"Google Översätt" if you want to translate this page into another language.

Ahlstrand, Greklands dagbok 

På denna sida kan du följa vårt dagliga liv i Pagonda, på ön Samos Grekland.


 Bekämpa Spammen! Klicka här!

 

Juli - September 2011

Klicka på bilder för att förstora.

Ctrl + end  för att komma längst ner på sidan.

Fredag 1 Juli:  Kalo mina, då är det en ny månad igen. Vaknade tidigt till en härlig dag. Bosse sover men vaknar säkert när jag sätter på mig promenaddojorna. En kort vända med Bosse, en riktigt slöhund eller är det vägvalet som inte gillas? Jag gick själv brandtornsrundan i god fart. Mycket kottar såg jag. Jag får gå en kott plockar runda någon dag, kanske Bosse vill följa! Kyrkan klämtar, tre klang och klockan fem är det begravning. Andra vändan med Bosse blev inte längre den. jag får spara till kvällens svalka. Några timmar på altanen med sudoku och korsord. Chattade med Birgitta som nu fått fart på Internet. Inget svar från Comviq i dag heller. En kvällsrunda med Bosse och si det gick bättre, Bosse är nog ingen värmeälskare! Elavbrott och sms från Birgitta om att jag ej är uppkopplad. Försökte ringa på mobilen men inga slantar och lånetelefonen är också utan pengar. Når strömmen återvände så kunde jag ringa och vi fick en del problem utredda. Bland annat några kravbrev från Siba som var oöppnade. Det gällde avgift för ett kreditkort dem tvingade på mig som nu var uppe i över 800 kronor. Men dem avskrev det hela, tur att Birgitta fixade det som är lugn och behärskad i sådana ärenden.

Lördag 2 Juli:  Vaknade tidigt och nu på morgonen ska Filio till Kambos Ireon, så lite bilbestyr innan morgonvoltan med Bosse. Jag traskade runt brandtornet även denna morgon, det känns så skönt i värmen. Frukosten börjar likna "skogshuggare läger" samma porslin och samma ritual. Det är "Melodikryss" morgon igen, alltid lika trevligt. Jag fick besök av Nilla och Perry, som åker hem idag. Vi fick en trevlig stund på altanen. Även dom har hört att det är en olycklig hund som skäller på nätterna. Chattade med Birgitta med Skype telefoni, bra att det finns med tanke hur mycket kosing jag brände i går. Tittade på "Trädgårdsfredag", så himla bra. Dem blir bara bättre och bättre för var program. Vattnade grödorna och Birgittas rosor. Tommy G från Källby och jag pratade via Skype telefon. Nu hördes det riktigt bra. Du är en klippa Tommy, jobba på med datorn. Bosse klapprade med "löständerna" vilket betyder kiss och bajsrunda. Bosse är så bra på att tala om när det är dags! Nu är det varmt även i Sverige, det är Er väl unt. Hörde av Tommy G att dem satt på altanen och käkade, vilket betyder att det är skönt väder. 

Söndag 3 Juli:  Va! Jag trodde det var måndag i dag. Läskiga råttor, tre till antalet klöste omkring i ett träd mot vägen. Pricka med sten var det inte tal om men det oroade dem. Sedan hämtade jag sekatören och klippte vattenskott på ett av olivträden för att lugna ner mig själv och oroa eventuella eftersläntrande rådisar. Fy fan för slikt djur. Inte före klockan tolv ville Bosse gå på kiss vända. Slö är han den lille rackaren, lägger  sig i skuggan. Jag tror han har kommit på något genialt! Lägger han sig ner och naggar på tassar så väntar husse.... I övrigt en lugn dag här i Pagonda. Jag är bekymrad i Birgitta och hennes krasliga kropp. Då är det inte så roligt med avstånden. Vi pratade en stund via Skype telefon. På kvällen blev det Svt play bland annat. "Sommarkväll" var riktigt trevligt denna gång med bra gäster och Nisse Langaren som musikalisk gäst. Sedan är det dags att krypa ner i sänghalmen och somna med ett Sudoku på magen. 

Måndag 4 Juli:  Vindstilla och skön morgon att vakna till. Bosse sover och med en kopp kaffe sitter jag en stund och njuter av utsikten mot havet. I dag ska jag åka in till Vathy för att betala räkningar. Men först en runda med Bosse och sedan en för mig själv! När jag så någon korpulent man eller kvinna motionera tänkte jag hjälper ju inte! Det är nu andra tankar som strömmar genom huvudet. Kanske är det först promenaden eller fjärde, det tar tid att gå ner i vikt. Jag har ju Prinsen, vår hund Bosse, att tacka för att jag har blivit friskare och hurtigare. Men säg inget till Bosse om det här, han blir bara dryg då!! Räkningarna var snabbt avklarade, inga köer och inga strejker. Jag handlade en del på Lidl på hemvägen. Var även till Karin P i Ireon för att fylla på min mobiltelefon. Även Karin är bekymrad i Birgittas hälsa. Tittade på Minnenas Television. "Här är dit liv" med Bengt Grive.

Tisdag 5 Juli:  Bosse ville tidig ut på kiss och bajs runda. Han har nog piggnat i eller vant sig vid värmen. Fyra hundar som har sin hemvist ovanför skolan är inte pigga på dagarna. Dem ligger utspridda på väg och vägkant. Numera lyfter dem bara på huvudet när jag kommer ångande nerför backen. Den ena av hundarna är nog sol fetischist han har snoppen ute, för det är väl inte så att han tycker jag är stilig!!! I dag travar vår häst i Bollnäs. Vi har spelar honom på plats och har på så sätt fått igen insatsen med råge. Birgitta ringde på Skype telefon och var på bättre humör. Jag har även öppnat ett konto på hennes Skype så att hon kan ringa billigare till mobiler och andra fasta telefoner. Vår häst kom trea och fick 22000 i prispengar och värdefulla poäng i Rixallsvenskans tävling där han leder stort. 

Onsdag 6 Juli:  Ingen bra natt, somnade inte före halvett och vaknade halvtvå och kunde inte somna om. Slöade och löste korsord till klockan sex. Klåda över hela kroppen hoppas att det är myggbett. Saknade myggtabletter till myggmaskiner. Jag får inhandla det i dag. Världen är liten. Jag vilar från motion runt brandtornet i dag, men går samma vägen med Bosse. Vid bergskyrkan stannar en bil och mannen börjar prata, bland annat på tyska. Det visar sig att det är den Janis som Kriton känner och pratat om. Janis har talat med Filio varför han viste vem jag var. I morgon ska Janis och jag åka till Kamara för att träffa Ulla och Kriton. Jag passade på att titta på "Allsång på Skansen", då det kan vara lite besvärligt på kvällen. Birgitta ringde på Skype telefon, hon skall till Birgitta och Anders S på Jungfruberget i dag. Anders ringde via Skype telefon så jag fick en pratstund även med hustrun. Lagade en omelett men det smakade inte så bra i värmen. Ett par sena vändor med Bosse. Vet ni vad? Jag har använt sittbadkaret i dag för första gången, under de fem - sex år vi bott i huset. Det var bekvämt fyllde i lagom med vatten och kunde sedan tvaga mig bekvämt. Tyvärr blev "tvättsvampen" till en lång nättub. Jag investerar i något bättre. Leif GW Persson bara växer hos mig, han är helt klart ett geni. Tittade på "Sommarmord" som har premiär i dag. Väldigt intressant att lyssna på.

Torsdag 7 Juli:  Ingen bra natt nu heller. Vaknade vid ettiden med klåda. Nu kan jag konstatera att det är dessa förhatliga små knott som inte hörs men finns i mängd. Jag knaprade i mig en Atarax som är mot klåda och sömlöshet. Det fungerade alldeles utmärkt sov som en klubbad oxe till klockan halv sju. Tidig volta med Bosse då jag och Janis, en vän till Ulla och Kriton ska åka till Kamara och hälsa på. Men vi startar med att Janis ska till doktorn i Vathy, ett inflammerat sår på axel. En fästing var det. Torgmarknaden fick vårt besök innan for iväg. En del tycker att jag kör fort, det är nog bara förnamnet till den bilfärden. Men jag känner att han vet vad han gör, för det mesta. En rolig grej var att Janis tycker att det går åt mycket bensin, tackar för det i de hastigheterna slukar bilen en hel del. Vi fick en trevlig timma hos Kriton med Jorti, en slags gröt som bjuds i samband med att kyrkan firar, och ouzo. Ulla kom från läkare innan vi for hem. Birgitta ringde på Skype telefon och talade om att det var en Muskelreumatism som hon drabbats av. Birgitta får svar i eftermiddag. Kollade på Svt "Sommarpratarna" ett ibland småmysigt program.

Fredag 8 Juli:  Varm och en skön morgon, vaknade utsövd på grund av Atarax och myggmaskinen. Foten värker fortfarande så jag hoppar över morgonvoltan runt brandtornet. Filio förvarnar om morgondagens volta till Ireon. Plockade tomater, nu mognar dem snabbare och tomatsalladen blir överdådigare för var lunch som går. Hittade ett "Minnenas television" av och med av mina två favoriter Ulf Thoren och Cornelius Vreeswijk. Annars händer det inte mycket, för varmt att jobba i olivlunden. Det är nog dags att plocka upp löken, tog upp en till lunchens tomatsallad, det är rödlök vi satt i år, bra är det. Tommy G ringde på Skype telefon. Trevlig pratstund med Berith och Tommy. Sedan en sista vända med Bosse innan det var dags att sova.

Lördag 9 Juli:  Värmebölja! 47 grader utanför köksdörren. Filio till Ireon och jag gick en tidig vända med Bosse. 37 grader ute så Bosse ville hem till skugga så fort det bara gick. Bästa och smidigaste sättet att få borsta Bosse, är att lägga en tjock dyna på bordet och sedan Bosse ovanpå dynan! Bra för han ligger stilla och min rygg ansträngs inte och mycket hundhår slipper jag sopa ihop. När jag laddar med borste och dyna försöker Bosse att själv ta sig upp! Nu är "Melodikrysset" löst och inskickat. Fick ta hjälp av Nilla och Perry med Magnus Uggla låten. Tack för hjälpen. På eftermiddagens volta med Bosse träffade vi på Manolos hund, en söt tik, som åker på mopedsadel. Nu känner hon både mig och Bosse och kommer för att klappas och kelas med. Bosse är inte svartsjuk. Det hände i höstas när Birgitta och jag gick en volta förbi torget. En hund slog följe med mig och när jag kelade med Bosse blev det hundkrig, den andra hunden blev sjötokig av svartsjuka. Jag fick hålla isär dem med fötter och händer. Birgitta fick bära Bosse och jag gick en lång omväg hem, jycken följde mig som en skugga ända till porten. Försökte nå Birgitta via Skype telefon. Inget gick att se på teve via laptop heller. Så det blev att krypa ner.

Bosse gillar att bli borstad på bordet. © foto: Bengt Ahlstrand     Tack husse för masagen... © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse gilla detta, försöker att själv hoppa upp och snygg päls blir det!

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 10 Juli:  Vaknad halv sju, efter en god natts sömn. Vaknade klockan ett men somnade om. Ut i trädgården, vattnade grödor och blommor innan det blev för varmt i solen. Fick kontakt med Birgitta, hon missade bussen och sov hos Marco. Alltid lite ängsligt när man inte får kontakt och särskilt om man inte är frisk. Några vändor med Bosse och i övrigt lugnt. Det är varmt och jag känner ingen inspiration till arbete. Fotograferade Blåtrasthonan på belysningsstolpen utmed vägen. Försökte se på Svt Play men det är segt. Buffrar även på musik. Jag blir så trött.

Blåtrast hona. © foto: Bengt Ahlstrand

Blåtrast, hon. © foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 11 Juli:  Som vanligt vaknade jag flera gånger under natten. Måste vara värmen i sovrummet. Jag har fortfarande känslan av Birgitta i sängen bredvid, om jag hostar så håller jag för munnen för att inte väcka!! Tidig volta med Bosse medan det ännu var svalt ute. Vi har täta gardiner i sovrummet. På vintern för att hålla kylan ute och på sommaren för att stänga värmen ute. På natten kan jag öppna gardinerna om det är svalare ute innan solen går upp över bergen mot Vathy. Körde stavmixern och fixade tre askar med tomatkross... ja jag vet att dem bara är två på bilden. Pratade med Birgitta via Skype telefon. Det är bra att hon är bättre redan. Vid andra vändan med Bosse så avslutade vi genom att gå upp en bit på grusvägen ovanför vår olivlund. Det ser ut att bli en bra skörd i år. På de träd som ej är beskurna. Måste preparera petflaskor med lite lockbete åt skadeinsekter snarast.

