Tiogänget, Västeråsträff 26/8 - 27/8 2011.

Detta år är det Lillemor Norlén och Gerth-Olof Cennerholt som är värdar för Tiogänget. 

På denna sida kan du finna information om vårt träff i Västerås.


fr.v Inga, Roland, Kerstin, Thomas, Gunn-Britt, Lillemor, Gerth-Olof och Birgitta. © foto: Bengt Ahlstrand

Tiogänget i Västerås år 2011. Nicke och Bengt saknas på bilden.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tiogängets gästbok.

Välkommen Tio – Gänget  Till Västerås

Hej, här kommer sommarhälsningar och lite information om 10-gängets träff i Västerås 27 augusti.

Välkomna kl 11.30 för lunch hos oss.

Efter intagen lunch tar vi oss per fot till Färjkajen för en båttur kl 14.00 med M/S Havsörnen i Mälarens skärgård (ca 1tim 20min)

Om lust, ork och vilja finns besöker vi Västerås nya konstmuseum i Aseas f.d byggnader.

Sedan finns ju alltid Skybar som somliga tidigare känner till....

Middagen blir hos oss 19.30

Trevlig midsommar

Kram

Gerth-Olof o Lillemor

 VÄLKOMNA!!

Saxat ur Ahlstrands Dagbok 2011.

Fredag 26 Aug:  Sedan avfärd mot Västerås, sorgligt nog ligger Nicke i hög feber så vi blir tre ner i bilen. Vi åker SAAB. Sedan efter en händelselös resa startade äventyret att hitta Hotell Västerås via olika gator en del avstängda och andra enkelriktade. Nicke guidade Kerstin, via mobil, som talade om för mig hur jag ska köra. Problemet var att Nicke inte visste vilka gator som var avstängda. Nu har vi fått våra rum och sedan ut för att hitta ett matställe. Vi träffade på Inga och Roland så det blev en sakta promenad runt om i centrum och stadsparken. Hittade ett trädhotell där man kan bo i en eks trädkrona. Vi var inbjudna till Inga och Rolands rum på Skumpa. Kvällen avslutade vi med att äta på Restaurangen Piazza Di Spagna. Vi tackade kocken och Kerstin som föreslog Piazza Di Spagna. Vi åt Filetto Verde och Pollo Diablo. Det var supergod mat, besök den, Vasagatan 26, om ni är i Västerås.

Lördag 27 Aug:  Vilket liv det var utanför hotellet. Det var sopmaskinen som for fram och åter tidigt. Men vi har sovit gott Birgitta och jag, trots att det är så mjuka kuddar så det känns som att sova utan kuddar! Frukosten på Hotell Västerås var god och det smakade så bra. Besök på en galleria där hustrun investerade i lite nyttiga kläder! Sedan var det dags att inta lunchen hos Lillemor och Gerth-Olof. Deras hus låg så fint till, lite skyddad och en fin trädgård med många uteplatser. Lillemor bjöd på en så god smörgåstårta. Vi knallade sedan ner till Färjekajen och äntrade Havsörnen, en båt som tog oss på en fin rundtur på Mälaren. Där bjöds goda aptitsnurror, öl och vin. En promenad tillbaka mot centrum, med stopp på en uteservering för en öl eller ett glas vin. Sedan till hotellet för enskild hygienvård inför kvällens middag. Åter en skön promenad genom staden ut till Drottninggatan för kvälls träff. (glömde kameran bilder kommer sedan från Kerstin) En drink på uteplats och små goda snittar. Huvudrätten var fläskfilé, ris och en god sås. Glass till efterrätt. Många trevliga timmar innan tröttheten infanns sig. En promenad tillbaka till hotellet. Tjugoen grader varmt, halv ett på natten, är inte så dåligt för att vara i slutet av augusti.

Söndag 28 Aug:  Som väntat var det ännu mera liv i natt. Det började regna och åska så gaterna avbefolkades ganska snabbt. God frukost igen. I dag var min hörsel minimal, kan bero på rummet med kala väggar som frukosten intogs i. Vi for till Åsas affär, IKEA för dom som inte vet. Där inhandlade vi diverse hyllor, handfat med mera. Vidare till Vallby Friluftsmuseum där resten av Tiogänget slöt upp för lunch och rundtur bland alla byggnader och djur mycket trevligt. Efter ett farväl och vi ses om ett år, for vi hem till Falun.

Håll markören på bilden för text och klick för större bild.

Lillemor och Gerth-Olof tar emot för lunch. © foto: Bengt Ahlstrand     Mingel på Drottninggatan. © foto: Bengt Ahlstrand     En god smörgåstårta bjöds oss. © foto: Bengt Ahlstrand

Lillemor och Gerth-Olof bjöd på en god lunch.

En skön båttur på vackra Mälaren. © foto: Bengt Ahlstrand      Tiogänget efter en skön båtresa. © foto: Bengt Ahlstrand

En skön tur på Mälaren bjöds vi på.

Detta fina trädhotell går att hyra. © foto: Bengt Ahlstrand     Cykelrally till bruket. © foto: Bengt Ahlstrand     En öl och några glas vin på en uteservering före middagen. © foto: Bengt Ahlstrand

Trädhotellet i parken. Cykelrally till bruket. En vattenhål för törstiga själar.

© foto: Bengt Ahlstrand

Tidigare träffar.

Jonheden 2004.   Hunnebostrand 2005.   Västerås 2006.   Linghed 2007.   Hökviken 2008.   Samos 2009. Örebro 2010.

Åter till start sidan.  Åter Ahlstrands startsida.


Länkar:  

Ahlstrands webbsida. Pension Karin Ireon. Restaurang Sinadisi Hora. Restaurang Stella.

Bo i Ireon vid havet. Hyra bil eller motorcykel.


Senast ändrad 2022-01-19  © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2008 - 2022