i kväll på mat och umgänge. Vi åt julbord från "Skyttepaviljongen" gott och tilltagen. Jag blev mätt bara av att titta på härligheten. God dryck serverades. Vi fick en trevlig kväll med dem. Bosse njöt av det han fick till livs. Jag gick en sista volta med han innan läggdags.

Lördag 12 Dec: Birgitta väcker mig, jag förstår inte vad som felas mig. Sover länge varje morgon. Göran E, en granne i fäboden ringer och förhör sig om mitt mående. I dag ska vi åka upp till Korpholen för att kolla läget och mata fåglarna. Där träffar vi Krister H, som också är i Fäboden och kollar. Sedan till Leksandsbröd för att handla. Några Zoner tar jag på hemvägen. Inger D kommer och vi får pratas vid en stund. Sedan en god middag. Efter nyheterna ska jag knalla en vända med Bosse innan filmen "Ett Päron till Farsa".

Söndag 13 Dec: Jag har haft svårt att somna. Men jag vaknade när Birgitta går, för att ta Borlänge bussen. Hon ska jobba på Eriks Hjälpen. Bosse och jag går en morgonvolta och sedan blir det tevesoffan för resten av dagen. Sveriges killar blev etta i skidskyttet i Hochfilzen Österrike. Det var snyggt jobbat. Bosse och jag går en längre volta på eftermiddagen. Vi löser sedan Melodikrysset. "Helenius Hörna" på kvällen. Jag tar Bosse på en sista kvälls volta. Svårt att somna, kanske beroende på att jag ska upp tidigt i morgon.

Måndag 14 Dec: Jag sov skapligt ändå i natt. Vaknade i tid och sedan en snabb dusch. Birgitta fixade en kopp kaffe, mer ville jag inte ha.  På väg till garaget möter jag Nicke H, han erbjuder skjuts. Jag tackar för omtanke, för jag tar egen bil. Jag ska till Hjärtmottagningen för gångtest. Sex minuters promenad. Det var inga problem, 515 steg på sex minuter. Normal puls och bra återhämtning. Jag får en kopia med hem. Men när jag kommer till bilen hittar jag inte kopian med mätvärde, jag har tappat den. Får lite panik, då mina data, personnummer finns på kopian. Snabbt tillbaka och hittar kopian nära lasarettet. Väl hemma så äter vi frukost. Birgitta och Bosse har fixat morgonvoltan. Jag släktforskar på Nicke H släkten. Tittade på en film "Macken", men tröttnade inte så kul. En sista volta med Bosse och tandvård. sedan "Hundra procent Bonde" på teven. Jag tar en Turfvända innan det är dags att hoppa i bingen.

Tisdag 15 Dec: Vaknade tidigt och inväntar Bosses önskemål om morgonvolta. Vi äter frukost först. Jag har beställt ett abonnemang på Arkiv Digital. Dem ger mig mer sökvägar och register. Birgitta och Kerstin H åker till Eriks Hjälpen, där strök det med en del kläder. Ok jag har ändå så jag klarar mig. Ikea fick också besök av dem. På dagen fick jag några härliga skratt, jag tittade på "Stinsen Brinner" med Galenskaparna och After Shave. Alltid lika roligt att se. Genom Vinklubben köper vi ett rött vin "Gran Especial Cabernet Sauvignon" . som vi får hämta på Systembolaget. På kvällen en film "Ombytta roller" från 1983 med bland andra Eddie Murphy. En Turfvända innan det är dags att hoppa i bingen.

Onsdag 16 Dec: I dag är det en sådan morgon jag måste gå upp tidig. Jag ska till Hjärtmottagningen här i Falun på ultraljudsundersökning, en månad efter klaffbytet i Uppsala. Doktor Gunnar var nöjd, jag får en ny tablettsort till att knapra på. Jag tog även upp yrsel, det snurrar i pallet när jag böjer mig ned. Det går över. Sedan hem och ut med Bosse. Det blev en volta i ultrarapid, Bosse har inte bråttom. Sedan frukost.

Torsdag 17 Dec: Sovmorgon, skönt. Efter frukosten knallade Birgitta en egen volta, med stavar. Jag och Bosse skötte kiss och bajs voltan. I dag fick jag boken "Släktforskning på riktigt" och koden till Arkiv Digital, jag har köpt ett kvartals abonnemang, för att gemföra med Riksarkivet. Eftermiddagens Bosse volta tog Birgitta hand om. På kvällen tittade jag en stund på ishockey Sverige mot Ryssland, i efterhand läste jag att dem förlorat. Då var det roligare att titta på "Full Frys". Svårt att somna, som alltid när jag ska upp tidigt nästa dag!

