Ahlstrands Webbsida.

Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another Language.

Klicka på bilder för att förstora. Ahlstrands Webbsida

Ctrl + End för att komma längst ner på sidan.

Tryck på F5 för senaste version av webbsidan.

Åter meny

Vår dagbok 2021

Oktober - December

Fredag 1 Okt: Kalo mina! Nu är det höst, så känns det. Månaderna springer i väg. Jag vaknar till en gråmulen himmel. En snabb volta med Bosse, han känner regn i luften. Kerstin från Järvsö kommer hit, dem ska ha Akupressur träff i helgen. Jag släktforsskar hela dagen, lugnast så. Damerna har så mycket att ventilera. Kerstin har med sig en god kålsoppa till middagsmat. Damerna tar Bosse på eftermiddagens volta, tror att Kerstin H ansluter. Jag kollar ett sängbord som Inger D vill ha hjälp med. Vet inte hur jag ska fixa det. Jag och Bosse går en kvällsrunda innan det är dags att somna. Känner mig förkyld.

Lördag 2 Okt: Vaknade relativt pigg och efter frukosten går Bosse och jag en volta. Damerna knallar upp till Berit T för akupressur träff. Jag sysslar med släktforskning. Några vänder med Bosse han vi med innan damerna kom hem. Regn på kvällen.

Söndag 3 Okt: I dag åker Kerstin S hem till Järvsö. På eftermiddagen kom Åsa och Matias kom med presenter från Stavro. Vi fick en nostalgi eftermiddag. Nu har jag bestämt mig, det måste bli resor ner till Samos medans man är något pigg i kroppen. 

Måndag 4 Okt: Mycket regn i dag. Bosse gick nästan frivilligt på kissrunda. Många timmar med släktforskning i dag. Jag var ner i "snickeboa" för att färdigställa fågelautomaterna och packa bilen med verktyg. I morgon ska vi åka upp till Korpholen och se över växter och hämta vinrankan.

Tisdag 5 Okt: Vaknade tidigt och knallade runt med Bosse. I dag åker vi upp till Korpholen för att titta till fäboden och fåglarna. Jag har med två nybyggda fröautomater till fåglarna. Först åker jag upp till Jonheden för att "hämta" den sista vinrankan som jag hav bort. Vi fick slita som oxar för att få loss den. Tack Juha för att jag fått tillbaka dem. Fåglarna blev glada när dem fick mat. Hoppas att dom hittar de två nya matarna. Sedan åker vi hem till Falun. Birgitta har tvättstugan. På kvällen tv, "Fråga Lund" och "Kanaler, Båtar och Kärlek".

Två nya fågelautomater.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 6 Okt: Bosse firar födelsedag i dag, 12 år tror vi att han är. Det stå så i hans EU pass. I natt har det regnat ordenligt, hela natten. Nu på morgonen är det uppehåll, det berör tydligen inte Bosse. Först fram på eftermiddagen behagade han gå på kiss och bajsrunda. Bosse är även på dåligt humör, vid båda promenaderna skällde han ut hundar, bilar och duvor. Jag släktforskar och Birgitta åker till Eriks Hjälpen i Borlänge för att jobba. Nu har vi fått klart med Korpholen, ingen är intresserad av den. Vi får bo kvar och får betala el och sophämtning. Det känns bra.

Torsdag 7 Okt: Birgitta tar morgonvoltan och jag förbereder frukosten. Vid lunchtid vill Bosse ut, lite bättre humör i dag, bara några få utskällda! I dag har jag förrättningar, till bilskroten och sedan till Trafikverkets kontor för att ordna med foto till mitt nya körkort. Damen var snäll och trevlig, hon hjälper mig och det går som på räls. När jag kommer hem vill Bosse ut. Kerstin H och Birgitta åker till frissan i Svärdsjö. Släktforskar av och till under dagen.

Fredag 8 Okt:  I dag har jag skickat ett utdrag ur min släktforskning till Disbyt, en tjänst i Disgen programmet. Knallade runt och plockade ett par zoner. På kvällen teve, som vanligt.

