Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Klicka på bilder för att förstora. Ahlstrands Webbsida

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2021 

Januari - Maj

Fredag 1 Jan: Kalo mina. Gott Nytt År! Ingen snö ligger kvar, ja av de fjun som dalat ned. Bosse är svår att få ut på volta. Jag jobbar lite med släktforskning.

Lördag 2 Jan: Vaknade ganska pigg i dag. Efter frukosten går vi en gemensam volta med Bosse. Skapligt väder, några fjun i luften. Någon plusgrad. Vi kollar på skidor, Linn Svahn segrade.

Söndag 3 Jan: Birgitta åker till Borlänge och Eriks Hjälpen. Jag knallar runt med en pigg Bosse. Träffar några bekanta. Ny Turfomgång, fick problem med hemmazonen. Det krånglade i en halvtimma innan jag fick zonen. Sedan blir det skidor på teve. Fika när Birgitta återvänder från jobbet. Bosse och jag går en snabb volta mellan skidloppen. Ganska så skönt väder i dag. Ett digert jobb med "ahlstrand.com". Alla dagböcker ska ändras copyright datum till 2021. På kvällen blir det "Göta Kanal" och "Repmånad". Svårt att sova, vaknade vid tvåtiden och kollade på en film en stund, tillbaka i sängen för att försöka somna om. 

Måndag 4 Jan: Vaknade och tog blodtrycket. Vad gör man inte för flickorna på Hjärtmottagningen. Birgitta ska på "stan" med Åsa. Jag städar datorena. På eftermiddagen löser vi Melodikrysset. NOD32 licens är fixad åt Monica. Sedan en god middag. Bosse vill ut igen. Naturprogram om Hammarhajar tittar vi på innan det var dags att hoppa i bingen.

Tisdag 5 Jan: Birgitta vaknade och knallade runt med Bosse. Det mesta av frukosten var färdig, Birgitta var nog vaken tidigt. Vi åker fram och åter till Korpholen. För att kolla läget och mata fåglarna. Bosse njöt och var nog inte så begeistrad av att åka hem. Birgitta och Bosse knallar iväg medans jag fixar till det sista. Det är bra fart på tassarna numera. Vi gör halt i Slätta för att handla på ICA. Jag knallar en volta med Bosse under tiden. Jag forskar nu en del åt en granna. Alltid skönt att växla om sökandet. På kvällen Hotelliggaren. en fars. Lite väl gapigt för mitt tycke, men Ola Forssmed var suverän.

Onsdag 6 Jan: Jag vaknar tidigt i dag, trots att jag vaknat ett par gånger i natt. Efter frukost vill Bosse gå på morgonvolta. Han retade bara upp sig på en hund, bra va! Efter frukost tittar vi på ett program från i går, Musik på Skeppet, så bra. Jag forskar på en ny familj. Skidor på teven på eftermiddagen. Bosse promenad före middag. På kvällen tittar vi på "Ulf Lundell" och "Lerins Sommarö". Sedan en kvällsvolta.

Torsdag 7 Jan: Samma bekymmer i natt. Vaknar och är pigg! Svårt att somna om. Birgitta och Bosse var på morgonvolta när jag vaknade. Jag fortsatte med frukosten. Nu tar jag tredje gången blodtrycket, inför telefonmötet med Hjärtmottagningen den 17 januari. Birgitta har varit nere hos Amanda och fixat utseendet! Jag har forskat mest hela dagen. I bland är det extra tjurigt, långtidslånade datorn tar inte emot ström. Så den sa adjö och goodbye. Men jag hoppas att handpåläggningen ska väcka den såsmåning om.

Fredag 8 Jan: Vaknade först sedan Birgitta väckt mig till frukost. Funderar om mängden av tabletter gör mig så trött. Jag har så länge jag kan minnas, ja mer än så inte lagt mig tidigt. Men skillnad är det. Birgitta tar Bosses morgonvolta och det är jag tacksam för. Nog om detta. Jag har fått igång lånedatorn, viket gör mig glad. Vi har stor städdag. Jag damsuger och Birgitta vaskar golv. Bosse vill ut, Birgitta tar även den voltan medan jag njuter av skidsport. En god middag med några glas rött. Jag går sedan med Bosse innan "På Spåret" och "Den ofrivillige golfaren" på teve.

Lördag 9 Jan: Upp och hoppa, Bosse vill ut. Vi går en lång volta upp i skogen. Jag fick en turfzon på köpet. Sedan smakade det gott med frukost. Det är skidor på teve i dag. Damernas sprint blev en Svensk triumf. Segrade gjorde Linn Svan. Maja Dahlkvist tvåa och Emma Ribom trea. Herrarnas sprint segrade Oskar Svensson. Vilken spännande dag, vi skrämde Bosse med våra vrål. Sedan ägnade jag dagen åt släktforskning. God mat och lite teve. Sedan en sista kvällsvolta med Bosse.

Söndag 10 Jan: Bosse var på dåligt humör i dag på morgonvoltan. Han skäller på all och alla. Vi blev naturligtvis osams. Det gick över fort, ovänskapen. Idag blir det skidor på teven. Ebba Andersson var snabbast upp för Alpe Cermis, vilket slutade som trea i Tour de ski. Nu får jag vila från skidor, ja sittande i soffan! Birgitta tog eftermiddagens volta och dem fikade i Örnnästet damerna. . Birgitta berättar att det var fullt pådrag här på "hemmet", brandkår, ambulans och polis. Någon som lagt en plast klädhängare på en varm spisplatta! Birgitta bjöd på en god middag. Jag tar Bosses kvällsvolta, i dag blev det inte 60 meter löpning som häromdagen, utan 20 meter. Sedan löser vi Melodikrysset. Birgitta kollar "Morden i Midsomer".

Måndag 11 Jan: Vaknat flera gånger i natt. Svårt att somna om. Nu snöar det ymnigt. Birgitta och Bosse pulsar runt och jag fixar frukosten. Vi tar blodtrycket på mig. Nu är det två gånger till innan jag ska avge rapport till Hjärtmottagningen! Jag jobbar vidare med släktforskning. Så jäkla spännande. Birgitta gör "stan". Snöar ute nu, det är klass 1 varning över större delarna av Sverige. Här snöar det och Bosse och Birgitta pulsar runt. Åsa fyller år, så Birgitta åker med present. God mat i dag med. På teven "100 procent Bonde" alltid lika intressant att kolla på. Jag tar sedan Bosse på kvällsvoltan, nu går det undan i snön. Bosse har fått klart för sig att husse är en f.d. sprinter tävlande för Spårvägen IF. Han, Bosse har de sista gångerna gillat att kuta iväg. Det går ju undan nu, mot för några veckor sedan då Bosse knappt orkade gå.

Tisdag 12 Jan: Upp och käka frukost. Fem grader kallt ute. Jag knallade runt med Bosse och ner i garaget. Vi ska till ICA Slätta för inköp. Jag passar på att gå en längre volta med Bosse under tiden. Sedan upp till en lampaffär på Ingarvet. Birgitta ska ha några hällare för att ha värmeljus i lampkronan i köket. Jag släktforskar. Birgitta och Kerstin H tar en volta med Bosse och jag går en snabb promenad runt bland annat Kålgården. Det var skönt trots kyla. God mat i dag med, blodpudding med knaperstekt bacon, en av mina favoriter. Bra teve i dag. "Mandelmans gård" och "Tareq Taylors matresa".

Onsdag 13 Jan: Efter frukosten går vi alla tre på morgonvoltan. Jag får två zoner, Birgitta och Bosse får också motion. Jag fortsätter sökandet efter en Hagström från Enviken. Något är fel på datum för död, och när frun blev änka. Vi kollade på skidskytte, alltid lika spännande. Efter fikat vill Bosse ut, vi går gemensamt och jag fick två zoner igen. Kallt och ruggigt i blåsten. På kvällen var det nystart för  "Renées brygga". En sista volta för dagen med Bosse. Han har nu kommit på att "det går att lura husse springa". Ok det känns inte helt oävet.

Torsdag 14 Jan: Tidigt upp från bingen. Frukost och sedan upp till Majoren och ÖB för diverse inköp. Det blev en del fågelmat och hundmat. Även vi fick en del konserver. Bosse fick en volta där. Sedan hem. Jag forskar vidare och Birgitta gick en eftermiddags volta med Bosse.

Fredag 15 Jan: Birgitta och Bosse går ut i kylan. Jag fixar frukosten. Sedan åker jag ner på stan för diverse inköp. Vi ska ha främmande av Hedlunds i kväll. Jag kollar Skidskytte. Vi får en trevlig och god middag med Hedlunds på kvällen.

Lördag 16 Jan: Jag knallar ut med Bosse, svalt minus 10 och ingen blåst. Bosse får bestämma vägval och jag får en Zon. Jag kollar Skidskytte, Sveriges damer trea, inte illa. Många timmar framför datorerna och släktsökning. En kvällsvolta sedan med Bosse innan på Stjärnorna på Slottet, riktigt bra!