Tomater och krossade tomater. © foto: Bengt Ahlstrand

Tomater och krossade sådana.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 12 Juli:  Före klockan sju gick Bosse och jag en volta, upp till brandtornet och åter. Skönt innan luften blir för het. Hemma jagade Bosse och jag flugor, rena kriget. Skadebilden, sabbad nagel på vänster tumme och en ömmande lilltå. Angående krig... mötte Filio och Irini på morgonvoltan och pratade preparering av petflaskor, dem var inte överens vilken metod som var bäst. Dem är så gulliga. Birgitta gav mig ett visdomens ord, fråga inte så mycket utan gör det bara. Du får lika många tips som dem du frågar. Nu har jag fixat till ett antal petflaskor och satt upp i träden. Sylvia ringde via Skype telefon. Funderade på Birgittas hälsa. Fastnade på You Taube och musik. Lyssnade på Jan Johansson, Bee Gees, Barbara Streisand, Donna Summer. Undrar om inte dem var de bästa diskobrudarna. Fotograferade en syrsa och plötsligt var den borta... trodde jag, den satt på kameran. Är det någon där ute som vet vilken typ det är? Försökte googla utan resultat. Sören F ringde via Skype telefon vi fick en trevlig stund och jag fick bland annat veta att hustrun friserat sig. Det har hon inte berättat. Jag som erbjuder mig att fixa till henne, med en snarlik frisyr som jag har, Kan ju inte bli fel!! 

Nu är det en tidsfråga innan skadeinsekterna får ge sig.               Stör mig inte i maten! © foto: Bengt Ahlstrand               Den hamnade senare på kameran. © foto: Bengt Ahlstrand

Petflaska med medel som avlivar skadeinsekter. Syrsa, någon som vet arten. Till slut hamnade den på kameraoptiken.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 13 Juli:  Svalare i sovrummet nu sedan jag drar ifrån gardinerna på kvällen. Jag behövde inte köra fläkten i går kväll. En vända med Bosse som nu ligger och snarkar eller byter luft, något är det! Barbro och Lasse hörde av sig via Skype telefon nu på morgonen. Dem var på en camping belägen på Finlands västkust. Nu är dem på väg mot Vasa. Jag gör mig i ordning och far in till Pythagorio för att handla och hämta tomma petflaskor hos Anita och Sven. Träffar även på en nybadad Vasili, sval och fräsch efter ett dopp i havet. For sedan och skar smala bambustammar till bönlanden. Ingen har sagt att det behövs utan jag såg att andra stöttat lika växter. Bosse bad om bajsrunda, vi gick åter grusvägen ovanför vår lund fast längre upp där finns oliver att skörda i vinter. Tittade på "Hundra Svenska år", denna gång fick jag många minnen. En gång, eller flera samlades vi i en lokal och byggde flygplan i balsaträ. Jag sysslade med DX, man lyssnade på kortvåg och skickade brev till olika radiostationer och fick ofta någon vimpel, kort eller brev från dem. Tittade även på "Allsång på Skansen", men det var inget för mig. Det kan ju bero på dansbandstemat. Försökt se på Sommarmord, men det bara buffrar, trots omstart. Varför ska Samos vara ett uland när det gäller it? Birgitta ringde via Skype telefon. Hon får hjälp av Birgitta och Anders S med att ta sig till doktorn i morgon. Tackar för det. Slängde in en V65, mer på skoj och fick drygt 375% tillbaka.

Torsdag 14 Juli:  Vid morgonens volta med Bosse hörde jag att det var någon vid huset som tillhör Inga-May. Vid mail kontakt med IM, så kunde det vara Lena och Giorgio, men jag kände inte igen han och Lena såg jag inte. IM får väl förklara varför jag stirrade argsint upp mot hennes hus. Bosse tar alla chanser att lägga sig, på alla skuggiga ställen, och det drar ju ut på tiden. Gav mig på att frisera vår otrevliga buske utmed vägen. Tittade på Svt play "Sommarmord" alltid lika fascinerad av Leif GW Persson. Bosse ville gå en sväng, det är ju svalar nu på kvällen. Tittade på ett program från Öland, Kronprinsessans födelsedagsfirande. Har den äran Viktoria. Birgitta ringde via Skype telefon och vi pratade lite om livet och Bosse.

Fredag 15 Juli:  I dag gratulerar vi Annika Rumby, Leksand som fyller 62 år. Ha en bra dag Annika. Filio väckte mig tidigt. Hon har lite funderingar över Birgitta och mig. Kollade mitt eksem och sa åter igen, att jag bara behövde säga till när flaskan är tom. Jag vaknade flera gånger i natt, dels av skällande hundar och klåda. Laddade en myggmaskin och lyckades somna om. Har Klas i Sjön slutat att sälja vanlig ståltråd? Bläddrade igenom katalogen men fann bara en grön plastöverdragen!! Vid morgonvoltan träffade jag på Federika, grannen till Niko postmannen. Hon plockade kapris, nu har jag lärt mig något nytt. Kaprisbuskar finns det gott om och jag har mest sett det som ett taggigt ogräs. Riktigt hårda vindar av och till så det får bli en stund med Svt Play och "Sommarpratarna". Apterade 18 petflaskor, med godis till insekter, och hängde upp i olivträd. Jag har tidigare sett dessa flaskor och trodde då att det var till för att locka getingar och bin för pollinering, men funderat över varför skruvkorken sitter kvar på flaskan. Hålen upptill på flaskan ser man ju inte på håll. Skadeinsekterna letar sig in genom hålen och avlider av vätskan. Olivträden är självpollinerande och tarvar blåst när det är dags. En skön vända med Bosse nu på kvällen, varma sköna vindar och vi har inte brottom hem. Birgitta är på Räkkryssning tillsammans med Kristina L, Sören kör dem dit och hem. tack för det Sören att du tar hand om tanterna. Ett sista Skype samtal för i dag blir det när Birgitta kommer hem.

Insektsfälla med vätska, hål upptil. © foto: Bengt Ahlstrand

Insektsfälla med vätska, fyra små hål upptill.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 16 Juli:  I dag gick jag ut med Bosse före klockan sex. Det var svalt och behagligt, så tyckte även Bosse. Filio skall till sitt Kambos Ireon vilket betyder bilbyten. Gasoltuben är nu tom så nu får jag leva på kall mat! Nej då, köper en ny i dag. Passade på att städa utomhusköket. Mycke löv och annat blåser in i hörnan. Birgitta har hämtat ut medicin för min räkning. Birgitta ska kontakta tant Nilla, om dem kan ta med medicinen. Dags att lyssna på "Melodikrysset". Birgitta och jag bytte sedan lösningar till krysset. Filio kom sent så affären var stängd här i Pagonda. Jag for ner för att hämta bambukäppar och handla gasol i Ireon. Köpte apelsiner av vår hovleverantör. En kille fick bensinstopp vid grusvägen in till Kosta, så jag körde honom till macken och tillbaka. Handlade i Iron efter bambu samlandet. Kollade på "Sommar med Ernst". Ett sista Skype samtal för i dag med hustrun. Vid kvällens volta med Bosse blev jag inbjuden till Brasil Jaks son och hustru på vin. Bosse skötte sig alldeles utmärkt med deras katter och blev förälskad i deras Grå Jacko. Nu fick jag vidimerat att den stora branden var 2000. Om nu inte deras årtalsräkning är felaktig. En trevlig stund hade vi och dem ville att Bosse skulle vara okopplad. Allt fungerade bra.

Söndag 17 Juli:  I dag sov vi länge, båda lite småtrötta efter gårdagens trevliga stund hos Mikaeli och hans brasilianska. Vi gick en runda för kiss och bajs om än motvillig, Bosse är lite av en slappo nu. Det beror säkert på värmen! Han stannade och gnällde när vi passerade deras hus. Bosse är ju så social. En dag när jag gick genom byn och en dam pratade med mig om Birgitta, då skuttade han upp för trappan och lade sig vid hennes fötter. Pratade med Birgitta en stund innan Åsa och Marco hämtar. Hon ska hjälpa dem att städa ur huset, som nu är sålt. Stagat upp bönrankorna med bambukäppar, nu är det bara att vänta på skörd. Vattnade alla grönsaker och blommor. Pratade en stund med Birgitta via Skype. Hittade en pizza i frysen och värmde på den, men fy vad den var dålig. Drar mig till minnes att vi köpte en förpackning med tre pizzor. Vi tyckte inte att den var god då heller. Körde en djup scanning av hårdisken för att eliminera eventuella hot. Somnade och vaknade vid midnatt då programmet var färdigkört. En vända med Bosse för säkerhetens skull och se det var nödvändigt. Bravo Bosse!. En kopp kaffe innan det var dags att åter krypa till sängs.

Bönorna är nu stagade med bambukäppar. © foto: Bengt Ahlstrand

Bönorna är nu stagade med bambukäppar.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 18 Juli:  Sov länge i dag, varken Bosse eller jag var nödig!! Det blev istället en lång morgonvolta. I övrigt en ganska händelselös dag. Värmen gör att man inte direkt rusar ut i lunden eller landen. Såg i dag att jag blivit raderad som vän på Facebook! Men det var inget konstigt, det var nog mer väntat. På kvällen gick jag ner på torget och fick en öl och meze. Träffade på Stella och hon ser så pigg ut. Pratade med hustrun innan det var sovdags. 

Tisdag 19 Juli:  I dag gratulerar vi Ann Viklund, Falun som fyller 91 år. Ha en skön dag Ann. Jan-Olof Karlsson, Jonheden fyller 47 år i dag. Du ska också ha en bra dag. Morgon voltan var behaglig i dag. Det blåser så att det känns svalare i dag. Känner fortfarande att det är svårt att komma igång med något vettigt att pyssla med i trädgården. Jag får skylla på värmen. Sudoku och korsord i skuggan på altanen och den sedvanliga tomatsalladen till lunch. Bosse var inte direkt imponerad av att jag erbjöd mig att följa med på en kiss och bajsrunda. Allt gick i ultrarapid och ingen bajs nu heller. Mer intresserad av katter, hundar och bilar. När vi kom hem låg han ute ett tag. Senare började han hyperventilera och kändes het om nosen. Hoppas att det är övergående! Så var det, troligen varm efter voltan. Tur att man har slitvision, en stor spindel kom ångande med god fart från köksdörren. På väg vart? Jag frågade inte och var därmed tvungen att avhysa den från huset. Inte bra om den bosatt sig då hustrun nekat att komma hem. Kollade på "Allsång på Skansen" och extra webbmaterialet. Tydligen var det för roligt i många surpuppors liv, då dem fått kritik för förra veckans Allsång. Men jag slutar aldrig att förundras över människornas beteende. Mitt minne däremot är nog noll. Kollade i kylskåpet och kom på att det är dags att skriva en liten handlingslista. Från kylskåpet till handlingslistan är det fyra meter, ok två då om det är så noga och på denna sträcka han jag glömma vad jag skulle notera på lappen! God natt

Onsdag 20 Juli:  I dag gratulerar vi Per Weilander, Storvreta som fyller 53 år. Ha en skön dag Per. I dag hittade jag Dennis A på Facebook som fyllt 50 år. Har nog inte sett honom på 40 år. I dag är det varmt och vindstilla, som vanligt. Feta ost dök upp i minnet i morse, det jag glömde i går!! Nu blir det att förmå Bosse att gå en runda. Nu är det synd om Ben! Filio ringde på porten och kom med en tallrik risfyllda tomat, paprika och annat godis. På kvällen vattnade jag grönsaker och plockade tomater. Birgitta ringde via Skype och vi pratades vid om problemet, lång väntan på remis till sjukhuset. Jag tittade sedan på "Sommarmord" innan det var dags att knyta sig.

Filio kom med mat till en stackars ensam Ben! © foto: Bengt Ahlstran

Filio ser till att Ben överlever!

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 21 Juli:  Tidig volta med Bosse, lite svalare på morgonen. Filio åker till Iron så jag fixar bilar. Träffad Irini vid hemkomsten med Bosse och berättade att Stavro sökt mig. Stavro jobbar i Pagonda i dag och han hör av sig efter jobbet. Stavro kom och vi pratade med Birgitta via Skype telefon med video bild. Det gillade Stavro. Jag plockade upp vitlöken, inte mycket att hurra för. Däremot var vanliga löken väldigt fin och ligger nu på tork under ett apelsinträd i väntan på rensning och förvaring. Nu på kvällen är det svalare och Bosse gillade verkligen kvällsvoltan.

