Use "Google Översätt" if you want to translate this page into another language.

Ahlstrand, Greklands dagbok 

På denna sida kan du följa vår vistelse i Pagonda på ön Samos, Grekland.


 Bekämpa Spammen! Klicka här!

 

  Jan - Mars 2010

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end  för att komma längst ner på sidan.

Fredag 1 Jan: Då var det ett nytt år, Kali Xronia! I dag gratulerar vi Michael Nordlund, Köping som fyller år. Ha en bra dag. Leksand Julknäcke med ost till frukost i dag, tack vare Nilla och Perry. Smarrigt. Vi fick ett trevligt e-mail från familjen Nordlund, det tackar vi för. Birgittas Hibiskus är full med knoppar igen. Birgitta körde saft och syltning och jag vaktade datorerna. Mot farmen vi sjutton tiden. Trevligt att träffa alla djuren, Penelope var helt sanslös med sina cirkuskonster för att väcka vår uppmärksamhet. God mat och hur kul som helst. Julia och Stavro öppnade julklappar som dem fått av Nilla och Perry. Sedan ringde Stavro till dem för att tacka. Det är svårt att beskriva hur uppsluppet det var. Stavro busade och sjöng som barnen gör med triangel för att få pengar eller godis. Vi for sedan hem mätta glade och något trötta efter en händelserik kväll. Vi kollade på några videosnuttar som jag filmade på kvällen. Synd att dem är så stora, troligen svårt att bifoga i mail. Birgitta kollade något från Skansen, Nyårsvaka! Sen i sängen med en god bok!

Leksand Julknäcke med ost till frukost. © foto: Bengt Ahlstrand                Birgittas Hibiskus med knopp på Nyårsdagen 2010. © foto: Bengt Ahlstrand               Birgittas Hibiskus med knopp på Nyårsdagen 2010. © foto: Bengt Ahlstrand

Ostmacka till frukost. Birgittas Hibiskus med knopp. på Nyårsdagen 2010.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Stavro och Julia med julklappar. © foto: Bengt Ahlstrand     Julklapps öppning, Julia i högform. © foto: Bengt Ahlstrand     Stavro gillar OP Andersson! © foto: Bengt Ahlstrand

Stavro och Julia öppnar julklappar och OP Andersson!

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 2 Jan: Vaknade i natt av en värkande fot, propp igen? Hoppas inte för då får Birgitta köra mig i rullstol och säga "Invalidos" på flygplatsen. Som i Sällskapsresan. Trist i alla fall. Melodikrysset löste vi med hjälp av vårt radarpar på Melodikryss, Nilla och Perry. Försöker köra över en videosnutt från gårdags fest på Farmen. Den är på 20 Meg, så Hotmail fungerar inte över 10 Meg. Någon som har en lösning? Hans P tipsade en gång men hittar inte på det programmet. Michael i Köping tipsade så vi fick över filen till Åsa, Marco, Nilla och Perry på Idol Stavro! På kvällen kollade vi "På Spåret".

Sällskapsresan.

Söndag 3 Jan: I dag gratulerar vi Marie Göransson, Gagnef som fyller 50 år. Ha en bra dag Marie! Själv är jag mycket bättre i foten i dag, den värker inte hela tiden. Det blir inte mycket gjort i olivlunden innan hemresan, men jag måste försöka köra grästrimmen då gräset är ganska högt. Får se hur det känns i morgon i fossingen. Saaben är nu påställd, så att Åsa och Marco kan kolla att bilen är ok. Jag fick ett e-mail från Bertil Eriksson med tipps om ett webbsida som skickar stora filer upp till 2 GB, tack för det. Vi tittade på "Stjärnorna på Slottet" mycket roligt program. Vuxna gillar inte att barn blir mobbade, men kan själva mobba!!! Stå på dig Björn Ranelid. Birgitta kör tvättmaskin så vi har rent att åka hem i. Konstigt när vi är här på Samos säger vi åka hem till Sverige och när vi är i Sverige säger vi åker hem till Samos. Nu skall jag laga middagsmaten, Birgitta vill ha fisk och jag vill ha korv. Då alla skall blir nöjda så blir det två rätter. Kvällen förflöt med Camilla Läckberg, Olycksfågeln och Stenhuggaren. Trötta och nöjda var det sänghalmen som lockade.

Måndag 4 Jan: Efter frukost åker jag ner i byn för att inhandla en ny gasoltub. Rengör motorsågar och plockar i hop en del saker som vi skall ha med när vi åker in till Vathy för ärenden. Stavro kommer och får olivgrenar till djuren och sitt nyladdade batteri. Jag pratade med försäkringsbolaget om Seat, den försäkringen förfaller medan vi är i Sverige. Men det var ok om jag kom in och betalade när jag kommer tillbaka. Hos Niko vår bildoktor. Han fixade en del med bilen och jag fick köpa en pulversläckare, förbandslåda och en varningstriangel, det ska finnas i varje bil. Jag skall komma tillbaka i kväll för att justera handbromsen. Vi åker via Sinadisi för att äta en Pizza. Mycket glatt och många skratt i dag. Då vi alla var på bushumör. Kallt ute och blåsigt, sex grader ute. Vi gjorde en snabb sotning, innan mörkret, av rören och massor av slagg visade sig att det var! Nu går det att elda igen utan att vi luktar böckling. Niko bildoktorn ringer och beklagar att han är dålig så det blir ingen bromsjustering i dag. Bilen skall besiktigas i morgon klockan åtta!!! Angående eldning så är det tur att vi tog tag i sotningen i dag, det är svalt ute, 5,5 grader. Vi avslutade med att njuta av "Solens Mat".