Söndag 17 Jan: Vaknade självmant i dag. Birgitta har åkt till Eriks Hjälpen. Vid morgonvoltan var Bosse på bra humör, trots att det var massor av hundar ute. Bra jobbat Bosse. Skidor på teven. Släktforskning tills Birgitta kommer hem. Vi möter henne, men går olika vägar. Jag hjälper Per L med installation av NOD32. Vi får sedan en skön pratstund, där Barbro också deltog. God mat och mer teve på kvällen.

Måndag 18 Jan: Vad står på? Jag vaknade självmant i dag med! Kan det bero på att vi ska åka upp till Korpholen. Birgitta kör morgonvoltan och jag går ner till "Snickeboa" och späntar tändvirke, till spisen. Synd att bara köra det till tippen. Vi åkte via Kilen, då Janne har funderingar med preliminär skatt. Fåglarna njöt och kvittrade tacksamt. Nu måste jag få till en bättre "matsal" till dem. Jag skottade snö och avlägsnade snön på växthuset. Leksandsbröd och ICA Gagnefshallen fick vårt besök. Sedan raka vägen hem. Inger D var här och vi pratade klaffbyte, det är snart dags för henne också. På kvällen Idrottsgalan. Kula att Armand "Mondo" Duplantis tog hem priset i alla kategorier, det är han verkligen förtjänt av. Föräldrarna tog hem pris som Årets ledare. I säng med August Strindbergs "Hemsöborna". Mycket läsvärd bok.

Tisdag 19 Jan: Vaknade tidigt i dag med. Bosse kom och ville kela. Vi gör frukost och sedan knallar hon och Bosse till Berit T. Jag tar också en volta runt Kålgården och vidare ner till Centrum och hem, 8,35 km. Ett nytt sätt att kapa datorn? Plötsligt dök Team Viewer upp på skärmen och vill att jag ska vidimera mina inloggningsuppgifter!! Ett nytt sätt att kapa datorer. Givetvis öppnade jag inte förfrågan. Jag knallar ner i "Snickarboa" och tillverkar en fågelautomat att ha uppe i Korpholen. På kvällen bra teve, Mandelmans gård och Tareqs matresa. Sedan hopp i bingen.

Onsdag 20 Jan: Nu snöar det ordentligt och en minusgrad. Bosse har inte brottom, han ligger tätt tryckt mot mej. Efter frukosten åker vi till ICA Slätta för att handla. Bosse och jag passar på att gå morgonvoltan. Bosse är inte så förtjust i snön, han får snöbollar runt tassarna. Vi löser sedan Melodikrysset. 

Torsdag 21 Jan: Birgitta och Bosse knallar runt nu på morgonen. Trist väder regn och en plusgrad. Skidskytte damer på teven. Inga bra resultat denna gång. Inte ens Norge hamnade på pallen. Jag tar kvällsvoltan, det regnar och är blött ute. Släktforskar på en Ahlstrand som jobbade på en Tändsticksfabrik. Troligen tillhör han inte vår släkt, då jag hittills inte hittat Ahlstrand på fars sida så långt söderut. Om det är någon släkting till oss. Bosse och jag knallar runt i slask och regn.

Fredag 22 Jan: Efter frukosten går Bosse med på en morgonvolta. Slaskigt och otrevligt på vägarna. På eftermiddagen Skidskytte herrar på teven. Inga direkta framskjuta Svenskar, inte ens norrmännen var på hugget. Jag släktforskar en del i dag. På Spåret på teven. En sista kvällsvolta med Bosse.

Lördag 23 Jan:  Plusgrader ute, slaskväder! dag är förmiddagen bokad i tevesoffan. Mycket skidor är det. Trist med skyttet för killarna, men dem kom inte sist.  Birgitta och Kerstin H går voltan med Bosse. Vi löser sedan Melodikrysset. Nu släktforskar jag på min egen släkt. En god middag bjöd Birgitta på. Jag tog kvällsvoltan med Bosse. Sedan "Stjärnorna på Slottet" i dag Ernst Billgren dag. Ett trevligt program med en bra och intressant man. Birgitta kollar sedan på teve mord. Jag letar upp ett par släktingar innan det är dags att knoppa.

Söndag 24 Jan:  Någon minusgrad nu på morgonen. Chattade en stund med Lasse R som nyligen fyllt 79. Efter frukosten går Bosse och Birgitta en morgonvolta. I dag blir det många timmar framför teven. Mycke skidor i dag. Inga framstående resultat. Bosse och jag gick en eftermiddags volta. Senare på kvällen gick vi alla tre på volta, något är det som lockar Bosse. Jag får två Turfzoner på köpet. Släktforskar.

Måndag 25 Jan: Några grader kall nu på morgonen. Jag förbereder frukosten, Bosse och Birgitta går morgonvoltan. Jag slussas mellan olika "myndigheter", bland annat information om Corona i någon minut! Jag ska söka få tillbaka de respengar jag lagt ut till Uppsala för operationen. Nu har jag nog kläm på det. Birgitta har ändrat sina jobb på Eriks Hjälpen till måndagar, eftermiddagarna. Smart, att slippa gå upp tidigt  på söndagsmornar. Jag fick gå två volter med Bosse på eftermiddagen, innan han var nöjd. Blåsigt och kyligt var det, för husse. Birgitta kollar Guldbagge galan och jag sorterar släktinformation, mycke papper är det och ont om A4 pärmar har jag.

Tisdag 26 Jan: I dag skiner solen från en nästan klarblå himmel, fyra grader minus. Birgitta går med Bosse och sedan frukost. I dag var det en heldag med släktforskning. Spännande nu så det är svårt att låta bli. Birgitta går med Bosse på eftermiddagen. På kvällen teve "Mandelmans gård" och "Tareqs matresa". Sedan är det dags att sova. "Det var ingen bra natt, somnade inte före tre. Många funderingar snurrade runt i huvudet"

Onsdag 27 Jan: Snabbt upp ur sängen, vi ska till Hundtrimmet med Bosse. Klor och lite päls ska ses över. Jag är på Bolaget och hämtar en beställning. Även till Kjell och Kompani för att köpa ett hörlurar med mikrofon. Härluren var slutsåld men dem tar hem åt mig. Sedan åker vi upp till Korpholen för att mata fåglarna. Jag har med nybyggda fröautomaten, men hittade inget lämpligt ställe att sätta den på. Får fundera på det. Det var så vackert och soligt, frost på alla träd så himla vackert. På hemvägen passade vi på att handla på ICA Slätta. Jag gick en eftermiddags volta med Bosse. På kvällen ett bra program på tv5, om vulkanöarna på Hawaii. Sedan någon timma med släktforskning innan det är dags att sova. Hoppas på bättre sömn i natt.

Torsdag 28 Jan: Sov relativt bra i natt. Båda läste vi i våra böcker vid tretiden i natt. Jag har ju inga förrättningar men sover oroligt ändå. Ja ja det blir väl bättre. Vaknade tidigt och knallade runt med Bosse före frukost. I dag ska jag försöka forska undan, högarna med släktingar som hopar sig och tillslut vet jag inte vem som tillhör vem. Lätt att köra på utan att registrera i Disgen2019. Birgitta och Bosse knallar runt på eftermiddagen. God mat, blodpudding som vi alla gillar, med stekt ägg. Jag tar kvällsvoltan och sedan ser vi programmet om Estonia.

Fredag 29 Jan: Upp tidigt för att prata upp rösten. I dag ringer en av tjejerna på Hjärtavdelningen. Jag har tagit blodtrycket ett antal gånger. Jag ska berättar resultaten. Hon kommer att ge det underlaget till min läkare Gunnar. Birgitta och Bosse knallar runt under tiden. Jag får hjälp även med rese återbetalning, när det gäller Uppsala besöken. Skidor från Falun och Lugnet i dag. Min hörlur med mikrofon har anlänt till Kjell och Company. Jag tar en rask promenad runt Kålgården och ner på stan, fram och åter. Det var skönt att få frisk luft. På kvällen blir det en pizza till middag. Ingen höjdare tycker vi, trots att det var oxfilé.

Lördag 30 Jan: Bosse och jag knallade runt, Bosse tycker det är kallt om tassarna. En bajs och sedan snabbt hem. I dag mer skidor från Lugnets skidstadion. Bra tävlingar är det. Synd nog åkte en Brittisk skidåkare genom reklamskyltar och skadade sig illa. Där borde det vara skydd då det är  brant nedför och kurva. Inger D vill ha hjälp med en lampa i köksfläkten. När jag kom var det en hemtjänst kille där. Han gjorde samma skada som jag gjort på våran. Dålig konstruktion på fläkten. Efter middagen och sena voltan ser vi på teve. Insamling för artister. Många bra uppträdande. 

Söndag 31 Jan: Vaknade skapligt pigg. Bosse vill knalla runt och kolla brudarna. Jag tror inte på det, han skäller ju på allt och alla! Då får man inga brudar! Skidor från Lugnet Falun, sista dagen nu. Sprint med många duktiga svenskar. Linn Svahn etta och Jonna Sundling trea. Oskar Svennson två på herrsidan. Vi löser Melodi Krysset, lite marigt i dag. Eller är det så att vi inte är på alerten? Jag kollar lite på Ingers släkt. Sedan en volta med Bosse efter maten. På kvällen teve.

