Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Klicka på bilder för att förstora. Ahlstrands Webbsida

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2021

Juli - September

Torsdag 1 Juli: Kalo mina! Månaderna springer i väg fort. Jag vaknar till en klarblå himmel i Korpholen. En kopp kaffe, sedan var det bara att sätta igång. Morgonvoltan med Bosse och när daggen torkat upp, då var det dags att klippa gräset. Inga problem att starta maskinen. Orkade inte med hela, resten senare tänkte jag! Något senare blev inget av, glömde om sanningen ska fram. Kollade grödorna, vinstocken har nu fått fart, slår nu ut på fler ställen. Kollade lite idrott från Norge. När Bosse och jag kom hem efter voltan kom "Myran" alias Monicka B och hälsade på. Vi pratade om tiden på dagkolonin och mycket annat. På kvällen kom jag på att jag glömt att äta middag, Bosse och jag delade maten. När jag tog fram tuben med antiplack så smet Bosse snabbt under soffa, en lurig kille! Kvällen avslutade jag med ett av våra favoritprogram, "Kanaler, Båtar och Kärlek" på teven.

Fredag 2 Juli: Vaknade även denna morgon till en klarblå himmel. Varmt ute så Bosse vill inte gå på morgonvolta, ännu. Han lägger sig på kakelplattorna vid öppna spisen. En del konversationer med hustrun. Vad som saknas i kylskåpet! Jag blev glad när Lasse J ringde i går om vedklyvning. Jag ska upp till Jonheden ett par timmar. Sedan hämta Birgitta i Djurås, hon kommer från Falun. Ett besök på "Röda Näsan" innan vi åker till Korpholen. Birgitta städar gäststugan, Kerstin S från Järvsö kommer och hälsar på. Vattnat grödorna och njuter av att se vinrankan frodas. Vi får ju inte få druvor, men bra att den klarat sig. Gubben är inte ung längre, känner av vedjobbet på förmiddagen. Men det är bra att jag fortfarande kan hålla på. En bild på ved som vi fixade i vår olivlund, kommer nog i morgon om jag hittar på den. På kvällen kommer Kerstin S till oss, vi äter gott och får roliga presenter. Jag får en stav och Birgitta får en haklapp med ficka för spilld mat.

     

Det var några år sedan vi odlade i bergsbyn Pagonda, på Samos. Kerstin S gav oss presenter.

© foto: Bengt Ahlstrand    © foto: Kerstin Ström

Lördag 3 Juli: Vilken morgon i dag med. Varmt vid frukosten, som intogs på tunet. Jag ska låna släpvagnen av Lasse J och åka till Kilen för att hämta en stege och verktygslåda som Janne S fåt ta hand om när vi bodde i Grekland. Nu kommer den till pass om vi ska rödfärga gäststugan och toppa buskar. Stegen är så smart, den kan användas som en bryggställning. Kerstin och Birgitta åker till Leksands Bröd får att handla. Jag får trevliga e-mail från "Myran" alias Monicka, om koloni ungar som vi har haft på Vikagården. Jag fick av Gunnar Häggberg uppdraget att ordna ett dagkollo på Vikagården. Jag kommer ihåg att jag var där och "rekade" medans det var ett ålderdomshem. Det är trevligt att få så bra respons från barn som varit där. Middagen inmundigade vi ute i solskenet. Damerna fortsatte och jag kröp till kojs, trött efter dagens slit. Gubben är nog gammal!

Söndag 4 Juli: I dag också strålande sol. Frukosten ute på tunet. Jag hämtade vatten och Birgitta diskade upp efter frukosten. Bosse trynar i skuggan. I dag mår jag inte så bra, det blev några timmar i ryggläge. Kerstin S åker hem till Järvsö. Det blev en vilodag och Bosse är nödbedd när det gäller kiss och bajsrunda. Tidigt i säng.

En av försäljarna, Filio och Birgitta.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 5 Juli: Vaknade tidigt och grubblade på lite saker, svårt att somna om. Till slut fungerade det och fick ett par timmars sömn. I dag blir det en del jobb innan, vi åker till Falun. Birgitta vattnar grödorna och jag bär vatten. Vi packar bilen och far till Falun. Det blir bråttom då "Fiskbilen" kommer i dag. Vi hinner hem och hon får köpa åt oss och Åsa. Nicke H kommer med en öl och vi får en pratsund till biran. Bosse pockar på och vill ut, han ska väl kolla brudarna och eventuella rivaler! En god fisksoppa till mat. På kvällen teve, "Lotta på Liseberg". Behållningen för min del var "Sven-Ingvars". Sedan i duschen, så skönt efter några dagar i fäboden. Dagens bild är från Kambos Ireon, en vildvuxen olivlund, den 16 december år 2008. Vår bilmekaniker i Hora vill att vi sköter om den. Stavro och jag lät även en bonde plöja upp en del av lunden som vi odlade grönsaker på.

Denna vildvuxna olivlund fick jag jobba med!

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 6 Juli: Vaknade även denna morgon tidigt, Bosse vill ut! Det visade sig att kaggen var i olag. Käkade gräs och sedan var han redo för toalettbestyr. Vi vände hem till sängen igen. Dagens bild är ved från vår olivlund i Pagonda och vårt hus. Grenar vid beskärning av våra c:a 250 olivträd, ger bra värme i öppna spisen. Vi åker och handlar mat på ICA Slätta. Jag åker en vända till ÅVC med en del skrot och till Återbruket med två uppblåsbara "sängar", från en TIO träff. Använda två nätter. På kvällen tittade vi på fotbolls VM, Spanien och Italien. Ok det var fin fotboll.

Ved från vår olivlund.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 7 Juli: Bosse var villigt till en kort volta, sedan hem. Vi träffade Barbro och Per, dem var på väg till sin stuga. Efter frukost åker Birgitta till Eriks Hjälpen i Borlänge för att jobba. Jag kör damsugaren och fixar säkerhets uppdateringar till datorerna. Släktforskningen vilar då jag saknar glöd just nu. På kvällen fotboll England och Danmark.

Torsdag 8 Juli: Birgitta har ändrat sina planer! Hon meddelar att hon följer med upp till Korpholen. Bra där tycker både jag och Bosse! Vi packar bilen och åker via Leksand, som vi brukar då vägarbetet mellan Falu och Amsberg krånglar till det. Birgitta vattnar grödorna och jag klipper gräset. Plötsligt får jag så jäkla ont i foten, den sväller och ömmar. Birgitta fixar grodblad och lindar om foten. Sedan äter vi en god middag, köttfärssås och makaroner! En av mina favoriträtter. Vi fick en snavare till maten, Birgittas överraskning. Bosse och Birgitta knallar lilla å-vändan. Tidigt i säng.

Fredag 9 Juli: Vaknade vid fyra tiden och kom på vad som hänt foten. En blodpropp är det. Birgitta fixade till foten medels Akupressur. Nu är det bara lite ömt och jag slipper åka till Falun. Dunderkuren, grodblad har fungerat! Bosse och Birgitta knallar iväg på morgonvolta. Efter frukosten blir jag utkommenderad på en volta, för att få cirkulation i foten. Det är nyttigt sa "doktorinnan". Det hjälpte! Lasse J kom förbi med kantareller, han är så omtänksam. Vi fick en pratstund med fika och en Kungen!