Löken upptagen och ligger på tork någon dag. © foto: Bengt Ahlstrand

Löken är upptagen och ligger på tork.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 22 Juli:  Tidig volta med Bosse i dag med. Jag får ta det som en vana då han Bosse, alltså verkar tycka det är ok att nosa runt och skvätta lite, innan han får en för lång tunga! En god frukost efter det att jag vattnat och rensat ogräs. Nu är det dags att äka till vathy för att få gasolspisen reparerad och att handla mat. Reparationen gick fort och inget kostade det. Handlade lite på Lidl och resten på vår butik i Ireon. Bosse blev glad när jag kom hem. Kört en tvättmaskin och tvätten torkade på en timma. På kvälls voltan lekte Bosse med "starke" Manolos, för att kunna hålla isär alla Manolos, tik dem busar och i dag var det full fart tiken kom oss till mötes och när dem hälsat fick jag en slick av tiken. Jag är med andra ord accepterad. Bosse är även förälskad i Mikaelis fru sedan vi var där och drack vin! Ja jag drack vin och Bosse tittade på. han fick ett saftigt ben av henne och samma i dag när vi gick förbi. Nu är det svårt att få Bosse förbi deras hus. Sylvia frågade om grekisk tv visade från attentatet i Oslo. Vi har en tv men den är inte inkopplad. Får kolla på nätet.

Lördag 23 Juli:  I dag gratulerar vi Carina Sjöblom, Hofors som fyller 41 år. Ha en bra dag Carina. Vi gratulerar även Camille Chebli, Göteborg som fyller 46 år. Du ska också ha en bra dag Camille. Svalt i morse bara 24 grader. Bosse var på bushumör när vi gick vår morgon volta. Mindes säkert gårdagens lek med Manolos jycke. "Melodikrysset" är löst och inskickad. Religiös fanatiker, är det en sådan som härjat i Norge? Skördat tomater.... städat lite.... Nilla och Perry är i antågande. Nu ska ni höra om vår jycke, Bosse alltså! Bosse ska ha avmasknings tablett i dag. Första gången så gjorde jag som vanligt, öppnade käftarna och lade in tabletten och sedan massera svaljet. Det fungerade inte, Bosse var mer trilsk än våran förr förra hund, strävhårs taxen Bill och det säger ju allt. Vet sa "Krossa tabletten och rör ner det i maten". Det fungerade bra. I dag var det dags igen. Jag naggar ju Tomatsallad varje lunch och Bosse för diskar sedan tallriken, gillar olivoljan och någon tomatbit som blir över. Vad gör den smarte Ben? Jo han krossar tabletten och rör ner den i olivoljan. Bosse nosar, vägrar att för diska, har aldrig hänt tidigare. Jag fyller på med lite av kvällens middag, lite pasta och köttfärssås. Nobben direkt. Nilla och Perry kommer över på en öl på altanen och vi pratar med Birgitta via Skype telefon. Bosse blir så till sig i trasorna så han käkar tallriken ren med avmaskningstabletten och allt som jag lockat med. Lyckligt slut blev det.

Söndag 24 Juli:  I dag gratulerar vi Sivert Jonsson, Falun som fyller 77 år. Njut av din dag Sivert. Även Julia på farmen fyller 41 år i dag. Nilla, Perry och jag åker ner en sväng i kväll. Sov ovanligt länge eller snarare, somnade om det var skönt och en bra start på dagen. Bosse hade inte så brottom ut för en volta men svår att få hem efter att kollat alla brasilianskans kattungar. Satt länge och gnydde med en svans som liknade en propeller. Vilken lycka! Vår häst Bankers Garcon vann på Axevalla. I kamp med de bästa hästarna i Rixsallsvenskan. På kvällen for vi ner till farmen för att fira Julia som fyller år. Tio små grisar en vecka gamla var ju bland der sötaste. God mat och trevligt som vanligt. Pratade med Birgitta via Skype en stund!!

Vår häst vann på Axevalla. © foto: Bengt Ahlstrand

Vilken lycka, vår häst vann på Axevalla.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 25 Juli:  Det stank av sopor när jag vaknade. Renhållningen var och tömde helgens sopskörd. Titta på loppet med Bankers Garcon. Hästen är ju så bra. Pratade med Birgitta och hon skall besöka Harry P som nyligen kommit hem, efter några dagar i Norrland. Jag rensade lök och stuvade dem i en back. Blev en god skörd med fin lök. Gott att ha i vinter. Jag har uppdraget att vårda Filios pickupp medan hon är borta, ja i Kambos Ireon några dagar. Skall starta den någon gång då och då. Vid dagens åtagande så kör jag igång bilen. Då kommer Filios katt, Mita sättandes i full karriär, tror väl att matte är hemma igen. Men jag fick, i nåder, duga som substitut! Tittade på en del äldre program innan det var dags att sova.

Tisdag 26 Juli:  Tro det eller ej men det är molnigt nu på morgonen. Kanske det faller något regn uppe i bergen. Jag satte ut regnmätaren i fall om att! Solen går ju hårt åt allt som är av plast, därför plockar jag undan regnmätaren om sommaren. Inte kom det något regn himmelen lika blå efter någon timma. Jag hann med att beskära ett par träd med vattenskott och kolla plommonträdet borta vid vatten källan. Birgitta ringde och berättade att någon körde tvättmaskinen trots att det var hennes tid! Man slutar aldrig att förundras över människan. Nilla och Perry bjuder mig på lokal i kväll, taverna Panorama som ligger utmed vägen ner till Ireon. Det blir trevligt. Birgitta och jag firade vår 30:e bröllopsdag där 18 juni 2007, när tavernan var nyöppnad. Maten var god och utsikten var vacker. Trevligt sällskap vad kan man mer begära. Tack än en gång. Vi avslutade kvällen på vår altan och Birgitta ringde via Skype så vi kunde berätta. En sista runda med Bosse för i dag. Hopp i säng.

Onsdag 27 Juli:  I dag gratulerar vi Ann-Mari Johansson, Falun som fyller 67 år. Ha det bra Ann-Mari. Birgitta har kollat flygresor nu på morgonen och det verkar som det är uteslutet att kunna flyga charter. Jag bokar hemresa och tillbaka för oss båda. Nya bra resor dyker upp och jag bokar av allt utom inrikes här i Grekland. Aegean skulle ge mig 92€ tillbaka av 112€ fast jag bokat dem i dag. SAS är bra där kunde jag boka av inom 12 timmar till ingen kostnad. Fritidsresor var inget rolig bolag att snacka med. Det var Perry som fick sköta alla diskussioner med diverse bolag. Man kan inte boka en vecka till Samos och bara nyttja hemresan, däremot kan du skippa hemresan det är ok. Vi förstår ingen ting. Nu är det i alla fall klart att jag kan komma hem till "Tiogängets" träff i Västerås. Karin Pol är så gullig. Jag fick ett e-mail där hon undrar hur det är med Birgitta och att hon inte sett mig på länge.

Torsdag 28 Juli:  Vaknade tidigt och vattnade grönsaker och blommor. En lång promenad med en glad Bosse. Gnällde lite utanför värsta Nilla och Perrys hus. Irini funderar var jag håller hus. Jag berättade om min resa och att Birgitta följer med tillbaka. Då sken hon upp. Filio blev så glad när hon mötte Nilla och Perry här om dagen då hon var i Pagonda. Ja dom är så sköna damerna. Chattade med Lasse R i Härnösand på deras husbils volta runt finland och norra Sverige. Läste i Falu kuriren om strömavbrott med stor förödelse.... i 45 minuter. Detta är ju inget ovanlig i Grekland i blad upp till sex timmar. Några har elverk som dem startar och så jobbar dem vidare. Tittade på "Sommarmord" gillar verkligen Leif GW Persson, en skön lirare. "Hundra Svenska år" såg jag också på, lite nostalgi och nyfikenhet. Bosse blev så glad, värsta Tant Nilla och Perry ringde på och ville pussa på Bosse. Vi satt på altanen någon timma och njöt av livet och av Bosse som gillade att vara i centrum, bli borstad och kliad. En trevlig avslut på dagen.

Fredag 29 Juli:  Hundskall av värsta sorten väckte min tidigt. Lyckades att somna om för att vakna en mer lämplig tid. Vid morgonens volta med Bosse mötte vi bagaren från Spartharei så jag köpte en varm limpa för 1 €. Gott med Goda ost på till frukosten. Läste i Falu Kuriren att Anders Rosling och Börge Hellström fått deckarpriset "International Dagger Award" för sin roman "Tre sekunder". Jag läste den för ett halv års sedan och sträckläste den. Den var så spännande att jag var helt uppslukad av boken. Läs den!  Jag såg en fin bild på Facebook, en vit häst fotograferad utanför Rältagården gårdskrog.  Fotograferad av Ylwa Roos. Jag frågade om jag fick använda den på webbsidan och det gick bra. Synd att jag inte pysslat med bild behandling, då jag så gärna vill ha en pratbubbla till bilden. Bilden är från Ride in - ride outRältagården gårdskrog. Efter allt detta kan jag inte låta bli att dra en historia! En cowboy kommer in på krogen och säger, "Ge hästen en hink whiskey". Bartendern fixade det och gick ut till hästen. När han kom tillbaka frågade han "Vad vill du ha?" "Ett glas mjölk". Bartendern tittade konstigt på cowboy, "Mjölk??????". "Ja, jag kör". Evert Taube är en av mina favoriter. Hittade ett program om han på SvtPlay. På kvällen kom Nilla och Perry och klappade på Bosse som njuter och verkligen ser sig som en Prins av rang.

Pelle ge mig en dubbel White Horse! © foto: Ylwa Roos

Pelle ge mig en dubbel White Horse!

© foto: Ylwa Roos

Lördag 30 Juli:  Skön morgon volta med Bosse och möte med Manolos hund. Hon är så gullig, det tycker vi båda, Bosse och jag. Nu märks det att en del Pagonda bor återvänder hit på semester. Många ganska tråkiga, kanske dom är blyga och inte vågar besvara en morgon hälsning, En del besvarar men med en trist min. Ja ja, det är synd om mänskligheten. Nilla och Perry kom lagom till "Melodikrysset" som vi löste tillsammans. Dagens lunch eller varje dags lunch består av tomat, lök, feta, paprika, vitlök och olivolja. Några vändor med Bosse blev det. Han tycker det är för varmt varför det blir några fler men kortare kiss och bajs turer. På eftermiddagen for jag med Nilla och Perry till Hora och Sinadisi för att äta. Gott och trevligt var det, men så mätt man blir. Pratade med Anders S och Birgitta via Skype telefon. Kollade även lite SvtPlay innan sängen ropar mitt namn....

  "All"a dagars lunch tallrik. © foto: Bengt Ahlstrand

"Alla" dagars lunch tallrik!

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 31 Juli:  Vaknade till ett herrans oväsen tidigt. En husbil nere på vägen kom nog från tidiga färjan. Samt musik till ett i natt var inte heller så trevligt. Tjugo personer minst i huset nu. Barn som leker i en gammal Stern omgjord till vattenpool. Ok då vet ni hur det låter. Nu har jag gnällt färdigt! Tror jag!! Då var det läge att gå på en lång promenad med Bosse innan frukost. Pratade med Birgitta, Lars och Barbro via Skype. Tingen är emot mig i dag. Vid dagens släktforskning fick jag att det var dags att byta toner i skrivaren! Får ägna måndagen åt att kolla var det finns att köpa. Anders S väckte min nyfikenhet på ljudböcker. Vi har några stycken Jan Guillous böcker om Carl Hamilton som jag köpte för det facila priset, 29 kronor på Konsum Falun förra året när jag var hemma för årets träff med Tiogänget. jag plockade fram dom och började lyssna. Helt suveränt. Säkert mycke tack vare Tomas Bolme som läser så bra. Så en trist start på denna söndag vändes till en bra dag, tack för tipset Anders S. Nu har det varit en uppvisning i flugjakt, som skulle gå till historian som en av de tuffaste. Bosse fick vittring på en bamsefluga och for som ett skållat troll högt och lågt i jakten. Jag har nog aldrig skådat den snabbhet han uppbringade. Jag bara skrattade men borde filmat det. Vår hund är för rolig. Angående skratt så kollade jag Nilecitty 105,6 och Robert Gustavsson som Norrlänning med två pitbull valpar. Se det. Åter en Fiesta på torget, hög musik (överröstade musiken nerifrån) till framåt 2 - 3 i natt.