Lördag 9 Okt: Birgitta vill testa en Bubbel som hon läst om, jag passade på att Turfa ner till stan. Det var en beställnings vara på bolaget och dom skickar ett sms när dom får hem den. På kvällen var vi bjudna till Hedlunds på middag. God mat och trevlig kväll blev det.

Söndag 10 Okt: Både Birgitta och jag passade på att knalla runt, var för sig för att få frisk luft och motion. Per E grannen kom och vill ha hjälp med att skriva ut biljetter, det tog sin tid innan det fungerade. Testade att bära in skrivaren till Per, det fungerade inte. Jag rättar upp felaktigheter i släktforskningen. På kvällen teve.

Måndag 11 Okt: Bosse gillar inte vädret, några kissar sedan in och hem. Jag knallar runt Kolgården för att få mina 5 Zoner, varje dag 30 dagar. Kör sedan upp Birgitta till Stångtjärn, dem har möte Bankbrudarna. Bosse och jag åker till Janne i Kilen. Han ska hjälpa mig med baklykta till bilen. Jag passar på att ge dem en foderautomat till Fåglarna. Har för avsikt att tu ut medicin på hemvägen, men fullt av folk på Apoteket. Några försök att få Bosse ut, det regnar så det var en snabbkiss och sedan in. "Kanaler, Båtar och Kärlek" och "Parlamentet" på teven.

Tisdag 12 Okt: Birgitta tar morgonvoltan med Bosse. Jag förbereder frukosten. Sedan passar jag på att knalla runt Kålgården för att få minst 5 zoner. Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen i Borlänge. Jag har problem med att logga in på Arkiv Digital. Jag har ringt dem och pratat med en tålmodig och trevlig kille. Till slut fick jag ordning på inloggningen. Jag fick ett e-mail från dem och testade att uppdatera webbläsaren. Bosse och jag knallade runt. Kålsoppa till middag. På eftermiddagen gick jag en Kålgårdsrunda igen, jag behöver motion. På kvällen "Fråga Lund" ock favoriten "Kanaler Båtar och Kärlek".

Onsdag 13 Okt: Bosse vaknade tidigt i dag och annonserade morgonvolta. Ok det var bara att lyda. Sedan frukost, Birgitta var på Vårdcentralen för provtagning. Jag knallade runt Kålgården, det gäller att ha fem zoner 30 dagar i rad. Nu går det undan, får upp flåset. Jag släktforskar några timmar, ok många timmar. Jag har nu fått mitt nya körkort, alla buss och lastbils behörigheter är borta. Ok jag kommer att överleva den nesan, att inte vara "professor" i Grekland! Innan vi köpt egen bil så hyrde vi. Uthyrarna kallade mig professor när de kollade körkortet.

Torsdag 14 Okt: Vaknade skapligt utsövd och käkade frukost Sedan en morgonvolta med Bosse. Jag traskade sedan runt Kålgården för att få mina fem zoner. Vid lunchtid körde jag Birgitta till lasarettet, hon ska ta prover. Bilen har fått en rengöring, den ska besiktigas i morgon. Jag gick in till Per L för att installera hans nyinköpta skrivare. Sedan var det släktforskning. En god  soppa bjöd Birgitta på. En sista kvällsvolta med Bosse.

Fredag 15 Okt: Efter frukosten tar Birgitta Bosse och jag tar bilen till besiktningen. Inga anmärkningar i år med. Skönt var det. Jag åker via Ingarvet och bokar en tid för service av Saaben. Sedan till ÅVC med Pers gamla skivare och våran skrot. Släktforskade sedan och på kvällen god mat och lite rött för att fira bilen. En sista natt kiss med Bosse.

Lördag 16 Okt: I dag vaknade jag sent, trött är man ibland med ålderns rätt. Birgitta tar morgon passet med Bosse. Efter frukosten åker vi upp till Korpholen. Ok vi fick vända då jag glömt mobilen. Mycket trafik var det, alla skulle till Leksand på hockey. Vi vintrade in fäboden och matade fåglarna. Naturligt vis glömde jag att köpa en säck med fågelfrö. Fåglarna har hitta mina senaste automater som jag byggt. Sedan åker vi rikvägen hem till Falun. Lite intresserad av hur det går med vägbygget mellan Falun och Amsberg. Inga signaler längre men dålig väg, grova stenar. Birgitta knallar runt med Bosse och jag går till Venezia och köper en pizza. Dem bakar så goda pizzor. 

