Tiogänget, Västeråsträff 26/8 - 27/8 2016.

Detta år är det Lillemor Norlén och Gerth-Olof Cennerholt som är värdar för Tiogänget. 

På denna sida kan du finna information om vårt träff i Västerås.

Tiogänget i Västerås år 2016. Bengt saknas på bilden.

© foto: Bengt Ahlstrand

Välkommen Tiogänget,  till Västerås.

Fredag 26 Aug: Vi åker till Hedemora för att samåka med Nicke och Kerstin till Tioträffen i Västerås. När vi kom fram till Västerås och klev ur bilen var det som att knalla av planet på Samos, rena medelhavs värmen. Checkade in på Hotell Västerås, mitt i centrum. Nicke Reseldare fixar bra boende åt oss. På kvällen träffades vi på Restaurang Strike för att äta middag. God mat och trevligt umgänge. En kvällspromenad med värdparet som guide. En tur mot hamnen. Västerås är en mycket vacker stad med fina byggnader. Somnade sedan ovaggade.

Lördag 27 Aug: Vaknade och knallade sedan ner för frukost. Frukosten smakade bra. Synd nog satt det två äldre par från Finland och dem var inte lågmälda av sig. Förmiddagen var det "hopp och lek", så jag knallade runt i centrum någon timma. Klockan ett är det Picknick uppe på Djäkneberget. Värdparet Lillemor och Gert Olof fixade goda tunnbrödrullar med köttfärs, vin och öl där till. Varmt och skönt i solen och en fin utsikt bjöds vi på. På kvällen var det middag hemma hos värdparet. En trevlig och trivsam avslutning på lördagen. Vi knallade hem till hotellet och somnade gott efter dagens upplevelser.

Söndag 28 Aug: Åter en ny dag här i Västerås. Lugnare i frukostsalen i dag. Jag knallade runt i centrum och njöt av det fina vädret. Klockan elva är det avfärd från torget, i samlat trupp åker vi till Skultunna mässingsbruk. Där har nu damerna chans att lätta på plånboken. Birgitta handlade en ny fin stekpanna och lita andra nyttigheter. Fika med mackor innan vi skiljs åt för att var och en åka hem till sitt. Vi tackar värdparet för en trevlig och givande helg. Jag är förälskad i Västerås och deras byggnader, hamn med mera. Färden går mot Hedemora där vi har vår bil parkerad. Tack Kerstin och Nicke för skjutsen.

Tidigare träffar.

Jonheden 2004.   Hunnebostrand 2005.   Västerås 2006.   Linghed 2007.   Hökviken 2008.   Samos 2009. Örebro 2010. Västerås 2011.

Stockholm 2012Hökviken 2013.  Korpholen 2014. Hunnebostrand 2015.

Åter till start sidan.  Åter Ahlstrands startsida.


Länkar:  

Ahlstrands webbsida. Pension Karin Ireon. Restaurang Sinadisi Hora. Restaurang Stella.

Bo i Ireon vid havet. Hyra bil eller motorcykel.


Senast ändrad 2021-01-03  © Bengt Ahlstrand

© Copyright 2018 - 2021

 

o