Måndag 1 Aug:  Kalo mina. Vaknade med en sprängande huvudvärk och hittade inga värktabletter. Vattnade grödor och även Inga-Mays blommor vid hennes hus. På hemvägen var Nilla vaken och bjöd Bosse på vatten och kattmat, "mjau tack" sa Bosse. Jag fick en värktablett och även med hem för framtida behov. Efter frukost bar det av mot Vathy för att köpa toner. Kostade 566 kronor mot 749 på Clas i Sjön. Så jag köper en till innan Sverigeresan till vår HP printer i Falun. Jag måste berätta vad som hände på Lidl i dag. Jag stod i kön och bakom mig var det en grekiska med vuxen dotter. Hon pressar på så jag har hennes kundvagn i ryggen. Sedan går hon förbi mig med ett par plastpåsar och ger till kassörskan som slår in dem och hänger på min kundvagn. Jag påpekar att detta är inte mina. Kassörskan frågar är ni inte i sällskap? Nej! Hon får plocka upp mina inslagna varor och börja om. Grekinnan står där min kundvagn ska vara, när varorna plockas ner. Jag får baxa undan henne med min kundvagn. Kassörskan ber om ursäkt och jag betalar. När jag ska plocka i varorna är min plastpåse borta..... jag får en ny. Men hur i h-e. dum får man vara? När jag går ut stannar en bil mitt framför mig för att släppa av sin tant, men han ber då åtminstone om ursäkt när han inser sitt misstag. På kvällen kommer Nilla och Perry över en stund till Bosses förtjusning.

Tisdag 2 Aug:  Denna morgon var Bosse pigg och alert trots värmen. Vi gick en promenad, på något över en timme. Mejlade Nico om en backspegel, inte på någon av våra bilar. Spegel har blivit bortplockad av någon! I dagen har jag slappat och pysslat lite inomhus. Bosse har fåt ett par runder och ser ut att trivas med livet. Måste snart bestämma mig om vem som ska bli den lyckliga, att få Bosses trevliga sällskap under min semestervecka i Sverige. Lyssnat färdigt på ljudboken Coq Rouge, av Jan Guillou och Tomas Bolme som uppläsare.

Onsdag 3 Aug:  Bosse gnydde vid sextiden och jag befarade att allt inte stod rätt till. Mycket riktigt svårt att få ur sig och kräktes. Vid middagstid var han ute och joggade runt och jag tänkte inte mer på det. Det luktade konstigt. Bosse har ju lång kjol bak i rumpan. Där satt lukten. Fram med hushållsrullen och vatten. Döm om min förvåning, när han lade sig på rygg frivilligt så att jag kunde göra en grovrengöring och det sista fick jag ta i badkaret med Bosses eget hundschampo. Har fått smak för ljudböcker så nästa blir "I nationens intresse". På FK,s sportsida stod rubriken "Lindgren mår bättre efter kraschen" man kanske ska ha sig en krasch! Perry och jag sotade deras kammin. Vår tar vi nog i morgon då det blåser kraftigt och det känns inte så trevligt att klättra på tak och stegar då. Vid sena voltan mötte jag en, åtminstone en av Manolos hundar. Jag såg dem tidigt på dagen, två stycken varav den ena är Manolos. Den andra ser ut som ett svältande barn i Biafra. Jag tänkte slänga ner en korv men hundarna var borta. Min första tanke var att Manolos städade hundgården och då springer dom runt. Men dom var fortfarande lösa när Bosse och jag var på hemväg. Båda kom fram till mig och lät sig klappas. Den magra kröp fram, underdånigt vilket gjorde mig så ledsen och arg. Jag gick hem med Bosse och fyllde en "skål" med mat och gick ner till hundarna. Den magra kom direkt och jag har aldrig set en hund äta så fort och girigt. Jag tror inte att den tillhör Manolos, i varje fall hoppas jag det. På grund av den magra gick jag inte till Manolos och berättade att hans hund var lös. Det skulle innebära att den magra skulle ge sig iväg. Jag ska gå upp tidigt och mata den magra med mat och vatten. Jag tror att jag kommer att få svårt att somna!!

Torsdag 4 Aug:  Vaknade klockan halv fyra och laddad med mat och vatten gick jag ner till hundarna. Den magra åt med god aptit och även vatten efter lite trugande, han var så ivrig efter mat att han bara for runt och nosade efter mer. Bosse mår nog inte så bra, dålig i kaggen men har den goda smaken att han uträttade sina behov på toaletten, ja inte på wc stolen men bredvid... ja han är ju så liten, svårt att nå upp!! Perry kom och vi sotade våra rör. Det gick bra, tack Perry, för en ovärderlig hjälp till en numer stegrädd man. Jag for till Hora och apoteket för inköp åt Julia och sedan till Ireon för att komplettera några nya rör till skorstenen. Då det inte är säsong fick jag inte allt vad som saknas till skorstenen. På kvällen är vi bjudna till Farmen på mat. Jag gick en runda för att kolla grönsaker och sedan Stavro som vallade djuren. Njöt av utsikten över havet, bergen och en mumsande fårskock. Det låter så härligt när dom tuggar i sig. En trevlig kväll med god mat som vanligt. Hem tidigt då vi viste att Stavro börjar jobba tidigt i morgon. Bosse fick lite kel då vi avslutade med en öl på altanen. En sen vända med Bosse.

Fredag 5 Aug:  Som vanligt tidigt ur sängen och vattnade våra grönsaker. Bosse fick en volta och smet sedan in till Nilla för bus. Jag gick hem för frukost och fick sedan tillbaka Bosse. Chattade med Dennis A på Facebook viket är trevligt. Dennis är min systerson. I dag är det dags för Bankers Garcon att trava på Bergsåker i kväll. Vi får hoppas att det går bra vilket jag tror. Några vänder med Bosse och en av dem var otrevlig. Den hunden som jag kelat med sedan den var valp och som försökta käka upp mitt långfinger häromdagen, kom på ett pickupp flak och han och Bosse inledde en kanonad av ilskna skall. Jag är glad att den var bunden på flaket. Ägaren flinade hånfullt åt mig, han har aldrig besvarat en hälsning. Men han såg säker att jag var rädd för att få Bosse ihjälbiten. Det är någon Pitbull liknade hund. På toppen av detta så blev Bankers Garcon fyra, i och för sig bra men där rök lite slantar sin kos. Men det får man ju räkna med i trav. Jag har ännu inte sett loppet men tidsmässigt var det nog hårfint mellan de fyra första. I dag är det fyrverkeri och båtteater i Vathy. Det firas befrielsedagen från Turkarna 5 augusti 1824. Det är en högljudd tillställning, så det passade mig att sitta på altanen och njuta av åsynen.

Lördag 6 Aug:  I dag gratulerar vi Roland Wallgren i Örebro som fyller 66 år en i Tiogänget. Ha det Roland och vi ses om några veckor, det blir trevligt. Tanken med morgons volta upp mot f.d. brandtornet var att det inte är så många bilar på morgonen, men se goda du det är troligen fiesta i Spartharei en kö med bilar som for fram likt skållade troll! Både jag och Bosse klarade oss trots att bilisten har solen i ögonen uppför backen. Löste sedan tillsammans med Nilla och Perry "Melodikrysset" det var ganska lätt i dag. Men jag viste inte att Povel Rammel har en låt som heter "En fattig falukorv", men nu vet jag. Filio hörde av sig från Ireon och vill bli hämtad. Även om vi tycker Grekiska är ett svårt språk, huvudet samt minnen är ju inget att skriva hem om, så blir det bättre. Jag kunde konversera med Filio på hemvägen. Eftermiddagen ägnades åt ljudboken "I nationens intresse". Stavro undrar om jag kan hjälpa Filio med att köra grästrimmer i en av hennes Kambos utanför Ireon. Stavro har så mycket att göra så jag lovade. På måndag klockan åtta reser vi ner i Filios pickupp. Nilla och Perry kom och sade hej åt mig och Bosse. Trevligt att dom var här så att tiden gick lite snabbare. Perry kollade min klippning i nacke och bakom öronen vilket är svårt att fixa själv. Tack för allt. En sista vända med Bosse vid midnatt.

Söndag 7 Aug:  I natt har Bosse åter besökt toaletten, tack Bosse för att du valde toaletten. Jag förstår ingen ting! Bosse äter inte mycket bajsade ute flera gånger i går och sedan en stor blaffa på muggen!! Vi gick första voltan vid sjutiden då han bajsade och även vid tiotiden.... var kommer det i från, jag bara undrar. I dag såg jag Bankers Garcons lopp han kom fyra men viken bra häst kolla bara spurten från sista plats. Kusken har röd hjälm och röd dräkt. Vid lunch tid ringde Filio på och gav mig en tallrik med kyckling och stekt potatis, det får jag tacka för. Tomater får jag väl äta i kväll! Bosse påkallar volta lite då och då, men inga större ovationer med bajseriet! Några klickar. Det bli mycket skitsnack nu, man är ju ängslig i doggen. Pratade med Harry, min svåger. Harry har funderingar på Birgittas hälsa då hon inte är online på Skype. Senare etablerade vi trepart samtal Harry, Birgitta och jag. Det är möjligt med Skype version 5 och senare.

Måndag 8 Aug:  I dag gratulerar vi vår svägerska Solweig Boiardt Weilander i Hässelby som fyller 78 år. Ha en skön dag, Solweig. Vi gratulerar även Julias son Dimitri som fyller 16 år. Njut Dimitri. En tidig volta med Bosse då jag skall slå ogräs på en av Filios ägor. Tur att jag plockade i hop grejorna i går kväll i en plastback. Allt behövdes särskilt munskydd. Mycket fin jord och torr det rök så att jag ibland fick vänta till dammet lagt sig för att kunna se om jag var klar. Ett par timmar tog jobbet. Jag fick en bärkasse vindruvor och en del ved med mig hem. I duschen såg jag ut som en vildsvinsunge, stoftet trängde tydligen sig in över allt. Tydligen räckte inte rengöringen till då badhandduken blev skitig. Trött men glad att jag kan hjälpa någon. Men dagen avslutades ändå i moll.

Skönt att ha kompisar! © foto: Bengt Ahlstrand     Undrar vad matte tycker? © foto: Bengt Ahlstrand

Tur man har leksaker och undrar vad matte tycker?

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 9 Aug:  Vaknade tidigt och kunde inte somna om. Så fort det ljusnade gick Bosse och jag en lång promenad. Bättre fart på Bosse nu, så det kan vara värmen som stör. Fick e-mail från Nilla som läst om värme och hundar. Vita hundar har det besvärligast. Försökte att baka en limpa men det blev ingen höjdare, är väl kanske inte i mod. Tommy i Källby ringde via Skype och vi pratade en stund.

Onsdag 10 Aug:  I dag gratulerar vi Anita Lång i Gävle/Pythagorio som fyller 67 år. Ha en skön dag, Anita i Pythagorio. Jobbade några timmar i värmen med att forsla ner ved från lunden. På kvällen var jag och Bosse inbjuden till Louise och Mikaeli på ett glas vin. Det var en bra och trevlig stund. Nu när värsta Tant Nilla inte kan passa Bosse så erbjöd sig Louise att ha Bosse hos sig. Det blir bra. Jag undrar hur det går med alla kattungar som hängde som druvklasar i träden. Det löser sig nog Bosse gillar ju katter fast dom vet inte om det.

Torsdag 11 Aug:  I dag gratulerar vi Uffe Dahlqvist som fyller 55 år. Ha en bra dag, Uffe. Lite seg i dag, trött efter gårdagens jobb med veden. Jag får nog inse att jag måste trappa ner på olivbonde arbetet. Körde en maskin med tvätt, det blåser kraftigt så den är säkert snart torr. Filio kom med en tallrik mat igen, Bosse ligger nu på golvet och vaktar tallriken, Han känner ju doften av maten. Vinden ökar under dagen upp till 63 km i vindbyarna. Birgitta missade tydligen läkarutlåtandet i dag, mobilen tappade kontakten! Birgitta får ett nytt samtal i morgon. Allergisk på kvällen, beror kanske på all damm som far omkring i blåsten.

Filio bjöd på mat, igen. © foto: Bengt Ahlstrand

Filio bjöd på mat.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 12 Aug:  Blåser fortfarande kraftigt nu på morgonen. Svalt i sovrummet, skönt för då jag sover bättre. Bara 19 grader ute så jag frös och kände mig kulen på morgonvoltan trots långbyxor och tröja. Märkligt men det är ju mer än tio grader svalar över en natt. Så en kopp varmt kaffe satt fint efter voltan. I bland får jag hjälp med beskärning av olivträden... av blåst. När jag är på väg för att åka ner till Ireon och handla kommer en dålig Irini och frågar om skjuts till en läkare i Vathy. Visst det går bra jag kan handla en del på Lidl. Besvärliga köer genom Pythagorio, men vi hinner med fem minuters marginal till läkaren. Jag får vänta en och en halv timma innan det är dags att fara hem. Handlar på hemvägen. I efterhand fick jag klart för mig att Irini ringt många om skjuts innan hon frågade mig. Vad gör man inte för brudarna!!! En sväng med polaren Bosse, han är så glad igen. Jag tror inte att han gillar värmen. Kollade på SvtPlay ett program om skadade. "En andra chans" se programmet, intet öga torrt hos mig. Jag trodde jag bara grinade när jag lyssnade på bra musik. Dansbandsmusik räknas inte.