Måndag 1 Feb: Även denna morgon vaknade jag pigg. Efter frukosten åker vi till ÖB och Bosse får en volta uppe vid Majoren. Bara 12 grader! Bosse lyfte på tassarna i bland, kallt är det i snön. Jag köper frön, ett par varmare hanskar, konsoler till en hylla i "skrubben". Ja det blev massa bra att ha saker med hem. Per kom till Birgitta och vill ha råd om piller. Efter middan åker Birgitta till "Eriks Hjälpen", hon ska jobba på måndagarna, efter middagar. Smart tänkt. Jag forskar, men avbryts av att chefen som vill ut och kissa. Tanken var att vi kunde möta Birgitta vid bussen, men Bosse ville ut tidigare. Bra teve och sedan hopp i säng.

Tisdag 2 Feb: Nu är tydligen "trötta mornar" på tillbakagång. Skönt är det. Efter frukosten vill Bosse ut. Vi går en volta i närområdet. Kallt och blåsigt denna morgon. Dator jobb hos en granne. Fixat NOD32, ett bra virusskydd och samtidigt städat datorn. Per var här igen, som Birgitta och Per bestämde i går. Det pratar mediciner. Middags voltan fixar Kerstin och Birgitta. Bosse fick ett stort ben med hem. Benet jobbade Bosse med i flera timmar. Jag ska fixa hyllorna i "skubben". Tur att Adde var i snickarboa när jag kom med en stor tung skiva. Ur den ska jag såga till två hyllplan. Dem är så tunga att det är svårt att såga snyggt. Adde hjälpte mig att hålla i. Snyggt blev det och nu mer plats för pärmar och annat. Dörrproblem, för tredje veckan! På kvällen "Mandelmans Gård" och "Tareq matresa". Två bra program. Jag hann med lite släktjobb.

Onsdag 3 Feb: Pigg och vaken redan halv åtta, inte så vanligt! Efter frukosten gick Bosse och jag morgonvoltan. Ganska så kyligt och blåst. Bosse bestämde sig för den vanliga rundan. Det får man tacka för i kylan. Sedan en ny handlingsvända. Först till Åsas jobb, något skulle lämnas. Sedan ÅVC med diverse skräp. Matinköp hos ICA Slätta. Jag gick med Bosse under tiden. Jag har fastnat i några problem, människor i mitten av 17 hundratalet. "Sånt Sinkar" sa han som kom försent till jobbet. Jag har anmält intresse att hjälpa Riksarkivet att registrera människor till Sveriges Befolkning År 1940. Kan vara intressant. En kort volta, Bosse valde själv att vända hemåt. På kvällen teve "Renèes brygga".

Torsdag 4 Feb: Vaknade till en kall och lite blåsigt runt knuten. Men Bosse gick med på en ganska lång morgonvolta. Soligt är det så lite värme får vi på väg tillbaka. Bosse började halta, isklumpar mellan klorna. Jag försöker smälta dem med min han, ganska lönlöst. Jag bar Bosse, tio kilo, en stund mot slutet. Slut finish på starholkarna, blev ganska bra. Nu hoppas jag att dem hamnar uppe på Myran området. I dag allmän dator städning och lite pappersarbete. Jag har valt Leksberg, Skaraborgs län som registrerings ort till Riksarkivets Sveriges  befolkning 1940. Birgitta tog middagspromenaden och jag kvällen. Inge bra på teven i kväll. Det får bli en bra bok.

Fredag 5 Feb: Birgitta var ner till Tomas Kaffe och käkade Räkmacka, med några från hemmet. Jag kämpar med att få koll på hur jag ska registrera folk till Sveriges befolkning 1940. Jag har svårt att förstå manualen. Problem med den lånade datorn igen, glapp i strömförsörjning. Ägarinnan vet om problemet, dem köpte en ny dator. Flyttade in köksdatorn. På kvällen teve, en bra aktion film. I dag blev det tre volter med Bosse.

Lördag 6 Feb: Vaknade med snuva, känns som en praktförkylning. Efter magnecyl och nässpray lättade det. Birgitta sköter Bosses promenader. Mycke skidor i dag. Sprint damerna etta och tvåa och herrarna 1. Bra jobbat. Curling kollade jag också på. Har fått lite ordning på registrerandet av SB1940. Men det är mer invecklat än jag trott. Jag funderar på att säga upp mig. Jag är nog för gammal att pyssla med det. Jag får hålla mig till egen forskning. Birgitta kollar "Morden i Midsomer". Jag tar en sista kvällsvolta med Bosse.

Söndag 7 Feb: I dag ska Birgitta jobba på Erikhjälpen. Bosse och jag följer henne till bussen. Kaffe och en macka till frukost. Inger D kommer förbi och vi beslutar att det blir biltvätt i  morgon i stället för idag. Inger tycker inte att Bosse ska behöva vara ensam under tiden. Bosse blev säkert glad! Skidor och Curling på teven. Sveriges bästa damlag Hasselborg mot herrarna Edin. Spännande och Edins segrade. Mycket bra spel av båda lagen. Jag har sagt upp mig som registrerare av Sveriges befolkning 1940. Mer jobb än jag kunde tro. Snart 80 bast, så jag hoppar av. Jag och Bosse går en kvällsvolta. Sedan "Vem kan vad" på teven. Birgitta avslutar med "Morden i Midsomer", hur många finns det i den byn?

Måndag 8 Feb: En tidig morgonvolta med Bosse, Birgitta fixar frukosten. Jag hjälper en granne med krånglande teve. Birgitta och Kerstin åker till Svärdsjö för att klippa frisyren. Ska tydligen vara en duktig frisör. Jag åker med Bosse till Korpholen. Glömmer naturligtvis borrmaskinen. Jag kommer inte in i gäststugan. Troligen har dörren svält. Turligt nog har jag fågelfrö med mig. Fyller den nybygga fågelmataren. Ingen bra placering, men får ändra det vid tillfälle. Jag får inte allt uträttat som jag planerat. Det blir en volta med Bosse. Mycket att lukta på runt Korpholen. Åker tillbaka till Falun, utan en del saker jag tänkt fixa. På teve om Norge och Hitler.

Tisdag 9 Feb: Bosse är sugen på att knalla ut, jag likaså. Det blir en längre volta i skapligt väder. Problem med isbildning mellan trampdynor. Han blir väldigt ilsken när jag inte var försiktig med avlägsnandet. Ok jag fick förtroendet att försöka igen. Vi träffade Basse med vidhängande matte. Sedan en god frukost. Birgitta kommer med bra tipps om nya hyllan i skrubben. Får inköpa två konsoler till. Lite släktforskning hinner jag med. Birgitta och Kerstin H gick med Bosse. God mat, blodpudding en av mina favoriter. Sedan några bra program på kvällen. "Mandelmans gård", "Senior surfarna" och "Tareq matresa". Sedan går jag och Bosse en längre kvällsvolta. Vi träffar på en trevlig man med en liten hund, jag behöver inte tvätta mig i kväll, det såg hans hund till.

Onsdag 10 Feb: En tidig morgonvolta med Bosse, Birgitta ska till sjukhuset för kontroll. Lämnar Birgitta och åker till ÖB för lite inköp. Stöd till konsoler, Birgitta tycker att jag ska utöka med en hylla till i "skrubben". Jag handlar även fågelmat, jag vet ju inte när jag kan komma in i gäststugan där jag har fågelmat. Skidor sprint på teve. Sedan besöker vi ICA Slätta för matinköp. Jag går med Bosse under tiden. Bosse har tur, Kerstin och Birgitta går också en volta. Skidskytte Sverige trea efter bra skytte av Hanna Öberg. Fixat NOD32 åt en "gammal" kund. Efter en god middag kolade vi på Svt2, Tibet och sedan "Renèes brygga". Jag gick sedan en kissvända med Bosse, innan det var dags att hoppa i bingen.

Torsdag 11 Feb: En tidig morgonvolta med Bosse, i dag med. det blev en längre volta. Mot slutet var det inte så roligt, Bosses trampdynor känns inte bra. Synd att Bosse inte gillar "hundskor"! Vi provade en gång! Kunde han så lyfta han alla tassar på en gång. Vi fick lämna tillbaka dem. Jag och Inger D åker till Jungfrurondellen för tvätta hennes bil. Sedan en promenad ner på stan. Lisbeth L vill ha hjälp med NOD32. Jag är glad, Lisbeth sköter "Super anti Spyware", riktigt bra. Skönt att få en snabb promenad. På hemvägen mötte jag Nicke H, han var också ute för motion. I dag en av mina älsklings rätter, Ärtsoppa. Vi fick hem vin som Birgitta beställt. Skickat ett e-mail till vinklubben.se, då dem sent mig två kartonger och jag har bara beställt en. Dem skyller på Systembolaget!