Lördag 10 Juli: Mulet och ett lätt regn nu på morgonen. Bosse sitter och trycker utmed stugknuten och tycker nog att livet är Pyton! Våra tabletter är slut. Birgitta åker nu på morgonen buss till Falun, för att ladda dosetterna. Hon återvänder på måndag, dåligt med bussförbindelser. Vi fick åka till Borlänge för att hitta en bussförbindelse. Lördagar och Söndagar är inga höjdare för bussresenärer. Bosse var nöjd med voltan i Borlänge, mycket att nosa på. Några Turfzoner fick jag på hemvägen. Lasse J kom och vi fick en öl och pratade om gamla tider. Jag ska upp till Lasse i morgon. På kvällen en bra film "Ett perfekt mord", den slutade långt efter midnatt. Jag somnade sedan direkt.

Det var tider, skrubben inte så liten på Jonheden år 2001!

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 11 Juli: Sovit gott i natt, vaknade till en solig morgon. Bosse får frukost så även jag. Vi går en kiss och bajsvolta. I dag ska jag upp till Lasse J och klyva ved. Det blev ett par timmar, många steg blev det. Allt gick bra och inga onda känningar i foten. Vi fikade och åt goda bullar. Katten Emil var med en stund. Soligt och skönt väder. Jag latade mig resten av dagen, förutom vattning av grödorna. På kvällen ska jag titta på fotbolls EM, England mot Italien. Fattar inte var Bosses koppel är, jag har letat överallt. Nu är det inte så roligt om jag är totalt blåst i knoppen. Italien segrade VM 2021.

Måndag 12 Juli: Solig morgon. Den här veckan ska det bli fint väder. Jag åker upp till Lasse för att avsluta vedjobbet. Nu var det jobbigt, tunga stockar att släpa. Fick sedan kedjan till motorsågen slipad, tack Lasse. På hemvägen mötte jag grannen till Lasse, jag får en av "mina" före detta vinstock i höst, det gör mig så glad. Fick även en trevlig pratstund med frun och Lasse. Birgitta hör av sig, kommer med bussen till Djurås. Bosse vill vara hemma när jag åker och hämtar Birgitta i Djurås. Vi går en volta neråt åkrarna. Middag på tunet. På kvällen "Maria Wern", ganska bra!

Här är det olivskörd på gång i vår olivlund, Pagonda.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 13 Juli: Sov länge i dag, alla tre. Sedan en god frukost. Det är en klarblå himmel och stekande sol. Inte orkar vi så mycket. Några vändor med Bosse. Vi får kaffebesök, Åsa, Matias och Lasse J kom förbi. Lasse har Kantareller med till oss. En trevlig stund med mycke skratt. Jag vattnar grödorna medans Birgitta fixar middagen. En kvällsvolta ner mot åkrarna vill Bosse ha. Fixat trappan framför gäststugan och lagat ett par ramar till landen. Bosse får sina tänder fixade, pälsen borstad och dropp mot fästingar. Vi tittar på Allsång på Skansen. Sedan hopp i bingen och lösa Sudoku.

Vårt hus i centrum på bilden, olivlunden på vänster sidan.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 14 Juli: Vaknade till en halvmulen morgon, de droppar regn jag kände i går kväll gav inte utslag i regnmätaren! Efter frukosten ska jag köra Birgitta till Gagnefs station, hon ska jobba på Eriks Hjälpen i Borlänge. Birgitta åker sedan hem för att vattnar blommorna och kommer sedan upp på torsdag eller fredag. Inget är bestämt. Jag försöker få dagen att gå, på kvällen vill jag kapa upp en av torrgranarna på Lars W skog. Jag tittar på "Mandelmans Gård". Bosse går med på en kvällsvolta. Storstövlarna på, motorsåg och öronskydd sedan till skogs. Jag lyckades kapa upp det som jag planerat. Genomsvettig och trött, varför! Kollade på termometern, ingen sol men ändå 27 grader. Inte konstigt att jag var helt slut. På kvällen brakade det loss, åska över två timmar intensivt. Tur att jag inte är rädd för åska, då Bosse kom upp och låg under stolen jag satt i. Jag smekte honom under tiden jag kollade "Viktoria" på teven. Ok bilden fladdrade till ibland när åskblixten var nära!

    

Olivskörd i vår olivlund Pagonda.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 15 Juli: Vaknade varmt i sovrummet. Bosse smet ner i går kväll när åskan drog bort. 37 mm regn i går kväll, det är bra då våra tunnor nu är fyllda. I dag satte jag fyr i spisen, vill diva ut fukten i skorstenen. Birgitta ringde igår om att vi fått brev om sotning i Korpholen. Under morgonvoltan med Bosse ringde Birgitta. Hon kommer upp redan idag, längtar säkert efter oss! Trotsar värmen kastar jag fram veden jag sågade i går, sedan kan jag köra hem den i skottkärran. Så tråkig terräng, djupa håligheter med vatten i, inte så bra för en yr skallad. Lika varmt i dag så jag blev dyngsur av värmen! Hämtade Bitgitta i Djurås och mellanlandade sedan i Gagnef och ICA. Lasse J kom med mer svamp och Birgitta fixade varma mackor åt oss. Som vanligt en trevlig stund. Birgitta kollade en deckare och sedan satt vi länge och njöt av en fin kväll.

Fredag 16 Juli: Tidigt upp och ut med Bosse medan det är svalare ute. Bosse gillade i alla fall voltan. Frukosten smakade bra. Satt en stund i solen och väntade att Bosse skulle byta sovgrop. Jag vill inte ta ut vedklyven och skrämma bort honom. Birgitta hjälper mig i dag och vi får allt ved kluven som jag släpat hem och inlagd i vedboden. På efter middagen kommer Lasse J förbi ock vi kan njuta en Kungen. Lasagne till middag, smaskens tycker både jag och Bosse. En sista kvällsvolta med Bosse. På kvällen teve, "Kanaler, Båtar och Kärlek". Sedan trötta och nöjda av dagen. Tidigt i säng, inte så vanligt!

Lördag 17 Juli: Vaknade som vanligt med solsken. Bosse kollar att jag öppnar kylskåpet och fixar hans frukost. Sedan knallar vi iväg för morgonvolta. Det blev en kort volta, Bosse slog ner bakvagnen i backen satt och filosoferade, "Är jag nödig!" Vi vänder hemåt och då blir det morgontoalett. En god frukost, filmjölk med Leksands brungräddade. I dag ska jag frisera tunet med omnejd. Grästrimmern är så tråkig att starta, jag måste använda startgas. Efter ett par timmar med vilopaus var det fint på fäboden. Birgitta bjuder på melon, smakar gott för en törstig "parkjobbare"! Den portala duschen vi köpt på Biltema förra året kommer nu till pass. Ok den behöver laddas, det blir att vänta på en skön tvagning. Tidigt i säng.

Söndag 18 Juli: Även i dag vaknade vi till en fin och varm morgon. Birgitta städar och jag vattnar grödorna. Lasse J kommer förbi en stund. Jag måste till Falun, ett datorjobb och Birgitta ska till Sågmyra och fira Noel två år. Vi packar bilen med Birgittas parbänk hon vill ha den på balkongen i stan. Jag släpper av Birgitta i Sågmyra och kör sedan hem. Pysslar en del med WiFi problem hos grannen. Tankar bilen och köper sedan en pizza till middagen, Kebab! På kvällen lagar jag vår teve som krånglat. Vi tittar på ett program om babianer, sedan hopp i bingen. 