Ibland får jag hjälp med beskärning, av blåsten. © foto: Bengt Ahlstrand

Ibland får jag hjälp med beskärning, av blåsten.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 13 Aug:  Har just klivit ur sängen när det ringer på porten. Det är Filio som vill ge mig en petflaska med vin i. Tack för det, Filio. Bosse som nu är extra gullig och ganska timid pockar på en kiss och bajsrunda. Sedan är det dags för lördagarnas höjdpunkt "Melodikrysset" i dag ganska lätt tycker jag. Det händer inte mycket nu. Inget jobb ute då det är varmt. Tur att det blåser. Filio kom med en petflaska med vitt vin. Det doftade vin nere på gatan. Filio har tydligen tömt ut det sista slammet ur vin kaggen. Jag tyckte det såg grumligt ut i min flaska. Den får nog stå och klarna en tid!! Nu är det ljudboken "Vendetta" av Jan Guillou och Tomas Bolme som uppläsare. Pratade en stund med Birgitta innan det var dags för kvälls voltan med Bosse.

Söndag 14 Aug:  En långpromenad upp till brandtornet med Bosse, som nu har fått för sig att jaktsäsongen på bilar är tillåten igen. Måste prata igenom det med Bosse vid ett lämpligt tillfälle när han vaknar. Tomater till lunch igen. Birgitta nekar att tro att jag ser ut som en tomat, inget medhåll där inte. Tre klang i kyrkorna och sedan begravningståg förbi en tomat ätande Ben på altanen. Många grannar så det är någon nära oss agios Georgios. Det är en grannfrun till Nilla och Perry som somnat in, berättade mina "flickor" när jag tog med Bosse på en runda. Försökte vila en stund men den nerblåsta grenen lockade upp mig ur sängen. Med sågen i högsta hugg angrep jag. Sedan var det "Vendetta" som höll mig sällskap till det var dags att knoppa in.

Bosse drömmer om biljaktssäsongen. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse drömmer om biljaktssäsongen.

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 15 Aug:  Bosse väckte mig med ett av sina special skall. Låter som om någon trampar på hans svans. Bosse parkerar sig vid köksdörren och gnäller, haha det är kiss och bajsrunda på gång. På med paltorna och öppnar köksdörren och Bosse far i väg som en skållad ekorre. Tre doggar i kökslanden, varav två har halsband. Det blir ett nosande i baken från alla fyra. Den ena kommer och hälsar, är det starke Manolos hund?  Kopplar Bosse och jagar iväg dem, vill inte att Bosse ska rusa iväg i lunden för att sedan återvända full av kardborrar.... den andra med koppel och lopphalsband far ner mot porten och lägger sig bland rosenbuskar. Här kan du inte ligga! Efter fruktlösa övertalningssamtal får jag ta till vattenslangen och vattna buskar. Då gick hunden makligt ut genom porten mot gatan. Filio pratade i morse att vi skulle äta mat, något med kyrkan. Jag trodde att det var mat som dom delade ut vid högtider. Svidade om och putsade skorna. Portklockan klämtade och jag iväg. Filio gav mig en tallrik mat! Missförstånd igen!! Nu bär det av till Farmen. Fotis och jag ska hjälpa till skörda vindruvor. Vi ´skördar nästan allt på fältet nedanför gethuset. Jag räknade till 30 backar inte illa. Julia bjuder på mat och vi får varsin kasse med ägg med hem. Bosse så glad när jag kommer. Vi går en promenad. Sedan blir det bingen för en trött Ben. I morgon ska vi fortsätta skörda, så det gäller spikmatta och skönhetssömn....

Kyrkmat från Filio. © foto: Bengt Ahlstrand

Filio kom med mat.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tisdag 16 Aug:  Vaknade tidigt och en vända på spikmattan före Bosses morgonvolta. Nu gäller inte pensionärsmorgonrutiner då jag har en Foti som väntar klockan åtta. Stavro räknar med jobb fram till lunch vilket jag tror Bosse uppskattar! I går ringde Anders S och berättade att dom kommer till Samos en sväng det blir kul att få visa ön för dem. Varmt och "djungel" stockar i dagens skördearbete. Svårt att se druvklasarna för alla revor och grenar. Vi var klara till lunch och jag är helt slut. Fattar inte vad som hänt det sista året. Är det åldern eller medicinen? Fick i alla fall en bra  eloge av Foti. Han frågade hur gammal jag var och sedan sa han, jag gissade på femtio. Det är som jag alltid sagt, Foti är en bra grabb!! Jag var ner och tankade Ladan sedan hem och en sväng med Bosse. Nu skall vi, Stavro och jag åka till Manolos och hans vinpress. Skörden var bra och gav fyrahundraarton liter vin. Sent blev det och jag var trött när kvällen kom.

Stavro hämtar upp mig för färd till Manolos. © foto: Bengt Ahlstrand     Vällastan bil med druvor, dunkar för vin. © foto: Bengt Ahlstrand     Stavro tömmer lådorna in till kvarn och press. © foto: Bengt Ahlstrand    Manolo fyller pressen med malda druvor. © foto: Bengt Ahlstrand     Vinet rinner ur pressen. © foto: Bengt Ahlstrand

Vi är på väg till Manolos med vindruvor. Stavro tömmer vinklasar och Manolos pressar.

© foto: Bengt Ahlstrand

Pressen fylld. © foto: Bengt Ahlstrand     Nu är det pressning på gång. © foto: Bengt Ahlstrand     Färdigpressat, resterna kokas till Soma i höst. © foto: Bengt Ahlstrand     Dunkarna fylls upp och vägs. © foto: Bengt Ahlstrand     Soma on the rocks. © foto: Bengt Ahlstrand 

Resterna kokas till Soma i höst. Manolos bjöd på Soma on the rocks.

© foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 17 Aug:  Vilken natt, vaknade tidigt och var som en urlakad svamp. Orkar jag jobba på med olivlundar, vingårdar och ved? Nog klagat för i dag. Kunde på inga villkors vis somna om, så Bosse fick en tidig volta. Vi träffade på en lite större dogg som jag sett tidigare. Han ylade övergivet i en ravin här om dagen. Vid morgons volta med Bosse funderade jag på flyget till Sverige nästa vecka. Nio och en halv timma kändes inte så lockande. Jag kollade Fritidsresor och det fanns en enkel till Arlanda för 298 pengar och en restid på dryga tre timmar. Det frestade. Jag får inga slantar tillbaka på tidigare bokade resor! Hustrun sa "Slå till, du äter säker för dessa 298 pengar". Bokade. SAS ger mig tillbaka skatte avgifter som är mer än 298 pengar och det känns bra. Mötte Marco vid flyget. Marco har två veckors semester här på Samos. En lite rolig grej är att Marco frågade Åsa inför deras första resan hit, "Måste vi åka flera gånger till Samos nu bara för att din mamma och Bengt bor där?" Marco har fastnat för Samos charm, så som många andra gjort. Vi får hitta på lite bus denna veckan. Vi startade med Amstel trots att Marco var ganska trött, säkert inte sovit på ett dygn. Bosse det lilla charmtrollet busade till vid dagens ryktning. Det var borra ner huvudet och sedan kasta sig på rygg och andra roliga hyss. Han är så jäkla god. Träffade på en brutta, röd jeep ägare, på gatan som bor längre ner mot byn. Hon berättade att hon var så förtjust i Bosse. Birgitta vet vem! Jag har räknat dagar till det blir "hemresa", och nu när det bara är en vecka kvar, då infinner sig paniken, ska jag hinna med allt inför resan!! Ja , ja hur är man skapt?

Torsdag 18 Aug:  Samma morgon som i går, vaknar redan vid tretiden och har sedan svårt att somna om. Jag hoppas att det är en tillfällighet. Bosse däremot gillar att gå morgonvoltan redan innan solen tagit sig över bergen mot Pythagorio. Ok jag hoppade i bingen och knoppade en timma senare. Hörde av Birgitta att Peter Flacks revy "Hjalmar on Örebroadwar" gott i repris på teve. Den ska jag se igen. Men se goda du, visas inte utomlands. Det löste sig Hans P spelade in den åt oss första gången den gick på teve, så jag letade på den och kunde njuta av revyn. Den är så bra och proffsig. Tack Hans igen. Jag minns när min svärmor Gunnborg ville att Birgitta och jag skulle komma upp till lasarettet för att Lasse Küler och hans då unga döttrar, Cathrin och Marie skulle uppträde för patienterna. Dom kommer att gå långt var vår mening den gången. Några vändor med Bosse den sena vid halvtiotiden. Bosse reagerade på något nere i porten, vid belysning låg där en katt som inte verkade frisk. Säg inte att någon lagt ut gift igen och vi får fullt av döda katter hos oss igen, det luktar inte gott i värmen. Jag får kolla runt i morgon i dagsljus. Tittade på andra delen av "En andra chans" beundransvärda människor.

Fredag 19 Aug:  Det var en liknande natt som tidigare. Jag begriper ingenting, kan det vara resfeber? En skön promenad upp till bergs kyrkan nu på morgonen. En stor hund med ledsna ögon och stora hängande öron vill så gärna ha kontakt. Jag laddade med lite godis i går men då var han inte i vår del av Pagonda. Den inrikesbiljett jag med hjälp av Perry bokade av och sedan ångrade med en konfirmation via e-mail att jag ska resa Samos Aten är avbokad, tur att jag beslutade åka med Fritidsresor trots att jag inte får några slantar tillbaka. Jag skulle då fått köpt en ny biljett med Aegean Airlines. Vattnade här och hos Inga-May. Om några timmar travar vår häst, Bankers Garcon på Romme. Vi får hoppas på en bra placering! Så blev det inte, sist och diskad. Det var första gången, jag såg loppet på ATG Live men fattade inget. Katten från i går är nu död. Konsulterar Nilla om ifall att det var någon av hennes skötebarn.

Lördag 20 Aug:  I dag gratulerar vi Thomas Olofsson i Bandhagen - Linhed som fyller 59 år en i Tiogänget. Njut av dagen Tompa  och vi ses om en vecka, det blir skoj. I dag godtog Prins Bosse mitt förslag att gå på grusvägen mot Kyriakou vid morgonens motionsrunda. Mötte "flickorna" och Filio sa "I morgon får du en tallrik mat!" vad säger man om deras omtanke, om stackars ensamme Ben!!!! Dagens "Melodikryss" kunde Birgitta och jag lösa tillsammans via Skype chatt. Kul med teknik. Såg även en repris på loppet med vår häst Bankers Garcon från Romme. Hästen leder till 500 kvar då det blir galopp, men vilken häst vi har. Marco och jag gick på krogrunda, ja en öl på en taverna då, låter ju mer glamoröst med krogrunda. Sedan Pizza på Sinadisi innan jag for hem till Bosse. Anders S hörde av sig via Skype. Hittade på "Falkenbergsrevyn", den var bra och proffsig. Många sköna skratt. Skratta fick jag till "Gäster med gester", Lena PH var grym.

Söndag 21 Aug:  I natt har jag sovit ovaggad men sent i säng blev det. Vaknade av att det pratades mycket på gatan trodde jag. Det visade sig att det var ägarinnan till  skjulet och bortre olivlunden som strosade runt med vänner. Inte så trevligt. Men vi får vara glada att det bara händer några gånger per år. Filio bjöd på mat igen, ugnsbakad lammkött och pasta i mycket olivolja. Det var jätte smarrigt. Tack Filio att du håller den svältande Ben vid liv!!!! Tittade på en ny serie om musik, "Tack för musiken" och första gästen var Ola Salo. Den killen växer och är en överraskningens man. Så bra och duktig. Om inte kolla programmet. På eftermiddagen hämtade jag Marco och vi for till Iron och Venetsia för att äta. Sedan hem till Pagonda och häckar på altanen. Mikaeli och Lovisa kom på en öl och vi snackade hundliv. Dom ska ta hand om Bosse en vecka. Skjutsade Marco till Pythagorio.

Filio bjuder på ugnsbakad lammkött och en pasta. © foto: Bengt Ahlstrand

God ugnsbakad lammkött med pasta, så gott. 