Tisdag 5 Jan: Vaknade redan klockan fyra och funderar hur det nu blir med min besiktning. Försöker ringa till Niko bildoktorn, men hamnar i en fax. Under tiden eldar jag och har nu varmt och skönt i huset, lagom till hustrun slår upp sina blå. Jag har nu haft kontakt med Niko, han är dålig så jag föreslog att han ändrar tiden till vi kommer tillbaka till Samos. I dag råkade jag kolla RIXallsvenskan och läste att Kajsa Frick, hon är tränare för Stall Dalarna, valt ut vår häst. Predator Lavec "Predator Lavec har tidigare tränats av Kajsas morbror Jim och Kajsa berättar på sin webbsida: - Han föll mig verkligen i smaken och kändes jättefin. Jag körde 1.20,5 sista varvet och det kändes som en okomplicerad krabat. Kajsa har redan tittat i propositionshäftet. - Planen är att debutera honom när Rättvik har säsongspremiär 26 mars. Det vore kul att få göra första starten på hemmaplan, säger Kajsa. Predator Lavec är efter Elitloppstvåan och Peter Haughton - vinnaren Civil Action. Mamman, Kramer de Vie, var själv miljonärska och har Elitstoet Divas Crown som mamma. I aveln har hon ännu inte utmärkt sig, även om hennes förstfödda, italienska Volare Lavec, tjänat 31.000 euro". När jag kollar Kajsa Frick och pappa Leif Witasp webbsida kan jag konstatera att det blir säkert roligare och mer information än med förra tränaren, som inte ens svarade på e-mail. Jag for till Sotiris i Mitilini för att byta en sågkedja, han erbjöd ett nytt svärd men det fungerade inte på min grensåg. På eftermiddagen var det vård av motorsågar, mest Birgittas avdelning. Tro det eller ej hon gillar att putsa och feja med dem. Birgittas ambulerande frisörsalong fixade min fisyr. Jag gav mig ut i olivlunden och sågade upp en del grenar som låg kvar sedan sist. Sedan eldade jag några timmar. Efter middagen pratade Birgitta först med Berit T och sedan Kristina L via Skype telefon. Även jag fick samtal via Skype telefon. Birgitta och Andes S ringde från ett kallt Jungfruberg. Anders undrade om jag fått någon korv!! Han vet också att jag är en korvoman, så det vankas säkert korv när vi träffas! Kvällen förflöt med lite avslappning och en del förberedelse inför resan till Sverige.

Onsdag 6 Jan: I dag gratulerar vi Perry Forsberg, Köping/Samos som fyller år. Nilla fixar skumpa på sängkanten! Ha en bra dag Perry! Jag har i dag via Internet checkat in oss på flyget Samos - Aten och printat ut våra Boarding Pass. Smidigt och enkelt. Ja nu gäller det att plocka i hop allt viktigt som vi ska ha med oss. Nyckeln till lägenheten, kom hustrun på och letade fram den! Det är med blandade känslor inför hemresan. Vill inte åka hem/men vill träffa vänner i Sverige!! Dagen har varit lugn vi har packat och har full koll på läget. Vi har även checkat in på SAS och bytt de platser som dem bokat, vid motorerna!! Så jag bytte platser framåt i planet. Sedan har vi pussat på alla tanterna och berättat hur kallt det är i Sverige. Jag lagade omelett med rester så nu har vi tömt kylskåpet. Nu eldar vi så man törs klä av sig, inte av blygsel utan kylan. Vi skall duscha i kväll trots att det inte är midsommar. Birgitta kollar några gamla tv program och jag roar mig med Sudoku och Kungen. Sedan var det dags att skrubba av sig greklands huden innan det var dags att inta bingen. I morgon är det den svenska dagboken som gäller, om jag får igång Internet. Hav annars tålamod.


Lördag 6 Mars: "Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor", dagens Nya ordspråk. I dag gratulerar vi Kerstin Hedlund, Stockholm/Hökviken som fyller år. Nicke fixar säkert skumpa på sängkanten! Ha en bra dag Kerstin! Även Bengt Ahlstrand gratulerar vi, Pagonda/Samos som fyller år. Birgitta hinner inta att bjuder något gott på sängkanten! Vi vaknade självmant trots den tidiga timman. Hotellägarens bror som jobbat nattportier, bjöd på kaffe och en sockerkaka som smakade så gott. Vi fick skjuts till flygplatsen och med i bilen var en svenska som bor i London och har hus på Mikonos. Sedan gick resan till Samos som på räls. Stavro mötte oss men har inte hittat Seat nyckeln. Han körde oss hem och skjutsade ner mig till flygplatsen och såg till att få fart på bilen. Han är så snäll, vår Stavro. Jag for till Ireon för att handla lite mat. Då erbjöd en av tjejerna ett bonuskort, bara dagens handel gav 3€ i bonus. IM mötte oss vid huset, så tjejerna fikade medan jag handlade. Filio ringde på och vi fick massor av kramar och pussar. Filio har frågat varje dag, när kommer Ben och Birgitta. Vi fick citroner, olivolja och hennes bilnycklar, Filio vill att jag kör hennes bil av och till. Irini kom och ett nytt kramkalas. Nu ska ni få höra! När jag packade upp datorerna så hittade jag den försvunna bilnyckeln!! och sedan även nycklarna till huset!! Hör nu, inga sådana kommentarer! Då får ni inga vänner.... Ni skall veta, att både jag och Birgitta har letat i datorväskan som är den plats där dem ska vara. Vi är nu ganska trötta så vi håller oss hemma i dag. I morgon vill vi träffa Lisa och Vasili på baren. Jag lagar en god middag åt oss och sedan blir det trav. Fick dubblera insatsen, det känns bra. Synd nog så gick Beauty Class inte bra. Vet inte hur hon slutade. Många gratulationer har jag fått i dag det är trevligt. På kvällen skulle vi lösa melodikrysset, men det sket sig när det var dansbandmusik, orkester namn och annat, inga dubbelförnamn passade in i ruta!!!!! Anders S ringde och pratade med Birgitta. Vi får nog fråga Nilla och Perry som har koll på det mesta.

Söndag 7 Mars: "Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen", dagens Nya ordspråk. I dag gratulerar vi Jenny Jonspers, Jönköping/Falun som fyller 23 år. Du har väl dresserat Greta att passa upp lite extra i dag! Ha en bra dag Jenny! Jag blir nästan rörd över alla trevliga e-mail jag fick i går, åter tack till alla. Vi skall träffa Lisa och Vasili vid tolvtiden, det blir kul att se dem igen och svinga en bägare Amstel. Det regnade sent i går kväll, åtta millimeter. Kyrkklockan klämtar treklang ding dång, dur och moll, någon har lämnat in skylten. Då blir det begravning på eftermiddagen. Vädret här halvskapligt 15 grader. Vi for ner till Pythagorio och träffade Vasili och Lisa, tre timmar gick så fort med mycket bus och skratt. Vasili är så cool, vi pratar och han lyssnar. Jag fick födelsedags present av dem. Tack för det. Det kändes bra att komma ner till Baren och folket på och omkring den samma. På hemvägen handlade vi kyckling och apelsiner. Skönt att tända en bras då det är regnigt och fuktigt ute. Jag bjöd hustrun på kyckling klubba och stekt potatis. Kvällen avslutade vi med "Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson bara så bra. När vi skulle gå till kojs så busade jag med hustrun och skulle klappa den ädlare delen, men jag snubblade över en papperskorg. Jag tror hustrun skrattade mest och yttrade något om att vissa straffade han direkt....