Måndag 19 Juli: Birgitta och Bosse knallar morgonvoltan. Bosse är nog inte så bra i kaggen. Jag kör grannen till televerket för att lösa problemet med WiFi. Jag passar på att åka till Hundtrimmet under tiden för att köpa hundmat åt Bosse. Problem med strömmen igen till "lån datorn"! Bosse vill gå på volta, lite bajs blir det varje vända. Bosse verkar må bra, trots problem med hård mage! Vi packar sedan bilen för färd till Korpholen. Jag hämtar dricksvatten. Kollar sedan odlingarna och vattnade. Det blev middag ute på tunet, resten av pizzan från i går. Vi fick fyra middagar av en pizza! "Lotta på Liseberg" fick avsluta kvällen.

Tisdag 20 Juli: Birgitta och Bosse var redan vakna och var ute på volta när jag hoppade ur bingen. Soligt och skönt väder. I dag ska Birgitta jobba på Eriks Hjälpen i Borlänge. Jag sjutsar till Gagnefs station, Birgitta åker med Rättviksbussen. Jag kör gräsklipparen, tunet och vägen. En märklig händelse med tankningen blev det, locket till dunken försvann spårlöst. Tur att jag har ett lock i reserv. Det fungerar bra med gräsklipparen. Lasse J kommer med kantareller i mängd, tack snälla. Birgitta har jobb när hon kommer hem. Jag hämtar vid Gagnef och Birgitta handlar på ICA Gagnefshallen. Lasse J är på tunet när vi kommer hem. Vi får en trevlig stund innan vi äter en sen middag och kollar lite på "Allsång på Skansen". Trist med duo appen, tar ju upp en del av bilden och är helt onödig. En kort gemensam volta innan det var dags att knoppa in.

Niko testar vår olivolja 2008

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 21 Juli: Ännu en solig morgon och efter god frukosten går vi gemensam volta alla tre. I dag ska vi ha en vilodag, inga krav att fixa. Solstolar fram och av med tröjan. En man och hans son cyklar hit och frågar om detta är Harry och Metas fäbod. Vi fick en stunds umgänge innan dem cyklar vidare. På kvällen blev det en del jobb. Gräva om sallads landet och så nytt. Gurkorna fick vatten. Sedan Nyheter och en deckare på tv.

   

Hos Ulle och Kritons Taverna 2009. Vi blir firade 2009.

Vi© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 22 Juli: Väderleken? Ja som vanligt solsken från en klarblå himmel. Tror inte att jag minns sådan värme i Sverige! Nog om det. Vi tömmer Mobila toaletten på urin. Den är till för kissnödiga på natten. Vi grälar lite om och hur vätskorna ska fördelas. Då kommer Bosse sättandes och skäller, han gillade inte vårt gräl. Sedan damsuger jag uppe och nere, skakar mattor. Sprid inte detta då jag har ett rykte att leva upp till!!! Lasse J kommer med ett paket printerpapper, det är jag så tacksam för. Det går åt en del printerpapper när jag släktforskar, då jag vill ha alla uppgifter även i pärmar. Birgitta åker hem till stan för att vattna blommor, jag kör henne till Insjön. Passar på att handla saneringsvätska till vår mobila toa, på Clas i Sjön. Installerar om printern som krånglat. Tidigt i säng med en ny bok "De dimhöljda bergens gorillor" av Dian Fossey.

                

Snö i bergen.  Enda signalljus i Pythagorio. Jag beskär olivträd, Stavro hämtar till djuren

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 23 Juli: Nu var det mulet när jag vaknade vid sjutiden. Bosse går med på morgonvolta. Kokar en kopp kaffe och en macka. Jag vattnar de växter som chefen sagt är viktiga. Gurkan och nysådd sallad. Solen tittar fram igen och det är varmt och skönt. Bosse tycker det är behaglgare att ligga inne och tryna. Birgitta hör av sig om tid och plats när hon kommer till Gagnef med bussen.

               

Augusti 2009 skördar vi vindruvor på Farmen och sedan till vinfabriken.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 24 Juli: I dag strålande sol, som vanligt denna sommar. Enkel frikost, kaffe och macka i dag. Vi ska bjuda Lasse J på lunch i Leksand, "Restaurang Lyktan". Dem har god mat och buffé enligt Lasse. Det blir kattvätt och hundvolta, min favorit Bobo anslöt. Vi möter Lasse på Hemköps parkering. Gott var bara förnamnet, Birgitta berömde mig för att jag åt mat ordentligt. Det är inte så ofta som maten smakar mig längre. På eftermiddagen ska vi upp till Lasse och plocka vinbär, då får Bosse vara med.

              

Några utsiktsbilder från vårt hus över Pagonda. En bild av vårt hus innan vi städat.   

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 25 Juli: Varmt redan tidigt på morgonen. Bosse nekar morgonvoltan. Han ligger i skuggan och sover vidare. Jag vattnar grödorna, dem behöver mycket omsorg i värmen. Vi lyckas få med Bosse på en volta. Tre fästingar hittade Birgitta under Bosse promenaden. Noggrannare koll när vi kom hem. I dag fick vi besök av familjerna Jonpers och hunden Greta, en av mina favorit brudar. En barnvagn stod kvar på tunet, så Birgitta som har körkort på dylika fordon går ner till badet Majorskan, där de yngre ska bada. Bosse vill gå en volta och sedan en god middag. På kvällen kör vi dvd filmen, Söderkåkarna från Vallarna Falkenberg. Vi skrattade gott åt den, många improvisationer var det.

         

Här har jag jobb med beskärning, olivlunden Kambos Ireon. Påsk firande på farmen.

© foto: Bengt Ahlstrand

ndag 26 Juli: Vaknade sent i dag, var vaken något i natt och tänkte på livet på Samos. En god frukost och fortfarande soligt. I dag hittade jag några bilder från "Gagnefs Älvtrafik". Birgitta och jag var hem till Sverige några sommarveckor, då jag körde turistbåt. Jag kör här en gammal flottbåt som vi fått som arbetsbåt, för utprickning bland annat. Även en "Skallerorms" tur. Förr i tiden körde man gods mellan Gagnef och Gråda medels häst och vagn, det lät som en skallerom, där av namnet. Vi körde turer med Lisskulla, från Mellsta till Gagnef, sedan häst och vagn till Gråda där Engelbrekt körde vidare till Leksand. Man kunde kliva på i Leksand eller Borlänge. Bosse gillade morgonvoltan, så även Birgitta då vi gick alla tre. Varmt och vi vattnade alla grödorna ordentligt. Det blev en halv dag angående verksamhet. Vi käkar middag. På kvällen packar vi bilen och kör hem till Falun.

         

I juni 2004 prickade vi farleden Gagnef  Borlänge. En "Skallerorms" tur.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 27 Juli: Vaknade till en gråmulen dag, lite regn på eftermiddagen. Bosse vill ut och kolla brudarna. Birgitta tar fram frisör kittet och skalar av håret, det känns så skönt att bli friserad. Jag hoppar sedan in i duschen, det är också skönt. Synd bara att jag blir så allergisk av vattnet. Vid lunchtid åker vi till Hundtrimmet för att få Bosse klor klippta. Sedan till Knutpunkten, för att Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen i Borlänge. Vi tar en grillad korv med bröd innan bussen kommer. Tyvärr hörde inte Birgitta att jag ropade "köp en kall korv till Bosse". Jag åker hem och letar efter en bild på Stavro. Jag letar som en galning, men hittar inte igen den. Bosse och jag hämtar Birgitta vid Knutpunkten, vi ska till ICA Slätta för diverse inköp. Bosse och jag kollar brudar under tiden, ja mest Bosse som har bättre luktsinne än jag! En god middag och sedan teve.