© foto: Bengt Ahlstrand

Måndag 22 Aug:  Vaknad fyra och försökte somna om. Varken Sudoku eller Henning Mankell "Den orolige mannen" hjälpte mig att slumra in igen. Pratade med Birgitta via Skype. Dålig ledning så vi fick bryta och får snacka vidare lite senare. Jag hittade radions program "Sommar i P1" startade med Mark Levengood. Njöt i fulla drag så roligt och tankvärt har ni missat det så lyssna här och sök upp 25 juni. I samband med att jag ska åka hem till Sverige en vecka och är tvungen att utplacera Prins Bosse så har jag funderat mycke på att rasta hundar. Är det jag som ska rasta hunden eller är det hunden som rastar mig? Det är givetvis olika för olika raser om det är för att bygga kondition, jakt, draghundar med mera. Men det är inta att rasta en hund det är att träna hunden. Rasta för mig är att hunden får "läsa" vad som hänt utmed vägen, i diken och husknutar och kan besvara meddelandet genom att lyfta på benet med en skvätt. Det är Bosse som bestämmer farten och den tid han vill ha till sitt förfogande. På tal om hundar,. När jag intog middagen på altanen såg jag att Animal Care kom för att hämta doggen som sprungit runt här utan ägare. Mikaeli fixade till det, alla Greker är inte främmande för att behandla djur med respekt och Mikaeli har varit bortom kyrkan!! När jag gick min volta med Bosse upp emot Inga-Mays hus finns det en äldre man som inte besvarar min hälsning. I dag såg han att jag skopade vatten till Bosse och mumlade och gestikulerade som om jag var en idiot. Men han ville inte möta min blick!! Fan ta en del..

Tisdag 23 Aug:  Bosse var pigg på tidig morgonvolta. Det är lite svalare nu innan solen klättrat upp över bergen. Vi har Falu Kuriren som e-tidning. När Birgitta inte är här får jag inga referat om vad som händer och sker. Då får jag läsa den själv. I dagens tidning läser jag om Dvärgbandmask, om jag läser rätt behöver inte Bosse avmaskas och ha godkänt blodprov angående rabbis!! Startat en maskin tvätt. Läste i dag om Lisskulla och dess grundstötning. Att det berodde på "enslinjen" täcktes av sly. Det får man väl åtgärda det då. När jag var skeppare fick jag skaffa mig egna "enslinjer" i naturen.  Det är en besvärlig passage med stenar nära på båda sidor om båten och ofta starka strömmar vid lågvatten. Tur i oturen har jag i dag. Plötsligt startade inte Seat, något batterifel. Jag rengjorde poler kollade vatten i batteriet och satte det på laddning. Skulle kännas kymigt om det hänt i morgon när jag ska iväg till flyget. Marco skickade ett sms att vi kunde gå ut och äta i kväll. Bra förslag! Packat och klart nybäddat i sängen och Bosse rastad åker jag ner till Pythagorio. Kebabtallrik i Ireon lockade oss båda. Bosse är så kelig undrar om han anar att jag ska åka bort en vecka? Eller är det jag som inbillar mig det!

Bosse sover! © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse sover. © foto: Bengt Ahlstrand

Onsdag 24 Aug:  Nu är det full fart på oss, Bosse och mig. Tidigt ut med Bosse och vattnade våra och Inga-May grödor. Nu gäller det bara att pyssla om huset och Bosses tillbehör som ska ner till Loize. Bosse är lite rastlös undrar hur mycket han förstår. Plockade i hop mat och en del Toys till Bosse. När jag kommer ut genom porten så ropar Filio att jag får ta loss en hund som slitit sig med kätting hängande efter sig för att fastna under ett bildäck. Irini visar var den hör hemma där jag kedjar fast den. Hoppas att ägaren snart tar hand om hunden för den behöver säkert vatten. Jag kunde inte släpp Tanken på hunden så jag gick upp men en skål med vatten. En sista koll och sedan iväg mot flyget. Nu gäller den Svenska dagboken 2011 en vecka framåt.

Bilder från Västerås träffen finns på Tiogängets webbsida.

Torsdag 1 Sep:  Vaknade tidigt och var utsövda. En volta med Bosse innan det blir för hett. Storstädning av huset, damsugare och svabbar var i rörelse några timmar. Inga-May och Birgitta for ner till havet för att bada. Jag kollade bilder som jag ska lägga ut i de olika dagböckerna. Birgitta köpte grillspett som vi grillade på kvällen tillsammans med Inga-Maj. Vi har även försökt att komma i kontakt med Kristina och Sören. Vid sena voltan med Bosse mötte vi tre tjejer var av den ene blev alldeles lyrisk och kelade med Bosse de andra var klart hundrädda. Det är lite märkligt att så många greker är hundrädda.

Fredag 2 Sep:  Vaknade av grönsakshandlaren och fort ner för att köpa grönsaker. Frukost och sedan en volta med Bosse. Birgitta skickade ett sms till Kristina och Sören. Bosse gillar att bli borstad och halvsover mest hela tiden om det nu inte finns en hund eller annat som väcker intresse. Nu har vi fått kontakt med Kristina och Sören, så vi kan träffas i dag. Vi var på Porto Belo och åt Pita Gyro. Vi satt länge och pratade om allt tror jag, vi är tre som hör lite glest!! Sedan hem till Bosse som nu var på gott volta humör och skötte sig fint. Han är så god den lille prinsen. Birgitta tvättar mattor och kokar bönor. Jag plockar plommon så att Birgitta kan göra mer marmelad till gröten i vinter. Vår häst lyckades inte denna gång heller att vinna ett lopp. Näst sist av nio hästar. Jag får väl kolla imorgon vad som hände. Hästen har alltid fåt ett högt startspår, denna gång var det spår ett. Äntligen är det "Trädgårdsfredag" på SvtPlay. Ett charmigt och roligt program. Vi fick besök av Nilla och Perry en stunds trevlig samvaro på altanen, en öl för pojkarna och club soda till flickorna. Sedan njöt vi av "Doobidoo" innan sängen och Arto Paasilinna "Paradisets fångar" kallade på uppmärksamhet.

Lördag 3 Sep:  Vid morgonens volta med Bosse så fick vi sällskap med Birgitta. Det uppskattade Bosse verkligen, pigg och glad skuttade han omkring.... ja tassade omkring då om det är så noga! Lite biljobb med Filio som ska ner till sitt Kambos Ireon. Nilla och Perry kom för att vi, traditionsenligt ska lösa dagens "Melodikryss". Lite marigt i dag, är det hörseln? På eftermiddagen kom Nilla och Perry packade, ja väskorna vill säga, och tog farväl av Bosse och oss med! Vi får se när dom kommer nästa gång. Vi skall ner till Pythagorio för att träffa Kristina och Sören på Labito där dom bor. Jag passade på att boka rum åt Sigmundsson som kommer en vecka i slutet av månaden. En öl för mig och Ouzo åt de andra innan vi gick till taverna Tarsan, tror jag den heter. Mycket god Carbonara och Lammkotletter, vackert serverat på stora tallrikar. Vi var där och åt för några år sedan med Åsa och Marco. Sedan var det ett besök på Ostria men tyvärr hög musik. men det var kul att träffa några bekanta, det var längesedan jag var där. Nu till det trista. Jag har med en kasse med "Lånetelefon", laddare och en elastisk binda. Pyts väck vet inte var jag gjort av den. Trolige åkte den i sopcontainer eller så ställde jag den på golvet på Labito. Jag var in och frågade Viktoria men hon har inte sett kassen med mobilen.

Bosse nyborstad och nu kan vi kolla läget! © foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta och nyborstade Bosse håller ett öga på byn. 

© foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 4 Sep:  I dag gratulerar vi Gerth-Olof i Västerås som fyller 65 år, en kompis i Tiogänget. Njut av dagen Gerth-Olof. Birgitta har åkt på en praktförkylning, på grund av bad säger jag men inte då, säger Birgitta. Angående Tiogänget så pratade jag med Inga och Roland från Örebro som nu har installerat Skype på sin dator. Trevligt att kunna se dom, även om det är via webbkameran, mellan träffarna. Provade att ringa till "lånetelefonen" den var avstängd vilket betyder att någon såg plastpåsen nedanför disken på hotellet medan jag bokade rum. Den var nylladad och påslagen när jag packade ner den. Trist med folk som inte kan låta saker vara, eller plockat upp den och lämnat den till Viktoria. Birgitta är inte pigg så vi får senarelägga grillpartyt med Kristina och Sören. Vi tittade på SvtPlay: "Trädgårdsfredag" som bara blir bättre för varje program och sedan ett nytt med Kalle Moraeus från Orsa. Verkligen trevligt med bra artister. Nu tar jag in en ny bok på nattygsbordet. "Odjuret" av Roslund & Hellström. Spännande böcker dom skriver. Jag har läst några av dem tidigare.

Måndag 5 Sep:  Vid morgonens volta med Bosse plockade jag några fikon till Birgitta. Frisering av mitt hår var nästa projekt. Birgitta kokar plommonmarmelad. Tvättmaskinen går för fullt, kläder och mattor. Sedan far vi till Ireon för att handla och fylla på Birgittas mobil hos Karin P. Kristina L har varit hos läkare med sin stukade fotled, ingen dans på tio dagar! Vi skjuter på grillning tills i morgon då Birgitta kan tänkas vara piggare i sin förkylning. Jag får besöka frisör Ahlstrand och är nu nöjd. En tur ner till Ireon för att handla mat var nödvändigt, trots förkylning, min hals antyder att jag är på gång att bli förkyld, troligen skulle jag inte ha badat i maj månad!!!! Birgitta bjöd på Jansons frestelse och vi hinkade i oss varsin "Svenska snapsar" som vi fick i julklapp av Nilla och Perry allt för att förbättra hälsan. Vi satt länge på altanen och filosoferade. "Gäster med gester" avslutade dagen.

Tisdag 6 Sep:  Nu är det min tur att hosta och harkla! Hoppas att det går över snabbt. Nu har vi blåst Kristina och Sören på grillparty igen. I morgon grillar vi! Birgitta övertog Bosses morgonvolta och jag drack honungsvatten med mycket vitlök i. Tillbringade förmiddagen i horisontalläge. Middags voltan gick vi alla tre. Vilat och läst mest hela dagen. På kvällen åt vi fläskkotlett och gratäng, gott var det, det lilla smak jag kände. Anders S har fixat externa högtalare så nu får vi inte se honom som tjusig pilot längre. Jag känner mig gaska så hängig och hoppas att det blir bättre i morgon. Kollade på "Tack för musiken" innan sängen åter pockade på sällskap.

Onsdag 7 Sep:  Tidig morgonvolta med Bosse. I dag far vi till Vathy och Lidl för att handla mat och kött till kvällens grillparty. Förkylningarna är inte riktigt bra, ska vi vänta på att bli helt friska så blir det dåligt med grillmat. Någon räkning ska också betalas. Trösten för allt vi har att utföra i Vathy är en Pita Gyro på torget. Dom och Porto Belo i Pythagorio har de bästa Pita Gyro, enligt mitt förmenande. Eftermiddagen ägnades åt vila, förkylningen tär på oss i värmen. Jag skar bort gamla grenar på tomatplantor för att ge plats åt nya grenar som ger en andra skörd. Birgitta vattnade sina rosor och jag grönsaker. Det blir nog inget grillande i dag heller.

Torsdag 8 Sep:  Bosse var i dag på alerten. Han tror att han är en fågelhund. Bosse drog i väg med mig uppför skolvägen med allt vad tassarna orkade, jag hängde med så gott jag kunde. Längst upp hittade han på en grupp med Rödhönor som är jaktbart. Förmiddagen tillbringade jag horisontalt på grund av snuvan. I dag blir det i alla fall grillparty. Bosse rymde på kvällen upp i lunden och ner mot vägen. Full av kardborrar var hela han. Jag letade med sandaler i torrt gräs och kardborrar. Han satt i en brant och kom väl varken upp eller ner. Mikaeli klättrade upp och kom bärande på honom. Det är nog kattungarna och Loize som lockar. I dag kom en massa elräkningar. På kvällen for jag ner till Labito och hämtade Kristina och Sören. Nu blir det grillparty. Vi åt gott och trevligt var det. Tiden sprang i väg så trevligt var det.

Bosse underhöll gästerna. Kristina och Sören. © foto: Bengt Ahlstrand     Bosse underhöll gästerna. Kristina och Sören. © foto: Bengt Ahlstrand     Bosse underhöll gästerna. Kristina och Sören. © foto: Bengt Ahlstrand     Bosse underhöll gästerna. Kristina och Sören. © foto: Bengt Ahlstrand

Bosse underhöll gästerna. Kristina och Sören. © foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 9 Sep:  Vaknade sent och var snuvig och hängig. Birgitta gick morgonvoltan med Bosse. Sen frukost och sedan ryggläge igen. Nu har jag hostat så det värker i bröstet. En hängig familj Ahlstrand. På middagsturen träffade jag på Inga-May vid hennes hus och hon erbjöd sig att rasta Bosse medan jag satt på hennes trapp i skuggan och tyckte synd om mig!! Inga-May följde med hem och kollade sina e-mail. På kvällen for vi ner till Pythagorio och hämtade Kristina och Sören för att äta på Pegasus, ett för mig nytt ställen. God mat och roliga bor av stora stenar. Vi tackar för maten, då vi inte fick vara med på notan.  "Doobidoo" fick avsluta kvällen. Sedan en sista vända med prins Bosse. Hoppas att man får känna sig lite piggare i morgon.