Söndag 17 Okt: I dag ska vi ta det lugnt. Bosse kräver ju sina volter. Lite teve och jag gick en sen volta runt Kålgården.

Måndag 18 Okt: Jag knallade runt med Bosse på morgonvolta, vi mötte hundarna Bruno och Siri med vidhängande hussar. Allt gick bra, förutom att Bosse vill inte gå morgonvoltan utan vända och följa efter hundkompisarna. Ok det blev bajs ändå. Bosse ska till Hundtrimmet och få klorna klippta. I dag har vi haft visning av Britsarvsgården, jag har deltagit i visningen av "snickarboa"! Trevligt var det och Kopparstaden bjöd på fika. På eftermiddagen knallar jag runt Kålgården och får både steg och Zoner. Jag hämtar Kerstin och Nicke vid tåget, så dem slipper vänta på buss. Jag fick en god öl av dem till middagen. På kvällen lite teve, inga höjdarprogram.

Tisdag 19 Okt: Inget trevligt väder ute, Bosse nekar att gå ut. Han ligger i min säng och glor, troligen mitt fel att det regnar! Birgitta åker till Eriks Hjälpen i Borlänge. Först på eftermiddagen går Bosse en kort kissvända. Jag kollar om det finns något roligt på teven, ingalunda bara dessa tråkiga program. Polisjakter, Isiga vägar och vad dom nu heter. Innan middagen hinner jag knalla runt Kålgården i regn för att säkra mina 5 zoner och få mina 7500 stegen som motion! Blöt blev jag, med paraply i handen. Svårt när det regnar och blåser kraftigt. Sedan en god middag. Bosse gillar inte vädret, nekar att gå ut. Mig veterligt har han aldrig tidigare klarat sig utan att bajsa. Hundar är nog smarta, dem äter inte så mycket så dom klarar sig och slipper ut i blåst och regn.

Onsdag 20 Okt: Birgitta var ute med Bosse på morgonvolta! Nu blev det bajs och ingen är gladare än vi. Jag hinner också ta Bosse på en volta innan vi åker till stan för diverse ärende. Jag ska äntligen köpa ny glasögon, de gamla är 30 år så det är nog på tiden. Lite affären ska besökas, skrot ska till ÅVC med mera. Bosse var glad när vi kom hem och jag gick en volta med han. I dag har jag jobbat med att rätta upp diverse fel i släktforskningen. ? får inte förekomma då man skickar forskning till Disbyt. Jag har rättat upp en del, med hjälp av Disfadder Håkan i Västerås. En god middag och en sen volta med Bosse. Jag knallade sedan runt Kålgårds sjön innan läggdags.

Torsdag 21 Okt: Bosse och jag tar morgonvoltan, sedan knallar jag runt Kålgården för att säkra mina fem zoner. På eftermiddagen äter vi smörgåstårta i Vitsippan med några grannar. Kerstin och Nicke är dem som ordnade till träffen. Inger D var behjälplig. En trevlig stund och vi får tacka för det. På kvällen djurprogram på teve och sedan gick jag en Kålgårdsrunda till, innan det var dags att hoppa i bingen.

Fredag 22 Okt: Birgitta och Bosse knallade runt på morgonen. Vid hundgården träffade dom hundar och Bosse skällde inte ut dem. Jag knallade runt Kålgården för att säkra mina dagliga fem zoner. Nicke och jag har varit Einar och Astrid behjälplig med att bära in och montera en säng åt Einar, en motordriven höj och sänkbar historia. På eftermiddagen åker vi till Jysk för att få hjälp med att programmera dosan till sängen. Jag brottas med Vallonsläkten på eftermiddagen. TV på kvällen, Doobidoo, alltid lika trevligt.