Nu muddrars det i hamnen, hur ska dom hinna­? © foto: Bengt Ahlstrand     Mycket bottensand skall transporteras bort. © foto: Bengt Ahlstrand     Full skopa med bottenslam. © foto: Bengt Ahlstrand     Kajkanten ska jutas innan den är klar för båtarna. © foto: Bengt Ahlstrand     Lisa och Birgitta har det mysigt på Baren! © foto: Bengt Ahlstrand     Birgitta plockar Anemoner.© foto: Bengt Ahlstrand

Bilder från Pythagorio hamn under reparation och muddring. Lisa och Birgitta på Baren. Birgitta plockar Anemoner.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 8 Mars:  "Det som inte tar död på en.. får en i alla fall att må riktigt dåligt", dagens Nya ordspråk. I dag gratulerar vi Helena Jonspers, Falun som fyller 51 år. Peter fixar nog något gott att äta i kväll. Ha en bra dag Helena! Stavro ringde på dörren, han har ett bilbatteri som han vill ha laddat. Även hjälp med att lasta sin stora jordfräs för att fräsa upp ett potatis och lökland mellan våra olivträd. Så vi kan förse oss med grönsaker på hemmaplan. Efter mycket om och men hittade vi Stavro. Fint odlingsställe. Birgitta tycker om portokali, sa Stavro och gav henne en kasse. Vi får mer en dag när jag har tid att komma. Ett annan trädgård bredvid med apelsin- och citronträd tyckte Stavro att vi skulle sköta. Inte mycket jobb, sa han. Visst, Ben hoppar på allt, och jag hörde inga varken låga eller höga protest från hustrun, som gillar frukterna. Vi vet att Lisa och Vasili skall till Vathy, så vi slog följe med dem och Snoopy, the dogg! Trots att han bara är en tvärhand hög så var det full rulle på doggen. En trevlig krabat. Jag betalade bilförsäkringen för en av bilarna och vi var till "von Lidl" för att handla. Jagade sättpotatis och lök både gul och vit, med det var slutsålt. Planteringsperioden är över!!! Vi får testa med handlaren i Vathy på onsdag då jag ska till bildoktor Niko. Han fixade kopplingen åt mig i dag medan vi pratade om onsdagen och en framtida besiktning. Vi har nu hört att alla som har mobiler med refill ska registreras, innan mars månads utgång! Birgitta gick upp till Niko och betalade hyran medan jag lagade köttfärssås och spagetti. Städade upp i gången ute då Stavro kommer i morgon bitti för att fräsa upp land åt oss. Om det regnar får vi sovmorgon. Lite spel och dobbel, sedan kojen.

En glad Åsneägare. © foto: Bengt Ahlstrand     Stavro förbereder för morgondagen. © foto: Bengt Ahlstrand     KKambos Myli. © foto: Bengt Ahlstrand

En gladlynt Åsna med ägare. Stavro Kambos Myli.

© foto: Bengt Ahlstrand

Snoopy the dogg! © foto: Bengt Ahlstrand     Man är väl snygg? © foto: Bengt Ahlstrand    Mycket folk är det och blåsigt... © foto: Bengt Ahlstrand     Tur att man fick värma sig i en bil. © foto: Bengt Ahlstrand

Snoopy, the dogg på äventyr. Tryggt hos matte Lisa och tur att jag fick sitta hos Birgitta i varm bil....

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 9 Mars:  "Det är med kärlek som med whisky, den tar slut", dagens Nya ordspråk. Uppe med tuppen. Stavro kom med jordfräsen och plöjde upp för potatis och lök. Vi hann inte bli färdiga då det började regna. Vi for runt och letade sättpotatis och lök. Får nog på fredag från en agrotika i Mitilini. Ett stort olivträd fick jag hjälp med att kapad ner väldigt hårt. Rensade grenar till djuren och kapade upp till ved då jag var klar vid 15 tiden var jag bra trött, det tar på gubben! Vilade en stund för att sedan ta i tu med beskära rosor. Nu är klockan 17 och jag är trött och längtar till sängen, det går ju inte vi skall till Farmen. Synd nog så trilskas Lada bilen. Jag skulle provstarta den efter två månaders vila. Kopplingspedalen stannade i nedtrampat läge och dumt nog drog jag upp kopplingspedalen med foten och sen gick det inte att trampa ner totalt stopp. Kanske någon vet varför. Nu blir det spikmattan en stund. Många små söta lamm och getungar träffade vi i dag på Farmen. Lolålolo kände igen oss och kom för att bli klappad och kliad. Sedan var det fler som ville bli kliade när dem såg att vi inte tänkte äta upp dem. God mat fick vi som vanlig. Birgitta bjöd på en alldeles förträfflig tzatziki, Stavro gillade den. Fick lite jobb av Stavro i Pagonda. Hem ganska tidigt. Jag är verkligen trött!! Fan också.

Blivande potatisland och lökland. Stavro fräser upp. © foto: Bengt Ahlstrand     Skönt att ha land på hemmaplan. © foto: Bengt Ahlstrand

Stavro fräser upp lök- och potatisland.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 10 Mars:  "Dåliga flickor är inte det sämsta", dagens Nya ordspråk. Jag är på väg till Vathy med Seat för bromsjustering. Det var inte så lätt fixat. Något var sprucket så Niko bildoktor var tvungen att beställa hem till Fredag. Jag kommer att testa en fotoblogg för att jag är nyfiken på hur det fungerar. Jag fick gratulationskort från Solweig i dag. Det tackar jag för. Efter en god lunch på omelett och chorta från vår olivlund. Sedan så städade vi upp en Nilla och Perrys garden, som Stavro skall fräsa i helgen. På kvällen var det teve som gällde. Saltön och Mästarnas Mästare tittade vi på. Sedan var vi sugna på Stieg Lassons "Män som hatar kvinnor". Bums i säng! DD? Nej ett rätt....