Fredag 18 Dec: Tidigt upp för att köra Inger D till Hjärtmottagningen. Nu är det Ingers tur att få ordning på pumpen. Det är en del kontroller innan operationen bokas. Efter frukosten ska vi handla. Birgitta Bosse och jag åker till ICA Slätta för diverse inköp. Det är inte så kul att köra mörkerkörning. Jag och Bosse knallar runt medan hustrun handlar. Skidskytte på TV, damer bra jobbat av systrarna Öberg. Inger D hör av sig till Birgitta, ny Stent som jag misstänkt. Nu är det bra och jag hämtar hem henne till "hemmet" i morgon. Vi hämtar vår beställning av vin på bolaget. Passar på att handla lite annat godis. "På spåret" och "Standup" med Johan och Özz. Bosse och jag tog en sen kvällsvolta.

Lördag 19 Dec: Inger D ringer och vill ha skuts hem från Lasarettet. Under tiden knallar Bosse och Birgitta morgonvoltan. Jag förbereder frukosten. Sedan blir det sport på teven, mest hela dagen. Bra framgångar för skidskytte tjejerna. Systrarna Öberg 2a och 3a. Vi löser sedan Melodikysset. Laila kommer med tårta och Inger D vill ha hjälp av syster Birgitta med bandaget, en nya "stent" är inopererad. Jag gick en sen volta med Bosse, jag var tvungen att lura ut honom. Sen i säng med "Uppdrag:Skyddsängel" av Arto Paasilinna.

Söndag 20 Dec: Idag mycket skidsport på teven. På kvällen har vi Hedlunds på middag. Vi får då testa det nya rödvin vi köpt från Vinklubben. Det var inte oävet! Vi fick en trevlig kväll och smakade även på vårat hemgjorda "portvin" från 1984. Bosse och jag knallade runt innan det var dags att sova.

Måndag 21 Dec: Efter frukosten åker jag upp till Korpholen för att kolla läget och mata fåglarna, Turligt nog så räcker talgbollarna, oftast lite kvar när jag ska fylla på. Passar på att ta några Turf Zoner. Hem lagom till eftermiddags fikat. Släktforska en del på Nickes släkt.

Tisdag 22 Dec: Idag ska Bosse få klorna ansade. Därefter åker vi till ICA Slätta för diverse inköp. Regn mest hela dagen, Bosse nekar att gå ut. Janne S kommer med sill och vi äter en tidig Julmiddag. Ungarna är smarta, dem samlas inte nu till jul, på grund av smittrisken, Corona 19. Birgitta  tittar på Ernst julpynt. Die Hard film på kvällen. Jag cyklar en kort volta innan sängdags.

Onsdag 23 Dec: Vaknar tidigt, cyklingen ger mig bättre sömn om natten. Efter frukosten går jag och Bosse en lång volta, Vi väntar på Birgitta som är och tar prover på vårdcentralen. Hon går mot affärerna så vi knallar hemåt. Träffar Pär L och vi pratar fågelmatning. Inte billigt med maten och resorna till våra respektive utfodring. I dag fick jag en lång cykeltur och en hel del turfzoner, klättrar vidare i listorna. Det är ändå skönt för kroppen. Mår så jäkla bra, hjärtklaffen och jag kommer så bra överens!! Glömt att jag lovat tvätta bilen, får försöka i morgon. Vi promenerade till Lidl för diverse inköp.

Torsdag 24 Dec: God Jul. I dag har vi Åsa och Matias på julmat. Vi får några trevliga timmar med dem. God mat bjuder Birgitta på. I dag startar mitt kvartals abonnemang på "Arkiv Digital", vilken skillnad det blev att släktforska. Teve på kvällen.

Fredag 25 Dec: Efter frukost och hundpromenad, kunde jag inte låta bli att öppna Arkiv Digital. Träffar på turfkompisen Börje, han ser att jag och Bosse knallar runt. Börje har en cykelbelysning över till mig. Det tackar jag för. På kvällen Sven Bertil Taube på teven, en konster som var så bra. Vilken röst han har.

Lördag 26 Dec: Vaknade utsövd och Birgitta och Bosse är ute på morgonvolta. Jag fixar frukosten. Jag tar en cykeltur, jag ska handla på Lidl. Jag passar på att ta några Turfzoner, trots kyla så känns det skönt. På eftermiddagen går vi alla tre en lång tur. Lite snö på marken, så pass att det lyser upp lite på stigarna i skogen. Mycke folk ute och går, Pandemin gör nog befolkningen friskar, dem som promenerar. "Bäst i test", ett sammandrag från olika program. Kul att se. Sedan ett naturprogram från Galapagos. Jag avslutar en skön dag med en cykeltur.