           

Några av våra grannar i Pagonda. Vårt hus i bakgrunden.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 28 Juli: Bosse var inte så sugen på morgonvolta, det är en regnig morgon. Det blev bättre väder på eftermiddagen och då passade det Bosse att knalla runt. Han mår inte så bra i magen, det blev stora pauser där han tuggade gräs. På eftermiddagen cyklade jag till Monica O för att fixa hennes dator. Alltid lika roligt att träffa henne och Jan. Passade på att ta några turfzoner. Nicke kom förbi, det gäller Corona passet, som man behöver om man ska resa. Nicke bjöd på Mythos, ett grekiskt öl. Birgitta var ner till Kerstin, så Nicke och jag kunde ljuga lite!

           

Nu har vi fått fart på våra land på första våningen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 29 Juli: Vaknade tidigt till en solig morgon, Bosse och jag gick en längre volta. Sedan en god frukost. Birgitta har tvättstugan och jag kör damsugaren. Bosse mår nu bättre i kaggen. Inget gräsätande och normal bajs. Undrar om kaggen inte är så bra, av och till så vill han inte äta. Ok värmen kan ju vara jobbig även för en grekhund. Jag får cykla till Willys och köpa vetemjöl till Birgittas bullbak. Kunde ta några turfzoner och träffade på en turfkille, så jag fick ett par "assist". På kvällsvoltan har vi tur Bosse och jag, störtregn när vi kom hem. Det öste ned. Birgitta kollar en deckare och jag löser Soduko och korsord i gamla falukurirer, som Hedlunds ger oss.

Fredag 30 Juli: Ömsom sol och ömsom mörka moln. Kan bli regn i dag med. Bosse går en kort vända sedan vill han hem. Frukosten var klar när vi återvände. Vi packar bilen för att åka till Korpholen. Vi åker över Amsberg, jag är nyfiken på hur vägbygget framskrider. Sedan ett stopp i Djurås för lite inköp. Vattnade grödorna. Nu har vi gott om vatten, över 50 mm regn. Tunnorna är fyllda. Lasse J kommer med kantareller i dag säkert över kilot. Birgitta rensar svamp och Lasse och jag njuter av en öl och pratar om livet. På kvällen god mat och teve. Bosse kom upp till sin bädd, inte så vanligt numer. Han har nog svårt med trappor.

 

Stavro på farmen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 31 Juli: Vi sov alla tre länge i dag. Gråmulet ute och 17 grader. Bobo och Valter kom förbi. Bobo gillade Bosses mat och ville inte gå hem. Vi gick en skogspromenad med Bosse och hittade lite kantareller. Regn av och till. Vi beslutade att åka hem till Falun i morgon då det blir mer regn. Det händer inte så mycket mer i dag. Birgitta förväller svampen. På kvällen teve, "Klassfesten" med Robert Gustavsson och Tommy Körberg. Sedan "Snuten i Hollywood".

Söndag 1 Aug: Kalo mina! Då är det "sen sommar" månad! Vi ska åka hem till Falun, det blir regn de närmsta dagarna. Jag får åka upp igen då vi har sotning i veckan. Bosse ligger och trycker utmed logen. Jag förstärker växthuset, så att vattnet inte får rasa det. Vi plockar ihop och åker mot Falun. Det ösregnar, jag ser knappt vägen vid några tillfällen. Men vi kommer hem oskadda. En volta med Bosse går för sig, jag får några turfzoner. God mat och en Jäger bjuder Birgitta på. Tråkigt på teven, så jag går en snabb volta utan Bosse. Sedan hopp i bingen.

Måndag 2 Aug: Vaknar skapligt tidigt och knallar rumt med Bosse. Skickar in min uppsägning om buss och lastbilsbehörighet, jag kommer inte att köra sådana. Hedlunds överaskar oss med en båtresa till Tallin om ett par veckor. Det ska bli trevligt att komma iväg och njuta av mat, resa och umgänge. På kvällen lite teve innan det är dags att krypa till kojs.

Tisdag 3 Aug: Bosse och jag knallar runt på morgonvolta, kyligt ute tycker jag. Jag mår nog inte så bra, fortsätter det så får jag kontakta vårdcentralen. Vi packar bilen, jag kör Birgitta till Eriks Hjälpen i Borlänge. Vi har med oss en tv bänk som vi skänker. Den gick genast enligt telefon från Birgitta och det känns ju bra att den kommer till nytta för någon annan. Bosse och jag kör vidare upp till Korpholen. 35 mm regn sedan vi åkte hem senast. Jag förbereder inför morgondagens sotning. Lite teve på kvällen.

Onsdag 4 Aug: I dag gäller det att vara pigg och rasta Bosse. Sedan ska jag passa sotaren, det är dags för de flesta i fäboden att få sotat. Han var nöjd och for sedan vidare i fäboden. Lasse J och jag ska köra hem det jag högg i våras. Det blev någon kubik. Jag kapade och klöv allt på eftermiddagen, då Lasse ska hjälpa mig att ta in vedkapen, en tung en. Han drar den med fyrhjulingen och sedan spelar vi in den på logen. Trött efter dagens jobb. Birgitta hör av sig, hon kommer upp i morgon. jag får bassning för att jag glömmer att äta. Det är ju lite svårt, när jag inte känner hunger. Medans jag värmde på maten såg jag en räv smyga omkring. När jag sedan gick med Bosse på natt kisseriet blev det full rulle på nosandet, Bosse for omkring som en skållad råtta, trots att det var en halvtimma som räven traskade runt på fäboden.

Dagens arbete.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 5 Aug: Först en morgonvolta med Bosse. Han var inte fullt så ivrig som i går. Hämtar Birgitta i Djurås 13.40. Lars kommer på eftermiddagen med en stor kasse kantareller. Det blev att rensa, tog över en timma. Lasse och jag njöt av en god pilsner, "vars namn jag inte minns"!

  Fredag 6 Aug: Birgitta och Bosse går en volta. Vid Majorskan vill han vända och gå hem. Denna volta tog en timma, så det går inte fort. Vi ska ha Lasse J på svampmacka, det blir stuvade kantareller på rostat bröd och stekt ägg. Vi saknar ägg, jag ringer Ägg Märta, inga ägg. Ilis i söder Rälta inga ägg. Det blir vår favorit ICA Gagnefshallen. Under tiden kör Birgitta in den kluvna veden i vedboden. I dag ska vi klippa gräset, när morgondaggen torkat. Denna gång försvann inte bensindunkens tanklock! Det måste vara så att Bosse stulit locket, gömt den någonstans trots bensinlukten. Även Birgitta invigde klipparen och avlastade mig. Gubben är ju inte så stark längre.