Mycket ris blir det i garden. © foto: Bengt Ahlstrand     Fallfrukt. © foto: Bengt Ahlstrand     Blommand apelsinträd med frukter kvar. © foto: Bengt Ahlstrand

Städning i apelsinlund. Blommande apelsinträd med frukter kvar.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 11 Mars:  "Framtiden var bättre förr", dagens Nya ordspråk. Vaknade och kände mig väldigt pigg, månde det bero på Spikmattan? Det är femton grader ute men mulet. Efter frukost gick vi ut i vår närmaste olivlund för att såga upp grenar till eldnings bara bitar. Rensade grenar som skall eldas. Efter ett par timmars jobb i duggregn så ökade regnet så vi lade av och gick inomhus. Birgitta rensade Sardell som hon lägger in i glasburkar, faktiskt gott. Uppehåll, ut och elda igen, vi kunde elda upp allt skräp från stora olivträdet som skuggar apelsinträd, fikonträd och grönsakslanden. Samlade i hop kapad ved och ej kapad i olika högar. Nu ser det snyggt ut. Chattade med Åsa som gav oss förhållningsorder, ta det lugnt. Som lydiga "päron" får vi tänka till. Ni ska spela Bridge, var budskapet, det gör ju pensionärer i er ålder. Vist! ska vi det. Trösten på kvällen, när vi inte kunde spela bridge var att njuta av Stieg Larsson "Flickan som lekte med elden" och "Luftslottet som sprängdes" vi var tvungna att se båda filmerna. Dem är så bra.

Fredag 12 Mars:  "Friskt vågat, halva inne", dagens Nya ordspråk. Somnade på Spikmattan i går kväll och vaknade klockan två i natt. Det var nog i längsta laget sved gott i skinnet. Men det gör säkert nytta. Nico bildoktor ringde i går kväll, på grund av strejk fick han inte fram reservdelar till Seat. Vi fick därför sovmorgon i dag! IM kom med några päronkvistar och ville ha råd om beskärning, då jag beskar det i höstas tyckte jag det var bättre jag gick dit och kollade. Jag beskar några skott men tycker det är bättre att vänta till hösten, då det redan var blomknopp på trädet. Vi eldade grenar fram till klockan 16, nöjda och trötta begav vi oss hem. Vi lydde både Åsa och Lisa!!!! Birgitta bjöd på en jätte smarrig fiskgratäng, den är en av mina favoriter i fisksvängen. Jag är ju känd för att ha benfobi. Stavro ringde och vill ha hjälp i morgon bittida av grensågen. Det får han så gärna. Så det är bäst att ställa mobilen på väckning, Stavro är oftast uppe före tuppen. Veden som jag sågade upp i småbitar var en höjdare, så varm och skön förbränning det var. 23,7 grader uppe i köksregionen med måttlig eldning.

Lördag 13 Mars:  "Först till skrivarkön får först skriva ut", dagens Nya ordspråk. I dag gratulerar vi Karin Jon Jobs, Leksand som fyller 73 år. Lisbeth, Robban och Lars kommer nog och käkar dina goda bullar. Ha en bra dag Karin! Bra, nu på morgonen var det glöd kvar i kaminen. Det var bara att fylla på ved, som på Jonheden. Stavro hämtade mig för arbete på nya Kambos Myli. Sågade grenar från apelsinträd och städade allmänt. Vi var och handlade bevattnings anläggning i Ireon. Jag plockade apelsiner som vi ska ge till Lisa och Vasili i kväll. Filio kom med citroner, hennes träd är så välmående och fullt med frukt. På kvällen for vi till Lisa och Vasili på mat och vilken mat! Grekisk Meze med allahanda godsaker. Det måste ha engagerat Lisa i flera dagar!! Det blev som vanligt en trevlig kväll och Snoopy gjorde sitt bästa för att roa oss. Snoopys slagsmål med tygboaormen Bo var obetalbart. Åsa, Snoopy är av rasen Malteser. Lite dator jobb han vi med. Trötta, men nöjda for vi hem till Pagonda och raskt in i sänghalmen.

Stavro och Birgitta fikar efter arbete. © foto: Bengt Ahlstrand     Ett stadigt tag om nacken gör susen! © foto: Bengt Ahlstrand     Anfall är bästa försvar! © foto: Bengt Ahlstrand    Lisas goda Meze. © foto: Bengt Ahlstrand     Vaisili, lisa och Birgitta. © foto: Bengt Ahlstrand

Stavro och Birgitta fikapaus. Snoopy fixar boaormen Bo. Vasili, Lisa och Birgitta och god Meze.

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 14 Mars:  "Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu", dagens Nya ordspråk. Läste på Lisas webbsida att hon funderade på hur toleranta hennes läsare är, för ordspråk. Dem som inte tål får väl blunda när de läser. Kommunen har stängt av telefonen... så det blev inget arbete med vattenförsörjningen på Kambos Myli. Stavro fräste och plöjde fåror hos oss för potatis och lök. jag sågade ved och gödslade sedan fruktråd och rabatter då det kom regn. I går när vi var hos Lisa kunde vi ta med oss Snoopy the dog hem, men se det fick vi inte, däremot doggy bag med godsaker från Meze fick vi med hem. Gott att nagga på mellan regnskurarna. Nu har det hänt, Birgitta och jag har skaffat Facebook konton. Jag har varit motståndare länge beroende på all kritik om virus och annat. Det förefaller som många i bekantskapskretsen är medlemmar. Vi har även anslutet oss till Predator Lavec. Trötta och lite besvikna på vädret, gick inte att göra det vi tänkt få klart. Birgitta var duktig och hackade löklanden. Nu kallar sängen på mig. 