Lördag 23 Okt: Vaknade till en kylig morgon. Bosse var pigg på att knalla runt, inte den väg jag vill. Sedan en god lunch. Jag ska damsuga och Birgitta fortsätter med fönsterputsning. Dem i köket, sedan är det ren utsikt. Jag knallar ut igen med Bosse, han värkar rastlös i dag. Jag åker ner på stan och handla godis på Systembolaget. Passar på att få några zoner på stan. Släktforskar genom att kolla en del saknade personer. Bosse kommer och hämtar mig för ytterligare en volta, undrar om det är någon sexig tik som lockar? På kvällen gud mat och vitt vin, utan rödvin och Pimpinella. Tv på kvällen, "Gustav Vasa" av August Strindberg. Ett otroligt bra skådespel av Thérèse Brunnander. Sedan tittade vi på Bingolotto, det var många år sedan.

Söndag 24 Okt: Birgitta och Bosse gick på morgonvolta. Jag fick ett samtal om förlängning av NOD32. Efter frukosten gick jag morgonvolta runt Kålgården, för att få mina fem zoner. Lampan över matsalsbordet vill Birgitta ha lägre. Det fixade vi, men vad darrig jag är på handen. Britt H ringer och berättar att det är dags att förlänga Nod32, till hennes dator. Jag fixar det i morgon. På kvällen teve.

Måndag 25 Okt: Bosse vill ut och kolla brudarna, det får han. I dag har varit en lugn dag. Några promenader blev det. Pölsa till middag, det gillade jag och Bosse som fick sin del. Jag tar en sista kvällsvolta medans Birgitta tittar på teven.

Tisdag 26 Okt: Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen i Borlänge i dag. Jag tar hand om Bosse, några volter blev det. På eftermiddagen är jag i Snickeboa och bygger fågelholkar. Trons Lasse kom och hälsade på. God mat, svampsoppa som är en av mina favorit soppor. På kvällen teve, bland annat "Kanaler, Båtar och Kärlek". Svårt att somna på kvällen.

Onsdag 27 Okt: Vaknade tidigt, trodde jag. Ok, Bosse är inte sugen på volta, regn i luften. Det blir en port till port volta. Efter frukosten åker vi ner på stan. Birgitta har beställt "bubbel", som inte finns i ordinarie i Falun. Sedan till ICA Slätta för matinköp. Jag passade på att ta 5 zoner under tiden. På eftermiddagen blir det sol och lite varmare. Jag kilar ner till "Snickeboa" och bygger klart två fågelholkar. God mat till middagen. Teve på kvällen. Sov vanligt blir det en turf runda innan läggdags.

Visa källbilden

Hittade denna bild på nätet, från min 70 årsdag i Pagonda.

Torsdag 28 Okt: Vädret är väl inte det bästa i dag. Regnar lite och Bosse tog en långkiss och sedan in igen. Efter frukosten går jag runt Kålgården, nu börjar det kännas i kroppen. Lite sliten är jag nog. Grannen Per kommer till Birgitta för att prata "Klarna" i mobilen. Alltid lika trevligt när grannarna kommer och vill ha hjälp. Det blev två långa promenader till, vi är bjudna på lokal av Kerstin och Nicke. Nicke och jag gick fram och åter och damerna åkte buss. God mat och en trevlig kväll i goda vänners lag.

Fredag 29 Okt: Vaknade, lite öm i kroppen. Birgitta och Bosse har redan knallat runt. Bosse väckte henne tidigt. Efter lunchen gick jag Kålgårds rundan. Nu känns det i benen att jag gått mycke. I dag blir det en lugn dag. Bosse kräver några kiss vändor, i övrigt lugnt. På kvällen teve och jag tar en sista turf vända.

Lördag 30 Okt: Vilken bra dag, skapligt väder och inte kallt ute. Birgitta knallar ut med Bosse, jag slutför frukostarbetet. Efter frukosten knallar jag en lång Zon runda. Ner till Falu centrum, fram och åter. Lite vin och öl med hem. Skönt att kunna hålla fart. Birgitta tar Bosses andra volta på eftermiddagen. God fisk till middagen. På kvällen teve.

Söndag 31 Okt: Nu är det vintertid som gäller. En del av våra klockor är svårt att ställa om. Bosse vill inte knalla ut på morgonvolta, duggregn i luften. En granne på hemmet ringer och vill ha hjälp med inställning av sitt kylskåp. Trevligt att dem kontaktar mig vid behov av hjälp. God mat och teve på kvällen.