Lördag 7 Aug: Vid morgonvoltan var Bosse på jakthumör, det var trastungar som var jaktbytet. Som tur för dem att han är kopplad. Bosse är ingen hund som kan gå lös. Han drar på jakt så fort han får tillfälle. Vi har lärt oss efter en del snabba rymningar, då lyssnar han inte på någon. Väl tillbaka är det dags att äta frukost. Jag ska köra trimmern i dag. Stargas är ett måste. Jag höll på att göra samma misstag som senast, skruva på tanklocket. På tal om lock, jag letar efter en stålborste och hittar då den "försvunna" bensinlocket, väl synligt om man vet vart man ska leta. Jag fick be Bosse hund om ursäkt, för att jag skyllt på honom! Birgitta propsar på att rengöra trimmer huvudet. Hon är så noga, bra blev det.

Söndag 8 Aug: Var morgonpigg i dag. Bosse fick godmaten sedan volta. Jag fick inte bestämma vägvalet. Det blev då en kort runda. Bättre gick det lite senare när vi gemensamt gick alla tre till Lidl för att handla. Jag fick då två Zoner på köpet.

Vår fina utsikt över Pagonda.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 9 Aug: I dag cyklade jag en Turf runda. Blev trött på hemvägen. Var till Apoteket för att få Enalapril, inget kvar på uttaget. Testade 1177 och efter en del försök lyckades jag få iväg ett meddelande till min läkare. "Allsång på Liseberg" på teven, lite för gapigt tycker jag.

Tisdag 10 Aug: Nu på morgonen fick jag besked att det finns Enalapril att hämta på apoteket. Passade på att cykla en kortare Turfrunda i dag. På kvällen "Allsång på Skansen". Sedan en timma med Benjamin Ingrosso, vilken kille! 

Onsdag 11 Aug: I dag åker jag och Bosse upp till Korpholen. Tankade upp bilen 16.44 per liter. E85 kostar 12 13 kronor litern. Jag kan ju köra på den bensinen. Får kolla med experterna. Åska, den mullrar högt, Bosse är inte säker på om han gillar mullrandet. 28 mm har det regnat sedan vi for till Falun. Om jag mot förmodan "avlider", kan det vara ärtsoppan jag åt i dag. Bäst före tid var för en månad sedan. Vattnat och käkat en morot ur landet, det är så gott att knapra på. Bilden i dag är från Kambos Ireon, en olivlund som jag fått av min bilreparatör, att beskära. Då kom Stavro på att vi kan plantera grönsaker mellan träden. 

      

Stavro och Julia i Kambos Ireon.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 12 Aug: I dag mår jag som en prins, trots gårdagens ärtsoppa som jag smaskade i mig. Detta trots att "bäst före" var var en månad tidigare! Morgonvolta med Bosse, bara kiss! Senare på dagen passade det herrn bättre. Jag är nöjd när jag ser att kaggen är bra. Jag kör hem några kärror ved som grannen Lasse W skänker. Får även tag i tändvirke i högen. Det var ett tungt jobb att frilägga veden. Plåt och tunga stenar att flytta på. Gubben är ju inte så stark. Birgitta hör av sig, hon reser till Kerstin S i Järvsö i dag. På kvällen en spännande film på tv4. Kommer inte ihåg vad den hette.

        

Våran bil på service. Svärdfisk till salu.  Birgitta hos frissan.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 13 Aug: Vaknade tidigt och knallade ut med Bosse. Han var då inte lika pigg som jag. En frukost, ägg och kaffe. Det är min favorit när jag är "ungkar". En vända ut i skogen, med Bosse och svampkorgen. Lite kantareller blev det. Jag åker till Gagnefshallen och handlar. Även Djurås får besök, öl till mig och bensin till gräsklipparen. Jag hämtar hem mer ved från Lars W. Jag förväller svampen. Bosse och jag knallar lilla å-vändan. Tänker på vilken skillnad det är nu och då. Jag lagade ofta mat, både här och i Grekland. Ok jag mikrade maten i dag, Karins lasagne till Bosses förtjusning. Bosse har taggat upp, inga försynta waff utan dem hör man genast och kilar till undsättning. Matskålen ska vändas o.s.v.!

   

Gott om egenodlade tomater, törstig blir man i värmen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 14 Aug: Sovmorgon fick jag då Bosse också sov uppe. Vi gick en morgonvolta, efter Bosses frukost. Något lite regn i natt, ett par mm. I dag har jag släktforskat några timmar. Jan P kom och klippte gräset. Vi fick en pratstund om arbeta, Jan har också utomlands. Krister W kom förbi och vi prata om våra land. Jag fick tipps om tomaterna som fortfarande är gröna, förvaras mörkt, varmt inomhus. Vid eftermiddags voltan mötte vi Birgitta och Rolf med dotter, man och hund. En liten söt rackare, tik men lyfter på benet när hon pinkar. Så beter sig tydligen dominanta tikar. På kvällen lite teve.

           

Många härliga timmar har Stavro och jag vallat djuren.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 15 Aug: Vaknade till en kylig morgon. 10 mm regn i natt. Vi gick på en kortare volta, både Bosse och jag var nöjda och vände hemåt. Jag plockade rönnbär, men vid närmare besiktning var dom bleka. Birgitta får avgöra om de duger. Jag kopplade loss gasoltuben för några månader sedan för den var tom. När jag tar den till bilen känns den tung. Det visar sig att den är mer än halv gas kvar. Måste krånglat när vi skulle bruka den i våras. Nu full fart på gasolkaminen. Jag packar bilen för hemfärd, glömmer datorväskan. Det var bara att vända och åka tillbaka. Tur att jag upptäckte det så tidigt. Några zoner på hemvägen. Bosse trivs i Falun, gillar att ligga på balkongen och kolla läget. Jag hämtar Birgitta vid station. Jag får en flaska Jägermeister av Laila och Ingemar, jag blev så glad. Troligen för datorhjälpen. Mat och en film på teve, Ocean´s Twelve, jag förstod ingen ting. Annars är de filmerna roliga.

           

Åsa på besök juni 2009 och vi turistar. Ett trevligt avbrott i arbetet.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 16 Aug: I dag skapligt väder. Bosse och jag går morgonvoltan. Till min glädje har en ny turf zon, tillkommit på en av våra volter. Där fick jag en unik zon till. Birgitta och Kerstin gör "stan". Nicke kom för att hjälpa mig med poäng som förfaller, gäller båtresor. Vi får kolla ombord på onsdag. Jag fick bjuda på en Calvados, som är en av mina favoritdrycker.

            

Denna Varan lade ägg i vårt land i Pagonda. Vår älskade gatuhund  Bosse, från Leros.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 17 Aug: Inte så pigg i dag, regn och åter regn. Vi lunchtid åker vi upp till fäboden för att skörda morötter och andra grödor. Bara regn hela dagen. Vi åker tillbaka till Falun omgående. Fick tvinga ut Bosse, bara några kissar och sedan in! Jag halkade i slänten och kanade på rygg i leran. Tur att Birgitta har tvättstugan. "Allsång på Skansen" och Birgitta kollar några mord på teven. Bosse har inte bajsat på hela dagen. Jag förstår det, regnet bara öser ned.

Onsdag 18 Aug: Vaknat flera gånger i natt. Jag är ängslig över Bosse som inte var ut i går kväll. På morgonen har det slutat regna. Vi gick en lång volta, tre gånger krökte han rygg. Nu är vi nöjda. En tur till ÅVC med skräp och sedan ICA Slätta för inköp. Bosse fick ledigt och låg säkert i korgen och trynade! I dag har jag släktforskat på pappa Fritz eskapader. Tittade lite på "Solsidan", inget för mig.