Stavro fräser upp gamla kållandet. © foto: Bengt Ahlstrand

Stavro fräser gamla kållandet.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 15 Mars:  "Ju fler kockar desto större fackförening", dagens Nya ordspråk. Detta med Facebook är större än vad vi trott. I dag skiner solen men det blåser kalla vindar. Så någon eldning blir det inte. Vi avvaktar om det mojnar under dagen. Vinden ökar och blir kyligare. Stavro ringde, potatis och lök finns att hämta i Mitilini. Handlar Ouzo hos potatis och lök firman, billigare än på fabriken!!!! Var till Sotiris också för att lämna tillbaka en sågkedja som var fel storlek på. Även Ireon Supermarket fick vårt besök. Väl hemma satte vi lök men potatisen får gro i en svart plastsäck, några dagar. Birgitta bakar matbröd och jag sågar ved till kvällens brasa. Endast 10,5 grader ute i blåsten. Niko, postmästaren sa till Birgitta, På torsdag kommer våren. Det blir helt ok. Jag lagade middag, köttfärssås och tians spagetti och Birgitta fixade chorta från trädgården, förkokt i saltvatten och sedan fräst i olivolja från egen odling... stolt är man! Chattade med Åsa medan hustrun kollade på Skavlan, titta inte tjoade hon med hörlurar på, det var C Sjögren på teven. Min hustru är så omtänksam. Skruvdragaren står på laddning till morgondagens jobb på Kambos Myli. Sedan snabbt i snarkofagen då tröttheten infann sig tidigt i dag!!!

Vattenfall ovanför Myli, floden Invenes. © foto: Birgitta Ahlstrand     Bengt vattnar nysatt lök. © foto: Birgitta Ahlstrand     En nyökning av land för lök och potatis. © foto: Bengt Ahlstrand

Vattenfall norr om Myli. Bengt vattnar löklandet. Birgitta i de t nya landet.

© foto: Birgitta Ahlstrand © foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 16 Mars:  "Kvinnans list övergår när mannen får stånd", dagens Nya ordspråk. Vilken morgon, solen går upp redan efter sextiden. Om det inte blåst kalla nordliga vindar så behövdes inget fönsterbord. Nä jag skojar lite, det blir säkert varmt under dagen. Jo men visst blev det så för mig. Jag och Stavro var ner till Kambos Myli för att elda skräp och att jobba med bevattningsanläggningen. Tyvärr sket det sig med special borren som vi köpte i morse. Den finns inte... vi vände upp och ner på lastbilen utan att hitta den. Vi jobbade med det vi kunde, även där sket det sig. En detalj till en vatten koppling bara försvann, på en aria av en meter!!!! Bilderna i dag visar vatten kopplingen. Vi gnäller inte, Stavro och jag har haft en skön dag med sol och värme. Värme från solen och elden. Hemma i Pagonda körde jag grästrimmen i vinranks gården. Birgitta bjöd på en god kyckling och potatisklyfter. Vi drack ett gott grekiskt rödvin som jag fick av Lisa och Vasili när jag fyllde år. På kvällen fick jag en trevlig stund med min svåger Harry i Falun. Trött och nöjd med dagen intog jag ryggläge. Trodde jag! Funderade på Harrys fråga, varför vi övergav Kambos Ireon. Jag pratade om flyget som gick över lunden och att vi senaste året delade vatten med en granne. Detta innebar att vattnet ibland sinade och då förstördes vår bensindriva vattenpump, på grund av vattenbrist, den skar helt enkelt. Vilket innebar att en veckas missad bevattning ödelade nästan hela vår skörd. Därför odlar vi hos oss och Stavro har en ny Kambos i Myli.

Vatten koppling under utförande.  © foto: Bengt Ahlstrand      Vatten koppling klar.  © foto: Bengt Ahlstrand

Arbete med bevattnig Kambos Myli.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 17 Mars:  "Livet är hårt, men orättvist", dagens Nya ordspråk. I dag gratulerar vi Marco de Hoogh, Falun som fyller 32 år. Åsa fixar nog kaffe på sängen om du inte jobbar, annars blir det säkert något gott till kvällen. Ha en bra dag Marco! Soligt och skönt i dag med, synd på de nordliga vindarna som känns kyliga. Vi åt frukosten utanför köksingången. Vi får flytta bordet till altanen i morgon mer lä på framsidan. Birgitta och IM gick brandtorns rundan medan jag körde jordfräsen. Kul att IM får nytt förtroende att representera Samos turism även i år. Sågade ner två torra träd vid vinrankorna, funderar starkt att ha vinstockar på den platån. Birgitta körde hårtrimmen på mig... batteriet krävde laddning efter en stund. Jag vill ha den frillan men där gick tydligen gränsen hur jag får se ut. Bra att hustrun har tolererat av jag har skäggstubb några dagar, det var otänkbart för något år sedan. Kapade ved för dagens eldning. Klurade på DD men det gav inte mycket pengar. Missade att Beauty Class startade på Romme och vann sitt hit. Chattade med Harry och Anders via Skype telefon innan det var dags att sova. 

Indianfrisyr, batteriet tog slut i klipparen.  © foto: Bengt Ahlstrand

Batteriet slut i hårtrimmen, men jag får inte se ut så här!!

 © foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 18 Mars:  "Man har inte roligare än man köper ut för", dagens Nya ordspråk. I dag gratulerar vi Gunn-Britt, Stockholm/Linghed, medlem i Tiogänget, som fyller 57 år. Thomas fixar nog något gott till kvällen. Ha en bra dag Gunn-Britt! Vi på Samos får också en bra dag, solen värmer gott om det nu bara slutade blåsa nordan. Efter frukost och kolla av e-mail så fräste jag vidare i ett av trädgårdslanden. Vi skall till Vathy i morgon med IM och då tänker vi köpa Marola plantor på hemvägen. Vitlöken och gula löken fick vattnen. Sågade ved och när jag hämtade vatten från källan mötte jag Filio som tyckte det var kallt och att jag ska ha Kapello på huvudet. Hon hämtade tre små vedträd i källaren, undrar om hon har ved så hon klarar sig. Måste fråga. Förr om åren sågade Stamati ved medan han levde.