Fredag 12 Feb: Sov gott i natt och var pigg ganska tidigt i dag. Efter frukosten knallade Bosse och jag en lite längre morgonvolta. Skapligt väder, sol och sju grader. Jag har nu startat släktforskning från 2003, för att komplettera. Då gällde det kortläsare på Leksand Forskningssal. Inger D har fått kallelse till klaffbyte. Skönt för henne att inte gå oviss om när! Birgitta och Kerstin tar förmiddags voltan. God mat och lite vin där till. Jag tar Bosse på en volta. Sedan teve, På Spåret med gaphalelsen Kristian L, varför måste man gapa och skrika högt? Jobbigt är det för dem som har problem med tinnitus och andra hörsel problem. Sedan "Bergfelt", ett bra program med många intressanta gäster. Bosse nekar kvällsvolta. Inget svar från vinklubben.se.

Lördag 13 Feb: Bosse vill inte äta sin "godismat", det har nog inte hänt vad jag mins. På morgonvoltan var han inte så pigg heller. Vi blev lite ängsliga över Bosses hälsa. Tursamt var det bättre på eftermiddagen, men godismaten åkte ut och in i kylskåpet. Skidskytte på teven, herrarnas jaktstart. Sebastian Samuelsson kom tvåa efter att spurtat ner Thingnes Bö. I dag har jag kört hårt med släkt forskningen på mormors sida. Bosse piggnar i på eftermiddagen och maten smakade. På kvällen är vi bjudna till Hedlunds på mat. Vi får en trevlig kväll med många skratt och god mat. Bosse och jag knallar runt innan det är dags att knoppa in.

Söndag 14 Feb: Birgitta tar morgonvoltan med Bosse och jag förbereder frukosten. Vi löser sedan Melodikrysset . I dag är det mer Skidskytte VM, inte så bra för svenskorna. Jag försöker få med mig Bosse på volta, med inget som passade honom. Skidskytte på teven i dag med. Inga framstående placeringar av svenskarna. Inger och Birgitta knallade runt med Bosse. Jag släktforskar sedan. På kvällen teve. "Vem kan vad".

Måndag 15 Feb: Vaknade pigg och hoppa ur bingen. I dag har det gått tre månader sedan jag hjärtat opererades i Uppsala, nu får jag lyfta skrot med mera. Birgitta och jag körde morgongymnastik med  Sofia på teven. Sedan knallade Bosse och jag Lidl rundan. Nu  ska jag fortsätta på Mormors släktsida. Birgitta åker till Borlänge och Eriks hjälpen, hon ska jobba. Efter middagen kollar vi på teven. Jag och Bosse tar sena voltan.

Tisdag 16 Feb: Birgitta och jag körde morgongymnastik med  Sofia på teven, i dag med. Lite ömma kroppsdelar sedan gårdagen, med det går säkert över! Skönt är det. Jag tar Bosse efter frukost. Vi går Skogsrundan och Bosse vill gå till Hästbergsvägen, då slipper jag den branta och nu hala stigen. På hemvägen får jag springa 100 meter med Bosse, bra för oss båda. Det känns så lätt att kuta lite. Jag släktforskar resten av dagen. Jag har lite flyt nu med släkten. På kvällen teve, "Mandelmans Gård" och "Tareqs matresa". Vi går sedan en kissvända innan sängen kallar.

Onsdag 17 Feb: Vaknar numera pigg och utsövd. Planerar för morgonens gymnastik. Lite segt i dag, träningsverk! Det gick bra ändå. Frukost och sedan morgon passet med Bosse. Ingen snabb volta i dag. Fortsätter sedan att sortera mormors släkt. Det blir för rörigt  för mig med många ättlingar, utan att registrera dem en och en! Skidskytte på eftermiddagen men inga svenska framgångar. Birgitta tar eftermiddagens volta med Bosse. En  god middag. På kvällen ett bra program om apor, i teve 2. Sist "Renèes brygga", med trevliga gäster. I dag känns det som skönt att få hoppa i bingen tidigt. Kanske gymnastiken främjar längtan till sängen?

Torsdag 18 Feb: Nu känns det i muskler att vi jobbat på ordentligt med morgonjympan. Sedan frukost och jag knallar runt med Bosse. Jag får även äran att springa ikapp med Bosse. Så lätt att springa nu. Vi ska åka upp till Korpholen och mata fåglar. På vägen upp slank vi in på Leksandsbröd för att handla Brungräddat, i dag extrapris 2 kartongen för 140 kronor. Det gillar jag! Fågelmataren har fungerat, Fåglarna kalasade på frön när vi kom upp. Min farhåga var att inte fröna skulle rinna ned ordentligt. Nu fyllde jag upp med 10 kilo skalade solrosfrön, och talgbollar fanns det kvar lite av. Dem föredrar tydligen frön. Bosses torrfoder fick åka med hem till Falun, så slipper vi köpa nytt. Birgitta och Bosse han ner till Rältlindor innan jag kom ikapp med bilen. Jag har en ASUS Eee med hem, en liten bärbar som jag ska sätta fart på. Birgitta har fått den av mig i födelsedagspresent!! Har inte en susning om det, med bra va! Skidskytte på teven, Sverige bronsplats. På kvällen "Tillsammans med Strömstedts" på teven. Birgitta tittar sedan på någon deckare.

Fredag 19 Feb: Sista morgongympan för denna vecka avklarad. Det känns i lår och rygg, med det blir bara "bättre och bättre dag för dag" om man får tro Ernst Rolf. Bosse och jag knallar runt. I dag är Bosse på gott humör, ingen hund eller bil blev utskälld! Jag jobbar vidare med Birgittas dator. Plockar bort onödiga program och uppdaterar drivrutiner. Jag har problem med PCPI Drivers. Får jobba vidare med det, inget som stör driften. Skidor på teven och sist på kvällen "Pretty Woman" med Julia Roberts och Richard Gere. Vi har sett den en massa gånger, men alltid lika rolig att se om den! Sedan hopp i bingen.

Lördag 20 Feb: Efter frukosten går vi gemensamt med Bosse. Jag ska på Apoteket och hämta ut piller. Sedan Skidskytte, tidningen lura mig på startider som vanlig. Nästan halva loppet var kört när jag startar teven. Birgitta och Kerstin ska åka till "stan" för att fönster shoppa. Ja, ja det vet man vad det innebär! Jag jobbar vidare med genvägar till Birgittas dator.

Söndag 21 Feb: En sen volta med Bosse, han är inte så pigg på att gå ut. Fyra plusgrader och vindstilla. Bosse var inte den snabbast i dag. Lunka på, var nog mottot för dagen. Sedan Skidskytte, inga svenska damer var framgångsrika! Inte herrarna heller. Birgitta och Kerstin gick en volta med Bosse. Jag släktforskar och efter en god middag tittar vi på teve, "Vem kan vad" ett trevligt och rolig program. Sedan ett program om Grekiska öars öden, med vulkaner och krig med Rommarna. På kvällsvoltan ser jag två killar lekande med Rullstolen som tillhör Britsarvsgården. Dom svarar mig med att de besökt en kompis. Biljaden har dom roat sig med. 

Måndag 22 Feb: I dag var det dags för veckans första gympapass med Sofia. Sedan en god frukost. Bosse är seg och vill inte gå ut. Jag lyckades få med honom och det var en volta i sakta mak. Han var duktig i dag och skällde inte på någon hund. Birgitta åker till Borlänge och Eriks hjälpen för att jobba jag och Bosse tar det lugnt. Jag forskar några timmar och sedan lyckas jag lura ut Bosse på en volta. Den tog tid! En god soppa till middag. Vi kollade det Norska programmet om andra världskriget, "Crossing Atlanten". Vis av gårdagens besök så knallar vi runt och kollar så att inga besökande ungdomar är i byggnaden. Nicka H är ute i samma ärende. Sedan hopp i bingen.

Tisdag 23 Feb: I dag var det åter gymnastikmorgon. Frukost och morgonvolta med Bosse, inte värsta hastigheten. Det är tydligen väldigt viktigt att kolla vad som hänt sedan sist vi var ute. Vi löser sedan Melodikrysset. Jag ska försöka lösa några anor på mormors sida. På eftermiddagen knallar Bosse och Birgitta på volta. Birgitta stannar i Örnnästet på hemvägen. Birgitta har tvättstuga i dag. Alltid lika skönt att sova första natten i nybäddat! God middag, sylta. Laila kommer med sin dator, lite problem. Sedan teve, "Mandelmans gård" och "Senior surfarna". Jag sitter en stund med forskningen och sedan natt kissen med Bosse.

Onsdag 24 Feb: Vaknade sen, vilket orsakade trubbel vid morgongymnastiken. Var inte så alert i början. Men skönt är det. Sedan frukost och en kort volta med Bosse. Vi ska handla och bilen var framkörd när Bosse och jag kom hem. Vi åker till ICA Slätta. Birgitta sköter inköp och Bosse och jag lullar runt. Bosse har en otrolig syn, upptäcker en hund med ägare på långt håll och buskig terräng. Jag kör igång forskningen, lite flyt nu. Laila kommer med sin dator, lite problem i dag med. Fixat och klart. Bosse, Birgitta och Inger D knallar runt. På kvällen teve, en film om apor. Vi ser andra delen så härliga att se. Mycke bus där. Jag tar Bosse på kvälls kissen.