           

Nicke och Kerstin är på besök hos oss i maj 2009.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 19 Aug: Nu är det dags att åka båt! Hedlunds har bjudit oss på en resa till Tallin. Vi startar resan med att landa på Ingarvet och Åsas jobb. Bosse ska bo hos henne. Som brukligt, jag kör första halvan. Jag vill inte köra i Stockholm längre, Nicke har mer kunskap om vägval. Resan ner går bra och vi bordar M/S Baltic Queen i god tid. Fina hytter har Hedlunds bokat åt oss. Vi äter gott på kvällen. En trevlig dag och kväll.

Fredag 20 Aug: Vaknar några gånger under natten. Har tänkt att ta en Turfzon i Mariehamn. Ingen lycka sov nog då båten ankom och avgick. Efter en god frukost, inte mycket folk och trängsel, gick Nicke och jag en Turfvända i Tallin. En lång promenad och en lunch i Tallin. Någon form av EU möte, massa poliser och folk med plakat. Troligen emot "något", fick vi se. Trötta och nöjda återvänder vi till båten. På kvällen fick vi lov att bjuda på maten. Vi var sedan nöjda och hamnade i Pianobaren. Ett inköp i Taxfree, många goda saker, innan det var dags att "törna in".

Lördag 21 Aug: Även denna morgon missade jag zonen i Mariehamn. Vi åt frukost, nu var det byst med folk, alla stod och trampade varandra på hälarna. Undrade då hur det var med Corona säkerhet. Vi packar gårdagens inköp och sitter sedan och njuter av Stockholms vackra skärgård. Jag har numera ingen längtan efter att segla, jag har tydligen blivit "vuxen"! Hemresan gick bra, Nicke tar första "törnen" och vi byter som brukligt halvvägs. Jag får vila en längre tid då det hänt en bilbrand och vi lotsades i omgångar förbi olycks platsen. Bosse är avlämnad i lägenheten av Åsa och blev glad när vi kom hem. Birgitta firade med "Samosgänget" ute vid Herrgårdsviken. Jag fick hämta hem henne på kvällen.

Söndag 21 Aug: Bosse var pigg på att knalla runt. Vi gick alla tre och jag fick då några zoner. Solig och varm dag.

Måndag 23 Aug: En solig dag, lite vind. Bosse är pigg på att knalla runt. Mycket att nosa på, kanske en tjej som löper. Nu ska jag prova igen att få mitt mobila bankide förnyat. Vad som var fel vid förra försöket vet jag inte. Gubben är ju inte ung längre!! Bosse pigg på en volta på eftermiddagen. På kvällen är det dags för ny omgång av "Parlamentet". Inte lika roligt som tidigare, enligt mitt tycke.

           

Några bilder på kapten Yiannis tama getter i Pythagorio hamn.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 24 Aug: Vaknar till ännu en skön morgon. Efter Bosse frukost knallar vi runt kvarteret, det var nog tyckte Bosse. Inga tikdofter tydligen. I dag ska Birgitta jobba på  Eriks Hjälpen i Borlänge. Lite släktforskning i dag. I övrigt en lugn dag. På kvällen "Fråga Lund", det är verkligen ett underhållande program. Hopp i bingen.

Onsdag 25 Aug: Tidigt uppe i dag. Knallade runt med Bosse innan frukosten. I dag ska jag till tandhygienisten, Margareta min våran favorit. Inga problem denna gången med. Hon är nöjd och jag likaså. Jag passade på att promenera ner på stan, fram och åter och fick en del turfzoner. På hemvägen träffade jag på en turf kompis. Vi följdes å en bit. Birgitta och Bosse gick emot mig, Bosse var ivrig att gå ut. Nicke H lämnade in en Aarto Paasilinna bok, "Skojarna i örtagården" en bok vi inte läst tidigare. Det blir några härliga skratt, han är suverän på att skriva roliga böcker. Tack Nicke!

Torsdag 26 Aug: En pigg Bosse i dag, det blev en längre volta. Frukost. I dag knallade jag runt Kålgården, tanken var att gå ner till centrum. Då det regnet bara ökade så vände jag hemåt. Jag har bytt stegräknare i mobilen, får testa den i morgon. Nu blir det läshörnan med Paasilinna som sällskap. Birgitta och Bosse knallade runt på eftermiddagen. God mat och på kvällen ett program om Vår Planet. Bosse nekar kvällsvoltan då det regnar.

Fredag 27 Aug: Upp och ut med Bosse, han nekade kvällsvoltan i går kväll. Vi gick skogsrundan, men halvägs vänder han hemåt. Det har han gjort tidigare enligt Birgitta. Efter frukosten gick jag en turfrunda, det blev en mil, det känns bra. Passade på att lämna lire papper till tandläkaren. På kvällen var vi bjudna till Hedlunds på Tacos, gott var det. Vi fick en trevlig kväll, tack Hedlunds. Bosse tackar också! Bosse och jag knallar runt, så Bosse får nattkissen. Vi njuter lite av kvällen innan det är dags att knoppa in.  

Lördag 28 Aug: Vaknar tidigt och knallar runt med Bosse. Träffar på en av "Flugorna" och vi får en stunds umgänge, det är hans förtjänst att jag lät mig vaksineras mot Corvid19. Vi åker upp till Korpholen. Det visar sig senare att vi glömt maten, så jag fick åka en extra tur fram och åter till Falun. Lasse J ska hjälpa mig med att kapa av en rönn, jag är lite osäker på att klättra på stegen med motorsågen. Birgitta får till slut fart på spisen i köket. Det var inte så lätt har jag förstått, trots att det är sotat. Trötta efter kvälls voltan med Bosse blir det hopp i bingen.

Söndag 29 Aug: Vaknade till en solig morgon, äntligen bra väder för att njuta av Korpholen. Vi ska invintra växthuset för att rädda plasten. Lasse kom med mer kantareller. Jag försöker att med motorsågen kapa upp rönnen som Lasse hjälpte oss med att fälla. Efter att jag med stor möda får fart på motorsågen stannar den direkt. Jag blir så arg! Lasse ska äta med oss i dag, han är värd all heder som hjälper oss med ett och annat. Vi får även besök av Margareta och någon timma senare av Krister. Han saknar väl hustrun! Trevligt som alltid att träffa dem.

Måndag 30 Aug: Birgitta väcker mig tidigt. En snabb frukost och sedan kör jag henne till Djurås. Lite strul, då hon glömt busskortet i Falun, men det löste sig med en bra chaufför. Birgitta ska ta prover i dag på Vårdcentralen i Falun. I morgon ska hon jobba på Eriks Hjälpen i Borlänge. Sedan kommer hon upp till Korpholen igen. Jag joggar runt i skogen för att plocka kantareller, men hittade inte på mitt ställe. Bosse får motion några vändor, inte så intresserad av att knalla runt. På kvällen teve. Parlamentet bland annat, det är för gapigt i mitt tycke.

Tisdag 31 Aug: Änne en solig och skön morgon. Jag sätter fyr i köksspisen. Jag ser en Grävling komma lufsande över Jan Pros gård, runda huset och ner i skogen igen. Jag var tvungen att ringa Lasse J för att höra om det kan vara möjligt. Så var det! Missade en bild på på bävern, snabbt hämta kameran och trycka på fel knapp, bildvisning! Köksfönstret är en bra plats att kolla djurlivet, nära skogen och inget störande! Såg en fin räv smyga runt, på samma sätt som bävern för några veckor sedan. Birgitta kom på kvällen.