Fredag 19 Mars:  "Man lever bara en gång och många inte en det.", dagens Nya ordspråk. Upp i ottan och borsta pliggen och försköna sitt yttre, skall träffa Chrisa! Nej hennes man Niko Bildoktor var det ju. IM och Birgitta släppte jag av i Vathy, för fönster choping och IM skulle hämta flygbiljetter till Tur2010 i Göteborg. Niko bytte bromsbackar och fixade handbromsen, 50€ !!! Det är vad det kostar att köra in bilen i en verkstad i Sverige. Niko fixade även tid på besiktningen måndag morgon. Glädjen över billig verkstadsnota bjöd jag IM och Birgitta på Pita Gyro på torget i Vathy, en av våra favoritställen. von Lidl fick besök på hemvägen så även en biltvätt. Niko växthandlaren hade slut på Maroli, han får hem i nästa vecka och då hinner det bli varmare i luften. Vi plockade även apelsiner. Birgitta fixade två omgångar apelsinmarmelad. Fram med grästrimmen och ner till vedförrådet utmed gatan för att snygga till och köra hem en skottkärra ved till kvällen. Birgitta pratade med Barbro och Lasse R via Skype telefon medan jag lagade middag. Nyinköpt god Lokaniko från slaktare von Lidl. Vi intog slafarna tidigt i dag, det suger att besöka "storstan" Vathy.

Fiskebåtshamnen i Vathy.  © foto: Bengt Ahlstrand     Fiskmarknad i Vathy.  © foto: Bengt Ahlstrand     Ingamay och Birgitta på kaffë i Vathy.  © foto: Bengt Ahlstrand     Små ben som pilar efter duvor.  © foto: Bengt Ahlstrand     Villd duvjakt!! Mamman matar och ungarna jagar.  © foto: Bengt Ahlstrand

Fiskebåtar och fiskmarknad i Vathy. Inga-May och Birgitta. Unga duvjägare, torget vathy.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 20 Mars:  "Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.", dagens Nya ordspråk. Tjugotre grader utanför köksdörren och vindstilla, det kommer att bli en toppendag. Efter en god frukost i solvärmen bytte jag tråd i grästrimmen. Jag har som mål att trimma gräset på en våning. Det gick så bra i solvärmen så drygt två avsatser blev trimmade. Filio ville ha sin bil uppvärmd därför en volta upp till brandtornet tur och retur. IM kom och hämtade "visitkort" som jag printat ut. Vattnade den nyplanterade löken och sågade ved till kvällens brasa. Nu strax före klockan åtta är det 10,3 grader ute, så någon intensiv eldning behövs inte. Vi kollade "Så ska det låta" ¨så där! Birgitta och Anders S ringde via Skype telefon och pratade med Birgitta medan jag lagade middag, korv pytt på rester, med ägg och rödbeter. Fick ett trevligt e-mail från en gräsänka.... ja det var Nilla. Perry jobbar i Mexico men hemma i morgon. Vi var båda ganska pys efter dagens arbete, så sängen fick tidigt besök.

Söndag 21 Mars:  "Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.", dagens Nya ordspråk. Klockan nio ringde Filio på porten, Ella ella, nu ska vi gå till kyrkan. Efter akten gick vi till torget och fikade, nu var det många som frågade vilka vi var. Många kände ju igen oss och berättade.

Idag gratulerar vi Bengt som har namnsdag den 21/3.
Birgitta bjuder säkert på något gott.
 
Mvh Hans

Det tackar jag för, Hans P. Vi for till Pythagorio för att träffa Lisa och Vasili på Baren för en öl och ouzo. Vi fick några timmar med gamma och glädje, synd bara att mudderverket i hamnen väsnades så att jag inte kunde deltaga i samtalen. Hämtade en Laptop hos Lisa som jag ska försöka få lite fart på. Inga större problem, sitter nu och kör på Lisas Laptop på Internet. Våra kompisar har anlänt, Fladdermössen samt Svalorna, för några dagar sedan. Det tog tid att rens bort och läsa ner uppdateringar i Laptop.

Nu är det hög tid att renovera taveror. © foto: Bengt Ahlstrand     Men ännu är det mest bilparkering på taveror. © foto: Bengt Ahlstrand     Åtta meter ned i vattnet ska muddras. © foto: Bengt Ahlstrand     Arkeolog kollar varje skopa som töms i pråmen. © foto: Bengt Ahlstrand     Nytvättad, men aj vad öronen värker!!! © foto: Bengt Ahlstrand

Nu fejas det, både på Tavernor och i hamnen. Arkeolog kollar eventuella dyrgripar. Björntjänst?

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 22 Mars:  "Ropa inte gay förrän du är inne i häcken.", dagens Nya ordspråk. I dag gratulerar vi Kristina Lilja, Gagnef, som fyller 65 år. Sören fixar nog något gott till kvällen. Ha en bra dag Kristina! Niko Bildoktor kom och startade arbetet med Lada, men kunde inte få den klar det saknas en grej. Vi for ner till Bilbesiktningen med Seat. Dem slog ner på att det var olika märken på bakdäcken. Full fart in till Vathy, men Niko hade inget passande däck. Åter tll besiktningen för att berätta att Niko var tvungen att beställa hem däck. Jag slapp återbesiktning han litade på mig. Bra. Så bilen är ok för två år. Sedan till Lisa med Laptop som nu är fixad. Laptop gick till sist med lite omkoppling av kablar, men då slutade det stationära att fungera. Det måste bero på den trådlösa Router. Vi kvistade grenar och samlade ihop brännbart, det är redan tal om att eldningsförbud kan inträde redan i april. Vi får se hur det blir med det. Birgitta lagade god mat, köttbullar med ris och annat gott, syltade gröna tomater. Troligen blir det tidig sänggång i dag, vi är båda trötta och längtar efter kudden och boken. Jag läser Jan Guillou  Riket vid vägens slut.

Nu är Seat besiktigad. © foto: Bengt Ahlstrand

Nu är Seat besiktigad. © foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 23 Mars:  "Älska din nästa, men var diskret.", dagens Nya ordspråk. Stavro kom och hämtade Irini för jobb i hennes olivlund. Stavro har investerat i bensindriven pump och vattentank på bilen. Tjusigt blev det. Nu kan Stavro åka runt och hjälpa folk med ogräsbekämpning. Själva gick vi ut med stora skottkärran för att köra hem ved från olivlundarna. Får passa på nu medan vi väntar på att skjutsa IM till flyget. I samband med den resan ska jag köpa disel och oljeblandat till motorsågarna. Efter att ha släppt IM på flygplatsen handlade jag drivmedel och hem för att elda grenar och ta hand om ved. Det blev mycket gjort i dag i olivlunden. På kvällen var det skönt med lite mat och avkoppling. Trevligt att Julia kom förbi som ett yrväder och Maria Vliamos kom med fikon, sika. Vi kollade på "Saltön""Män som hatar kvinnor" teve versionen, som jag tycker är bättre än dvd filmerna. Sedan såg vi "Mästarnas mästare", mycke teve blev det, innan det var dags att hoppa i bingen. Chattade med Åsa och Birgitta pratade med Kristina L via Skype telefon på dagen.