Torsdag 25 Feb: Nu kom jag ur bädden lite tidigare, vilket är bra. Jag vill ha vaknat till både i knoppen och kroppen innan mötet med Sofi. Ja hon på teve som leden gymnastiken!! Har även börjat lyfta lite skot. Det känns bra att komma igång. Jag missar skidor på TV i dag, doktors fel! Ja Birgitta är kallad till Lasarettet för undersökning av lungorna. Bosse och jag knallar runt under tiden. Vi fick några Turf Zoner under tiden. En svång till Apoteket "Röda Näsan" han vi med innan Birgitta blev utsläppt från Lasarettet. Ett besök hos Kerstin och Nicke, en av Bosses favoriter. Det gäller planering. Sedan en god middag och på kvällen teve, min stora idol Kalle Bildt med fru medverkar i "Tillsammans med Strömstedts".

Fredag 26 Feb: Det var trevligt på veckan sista gympapass, Bosse hund ville vara med. En stund bara, sen slog han nosen i mattan och glodde på oss. Skönt pass i dag. Jag knallar en kort volta innan vi tar bilen till Hundtrimmet. Bosse ska få klorna ansade, i dag gratis! Härligt väder, sol och fem plusgrader redan tidigt på morgonen, blåsten får man frånse. I dag är det städdag. Jag kör damsugaren. Birgitta och Kerstin tar middags voltan. Jag släktforskar. På kvällen teve. "Bäst i Test" alltid lika roligt och sedan "Carina Bergfeldt".

Lördag 27 Feb: Nu på morgonen kunde vi titta på skidåkning VM innan Bosse vill gå morgonvolta. Vi gick alla tre idag. Tjejerna var bäst Frida Karlsson kom två efter Johaug, trots ett fall. Ebba Andersson trea. För killarna gick det sämre. Sedanfrukost. Lite slappande i soffhörnan med korsord. Släktforskade. I dag fick jag klura ut hur jag kan registrera ett barn, som adopterats. Får se om det är rätt. På kvällen "Klass festen" och sedan "Så mycket bättre", en repris där Magnus Uggla sjunger "Jag och min Far", så jäkla bra. Sedan hopp i bingen med en ny bok av Lena Embretsen, som bor här på "hemmet". "Märta från Hälsingberg".

Söndag 28 Feb: Sovit gott i natt och vaknade till en solig morgon. Vi gick en gemensam volta alla tre i dag, mest för att hinna hem till VM på Skidor. Bra jobbat av svenska brudarna, Maja Dahlqvist och Jonna Sundling vann Guld. Grabbarna gick det sämre för. Släktforskar nu på Inger D sida. Även eftermiddagens volta gick vi alla tre. Jag kunde ta ett par Turf zoner. God mat och "Vem kan vad" avslutade kvällen. Birgitta kollade en ett program "Morden i Midsomer".

Måndag 1 Mars: Kalo Mina! Upp i ottan, ny vecka och nu blir det "Hemgympa". Dagens övning var bra, trots min dåliga koordination! Jag gick en kort volta med Bosse. Sedan bar det av till ICA Stormarknad, Mat ska beställas till helgen. Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Jag släktforskar och ömsom promenader med en låg Bosse. Han käkade inte ens godmaten, Första vändan gick vi 200 meter på en timma. Ja han käkade gräs så det var det som "sinkade". Vid sextiden var det dags för en ny volta, nu var Bosse i bättre form. Men ska lukta på allt och sådant tar också tid. Vi kom hem lagom till Birgitta återvände från Borlänge. En sen middag och sedan teve. Robert Gustavsson bjuder på skratt "Kulfadern" så himla duktig.

Tisdag 2 Mars: I dag var det trångt på Gympapasset. Vi har en Bosse som ville vara med. Har han legat och sneglat på våra förehavande. Plötsligt kom han och deltog i våra övningar! Ok han var mest i vägen om man ska vara ärlig. Skidtjejerna var suveräna i dag, tvåa och trea efter Johaug Frida Karlsson och trea Ebba Andersson. Glädjande var Charlotte KalIa. I dag gick vi en längre morgonvolta. Bosse var på gott humör och skällde inte på en enda hund. Jag forskar vidare på Ingers släkt. Birgitta och Kerstin tar middags turen med Bosse. Birgitta gå en runda i egen takt. Efter en god middag blir det teve tittande. "Mandelmans gård", sista avsnittet. Det är synd då det är bra och lärorikt. Så även "Seniorsurfarna". Vi löser sedan Melodikrysset innan det är dags att sova.

Onsdag 3 Mars: Vaknade till en fin morgon, solsken. 1 minus till 4 plus ganska fort. Morgongympan förbereds, en del möbler måste ju flyttas om. Aha tänkte nog Bosse och intog mattan. Bra övningar i dag, men vilken koordination jag har. Jag såg säker ut som en fallfärdig väderkvarn. Efter frukosten gick Bosse och jag en kort volta, då vi ska åka till ICA Slätta för att handla. Jag knallar runt där med Bosse under tiden. Sedan blir det tevesoffan, 15 km fristil herrar. Tre norrmän tog medaljer och 2 svenskar inom topp 10, det var bra. Sedan följde jag en föreläsning om ArkivDigital på Zoom. En del matnyttigt fick jag lära mig. Äntligen fräsig korv till middagen, så gott med potatismos därtill. Problem med lånedatorn igen, glapp med elförsöjningen. Så tråkigt då den är till stor hjälp när jag släktforskar. Vi tittade på ett program om apor i tvåan, sista avsnittet. Vad händer då, jo dem bryter  för aktuellt. En vettvilling i Vetlanda har gett sig på en massa människor, ja åtta i alla fall! Löjliga frågor av journalister och upprepade filmsnuttar från avspärrningen. Vi får hoppas att det går bra för de drabbade. Pysslar med Birgittas dator. Knepigt att få internet kontakt trots kabel.

Torsdag 4 Mars: Även i dag var det en blå himmel, men så kall och blåsigt. Bosse vill hoppa över morgongympan! Det är bara att ge mig ut på morgonvoltan. Vi går skogsrundan och på hemvägen möter vi Basse med vidhängande matte. Jag får en puss av Basse. Sedan en god frukost och väntan på skidor på teven. Glädje, jag fick fart igen på lånedatorn. dagens släktforskning är räddad. Bosse vallar Birgitta och Kerstin på eftermiddagen. Svenska skidskytte tjejerna gjorde ett enormt bra tävling i dag. Etta i Skidskytte stafetten och tog hem hela stafett-världscupen. I dag fick jag samtal från vårdcentralen. Jag är inbokad för Corona vaccinering. På teven i kväll valde vi "Tillsammans med Strömstedts".

Fredag 5 Mars: Vaknade utsövd och tvättade håret inför morgongympan. I dag var det yoga, inget som tilltalar mig. Jag har tur Bosse vill ut så jag fick giltigt förfall. Kyligt och blåst mötte oss. Men vi gick en timma. Sedan frukost. Skidor stafett herrar i dag, Sverige fyra och Norge segrade. Birgitta knallar runt själv för motion. Jag släktforskar. I dag har jag fått tid för Corona spruta 1 och 2. Lasse J hörde av sig via mobilen, alltid lika trevligt att få  en liten pratstund. Bosse och jag tar kvällsrundan innan tv. "Bäst i test" och "Karina Bergfeldt".

Lördag 6 Mars: En skaplig morgon tycker både Bosse och jag. Vi knallar runt, Lidl rundan som vi döpt den till. Bosse var på gott humör och skällde inte på någon hund eller bil. Bra där. Jag kollar på skidor och laddar inför kvällens festmiddag. Vi har en Corona säker middag för några vänner på hemmet, för min 80 årsdag. Jag var inte äldst, Elsa 97 år pigg och glad. Nu ett stort tack till alla som gratulerat på Facebook, telefon och brev. Tack Kerstin och Nicke som värdpar, Hustru Birgitta och Kerstin som fixat för en trevlig fest. Vi firar också Kerstin som också fyller år i dag. Bosse var med och fick beröm av alla. Kvällen avslutade vi hemma med Kerstin och Nicke.

Söndag 7 Mars: Vilken morgon, strålande sol. Hm, när Bosse och jag gick morgonvoltan var det snålblåst och kallt. Alltså inget fint väder och nollgradigt i skuggan. Vi tog oss i alla fall runt. Sedan bänkade jag framför teven, Vasaloppet. Spännande tävling och den snabbaste tiden någonsin. Åsa kom och käkade med oss. Bosse och jag fick korv i present. Mycke idrott på teven i dag. Birgitta knallade runt med Bosse. Ringt och tackat Solweig, svägerska och Ingegärd, Kerstins mor i Hedemora för uppvakningen på min födelsedag. "Vem kan vad" på kvällen och "Mord i Paradiset" för Birgitta. Hoppas kunna lura ut Bosse på kvällskissen!