Söndag 27 Dec: Sovit dåligt i natt, klarvaken till tretiden, vad jag tror! Birgitta åker till Eriks Hjälpen för bakomjobb. Bosse och jag taskar runt i snömodd, det har kommit lite snö i natt. När jag ringer om hämtning, stryker hon skjortor så vi får bida vår tid Bosse och jag på parkeringen. När vi är vid Tallen avfarten kommer hon på att mobilen är kvar på Eriks Hjälpen, det är bara att vända och hoppas på att de andra inte har gått hem. Allt ok och vi återvänder till Falun. På kvällen kommer Hedlunds med bubbel och vill fira att julen är över. Lite ost och käks därtill! En trevlig stund innan middagen serveras. Lasse Åbergs "Sällskapsresan" på teven får avsluta en bra dag.

Måndag 28 Dec: Bosse och jag knallar runt i kvarteren, i snålblåsten inte så trevligt. Vi träffar på "Basse" med vidhängande matte, som undrar hur jag mår efter operation. På eftermiddagen löser vi Melodikrysset. Birgitta och Kerstin knallar runt med Bosse. Nicke kom med något bakat av sonens flickvän, någon finsk special. Släktforskat till stora delar av dagen. Tittade på ett program om djurlivet på Galapagos öarna. Bosse nekar kvällsvoltan.

Tisdag 29 Dec: Bosse vill följa med på morgonvolta. Inte så ofta han gillar att knalla ut tidigt om morgonen. Han är väl som Husse, morgontrött! Jag släktforskar, på min fars syskons barn. Det finns två, jag har namn och födelsedatum, men som jag inte hittar! På eftermiddagen tar jag en Turftur till Clas i Sjön för att handla. Efter middagen åker vi till ICA Slätta och Lidl, för diverse inköp. Ett djurprogram på teve innan läggdags.

Onsdag 30 Dec: I dag ska Bosse och Birgitta följa med Kerstin H till Hedemora och mamma Ingegerd. Vilken chans till att cykla en lång Turfrunda med gott samvete. Efter frukosten drar vi iväg mot olika mål. Jag är trött redan efter någon timma. Typiskt nu när jag med gott samvete kan cykla runt. Det lättar i låren och jag beslutar att följa den väg jag tänkt ut. Det blir inte som jag planerat, det är fler ute och Turfar. Ok några timmar blev det ändå. En festlig syn under dagen cykeltur, är kön till Systembolaget, säkert 50 meters kö ute på gatan. Det smakade bra med en kopp kaffe när jag kom hem. Jag ska passar på att släktforska. Det blir en cykeltur till innan jag är nöjd. När jag kommer hem är Birgitta och Kerstin åter i Falun. På kvällen teve, ett program om Ulf Lundell. När vi lagt oss kommer Bosse, så kelsjuk har han inte varit sedan vi bodde i Grekland.

Onsdag 30 Dec: Vaknar skapligt utvilad. Jag förbereder frukosten. Inger H kommer förbi med korv till Bosse. Bosse och jag traskar i väg på morgonvolta. Snöslask och en halv grad plus. Många långa kissar blev det. Jag har fått en kallelse till Hjärtmottagningen. Uppföljning av blodtryck efter mitt besök 16/12! Syster Birgitta kommer att kolla mitt tryck och notera det, dem ringer i slutet av januari. Då är det bra med egen blodtrycks mätare. Den köpte vi i Grekland, då jag fick skicka värden till läkaren på Vårdcentralen. I början fick jag gå ner till apoteket i Pagonda för att kolla trycket. Det var högt! Det fylkades en mängd nyfikna damer varje gång jag var där.

Torsdag 31 Dec: Morgonvolta med Bosse. Sedan släktforskning. På kvällen var vi bjudna till Hedlunds att fira Nyår. Bosse har bråttom att komma dit, sladdar in i väggen, ingen bra kurvteknik! En mycket trevlig kväll med god mat och dryck. Tiden bara flög iväg. Tack och Gott Nytt År!

                   Dagbok Januari - Mars 2018  Dagbok April - Juni 2018   Dagbok Juli - September 2018   Dagbok Oktober - December 2018

Dagbok Januari - Mars 2019   Dagbok April - Juni 2019   Dagbok Juli - September 2019  Dagbok Oktober - December 2019

Dagbok Januari - Mars 2020  Dagbok April - Juni 2020  Dagbok Juli - September 2020 

Åter meny

Senast ändrad 2021-01-11 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2020 - 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.