Onsdag 24 Mars:  "Även den starke får ta i när han skiter", dagens Nya ordspråk. Vaknade tidigt och är ganska stel i kroppen efter gårdagens jobb. Vi gick bort mot källan för att städa vidare och plocka ihop ved. Eldade skräp och grenar, det är så jobbigt i slänter blad nedfallna stenar. Vid ett tillfälle föll jag baklänges och slog armbågen i en sten, jag blev mer förbannad än rädd! Ett stort ras har det varit borta vid källan medan vi var i Sverige. Vi undrar hur det blir med Tyskarnas hus som ligger ovanför berget. I dag är det ett år sedan Dino avled. Efter en baconomelett så begav vi oss ut i olivlunden för mer jobb. När klockan närmade sig halv fyra orkade jag inget mer, hem och sågade ved till kvällens brasa. Sedan en vända med Filios pickup. När jag kom tillbaka så stod det fyra bekanta damer vid vår Lada, och pekade på bildörren, där var en lång repa av en nyckel eller skruvmejsel. Filios bil lika dant, det är trist med ungdomen här också, tydligen. Fick ett trevligt e-mail från Per H, vår laserman. Han kommer till Samos 19 maj så även Kristina L. Pratade med Harry via Skype telefon, allt var bra med han. DD vet jag inte hur det kommer att sluta, orkar inte hålla mig vaken. Men tog hem en vinnare och en plats i tidigare lopp.

Berget vittrar sönder, block rasar ner. © foto: Bengt Ahlstrand           Berget vittrar sönder, block rasar ner. © foto: Bengt Ahlstrand           Något städad platå, till vänster ett stup som inte framgår av bilden. © foto: Bengt Ahlstrand

Berget vittrar sönder, block rasar ner. Något städad platå, stup till vänster men framgår inte på bilden.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 25 Mars:  "Även i de lugnaste vatten drunknar man", dagens sista Nya ordspråk, jag tackar Lena S för dem. Skicka gärna ett e-mail om du har roliga ordspråk. Morgondagens bidrag kommer från Nilla A i Köping. I dag firar vi Greklands Nationaldag. DD i går gick åt skogen, hur kunde jag glömma Erik Adielsson, i DD2. Vi skippar att åka och se på paraden, vresig hör eller i Pythagorio. Vi sätter potatis och tar sedan en vilodag. Fixade med Birgittas laptop, lite koll på infektioner, rensade bort en del onödiga program. Birgitta bjöd på god mat, Fasolada, vita bönor. Chattade med  Sylvia en stund, dem skulle se på Södertälje och Leksand på storbilds t v, i by stugan. Birgitta satt uppe på taket i solen i flera timmar. Min fundering var när kommer flyttsvalan!!! Men när solen gick ned bakom bergen så flyttade hon hem igen. Kollade lita på Skavlan innan det var dags att krypa ner mellan dunen och läsa.

Nu spricker bladen på vinstockarna. © foto: Bengt Ahlstrand           Päronträdet blommar.  © foto: Bengt Ahlstrand           Päronblomm.  © foto: Bengt Ahlstrand           Hustru var på rymmen, trodde jag, men kom hem när solen gick ned bakom bergen.  © foto: Bengt Ahlstrand 

Vackert i vår trädgård. Vinstock och Päronträd. Hustrun på rymmen trodde jag, men hon kom hem när solen gick ned bakom bergen.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 26 Mars:  "Ju äldre man blir, desto mindre framtid har man att oroa sig för" bidrag från Nilla A i Köping/Falun. I dag hoppas jag att Ladan ska bli körbar och däcket blir bytt på Seat. Ska starta dagen med att vattna igenom potatis och löklanden. Sedan far vi till Vathy för bilärenden och matinköp. I dag blir det spännande, vår häst Predator Lavec gör sin första start på Rättvikstravet, V5 lopp 2. Predator Lavec vann!!! Duktig häst och duktig tränare, kusk Kajsa Frick med team. Jag tror inte jag har berättat att vi fick en repa på ladan häromdagen. Det var Irini som visade på den. I dag så var det en repa till på bilen, troligen någon av ungarna i byn som åker moped förbi och har något vasst tillhygge. Det gör oss både ledsna och förbannade. Varför? Birgitta skurade ännu en matta till i dag, är det månde vårstädning på gång! Jag fortsatte att vattnade potatis och lök samt vinrankor (ännu inte tre år gamla), när vi kom till baka från Vathy. Jag håller på att tömma tanken för att höja upp den några decimeter för bättre tryck. Vi kunde inte kolla Så ska det låta utan fick lösa korsord innan sängen kallade.

Lördag 27 Mars:  I dag gratulerar vi Birgitta Ahlstrand som fyller 68 år, hon bjuder säkert Lisa, Vasili och mig på middag på Faros. "Sedan hans "affärer" blivit kända har många av Tiger Woods sponsorer lämnat honom. Men Pfizer har just beslutat att börja sponsra honom. De tillverkar nu ett nytt läkemedel kallat: "Tiagra". Det räcker för 18 hål! från Kristina L i Gagnef. Stavro lånade stege och borrmaskin i dag. Birgitta ägnade hela dagen åt att skura badrummet från tag till golv, eller tvärt om vad vet jag. Jag jobbade med stora vattentanken som jag tömde i går och lyfte upp den 25 centimeter på gråsuggor, som verkligen innehöll gråsuggor i mängd. Jag räknar med bättre självtyck nu, till potatis och lökland. Jag ska bygga en bevattningsanordning, som även ska täcka fruktträd och en del olivträd. Nu ska vi åka in till Pythagorio och Taverna Faros för att avnjuta Birgittas födelsedagskalas. Många tavernor neri vid hamnen var redan öppnade för säsongen. Det rycktas om första chartern nu till påsk. Vi åt gott hos Stellas Faros har utökat med tavernan bredvid. Vi åt kalamari, så smaskens. Birgitta fick presenter av familjen Kamitsi. Vi for hem tidigt efter en trevlig middag med Lisa och Vasili. Vi orkade med att se på "Så ska det låta" och Birgitta pratade Skype telefon med Berit, Kristina och Kerstin.