Kristina, Sören, Birgitta  och jag åt på Pegasus. © foto: Bengt Ahlstrand

Kristina, Sören, Birgitta och jag på Pegasus.

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 10 Sep:  Somnade inte för tre i natt. Hosta och ont i bröstet. Nu får det ge med sig denna förkylning. Efter "Melodikrysset" ska vi åka ut till Ulla och Kriton för att äta, med Kristina och Sören. Kristina och Sören åker hem till Falun i kväll. Vi besökte först Nunneklostret med den storslagna utsikt. Hos Ulla och Kriton åt vi gott och fick några trevliga timmar. Ulla har funderat mycket på Birgittas hälsa, då jag inget viste när Jannis och jag var hos Kriton. Jag släppte av Birgitta, Kristina och Sören i Pythagorio och for upp till Pagonda för att rasta Bosse då det blir sen kväll. Inga-May kom med tidningar. Birgitta och jag for till Sinadisi och åt en sallad innan vi for till flygplatsen för att vinka av. Vi väntade sedan på Berit och Tommy som kom med planet från Stockholm. Taxi strejkar i dag så vi ska skjutsa dem till deras hotell. Det var trevligt att träffas igen. En runda med Bosse och flygplans spaning från altanen. SvtPlay och "Gäster med gester" får avsluta en lång men trevlig dag.

Söndag 11 Sep:  Nu har Bosse fått klart för sig att han inte blev bortadopterad, den veckan jag var i Sverige. Även att Birgitta finns i huset efter ett par månader i Sverige. Bosse är kelig, vill ibland sitta i knät och följer efter och kollar vad vi gör. Det känns bra. Vid morgonens volta träffade vi Beate och hennes hund Marvin. Bosse gillar Marvin och det är nog ömsesidigt och även jag har upptagits i Marvins vänförening!! Birgitta bakar matbröd och förkylningen är nog något bättre i dag för oss båda. Skönt var det i sovrummet i natt, svalt så att ett påslakan kom till pass. Nu har jag en ny bok på nattygsbordet, "Flickan under gatan" av Roslund & Hellström. Kvällen gick i SvtPlay andan. Vi startade med vår favorit "Trädgårdsfredag" sedan var det  kört, om man säger! Buffrade och buffrade, startade om tömde växlinsfiler med mera men inget hjälpte. Det är inte kul med 2 Mbit! Det blev en sista vända med Bosse och sedan hopp i säng.

Måndag 12 Sep:  Hans P skickade en länk till oss med en dansande Kakadua, det får oss att minnas vår tid i Främby, med flera hundra burfåglar. Birgitta följde oss på morgonvoltan i dag, varmt och skönt ute. Det blev en slappardag med hundvård bland annat. Bosse tillrättavisade Birgitta angående gossedjur. Birgitta hämtade ett av dem och gav till Bosse, han reste på sig och bar tillbaka gossedjuret till den plats där Birgitta hämtade det. Så tittade han på Birgitta som om han ville tala om att man kan inte ha gossedjur drällande över allt. På eftermiddagen språkade vi med Kristina och Sören via Skype telefon. Regn och blött i Falun. På kvällen kollade vi SvtPlay först "Moraeus med mera" och sista en duktig och gripande Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst" på Cirkus. Sent blev det igen, man vaknar ju å andra sidan inte klockan tre på natten då.

Tisdag 13 Sep:  Vilken skön morgon, tjugofyra grader en svag vind och att ta en sväng med Bosse i ett ganska tyst Pagonda. Nästa uppdrag är att vattna grödor, de som finns kvar och Birgittas rosor. Sedan en stärkande frukost, ja ja slut på lyriken. Bosse krävde raskt en ny volta, det visade sig vara av nöden. Den rackaren har alltid rätt! I dag ska vi köpa en transportbur åt Bosse. Elräkningar ska betalas. Det blir en vända till Vathy. Det var svårt att få in Bosse i transportburen med expediten tyckte att det var en bra storlek. Vi får testa hemma i lugn och ro. Vi for till Mykali där vi träffade på Berit och Tommy. Det passar bra då vi fick Sms från Tommy angående besök på berget och Eliaskyrkan. Där träffade vi även Margareta och Hasse dom är här för några veckors skön semester. Vi fick en trevlig stund med lunch. Sedan badade alla utom klädesvakten Bengt. Diverse inköp i Ireon och en glass slank ner. Bosse var helt såld på glass, snacka om energi för att få smaka! Stavro ringde och frågade om vi kunde ta med Loize och Mikaeli till Farmen i morgon kväll. Vi ska ju fira Stavro, som har namnsdag. Nu på kvällen ser vi en massa billjus uppe vid Monastery Timiou Stavros som firar Stavro dagen före oss. En omelett och en stund på altanen, innan det är dags att sova.

Onsdag 14 Sep:  Ingen bra morgon för mig. Trött och sov länge och gick tillbaka till sängen efter frukosten. Vet inte vad det är. Men piggnade i lite nu på kvällen. Det är ju tur det för vi skall åka ner till Farmen och fira Stavro. En lång men i krypfart volta med Bosse innan vi åker! Loize och Mikaeli var ej hemma när vi åker till Farmen och Stavro säger att ok kom själva. Kanske de jobbar. Fotis är också bjuden men går inta att nå då mobilen är avslagen. Trots allt så får vi en mycket trevlig kväll med god mat och trevlig samvaro. Grönsaker och mat med oss hem. Julia säger "Mat till lilla Bosse och till stora Bosse"!!! Stavro kommer att hjälpa mig med olivskörden och det är jag så glad över då det går utför med orken i raketfart. Jag får även getgödsel så vi kan sätta vitkål och brysselkål, som skördas i december innan vi far till Sverige. Även olivolja får vi, bra då det inte blev så mycket förra året.

Månen med Turkisk bergstopp. © foto: Bengt Ahlstrand          Stavro firar namnsdag. Stavro, Julia, Mitko och Birgitta. © foto: Bengt Ahlstrand  

Månen och Turkisk bergstopp. Stavro, Julia, Mitko och Birgitta. Vi firar Stavros fiesta.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 15 Sep:  I dag gratulerar vi Birgitta Sigmundsson Falun som fyller 76 år. Ha en bra dag Birgitta och vi får fira dig när du kommer ner till oss på Samos om någon vecka. Biljobb, Filio till Kambos Ireon. Känner mig något piggare i dag, bra va!! Stora städdagen blev det. Först Ladan fick en lindrig rengöring. Sedan städade vi golven i huset och skakade mattor. Birgitta pratade med Kristina via Skype telefon. Därefter en vilostund på altanen. Birgitta sopade portlidret medan jag for ner för att tanka och kolla luften i Ladan som i morgon ska tjänstgöra upp till Elias. Maten i kväll tackar vi Julia för, hon fixade matlåda i går åt oss. Vi avslutade med att kolla fyra program "Halv åtta hos mig" innan sängen kallade.

Kvälls vy ner mot havet. Turkiet i bakgrunden. © foto: Bengt Ahlstrand

Kvälls vy ner mot havet. Turkiet i bakgrunden.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 16 Sep:  I dag fick Bosse en tidig och lång volta på morgonen, just i soluppgången. Det gillade både jag och Bosse, svalt och skönt. Sedan vattnade jag grödorna och klippte torkade tomatplantor för att nya skott ska ha mindre konkurrens. Nu är vi på väg mot Elias med Berit och Tommy. Vad händer på vägen upp till berget? Jo Ladan kokar! Vi får stanna och fylla på vatten, trots att jag kollade det i går. Vi åkte ett par hundra meter så var det dags att stanna. Vi har en bra bit kvar till toppen så vi beslutar att ge upp för denna gång. Det blir lunch på Sinadisi istället. Tack Berit och Tommy för maten. Sedan hem till Pagonda och vi satt en stund på altanen. Frånsett krånglande bil blev det en trevlig dag med många skratt. Härligt, vi gör om det nästa år!! Nu ska vi kolla vår häst Banker Garcon som travar på Romme, Lopp 4 spår 2. Förhoppningsvis ingen snärt på mulen av startgrinden denna gång!! "Sonny" som hästen kallas i ägarkretsen kom trea och vi fick in en slant igen. Kvällen avslutade vi med "Doobidoo"!

Bengt med kokande kylare!  © foto: Tommy Gustavsson     Törstig Lada.  © foto: Tommy Gustavsson     På väg mot Elias.  © foto: Tommy Gustavsson

Äventyrlig resa mot Elias.  © foto: Tommy Gustavsson

Birgitta, Tommy och Berit på Sinadisi.  © foto: Bengt Ahlstrand

Birgitta, Tommy och Berit på Sinadisi.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 17 Sep:  Vaknade av att det var folk utanför huset. Det visade sig att Polexenia tagit tillbaka den bortre olivlunden och städslat två stycken för att kapa ner sin olivträd. Hon var även sur över att Stavro kopplat en slang ner till Nillas och Perrys trädgård. Trist är det. "Melodikrysset" var lätt i dag. Varmt i dag med, svårt att göra något vettigt. Jag fick fem säckar getgödsel av Stavro jag fick vila efter burit in två säckar. kanske jag får återgå till halv tablett igen. Nu är det klart med vår häst Bankers Garcon ska köpas på aktionen i november. Stall Bankers Garcon bildas som enkelt bolag och andelar kostar 5000 Sek och gäller ett år. Nu kan även icke delägare i köpa in sig. Är du intresserad så hör av dig via bengt@ahlstrand.com så får du mer info. För dem som inte följer Rixsallsvenskan och de hästar som tävlar så är det nog vår Bankers garcon som tar hem segern. Kolla gärna på webbsidan. Birgitta är nu duktig på att promenera utan stavar, är väl tecken på förbättring men värken i musklerna är svår. Vi tittade på "Gäster med gester" alltid lika kul samt "Tack för musiken" sedan var det dags att knoppa in.

Söndag 18 Sep:  Ingen kom för att avverka olivträd. Men dom vill väl inte jobba på söndagar. Stavro kom och plockade bort pipen ner till trädgården efter telefonsamtal från Polexenia. Detta gör mig ledsen och besviken. Nicke hörde av sig via telefon, trevligt är det att höra av vänner. Några vänder med Bosse och inget av det jag förutsagt mig att göra blev gjort. Jag har tappade intresset, av det som hänt de senaste dagarna. Jag lovar att inte gnälla mer nu. Tittade på ett program av och med Cecilia Frode. "En stjärt på himlen". Mycket bra. Kvällen avslutade vi med att lyssna på "Moraeus med mera" vilka härliga program han gör, med bra musiker och mycket humor.

Måndag 19 Sep:  Sovit dåligt i natt, mycket grubbel. För att lätta på tankar gick Bosse och jag en långpromenad, brandtornsrundan på en och en halv timma. Det var skönt för kroppen och skälen. Glömde mobilen hemma och tur var väl att Birgitta snusade i sänghalmen. Hon är lite orolig om jag är borta länge. I dag fick vi mycket uträttat i stugan. vattnade grödor, blommor. Alade av potatisen och kollade löklådan. Spred ut gödsel på landet för att fräsas ner i morgon. Köpt plantor, vitkål, broccoli och blomkål. En sväng in till Pythagorio för att boka ett rum på Labito. Det blev en öl på Baren också! På hemvägen handlade vi mat och åt en glass hos Karin Pol. Hon har nu lite idéer till den webbsida jag gjort åt Karin och Niko. En del samtal med Nicke H under dagen. Några sköna timmar på altanen innan det var dags att hoppa i bingen. 

Tisdag 20 Sep:  Sovit gott i natt. Bosse gillade att gå ut tidigt, medan det är svalt, på en ordentlig volta. Birgitta gick oss till mötes. Bra för hustrun med promenader, hon mötte Beate som berömmer Birgitta för den akupressur hon fått för sin axel. Jag spred ut mer gödsel och vattnade sedan landet. Mikaeli tipsade om vattning, innan jag jordfräser, när gödseln är så färsk. Så det blir inget fräsande i dag!! Vi fick trevlig främmande på eftermiddagen, Marianne och Hasse kom på besök och vi fick några trevliga timmar med dom. På kvällen åt vi levergryta.