Måndag 8 Mars: Ännu en vacker och solig morgon. någon plusgrad. Bosse vill inte gå den voltan som jag vill. Det blev Bosse som fick bestämma. På hemvägen möter vi en liten käck hund, Sudoku och korsord på förmiddagen. Birgitta åker till Eriks Hjälpen för jobb. Jag ber henne kolla om dem har några A4 pärmar. Jag behöver dem till släktforskningen, många ark blir det! På eftermiddagen går Bosse och jag Lidl voltan. Ett knivdåd i vår närhet, oss ovetande. Birgitta lagar en god soppa till middag. Sedan teve, bland annat "Kulfadern" alias Robert Gustafsson.

Tisdag 9 Mars: Vaknade pigg och utvilad. Möblerade om inför morgongympan! Missade gårdagen beroende på att Bosse, chefen inte ville gå ut för kvälls pinkat. Vid morgonens volta träffade vi Adde, snickare kompisen. Vi gick skogsrundan, inte mycke is kvar. Sedan en god frukost. Läst tidningen, som Kerstin och Nicke så snällt lägger i vår låda. Vi löser sedan Melodikrysset. I dag delar vi en flaska rött till maten. Jag tar sedan en lång volta med Bosse. Birgitta har säkert något mord på teven.

Onsdag 10 Mars: Kallt ute och vitt på backen. Efter morgongympan och frukosten knallar Bosse och jag en volta. Birgitta ringer, hon förbereder inköps resa. Först ICA Slätta, sedan ÖB för inköp av frön och drivbänk. Drivbänken har ej kommit så det blir en resa till. Jag får ett samtal från SPF medlem om tv problem. Trots att jag slutat så är det svårt att säga nej. Det var fel på boxen och Viasat skickar ut en ny, dyra är dem. Jag hämtade en stationär dator som ska skrotas hos Lisbet. Birgitta och Bosse går eftermiddags voltan, kyligt och blåst. God mat, blodpudding till middag. Den tilltalade både Bosse och mej. Bosse och jag går en kvällsvolta innan nyheterna.

Torsdag 11 Mars: Bosse är en klurig kille. Nu "deltager" han på morgongympan. Ja står i vägen är väl rättare uttryckt. På så vis fick jag avbryta för att följa med Bosse på morgonvolta. Kallt och kraftig blåst mötte oss. Men väl hemma i värmen och en god frukost så var allt ok. Att byta HDMI port på datorn är inget problem men, men att ställa om HDMI2 till HDMI1 var värre. Det tog en kvart att byta och en kvart att ändra tillbaka. Ofattbart svårt! Mitt problem med "Nya" teven var att jag inte hittar rätt och när jag väl hittat så mins jag inte hur! Kontentan av dessa mödosamma jobb gör att jag glömde dagens Skidskytte. Kvällens teve var "Tillsammans med Strömstedts".

Fredag 12 Mars: Upp och hoppa, det är dags för "Hemmagympa med Sofia". När jag flyttar soffbordet och frigör platsen framför teven blir det som igår. Bosse raskt upp på matten mellan oss. Ok vi får anpassa oss efter chefen! Vi ska ha Kerstin och Nicke på middag i kväll så jag går en Turf- tur ner på stan och bolaget. Vi måste ju ha grekiskt öl, Mythos! Birgitta passade på att städa under tiden. En kopp kaffe och jag ska på IT uppdrag. På kvällen god mat med Hedlunds.

Söndag 14 Mars: Vi missar damernas skidor, men får höra att Ebba Andersson blev tvåa efter Weng på 30 kilometer fristil. Ebba slutar trea i totala världscupen. Bra jobbat. Det blev mer skidor efter Bosses morgonvolta. Han var på gott humör och skällde bara ut Basse. Jag knallar runt Kålgården på eftermiddagen, skönt och bra fart. Vi löser Melodikrysset. tråkigt i dag, inte för att vi inte kunde allt. Bosse gick några hundra meter. Saknar Kerstin H, som inte var med. God mat, Torskrygg enligt hustrun. Sedan Mästarnas Mästare på teven. Kvällskiss och sen hopp i bingen.

Måndag 15 Mars: När jag vaknade kom Birgitta och Bosse hem. Han purrade Birgitta vid halvsju tiden och ville ut. Han var nödig. Vid morgonens gympa fick vi vara ifred för Bosse. Han låg och knoppade i sin koj. Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen i dag. Hon köper ett par A4 pärmar åt mig. Jag gick en eftermiddagsvolta med Bosse, mellan släkt letandet. God mat, korv jag fått av Åsa i födelsedagspresent. En volta innan "Kulfadern" på teven.

Tisdag 16 Mars: Nu har jag beslutat mig för att lägga ned dagboken, efter 21 år. Det är delvis kostnader för webb hotellet med mera. Samtidigt som jag inte har en susning om hur många som läser. Min adress .ahlstrand.com fungerar inte då den ingår i webbhotellet. Så även min e-mail.  Sidan släcks ned 1 april. Jag kommer fortfarande att skriva dagbok. Uppkomsten av dagboken var nog att vi bodde i Grekland, Samos och i bergsbyn Pagonda. Är det nu mot förmodan någon som följer dagboken så kan jag skicka den via e-mail!

Onsdag 17 Mars: Fint väder i dag, vaknade av solskenet rakt i ansiktet. Inget dåligt uppvaknande. En bil körde över kanten till fontänen!! På eftermiddagen var det tid att göra inköp hos ICA Slätta. Bosse och jag knallade runt under tiden. Luftade höger framdäck, dåligt med luft! Jag har haft dambesök... Inger D med syster Ingmarie kom och pratade släktforskning. Bosse är en filur som kan få oss att läsa honom. Plast lådan efter Lasagnen som han städar ur. Sedan får Bosse mig att förstå att hålla lådan, så att Bosse kan slicka upp det som finns kvar på kanterna. Jag slutar inte att beundra hur ett djur kan förmedla sig. På kvällen "Karl Fredrik på Österlen" ett bra program. Vilken musik, rena nostalgin.

Torsdag 18 Mars: Ingen gympa i dag heller Bosse vill ut tidigt. Träffar på Basse med vidhängande matte. Basse gillar mig, Bosse vänder ryggen till. Inger D pratar med Basses matte och tar sedan Bosse med in. Sedan frukost. Birgitta har tvättstugan i dag, eller var det i går! Slipat på min egen forskning i dag. Birgitta och Kerstin tog middags voltan. Ärtsoppa och pankaka till middag, ren nostalgi torsdag. Ärtsoppa är en av mina favorit rätter. "Tillsammans med Strömstedts"  på teven. Sedan hopp i bingen.

Fredag 19 Mars: I dag väckte Bosse Birgitta för morgon volta. Jag försökte få ut Bosse igår kväll, med det ville inte han. Sedan var det veckans sista gympa med Sofia. I dag var det hantlar med i övningen, min hanled tillåter inte det. Birgitta fick köra med hantlar. Vi borde nog ha lite olika vikter på hantlar! Frukost och sedan går Birgitta själv på en volta. Jag ska kolla på Skidskytte.

Lördag 20 Mars: Jag tar Bosse på en längre volta, skogsrundan. Det ligger mycket is kvar på vägen. Efter frukosten blir det jobbigt framför teven. Jaktstart damer och herrar från Östersund, skidskytte. Bläsigt är det och många bommade skott blev det. Sedan löser vi Melodikryset. Jag jobbar vidare med min egen släktforskning. På kvällen teve, "Muren" för första gången. Det var trevligt med frågesport. En del kunde vi också.

Söndag 21 Mars: Jag vaknar tidigt i dag. Bosse vill ut och kolla brudarna! Antar jag. Blåsigt och kallt är det, ingen skön morgonvolta med andra ord. Frukosten smakade bra, när jag tinat upp! I dag ska vi följa med Hedlunds till Hedemora och rensa bort busk framför Ingegärds balkong.

Måndag 22 Mars: Jag tar Bosse på skogsrundan i dag. Han är på gott humör och skällde inte på en enda hund. På hemvägen träffar vi Siri med vidhängande husse. Hon löper, så både Siri och Bosse gillade mötet. Bosse är ju en som vet hur man gör men kan inte själv, kastrerad. På eftermiddagen åker vi till Hundtrimmet, Bosse ska på Spa. Så fin han blev. Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen i dag. Jag lyssnar på Bee Gees på Youtube. På kvällen korv, smaskens. Sedan "Kulfadern", Robert Gustavsson på teve.

Tisdag 23 Mars: Jag skippar gymnastiken och knallar ut med Bosse. Han nekade att gå ut i går kväll. Efter en god frukost packar vi bilen och åker till Korpholen. En skön och solig dag. Vi krattade grannens löv, ja det som låg som ett täcke över våra odlingar och gräsmattan. Krister och Margareta var också uppe så vi fick en pratstund. Trevigt att träffa dem. Vitlöken som vi pulade ner i höstas visar sig nu. Nöjda med dagen och efter en fika på tunet återvänder vi mot Falun. Ett stopp på Rältagården, grannar på "hemmet" har beställt Pelles Pölsa. En god middag och en kvällsvolta med Bosse. Sedan "Trädgårdstider", "Hjälp vi har köpt en Bondgård" på teven och "Karl Fredrik på Österlen" på TV 4 Play. Sedan hopp i säng.