Stern uppallad för bättre tryck.  © foto: Bengt Ahlstrand     Lisa, vasili, Jag och Birgitta.   foto: Stella  © : Bengt Ahlstrand     Kalamari till födelsemiddag.  © foto: Bengt Ahlstrand     Birgittas present från fam. Kamitsi.  © foto: Bengt Ahlstrand

Stern uppallad. Lisa, Vasili, jag och Birgitta på Faros. Kalamari och presenter från fam. Kamitsi.

 © foto: Bengt Ahlstrand  © foto: Stella

Söndag 28 Mars:  I dag har vi flyttat fram klockorna en timma. Sommartid, sug på det ordet. Fotade några bilder från en av badplatserna i Ireon, för några dagar sedan. Ser väl ännu inte så somrigt ut. "Innan finnar går på fest sätter dom på sina finskor." från Fredagskul med Dasstidningen. Det seglar in gråa regnmoln över bergen bäst att gå ut och såga ved till kvällen. Det är utlovat regn i dag. Melodikrysset fick vi lösa i dag, då vi glömde bort på grund av sysselsättning utomhus. Vi väntade på besked från Maris V om resa till någon kyrka, varför vi inte ville lämna huset. Nu blev det inget av i dag heller. Det fick duga med pc jobb och en del Play tv. Jag hittade en sida med svensk humor och lyssnade till Lars Ekborg "Bunta ihop och slå ihjäl dem" och en massa Galenskaparna. Jag bjöd hustrun på en andra födelsedagsmiddag, brisol, stekt potatis och vitlökssmör. Till detta drack vi ett gott rödvin, Calliga Rubis, som Birgitta fått av Lisa och Vasili.

Spår efter höstens stormar.  © foto: Bengt Ahlstrand        Spår efter höstens stormar.  © foto: Bengt Ahlstrand        Blommande träd vid IM,s hus. © foto: Bengt Ahlstrand        Birgitta njuter av födelsadagsmiddag nr 2. © foto: Bengt Ahlstrand

Spår efter höstens stormar. Blommande träd hos Ingamaj. Birgittas andra födelsedags middag.

 © foto: Bengt Ahlstrand  

Måndag 29 Mars:  I natt har det blåst kraftigt och regnat, sex millimeter nu på morgonen. Det är bra då jag gödslat fruktträden och slipper att vattna potatis och lök. Birgitta har satt persilja. Resten av dagen har vi tillbringat med kaffe utanför köksingången i solen, upp till 38 grader mot väggen som mest. Birgitta lagade en god fisksoppa till kvällen. Vi njöt av Robert Gustavssons Illern Göte, dem hittar ni på  "Bunta ihop och slå ihjäl dem" sidan. Löste alla korsorden som jag samlat på mig. Med andra ord, städade lite på skrivbordet. Det är ganska skönt med en slappardag. Birgitta chattade med Åsa.

Varmt och skönt utanför köksingången. © foto: Bengt Ahlstrand

Varmt och skönt utanför köksingången.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 30 Mars:  I dag gratulerar vi Reinier Smits som fyller 61 år, Elisabeth bjuder säkert kaffe på sängkanten. Ha nu en bra dag Reinier! Vårat väder är varmt i solen och ganska svaga vindar så efter frukosten beger vi oss ut i olivlundarna. IM kom förbi med tidningar hon köpt åt Birgitta det blev fika och berättelser från mässan i Göteborg. Sedan beskar vi ett olivträd, tog reda på ved och hann även bränna upp grena och annat skräp. Vi är nöjda med dagens kneg, så nöjda att Birgitta bjuder på Fava i kväll. Vi försökte titta på Saltön, men det var trist, buffrade hela tiden. Vi får kolla i morgon om det går bättre att se då. Det är så skönt att lägga sig i en nybäddad säng. Birgitta har tvättat i dag, sängkläder och övrig tvätt. Tvätten torkade på någon timma uppe på taket.

Onsdag 31 Mars:  Vaknade tidigt i dag. Första natten med nytt sänglinne är så skönt. Nu på morgonen är det soldis och vindstilla. Vi vet inte riktigt vad vi skall göra i dag på förmiddagen. Endera ska vi skjutsa Filio till Pythagorio för att handla blommor till Stamati grav eller så fortsätter vi att elda grenar och beskära träd. Men först frukost. Det blev inget av vad vi planerat. Stavro och Julia kom och ville vi skulle följa med till Kambos Myli. Dör eldade vi plockade en back apelsiner och vid lunch tiden for vi och handlade. På eftermiddagen försökte vi elda här hemma men det blåser för mycket. Jag sågade ved till kvällen och läste av vatten och el. Jag tänker bjuda på en god köttfärssås, spagetti med krema, till middag. IM kom förbi och pratade om morgondagens utfärd med Maris V. På kvällen tittade vi på Mästarnas Mästare, synd att inte tjejen vann som var överlägsen i tävlingen. Nu gäller April - Juni dagboken.

  Utsikt från badrummet. © foto: Bengt Ahlstrand     Vattenläcka vi Kambos Myli. © foto: Bengt Ahlstrand     Vattenläcka vi Kambos Myli. © foto: Bengt Ahlstrand

Utsikt från badrum. Vattenläcka vid Kambos Myli.

© foto: Bengt Ahlstrand

  Lisas webbsida, från Pythagorio.  Min nya fotolog.

De fyra dvd filmer från Samos, som Lars Rydén filmade sommaren 2008 går att låna (ev. porto kostnader betalar du). Kontakta Bengt Ahlstrand.

        Åter dagboks menyn.   Dagbok våren 2009Dagbok sommaren 2009.  Dagbok sep - dec 2009

Gästbok  


   Länkar:  

Ahlstrands webbsida. Pension Karin Ireon. Restaurang Sinandisi Hora.

Bo i Ireon vid havet. Hyra bil eller motorcykel.

Senast ändrad 2021-01-03  © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2010 - 2021