Måndag 1 Nov: Kalo mina. Duggregn ute så Bosse har inte brottom. Vi ska till ÖB och handla, jag knallar runt med Bosse till garaget. Vi tar efter handlingen en skogsvolta med Bosse, uppe vid Majoren. Jag kör upp Nicke till Myran, han har haft bilen på service. Det blev några rundor i dag. På kvällen god mat, Pelles Pölsa från Rälta. Teve, några olika som flyttar till Grekland.

Tisdag 2 Nov: Knallade runt och fixade mina zoner efter frukosten. Bosse verkar inte intresserad av morgonvolta. Men Birgitta och Bosse var ute på kiss och bajsrunda, när jag kom hem. Jag kör dammsugaren medans Kerstin och Birgitta gör Falun osäker. På kvällen en sista turfrunda. Kollade Turf medaljerna, det är inte bara 10 dagar. Nästa är 30 dagar som jag jobbar på nu. Det finns ända upp till 5 zoner per dag i ett års tid. Undrar vem som klarar det! På kvällen en ny omgång "Kanaler, båtar och Kärlek" med två andra par.

Onsdag 3 Nov: Väckning klockan 8.00, jag ska lämna bilen på service. Det småregnar så paraplyet kommer med. Under tiden går jag en turfvända på nästan milen. Det blir runt gruvan och till Slätta bland annat. Jag får då sms att bilen är klar för hämtning. Bokar en ny tid för byte av drivaxelmasker och byte av stabilisatorstag. Sedan får vi hoppas att bilen går bra. Inget som besiktningen slog ner på, men påpekade att det bör fixas. Bosse godkände att Birgitta gick morgonvoltan. Vi var och handlade på ICA Slätta. Jag tog eftermiddagen med Bosse och knallade sedan runt Kålgården. Totalt i dag 1,4 mil. En av min favoriter, blodpudding till middag. I dag fick vi leverans av röda viner. Trevlig tjej som levererade. På kvällen naturprogram. Birgitta tittar på en svensk deckare. Bosse och jag "chillar" i sängen.

Torsdag 4 Nov: Jag knallar på för att få mina steg. Inte så trevligt väder.

Fredag 5 Nov: Fredags mys med god mat och dryck. Jag har fått mina steg.

Lördag 6 Nov: Bosse pigg på att gå ut, det blir en längre tur. Sol från en  klarblå himmel. Sedan frukost. Jag får äran att binda upp en stek, det är jag duktig på säger hustrun. Kul det viste jag inte. Några motionsrundor som vanligt. På kvällen har vi Hedlunds på mat. En trevlig kväll med god mat och dryck.

Söndag 7 Nov: I dag är det ny Turf omgång. Vi tiltade på "Så ska det låta", ett bra program i dag. Jag gick sedan med Bosse, det blev en kort volta, med en slö hund. Själv gick jag en rask promenad och träffade hunden "Molly" med husse och matte, Björn och Lisbeth. Nu är det en tråkig tid, skymning redan vi tretiden.

Måndag 8 Nov: I dag ska vi åka upp till Korpholen och mata fåglarna. Kallt minus 1 nu på morgonen. Jag var på Dalviks kvarn och handlade fågelmat. Dom är så trevliga och hjälpsamma och har fågelmat året om. Vi åker via Kilen, för att prata med Jan om växthuset. Då vi inte ska ha så jobbigt med odlingar får dom ta den till Kilen. Senast vi var uppe till Korpholen stängde jag av elen, men det har tydligen inte funkat. Jag provade igen att stänga av elen. Vi får kolla nästa gång vi åker upp om det är varmt i huset. Jag var tvungen att tanka upp bilen, trots det hutlösa dagspriset. Jag har nu skickat en lista över vinylskivor som vi säljer till ett företag i Stockholm. Jag går en sen volta med Bosse och sedan en egen turfvolta. Vi ska titta på teve, "Nästan inget" med Anders "Ankan" Johansson. En humor serie, inget som vi gillade.