Onsdag 24 Mars: Soligt i dag med, men blåst. Lite gympa med Sofia, sedan ville Bosse vara med! Så jag knallar ut på morgonvoltan så att Birgitta får gympa utan Bosse hjälp. Vi träffade några hundar och Bosse var på gott humör, det vill säga han skällde inte ut dem. Sedan en god frukost som jag förberett innan huset vaknat! I dag var det min tur att få vaxinspruta, Moderna var den sort jag fick. Näst spruta blir i maj. Nu blir det släktforskning, har gjort några dagars uppehåll. På kvällen en bra bok och sedan hopp i säng. Bosse nekar kvällsvoltan.

Torsdag 25 Mars: Inga känningar efter sprutan, som jag fick i går. Bosse får en tidig volta i dag. Sedan hem till Gympan med Sofia och frukost. Nu är jag igång med forskningen igen. Vi hjälps åt att städa lägenheten i dag. Kerstin och Birgitta gick med Bosse i solsken. I dag är jag också lite trött, är det vårluften som är orsak? Storstädning, jag kör damsugaren. Tittar på fotboll Sverige mot Georgien. Mest för att Zlatan är med i landslaget igen. 1-0 till Sverige efter första halvlek. Då vi inte har betalkanaler så missar jag andra halvlek. Då får det bli en nattkiss med Bosse. Sen hopp i bingen med en ny bok, San Andreas av Alistair MacLean.

Fredag 26 Mars: Vaknade av att ryggen värker. Det blev att sitta i soffan på morgonkvisten. Birgitta smorde in mig när hon kom ur bingen. Är det damsugningen som är anledning till värken. Bosse och jag följer Birgitta till Vårdcentralen, hennes tur att få vaxinspruta mot Covid19. Bosse och jag försöker knalla vidare, men det har inte Bosse tänkt. Han ska vänta. Efter en kvart höll han med om att "vi går". Birgitta kom i kapp oss. Städat undan och lagt in personer i min egen släkt. Birgitta och Kerstin tar eftermiddags voltan. Lite kyligare i dag. Laila kommer med sin laptop, jag fixar den. Under tiden får även hon ett glas bubbel. Roligt nytt program i dag. Någon som döljer sig bakom en mask. Lite rött till maten.

Lördag 27 Mars: Lite ryggvärk även denna morgon. Laila och Inger D kommer och gratulerar Birgitta år i dag. Bra för jag trodde att det var i morgon. Efter frukosten går Birgitta med Bosse och jag cyklar till Bolaget. Måste ju ha Mythos, grekisk öl i kväll när Nicke och Kerstin kommer på middag. Blev lite trött på hemvägen. Vi fick en trevlig kväll med god mat.

Söndag 28 Mars: Bosse är inte vidare pigg på att gå ut. Det blev en snabbis port till port. Birgitta är på Akupressur träff hos Berit T. På eftermiddagen var det lika med Bosse. Inga bra program på teven. En ganska trist dag. På kvällen fotboll med Zlatan. Han är så bra.

Måndag 29 Mars: Birgitta kör gympa med teven. Jag försöker få Bosse på morgonvolta. Regn ute, ingen höjdare tycker Bosse. Kerstin S hämtar Birgitta som ska följa med till J ärvsö några dagar. Jag har förberett min middag, ärtsoppa! Vilodag från släktforskning. Det blir teve för hela öslanten. På kvällen passade det Bosse att knalla runt. Jag fick en Turfzon på köpet.

Tisdag 30 Mars: Bosse håller sig från morgonvoltan. Gammal nu! Först vid några timmar senare passade det med volta. Ok en bra sådan. Bosse upptäckte inte den grå katten som smög efter oss uppe i skogen. Han upptäckte inte en ekorre som satt på en gren några meter upp. Jag tros han tacklar av. Jag släktforskar. Pölsa till middag. Teve, på kvällen. Dagens varning! Jag fick på e-mail att någon tagit en kreditupplysning på mig. Att jag skulle logga in på min sida för att få reda på av vem. Bluff.

Fredag 2 April: I dag är vi några bjudna på Pizza i nedre lokalen, av Kerstin och Nicke. En trevlig stund med goda grannar. Corona säker!

Lördag 3 April: På kvällen middag hos Hedlunds. Trevligt med god mat och dryck.

Söndag 4 April: I dag åker vi upp till Korpholen för att mata fåglar. På hemvägen hämtar jag Maris och Jannes dator för "stödning". Glömmer att de moderna datorerna inte har samma elkabel! Det blev en resa till för att hämta den.

Måndag 5 April: I natt har det snöat några millimeter och nollgradigt ute när Bosse och jag knallar ut. Vi löser sedan Melodikrysset.

Tisdag 6 April: Skitväder på ren svenska. Kallt och blåsigt på Bosses morgonvolta. Fixar med mina ostämplade frimärken som jag ska sälja. Det visar sig senare att jag missat dagen uppköparen var här i Falun. En varning, starta aldrig datorn när någon ber dig, som du inte känner. Lätt att då plantera in programvaran som tar över din dator. "Trädgårdstider" på teven.

Onsdag 7 April: Sol och blåst nu på morgonen. Skatan bygger bo och mer fåglar på väg. Koltrast bland annat. Bosse var på gott humör. Vi träffade tre hundar och Bosse var så trevlig mot dem!!! På eftermiddagen åker vi till Slätta och våra förra grannar. Jag ska beskära deras träd. Ett "jobb" som jag gjort i många år. Vi fick nybakade bullar, Maj Lis vet min svaghet och senare en god soppa. Jag släpper Birgitta vid ICA Slätta och far sedan till ÅVC med en gammal dator. Grannen Per kommer med funderingar om WiFi i deras sommarhus.

Torsdag 8 April: Solsken och inte så kraftig blåst när Bosse och jag knallar ut. Birgitta kör morgongympa under tiden. Sedan en god frukost. Vi testar om vi har rätt till Hyresbidrag! På eftermiddagen åker vi till Kilen och får hjälp av Jan att byta till sommardäck. Skönt blir det. Jag lämnar deras dator som jag fixat. Nu hoppas jag att det inte händer fler attacker. På kvällen teve och sedan tidigt i säng. Vi är båda trötta.

Fredag 9 April: Släktforskat i dag. På kvällen teve.

Lördag 10 April: Sovmorgon och frukost jobb för mig. Bosse och Birgitta gick morgonvoltan. Jag fick håret avkortat av frissan Birgitta. En tur till Borlänge och IKEA, en pall till hallen ska inköpas. Birger P förärade mig en av sina smarta "Pallen för Hallen" som tack för datorjobb. Tyvärr så är väggen i hallen porös så även med smart plugg så höll det inte i längden. Bosse han med en kissvända i Borlänge, nu var de små benen snabba. Nu är den nya pallen på plats.

Lördag 10 April: Snöar av och till på förmiddagen. Bosse vill bara utföra två snabb kissar. Sedan in. Fiskxpressen var här i dag. Bosse går med Kerstin och Birgitta på volta. Vi löser Melodikrysset.

Tisdag 13 April: Andra dagen med verk i fot och knä. Inte så skönt. Voltaren, vetekudde och Birgittas akupressur hoppas jag på. Birgitta får ta Bosse volter. I dag bytte jag simkort i våra mobiler, vi har bytt till ComHem. Satt en stund med släktforskning och kvällen avslutades med "Trädgårdsdags" och "Hjälp vi har köpt en Bondgård".

Onsdag 14 April: I natt blev det inte många timmars sömn på grund av verk, knät och höger fot. Atros eller saltbrist säger min "husläkare" Birgitta. Jag får akupressur på knä och fot. Voltaren och värktabletter gör nog susen. Släktforskar en del och tittar på dom små mästerkockarna. God middag och Birgitta har handlat i dag. Nu hoppas jag att jag får sova bättre natt. Tur att jag har "Märta från Hälsingberg" del två av Lene Embretsen.

Torsdag 15 April: Vaknade tidigt och konstaterade att värken avtar mer och mer. Det känns bra. Bosse och Birgitta sköter voltan och sedan frukost. Kerstin H och Birgitta ska klippa sig. Det är numer i Svärdsjö hos Kerstins frissa. Birgitta är nöjd med resultatet. Jag fortsätter med forskningen. Jag måste upp och gå emellanåt. Jag har sådan tur att Nicke kommer med en Mythos öl till mig och går en volta med Bosse. Tack snälla Nicke! Ärtsoppa och våfflor till middag, det är en höjdare. På kvällen teve och sedan till sängs med en ny bok.

Fredag 16 April: Nu är det inte så gruvsamt att gå upp. Strålande sol och 15 grader. Birgitta knallar runt med Bosse och jag smörjer knä och tå. Inte mycket saknas på frukostbordet, så det är bara att invänta hustruns hemkomst. Då kokar jag gröt. Jag hjälper till med att röja ur sängarna, tvättstugan är bokad. Birgitta skurar golv och sedan hjälps vi åt med att bädda nytt. På eftermiddagen går Birgitta och Bosse en volta och jag släktforskar. På kvällen teve. Underhållningen "Masked Singer" är ett roligt och bra program. Tittade lite på "Fyra bröllop och en begravning" men valde sängen.