Fredag 3 Sep: Äntligen lite piggare, jobbade med att kapa och dra bort grenarna efter rönnen. Har mått dåligt ett par dagar. Vet inte vad det beror på. Vi har fått knalla runt med Bosse varje dag, även om man inte är kry.

Lördag 4 Sep: I dag blev det flera promenader med Bosse, han vill väl ta igen de förlorade dagarna.  Det sista grenarna efter rönnen städade jag upp i dag. Birgitta har tömt krukor, rengjort dem inför nästa år. En del kommer att kastas på ÅVC. Tomaterna, fortfarande gröna, plockas av och ska förvaras inomhus. Rengjort motorsågen, den vill inte fungera ändå. Jag får väl ta den till någon verkstad. Vi gick en gemensam volta med Bosse, det var Bosse nöjd med. Några björkar fälldes på granntomten, bra för oss då vi får ljusare på tunet. På kvällen teve, 101 åringen som smet från notan, med Robert Gustavsson vår favorit kille.

Söndag 5 Sep: I dag klockan 12.00 startar en ny Turfomgång. Jag klarade mig kvar i Grupp 96. Ingen större bedrift! Birgitta och Bosse tog morgonvoltan och jag började med frukost bestyren. Efter frukosten knölade Birgitta på nacken, det känns bra. Vetekudden saknar jag nu. Från det ena till ett annat, så mår jag mycket bättre i dag. Facit en dag pigg en dag dålig! Soligt och varmt på tunet. Vi friserar Jasminbusken mot Gäststugan, den är vildvuxen och ställningen mot väggen har rasat. Jag lagar ställningen och vi får se vad som behövs till våren. Lasse J kommer med två påsar svamp, Kantareller och Trumpetsvamp. Jag får bjuda på en Kung, tack än en gång Lasse. Birgitta har jobb med att rensa! På eftermiddagen återvänder vi till Falun.

Måndag 6 Sep: Försöker åter att förnya mitt mobila id. Lång kö till ICA bank och inget resultat. Banken är spärrad! För många försök! Dem på ICA Bank kan inte se det. Jag ger upp.

Tisdag 7 Sep: Provar igen med ICA Bank, samma resultat.

Onsdag 8 Sep: Nytt försök med ICA Bank, nu blir det att invänta ett ny kod. Bosse har fått sina volter alla dagar. Men orkar inte skriva dagbok.

Torsdag 9 Sep: Mår lite bättre! Strul lite här och där. I dag ska Birgitta till lasarettet för provtagning, Bosse och jag följer med och passar på att köpa täckbark och går en volta under tiden. Birgittas värden var sämre. Vi åker sedan upp till Korpholen. Nu funderar jag på vad man gör med vägen till Rältlindor, grovsten över hela vägbanan. Jag klipper gräsmattorna och Birgitta knallar runt med Bosse. God mat till middagen, älgfärs från Lasse J. Bosse fick smaka och njöt i fulla drag. Tack Lasse! På kvällen teve, "Det sitter i Väggarna" och idrott med Duplantis. Bosse ville ut och kissa.

Fredag 10 Sep: Vaknade skapligt utsövd. Vädret är väl inte vad vi väntat oss. Efter frukosten går vi en gemensam volta med Bosse. Den voltan blev längre än vi trott, Bosse var duktig att knalla på! Jag fick då möjligheten att fota den enorma rotvältan som jag sett vid en tidigare promenad. Samt en lada som rasar ihop när som helst. Lasse J sköt där sitt första rådjur, alltså ganska många år sedan. Vi städar vidare, nu är det mer inriktning mot vinter. På kvällen "Crocodile Dundee II" med Linda Kozlowski och Paul Hogan i rollerna. Alltid lika roligt att se dom filmerna.

               

"Grannens skithus har rasat i kull, vårat står och lutar. Bäst att ta sig en jävel till föra att se hur det hela slutar!

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 11 Sep: Bosse var pigg på att knalla runt efter morgonmålet. Vi packar sedan ihop för att åka hem.

Söndag 12 Sep: Sedvanliga hundpromenader. Nicke H kommer och bjuder på en bira, Birgitta knallar ner till Kerstin.

Måndag 13 Sep: Vaknar till en solig dag. Jag går med Bosse. En god frukost och lite pyssel med släktforskningen. Birgitta går på bankens gymnastik, här på hemmet. Dem har startat efter släppet på Corona säkerheten. Jag knallar runt Kålgården. En god middag och sen teve. Ett program om skeppsvrak som är 500 år. Intressant men varför musik hela tiden i bakgrunden. Sedan Parlamentet, i dag bra inte så skrikigt.

Tisdag 14 Sep: Även denna morgon var det vackert och soligt. Bosse och jag knallade runt, Bosse inte så pigg på att gå långt. Sedan frukost. Birgitta ska jobba på Eriks Hjälpen i Borlänge. Jag har nu läst Aarto Paasilinnas bok "Skojarna i örtagården", den är läsvärd! På eftermiddagen passade det Bosse att knalla runt, jag fick fyra Zoner och Bosse kiss och bajs! På kvällen en ny promenad och sedan "Skenet bedrar" på tv.

Onsdag 15 Sep: Händer inte så mycket nu på höstkanten. Inköp på ICA Slätta och jag passade på att slänga metall och kartonger. Jag hann med några Turfzoner. På eftermiddagen knallade jag runt Kålgården för att Turfa, utan Bosse.

Torsdag 16 Sep: Morgonvolta med Bosse. Sedan knallade jag runt Kålgården för att Turfa. Eftermiddagen ägnade jag åt släktforskning.

Fredag 17 Sep: En gemensam volta med Bosse, då vi ville säkerställa tidsmässigt dagens händelse, vi ska begrava svågern Harry P. Många var det inte då det råder Corona. Det var bara de närmsta kretsen. Per W från Uppsala och Hans-Egnar från Finnerödja var de tillresta. Jag åker hem tidigare för att hämta Bosse som Hedlunds har hand om. Även att passa på leverans av vin, som Birgitta beställt. Passar på att ta några zoner på hemvägen.

Lördag 18 Sep: Vaknar tidigt och hinner frukostera innan Bosse vill gå morgonvoltan. Sedan knallar jag runt Kålgården för att få motion och zoner. Denna gång glömde jag inte att ta med en flaska vatten. Jag har god fart och känner mig pigg. Det blir flera volter i dag, Bosse orolig och vill ut. Hinner släktforska en del också. En god fik till middag. Sedan löser vi melodikrysset, det var ett tag sen senast.

Söndag 19 Sep: Skapligt väder, lite sol mellan molnen. Efter frukosten knallar Birgitta ut för att handla. Bosse och jag har gått morgonvoltan. Jag knallar sedan ut för min dagliga turfrunda. Många turfare var det ute i dag, på cykel. Då är det inte lätt att gå Turfa. Jag lyckades i alla fall få ihop dagens 5 "taken over"! Birgitta bakar, Bosse ligger i min säng och snusar, trött kille. Jag ger mig ut på en gå volta till, skönt är det och jag kan hålla bra tempo. Birgitta kollar "Morden i Midsomer". På kvällen "Skenet bedrar", så jäkla bra underhållning.