Tisdag 9 Nov: I dag blir det inget flytt av växthus. Ett par decimeter snö vaknar vi till och inga dubbade däck. Jag fick svar från skivuppköparen, den som var mest intressant var The Mascots, kul för mig. Den är signerad till mig, då jag har haft Anders Forsslund som elev på bilskolan. I övrigt ingen bra dag.

      

Höstens första snöfall.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 10 Nov: Vaknade till en halvbra dag. Bosse vill ut. Frukost och sedan knallar jag en längre runda. Vi åker till ICA Slätta för diverse inköp. Soligt i dag, den mesta snön har töat bort. Isigt på trottoarerna. Några promenader i Turf syfte blev det. Bensinpriset 18.06 nu!!

Torsdag 11 Nov: Plusgrader, skönt är det. Morgonvolta med Bosse, han var pigg på att knalla ut direkt. Sedan frukost. Jag knallar långa rundan, runt Kålgården och ner till centrum och hem. I dag får jag tredje Covid sprutan och en influensa spruta. På väg till vårdcentralen såg jag glassplitter på trottoaren. Som hundägare kunde jag inte gå förbi utan att rensa bort dem från trottoaren. Jag hann i tid ändå! Birgitta och Bosse mötte upp och vi gick en volta med Bosses vägval. Trist tid nu, skymning redan vid 4 tiden. Vi tittade på ett program om nazisternas makt över tyskland. Jag knallade sedan runt Kålgården innan det var dags att hoppa i bingen.

Fredag 12 Nov: Vaknade tidigt och Bosse gick med på en morgonvolta. Sedan frukost. Min turfvolta denna morgon blev en lång tur på två timmar. Det är inte så lätt att få behålla zonerna, någon längre tid, när man går mot dem som cyklar.

Lördag 13 Nov: Även denna morgon var Bosse pigg på att knalla ut och nosa, noga på alla strån! Måste vara en löptik i området. I dag gick jag en lång Turf vända, två och en halv timma enligt Birgitta. Åsa var här när jag kom hem. På kvällen teve. En sen vända med  Bosse, den tog nog en timma, att knalla runt kvarteret. Nosen i backen.

Söndag 14 Nov: Vi gick en volta Bosse och jag. En kort vända, men tidsmässigt en lång tid. Nosen i backen hela tiden. Jag knallade sedan en Turf runda, i dag inte så lång. Ett fint väder i dag. Kollar på skidskytte, och på kvällen ska jag titta på fotboll med Zlatan. Det blev förlust mot Spanien, varför dröjer man så länge innan Zlatan kom in i spelet? En sen kvälls volta innan sängdags.

Måndag 15 Nov: Bosse var villig att gå en morgontur. I dag var han pigg i tassarna. Bra fart med andra ord. Sedan fick Bosse sina klor friserade på Hundtrimmet. Birgitta tar en promenad hem, utan Bosse. Det tar för lång tid då. Jag går sedan en längre Turf vända, ganska så pigg i benen. En god svampsoppa till middag. Några bra teve program i dag, folk som provar att flytta till Grekland. Birgitta tittar på deckare och jag går en sista Turfvolta. Sedan hopp i bingen.

Tisdag 16 Nov: Birgitta och Bosse tar morgonvoltan och jag förbereder frukosten. I dag ska Birgitta jobbar på Eriks Hjälpen i Borlänge. Jag försöker ringa om vår ansökan om hyresbidrag. Naturligtvis blir det fel. Efter en halvtimma i kö kommer jag fram. Men till fel ställe, sjukkassan. Får ett nytt telefon nummer och sitter i lång kö. Efter en kvart kopplas jag bort, batteriet slut. Provar sedan igen med 34 minuters lång kö. Då ger jag upp. Under tiden får jag besök, av "svärmor" Ingegärd och Nicke, hon är här på läkarbesök. I dag avslöjade Nicke vår hemliga resa och bjöd på en öl. Det blir trevlig, som vi alltid har när det är "Frufridag". Mat och teve och en sista kvällsvolta.