Onsdag 21 Sep:  I dag fick Bosse och jag sällskap av hustrun vid morgonen volta. Bra gjort av Birgitta. Molnigt i dag och det ska komma in regn enligt utsago, fan tror! Nu gäller det att jobba på ifall om det kommer regn. Fram med jordfräsen och kör den någon timma sedan hacka upp fåror för att plantera de nyligen inköpta plantor, blomkål, broccoli och vitkål. Vattnade sedan alla grönsaker och ett av apelsinträden fick en ordentlig rotblöta. På kvällen kom det regn alla väntat på. Åskan rullade runt. Jag var ner och kollade rutorna på bilarna, då jag gärna har en springa öppet mot hettan! Som tur var så har det inte hunnit regna in. Jag fick pulsa i regnvatten på gatan, det forsade på bra utmed backen. Bosse låg som ett plåster vid Birgitta när det åskade som värst.

Nyfräst och platerat. © foto: Bengt Ahlstrand     Broccoli plantor. © foto: Bengt Ahlstrand     Bosse vilar medan vi jobbar! © foto: Bengt Ahlstrand

Nyplanterade plantor och Bosse som jobbat hårt i dag!

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 22 Sep:  Tors dag gör skäl för namnet, det åskade i natt och även nu på morgonen. Tjugo millimeter regn begåvades vi med. Plantorna klarade sig bra, jag var rädd att de spolats bort i fårorna. Det är synd om de Svenska turister som kom i går men vädret blir som vanligt, till helgen enligt Birgitta. En snabb morgonvolta med Bosse för att vi ska ta med oss Filio till Lidl för diverse inköp. Med bilen full av varor for vi hem. Bosse är en smart lirare. Birgitta kör "potträning" med Bosse. Det innebär att Birgitta lägger en godisbit längst in i transportburen, för att få Bosse van vid buren. Tygbiten som ligger på botten drar Bosse ut och med den följer godisbiten.... smart va!! Vi åker ner till Ireon för att träffa Berit och Tommy på Venesia för en bit mat. Vi äter gott och njöt av en trevlig kväll med många skratt. Bosse gillade benen som Birgitta tog med hem. En sen vända med Bosse innan det var dags att sova. 

Fredag 23 Sep:  Vaknade redan vis tre tiden, trist men lyckades somna om. Vi gick en långpromenad med Bosse före frukost. I dag ska Birgitta bada och sola, kanske jag gör det samma men har inte bestämt mig ännu. Lite kyligt i skuggan men mer värme är på ingång, upp till 30 - 31 grader. Tro det eller ej jag badade också och låg en stund i en solstol. Vilken trevlig dag det blev. Vi träffade Margareta och Hasse samt Berit och Tommy så vi lunchade, länge tillsammans. Många skratt blev det och trivseln är ömsesidig. Jag for tidigare hem för att rasta Bosse och Birgitta åkte med Tommy till Pythagorio där jag hämtade. Vi handlade sallads plantor och planterade ut dem genast. En linssoppa blev kvällsmat. Vi tittade på "Skavlan" och "Doobidoo" innan kvällsrundan med Bosse.

Haase, Birgitta, Maggan (skymnd), Berith och Tommy. © foto: Bengt Ahlstrand     Vacker vy Mykali. © foto: Bengt Ahlstrand

Lunch med gänget och vacker utsikt vid Mykali.    

© foto: Bengt Ahlstrand

Lördag 24 Sep:  Vaknade av att Bosse vrålade att det var folk utanför! Det var de två som jobbar med Polexenia olivträd. Jag gick en långtur med Bosse före frukost. Sedan var det dags att lösa "Melodikrysset" som var väldigt enkelt i dag, tyckte vi! Men allt är enkelt när man kan!! Stavro kom och fikade, mer vatten på plantorna fick jag order om, ja dom såg lite ledsna ut. Birgitta är oförskämt pigg nu... startade projekt sovrumssanering!! Bosse och jag försöker hålla oss ur vägen med blandad lycka. Video chattade med Lasse R i Knutsgårdarna. Lasse har kuskat runt tre veckor i Europa i sin Husbil. Flyget från Arlanda var två timmar sen. Jag var ner till flygplatsen för att kolla om det var någon form av strejk. Så var det inte. Flygrutten var lite annorlunda än brukligt, de genade från start och körde in en halvtimma. Linnea, Berit och Tommy vinkade vi av. Hem och hämtade Bosse då Hanna, Sylvia och Stavro 24 dagar gammal, var på väg hit och vill gärna träffa Bosse, före detta Leros hund. Vi var på en taverna utmed hamnen, där Bosse och Stavro var välkomna och åt mat. Sent blev det och vi for hem till Pagonda.

Maroli planter. © foto: Bengt Ahlstrand

Maroli planta. © foto: Bengt Ahlstrand

Söndag 25 Sep:  Nu på morgonen en rask volta med Bosse för att sedan hämtas upp av Stavro den äldre, (lilla Stavro sitter just nu på färjan till Leros). Stavro och jag ska hämta Julias bil på flygplatsen och köra den till Farmen. Jag promenerade hem och blev mött av Bosse och Birgitta. Städade datorbordet och fixade till kablar, så länge det nu varar. Birgitta är alldeles för pigg nu, tvättar fönster och fejar än värre. Visst är det bra men det betyder att jag åker på en del måsten!! Vi "pott tränade" Bosse och nu går han ut och in och låg även en stund. Gott om plats har han i "pottan", ser vi nu när han ligger stilla en stund. På kvällen kollade vi "Moraeus med mera" och "Skavlan" och "Fångarna på fortet". Kalle Moraeus är ju så kul och duktig. Trötta men nöjda med dagen och kvällen var det sänghalmen som hägrade! 

Måndag 26 Sep:  Det blev en långpromenad med Birgitta och Bosse. Bosse före och Birgitta efter, men hon gör det så bra. Hon verkar bara bli piggare och piggare för var dag. Det är skönt. Birgitta sköljer och rensar inlagda oliver och jag får hjälpa till. Jag vattnar grödor och beskär några olivträd från vildskott. Filio ringer och vill ha hämtning från sin farm i Ireon. En stor klase druvor ger hon oss. Äntligen var Harry P, vår svåger, uppkopplad via Skype. Allt var bra med folket där hemma. Skönt att höra. På kvällen for vi in till Pythagorio för att besöka Maggan och Hasse våra nyvunna vänner. Vilken utsikt dom har, ner över hamnen havet. Vi fick några trevliga timmar tillsammans. Tack för en kul kväll. Vi handlade mjölk på hemvägen och var sin snusnäsduk hittade Birgitta. Bosse glad när vi kom. En kort kissvända innan sängdags.

Tisdag 27 Sep:  En snabb vända med Bosse för att vi ska till Vathy i dag. Birgitta ska ta ett sänka prov och Bosse ska ha tid för ett blodprov, efter Rabbis sprutan i juni. Bosse får tid i morgon bitti och Birgitta får hämta sitt resultat. Första provet för Birgitta var av fel sort men det rede ut sig senare och ett nytt rör med blod fixades. När vi for ner så mötte vi en pigg yngling på cykel, det var Hasse som jonnade upp i bergen. Vi handlade mat och hundgodis i Vathy. Bosse fick ett bad i dag, Han måste ju vara fin hos Vet. I dag efter badet så "pott tränade" vi och Bosse lade sig ner i transportburen och språkade med oss. I kväll travar vår häst Bankers Garcon på Eskilstuna, lopp åtta. Vi kollade måndagens "Halv åtta hos mig"! 

Onsdag 28 Sep:  I dag gäller det att spurta upp ur halmen tidigt. Först en långvända med Bosse som ska till Vet. Birgitta ska få svar på sänkan. Bosse skötte sig som en "hel hund" när Vet stack in kanylen för att ta blodprovet. Vet gillar Bosse och jag får säga att Vet har bra smak!! Vi träffade på Ulla från Kriton taverna och hon hjälpte Birgitta hos läkaren. Det blev troligen något missförstånd igen vid gårdagens provtagning. Ulla ska följa Birgitta nästa gång som tolk och sakkunnig då Kriton tar samma prover. En märklig händelse hände under hemvägen. En dam frågade om hon fick åka med oss upp från Vathy då taxi strejkar igen. Birgitta sa vi skjutsar hem dig. Långt var det och när vi släppte av damen så var det vid samma hus som jag släppte av henne för fyra fem år sedan. Alltså samma dam liftade med oss igen. Sedan blev det bråttom, vi ska ju möta Birgitta och Anders vid flygplatsen och innan dess hinna hem med Bosse. Deras plan landande i tid trots försening i Sverige. Vi körde dom till Labito och medan dom installerade och vilade en stund for vi till Sinadisi för lunch. Sedan bar det i väg upp till Pagonda, med fläskkotletter i bagaget vi ska grilla. Birgitta lagade sin goda potatisgratäng. En rundtur i Pagonda och sedan några sköna timmar på altanen. Innan vi skjutsade hem dom till Pythagorio. "Halv åtta hos mig" fick avsluta kvällen.

Boose klar hos Vet. © foto: Bengt Ahlstrand     Hasse, Maggan och Birgitta möts på flygplatsen. © foto: Bengt Ahlstrand     Anders och Birgitta Sigismund landar på Samos. © foto: Bengt Ahlstrand 

Bosse hos Vet. Hasse, Maggan och Birgitta. Anders och Birgitta S landat.

© foto: Bengt Ahlstrand

Torsdag 29 Sep:  Birgitta hängde med på morgonens volta. Vi gick mot Kyriakou. Ganska långt då hustrun var pigg. Talgoxen vårfilade med samma dialekt som i Sverige på vårsidan. Trevligt var det. Vid frukosten såg vi starke Manolos uppe på kyrkans kupol med en roller i den ena handen och ett rep runt spiran i andra handen!! Bild kommer i kväll! Vi ska nu hämta Birgitta och Anders för sightseeing. Det lutar åt Manolates och keramik köret. Vi landade först i Kokkari där damerna shoppade loss, nja men tittade runt i alla fall. Anders och jag gick till en taverna utmed havet som spelar fin musik, Elvis och annan femtiotalsmusik. Varsin Amstel slank lätt ner och damerna drack Juice när dom kollat igenom affärerna. Vi for sedan upp till Manolates och där var det lugnt så här års. Birgitta och Anders bjöd på lunch i Manolates, det tackar vi för. Kaffet avnjöt vi hemma i Pagonda. Alla var vi nöjda och trötta varför vi skjutsade ner dom till Labito. Morgondagen ska vi ägna åt sol och bad vid Mykali.

Manolo målar kupolen på begravnings kyrkan. © foto: Bengt Ahlstrand     Birgittor och Anders på väg till Manolates. © foto: Bengt Ahlstrand     Birgitta, Birgitta och Anders mat i Manolates. © foto: Bengt Ahlstrand

Manolos målar kupolen. Birgittorna och Anders kollar utsikten och mat i Manolates.

© foto: Bengt Ahlstrand

Fredag 30 Sep:  En långpromenad nu på morgonen, efter någon halvtimma började Bosse inse att matte inte var med. Då blev det många stopp och kollande bakåt. Blå handuk i postkontorets toafönster. Vi tar vägen förbi posten och sedan hämtar vi Birgitta och Anders på Labito. Vi far till Mykali för bad och sol. Tro det eller ej jag badade en gång. Vi åt lunch på Kalypso. Det var inte nyttigt med att sola och bada, jag frös som en blöt hund när vi kom hem. Roland W och Tommy G ringde via Skype telefon. Alltid trevligt med kontakter från bekanta. I dag blåser det kraftigt åtta Beaufort, vilket motsvarar 62 - 74 km per timma. Så sovrumsfönstret plockades fram och sattes tillbaka. Det var kyligt och gardinerna, så tunga dom är fladdrade betänkligt i vindbyarna. Vi tittade på veckans sista "Halv åtta hos mig". Vi kunde även se kvällens "Doobidoo". Sedan var det snabbt i säng med en bra bok, "Brobyggarna" som jag fått låna av Hasse.

Badpojken Anders. © foto: Bengt Ahlstrand     Badnyferna Bigitta B1 och Birgitta B2. © foto: Bengt Ahlstrand

Badpojken Anders, Badnymferna Birgittorna B1 och B2.

 © foto: Bengt Ahlstrand

Nu gäller dagboken Dagbok, Samos Oktober - December 2011.

  Bosse von Leros blogg.  

       Ahlstrands webbsida.  Åter dagboks menyn.

Gästbok    


   Länkar:  

Ahlstrands webbsida. Pension Karin Ireon. Restaurang Sinadisi Hora.

Bo i Ireon vid havet. Hyra bil eller motorcykel. Stellas Restaurant Balos.

Senast ändrad 2021-01-03  © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2011 - 2021