Måndag 20 Sep: Vaknade pigg och utsövd. Knallade morgonvolta med Bosse innan frukosten. I dag var det besök på Dollarstore, en nyöppnad butik i Falun. Nytt för oss och vi slipper att åka till Borlänge. Handlade först på ÖB, Birgitta reklamerade en bakform, nitarna höll inte. Det visade sig att den nya är lika kass. Jag får försöka knacka till nitarna. Jag fick tag i fågelmat på ÖB, bra att dem är tidiga med fåglarnas mat. På hemvägen landade vi på ÅVC för att kasta skräp. Kerstin och Birgitta gick med Bosse och jag knallade runt och Turfade. Det blev många steg i dag. God mat, pytt i panna, mums för mig. Kvällen avslutades med "Parlamentet".

Tisdag 21 Sep: Även i dag blev det en lång Turfvända. Jag passade på att installera en skrivare, jag åtar mig IT hjälp till en del gamla bekanta. Trist väder, mulet och regn av och till. Jag glömde av att det var "snickrar tisdag"!

Onsdag 22 Sep: Efter morgonvoltan och frukosten åker Birgitta till Eriks Hjälpen i Borlänge. Jag knallar runt med Bosse. Sedan tar jag en snabb Turfrunda på cykel, i dag fick jag medaljen "Daily-10". På eftermiddagen hjälper jag en SPF are med hennes dator.

Torsdag 23 Sep: Morgonvolta som vanligt. På eftermiddagen hämtar jag en dator som behöver förbättras. Där var det mer jobb, Så den får vara kvar tills i morgon. Halv tre i natt var första rensningen klar, enligt Birgitta.

Fredag 24 Sep: Lämnar datorn i förbättrad skick. Lite genomgång om Super anti Spyware. På eftermiddagen åker vi till Korpholen. Vi sätter upp snöpinnarna, som vi fått av Hedlunds. Det är andra året som dem har kommit till pass. Trött blev jag och järnspettet kändes tungt. Fåglarna utfodras med taljbollar och fröautomaten är på plats, fylld med fågelfrö. Jag tänker bygga två till då vi inte kan åka upp så ofta vintertid.

Lördag 25 Sep: I dag är det arbetsdag i Fäboden. Jag röjer trekanten vid infarten. Vi kan elda gammalt virke och grenar i år. Vägen förbättras med grus i hålorna. Trädgrenar som växer utmed vägen friseras. Stämman I år blir i Lindors Bystuga, både Birgitta och jag blev omvalda som suppleanter. Sedan bjöds vi på smörgåstårta, kaffe med "dammsugare". Jag har låst bilen med dosan, vilket även aktiverar larmet. Jag hör det inte, men någon hör billarm. Aha, det måste vara Bosse som rumsterat om i bilen. Jag glömmer att låsa bilen med nyckel. En vända med Bosse, som suttit i bilen under stämman. Inte så bra utbud på teven. En bok "Sommarskymnings svalka" av Lars Rosander får ersätta, ingen dålig ersättare. Jag vill minnas att jag läst den tidigare, med det verkar nytt ändå!

Söndag 26 Sep: Birgitta blir väkt redan vid sjusnåret av Bosse som vill ut, nödigt var det. Sedan gick det ann att knoppa vidare. Han väcker mig sedan när det är dags för "frukost". Vi tömmer växthuset och tar hand om kvarvarande tomater. Dem får mogna hemma i Falun. Vi passar på att damsuga och skaka mattor. Krister W kommer förbi med smörgåstårta som blev över i går. Det passar ju bra då Marie och Jan kommer upp till Korpholen en sväng. Vi gör oss av med plastväxttunneln till Marie. Jan tar med min motorsåg för att kolla vad det är för fel! På hemvägen stannar vi till i Kilen och jag slipar yxan och min grekiska hacka. Väl hemma i Falun så vill Bosse ut och kolla brudarna. Sedan hopp i bingen.

Söndag 26 Sep: Birgitta blir väkt av Bosse redan vid sjusnåret. Ut och bajsa. Frukost och jag knallar runt med Bosse, en skön morgon. Sedan kilar jag ner i "Snickeboa" för att bygga en fågelautomat åt Janne och Mari. Träffar på Adde. Nicke kommer förbi med ett par flaskor rött. Dem har fått leverans i dag. Tack snälla. Bosse och jag går en kvälls volta och sedan tittar vi på "Parlamentet", jag inte Bosse han trynar i sängarna. Jag knallar runt lite i korridorerna för att få steg. Sedan hopp i bingen med "Sommarskymnings svalka".

Måndag 27 Sep: En lugn morgon, Bosse och jag gick skogsvändan. Jag fick då ett par Turfzoner. Nicke H kom med två flaskor rött som pressen, dem är så omtänksamma. Birgitta fick tulpaner. Bra fördelning. På kvällen gick jag i korridoren, för att få ihop dagens stegmängd.

Tisdag 28 Sep: Upp tidigt, Birgitta ska till Lasarettet för att röntga lungorna. Jag passar på att åka till Dalviks Kvarn for att köpa fågelmat. Fick tipps av Birgitta K om att dem säljer frön året om och bra priser. Sedan hämtar jag Birgitta och vi åker via ÅVC med kartonger och annat skräp. Jag är med i "Flugornas herrar" som träffas varje fredag för att umgås och njuta av öl. Jag slutade att deltaga för många år sedan, men är med i "Sickarboa". Missade förra tisdagen p.g.a. glömska. 

Onsdag 29 Sep: Morgon volta och frukost. Bosse inte på hugget i dag, lite stel i benen. Jag tillbringar några, okay många timmar i "snickeboa". Fick en förfrågan av en blivande vävdam om hon fick beställa en fjärilsholk. Jag snickrade till en åt henna. Vi chattade med Stavro och Åsa i Pagonda. Han Stavro är sig lik. Vi lovade att komma ner till sommaren. Jag knallar ner till Clas i Sjön för att köpa skruv och batteri. Jag kom 2 minuter över sex, stänkt! Det var bara att knalla hem, batteriet i mobilen minskade kraftigt så många Turfzoner blev det inte.  Middagen var klar när jag kom hem. Vi lovade att komma ner nästa år. Tack Åsa för att du fixade så vi fick träffa Stavro via länk. På kvällen teve och en volta med Bosse.

Åsa och gänget uppe Pagonda hos Stavro.

© foto: Åsa Segerström

Torsdag 29 Sep: Upp och frukostera, sedan volta med Bosse. Vi städar lägenheten tillsammans i dag. Jag fick ett akut lapptopp jobb av grannen. Även en snickeri förfrågan att fixa ett sängbord, som ska höjas en bit. I dag knallade jag åter ner till Clas i Sjön för att köpa skruv och batteri. I dag gick det bättre. Dem stänger klockan arton. Tittade på ett teveprogram, "Under ytan" som handlar om ubåtskränkningar. Men varför ska det spelas musik i bakgrunden!! Det är ju svårt att höra ändå vad som säger.

                      Dagbok Januari - Mars 2018  Dagbok April - Juni 2018   Dagbok Juli - September 2018   Dagbok Oktober - December 2018

                      Dagbok Januari - Mars 2019   Dagbok April - Juni 2019   Dagbok Juli - September 2019  Dagbok Oktober - December 2019

                      Dagbok Januari - Mars 2020   Dagbok April - Juni 2020   Dagbok Juli - September 2020   Dagbok Oktober - December 2020

                      Dagbok Januari - Mars 2021  Dagbok April - Juni 2021

Åter meny

Senast ändrad 2021-10-01 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.