Onsdag 17 Nov: Även denna morgon tar Birgitta morgonvoltan. Jag förbereder mig för att efter frukosten knalla ner till Specsavers för synundersökning och nya glasögon. Vilken utveckling av synundersökning. Nu var det inte enbart läsa bokstäver och siffror. Jag har begynnande gråstarr, men inte så illa att det blir remiss.  Jag har "mamma" med, det var tur. Svårt att höra och beslutångest! Birgitta tar bussen hem och jag Turfar mig hemåt. Lite regn var det mot slutet innan jag var hemma. Kaffe och bulla smakar bra efter promenerandet. Gick även en sen volta innan det var dags att hoppa i bingen.

Torsdag 18 Nov: Bosse väckte Birgitta tidigt och vill ut. Det blev en lång volta och Bosse knallade tydligen fort och bestämt. Troligen harar som får honom att knalla ut så tidigt. Birgitta var hos Amanda, någon som har skönhetssalong i huset. Ögonbrynen rör det sig om. Jag fixade en del med frukosten under tiden. Vi gullade med grannens dotters hund, som dom var hundvakt åt. En tur upp till ICA Slätta på eftermiddagen. Jag gick sedan en längre volta. Goda mat, köttfärslimpa med svampsås. Birgitta har tvättstugan i dag. Några program på Kunskapskanalen var värda att se.

Fredag 19 Nov: Hyggligt väder. Birgitta var ute med Bosse nu på morgonen. Efter frukost knallade jag ut på Turf runda. I dag lugn dag lite teve skidor sprint damer och herrar. God mat på kvällen.

Lördag 20 Nov: Bosse väcker Birgitta tidigt och vill ut. Jag hinner förbereda frukosten. Även i dag skidor 15km. Kalla var på hugget, skönt att hon är på gång igen. Falun Borlänge har många bra skidåkare. Två ordentliga Turf rundor han jag med innan kvällsmaten. Även Bosses kvällsvolta fick mig att få frisk luft.

Söndag 21 Nov: Birgitta och Bosse gick morgonvolta. I dag blir det att sitta i tv soffan och njuta av skidor på förmiddagen. I dag blev det en lång turfrunda, runt Tisken och Kålgården. Jag handlade pizza på hemvägen.

Måndag 22 Nov: Birgitta och Bosse gick morgonvolta även i dag. Jag förbereder resa med Janne S upp till Korpholen. Fåglarna får mat och vi lastar växthuset som Segerström får ta hand om. Vi orkar nog inte med så mycket odlingar nästa sommar. Birgittas köksbord och stolar åker med till Kilen. Vi ska sälja vårt stora köksbord, för att underlätta städningen och bättre utrymme. Birgitta åker till Eriks Hjälpen i Borlänge, någon form av kickoff tror jag att det är. Det var kvällsöppet fick jag veta när Birgitta kom hem.

Tisdag 23 Nov: I dag ska bilen på verkstad, damasker m.m. ska fixas. När jag lämnat bilen går jag en lång Turf vända. Birgitta fixar Bosses volter. På eftermiddagen kör Nicke upp mig till bilverkstaden. Bilen är fixad. Vi tankade upp,17.44 kronor litern. Till Rusta och Ica för diverse inköp. Inget roligt på teven, så jag tog en lång turfvända på kvällen.

Onsdag 24 Nov: Efter frukosten gick jag med Bosse, han var villig till en längre volta. Birgitta åker till Eriks Hjälpen i Borlänge för att jobba. Jag tittade på Curling EM på teve, i Norge. Sverige segrade över Tyskland med 7- 6. Miljöpartiet stiger av Riksdagen! Säkert skrämskott dem vill säker fortsätta. På kvällen en längre volta.

                                               Dagbok Januari - Mars 2018  Dagbok April - Juni 2018   Dagbok Juli - September 2018   Dagbok Oktober - December 2018

                                               Dagbok Januari - Mars 2019   Dagbok April - Juni 2019   Dagbok Juli - September 2019  Dagbok Oktober - December 2019

                                               Dagbok Januari - Mars 2020   Dagbok April - Juni 2020   Dagbok Juli - September 2020   Dagbok Oktober - December 2020

                                               Dagbok Januari - Mars 2021  Dagbok April - Juni 2021    Dagbok Juli - September 2021

Åter meny

Senast ändrad 2021-11-24 © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2021

Webbmaster Bengt Ahlstrand.