Lördag 17 April: Känner mig bättre i knä och fot. Skönt att det bättrar sig! Så jag slipper akuten, som hustru hotat med. Hon, hustrun alltså tar Bosse på morgonvolta och jag fixar frukosten. Det är troligen gikt jag har, enligt min husläkare Birgitta. När jag Googlar på det så är det så! Bosse vill ut igen, är det någon "brud" som hägrar. På kvällen god mat och lite rött att dricka. "Oceans Eleven" på teven. Lika roligt alla gånger vi ser den.

Söndag 18 April: Nu är jag trött på verken. Foten är ok men knät värker. Knäskydd och voltaren få lindra. Bosse och Birgitta går på voltan. Jag jobbar vidare i köket! Vi tittar på "Karl Fredrik på Österlen". Efter middags voltan löser vi Melodikrysset. Lite sport på teve på dagen. Tidigt i säng.

Måndag 19 April: Nu äntligen är knät så bra att jag kan köra Inger D till Vårdcentralen i Norslund. Det gäller Corona spruta för hennes del. Birgitta knallar runt med Bosse och sedan bussen till Borlänge och Eriks Hjälpen. Nu är jag så pass bra i fot och knä så jag kan ta kvällsvoltan med Bosse.

Tisdag 20 April: Vaknade tidigt och efterfrukosten och Birgittas gympa åker vi mot Korpholen. Ett stopp vid Leksandsbröd. En glass och Bosse volta innan vi åker mot Korpholen. Lars och Lena är i sin fäbod och kommer för en stunds utbyta av tankar och trivsamt prat. Jag hämtade vatten, proveldade gjorde Birgitta under tiden. Vi pysslar om olivplantan. Sätter ut vatten tunnor. Birgitta städar fäboden, så även bilen. Jag fixar med Starholkarna. Rödhaken satt i en björk och lockade på "tjejer". Vi grillar korv och njuter i solen. En varm och skön dag. Sedan via Rältagården för köp av Pelles Pölsa och Tunnbröd. Till ÅVC med all plast från fågelmat. Jag går sedan en kvällsvolta efter "Trädgårdsdags" med Bosse. En skön och härlig dag i värme och solsken, då sitter det bra med en lite bubbel!

Onsdag 21 April: Utsövd och pigg! Ingen snö ännu som vädergudarna hotar med. Birgitta gick med Bosse och jag hämtade upp dem. Vi ska till ICA Slätta och handla. Jag går en volta under tiden med Bosse. Jag kilar ned till Snickarboa för att bygga en fågelautomat åt Per. Adda dyker upp. Jag damsuger, så mycket dam så jag blev allergisk. Goda köttbullar bjöd Birgitta på, så tyckte Bosse också. Birgitta kollar på "Småkockarna" och jag städar i skrubben. Saknar en ritning på frömatare till fåglar. När Bosse och jag tar kvällsvoltan så regnar det. Kallt och blåsigt. Blir skönt att hoppa i bingen.

Torsdag 22 April: Snacka om väderomslag, snöat i natt och nollgradigt. Birgitta gympar med Sofia och jag förbereder frukost. Sedan en gemensam volta med Bosse till Lidl. Vi ska köpa tomatplantor. Vi köpte tomatplantor förra året och dem var så bra. Tyvärr fans inte olivträd, som enligt reklamen skulle finas i dag. Birgitta fixar ögonbrynen hos Amanda, som håller till i källarvåningen. Jag forskar vidare i fars släkt. Äntligen torsdag, jag får min favorit Ärtsoppa. På kvällen Roger Moore i filmen "Octopus". Ok vi gav upp innan den var slut, då sängen lockade mer!

Fredag 23 April: Soligt men hårda kalla vindar vid morgonvoltan. Vi träffar tre hundar som var i Bosses smak. Alltså ingen utskällning från Bosses sida. Dessa hundar är också mina favoriter! Birgitta gympar med Sofia. Sedan frukost. Även i dag rotade jag i gamla kyrkböcker efter släkten. Det är tur att jag har "Arkivarkiv Digital" som program. Jag åker till Louise O för att hjälpa henne med datorn. Ringer till firman som har hand om internetkopplingen. Dem har gått för dagen, klockan 16! Ok jag kunde få igång teven i alla fall. En vända ner till bolaget. Vi tittade på "Masked Singer" så jäkla bra om man slapp tjejernas gälla vrål under sångerna. Det är tydlige planerat, då kameran alltid zoomar in dem när dom skriker. Bosse nekar att gå ut.

Lördag 24 April: Jag vaknar vid femtiden och funderar på Louises datorkrångel. Blir klarvaken och kan inte släppa tankarna på problemet. Jag tar Bosse på en volta, då han nekade att gå ut i går kväll. Efter frukosten kollar vi "Karl Fredrik på Österlen". Sedan hockey, men tröttnade snabbt på det. På kvällen är vi bjudna till Hedlunds på middag. En trevlig kväll som vanligt. Bosse och jag knallade runt en sväng innan det var dags att sova.

Söndag 25 April: Jag tar Bosses morgonvolta och sedan frukost. Nu pysslar jag med mina ostämplade frimärken, jag ska försöka sälja dem och förstadagsbrev om det finns någon marknad för dem. Kollar på "Mästarnas mästare". Tar Bosse på en kvällsvolta. Vinden har mojnat något.

Måndag 26 April: Bosse vill ut och kolla brudar. Då är det bara att snabbt iväg. I dag behagligt väder. En tur till ÖB för att handla hundmat. Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen. På eftermiddagen två jobb. En dator och en Teve. Min cykel  kommer till pass, så även Turfar. Skönt var det att slippa bilen, då det ofta svårt att parkera ner i stan.

Tisdag 27 April: Birgitta ropar, det knorrar i Bosses mage. Fort på med paltorna och ut. Det var gräs Bosse vill åt. Troligen en massa hår i maggen! Allt väl även om det är jobbigt att stå och vänta i en kvart, medan Bosse försöker att få i sig gräs för att kunna spy. Sedan åter ner på stan till en trilskande teve. Efter några timmar ger jag upp, bara kanal ett, får jag att fungera. Det blev några Turfzoner som plåster! Hedlunds har i dag varit gifta i 31 år. Det vill dem fira tillsammans med oss. Dem bjuder oss på middag på restaurang Banken. Tjejerna åker buss och vi går. Jag passar på att ta några Turfzoner på dit och hemvägen. God mat och trevlig personal och tack snälla för en trevlig kväll.

Onsdag 28 April: Bosse vill ut på morgonvolta. Efter frukosten åker vi till Korpholen. Vi städar i landen, gräver om. Vi tänkte så en del grönsaker men saknar bra jord. Vatten i tunnorna, det glädjer oss. Jag vattnar igenom växthuset. Vi ska köpa bra jord till nästa gång vi åker upp. Birgitta handlar mat på ICA Slätta medans Bosse och jag knallar runt. Blodpudding till middag, smaskens det är mat för mig. Vi tittar på Småkockarna. Jag och Bosse knoppar in och Birgitta kollar mordfilm på teven.

Torsdag 29 April: I dag har Bosse bråttom att komma ut! Kissnödig var han. Vi gick en längre volta, Lidl vändan. Bosse var duktig inget gnabbande med andra hundar. Soligt och skönt väder. Sedan en god frukost och en stund med Falu Kuriren, tidningen som Hedlunds ger oss varje morgon. I dag har jag beställt batterier till hörapparaterna, pris sänkt så då passar jag på. "Batteriexperten" är bra att handla hos. Dem har även bläck till skrivare. Efter en god middag och en sista volta med Bosse var det teve. Hockey Rögle och

Fredag 30 April: Jag vaknar tidigt för en gångskull, inte så vanligt nu mer. Bosse får sin "gomat" och sedan knallar vi ut i solskenet. På hemvägen träffar vi en Turfdam, "Karamella"! Bosse sätter ner rumpan och väntar in henne. Han måste ha ett sinne för folk jag känner. Redan i dag fick jag meddelande om att "Batteriexperten" skickat beställningen och att den fans att hämta på macken i Slätta. Jag passade på att ta några Zoner. En skön cykelvända. Jag behöver få hjälp med bromsarna på cykel, men det var stängt på Biketown Britsarvet. Klocka tre har jag lovat att följa med ner till Tomas Kaffe, här på "Hemmet"! Räkmacka slipper jag och får en god skinkmacka istället. Sedan blir det "efterfest" hos Hedlunds, alltid lika trevligt. På kvällen "Masked Singer", bra underhållning. Kvällens förlorare var Nassim Al Fakir. Hans 4-åriga son avslöjade honom, "Det låter som du pappa"! Smart grabb!

                                       Dagbok Januari - Mars 2018  Dagbok April - Juni 2018   Dagbok Juli - September 2018   Dagbok Oktober - December 2018

                                      Dagbok Januari - Mars 2019   Dagbok April - Juni 2019   Dagbok Juli - September 2019  Dagbok Oktober - December 2019

Dagbok Januari - Mars 2020   Dagbok April - Juni 2020   Dagbok Juli - September 2020   Dagbok Oktober - December 2020

Åter meny

Senast ändrad 2021-05-25 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.